logo Staffline Group Plc

Staffline Group Plc

Suffolk

Opinie o Staffline Group Plc

Onewayticket 2016-06-02 23:30:30
Niestety ,ale musialem odwolac wyjazd.
Jak jedziesz busem d2d to najlepiej powiedz kierowcy , zeby Cie tam do Grays zabral od razu.Jesli natomiast przyjezdzasz autokarem na Victoria Coach Station to zapytaj sie tego landlorda wczesniej czy Cie stamtad odbierze , bo jak rozmawialem z Pania Lidia ze Staffline to wspominala cos , ze ten gosc przyjezdza na Victorie , ale pozniej dostalem meila od Niej takiej tresci:

Collection upon arrival

All the candidates will be collected from GREYS (Essex) either town center, any petrol station or train station. Please call Peter on the number above to organize pick up minimum one hour before arrival time.

i tutaj nie ma nic o tym , wiec lepiej sie dowiedziec przed wyjazdem.
Oczywiscie to wszystko gdy korzysztasz z agencji Peter Guzmicky.

Jesli masz jakies pytania to pisz do mnie na maila aikamultaamuistot@yahoo.com , bo tu pozno wiadomosci wyswietla.
Zorro 2016-06-06 10:08:00
Tak czytam o tym zakwaterowaniu i smiech mnie ogarnia. Bo jak ja jechalem ze stafflinem do roboty to moglem skorzystac z podpowiedzi albo szukac samemu, troche popatrzylem ale i tak skorzystalem z pomocy bo jest lawtwiej.
Macie podstawione pod nos ale jeszcze marudzicie, to zle, to nie tak.
Polaki cebulaki
Ja pojechalem korzystajac z pomocy, a na miejscu jak sie ogarnalem, to znalazlem sobie inna miejscowke. Zeby rozowo nie bylo, to tez nie trafilem na super chate, ale nie przyjechalem na wakacje tylko do roboty.
Co do godzin, robie w tesco, na poziomie 110-120% normy zarabiam 350-400 funtów tygodniowo i nie narzekam, ale chwile musialem tu posiedziec, wy od razy chcielibyscie super chate i kokosy, oj polaczki.
Wezcie sie do roboty, a nie bedziecie miec czasu na pisanie bzdur.
5
kitos 2016-06-06 17:19:15
Nie musisz tak sie napinac Zorro . Chyba logiczne jest ,ze jak ktos jedzie pierwszy raz to probuje zdobyc jak najwiecej informacji przed wyjazdem , zeby nie okazalo sie pozniej , ze albo nie bedzie pracy albo nie bedzie mial gdzie mieszkac.
A nazywanie kogos cebulakiem czy polaczkiem swiadczy o tym , ze masz straszne kompleksy z powodu bycia Polakiem. Troche pokory , bo moze sie okazac , ze po 23 czerwca bedziesz musial opuscic swoje eldorado i nie pomoze Ci nawet to ,ze wyrabiasz norme na poziomie 120%.
Fajnie ,ze Ci sie udalo , szczere gratulacje ,ale czasami zdarza sie , ze mimo checi do pracy trafia sie w zle miejsce , gdzie cie oszukaja .
Mimo wszystko pozdrawiam i zycze powodzenia.
16
krisss 2016-06-09 16:57:05
Witam, planuję wyjazd 24.06.2016 do Snodland przez firmę Staffline?
Ktoś się wybiera?
Warto jechać?

Chciałbym pracować, tylko te niektóre komentarze są zniechęcające.
Smerf89 2016-06-11 17:34:17
Witam wbrew opiniom innych ja POLECAM jak najbardziej agencje staffline. Pięć lat temu wyjechałem do znajomych i przez przypadek natknołem się na interviev(rekrutacje) do jednego z magazynow. Po 5 latach odszedłem z prywatnych przyczyn. Chciałbym się odnieść do kolegów wyżej którzy krytykują takie fora. Nie chcą wchodzć to nie muszą; wazne ,że takie miejsca są bo opinia jest ważnym aspektem jeżeli chodzi o pracodawce. Z własnego doświadczenia polecam czytać fora bo naprawdę jest teraz dużo agencji które są niewypłacalne pomimo przepracowanych godzin. Nie jest moim celem strach lecz chciałbym uczulić wszystkich przed znieczulicą. Pamiętajmy ,że każda agencja to pośrednik pomięzy pracodawcą a zakładem pracy i czasami owa agencja może nie mieć wpływu na brak nadgodzin ale z natury, jeżeli ktoś jest osobą która wie czego chce w życiu i jest osobą sumienną poradzi sobie napewno i w Angli. Na koniec ostatna rada to asymilacja. Chłońmy nowe otoczenie , miejsce,ludzi, wiadomo,że na samym początku jest ciężko ale otwartość i komunikatywność jest dzisiaj ważnym czynnikiem dzięki któremu można wiele. Pewnie wielu czytelników mnie teraz wysmieje ale ja polecam okoliczne imprezy, bary, puby gdzie mozemy poznać ludzi którzy są tu pewnien czas i zawsze pomogą cenną radą.
pozdrawiam
Grzegorz
5
Tabalug 2016-06-12 10:47:22
Staffline - OK
Uplet - nie OK
majątku nie zarobicie ale z głodu nie poumieracie
1
Radek 2016-06-13 17:14:27
Jedzie ktoś na 23.06 do tesco snodland?
krisss 2016-06-14 16:50:16
do Radek,

Radku ja się wybieram ;)
Napisz tel: ( usunięte przez administratora )br />
arni 2016-06-15 13:36:59
jade 23.06 do tesco reading - jedzie ktos jeszcze ?
Biedron 2016-06-16 11:00:18
Zastanawiam się właśnie nad wyjazdem ,znasz kogoś kto wie jak wygląda sytuacja na miejscu ?
eh 2016-06-16 22:25:13
tez zastanawiam się nad wyjazdem ale trochę mnie zniechęca płatność 320 funtów po przyjeździe na miejscu (jest o tym informacje w dokumentach których przysyłają - oczywiście po angielsku)
1
koks-firefox 2016-06-16 22:59:20
Nie polecam wyjazdu do Snodland wbrew temu co mówią na rekrutacji godzin nie ma. A mieszkanie drogie (+ nie wyposażone i są myszy) bo nie da się na początku korzystać z innej formy zamieszkania niż najdroższe pokoje w Anglii czyli Uplet. praca ok 30h w tygodniu sami sobie to policzcie
5
krzysiek 2016-07-23 11:35:52
Witam,
czy pracuje ktoś w Chichester 0 dokładnie Nature's Way Foods? Będę wdzięczny za informacje.
Kika 2016-07-25 03:19:23
Daj se siana...masakra....godzin nie wyrobisz,bo nie dadzą więcej jak masz ok 35 offa dostajesz,na pokój Ci starczy,na żarcie też ,ale raczej nic nie odłozysz.Praca po 12 h na noc,lub na dzień.Jak mieszkasz blisko to ok,ale jak dalej,to czas na odpoczynek jest tak krotki,że nie wiadomo czy się wyspać ,czy zjeść. Netto wychodzi jakieś 5,4 mimo,ze mowią 7,2f.Praca w niskiej temperaturze, 3 przerwy po pół h ,oczywiście nie płatne-odciągają od godzin. Zaraz sierpień,pracy mniej-ci na umowach będą ja mieli-Ty z agencji będziesz pomijany..Powodzenia.
3
Kokos 2016-07-26 12:46:04
Pani Anetka z Staffline w hull to masakra. Traktuje ludzi jak szczotki. Robi z nimi co chce.
2
zafaj194 2016-07-26 15:32:52
hej wie ktoś cos o pracy w Deeside w Morrisons ??
ar2di2 2016-08-05 16:12:19
ktoś się wybiera albo pracuje w magazynie tk maxx w Wakiefield ?
ciekawią mnie opinie oraz to czy ktoś się skusił
megan 2016-08-06 15:55:29
Witajcie,
może ktoś wiec coś na temat agencji Staffline Group w Whelmar House, Southway, Skemersdale ?
Oferują pracę w Widnes przy spożywce. Papiery złożyłam osobiście i czekam na informację od nich, kiedy idę do pracy. Na początku przez telefon rozmawiałam z Polką, z którą umówiłam się na spotkanie. Kiedy przyjechałam jej nie bylo a i kontakt telefoniczny z nią jakoś teraz nie wychodzi... może przypadek...
Jakoś się tak "dziwnie zrobiło" hm.. CZekam więc na telefon od nich.
Będę wdzięczna za informację
pozdr wszystkich
zafaj194 2016-08-06 21:53:13
Hej ktoś cos wie o pracy w Deeside Morrisons Farmers Boy ???
ar2di2 2016-08-08 15:56:31
a coś cię doszły słuchy na temat samej pracy w magazynie ?
zarobek 2016-08-09 23:48:32
wysokie zarobki ? gdy kurs Funta spada połowe zarobku musisz oddać na mieszkanie ile ci zostanie ?
2
zarobek 2016-08-09 23:49:16
wysokie zarobki ? gdy kurs Funta spada połowe zarobku musisz oddać na mieszkanie ile ci zostanie ?
2
kris wawa 2016-08-11 19:53:56
Ten magazyn jest w castleford obok Wakefield,dojazd jest dobry i kasa lepsza niz w NEXT warehouse w south emsall
tomk 2016-08-12 09:55:13
I co znalazles kogos kto tam pracuje?
asda 2016-08-18 19:55:46
Z tym Staffline'em to bym uważał. Różnie może być znam takich co pojechali z nimi do pracy i pracowali tydzień. UK to nie bajka już jest niestety.
Krzysiek 2016-09-08 09:28:26
Witam ja planuje wyjechac we wrzesniu do Nottingham, magazyn Tesco. Moze ktos wie jak tam placa? jak to wygląda z mieszkaniem? itd. Pozdrawiam
ddd 2016-09-18 11:27:30
Jakie Tesco chyba DHL.
Malinowa 2016-09-21 15:40:44
To zależy od ludzi , większość ma tylko wymagania...
Praca 2016-09-21 15:48:59
U mnie na magazynie potrzebują pracownikow. I jest szansa na stała umowę dla Tesco
, wszystko zależy jak pracujecie i jakie macie podejście do pracy. Gro ludzi pracuje tylko żeby mieć na pokój i używki . Dużo ma jakieś plany i naprawdę cieżko pracuje. Wyciągnąć przez agencje 500£ na rękę tygodniowo to przyzwoicie . Przyjeżdża dużo ludzi którzy chcą mieć £££££ ale nie chce pracować i czasami ich oczekiwania przewyższają chęci do pracy ;)
Ale jeśli ktoś jest zainteresowany to staffline rekrutuje u mnie w magazynie Tesco welham green , wiec jeśli ktoś zainteresowany to zapraszam , mogę udzielić więcej informacji.
3
Prezes Jarek 2016-09-21 16:06:50
Może Pan udzielić więcej informacji na GG 10964605 ? Pozdrawiam
Praca 2016-09-21 16:34:12
Witam proszę zostawić e-maila odezwę sie
cree 2016-09-23 10:18:08
Witam. Szukamy pracy dla dwóch osób w okolicy Nottingham. Dziękujemy za pomoc.
Anita 2016-09-25 15:00:37
Proszę o więcej informacji anituuusiak@gmail.com
Pozdrawiam
Kertoip 2016-09-27 11:13:49
jasne 500f tygodniowo, moze 1500? bez jaj! co za chorzy ludzie! do świą praca i potem bądz sobie sterem, żeglarzem, okrętem...baju baju! no i jeszcze praca dla mózgoopornych i potem wypalenie, powodzenia!
Myśląc inaczej 2016-09-28 00:34:50
Można zarobić 500£ ja pracuje dla innej agencji i praca jest cały rok, możesz po 7 dni robić jak chcesz. Jeśli przyjedziesz bez języka i idziesz na sprzątanie , bądź segregacja śmieci to racja nie zarobisz tyle i się można wypalić. Zależy co sobą reprezentujesz i czy umiesz się ,, sprzedać,, w pracy. Można zarobić , nawet w agencjach dobrze płaca, ale maja tez swoje standardy i nie biorą jak leci. Pozdrawiam i życzę sukcesów w kraju bądź za jego terytorium.

Zapomniała bym dla Pani/pana ktory/która jest patriotka i nie zamierza się uczyć języków obcych... Znaczy ze jeśli władamy językiem obcym bo np. Taki studiowałam to juz nie jestem patriotka??,..... O zgrozo... Właśnie tacy ludzie nigdy nic w życiu nie osiągną...nie ważne gdzie bedą:)))
1
Kondzio 2016-09-29 13:41:49
W tesco Snoodland są dobre warunki na rozpoczęcie pobytu w UK. 300-400f da radę zarobić, ale nic za darmo... Czasem praca daje w kość, ale uważam że jak ktoś chce pracować to da sobie radę. Byłem tam 6 miesięcy i nie było źle, a przede wszystkim Staffline jest wypłacalny. Mieszkania u Mr. Ali-ego Monsour może nie są najlepsze, ale na początek może być. Idzie się z nim dogadać w różnych kwestiach, ale nie należy mu wierzyć na słowo. Wszystko na papierze. Z czasem można szukać sobie na własną rękę mieszkania, tylko że problem będzie z dojazdem, bo u Ali-ego macie transport zapewniony w cenie wynajmu pokoju. Ogólnie swój pobyt i współpracę z firmą Staffline wspominam dobrze. Mogę ich polecić.
1
Kondzio 2016-09-29 17:49:52
Racja, tylko z tym językiem to w Snoodland akurat słabo, bo tam 3/4 pracowników to Polacy i w większoście gadasz po Polsku:)
Kondzio 2016-09-29 17:50:40
Racja, tylko z tym językiem to w Snoodland akurat słabo, bo tam 3/4 pracowników to Polacy i w większości gadasz po Polsku:)
sad 2016-10-01 21:31:50
4-5K na pln. Przelicz sobie na Funty i na tamte ceny.
agata123 2016-10-12 21:00:21
wybieram sie do Szkocji ,okolice Edynburga ,Bathgate ,słyszałam że mozna tam dostać prace w magazynie Tesco ,czy może ktoś mi pomóc i udzielic informacji przez jakie agencje mozna tam dostać prace
Dragon 2016-10-23 12:22:38
Czy jedzie ktoś przez staffline na rozbiór wieprzowy na klasowanie bodajże w Colle praca a mieszkania w Hull 90f na parę na tydz? Może ktos coś więcej napisać?
1
Tesco thurrock 2016-10-26 00:32:45
Odradzam pracuje w Tesco thurrock od 8 lat. Teraz co się dzieje to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] litewska kierowniczka agencji powinna iść siedzieć za to co tam wyprawia
1
Tesco thurrock 2016-10-26 00:38:08
Ile byś nie wziol to ci braknie. Tydzień mieszkania na kupie to koszt 75-85£ za tydzień doliczyć dojazdy do pracy i jedzenie tygodniowo wydasz £150 a w stafflinie zarobisz £7.20 z podatkiem policz sobie tydzień pracy 37.5x7.20 i od tego 20% tax i dodatkowo ubespieczenie cuda na kiju.
2
Paul 2016-11-02 17:57:38
Siemka. A kto wpada tam jakoś w listopadzie tego roku? Jest na 10 i 17 podpisanie umowy. Wybiera się ktoś? Jak tak to odezwijcie się ma majla, w zgranej paczce raźniej ;-) desperado777x@gmail.com dokładnie jak podany. Jakby nie patrzeć UK dba o ochronę pracowników dość przyzwoicie.
4
prometeusz 2016-11-18 13:10:39
Pracuję w Tesco Snoodland warunki mieszkalne nie są złe to zależy od tego gdzie cię ulokują.Dojazdy wliczone w cenie+ dobry internet razem 85 f za tydzień.Co do samej pracy to nadgodziny rzadko są,maksimum 35 godz w tygodniu.Chyba że masz 100% normy to możesz wnioskować o przeniesienie na nocki wtedy można więcej zarobić,ale po 8 godz każdy ma dosyć .Ogólnie przy oszczędzaniu miesięcznie można odłożyć 600-700 f
rudotel 2016-11-22 08:38:23
Witam,
mam ofertę od Staffline do pracy w magazynie Tesco w Snodland, interview na 2 grudnia 2016 r. Jadę z Chełma w lubelskim. Trochę jestem przerażona opiniami o tej firmie, ale nie mam wyboru. Jedzie ktoś jeszcze. Proszę o odp
maniek 2016-11-24 09:54:57
Tylko pamiętaj że urlopu na święta bożego narodzenia nie dostaniesz,a w większości są tu ludzie którzy nie mają wyboru,polaków coraz mniej zamiennik to rumuni, Nie jest to lekka praca,ale kilka miesięcy można wytrzymać jak nie masz problemów zdrowotnych z kręgosłupem i nie jesteś podatna na grypę czy anginę to dasz radę.Powodzenia
rudotel 2016-11-24 14:19:21
Dzięki za odpowiedź, jestem zdeterminowana i muszę dać radę, pozdrawiam
malo 2016-11-29 19:17:48
Miałem styczność z tą firmą i obiektywnie, na spokojnie, z perspektywy czasu: śmieszno i straszno. Miał być magazyn Tesco w Didcot, wyszła fabryka kurczaków w Sandycroft. Na miejscu po interview pani pielęgniarka zażyczyła sobie zaświadczenie od okulisty (krótkowzroczność) i lekarza pierwszego kontaktu (wysokie ciśnienie) ... i okazało się to nie do przejścia. Ani dla pani Lidii z PL, ani dla pani Polki (bodajże Ani) na miejscu, która była wyraźnie zdominowana przez niejaką panią Fionę. Jako, że Shrekiem nie jestem - u owej Fiony nic nie wskórałem. Pan, który wynajmował mi pokój nie raczył oddać mi depozytu. Znalazłem pracę w UK na własną rękę - odkułem się, ale na przygodzie z Staffline straciłem jakieś 210 funtów (60 prowizja z poleconej przez Staffline agencji nieruchomości, 100 depozyt, 50 tygodniwy wynajem pokoju dwuosobowego) nie licząc kosztów przelotu do UK, czy utrzymanie przez tydzień... A już mistrzostwem świata był telefon godzinę po interview od p. Lidii z PL z zapytaniem "pytam co się stało, że Pan się nie pojawił na interview" .... Megaburdel i kabaret, zero wsparcia.
Aśka &Jarek 2016-12-01 21:06:51
Witam,
Czy był ktoś może na spotkaniu rekrutacyjnym z firmą Staffline w urzędzie pracy w Rzeszowie 3.11.2016, godz. 10? Było około 30 osób (w ofercie mieli napisane że zatrudnią 60 osób). Pan zapewniał, że na 100% będzie oddzwaniał do wszystkich(do dwóch tygodni), którzy byli na spotkaniu, aby załatwiać wyjazd, jeżeli bylibyśmy nadal chętni(byłam razem z chłopakiem). Niestety już koniec miesiąca i nadal cisza. Czy z kimkolwiek kto był na tym spotkaniu skontaktowali się z tej firmy? Czy komuś udało się wyjechać?
Z góry dzięki za info.
Zostaw swoją opinię o Staffline Group Plc - Suffolk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Staffline Group Plc