PETRALANA S.A.
2 177

Opinie o PETRALANA S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PETRALANA S.A.

Waldi

Podpowiedzcie na jaką można liczyć na poczatku?

   
Tomasz

Czy tak dobrze pracuje się, że nie piszecie?

   
bobrek
@Tomasz 20.05.2018 16:42

nie - usuwają wszystkie krytyczne opinie:D

   
Anna

Czy ktoś z użytkowników może powiedzieć coś na temat warunków pracy w PETRALANA? Ktoś aplikował tam w ostatnim czasie? @Tomasz, czy możesz wypowiedzieć się na temat atmosfery w PETRALANA? @TomTop, może zechcesz nam opowiedzieć o przebiegu procesu rekrutacji w firmie PETRALANA? Jeśli oczywiście dysponujesz takimi informacjami. @O..k..o, czy skorzystałeś z którejś z ofert prezentowanych na stronie firmy? A może już jesteś pracownikiem PETRALANA?

   
Luidzi

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutację?

   
TomTop
@Luidzi 24.04.2018 22:42

tak, wszystkie informacje o aktualnie poszukiwanych ludziach, znajdziesz na ich stronie.

   
produkcja

a ja podam i co mi zrobisz, zakazy dotyczące niejawności wynagrodzenia dyskryminują pracowników i powinny być jawne - doczytaj i doszkól się. Zarabiam 2600 zł netto

   
Igor

Wysokość wynagrodzenia to temat indywidualny i na forum nikt nie może podać.

   
MarcinB

Pracuje w tej firmie i mam nadzieję, że to się nie zmieni, pensja jest wypłacana regularnie, mam podpisną umowę o pracę od samego początku, teraz na czas nieokreślony. Praca nie jest taka ciężka jak na początku wszyscy mówili. jest duża rotacja ale głłównie na najniższych stanowiskach. jeśli się wywiązujesz tutaj ze swoich obowiazków i masz potencjał to awansujesz, nawet dość szybko, a z każdym awnasem masz tez zaproponowane lepsze warunki. Ciągle dział HR szuka pracowników -teraz także wózkowych z doświadczeniem na kolejna zmianę.

   
Maksymilian
@MarcinB 27.02.2018 16:26

O jakich warunkach finasowych mowa na stanowisko operatora wózka widłowego? Posiadam uprawnienia.(I,II, III WJO) na każdy rodzaj wózka widłowego z kilkunasto letnim doświadczeniem co jak łatwo się domyślić żaden wózek widłowy nie stanowi dla mnie problemu. Moją skromną osobe wyceniam na min.20zł netto/godz.więc czy jest sens aplikowa

   
Zenek

Jak ktoś chce pracować to nawet gorsza praca nie jest zła. Ale niestety nie wszyscy idą do pracy żeby pracować!!!

   
kolega oczka
@Jarek 21.02.2018 16:17

4 zmianowa czyli 3 zmiany pracują 8h/24 a jedna odpoczywa tzn pracujesz 4 dni na rano 6 14 potem 14 22 potem 22 6 rano i w między czasie wolne

   
Karl

Zgadzam sie praca fajna ale na początek mogli by dawać więcej, nie wiem na co czekają az ludzie zaczną odchodzic? Pieniądze przynajmniej są co miesiąc bez opóźnień na koncie. Zatrudniają na umowe i to tez jest plus. Jak nie robisz numerów to masz gwarancje pracy -spoko

   
Stach

witam, chciałem napisac ze firma fajna a szczgólnie ludzie, gdyby pominąc karierowiczów co jezdzą na cudzych plecach -tych to nie pozdrawiam! Moje zdanie jejst takie ze lepiej pracowac tutuaj w polskiej firmie ktora sie rozwija i widac zmiany, niz po jakiś agencjach pracy!

   
TomcioTom

Szybka i konkretna informacja o przebiegu rekrutacji -pozdrawiam dział HR.

   
Luki

Jak wygląda praca na produkcji warto iść na rozmowę

   
Jarek kaczka

(usunięte przez administratora) kiła i mogiła nie polecam Produkcja praca masakra DUR tego działu tam nie ma kilku niby fachowców od gazowych dzwonków. Kadra śmiech na sali. Po z tym pełno przychodów.

   
panatoni

pracowałem na petrabałaganie - masakra płacą ale nie polecam nie ma normalnych ludzi,jakieś niedorozwoje z isovera + obcokrajowcy

   
pantalon
@panatoni 10.01.2018 16:34

Bo firma się rozwija, polska firma i miejsca pracy w Bytomiu -super, tak trzymać! Pamietam jak po tym terenie jeździły wózki do biedaszybów i węgla kradzionego ze składów, przygnębiający obraz zdewastowanego poprzemysłowego terenu (kiedyś tu była huta) -teraz stoi ladny budynek i potężna hala produkcyjna - zmienia się Bytom, bez względu na to co piszą frustraci, którym nie chce się robić.

   
kiedys

Przepracowałem w petralanie ponad rok, jak spotykam się z tymi co tam pracują to mogę powiedzieć że dużo się zmieniło, zorganizowali w końcu produkcję, zaczęli przestrzegać BHP, pieniądze takie jak płacili takie płacą - niestety. Ogólnie to cieszę się że nadal działa polska firma, szczególnie w Bytomiu gdzie zakładów jest bardzo mało, mogli by bardziej doceniać pracowników. fajnie że pomagają najbiedniejszym, jak widziałem w tym roku także przekazali paczki dla dzieci w szkole sp16

   
Bytom
@kiedys 29.12.2017 09:55

Gratulacje dla firm, które są gotowe na takie działania, że ktoś w nich pamięta, że nie tylko zysk ale także umiejętność dzielenia się jest ważna. Oby było więcej takich pracodawców w Bytomiu!

   
marek

4 ostatnie opinie jakiś żart ,firma żenująca brak słów nie ma w słowniku ludzi kulturalnych słów, które mogłyby dostatecznie obelżywie określić ich postępowanie.brak poszanowania dla zwykłego pracownika.

   
DobraOpinia

Gołym okiem widać dobre zmiany. Najlepszym tego przykładem jest magazyn. Panuje tam porządek. Aż milej się patrzy. I na pewno lepiej pracuje! Produkcja też na plus. Wszystko zaczyna się układać. W tym roku były nagrody świąteczne i paczki dla dzieciaków. Ogólnie klimat jest niezły. Fajni ludzie. Jest dobrze!!!!

   
Donek_TM

Jest to nowa firma, dwa lata na rynku. Praca jest ciężka na produkcji ale i wynagrodzenie to nie najniższa krajowa:). Inspektorka BHP podchodzi do przestrzegania zasad -i nie ma zmiłuj się. Pracuję ze świetnymi ludzmi i to duży plus na produkcji, praca na 4 zmiany. Na swięta otrzymaliśmy małą premie i paczki dla dzieciaków. Wiadomo mogło by być lepiej ale mimo wszystko cieszę się że mam pracę pod domem.

   
Były pracownik

Firma działa w chaosie. Nie szanują człowieka. Wynagrodzenia marne. Odpowiedzialność duża. Nie polecam i radzę trzymać się z daleka.

   
byly_pracownik

Polecam wszystkim udać się do ZUS i sprawdzić swój stan konta :) Im wcześniej tym lepiej.

   
Panjestnatak
@byly_pracownik 30.11.2017 10:41

Co za bzdura, jak czytam te wszystkie bzdurne opinie, to widzę że ludzie którzy się tutaj wypowiadają nie mają zielonego pojęcia o tej firmie, zusy sa opłacane na bierząco, podobnie pozostałe opinie nijak się mają do tej firmy. Praca jak praca i jak kogoś wywalili dyscyplinarnie albo nie chce mu sie robić to siedzi i wypisuje "obiektywne komentarze". Przez ponad rok uzbierało się komuś 2500 zaległości w zus -to co firma nie płaciła ok 200zł mieisęcznie???jeśli srednia wysokość sumy składek zus w miesiącu to ok 1 000zł

   
anonymous

Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej, sama rekrutacja tutaj była super, atmosfera nie przypominała przesłauchania, a byłem na kilku innych rozmowach i tak to wyglądało. Dwie Panie z którymi rozmawiałem -podczas rekrutacji - serdecznie pozdrawiam, były bardzo sympatyczne i udzieliły rzeczowych odpowiedzi na moje pytania -nie mam doświadczenia i chciałem jak najwięcej informacji wyciągnąc odnośnie pracy na lini produkcyjnej.

   
ASS_HIT

gratulujemy, pracujesz tam dalej ?

   
ByTyMon

Po przesłaniu dokumentów za pomocą strony petralana.eu -dostałem telefon i zaproszono mnie na rozmowę. Spotkanie trwało z 20 minut z kadrami, nie w Kato ale w Bytomiu na ul Konstytucji. Rozmowa była spoko w fajnej atmosferze. Zatrudniają na umowę o pracę. Od początku początku miesiąca rozpoczynam pracę na produkcji -więc później napiszę jak tam się pracuje.

   
Cezariusz

U mnie to trwało 1,5 tygodnia i zostałem zaproszony na rozmowę. Pani na recepcji przełączyła mnie do jakiś Pań, porozmawialiśmy chwilkę, wysłałem CV i czekałem na telefon.

   
Ciekawy

Mam takie pytanie. Czy naprawde jest tam ciezka praca fizyczna. Bo pracuje w innej formie juz pare lat i wiem jacy sa ludzie. Jak ktos jest leniem i.ma dwie lewe rece to zawsze bedzie narzekał lub czesto zdarza sie tak ze wielce chce zarobic a nic ze soba nie reprezentuje ze na moje oko nawet nie powinna taka osoba dostać 1000 zl. Mam dniowki nie raz ciezkie a nawet bardzo ciezkie. Lacze to wszystko z dodatkowa praca w weekendy wiec ciezka praca mnie nie przeraza. Ale co mam rozumiec pod slowem ciezka praca fizyczna ??? Staram sie o zatrudnienie w tej firmie i chcialbym co nie co wiedziec od ludzi co tam pracuja. Z gory dziekuje????

   
Receopadaja
@Ciekawy 05.09.2017 22:19

Nie dziwi mnie fakt ze pracujesz fizycznie,analfabeto.

   
Ave

Ktoś coś wie nt. pracy dla kierowcy kat. C? Ogłaszają się, ale zero konkretnych informacji o tym stanowisku, a telefonicznie nic nie chcą powiedzieć ;)

   
byl ale sie zmyl
@Ave 05.09.2017 14:56

Hahahha jak cos znajdziesz to wtedy pewnie dopiero zadzwonia hhahahaha w moim przypadku rekrutacja od wyslania cv do telefonu trwala 3 tygodnie hahaha

   
HUMAN

zgłosić do PIP-U niech sprawdzą czy są nieprawidłowości

   
ADi

sam juz sobie odpowiedziales

   
Mirek. Cz

Prosze o informacje na temat pracy w dziale utrzymania ruchu UR jak wyglada praca jaka tam ekipa pracuje oraz atmosfera na wydziale, awaryjność itd. Z tego co widze stale szukają pracowników

   
2X2

poszukaj na Łagiewnikach w Bytomiu

   

Zostaw opinię o PETRALANA S.A. - Bytom

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PETRALANA S.A.