brak logo

MAZOWIANKA

Tomice

Opinie o MAZOWIANKA

były pracownik 2010-11-20 18:55:09
Witam,


Jako pierwszy mam zaszczyt rozpocząć wątek o firmie MAZOWIANKA. Mam nadzieje, że inni obecni i byli pracownicy wyrażą swoją opinie o firmie aby nikt w przyszłości nie popełnił tego samego błędu co oni- zatrudnił się w SI MAZOWIANKA.




1
anonim 2010-11-20 18:57:53
Normalnie tragedia...
5
anonim 2011-01-14 21:00:29
Prawdę piszesz chłopie prawdę
1
anonim 2013-05-22 18:34:33
tego jednego to już nie ma bo był taki chytry i dał mu wypowiedzenie !!!
A myślałem,że chytra baba z Radomia jest nie do przebicia .
On to już powinien być na emeryturze jak i część pracowników tam nikt nie może się rozwinąć bo to zaraz cię zwolnią bo dostajesz umowę na 2-3 miesiące .
3
EG 2013-12-30 13:11:38
Wszystko ok...
3
anonim 2014-01-30 18:09:40
Jeśli chodzi o rotację - nikt nie może być mądrzejszy od Prezesa. PS A jak tam "nowa Asystentka"

5
Tata 2014-05-19 10:21:26
Firma jak Firma.Ostatnio został zwolniony kontroler.Facet był po operacji i nie była za bardzo sprawny ale swoją robote robił rzetelnie.Jednak nie spodobał się Panu Prezesowi.Prezes zastosowł metode polecenia służbowego a mianowicie kazał mu zrobić i jeszcze jednej babce inwentaryzacje na magazynie.Trzeba było w fontannie kurzu poprzestawiać 20 do 30 kg.pudełka i spisać je.Facet odmówił i złożył wypowiedzenie.Prosty sposób.A tak przy okazji tam są dwie firmy w tej Mazowiance.Jest Spółdzielnia i Spółeczka prywatna.Czy to jest legalne nikt nie wie ale organy kontrolne chyba kontrolują te Firmy bo jakże by tak wszystko w naszym kraju jest legalne.Co na to Prokuratura Piaseczyńska,CBĄ i inne ....Może się myle i moje spostrzeżenia są niesłuszne bo przeciez ta Firma istnieje już 20 a może więcej lat.Jednak wielu pracowników w firmie zadaje sobie pytanie po co dwie firmy w jednej.
2
Tata 2014-05-28 08:35:03
Jak dziwne opinie?Wiadomo,że praca w tej firmie trwa dopuki Prezesik sie do Ciebie nie przyczepi.Przeciętnie 3-y miesiące.Facet powinien zmienic lekarza bo na rozum za póżno.
czarna wdowa 2014-12-08 17:50:26
zgadzam sie ze wszystkimi negatywamy jakie zostały tu wcześniej opisane. ostrzegam wszystkich którzy chcieli by tam pracować nie róbcie tego błędu.
stracony czas , nerwy i pieniądze marne.
SI (Spółdzielnia Iwalidów ) powinien być dopisek umysłowo chorych.
3
nonim 2015-02-03 16:16:55
jak po co? chodzi o Vat czyli zwiększenie kosztów a tym samym odliczenia sprytne nieprawda?
anonim 2015-02-03 16:19:16
jak chcesz być handlowcem z krwi i kości to znajdź sobie lepsza firmę chyba ze lubisz siedzieć na tyłku i czekać na telefon
2
prezesuńcio 2015-08-17 16:36:50
Ludzie nie znają sie na zarządzaniu , chociaż robią wokół siebie niezły PR. nic dla innych tylko dla siebie kradną na potęgę , zarabiają krocie a ludziom nawet biurka nie chcą kupić . Mobbing na porządku dziennym, panowie prezesi to zwykłe chamy prostaki i buraki rodem z prl-u. Omijać z daleka jak tylko można.
Acha , nie donosisz na innych to dodatkowo minus dla Ciebie.
prezesuńcio 2015-08-26 12:34:32
janeczek , nie ma wytłumaczenia donosu, donos to donos, innymi słowy podpier....nie.

a twoja wypowiedz potwierdza tylko to co w tej firemce sie dzieje.

gratuluje samopoczucia donosiciela.
1
były 2015-09-09 19:45:50
To jeszcze ta firma istnieje? Fenomen, jestem pod ciężkim wrażeniem.
1
były 2015-09-09 19:47:50
Tekst "Trzeba jechać" - wtajemniczeni zrozumieją:-)

2
były 2015-09-21 21:48:05

Atmosfera, rozwój? Wolne żarty. Tym bardziej natłok pracy i zarządzanie to farsa. Dwa ostatnie wpisy chyba sponsorowane.... Zwróćcie uwagę na datę i godzinę, zaraz po sobie:-)

Jeżeli ktoś jest zainteresowany szczegółową opinią mogę podać email.
1
były 2015-09-21 21:50:44
A kto jest drugim Prezesem teraz? Herfilk-a podobno już dawno nie ma?

1
ja 2015-10-13 23:10:05
genialnie zarządzana????? chyba się w główkę uderzyłeś za mocno genialnie to pieniądze wyparowują a nie zarządzana
były1 2016-01-28 23:34:27
Chyba sobie żarty stroisz człowieku.ta firma dobrze zarządzana -żart po całości ,czego żeś się napił albo nawąchał ze takie bzdury wypisujesz.
Pensja nie jest wypłacana na czas ,atmosfera do bani, ciągły mobbing,ekipa zadowolona????- chyba tylko ci co rządzą bo pracownicy na produkcji to nie maja się z czego cieszyć.
Nie polecam nikomu kto ma ambicje i honor
4
były1 2016-01-28 23:40:22
"Na pewno wszystko już uległo poprawie, nie tylko zarobki, ale również atmosfera w pracy" hahaha
Człowieku o czym ty piszesz jakie zarobki?jaka atmosfera?
Co bys nie zrobił i tak będzie źle jeśli ślepo nie będziesz wykonywał poleceń -w większości durnych poleceń
2
e4pt 2016-03-01 00:48:03
Chyba coraz więcej ludzi nie wytrzymuje tego co tam się dzieje. Cała rzesza komuchów na których zwykli ludzie którzy coś potrafią zrobić muszą pracować, żeby ich jeszcze doceniono to by było OK ale niestety nie w tej firmie.
14
RRR 2016-07-11 20:11:35
Pensja na raty i jeszcze pracowników zatrudniają...
4
Ssslllyyy 2016-07-11 21:32:11
Szkoda tych naiwnych handlowcow lapia się na te oferty pracy... pracuja na ludzi ktorzy przewalaja tony papierow i dostaja bardzo duze pensje... raz zobaczy prowizję od sprzedaży a później wypowiedzenie albo sam w to zwatpi i zrezygnuje... tak jak wielu innych.
9
RRR 2016-07-11 22:02:56
No szczegolnie ze macie szanse pracowac w firmie w ktorej do dzis sa lata 70. A mozliwosci zawodowych nie ma zadnych.
8
RRR 2016-07-12 12:01:44
Nie ma szkoleń, nie ma awansów. Znajdź klienta na kilkadziesiąt tysięcy złotych to usłyszysz że nie zarobiłeś na siebie... Takie realia tej firmy.
8
ja 2016-10-02 13:27:24
może i jeden z największych- ale to już było firma dzięki durnemu zarządzaniu oraz wydawaniu pieniędzy na pensje prezesika(niemałą) stacza się po równi pochyłej
Szkoda bo naprawdę było tam dobrze a teraz" to już ostatnie podrygi zdychającej ostrygi"
Można tam było coś osiągnąć ale to już minęło teraz jak nie jesteś"dupowłazem " to i nawet porządnych zarobków tam nie dostaniesz tylko będziesz dymał na pensje wybrańców
EE3 2016-10-05 00:16:16
A ja serdecznie pozdrawiam tych "wybrańców" ekspertów (byłych i obecnych) - wybitnych specjalistów kierowników / dyrektórw od sprzedaży, produkcji i administracji którzy doprowadzają tą firmę do rujny.
4
3F 2016-10-05 16:51:06
Pracę i decyzje tych wybitnych specjalistów ocenia rynek w szczególności klienci którzy szybciej odchodzą niż przychodzą. I znów wpis sponsorowany :)
4
SZAMBO 2014-2015 2016-10-18 23:51:31
Oferty są na PUP Piaseczno, tylko chyba naiwynych brak.

Niestety w Mazowiance są realia są takie że za 500 zł podwyżki lub premię to w wiadrze wody tego samego dnia by cię za halą utopili. Ale "wybrańcy" to też dobry materiał, dwulicowi ludzie, ale jak się nie szanuje ludzi to tak właśnie jest.

Tleniona blondynka najpierw w sprzedaży bez efektów a teraz w kadrach pewnie dalej z astronomiczną pensją, to dopiero porażka ale wg. władz firmy wszystko jest OK. Kwestia czasu jak przeczyta i napisze PRowy post albo jakąś głupotę na tym forum.

Dział Handlowy to jakieś totalnie nieporozumienie, eksport zdechł nie umieli nawet "utrzymać" tego co zostało po handlowcach. Klienci odchodzą na potęgę a pracownicy z produkcji w różny sposób przykładają się do tego. Wystarczy otworzyć oczy i trochę szerzej popatrzeć.

Mazowianki od dawna nie stać na te astronomiczne pensje dla "wybrańców" no ale kolegom się nie zabiera więc trzeba udawać że wszystko jest OK. Problem w tym że koszty już od dawna są wyższe niż wpływy a zadłużenie i spirala generowania długów jest jednym z głównych hamulców rozwoju tej firmy.

Kolejny problem to biurokracja, wszystko na karteczkach, wiele osób z tym walczyło to albo ich zadeptali albo sami odeszli dzięki "wybrańcom" bo w rezultacie okazało by się że ich stanowiska są zbędne i generują tylko zbędne koszty.

W Mazowiance władze nie potrafią wykorzystać w pełni możliwości ludzi, nie dadzą się im rozwinąć dlatego że taka osoba staje się z automatu zagrożeniem dla nich i tych "wybrańców". Straszenie wypowiedzeniami nie robi chyba na nikim wrażenia, na mnie w ogóle, jakoś dziwnym zbiegiem okoliczności żaden z "wybrańców" nie wyleciał to tylko takie głupie gadanie a jak kogoś wyrzucą to tylko po to by nastaraszyć innych.

Kupa nadętych bufonów (co to nie oni i jacy oni sa wspaniali) i nic więcej klimat jak w kołchozie tyle że bzdury są na żywo w formie krzyku a nie z głośnika co może było by lepszym rozwiązaniem niż te "zebrania". Rzucenie im wypowiedzenia to tak jak by się napluło im twarz i dobrze wtedy się można przekonać czy firmie zależy na pracowniku czy nie, zazwyczaj nie bo się uraziło dumę zarządu... no i jak tu straszyć skoro sami odchodzą. Mazowianka jest tak skłucona z wieloma osobami i firmami że lepiej nie mówić ale tak to jest jak się jest zadufanym w sobie i w tym co się robi. Szkoda bo wielu wartościowych ludzi "zmusili" swoją działalnością by odeszli lub zrezygnowali.

Przyszłym pracownikom radzę dobrze przemyśleć czy chcą się w coś takiego pakować. Chyba że chcą zobaczyć firmę - skansen z lat 70/80.
3
tleniona 2016-10-19 08:32:19
Widać, że już nie pracujesz i chyba żałujesz tego bardzo @SZAMBO ale jak widać mimo twoich prognoz firma nadal funkcjonuje i ekipę ma stałą bez rotacji
1
Zostaw swoją opinię o MAZOWIANKA - Tomice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAZOWIANKA