brak logo

P.P.OKNOPLUS.SP.Z O.O.

Kraków

Opinie o P.P.OKNOPLUS.SP.Z O.O.

Ekoplast 2016-12-12 08:39
Zapraszamy do nas 15-20zl netto/h w zależności od umiejętności.
8
pilarz 2016-12-12 17:26
a jak tam dyrektor produkcji? niejaki ''metafen'' trzyma sie jeszcze ?
6
pracownik 2016-12-13 07:06
Myślę, że jak długo prezes będzie wpatrzony w Gucia uzdrowiciela jak gekon w muchę, tak długo będzie istniał pan Ból niejaki metafen i cała banda dyrektorów i kierowników ds nieważnych.
8
smutek i ostatni gasi światło... 2016-12-13 07:59
curwa ale kyrk
a taka dobra firma ...była. poszedł Krzysiek, Kuba, Marek, Piotrek, Anita, brygadziści z hali, później Anita i Darek, ludzie którym się chciało i robili w oknach dobrą robotę. teraz sami specjaliści od niczego...
9
o 2016-12-13 16:04
masz racje a ja się pytam gdzie jest prezes są 3 odpowiedzi. 1.zwolnił go uzdrowiciel 2.sam się zwolnił 3.jakiego narkotyku używa uzdrowiciel aby go szprycować a na temat metafena i reszty DOJNEJ EKIPY jeszcze napisze
8
aaa 2016-12-13 22:01
Mają szczęście że jeszcze Elinski się nie kapną że robi konkretną robotę za mniejszą kasę niż nowo przyjęci bo jakby on odszedł to już kaplica
8
pracownik 2016-12-14 07:10
Znów kolejni starzy pracownicy odchodzą z hali produkcyjnej, niedługo starzy będą mówić o pracujących miesiąc albo tydzień
7
przedstawiciel 2016-12-14 07:44
Pracownicy to już standard że odchodzą zobaczycie po nowym roku ilu z nas nie podpisze nowych umów o współpracy
10
5S 2016-12-14 10:39
Najważniejsze są naklejki na półkach,a przede wszystkim to żeby kurz się na nich nie gromadził!!!Lepsze są ciasne dziury,niż wielkie bramy-lecz czy w takiej firmie o to chodzi panie G?!!!Lepiej znajomym(zupełnie nie znającym się na rzeczy) napchać portfele niż starym dobrym pracownikom.Lepiej wystawiać oceny jak w szkole- komisyjnie co tydzień.Lepiej zabrać niż dać.Nowy system "5L."
9
5L 2016-12-14 11:02
To wszystko miało Płynąć.Może i płynie,ale gdzie???
9
druty 2016-12-14 11:39
czekamy na nowy rok i przedstawicieli, którzy powiedzą dość. jest tyle firm działających profesjonalnie. z drutexu sie smiali...zobaczcie jak teraz sie prezentuje.
3
tencotujeszczerobi 2016-12-14 11:47
Chciałbym napisać coś pozytywnego o tej firmie ale na dzień dzisiejszy już nic mi takiego do głowy nie przychodzi. Dno totalne dno pod względem zarobków i atmosfery pracy. Tyle w tym temacie. Trzymajcie się z dala od OknoPlusu i uzdrowiciela... Spotkamy się w konkurencji
9
rkp 2016-12-14 12:57
Drogi Panie bardzo dziękuję za to ziarenko prawdy. To kobietą jestem - raczej byłam ja - Renata Kwitkowska-Piernaczyk. Pozdrawiam serdecznie.
20
biurowiec 2016-12-14 13:01
Trochę podniosę wam ciśnienie, ale Pan Uzdrowiciel wyliniały zresztą zarabia ponad 7000zł netto samej podstawy, a w mojej ocenie po roku jego rządów i po malejącej pozycji firmy na rynku nie zasługuje nawet na kopa w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na odchodne. Miało być zielone światło i po trupach do celu. Światło było, trupy też a cel??? Chyba że celem jest upadłość, to chylę czoło bo zamiast w planowane 6 lat zrobił to w rok:-) Gratulacje Panie Krzysztofie.
11
tencotujeszczerobi 2016-12-14 15:02
Pamiętam, jak zatrudniałem się w tej firmie X-lat temu, w tedy Pani powiedziała do mnie słowa, które pamiętam do dziś, że firma OknoPlus jest jak duża rodzina, a drzwi do Pani gabinetu stoją otworem zarówno w sprawach służbowych, jak i prywatnych. Wówczas tak było, dbało się o doświadczonych pracowników, robiło się wszystko żeby ich zatrzymać, dziś wszyscy jesteśmy w jednym worze bez względu na doświadczenie i umiejętności. Pamiętam jak zaraz po Pani zwolnieniu powiedziałem, że jeszcze wszyscy zapłaczą za Panią i w tedy większość to negowała, a dzisiaj każdy z garstki starych pracowników przyznaje rację. Właśnie z Pani odejściem ta firma praktycznie przestała istnieć. W tej chwili jedynie chłopaki z aluminium i nietypówki mogą mówić o dobrych zarobkach, ale tylko dlatego, że nie objęły ich jeszcze uzdrowicielskie macki Pana Krzysztofa. Mówiąc dobrych mam na myśli porównanie ze starą halą, a nie ubiegły rok czy lata wcześniejsze. Zazdroszczę Pani satysfakcji jaką musi Pani mieć czytając te wszystkie komentarze, chyba że jest to żal jak do tego mógł dopuścić Prezes.
8
Piotrek 2016-12-14 15:37
Hej w ktorej firmie tyle zarobie
1
Pracownik! 2016-12-14 17:48
Kirkor ma racje PANI RENATA to umiala i mysle ze dalej umie zarzadzac ale Ona robila kariere umiejetnosciami a nie czym innym!
7
Pracownik 2016-12-14 17:51
Od 15 do 20 zl a ubezbieczenie tez od tego????
4
Pracownik 2016-12-15 13:05
Widzę nie zadowolenie wielu pracowników otóż dodam też coś od siebie. Miałem szanse pracować w tej firmie otóż zapowiadało się całkiem nieźle, na rozmowie kwalifikacyjnej zapewnianie że okres pierwszych 3 miesięcy to taki bardziej przygotowawczy stawka oczywiście najniższa krajowa lecz po 3 miesiącach stawka pójdzie w górę podjąłem się lecz to był duży błąd.. odrazu rzucenie na głęboką wodę co chwile wprowadzenia nowych zmian zero stabilności (oczekiwałem całkiem czegoś innego) po 3 miesiącach Zero podwyżki Masz rypać i nie pytać.. uciekłem stamtąd po 4 miesiącach szkoda czasu na tą firmę..Odradzam.
12
waclaw 2016-12-15 19:48
Cóż powiedzieć......... ale to wszystko jest smutną prawdą
14
Farciarz 2016-12-17 21:15
Pani renato, mam nadzieje ze czuje Pani straszna ulge; M.S.
6
szczęśliwiec 2016-12-21 07:11
Pracowałem jeszcze do niedawna w tym obozie dla uchodźców i to przez kilkanaście długich lat. Co mogę powiedzieć?? Teraz masakra aż nie do uwierzenia. Miał być Oknoplast a jest wielka kupa na środku Libertowa. Zarobki jak przy roznoszeniu ulotek, atmosfera pracy dramat, na każdym kroku Cie zgnoją, ogólnie nie polecam najgorszemu wrogowi tam trafić. A wszystko dzięki uzdrowicielskiej reformie Pana Krzysia, nie zapominając o jego wiernym psie Metafenie, dyrektor anoreksji i ciętej z metra pani 5s, która myśli że jak ma stanowisko w języku angielskim to jest ważniejsza od prezesa. Pamiętam jak Metafen i Krzysio przyszli tam do pracy to byli tacy wyszczekani, a pod koniec mojej pracy jak zbite psy z podkulonymi ogonami. W związku ze zbliżającymi się świętami życzę im rychłego zakończenia współpracy a Panu Prezesowi zdjęcia klapek z oczu. Wesołych świąt.
7
Świadoma 2016-12-21 10:30
Szcześliwcu mylisz pojęcia wkładając metafena z uzdrowiceielem do jednego worka. Chyba słaby był z Ciebie obserwator...
5
headhunter 2016-12-21 11:11
Warto byłoby zweryfikować background uzdrowiciela, czy to prawdziwe skills czy tylko korpomowa?
6
Stop z Krzyskiem g. 2016-12-21 15:41
Metafen- spoko koleś zdecydowanie różny od Krzysztofa g. Natomiast dwie panie o których wspomniał szczęśliwiec to rzeczywiście wielkie nieporozumienie, udają ze cos robią a robią wielkie Nic!!!
9
3 miesiace tam pracowalem 2016-12-21 18:13
Witam przwinalem sie przez tez zaklad jak wiele osob w tym roku firma ma przestarzale maszyny smialo mozna napisac ze z tamtego wieku!!Biurokracja tam jest wieksza jak za komuny !!Prezes ma ludzi za nic starsi pracownicy mowili ze im powtarzal ze byle kto moze okna robic!Wiec robi byle kto byle jakie okna !Szkoda tylko tych ludzi co placa za okna jak za woły a okna i tak sa gdzie indziej wyprodukowane!!
10
O- 2016-12-23 19:33
Masz rację jadą na wyrobionej marce [maszynach także niektóre pamiętają czasy powstania firmy] kiedy to ludzie dobrze zarabiali to się starali trudno tam było się zatrudnić bez znajmości teraz kupują okna u konkurencji i sprzedają jako własne nie warto przepłacać za naklejkę OknoPlus na skrzydle okna lepiej kupić u tańszej konkurencji która posiada nowoczesne maszyny PROFILE-OKUCIA-SZYBY te same co w OknoPlus tylko cena jest niższa na domku o ok 5 tyś mowa o PAGENIE
6
fan 2016-12-23 23:54
1ooo% RACJI teraz uzdrowiciel kazał z jadalni pracowniczej zrobić bude dla PSA metafena żeby lepiej warował???
5
heh 2016-12-24 19:44
czyli żarcie pod maszyną...bez odchodzenia od stanowiska
smród ciągnie się po libertowie
1
koko 2016-12-27 12:58
Czy ktoś ma wyrobione zdanie o m.orliku? Od góry do dołu same negatywne opinie. Przecież tam nadal pracują ludzie. Czy ich przez takie stwierdzenia j.w. uważacie za imbecyli, że chca pracować.
4
fan 2016-12-27 16:12
jeszcze pracują????????????????????????????????????????????????
3
Były Pracownik 2016-12-27 20:35
Moze bardziej przepakowywuja :) i nakleja naklejki ze okna niby z Oknoplusu a nie gdzies z swiata ;)
7
budowniczybob 2016-12-29 17:27
Pracowałem w tej firmie od samego początku. Pani Renata KP już zapomniała z jaką gorliwością usuwała mądrych i wartościowych ludzi z tej firmy. Wspólnie z panem prezesem i panią Izą T przescigali sie w pomyslach jak ludziom dokopać. Przyszedł czas i na nią...Może choc przez chwilę poczuła jak to jest. Swoją drogą , ciekawe ile pan prezes zaplacił jej za milczenie przy zwolnieniu ? Z tego co widzę firma tonie w grajdole, który sami rzadzący sobie wykopali.
5
Jacek SZ 2017-01-06 04:02
Pozdro od monterów
1
były pracownik 2017-01-12 22:20
Witam nie polecam pracy u nich ponieważ zarobki na poziomie 1700-1900 zł za ciężką prace. Firma przy zatrudnieniu oferuje podstawę czyli najniższa krajową która ma wzrosnąć o 50% po upływie 3 miesięcy ,ale
tak się nie stanie ponieważ pan kierownik umiejętnie mówi o podwyżce nie podstawy ale premii która jest naliczana od wyprodukowanych okien. Jeśli komuś odpowiadają zarobki w takiej wysokości to dobrze trafił.
Pozdrowienia dla pracowników produkcji.
4
Inwestor 2017-01-25 17:48
Czytam opinie tutaj o pracodawcy i oknach jak mam wiedzciec czy w domu mam okna z oknoplusu czy podroby????
1
Krzysztof 2017-01-25 19:44
a kiedy okna były kupowane? jedynie po dacie zakupy można podejrzewać że ma się "podróby" Jednak udowodnienie mało prawdopodobne
1
zadowolony 2017-01-28 20:35
Jesli masz podróby to bądź zadowolony bo przewyższają jakością obecną produkcję Oknoplusa którą wykonują nowo przyjęci Ukraińcy oraz kobiety bo ma być tanio wyprodukowane a drogo sprzedane.
6
dana 2017-02-04 10:21
Kto to jest metafen?
2
pracownik 2017-02-08 18:39
Prawda jest taka, że gó..kupe się znacie. Restrukturyzacja zawsze boli i nie jest łatwa. Ograniczony umysł nigdy nie dostrzeże pełnej perspektywy.
Bystry obserwator 2017-02-09 07:33
Pracowniku czyżbyś wyłączył myślenie i zamknął oczy? A może jesteś z drużyny uzdrowiciela..
4
Darek 2017-02-10 18:11
haha jaka jest na celu ta twoja pełna perspektywa? taka żeby zabrać jednym żeby drudzy mieli więcej? bo na tą chwile tak to wygląda. Jeżeli według ciebie na tym polega Restrukturyzacja to nie mamy o czym rozmawiać. Zacznijcie ogarniać ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo nawet tego nie potraficie zrobić a za coś pieniądze bierzecie.
4
Były murzyn 2017-02-16 08:22
Dramat, kiła i mogiła [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Oświęcim w Libertowie. Wyzysk, dźwiganie ciężarów niedopuszczalnych, mobing. Ludzi w biurze zatrudnionych masa w porównaniu z latami poprzednimi, a braki materiałowe jak nigdy przedtem, niby porządek 5s Ale tylko z zewnątrz, w środku syf i nieudolność kadry zarządzającej. Dział techniczny nawet nie wie jak wygląda zamek w oknie, ale i tak jest najmocniejszą stroną w tym obozie. Ogólnie rzecz biorąc trzymajcie się z daleka, a Ci którzy jeszcze tam zostaliście uciekajcie jak najdalej. Dobra zmiana tylko w PiSie i Okno+.
4
BOLEK 2017-02-17 20:40
Zacznijmy wszystko od początku,już kilkanaście lat temu pani RENATA KP pozbyła się UZDROWICIELA (chorego pasożyta ) bo widziała czym on śmierdzi (ona też wybierała ja*a była ciężka praca ale były zarobki i była praca) ale jak już ktoś wyżej napisał ona prowadziła całą firmę umiejętnościami , a nie umiejętnym zamiataniem pod dywan. Potrafiła całą firmę trzymać za RYJ, a teraz jest taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jakiego wżyciu niewidziałem, ale za to jest atmosfera spoko bo każdy ma wyj****e na wszystko za takie wynagrodzenie.A pan uzdrowiciel nieudolnie łapie sie juz wszystkiego żeby to udzwignąć tak więc były ukrainki póżniej ukraińcy teraz przyjmują kobiety (które i tak już odchodza /za tą JAŁMUŻNĄ jaka dostają za swoją pracę) następnie pan krzysztof zatrudni muzułmanów a potem chińczyków jeszcze jak mu nie wyjdzie to zostana ściągani ABORYGENI.Tak wiec firma tonie we własnej URYNIE a uzdrowiciel (zakompleksiony narcyz )wraz ze swoja odżwierna świtą kretynów (małym czarnym trolem ,mumia z kamienna twarzą co cienia nie rzuca i metafenem ) i doi prezesa jak krowe z kasy. Czekac tylko kiedy się weżmie za panią Izę T i Bogdana O jeszcze jestem ciekaw jaka prezes będzie miał minę jak sie dowie za jakiś czas od KADROWEJ że nie uzdrowiciel pracuje dla niego tylko na odwrót . Nie rozumie tylko jednego zresztą nikt tego nie może zrozumieć ,jak gość który stawiał firmę od zera i rozwijał ją przez około 20 lat dał się tak omamić jednemu ID***IE który w 1 rok końćzy firme. Jeżeli ktoś wie co on dosypuje staremu do KAWY niech napisze póki jeszcze nie jest za póżno,to może znajdziemy ANTIDOTUM.Podsumowując ludzie nie pchajcie się tam, jest jeden wielki Burdel i chaos okraszony jednym wielkim KŁAMSTWEM UZDROWICIELA
12
Aa 2017-02-19 19:03
Prawdziwa prawda może Ela powinna zacząć pilnować expressu w kuchni by mu nic nie dosypywał,a co nato wszystko Aga córeczka prezesa
9
ja 2017-02-20 19:41
ja tez tego nie moge pojac jak prezes ktory tyle lat budowal te firme ktora prosperowala i to niezle nawet w czasie kryzysu mogl tak sie pomylic i zatrudnil tego szamana z bozej laski i te reszte matolow co na niczym sie nie znaja jak ma ruszyc robota jesli ucza ci ktorzy ledwo co cos lizneli wiedzy na temat produkcji ucza nastepnych to nie dziwi ze nie odrozniaja dolu okna od gory a ludzie kupowali okna i chwalili a teraz dno zreszta jak pojdzie fama o podrobach i ciaglych reklamacjach to i tak bedzie koniec najwazniejsze ze dojna ekipa wyjdzie na swoje
4
BOLEK 2017-02-22 11:39
Ela niemoże nic zrobić bo to juz w hurtowni muszą dosypywać,A co do Agnieszki to jest gł..ia jak but sama niewie co sie je i z czym(a tak poza tym to co ja to interesuje siedzi u taty na garnuszku i ma to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] TATA zawsze da) zastanawia mnie tylko czy ten WYLINIAŁY kojot nie kazał czasem Artkowi K(jakoś ja się nie znam ) zablokowac w biurze tej strony bo niewierze ze ktoś WYŻEJ tego nie czyta.
2
O 2017-02-23 08:24
Czytamy i to w pierwszej kolejności mamy ustawione powiadomienia o Waszych wypocinach reasumując jak się komuś niepodobna to niech się zwolni a nie maci w glowie osobom chcącym podjąć pracę w firmie o ugruntowanej pozycji na rynku z wypłatą na czas.
1
wilk 2017-02-23 18:46
Firma raczej ma wyrobioną markę której nie stworzyłeś/aś na pewno ty, to po pierwsze huehe raczej przyczyniasz się do jej destrukcji.Bo jeśli jesteś z tej ekipy to fachowcem w tej branży raczej nie jesteś.Wkręcasz sobie w chory mózg że ją rozwijasz a tak na prawdę to wprowadzasz komplikacje nad którą nie potrafisz zapanować i trzeba po tobie sprzątać.A po drugie to konkurencja już nas dawno zjadła gdyż produkuje dużo więcej okien tak jak nasza firma robiła to wcześniej(to był priorytet) i dzięki temu wypłaty były większe gdyż przychód znaczniejszy,nie trzeba było szukać oszczędności w pracownikach żeby zrobić wypłaty.Wystarczyło poprawić parę elementów i wszystko by normalnie funkcjonowało. i.A i po trzecie mogę tu dużo więcej napisać ale nie mam ochoty na jakiejkolwiek dyskusje.Tak na koniec ugruntowane firmy nie mają takiej rotacji pracowników.
3
madra 2017-02-24 08:07
Zauważ że rotacja jest tylko na hali produkcyjnej gdzie teraz po zmianach może pracować każdy bez potrzeby jakichś nad miernych umiejętności wystarczy tylko przychodzić do pracy i robic swoją wyuczona czynność wiec ile za to chciałbyś zarabiać? Co innego w biurze gdzie pracuje wykwalifikowana kadra po studiach zarabiająca w miarę przyzwoite wynagrodzenie w stosunku do swojego wyksztalcenia tutaj rotacji nie ma.
Zostaw swoją opinię o P.P.OKNOPLUS.SP.Z O.O. - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.P.OKNOPLUS.SP.Z O.O.