logo Staffline Group Plc

Staffline Group Plc

Suffolk

Opinie o Staffline Group Plc

asda 2016-08-18 19:55:46
Z tym Staffline'em to bym uważał. Różnie może być znam takich co pojechali z nimi do pracy i pracowali tydzień. UK to nie bajka już jest niestety.
Krzysiek 2016-09-08 09:28:26
Witam ja planuje wyjechac we wrzesniu do Nottingham, magazyn Tesco. Moze ktos wie jak tam placa? jak to wygląda z mieszkaniem? itd. Pozdrawiam
ddd 2016-09-18 11:27:30
Jakie Tesco chyba DHL.
Malinowa 2016-09-21 15:40:44
To zależy od ludzi , większość ma tylko wymagania...
Praca 2016-09-21 15:48:59
U mnie na magazynie potrzebują pracownikow. I jest szansa na stała umowę dla Tesco
, wszystko zależy jak pracujecie i jakie macie podejście do pracy. Gro ludzi pracuje tylko żeby mieć na pokój i używki . Dużo ma jakieś plany i naprawdę cieżko pracuje. Wyciągnąć przez agencje 500£ na rękę tygodniowo to przyzwoicie . Przyjeżdża dużo ludzi którzy chcą mieć £££££ ale nie chce pracować i czasami ich oczekiwania przewyższają chęci do pracy ;)
Ale jeśli ktoś jest zainteresowany to staffline rekrutuje u mnie w magazynie Tesco welham green , wiec jeśli ktoś zainteresowany to zapraszam , mogę udzielić więcej informacji.
8
Prezes Jarek 2016-09-21 16:06:50
Może Pan udzielić więcej informacji na GG 10964605 ? Pozdrawiam
Praca 2016-09-21 16:34:12
Witam proszę zostawić e-maila odezwę sie
cree 2016-09-23 10:18:08
Witam. Szukamy pracy dla dwóch osób w okolicy Nottingham. Dziękujemy za pomoc.
Anita 2016-09-25 15:00:37
Proszę o więcej informacji anituuusiak@gmail.com
Pozdrawiam
Kertoip 2016-09-27 11:13:49
jasne 500f tygodniowo, moze 1500? bez jaj! co za chorzy ludzie! do świą praca i potem bądz sobie sterem, żeglarzem, okrętem...baju baju! no i jeszcze praca dla mózgoopornych i potem wypalenie, powodzenia!
1
Myśląc inaczej 2016-09-28 00:34:50
Można zarobić 500£ ja pracuje dla innej agencji i praca jest cały rok, możesz po 7 dni robić jak chcesz. Jeśli przyjedziesz bez języka i idziesz na sprzątanie , bądź segregacja śmieci to racja nie zarobisz tyle i się można wypalić. Zależy co sobą reprezentujesz i czy umiesz się ,, sprzedać,, w pracy. Można zarobić , nawet w agencjach dobrze płaca, ale maja tez swoje standardy i nie biorą jak leci. Pozdrawiam i życzę sukcesów w kraju bądź za jego terytorium.

Zapomniała bym dla Pani/pana ktory/która jest patriotka i nie zamierza się uczyć języków obcych... Znaczy ze jeśli władamy językiem obcym bo np. Taki studiowałam to juz nie jestem patriotka??,..... O zgrozo... Właśnie tacy ludzie nigdy nic w życiu nie osiągną...nie ważne gdzie bedą:)))
1
Kondzio 2016-09-29 13:41:49
W tesco Snoodland są dobre warunki na rozpoczęcie pobytu w UK. 300-400f da radę zarobić, ale nic za darmo... Czasem praca daje w kość, ale uważam że jak ktoś chce pracować to da sobie radę. Byłem tam 6 miesięcy i nie było źle, a przede wszystkim Staffline jest wypłacalny. Mieszkania u Mr. Ali-ego Monsour może nie są najlepsze, ale na początek może być. Idzie się z nim dogadać w różnych kwestiach, ale nie należy mu wierzyć na słowo. Wszystko na papierze. Z czasem można szukać sobie na własną rękę mieszkania, tylko że problem będzie z dojazdem, bo u Ali-ego macie transport zapewniony w cenie wynajmu pokoju. Ogólnie swój pobyt i współpracę z firmą Staffline wspominam dobrze. Mogę ich polecić.
1
Kondzio 2016-09-29 17:49:52
Racja, tylko z tym językiem to w Snoodland akurat słabo, bo tam 3/4 pracowników to Polacy i w większoście gadasz po Polsku:)
Kondzio 2016-09-29 17:50:40
Racja, tylko z tym językiem to w Snoodland akurat słabo, bo tam 3/4 pracowników to Polacy i w większości gadasz po Polsku:)
sad 2016-10-01 21:31:50
4-5K na pln. Przelicz sobie na Funty i na tamte ceny.
agata123 2016-10-12 21:00:21
wybieram sie do Szkocji ,okolice Edynburga ,Bathgate ,słyszałam że mozna tam dostać prace w magazynie Tesco ,czy może ktoś mi pomóc i udzielic informacji przez jakie agencje mozna tam dostać prace
Dragon 2016-10-23 12:22:38
Czy jedzie ktoś przez staffline na rozbiór wieprzowy na klasowanie bodajże w Colle praca a mieszkania w Hull 90f na parę na tydz? Może ktos coś więcej napisać?
1
Tesco thurrock 2016-10-26 00:32:45
Odradzam pracuje w Tesco thurrock od 8 lat. Teraz co się dzieje to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] litewska kierowniczka agencji powinna iść siedzieć za to co tam wyprawia
1
Tesco thurrock 2016-10-26 00:38:08
Ile byś nie wziol to ci braknie. Tydzień mieszkania na kupie to koszt 75-85£ za tydzień doliczyć dojazdy do pracy i jedzenie tygodniowo wydasz £150 a w stafflinie zarobisz £7.20 z podatkiem policz sobie tydzień pracy 37.5x7.20 i od tego 20% tax i dodatkowo ubespieczenie cuda na kiju.
3
Paul 2016-11-02 17:57:38
Siemka. A kto wpada tam jakoś w listopadzie tego roku? Jest na 10 i 17 podpisanie umowy. Wybiera się ktoś? Jak tak to odezwijcie się ma majla, w zgranej paczce raźniej ;-) desperado777x@gmail.com dokładnie jak podany. Jakby nie patrzeć UK dba o ochronę pracowników dość przyzwoicie.
4
prometeusz 2016-11-18 13:10:39
Pracuję w Tesco Snoodland warunki mieszkalne nie są złe to zależy od tego gdzie cię ulokują.Dojazdy wliczone w cenie+ dobry internet razem 85 f za tydzień.Co do samej pracy to nadgodziny rzadko są,maksimum 35 godz w tygodniu.Chyba że masz 100% normy to możesz wnioskować o przeniesienie na nocki wtedy można więcej zarobić,ale po 8 godz każdy ma dosyć .Ogólnie przy oszczędzaniu miesięcznie można odłożyć 600-700 f
1
rudotel 2016-11-22 08:38:23
Witam,
mam ofertę od Staffline do pracy w magazynie Tesco w Snodland, interview na 2 grudnia 2016 r. Jadę z Chełma w lubelskim. Trochę jestem przerażona opiniami o tej firmie, ale nie mam wyboru. Jedzie ktoś jeszcze. Proszę o odp
maniek 2016-11-24 09:54:57
Tylko pamiętaj że urlopu na święta bożego narodzenia nie dostaniesz,a w większości są tu ludzie którzy nie mają wyboru,polaków coraz mniej zamiennik to rumuni, Nie jest to lekka praca,ale kilka miesięcy można wytrzymać jak nie masz problemów zdrowotnych z kręgosłupem i nie jesteś podatna na grypę czy anginę to dasz radę.Powodzenia
rudotel 2016-11-24 14:19:21
Dzięki za odpowiedź, jestem zdeterminowana i muszę dać radę, pozdrawiam
1
malo 2016-11-29 19:17:48
Miałem styczność z tą firmą i obiektywnie, na spokojnie, z perspektywy czasu: śmieszno i straszno. Miał być magazyn Tesco w Didcot, wyszła fabryka kurczaków w Sandycroft. Na miejscu po interview pani pielęgniarka zażyczyła sobie zaświadczenie od okulisty (krótkowzroczność) i lekarza pierwszego kontaktu (wysokie ciśnienie) ... i okazało się to nie do przejścia. Ani dla pani Lidii z PL, ani dla pani Polki (bodajże Ani) na miejscu, która była wyraźnie zdominowana przez niejaką panią Fionę. Jako, że Shrekiem nie jestem - u owej Fiony nic nie wskórałem. Pan, który wynajmował mi pokój nie raczył oddać mi depozytu. Znalazłem pracę w UK na własną rękę - odkułem się, ale na przygodzie z Staffline straciłem jakieś 210 funtów (60 prowizja z poleconej przez Staffline agencji nieruchomości, 100 depozyt, 50 tygodniwy wynajem pokoju dwuosobowego) nie licząc kosztów przelotu do UK, czy utrzymanie przez tydzień... A już mistrzostwem świata był telefon godzinę po interview od p. Lidii z PL z zapytaniem "pytam co się stało, że Pan się nie pojawił na interview" .... Megaburdel i kabaret, zero wsparcia.
1
Aśka &Jarek 2016-12-01 21:06:51
Witam,
Czy był ktoś może na spotkaniu rekrutacyjnym z firmą Staffline w urzędzie pracy w Rzeszowie 3.11.2016, godz. 10? Było około 30 osób (w ofercie mieli napisane że zatrudnią 60 osób). Pan zapewniał, że na 100% będzie oddzwaniał do wszystkich(do dwóch tygodni), którzy byli na spotkaniu, aby załatwiać wyjazd, jeżeli bylibyśmy nadal chętni(byłam razem z chłopakiem). Niestety już koniec miesiąca i nadal cisza. Czy z kimkolwiek kto był na tym spotkaniu skontaktowali się z tej firmy? Czy komuś udało się wyjechać?
Z góry dzięki za info.
kolo 2017-01-04 09:50:14
Potwierdza się tylko jedno, szukajcie ludzie sami pracy w Anglii, pośrednictwo z Polski to żadna alternatywa, chyba że dla naiwnych.
pavka 2017-01-04 18:10:17
jedzie ktos do thurrock na 19 stycznia ??
Bielan 2017-01-05 17:46:09
Ja zastanawiam się jechać, potrzebuje jednej osoby napisali ze maja dwuosobowy pokój wiem ze to zdeka poyebane ale to na krótką metę ;)
Tak myślę i myślę i nie wiem..
pavka 2017-01-05 19:51:58
ja tez sie zastanawiam i nie moge sie zdecydowac ,jeszcze nie potwierdziłem wyjazdu ,ale z drugiej strony z kims zawsze razniej bo w kupie siła haha
Papatek 2017-01-05 19:54:05
Witam chciałam zapytać czy u was na magazynie też jest performance nie do wyrobienia???!!! My ogólnie z mężem pracujemy ile się da ale 500 żeby wyciągnąć to nie wiem trzeba by chyba było siedzieć 24/7 w magazynie. Jak możesz podrzuć jakieś info o tym twoim tesco pozdrowienia.
Lukwroc 2017-01-06 13:46:02
Ja jadę z Wrocławia do maidstone 18 stycznia do Snodland do tesco jak jedzie ktoś jeszcze niech się odezwie borys1515@vp.pl
Pavka 2017-01-06 21:45:32
Zalatwili Ci kwaterę? Jak tak to za jaką kwotę?
Marek Licyniusz Krassus 2017-01-07 14:50:27 [użytkownik zarejestrowany]
Oczywiście, że dla większości osób jest nie do wyrobienia.


@Lukwroc
Proponuje zabrać ze sobą kilkaset funtów więcej niż zamierzasz. Godzin jest teraz mało, a w najbliższych tygodniach będzie jeszcze mniej.
Lukwroc 2017-01-07 16:57:05
A co teraz jakis przestój jest czy za duzo ludzi?
shi*t 2017-01-07 18:05:21
PLATNOSC Z GORY ZA NORE, NIE MA DUZO ROBOTY, NAJLEPIEJ WYKUPCIE SOBIE OPEN TICKET, BO STAFFLINE TO RULETKA...
Marek Licyniusz Krassus 2017-01-08 15:30:00 [użytkownik zarejestrowany]
Teraz ludzi nie jest dużo, bo starzy pracownicy brali urlopy na styczeń i pierwszą połowę lutego, ale oni niedługo zaczną wracać. Do tego pierwszą wypłatę dostaniesz po dwóch tygodniach, a jak zaczniesz trening w czwartek to zapłać Ci tylko za kilka dni. Dlatego przygotuj się na to, że przez pierwsze trzy tygodnie będziesz tu żył za kasę, którą przywieziesz.
Lukwroc 2017-01-08 16:58:51
Wiadomo ze na początku to jest inwestycja ale jak ma sie pozniej zwrocic to chyba warto, interesuje mnie czy jest tam przynajmniej gwarancji godzin? Koło 40 jest przynajmniej
Marek Licyniusz Krassus 2017-01-09 15:58:42 [użytkownik zarejestrowany]
Dostajesz do podpisania tzw. umowę "zero godzin", co oznacza, że pracodawca jest zobowiązany do zapewnienia Tobie 0 słownie zero godzin tygodniowo. Niektórzy twierdza, że maja zapewnione minimum 7 godzin tygodniowo, ale nikt nie potrafi powiedzieć który punkt umowy o tym mówi.
Jeżeli chodzi o średnią liczbę godzin przepracowanych w całym grudniu (miesiąc w którym zawsze jest najwięcej pracy) to niewiele osób zbliżyło się do 40 godzin tygodniowo.
Na tak dużą liczbę godzin nie masz co liczyć na porannej zmianie. Na popołudniowej szansa jest, ale bardziej na zmianie 14 - 22, niż 15 - 23, a jeżeli chodzi o nockę to jest to loteria i tu liczba przepracowanych godzin będzie się bardzo różnić w zależności od tygodnia.
Lukwroc 2017-01-09 18:19:35
A długo już tam pracujesz? Pewnie na 1 zmiany jet najwiecej chetnych?
Wrocławianin 2017-01-10 15:43:05
@pavka . @bielan
Zdecydowaliście się na tą ofertę Testo Thrurrock na 19.01?
pavka 2017-01-11 13:16:27
tak ,ja jade w poniedziałek z Jeleniej Góry
Marek Licyniusz Krassus 2017-01-11 16:15:24 [użytkownik zarejestrowany]
"A długo już tam pracujesz?"

Wystarczająco długo ;). Wybacz, że nie odpowiadam konkretnie, ale z oczywistych względów nie mogę pisać o sobie za dużo.

"Pewnie na 1 zmiany jet najwiecej chetnych?"

Tak jest dużo chętnych, chociaż ostatnio coraz więcej osób rezygnuje z tej zmiany.
Wrocławianin 2017-01-11 16:19:51
@pavka
Jak byś był na Victoria Coach Station-Arrival Hall we wtorek o 11:00 i jechał do Grays komunikacją miejską to pisz śmiało na mail radek096@gmail.com , we dwójke to zawsze raźniej :P
coreano 2017-01-12 01:51:10 [użytkownik zarejestrowany]
@Marek Licyniusz Krassus

czy mógłbyś podaj jakiś kontakt do siebie ? , żeby porozmawiać o tej pracy, bo waham sie nad tą ofertą a nie chce tutaj zaśmiecać forum.
Marek Licyniusz Krassus 2017-01-12 16:06:32 [użytkownik zarejestrowany]
Jak masz jakieś pytania to pisz tutaj. Ktoś na pewno też ma podobne do Ciebie wątpliwości i chce zapytać o to co Ty.
Tensai 2017-01-13 16:01:57
Witam dostałem od nich ofertę pracy w Tesco jako pracownik magazynowy, chciałbym się zapytać bo jeszcze nie pracowałem w UK tylko w Niemczech i jak to jest z płacą? bo w niemczech zakwaterowanie wynosiło mnie 200 euro miesiecznie a wypłaty 1300 euro netto więc trochę zostawało.
bobo 2017-01-13 16:06:00
witam jak sutyacja przedstawaia sie w TESCO Thurrock ??? jak z praca duzo godzin?? przestoje ??? atmosfera itp itd???
Mateusz przemyśl 2017-01-14 00:54:04
Ktos korzystał z zakwaterowania poleconego przez staffline a mianowicie tego pana ,Peter Guzmicky, i mogleby napisać jak wyglądają warunki? Ile osób w pokoju , jakie standardy itp.
2017-01-14 17:17:01
1. Dostajesz umowę zero godzin, czyli nie wiesz ile zarobisz w danym tygodniu.
2. Kalkulator płacy brutto - netto:
http://www.thesalarycalculator.co.uk/hourly.php
3. Pokoje do wynajęcia
https://www.spareroom.co.uk/
https://www.gumtree.com/
Do tego odpowiednie grupy na FB.
4. O takich zarobkach i standardzie życia jak w Niemczech zapomnij.
5. Funt spada, a koszty życia powoli, ale rosną.

Zostaw swoją opinię o Staffline Group Plc - Suffolk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Staffline Group Plc