Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Adecco

Opinie o Adecco

Pracowałeś w firmie Adecco i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Zyzior - 2015-10-23 12:36:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem jak jest w kraju ale wiem jak jest w Belgii
zdjecie uzytkownika
paweł - 2015-10-27 17:13:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy tez czekaliscie tak dlugo na wyjazd na montera instalacji i urzadzen sanitarnych? hydraulika? czy komus udalo sie w tym zawodzie wyjechac?
zdjecie uzytkownika
lulu - 2015-11-05 19:57:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ktos cos moze mi powiedziec o pracy w Turku spawacz monter
zdjecie uzytkownika
Pawell - 2015-11-08 08:27:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś był w pracy w Konigshain w Niemczech przy pomidorach w szklarni?
zdjecie uzytkownika
kuczi - 2015-11-09 12:43:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam serdecznie. Nie wiem ile to jeszcze potrwa, ale póki co firma radzi sobie całkiem nieźle. Miejmy nadzieję , że będą dalej szli tą ścieżką. Adecco jest jedną z lepszych agencji na rynku pracy za granicą. Mają dobre warunki i dobre pieniadze do zaoferowania. Ja aplikowałem ostatnio na operatora maszyn
zdjecie uzytkownika
kg - 2015-11-11 19:41:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kuczi a czy odezwali sie do ciebie, bo prawdopodonie na to samo stanowisko aplikowalismy, niestety ja niczego jeszcze nie otrzymalem, jezeli ty tak to gratualcje pewnie bd zadowolony
zdjecie uzytkownika
arek - 2015-11-14 01:15:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kuczi - ja również jestem zainteresowany tym ogłoszeniem bo oferują 12 euro za godzinę i praca jest tylko od poniedziałku do piątku, więc dobrze się wydaje.
zdjecie uzytkownika
miriam - 2015-11-16 11:55:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bym powiedziala ze super, fajnie ze nie ma weekendow zajetych i mozna spokojnie odpoczac i ta stawka nawet niezla ale brutto czy netto?
zdjecie uzytkownika
Asia - 2016-01-09 15:50:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, czy Pracuje ktoś teraz przez Adecco w Holandii i mógłby zdać jakieś relacje, jak z pracą, zarobkami, jakie mają mieszkania? Interesują mnie głównie magazyny, ale też inne prace jakie mają. Będę wdzięczna za odpowiedź i pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
dawid666 - 2016-01-10 02:02:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dotyczy Adecco ul. Wołoska, Warszawa

Pracuje przez Adecco od marca zeszłego roku. Jest to 4 agencja przez ktorą miałem okazje pracować.
Pracuje w kancelarii prawnej, zarobki jak na studenta spoko -12 brutto na um zlecenie przy czym praca siedząca przy kompie, lekka, nadgodziny płatne również (jako że na um. zlecenie to płatne jak za zwykłą godzinę)
Zadnych problemów, kasa wpływa zawsze do 15 dnia miesiąca. Miła obsługa, z minusów to takie nic nie znaczace jak np ze praca wygląda troche inaczej niz mówili na rozmowie rekrutacyjnej, ale to szczegół plus czasem zdaża mi sie nie dostac umowy na czas, ale to nie problem bo i tak wystawią ją równiez za dni zaległe.
Duzym plusem jest ze umowy wystawiają na kilka miesiecy a nie na tydzien jak mnielem w przypadku agencji Randstad.
zdjecie uzytkownika
234r - 2016-01-10 15:02:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no ja tam widze ze mozna sie do nich zalapac zarowno do pracy za granica jak i w kraju, za ganica to szuakja w Norwegii na stanowisko ciesli konstrukcyjnego
zdjecie uzytkownika
ceva - 2016-01-11 05:38:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Widać że nikt się już nie zgłasza do addeco bo panie z biura nie mają co robić i same piszą opinie na gowork. Żadnych cieśli już do norwegii nie znajdziecie bo kto z robotników zna angielski. A drugie cieśle w Polsce mogą znależć pracę za 3000 - 4000 zł za miesiąc to po co mają jechać kawał drogi za 2500zł na czysto. Bądzcie poważni, a jeszcze wymagania z kosmosu. 36 miesięcy aktualnego udokumentowanego doświadczenia jak w Polsce nawet kierownicy budowy robią na czarno. A agencje zz granicę dają prace liczoną na tydzień - dwa. Ja już za granicę nie jeżdzę bo to absurd finansowy. A na wycieczki mnie nie stać.
zdjecie uzytkownika
gość - 2016-01-11 07:45:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Agencja,której nie polecam,próbują oszukiwać na kasie,zwlekają z wypłatą zaległości i w zamian za to oferują jakieś g*wniane upominki
zdjecie uzytkownika
Asia - 2016-01-11 14:21:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
A coś o pracy w Holandii?
zdjecie uzytkownika
Nom - 2016-01-13 02:13:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Asia świetnie że o to pytasz, bo wpadłem tu dowiedzieć się tego samego. Słyszałem, że firma ma się dobrze i nie można się doczepić, dlatego interesują mnie zarobki, poda ktoś?
zdjecie uzytkownika
Asia - 2016-01-13 13:26:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Nom ale jakoś nikt się nie odzywa. Też słyszałam raczej dobre opinie, chociaż wiadomo, że o żadnej agencji nie ma samych pozytywów i znajdą się też negatywy, ale kolega, który wyjechał przez eene, wyjeżdzał też kiedyś przez adecco i mówi, że eena nie jest zła ale adecco lepsze, że milsza atmosfera, ludzie itd. No ja czekam na oferty z adecco ale codziennie sprawdzam i jak narazie nic. Gdyby się odezwał ktoś kto jest obecnie w Holandii przez adecco i coś by opowiedział to byłabym bardzo wdzięczna.
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2016-01-15 23:36:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Adecco to znana firma i wszędzie w sieci rzuca się w oczy. Wszelkie reklamy, ogłoszenia. Widać, że stawiają na rozwój a poza tym oferty od nich są ciekawe.
zdjecie uzytkownika
kara musi byc - 2016-01-18 20:14:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2015-07-05 09:27:27]:
Może nie stać ich na sprzatczke? Teraz sprzątaczka bierze powyżej 1000 euro mc.
zdjecie uzytkownika
jomaha - 2016-01-18 20:31:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to prawda i nie ma się co tego wstydzić, że na stanowisku sprzątającym można naprawdę bardzo dużo zarobić, ale szukają też w bergen np. malarzy i szpachlarzy
zdjecie uzytkownika
xxx - 2016-01-19 13:59:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Miałam do czynienia z oddziałem we Wrocławiu - pracowałam już przez cztery różne firmy pośredniczące, z Adecco 2 razy i chociaż za drugim razem współpraca nie wyszła to muszę przyznać że byłam bardzo zadowolona z obsługi. Wszystko prosto, kawa na ławę, bez szukania gabinetów i pokoików, bez czekania, kontakt telefoniczny super - pełny profesjonalizm (w porównaniu do innych firm). W innych firmach spotykałam się z obsługą jedynie przez telefon, bez spotkań i wyjaśnień, w oddziale wrocławskim Adecco wszystko było tak jak powinno, pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
poiiu - 2016-01-21 15:01:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@xxx to bardzo dobrze, że byłeś zadowolony z nich, a jeszcze wydje mi się, z eludzie jako lakierinik mogs być zadowoleni bo oferuja im firma umowe o prace od razu.
zdjecie uzytkownika
kurus - 2016-01-23 17:09:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@poiiu to zależy jeszcze od tego gdzie jest praca bo pojawiają się w tej firmie oferty pracy w Norwegii, np na Dekarza, przy czym wymagane jest doświadczenie od 3 do 5 lat.
zdjecie uzytkownika
Addi - 2016-01-26 19:40:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wg. mnie niektórzy chyba zbyt wiele oczekują od takich firm. Musisz mieć na uwadze, że jeśli wyjeżdżasz przez Adecco, to jesteś pracownikiem na wynajem. To świetna alternatywa dla ludzi, którzy sami na początek nie są w stanie ogarnąć sobie mieszkania, urzedów, etc. Jeśli znasz angielski, masz udokumentowane doświadczenie i wykształecnie, to na początek to rozwiązanie polecam. Nikt nie zrobi Cię w konia z wypłatą, pełny legal. Owszem, możesz próbować bezpośrednio u polaczków :) ale jak kończą się takie prace, niejeden się przekonał. Reasumując.. bez języka, znajomości, i dużej kwoty na start, to rozwiązanie jest najlepszym mi znanym. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
kkk - 2016-01-26 21:06:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie polecam firmy, szczegolnie oddzialu we wroclawiu. bylem zatrudniony jako consultant do innej pracy. obawialem sie zatrudnienia przez posrednictwo dlatego wypytalem sie dokladnie warunki razem z bonusami, dodatkami, opieka zdrowotna.... wszystko okazalo sie klamstwem, mimo zapenien pani ze nie odczuje zadnej roznicy miedzy konsultanem a praccownikiem. zostalem oszukany, oklamany gdyz nic a nic nie bylo prawda. nie przyslugiwalo mi nic co innym pracownika, nie liczac o bonusach.
zdjecie uzytkownika
idz - 2016-01-27 14:49:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
musisz wiedzieć kkk, że praca u pośrednika to i tak redukuje wynagrodzenie sporo. Chociaż pomijając to ja bym się zgodził pracować u nich jako księgowy, bo wiem że oni kasę otrzymują imponującą.
zdjecie uzytkownika
bymi - 2016-01-27 17:11:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Addi - 2016-01-26 19:40:26]:
Ale Adecco bez języka nie bierze. I jeszcze 5 lat doświadczenia jak nie ma skond go wzionć bo wszędzie zatrudniają na budowach na lewo i na krutko.
zdjecie uzytkownika
Ferdynand Kiepski - 2016-01-30 23:02:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kasiore to by wszyscy chcieli, ale robić to już ni ma komu!!! :)
zdjecie uzytkownika
najs - 2016-02-01 21:40:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i ja się nie dziwię, że bez języka nie biorą. W końcu to jest praca za granicą i jakoś porozumieć się trzeba. No i na takiego cieślę szalunkowego to trzeba mieć potwierdzone dokumentami doświadczenie zawodowe jako cieśla szalunkowy – minimum 3 lata na przełomie ostatnich 5 lat.
zdjecie uzytkownika
alex - 2016-02-04 14:49:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szukam opinii na temat pracy w Veghel jako orderpicker w magazynie Jumbo.
zdjecie uzytkownika
Krak - 2016-02-19 18:46:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zatrzęsienie ofert tutaj jest, jestem naprawdę dość zdumiony, w sumie naprawdę musi być zacna firma, skoro tak pięknie się rozwija, wysyłac CV czy nie?
zdjecie uzytkownika
Turysta - 2016-02-23 12:56:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [alex - 2016-02-04 14:49:10]:
A to w Holandia te zjest zajebisty sklep zabawkami Jumbo ?Bo ja zawsze jak jestem w Bułgaria to tam chodzę na zakupy ?
A Adecco daj cie sobie spokój ...
zdjecie uzytkownika
Turysta - 2016-02-23 12:56:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [alex - 2016-02-04 14:49:10]:
A to w Holandia te zjest zajebisty sklep zabawkami Jumbo ?Bo ja zawsze jak jestem w Bułgaria to tam chodzę na zakupy ?
A Adecco daj cie sobie spokój ...
zdjecie uzytkownika
Maniek - 2016-03-10 19:46:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czesc :):) wieci moze cos o wyjazdzie jako ciesla szalunkowy do norwegi ??? bo juz wszystkie dokumenty im wysłałem nawet gadam bardzo dobrze do angielsku bo pracowałem w angli,szwecji ,wali, dubaju, i wielu krajach zachodnich dzwonili do mnie i co sie dowiedziałe to nie odnich zalezy ktp jedzie bo firmy norweskie wybieraja ludzi jak ktos cos wie to pisac na Barca1068@wp.pl
zdjecie uzytkownika
Nom - 2016-03-11 12:42:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poczekaj trochę dłużej, a na pewno Ci się opłaci, mówię Ci, spokojnie, nie jest tak dramatycznie, oni wybierają trochę czasu, ale zawsze to jakoś końcowo jest ok
zdjecie uzytkownika
kol - 2016-03-21 05:51:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Maniek - 2016-03-10 19:46:48]:
Jak nie robiłeś w Norwegi ti nikt cię nie wybierze. Bo preferowani są ludzie z dośw. w Norwegii. A takich jest od metra. Bo ostatnio przez 2 lata to tylko tam wszędzie zwolnienia i zwolnienia. A tak to możesz się najwyżej spodziewać w lipcu sierpniu telefonu żebyś jechał. Bo wtedy ja wiadomo jest sezon urlopowy. We wrześniu już ci podzięują. Ale się przez kilka tygodni nachapiesz, po doliczeniu kosztów to może razem jakieś 2 tyś złotych.
zdjecie uzytkownika
kuba - 2016-03-21 08:37:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na pewno jak ktoś pracował w Norwegii to ma większe szanse, ale wydaje mi się, że można też na pewno zarobić o 3 razy wiecej niż w Polsce na stanowiku chociażby jako hydraulik.
zdjecie uzytkownika
Zawiedziony - 2016-03-23 16:36:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Nom - 2016-03-11 12:42:35]:
Obiecują złote góry jak się okazuje w praktyce to wszystko jest na odwrót . A na wyjazd możesz się nie doczekać bo zbierają pracowników żeby mieć w rezerwie w razie potrzeby.Nie zawsze są pełne godziny wypracowane ze względu na przestój z różnych powodów . Jeśli chodzi o opłacalność wyjazdu to zależy gdzie trafisz.Organizują kursy językowe dla cieśli bo brak chętnych przez tą agencję do podjęcia pracy . Powód ??? Nie opłaca się a te wyliczenia jak ktoś robi i wylicza że mu zostanie 9 tys zł na czysto ha ha ha . Niech policzy przejazdy do domu życie tam i niski kurs NOK . Nie polecam
zdjecie uzytkownika
zyzior - 2016-03-24 17:09:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam chciałem ostrzec przed propozycja pracy w Belgii dokładnie w vanderschueren diksmuide na rozmowie z szefem, czyli Lukiem będzie opowiadał bajki, które nie istnieją to jest praca sezonowa jak potrzebują ludzi to na chwile a jak zamówienia się kończą albo idziesz na bezrobotne i czekasz na telefon od szefa, ( który myśli ze ludzie będą jeździć 1500 lub więcej kilometrów do jego firmy na kilka miesięcy) a jak nie przepracowałeś roku w Polsce to możesz poszukać sobie nowej pracy klimat z belgami w pracy jest także oni trzymają się stołków przez jedno umilaniem Polakom pobyt w firmie każdy wie, jaki ostrzegam operatorów Frezarek tokarek oraz laserów, bo najczęściej szuka takich stanowisk
zdjecie uzytkownika
wiakaoa - 2016-03-26 22:58:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w zasadzie jak ktoś i tak planuje przeprowadzke do Norwegii to na pewno można próbować swoich sił jako Monter rusztowań, bo stawka 4 razy taka jak w Polsce jest.
zdjecie uzytkownika
niezadowolony - 2016-03-28 13:54:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Belgii dokładnie w vanderschueren diksmuide nie potrzebują żadnych programistów tylko ludzi do naciskania zielonego guzika i robienia norm z kosmosu radze się zastanowić nad wyjazdem
zdjecie uzytkownika
ANIA - 2016-03-28 18:55:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bymi - 2016-01-27 17:11:00]:
człowieku ty chodziłeś w ogóle do szkoły? przecież ty nie znasz języka polskiego
zdjecie uzytkownika
lidka - 2016-03-29 14:43:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co piszecie, to firma ma bardzo dobre warunki, ja zwróciłam uwagę na stanowisko Kucharza w Norwegii. Przed wyjazdem oferują tygodniowy kurs specjalistyczny dla kucharzy! Super!
zdjecie uzytkownika
ściema - 2016-04-02 09:35:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
witam,
Wszystkich co dostali ofertę pracy w Belgii północno-zachodniej (Disksmuide) informuję, że firma szuka osób tylko do wciskania zielonego guzika. Każdy pracownik po 2 godzinach przeszkolenia normalnie musi wykonywać normę 200 lub 250 szt/8h. Po przepracowaniu 2 tyg okres ochronny kończy się i zaczynają powstawać problemy np.: że norma jest za mała o 2szt/h, jak masz czas 1 min to musisz sprzątać, dolewać oleju itd a norma maleje. Dodam jeszcze że belgowie lubią chodzić do kierowników na rozmowy na twój temat.
Nie polecam tej firmy http://www.vanderscheuren.be/ ponieważ uważam że to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Mam porównanie z inna belgijską firma.
Małym plusem tej oferty jest mieszkanie które kosztuje 95€/tydzień + internet ale jest na bardzo wysokim standardzie.
zdjecie uzytkownika
ywette - 2016-04-02 09:40:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
każdy szuka czego innego @ściema to co dla Ciebie jest nie do przyjęcia innym może odpowiadać, dla Ciebie np nie jest ważne jak mieszkasz inni przeciwnie wolą lepiej mieszkać a mniej zarabiać
zdjecie uzytkownika
MAks - 2016-04-05 16:00:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś składał aplikacje na stanowisko montera nawierzchni kolejowej do Norwegii i się załapał na wyjazd, czy może to kolejny niewypał lub ściema ze strony Adecco?
zdjecie uzytkownika
MAks - 2016-04-05 16:00:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś składał aplikacje na stanowisko montera nawierzchni kolejowej do Norwegii i się załapał na wyjazd, czy może to kolejny niewypał lub ściema ze strony Adecco?
zdjecie uzytkownika
Tamara - 2016-04-05 18:43:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O co w ogóle wam chodzi z tym zielonym guzikiem @Ania @niezadowolony? Wyjaśnij bo wprowadzacie jedynie zamęt. Wyjeżdżał już ktoś do Norwegii z nimi i powie coś nt zarobków
zdjecie uzytkownika
Lukas - 2016-04-11 16:46:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłem w lutym tego roku w sogndal region bergen.obiecali pierwszy kontrakt na 3miesiące,po przyjeździe na miejsce okazało się że tydzień muszę czekać na pracę potem dostałem kontrakt na 2 tyg. I po dwóch tyg.miałem znowu czekać.w Polsce byłem na tygodniowym kursie przygotowawczym w Rabce zdrój.czego oni nie obiecywali.z obietnicami nie pokrylo się nic.dodam do tego że jestem wykwalifikowanym cieśla z długim stażem pracy.pan lars beheim to niezły bałamuciarz.napiszę krótko:pieniędzy nie otrzymałem do dnia dzisiejszego,pisze maile i dzwonie do Pani z Rabki ona twierdzi że sprawę przekazała do oddziału w którym byłem.straciłem tylko pieniądze na przeloty i dojazdy autobusem.nie polecam tej firmy,bałamucą,kłamia i obiecują.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Firma Adecco to parodia i rażący brak profesjonalizmu. Brałem u nich udział w kilku procesch rekrutacyjnych, m. in. na stanowisko mechanika. Osoby tam pracujące nie mają pojęcia na temat procesów rekrutacyjnych które prowadzą, nie chce im się poświęcić chwili na rozeznanie się w temacie o jakim rozmawiają przez co wypadają jak idiotki w realnej rozmowie. Nie czytają CV, co jest kolejnym zarzutem z mojej strony. Nie dotrzymują słowa w kwestii kontaktu po rozmowie i szereg innych zaniedbań. Ta agencja to kpina i zdecydowanie jej nie polecam.
Pytania: Większość pytań pozbawiona meteorytyki, oderwana od tematu rozmowy odnośnie konkretnego stanowiska. Nieprofesjonalne podejście.
zdjecie uzytkownika
on - 2016-04-15 14:20:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
może ktoś cos wie na temat zakładu AGRAFRESH W Belgii..co i jak tam jest.
zdjecie uzytkownika
Adam - 2016-04-26 11:31:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie szanuja czasu drugiego człowieka. Jedna z Pań umówiła mnie na rozmowe na stanowisko magazynier. Po przybyciu na nią dowiedziałem się, że tak na prawdę nie potrzebnie tam przyszedłem bo z góry wiedziano ze sie nie dostanę (brak doświadczenia, tylko pytanie gdzie po szkole mam nabyć doświadczenie?)bo mają innych kandydatów już z doświadczeniem. Pani która mnie umawiała na rozmowe tak czy siak wiedziała o tym, iż nie dostanę tej pracy. Tak przynajmniej powiedziano mi w firmie.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Adecco!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Adecco
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert