Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2010-07-19 21:53:01 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o Cyfrowy Polsat S.A. - Toruń. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
S.O. - 2010-08-06 13:08:24 odpowiedz | cytuj
Dla wszystkich, którzy chcą pracować w tej firmie oto krótka relacja jak to wszystko w CP w Toruniu wygląda. Połączeń dużo, szczególnie popołudniówkami, czasem jedno za drugim nawet przez parę godzin, rano raczej spoko. Dużo klientów którzy czują się oszukani, dużo niezadowolonych ludzi dzwoni. Z wyjściem na przerwę przesadzają, bo może wyjść tylko jedna osoba na sześć (??!!). Bez przerwy testy, retreningi, ciągła kontrola, niesamowicie drobiazgowa, jak wyjmiesz telefon choć na chwile, dostaniesz karę albo notę, za którą mogą później zawiesić cię w pracy. Wymagają dużo a płacą żałośnie mało - 6,56 na rękę dla studenta. Często jest tak, że w rozmowie z klientem widzisz że on ma rację, a nie możesz przyznać mu racji, bo trzeba bronić dobrego imienia CP, nie myśl wtedy o tym ile Ci płacą bo gul skoczy.Kadra kontrolerów ogólnie spoko, poza jedną młodą (wyglądającej na 10 lat więcej) osobą płci żeńskiej, złośliwą, arogancką, chamską, niedowartościowaną i wyżywającą się na konsultantach za brak swoich kompetencji, kompletnie aspołeczną i niemającą pojęcia o współpracy z innym człowiekiem i pracownikiem (jak tu traficie to od razu rzuci się to wam w oczy).
ogólnie jednak nie jest tak źle jak już trochę posiedzicie na słuchawkach. Praca jednak raczej dla studentów nie na stałe, bo nigdy nie wiadomo czy biurokratycznie zachowujący się kontrolerzy (szczególnie jeden sługa doktryn) nie zawieszą cie w pracy za pokazanie choćby kabla od telefonu. Kolejne informacje będę pisać na bieżąco.

Forest Gump - 2010-08-19 11:36:38 odpowiedz | cytuj
Praca w CP przypomina mały [( usunięte przez administratora ).Rzeczywiście wyglądającą o 10 lat starzej (ciekawe jak będzie wyglądać przed 40 ) Płaca żałosna , normalny wyzysk . .Strategia CP polega na kompletnym braku szacunku do klienta jak i pracownika!! Proponuje aby ktoś otworzył również dział utrzymania pracownika ! Choć to i tak nic nie da dopóki kadra nie zacznie traktować ludzi jak ludzi a nie jak numerek który nic nie znaczy bo i tak znajdzie sie jeleń który tam przyjdzie . Bardzo sobie współczuje pracy w tym miejscu . Pozdrawiam
do foresta - 2010-08-20 18:05:56 odpowiedz | cytuj
Ten pan pewnie nie zdał testu, wszedl na forum i wyladowal swoje emocje... Ciezko bylo usiasc i sie pouczyc =) przychodzi taki i mysli ze od razu go przyjma,,, trzeba sie troche postarac, a dopiero potem parzekac.
S.O. - 2010-08-23 13:50:29 odpowiedz | cytuj
do foresta - 2010-08-20 18:05:56

Może i testu Forest nie zdał i trochę się wyładował, ale dużo z tego co napisał jest niestety prawdą. Trzeba większość czasu zachowywać się jak robot; nie wychylaj się, nie rozmawiaj przez ściankę działową, nie przechylaj się na fotelu, nie rozmawiaj z koleżanką z boksu obok mimo, że do tego wystarczy odsunąć się ok 50 cm do tyłu i faktycznie to absolutnie nikomu nie przeszkadza, nie kręć się na fotelu itd, itp. Ostatni hit to cudowne rozmnożenie się kamer kontrolujących zachowanie i postawę konsultantów przy stanowisku pracy. Takie kamery owszem przydałyby się, ale w innych oddziałach CP, które zajmują się reklamacjami, faxami i przeksięgowywaniem. Proponuję podpiąć minikamery do nadgarstków osób tam pracujących, może wtedy zabraliby się do roboty i na infolinii nie trzeba by było tłumaczyć klientowi czemu pieniądze nie są przeksięgowane od 3 tygodni a pani konsultantka zapewniała, że będą w ciągu 48 h (poinformowała zresztą dobrze, jak ją uczyli na szkoleniu). Co do kadry szkoleniowej i pewnej pani kordynator o której się tu pisze, to ostatnio chyba się trochę poprawiło, chociaż hmmm.... może to tylko chwilowy stan, więc poczekajmy jeszcze trochę aż pokaże swoją prawdziwą (młodszą ?) twarz. Rozumiemy, że praca tylu osób w jednym miejscu musi być w określony sposób kontrolowana, ale nadgorliwość w tym zakresie jest niewskazana. Koordynatorzy (nieliczni), chyba nie mają świadomości, że taki stan rzeczy wpływa dyskomfortowo na psychikę pracownika, kiedy nadgorliwie ogranicza się jego zwykłe ludzkie odruchy chociażby pogaworzenia w pracy z drugą osobą, a ten właśnie aspekt wydajności pracownika (morale) najmniej obchodzi koordynatyorów i to jest największy błąd pracodawców. Wymaga się bardzo wiele, a szybko i surowo każe, zachwiana jest na tym CC proporcja współpracy. Może trochę przesadzam, bo przecież CP dniami i nocami bez przerwy myśli, jak tu dogodzić pracownikom. Dziękujemi Ci CP za założenie suszarki do rąk, mydelniczki i postawienie koszy na śmieci przy boksach (z kilkumiesięcznym opóźnieniem). Tak bardzo się dla nas staracie, że nawet pytacie ile chcemy płacić za kanapki; naprawdę aż łezka się w oku kręci! Jest super nie ma co narzekać, pomódlmy się jeszcze tylko w intencji działu technicznego, aby nasz Stwórca uzdrowił ich poczucie czasu (pamiętajcie moi drodzy: 48 h, 14 dni, 30 dni), żeby pracowali tak ja się tego od nich wymaga, amen. Pax między chrześcijany i zapraszam do zalogowania !
hehe - 2010-08-24 13:02:18 odpowiedz | cytuj
ole mamy mydelniczke i szuszarke do rąk bóg zapłać
S.O. - 2010-09-01 11:11:33 odpowiedz | cytuj
Ostatnio zalewa nas powódź. ( usunięte przez administratora )zresztą z winy (a jakże !) naszych ukochanych działów CP. Oby te wały nie zostały przerwane jak ten( usunięte przez administratora )i. Koordynatorzy coraz mniej chętni nam pomagać, gdy idzie się do nich po pomoc, patrzą jak na idiotę, który nie ma prawa niczego nie wiedzieć po paru tygodniach pracy. Wybrano spośród nas osoby mające ulżyć grzędzie w pomocy nam. Sami spoko ludzie w ogóle się nie zmienili od czasów jak siedzieli sami na słuchawkach. Zbliża się powoli czas wypłaty prowizji od sprzedaży, zobaczymy jak zachowa sie CP; albo zachęci albo zniechęci do sprzedaży.
sesese - 2010-10-22 10:09:41 odpowiedz | cytuj
Stawka wynosi ( usunięte przez administratora ) miesiącach przy przedłużeniu umowy dostaje się podwyżkę, więc nie jest tak źle jak tu piszą,po za tym można pracować na zasadach firma-firma i wtedy z prowizjami można całkiem sporo zarobić(w październiku się o tym przekonalismy). Praca mi sie podoba, co prawda trzeba było opanować sporo materiału, ale to jest normalne, wkońcu jest to praca w obsłudze klienta, i jednak wiedzę trzeba posiadać. Atmosfera też jest fajna, można sie dogadać z każdym z koordynatorów.
k.... - 2010-10-24 18:56:48 odpowiedz | cytuj
Ludzie!!!!
Skoro tak bardzo Wam się nie podoba to po jaką cholerę tu dalej pracujecie?! nikt Was nie trzyma ... zwolnijcie się i szukajcie "lepszej" pracy w Toruniu nie ma to jak srać we własne gniazdo....
Myślę, że podejście ludzi do pracy jest tragiczne... niektóre osoby zachowują się tak jakby łaskę robiły, że pracują!!
Pamiętajcie!! to nie te czasy, NIE MA ludzi niezastąpionych!!!
Lolek - 2010-12-22 14:39:07 odpowiedz | cytuj
Mówicie, ( usunięte przez administratora )na rękę za godzinę pracy to mało? W takim razie zapraszam do pracy w Cinema City - tam na rękę wypłacają studentowi, np. na kasach( usunięte przez administratora ).. i niestety to się nie zmieni, bo mają full chętnych ludzi do pracy. Na filmy można chodzić od pn do czw za frykasa, ale tylko wtedy, gdy sala jest nie za pełna i maksymalnie po dwie osoby... ( usunięte przez administratora )można kupić sobie na film zestaw pracowniczy, tj. średnia cola i średni popcorn. Z atmosferą bywa różnie... tak więc nie narzekajcie!!!
anonim - 2011-02-04 20:05:41 odpowiedz | cytuj
jakie godziny pracy? czy na umowie zlecenie sa tez prowizje od umow, przedluzen itd?
trthfm, - 2011-02-06 18:08:19 odpowiedz | cytuj
8-15 albo 15-22, jak chcesz zarobic robic 14h sobie, jak nie to po 7, prowizje sa dla wszystkich tak samo, nie jest zle jak na torunske lipne warunki
anonim - 2011-02-06 20:25:11 odpowiedz | cytuj
Ja dopiero zaczynam,a dzisiaj w dodatku nie zdałem testu pracowniczego.Od momentu rozpoczęcia szkolenia,usłyszałem wiele negatywnych opinii,głównie na palarni.Uważam iż jest to wszystko bardzo mocno przesadzone.Młodzi ludzie,ich pierwsze doświadczenie zawodowe,więc zarazem pierwsze rozgoryczenie.Jeszcze dużo przed nimi,a wtedy Polsat będą wspominali w znacznie lepszych komentarzach.Jedno jest pewne,bez uważnego słuchania na szkoleniu i solidnego studiowania skryptu, lepiej złożyć papiery na kasjera w Real.
lnkzmv - 2011-02-21 20:07:09 odpowiedz | cytuj
tak oczywiście akceptujmy wszystkie warunki i pracujmy jak jakieś popychadła po co nas szanować po co nam godność?
Najlepiej to tylko jest zarabiać na opłaty a w ogóle to wszyscy idźmy pracować charytatywnie przecież możemy jeść kamienie albo korzonki roślin obsikanych przez zwierzęta na ulicy, a za pieniądze które znajdziemy możemy utworzyć fundacje wspomagające nasze przedsiębiorstwa :)
4534636 - 2011-03-03 11:14:33 odpowiedz | cytuj
jasne, bo najlepiej przyjsc popracowac 2h i dostac 2tys zlotych wyplaty. Przychodzisz robisz co firma karze i koniec, nie chce sie pracowac to nikt nie zmusza, sa proste procedury, i trzeba sie ich trzymac. Masz robic TO i TO ,, jak nie to dowodzienia. Patrzac po Toruniu, tutaj jest jedna z lepszych plac w tym od biedy miescie.
surgeon - 2011-03-09 02:48:33 odpowiedz | cytuj
hahahahah jedna z lepszych płac, dobre
246436 - 2011-03-12 20:07:20 odpowiedz | cytuj
jak dla studenta slepa palo,, bo tak ( usunięte przez administratora ) studiujesz zarazem :) jaaasnosc
Kantman - 2011-08-16 23:13:18 odpowiedz | cytuj
A gdzie lepiej - w CP czy Contact Center. A może w Telbridge? Ma ktoś jakieś porównanie? Chodzi mi o trzy kwestie: zarobki, godziny pracy i podejście do pracownika.
Kantman - 2011-08-18 22:12:12 odpowiedz | cytuj
Kasandra - 2011-08-17 20:34:11Na początku obiecywali kokosy, byli niesamowicie ekstra mili i grali jedna wielką szczęśliwą rodzinę. I wystarczyło, że człowiek dał się nabrać na te ich ściemy i podpisał umowę na zasadzie firma w firmie i nagle ich druga twarz doszła do głosu. Zaczęło się. By awansować trzeba mieć plecy,( usunięte przez administratora )najlepiej pracować tam, cała dobę. Chcesz się do kogoś odezwać - ( usunięte przez administratora ) chcesz postawić wodę na biurku - ( usunięte przez administratora ), dotkniesz swoją komórkę - ( usunięte przez administratora )ą. Ludzie są ( usunięte przez administratora ) Dziękuję uprzejmie za info. Omijać będę z daleka.
anonim - 2011-12-05 13:45:42 odpowiedz | cytuj
Popieram poprzednia wypowiedz--robota na 1 rzut oka nie wyglada źle--siedzisz za biurkiem,godziny sobie można poustawiać(jak studiuje sie to jest wiele lepiej -pracujesz na zlecenie-przychodzisz kiedy chcesz-dostajesz kase i o nic sie nie martwisz ,ci co sa na firme maja duzo gorzej)--ale to w zasadzie koniec plusów...Minusów jest dużo wiecej-i z każdym miesiącem coraz gorzej--glupie procedury-musisz robic z siebie idiote przed klientami..Pracowalam tam dość długo--poczatkowo nie bylo źle ,syf sie zrobił na wiosne jak wprowadzili\\\\\\\"windykacje\\\\\\\"--od tamtej pory jak siedzisz naogólnej to ani sekundy przerwy-gadaj cały czas,na windykacji niby mniej ale dwonisz i zawracasz d..pe ludziom....I najwiekszy minus--wszechobecne włażenie w dooope!!!-Jak wlazisz w doope komu trzeba to możesz olewać procedury,wszystko robić źle-nawet wyzywac klientów--wynik bedzie jeden z najlepszych....Jak nie włazisz w doope to oceniaja według uznania--niegdy niema dobrego wyniku \\\\\\\"za zasługi\\\\\\\"...Jak podpadniesz komus to możesz być najlepszym konsultantem na swiecie a wynik bedziesz mieć jakbys 1 dzień siedział \\\\\\\"na słuchawkach\\\\\\\"....Całe szczeście mam od miesiaca prace zgodnia ze skonczonym kierunkiem(w administracji panstwowej)-pierwsze dni pracy w urzedzie to szok--jedyne telefony jakie wykonuje to do znajomych i kolegów z pracy,zero durnych formułek-net bez ograniczeń(w cp masz tylko forum firmowe-na ktore niema czasu zajrzeć)....
T.K.R.C.W.L - 2011-12-11 23:37:28 odpowiedz | cytuj
Zgadzam się z poprzednią wypowiedzią; jest tu jedna, uważająca się za gwiazdę, nie mająca kompletnie pojęcia o tej pracy osoba, która 100 razy lepiej nadawałaby się na manicurzystkę, a nie nie na kogoś kto odsłuchuje i ocenia rozmowy; jak można było taka szmatę dopuścić do oceny rozmów ???!! Jeśli takie idiotki będą pracować tam to lepiej sobie chyba w łeb strzelić...A nowie kierownicy to szczyt niekompetencji; większych idiotów świat nie widział...
student - 2011-12-15 17:52:03 odpowiedz | cytuj
Już nie przesadzajcie, praca dla studenta jest ok. siedzisz sobie i gadasz, ciepło jest , na głowę Ci nie pada, jeżeli wiesz o czym mówisz to nikt się nie przyczepia. Kasa jest spoko, czasem większa prowizja wpadnie ale to zależy od miesiąca, Kiero jak wszędzie nigdy wszystkim się nie dogodzi. Jak się wam nie podoba to nie wiem czemu tam siedzicie, idźcie lepiej na kase do reala.
realista - 2011-12-16 07:43:25 odpowiedz | cytuj
zadajcie sobie pytanie czym jest praca?
Czy pracownik ustala zasady?
Przychodzi się do pracy i się podlega pewnym prawom wewnętrznym, a poza tym płacą za wykonywaną PRACĘ, a nie za siedzenie na pupie, załatwianie swoich spraw i gadanie o dupie maryni.
Chcecie zobaczyć z dupy infolinie? To popracujcie dla firmy która sprzedaje odkurzacze, garnki i inne takie rzeczy. Z tego co wiem w cyfrowym nie robi się nic co wykracza poza ramy pracy i nikt nie poczuje się zdziwiony jak dostaje telefon z polsatu, jak to ma w miejsce sprzedaży rzeczy o których nie macie w ogóle chęci słuchać.
Pracują tam znajomi i kasa jest dobra, a jak stosuje się do zasad pracy jakie ustala firma nie ma najmniejszych problemów - czyli jak się pracuje to jest wszystko w porządku... ciekawe, nie? Wystarczy pracować i jest ok.
Widać nie pasuje to leserom, którzy myślą że przyjdą sobie posiedzieć i pościemniać. Druga sprawa to zazdrośnicy, którzy nie dostali awansu. Raczej takie osoby wylewają tu żale...
Śmiech na sali niektóre wpisy...
Współpracownik - 2011-12-16 22:46:40 odpowiedz | cytuj
Do powyższego - praca? Pracownik? Chyba realista zapomniał, że w BC/CP wszyscy są współpracownikami... a to, że codziennie około 200 osób wykonuje zlecenia w jednym miejscu, to tylko taki przypadek ;)

A samo miejsce jest w miarę ok - wygodne fotele, ciekawi ludzie. Kierownicy (oj, przepraszam, co tu robią kierownicy - przecież nie ma pracowników) i starzy kontrolerzy są ok (w większości), nowi w sumie nie wiadomo. W każdym razie, jeżeli nie można wykonać powierzonego zadania w określonym terminie, to zawsze jest możliwość ustalenia innego dnia - nie ma z tym problemów. Co do awansów (też bez pracowników termin trochę nie na miejscu) - do większości osób nie można mieć zastrzeżeń - wykonują inne zlecenia, bo w poprzednich dobrze się spisali/spisały. Jedyne co denerwuje, to wykonywanie czasami przykrych zleceń - rozmówcy często nie wiedzą ile jest 2+2 - ale to bardziej drażni mnie jako człowieka i uświadamia, w jakim kraju i wśród jakich ludzi żyjemy.
jednoosobowa firma świadcząca usługi BC - 2011-12-17 01:09:55 odpowiedz | cytuj
Wyjdzcie z piaskownicy ludzie...
Jak czytam niektóre komentarze frustratów tutaj to ręce mi opadają...

Po pierwsze zlecona usluga jest dobra kasowo, jak nie siedzisz jak wazon to z prowizji idzie zarobic kupe szmalu, szczegolnie na umowie zlecenie

Po drugie - procedury sa - jak zawsze przy masowej obsludze klienta, jak masz jakakolwiek gadke klient nawet nie poczuje za bardzo ze nawijasz mu to co musisz, ale jak siedziales jak wazon i gadales jak katarynka to czego sie dziwisz ze robiles z siebie idiote...

Po trzecie - jak masz problem z ludzmi i pogodzeniem sie z faktem ze sa rozni i co gorsza sa "nad Toba" to sprzedawaj w kiosku, sam na sam ze swoim wazonostwem, nikt Cie nie trzymal.

Po czwarte - pracujecie na infolini i macie bol doopy ze klienci sie lacza i musicie gadac !? A na windykacji zle bo music dzwonic ? Odkryles przedemna nowy poziom swiadomosci. Ja Cie prosze, nie dobijaj mnie...

Jak juz nawet jestes wazonem to mogles sie zglosic do szkoleniowki, na retrening, z tym nigdy nie ma problemu, wtedy chociaz dokleja Ci ucho zebys byl lepszy wazonem jak juz musisz nim byc.

Na firme rowniez sie oplaca, stawki wypadaja duzo korzystniej, mozliwosci odliczen, itp. itd. trzeba tylko wiedziec co sie wogole robi ;), jak nie masz pojecia o prowadzeniu dzialalnosci i plusach z tym zwiazanych idziesz na zlecenie i masz z glowy.

Klimat jest dobry, kupa fajnych ludzi, dobre warunki, praca elastyczna, jak chcesz to sie nie narobisz, jak chcesz to zarobisz, jak umiesz to zrobisz obie te rzeczy naraz...

Racja, niektorzy ludzie sa trudni ale wystarczy odrobina gietkosci i Ciebie to nie trafia.... no tak, zapomnialbym, jestes wazonem...

I wisienka na torcie w Twoim wydaniu drugi anonimie :

"Całe szczeście mam od miesiaca prace zgodnia ze skonczonym kierunkiem(w administracji panstwowej)-pierwsze dni pracy w urzedzie to szok--jedyne telefony jakie wykonuje to do znajomych i kolegów z pracy,zero durnych formułek-net bez ograniczeń"

Ale Ci zazdroszcze ;) Fajnie masz ;) Caly dzien siedzisz na tylku i nic nie robisz... Wszyscy sa fajni, i mili, dywan Ci rozwijaja jak idziesz do pracy, MASZ TELEFON I DZWONISZ DO ZNAJOMYCH, MASZ INTERNET, no bomba :) Mi dzis wyszlo ze po przeliczeniu za godzine pracy kupie sobie ok. 2,5 paczki fajek , a Tobie za chasanie w urzedzie jak placa ;)?

Zdrowia zycze i wynikow w pracy :)
x