logo Michelin Polska

Michelin Polska

Olsztyn

Opinie o Michelin Polska

Oleńka 2017-06-19 11:57
W takiej firmie jak Michelin chciałaby pracować niejedna osoba. Dziwię się taką opinią lakoniczną bez podania jakiegokolwiek uzasadnienia. Sądzę, że ta osoba nie nadawała się do pracy w firmie i tak pisze.
2
Basia 2017-06-20 16:24
Ostatnio dużo się zmieniło w ciągu roku, koniec z umowami agencyjnymi , w tym roku lepsze podwyżki majowe , ludzie narzekają a nadal tam pracują czemu ?? Aż taki mają problem aby zmienić pracę jak tak im jest źle że wszędzie indziej jest lepiej ? To niech idą gdzie indziej... A nie tylko piszą swoje wypociny i sypią nazwiskami na forum a w pracy siedzę cicha i się nie odzywają. Jedyny jaki jest minus to że nie ma tej umowy na pełen etat . Ale mimo to jeśli bym miała zatrudnić się jeszcze raz w tej firmie , to na chwilę obecną jeszcze bym poczekała ale wszystko idzie w bardzo dobrym kierunku , zaczeli zwracać uwagę na zwyklych pracowników bo dużo osób uciekało lub przychodziło na miesiąc i się zwalniali
1
Konfekcjoner 2017-06-21 05:57
Zapraszamy na konfekcje, ciekawe czy dalej będziecie tak zadowoleni, robię na ciezarowce, mistrzowie zachowują się jak szlachta, nic nie można załatwić w dodatku głupcy, normy coraz wyższe, niedziele i święta w pracy jak murzyni s dodatku premia raz na 3 miesiące, podwyżka w maju o 50 groszy i to jeszcze jak dobrze pójdzie
5
Marian 2017-06-21 06:00
Ja uwielbiam kręcić opony To moje życie. Pozdro
1
Oponka 2017-06-22 21:18
Michelin to jest światowa marka, muszą trzymać wysokie standardy bo inaczej wysypie sie wszystko. Dla niektórych może to być zbyt trudne z różnych powodów. Tu panują metody pracy przeniesione z firm zachodnich. Ja lubię taką pracę i dyscyplinę, to mnie mobilizuje!
1
MultiWay 2017-06-23 04:50
Jak wgl nie spędzasz czasu z rodziną i dziećmi w weekendy i święta bo wolisz dorabiać francuzów to ok, powodzenia. Ciekawe na jak długo będziesz miała taką "mobilizację"
4
sciemniacz 2017-06-24 19:07
5000 ...chyba brutto:) nie siej goebbels'owskiej propagandy
1
Konfekcjoner 2017-06-25 08:39
U nas jest taki mistrz Lukasz Adamczyk, kompletny idiotą, nie zna się na tym co robi, bez mózgu a pracuje, można?
4
Oponka 2017-06-25 23:04
Praca w tak znanej światowej firmie to według mnie super sprawa. Michelin mając tak wysoką pozycję w branży musi trzymać dyscyplinę gdyż tylko to pozwoli na dalsze sukcesy. Ja jestem w tej pracy od dawna.
Tadeusz 2017-06-26 15:49
Bo głupia jesteś
2
Tadeusz 2017-06-26 15:51
Bo głupia jesteś
3
san 2017-06-30 15:57
Co robi się na stanowisku skrętacz :) ? Dzięki
Monika 2017-07-01 11:56
A jak z pracą dla kobiet? łatwo sie dostać? Czy tylko po znajomości? Jak zarobki? Od dłuzszego czasu zastanawiam sie nad praca tam, mam doświadczenie na produkcji i zastanawiam sie czy to pomoże czy jednak jakas ciocia by sie przydała zeby przyejeli?
Olek 2017-07-01 12:05
Kiedy wejdą na rynek nowe opony Michelin X Multi ?
Pracownik 2017-07-03 08:05
Moniko z przyjeciem mysle ,ze nie bedzie problemu bez znajomosci ,duzo ludzi rezygnuje i odchodzi ,wcale im sie nie dziwie .
Zarobki na poczatek ponizej 2.000 a praca ciezka i w dodatku 7 dni nie wspomne o nieprzespanych nockach.
4
Pracownik 2017-07-03 08:06
Moniko z przyjeciem mysle ,ze nie bedzie problemu bak ludzi do pracy i bez znajomosci ,duzo ludzi rezygnuje i odchodzi ,wcale im sie nie dziwie .
Zarobki na poczatek ponizej 2.000 a praca ciezka i w dodatku 7 dni nie wspomne o nieprzespanych nockach.
1
Adi 2017-07-03 08:10
Znajdź sobie inną pracę a nie jak murzyn tutaj w tym obozie z glupkami
3
Ania 2017-07-04 15:21
Też znam tego cwela nie zna się na robocie jak reszta tych nieudacznikow
2
Doświadczony pracownik 2017-07-06 21:13
Zdecydowanie nie polecam:
- kadra menadżerska na bardzo niskim poziomie wiedzy merytorycznej na zajmowanym stanowisku
- rotacyjnośc (co 5-7 lat) na stanowiskach menadżerskich powoduje, że kierownictwo dba wyłącznie o wyniki wizerunkowe (niski stan zatrudnienia, wysoka produktywnośc). Teoretycznie słusznie, jednak obecny rynek pracownika uwidocznił braki.
a) niski (zły) stan techniczny maszyn / urządzeń
b) brak szkoleń dedykowanych, lub prowadzenie kursów / egzaminów w trybie przyśpieszonym z wynikiem egzaminu znanym "z góry".
- niski poziom wiedzy kadry menadżerskiej powoduje, że świeżo upieczony absolwent uczelni technicznej w oczach swoich przełożonych z łątwością staje sie "alfą i omegą".
c) nie przestrzeganie Kodeksu Pracy, np. nie przestrzeganie limitu pracy w godzinach nadliczbowych
d) zaniżanie rangi stanowisk poprzez określanie stanowisk kierowniczych jako mistrz / brygadzista itp.
dzieki czemu zaniżają również wynagrodzenie na zajmowanych stanowiskach (mediana zarobków w regionie, dla brygadzisty jest zdecydowanie niższa niż kierownika).

Wszystko tylko po to aby po 5 latach, móc awansowac dalej, w tym czasie potulnie i bez wpadek realizowac założenia koncernu.

Plusy - odeszły wraz ze starszą kadrą na emeryture.
7
Zbyszek 2017-07-09 01:34
Można prosić jakiegoś inżyniera o wypowiedzenie się? Jak zarobki? Jak z weekendami? Jakie zmiany? Jak z presją?
Eby 2017-07-09 09:01
Do Zbyszka:
Gdy się zatrudniałem rok temu,zarobki przez pierwsze trzy miesiące to było 3200 na rękę. Później przedłużyli mi umowe na rok i zarabiam około 4000 tysiecy na rękę. Presja? Jak to presja. Wszędzie trzeba być czujnym i patrzec z kim sie rozmawia. :)
2
Zbyszek 2017-07-09 23:21
Do Eby:
No to troszkę mi poprawiłeś humor ;D a jak z odnalezieniem się świeżo po studiach?
Pracownik 2017-07-10 01:22
Do Eby:
Wiekszych bzdur nie widzialem...4.000 chyba brutto.
Ja przez piersze miesiace dostale 2.000 z malutkim kawalkiem o ile premia jest ,pozatym ciezka praca fizyczna i malo co wolnego na dodatek nocki.
Kiedys do Michelina bylo ciezko sie dostac obecnie Michelin bierze kazdego bo nikt nie chce za takie pieniadze pracowac,jest duza rekrutacja bo szybko rezygnuja.
Mysle ze za ta sume dostaniesz teraz wszedzie prace i na dodatek weekendy wolne.
5
Zbyszek 2017-07-10 03:21
Do Pracownika:
Mówimy tutaj o pracy dla inżyniera w biurze konstrukcyjnym lub czegoś pokrewnego, a nie o pracy fizycznej na hali w systemie 3 zmianowym... Sam osobiście znam kilku ludzi z utrzymania ruchu, którzy mówią zupełnie co innego niż Ty.

Do Eby:
cały czas liczę na odp :)
Optym 2017-07-10 10:27
Jak ktoś jest pracowity i poważnie podchodzi do swoich obowiązków to myślę, że wszędzie będzie mu dobrze.
2
Vix 2017-07-11 00:05
Obijanie w Michelinie? O czym Ty kobieto piszesz, bo nie wiem gdzie tu można się obijać? Człowiek przychodził przez wiele lat w spokoju pracować i zarabiać a nie tak jak teraz przynosić pracę do domu i znosić takie traktowanie za takie pieniądze , w tym nie ma nic godnego. Ludzie z wieloletnim starzem sie zwalniają i chętnych do pracy brak. Pozdrawiam, "obijajacy sie"
3
Vix 2017-07-11 00:06
Obijanie w Michelinie? O czym Ty kobieto piszesz, bo nie wiem gdzie tu można się obijać? Człowiek przychodził przez wiele lat w spokoju pracować i zarabiać a nie tak jak teraz przynosić pracę do domu i znosić takie traktowanie za takie pieniądze , w tym nie ma nic godnego. Ludzie z wieloletnim starzem sie zwalniają i chętnych do pracy brak. Pozdrawiam, "obijajacy sie"
3
Kretacz 2017-07-11 18:40
Nawija się makaron na uszy
2
James 2017-07-12 11:49
Czyli praca jako konfekcjoner opon niezbyt opłacalna a do tego ciężka? Jakie macie tam zarobki i umowę?
1
Konfekcjoner 2017-07-12 21:39
Na ciezarowce dostajesz na początek 2200 i umowę na 3 lata, na rękę a po roku w maju podwyżka o całe 40 groszy, ciężka, kręgosłup siada, w dodatku musisz wyrabiać normy, co chwile na innej maszynie bo stare psy robią ciągle na jednej a ciebie rzucają , niedziele, święta , cały czas w pracy i ciągle gadanie ze mało robisz, nie polecam, w dodatku Twój przełożony bez jakiegokolwiek doświadczenia na konfekcji, jeden na drugiego donosi żeby się podlizać i wybielic, sam ocen czy chcesz tu pracować, na rynku za takie pieniądze można znaleźć lepiej płatną pracę z wolnymi weekendzie, szczególnie jak jesteś młody
4
Leszek 2017-07-12 21:47
Konfekcja to najgorsze na co możesz trafić
3
Monika - na wypowiedzeniu 2017-07-13 01:32
Ostatnio widziałam jak ktoś wspominał tutaj na forum o przekształcaniu umów z agencji na kontrakty w Michelinie - że niby jest tam coraz lepiej -
To jest śmiechu warte ludzie którzy pracują tam 1-2 lata dostają umowy teraz a urlopy które mieli zaplanowane już od tamtego roku listopada grudnia mówią im że się nie należy i są im zabieranie - i że na urlop trzeba od nowa zapracować - gdzie jest prawo pracy ? Opisane przypadki reguluje art. 1551 Kodeksu pracy, który stanowi, że u dotychczasowego pracodawcy pracownikowi przysługuje urlop w wymiarze proporcjonalnym do okresu przepracowanego u tego pracodawcy w roku ustania stosunku chyba że przed ustaniem tego stosunku pracownik wykorzystał już cały przysługujący mu urlop bądź wykorzystał go jeszcze w wyższym wymiarze. Natomiast u kolejnego pracodawcy pracownikowi przysługuje urlop w wymiarze proporcjonalnym do okresu pozostałego do końca danego roku kalendarzowego (dotyczy zatrudnienia na okres nie krótszy niż do końca roku). W przypadku zatrudnienia u kolejnego pracodawcy na okres krótszy niż do końca roku kalendarzowego pracownik będzie miał do wykorzystania urlop w wymiarze proporcjonalnym do całego okresu zatrudnienia u tego pracodawcy .



Gdzie jest szacunek do ludzi ? Wcale się nie dziwie ze teraz każdego z ulicy zatrudniają praktycznie od ręki, jak ludzie przychodzą na rozmowy i rezygnują lub uciekają po tygodniu pracy , nie jak kiedyś że to był zaszczyt tutaj pracować .
3
Petronela 2017-07-13 15:32
Jeśli firma jest tak zła to dziwnym zbiegiem okoliczności nie widać żeby potrzebowali ludzi do pracy! Chyba każdemu tak źle i pracuje dalej ponieważ dobrze płacą i w końcu to prestiż praca w takiej firmie , prawda? Może trzeba zastanowić się co piszemy?
3
OZ 2017-07-13 20:56
Ciężko się powstrzymać, żeby nie odpowiedzieć na te bzdury, które piszesz. Dla Twojej informacji ludzie w firmie zmieniają się z zatrwazającą prędkością, niektórzy nawet nie zdążą awansować z "żółtej koszulki" kiedy widzą co tak naprawdę dzieje się w Twoim zdaniem prestiżowej firmie. "Prestiż" może kiedyś dziś to tylko wyobraźnia , że tak jest. Pracujesz za wcale nie duże pieniądze, a po odjęciu dodatkow (czterobrygadówki i nocnego) dostajesz marne grosze. No chyba , że wkurzaj cię znajomi i masz dosyć rodziny no to tak, masz rację to jest zaletą bo stracisz wszystkich skutecznie .Podczas gdy wszyscy cieszą się wolnym dniem typu święta czy weekend no niestety Ty "cudownie" orasz w robocie. "Motywacyjne" stawki dla długostażowych pracowników podczas gdy tzw. świeżak dostaje tyle samo na dzień dobry no to daje duzo do myślenia. No i na sam koniec dodam ,że często fatalnie dobrany przełożony nie liczy się z Tobą i traktuje jak G...o!!! A do tego wturujący mu "dupowłazy" , które sprzedalyby własną matkę żeby się tylko podlizać i tym samym robiąc pośmiewisko wśród reszty pracowników to szczyt wszystkiego. Kończąc moją wypowiedź proponuję Ci: aplikuj, może zrozumiesz pewne kwestie. Na pracowników jest duża potrzeba. Życzę powodzenia????
4
BiLLi Women 2017-07-14 18:44
OKRES PRACY 2 MIESIĄCE, STANOWISKO KONFEKCJONER :
- 3 ZMIANY, 3DNI RANO, 2 DNI POPOŁUDNIE, 2 DNI NOCKI. PO TYGODNIU ZMIANA, ŻE 3 DNI SĄ POPOŁUDNIE, ALBO NOCKA
- BRAK LUDZI Z ROZUMEM, SAME FABRYCZNE ROBOTY, KTÓRYCH JEDYNYM TEMATEM JEST RMS1, RMS2, ZASILANIE I OGÓŁEM, CIĄGŁY TEMAT PRACY, BRAK NORMALNYCH TEMATÓW I ATMOSFERY,
- JAKIEŚ GLUPIE EGZAMINY, MATERIAŁ NA PÓŁ ROKU, MASZ SIE NACZYĆ W MIESIĄC I SZUKAJĄ GŁUPICH BŁĘDÓW NP. POWIESZ SPRAWDZANIE, ZAMIAST WERYFIKACJA, ALBO SPRAWDZANIE, ZAMIAST ODMIERZANIE, EGZAMIN OBLANY.
-WYPŁATA 2800-2900BRUTTO , PRZY 7 DNIACH PRACOWANIA, SAMI SOBIE ODPOWIEDZCIE CZY TO DUŻO
-KOMUNA W FIRMIE I KOLEŻEŃSTWO
- LIZANIE TYŁKÓW PRZEZ INNYCH LUDZI DO SZEFOSTWA, ŻEBY TYLKO SIE PODLIZAĆ, OBGADYWANIE SIE NAWZAJEM JEST TU NORMĄ
-ROBIENIE NORM ZA DNIA JAK I W NOCY TAKICH SAMYCH, BODAJŻE 200 OPON DZIENNIE, 2 NA 30 SEKUND
-BRAK WOLNEGO W ŚWIĘTA, BRAK WEEKENDÓW
- PO 7. DNIACH PRACY 1,5 DNIA WOLNEGO
-NOWY JEST ZAWSZE TRAKTOWANY JAK GÓ.WN.0, NADODATEK GO OZNACZAJĄ KAMIZELKA I ZÓŁTĄ KOSZULKĄ, ŻEBY SIE WYRÓŻNIAŁ, A WIEŚNIAKI Z TEJ FIRMY MOGLI GO LEGALNIE OBRAŻAĆ,
- MISTRZOWIE JAK I KIEROWNICTWO, KATASTROFA ! ZADNEGO SZACUNKU DO PRACOWNIKA JAK I WIEDZY Z POSIADANEGO STANOWISKA, DO OPON LEPIEJ IDZCIE , MISTRZOWIE...
- PROPAGANDA ( PRACA MARZEŃ, 3000 NETTO, KAZDY MA SZANSE NA AWANS I OGÓŁEM SAME SZITY)
- 4 BRYGADY
- UMOWA NA 3/4 ETATU
- SZEF CI MOWI KIEDY MASZ URLOP NIE TY, A ZAZWYCZAJ W GRUDNIU OKRES SWIATECZNY, KIEDY FIRMA STOI
-TWÓJ INSTRUKTOR KTORY JEST PI.Z.D.Ą A SIE PANOSZY JAKBY BYŁ PANEM ŚWIATA , BO LIZE [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] MISTRZOWI, I MYSLI ZE NIC MU NIE MOZNA ZROBIC, A SLYSZALEM ZE JEDEN KOKSIK WJE,,BA.L TYPOWI BO MYSLAL ZE JEST NIETKALNY BO W PRACY, ALBO JESZCZE INNY NA PARKINGU, TEMU SAMEMU TYPOWI, ALBO KTOS INNY NA JAKIMS FIRMOWYM SPOTAKNIU, TAKI JEST JEDEN INSTRUKTOR W JEDNEJ BRYGADZIE, KTORY ROBI CI PRANI Z MOZGU I CIAGLE DRZE PI...ZDE.
MOJA OPINIA ? NIE PRACUJCIE TAM LUDZIE, NIE WARTRO, ALE JAK CHCECIE, IDZCIE SPRAWDZIC I ZOBACZYCIE NA WLASNE OCZY. POZDRAWIAM LUDZI, KTORZY MYSLĄ PODOBNIE JAK JA :)

11
ZobozuMichelin 2017-07-14 22:21
Tak jest dokładnie
3
Bailando 2017-07-15 22:13
Ma ktoś e mail do tych nieudacznikow z góry? Wyślemy im link niech sobie poczytaja, idioci
3
Secik gj 2017-07-16 12:06
Przyjmuja ludzi do pracy na początku wszystko spoko następnie są jakieś kombinacje bo nowa osoba z zółtą koszulką uczę się jest uważana za parobka i smiecia zwłaszcza na Bnsie przychodzisz i się starasz następnie cię zwalniają Autentyczne nie polecam tego zakładu pracy
2
Buncolek 2017-07-19 11:14
Jeśli komuś jest tak źle niech odejdzie i zrobi miejsce dla innych.
inżynier 2017-07-19 18:46
Buncolek.
Nikt nie musi odchodzić. Michelin ma tak potężne braki kadrowe, że ogłoszenia o pracę rozpowszechnia na większości portali z pracą. Czego jeszcze przed dwoma laty nie musiał robić. Ponadto obecność Pani Alicji na tym portalu dowodzi o desperacji zakładu w próbie zdobycia pracownika oraz zmiany bardzo złej opinii. A ludzie tu się wypowiadający dają bardzo dobre informacje dla kandydatów (wielu znajomych sugerowało się tymi opiniami przy decyzji o zmianie pracy). Popatrz sobie na opinie innych zakładów w regionie. Dojdziesz do tego samego wniosku, że o zakładzie w ktorym panują godziwe warunki pracy, opinii jest brak, lub jest ich niewiele.
3
Bogdan 2017-07-21 14:57
Ludzie nie planujecie nawet pracy w tym syfie
3
s.o.s. 2017-07-22 19:00
Pracuję w tej fabryce bardzo długo...Tak jak wszędzie trzeba umieć się "dopasować",przyzwyczaić...Jak są łamane prawa pracownicze,pracownik jest poniżany,lekceważony,zastraszany, itp. można/ trzeba to zasygnalizować.Jest odpowiednia infolinia.Dzwonimy i podajemy szczegóły...kontakt jest anonimowy,a temat nie jest zamiatany pod dywan.Wszystkim ,którzy doświadczyli złego traktowania polecam tą formę protestu.Pozdrawiam wszystkich Michelinowców.
To nie czasy komuny i każdy ma prawo do szacunku i godnego traktowania.
3
Szymon 2017-07-23 18:25
Zamiatane pod dywan właśnie jest bardzo wiele... a jak szukałem pomocy u personalnego to usłyszałem, że jak mi się nie podoba to mogę się zwolnić, na moje miejsce sześciu czeka - miał czelność powiedzieć tak w czasacj gdy brakuje im ludzi do pracy.. jedno wielkie kolesiostwo.
2
ania 2017-07-23 21:32
Mój mąż się tam wybiera oj trochę się przestraszyłam tymi opiniami
1
sowa 2017-07-23 23:10
Jeżeli ma gdzie pracować i idzie za podobne pieniądze - to stanowczo odradzam. Jednak jezeli idzie za przynamniej 30% stawki niż ma obecnie lub jest to wybór ze względu na aktualna sytuację, to lepsze to niż nic. Praca w michelinie przy obecnej metodzie zarządzania to nie jest przyjemność ale ostateczność.
1
FenaKm 2017-07-24 17:15
Za te pieniądze znajdzie lepsza pracę z wolnymi weekendami że nie wspomnę o świętach, w normalnych godzinach bez stresów i wykończenia fizycznego i psychicznego, niech chwilę poczeka a naprawdę coś znajdzie, również odradzam
2
Oponka 2017-07-25 21:37
Nikt nie musi się tak poświęcać dla firmy tylko dlatego, że mają braki kadrowe. Patrząc na ich ofertę to raptem kilka osób brakuje. Może lepiej trzeba pracować a praca się poprawi?
mario 2017-07-26 00:13
12-13 zł brutto na h plus psycha siada od TDQ
2
mario 2017-07-26 00:16
kilka osób chyba w jednej komórce - ludzi brakuje mnóstwo wszędzie , każdy ucieka jak tylko dostaje propozycje innej pracy i to się nie zmieni.
2
Jancur 2017-07-27 22:36
To jak jestescie tacy madrzy powiedzcie mi proszę gdzie lepsza prace znalezlizcie i zeby bylo pieknie, wspaniale itp. Chyba tylko w marzeniach taka praca.
Zostaw swoją opinię o Michelin Polska - Olsztyn
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Michelin Polska