brak logo

P.P.OKNOPLUS.SP.Z O.O.

Kraków

Opinie o P.P.OKNOPLUS.SP.Z O.O.

fan 2016-12-27 16:12
jeszcze pracują????????????????????????????????????????????????
3
Były Pracownik 2016-12-27 20:35
Moze bardziej przepakowywuja :) i nakleja naklejki ze okna niby z Oknoplusu a nie gdzies z swiata ;)
9
budowniczybob 2016-12-29 17:27
Pracowałem w tej firmie od samego początku. Pani Renata KP już zapomniała z jaką gorliwością usuwała mądrych i wartościowych ludzi z tej firmy. Wspólnie z panem prezesem i panią Izą T przescigali sie w pomyslach jak ludziom dokopać. Przyszedł czas i na nią...Może choc przez chwilę poczuła jak to jest. Swoją drogą , ciekawe ile pan prezes zaplacił jej za milczenie przy zwolnieniu ? Z tego co widzę firma tonie w grajdole, który sami rzadzący sobie wykopali.
7
Jacek SZ 2017-01-06 04:02
Pozdro od monterów
1
były pracownik 2017-01-12 22:20
Witam nie polecam pracy u nich ponieważ zarobki na poziomie 1700-1900 zł za ciężką prace. Firma przy zatrudnieniu oferuje podstawę czyli najniższa krajową która ma wzrosnąć o 50% po upływie 3 miesięcy ,ale
tak się nie stanie ponieważ pan kierownik umiejętnie mówi o podwyżce nie podstawy ale premii która jest naliczana od wyprodukowanych okien. Jeśli komuś odpowiadają zarobki w takiej wysokości to dobrze trafił.
Pozdrowienia dla pracowników produkcji.
5
Inwestor 2017-01-25 17:48
Czytam opinie tutaj o pracodawcy i oknach jak mam wiedzciec czy w domu mam okna z oknoplusu czy podroby????
2
Krzysztof 2017-01-25 19:44
a kiedy okna były kupowane? jedynie po dacie zakupy można podejrzewać że ma się "podróby" Jednak udowodnienie mało prawdopodobne
1
zadowolony 2017-01-28 20:35
Jesli masz podróby to bądź zadowolony bo przewyższają jakością obecną produkcję Oknoplusa którą wykonują nowo przyjęci Ukraińcy oraz kobiety bo ma być tanio wyprodukowane a drogo sprzedane.
7
dana 2017-02-04 10:21
Kto to jest metafen?
2
pracownik 2017-02-08 18:39
Prawda jest taka, że gó..kupe się znacie. Restrukturyzacja zawsze boli i nie jest łatwa. Ograniczony umysł nigdy nie dostrzeże pełnej perspektywy.
1
Bystry obserwator 2017-02-09 07:33
Pracowniku czyżbyś wyłączył myślenie i zamknął oczy? A może jesteś z drużyny uzdrowiciela..
5
Darek 2017-02-10 18:11
haha jaka jest na celu ta twoja pełna perspektywa? taka żeby zabrać jednym żeby drudzy mieli więcej? bo na tą chwile tak to wygląda. Jeżeli według ciebie na tym polega Restrukturyzacja to nie mamy o czym rozmawiać. Zacznijcie ogarniać ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo nawet tego nie potraficie zrobić a za coś pieniądze bierzecie.
4
Były murzyn 2017-02-16 08:22
Dramat, kiła i mogiła [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Oświęcim w Libertowie. Wyzysk, dźwiganie ciężarów niedopuszczalnych, mobing. Ludzi w biurze zatrudnionych masa w porównaniu z latami poprzednimi, a braki materiałowe jak nigdy przedtem, niby porządek 5s Ale tylko z zewnątrz, w środku syf i nieudolność kadry zarządzającej. Dział techniczny nawet nie wie jak wygląda zamek w oknie, ale i tak jest najmocniejszą stroną w tym obozie. Ogólnie rzecz biorąc trzymajcie się z daleka, a Ci którzy jeszcze tam zostaliście uciekajcie jak najdalej. Dobra zmiana tylko w PiSie i Okno+.
5
BOLEK 2017-02-17 20:40
Zacznijmy wszystko od początku,już kilkanaście lat temu pani RENATA KP pozbyła się UZDROWICIELA (chorego pasożyta ) bo widziała czym on śmierdzi (ona też wybierała ja*a była ciężka praca ale były zarobki i była praca) ale jak już ktoś wyżej napisał ona prowadziła całą firmę umiejętnościami , a nie umiejętnym zamiataniem pod dywan. Potrafiła całą firmę trzymać za RYJ, a teraz jest taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jakiego wżyciu niewidziałem, ale za to jest atmosfera spoko bo każdy ma wyj****e na wszystko za takie wynagrodzenie.A pan uzdrowiciel nieudolnie łapie sie juz wszystkiego żeby to udzwignąć tak więc były ukrainki póżniej ukraińcy teraz przyjmują kobiety (które i tak już odchodza /za tą JAŁMUŻNĄ jaka dostają za swoją pracę) następnie pan krzysztof zatrudni muzułmanów a potem chińczyków jeszcze jak mu nie wyjdzie to zostana ściągani ABORYGENI.Tak wiec firma tonie we własnej URYNIE a uzdrowiciel (zakompleksiony narcyz )wraz ze swoja odżwierna świtą kretynów (małym czarnym trolem ,mumia z kamienna twarzą co cienia nie rzuca i metafenem ) i doi prezesa jak krowe z kasy. Czekac tylko kiedy się weżmie za panią Izę T i Bogdana O jeszcze jestem ciekaw jaka prezes będzie miał minę jak sie dowie za jakiś czas od KADROWEJ że nie uzdrowiciel pracuje dla niego tylko na odwrót . Nie rozumie tylko jednego zresztą nikt tego nie może zrozumieć ,jak gość który stawiał firmę od zera i rozwijał ją przez około 20 lat dał się tak omamić jednemu ID***IE który w 1 rok końćzy firme. Jeżeli ktoś wie co on dosypuje staremu do KAWY niech napisze póki jeszcze nie jest za póżno,to może znajdziemy ANTIDOTUM.Podsumowując ludzie nie pchajcie się tam, jest jeden wielki Burdel i chaos okraszony jednym wielkim KŁAMSTWEM UZDROWICIELA
15
Aa 2017-02-19 19:03
Prawdziwa prawda może Ela powinna zacząć pilnować expressu w kuchni by mu nic nie dosypywał,a co nato wszystko Aga córeczka prezesa
9
BOLEK 2017-02-22 11:39
Ela niemoże nic zrobić bo to juz w hurtowni muszą dosypywać,A co do Agnieszki to jest gł..ia jak but sama niewie co sie je i z czym(a tak poza tym to co ja to interesuje siedzi u taty na garnuszku i ma to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] TATA zawsze da) zastanawia mnie tylko czy ten WYLINIAŁY kojot nie kazał czasem Artkowi K(jakoś ja się nie znam ) zablokowac w biurze tej strony bo niewierze ze ktoś WYŻEJ tego nie czyta.
2
O 2017-02-23 08:24
Czytamy i to w pierwszej kolejności mamy ustawione powiadomienia o Waszych wypocinach reasumując jak się komuś niepodobna to niech się zwolni a nie maci w glowie osobom chcącym podjąć pracę w firmie o ugruntowanej pozycji na rynku z wypłatą na czas.
1
wilk 2017-02-23 18:46
Firma raczej ma wyrobioną markę której nie stworzyłeś/aś na pewno ty, to po pierwsze huehe raczej przyczyniasz się do jej destrukcji.Bo jeśli jesteś z tej ekipy to fachowcem w tej branży raczej nie jesteś.Wkręcasz sobie w chory mózg że ją rozwijasz a tak na prawdę to wprowadzasz komplikacje nad którą nie potrafisz zapanować i trzeba po tobie sprzątać.A po drugie to konkurencja już nas dawno zjadła gdyż produkuje dużo więcej okien tak jak nasza firma robiła to wcześniej(to był priorytet) i dzięki temu wypłaty były większe gdyż przychód znaczniejszy,nie trzeba było szukać oszczędności w pracownikach żeby zrobić wypłaty.Wystarczyło poprawić parę elementów i wszystko by normalnie funkcjonowało. i.A i po trzecie mogę tu dużo więcej napisać ale nie mam ochoty na jakiejkolwiek dyskusje.Tak na koniec ugruntowane firmy nie mają takiej rotacji pracowników.
4
madra 2017-02-24 08:07
Zauważ że rotacja jest tylko na hali produkcyjnej gdzie teraz po zmianach może pracować każdy bez potrzeby jakichś nad miernych umiejętności wystarczy tylko przychodzić do pracy i robic swoją wyuczona czynność wiec ile za to chciałbyś zarabiać? Co innego w biurze gdzie pracuje wykwalifikowana kadra po studiach zarabiająca w miarę przyzwoite wynagrodzenie w stosunku do swojego wyksztalcenia tutaj rotacji nie ma.
3
Poinformowany 2017-02-24 19:31
Jednak Metafen nie należał do uzdrowicielskiej ekipy Pana Krzysztofa....
4
Pracownik 2017-02-24 19:58
uzdrowiciel niejaki Krzysztof dokonał linczu na człowieku którego sam zrekrutowal czy mogl się aż tak pomylic?! kto będzie nastepny może prezes? Metafen 3maj się!!
4
Jerry 2017-02-24 20:03
Piękna ściema, o jakiej wykwalifikowanej kadrze piszesz? Rozumiem że piszesz o pracownikach którzy pracują tam wiele lat, a nie o nowych nabytkach/zabytkach uzdrowiciela... Pustostan
4
informowany 2017-02-24 20:08
Taka jesteś modra i nawet nie wiesz że nie tylko w biurach pracują ludzie po studiach. A co do zwolnień z biur to zaczynając od księgowości poprzez dział handlowy a skończywszy na dziale technicznym którego już praktycznie niema to mało zwolnień? Na halach jest taka rotacja bo przychodzi nowy pracownik pracuje przez tydzień, a po tygodniu ma szkolić nowego pracownika. Później uzdrowiciel robi burzliwe zebranie że niema wydajności, a kto ma robić wydajność jak większość pracowników zielona i więcej towaru napsuje.
Tacy to mądrzy w tych biurach po studiach którzy się na niczym nie znają o przepraszam znają się że miotła i łopata wisi na ścianie.
9
Audytorka 2017-02-24 20:15
Niech żyją kąciki czystosci!!!! Może niedługo HACCP będziemy wprowadzać haha
7
fan 2017-02-24 20:56
mądra ty jesteś raczej GŁUPIA
5
pracus 2017-02-24 21:09
Wysokowykwalifikowana i na pewno po wyższych studiach:D
4
młody 2017-02-25 12:14
Witam. Jakie zarobki na produkcji???
1
... 2017-02-25 14:37
Zarobki? Jakie zarobki? Takie ze lepiej w domu siedzieć. Chyba ze jesteś kawalerem nie masz rodziny i nie lubisz korzystać z zycia. Na to styknie.
3
StaryGrzyb 2017-02-25 15:19
Jechaliscie po Metafenie jak po burej suce a teraz "trzymaj sie"... Przyjdzie nowy kierownik to bedziecie za nim tesknic.
4
młody 2017-02-25 15:23
A coś więcej????? Zarobki na zgrzewarce???? Na kj??? Na tzw gumie??? Proszę o więcej informacji.
2
Pracujący jeszcze.. 2017-02-25 15:28
Zarobki... Hmm.. dostajesz podstawę najniższa jaka może być a kierownik umiejętnie informuje że dostaniesz do tego premie ale dopiero po trzech miesiacach i to niby 50% ale niestety nie widziałem tych 50% do dzis :(
Na każdym kroku gdzie się ruszysz widzisz błąkajacego się dyrektora krzysztofa po produkcji który non stop Ci powtarza że musi być 75 pkt na wyświetlaczu na zmianie bo inaczej planu nie wykonamy i nie będzie dobrej wyplaty, nawiasem mówiąc obecna zalogą nie jesteśmy wstanie tego wykonać.. dlaczego?! - dlatego że na każdym kroku jak nie Ukrainiec to kobieta która wykonuje jedną czynność i nic więcej nie umie.. a dlaczego nie umie?! A no dlatego że takie są założenia Pana dyrektora krzysztofa - stać i się nie ruszać że swojego miejsca, można tylko odejść do kącika czystosi po miotle i łopatę żeby posprzątać :)) Normalne i ludzkie podejście do sprawy miał kierownik Marcin ale chyba wizja jaka dysponował czyli w końcu uspokojenia produkcji i doprowadzenia ładu wraz z szacunkiem dla pracownika nie spotkała się ze zrozumieniem i ograniczonym myśleniem szanownego Pana dyktatora krzysztofa (o kierownik jeszcze się rozpisze bo spoko koleś był szkoda że się go pozbyli)
Reasumując NIE POLECAM!!!!
6
Swiadomy 2017-02-25 15:31
Metafen nie bylbz elity uzdrowiciela ale niestety mało kto wiedział o tym. Spoko gość normalny miał szacunek do nas.
2
młody 2017-02-25 16:05
Dzięki za obszerny opis,ale ja proszę o przykłady. Opisz na jakim stanowisku Ty pracujesz i jakie masz z tego wynagrodzenie. Pozdrawiam
1
Ogarnięta 2017-02-25 16:08
Piszecie że słabe zarobki,że na życie nie starcza itp to dlaczego jeszcze tam pracujecie? haha ale ziemniaki z was.
Może czas zmienić prace gdzie zarobki sięgają zenitu niż wylewać swoje żale na stronie, bo tylko tyle potraficie a jak przyjdzie co do czego to głowa w dół i "tak panie Krzysztofie,już już się robi..". Żenujące jest to co tu wypisujecie nie wiem czy mam się śmiać czy płakać z waszej głupoty. Zastanówcie się trochę nad sobą ,dojdźcie do jakiś wniosków nikt przecież was na siłę tam nie trzyma.
2
młody 2017-02-25 16:43
Witam Panią może pani przyblżyć jakieś przykłady wynagrodzenia na lini produkcyjnej
2
ja 2017-02-25 17:10
Szukamy caly czas.. A jak znajdziemy to znikniemy :)pozdrawiam
3
ONA 2017-02-25 17:39
Powodzenia. Polecam poczytać ziemniaczane żale o innych pracodawcach.
2
BBBBBB 2017-02-25 20:26
Dobrze napisałaś jak się komuś nie podoba to niech się zwolni a nie robi sabotażu,jeśli coś sobą prezentuje to chętnie go przejmie konkurencja tak jak mnie ,DLA NAPRAWDĘ SZUKAJĄCYCH PRACY OKNOPLUS ODRADZAM POLECAM Oknoplast lepsze pieniądze,normalna atmosfera,dobry social.
5
janosik 2017-02-25 20:59
Tu nie chodzi o żale o innych pracodawcach tu chodzi o naszą firmę OknoMinus gdzie pracujemy od kilkunastu dni-miesięcy-lat i nie godzimy się na takie traktowanie a gdzie mamy się wyżalić jak nie na forum ogólnym przecież wszyscy nad nami mają wszystko w d...e każdy dba aby jemu kasa się zgadzała i fałszywie się uśmiecha i wmawia że będzie lepiej ODRADZAM TĄ FIRMĘ pomimo iż tu jeszcze pracuję.
4
pracujacy 2017-02-25 21:06
100 % prawdy w tej calej smutnej prawdzie. Liczę ze ktos w końcu uslyszy nasz niemy krzyk. Zrozumie ze to my tworzymy firme a nie jeden uzdrowiciel.
8
3 miesiace tam jestem 2017-02-26 20:17
Święta prawda! Brawo Bolek. Pozytywne komentarze sa produkowane na zlecenie uzdrowiciela. Pewnie jedna lub dwie z nich otrzymaly polecenie sluzbowe zeby produkowac ta scieme. Ciemność widzę. W każdym razie konwersacja dzieki temu jest podtrzymana. Dobra robota drogie panie. A jutro " panie dyrektorze meldujemy wykonanie zadania".haha
4
Luis 2017-02-26 22:05
Widzę tu jakiś święty gniew na firmę a trochę szkoda bo jak ktoś daję okazję na zarobek i możliwość zarobku to powinno się to doceniać a nie truć jakim to się jest smutnym i nie zadowolonym z posady, ale z drugiej strony widać jak nas traktują ci z biura po komentarzach... Polecam obu stronom Znaleźć lepsze hobby
Zdolowany 2017-02-26 23:12
Luis to nie złość na firmę ale na reformy uzdrowiciela. Złość na chore audyty które nic nie wnoszą a odrywaja nas od roboty na litość to nie spożywka zeby takie cyrki robić. Kiedyś to była atmosfera i wypłata, jakaś radość z tego że tam jestem, teraz nie ma nic, dwa kaczkadany i guru na których pensje robimy. Szkoda tylko metafena bo gostek spoko, ogarniał a za audyty na czerwono wylecial.
5
nick 2017-02-27 19:35
Zgadzam się niestety z tym, firma traci dobrych ludzi, świetnych fachowców, oddanych pracowników. Smutne jest to ze nikt tego nie widzi, bo ciągle obecna propaganda "bedzie następny". Niestety dyrektor otacza sie swoimi to wprowadza niezdrowa atmosferę i negatywnie na nas wpływa. Panie Prezesie szanuje Pana jako pracodawcę i człowieka i smutno mi patrzeć jak to co Pan budował przez tyle lat, w co został włożony mega wysiłek, jeden destruktor chce zniszczyć. Trzymam kciuki za dobre decyzje.
8
zdesperowany 2017-02-27 21:52
Szanowni Państwo niestety sprawy zaszły za daleko i niema odwrotu od obranego kierunku dalszego rozwoju firmy wiem ze zmiany są bolesne i stare wygi takie jak ja na nie się nie godzą ale tak będzie i tego nie zmienimy bo jesteśmy na samym końcu tego łańcuszka i wciąż się nam udowadnia że jak się nie podoba to wypier....c przyjdą następni co nas zastąpią i to niestety jest prawda oni sobie dadzą rade bez nas fachowców na wyrobionej marce mogą długo pojechać niema sentymentów czas rozglądać się za pracą bo w OknoPlus dobrze już było i te czasy już nie wrócą.Puki co się nie ujawniam ale
może byli by chętni aby większym składem próbować w Oknoplaście coś wywalczyć jak tak to więcej na prywatny email i możemy wysłać zapytanie czy by nie potrzebowali zgranej załogi ? a myślę ze jest tam kilka osób które może poręczyć za nas zastanówcie się bo sezon przed nami a jaki będzie zależy od Nas



8
obserwator 2017-03-01 21:50
Oj ktoś tu kasuje wpisy - było 113 komentarzy 2 dni temu dziś już tylko 108. Czyżby wkradła się cenzura? A szkoda ... taki porządny portal.
3
aj 2017-03-03 19:36
GO WORK -gówniany i sprzedajny portal
zaciekawiony 2017-03-03 23:09
Czyżby nadprzyrodzona moc uzdrowiciela trzymała piecze nad tym forum niczym palec Boży? Czy moze jest juz zastępca admina? Kto wie, niech da znać..
2
trewor 2017-03-06 11:13
Nie pracowałem w tej firmie, byłem tylko na rozmowie. Ale wiem że nie tylko po studiach można dużo zarabiać, czasem jest tak że ludzie zaczynają od zawodówek a kończą na studiach, ale mają "fach" w ręku.
Ale też chyba zapomnieliscie że ludzi z dużym doswiadczeniem się dobrze opłaca bo to oni budują podstawę firmy mimo że są pracownikami fizycznymi. Bo tak się składa że gdyby nie było tych ludzi
na chali to ciebie koleżanko i reszty zarządu też by nie było. Bo to oni na was pracują a nie na odwrót i to powiniscie szanować. Na koniec w stabilnych firmach nie ma takiej rotacji, jest dobra płaca i ludzie nie wypisują po blogach.
7
robotnik 2017-03-07 10:16
W czwartek mam rozmowę opłaca się w ogóle przyjechać ? jak wygląda wypłata dla nowego ? jak z godzinami pracy są jakieś zmiany czy coś?
Zostaw swoją opinię o P.P.OKNOPLUS.SP.Z O.O. - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.P.OKNOPLUS.SP.Z O.O.