brak logo

Folpak

Mińsk Mazowiecki

Opinie o Folpak

anonymus 2012-04-13 21:34:23
i pamiętaj chłopaku że procujesz w folpaku...
anna 2012-04-20 11:07:14
Niech żyje bal!!! Drugi raz nie zaproszą nas wcale!!!
a 2012-04-20 14:25:45
Najlepiej, to kierownicy pokazali jak się trzeba dobrze bawić...
anonymus 2012-05-07 23:29:32
podobno (usunięte przez administratora) dał popis, dalej (usunięte przez administratora)do szefa wszystkich jak leci?
rokis 2012-06-23 10:33:44
co jest ? już nic się nie dzieje w tej firmie:)
bejbe 2012-09-17 11:47:07
Byłam niedawno w Waszej firmie i zdziwiło mnie to, że na stronie widnieje budynek z bardzo ładną elewacją i w ogóle, a zajeżdżam i widzę coś innego. Czy ktoś mógłby wypowiedzieć się na ten temat? Czy w tej firmie jest tak samo z produktami wytwarzanymi jak z budynkiem?( dla wglądu super, a tak na prawdę troszkę mniej?)
Chodzi mi tylko o informacje do pracy o0 firmach produkujących tworzywa sztuczne.
4eh35 2012-09-19 18:07:42
firma tragedia -nikomu nie polecam
aabbyyyyy 2012-09-25 21:15:05
Niezły sajgon. Nie myślałem, że takie firmy jeszcze prowdzą jakąkolwiek działalność! Ale cóż... zima to zima..!!! Aby do wiosny!!!
q`1w2e3r4tyui 2012-09-30 16:40:51
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] !! Nawet niema o czy tu gadać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zainteresowany 2013-03-19 13:14:36
Witam.
Wchodziłem właśnie na stronę Tej firmy i zobaczyłem, że poszukują operatora wytłaczarki. Mógłby mi ktoś podać jakieś informacje o firmie ,,od środka" ?Tzn: jakie zmiany, klimat, itp. , ponieważ chciałbym złożyć Tu swoje CV i chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej o Tej firmie od pracowników, nie od dyrekcji(jeśli firma posiada).P
pracujący 2013-03-25 10:51:16
Jest ok. pieniążki zawsze na czas( to moim zdaniem najważniejsze), unormowany czas pracy, ci co chcą pracować i przejawiają chęć do nauki i chęć do podnoszenia swoich kwalifikacji zostają nagradzani przez szefa podwyżką, jest spoko firma.
p 2013-03-27 19:27:58
Jest OK. NIe ma pracy naokoło.
niko43 2013-04-03 18:33:53
spoko tzn. taki początkujący ile dostaje?
pocz 2013-04-11 09:09:52
Lepiej nie pytaj. I nie pytaj ile godzin!!!
sop 2013-04-13 20:40:50
Ja słyszałem, ze norma i niezle placa!!!!
anon 2013-04-18 12:05:58
ale tak ruska norma jak w kołchozie od 240 godzin w góre!
g 2013-06-07 11:19:39
oczywiście. zwolnić pracownika co ma 8 zł na godzinę iprzyjąć co będzie miał 7. o to cały FOLPAK. BRUD I SAJGON!!!
aparat 2013-06-17 19:48:14
Mam pytanko jaka jest stawka za godzine i ile godzin w miesiacu trzeba wypracowac? Sa przyjecia ? pozdrawiam
pracujący 2013-06-20 09:29:31
przyjęcia zawsze są. jest taka rotacja, że nie sposób policzyć! ogólnie powiem, że jest ok.(tylko zajęła bym się niektórym iopertorami)



SŁABE ZARZĄDZANIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zadowolony 2013-07-12 15:04:18
Przyjąłem się do tej firmy, pracuję i mogę powiedzieć , że jest ok. Trochę gorąco, ale znośnie. Pieniądze(i to niezłe) na czas... POLECAM !
rgetyjkl 2013-07-24 10:51:26
pracowałem w tej firmie kiedyś. Robiłem porządek w kompie i natrafiłem na adres folpak.com. wszedłem na stronę i zobaczyłem opcje... K A R I E R A...................... Sorry...
Zwolniony za opuszczenie stanowiska pracy 2013-08-09 10:38:12
Jaka kariera?????
Śmieszna firma i śmieszny właściciel.
Gruby, siwy , łysy i głuchy na wszelkie potrzeby pracowników. 7 zł do ręki plus 35 % premi, o która trzeba walczyć cały miesiąc!!! Rejestracja na najniższą krajową, [usunięte przez administratora] Niby 2500 można wyciągnąć i co z tego jak każdego 15 dnia miesiąca kolejka do starego po zaliczki, bo pić i palić nie ma już za co!!!! Palenie za maszynami i ogólne pijaństwo jest na porządku dziennym, spanie pod maszynami nawet w dzień. Praca od 7 do 19 a pracownik o 17.30 juz przebrany i wykąpany. Zero zaplecza socjalnego, zero mydła, papieru, pasty do rąk, żarówek, krzeseł!!!! Syf, brud na podłogach, że aż buty się kleją, a w łazience to nawet mocz strach oddać!!!! Jedna sprzataczka od oka na ponad 300 ludzi!!!! Ale [usunięte przez administratora] nowe biuro postawił i ma prywatna sprzątaczkę:)))) Kierownicy dno i porażka co nawet nie znają nazw maszyn, a co dopiero proces produkcji!!!! Chamy, prostaki, i nic więcej, tylko żebrzą od pracowników papierosy [usunięte przez administratora] Ogolnie w tej firmie są chore sytuacje i chorzy ludzie tam pracują.... Robi jeszcze ten rudy, postrzelony na streczu??? Silny i głupi, jak 80 %folpaku, jak ktos pojawi sie kreatywny i chce spojrzec na to wszystko z boku, od razu jest podpierdalany i gnojony przez innych, bo charować jak wół mu sie nie chce!!!! Minimum 252 godziny w miesiącu, weekendy pracujące, świeta wszelkie też: 1 listopada, 11, boże ciało, trzech króli, 1, 3 maja i wszystkie czerwone kartki w kalendarzu jak wypadną ci to dymasz swoja "12" Noce to porażka, kierownik spi, a ty zawalaj przy maszynie, bo awaria, zero mechaników, elektryków, wózkowy to z laską na chae wjeżdza!!!! W folpaku nikt nie zrobi kariery, albo zrobi kosztem swego zdrowia, rodziny i życia, bo jak można pracować 10 lat w systemie 12 na 24 i to w każdy świątek piątek, oczywiście urlopy rozdaje dyrekcja, pan [usunięte przez administratora]. prawa ręka szefa od gnojenia i dołowania pracowników. Na bramie sprawdzaja ci kieszenie uważając za złodzieja, alkomat przynajmniej 2-3 razy w miesiącu i zawsze ktoś na bani jest!!!! [usunięte przez administratora] a o ludziach z produkcji żal mówić, sprzedawczyki i nieroby ze ściemką i lemiechem na czele!!!!! Ogólnie ta firma się zatrzymała na latach 90 ubiegłego wieku i póki nie pójdą tam większe pieniądze i nie zostanie wprowadzony jakis ludzki system pracy i wynagrodzeń to nikomu nawet nieśmie wspominać o tej firmie gdy będzie szukal pracy, a są tacy co płaczż, żę odeszli swego czasu z folpaku, żal, kiła i mogiła!!!!!
incognito 2013-09-04 21:55:01
Ludzie, jak czytam te Wasze opinie to rzygać sie chce. Przeciez nikt Was do pracy w FOLPAKU nie zmusza na sile i kazdy komu ta praca nie pasuje to moze sie zwolnic. Kazdy tylko chcialby wyspac sie na nocy, popic gorzalke i nic nie robic. I najlepiej miec 20 zeta na godzine. A i tak byloby zle. Firma jak firma, nic nie robicie zeby miec lepiej. Sami jestescie brudasami, pijakami, smoluchami a wymagacie warunkow jak w szpitalu na sali operacyjnej. Troche kultury osobistej i uszanowania pracodawcy. Jestescie zupelnym dnem.
2
nick 2013-11-12 19:33:44
Nie ma tragedii wszędzie trzeba pracować,tragiczny jest system zmian 12 na 24,gdyby była czwarta zmiana nie było by najgorzej .Pozdro dla leniwych operatorów
1
cleanroomowiec 2013-12-03 11:53:26
Pracowałem tam 5 lat i muszę stwierdzić że szału nie było. Kasa??? Koło 3 tys miałem ale przy 276 godz, a powinienem mieć przy 180 tak jak teraz. Pozdro dla banderowców, filaru tego pier dolnika, panowie dawajcie więcej poślizgu na folie do hadepolu bo torebki się słabo otwierają;-))))
2
jbb 2013-12-06 18:32:44
Tragedia jeden dobry paleciak który jest wyrywany z rąk do rąk szok ręce opadają utrzymanie czystości to jakaś kpina ,palety z surowcem wciągane na hale uwalone piachem i wszystkim tym co spada na nie .Masakra :-(
1
pracownik 2013-12-20 18:08:33
Wszystkiego dobrego z okazji Świat Bożego Narodzenia dla całej ekipy FOLPAK :)
5
incognito 2014-01-14 16:50:08
no raczej szału nie było skoro tylko tyle miałeś po 5 latach pracy, A jak tam żyją nasi magazynierzy???
1
PINKI 2014-02-14 04:41:16
FIRMA SPOKO. ZAROBKI TEŻ SĄ OK. PRACA CHWILAMI CIĘŻKA, ALE NIGDZIE NIEMA LEKKO.
JEST OK.
a 2014-04-11 23:40:46
Cześć.
Pracowałem w tej firmie kiedyś. Chciałbym wrócić.
Napiszcie, czy coś zmieniło się od jakiś 3 lat?
3
Grzesio 2014-07-25 10:40:42
Pan z jeruzala jest ok.
Placz dalej.
2
a 2014-07-31 17:20:46
Atmosfera gorąca :P
ola 2014-08-13 14:21:18
witam . pracował tam mój niesłyszący brat . dziadostwo i nic więcej . kierownik ciągle narzaekał na grupę niesłyszących , a tak naprawdę to sam jest nic nie wart . a szef też idiotę struga . rozmawiałam z nim kilka razy . burak zwyczajny .
byly kolega z pks-u i od Ruty 2014-08-15 14:34:53
Czy tu jest mowa o panu(usunięte przez administratora).
w wczesniejszym watku,tak kojarze.
Kiedys mialem zaszczyt z nim pracowac a potem byc dzieki niemu zwolnionym.
Bo powiedzial ,ze zamiast jechac to spie.
A on (usunięte przez administratora). Wchodzil pod . . . I slyszalem ,ze w folpaku jest tak samo pan Andrzej i Arek korzstaja z jego leekich uslug,so ostatniej kropli.
Szacun chlopaki za wasza wytrwalosc . . .
1
byłypracownik 2014-10-08 14:20:43
jeśli masz tam chęć pracować, musisz mieć tward [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i silną psychikę. firma może i ma renomę na rynku, ale nie znam drugiej takiej firmy, która tak nie szanuje swoich pracowników, nie zależnie od tego czy pracujesz na produkcji czy w biurze. jest to firma rodzinna, która zatrudnia w większości swoich ziomków znajomków, więc nie licz na to że będą Cię traktować lepiej od nich. no chyba że staniesz się donosicielem i lizo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] em, wtedy masz jakieś szanse. szefowa liczy każdą złotówkę i gotowa wszystkim obciąć premię, szef przy niej nie ma nic do gadania, co szefowa zadecyduje tak ma być. Ci co dalej tam pracują pracują ze względu na to że praca na miejscu, dziecko z przedszkola można odebrać,do lekarza można wyjść. Ale ciągle narzekają że pensja za mała, że atmosfera do du_py, szefostwo kij_owe.. jestem byłym pracownikiem tej firmy i nie żałuję że zmieniłem branżę. jestem młody i odważniejszy od tych którzy do teraz grzeja tam ty_łki ze względu na wygodę, bo na nic więcej. Z ręka na sercu i pełną odpowiedzialnością, nie polecam tam pracować.

P.S.
jednak znam druga firme, która tak samo jak folpak gn_oi swoich pracowników, jest to awenta. szefowa folpaku i szefowa awenty, to siostry. Co w rodzinie to nie zginie.
stary pracownik... 2014-11-05 02:39:55
Z tego co widzę to nic się nie zmieniło, poza nowymi twarzami, które się co jakiś czas pojawiają... No cóż, rotacje masz panie Baran jak trzeba. Tylko czy Pan nabierze kiedykolwiek rozumu? Czy na to juz za późno jest? Kierownicy jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tak podpierają, byleby tylko sobie u "szefa" poprawić swój stołeczek... No ciekawe który bardziej? Ptaszyna czy może kierownik zafascynowany żubrem, po ktorym co noc zostawia w kiblu puszki? Ehhh, ludzie ogarnijcie się. Folpsk to nie jedyna firma dajaca prace i place... Nazapierdalacie sie przez caly miesiąc by przy wypłacie sie dowiedziec ze premii nie macie bo cos tam się staremu nie podobało... Jak tam żyją podpierdalacze z produkcji? Dalej lizecie tylek Baranowi? Róbcie tak dalej...
BLAK 2014-11-09 22:19:27
Serdeczne podziękowania dla prezesa firmy p. (usunięte przez administratora)za ciepłe przyjęcie dzieci ze szkoły w Dębem Małym w ramach wycieczki szkolnej.Miłe wrażenia na długo pozostaną w pamięci naszych dzieci.
Wdzięczni rodzice i dzieci:)
BYŁY 2014-11-19 22:31:29
na operatora wytłaczArki, to oni od 5 lat mają to samo ogłoszenie, DARUJ SOBIE, NIE ŻYCZĘ CI ŹLE...
1
kasia 2015-02-13 20:33:40
Maz wlasnie mi powiedzial,ze w firmie sie poleprzylo.
Sa podwyrzki magazyn0,5zl produkcja ,nieliczni jak brat 0,9zl. Ciekawe dlaczego kierowcy milcza.
Nagrywaja pokazuja zdiecia tez maja uznaniowe od szefa Na pokaz przez rodzina.
1
L_M 2015-03-10 12:29:46
Wyższego nie musisz mieć ale musisz być wyższy od kierowniczki
wtedy jest szansa, że przetrwasz ;)
L_M 2015-03-20 16:42:36
I tu kłania się czytanie ze zrozumieniem i dystans do " ;) "
Wolt 2015-03-20 19:25:10
Z kierowniczką magazynu oczywiście,że idzie się dogadać tak jak z żadnym z kierowników na produkcji, równa babka:)
1
Sandra 2015-09-03 15:31:43
Halo halo, zastanawiam się nad pracą w FOL PAK na produkcji, ale chciałabym z kimś na ten temat porozmawiać. Gdyby ktoś mógł się do mnie odezwać na maila s.lisert@wp.pl byłabym wdzięczna.
Sandra 2015-09-08 11:02:41
Dzięki za informację, spróbuje
zumba 2015-12-09 12:42:17
Choł choł no to nasz kochany pan prezes zrobił nam prezenty na święta
Zosia 2016-01-14 15:40:29
Firma Folpak poszukuje pracownika do działu obsługi klienta. Związku z tym mam pytanie,czy szefowa tego działu to Pani wielodzietna? Której zachowanie postawiło
firmę w złym świetle.
Zosia 2016-01-16 22:23:32
Zinok szefowa działu obsługi klienta to Pani wielodzietna?
ryki 2016-01-21 07:17:33
Zosia! To jest jej dział.
marcin 2016-05-04 08:27:33
Pracowałeem tam w 2011 roku, warunki socjalne straszne, płaca wypłacana w systemie połowa na konto - legalnie - druga połowa pod stołem. Urlop był na przymus odkupowany od pracownika. generalnie zakład nie do polecenia
adam 2016-05-10 08:28:37
Nie no to było 5 lat temu @marcin pewnie od tego czasu wiele się zmieniło, przecież to firma, która zatrudnia około 200 osób więc wątpię, żeby była zgoda na takie warunki jak opisujesz. Najlepiej jakby dodali jakieś ogłoszenie to wtedy można byłoby zobaczyć co oferują
Zostaw swoją opinię o Folpak - Mińsk Mazowiecki
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Folpak