Karmello Sp. z o.o.

Katowice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 42 ocen.

Opinie o Karmello Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Karmello Sp. z o.o.

Lidia

@AniaAnia ciągle nie rozumiesz mojego toku myślenia. Skoro wychodzisz do łazienki to nie rozumiem czemu nie możesz na tej przerwie zostać. Rozumiem, że klienci firmy Karmello Sp. z o.o. mogą mieć pretensje, ale możesz im powiedzieć, że zapraszasz do stoiska za 15 minut. I nie jestem pracownikiem firmy, za którego mnie uważasz. Jestem moderatorem forum gowork.pl i jestem tutaj by zainteresowani pracą mieli jak najwięcej informacji prawdziwych o firmie, stąd moja dociekliwość.

Diana

Nie polecam. Pani Justyna zupełnie nie kompetentna jak by postradala wszystkie rozumy. Atmosfera nie fajna.

ana

czy ktoś z Was pracował w Karmello w Bielsku ul. Gen. Maczka 9 i może podzielić się opinią na temat atmosfery? zarobków? z góry dzięki!

Nick
@ana 12.09.2017 15:22
czy ktoś z Was pracował w Karmello w Bielsku ul. Gen. Maczka 9 i może podzielić się opinią na temat atmosfery? zarobków? z góry...

Nie polecam - praca na magazynie za jakieś śmieszne pieniądze, wymagania niebotyczne, niejasne komunikaty szefów (będzie tak, albo tak, a może inaczej...), ich zachowanie poniżej poziomu przyzwoitości. Szukają po znajomych ludzi do pracy, ale co bardziej przytomni odmawiają bo propozycje są niepoważne.

Lidia

@aanettomyys odnośnie przerw to całkowicie inaczej piszesz niż @AniaAnia, która mówi, że jak jest ruch to pozwalają im iść na przerwę. Skoro są dwie różne opinie to może warto uzgodnić jedną wersję? Jak jest w końcu?

AniaAnia
@Lidia 03.10.2017 14:31
@aanettomyys odnośnie przerw to całkowicie inaczej piszesz niż @AniaAnia, która mówi, że jak jest ruch to pozwalają im iść na p...

Napisałam brak możliwości wyjścia na przerwę bo jest dużo klienów do toalety ewentualnie mozna wyjść tak jak wspominałam zostawiając kartkę zaraz wracam i wyjście do toalety mimo pretensji klientów ale o 15 minutach dla siebie zapomnij. Zapomnij o przerwie,minuta na toalete jak się uda. Pracowałam dla tej firmie jak inni sporo czasu, ale widzę że Pani ma więcej do powiedzenia co w tej firmie się dzieje. Jeśli chce Pani podjąć pracę w tym miejscu to wchodzi Pani na tą strone i czyta opinie a nie kwestionuje każdy mój wpis. Jeśli Pani pracuje w tej firmie i tak ją broni proszę przedstawić swoją opinie. Dla mnie ta firma to dno. żałuje że nie wytoczyłam im sprawy w sądzie o łamanie praw, ale teraz jest za pozno nie pracuje tam już bardzo długo czego nie żałuje. Nie polecam nikomu. Takie jest moje zdanie .

aanettomyys

Nie polecam tej firmy. ..pracowałam w Warszawie Powody : - brak przerw - gdy na stanowisku pracy są dwie osoby i cały czas są klienci to nie ma opcji na przerwę. Nikogo to nie obchodzi jak się czujesz. ..ważniejsze jest to żeby klient był zadowolony. - niebezpieczne miejsce pracy - chwiejące się drabiny, rozregulowane sprzęty, wypadające szuflady. Kiedy używasz drabiny musisz się modlić żeby z niej nie spaść. Szefostwa to nic nie obchodzi. Na zapleczu jest tak mało miejsca że w sumie większość rzeczy spada ci na głowę jak po coś sięgasz. Nie masz miejsca żeby porządnie rozłożyć drabiny więc zwykle opierasz ją o ścianę i masz nadzieję że nie spadniesz. Poprostu tragedia. .. - pracownik jest stale kontrolowany, przy audycie jest się rozliczanym z każdego słowa, szefostwo czepia się wszystkiego, nie ma mowy o wyluzowaniu się, masz być nienaganny... - dużo stresu, praca pod presją - musisz jednocześnie wyrobić się ze sprzątaniem i obsłużyć klientów. Jeśli się nie wyrobisz to zostajesz po godzinach. tak samo gdy przyjmiesz duże zamówienie - wtedy zostajesz po godzinach i robisz zamówienie nawet po nocach - godziny pracy niezgodne z prawem - kończysz pracę o 22 ( tak naprawdę wychodzisz o 23 a nawet po północy bo musisz sprzątać ) a rano masz zmianę na 7.00 Dobre strony : - wypłata na czas - spoko zarobki - możesz pracować ile chcesz

AniaAnia
@aanettomyys 28.09.2017 23:30
Nie polecam tej firmy. ..pracowałam w Warszawie Powody : - brak przerw - gdy na stanowisku pracy są dwie osoby i cały czas s...

Dokładnie ! :-) Mój post dotyczył prawie tego samego. W tej firmie są łamane prawa, ale wiekszość osób pracuje na umowe zlecenie i nie mają nic do powiedzenia 200-250 godzin miesięcznie czemu nie przecież życia poza pracą nie masz...próbują przyciągnąć i zatrzymac kasą to prawda, kasa była na prawdę spoko, ale po dłuższej pracy tam po prostu już się nic nie chce bawet tych pieniędzy. Pani Manager i jedna i druga zawsze ma coś do powiedzenia na jakieś Twoje problemy i pretensje obiecują się tym zająć a mijają miesiące i nic... szkoda. Firma fajna jeśli chodzi o produkty ma potencjał na super rozwój, ale wewnątrz traktowanie personelu dno. A gdzie w Wawie pracowałaś?

Lidia

@AniaAnia właśnie źle mnie zrozumiałaś. Manager jak widać nie chce Wam utrudniać możliwości wyjścia na przerwę i Wasza przerwa jest dla niej ważniejsza niż utargi zadowolenie klientów, bo wiadomo, że jak stoją w kolejce a Ty wyjdziesz to się zdenerwują. Skoro jest ruch cały czas to uważam, że fair opcja dla sprzedawców, że dostajecie możliwość wyjścia w dowolnym momencie kiedy potrzebujecie. Nie rozumiem Twoich pretensji skoro ktoś idzie Ci na rękę. I uprzedzę Twoje pytania nie jestem związana z firmą i nie pracowałam w Karmello, ale z tego, co wiem na innych wyspach nie wyjdziesz jak jest ruch, więc za taką możliwość byłabym wdzięczna.

AniaAnia

Nie wierze co czytam. Cytuję "Jeżeli chodzi o położenie kartki zaraz wracam to chyba dobrze, że manager nie karze zostawać i pracować i dopiero zejść jak nie będzie ruchu, bo z tego co wiem inne firmy tak praktykują."Jak manager może Ci kazać zejść na przerwe czy do toalety jak nie będzie ruchu ( a ruch jest cały dzień)? idziesz kiedy potrzebujesz właśnie przez takie myślenie potem są takie sytuacje że ludzi się traktuje gorzej niż zwierzęta. W innych firmach tak praktykują i co jeszcze każą nosic pampersa? Kiedyś widziałam jak w supermarkecie Pani podjadała kanapkę przy kasie za co przepraszała, ale powiedziała że jest bardzo głodna a nie może iść na przerwę. Chore.Po drugie, gdy stoi 15 osob przy stoisku nie da się tak po prostu zostawić kartki i wyjść tok rozumowania Pani manager dno. Proszę poczytać komentarze wyżej tyle negatywnych opinii daje zarys jaka ta firma jest i jak funkcjonuje.

Lidia

@AniaAnia masz rację, że terminowość wypłat powinna być w Polsce przestrzegana. Jeżeli chodzi o położenie kartki zaraz wracam to chyba dobrze, że manager nie karze zostawać i pracować i dopiero zejść jak nie będzie ruchu, bo z tego co wiem inne firmy tak praktykują. Czy ktoś chciałby się jeszcze wypowiedzieć na temat pracy w Karmello Sp. z o.o.? Może ktoś ma inne odczucia?

Lidia

@AniaAnia ale dlaczego nie polecasz firmy Karmello? Warto na forum uzasadniać swoje zdanie, tak jak robią to inni, którym to miejsce pracy odpowiada. Dla osób poszukujących informacji o firmie to bardzo ważne.

AniaAnia
@Lidia 09.08.2017 09:27
@AniaAnia ale dlaczego nie polecasz firmy Karmello? Warto na forum uzasadniać swoje zdanie, tak jak robią to inni, którym to mi...

Może innym odpowiada. Może u innych jest inaczej. Powiem jak było u mnie: - nie przestrzeganie KP przy umowie o pracę, przy zleceniu w ogóle zapomnij o ludzkim traktowaniu. Kończysz o 23 na drugi dzień zaczynasz od 7 norma -zmiany po 10 i 12 godzin jak brakuje personelu manager akceptuje grafik, w którym nie ma zachowanych norm KP np. 11 godzin między zmianami, czy 35 godzin nieprzerywalnego odpoczynku w tyg. -przy bardzo dużym ruchu maks 2 osoby na zmianie (mówię o stoisku) brak możliwości wyjścia na przerwę a jak jesteś sama Pani menager poleca zostawić kartkę zaraz wracam i wyjść ze stoiska na przerwę przy klientach jak przy stoisku stoi 15 klientów (serio) -brak podwyżek na innych punktach pracownicy zarabiali więcej na innych mniej a podobne lokale i utargi nie będe już opowiadała o ogólnym chaosie jaki panuje wewnątrz firmy, braki w towarze i wieczne tłumaczenie klientowi że może coś będzie za tydzień a może nie niewiadomo, hitem są chyba zniżki dla klientów jak jest kierownik klient dostanie znżke jak niema kierownika klient nie dostanie zniżki wytłumacz to klientowi chore. Jedyne za co mogę pochwalić firmę to wypłaty na czas co powinno być chyba normą wszędzie.

AniaAnia

Nie polecam. Z początku wszystko ok potem wychodzą różne rzeczy.Nie warto. Szkoda czasu i zdrowia

Blabla

Oo szkoda p. Marcina, zawsze miło rozmawiało się z nim przez telefon, przy okazji zamówień.

Zainteresowany

Witam, pojawiło się ogłoszenie na stanowisko Kierownika Magazynu w B-B, jakie są warunki pracy? Wie ktoś o powodach zwolnienie się stanowiska? Będę wdzięczny za kilka rzeczowych informacji.

xxx
@Zainteresowany 24.05.2017 11:10
Witam, pojawiło się ogłoszenie na stanowisko Kierownika Magazynu w B-B, jakie są warunki pracy? Wie ktoś o powodach zwoln...

Marcin były kierownik magazynu w B-B, zwolnił się ponieważ tacy dobrzy pracodawcy, Nie poleciła bym pracy w tej firmie.

Bielsko

Nie polecam pracy w fabryce w bielsku. Pracodawca zenujacy, zero porozumienia w jakich kolwiek sprawach, bardzo zła atmosfera w pracy i złe warunki. Umowa zlecenie a do lekarza iść nie można bo skladki nie zapłacone.. NIE POLECAM !!

anonim

Bardzo proszę osobę która dodała komentarz wczoraj po 23,00 na temat obozu pracy o ujawnienie swoich danych i nie robienie z nas teraz kozłów ofiarnych.Zostaliśmy posądzeni, że to nasza sprawka.Niestety to nie MY!!!! A osoba, która to dodała po prostu cieszy się z odejścia Marcina. Bardzo proszę wszystkich, aby przestali kopać po nami dołki. Jeżeli osoba, która to napisała nie przyzna się do tego sprawę zgłaszamy na policję. Kasia i Marcin

pracownik z obozu pracy w B-B

przykre że wiele z tych komentarzy to prawda,Dobrzańscy to jak wielu prywaciarzy w tym kraju po prostu dorabiają się na garbach innych ludzi,i mają do tego prawo,ale stare przysłowie mówi: Nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka...

Xxx

Atmosfera, tak Pani menago z Hali Koszyki wie jak zrobić atmosferę. Kompromitowanie kierownika na forum to jej specjalność. Na pytanie dla czego, odpowiada bo ja tak chce. Pełen profesjonalizm, gratuluję.

iza
@Xxx 20.10.2016 12:14
Atmosfera, tak Pani menago z Hali Koszyki wie jak zrobić atmosferę. Kompromitowanie kierownika na forum to jej specjalność....

Byłeś Xxx kierownikiem w hali Koszyki?teraz jest ogłoszenie i rekrutują ,coś więcej na ten temat możesz napisać?

cześć!

Współpracownicy spoko, wiesz kogoś lubisz lepiej kogoś mniej. Kierownictwo i menagerstwo, chamskie, oszukują, zastraszają- życie masz ułożone pod pracę, nie ma zwolnień na zajęcia.... tak działa u nich umowa zlecenie... do tego dochodzą czasami kary pieniężne.... rotacja pracowników non stop. Ale nie spróbujesz nie przekonasz się sam, jak dla mnie szkoda nerwów na pracę w tej firmie. Pozdrawiam i powodzenia!

Kat.rob

Oszuści nie polecam

:)

mmmmm nie ma to jak czekoladki rozmrażane z chłodni po sezonie letnim:) te z nalotem to właśnie one:) a i teraz będziemy się pozbywali półproduktów, tych co leżały całe lato w naszej piwnicy w Bielsku:) smacznego!

Mira Mireczka

Ja również nie polecam pracy w Karmello szczególnie w Bielsku-Białej, a dokładnie w fabryce, w której te czekoladki są produkowane. Praca za 7zł za godzinę, umowa zlecenie, patrzą na ręce, wszystko im nie pasuje, a to paznokcie o 2 mm za długie a to ktoś ma kolczyki w uszach (niektórym oczywiście wolno). Kamery, podsłuchy (!) na hali. Znajomi pracowali z Warszawie i w Krakowie w kawiarni i ten sam schemat. Obiecują kokosy a potem tyrasz za marne grosze, musisz być "elastyczny" nie mówiąc o "karach pieniężnych" . NIE POLECAM !!!

lala

Absurd nad absurdami: kierownictwo pracownikom zatrudnionym na ZLECENIE kazało wypełniać wnioski urlopowe.... oprócz tego managerka twierdziła, że np. STOSUNEK PRACY zobowiązuje do tego i tego.... śmiech na sali, niech pani managerka J. (o ile jeszcze tam się uchowała) poduczy się podstaw a dopiero potem zarządza ludźmi... poza tym każdy pracownik w umowie miał zapisane, że nie pracuje pod kierownictwem i że pracuje wtedy kiedy chce, rzeczywistość całkiem inna, studenci musieli przynosić zaświadczenia z uczelni, kiedy mają zajęcia i na tej podstawie był ustalany grafik... czyli jesteś studentem- kiedy akurat nie masz zajęć- jesteś w 100% dyspozycyjny, a jak nie to wyp.....j.

nie kłamać!

Tam naprawdę kiedyś było miło pracować, rodzinna atmosfera, ale jak się pozmieniały menadżerki od razu pozwalniały pracowników ze stażem kilkuletnim... bez podania powodu, z dnia na dzień.... Jak nie wierzycie że pracownicy byli lubiani przez klientów to proszę zapytać kogokolwiek:) Ewidentny brak poszanowania pracownika przez Panią Justynę.

bombelek

Jeśli chodzi o Karmello to moja osoba już tam nie będzie wydawała pieniędzy. Ostatnio dostałem kawe z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nym mlekiem i gdyby nie to że mój czas był bardzo ciasny to ta dziewczyna ma ją na twarzy. Druga sytuacja wchodzę, a pracownica leży na ladzie. Jeśli chodzi o obsługę na dworcu w Katowicach to jest beznadziejna!!! Zero poszanowania dla klienta! Opryskliwe i robią wszystko na odczepnego i czekoladki jedna dziewczyna podała bez rękawiczek ochronnych!!!!

Al - była pracownica, stała klientka

Jak to czemu nikt tego nie zgłosił? To oczywiste... Te negatywne opinie piszą pracownicy, którzy pewnie słusznie zostali zwolnieni, bo byli nieodpowiedni, nie wykonywali prawidłowo swoich obowiązków itd. A co im teraz pozostało? Wyrażanie swojej negatywnej(niesłusznie) opinii i psucie renomy firmie.

Lopez

Pracuje już rok w firmie u Państwa Dobrzańskich.Jestem z pracy bardzo zadowolona.Za co bardzo dziekuję.

pozdro

widocznie masz słabe doświadczenie... poznasz menagerki karmello, to jesdt dopiero plucie jadem, przy pracownikach to pikuś. myślę że szybko zmienisz zdanie:)

nie kłamać!

Ja również pracowałam kilka lat, praktycznie od 1 dnia powstania marki. Puki szefostwo miało mało pieniążków to traktowano pracowników godnie. Ale jak firma się rozrosła i były coraz większe dochody to im odwaliło. Pracowników z naprawdę dużym stażem zwolniono,i nie jedna czy dwie osoby.... ale cały zespół bez podania przyczyny! Więc ten komentarz od osoby(katowice) jest mega naciągany, no ale nie od dziś wiemy że kierownik regionalny ma za zadanie ^wybielać markę, żeby dobrze się kojarzyła..... Jeżeli potrzebujesz pracy na miesiąc góra dwa, to aplikuj, masz gwarancję *niezapomnianych wrażeń*

asiek
@nie kłamać! 13.03.2016 11:20
Ja również pracowałam kilka lat, praktycznie od 1 dnia powstania marki. Puki szefostwo miało mało pieniążków to traktowano prac...

Jak pracowałaś kilka lat to po co się tam zasiedziałaś skoro Ci nie pasowało? Dzięki za tą opinię, tylko pokazuje że faktycznie"plucie jadem " przez tak zwanych "pokrzywdzonych " byłych pracowników jest tak powszechne ,że nie ma co się sugerować tymi opiniami póki się samemu nie spróbuje. Z doświadczenia wiem że żadna firma nie zwalnia dobrych pracowników , bo i po co ?

xiaxia
@asiek 16.03.2016 15:09
Jak pracowałaś kilka lat to po co się tam zasiedziałaś skoro Ci nie pasowało? Dzięki za tą opinię, tylko pokazuje że faktycznie...

Droga koleżanko, czytamy ze zrozumieniem :) Poprzednia osoba nie napisała, że jej nie pasowało, ale że pracowała tam prawie od początku i została zwolniona, wraz z całym zespołem. Ale tak to bywa, jak rekrutuje się menadżerów i kierowników z zewnątrz, a potem ci kierownicy lokalu nie potrafią zarządzać ludźmi(upominanie pracowników przy ludziach, mobbing i zastraszanie) oraz nie mają podstawowej wiedzy dotyczącej produktów oraz marki. Nie wspominam już o tym, że pani menadżer odpowiedzialna za lokale na południu Polski nie zna nawet podstaw języka angielskiego :)

katowice

W firmie karmello pracuję kilka lat i z niedowierzaniem czytam poniższe opinie. Z doświadczenia wiem, że jeśli ktoś wylatuje z pracy to ma to zawsze jakiś powód...Jaki jest sens zwalniania wyszkolonego pracownika po miesiącu?Akurat nie mam na myśli naszego punktu bo nasza ekipa pracuje razem od samego początku powstania bez zmian personalnych, co raczej o czymś świadczy.Bywają gorsze chwile jak w każdej pracy i zdarza się oberwać za coś po głowie, ale nigdy nie spotkałam się z chamstwem czy brakiem profesjonalizmu z góry...Mogłabym dużo pisać na temat firmy,ale myślę że warto się o wszystkim przekonać na własnej skórze bo logiczne że jak kogoś zwolnią to będzie pluł jadem na odległość:-)

nie pracuj w Karmello

Przedstawiam Bydgoszcz.. Umowa zlecenie- 9zl na ręke O zwolnieniach z dnia na dzień była mowa wcześniej więc ne będe się powtarzać Praca pod ciągłą obserwacją Wytykanie mało istotnych błędów Kierownictwo wskazuje palcem co jest nie tak... pomimo tego, że nie ma zielonego pojęcia o produktach i ich zawartości Niedocenianie pracowników Praca w ciągłym stresie odbijająca się na samopoczuciu pracowników Codzinne borykanie sie z myślami, ze zaraz zostaniesz zwolniona Na koniec dodam, że bardzo zgrany zespół kilkunastu dziewczyn się rozpadł Jeżeli potrzebujesz pracy tylko i wyłącznie na 2 góra 3 miesiące to Karmello jest idealnym miejscem Powodzenia

xyz

Znajomy? A to dobre, bo tam mężczyźni nie pracują(dopiero się to teraz mieniło). Czyżby znowu jakiś naciągany komentarz, aby poprawić wizerunek firmy? A w czym się może rozwijać? w parzeniu kawy? Ta firma, jest najgorszą z możliwych, w jakiej miałam możliwość pracować. Menagerki niedouczone, nawet nie pozwolą w spokoju zjeść, bo jest duży ruch. Na każdym kroku zracają na wszystko uwagę, koleżanka nawet miała zwróconą uwagę na to, że ma za jasną gumkę do włosów. One są miłe tylko wtedy, kiedy czegoś chcą. A wy ludzie, przyszli pracownicy, opamiętajcie się! Czytając takie komentarze,powinniście zrozumieć, że nie warto tam iść! Oni tylko mydlą wam oczy bzdurnymi opowieśćiami o super pracy i bonusach, a nawet nie spodziewacie się, jak szybko możecie być zwolnionymi.

lubię kawę

Czego się spodziewać po tym pracodawcy. Przed świętami zwolnił pracowników ze sporym stażem, bez podania przyczyny. Na drugi dzień pojawiła się nowa ekipa, niecny plan Karmello- tylko pytanie, jaki w tym interes?... Ludzie zostali na lodzie....tak im się odpłacili za dobrą pracę. Jak w taki sposób zwalniają takich ludzi, to powinno dać do myślenia nowym, przyszłym pracownikom!

hue

Praca za 7zł/h porażka....w święta upominajcie się o minimum 12zł/h. Mają ruch, więc powinni się podzielić z pracownikami zarobkiem! Starsi pracownicy maja 10-12 zł/h.... Nie dajcie się wykorzystywać bo i tak was wyleją jak im się znudzicie:/ Tylko polak-polakowi potrafi zrobić koło d**y..

dramat_ta_praca

Powiem szczerze, że z takim brakiem profesjonalizmu ze strony pracodawców, to spotkałam się po raz pierwszy w życiu. Traktują pracownika jak rzecz. Kiedy jest potrzebny, to są bardzo mili, chwalą, obiecują nie wiadomo co, a jeśli już uznają, że jest niepotrzebny, to są w stanie wyrzucić go z dnia na dzień. Bez podania konkretnej przyczyny. Menagerki są niekompetentne, brakuje im podstawowej wiedzy dotyczącej zarządzania pracownikami. Potrafią krytykować podwładnych przy klientach. Mobbing jest na porządku dziennym. Generalnie nie polecam pracy w Karmello w Krakowie. Tylko można sobie nerwy zszargać.

Pracownica

Widzę, że negatywne opinie są tylko o Karmello w Krakowie...

bylaprac.

O imprezach integracyjnych można pomarzyć, kierownictwo nie pozwoliło zorganizować nawet wigilii pracowniczej po zamknięciu lokalu także.... Managerki nie nadają się nawet do pracy ze zwierzętami, co dopiero z ludźmi. Na rozmowie obiecują cuda wianki, oczywiście po kilku dniach czar pryska. W każdej szanującej się firmie dba się o relacje z pracownikami, tu chyba o tym zapomniano. Inspekcja pracy już blisko, bo nawet klienci są zaniepokojeni tym, jak traktuje się pracowników.

Pracowniczka

Zgadzam się z opiniami powyżej. Praca na umowę zlecenie, w której godziny pracy dostosowujesz do własnych potrzeb, jak np. zajęcia na uczelni, to tylko bajka. Harujesz jak wół, po 9, 10 godzin. Kończysz zmianę o 23.30 lub 24 i zaczynasz następnego dnia o 5.30 lub 6. Wolne weekendy? Zapomnij! Studenci dzienni nie wiedzą co znaczy mieć wolną sobotę albo niedzielę. W umowie jest wszystko napisane na opak. Monitorują każdy Twój ruch (kamery), czepiają się pierdół (kolor skarpetek), bo tak na prawdę nie mają czego się czepiać. Każdy pracownik bardzo się stara i uważam, że wszyscy wykonują swoją pracę najlepiej, a i tak jesteś poniżany, zastraszany i wykorzystywany. Odejmują godziny!!!!!!!!!! A najlepsze jest to, że menadżerowie i kierownicy od siedmiu boleści nie dostosowują się do swoich godzin pracy i wychodzą jak im się podoba. Potrafią zostawić dwie osoby na zmianie, w największym ruchu i wyjść. To wszystko ładnie wygląda tylko z zewnątrz. Wymagają od Ciebie zaangażowania, a sami nie znają podstaw! Pierwszy raz spotkałam się z mobbingiem w pracy. A to wszystko w Karmello Kraków! NIE POLECAM! PS. Czytajcie opinie przed podjęciem pracy w jakimkolwiek miejscu. To na prawdę może pomóc.

zażenowana123

Pracy w tej firmie bardzo nie polecam. Traktują pracownika przedmiotowo. Zmiany jednego dnia do północy, a na drugi dzień od 6 rano są na porządku dziennym. Przychodzisz do pracy po dłuższym urlopie, pracujesz do 24, a tego samego dnia dowiadujesz się, że na drugi dzień zaczynasz zmianę o 6 rano. Elastyczny grafik dopasowany do twoich potrzeb? Dla menagerek czas wolny od pracy masz jedynie wtedy, gdy są zajęcia na uczelni. Stąd studenci dzienni NIE MAJĄ prawa mieć wolnych weekendów. A, i zwalnianie z dnia na dzień bez przyczyny też się dość często zdarza. Jeszcze jedno- jeśli jesteś facetem, to nawet nie składaj CV, od dawna mężczyzn tam nie przyjmują. Podsumowując, firma ta nie zasługuje nawet na jedną gwiazdkę.

joł men

...Nie pracowałem w sejmie ale mam znajomych którzy obiecują po 500 zł na każde dziecko......

pol

Zgadzam się ze osobami powyżej takie rzeczy w kawiarni na Grodzkiej, podejrzewam że w innych lokalach jest dokładnie to samo skoro bardzo ogarnięte menagerki, nie radzą sobie z ich prowadzeniem to być może powinny zmienić zawód.Zastanawiają się dlaczego są takie złe opinie na temat pracy w Karmello.Fajne miejsce przeistoczyło się w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie zdają sobie sprawy że niszczą sobie totalnie opinie firmy. Bardziej dbają o czekoladki na wystawie niż o pracowników. Kiedyś ktoś nie wytrzyma i odezwie się inspekcja pracy.

tadadam

Jedyna firma, w której w jednej kawiarni działa 3 kierowników/managerów a jest jeden wielki chaos i kierownicy nie potrafią się ze sobą dogadać. Każdy mówi coś innego i bądź tu człowieku mądry. Praca w tragicznych warunkach, nie można zjeść jak człowiek, za włożenie jedzenia do lodówki (brak lodówki pracowniczej) dostaje się kary. Przez 3 miesiące brak klimatyzacji, praca w 40-stopniach. Zastraszanie, zwalnianie z dnia na dzień bez powodu -wszystko racja. Traktowanie ludzi jak debili (btw ludzi często bardziej wykształconych od pań królowych kierowniczek).

hehe

NIE POLECAM Praca na umowę zlecenie, gdzie sam decydujesz ile chcesz pracować, to jedna wielka KPINA. Zakaz decydowania, kiedy potrzebujesz dnia wolnego lub całego weekendu, wszystko narzucone z góry i trzeba się dostosować. Dla pani manager nie ma problemu, że pracujesz 12 dni pod rząd po 9h, jdenego dnia kończysz o 24, następnego zaczynasz o 6. Gdy poważnie zachorujesz, zadzwonisz i uprzedzisz, że nie jesteś w stanie pojawić się w pracy (po co zarażać pracowników i klientów?) zostajesz.. UWAGA: ZWOLNIONY! to nic, że właśnie leżysz w szpitalu a pani doktor wypisuje L4. Pani manager wie, że jesteś nieodpowiedzialny, jak mogłeś nie zwlec się z łóżka i nie pojawić się w pracy?? FUCK LOGIC Zmiany ZA KARĘ? Oczywiście, tylko w Karmello. Za kilkuminutowe spóźnienie- pracowanie za karę pół godziny za darmo. Zero szacunku do pracownika, pracowanie przez okres letni w lokalu z zepsutą klimatyzacją, w warunkach +40 st. C - tylko w KARMELLO. Atmosfera w pracy była miła, do czasu aż kierowniczkom nie zaczęło odpierdalać. W tym momencie ta firma to jeden wielki burdel. Dziękuję, dobranoc NIE POLECAM P.S. "Pracownica", "Pracownica 2"- ktoś tu się nie postarał nawet w doborze nicku. NIE POLECAM

Ja

Sama prawda, żadne bzdury! Wszystko to prawda. Narzucanie, karanie, zastraszanie, nie dostosujesz się to znajdzie się pretekst do zwolnienia. ps-"Miodu"nigdzie nie trzeba szukać, wystarczy być człowiekiem Pani Menago:) NIE POLECAM

karo

Praca, szczerze nie polecam.kawiarnia przeistoczyła się w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] gdzie nie wolno mieć weekendu wolnego.Nie informują nawet podczas urlopu że on tak naprawdę się skończył wysyłając grafik bez pytania czy ktoś może cz nie.Szacunek dla pracownika? gdzie ? Przez całe wakacje było za barem ponad 38 stopni ponieważ nikt nie umiał zatroszczyć się żeby klimatyzacja była naprawiona! obiecywano prowizje za ciężkie warunki po czym obcięto ją do marnych groszy i zwiększono godziny pracy z powodu KARY ponieważ pracownicy trzymali jedzenie w lodówce.Można przytaczać wiele takich historii. NIE POLECAM

Pracownica 2

Popieram "koleżankę z pracy" :) Również pracuję w Karmello dość długo. I szczerze polecam pracę w tej firmie. Nigdy nie spotkałam się z sytuacjami jakie opisane są powyżej. Jak w każdej pracy swoje obowiązki trzeba wykonywać rzetelnie i na 100%. Nigdy nie spotkałam się z sytuacją, że pracownik został zwolniony bez powodu. Przed Karmello pracowałam w różnych miejscach, szczerze mówiąc w tej firmie dopiero widzę co to znaczy szacunek dla pracownika. Osoby które piszą o ciągłym wytykaniu błędów,presji czy licznych kamerach... jeśli ktoś popełnia błędy w pracy uwaga zostanie zwrócona , jeśli chodzi o handel zawsze jest jakaś presja w większym lub mniejszym stopniu, liczne kamery ? Gdzie ich nie ma w dzisiejszych czasach. Jeśli nie odpowiada Wam praca w tej firmie,zwolnijcie się i szukajcie lepszej. Powodzenia.

Pracownica

Nie wiem skąd biorą się te bzdury tutaj zamieszone pracuję w firmie Karmello już spory kawał czasu od początku byłam traktowana z uprzejmością zarówno właścicieli jak i przesympatycznych pracowników . Praca miła i przyjemna , wypłata cąłkiem godna . Przykładając się do pracy którą szczerze mówiąc bardzo lubię nigdy nie miałam żadnych problemów ani pretensji ze strony osób "nade mną" . Nie zawsze zwalniane są osoby które powinny być zwolnione lecz dobrzy pracownicy na pewno nie są w tej firmie poszkodowani . Jedna wielka bzdura te komentarze , szkoda słów poza tym nie pasuje no to idźcie tam gdzie będą "mioody" tylko nie wiem czy dla tych narzekaczy takie miejsce na świecie jest :)

ciekawa

Czy dają umowe o prace czy tylko zlecenia? Czy ktos sie orientuje ile mozna zarobic w Krakowie na caly etat?

ewa

ile zarabia się w karmello w Warszawie?

tomisław*
@ewa 28.09.2015 22:08
ile zarabia się w karmello w Warszawie?

Ile się zarabia, ile się zarabia? Takie pytanie na starcie zadasz pracodawcy "Ile zarobię?" Pomyśl trochę.

były pracownik

Owszem jako były pracownik,mogę powiedzieć że karmello jest tanie, dobre, , klientów też miło wspominam, współpracownicy pomocni, do serca przyłóż, nigdy nie pracowałam z tak zgraną ekipą.Tylko tego będzie mi brakowało..A więc. idealna praca dla studentów?, "elastyczny grafik"? tylko w teorii. Gdy jest coś nie po myśli menagera, daje to odczuć współpracownikom, że są tępakami, nic nie potrafią i są gówniarzami.... Sądzę że ciągle będzie rotacja pracowników, przez takie zachowanie. Próbują zatrzymać pieniędzmi, (choć w karmello wcale się nie zarabia kokosów)7-8zł/h., a gdy chcesz się zwolnić, dostaniesz podwyżkę o 1zł/h.Kasy nie zarobisz w karmello, a ruch jest duży. Po pracy pod presją, ciągłym wytykaniem błędów, obserwowaniem przez liczne kamery i dużym ruchu nie ma się na nic ochoty, tylko iść spać..Oczywiście gdy Panie menager coś potrzebują od pracownika, są milutkie, ale wiedz że to chwilowa "przyjaźń". Pracowałam tam, nie krótko więc wiem co piszę. Są nawet opinie na mieście że to tzw.&quot [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;, zastanów się, czy nie warto spróbować pracy w innej firmie.

nie bój żaby

Dobrzańscy kiedyś to była marka,BYLI B.DOBRYMI PRACODAWCAMI,niestety z czasem gdy dorobili się coraz lepszych pieniążków,odbiło im i zrobili się zwykłymi prywaciarzami jakich w tym kraju bez liku,teraz dorabiają się na garbach zwykłych ludzi,odradzam pracę u tych ludzi,nie wiem czy sobie zdają sprawę że wiecznie żyć nie będą a opinia długo po nich będzie nie ciekawa.

praca

Czy wiecie gdzie można aktualnie mieści się siedziba firy?

zapierdalajka
@praca 04.12.2014 14:55
Czy wiecie gdzie można aktualnie mieści się siedziba firy?

Przestan bredzic. Firma ładna i fajna tylko z zewnatrz. Brak szcunku dla pracowników(kraków florianska)Szukanie byle preteksty zeby potracac z pensji(kierwonik potraciła wszystkim dziewczynom po 50 zł za, jak to nazwała, brud który znalazła podczas kontroli. kierownik pracuje tam kilka miesiecy a dopiero teraz znalazła brud-sobie pieniedzy nie odjeła. nie przestrzegany jest czas pracy. Sa zmiany ze dziewczyny konczą o godz.24 i na 6 rano maja nastepna zmiane. Panie mneager i kierownik zachowuja sie jakby pozjadały wszystkie rozumy a my byłysmy jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Konsekwencje wyciagae tylko wobec "najnizszcyh"pracowników-wobec siebie nie. Praktycznie nie ma mowy o jakiejkolwie rozmowie i argumntach w obie strony-tylkow jedna i na korzysc głow firmy. Nie chce mi sie pisac bo az mnie szlag trafia jak sobie przypomne te chamskie , tepe baby nastawione na kase i wyzysk.!!!!Nikou ale to naprawde nikomu i polecam a nawet odradzam prace w tej smiesznej firmie. Wszystko co pisaly osoby wczesniej to szczera prawda od A do Z!!!!

Zostaw opinię o Karmello Sp. z o.o. - Katowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Karmello Sp. z o.o.