Radio Fama

Kielce

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 19 ocen.

Opinie o Radio Fama

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Radio Fama

Jadwiga

Już oficjalne dokumenty, które Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji przedstawia sejmowi, senatowi i prezydentowi wymieniają to radio jako działające niezgodnie z koncesją. Więc to już nie tyko opinie pracowników byłych i obecnych. cyt.: "Kontrola koncesjonowanych programów radiowych 5.2 Kontrola pod kątem zgodności z warunkami programowymi zapisanymi w koncesjach (udział tematyki lokalnej i udział audycji słownych) objęła 27 programów radiowych. W uniwersalnych programach sieciowych RMF MAXXX oraz ESKA,w tygodniowym czasie nadawania, na treści lokalne poświęcano więcej czasu niż przewidywały koncesje, zaś w sieci ZET Gold czas był zgodny z wymogami koncesji (w sieci RMF MAXXX - treści lokalne zajmowały maksymalnie do 16%, audycje słowne - do 22%; w sieci ESKA - treści lokalne do 14%, audycje słowne do 27,5%; w sieci ZET Gold - treści lokalne do 13%, audycje słowne do 22%). W programach nadawców działających samodzielnie udział treści lokalnych był niekiedy o kilka punktów procentowych niższy niż określony w koncesjach (Radio 5 Suwałki - wymóg koncesyjny 14%, faktyczny udział - 10%, Radio 5 Ełk - w koncesji 16%, faktyczny udział - 14%). >>> Jednak były też takie programy, w których odnotowano dużo niższy od określonego w koncesjach, udział treści lokalnych w programie (Radio Fama 104,1 Żyrardów – na antenie 4,5%, w koncesji 23,5%

Słucha

Dwie rozgłośnie Żyrardów i Wołomin to się nawet na udział w wynikach nie łapią bo są poniżej progu.

Jacek

Reklamodawcy zapytajcie o PRAWDZIWE badania słuchalności, ale nie takie, że dzwonią do nas słuchacze z "bardzo daleka". link tu --> antyweb.pl/wp-content/uploads/2017/01/kielce.png , gdyby został wymoderowany google "badania słuchalności radia lokalne" Moim zdaniem radio, które po 22 latach istnienia ma 2,7 - 3,2% słuchalności nie ma się czym pochwalić. A to oznacza, że ta firma jest źle zarządzana i szkoda Waszego czasu.

Kartofelek

Felek, a ile się zarabia w tym radiu? Nie pytam o naczelnych dyrektorów i prezesów, a o prezenterów i dziennikarzy. I czy te osoby pracują na umowę o pracę, zlecenie czy dzieło?

zaciekawiony

95,2*

zaciekawiony

Na tej firmie WRESZCIE poznała się KRRiT i nie przyznała koncesji na Ostrowiec Świętokrzyski 92,5 FM. Tak radio oceniła KRRiT cyt.: „KRRiT miała także na uwadze w przedmiotowym postępowaniu wyniki przeprowadzonej kontroli programów nadawanych przez spółkę Radio „TOP” Sp. z o.o. pod kątem realizacji zapisów wykonywanych już koncesji. KRRiT stwierdziła, że Wnioskodawca ten nie realizował wymagań koncesji w zakresie programów. Jak wykazała kontrola programu spółki Radio „TOP” Sp. z o.o. – „Radio FAMA Tomaszów” (monitoring tygodniowej próby programu w dniach 24-30 czerwca 2015 r., koncesja Nr 341/2006-R) tematyka lokalna w tygodniowym czasie nadawania programu w godz. 6.00-23.00 była realizowana w wymiarze 5,17 % (wobec minimum 10 % określonego w koncesji). Udział własnych lokalnych serwisów informacyjnych (dzienników) i publicystyki na tematy lokalne zajął 4,02 % czasu jw. (wobec minimum 5 % określonego w koncesji). Przeprowadzone w dniach 13-19 kwietnia 2015 r. monitoringi programów spółki Radio „TOP” Sp. z o.o. – „Radio FAMA Słupsk” (koncesja Nr 464/2011-R) i „Radio FAMA Wołomin” (koncesja Nr 450/2010-R) oraz w dniach 20-26 kwietnia 2015 r. monitoring programu „Radio FAMA 104,1 FM” (koncesja Nr 558/2014-R) wykazały, że tematyka lokalna w tygodniowym czasie nadawania programów w godz. 6.00-23.00 miała wynosić, zgodnie z ww. koncesjami, nie mniej niż 24 %, natomiast była realizowana odpowiednio w wymiarze 4 %, 4,66 % i 3,67 %. Udział własnych lokalnych serwisów informacyjnych (dzienników) i publicystyki na tematy lokalne zajął odpowiednio 3,2 %, 4,66 % i 3,61 % czasu jw., wobec minimalnego udziału określonego na poziomie 16 % (koncesje Nr 464/2011-R oraz 450/2010-R) i 10 % (koncesja Nr 558/2014-R). W świetle tych faktów tj. naruszenia warunków wykonywania ww. koncesji przez spółkę Radio „TOP” Sp. z o.o., w wyniku dokonanej oceny przesłanki z art. 36 ust. 1 pkt 5 ustawy, zgodnie z którym w postępowaniu o udzielenie koncesji ocenia się w szczególności dotychczasowe przestrzeganie przepisów dotyczących radiokomunikacji i środków masowego przekazu, KRRiT uznała, że nie należy udzielić koncesji podmiotowi niewykonującemu obowiązków programowych wynikających z już udzielonych koncesji, co jest podstawową powinnością każdego koncesjonariusza;” - koniec cytatu, strona 42 decyzji z dnia 28 lipca 2016 w sprawie o wydanie koncesję nr 652/2016-R Dlaczego nie odebrano im pozostałych koncesji i nie przekazano zajmowanego przez nich eteru innym podmiotom, które wykonają to do czego się zobowiążą?

osoba pracująca w Radiu Fama w Żyrardowie (104,1 M

cytat z forum Gazety (do wygooglania jako fraza): "he he... człowieku w Radia Fama sie nie zarabia.. tam sie pracuje społecznie... to najbardziej dziadowskie z kieleckich radyjek od dawna nikomu nie płaci :) " - koniec cytatu. 17.12.04, 21:16. Tak wpis z 2004 roku. Zanim pomyślisz o pracy w tej firmie przeczytaj wątek.

DD
@osoba pracująca w Radiu Fama w Żyrardowie (104,1 M 24.07.2017 20:47
cytat z forum Gazety (do wygooglania jako fraza): "he he... człowieku w Radia Fama sie nie zarabia.. tam sie pracuje społe...

Skoro nie odpowiadają tobie zarobki w tym mieście to jedź do Warszawy i tam pracuj miasto małe to zarobki niskie zmień pracę i przestań narzekać.

gość

Nikt Ci tyle nie da co obieca Ci pan prezes JJ. Wizja rozwoju, umowy o pracę to standardowa zachęta dla naiwnych. Wiem bo moje uszy też tego wysłuchały. Rzeczywistość jest jednak o wiele mniej atrakcyjna. Przeglądając ten wątek zobacz cytaty, pochodzą z innych forów a najstarsze mają po naście lat, A wszystko się zgadza co do joty.

gosc

Rotacja, ciągła rotacja i brak szacunku dla pracowników,których uważa się za idiotów!

gościni

cyt.: "RADIO FAMA nie zarabia!!! Nie polecam tam pracy! Strata czasu, obietnice i po 3 mieś bez wynagrodzenia i brak perspektyw na otrzymanie jej. Brak umów nawet o dzieło!!! Urząd skarbowy trzeba by tam wysłać mieliby co robić! W imię szacunku do innych...to nie praca to zabawa bez wynagrodzenia!" - (usunięte przez administratora) jak widać to radio działa tak samo w całe Polsce, szkoda czasu i nerwów!

Felek
@gościni 28.03.2016 21:58
cyt.: "RADIO FAMA nie zarabia!!! Nie polecam tam pracy! Strata czasu, obietnice i po 3 mieś bez wynagrodzenia i brak persp...

Radio Fama w Żyrardowie jest najlepszą stacją sam bym poszedł tam pracować jak bym nie miał innego zawodu ale jestem informatykiem, więc dlaczego miałbym pójść pracować do radia? Radio dopiero wystartowało, więc dlaczego miałaby być wysokie zarobki zarobki są ok jak by pracującym tam nie odpowiadały to by tam nie pracowali albo mam lepszy pomysł niech idą do elektro-marketu pracować za 1300zł

p. handlowy

cyt.: "Jagielski? (...) załoga Famy pracuje prawie za darmo a Jagielski ma dar omotania ludzi i zapewnienia im wspaniałej kariery radiowej." - http://forum.gazeta.pl 11 lat temu ktoś napisał powyższe zdanie i nic się nie zmieniło!!! Robią z ludzi frajerów! Jak chcesz odzyskać wypłatę z przed 2, a czasami 3 miesięcy to stajesz się "niedoskonały" i zaczynają się uwagi do Twojej pracy! Szkoda czasu na pracę w tej firmie. Wąski wianuszek [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w pana Jana J. żyje dobrze wyzyskując pozostałych w Kielcach i "koloniach".

gosc

Praca i wynagrodzenia Radio Fama (oddziały poza centralą w Kielcach). Cześć wszystkim, może ktoś powiedzieć jak radio Fama płaci przedstawicielom handlowym, czy dają umowę o pracę czy tylko prowizja. Spotkałem się z wypowiedziami, że tylko prowizja, że nie płacą na czas, choć obiecują "złote góry". Czy ktoś to może potwierdzić zaprzeczyć. Może ktoś pracował?

gosc
@gosc 14.03.2016 18:39
Praca i wynagrodzenia Radio Fama (oddziały poza centralą w Kielcach). Cześć wszystkim, może ktoś powiedzieć jak radio Fama p...

zwlekają po kilka miesięcy z kasą, jedna wielka lipa! Kosztów paliwa nie zwrócą również, a umową o pracę i szansą rozwoju mamią naiwnych.

prezenter

Co do wynagrodzeń to szkoda się wypowiadać. Natomiast są złodziejami pomysłów. Wysłane przeze mnie projekty programów, wykorzystali bezprawnie na antenie. Sprawę mam zamiar zgłosić do KRRiT. Nigdy nie wysyłajcie im żadnych pomysłów.

Zostaw opinię o Radio Fama - Kielce

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Radio Fama