brak logo

P.P.OKNOPLUS.SP.Z O.O.

Kraków

Opinie o P.P.OKNOPLUS.SP.Z O.O.

admin 2015-07-15 11:02:46
Czy uważasz, że to co pisze się w internecie na temat firmy P.P.OKNOPLUS.SP.Z O.O. to prawda? Dodaj swoją opinię na naszym forum.
3
oknofan 2015-12-06 16:01:06
Witam!

Pracowałem tam kiedyś,strona jest do zmiany,ale jeszcze tego nie zrobiono.Aplikowac można,ale nie wiem,jak z odpowiedziami na te aplikacje.Płacą dobrze,zawsze na czas,wszyscy są bardzo mili,mówią sobie po imieniu.Prezes bardzo kulturalny człowiek.Polecam to miejsce.
3
były pracownik 2016-07-29 21:02:09
Ludzie nie pchajcie się ponoć to tonący okręt Pan prezes jezdi i tłumaczy się Przedstawicielom z zmian w firmie jakie wprowadził
24
okniarz 2016-10-23 20:41:57
...słabiutko...bardzo słabiutko. jakość słaba, ceny wysokie. podobno problemy i kadrowe i finansowe. dwa, trzy lata wstecz prężna firma. zabraknie dobrych ludzi i od razu syf...
15
Kasia 2016-11-02 07:36:29
Bredzisz wszystko się zmieni znowu na dobre ponoć mają super plan stawiają na wyszkolonych pracowników z Ukrainy,najważniejsze że cenne trzymają na najwyższym poziomie :}
7
Aga 2016-11-13 13:49:06
To nie debil tylko uzdrowiciel kiedyś pomógł Excellentowi teraz pomoże nam.
7
Tomasz 2016-11-13 20:05:06
Pytanie do kogos kto tam pracuje bo poszukuja pracownika do dzialu technicznego w obecnej pracy w konkurencji robie to samo czego oni oczekuja tylko czy unich zarobie 3200 na reke i jaka umowa bo jak bym do nich przeszedl to odeszedl by mi dojazd do pracy bo jestem z Libertowa czy warto












--
2
zabawa 2016-11-14 09:09:49
młotek już ma :)...szuka gwoździa...aby przybić deko
10
juri 2016-11-17 18:18:02
bierz w ciemno...będzie ciemno...
8
Marta 2016-12-07 09:39:06
Zdecydowanie odradzam pracodawcę. Tak jak ktoś wspomniał, oknoplus to tonący okręt. Fakt że zamykają biura o czymś świadczy. Zamknęli już Cieszyn, Wieliczkę, Wrocław, Pasternik ostatnie podrygi. Oficjalnie uzasadniają tym że to pracownicy odeszli ;) Pozostałym biurom oferują dealerkę lub pokrywanie kosztów utrzymania biura z prowizji pracownika ;) Do Wrocławia i ponoć Cieszyna szukają partnerów handlowych - odważnym odradzam. Jakość to mierny poziom . Nie ma dostaw bez problemów. Reklamacje to codzienność. Tak więc, telefony od niezadowolonych klientów to norma.
Jeden z forumowiczów wspomniał o wykwalifikowanej kadrze z Ukrainy ;) co znaczy wykwalifikowany... taki sam pracownik jak polski tylko że z Ukrainy - czyli do przeszkolenia. Nikt nie chce tam pracować więc stawiają na pracowników za wschodniej granicy.
Mają jedne z najdroższych okien na rynku, a oferują produkt który nie jest wart tych pieniędzy. Oczywiście bazują na rozbudowanym marketingu, że okna na najwyższym poziomie, nowa linia swissform itd itd. z tym swiss to ich bardzo poniosło. Patrząc ogólnie na jakość ich produktów to bliżej im do chinaform
Nie dajcie się również zwieść sztucznym uśmiechom które nie znikają z twarzy, zwłaszcza dwóm Paniom z kadry zarządzającej działem handlowym. Potrafią się uśmiechać nawet wmawiając że białe jest czarne. Wszytko to tylko pozory.
15
marta 2016-12-07 15:04:36
Skoro uzdrowił Excellent to dlaczego juz tam nie pracuje?? Agnieszko jeśli to, ze od stycznia 2016 zwolniło się ponad 40 pracowników fizycznych i biurowych w tym Główna księgowa która pracowała od powstania firmy, a nowi są z łapanki z ulicy jest programem naprawczym to życzę Tobie i reszcie powodzenia. Na szczęście mnie to już nie dotyczy. Jeśli fakt, że produkcję wykonują firmy zewnętrzne (nazw nie będę zdradzała), których jakość odbiega od jakości prezentowanej przez Okno+ jeszcze w ubiegłym roku, a Oknoplus tylko przykleja na obcych produktach swoje naklejki jest również programem naprawczym Pana Krzysztofa to gratuluję głupoty i pozdrawiam. Odradzam z czystym sumieniem tego pracodawcę!!!
13
Kirkor 2016-12-07 17:51:56
Gdzie są socjalne fundusze!!!!!!!!!!!!!!! na imprezy wycieczki dla biura przedstawicieli to jest a dla pracowników nawet na przysłowiowego "KARPIA" niema zrobicie Wigilję jak dla bezdomnych i zadowoleni !!! Trzy Łososie to za mało łuską sobie nie pojemy!!!
11
kris 2016-12-07 20:32:13
Nie narzekajcie, bo firma po prostu dąży do tego żeby wszyscy pracownicy mieli szanse żeby dostać rodzina 500+, gdzie do niedawna każdy pięciokrotnie przekraczał ten pułap
9
pracownik 2016-12-08 05:30:24
W OknoPlusie w sezon letni i zimowy dobre zarobki wybij sobie już z głowy... Dlatego co z tego, że prezes z pozoru miły skoro doświadczony pracownik jest dla niego zwykłym nieznaczącym murzynem, którego można zastąpić Ukraińcem za połowę jego zarobków. Co z tego, że umowa jest pełna i wypłaty terminowe skoro nie wiele wyższa od najniższej krajowej.
9
dzenkins 2016-12-08 08:02:16
Pan Krzysztof G. (uzdrowiciel) zniszczył ta firmę! Okna które kupują klienci za które płacą olbrzymie pieniądze produkują zewnętrzne formy! Nie polecam pracodawcy oraz produktów upadającej "firmy" oknoplus
14
Biedak 2016-12-08 17:59:14
Chyba jesteście nie na czasie bo ukraińcy już nawet uciekają, bo zarobki to dno ..
10
Jakub 2016-12-08 18:02:49
Pan uzdrowiciel K.G. do tego doprowadził że firma OKONPLUS ledwo zipie nie ma na przyzwoite wynagrodzenia dla pracowników, tylko poprzestawiał stanowiska pracy na hali porysował linie po całej firmie, pozatrudniał swoich ludzi gdzie zrobił ich kierownikami, niemającymi pod sobą żadnych pracowników z pensjami przekraczającymi 4000 netto na rękę (+ samochód służbowy) gdzie starzy wykwalifikowani pracownicy mogą tylko pomarzyć. Pracownicy którzy pracowali od powstania firmy sami się pozwalniali i przeszli do konkurencji gdzie zarabiają godziwe pieniądze. Rotacja pracowników jest tak duża że niema tygodnia żeby się ktoś nie zwolnił. A ja się pytam gdzie jest pan Prezes zaślepiony czy zahipnotyzowany przez tego pseudo UZDROWICIELA , ale jak się ocknie to będzie już za późno a uzdrowiciel pójdzie gdzie indziej niszczyć firmę.
18
były pracownik 2016-12-08 18:36:53
Ludzie w tej firmie to już zatrudniają kobiety na halę do produkcji okien (gdzie to żeby kobieta kwatery dźwigała) bo tonący brzytwy się chwyta.
Dawniej to pracodawca w tej firmie zwalniał za byle co nawet że ktoś za dużo ''pączków zjadł w tłusty czwartek'' a dzisiaj sami chcą żeby murzyn robił za najniższą krajową, ale nawet już Ukraińcy tam nie chcą pracować.
12
Biedak 2016-12-08 19:46:11
Dokładnie gościu wprowadził standardy 5s i myśli że jest geniuszem , ok nie mam nic przeciwko temu żeby poprawiać czynniki ułatwiające prace ludziom i żeby nie odbiegać od konkurencji ,rozwijająca firma potrzebuje zmian jak najbardziej, ale pracownicy też chcą być doceniani finansowo a tam działa wszystko w jedną stronę. Tyle w temacie nic dodać nic ująć gdyż brak słów . Nie polecam .
13
Farciarz 2016-12-09 13:09:44
Prawda, i to duża prawda.
10
Farciarz 2016-12-09 13:30:44
Trzy lata temu była jedna kobieta która potrafiła zarządzać 80 chłopami, i pilnować produkcję i magazyn,a teraz na jej stanowisko jest 5 osób na czele z uzdrowicielem, gdzie jest bajzel jak w mało której firmie.
17
Szczesliwy Były Pracownik :) 2016-12-09 17:14:56
COS o jakosci jest taka jak Pani co ja kontoluje :) chyba pierwszy raz na oczy widzi produkcje okien !Ale chyba juz okna z firm zewnetrznych sa lepszej jak jakosci jak te niby orginaly ;) a maszyny to skansen !!Anie park maszyn !!Szkoda tylko tych ludzi co ida do salonu placa jak za woły a okna gorzej wykonane jak w garazu!!Nie obrazajac nikogo kto pracuje w tak malych firmach !!Bo juz lepiej od takiego kupic OKNA!
6
Pracownik 2016-12-09 19:10:03
Niestety ale to wszystko prawda !!!
3
Były pracownik 2016-12-09 22:23:47
Zgadzam się z opiniami.
-2 panie czarna i blond z handlu-sztuczne uśmiechy i potakiwanie, od spotkania do spotkania-Gale Gazeli Biznesu, Laury Małopolski, Złote Okucie Winkhausa-spotkania, kawki, uśmiechy-zero konkretnej roboty
-Pensje + premia uznaniowa której nie zobaczysz a zimą obetną Ci za brak zleceń
-Po macierzyńskim czeka wypowiedzenie podane w białych rękawiczkach za porozumieniem stron

Tam dobrze już było, kto był na wyjazdach na Ukrainie, w Krynicy, na Połowie Dorsza ten pamięta dawny Oknoplus, teraz ludzie nie ci i podejście nie to...
Zostaw swoją opinię o P.P.OKNOPLUS.SP.Z O.O. - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.P.OKNOPLUS.SP.Z O.O.