PETRALANA

• Siemianowice Śląskie
  • Wojkowice
Opolskie - PETRALANA S A

3. Opinie o pracodawcach Bytom
  5. Opinie o PETRALANA S.A.

Opinie o PETRALANA Bytom

Nie przegap nowości o PETRALANA S.A.!

Normalność

11.06.2017 07:39

Ja pracuje i jest OK. Firma jest stosunkowo młoda więc to normalne, że struktury się dopiero tworzą i pewne rozwiązania są dopracowywane. Widać postępy i myślę, że z czasem będzie coraz lepiej. Niestety najprościej jest narzekać, może jeśli widzisz problem i znasz rozwiązanie wypadało by iść do przełożonego i mu o tym powiedzieć. Struktury są mocno spłaszczone więc zapewniam, że informacja dotrze gdzie trzeba.
    @

23.06.2017 17:05

A co to jest ten dzień otwarty na Petralanie to już drugi raz chyba tak próbują znaleźć ludzi na produkcję
    TOMek

26.06.2017 09:03

Masz możliwość zobaczenia jak działa fabryka, dowiedzieć się co będziesz robił na danym stanowisku i w jakich warunkach i na jakich warunkach a także odbycia rozmowy -coś jak rekrutacyjna, takie wstępne obwąchanie się, jest jeszcze poczęstunek i to było by na tyle -przynajmniej tak wyglądało to w zeszłym roku.
    haha

06.06.2017 09:43

Co za bzdura że firma nie działa -pracuje w petralanie na produkcji. System czterobrygadowy - dla mnie najlepsze rozwiązanie pod słońcem można załatwić wiele spraw w tygodniu. Stawka na początku nie robi szału ale spróbuj znaleźć coś lepszego na produkcji - powodzenia.
    precelski

06.06.2017 09:10

Pracowałem na magazynie i powiem jedno lubiłem tą pracę, pracowałem w fajnym zespole -powiem nawet że przełożony tez był spoko miał parcie na wyniki i trochę odbijało się to na atmosferze w pracy. Jak w każdej firmie są ludzie bardziej i mniej spoko... ale ogólnie nie było źle. Na zarobki nie narzekałem. Jak w każdej firmie są ludzie bardziej i mniej sympatyczni... ale ogólnie nie było źle.. podsumowując prace na magazynie -Pensja wypłacana terminowo ale nigdy przed terminem -Praca w zgodzie z kodeksem pracy i na podstawie umowy o pracę; -Socjalu brak
    lubiLubek

01.06.2017 11:29

w kwestii wypłat -pracuje od 6 miesięcy na hali i muszę powiedzieć że pieniądze zawsze były bez opóźnienia -pieniądze mogli by dawać większe tym bardziej że praca jest zmianowa i raczej do najlżejszych nie należy.
    lubiLubek

01.06.2017 11:29

Zums

30.05.2017 06:04

dobry duszku meza kolerzanki szwagrze corki, pracownicy sami doskonale wiedza czy sa poslizgi czy nie patrzac na wyciagli bankowe wiec nie musisz im w tym pomagac
    Małż żony

29.05.2017 18:05

Może głos trochę nie na temat, ale moze co nieco rozjaśnić. Żona pracuje w firmie współpracującej jako księgowa. Ma wgląd w płatności. Powiedziała, że na początku mieli poślizg, ale teraz regulują na bieżąco więc może to dobry znak dla pracowników. Powodzenia.
    Sam sie oszukuje

25.05.2017 20:01

Pracuję w tym zakładzie praktycznie od samego początku . Zapowiadało się naprawdę dobrze,można było sobie samemu wynegocjować stawkę za jak chciało się pracować,obiecane premie,nadgodziny,możliwość szybkiego awansu,nagrody za tonaż itd..Po miesiącu wszystko to okazało się nierealne...Nadgodzin nie wypłacają do dnia dzisiejszego pomimo kontroli PIP.O podwyżkach też można zapomnieć,rzeczywiście raz dali paczki na święta pracownikom+ekwiwalent pieniężny. BHP na bardzo niskim poziomie,trzeba się prosić o rękawiczki,czy maski.W temacie kierownictwa to można to określić tylko jednym słowem.... żenada. Nie wiem skąd właścicel Petralany pobrał tych ludzi ale swoimi błędnymi decyzjami hamują tę fabrykę,no i oczywiście za błędy na przykład Pana PP odpowiada nie on tylko operator lini...Stan osobowy na lini produkcyjnej też żenujący na 9 os. którzy powinni pracować na odbiorze pracuje 4 lub 5 którzy pracują za dwóch nierzadko bez przerwy. Kierownictwo jest tak zdesperowane iż, zatrudnia ludzi których wcześniej zwolnili za alkohol lub niechodzenie do pracy...śmiech na sali...Pewnie padnie pytanie dlaczego tam jeszcze pracuję...bo mam blisko i z swego wygodnictwa...ale juz im się kończy cierpliwość...
    @Bobrek

03.06.2017 14:41

Mieszkam na Bobrku, ale dla wiadomości nie pracuje na Petralanie i z tego co czytam to szczęście. Ale wydaje mi się że ten zakład stoi od pewnego czasu chyba nie ma tam produkcji
    xXxXx

07.06.2017 18:27

rozbudowa? heheh a może dlatego że trzeba (usunięte przez administratora) za marne grosze i co mądrzejszy stąd ucieka
    Pablo

23.05.2017 19:50

Jak wgląda praca na UR utrzymanie ruchu????

16.05.2017 09:28

A na jakie wynagrodzenie można liczyć w kadrach czy księgowości?
    moniek

22.04.2017 08:41

widać ze ich to nie rusza że odchodzą, co chwila jest ogłoszenie o przyjęciach i są nowi do roboty
    moniek

22.04.2017 08:39

widać ze pracownicy odchodzą co chwila są wystawiane oferty na przyjęcia do pracy chyba ich to nie rusza skoro jedni przychodzą a inni przychodzą :(
    Dżony :)

21.04.2017 12:39

piękny odpływ pracowników odbywa się po "wypłacie" w kwietniu... a kolejni w kolejce do odejścia... i ani złotówki na Święta nie dali... śmiech na sali...
    ???

22.04.2017 14:12

a po co dawac lepiej brac

17.03.2017 16:03

DalejLama

03.03.2017 11:49

Dokładnie, jeśli komuś nie przeszkadza praca w systemie czterobrygadowym, w święta, weekendy i całą resztę kiedy inni odpoczywają z rodziną to polecam ten zakład. Pieniądze na początek 1800-2100 zależy od stażu, doświadczenia i t p okoliczności. Na linii jest umiarkowany zapier....ol. Komuna i czy się stoi czy się leży to się należy już się skończyła więc jeśli szukasz pracy gdzie odpoczniesz to nie szukaj jej tutaj bo ktoś inny będzie musiał odwalić twoją robotę. Jeśli wszyscy by robili swoje to praca tutaj to by była bajką, a tak tylko jakieś fochy, że ci nie robią a ci nie słuchają.
    NeuSTW

03.03.2017 10:43

Procuje tam od kilku miesięcy i powiem: krytyczne opinie są tylko po części uzasadnione. Wypłata jest na czas tj do 10 każdego miesiąca, ponoć wcześniej takie opóźnienie były od czasu jak ja pracuję pieniądze były zawsze na koncie na czas, praca w systemie 4 brygadowym, praca jest fizyczna na linii ale następuje zmiana obowiązku i nie robisz przez cały dzień jednej rzeczy, czyli raz lepiej raz gorzej. Robisz swoje i nikt się nie czepia. Po trzech miesiącach podwyżka. Nie ma problemu z odzieżą roboczą, co do BHP to jest inspektor który pilnuje.
    starszy szeregowy

01.03.2017 10:45

Praca jest i to doceniam, jestem z Bytomia i pracuję w Bytomiu, nie marnuję połowy dnia na dojazdy i powroty z pracy, co do stawek to nie są to jakieś duże pieniądze ale też nie jest to najniższa krajowa, praca też nie jest najlżejsza, wraz z stażem, doświadczeniem i jeśli przykładasz się do tego co robisz to dostajesz też więcej kasy . Też chcą tutaj sprawdzonych pracowników i chcą ich utrzymać i to widać.
    sikor

01.03.2017 00:02

Witam mam prośbę do osób pracujących w tym zakładzie ! wiem że są przyjęcia na stanowisko automatyka na utrzymanie ruchu jak waszym zadaniem wygląda praca na w.w stanowisku czy osoby tam pracujące wyciągają 4tys netto czy warto tam złożyć cv za info dziękuję wszystkim
    mechanik

17.02.2017 10:18

Byłem na rozmowie jako mechanik za takie pieniądze to niech sobie szukają głupich śmiech to człowiek ma pracować za miskę ryżu ?
    Rocket

13.02.2017 11:54

To jest spoko praca -wypłata na czas, wbrew wcześniejszym wpisom, z ludźmi nad tobą można się dogadać jak to w każdej pracy są układy i układziki. Praca w systemie zmianowy. Pieniądze mogli by dawać większe.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w PETRALANA?

Kontakt - PETRALANA S.A.

Mazowiecka 11 40-732 Bytom

Branża główna: Przemysł ciężki

obermajster

08.02.2017 17:56

Witam. Jak tam robota na magazynie wyglada bo mam oferte? Ile zmian, jaka kasa...itp Dzieki

11.02.2017 15:35

Robota wygląda różnie (wiele czynników się na to składa). Stawki na początku nie należą do najwyższych ale z biegiem czasu jest szansa na podwyżkę (ale trzeba się wykazać).
    Ptok

13.02.2017 12:50

Pracowałem na linii i mogę powiedzieć że wózkowi mają o niebo lepsze zajęcie jak bym maił papiery na widlaka to bym dalej tam robił.
    Będzie&Nie będzie

08.02.2017 13:59

Dostalem oferte z tej firmy na magazniera zna ktos cos na temat zarobków, i czy warto się tam zatrudniać? Bo czytam opinie i nie bardzo mi sie to widzi?

01.02.2017 22:38

Jak wygląda praca jako laborantka w tej firmie? Ktoś pracuje/pracował na tym stanowisku i może coś powiedzieć na ten temat? szczególnie chodzi mi o opinie kobiet które tam pracują.
    Lukasz

20.01.2017 16:53

witam jak wygląda sytuacja jeżeli ktoś uczęszcza do liceum dla dorosłych jaki jest stosunek do pracownika w takim przypadku.
    Pracownik były już, na szczęście...

18.01.2017 19:43

Dzieciaki a rękawiczki do pracy dostajecie regularnie czy nadal raz na rok bo "behapowiec" trzyma je zamknięte w szafce??? Ten który tu pisał że pracując tam nie ma kontaktu z wełną i że nie ma tam zapylenia to chyba tam nigdy nie pracował...

09.01.2017 10:35

Jest polska firma, płaci w Polsce podatki, zatrudnia Polaków i jak ostatnio przeczytałem to pomagają rodzinom przekazując paczki świąteczne. Więc tak przeglądam opinie i nie rozumiem co jest alternatywą? zamknięcie fabryki , zwolnienie ludzi i importowanie wszystkich produktów? A kraj ten powinien jedynie eksportować bezrobotnych do UK? Mieszkami w Bytomiu już parę lat i nie widziałem w tym mieście tak imponującej inwestycji, głównie prowadzi się tu prace rozbiórkowe dawnych obiektów przemysłowych. Trzymam kciuki za powodzenie tej firmy.
    PanTalon

09.01.2017 10:46

Zgadzam się całkowicie, oby więcej firm podejmowało się pomocy najbiedniejszym a nie tylko wypracowanie zysku! Te paczki to świetny pomysł!

28.12.2016 12:46

Świetna firma, sąsiedzi -którzy są dość biedni- dostali od nich paczkę na święta z jedzeniem! Chociaż nikt nigdy tam nie pracował, widać że polska firma robi coś na rzecz mieszkańców Bytomia. Jak dla mnie postawa firmy super.

02.01.2017 14:22

Poszanowanie środowiska naturalnego jest jednym z fundamentów polityki produkcyjnej PETRALANA SA. Jedna z najnowocześniejszych linii produkcyjnych w Europie pozwala nam na spełnienie wszystkich obowiązujących norm w w/w obszarze działania. Co więcej, szczycimy się tym, iż zastosowanie mineralnej wełny skalnej jako izolacji termicznej, izolacji akustycznej czy izolacji przeciwogniowej przyczynia się do znacznych oszczędności i ochrony środowiska poprzez ograniczenie zużycia energii i emisji dwutlenku węgla do atmosfery. Podstawowymi materiałami wykorzystywanymi w procesie produkcji są gabro i bazalt – skały wulkaniczne, które dzięki swoim właściwościom czynią nasze produkty odpornymi na oddziaływanie czynników zewnętrznych, gwarantuje zachowanie właściwości i nienaruszalności izolacji w okresie wieloletniej eksploatacji. Wykorzystanie naturalnych surowców czyni wełnę skalną produktem naturalnym i przyjaznym środowisku.
    @Bytomianin

04.01.2017 08:23

Gratulujemy że macie najnowocześniejszą linię produkcyjno i to jeszcze w całej Europie, tylko dlaczego zatruwacie tą już nowoczesną wełną Bobrek i okolice przeciez lezą tego cale sterty na karbiu na bobrku i po drugiej stronie na koksowni i to juz tak nowoczesnie nie wyglada

19.12.2016 09:58

Praca w fabryce jest na prawdę spoko, pracuję dwa miesiące i jest ok, widać że firma dba o pracowników -wypłata mogli by podnieść ale reszta spełnia oczekiwania, warunki pracy, spełnienie BHP i odzież robocza .

17.12.2016 16:25

Jak ktoś chce pracować to będzie pracował a co do samej produkcji to nie jest źle choć góra mogła by czasami z pracownikami porozmawiać a nie że są od tego Majstrowie , nie wszystko mówią to co im przekazujemy miło by było jak raz na jakiś czas góra by zeszła na linie produkcyjną i by sie sama spytała nas pracowników co byśmy chcieli ulepszyć aby ta robota była lżejsza a nawet i sprawniejsza sami pracownicy nie maja nic przeciwko pracy mają tylko małą prośbę aby zlecenia były realne i nie 10 prac na raz tylko 6 a będziecie zadowoleni . Rozmawiajcie z nami a będziemy bardziej szanować prace .
    lub-TAG

30.11.2016 15:33

Może wełna pyliła przy jakiejś starej technologii produkcji, pracuję na linii i nic takiego nie mam miejsca, zresztą prawie nie ma kontaktu z wełną, z linii odbiera się zapaczkowane - zafoliowane płyty. A co do zagrożenia życia kiedyś trafiłem na taką informację: Jest to mit, który powstał lata temu. Przeprowadzono liczne badania i analizy (ogranizowane przez ośrodki niezależne), które jednoznacznie stwierdziły brak jakiegokolwiek wpływu wełny i włókien wełny na możliwość wystąpienia raka płuc. IARC (www.iarc.org), Międzynarodowa Agencja ds. Badań nad Rakiem stwierdziła ostatecznie w 2001 roku, że włókna wełny skalnej nie są rakotwórcze.
    Adam87

29.11.2016 21:26

Poczytałem wpisy i się nie zdecyduję mimo że biurowiec wygląda imponująco to jego widok nie wykarmi i nie wynagrodzi mi 1/3 życia które poświęca się na pracę choć jak widać niektórym to wystarczy hahahahaha

28.11.2016 10:20

Byłem na rozmowie -na drugim etapie. Firma robi bardzo dobre wrażenie, nowy biurowiec i bardzo fajne zaplecze socjalne, faktycznie nowa linia produkcyjna. Ludzie z którymi rozmawiałem są bardzo sympatyczni. Pieniądze jakie oferują na początek nie są takie złe jak piszecie.
    Też bytomianin

26.06.2017 23:21

Akurat
    lub-TAG

21.11.2016 09:49

Praca w tej firmie przy produkcji wełny nie należy do najłatwiejszych jakie miałem, ale jestem zadowolony, Praca w cyklu zmian 4 brygadówki to też jakieś urozmaicenie. Z mistrzami produkcji można dojść do porozumienia -nie traktują cię jak wyrobnika.
    lol

18.11.2016 17:42

Petralana czy Labore
    Lol

19.11.2016 19:25

To jest jeden twór jedno i to samo Labore=Petralana i pare innych
    Mieszkaniec Bytomia

08.11.2016 20:40

Widze tylko jedno robota na okraglo i mega gowniane zarobki pewnie wlasciciele tej super firmy, 1500zl dziennie wydaja na swoje zachcianki padnie to dziadostwo szybciej niz powstalo takich gownianych firm w tym miescie mamy pod dostatiem wiecej nie trzeba mysleli ze na bobrku i karbiu czarnuchow co beda za grosze robic znajda cepy jedne
    Patrio

09.11.2016 10:57

No jasne... lepiej by w Bytomiu nie było firm dających pracę, bezrobocie było by wyższe, państwo wypłacało by wsparcie bezrobotnym biedakom, a ludzie mieli by więcej czasu by sobie posiedzieć w oknach i popatrzeć na gruzy po dawnych hutach i kopalniach -to było by idealne miejsce na ziemi. A tak jest... polska firma z polskim kapitałem i płacąca w Polsce podatki, z nowoczesną linią produkcyjną mogąca konkurować z firmami zachodnimi -które wypompowują kapitał z kraju. A zarobki jeśli cię nie zadowalają to siedź sobie na parapecie i ciesz oczy zrujnowanym Bobrkiem.

19.10.2016 10:21

19.10.2016 11:53

Dziękujemy za zainteresowanie pracą w naszej firmie. Obecnie nie prowadzimy rekrutacji na stanowisko specjalisty ds. obsługi klientów eksportowych, jednak zachęcamy do przesłania dokumentów aplikacyjnych. Skontaktujemy się z wybranymi kandydatami w momencie pojawienia się wakatu. Od kandydatów na powyższe stanowisko oczekujemy bardzo dobrej znajomości języka właściwego dla danego obszaru działania naszej firmy.
    Magda

18.10.2016 20:45

Odnośnie wynagrodzenia 1 pracownicy administracyjni (biurowi) mają wynagrodzenie 2-3 tygodnie po czasie 2 większości pracownikom składki nie są płacone od grudnia 2015 roku - to tak jakbyście pracowali na czarno pozdrowienia dla moderujących profil
    dajciesobiepokój

25.11.2016 13:53

z całą pewnością zmiana banku powoduje opóźnienia w płatnościach, fajna baja na dobranoc. Wpisując w goglach nazwę "petralana" pierwszy wynik to komunikat z firmy windykacyjnej Kaczmarski "ta firma to dłużnik" i podana wysokość długu. To pewnie nadal wina zmiany banku.
    Fan

28.11.2016 10:12

co za bzdura -nie ma nic takiego
    Alex

05.10.2016 13:51

Pracuję od 6 miesięcy pierwsze dwa naprawdę były ciężkie, ale teraz nie mam na co narzekać atmosfera 10/10 cała reszta 7/10 ale to dopiero pierwszy rok firmy na rynku
    Devil

03.10.2016 22:00

Pracuje tu już jakiś czas, z początku bywało ciężko. Teraz widać już jakiś progres na linii, panuje ład, kasa coraz lepsza i dla tych co chcą pracować nawet premia się znajdzie. Najsłabsze ogniwa odchodzą , budują się całkiem zgrane i dobre brygady, które chcą pracować. Ogólnie klimat 8/10
    On

04.10.2016 18:27

Klimat? Klimat jest tu lepszy niż gdziekolwiek! Za klimat 10/10 !!! I oby tak było dalej! :)
    powaznie

19.09.2016 21:22

dajcie sobie spokój

Zostaw merytoryczną opinię o PETRALANA S.A.