Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Michelin Polska

Pracowałeś w firmie Michelin Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
topek - 2015-02-02 09:22:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zadaje sobie ktoś pytanie czemu Ci mistrzowie cokolwiek to znaczy tak aż za przesadnie podchodzą do swoich obowiązków? Żeby nie powiedzieć że panuje wyścig szczurów po plecach ludzi?
A Ty jakbyś miał ukończona pedagogike, budownictwo, czy technikę budowania okrętów to nie zrobiłby wszystkiego żeby się utrzymać na ciepłej posadzie ? Większość tych ludzi po zaocznych studiach czytaj płace zdaje to prostactwo widać to przy byle rozmowie. Ale kazdy z nich powie ciesz sie ze masz prace i ani slowa, pomysli [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na mnie robolu- przeciez on jeden z drugim inteligent. Szkoda ze matolek jeden z drugim nie wie ze czesto na produkcji sa ludzie lepiej wyksztalceni niz banda po ukladach i rodzinnych ukladzikach
zdjecie uzytkownika
georg - 2015-02-23 10:41:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
trzeba popracować 30-40 lat aby wypracować sobie szacun .
część tych opinii jest trafna i trudno się z nimi nie zgodzić
zdjecie uzytkownika
jola - 2015-03-06 16:04:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
Możesz mało umieć, ale jak masz znajomego np. kierownika lub personalnego to możesz daleko zajść. A później to wchodzisz w cztery litery szefowi i masz dobrze.
zdjecie uzytkownika
sprawi - 2015-03-27 16:40:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ktoś mi wytłumaczy dlaczego Francuzi na to pozwalają ?
zdjecie uzytkownika
ewa - 2015-03-29 18:13:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
Interesuje ich tylko wynik końcowy. Taki kierownik, który zrobi wszystko aby Francuz był zadowolony to dla nich skarb. Jeszcze inną sprawą jest to, że pracownikom wytyczne są cele roczne, które z założenia są niemożliwe do osiągnięcia. Na podstawie tych celów udzielane są podwyżki płac. Logiczne, że im bardziej wyśrubowane cele to nie ma kosztów związanych z podwyżkami dla pracowników, a produkcja i tak jest osiągnięta.
zdjecie uzytkownika
KOWALCZYK - 2015-04-23 09:09:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (11)
SWIETA PRAWDA. SERWIS PERSONALNY TO GRUPA KOMUCHOW. MIELCAREK TO DWULICOWY SMIERDZIEL. KONOPKA USTAWIA KARIERY SWOJEJ RODZINIE. MICHALAK MIESZA W CALYM MICHELIN BO MARZY MU SIE POSADA DYREKTORA CALEGO MICHELIN. SOKOL MALY PRZYDUPAS MICHALAKA TO NEDZNA KREATURA BAWIDAMEK ZAKOMLEKSIONY. W SIECI PELNO OGLOSZEN MATRYMONIALNYCH SOKOLA GLOWNIE ZAS NA PORTALACH GEJOWSKICH. WSTYD PANIE SOKOL. WSTYD.
zdjecie uzytkownika
Lean Manager - 2015-04-23 11:51:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (20)
Odpowiedź na: [sprawi - 2015-03-27 16:40:12]:
Inwestując w Olsztynie Francuzi stworzyli sobie idealny poligon doświadczalny. I co ciekawsze, za darmo. Średnie miesięczne wynagrodzenie we Francji to 2,5 tys euro. A pracujesz zaledwie 35 godzin tygodniowo, na spokojnie, bez stresów. W Polsce masz natomiast 2,5 tysiąca PLN, praktycznie nielimitowany czas pracy (40 h i +), nie na spokojnie i ze stresami. Francuzi robią doskonały interes. Francuzów nie interesują warunki pracy polskiej siły roboczej. Problemy, wypadki są kamuflowane przez serwis personalny, wiadomości nie dochodzą do Dyrekcji RH. Pan Con_Opka nie radzi sobie z zakładem, który jest dla niego za duży. Szkoda, bo potencjał Polaków jest za taniochę wyprzedawany. Co gorsza, Polska kadra managerska nie potrafi tego potencjału umiejętnie ukierunkować, czy tez docenić. Wynaturzenia na OLS2 typu chrześniak Sokół (który nomen omen jest tematem źródłowym do kabaretu) są na porządku dziennym. I nikogo nie interesuje sytuacja na produkcji, problemy operatorów. Parcie na szkło jest ogromne w mid-management. Włażenie w pupę i wzajemna adoracja to dobre praktyki przemysłowe Michelin. Ewidentna demagogia i wciskanie kitu. 1/2 kadry menadżerskiej w Olsztynie jest do wymiany. Liderzy Serwisu Personalnego natomiast przede wszystkim. Francuzi? Dobrze się bawią tanim kosztem. Po co zmieniać cokolwiek ? Polska jest idealnym kompromisem dla Francuzów. Konstruktywna krytyka nie jest akceptowana przez jak tu ktoś powyżej trafnie stwierdził 'komuchów'. Moja ogólna ocena dla tej firmy to mierny. Daje mierny, by mieć spokojne sumienie. Przez szacunek dla ludzi na produkcji daje mierny, bo ta fabryka nadaje się jedynie do oczyszczenia i odfiltrowania.
zdjecie uzytkownika
ON - 2015-06-03 18:39:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (9)
NIE POLECAM TEGO SYFU
zdjecie uzytkownika
Kowalski - 2015-06-10 20:25:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Kumoterstwo,nepotyzm ,presja presja . Jednym słowem nie warto.
zdjecie uzytkownika
odolin - 2015-06-17 03:35:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Przynajmniej zarobki są takie małę, bo jak już ktoś wspomniał 2500 złotych, no nie w każdej firmie można zarobić takie kokosy, lecz nie w każdej też firmie człowiek się tak narobi żeby cokolwiek zarobić, jednym słowem, to trzeba być pracowitym, bo wymagania w tej firmie mieli i chyba raczej będą mieli. i to dosyć duże.
zdjecie uzytkownika
klej - 2015-07-09 17:23:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Żaden nowy program wdrażany nie poprawi wydajności pracownika , a wręcz przeciwnie spowoduje zwiększenie biurokracji, a co za tym idzie powolny zgon firmy . Najlepszym sposobem na podniesienie wydajności pracowników jest szacunek ,odpowiednie motywowanie i dobre słowo od mistrza, a zwiększanie biurokracji mieliśmy to już za komuny i co wracacie do tego samego miłego spadania
zdjecie uzytkownika
szukajaca - 2015-07-17 12:03:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@klej masz racje odeszlam z jedne firmy bo zle sie pracowalo z szefostem nie chodizo do konca o prace ale brak szacunku. to fakt jezeli 2500 to nei sa male pieniadze, ale jak kazdy czlowiek nei stac w miejscu i swoja praca raczej pokazuje ze chce sie wznosic, a jak jest tuta czy zaangazowanie przelewa sie tez na pieniadze?
zdjecie uzytkownika
Nowy - 2015-09-14 09:24:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, chciałbym dowiedzieć się czy rzeczywiście w firmie można zarobić 2500 zł netto na stanowisku związanym z produkcją? Czy firma oferuje dodatkowe benefity jak opieka medyczna lub karta sportowa oraz czy są dodatkowo płatne?
zdjecie uzytkownika
miłka - 2015-09-14 12:28:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
jeśli rzeczywiście jest @nowy tak jak mówiszi rzeczywiście na produkcji u nich zarobisz na rączkę 2500 zł to byłoby naprawdę fajnie na starcie. niech tylko prosze bardzo ktoś napisze na jakich konkretnie stanowiskach to obowiązuje bo ja chcę skorzystać z ich nowej oferty pracy na konfekcjonera opon w Olsztynie
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-09-30 23:51:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja powiem tak.

Ci, którzy tak psioczą na tę firmę to leserzy i jakieś młode nieudaczniki, znam ludzi, którzy pracują tam od kąd był OZOS i cisną dalej! A jakiś młodziak przyjdzie bo nasłuchał się że robota łatwa i przyjemna. Nie chcecie zarabiać 2000 ,-? Idźcie się dokształcić i szukajcie dalej.
zdjecie uzytkownika
jj - 2015-10-02 16:20:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Masz tam pracować dla właścicieli i tyle. Dają tyle ile muszą. Jak wszędzie liczą się układy. Możesz pracować bez wykształcenia przy taśmie ,ale jak zakuplujesz się personalnym to kariera pójdzie szybko.
Inną sprawą jest to, że Polacy mają w genach wchodzenie innym w cztery litery i z tego biorą się patologie.
zdjecie uzytkownika
k.k. - 2015-10-03 07:43:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
idiota
zdjecie uzytkownika
spiro - 2015-10-14 16:04:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szczerze powiedziawszy to spodziewałbym się, że michelin da więcej od siebie. Ich produkty przecież są bardzo konkurencyjne, cena oczywiście jest z górnej półki, ale w sumie płaci się za niezłą jakość i dobre wykonanie. Poza tym dotarcie do klientów też swoje pracowników kosztuje więc nie rozumiem czemu mieliby oni być niedocenieni.
zdjecie uzytkownika
poprzecie - 2015-10-15 22:16:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [mirek - 2014-11-17 22:52:07]:
Panuje tutaj skrajny nepotyzm - pracują tutaj całe rodziny, ciocie, wujkowie, kuzyni. Wypadki przy pracy są tuszowane. A jest ich całkiem sporo. Gdy stanie się cokolwiek złego - zawsze winny jest pracownik. Pracownicy są zastraszani. Nagradzane jest donosicielstwo i inne niegodziwości - niektórzy powiedzą, że to taki smutny standard. Wynagrodzenie troszkę lepsze niż w Regionie W-M.
zdjecie uzytkownika
poprzecie - 2015-10-15 22:23:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [miłka - 2015-09-14 12:28:06]:
Tak, po paru latach można zarobić tutaj 2500 netto, benefity, o których wspomniałeś też są. Ale niema róży bez kolców :-)
Panuje tutaj skrajny nepotyzm - pracują całe rodziny, ciocie, wujkowie, kuzyni. Wypadki przy pracy są tuszowane. A jest ich całkiem sporo. Gdy stanie się cokolwiek złego - zawsze winny jest pracownik, każe się go dla zasady. Pracownicy są zastraszani. Nagradzane jest donosicielstwo i inne niegodziwości - niektórzy powiedzą, że to taki smutny standard.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2015-10-16 11:15:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Pracowałem w Michelin 3 lata. Zarobki max 2200 zł bez godzin nadliczbowych, do których byłem wręcz zmuszany. Praca w nocy w niedziele, masz tylko jeden wekhend w miesiącu wolny,praca ciężka, wyzysk i normy pracy w o wywindowane na maxa. Zapomnijcie o jakimkolwiek wolnym, liczy się przede wszystkim produkcja.
Ogólnie to odradzam pracę, zostaniecie niewolnikiem a nie pracownikiem ....
zdjecie uzytkownika
leto - 2015-11-01 02:34:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [jj - 2015-10-02 16:20:54]:
Ty lepiej się nie odzywaj...
zdjecie uzytkownika
marta - 2015-11-12 00:01:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co za bzdury i brak informacji....dyrektor nie ma dwóch synow..tylko jednego i co najwyżej mógł mu załatwic przedszkole a nie pracę bo dziecko ma kilka lat!!!!!i nie pracują tam jego kuzynki bo takich nigdy nie posiadał:)ludzie skończcie wymyślac...
zdjecie uzytkownika
oli - 2015-11-14 20:46:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@poprzecie, ale pomiedzy kim panuje taka atmosfera, sadze ze to pracownicy ja tworza sami, wiec dlaczego kazdy sobie jest wrogiem, wynagrodzenie macie przeciez jednakowe, kasa zawsze na czas, do tego jakies benefity o ktorych wspominasz, wiadomo ze do niektorych trzeba polowe dobrzucic,standart, @ były racownik, przecie wolne sie kazdemu nalezy
zdjecie uzytkownika
Majkel - 2015-11-27 14:47:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [oli - 2015-11-14 20:46:22]:
Kuzynki to posiada :), ale napewno nikt z rodziny jego tam nie pracuje.
zdjecie uzytkownika
hm - 2015-12-01 23:09:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marta - 2015-11-12 00:01:39]:
..kolezanka za krotko chyba pracuje i za mało wie..:)
zdjecie uzytkownika
ytytty - 2015-12-07 22:57:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pamiętam że jakis czas temu w firmie Michelin Polska S.A. poszukiwali przedstawiecieli techniczno- handlowych w wielu woj. w Polsce, czekam na nowe oferty
zdjecie uzytkownika
jers - 2016-01-08 16:11:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
fajna oferta pojawiła się w szczecinie teraz na stanowisko account managera, fajne warunki pracy, myślę, że dobry zespół się też ma do dyspozycji, oferta jak najbardziej na +
zdjecie uzytkownika
yeti75 - 2016-01-19 15:52:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Stanowczo nie polecam tego pracodawcy...Firma nie posiada praktycznie żadnej konkurencji w regionie przez co robi sobie z ludźmi co zechce..dotyczy to m.in braku pewnosci utrzymania zatrudnienia,rozwoju personalnego (szczegolnie ze stanowisk robotniczych na umysłowe),czestych degradacji np. na stanowiska odbiegajace znaczaco od kwalifikacji-umiejetnosci pracownika.itd
zdjecie uzytkownika
boniek - 2016-01-19 19:24:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [yeti75 - 2016-01-19 15:52:33]:
ale to jeśli już do tego się sprowadzają to znaczy tylko i jedynie tyle , że za mało mają chetnych to wykonywania roboty fizycznej. Powinni pomyśleć o podniesieniu tam zarobków
zdjecie uzytkownika
seekandhide - 2016-01-23 14:53:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@jers chyba już znaleźli kogoś na to stanowisko bo nie ma tej oferty pracy albo nie mogę znaleźć. A chciałbym się dostać do tej firmy, wie ktoś kiedy będą prowadzić rekrutacje?
zdjecie uzytkownika
113** - 2016-02-02 18:00:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca jak kazda inna, sa lepsze i gorsze dni.Jedyny mianus praca zmianowa.Ja polecam, dobry socjal, srednio 3300 netto msc z tendencja rosnaca.
zdjecie uzytkownika
113** - 2016-02-02 18:00:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca jak kazda inna, sa lepsze i gorsze dni.Jedyny mianus praca zmianowa.Ja polecam, dobry socjal, srednio 3300 netto msc z tendencja rosnaca.
zdjecie uzytkownika
monika - 2016-02-02 19:02:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak 3300 netto to stawka naprawdę dobra! poza tym wydaje mi się, że jako Przedstawiciel Techniczno - Handlowy to sokojnie na premii możesz też sporo wyciągnąć.
zdjecie uzytkownika
kokolino - 2016-02-11 20:16:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca zmianowa to nie problem, bo można sobie dopasować odpowiednio tydzień, ale skoro zarobki wynoszą ponad 3 tysiące to całkiem nieźle, zwłaszcza, że o bonusy nie trudno.
zdjecie uzytkownika
CIEKAWY - 2016-02-14 12:39:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Macie może jakieś ciekawe informacje o Pani Kamili Romaniuk ? ;D
zdjecie uzytkownika
nbv - 2016-02-14 17:12:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no wlasnie wiem ze tam mozna u nich zarobic jakos ponad 3 tysiace zlotych, chcialem aplikowac na stanowisko przedstawiciela techniczno- handlowego, ale chyba juz ofert nie ma
zdjecie uzytkownika
guma - 2016-02-24 14:51:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
3000 to może zobaczysz po 10 latach harówki na produkcji.
zdjecie uzytkownika
amok - 2016-03-04 11:24:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
może 3 tysiące złotych to przesada, niestety realia w Polsce są takie a nie inne.. 3 tysiące to majątek, jaki zarabia co któryś Polak. Jednak @guma chyba za bardzo narzekasz, Michelin nie wygląda na firmę płacącą grosze
zdjecie uzytkownika
Kowalczyk - 2016-03-09 14:19:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marta - 2015-11-12 00:01:39]:
A z którego małżeństwa ma tych synów... o tym nie łaska wspomnieć waćpanna ? Mało wiesz to siedź cicho. Jaka jest prawda każdy dobrze wie. Konopka może sobie poustawiać kariery całej rodzinie. Świadczy to jedynie o tym jak mało obiektywnym jest człowiekiem. Ale szacunku nie zdobędzie, bo na szacunek to się pracuje latami. Gość nie ogarnia problematyki HR a siedzi na takim stołku, to jakaś pomyłka. Teczka na niego nie istnieje ? Gdzieś się znajdzie. Na ciebie też moja droga. Tubka wazeliny, która sobie aplikujesz każdego dnia to za mało na nową ekipę rządzącą. Trzymam kciuki za wszystkich co na produkcji walczą o szacunek i respekt.
zdjecie uzytkownika
Olsztyniak - 2016-03-15 12:49:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Betonowa ekipa komusza - SP z Olsztyna to temat na reportaz w TV. Nepotyzm, wzajemna adoracja, wlazenie w poope bez wazeliny. Szkoda czasu na ten przypadek. Omijajcie OLS szerokim lukiem jesli macie dla siebie szacunek.
zdjecie uzytkownika
Jeff - 2016-03-17 14:36:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przedstawiciel Techniczno - Handlowy sprzedaje opony czy jakieś usługi i powiedzcie mi jeszcze kiedy pojawią się jakieś nowe ogłoszenia, czy aktualnie nie ma ich?
zdjecie uzytkownika
dzien dobry - 2016-03-17 19:17:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
na dzień dobry zatrudnienie przez agencje pracy tymczasowej. placa ok 1800-1900 śmiech:) za prace w 4 brygadowym systemie-nocki i swieta:) Omijac szerokim łukiem. Nepotyzm kolesiostwo:) max 20 lat i to upadnie:) kadra "menedżerska" totalne bezmózgowie-majstry bez matury? to standard, no może kilku ma wyższe-pedagogikę etc:)
zdjecie uzytkownika
dutek - 2016-03-20 13:49:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dzien dobry, czasem licza się umiejetności, a nie ukonczone studia, to tak tego nie neguj. Ogółem warto próbowac zatrudnić sie bezpośrednio, to pensja bedzie wieksza, bo agencja tymczasowa musi z czegos zyć, to pobieraja %. Dlatego wychodzi 1900, a tak jest 2 z przodu.
zdjecie uzytkownika
Benio - 2016-03-20 20:31:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Za prace na zmianach wszystkie soboty niedziele 1900-2000?
Tak tak w supermarketach maja mniej...
Tylko ze oni w porownaniu z tym są na wypoczynku w Ciechocinku
zdjecie uzytkownika
monika - 2016-03-31 22:38:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z ofert, które teraz mają to podoba mi się ta jako Przedstawiciel Techniczno - Handlowy, bo tez jest zapewniona droga rozwoju, a dla mnie to jest bardzo ważne.
zdjecie uzytkownika
Jack - 2016-04-08 17:24:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Pan z Miasta. - 2015-01-19 19:08:07]:
Tak, faktycznie tak się dziej. Osoby z kręgu "błogosławionych" tylko zmieniają kierownicze stanowiska i raz są managerami dziale personalnym, innym razem w dziale systemów informatycznych a innym w sprzedaży. Generalnie omnibusy jak by się miało wydawać, jednak niekompetencja razi w oczy.
zdjecie uzytkownika
Mały_Mi - 2016-04-12 11:32:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Mnie najbardziej zdenerwował brak odzewu po rozmowie kwalifikacyjnej.
Byłem na testach, sympatyczna Pani z Działu Rekrutacji, powiedziała, że bez względu na wynik, odezwą się w przyszłym tygodniu.
Minęły już ponad 2 i nic... .
Czytałem na jakimś forum, że tak jest, miałem jednak nadzieję, że to był wyjątek. NIestety...Brak szacunku.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Moje wra
Pytania: Czy znam kogo
zdjecie uzytkownika
ola - 2016-04-12 13:39:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jest brak profesjonalizmu. Tu właśnie wychodzi obsadzanie stanowisk rodziną i lizusami.
zdjecie uzytkownika
:) - 2016-04-26 13:03:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jack - 2016-04-08 17:24:33]:
Zgadzam się w 100% :) ot....kiedyś mawiało się-do wszystkiego i do niczego...;) więc nie mają omnibusy kompetencji do wszystkiego tylko SĄ do niczego:)

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Michelin Polska!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Michelin Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert