logo Michelin Polska

Michelin Polska

Olsztyn

Opinie o Michelin Polska

Mirek 2017-08-13 14:50
Witam! Ja nie jest ekspertem w poszukiewaniu pracy no słyszałem że strona https://www.eurabota.ua/jobs-in/poland/jobs-offered ma dużo propozycyj pracę. Komu ciekało to możecie popatrzyć.
Tomasz 2017-08-14 14:17
Pracuję w Michelin Polska od dawna i jestem zadowolony z pracy. Jest jedno ale , ja poprostu jak idę do pracy to pracuję na 100% i nie oglądam się na innych!!
7
Mini 2017-08-24 02:11
Petronela, pracujesz w Michelin? Widzisz ogłoszenia ns OLX, oferty pracy na tablicach ogłoszeń, a nawet system "nagród" dla pracowników, którzy zwerbują kogoś do pracy? Już w marcu dyrektor Trzcianowska alarmowala, że brakuje ok. 130 pracowników na JUŻ. Od żółtych koszulek aż się świeci na halach, a i tak większość z nowozatrudnionych nie zagrzewa tu miejsca. Praca ciężka, wymagania wyśrubowane, patenty zapożyczone z japońskich korpo też nieszczrgolnie się sprawdzają. Ta fabryka zarządzana przez ambitnych, odhumanizowanych mlodych wilczkow zaczyna przypominać folwark zwierzęcy. Jeszcze dziesięć lat temu obecność francuskiej kadry hamowala trochę ich zapędy, teraz, kosztem pracowników dążą za wszelką cenę do zdobycia pozycji lidera w grupie.
15
Ograniec 2017-08-25 11:33
Czyżby Michelin Polska miał kłopot z pozyskaniem pracowników?
5
emeryt 2017-08-27 18:05
w skrócie: nakładasz szpule-każda waży ok 10 kg. ....i tu kończy się bajka: hałas, wysoka temperatura a ilość szpul....myślę, że przez zmianę roboczą ładnych parę ton się uzbiera-i to rzeczywistość.
Realnie:..Czy warto? odpowiedz sobie sam. Pozdrawiam
4
emeryt 2017-08-27 18:06
w skrócie: nakładasz szpule-każda waży ok 10 kg. ....i tu kończy się bajka: hałas, wysoka temperatura a ilość szpul....myślę, że przez zmianę roboczą ładnych parę ton się uzbiera-i to rzeczywistość.
Realnie:..Czy warto? odpowiedz sobie sam. Pozdrawiam
3
Wyzysk 2017-08-28 08:16
Na rękę na dzień dobry jest 2000 [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nie kłam że aż tyle zarabiasz,chyba że jesteś dupolazem i pupilkiem prezesa .
7
Tajny agent 2017-08-28 08:39
Ludzie pracujący tam OBUDŹCIE SIĘ W KOŃCU i solidarnie wszyscy odejdźcie od tych [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] maszyn i zróbcie STRAJK GENERALNY!!!!I żądajcie 3500 netto na rękę od 1 dnia pracy w tym hujostwie jaki jest Michelin.Nie dajcie się wykorzystywać i niech prezesi i jego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pupilki,co [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lizo im sami [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za te grosze!!!!Teraz na rękę tam jest 2000 z PREMIĄ NIBY,jaka premia [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] eby nie ta premia to jest 1800 na rękę!!!A jeśli ktoś jest innego zdania i jest haaa mu tam dobrze i twierdzi, że jest to jego PRACA MARZEŃ BUHAHAHAAAAAAAAAAA to bardzo współczuję i ubolewam nad takimi sierotami.Ludzie nie zatrudniajcie się tam,bo tam jest wyzysk,jak w Oświęcimiu.Obozy kontretacyjne!!!. Bardzo mnie cieszy że ludzie zwalniają się,super.Jest tam zastraszanie pracownika,a jak ktoś nowy to.....ma celowo żółtą koszulkę!!!!Jakim prawem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ponizasz i celowo wystawiasz takiego nowego pracownika na celownik???aby co?aby każdy jechał po nim jak po szmacie??????!!!!!!jest kilka osób,tzw.tajniacy,co mają zamiar zatrudnić się u was [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i SPRAWDZIĆ CZY PRZESTRZEGANE SĄ PRAWA PRACOWNIKA,CZY NIE MA ZASTRASZANIA, PONIŻANIA, WSZYSTKO SPRAWDZONE BĘDZIE.Napewno TELEWIZJA UWAGA ZAJMIE SIĘ WAMI [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] CO DORABIACIE SIĘ NA CIĘŻKIEJ PRACY TYCH LUDZI.TAJNIACY,,pracownicy,,ha niebawem sprawdzą WAS.
9
KONTROLA PAŃSTWOWA 2017-08-28 08:50
To prawda, jesteśmy tajną grupą co zatrudnia się w danej firmie kilka dni i ,,sprawdza, obserwuje a jak trzeba celowo prowokacje zrobi,aby ocenić i przekonać się jak zachowa się do pracownika brygadzista lub ktoś z kadr,,KONIEC ZNĘCANIA SIĘ NAD PRACOWNIKAMI.
Ewentualnie będzie to nagłośnione w TELEWIZJI PUBLICZNEJ,,UWAGA,,
Prezesie zapraszamy do pracy za ,,2000 na rękę,,
WSTYD I HAŃBA.
7
KONTROLA PAŃSTWOWA 2017-08-28 08:51
To prawda, jesteśmy tajną grupą co zatrudnia się w danej firmie kilka dni i ,,sprawdza, obserwuje a jak trzeba celowo prowokacje zrobi,aby ocenić i przekonać się jak zachowa się do pracownika brygadzista lub ktoś z kadr,,KONIEC ZNĘCANIA SIĘ NAD PRACOWNIKAMI.
Ewentualnie będzie to nagłośnione w TELEWIZJI PUBLICZNEJ,,UWAGA,,
Prezesie zapraszamy do pracy za ,,2000 na rękę,,
WSTYD I HAŃBA.
6
KONTROLA PAŃSTWOWA 2017-08-28 08:51
To prawda, jesteśmy tajną grupą co zatrudnia się w danej firmie kilka dni i ,,sprawdza, obserwuje a jak trzeba celowo prowokacje zrobi,aby ocenić i przekonać się jak zachowa się do pracownika brygadzista lub ktoś z kadr,,KONIEC ZNĘCANIA SIĘ NAD PRACOWNIKAMI.
Ewentualnie będzie to nagłośnione w TELEWIZJI PUBLICZNEJ,,UWAGA,,
Prezesie zapraszamy do pracy za ,,2000 na rękę,,
WSTYD I HAŃBA.
6
Były pracownik 2017-08-29 11:55
To powiedz prezesowi niech śmieć sam szpule nakłada! LUDZIE OBUDŹCIE SIĘ!!!!NIE BĄDŹCIE BIAŁYMI MURZYNAMI!!!!!!
8
Gosia 2017-08-29 15:00
Praca w tej firmie po dwudziestu latach przy produkcji opon nie jest oszałamiająca niecałe 4000 netto. Relatywnie płaca od 2013r , wg kart zarobkowych spadła o blisko od 15 do 20% , czyli wbrew pogawędkom na zebraniach omen nomen przypominających zebrania sekty, wciska się pracownikom , o nadzwyczajnych problemach.Których świadomi są tylko zarządzający , bo "ciemna masa" nie jest w stanie pojąć tematu. Otóż ta "ciemna masa" panowie kierownicy ,majstrowie , wie , że to ściem .Ludzie na produkcji wypracowują wam wszystkim wasze pensje.Oczywiście to wszystko odbywa się kosztem pracowników. NO bo w końcu wynagrodzenie co raku maleje (dziwne?0 bo w innych firmach raczej rośnie.A kadrze na górze rośnie.-Dziwne?
7
Karol 2017-08-29 19:50
Czy Michelin Polska nie ma nowych ofert pracy? Interesuje mnie praca w firmie i chciałbym wiedzieć coś o firmie bezpośrednio od pracowników. Trochę martwią mnie wpisy na tym forum, nie wiem jak mam je traktować?
1
mmm 2017-08-29 23:04
Traktuj je poważnie. Dobra rada omijaj tą firmę z daleka.
8
ENIGMA 2017-09-01 15:51
Trafisz do PIEKŁA jak w tym gównie zatrudnisz się, nie radzę.
Wszystkie soki z Ciebie wycisną aby tylko normy wyrobić.
JEDEN Z DRUGIM.
5
Seba 2017-09-01 15:55
KIEDY STRAJK GENERALNY BĘDZIE??????????NAJWYZSZA PORA!
7
Doradca 2017-09-01 16:02
Zgłoś lub napisz do TELEWIZJI UWAGA, EXPRESS REPORTERÓW,JAWOROWICZ.
Szybko by zmiany poszły w dobrym kierunku DLA PRACOWNIKA.

NAGŁOŚNIJCIE TO.
5
Alubaba 2017-09-02 19:17
Tak jest! Ludzie nie przychodzcie tu pracować! Tu jest piekło!
7
Olsztyn 2017-09-03 12:07
Będę WSZYSTKIM ODRADZAĆ PRACY W MICHELINIE.Dojdzie do tego że będ [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prosić na kolanach aby u nich [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracować,,
6
adam 2017-09-03 21:18
Oj potrzebują, potrzebują...
1
Ubolewam 2017-09-05 16:06
Niektórzy mają przyjemność z oczerniania firmy z może konkurencja płaci za te wpisy? Jeśli jest tak źle to odejdźcie i dajcie innym spokojnie pracować. Bardzo wam zależy żeby nikt nie zatrudnił się? Pewnie nie należycie do dobrych pracowników i firma podziękowała za pracę?
powodzenia 2017-09-05 18:17
do"ubolewam" -jest na chwilę obecną 380 wpisów jakieś 97% to negatywy..więc nie siej propagandy-odnośnie konkurencji albo zwolnień. Ty zapewne należysz do tej najlepszej grupy pracowników, regularnie wyrabiających 110% normy, jesteś spełniony zawodowo, zarabiasz tak, że nie wiesz co zrobić z pieniędzmi, oczywiście awans-sam nie wiesz które stanowisko wybrać..i w tym momencie...i w tym momencie się budzisz uświadamiając sobie, że to tylko sen:) zapewne Ty jako dobry pracownik masz obiecany awans, że już lada dzień będziesz mega postacią :D:D więc żyłujesz się i żyłujesz, kto wie może i sprzedasz kolegów:) w ramach dobrze pojętego interesu:) pora się obudzić przyjacielu! skoro tak mówisz, to masz już nieźle mózg sprany- szkoda mi Ciebie całe życie nic nie osiągniesz-zobaczymy gdy staniesz za 20 lat przed lustrem ....i co wtedy sobie powiesz...WYGRAŁEM ŻYCIE...czy PRZEGRAŁEM....życzę powodzenia...jak każdemu pracownikowi MICHELIN, samej firmie, jak i wszystkim :D
7
powodzenia 2017-09-05 18:18
do"ubolewam" -jest na chwilę obecną 380 wpisów jakieś 97% to negatywy..więc nie siej propagandy-odnośnie konkurencji albo zwolnień. Ty zapewne należysz do tej najlepszej grupy pracowników, regularnie wyrabiających 110% normy, jesteś spełniony zawodowo, zarabiasz tak, że nie wiesz co zrobić z pieniędzmi, oczywiście awans-sam nie wiesz które stanowisko wybrać..i w tym momencie...i w tym momencie się budzisz uświadamiając sobie, że to tylko sen:) zapewne Ty jako dobry pracownik masz obiecany awans, że już lada dzień będziesz mega postacią :D:D więc żyłujesz się i żyłujesz, kto wie może i sprzedasz kolegów:) w ramach dobrze pojętego interesu:) pora się obudzić przyjacielu! skoro tak mówisz, to masz już nieźle mózg sprany- szkoda mi Ciebie całe życie nic nie osiągniesz-zobaczymy gdy staniesz za 20 lat przed lustrem ....i co wtedy sobie powiesz...WYGRAŁEM ŻYCIE...czy PRZEGRAŁEM....życzę powodzenia...jak każdemu pracownikowi MICHELIN, samej firmie, jak i wszystkim :D
5
Seba 2017-09-06 21:04
K
Bo jesteś tępym Polaczkiem, idiotą,murzyn biały i przez takich ciuli mamy wyzysk w Polsce.
4
Ostrzeżenie 2017-09-06 21:13
ZROBIMY WSZYSTKO ABY MISCHELIN ZACZĄŁ GODNIE PŁACIĆ LUDZIOM ZA ICH CIĘŻKĄ TAM PRAC [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Z KADR,MACIE PO KILKA TYSIĘCY LUB KILKADZIESIĄT TYSIĘCY MIESIĘCZNIE I WY SKURW......WYMAGACIE MOTYWACJI ZA....ZA 1800 ZŁ NA RĘKĘ!!????BEZ PREMII TO JEST,TA PREMIA TO OSZUSTWO!!!OMIJAJCIE TE [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] MISCHELIN OLSZTYN.
3
Vfh 2017-09-07 07:31
Zróbmy strajk! To pracownicy są siłą tego zakładu,bez nas wszystko stanie! Jest idealny moment!
7
Wiktor Wolsztyński 2017-09-10 05:31
Zjepany planista z comerio
Samsen 2017-09-10 13:07
Ludzie sami odchodzą z tego syfu ubeku z biura,lizusie prezesa itd?, płacicie głodowe pensj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to ludzie sami rezygnują.Wam chodzi dziwko aby tam pracownik zapueprz 24 na 24 i jeszcze za darmo,co suko????siedzisz leniwcu za biurkiem,lody robisz komu trzeba ją,udajesz że pracujesz,co?sama stan za tasmo na konfekcji,mordach i innych ciężkich stanowiskach,w mordę takich lać,po ryju ,kolesie i ubeckie świnie pracują w kadrach.
1
Obóz pracy. 2017-09-10 13:10
Kiedy ten strajk generalny?????ale cioty że strachu nie wyjdą, nie będzie zgrania, WSZYSCY TO WSZYSCY.Na FB ogłoście kiedy strajk generalny w MISCHELIN OLSZTYN.
4
Tajniak 2017-09-10 13:15
KONFIDENCIE I LIZUSIE,PUPILKU BRYGADZISTY ALBO DOBRZE LODY ROISZ W BIURZE SEZONIE TO PRZYMKNJ PYSK, NIE DŁUGO BEDZIECIE PROSIĆ NA KOLANA O PRACOWNIKA.GODNE WYSOKIE ZAROBKI BĘDĄ TO WTECY I DOBRZE PRACOWNIK BĘDZIE PRACOWAŁ.UBECKIE KONFIDENTY.
1
zmiana c 2017-09-11 22:23
Sojak przestań pić bo cię policja zgarnie za te wpisy już cię maja po adresie id nie pij wiecej
1
Uli 2017-09-11 22:30
Nie ma ludzi do pracy to podniosą zarobki zobaczycie!
4
Inżynier 2017-09-11 23:05
Jakość wpisów spadła w bardzo krutkim czasie. Z typowo merytorycznych. Popartych przykładami zmieniła się na chamskie i obraźliwe. Ten portal miał służyć innym w wyborze przyszłej pracy, a stał się szambem którego wstyd czytać.
Co to za wpisy / słowa :
Bary/ Kon/ Zmiana C/ Tajniak.
Te chamskie wulgaryzmy z całą pewnością nie pomogą osobom szukającym pracy w odczycie merytorycznej opini. Stanowią natomiast o niskiej kulturze osób pracujących w Michelin. Z tego co widzę to rynek pracownika obniżył morale załogi. Widać, że z powodu braku pracowników, zakład nie prowadzi już żadnej selekcji.
Inżynier 2017-09-11 23:08
Jakość wpisów spadła w bardzo krutkim czasie. Z typowo merytorycznych. Popartych przykładami zmieniła się na chamskie i obraźliwe. Ten portal miał służyć innym w wyborze przyszłej pracy, a stał się szambem którego wstyd czytać.
Co to za wpisy / słowa :
Bary/ Kon/ Zmiana C/ Tajniak.
Te chamskie wulgaryzmy z całą pewnością nie pomogą osobom szukającym pracy w odczycie merytorycznej opini. Stanowią natomiast o niskiej kulturze osób pracujących w Michelin. Z tego co widzę to rynek pracownika obniżył morale załogi. Widać, że z powodu braku pracowników, zakład nie prowadzi już żadnej selekcji.
1
Murzyn 2017-09-12 03:23
Moim zdaniem ludzie przez pracę w tym małpim gaju porostu glupieja, muszą jakoś odreagować
2
Robotniczek 2017-09-12 13:41
Jest wolność słowa i można pisać wszystko, widocznie jest bardzo źle w tej firmie
1
Billaden 2017-09-12 15:50
Ciągnij fleta sługusie:-)
1
Fajnie 2017-09-12 21:52
To kiedy?????
1
Piotr 2017-09-14 00:40
A ja narzekam na pracę kierowcy kat.C mówię stres to tamto wolę taśmę ale po tych wpisach pucuje auto jeszcze bardziej i pracuję jak trzeba i nie zmieniam pracy. A pracownikom tego giganta współczuje.
3
Ulala 2017-09-15 09:48
Co ty powiesz pijaku
Chodzi o ludzi wyżej a nie o pracowników baranie.O tych co mają po kilka tysięcy miesięcznie,czytaj ze zrozumieniem durniu?
Smutny 2017-09-18 13:42
Kiedys wizytowka Olsztyna teraz fabryka wyzysku .To jest naprawde ciezka uciazliwa praca i niebezpieczna (maszyny).Niewiem jak mozna za taka prace zaplacic komus 1800 zl na reke.Straszne jest to ze ta firma przynosi zyski tylko czemu niechce uczciwie dla ludzi placic ????
2
Pytanie 2017-09-20 16:55
Czy są w tej firmie tzw "setki" ?
Były pracownik 2017-09-20 22:52
Tak. Są 100 oraz 50 zgodnie z kodeksem pracy.
Pytanie 2017-09-21 00:36
A nie orientujesz sie czy przymuszają do setek czy na lajcie chcesz to idziesz nie chcesz to nie i nikt nie marudzi i nie grozi zwalnianiem. Pytam ponieważ zostałem zaproszony na rozmowe o pracę . I nie wiem czy iść tu czy lepiej zostać przy kostce brukowej. Do michelin'u musiałbym dojezdzać 50km codziennie
Alvaro 2017-09-21 03:13
Zostań tam gdzie robisz, tu jest obóz pracy, nie warto, później będziesz żałował
Były pracownik 2017-09-21 15:10
Z racji ogromnego braku pracowników odmowa nie jest mile widziana. Jednak to zależy od wydziału. Zdarzają się wyjątki.
Pind 2017-09-21 19:22
Pracowalem na kordach, dramat. Fabryka bardziej przypomina skansen niz nowoczesna fabryke. Przewalasz rolki po kilka ton dziennie, robisz to szybko bo obiecuja premie i premia jest. Szczegol taki ze po takim kwartale zeby miec ta premie musisz przewalic jeszcze wiecej rolek i tak do czas az garb wyrosnie i stopy zgnija w wytanionych butach roboczych. 3 zmiany, 7 dni pod rzad i jeden weekend wolny w miesiacu. Mi nie pasowalo i zmienilem prace bo podwyzka jaka zaproponowali bardzoej mnie rozsmieszyla niz zaskoczyla. Nikt nikomu nie kaze tam pracowac wiec polecam inne stabilne firmy. Fajnie ze nie ma tam kombinacji z wynagrodzeniem i ze kasa jest na czas. Przy umowie jest nawet trzynastka. Tylko nalezy zadac sobie pytanie czy ta marna kasa jest garba warta? Tak jak ktos wczesniej wspomnial i ja potwierdzam, sa tam spotkania ktore bardziej przypominaja eventy sekciarskie, no ale taka tam kultura organizacyjna. Faktem jest iz w biurach pracuja rozni ludzie, madrzy, glupi albo po prostu debile kombinujacy jakby tu za wiecej pracy mniej zaplacic. Taki jest biznes. Nie wyobrazam sobie tam wrocic, mam traume jak tylko pomysle. Czasem spotykam znajomych z pracy i slysze opinie ze jest jeszcze gorzej niz jak odchodzilem. Generalnie to panuje tam propaganda sukcesu i motywowanie sloganami. Ja nie polecam, ale jesli komus zalezy tylko na stabilnosci to tam ja znajdzie. Polacy tam pracujacy boja sie francuzow jak katol diabla. Dupolizostwo 100%. Mam nadzieje ze moj opis komus pomoze. Pozdrawiam kolegow z fabryki marzen.
1
Pind 2017-09-21 19:23
Pracowalem na kordach, dramat. Fabryka bardziej przypomina skansen niz nowoczesna fabryke. Przewalasz rolki po kilka ton dziennie, robisz to szybko bo obiecuja premie i premia jest. Szczegol taki ze po takim kwartale zeby miec ta premie musisz przewalic jeszcze wiecej rolek i tak do czas az garb wyrosnie i stopy zgnija w wytanionych butach roboczych. 3 zmiany, 7 dni pod rzad i jeden weekend wolny w miesiacu. Mi nie pasowalo i zmienilem prace bo podwyzka jaka zaproponowali bardzoej mnie rozsmieszyla niz zaskoczyla. Nikt nikomu nie kaze tam pracowac wiec polecam inne stabilne firmy. Fajnie ze nie ma tam kombinacji z wynagrodzeniem i ze kasa jest na czas. Przy umowie jest nawet trzynastka. Tylko nalezy zadac sobie pytanie czy ta marna kasa jest garba warta? Tak jak ktos wczesniej wspomnial i ja potwierdzam, sa tam spotkania ktore bardziej przypominaja eventy sekciarskie, no ale taka tam kultura organizacyjna. Faktem jest iz w biurach pracuja rozni ludzie, madrzy, glupi albo po prostu debile kombinujacy jakby tu za wiecej pracy mniej zaplacic. Taki jest biznes. Nie wyobrazam sobie tam wrocic, mam traume jak tylko pomysle. Czasem spotykam znajomych z pracy i slysze opinie ze jest jeszcze gorzej niz jak odchodzilem. Generalnie to panuje tam propaganda sukcesu i motywowanie sloganami. Ja nie polecam, ale jesli komus zalezy tylko na stabilnosci to tam ja znajdzie. Polacy tam pracujacy boja sie francuzow jak katol diabla. Dupolizostwo 100%. Mam nadzieje ze moj opis komus pomoze. Pozdrawiam kolegow z fabryki marzen.
1
ZszokowanyOpiniami 2017-09-23 03:02
Teraz tak serio. Podobno na dzień dzisiejszy brakuje 300 osób i michelin zatrudnia juz jako michelin, a nie przez pośrednika. Naprawdę jest tak źle? Z tego co ludzie opisują to musi naprawdę być kołchoz. Byłem zauroczony opinią znajomych co tam pracują, mówią o tej firmie same pozytywne opinie, ale jak czytam co jest tu napisane to zaczynam wątpić w to czy iść i zanieść CV. Napisał by ktoś całkowicie merytorycznie i obiektywnie jak tam w końcu jest? Nie chce tracić czasu, w sumie to też przyda się innym czytającym te odpowiedzi.
Zostaw swoją opinię o Michelin Polska - Olsztyn
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Michelin Polska