logo Staffline Group Plc

Staffline Group Plc

Suffolk

Opinie o Staffline Group Plc

Tensai 2017-01-13 16:01
Witam dostałem od nich ofertę pracy w Tesco jako pracownik magazynowy, chciałbym się zapytać bo jeszcze nie pracowałem w UK tylko w Niemczech i jak to jest z płacą? bo w niemczech zakwaterowanie wynosiło mnie 200 euro miesiecznie a wypłaty 1300 euro netto więc trochę zostawało.
bobo 2017-01-13 16:06
witam jak sutyacja przedstawaia sie w TESCO Thurrock ??? jak z praca duzo godzin?? przestoje ??? atmosfera itp itd???
Mateusz przemyśl 2017-01-14 00:54
Ktos korzystał z zakwaterowania poleconego przez staffline a mianowicie tego pana ,Peter Guzmicky, i mogleby napisać jak wyglądają warunki? Ile osób w pokoju , jakie standardy itp.
2017-01-14 17:17
1. Dostajesz umowę zero godzin, czyli nie wiesz ile zarobisz w danym tygodniu.
2. Kalkulator płacy brutto - netto:
http://www.thesalarycalculator.co.uk/hourly.php
3. Pokoje do wynajęcia
https://www.spareroom.co.uk/
https://www.gumtree.com/
Do tego odpowiednie grupy na FB.
4. O takich zarobkach i standardzie życia jak w Niemczech zapomnij.
5. Funt spada, a koszty życia powoli, ale rosną.

Sylwia 2017-01-24 13:47
Witam.
Dostalam oferte pracy przez Staffline OnSite w magazynie TESCO Thurrock lub w TESCO Snodland. Prosze o opine.
kuba 2017-01-28 18:41
Ja jadę na 2 lutego do pracy w Tesco thurrock
Sexcurity 2017-01-29 02:04
Witam. Każdemu kto chce wyjechać przez tę agencję odradzam. Gdy miałem wyjeżdżać zapewniania mnie że wszystko jest załatwione. Jednak gdy byłem na miejscu dostałem telefon że jednak nie potrzebujemy cię i możesz wracać do domu tak samo 2 osoby które poznałem.
1
piotrek9401 2017-01-29 10:52
Siema,gdzie znalazłaś taką ofertę?bo ja znalazłem ofertę ze stafflinu, ale nie podali dokładnie gdzie i w jakim miejscu tylko oferowali dużo pracy w wielu lokalizacjach:/byłaś może bezpośrednio w tej agencji?
Sexcurity 2017-01-29 16:55
Znalazłem ją w internecie i praca miała być w Tesco warehouse thurrock bezpośrednio ze staffline i obiecywali że praca na pewno będzie a wyszło że pieniądze utopione w błoto.
2
Janusz 1972 2017-01-29 17:07
Nie polecam ich ofert pracy. Również byłem na spotkaniu i powiedzieli że jutro będą do mnie dzwonili z informacją czy dostałem pracę czy nie. Jednak nie dzwonił i gdy ja załatwiłem sobie telefon do nich to z oburzeniem zaczął krzyczeć do mnie że nie dostałeś tej roboty bo nie znasz angielskiego dostatnio i możesz wracać do polski bo mamy już wystarczającą ilość ludzi chociaż w staffline zapewniali mnie że język angielski w tej pracy nie jest wymagany. Nie dajcie się zwieść ich pięknym słowom.
Mariusz12 2017-01-31 10:30
Nikt wam tego nie powie to ja wam powiem. Uważajcie na Staffline. Interview przechodzi tylko kilka osób. Potem jest szkolenie na którym powiedzieli nam żebyśmy się nie cieszyli bo po nim i tak przynajmniej jedna osoba odpadnie.
Ania 2017-02-02 21:59
Ja powtarzam wszystkim moim znajomym jesli chca przyjechac do uk do fabryk przez agencje niech szykuja sie na to ze bedzie to ciezkie doswiadczenie i ciezka praca .Normalna praca w uk jest ciezka a co dopiero fabryka.Praca w pl.a praca w uk to niestety nie to samo. czasami slysze obrazliwe slowa pod adresem angielek ze sa brudasami ze zamawiaja jedzenie z kebabow ze nie gotuja itp..sorry ale tutaj sie ciezko haruje zapraszam do uk :)a co do fabryk agencje juz takie sa dla nich wspolpraca z firma jest najwazniejsza a nie Ty a co do polek w tych agencjach tutaj w uk tez pracuja polki i maja w dupie innego czlowieka;) jesli szukasz pracy w angli w fabryce moge pomoc bo szkoda jest pracowac przez agencje za darmo.
3
riczi 2017-02-03 12:23
czytam te opinie i rece opadaja. pracuje w tesco thurrock przes staffline . widze wsrod tych, ktorzy tu pisza opnie, takich ktorzy ze mna pracuja, czyli takich co nic tylko wiecznie marudza, a marudza, bo im robota nie idzie. godziny sa, zarabiam miedzy 320 a 400 funtow, raz jest lepiej, raz gorzej, ale przynajmniej kasa sie zgadza. mam nadgodziny ale sobie na to zasluzylem, wlasnie tym ze nie marudze, tylko robie!
jak wam tak zle, to nie wyjzdzajcie z polski, tylko siedzcie za 1500zl, bedziecie zadowoleni i nie bedziecie zatruwac aotmosfery w robocie. no i bedzie wiecej godzin dla mnie :p
jak ktos uczciwie pracuje to kasae ma i robote, a jesli chodzi o traktowanie to w polsce lepiej nie traktuja, tylko kazdy z was sobie wmawia, ze anglik nie bedzie mnie tak traktrowal. mniej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a wiecej robcie, bedziecie zadowoleni

pozdro 600 janusze pracy

5
Mari 2017-02-03 13:22
Hej, Ania, jestem w uk kilka dni. Szukam pracy i przerażają mnie opinie o agencjach. Możemy skontaktować się na priv mari.berg@onet.eu
chudini 2017-02-03 17:07
mam jechać 16.02 ktos jedzie?
2
alibaba 2017-02-04 13:20
Jedziesz przez staffline?gdzie znalazłeś ofertę?bo ja przemaglowałem cały internet i nic nie znalazłem...pojechałbym bo przynajmniej zakwaterowanie oferują ale nie mają żadnych ofert...przynajmniej ja nie znalazłem;/Pozdro
Goral 2017-02-05 11:03
Sluchajcie, bylem w Stafflinie zattudniony w Tesco Reading, zjechalem na swieta, plan byl taki zeby, tu ogarnac jakas prace, ale dziekuje, ja wracam do UK, praca byla jaka byla, ale o nic sie nie musialem martwic kasa co tydzien na koncie, tygodniowki wyciagalem i 400 funtow, wydawalem tygodniowo max 150 funciorow, a 250 pakowalem w skarpete, masz tak w Polsce? Poza tym w Polsce tez sie pracuje przez agencje ale za 12zl na godzine brutto. Wiec co lepsze?
Wszedlem tu poczytac co tam moze w Reading sluchac i widze tylko narzekanie.
Powiem tulko tyle, polacy to narzekacze, ja jade zarabiac, nie zawsze mi sie wszystko podoba ald jak sie zdecydowalem wyjechac, to biore sie za prace, a jak pracujesz tak masz.
Zaloze sie ze wszyscy ktorzy narzekaja tu, tak samo narzekaja przy okazji szukanie pracy w Polsce.
Do zobaczenia w UK
2
kali 2017-02-05 12:14
Kiedy się wybierasz?są tam przyjęcia przez okres luty/marzec?
Goral 2017-02-06 09:12
Jeszcze nie wiem, ale gdzies pod koniec lutego, musze dopiero zadzwonic.
Daniel 2017-02-06 14:21
Witam dostalem oferte pracy w Tesco,Reading czyoze mi ktos powiedziec kilka slow o pracy itd.
gjo83 2017-02-06 17:03
tak jade 16 02
gjo83 2017-02-06 17:10
jakieś namiary na transport bym potrzebował ze słupska pomorskie - ewentualnie sławno koszalin zachodniopomorskie do reading
Vito 2017-02-06 18:05
Witam odezwij sie w sprawie pomocy o pracę. Pozdrawiam email vitodrumandbass@gmail.com
Zibi 2017-02-07 11:35
Ania, a Ty za darmo pomagasz?? Czy kasę bierzesz?? Coś dziwne...
Może napisz jak ma Twoja pomoc wyglądać.
Myślę, że przez agencję mimo wszystko jest bezpieczniej.
BUS 2017-02-07 12:16
Sindbad, Albatros...
Tomek 2017-02-07 22:38
Siema,

Mam spotkanie w Tesco Reading 17.02. Londynie będę 16.02 (niestety jadę autobusem bo samolot na ten termin o 100 funtów drożej). Jak ktoś też się wybiera to dajcie znać. Może jakieś zakwaterowanie się razem ogarnie bo wylałbym od razu coś tańszego (po co płacić frycowe za pierwszy miesiąc) lub po prostu będzie raźniej w autobusie i pociągiem na miejsce. Mail: swistacki@o2.pl
Polski 2017-02-08 15:02
Ja rowniez mam jechac, mozna jakis kontakt do Ciebie? :)
Darooo 2017-02-09 10:10
Witam mam pytanie w jakiej kwocie PLN zmiesciliscie się aby wyjechać przez tą agencję pozdrawiam
maciej 2017-02-09 14:47
dostałem propozycje wyjazdu na 15 ,02 jeszcze nie mam kwatery TESCO Thurrock
ppppppppnn:D 2017-02-12 21:32
witam Aniu a jak z jezykiem angielskim na tych magazynach tescco scodland.. po przejściu interviev jak wygląda ten trening proszę o odp
Babeczka 2017-02-13 13:22
Witam, jedzie może ktoś do Tesco snodland 02.02, zawsze z kimś razniej
Marek Licyniusz Krassus 2017-02-13 17:35
1. Rozmowa kwalifikacyjna, treningi i testy są w języku angielskim, dlatego jego znajomość w mowie i piśmie w stopniu komunikatywnym jest potrzebna. Były przypadki, że osoby słabo znające język po rozmowie kwalifikacyjnej nie zostały przyjęte.
2. Jeżeli chodzi o sam trening to tak jak w Polsce masz BHP i trening stanowiskowy, po treningu rozwiązujesz test. Do tego po jakimś czasie zrobią Ci trening na PPT, który obejmuje teorię praktykę i na koniec test zaliczeniowy. Oczywiście wszystkie treningi i testy są w języku angielskim.
kornelia 2017-02-14 15:41
czy ktoś jedzie do uk 03.03 ?
Babeczka 2017-02-15 00:31
Ja jadę do snodland 1 marca z Polski wyjazd, 2 jestem na miejscu, a 3 mam interview w snodland też może jedziesz?
kornelia 2017-02-15 17:16
tak, jadę :P
Serednickam@op.pl 2017-02-15 18:04
Pewnie juz dojechales?
Jak jest?
Mam wyjeżdżać 23lutego
M&D 2017-02-16 14:06
Witamy,
Razem z dziewczyną wyjeżdżamy do Reading, na 3 marca interview. Czy jest ktoś, kto również wybiera się w tamten rejon?
Annnnna 2017-02-17 20:06
Odezwij sie na ania99-9@o2.pl :)
Tomek 2017-02-18 10:43
Hej! Widzę, że dużo tu osób, które się dopiero wybierają do Tesco więc opiszę moje wrażenia po pierwszym dniu w Reading. Wczoraj byłem na rozmowie rekrutacyjnej, w sumie nas było z 30 osób. Najpierw wypełnianie papierów z koordynatorami ze Stafline. Podpisanie umowy na pierwszy tydzień treningowy ze stawką 7,2 brutto oraz zobowiązania, że będziecie pracować 7 tygodni minimum. Jeśli w tym czasie zrezygnujecie przepada Wam 300 funtów z wypłaty jeśli dobrze zapamiętałem. Ogólnie stawki są takie jak w ofercie na mailu. Pracy podobno jest bardzo dużo i stwierdzili, że gwarantują pracę 5 dni w tygodniu, a jeśli osiągnie się targetu w granicach 90% lub więcej to można przyjść i zgłosić się na overtime. Jedna uwaga, nie liczcie na pierwszą zmianę, jasno sugerują, że nie chcą na rano nikogo i nie dają gwarancji godzin. Najbardziej chcą na nocki lub ewentualnie od 14 do 22. Magazyn nie pracuje tylko 2 dni w roku, więc pewnie nie ma szans na wolne w święta. Co do rozmowy to chyba nie jest tak straszna jeśli znasz angielski. Trzeba przeczytać tekst dotyczący BHP, poddawać w pamięci kilka liczb, znaleźć czym się różnią ciągi liczb i liter, przepisać ciąg znaków, do tego luźna rozmowa na temat rodziny, czy byłeś w UK, hobby (pogawędka z nowym znajomym w pubie ;) ). Nikt się nie interesuje Twoim doświadczeniem zawidowym. Odpowiedź dają od razu czy zdałeś. Trzy wskazówki: Nie jedź z podstawowym angielskim (chyba 3 osoby odpadły, mogą ponownie zjawić się i spróbować za 2 tyg), nie pal przed wyjazdem marihuany lub nie pij przed spotkaniem (na testach 1 osoba z Czech odrzucona), nie licz na pomoc polskiego koordynatora, tylko język angielski. Rozpisałem się. Powodzenia. ;)
4
rysiu 2017-02-18 11:16
Ja byłem w Poniedziałek tez wypełniłem papiery i mieli dzwonic jak narazie cisza....
M. 2017-02-19 14:47
hej, zastanawiam się nad wyjazdem właśnie 3.03 do Reading. Co myslicie o ofercie, macie jakieś info od znajomych ?
dobrze życzący 2017-02-21 21:19
Nie polecam pracy w UK . System brytyjski jest tak skonstruowany, że nie wywieziesz z Wysp ani funta.
Praca najczęściej za stawkę podstawową czyli 7.20 brutto na godzinę. Możesz pracować najczęściej tylko 2,3 lub 4 dni w tygodniu. W każdej chwili moga ci podziekować za pracę lub nie zapłacą za kilka godzin twojej pracy lub nawet dni. Nie wiesz czy odwołać się do Staffline , czy do firmy w której pracujesz lub pracowałeś.
Polacy, którzy są zatrudnieni w tej agencji są żle nastawieni do Polaków starających się o pracę.
Mieszkanie w Anglii to patologia i strata czau.
Można tylko jechać tam na krótko jak ma się gdzie zatrzymać za darmo np. u rodziny już tam ustawionej - co jest rzadkością.
UK jest dobrym miejscem dla ludzi znających bardzo dobrze język angielski i nastawionym na biznes,w innym przypadku to wegetacja.
Ollie 2017-02-22 11:17
A to zastanawiające, bo jakoś moja siostra nie pracuje w biznesie, tylko jako opiekun i pracuje tak w UK od 2 lat i co kilka miesięcy przywozi do domu sporą sumę. Więc nie zrażaj innych ze względu na swoje złe doświadczenie.
uprany 2017-02-22 14:01
Hej!
Jest tu ktoś kto pracuje/pracował w TESCO Thurrock??
Jak wygląda życie w Thurrock?
Jak wygląda praca?
Jaki poziom angielskiego wymagany jest na interview?

Podobno w Reading nie ma już z polskich supervisorów, a Thurrock są. Ciekawe czy przekłada się to na oczekiwany poziom angielskiego przyszłych pracowników.
NeoSlave 2017-02-22 17:38
Hej! Jak wygląda oferowane przez agencje zakwaterowanie? Totalna melina, czy da się żyć?
Proponują mi rozmowę na 9/10 marca w Tesco Snodland/Thurrock, czy magazyny różnią się jakoś bardzo pod względem jakości pracy?
Na czym polega wasza praca, ja miałem już okazje pracować na magazynie Tesco w Polsce, były to chłodnie z temp. +1 i +12 stopni Celsjusza, pamiętam że często brakowało towaru do pickingu, irytował mnie też stan techniczny skanerów, czy np. pasów do załadunków- czasami traciło się godzinę czasu na wymianę skanera, wózka, lub szukanie nieuszkodzonych pasów, przez co były problemy z wyrabianiem normy. Jak tam jest, jak traktuje się ludzi, czy jak będzie cięższy dzień to mogę spędzić trochę czasu w kibelku, czy to wiąże się z natychmiastowymi konsekwencjami? :D
Pozdrawiam!
1
hajs$ 2017-02-23 09:55
Hej wszystkim. Czy ktoś ma interview w Reading 3.03. Co do pracy przez Staffline to nie jest aż tak źle jak niektórzy wspominają. Wiadomo jest to dosyć ciężka i nudna harówa ale podczas pracy w Tesco Thurrock zarabiałem 380£ na początku a potem z nadgodzinami 480£-580£. Wiadomo nie polecam mieszkania przez Guzmickiego bo to sku**ysyny, no i transport też własny lepszy, w moim przypadku rower, bo ten transport co oni oferują jest beznadziejny. Ale nie można tak na wszystko narzekać, fakt że ci słowaccy supervisorzy to też potrafią człowieka wk**wić. Trzeba robić swoje i nie patrzeć na innych. Jeśli przyjeżdżacie do pracy to mimo wszystko polecam, jeśli się obijać to już gorzej
1
UPRANY 2017-02-23 15:27
o co chodzi z tym Guzmickym??
Bocian 2017-02-24 11:42
Ja pierdziele, czegoś nie rozumiem, rozpisujecie się o patologii na zakwaterowaniu, a kto tę patologię tworzy? Landlord chleje i robi gnój? Wy, przyjeżdżający!
1
Zbikos 2017-02-24 15:21
Witam. Czy ktoś jedzie na 09.03 na interview do Thurrock??
haj$ 2017-02-25 11:29
To zależy, mój sąsiad z naprzeciwka mieszkający u tego samego Landlorda miał w pokoju robaki, do tesco przychodził cały pogryziony.. Zwykly spokojny facet, sam ich nie przywiózł, a warunki masz takie, że musisz wytrzymać 2 miesiące w tym syfie bo nie oddadzą ci depozytu. I tak ci nie oddadzą.. musisz wymieszkać kolejne 2 tyg
1
Zostaw swoją opinię o Staffline Group Plc - Suffolk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Staffline Group Plc