logo Delic-Pol

Delic-Pol

Kamyk

Opinie o Delic-Pol

ADELAJDA 2016-06-21 13:12
Wszystkich zwalniają na oślep a później łaski potrzebują!!!!! bo nie ma komu pracować a zakasać rękawy i samemu teraz tą prace wykonywać skoro praca innych ludzi się nie podoba!Tak jak pisałam wcześniej NIKT ZA TE PIENIĄDZE nie chce tam pracować przynajmniej na produkcji a w innych działach hmmmmm ci na górze zapominają że reklama i renoma pocztą pantoflową z ust do ust działa najlepiej a ten zakład nie ma dobrej opinii!i poczty pantoflowej z ust do ust nie da się wykasować jak nie wygodne posty które znikają z forum Kto chce pracować w zakładzie gdzie nie ma stabilizacji jakiejkolwiek gdzie najpierw zwolniono przedstawicieli handlowych bo nie byli potrzebni przynajmniej wynika tak z postów powyżej a teraz się szuka takie postępowanie jest delikatnie mówiąc niepoprawne i na pewno nie zachęca do podjęcia pracy u takiego pracodawcy
17
Siuba 2016-07-01 22:03
Czy za urodzenie dziecka PH tez cos dostaja?
Siuba 2016-07-01 22:04
Czy za urodzenie dziecka PH tez cos dostaja?
ja 2016-07-25 20:54
Czy Edzia D. nadal u Was pracuje? Czy ktoś coś wie co się z nią stało... Jak ostatnie wrażenia sprzed jej odejścia. Sorry za opóźnione pytania ale dawno nie pracuję i tak mnie naszło...
9
Stefan 2016-08-13 14:59
A co to z kierownikiem magazynu sie stalo. Przyszła kryska na Matyska? To chlopaki chyba na magazynie w siodmym niebie... Co teraz ten biedny chłopek zrobi? Pozostało mu rolnictwo tylko.
15
Stefan 2016-08-13 15:00
A co to z kierownikiem magazynu sie stalo. Przyszła kryska na Matyska? To chlopaki chyba na magazynie w siodmym niebie... Co teraz ten biedny chłopek zrobi? Pozostało mu rolnictwo tylko.
6
tester 2016-09-24 22:51
Ten gość (kiero z magazynu) był aż taki zły, że mu podziękowano? Ciekawe komu bardziej ulżyło - pracownikom czy dyrekcji, że go nie ma?
konkret 2016-10-10 18:21
Pani z okienka kasowego najlepsza
1
konkret 2016-10-10 20:48
mam na myśli jej elokwencje
1
Olcik 2016-10-17 19:11
zwolnili Edyte D, nareszcie..
10
jachu 2016-10-17 19:18
naprawdę???? to można wracać do pracy
9
ziom 2016-10-18 08:46
faktycznie, chyba czas wracać...
4
misiek4 2016-10-18 11:29
Kto ma socjalny chyba towarzystwo z biura.Pracownicy produkcyjni nie a do tego najniższa krajową. Premie mają zasłużone osoby reszta nie.Opieka medyczna jaka,zakładowa pielęgniarka i lekarz którego kto widział.Na badania okresowe trzeba jechać np.do z Kłobucka i nie ma dnia wolnego gdzie w innych zakładach tak jest.Co do odejścia pani D to super tylko nie Liczmy na to ze wszystko się zmieni na lepsze.W tym zakładzie juz nie.Musieli by przyjąć nową załogę,nowych kierowników żeby nie było znajomości.To może wtedy.Ale cieszmy się chwilą.Jedna odpadła i nie będzie trud.
5
praco 2016-10-18 12:09

Podziękowania dla osoby-osób które przyczyniły się do wylania Edzi . Dlaczego to tak długo trwało? Prawie 3 lata męczarni i niepotrzebnej nerwówki . Przez te 3 lata zwolniło się więcej pracowników niż dziś pracuje Ukraińców. Przytocze tu wpis z przed 3 lat pracownika z lambertza.
"Edzia Dziu..uczyni z waszego pięknego zakładu swoje prywatne eldorado"
I tak było . Kompetencje osób na takie stanowiska powinny być o wiele wnikliwiej weryfikowane.
2
olus 2016-10-18 15:19
typowe polskie.... olać, opluć i zdeptać, żadnych plusów. Nie widać tego, że stabilna praca, nie widać tego że umowa o pracę już pod Delicpol na czas nieokreślony... tego nie widać. Ważne żeby ponarzekać.... i tyle!
1
misiek4 2016-10-18 17:31
Kto ma umowę na czas nieokreślony?Bardzo mało osób tych którzy pracują przeszło 10 lat i dłużej. Po interwencji u pana dyrektora dostały dziewczyny umowy na 6 i 8 miesięcy i to na IPS lub Work Serwis a nie na Delicpol.Stabilna praca owszem ale nie wiem czy do końca byłbyś zadowolony z pensji 1350 netto?Jeśli tak to przyjdź na produkcję i pracuj za taką kasę a nie chwal tego o czym nie masz pojęcia. SOCJALNEGO nie ma dla fizycznych.Gdyby tak było świetnie to tylu ludzi by się nie zwolniło a kolejni by chcieli tam pracować. A nie chcą.
5
xxxxxx 2016-10-18 18:18
Ludzie , każdy pracownik Delicpolu wie ,że odkad pojawila sie P. Edyta warunki pracy i płacy znacznie sie pogorszyły. Jak wiadomo ktos stara sie nam pomóc to zmienic i chwała mu za to, wiec poczekajmy, nie negujmy, dajmy sobie wszyscy czas i starajmy sie odbudowac ten zaklad na nowo
4
Waldi 2016-10-19 00:09
Nareszcie jakiś mądry głos w dyskusji. Może jak wszyscy się po trochu postaramy to powoli będzie lepiej. Nie da się wszystkiego naprawić teraz w ciągu jednego miesiąca...
3
Olo 2016-10-19 18:39
Waldi dobrze mówisz... niech się unormuje. Faktycznie zaczyna być widać że komuś zależy na ludziach na dole. Ktoś z nami zaczął rozmawiać normalnie. Czekajmy ale nie z założonymi rękami tylko jak sie da to też się wykażmy. Teraz jest warto
2
Paryska 2016-10-20 21:52
Nie wierzę w to co czytam, wy się jeszcze łudzicie, że w tej firmie będzie lepiej?- nie sądzę. Wzięli nas za naiwniaków, którym można naobiecywać i olać, bawią się ludźmi jak sami chcą. Teraz organizują spotkania i ,,rozmawiają normalnie' bo mydlą nam oczy, że będą zmiany, niby na lepsze?- szkoda, że to nierealne. Robią szum, zwalniają ludzi a i tak wszystko wraca do punktu wyjścia jaki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] był taki jest i nikt tego nie zmieni. Warto nie jest i nie będzie... OBUDŹCIE SIĘ!
6
xxxxxxx 2016-10-21 16:39
Oj Edytka Edytka ;)
2
Jôzek 2016-10-24 20:56
Medaliki na stragany dewocjonalia opcja a nie takie grosze ludziim płacić
Xxx 2016-10-27 15:08
Obietnice obietnice i nic więcej.
13
Rollo 2016-11-03 18:25
Witam,
Mam rozmowe kwalifikacyjną na stanowisko- Specjalista ds. opakowań. Ktoś coś mi powie, podpowie?
Nikt 2016-11-16 12:54
Ile czasu czekales na odzew z kadr po złożeniu cv
Gosia 2016-11-27 05:50
Bzdury . Pracowałam tam do 2005 r i juz wtedy mówili , ze koniec zakładu bliski !!!!
Gosia 2016-11-27 05:52
Bzdury . Pracowałam tam do 2005 r i juz wtedy mówili , ze koniec zakładu bliski !!!!
Misiak 2016-12-16 13:32
I jak zwykle skończyło się na obiecankach. WSTYD.Taki zakład a dla pracowników na święta guzik z pętelkom. Najlepiej zabrać urlopy,dołożyć pracy itd.
7
Kizia 2016-12-19 17:29
Ale za to jeden ze sponsorów lodowiska i różnych innych imprez w Ostrowach. Taki zakład ,z taką marka a pracownicy na święta dostali parę opakowań ciastek i to wszystko.Paczka może za ok 20 zł.WSTYD.Zresztą tam zawsze tak się docenia pracowników.
17
obserwator 2017-01-02 10:13
i pani dyrektor chce zachęcić ludzi z zewnątrz do podjęcia pracy?czym OBIECANKAMI
4
misia 2017-01-06 11:32
W tym zakładzie dużo się obiecuje ale nigdy tego nie realizuje
4
Zawiedziona 2017-01-06 20:37
DELICPOL rządził się zawsze swoimi prawami, ale szkoda zakładów : Cuprod i Chojecki. Po przejęciu rozwalili "normalne" firmy, atmosferę między ludźmi itd... Panowie to ludzie tworzą organizację - nie zapominajcie o tym
9
Olga 2017-01-07 13:22
A te " brygadzisty" ukrainki? Śmieszne.Sami nic nie mogą, a ile w pafos...
2
Aga 2017-01-07 13:36
Tylko mogą biegać do kierownika i "donosić"
3
misiek4 2017-01-08 19:13
To nie Delicpol jako zakład rozwala wszystko.To nowy zarząd dla którego liczą się cyferki i tonaże. Nie liczą się ludzie a tym bardziej atmosfera między nimi.Uwierzcie ze do puki byli starzy właściciele było inaczej .Jak tylko koncern kupił Delicpol jest źle.Nie liczyłbym aby było lepiej.Trzeba chyba coś zacząć brać na uspokojenie żeby nie zwariować.
5
Gosc 2017-01-18 22:44
Za co kierownika magazynu zwolnili ??
1
Mija 2017-01-20 20:17
Co za kiera zwolnili???
1
ktoś tam 2017-01-20 22:02
Którego ?
2
Wściekła 2017-02-07 13:28
I bardzo dobrze że nie ma chętnych do pracy w tym chorym zakładzie!!!!! Nie ma i nie będzie!!!!!!! Skończyły się czasy ,że to delicpol dyktuje warunki!!!!! Teraz warunki dyktuje pracownik ,a jak wam się nie podoba to dziękujemy znajdziemy gdzie indziej!!!! Tylko że macie kłopot bo nawet nie ma chętnych pracowników co by warunki dyktowali.Umowy zlecenia wsadzcie sobie w d.....e wyzyskiwacze !
32
Trololo 2017-02-13 19:41
Ludzie, nie wierzcie Kruczyńskiej. Premia była. Oszukiści
16
Rene 2017-04-26 04:32
Miła, ładna, zgrabna, grzeczna , wie wszystko to co powinna - a Ty chciałbyś coś więcej ?...
3
DELI 2017-07-08 02:41
WYLECIAŁA MIĘDZY INNYMI ZA TO ŻE LUDZIE ZWALNIALI SIĘ TAK SZYBKO ŻE NAWET UKRAIŃCÓW NA ICH MIEJSZE NIE NADANŻANO ADOPTOWAĆ ,TERROR I PRYWATNE ELDORADO, WYNISZCZANIE DOŚWIADCZONEJ KADRY, KŁAMSTWA I WYZWISKA
3
KOBRA 2017-07-08 14:24
Fajna babka z niej była ☺
2
Julita 2017-07-20 09:57
Chętnie dowiemy się więcej o tym jak wygląda praca w Delic-Pol oraz jak oceniacie firmę jako pracodawcę. Jednak nie jest to miejsce na komentowanie poszczególnych pracowników firmy. Bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Przypominam, że opinie muszą być zgodne z zasadami regulaminu.
gol 2017-07-24 23:53
Firma w trakcie sprzedaży cyrk na kółkach. Najniższa krajowa +100 zł Praca na 3zmiany od poniedziałku do piątku. Atmosfera w pracy taka sobie albo starsze koleżanki polki po 60l albo nie rozumiju kuda suda ( od października 1/3 załogi idzie na emeryturę). ogólnie zasuwać trzeba cały czas z początku trudno się przyzwyczaić praca dość monotonna. Pomoc dość rzadko spotykana bo i niema kto pomóc obsada wyśrubowana i wyliczona, gdyby nie przezbrojenia to ciężko by było z przerwą (15min/8h)
Do tego po hali chodzi "uzdrowiciel"-człowiek od optymalizacji i tylko patrzy żeby gdzieś jeszcze dołożyć albo pracownika ukraść
ALE ZA TO NA FORUM LAMBERTZ FAJNIE PO edzi d. JADĄ
7
Julita 2017-09-04 12:13
@gol piszesz, że niedługo duża część pracowników przejdzie na emeryturę. Czy w związku z tym firma będzie potrzebowała nowych pracowników? Ktoś wcześniej pisał, że ciężko jest znaleźć chętnych do pracy w Delic-Pol. Czy dalej tak jest? Jeśli tak, to czy widać by pracodawca wprowadzał jakieś zmiany, by tą sytuację zmienić?
piotr 2017-09-05 22:59
Ciasteczka "Królewskie" (1.3 kg) waszej produkcji czy produkowane są na skażonych jajach?? Mam po nich dolegliwości żołądkowe!
1
Obserwator zza płota 2017-09-06 15:37
Bawi mnie jak przeżywacie to że firma Was poniewiera. To normalne!
Ta firma to nie jest jakiś konkretny człowiek , konkretna osoba która ma jakąś wizję rozwoju, rozmyśla o kompetencjach swoich pracownikach i zastanawia się czy aby brak przeszkolenia i chaos nie spowoduje w efekcie spadku efektywności zakładu. To nie jest jakaś konkretna osoba która myśli jakby tu stworzyć kompetentny , fachowy rdzeń z pracowników którzy "pociągną" zakład.
Obudźcie się ! Ci ludzie tam na stołkach, prezesi, dyrektorzy, kierownicy to zwykli najemnicy u kogoś kto jest daleko, u kogoś kto nawet nie bardzo wie co tu się dzieje ! Ważne są dla niego tylko bilanse i słupki. Dodatkowo raz pracują tu a za chwilę gdzie indziej - skakają z firmy do firmy (patrz słynny portal GoldenLine i wasz najnowszy prezes który jeszcze przed chwilą pracował w mleczarni TUREK a studia tak nawiasem - to w ogóle kończył w MOSKWIE ! i to w latach bodaj 1985-1990. Resortowe dziecko? )
Prezesi, dyrektorzy i reszta kierownictwa (od góry do dołu) przestrzegają kilku prostych zasad
1)Nie podejmować ryzykownych decyzji - niech podejmują je inni
2)Robić tylko to co konieczne - zrzucać maksymalnie dużo obowiązków niżej, na podwładnych
3)Robić wszystko żeby doraźnie pokazać wzrost zysków i wprowadzone oszczędności
4) NAJWAŻNIEJSZE !!! - Utrzymać się !!! Utrzymać jak najdłużej !!! bo każdy miesiąc to 50 000PLN, 20 000PLN, 10 000PLN lub 6000PLN To jest podstawowe kryterium i wszystkie inne są mu podporządkowane.
Dla tych ludzi jesteście szarą bezkształtną masą "Robolami" jak określił Was kiedyś Wasz (?)Prezes
Dalej chce Wam się rozpaczać jak to Was poniewierają ? Szkoda waszego pisania.
8
Driver 2017-09-11 18:56
co sądzicie o Pani Agnieszce K.
1
lola2 2017-09-18 18:02
Przyjęcia są tylko kto tu przyjdzie?Oferują system premiowane tylko ze premii w tym zakładzie nie ma.Praca na trzy zmiany ,obecnie pracujące soboty i niedziele dobrowolne ale krzywo patrzą jak się nie przyjdzie (ale za to pensja wyższa)bez tego najniższa krajowa. Elita,operatorzy mają więcej .Dużo ludzi się zwolniło a firma nie robi nic żeby to zmienić.
4
Zostaw swoją opinię o Delic-Pol - Kamyk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Delic-Pol