Uma Investments

• Malina
  • Gołębiew Nowy
  • Woźniaków

3. Opinie o pracodawcach Kutno
  5. Opinie o Uma Investments Sp. z o.o.

Opinie o Uma Investments Kutno

Nie przegap nowości o Uma Investments Sp. z o.o.!

29.08.2025 08:30

Miło nam powitać Cię na profilu naszej firmy!
    Dziękujemy za wszystkie opinie, którymi się tutaj dzielicie, zarówno te pozytywne, jak i konstruktywną krytykę. Każdy głos jest dla nas ważny, bo pomaga nam tworzyć coraz lepsze miejsce pracy.
    Wasza opinia się liczy
    Dlatego słuchamy Was z uwagą i wykorzystujemy Wasze spostrzeżenia do wprowadzania zmian i ulepszeń w naszej organizacji.

Jednocześnie prosimy, by pamiętać, że swoboda wypowiedzi nie oznacza prawa do obrażania innych osób czy naruszania ich godności. Komentarze, które zawierają pomówienia, obraźliwe określenia czy nieprawdziwe informacje, będą usuwane przez administratora portalu.
    Dbamy o naszych ludzi – to oni są w centrum wszystkiego, co robimy.
    Zapraszamy do dzielenia się swoimi doświadczeniami i opiniami w sposób pełen szacunku i kultury.

25.07.2025 04:12

W trakcie przyjęcia do pracy słyszeliśmy że firma to ,,jedna rodzina" możemy liczyć na wsparcie i pomoc a liczą się tak na prawdę układy. Człowiek który zwraca się do przełożonego o pomoc bo jest szykanowany przez współpracownika jest przez lidera ukarany za to że miał czelność skarżyć się , jak to się w końcu okazało na jego pupila. I potwierdzam mobbing jest a kadra zarządzająca próbuje zamieść aferę pod dywan. Ktoś inny za to grzebanie między paluchami dawno by poniósł konsekwencje ale jak to ładnie zostało powiedziane każdy może popełnić błąd. Tylko że to nie był błąd a brak kultury i wstydu

24.03.2026 23:03

(usunięte przez administratora) Ale i tak najgorsze są w tej robocie te zmiany. Świątek, piątek czy niedziela a ty w robocie. I tłumaczenie "przecież masz wolne w innym dniu"....tak, ale inni nie mają bo wszystkie noemalne prace są od poniedziałku do piątku, ewentualnie soboty. Wszystko co jest organizowane dla rozrywki jest w weekend, a tu pracujesz 7 dni pod rząd a masz 3 dni wolne, z czego pierwszy połowę przesypiasz wiec zostają ci właściwie dwa. Koszmar.... po prostu dramat

blabla

15.04.2026 08:35

Dziwne, bo rzucacie poskarżenia a żadna procedura nie została wszczęta! Zamiatane pod dywan, zmiana zstanowisk, linii itd.

Agi

11.04.2026 13:15

Są kolejne wyroki sądu pracy w temacie czasu pracy, każdy wyrok sądu jest w tej kwestii taki sam: "Czas na zmianę odzieży na roboczą (i odwrotnie), " powinien być liczony do czasu pracy. Niestety u nas nadal ludzie są "ścigani" i straszeni karami jeśli zaczną czas pracy odbijając się na kronosie jeszcze przed przebraniem i zakończą pracę już po przebraniu z ubrań roboczych. Niestety zarząd udaje, że problemu nie ma.
    Joe

08.03.2026 18:42

W przeszłości istniała możliwość przystępowania do egzaminów bez ograniczeń natomiast obecnie wprowadzono podwyższone limity stanowiskowe w poszczególnych działach co znacząco utrudnia proces kwalifikacji, a tym samym podwyżek. Tym którym się udało(usunięte przez administratora) pozdawali egzaminy na wyższe stopnie, a tym których nie chcą awansować szukają dziury w całym aby demotywować pracownika tudzież doprowadzić pracownika by się sam zwolnił? (usunięte przez administratora)

12.03.2026 09:10

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Proces kwalifikacji i rozwoju w naszej organizacji opiera się na jasno określonych kryteriach kompetencyjnych oraz strukturze stanowisk w poszczególnych obszarach. Każde stanowisko posiada przypisaną kartę kompetencji, która określa wymagane umiejętności i wiedzę potrzebną do uzyskania kolejnego poziomu. Proces kwalifikacji jest jednolity dla wszystkich pracowników i obejmuje realizację szkoleń oraz weryfikację wiedzy i umiejętności przez trenerów specjalistów. Kwalifikacje oraz potencjalne awanse są planowane w ramach firmowego planu kwalifikacji. W przypadku pytań lub wątpliwości zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z działem P&O, który pozostaje do dyspozycji wszystkich pracowników

Patrycja

07.04.2026 17:21

Ale jak to? Ja myślałam, że wszystkie stanowiska, które mają być wolne są juz z góry obstawione. Co pokazały ostatnie ogłoszenia organizacyjne, bez wystawiania OJP :)
    Grześkowkowski

28.02.2026 20:06

Żaden to prestiż, ot zwykły zachodni (usunięte przez administratora) co otworzył w Polsce zakład i wykorzystuje ludzi robiących za pół ceny. W razie problemów nikt nie pomaga, prędzej sam się stresujesz jak kogoś o tym poinformować, żeby nie zaczął się drzeć i Cię straszyć. Ktoś tam poniżej proponował, że jak nie pasuje to się zwolnić. No i ja tak zrobiłem, nie tylko ja, ostatnio coraz więcej osób ubywa, a przybywa ułamek tego co odchodzi. Niestety Kellog's czasy gdy w Polsce można wszystko i za pol darmo już się skończyły, z radością informuje że możecie stąd palić gumę.
    #OperatorLiniiProdukcyjnej

02.03.2026 09:22

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Przykro nam słyszeć, że Twoje doświadczenia były negatywne. W naszej organizacji nie akceptujemy sytuacji, w których zgłaszanie problemów wiąże się ze stresem lub nieodpowiednią reakcją przełożonych. Bezpieczeństwo i szacunek w miejscu pracy są dla nas kluczowe. Na bieżąco monitorujemy poziom rotacji, warunki pracy oraz wynagrodzenia w odniesieniu do rynku, a liderzy zespołów przechodzą szkolenia z zakresu zarządzania zespołem i komunikacji. Każdy pracownik ma również możliwość zgłoszenia swoich uwag bezpośrednio do działu PO lub poprzez dostępne kanały poufne m.in na Intranecie. Jeśli chciał(a)byś podzielić się swoimi doświadczeniami o których wspominasz, zachęcamy do kontaktu na adres e-mail: [email protected], abyśmy mogli lepiej zrozumieć sytuację i wyciągnąć z niej wnioski.

10.08.2025 14:53

Tomas

20.10.2025 00:30

Związki to powinny się wziąć za ten śmieszny dodatek zmianowy(chyba nigdy nie podnoszony). Nie wiem jak kiedyś pracownicy się na to zgodzili zamiast na dostawać ustawowe wynagrodzenie za przepracowane godziny nocne, niedzielę i święta. W skali miesiąca. Pracownicy produkcji tracą na takim rozwiązaniu.
    Wera

05.11.2025 18:48

Potworzyli na sile dziwne stanowiska zeby kase dodatkowo wziasc więc muszą udowodnić ze jest to potrzebne firmie , chore egzaminy jakby było mało stresu , nie polecam tej firmyb
    XXX

08.10.2025 13:23

Co z tego, że kasa w miarę jak musisz zasuwać na trzech etatach: operator, mechanik i utrzymanie ruchu. Zeby wezwali mechanika do awarii to musi stać się naprawdę coś poważnego. Wieczne egzaminy i chore wymysły przełożonych (nie liderów linii). Ogólnie nie kupujcie bajek o tym, że jesteś tam ważny jak człowiek. Jesteś tylko liczbą. Jeśli będą czegoś potrzebować to wejdą Ci w tyłek bez mydła, a jeśli Ty będziesz w złej sytuacji to już tak fajnie to nie działa

17.10.2025 01:00

Może trenerzy są spoko ale na produkcji próżno ich szukać. Mięli pomagać osobom zaliczającym i większość czasu spędzać na linii. Może raz w miesiącu pojawią się na chwilę to wszystko a przecież od kilku miesięcy nie mają nowych rekrutów do szkolenia bo cały czas raczej zwolnienia niż przyjęcia a różnego typu kwalifikacji też jak na lekarstwo. Popodnosili sobie tylko poziomy i moim zdaniem już są nieefektywni. Całe to centrum szkoleń chyba już straciło sens.

17.10.2025 13:00

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Cieszy nas, że komentarz jest konstruktywny i że pojawiło się zdanie, że trenerzy są spoko – w pełni się z tym zgadzamy 🙂 Zespół trenerów wspiera produkcję i rozwój pracowników w systemie obejmującym pięć zmian na pięciu liniach produkcyjnych. To naturalnie ogranicza ich fizyczną obecność przy każdej osobie w danym momencie. Mimo to staramy się, aby zespoły otrzymywały możliwie największe wsparcie. Wiele działań trenerów może nie być bezpośrednio widocznych, ale ich efekty widać w rosnących kompetencjach pracowników, liczbie przeprowadzonych kwalifikacji, wynikach operacyjnych oraz w stabilności i efektywności procesów. Zależy nam na transparentności i skuteczności działań szkoleniowych. Jeśli pojawiają się konkretne potrzeby lub obszary wymagające większego wsparcia – jesteśmy otwarci na dialog i wspólne poszukiwanie rozwiązań. Zachęcamy też do zostawienia swojej opinii lub dodatkowych informacji w formularzu na dostępnym Intranecie. Dla osób, którzy wolą rozmowę na żywo – zawsze można poruszyć temat podczas Dialogu przy kawie, gdzie obecne są osoby bezpośrednio odpowiedzialne za ten obszar.
    xyz

17.09.2025 13:34

Przyjazna atmosfera i super warunki socjalne.
    Mika

22.07.2025 18:19

Pracownicy narzekają na stresująca atmosferę , dolujace egzaminy , zarobki jeszcze w miarę ...

08.09.2025 13:04

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Temat egzaminów był dla nas ważnym sygnałem. Zgodnie z ankietami satysfakcji i głosami naszych pracowników zmieniliśmy formę tego procesu. Nowe rozwiązanie było konsultowane z zespołami i spotkało się z pozytywnym odbiorem. Jednocześnie cały czas pracujemy nad tym, by nasze procesy były jak najbardziej wspierające i odpowiadały na realne potrzeby naszych pracowników.

25.08.2025 17:11

25.08.2025 18:01

Chyba ktoś z biura napisał żeby ratować sytuację , praca porażka w razie problemów nikt nie pomoże
    ReviewModeratorIcon
    Angelika

18.08.2025 21:52

Jak dokładnie wygląda „koczowanie pod Kronosem”, chodzi o to, że trzeba czekać, aż minie godzina X, żeby odbić wejście/wyjście 🤔 Ile czasu to faktycznie zajmuje?
    Nowa

25.08.2025 12:00

Tu jest odzież robocza ,bez niej nie wejdziesz na produkcję. Niestety trzeba być pod Kronosem do godziny X i dopiero później można iść się przebrać. Każda próba odbicia się 2 minutki przed czasem X kończy się awanturą. Przykre...
    Karola

25.08.2025 15:11

Niektórzy odbijają się 2czy 3 min wczesniej schodza do szatni , są ważniejsze problemy w tej pracy do załatwienia niż ten kronos.
    Pati

22.07.2025 17:08

Potwierdzam osoby które tam zarządzają to jakaś kpina skąd oni ich wzięli, pojawia się problem zamiast go mądrze rozwiązać straszą ludzi , takze nie polecam tej firmy i te bezsensowne egzaminy
    Rumi

22.07.2025 10:50

Porazka ta firma , zero profesjonalizmu jeśli chodzi o kadrę zarządzająca , omijać szerokim łukiem jeśli zdrowie psychiczne jest dla Was wazne
    Veritas

23.06.2025 13:23

Asystent AI

W przeszłości poszukiwano Automatyka na pełen etat na umowę o pracę. Nie było informacji o wynagrodzeniu. Kluczowym wymaganiem była zaawansowana znajomość układów sterowania PLC, szczególnie Allen-Bradley. Jako największy plus można było uznać obietnicę zaawansowanych technologii w miejscu pracy. Może ktoś wie czy wymagania były wygórowane jak na tę branżę? I czy ogólnie stawki dla automatyków w tej firmie były satysfakcjonujące?
    #Automatyk

18.02.2025 22:05

16.03.2025 18:25

a istnieją takie? chętnie je zobaczymy ?
    Forest

01.04.2025 22:47

Czego się nie zrobi dla kariery, parę ciekawostek też mam ale zachowam dla siebie.Pewnie stanowisko TL już przez nią obsadzone.

21.06.2019 12:38

Ona

19.03.2025 03:49

Prawda co jest napisane (usunięte przez administratora) przełożonych (nie odpowiednie osoby na takich stanowiskach) groźby no taki mobbing Jak chcesz normalnie pracować to nie polecam tej firmy
    ReviewModeratorIcon
    Błażej

26.11.2024 12:33

Rok temu pisaliście, że na produkcji można zarobić 3 800 zł (bez doświadczenia). Ta kwota jest jeszcze aktualna? Niedawno ktoś o to pytal, ale pytanie pozostało bez odpowiedzi.
    Rysiak

02.01.2025 07:45

Bez doświadczenia 5000 brutto z doświadczeniem na produkcji 5500 i plus do tego zmianowe 700zl dochodzi więc myślę że nie jest źle.
    Grzegorz

28.01.2023 18:07

Planuje sie zatrudnić jako automatyk jak się nazywa obecnie kierownik utrzymania ruchu? Bo słyszałem pozytywne opinie o chłopie ale nie wiem czy to o tym

10.01.2024 14:53

Podwyzki hahhaa podwyzka tego nie nazwiesz....gadaja caaaly rok jak swietnienposzlo I jakie beda wielkie podwyzki, a dotajesz okolo 3% I tak jest co roku
    Mateo

10.01.2024 16:20

@pracownik a jaką ocenę dostałeś za swoją pracę? A może te 3 % odzwierciedla Twoja pracę. Możesz do prywaciarza wrócić to będzie wyrównywał do najniższych krajowych.. Droga wolna nikt na siłę zapewne tam cię nie trzyma.
    K

23.07.2024 22:36

Ile zarabia teraz nowy pracownik bez doświadczenia na produkcji ?
    Iga

15.05.2024 11:39

może ktoś podać nr telefonu do firmy Kellogs? 243880700 nie odpowiada :(

16.04.2024 00:49

Witam. Czy ktoś orientuje się czy jest możliwość stażu jako analityk?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Uma Investments?

Kontakt - Uma Investments Sp. z o.o.

Wschodnia 3 99-300 Kutno

Branża główna: Piekarnictwo i cukiernictwo
    Pracuś

23.01.2024 16:01

Jakie opinie o teamie D? Ludzie w porządku? Kto jest leaderem?
    nowa

29.05.2023 17:47

Czym zajmuję się pracownik produkcji i ile może zarobić? Dają potem umowę o pracę?
    Ciekawy

10.01.2023 08:39

Ile na początek na rękę można dostać na produkcji ale szczerze beż sciemy
    wiadomo

03.02.2023 20:19

Brutto rzecz jasna.
    Krzysztof

09.05.2023 17:27

5200 brutto czy netto proszę o informację ponieważ zastanawiam się nad zmianą zatrudnienia?
    technolog

27.02.2023 15:05

Powinni rozbudowac labolatorium i sprawdzac jakos maki, zeby zadna domieszka maki technicznej nie wyplynela na produkcji.
    Konik

13.04.2023 15:19

Przeciez powiatowi lekarze weterynari, ktorzy badaja make sa z nadania politycznego, wiec wszystko jest lux. Ciekawe jak wyeksportuja polska make, przeciez na zachodzie kazda firma ma labolatorium i bardzo dokladnie badaja, tak jak u nas.
    Iza

30.04.2023 08:13

Dziwie sie, ze minister rolnictwa nie wycofal zadnego kilograma maki tak jak to zrobili zagranica.
    Zuzanna

22.03.2023 19:30

Hej.Powiedzcie mi ile zarabiacie brutto w tym. Kelloggu? I tak tragicznie tam jest?
    Jarosław Jaros

21.03.2023 11:09

Praca tragiczna, pieniądze lipne, dostałem punkty karne i miesiąc izolacji za podjadanie chrupków poza tym strzeliłem w nachy po ciężkiemu od czipsów o smaku twarogu z kaszanką... nikt nawet tutaj nie zajrzał do DTR-ki...dramat, trzymajcie się ciepło w tym (usunięte przez administratora)
    Salomon

07.03.2023 14:16

Wymagania olbrzymie, nauki jak w stacji kosmicznej a pieniądze bez szału. Płacą jak w każdym zakładzie na strefie tylko w innych nie masz takich wymagań.
    Elektryk

09.12.2022 13:30

Podczas rozbudowy formy, pracownikow przy tym pracujących sortują na lepszych i gorszych (oczywiście nie oficjalnie). BHP zaprzecza samo sobie, codziennie nowe absurdy, praca jest utrudniana do granic możliwości, także ludzka psychika. Nie wiem jak z pracą na stałe, ale firmy zewnętrzne są fatalnie traktowane, najgorzej w Polsce.
    Elektryk

16.12.2022 14:22

Prosty przykład, nie wolno nikomu pracować bez rękawiczek nawet przy pracach precyzyjnych (podpinanie przewodów), natomiast jeśli jakiś zielony (BHP) idzie bez rękawiczek, jemu wolno, on rozmawia przez telefon albo inne tłumaczenia. Oni są święci, pracownicy (żółte kaski) nie mają prawa zdjąć rękawiczek. A i pomiędzy sobą nie mają jednolitych zasad jeden mówi że tego nie wolno drugi że wolno itp.
    Ten typ

04.02.2023 14:03

Praktycznie wszystkie negatywne komentarze tu są pisane przez jedną dziewczynę która nawet tutaj nie pracuje, nieszczęśliwie się zakochała w jednym chłopaku pracującym tutaj i w taki sposób wylewa swoje smutki i żale. Ja zdecydowanie polecam pracę.
    Blondi

09.12.2022 17:29

Powie mi ktoś czy przyjmują osoby na jakieś stanowiska, najlepiej na dwie zmiany Dziękuję koty
    Nowy pracownik

13.11.2022 15:38

Dlaczego u państwa wymaga się pracy powyżej 3m na stanowisko które tego nie wymaga ? Macie nad przejściami nad liniami bariery itp więc nic nie zagraża życiu i zdrowiu.

18.11.2022 20:22

Praca na wysokości powyżej 3m jest wymagana -tak, ze względu jak wyżej napisano. Platformy, podesty robocze . To że są obarierowane i dopuszczone do użytku nie znaczy że ktoś ma dyspozycje do takiej pracy i musi przejść badanie . Barierka nie chroni w 100% przed wypadkiem. Co do odrzucania osób z wadą wzroku to się nie zgodzę. Wiele osób nosi u nas okulary, soczewki - posiadają najróżniejsze wady wzroku za wyjątkiem ciężkich i pracują i mają się dobrze. Firma nawet jest w stanie poczekać jeśli w trakcie badań wstępnych wyszło że potrzeba specjalistycznej soczewki lub nawet operacji . Jeśli wada jest uznana za niepełnosprawność to tak osoba jest dyskwalifikowana- ze względu na specyfikację ciągu maszynowego.

01.12.2022 00:06

Jedyną barierą jest orzeczenie o niepełnosprawności - reszta w rękach potencjalnego pracownika .

11.10.2022 19:01

Po rozmowie kwalifikacyjnej brak zwrotki. Bardzo nieprofesjonalne zachowanie, brak szacunku dla kandydata i jego czasu.
    Blondyna

06.06.2022 11:33

Powie mi ktoś jak się pracuje w Kellogg's? Jaka atmosfera panuje? Czy warto podjąć taka pracę? Z góry dziękuję ????

14.06.2022 09:13

nadgodziny ustala ci lider czy można opłaca się nocne godziny brać 100 masz wtedy

14.08.2022 08:50

zgodnie z przepisami wiec masz ograniczenia ilości godzin pozdrawiam i oczywiście chęci lidera i braku pracowników z powodu L4 lub urlopu pozdrawiam
    Bolo

03.07.2022 19:37

Witam z tego co wiem najgorszy zakład w Kutnie totalne dno pracownik nikogo tam nie obchodzi. Liderzy i kordynatorzy śpią na nckach poprosić się nikogo o nic nie idzie.zmiany tragedia za psie pieniądze. Piora ludzia mozgi .Za 3500zl jesteś operatorem ,jakosciowcem,behapowcem,sprzątaczka obowiązków tyle jakby 7000tys netto plocili
    co za ukłąd

04.07.2022 07:38

to przykre ale masz rację ten kraj przestał kontrolować tego typu firmy , to fikcja to co piszą a co naprawdę dzieje się , jest coś takiego jak kontrole zakładów ale musiał by ktoś donoś złożyć bo pracujecie w warunkach ciężkich i trzy zmianowych . Ale nie mi o tym mówić liderzy powinni was wspierać a jak widać wolą bawić się w podchody ,miłego dnia słoneczny będzie pozdro

06.06.2022 20:12

Czy to dobry pomysł aby zatrudnić się o agencje Randstad? Jakie wynagrodzenie? Jaka wtedy panuje atmosfera w pracy? Czy warto się zatrudnić przez agencje? Dziękuję za wszystkie szczere odpwoedzi ????
    Lotos

26.06.2022 12:07

Agencja Randstad to porażka, dymanie pracownika ma każdym kroku
    Jan

17.02.2020 17:22

Niestety w tym co piszą użytkownicy forum jest dużo prawdy. Niby masz nie najgorszą kasę ale dołożą Ci tyle dodatkowych obowiązków ze w sumie to lepiej iść do innego zakładu za 300-500 zł mniej. System pracy to ruch ciągły każą iść do pracy w święta czy nowy rok, gdzie pracują tylko elektrownie czy wodociągi, bo chipsy są potrzebne.Kadra zarządzająca to kilka osób która od lat wymienia się tylko stołkami. Ogólnie sprawiają wrażenie ze zależy im na pracowniku ale to iluzja, powiedz coś o związkach zawodowych to odrazu straszą Cię ze przeniosą zakład gdzie indziej. Obłuda, nepotyzm i fałsz jak to w korporacji
    Pracowity

13.07.2021 21:00

W każdym zakładzie pracującym w trybie ciągłym idzie się do pracy również w święta... Chyba że ogłoszą przestój... To jest już przyjęta reguła...
    Lotos

26.06.2022 12:04

Zapomniałeś o stacjach paliw, tam też pracuje się na okrągło.
    Kandydat 2

22.06.2022 09:06

Czy praca na magazynie pakowanie, kompletowanie zamówień jest trudna dla osób początkujących i młodych jak wygląda taka praca? Jaka jest atmosfera w pracy 11-grupowej, na co trzeba być ostrożnym podejmuajc to wyzwanie xd.
    Gigu

21.06.2022 15:07

A Harry koordynator obsadził się w gniazdo tera, rodzinke obstawia na zmiany. A rodzinka duzaaaa, jeden team to za mało Lizi, lizi i posadka jest. Jak zawsze, burak.

21.06.2022 11:26

Orientuje się ktoś czy są może jakieś przyjęcia dla kobiet w młodym wieku ????? Thx z a odp

21.06.2022 13:47

musisz sprawdzić czy nadal są oferty pracy a wiek raczej tu nie ma nic do przyjęcia do pracy jeżeli jest zapotrzebowanie miłego dnia
    Boobo

14.06.2022 11:33

Jak z telefonami jest , na co uwagę zwracaja, czego trzeba się pilnować Dużo wymagają od pracowników, jak traktują młodzież?

14.06.2022 12:52

wszystko zależy od lidera ale ogólnie nie baw się telefonem , a co do młodych jak jesteś ok to tak będziesz traktowany rób swoje jak najlepiej i będzie ok
    Vika

14.06.2022 10:11

@co za układ wiesz może czy przyjęcia są jeszcze i na jakie stanowisko lepiej się za rekrutować? Thx za odpowiedź

14.06.2022 11:00

wiesz są zapotrzebowania ale musisz sprawdzić na ofertach o prace oni na bieżąco wystawiają kogo potrzeba i na jakie stanowisko pozdrawiam

Zostaw merytoryczną opinię o Uma Investments Sp. z o.o.