logo Staffline Group Plc

Staffline Group Plc

Suffolk

Opinie o Staffline Group Plc

Babeczka 2017-02-13 13:22
Witam, jedzie może ktoś do Tesco snodland 02.02, zawsze z kimś razniej
Marek Licyniusz Krassus 2017-02-13 17:35
1. Rozmowa kwalifikacyjna, treningi i testy są w języku angielskim, dlatego jego znajomość w mowie i piśmie w stopniu komunikatywnym jest potrzebna. Były przypadki, że osoby słabo znające język po rozmowie kwalifikacyjnej nie zostały przyjęte.
2. Jeżeli chodzi o sam trening to tak jak w Polsce masz BHP i trening stanowiskowy, po treningu rozwiązujesz test. Do tego po jakimś czasie zrobią Ci trening na PPT, który obejmuje teorię praktykę i na koniec test zaliczeniowy. Oczywiście wszystkie treningi i testy są w języku angielskim.
kornelia 2017-02-14 15:41
czy ktoś jedzie do uk 03.03 ?
Babeczka 2017-02-15 00:31
Ja jadę do snodland 1 marca z Polski wyjazd, 2 jestem na miejscu, a 3 mam interview w snodland też może jedziesz?
kornelia 2017-02-15 17:16
tak, jadę :P
Serednickam@op.pl 2017-02-15 18:04
Pewnie juz dojechales?
Jak jest?
Mam wyjeżdżać 23lutego
M&D 2017-02-16 14:06
Witamy,
Razem z dziewczyną wyjeżdżamy do Reading, na 3 marca interview. Czy jest ktoś, kto również wybiera się w tamten rejon?
Annnnna 2017-02-17 20:06
Odezwij sie na ania99-9@o2.pl :)
Tomek 2017-02-18 10:43
Hej! Widzę, że dużo tu osób, które się dopiero wybierają do Tesco więc opiszę moje wrażenia po pierwszym dniu w Reading. Wczoraj byłem na rozmowie rekrutacyjnej, w sumie nas było z 30 osób. Najpierw wypełnianie papierów z koordynatorami ze Stafline. Podpisanie umowy na pierwszy tydzień treningowy ze stawką 7,2 brutto oraz zobowiązania, że będziecie pracować 7 tygodni minimum. Jeśli w tym czasie zrezygnujecie przepada Wam 300 funtów z wypłaty jeśli dobrze zapamiętałem. Ogólnie stawki są takie jak w ofercie na mailu. Pracy podobno jest bardzo dużo i stwierdzili, że gwarantują pracę 5 dni w tygodniu, a jeśli osiągnie się targetu w granicach 90% lub więcej to można przyjść i zgłosić się na overtime. Jedna uwaga, nie liczcie na pierwszą zmianę, jasno sugerują, że nie chcą na rano nikogo i nie dają gwarancji godzin. Najbardziej chcą na nocki lub ewentualnie od 14 do 22. Magazyn nie pracuje tylko 2 dni w roku, więc pewnie nie ma szans na wolne w święta. Co do rozmowy to chyba nie jest tak straszna jeśli znasz angielski. Trzeba przeczytać tekst dotyczący BHP, poddawać w pamięci kilka liczb, znaleźć czym się różnią ciągi liczb i liter, przepisać ciąg znaków, do tego luźna rozmowa na temat rodziny, czy byłeś w UK, hobby (pogawędka z nowym znajomym w pubie ;) ). Nikt się nie interesuje Twoim doświadczeniem zawidowym. Odpowiedź dają od razu czy zdałeś. Trzy wskazówki: Nie jedź z podstawowym angielskim (chyba 3 osoby odpadły, mogą ponownie zjawić się i spróbować za 2 tyg), nie pal przed wyjazdem marihuany lub nie pij przed spotkaniem (na testach 1 osoba z Czech odrzucona), nie licz na pomoc polskiego koordynatora, tylko język angielski. Rozpisałem się. Powodzenia. ;)
6
rysiu 2017-02-18 11:16
Ja byłem w Poniedziałek tez wypełniłem papiery i mieli dzwonic jak narazie cisza....
M. 2017-02-19 14:47
hej, zastanawiam się nad wyjazdem właśnie 3.03 do Reading. Co myslicie o ofercie, macie jakieś info od znajomych ?
dobrze życzący 2017-02-21 21:19
Nie polecam pracy w UK . System brytyjski jest tak skonstruowany, że nie wywieziesz z Wysp ani funta.
Praca najczęściej za stawkę podstawową czyli 7.20 brutto na godzinę. Możesz pracować najczęściej tylko 2,3 lub 4 dni w tygodniu. W każdej chwili moga ci podziekować za pracę lub nie zapłacą za kilka godzin twojej pracy lub nawet dni. Nie wiesz czy odwołać się do Staffline , czy do firmy w której pracujesz lub pracowałeś.
Polacy, którzy są zatrudnieni w tej agencji są żle nastawieni do Polaków starających się o pracę.
Mieszkanie w Anglii to patologia i strata czau.
Można tylko jechać tam na krótko jak ma się gdzie zatrzymać za darmo np. u rodziny już tam ustawionej - co jest rzadkością.
UK jest dobrym miejscem dla ludzi znających bardzo dobrze język angielski i nastawionym na biznes,w innym przypadku to wegetacja.
1
Ollie 2017-02-22 11:17
A to zastanawiające, bo jakoś moja siostra nie pracuje w biznesie, tylko jako opiekun i pracuje tak w UK od 2 lat i co kilka miesięcy przywozi do domu sporą sumę. Więc nie zrażaj innych ze względu na swoje złe doświadczenie.
1
uprany 2017-02-22 14:01
Hej!
Jest tu ktoś kto pracuje/pracował w TESCO Thurrock??
Jak wygląda życie w Thurrock?
Jak wygląda praca?
Jaki poziom angielskiego wymagany jest na interview?

Podobno w Reading nie ma już z polskich supervisorów, a Thurrock są. Ciekawe czy przekłada się to na oczekiwany poziom angielskiego przyszłych pracowników.
1
NeoSlave 2017-02-22 17:38
Hej! Jak wygląda oferowane przez agencje zakwaterowanie? Totalna melina, czy da się żyć?
Proponują mi rozmowę na 9/10 marca w Tesco Snodland/Thurrock, czy magazyny różnią się jakoś bardzo pod względem jakości pracy?
Na czym polega wasza praca, ja miałem już okazje pracować na magazynie Tesco w Polsce, były to chłodnie z temp. +1 i +12 stopni Celsjusza, pamiętam że często brakowało towaru do pickingu, irytował mnie też stan techniczny skanerów, czy np. pasów do załadunków- czasami traciło się godzinę czasu na wymianę skanera, wózka, lub szukanie nieuszkodzonych pasów, przez co były problemy z wyrabianiem normy. Jak tam jest, jak traktuje się ludzi, czy jak będzie cięższy dzień to mogę spędzić trochę czasu w kibelku, czy to wiąże się z natychmiastowymi konsekwencjami? :D
Pozdrawiam!
2
hajs$ 2017-02-23 09:55
Hej wszystkim. Czy ktoś ma interview w Reading 3.03. Co do pracy przez Staffline to nie jest aż tak źle jak niektórzy wspominają. Wiadomo jest to dosyć ciężka i nudna harówa ale podczas pracy w Tesco Thurrock zarabiałem 380£ na początku a potem z nadgodzinami 480£-580£. Wiadomo nie polecam mieszkania przez Guzmickiego bo to sku**ysyny, no i transport też własny lepszy, w moim przypadku rower, bo ten transport co oni oferują jest beznadziejny. Ale nie można tak na wszystko narzekać, fakt że ci słowaccy supervisorzy to też potrafią człowieka wk**wić. Trzeba robić swoje i nie patrzeć na innych. Jeśli przyjeżdżacie do pracy to mimo wszystko polecam, jeśli się obijać to już gorzej
3
UPRANY 2017-02-23 15:27
o co chodzi z tym Guzmickym??
Bocian 2017-02-24 11:42
Ja pierdziele, czegoś nie rozumiem, rozpisujecie się o patologii na zakwaterowaniu, a kto tę patologię tworzy? Landlord chleje i robi gnój? Wy, przyjeżdżający!
4
Zbikos 2017-02-24 15:21
Witam. Czy ktoś jedzie na 09.03 na interview do Thurrock??
haj$ 2017-02-25 11:29
To zależy, mój sąsiad z naprzeciwka mieszkający u tego samego Landlorda miał w pokoju robaki, do tesco przychodził cały pogryziony.. Zwykly spokojny facet, sam ich nie przywiózł, a warunki masz takie, że musisz wytrzymać 2 miesiące w tym syfie bo nie oddadzą ci depozytu. I tak ci nie oddadzą.. musisz wymieszkać kolejne 2 tyg
4
123 2017-03-07 17:18
Jedzie ktoś na interview do Snodland na 17.03?
nowy 2017-03-08 12:07
Siema.Po aplikacji na stanowisko magazyniera dostałem odpowiedz na maila,że 2-3 dniowe szkolenie zapewnione przez pracodawce jest płatne,wiecie ile to wynosi?ile trzeba ze sobą zabrać mniej więcej na start bo jadę pierwszy raz do UK?Pozdrawiam
123 2017-03-08 13:09
Ja w jednym z pdf'ów miałem coś takiego: "While training new colleagues will be paid £6.70 (as from 1stOctober 2015) per hour training which lasts for 3 days"

Czyli wychodzi na to, że pierwsze trzy dni 6.70 :-)

Jedziesz do Snodland?
1
123 2017-03-08 13:18
Chociaż to chyba stare, bo minimalna od kwietnia w UK ma być 7.50£/h więc pewnie bd płacić minimalną.
Pozdrawiam.
nowy 2017-03-08 13:52
Dostałem ofertę do Tesco ale w Reading...tylko szkoda że od razu w ogłoszeniu nie napisali że nie organizują zakwaterowania:/ a Ty jesteś na miejscu czy też się wybierasz?Pozdro
123 2017-03-08 16:20
Wybieram się w przyszłym tygodniu. Też pierwszy raz do UK.
Pzdr.
nowy 2017-03-09 11:13
Masz już ogarnięte zakwaterowanie? bo gość z którym się kontaktowałem nie odpowiada...czarno to widzę bo chciałbym gościowi z biura jak najszybciej dać odpowiedz że jednak jadę,ale jak nie mam pokoju to nie będę ryzykował a na końcu robił z siebie głupka...
123 2017-03-09 13:22
Tak, mam załatwiony pokój przez agencje Uplet. Można też poszukać na własną rękę przez strony z ogłoszeniami, jednak ta agencja ma całkiem dobrą cenę, w którą wliczony jest także transport do i z pracy, jeśli chodzi o minusy, to nie są Ci w stanie powiedzieć co zastaniesz na miejscu :-/
Ja załatwiłem najpierw pracę, a zakwaterowanie na końcu :D

Nie martw się, wielu przed nami przeżyło taki wyjazd, w XXI wieku to chyba żadne wyzwanie. Powodzenia ;-)
nowy 2017-03-10 18:39
Żadne wyzwanie?Serio?Jechać/lecieć ponad 2 tyś.kilometrów?W dodatku pierwszy raz?Don't be ridiculous!
ela.1313@wp.pl 2017-03-12 15:02
Witaj Aniu..czy mogłabyś skontaktować się ze mną... ela.1313@wp.pl
pozdrawiam Elżbieta
mrowczy@o2.pl 2017-03-14 12:56
Witam ... chyba jestem troszku w ciemnej ... bo pan Guzmicky coś telefonu nie odbiera ... a jutro o 7:40 mam lot interview w czwartek. jakieś pomysły ?
kamil 2017-03-15 13:14
Hej , możesz załatwić prace w fabryce?
truestory@poczta.onet.pl 2017-03-20 14:03
Dokłądnie jak ktos jedzie pracowac to do pracy a nie marudzic!!!prawdopodobnie bede jechał za 2 tygodnie tj 02.04 2017 moze ktos sie wybiera jesli tak prosze o kontakt razem razniej.pozdrawiam truestory@poczta.onet.pl
Dawid 2017-03-22 11:48
Witam,

Wybiera się ktoś do pracy w Tesco Reading 13.04.2017? Szukam kogoś do wspólnego zakwaterowania, ewentualnie również podróży. Mój mail: nadlonekdawid@gmail.com

Pozdrawia!
3
M&D 2017-03-22 12:37
Witam,
Wraz z dziewczyną wyjeżdżamy do Tesco Reading na 7 kwietnia. Jeżeli jest ktoś, kto również wybiera się w tym czasie i miałby ochotę nawiązać kontakt to podaję maila: marcello3010@gmail.com.
W grupie zawsze raźniej ;)
2
havier213 2017-03-23 13:21
Ogólnie odradzam byłem dwa dni stwierdziłem,że wolę być u siebie w Polsce niż tu od samego początku dramat mieszkanie oddalone ciężki dojazd . Mieszkanie też jest tam porażką . A w pracy z tego co wiem jesteś jak osiołek. Najdłużej ludzie dali radę maks 2 tygodnie.
zadowolony 2017-03-23 13:47
A to ciekawe co piszesz bo ja pracuje w Reading w Tesco od 3 lutego i dostaje od 340 a 450 tygodniowo.
Wiec ja wole byc tu niz w Polsce. Pewnie nie jest to praca dla Ciebie. A jak chcesz lepsza chate, to musisz zamieszkac w Hiltonie. No Ty chyba jestes osiolek i to marudny. Najdluzej ludzie dali rade 2 tygodnie? ciekawe bo sie siedze 1,5 miecha i nie mam zamiaru sie stad ruszac. Mieszkam z polakami i nie slysze, zeby narzekali.
Powadznie w PL :)
2
Tomek 2017-03-23 16:09
Czy wybiera się ktoś może do pracy do Burnley na 27 marca. Jeśli tak to proszę o kontakt na email: gryfny@poczta.fm
Pracuś 2017-03-23 17:46
Byłem w Snoodland, naprawdę z całego serca nie poleciłbym nawet największemu wrogowi. Można zapomnieć o odzyskaniu kaucji od Pana Darka, warunki mieszkaniowe fatalne, praca dobra jedynie na start na okres próbny szkoleniowy. Z każdym tyg. zostaje zwiększany performance czyli jak szybko pracujemy. Lepiej te pieniądze przeznaczyć na wyjazd na własną rękę niż przez tą agencję gdyż na miejscu jest kilkanaście agencji pracy w których bardzo chętnie przyjmują Polaków.

Pozdrawiam
Tomek 2017-03-23 18:53
Czy jedzie ktoś na 27 marca do Burnley? Jeśli tak to proszę o kontakt: gryfny@poczta.fm
LegiaPany 2017-03-24 11:25
Haha, dobre, z ciebie taki pracus jak z koziej d**y traba, pracuje w Snodland, owszem chata luksusowa nie jest, ale na wakacje przyjechales do kurortu? Moze napisz za co nie dostales kaucji, bo jak kumpel zjezdzal do PL to bez problemu dostal. Performance podobal sie tobie tylko na szkoleniu?? Hahaha, i jak trzeba sie bylo wziac do roboty po szkoleniu to juz nie dales rady... To nie jest praca dla ciebie chlopie, bo jestes za cienki, zeby bylo smieszniej to od miesiaca pracuje ze mna moja dziewczyna ktiora sciagnalem i przypuszczam ze robi lepszy performance niz ty, na macha sie, ale woli tu sie namachac niz wPL. Generalnie to twoj zniechecajacy komentarz jest mi na reke, bo bedzie wiecej godzin dla mnie i mojej dziewczyny :p
Poza tym ludzie nie wierzcie w to co "pracus" pisze, ze jazda w ciemno jest lepszym rozwiazaniem, kumpel tak zrobil, zarejestrowal sie w agencjach i siedzial w chacie gapiac sie w telefon, a funty lecialy
1
michał 2017-03-28 13:43
uwaga - ku przestrodze. NIE ŻYJ marzeniami, że ci załatwią pracę. po 3 tygodniach wychodzisz na zero. na start potrzebujesz 400 funtów. lepiej na własną rękę coś znaleźć , zaczepić się w hostelu albo na londynku wynająć pokój. z buta uderzyć do restauracji jako kitchen porter. tutaj jest porażka. baraki dla uchodźców za 100 funtów tygodniowo, do tego nieregularny system pracy. nie pracujesz nie zarabiasz. praca tylko w nocy, nawet mimo fluent english nie wrzucą cię na dzień. wniosek jeden : PRZEMYŚL kilka razy zanim się zdecydujesz wejść w tą spiralę.
1
DoMa 2017-03-28 19:22
Czy ktoś może wybiera się do Tesco Reding, interview na 7.04.?
4
Daniel 2017-03-30 11:33
Witam ktoś mógłby polecić jakiś hostel lub gdzieś jakiś pokój do wynajęcia w Thurrock w miarę tani bo szukam i szukam i na start to ciężko.. proszę o szybką odp..
pozdrawiam
Daniel 2017-03-30 11:43
Juz nieaktualne...Wszystko załatwione..
Krs 2017-03-30 16:01
Witam.
Mam parę pytań, dostałem od nich email , ze przeszedłem wstępny proces rekrutacji.
Piszą , że język nie wymagany trochę znam angielski ale nie jestem pewny czy sobie poradzę w rozmowie, są tam jacyś koordynatorzy? Jechałbym teraz pierwszy raz do Anglii jak wygląda sprawa z zakwaterowaniem w wiadomości jest napisane , że pomagają w znalezieniu mieszkania chciałbym się dowiedzieć czy trzeba z góry wyłożyć za pierwszy miesiąc czy jest to odliczane z wypłaty? Ile mniej więcej trzeba wziąć na start? Byłbym wdzięczny gdyby ktoś mi odpisał tutaj lub na email wicha23@wp.pl.
Z góry dziękuje.
Pozdrawiam.
Prymus 2017-04-05 08:24
Witam czy ktos jedzie 27.04 do Grantham na magazyny jade pierwszy raz moze jakies opinie ktos mial stycznosc wiadomosci nap private albo tu dzieki mail akuba2500@wp.pl
1
Michal 2017-04-05 15:31
Witam mam zaczac prace 15.04 w reading . Ktos powie mi ile mozna maximum a ile minimum zarobic przez jeden tydzien. Obecnie mam prace w angli ale zarabiam srednio 260f tygodniowo. Troche malo . Zastanawiam sie czy nie przeniesc sie do tesco. Prosze o pozytywne jak i negatywne komentarze. Dzieki
podhalanin 2017-04-07 14:26
Staffline to jest powazna firma. Ba , daje zabezpieczenie czyli i zalatwia ubezpieczenie i praktycznie prowadzi przyszlego adepta jak po sznurku. Praca jednak nie jest lekka. Mowie tutaj o pracy fizycznej...szczegolnie kiedy dopadnie cie zmiana na ktorej masz do "rozladowania banany " czy melony...chociaz marchew tez daje w kosc. Polacy w miejscu pracy to niestety zbieranina czesciowo nieokrzesanych malolatow ,ktorzy wyrwali sie z domu i majac kilka groszy w kieszeni nabiraja dyplomowaego chamstwa i gburstwa...
Jesli podjales decyzje o zakwaterowaniu u Alego to juz jest tragedia...pokoje sa dwuosobowe....male o pow. 10-12 mkw. ,ale takie w tych domkach sa....
sasiedzi ...koszmar , zwykle wiocha ,,,,
najgorsze to to ze praktycznie ida spac w ubraniach roboczych bo nie chce im sie ich zmieniacl....to samo z butami i skarpetkami. Na palcach jednej reki mozna podac przypadki innego zachowania! Nie mowiac juz o domku w Chatham gdzie mieszka wiejska baba Monika N. .....soltysowa....smierdzaca soltysowa i brudas totalny....lazi po domu w gaciach , wszystko jej przeszkadza....ciagle spi ...tak ja przyzwyczaili rodzice w jakiejs kurnej chlupie na wsi no i realizuje ten plan. Ostatnio chyba ktos jej zwrocil uwage na ten smrod bo kupila od ruskich jakies "duchY" z przeceny...to ze w domu jest inny ale smrod to zrozumiale ale jak to znosci w busiku w ktorym niestety jedzimy razem do pracy ? A w magazynie w Snodland ? Jak przejdzie obok ciebie to od razu wiesz ze ten smrod pozostaje w powietrzy przez kilka chwil.....wiec wszyscy uciekaja ....koszmar.
macieejooo 2017-04-10 11:25
hej , mam pytanie . jak jest w reading tesco ? mam do wyboru thurrock lub reading , jak atmosfera ? jak z praca ? duzo polakow tam pracuje?
Zostaw swoją opinię o Staffline Group Plc - Suffolk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Staffline Group Plc