Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Michelin Polska

Pracowałeś w firmie Michelin Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Podatnik. - 2014-04-20 04:22:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Hala kordu. - 2014-04-17 04:20:34]:
Słoik ze Wsi jest jak posłanka(usunięte przez administratora),lubi owies, a od owsa rozum odbiera . Tak jak pracownica Roki ,pozwala dla ziomka ze Wsi przychodzic do pracy na kaca , a temu rozum odbiera i myśli ze jest na pastwisku i pasie krowy,nie tędy droga Rolniczko i rolniku ze Wsi.Nie szanujecie siebie ani innych ,nie macie honoru ,zresztą co wy wiecie o honorze .Nawet psa byscie sprzedali którego nie macie , to jest przykre ze Miasto wam rozum odebrało,więc proponuje na Wioskę do pracy w oborze może bydło nauczy was kultury !
zdjecie uzytkownika
Marta - 2014-05-13 01:04:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To cenna opinia. Bardzo prawdziwa, a zarazem bardzo smutna.
zdjecie uzytkownika
damian - 2014-05-21 02:39:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja myślałem, że jednak w Michelin jest o wiele lepiej, przecież to duża i znana marka, dziwi mnie więc, to co piszecie.
zdjecie uzytkownika
Jola - 2014-05-23 07:34:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Wszystko to prawda. Michelin to prawdziwa "rodzinna" firma. Całe klany tam pracują.Awanse po znajomościach a tzw "menagerowie" to takie lizusy,że wszystko pływa w wazelinie.Życie jest brutalne, w Olsztynie jest mały rynek pracy i trzeba z czegoś żyć.Nie zmienia to faktu, że ludzie pracujący na wyższych stanowiskach powinni cechować się jakimś szkieletem moralnym. W Michelin młodym ludziom w głowie tylko zaszczyty i możliwość dokopania tym stojącym niżej.
zdjecie uzytkownika
Inspektor - 2014-05-23 23:00:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No, to "prawda" powoli wychodzi na jaw. Manipulacje, manipulacje i jeszcze raz manipulacje. P.K., P.S., J.M., J.M. nazwiska odpowiedzialnych za ten olsztyński [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] są na wszystkich forach w internecie. Ale hardcorowo.
Panie Prawnik z Michelin, oczywiście Pan również nie wie o co chodzi, jakkolwiek, czy mógłby się Pan publicznie do tych zarzutów ustosunkować ?
zdjecie uzytkownika
Realista - 2014-05-28 01:54:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiście Anno, ze wypowiedzi sa kasowane przez jakiego wazeliniarza. Pewnie to rodzina Pana Konopki ? Ten to ma wtyki, ten Towarzysz Konopka.
zdjecie uzytkownika
jola - 2014-05-28 12:10:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Znowu opinia, która była niewygodna dla pracodawcy została usunięta. Władza Michelin sprawnie działa.
zdjecie uzytkownika
rihann - 2014-05-28 13:35:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podbijam temacik. Z tego co się orientuję Michelin to spora firma. Czy mógłby ktoś napisać coś o atmosferze tam panującej? Jestem studentem i poszukuję czegoś dosyć stablinego..
zdjecie uzytkownika
Ania z OLS - 2014-05-30 01:42:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzień dobry,
Jeśli mowa o atmosferze Michelin Olsztyn to ja również chciałam dodać swoja opinie, która merytorycznie może okazać się bardzo pomocna. Zwracam się do wszystkich potencjalnych pracowników firmy Michelin w Olsztynie. Chcecie się dowiedzieć z pewnością w jakich warunkach przyjdzie Wam pracować.
Otóż, warunki są kiepskie a motyw, który tu się często przewija - rodzinnych układów i układzików - jest wątkiem jak najbardziej realnym.
Niestety, to prawda, co słyszymy o Serwisie Personalnym, który przeżarty jest do szpiku kości przez koneksje familijne. Pan (usunięte przez administratora) dyrektor Serwisu jest zajęty ustawianiem karier swoich najbliższych. (usunięte przez administratora) Pan (usunięte przez administratora) z Serwisu Personalnego zajmuje się wszystkim oprócz uczciwej rekrutacji. Nie liczcie Państwo na to, ze ktoś was potraktuje poważnie. Pan (usunięte przez administratora) bowiem bawi się aplikacjami składanymi przez Was, a żadne logiczne kryteria nie przyświecają jego wyborom. Jak bowiem wytłumaczyć fakt, iż osoby bez jakichkolwiek kompetencji pracują na bezpieczeństwie maszyn?
Drodzy Państwo, wytłumaczenie jest proste. Dział Bezpieczeństwa OLS2 jest kierowany przez pan (usunięte przez administratora) ., który czysto przypadkowo jest chrześniakiem Pana (usunięte przez administratora) Dyrektora LP TCE OLS2. Pan (usunięte przez administratora) nie ma jakichkolwiek merytorycznych podstaw do przynależenia do ED LP TCE OLS2. Jest po prostu tępy, nie wnikając w fakt, iż ukończył zaocznie tylko dwuletnia szkole administracji.
(usunięte przez administratora) Ja się związałam z firma, tylko dlatego, ze mam doskonały rynek zbytu na miodzio i inne produkty z mego sadu.
Pomyślcie Państwo o tym, gdy zechcecie złożyć aplikacje do firmy Michelin w Olsztynie.
Czy warto się angażować do firmy, która kierowana jest przez skrajnie niekompetentne osoby ?
Czy warto walczyć o szacunek ? Czy zmuszeni jesteśmy do prostytucji aby zdobyć ta elementarna wartość?
Interwencja Inspekcji Pracy jest wskazana. Co jednak zmieni ?
Podobnie jak wypadki, które są kamuflowane, dla czystych statystyk – żadna interwencja IP nie zmieni rzeczywistości w Olsztynie.
Komentarze na tym forum są jawnie usuwane przez kogoś, kto nie chce ujawnić prawdy o Olsztynie.
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
ola - 2014-05-30 07:32:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mój wczorajszy wpis też został usunięty. Atmosfera w Michelin jest kiepska. Panuje tam zasada optymalizacji. Wykonać dużo pracy małym kosztem ( oczywiście odbija się to na pracownikach). Młodzi chcą szybko zostać kierownikami i wyjechać do Francji. Mają gdzieś szeregowego pracownika.
zdjecie uzytkownika
Gadżet - 2014-05-30 08:43:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Szkoda, że spodziewać się trzeba takich zażyłości u prezesów i braku zdrowego rozsądku w podejściui do pracownika..
zdjecie uzytkownika
rihann - 2014-05-30 12:27:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy zdarzały się przypadki, że komuś w michelinie faktycznie udało się przebić/wybić? Czy to w ogóle możliwe???
zdjecie uzytkownika
ola - 2014-05-30 12:59:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak, trzeba być takim jak obecny dyrektor personalny i dyrektor fabryki w Olsztynie.
zdjecie uzytkownika
Gadżet - 2014-05-31 01:25:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozumiem, że cechy, którymi go charakteryzujesz raczej nie są pozytywne i nie świadczą o nim zbyt dobrze..
zdjecie uzytkownika
ola - 2014-05-31 18:13:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Oczywiście.
zdjecie uzytkownika
Kowalczyk - 2014-06-04 13:59:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pan (usunięte przez administratora)akceptuje takie praktyki w Olsztynie. Czego się wiec można spodziewać. Konopny dziad wprowadził swoja rodzinę do firmy i nawet Senard boi się mu przeciwstawić. Konopny dziad ma wszystkich w kieszeni, nawet Inspekcje Pracy. Układy, układziki, włażenie w pupę wszystkim na stanowiskach. Taka jest prawda. Śmieszne są takie pisemne deklaracje, ze Serwis Personalny przeciwstawia się złym praktykom itd itd. Mielcarny dziadu, sam takie praktyki utwierdzasz. Michalaczny dziadu, tyle piszesz o szacunku dla pracowników. Po co te kłamstwa? W praktyce masz nas wszystkich gdzieś. (usunięte przez administratora)Granda. Przecież ten zakompleksiony karzeł nie wie nic o życiu. Moi drodzy - z takimi osłami przyjdzie wam się zmierzyć w Olsztyn Polska.
zdjecie uzytkownika
Gadżet - 2014-06-07 08:53:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkoda, że wszędzie widać jakieś układy i układziki. Ale widocznie za popełnione błędy wcale nie trzeba bekać.
zdjecie uzytkownika
Kowalczyk - 2014-06-07 12:09:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety, tu się nie da pracować. Jak zwykle, za popełnione błędy swoich wyżej postawionych kolegów, bekają Ci, którzy są nisko w hierarchii.(usunięte przez administratora)Pracowałem często z tym "kierownikiem od spraw bezpieczeństwa". Gościu nie ma podstaw merytorycznych aby być obecnym w Michelin. Nie ogarnia tematu. Kradnie jawnie pomysły stażystów i się pod nimi podpisuje. A jeśli coś nie "si" to oczywiście on "na klatę" nie weźmie nic. Bo jest za cienki w uszach, łysy ciec malinowy. Moja rada, dla tych co chcą pracować w tym kołchozie - tubkę wazeliny mieć zawsze przy sobie. A nóż Pan (usunięte przez administratora)się pojawi za zakrętem. A wtedy procedura jest prosta, majtasy do kolan i się uśmiechać trzeba. A poważnie rzecz ujmując jestem w trakcie pisania artykułu do Prezydenta RP o praktykach w Olsztynie. Interwencja jest konieczna. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Gadżet - 2014-06-12 10:19:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Najgorsze jest to, że pracownicy dają się tak traktować. Nie wiem dlaczego tak się utarło w tej firmie żeby załatwiać sprawy..
zdjecie uzytkownika
JUHC - 2014-06-12 15:55:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dałaś mu (buzi haha) i masz pracę. Widać masz ambicję i dużo wazeliny, podaj numer telefony to i ja bym się z tobą umówił po godzinach.
zdjecie uzytkownika
ola - 2014-06-17 07:30:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
"Rodzinna firma".
zdjecie uzytkownika
Gadżet - 2014-06-24 08:42:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Myślisz, że jakakolwiek instytucja zajmie się twoją sprawą? Co najwyżej sąd rejonowy jeżeli złożysz im pozew. A posty lecą bo pewnie nie spełniają regulaminu.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-07-22 14:57:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tak czytam i czytam, wszyscy narzekają na kierownictwo, ale jakoś nikt nie wspomniał o pracownikach. To co się dzieje, te eksploatowanie fizycznych jest możliwe tylko i wyłącznie dzięki przyzwoleniu ich samych. Maszyna się zepsuje, jakościowiec mówi "jechać dalej", robol co robi? Jedzie, zamiast naprawić. Zamiast robić opony zgodnie z technologią, dokładnie, każdy omija wszelkie etapy, robi oponę o połowę szybciej niż przewiduje czas normowany, a potem zdziwko, że normy podniesione. Oczywiscie jeżeli ktoś zauważy, że tak jest to po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dostanie fizyczny, nikt inny. Jak nie złapią to ucieszony, bo wyrobił 1000 pkt i 700 brutto premii na kwartał. Ludzie sami nauczyli górę, że są od nadludzkiego zasuwania, a potem zdziwko.
zdjecie uzytkownika
abc - 2014-07-23 22:30:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Michelin-Lepsza droga do garba...
zdjecie uzytkownika
as - 2014-07-24 14:54:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fenomen Polski. To co jest niemożliwe we wszystkich ich fabrykach na świecie w Polsce udaje się cudownie.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Michelin Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski