logo Staffline Group Plc

Staffline Group Plc

Suffolk

Opinie o Staffline Group Plc

haj$ 2017-02-25 11:29
To zależy, mój sąsiad z naprzeciwka mieszkający u tego samego Landlorda miał w pokoju robaki, do tesco przychodził cały pogryziony.. Zwykly spokojny facet, sam ich nie przywiózł, a warunki masz takie, że musisz wytrzymać 2 miesiące w tym syfie bo nie oddadzą ci depozytu. I tak ci nie oddadzą.. musisz wymieszkać kolejne 2 tyg
4
123 2017-03-07 17:18
Jedzie ktoś na interview do Snodland na 17.03?
nowy 2017-03-08 12:07
Siema.Po aplikacji na stanowisko magazyniera dostałem odpowiedz na maila,że 2-3 dniowe szkolenie zapewnione przez pracodawce jest płatne,wiecie ile to wynosi?ile trzeba ze sobą zabrać mniej więcej na start bo jadę pierwszy raz do UK?Pozdrawiam
123 2017-03-08 13:09
Ja w jednym z pdf'ów miałem coś takiego: "While training new colleagues will be paid £6.70 (as from 1stOctober 2015) per hour training which lasts for 3 days"

Czyli wychodzi na to, że pierwsze trzy dni 6.70 :-)

Jedziesz do Snodland?
1
123 2017-03-08 13:18
Chociaż to chyba stare, bo minimalna od kwietnia w UK ma być 7.50£/h więc pewnie bd płacić minimalną.
Pozdrawiam.
nowy 2017-03-08 13:52
Dostałem ofertę do Tesco ale w Reading...tylko szkoda że od razu w ogłoszeniu nie napisali że nie organizują zakwaterowania:/ a Ty jesteś na miejscu czy też się wybierasz?Pozdro
123 2017-03-08 16:20
Wybieram się w przyszłym tygodniu. Też pierwszy raz do UK.
Pzdr.
nowy 2017-03-09 11:13
Masz już ogarnięte zakwaterowanie? bo gość z którym się kontaktowałem nie odpowiada...czarno to widzę bo chciałbym gościowi z biura jak najszybciej dać odpowiedz że jednak jadę,ale jak nie mam pokoju to nie będę ryzykował a na końcu robił z siebie głupka...
123 2017-03-09 13:22
Tak, mam załatwiony pokój przez agencje Uplet. Można też poszukać na własną rękę przez strony z ogłoszeniami, jednak ta agencja ma całkiem dobrą cenę, w którą wliczony jest także transport do i z pracy, jeśli chodzi o minusy, to nie są Ci w stanie powiedzieć co zastaniesz na miejscu :-/
Ja załatwiłem najpierw pracę, a zakwaterowanie na końcu :D

Nie martw się, wielu przed nami przeżyło taki wyjazd, w XXI wieku to chyba żadne wyzwanie. Powodzenia ;-)
nowy 2017-03-10 18:39
Żadne wyzwanie?Serio?Jechać/lecieć ponad 2 tyś.kilometrów?W dodatku pierwszy raz?Don't be ridiculous!
ela.1313@wp.pl 2017-03-12 15:02
Witaj Aniu..czy mogłabyś skontaktować się ze mną... ela.1313@wp.pl
pozdrawiam Elżbieta
mrowczy@o2.pl 2017-03-14 12:56
Witam ... chyba jestem troszku w ciemnej ... bo pan Guzmicky coś telefonu nie odbiera ... a jutro o 7:40 mam lot interview w czwartek. jakieś pomysły ?
kamil 2017-03-15 13:14
Hej , możesz załatwić prace w fabryce?
truestory@poczta.onet.pl 2017-03-20 14:03
Dokłądnie jak ktos jedzie pracowac to do pracy a nie marudzic!!!prawdopodobnie bede jechał za 2 tygodnie tj 02.04 2017 moze ktos sie wybiera jesli tak prosze o kontakt razem razniej.pozdrawiam truestory@poczta.onet.pl
Dawid 2017-03-22 11:48
Witam,

Wybiera się ktoś do pracy w Tesco Reading 13.04.2017? Szukam kogoś do wspólnego zakwaterowania, ewentualnie również podróży. Mój mail: nadlonekdawid@gmail.com

Pozdrawia!
3
M&D 2017-03-22 12:37
Witam,
Wraz z dziewczyną wyjeżdżamy do Tesco Reading na 7 kwietnia. Jeżeli jest ktoś, kto również wybiera się w tym czasie i miałby ochotę nawiązać kontakt to podaję maila: marcello3010@gmail.com.
W grupie zawsze raźniej ;)
2
havier213 2017-03-23 13:21
Ogólnie odradzam byłem dwa dni stwierdziłem,że wolę być u siebie w Polsce niż tu od samego początku dramat mieszkanie oddalone ciężki dojazd . Mieszkanie też jest tam porażką . A w pracy z tego co wiem jesteś jak osiołek. Najdłużej ludzie dali radę maks 2 tygodnie.
1
zadowolony 2017-03-23 13:47
A to ciekawe co piszesz bo ja pracuje w Reading w Tesco od 3 lutego i dostaje od 340 a 450 tygodniowo.
Wiec ja wole byc tu niz w Polsce. Pewnie nie jest to praca dla Ciebie. A jak chcesz lepsza chate, to musisz zamieszkac w Hiltonie. No Ty chyba jestes osiolek i to marudny. Najdluzej ludzie dali rade 2 tygodnie? ciekawe bo sie siedze 1,5 miecha i nie mam zamiaru sie stad ruszac. Mieszkam z polakami i nie slysze, zeby narzekali.
Powadznie w PL :)
3
Tomek 2017-03-23 16:09
Czy wybiera się ktoś może do pracy do Burnley na 27 marca. Jeśli tak to proszę o kontakt na email: gryfny@poczta.fm
Pracuś 2017-03-23 17:46
Byłem w Snoodland, naprawdę z całego serca nie poleciłbym nawet największemu wrogowi. Można zapomnieć o odzyskaniu kaucji od Pana Darka, warunki mieszkaniowe fatalne, praca dobra jedynie na start na okres próbny szkoleniowy. Z każdym tyg. zostaje zwiększany performance czyli jak szybko pracujemy. Lepiej te pieniądze przeznaczyć na wyjazd na własną rękę niż przez tą agencję gdyż na miejscu jest kilkanaście agencji pracy w których bardzo chętnie przyjmują Polaków.

Pozdrawiam
Tomek 2017-03-23 18:53
Czy jedzie ktoś na 27 marca do Burnley? Jeśli tak to proszę o kontakt: gryfny@poczta.fm
LegiaPany 2017-03-24 11:25
Haha, dobre, z ciebie taki pracus jak z koziej d**y traba, pracuje w Snodland, owszem chata luksusowa nie jest, ale na wakacje przyjechales do kurortu? Moze napisz za co nie dostales kaucji, bo jak kumpel zjezdzal do PL to bez problemu dostal. Performance podobal sie tobie tylko na szkoleniu?? Hahaha, i jak trzeba sie bylo wziac do roboty po szkoleniu to juz nie dales rady... To nie jest praca dla ciebie chlopie, bo jestes za cienki, zeby bylo smieszniej to od miesiaca pracuje ze mna moja dziewczyna ktiora sciagnalem i przypuszczam ze robi lepszy performance niz ty, na macha sie, ale woli tu sie namachac niz wPL. Generalnie to twoj zniechecajacy komentarz jest mi na reke, bo bedzie wiecej godzin dla mnie i mojej dziewczyny :p
Poza tym ludzie nie wierzcie w to co "pracus" pisze, ze jazda w ciemno jest lepszym rozwiazaniem, kumpel tak zrobil, zarejestrowal sie w agencjach i siedzial w chacie gapiac sie w telefon, a funty lecialy
1
michał 2017-03-28 13:43
uwaga - ku przestrodze. NIE ŻYJ marzeniami, że ci załatwią pracę. po 3 tygodniach wychodzisz na zero. na start potrzebujesz 400 funtów. lepiej na własną rękę coś znaleźć , zaczepić się w hostelu albo na londynku wynająć pokój. z buta uderzyć do restauracji jako kitchen porter. tutaj jest porażka. baraki dla uchodźców za 100 funtów tygodniowo, do tego nieregularny system pracy. nie pracujesz nie zarabiasz. praca tylko w nocy, nawet mimo fluent english nie wrzucą cię na dzień. wniosek jeden : PRZEMYŚL kilka razy zanim się zdecydujesz wejść w tą spiralę.
3
DoMa 2017-03-28 19:22
Czy ktoś może wybiera się do Tesco Reding, interview na 7.04.?
5
Daniel 2017-03-30 11:33
Witam ktoś mógłby polecić jakiś hostel lub gdzieś jakiś pokój do wynajęcia w Thurrock w miarę tani bo szukam i szukam i na start to ciężko.. proszę o szybką odp..
pozdrawiam
Daniel 2017-03-30 11:43
Juz nieaktualne...Wszystko załatwione..
Krs 2017-03-30 16:01
Witam.
Mam parę pytań, dostałem od nich email , ze przeszedłem wstępny proces rekrutacji.
Piszą , że język nie wymagany trochę znam angielski ale nie jestem pewny czy sobie poradzę w rozmowie, są tam jacyś koordynatorzy? Jechałbym teraz pierwszy raz do Anglii jak wygląda sprawa z zakwaterowaniem w wiadomości jest napisane , że pomagają w znalezieniu mieszkania chciałbym się dowiedzieć czy trzeba z góry wyłożyć za pierwszy miesiąc czy jest to odliczane z wypłaty? Ile mniej więcej trzeba wziąć na start? Byłbym wdzięczny gdyby ktoś mi odpisał tutaj lub na email wicha23@wp.pl.
Z góry dziękuje.
Pozdrawiam.
Prymus 2017-04-05 08:24
Witam czy ktos jedzie 27.04 do Grantham na magazyny jade pierwszy raz moze jakies opinie ktos mial stycznosc wiadomosci nap private albo tu dzieki mail akuba2500@wp.pl
2
Michal 2017-04-05 15:31
Witam mam zaczac prace 15.04 w reading . Ktos powie mi ile mozna maximum a ile minimum zarobic przez jeden tydzien. Obecnie mam prace w angli ale zarabiam srednio 260f tygodniowo. Troche malo . Zastanawiam sie czy nie przeniesc sie do tesco. Prosze o pozytywne jak i negatywne komentarze. Dzieki
podhalanin 2017-04-07 14:26
Staffline to jest powazna firma. Ba , daje zabezpieczenie czyli i zalatwia ubezpieczenie i praktycznie prowadzi przyszlego adepta jak po sznurku. Praca jednak nie jest lekka. Mowie tutaj o pracy fizycznej...szczegolnie kiedy dopadnie cie zmiana na ktorej masz do "rozladowania banany " czy melony...chociaz marchew tez daje w kosc. Polacy w miejscu pracy to niestety zbieranina czesciowo nieokrzesanych malolatow ,ktorzy wyrwali sie z domu i majac kilka groszy w kieszeni nabiraja dyplomowaego chamstwa i gburstwa...
Jesli podjales decyzje o zakwaterowaniu u Alego to juz jest tragedia...pokoje sa dwuosobowe....male o pow. 10-12 mkw. ,ale takie w tych domkach sa....
sasiedzi ...koszmar , zwykle wiocha ,,,,
najgorsze to to ze praktycznie ida spac w ubraniach roboczych bo nie chce im sie ich zmieniacl....to samo z butami i skarpetkami. Na palcach jednej reki mozna podac przypadki innego zachowania! Nie mowiac juz o domku w Chatham gdzie mieszka wiejska baba Monika N. .....soltysowa....smierdzaca soltysowa i brudas totalny....lazi po domu w gaciach , wszystko jej przeszkadza....ciagle spi ...tak ja przyzwyczaili rodzice w jakiejs kurnej chlupie na wsi no i realizuje ten plan. Ostatnio chyba ktos jej zwrocil uwage na ten smrod bo kupila od ruskich jakies "duchY" z przeceny...to ze w domu jest inny ale smrod to zrozumiale ale jak to znosci w busiku w ktorym niestety jedzimy razem do pracy ? A w magazynie w Snodland ? Jak przejdzie obok ciebie to od razu wiesz ze ten smrod pozostaje w powietrzy przez kilka chwil.....wiec wszyscy uciekaja ....koszmar.
macieejooo 2017-04-10 11:25
hej , mam pytanie . jak jest w reading tesco ? mam do wyboru thurrock lub reading , jak atmosfera ? jak z praca ? duzo polakow tam pracuje?
ttt 2017-04-25 19:03
(usunięte przez administratora) kolego pracuje tam juz 8 lat tylko ja w tesco na kontrakcie i takiego przemiału ludzi nigdy jeszcze nie widziałem
Kola12 2017-04-26 16:56
Czy w staffline firmie jak sie nie ma konta bankowego ani nie mam jak zrealizowac czeku czy moge poprosić o gotowke prosze o pomoc
Janula 2017-04-26 23:26
System brytyjski jest tak skonstruowany ze nie wywieziesz ani funta ?????????
To dopiero dobre, naprawdę się uśmiałem
A co to takiego ten system brytyjski ??
ziomek 2017-04-28 19:58
A jak wygladaja godziny pracy? Pracuje sie te 5x8 czy raczej ciezko?
kolobololo 2017-05-01 21:54
Też chciałbym wiedzieć, mam ofertę do Reading! Jak tam jest?
Staff 2017-05-07 21:56
Mogą Cię wrzucić na ,,one pay,, masz konto w banku kartę i ogarnia to firma , bank to barclays
Mariano 2017-05-11 10:31
Ludzie, dawajcie do Tesco w Reading, bo wolnego dnia nie możemy dostać
Pytam o dzień wolny, a supervisor do mnie, że najlepiej jakbym na okrągło siedział tyle roboty, po 50-60h siedzimy tygodniowo!
Ratujcie! :)
1
Mariano 2017-05-11 10:32
Stary, robi się po 5-6 dni i po 12h! Dawaj do reading
Najarany 2017-05-12 21:29
A jak płatne nadgodziny w tym Reading? Więcej tylko po 12 tygodniach pracy a do tego czasu standardowa stawka?
Ogólnie ciężko jest? Naganiają? Jestem osobą pracowitą aczkolwiek w ludzkich warunkach a nie jak nawet schylić się nie można bo karcą.. :P
W ofercie w broszurze była informacja, że jest kantona-stołówka jakaś. Jak to wygląda i czy drogo? Bo domyślam się, że to nie za darmo :D
Przezorny 2017-05-12 21:34
W Reading Wy też musieliście z góry za cały miesiąc zapłacić wynajmu te £300 oraz £160 administracyjnego? A co jeśli np. będziecie chcieli zrezygnować z tego mieszkania i się przenieść gdzieś do lepszych warunków? Cała ta suma przepada?
Bo od razu z góry wyłożyć ponad 2000zł i ryzykować, że będzie tam nieludzko to nieciekawie.
2 sprawa po jakim czasie jest rozmowa i kiedy zaczynam pracę?
Bo według informacji, które uzyskałem to wygląda, że przylatuje np. w czwartek, 2dni i jest interview a później od razu do pracy.
Czy mógł by mnie ktoś oświecić jak to dokładnie wyglądają realia pracy przez tę firmę?
Byłbym wdzięczny za podanie emaila i kontakt ze mną w celach informacyjnych i pomocy :)
jest-OK 2017-05-13 11:11
praca nie jest dla wszystkich, ale jesli potrafisz ciezko pracowac i chcesz zarobic to dawaj do Reading, pierwsze 3 dni to faktycznie 7,50 na godz. pozniej 7,60 za niski performance, pozniej stawka rosnie do 9,50 za ponad 110% tygodniowo. za wymagane 100% placa 8,66. mowie tutaj o stawkach na dniowce, nocki zarabiaja wiecej. w Reading faktycznie mieszkanie trzeba sobie ogarnac ale duzo osob mialo to juz zalatwione wczesniej z Polski. ja w Staffline pracuje od 6 lat, a w Reading od 4, nigdy nikt sie mnie nie czepial, robie swoje i tyle, zero problemow ale jak ktos jest maruderem to i tak znajdzie dziure w calym. jesli nastawiasz sie na dostawanie pieniedzy za nic to zostan w domu. fakt ze pracy jest tyle ze mniej niz 5 dni to nikt nie pracuje, no chyba ze sam zawala. oni non stop prosza o extra godziny itp. 6 dni to norma. chcesz zarobic, masz zdrowy kregoslup to sie nie zastanawiaj, sa tutaj polscy i slowaccy supervisorzy i kilku kierownikow wiec spokojnie mozna sie ze wszystkimi dogadac, angielski jest wymagany ale jak znasz podstawy to ogarniesz. pozdrawiam,
2
Przezorny 2017-05-15 15:32
A jak z godzinami? Widziałem sporo opinii narzekających na to, że jest ciągłe oczekiwanie na telefon czy przypadkiem nie odwołali zmiany, co zdarza się dosyć często przez co ludzie pracują max 4dni po 7-8h / tydzień. Tak samo mieszkanie.. z góry 400 funtów trzeba zabulić za 4tygodnie i nie wiadomo gdzie i z kim się będzie spało.
Jakieś rady/polecenia? ;)
patriszja 2017-05-15 20:33
Kto z Tesco Reading?? Jak udało się wam ogarnąć zakwaterowanie? Może macie jakiś znajomych, którzy mają wolny pokój dla pary? piszcie patrycja820@onet.pl
kama 2017-05-18 12:38
Czy ktoś wybiera się do reading 16/06 ? dostałam ofertę
Jak sprawuje się ta firma ? Wszystko było okey ?
Mariano 2017-05-19 16:05
Nie słyszałem, żeby ktoś w Reading czekał na telefon, chyba, że jakiś lewus który się do roboty nie nadaje
Już widać, że maruda jesteś więc może w domu zostań ;)
Rada: mniej gadaj więcej rób :p
Mariano 2017-05-19 16:09
Kasa co piątek na koncie, 350-400 funtów, uśmiechaj się, rób swoje, nie marudź i będzie dobrze. :)
Grzesssss 2017-05-22 16:59
Witam , jeżeli mam 17 lat a w lipcu kończę 18 lat to czy jest możliwość znalezienie pracy za granicą (jeżeli tak i wiesz jakie agencje pomagaja to pod linkuj :) ) w czerwcu półtora miesiąca przed 18 ????
Mała 1111 2017-05-24 12:08
Witam czy mógł by mi ktoś polecić nazwę dobrych agencji które zapewniają prace w Manchasterze. Posiadam własne zakwaterowanie i na miejsce dojadę sama. Chodzi o pracę, dojazd do niej i pomoc w wyrobieniu nr NIN. Znam angielski w stopniu komunikatywnym mam doświadczenie w logistyce, oraz jako orderpiker . Uprawnienia na 3 wózki widłowe wiec praca może być magazynowa aczkolwiek żadnej pracy sie nie boje chodzi mi o pewne warunki zatrudnienia i płynność finansową . Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc ;-)
Daniel35 2017-05-24 20:24
Witam do stalem prace w Tesco,mam tu do wyboru READING lub Thurrock wszystko ok,ale najgorzej z pokojem ma ktoś z was jakieś namiary na pokoje w normalnych warunkach piszcie na dkwiatek26@gmail.com dzięki z gory
Zostaw swoją opinię o Staffline Group Plc - Suffolk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Staffline Group Plc