PETRALANA

• Siemianowice Śląskie
  • Wojkowice
Opolskie - PETRALANA S A

3. Opinie o pracodawcach Bytom
  5. Opinie o PETRALANA S.A.

Opinie o PETRALANA Bytom

Nie przegap nowości o PETRALANA S.A.!

LuckiLucek

19.09.2016 16:25

1. Czy w Bytomiu jest 4-brygadówka? 2. Czy wdycha się tam jakieś niebezpieczne substancje? 3.Ilu ludzi na zmianie?
    bart

17.09.2016 07:16

Kolega się zatrudnił właśnie, 1500zł na rękę... śmiech na sali
    pracuś

09.09.2016 14:03

Pracuję w tej firmie już "jakiś czas". Moja ocena na ten moment 4/10. Brakuje kompetentnych osób na wyższych stanowiskach, zbyt duża ilość "statystów"!!! którzy "na moje oko" bardzo dobrze potrafią mydlić oczy Właścicielom, zupełnie niepotrzebne wyścigi na produkcji kto więcej ton wyprodukuje ( 2ooo-3ooo palet "gnoju" na magazynie, nadwyżki niepotrzebnie wyprodukowane, towar bez certyfikacji, zalegające na magazynie)o terminach wypłacania pensji nie wspomnę, ciekawe w ilu procentach produkcja pokrywa się z zamówieniami, brak porozumienia między produkcją i logistyką a było nie było pracują w jednym zakładzie?!?, produkcja patrzy tylko i wyłącznie na swoje interesy (premie za tonaż), według mnie okres zimowy będzie decydujący później będzie tzreba poważnie zastanowić się co dalej.... :) pozdrawiam

05.09.2016 23:14

Jak mam cię wyprowadzić z błędu skoro nie pracuje we wszystkich fabrykach tylko w jednej, i komentuje to co ludzie mówią o tej fabryce, porównując do miejsca w którym pracuje. A co do tekstu odnośnie "patrzenia perspektywicznie " , to ręce opadają. Jeśli jest tak jak mówią że zarobki to 1xxx zł to jak tu żyć przyszłoscia,skoro za taki pieniądz ciężko wyżyć teraz. Zakredycic się i czekać z nadzieją że zarobki się podniosą? Owszem jeśli się tego doczekamy to wtedy mogę Złożyć aplikację do firmy, ale obecnie wolę a wręcz muszę pracować tam gdzie mogę zarobić

07.09.2016 18:18

A widzisz! I tu mamy żywy i namacalny przykład tego jak to wiele do powiedzenia mają Ci, którzy tam nie pracują....

03.09.2016 08:37

najlepszym "pozytywnym bodźcem" dla pracownika są warunki pracy, zarobki etc. a walczyć o takie warunki dla pracownika powinien zarząd, a nie wychodzić z założenia że "nie podoba się to się zwolnij ", bo wtedy kolejny pracownik się zwalnia a firma dalej kuleje. wytłumacz mi proszę jeszcze raz dlaczego ktoś ma iść za 1800zl i walczyc z nadzieją za "a nuz się uda",miast iść tam gdzie mu będzie lepiej i się niczym nie przejmować

03.09.2016 10:25

Owszem, masz rację, że warunki pracy i zarobki to clou sprawy. Jestem tego samego zdania. Nie ma co do tego żadnych wątpliwości. A skąd wiesz, że Zarząd nie walczy? Czyżby warunki pracy w Petralanie były naprawdę takie złe? Praca na produkcji na pewno nie należy do najlżejszych, ale czy Petralana to jedyna fabryka w której na produkcji trzeba pracować ciężej? Zdaje mi się, że nie, ale jeśli się mylę, wyprowadź mnie z błędu. Najbardziej mnie boli, że w większości spotykamy się z negatywnymi opiniami na temat pracodawcy. Jakiegokolwiek...Czy to Petralana czy inny. Ile ludzi tyle opinii. Trzeba się z tym pogodzić :)

Kontakt - PETRALANA S.A.

Mazowiecka 11 40-732 Bytom

Branża główna: Przemysł ciężki

26.08.2016 21:19

Bez urazy ale brzmisz troche jak nawiedzona.Przykladowo taki trzydziestu kilku letni chlop zmienia prace dla korzystniejszych warunkow, zeby utrzymywac siebie i rodzine, a nie "walczyc" : D O co zreszta maja walczyc i z kim :D Fabryk w regionie mamy na tyle sporo, ze mozna sie zatrudnic i oczekwiac ze zrobisz swoja prace,dostaniesz swoje pieniadze i tyle w temacie, a nie bawic sie w zadno walczace serce firmy

02.09.2016 17:25

A właśnie, że z urazą. Nazwanie kogoś "nawiedzoną" jest w tym miejscu zupełnie zbednę. Czyżby pozytywne słowa kuły Cię w oczy? Owszem, masz rację co do 31-letniego mężczyzny. A słowo "walczyć" nie zostało użyte w swoim dosłownym znaczeniu. Ale gdyby nikt nie walczył, o nic nie walczył. Nie byłoby nic. Ani wojny ani pokoju. Ani nowych fabryk, ani niczego. Bo po cóż się męczyć, po co walczyć. Najlepiej iść po najniższej linii oporu, tak jak radzisz. I zdaję sobie sprawę, że nie wszystko wygląda idealnie, nie wszystko jest tak jak być powinno, ale czasami trzeba spojrzeć na pewne sprawy bardziej perspektywistycznie a nie tu i teraz. A może komuś potrzebne są pozytywne bodźce? Może ktoś chce wiedziec, że nie wszyscy złożyli broń. Że są i tacy, którzy dostrzegają jakieś szanse na poprawę. Nie wiem. Pewne jest jednk, że lepiej skrytykować pozytywy niż krytykować samą krytykę. To już byłby większy problem.

19.08.2016 16:44

zaorane

12.11.2016 08:28

Ta firma to porażka, nie polecam nikomu! 4tero brygadówka za nieterminowe 1500zł... ale widać frajerów lubiących "klimat w firmie"nie brakuje.
    DalejLama

14.11.2016 08:59

Fajna praca w fajnej firmie, pensje rosną wraz z czasem zatrudnienia. pracowałem tam i faktycznie mogę się zgodzić klimat jest spoko.

17.08.2016 17:45

Oczywiście łatwo wysypać z worka gro niepochlebnych komentarzy. A gdzie pozytywy? Czyżby rzeczywiscie było aż tak źle? Nie sądzę. Z tego co wiem, w pierwszej kolejności firma skierowała się z ofertami pracy w stronę mieszkańców Bobrka i Karbia. Efekt? Mizerny! Raz, mało chętnych. Dwa, brak dyscypliny i poszanowania dla wykonywanej pracy. Firma jest młoda, dopiero co weszła na rynek. Potrzebuje czasu i nakładów olbrzymiej pracy. Wskażcie firmę, która po niespełna roku czasu osiągnęła stabilność i nie boryka się z przejściowymi problemami finansowymi. Jeśli znacie takową, chylę czoła. Jestem przekonana, że Petralana osiągnie ten poziom, a pracownicy z dumą będą mogli stwierdzić, że dołożyli wszelkich starań w rozwój tej firmy. To tylko kwestia czasu. Nie stanie się to dziś i na pewno nie jutro. Kto czeka, ten się doczeka. Trzymam za was kciuki i wierzę w wasze powodzenie! Działajajcie załogo!
    rdz

13.07.2016 17:20

Pracownik, jak to wygląda z tymi nadgodzinami? W sensie że 8+ godz, czy może chodzi o weekendy? I jak są one liczone?

14.07.2016 13:56

Dość często pada pytanie czy zostaniesz dłużej choć nie ma nacisku ze strony przełożonych. Wszystkie soboty pracujemy nie ma obecnie możliwości wybrania dnia wolnego z powodu zbyt małej liczby pracowników oraz urlopów. Nadgodziny są niestety wypłacane jako normalna dniówka bez dodatku w formie premii uznaniowej. Dodatek nocny za dzień to 18.5 zł netto. Przy linii przygotuj się na pracę po średnio 196 godz miesięcznie w ruchu ciągłym (4 - brygadówka). Wypłaty fakt przychodzą z opuźnieniem do 5 dni ale w całości.
    PBM

20.06.2016 13:54

Jak sie nie chce robić to każda robota jest porażka. Zakład jak zakład - na produkcji od razu widać komu sie ręce zginają w dobra strone. Szanuj prace albo szukaj nowej.

10.06.2016 14:24

Sam pracuje na produkcji i nie mogę się zgodzić z wszystkim, wypłata ok nie zawsze w terminie, są problemy z obsadą stanowisk (zbyt mało ludzi) ale wynika to z krótkiego okresy produkcji. Co do BHP to my wszyscy jesteśmy winni ich nieprzestrzegania nie tylko kierownictwo. Co do stawki jak na początek jest dość przeciętne między 2000 - 2250 zł brutto nadgodziny niemal codziennie i płacone pod stołem. Sama linia jest nowoczesna ale ulega awarią ze względu na proces technologiczny. Praca nie zawsze jest ciężka, na szczęście choć przy niektórych produktach idzie się "zajechać"
    PETRALANA S.A.

13.10.2016 09:36

Dziękujemy za opinię na temat naszej firmy, wysokość wynagrodzenia jest uzależniona od stażu i doświadczenia naszych pracowników. Zlecane nadgodziny są ściśle uzależnione od sytuacji osobowej w firmie i nie są stałym elementem polityki personalnej.
    nonono

20.10.2016 23:48

"Dziękujemy za opinię na temat naszej firmy, wysokość wynagrodzenia jest uzależniona od stażu i doświadczenia naszych pracowników..." Bajka. Ludzie, którzy pracują od samego początku produkcji i potrafią obsłużyć maszyny, dostali mniejsze podwyżki od kolegów, którzy pracują 3 miesiące i nie potrafią obsłużyć maszyn/urządzeń.

Zostaw merytoryczną opinię o PETRALANA S.A.