Co słuchać ? Jakieś wieści ? Ślusarnia jeszcze istnieje ???? ?
A może by tak w axito nakręcić komedie typu The Office tylko w fabryce. Jest opcja żeby firma zaczęła zarabiać xd
Biorąc pod uwagę umiłowanie zabawy co poniektórych można to połączyć z Chłopakami z baraków
Byłem na okresie próbnym jako operator CNC. Osobiście moje wrażenia są negatywne, na rozmowie złote klamki a w rzeczywistości jak najwięcej obowiązków brak jakiegokolwiek zainteresowania pracownikiem. Praca ta jest dobra dla ludzi, którzy stawiają pierwsze kroki w CNC włożyć detal i zielony. Osobiście nie polecam. Brak pojęcia o planowaniu pracy, człowiek przychodząc na zmianę nie wie czego ma się spodziewać co jest bardzo irytujące i zniechęcające do pracy. Podsumowując, jak robisz i się niczego nie domagasz to praca dla Ciebie. Osobą z własnym zdaniem oraz pojęciem o obróbce skrawaniem odradzam tą firmę. Dążą aby pracownik nie miał pojęcia o obróbce ani nie poszerzał wiedzy w tym kierunku. Zasada to robić jak najwięcej nawet buble. Przychodząc tutaj myślałem, że opinie na GW to po prostu wredne komentarze ale przekonałem się że to prawda. Jeśli masz ambicje to szukaj czegoś lepszego bo tutaj jest typowa produkcja dla Niemców. Zamówienia w "ojro" wypłata w PLN. Polakowi nie chcą dać podwyżki ale ściągnąć niemieckiego operatora już jest opłacalne choć nie ma wiedzy o obróbce. Pozdrawiam Pana. Kamila pseudo lidera :D proponuje najpierw nauczyć się kultury osobistej Pozdrawiam Zielony i dzwon
Miesiące mijają a problemy te same, tylko tak jakby wyraźniejsze niż wcześniej. Docelowo korzyści z przedsięwzięcia nigdy nie będą u pracownika, a u pracodawcy. Tylko o stosunek jednych do drugich chodzi. Szanujmy się. Hej lider, rzuć w końcu tym wypowiedzeniem bo ileż można.
Pan Kamil nadal szybki i nazbyt pospinany z wyschniętymi ustami czy już przystopował? W sam raz na lidera żeby jego przełożony nie miał poczucia że jego zastępca ma więcej wiedzy od niego.
Jest jeszcze darmowy parking ,owoce oraz przepyszna kawa z jury.Ja za to pozdrawiam wszystkich wypalonych z produkcji dacie rade!!!!
Lider nie walnie prędko wypowiedzeniem, bo: - jak ma zmieniać pracę to na takie samo najlepiej liderskie stanowisko z podobnymi benefitami. Biureczko, telefonik służbowy, koszulka polo - pensja: podstawa i nadgodziny w axito muszą się równać z podstawą w nowym miejscu, co jak co, nadgodziny są ok (?) - wychowywanie przełożonego pod swoje warunki drugi raz może się nie udać - przyjaźń z Władem może się wydać tak na co dzień w nowym miejscu pracy
Już zwineli czy zaczęło mlekiem i miodem płynąć?
Witam, po jakim czasie otrzymuję się informację zwrotną po rozmowie ?
Widać że kolejna rekrutacja i znowu stawki wieksze jak dotychczas...żenadaaa.... Jakoś trzeba zachęcić ludzi bo Niemcy cisną a brak chętnych rak do pracy ,można jak widać można kosztem innych pracowników wstyd HR gorzej jak wy juz się nie da ,chociaż myślę że wy dacie radę ????????????
Rzeczywistość jest taka , że nikt za waszą operatorską stawkę nie przyjdzie do pracy. Chcecie więcej zarabiać to musicie zmienić firme.
Ciekawe kto w tym roku będzie roznosił słodycze (sześć sztuk) na mikołajki i jako bonus za całoroczny ciężki wkład w istnienie firmy, a może i tego nawet nie będzie.
Podpisaną umowe o prace w Axito można porównać z posiadaniem biletu do cyrku.
Wstyd dla firmy. Wystawili ogłoszenie na operatora za 6500 kryjąc się za pośrednikiem gdzie ludzie od poczatku tej firmy zarabiają po 5100. Wydało się i, firma otrzymała cv swoich pracowników. Wystraszyli się i ogłosili podwyżkę w ratach do max 5 % oraz imprezę pracowniczą...Wstyd dla wszystkich zarządzających
Impreza pracownicza zapewne na hali za maszynami, tak w tygodniu między zmianami żeby maszyny szły, do jedzenia krokiet a do picia kawa z ekspresu. Na deser zapewne dostaniemy cukierki które zostały po zeszłorocznych świętach. Pamięta jeszcze ktoś obiecaną w poprzednim roku przed wakacjami po odejściu łysego kierownika, a obiecaną przez następcę oraz liderów imprezę jeśli będą terminowe wysyłki przez okres wakacji? Nadal się nie doczekaliśmy.
Co tam się dzieje w axito? Nadal (usunięte przez administratora) i brak kompetencji?
Dalej, dalej usuwać nie trzeba i tak każdy wie o co chodzi powiem więcej jezcze gorzej...
Firma to jedno wielkie nieporozumienie i nie bawen będąca bez najważniejszych ludzi na produkcji czyli operatorów bo każdy jeden szuka i chce stąd uciekać , dziękujemy za wszystkie starania w tym kierunku w szczególności HR i B....
Chyba HR ciężko pracuje bo komentarze na goworku znikają szybciej niż pracownicy z axito. Będzie 10 dzwonów do końca roku ?
Jeśli komentarze naruszały regulamin forum, to mogły zostać usunięte. Może Ty powiesz coś o pracy w Axito? Co sądzisz o tej firmie? Zastanawiam się ile tu rzeczywiście można zarobić, możesz podać jakieś widełki wynagrodzenia? :)
Szkoda już tracić czas na pisanie o tym. Niech 300 komentarzy które pojawiły się tu od grudnia i ciągłe poszukiwanie nowych pracowników mówi samo za siebie. Dni axito w Polsce są policzone i większość osób tam pracujących dobrze o tym wie.
No tak, często tutaj osoby te podkreślają, ale nie piszecie w sumie nic o tym, dlaczego tak jest. Co tam się powinno zmienić waszym zdaniem? Czemu nie warto tam iść albo warto?
Jasne że będzie 10 albo i wiecej, bo cala para w tej firmie zamiast na produkcji skupia się na codziennym wypelnianiu miliona excei, żeby następnego dnia stworzyć nowe excele, które wyjaśnią co było w tych wczorajszych.
Cześć, jestem zainteresowany zatrudnieniem w Axito na stanowisku Technika Serwisu. Wpadłem tu poczytać opinie, ale niestety widzę tylko jedną wielką spinę między pracownikami. Czy atmosfera poważnie jest tak zła że kłócicie się nawet na forum? Chciałbym też zapytać czy może się ktoś podzielić opinią na temat pracy jako serwisant oraz zarobków na tym stanowisku? Z tego co widzę, większość wypowiedzi pochodzi od operatorów, a podejrzewam że zarówno zarobki jak i warunki pracy na tych stanowiskach są inne. Z góry dzięki za pomoc ????
Śmiesznie tam u was, jak w szkole lub przedszkolu, a nie poważnej firmie. Zgodnie z tradycja kto leci w tym miesiącu?
Jestem zadowolony z firmy. Mimo że nikt mnie nie lubi. Średnio znam się na obróbce ale i tak zostałem liderem bo mam dobre układy z przełożonym.. Robie dużo zamieszania na mojej zmianie i nie szanuje nikogo w firmie.
Cześć, jestem zainteresowany zatrudnieniem w Axito na stanowisku Technika Serwisu. Wpadłem tu poczytać opinie, ale niestety widzę tylko jedną wielką spinę między pracownikami. Czy atmosfera poważnie jest tak zła że kłócicie się nawet na forum? Chciałbym też zapytać czy może się ktoś podzielić opinią na temat pracy jako serwisant oraz zarobków na tym stanowisku? Z tego co widzę, większość wypowiedzi pochodzi od operatorów, a podejrzewam że zarówno zarobki jak i warunki pracy na tych stanowiskach są inne. Z góry dzięki za pomoc :)
Słyszałem, ze w firmie są owocowe wtorki i czwartki, mam nadzieje, ze jak się tam dostanę to zrobią środowe pizze! Can’t wait!
Witam serdecznie i dziękuje za zainteresowanie! W naszej firmie mamy również do zaoferowania darmowy parking i prace w młodym dynamiczniej zespole! Dbamy o środowisko pracy oraz dobrą atmosferę. W kadrach staramy się aby każdy pracownik czuł satysfakcję z pracy i widział możliwość rozwoju. Zapraszamy do wysyłania CV!
Jakich pytań można się spodziewać na rozmowie rekrutacyjnej w firmie Axito Sp. z o.o.?
Dużo pytań o obróbkę. Strategie, mocowania. Konkretne pytania. Albo wiesz albo nie. Nie da się lać wody. Mi się tym razem nie udało. Ale nie oszukujmy się, dostać się do elity CNC na rynku Wrocławskim nie jest proste.
Staram się wyczuć choć ciut ironii w Twojej wypowiedzi, ale nie wychodzi. Nie ujmując niczego, nikomu tam zatrudnionego, ale Twój fragment wypowiedzi o elicie obróbczej we Wrocławiu jest czymś bardzo daleko odbiegającym od prawdy. Nie, nie i jeszcze raz nie. A jeśli się nie udało Ci dostać i tak rzeczywiście twierdzisz, to jeszcze mało wiesz. Za miliony niemieckich euro jakości pracy wbrew pozorom się nie kupi. Dotyczy to produkcji jak i każdej innej grupy. Gości w jeansach zwłaszcza.
I cyk kolejny kapitalny remont maszyny. Organizacja poziom axito.
Prezesi się zmieniają, a on nadal w komisjach. Pan „to wszystko winna logistyki” jest fałszywa osoba która udaje przyjaciela operatorów, ciekawe ze jeszcze nikt go nie spytał o to co zrobił aby zapobiec dzwonną na maszynach( nikt mi nie wmówi ze chyba 5 czy 6 dzwonów po których maszyna stała kilka tygodni w ciągu roku to normalna sprawa)
Jak się pracuje w Axito Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Axito Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 117.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Axito Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 108, z czego 7 to opinie pozytywne, 67 to opinie negatywne, a 34 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Axito Sp. z o.o.?
Kandydaci do pracy w Axito Sp. z o.o. napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.