Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Interesujący profil? Udostępnij!

Profil firmy: DUDA TRANSPORT & LOGISTIC


Oceniono 476 razy
Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.
Otrzymuj powiadomienia
Obserwuje: 71 osób
zdjecie uzytkownika
wielononiak - 2012-01-24 15:36:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
mi płacą bez problemu, za to stawka kiepska raczej wychodzi z tymi dolotami niekiedy, spodziewałem sie więcej na międzynarodówce zarobić niż( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
anonim - 2012-01-30 12:06:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jestem w szoku! nie wiem co się stało i czy tylko u mnie ale od tamtego tygodnia kasa wpływa regularnie! zapłacili wszystkie faktury, te ostatnie dokładnie w terminie i te zalegające też, tak to jeszcze u nich nie było
zdjecie uzytkownika
anonim - 2012-02-07 14:36:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moniq a jeździsz? bo ja jeżdże i chyba zaczeli pilnować terminów, może tylko dla tych co jeżdżą-nie wiem. A co mojego wpisu to nie kłóce się ale jak ktoś pisze w osobie męsko-żeńskiej to nie jest normalne i oczywiste że próbuje za wszelką cenę robić sztuczny szum według mnie i nie jest to już wypowiedz prawdziwa tylko zwykła propaganda, pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
bercik - 2012-02-08 11:47:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam wszystkich mam pytanie jak u Was wygląda wgląd w to co akurat robi Wasze auto /wiem, że zawsze mogę zadzwonić do kierowcy/ ale zlecenia to chyba powinny przychodzić przed podjęciem ładunku a nie po no nie?
zdjecie uzytkownika
qwerty - 2012-02-15 16:00:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moniq myśl trochę- jesli spedycja musi firmie od której brała ładunek wystawić fv na ten ładunek to najpierw od Ciebie musi ja dostać z dokumentami przewozowymi więc w jaki sposób dopatrujesz się że jest to na ich korzyść że nie dostaną bo nie wiem? to co powiesz jak jeździliśmy kiedyś w takiej spedycji gdzie bylo w ciągu 10 dni dostarczenie, a jak nie to z automatu termin przedłużał się do dni 90, a jeśli chodzi o zlecenia to nie wiem jak ty miałaś że dostawałaś raz na tydzień jak wysyłają codziennie zlecenia i mają osobę która się tylko wypisywaniem i wysyłaniem zleceń zajmuje.. sory ale chyba niewiele masz pojęcia o prowadzeniu takiej działalności.
zdjecie uzytkownika
qwerty - 2012-02-15 16:12:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i jak to spedytor nie dzwonił do Ciebie i ustalał gdzie teraz auto wysyła i za ile? i czy podejmujecie ladunek? bo mój tak robi ZAWSZE więc dokładnie mi wiadomo za ile jedzie, a jak mi nie pasuje to ma szukać czegos innego i tyle, zwalić na spedycje najłatwiej a przecież wiadomo że spedytor pusci tam gdzie mu najwygodniej. bez komentarza
zdjecie uzytkownika
qwerty - 2012-02-16 15:05:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
berciku nie twierdze że jest super ekstra bo wiele rzeczy mnie (usunięte przez administratora) strasznie ale od tych zleceń jest tam taka młoda dziewuszka (widziałem) która pisze i wysyła- może nie wyrabia? nie śledze tego jakoś dokładnie, w większości mam na koniec dnia na poczcie- spedytor do mnie zaczoł dzwonić po kilku awanturach bo wcześniej powiadamiał mnie kierowca gdzie go wysyłają i często było tak że musiał szukac czegoś innego z tym że po strasznych za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] iach też sie jeździ i niewiele z takich miejsc na powrót sie dostanie, ale masz racje spedytor spedytorowi nierówny
zdjecie uzytkownika
dark - 2012-02-22 21:18:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moniq tak \"krzyczysz\" i \"krzyczysz\" na wszystkich forach jaki to duda jest be to może napisz KONKRETNIE za co te kary dostałaś? :/
zdjecie uzytkownika
.......... - 2012-02-23 17:59:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
może jeszcze na potwierdzenie moich słów wkleję ich oświadczenie żeby nie było że sobie zmyślam,

Spółka w ramach prowadzonej przez siebie działalności nawiązała współpracę na podstawie ustaleń zawartych w umowie o współpracy gospodarczej oraz umowie najmu naczep oraz ciągników siodłowych z wieloma Partnerami. Z kilkoma Przedsiębiorcami spośród szerokiego grona Kontrahentów umowa została rozwiązana z powodu poważnych wykroczeń narażających Spółkę na konsekwencje w postaci utraty dobrego imienia i wiarygodności Spółki, a także możliwości powstania szkody majątkowej na tle szeregu realizowanych projektów, zadań i przedsięwzięć biznesowych.

Z uwagi na interes naszych Kontrahentów oraz dobre imię Spółki przywołane w publikacjach informacje wymagają następującego sprostowania.

Konsekwencją niewywiązywania się Przedsiębiorców związanych umowami ze Spółką było zastosowanie przepisów wprost z umów wynikających. Podstawą nie jest jednak wykonany przewóz towarów, lecz m. in. porzucenie przedmiotu najmu, nie podstawienie auta do załadunku lub rozładunku pomimo potwierdzenia zleceń, brak realizowania istotnych postanowień umowy, narażenie przedmiotu najmu na szkodę majątkową, wykorzystywanie przedmiotu najmu w celu realizowania przewozów, które nie zostały zlecone przez Spółkę. Podstawy rozwiązania podpisanych kontraktów oraz ich konsekwencje były wobec tego wskazane wprost w umowie, a zatem znane stronom już w chwili jej podpisania.

Pragniemy podkreślić, że pomimo zaistniałych okoliczności zakończonej współpracy od początku dążyliśmy do polubownego rozwiązania zaistniałej sytuacji. Zaznaczamy równocześnie, iż niektórzy z Przedsiębiorców mimo dobrej woli Spółki w dalszym ciągu unikają kontaktu, bądź odmawiają lub odwołują umówione spotkania. W takich przypadkach sprawa zostanie skierowana na drogę postępowania sądowego.

Niezależnie od powyższego oświadczamy, że Spółka podejmuje kroki w celu wyciągnięcia konsekwencji na drodze sądowej w sprawach karnych, a mianowicie złożenia prywatnych aktów oskarżenia przeciwko Przedsiębiorcom, którzy dopuścili się popełnienia przestępstwa zniesławienia.

Z poważaniem,
Zarząd Duda Transport & Spedition
zdjecie uzytkownika
Eldorado - 2012-02-25 12:07:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy te spotkanie jest umówione, uzgodnione z kierownictwem Dudy?
Kto się zobowiązuje być?
zdjecie uzytkownika
bomo - 2012-02-26 14:56:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wygląda na to że nie
zdjecie uzytkownika
monika - 2012-02-27 14:10:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Celem "porozumienia" wybieracie się na "spotkanie" z mediami i prasą?
A oni w ogóle wiedzą o tym?
Zresztą nie wiedziałam że zamiast prawnika zabiera się gazety- oni mają za was negocjować?
widać o co wam tak naprawdę chodzi.
zdjecie uzytkownika
aga - 2012-03-08 16:11:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale o którym oddziale mówisz?
bo ja złożyłam wczoraj cv do kielc
moja koleżanka tam pracuje i mówi zupełnie co innego niż ty,
powiem, że jest wręcz bardzo zadowolona
zdjecie uzytkownika
spedytor - 2012-03-25 22:13:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiesz co biedaczko, pracuję w oddziale w kielcach od 2 lat i nikt jeszcze nie odszedł, a że zatrudniają coraz więcej ludzi to chyba dobrze? [usunięte przez moderatora] ekipa jest dobra i zgrana .
zdjecie uzytkownika
kris - 2012-04-04 15:03:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanko czy trzeba brać ich logo na naczepe.
zdjecie uzytkownika
minaj - 2012-04-13 15:27:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
luuuudzie a dlaczego nie czytacie umów? jest tam jak wół napisane od 2,80 za km (usunięte przez administratora), więc co się nie zgadza? oni dobrze wiedzą jak utrzymywać się w tym obrębie a że zwykle stawka jest w dolnych widełkach to już inna sprawa. Co do zgodności z km płacą za tyle km ile wychodzi z ogólnodostępnych map i nie są to jakieś wielkie rozbieżności, jak człowieku wychodzi ci na tacho sporo więcej to sprawdź lepiej kierowce jak jeździ, a tak poza tym to chyba nikt nie zmusza do żadnego oblogowania naczep, czy współpracy z tego co wiem to jak wyjeździsz okres wypowiedzenia to baju i tyle- chyba że złapią cie na gpsie że robiłeś lewe kursy ale to problemy na własne życzenie- głupota ludzka nie zna granic
zdjecie uzytkownika
ja - 2012-04-14 15:04:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego rozbieżności w km potrafią być po 100 km na trasie 300-350 km więc nie pisz, że są nieznaczne... Nie liczę km z tacho tylko albo z navi albo z gps (jak wychodzi za dużo z gps to sprawdzam na navi). Oczywiście, że korzystają z \"ogólnodostępnych\" map. Tylko te mapy nie uwzględniają ani tonaży, ani mostów ani nawet obwodnic. Wbijają najkrótszą bez opcji TIR. Bardzo uczciwym podejściem tej spedycji jest też dawanie np. 6-7 miejsc rozładunku na trasie 200 km... Robisz to 2-3 dni a zapłacą jak z km wychodzi, zero dopłaty za dodatkowe miejsca zrzutu. Ale masz rację. Trzeba czytać umowy. Umowa z Dudą jest bardzo jednostronna, nie ma żadnej możliwości negocjacji. Każda umowa powinna być podpisywana w dobrej wierze. Ze strony Dudy tego nie ma.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2012-04-17 13:48:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sorry ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić rozbieżności 100 km na trasie 300km ,zresztą trzeba brać na poprawkę że dopóki firmy zlecające przewozy tego nie poprawią i nie będą dawać lepszych stawek za rzeczywiste km nie ma co liczyć że spedycja podwyższy,co do tych jakiś tam kierowników z katowic to nie znam, w kielcach raczej zorientowani są, trzeba zacisnąć zęby ale jak wyjeździsz okres wypowiedzenia to umowa się rozwiązuje i tyle, ale za to jak wyczuja że próbujesz coś kombinować to sie wszystkiego zaczna czepiać- znam z autopsji- lepiej dojeździć do końca bez zbędnych problemów
zdjecie uzytkownika
anonim - 2012-04-17 13:56:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i żaden dobry prawnik ci nie powie ze ta umowa jest jednostronna
moja żona na szczęście ma w firmie dobrego radce który nie próbował wyciągnąć od nas kasy tylko naprawde doradził i powiedział że lepiej wyjeździć do końca wypowiedzenia
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2012-04-23 14:43:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
transportowiec, mark i kolega- szkoda że Cie tak boli że oddział w kielcach super się rozwija a kierownik to świetny gość i te osoby które przyszły tu do pracy nawet nie myślą o tym żeby odejść, oraz owszem zarobki są bardzo dobre, a jak na kieleckie warunki nawet świetne a wszyscy razem są bardzo zgranym zespołem.
do kolegi który aplikował na spedytora lub handlowca- jak ci tak świetnie w rabenie czy czymś tam innym to po co chcesz iść do pracy do "marnego według Ciebie dudy"?, może masz kwalifikacje, ale może był ktoś lepszy od Ciebie, nie pomyślałeś o tym? a może Cię zwyczajnie nie chcieli lub nie wybrali jeszcze spośród kilkuset osób które złożyły cv, u nas pracuje już kilka osób które zajmowały kierownicze stanowiska w innych spedycjach a to chyba o czymś świadczy i nie straszne nam żadne molochy transportowe,zresztą skoro uważasz że firma z kapitałem zakładowym 0,5 mln zł to "krzak" to gratuluję odwagi, pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
adept - 2012-04-30 13:06:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Kolejne ogłoszenie na handlowca :) widac nie jest tak pieknie skoro co troche daja ogloszenie - hmmm
zdjecie uzytkownika
monika - 2012-05-16 11:52:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kkl wystarczy posiąść umiejętność czytania ze zrozumieniem żeby wiedzieć że w zleceniu jest zapis że jak nie prześlesz dokumentów w określonym terminie to mogą wydłużyć okres zapłaty do 90 dni, tak więc pewnie dlatego nie masz 3 miesiące zapłaty, a tak poza tym to wiem napewno że te fora są śledzone więc uważam że należy lepiej dobierać słowa które się pisze
zdjecie uzytkownika
zzzzzzzzzzzzz - 2013-07-18 14:22:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
................nie polecam............
zdjecie uzytkownika
gość - 2013-12-18 15:20:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (12)
nie polecam
zdjecie uzytkownika
kamil - 2014-03-09 09:08:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mają szeroki wybór kursów, jak widzę na ich stronie internetowej to współpracują z wieloma krajami - Anglia, Francja, Niemcy, Włochy..
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DUDA TRANSPORT & LOGISTIC
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x