brak logo

P.P.OKNOPLUS.SP.Z O.O.

Kraków

Opinie o P.P.OKNOPLUS.SP.Z O.O.

kris 2016-12-07 20:32:13
Nie narzekajcie, bo firma po prostu dąży do tego żeby wszyscy pracownicy mieli szanse żeby dostać rodzina 500+, gdzie do niedawna każdy pięciokrotnie przekraczał ten pułap
11
pracownik 2016-12-08 05:30:24
W OknoPlusie w sezon letni i zimowy dobre zarobki wybij sobie już z głowy... Dlatego co z tego, że prezes z pozoru miły skoro doświadczony pracownik jest dla niego zwykłym nieznaczącym murzynem, którego można zastąpić Ukraińcem za połowę jego zarobków. Co z tego, że umowa jest pełna i wypłaty terminowe skoro nie wiele wyższa od najniższej krajowej.
11
dzenkins 2016-12-08 08:02:16
Pan Krzysztof G. (uzdrowiciel) zniszczył ta firmę! Okna które kupują klienci za które płacą olbrzymie pieniądze produkują zewnętrzne formy! Nie polecam pracodawcy oraz produktów upadającej "firmy" oknoplus
17
Biedak 2016-12-08 17:59:14
Chyba jesteście nie na czasie bo ukraińcy już nawet uciekają, bo zarobki to dno ..
13
były pracownik 2016-12-08 18:36:53
Ludzie w tej firmie to już zatrudniają kobiety na halę do produkcji okien (gdzie to żeby kobieta kwatery dźwigała) bo tonący brzytwy się chwyta.
Dawniej to pracodawca w tej firmie zwalniał za byle co nawet że ktoś za dużo ''pączków zjadł w tłusty czwartek'' a dzisiaj sami chcą żeby murzyn robił za najniższą krajową, ale nawet już Ukraińcy tam nie chcą pracować.
18
Biedak 2016-12-08 19:46:11
Dokładnie gościu wprowadził standardy 5s i myśli że jest geniuszem , ok nie mam nic przeciwko temu żeby poprawiać czynniki ułatwiające prace ludziom i żeby nie odbiegać od konkurencji ,rozwijająca firma potrzebuje zmian jak najbardziej, ale pracownicy też chcą być doceniani finansowo a tam działa wszystko w jedną stronę. Tyle w temacie nic dodać nic ująć gdyż brak słów . Nie polecam .
16
Farciarz 2016-12-09 13:09:44
Prawda, i to duża prawda.
12
Farciarz 2016-12-09 13:30:44
Trzy lata temu była jedna kobieta która potrafiła zarządzać 80 chłopami, i pilnować produkcję i magazyn,a teraz na jej stanowisko jest 5 osób na czele z uzdrowicielem, gdzie jest bajzel jak w mało której firmie.
26
Szczesliwy Były Pracownik :) 2016-12-09 17:14:56
COS o jakosci jest taka jak Pani co ja kontoluje :) chyba pierwszy raz na oczy widzi produkcje okien !Ale chyba juz okna z firm zewnetrznych sa lepszej jak jakosci jak te niby orginaly ;) a maszyny to skansen !!Anie park maszyn !!Szkoda tylko tych ludzi co ida do salonu placa jak za woły a okna gorzej wykonane jak w garazu!!Nie obrazajac nikogo kto pracuje w tak malych firmach !!Bo juz lepiej od takiego kupic OKNA!
13
Pracownik 2016-12-09 19:10:03
Niestety ale to wszystko prawda !!!
7
Były pracownik 2016-12-09 22:23:47
Zgadzam się z opiniami.
-2 panie czarna i blond z handlu-sztuczne uśmiechy i potakiwanie, od spotkania do spotkania-Gale Gazeli Biznesu, Laury Małopolski, Złote Okucie Winkhausa-spotkania, kawki, uśmiechy-zero konkretnej roboty
-Pensje + premia uznaniowa której nie zobaczysz a zimą obetną Ci za brak zleceń
-Po macierzyńskim czeka wypowiedzenie podane w białych rękawiczkach za porozumieniem stron

Tam dobrze już było, kto był na wyjazdach na Ukrainie, w Krynicy, na Połowie Dorsza ten pamięta dawny Oknoplus, teraz ludzie nie ci i podejście nie to...
10
fan 2016-12-10 00:21:03
Prawda
9
o 2016-12-10 00:41:01
ten ps.UZdrowiciel był już okno plus 2004 roku zwolnilo się przez niego kilkunastu fachowców co ten prezes widział w tym matole że go zatrudnił w2016 i WYKONCZYŁ MU FIRME........???????????????????????????
8
budyń 2016-12-10 07:36:36
Ja też zgadzam się z opiniami rozgoryczonych obecnych i byłych pracowników.To w większości prawda co piszecie,ale zastanówcie się co doprowadziło do zatrudnienia ekipy "dojnej zmiany".
Komu najbardziej przeszkadzały osoby z kadry dyrektorskiej,te ambitne i pracowite,szanujące firmę i ludzi w niej pracujących,w czasach gdy prezes powtarzał że największym kapitałem tej firmy są ludzie w niej pracujący.W tamtych czasach firma się rozwijała,wprowadzano nowości,była liderem innowacji,fachowcy byli szanowani i godziwie wynagradzani,marka Oknoplus to było coś.Nie mogę zrozumiec jak można to było zniszczyć,a może to przez kobiety?.c.d.n.
11
wajemniczona 2016-12-10 16:47:14
Widzę że wielu martwi się o przyszłość prezesa Wacława ze to niby zrujnują mu firmę a nie pamiętacie jak to on pozbywał się po kolei wspólników najpierw wykiwał Adama P jemu to jednak wyszło na dobre jest w 100 ce najbogatszych Polaków,potem pozbył się Agi,Tomka,Jurka,Janka,Reni im jednak zgotował piekło doprowadzając wręcz do rodzinnych dramatów,Bogdan trzymaj się bo teraz kolej na ciebie :-)
13
Ekoplast 2016-12-12 08:39:03
Zapraszamy do nas 15-20zl netto/h w zależności od umiejętności.
8
pilarz 2016-12-12 17:26:14
a jak tam dyrektor produkcji? niejaki ''metafen'' trzyma sie jeszcze ?
6
pracownik 2016-12-13 07:06:03
Myślę, że jak długo prezes będzie wpatrzony w Gucia uzdrowiciela jak gekon w muchę, tak długo będzie istniał pan Ból niejaki metafen i cała banda dyrektorów i kierowników ds nieważnych.
8
smutek i ostatni gasi światło... 2016-12-13 07:59:39
curwa ale kyrk
a taka dobra firma ...była. poszedł Krzysiek, Kuba, Marek, Piotrek, Anita, brygadziści z hali, później Anita i Darek, ludzie którym się chciało i robili w oknach dobrą robotę. teraz sami specjaliści od niczego...
9
o 2016-12-13 16:04:44
masz racje a ja się pytam gdzie jest prezes są 3 odpowiedzi. 1.zwolnił go uzdrowiciel 2.sam się zwolnił 3.jakiego narkotyku używa uzdrowiciel aby go szprycować a na temat metafena i reszty DOJNEJ EKIPY jeszcze napisze
8
aaa 2016-12-13 22:01:48
Mają szczęście że jeszcze Elinski się nie kapną że robi konkretną robotę za mniejszą kasę niż nowo przyjęci bo jakby on odszedł to już kaplica
8
pracownik 2016-12-14 07:10:28
Znów kolejni starzy pracownicy odchodzą z hali produkcyjnej, niedługo starzy będą mówić o pracujących miesiąc albo tydzień
7
przedstawiciel 2016-12-14 07:44:59
Pracownicy to już standard że odchodzą zobaczycie po nowym roku ilu z nas nie podpisze nowych umów o współpracy
10
5S 2016-12-14 10:39:46
Najważniejsze są naklejki na półkach,a przede wszystkim to żeby kurz się na nich nie gromadził!!!Lepsze są ciasne dziury,niż wielkie bramy-lecz czy w takiej firmie o to chodzi panie G?!!!Lepiej znajomym(zupełnie nie znającym się na rzeczy) napchać portfele niż starym dobrym pracownikom.Lepiej wystawiać oceny jak w szkole- komisyjnie co tydzień.Lepiej zabrać niż dać.Nowy system "5L."
9
5L 2016-12-14 11:02:44
To wszystko miało Płynąć.Może i płynie,ale gdzie???
9
druty 2016-12-14 11:39:53
czekamy na nowy rok i przedstawicieli, którzy powiedzą dość. jest tyle firm działających profesjonalnie. z drutexu sie smiali...zobaczcie jak teraz sie prezentuje.
3
tencotujeszczerobi 2016-12-14 11:47:02
Chciałbym napisać coś pozytywnego o tej firmie ale na dzień dzisiejszy już nic mi takiego do głowy nie przychodzi. Dno totalne dno pod względem zarobków i atmosfery pracy. Tyle w tym temacie. Trzymajcie się z dala od OknoPlusu i uzdrowiciela... Spotkamy się w konkurencji
9
rkp 2016-12-14 12:57:48
Drogi Panie bardzo dziękuję za to ziarenko prawdy. To kobietą jestem - raczej byłam ja - Renata Kwitkowska-Piernaczyk. Pozdrawiam serdecznie.
19
biurowiec 2016-12-14 13:01:47
Trochę podniosę wam ciśnienie, ale Pan Uzdrowiciel wyliniały zresztą zarabia ponad 7000zł netto samej podstawy, a w mojej ocenie po roku jego rządów i po malejącej pozycji firmy na rynku nie zasługuje nawet na kopa w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na odchodne. Miało być zielone światło i po trupach do celu. Światło było, trupy też a cel??? Chyba że celem jest upadłość, to chylę czoło bo zamiast w planowane 6 lat zrobił to w rok:-) Gratulacje Panie Krzysztofie.
11
tencotujeszczerobi 2016-12-14 15:02:42
Pamiętam, jak zatrudniałem się w tej firmie X-lat temu, w tedy Pani powiedziała do mnie słowa, które pamiętam do dziś, że firma OknoPlus jest jak duża rodzina, a drzwi do Pani gabinetu stoją otworem zarówno w sprawach służbowych, jak i prywatnych. Wówczas tak było, dbało się o doświadczonych pracowników, robiło się wszystko żeby ich zatrzymać, dziś wszyscy jesteśmy w jednym worze bez względu na doświadczenie i umiejętności. Pamiętam jak zaraz po Pani zwolnieniu powiedziałem, że jeszcze wszyscy zapłaczą za Panią i w tedy większość to negowała, a dzisiaj każdy z garstki starych pracowników przyznaje rację. Właśnie z Pani odejściem ta firma praktycznie przestała istnieć. W tej chwili jedynie chłopaki z aluminium i nietypówki mogą mówić o dobrych zarobkach, ale tylko dlatego, że nie objęły ich jeszcze uzdrowicielskie macki Pana Krzysztofa. Mówiąc dobrych mam na myśli porównanie ze starą halą, a nie ubiegły rok czy lata wcześniejsze. Zazdroszczę Pani satysfakcji jaką musi Pani mieć czytając te wszystkie komentarze, chyba że jest to żal jak do tego mógł dopuścić Prezes.
8
Piotrek 2016-12-14 15:37:00
Hej w ktorej firmie tyle zarobie
1
Pracownik! 2016-12-14 17:48:28
Kirkor ma racje PANI RENATA to umiala i mysle ze dalej umie zarzadzac ale Ona robila kariere umiejetnosciami a nie czym innym!
7
Pracownik 2016-12-14 17:51:43
Od 15 do 20 zl a ubezbieczenie tez od tego????
4
Pracownik 2016-12-15 13:05:01
Widzę nie zadowolenie wielu pracowników otóż dodam też coś od siebie. Miałem szanse pracować w tej firmie otóż zapowiadało się całkiem nieźle, na rozmowie kwalifikacyjnej zapewnianie że okres pierwszych 3 miesięcy to taki bardziej przygotowawczy stawka oczywiście najniższa krajowa lecz po 3 miesiącach stawka pójdzie w górę podjąłem się lecz to był duży błąd.. odrazu rzucenie na głęboką wodę co chwile wprowadzenia nowych zmian zero stabilności (oczekiwałem całkiem czegoś innego) po 3 miesiącach Zero podwyżki Masz rypać i nie pytać.. uciekłem stamtąd po 4 miesiącach szkoda czasu na tą firmę..Odradzam.
12
waclaw 2016-12-15 19:48:18
Cóż powiedzieć......... ale to wszystko jest smutną prawdą
14
Farciarz 2016-12-17 21:15:09
Pani renato, mam nadzieje ze czuje Pani straszna ulge; M.S.
6
szczęśliwiec 2016-12-21 07:11:05
Pracowałem jeszcze do niedawna w tym obozie dla uchodźców i to przez kilkanaście długich lat. Co mogę powiedzieć?? Teraz masakra aż nie do uwierzenia. Miał być Oknoplast a jest wielka kupa na środku Libertowa. Zarobki jak przy roznoszeniu ulotek, atmosfera pracy dramat, na każdym kroku Cie zgnoją, ogólnie nie polecam najgorszemu wrogowi tam trafić. A wszystko dzięki uzdrowicielskiej reformie Pana Krzysia, nie zapominając o jego wiernym psie Metafenie, dyrektor anoreksji i ciętej z metra pani 5s, która myśli że jak ma stanowisko w języku angielskim to jest ważniejsza od prezesa. Pamiętam jak Metafen i Krzysio przyszli tam do pracy to byli tacy wyszczekani, a pod koniec mojej pracy jak zbite psy z podkulonymi ogonami. W związku ze zbliżającymi się świętami życzę im rychłego zakończenia współpracy a Panu Prezesowi zdjęcia klapek z oczu. Wesołych świąt.
7
Świadoma 2016-12-21 10:30:55
Szcześliwcu mylisz pojęcia wkładając metafena z uzdrowiceielem do jednego worka. Chyba słaby był z Ciebie obserwator...
5
headhunter 2016-12-21 11:11:03
Warto byłoby zweryfikować background uzdrowiciela, czy to prawdziwe skills czy tylko korpomowa?
6
Stop z Krzyskiem g. 2016-12-21 15:41:54
Metafen- spoko koleś zdecydowanie różny od Krzysztofa g. Natomiast dwie panie o których wspomniał szczęśliwiec to rzeczywiście wielkie nieporozumienie, udają ze cos robią a robią wielkie Nic!!!
9
3 miesiace tam pracowalem 2016-12-21 18:13:16
Witam przwinalem sie przez tez zaklad jak wiele osob w tym roku firma ma przestarzale maszyny smialo mozna napisac ze z tamtego wieku!!Biurokracja tam jest wieksza jak za komuny !!Prezes ma ludzi za nic starsi pracownicy mowili ze im powtarzal ze byle kto moze okna robic!Wiec robi byle kto byle jakie okna !Szkoda tylko tych ludzi co placa za okna jak za woły a okna i tak sa gdzie indziej wyprodukowane!!
10
O- 2016-12-23 19:33:05
Masz rację jadą na wyrobionej marce [maszynach także niektóre pamiętają czasy powstania firmy] kiedy to ludzie dobrze zarabiali to się starali trudno tam było się zatrudnić bez znajmości teraz kupują okna u konkurencji i sprzedają jako własne nie warto przepłacać za naklejkę OknoPlus na skrzydle okna lepiej kupić u tańszej konkurencji która posiada nowoczesne maszyny PROFILE-OKUCIA-SZYBY te same co w OknoPlus tylko cena jest niższa na domku o ok 5 tyś mowa o PAGENIE
5
fan 2016-12-23 23:54:37
1ooo% RACJI teraz uzdrowiciel kazał z jadalni pracowniczej zrobić bude dla PSA metafena żeby lepiej warował???
5
heh 2016-12-24 19:44:21
czyli żarcie pod maszyną...bez odchodzenia od stanowiska
smród ciągnie się po libertowie
koko 2016-12-27 12:58:58
Czy ktoś ma wyrobione zdanie o m.orliku? Od góry do dołu same negatywne opinie. Przecież tam nadal pracują ludzie. Czy ich przez takie stwierdzenia j.w. uważacie za imbecyli, że chca pracować.
3
fan 2016-12-27 16:12:40
jeszcze pracują????????????????????????????????????????????????
3
Były Pracownik 2016-12-27 20:35:21
Moze bardziej przepakowywuja :) i nakleja naklejki ze okna niby z Oknoplusu a nie gdzies z swiata ;)
6
budowniczybob 2016-12-29 17:27:50
Pracowałem w tej firmie od samego początku. Pani Renata KP już zapomniała z jaką gorliwością usuwała mądrych i wartościowych ludzi z tej firmy. Wspólnie z panem prezesem i panią Izą T przescigali sie w pomyslach jak ludziom dokopać. Przyszedł czas i na nią...Może choc przez chwilę poczuła jak to jest. Swoją drogą , ciekawe ile pan prezes zaplacił jej za milczenie przy zwolnieniu ? Z tego co widzę firma tonie w grajdole, który sami rzadzący sobie wykopali.
5
Jacek SZ 2017-01-06 04:02:50
Pozdro od monterów
były pracownik 2017-01-12 22:20:18
Witam nie polecam pracy u nich ponieważ zarobki na poziomie 1700-1900 zł za ciężką prace. Firma przy zatrudnieniu oferuje podstawę czyli najniższa krajową która ma wzrosnąć o 50% po upływie 3 miesięcy ,ale
tak się nie stanie ponieważ pan kierownik umiejętnie mówi o podwyżce nie podstawy ale premii która jest naliczana od wyprodukowanych okien. Jeśli komuś odpowiadają zarobki w takiej wysokości to dobrze trafił.
Pozdrowienia dla pracowników produkcji.
3
Zostaw swoją opinię o P.P.OKNOPLUS.SP.Z O.O. - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.P.OKNOPLUS.SP.Z O.O.