Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Adecco

Pracowałeś w firmie Adecco i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Morig - 2014-12-11 09:21:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A nie można byłoby po prostu przenieść jakiegoś miejsca do jedzenia bliżej zakładu? Nawet postawienie tymczasowego pomieszczenia nie powinno graniczyć z cudem, to nie jest nie wiadomo jak zaawansowana technologia. Poza tym powinni zrozumieć, że pracownik zregenerowany jest w stanie być bardziej efektowny.
zdjecie uzytkownika
jolanta k70 - 2014-12-26 00:24:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oj tam się martwiecie o przerwy. ja pracowałam w robocie gdzie na 14 godzinne dniówki mieliśmy tylko 10 minut i zakaz chodzenia do kibelka i jedzenia i picia. i jakoś dawało się radę. praca nie jest od przerw ale od pracowania. a wiecie czy u nich są jakieś dofinansowania do obiadow w pracy i jakiś refundowany autobus pracowniczy?
zdjecie uzytkownika
888 - 2014-12-30 14:05:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Stanowczo odradzam pracę za pośrednictwem tej Agencji w Warszawie. W siedzibie przy Ul. Długiej pracują same niekompetentne osoby, w biurze panuje absolutny brak organizacji. Niestety ze względu na fakt, iż bardzo cenię firmę dla której pracuję zdecydowałam się na zatrudnienie za pośrednictwem Adecco, ponieważ z góry wiedziałam że jest to praca na określony czas.Po zakończeniu obecnej umowy nie przyjmę już żadnej propozycji od tej Agencji.Praca tymczasowa to wyzysk bez żadnych praw dla pracownika. Panie z Adecco, które same nie reprezentują żadnego poziomu ani w zakresie wiedzy, ani w kulturze, czy obyciu traktują młodych ludzi jak śmieci, tylko dla tego, że znają sytuację na rynku pracy o czym świadczy obecny wskaźnik bezrobocia. Dzięki czemu mogą dobrze zarobić na wystawieniu młodej osoby do wiatru. Jak nie chcecie być oszukani omijajcie szerokim łukiem.
zdjecie uzytkownika
moby dick - 2015-01-06 18:50:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jest firma(usunięte przez administratora)warta oszukują na wypłatach niczego nie wiedzą niekompetencja sięga szczytu ewerestu . Jako koordynatorów w Amazonie we Wrocławiu zatrudniają jakiś debili bez doświadczenia ,którzy przy byle okazji próbują być mądrzejsi od wszystkich najgłupszych . Podczas zadawania pytań o sprawy związane z pracą albo problemem standardową odpowiedzią jest to nie ja lub to kolego albo koleżanka jescze lepiej jak padnie hasło nic nie wiem na ten temat
zdjecie uzytkownika
balNid1488 - 2015-01-07 01:39:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam serdedcznie. Kilka zasad na wstep, nizej wyjasnienie (glownie dla mlodziezy), przeczytaj dobrze i nie napisze nim pojedziesz bo praca serio sie oplaca, opisalem bardzo szczegolowo dla tych ktorzy pojada pierszy raz. Firma adecco, miejse Ommen, Holandia:


- Nie zostawaj kierowca bron Boze
- Wez ze soba ciuchy robocze bo sa kosmiczne ceny tutaj np butow, lepiej kup w ojczyznie
- Nie zamieszkuj w parku ktory Ci proponuja chyba ze do czasu znalezienia prywatnego, chyba ze lubisz narzucajacych Ci sie ludzi i koordynatorow, Jesli lubisz jesli ktos narzuca Ci sie i lubisz sie podporzadkowywac chorymm zasadom jakie sobie narzucaja wlasciciele to prosze bardzo
- Nie rozmawiaj z hausmeistrami na inne tematy niz praca
- Nie przyjezdzaj z dziewczyna, a jak juz ja bierzesz to kup glosniki z mega pierdolnieciem zeby nikt nie musial slyszec co razem robicie.
- Nie licz na prywatnosc, tu powinenem napisac to wygrubionym drukiem
- Nie daj sobie wejsc na glowe, raz dasz to wejda Ci w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> - Masz 18, 19 lat tez nie mysl o wyjezdzie, pamietaj ze w Holandii jest wiekowka a biuro tylko na Tobie skorzysta i zarobi. Wyzszy wiek smialo, bo pieniadze sa dobre i mozna jakos godnie pozyc i poszalec
- Palisz papierosy, marihuane to rowniez przesrane bo wlasciciele chyba stosuja sie tutaj do polskiej konstytucji


Witam, agencja jak najbardziej wporzadku, nie mozna narzekac mimo tego iz zostalem wyrzucony, bardzo dobrze o nich moge napisac. Z miejsca wysiadki odbierze was hausmeister ktory nie potrafi prowadzic samochodu to taki maly szczegol ale ja np bardzo sie balem. Okej koniec owijania w bawelne:

- Praca: jak najbardziej wporzadku, latwa, nie przemecza. Godziny pracy sie zgadzaja, zdarzy sie oczywiscie ze bedziesz pracowac 3 dni w tygodniu ale to sa przypadki raz na dluzszy czas. Plan co tydzien na maila i dobrze zagladaj bo zmienia sie jak rekawiczki nie raz po 2,3 razy w tygodniu
- Pieniadze: Zawsze na czas, zawsze w ten sam dzien i o tej samej godzinie, przy kazdej wyplacie kogos zawsze na kilka euro zrobia, dlatego jak ktoss nie potrafi sprawdzic solarisa dobrze to beda go pozniej walic na kasie caly czas, upomnisz sie - dostajesz wyregulowanie.
- Koordynatorzy: Polacy, tu pozdrowie tylko Ole i Staszka - bardzo pomocni, porozmawiasz na kazdy temat, zawsze zapyaja co u Ciebie i pomoga, niestety rzadko pod telefonem, czyli jak chcesz wziac wolne bo sie zle czujesz a nie odbiora to mozesz juz miec ostrzezenie. Reszta jak to reszta komentowac nie bede, niektorzy z nich nawet nie znaja sie na pracy. Szkoda rowniez ze zadnego z nich przez 3 miesiace pracy nie widzialem na hali, ani ze nie kontaktuja sie miedzy soba. Bierzesz wolne, zglaszasza za 2 godziny dzoni adminitrator i mowi dlaczego Cie nie ma i znow przewijasz to samo bo on nie wiedzial ...
- Miejsce zamieszkania: Tu zaczynaja sie problemy co opisze dalej. Domki 4, 6, 8 osobowe przytulne, pokoje na dwie osoby zdarza sie ze trafisz jak ja na dwuosobowy pokoj samemu. Dobieraja odpowiednio wiekowo takze nie ma co sie martwic, ogolnie jest tez patologia, ale nie ma zlodzieji co jest bardzo wazne. W domkach jest totalne 0 prywatnosci totalne !! Koordynatorzy potrafia wejsc do domku z butami nie pukajacac, nie mowiac o hausmeistrze ktory robil zdjecie nawet stolu tylko dlatego ze stala na nim fajka wodna, bardzo smieszne. Palisz papierosy, ziolo to chyba rzecz oczywista ze w zime zeby zapalic nie bedziesz specjalnie sie ubierac i wychodzic, zlapia cie masz ostrzezenie. Koledze wysypali na ziemie smieci w przedpokoju tylko dlatego ze byly tam 4 worki,szkoda ze nikt nie patrzy na to ze w domku jest 8 osob i chyba nie bedziesz za kazdego robic wszystko to jest przesada. Nawet potrafia wejsc i Ci powiedziec ze masz naczynia umyc, ciul ze byles w pracy jestes zmeczony, placisz za domek wiec chyba rzecz jasna ze robisz ww nim co chcesz. Sciany sa papierowe, czyli jak przyjezdzacie jako para to wezcie ze soba porzadne glosniki i tube bo z seksu nici i nie robcie tego w salonie bo przeciez moga byc dwa pukniecia i wejdzie bez pytania hausmeister Pralke jak chcesz dostac to zapomnij rowniez, kto ma ugadane ten ma i jak przychodzi nowy tydzen, idziesz sie zapisac to juz sa nazwiska jednym i tym samym pismem wpisane na caly tydzien, a Ty jak bezpanski pies musisz sie po nocy krecic przy pralni i kombinowac. Glosna muzyka zz innych domkow w nocy to nic nowego tak samo jak awwantury wkoncu jestesmy polakami. Koszt taiego domku to 70 euro tygodniowo ktore jest automatycznie pobierane przy wyplacie, czylli jak mieszkacie w 8 osob liczac 70eu tygodniowo wychodzi to za miesiac kolo 2000 euro gdzie za ta cene wynajmujesz apartament wysokiej klasy z duzym metrazem w Holandii. Dlatego bardzo polecam od razu szukac prywatnego mieszkania po przyjezdzie, nie znam osoby ktora by nie opowiedziala wam tych smiesznych sytuacji kto
zdjecie uzytkownika
hitlaaa - 2015-01-07 01:56:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o widze kolega z Ommen. Z bungalowparkiem to sama szczera prawda. Przypomina mi sie sytuacja gdy moja kolezanka zostala sama w domu i zdesperowana i przestraszona dzwonila ze ktos chodzi po domu i ona to slyszy. Okazalo sie ze koordynator wzial klucz uniwersalny i sobie wszedl do domku jak niby nigdy nic. Jakbys spal nagi na srodku pokoju to co bys zrobil ? 0 prywatnosci do dzis przeklinam to fajne miejsce ktore tak zepsuli.
zdjecie uzytkownika
inwentaryzacja - 2015-01-12 21:57:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich. Dostał ktoś już kasę za inwentaryzacje w Leroy Merlin w Płocku? Bo u mnie nadal cisza, tak samo jak kontakt z biurem
zdjecie uzytkownika
Browczyk - 2015-01-13 15:13:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Agencja pomyliła moje dokumenty z numerem konta i wypłaciła moje wynagrodzenie komuś innemu. Teraz jest problem aby to odkręcić i odzyskać swoje pieniądze. Oczywiście jakbym się nie upomniał o swoje to by nawet nie wiedzieli o zaistniałej sytuacji, a o słowie przepraszam z ich strony to można zapomnieć.
zdjecie uzytkownika
moby dick - 2015-01-26 17:19:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma kogucik złodzieje unikający wypłacania pi3niędzy nie polecam kontaktu z tą zj...ną firemką debilizm na najwyższym poziomie. Jeśli chcesz czuć się jak niedouczony kretyn jest to firma dla ciebie
zdjecie uzytkownika
aninim - 2015-01-26 18:16:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam wszystkich. czy ktoś może pracował lub pracuje jako cieśla budowlany w norwegii? dostałem od nich oferte pacy przy przebudowie lotniska w oslo i już sam nie wiem co robić po tych opiniach...
zdjecie uzytkownika
major - 2015-02-01 13:20:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma krzak. Zdecydowanie nie polecam.
zdjecie uzytkownika
oslo - 2015-02-15 12:07:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jedz nawet sie nie zastanawiaj ja pracuje w Adecco Norge w Oslo osiem lat i jest ok wyplaty na czas nie ma zadnych problemow
zdjecie uzytkownika
Proppper - 2015-02-16 12:46:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiem krótko:

*PRACA: jest jak na umowie, słowni, praca jest, wypłata jest.

*MIESZKANIE: warunki w bungalowach okropne, nie chodzi nawet o mieszkanie w domkach letniskowych jak na obozie, ale o współlokatorów - w dużej części patologia, narkomani, brak jakiejkolwiek ambicji. Mieszkanie 24/7 z takimi ludźmi to największy minus. Zdarzają się normalni, ale ci zazwyczaj tak szybko jak się da szukają czegoś na własną rękę.
zdjecie uzytkownika
Proppper - 2015-02-16 12:50:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Proppper - 2015-02-16 12:46:10]:
Praca Orderpicker Holandia
zdjecie uzytkownika
anty alegrowicz !!! - 2015-02-26 00:19:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
absolutnie niepolecam !!! hamstwo,kłamstwo i wyzysk !!! n
zdjecie uzytkownika
byl - 2015-02-26 16:11:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [major - 2015-02-01 13:20:37]:
Zależy na ile liczysz zarobku na czysto . Zostaje plus minus 3000zł miesięczie na czysto po podatku ,pokoju, jedzeniu i dojazdach, po warunkiem że masz noramlne godziny.
zdjecie uzytkownika
adecco-złodzieje - 2015-03-23 18:37:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Poznań - 2014-11-25 14:52:40]:
Pracowałem dla adecco poznań i tak jak piszasz ostatniej wyplaty nie zobaczyłem.Widać że jest to złodziejska firma która żeruje na ludziach którym zależy na pracy.Zgłosze ich do Państwowej Inspekcji Pracy i zobaczymy co będzie dalej.
zdjecie uzytkownika
Demon - 2015-03-27 00:37:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie. Czy ktoś przerabiał temat szkolenia językowego NL we Wrocławiu? Chodzi mi o ogłoszenie dot. pracy jako operator przy produkcji opakowań kartonowych w Belgii. Pani rekruterka się zaklina, że już nie jedna osoba za ich pośrednictwem i na proponowanych przez Adecco warunkach podjęła z sukcesem zatrudnienie...a mi jakoś średnio się chce w to wierzyć, bo trzy miesiące szkolenia i brak możliwości pozyskania środków do życia w tym okresie oraz zobowiązanie do zwrotu kosztów w przypadku rezygnacji lub oblania egzaminu końcowego pachnie raczej delikatnie rzecz ujmując przewałem. Poza tym jakoś nie widze wpisów osób zadowolonych mniej lub bardziej z pracy przy produkcji opakowań. Swego czasu moja szwagierka otrzymała ofertę pracy w Szwecji jako lekarz neurolog w szpitalu, i nie miała podobnych akcji. Dostała wszystkie potrzebne materiały i informacje bezpośrednio od pracodawcy drogą pocztową. Dali jej sporo czasu na naukę, oraz wyznaczono trzy różne i w miarę rozsądne terminy na przystąpienie do egzaminu komisyjnego ze znajomości języka...a nadmieniam że oferta pracy miała o wiele bardziej poważny wymiar od klejenia pudełek. Uczyć się mogła w dowolny sposób, a forma naukinie była przez nikogo narzucona. Po konsultacji z nią mam pewną wiedzę jak proces relokacji może mniej więcej wyglądać. Średnio mi się uśmiecha zwrot kosztów za kurs językowy w przypadku jego oblewu lub rezygnacji...i ten aspekt zdaje się być najbarziej niepokojący, bo na egzaminie każdego można uwalić jak również każdy może go zdać, tym bardziej gdy nie ma on charakteru egzaminu przed komisją państwową. Jeśli ktoś może napisać cokolwiek na powyższy temat, będę wdzięczny...zresztą chyba nie tylko ja.
Pozrawiam
zdjecie uzytkownika
wek - 2015-03-30 15:55:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma to jedna w wielu firm która dorabia sobie niebagatelne pieniądze na durnych ludziach chodzących na jeszcze durniejsze kursy języka. Swego czasu były masowe szkolenia języka norweskiego w specjalnym ośrodku w górach. Pomijając że wyżywienie było tam na poziomie obozu koncetracyjnego, to największy problem że cała masa ludzi wcale do Norwegi do pracy nie pojechała, a ci co jechali to długo czekali , a i ciągłość pracy za granicą zostawiała wiele do życzenia. Kiedyś doili fundusze unijne na szkolenia. Sam znałem ludzi którzy podpisali zobowiązanie że będą musieli oddać kasę za kurs jak zerwą półroczny kontrakt. Problem polegał na tym że za mieszkanie czyli pokój to tami im tam należność cały czas naliczali, jedzenie też swoje ciągneło , a pracy było na tydzień - dwa w miesiącu. To się wkurzyli i zjechali za co ich potem ciągali po sądach. Gdzie jednak agencja przegrała bo wyszło że na te szkolenia szły pieniądze z uni.
zdjecie uzytkownika
Zainteresowany - 2015-03-30 20:35:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam czy ktoś pracował na magazynie JUMBO w Veghel przez addeco ?
zdjecie uzytkownika
Ophidian - 2015-03-30 22:48:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Osobiście NIE POLECAM tej agencji. Byłem w 2012/2013 roku. Magazyn Alber Heij Orderpicker. Wiek 21 lat. Tygodniowo 32/36 godzin pracy. Norma 115+ przy "złym dniu pracy". Tygodniowo 120/140 euro netto. Co do warunków mieszkalnych zastrzeżeń nie mam za to co do uzyskiwania informacji i organizacji pracy mógłbym napisać esej. Po opiniach widzę że w dalszym ciągu nic się nie zmieniło. Najdziwniejsze jest to ze spotkalem się z pozytywnymi opiniami...lekko zdziwko.
zdjecie uzytkownika
aa - 2015-03-31 00:09:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zależy też w jakim się jest wieku powyżej 23 lat wychodzi sie znacznie lepiej
zdjecie uzytkownika
Ophidian - 2015-03-31 09:41:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgodze się z tobą AA. Tyle że za moich czasów było coś takiego jak dodatek za norme. Nie wiem czy to dalej jest. Powyżej 110% w tygodniu dostawało się 50 euro netto do wypłaty. Norme tak jak pisałem...115%+ a wypłata 120/140. Odliczając kwote za wyrobienie normy (50) wychodzi 70/90 za same godziny? Coś chyba nie bardzo. Cieli ludzi na hajsie jak mogli i kiedy tylko mogli. Podwójnie odciągnieta kwota za ubranie robocze. etc etc.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Puszczaja film o Polakach tzn....chlop kroi cebule i sie cieszy ! z czego ? a potem pani w kantynie angielski na poziomie przedszkola ,,tez sie cieszy
Pytania: wies spiewa i tanczy
zdjecie uzytkownika
nobotakatacotak - 2015-04-14 16:40:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Macie co chcecie....Wyjeżdżacie zarabiacie i dalej to samo... czy można jeszcze wiecej....
Speak the fucking English and your life will be easier.
zdjecie uzytkownika
niedoszła pracownica - 2015-04-15 14:40:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma Adecco w Katowicach to jakaś porażka. Miałam mieć pracę w fimie CEVA przy pakowaniu , panie pracujące tam są kompletnie niesłowne, miałam mieć badania w przychodni u lekarza medycyny pracy, w końcu skończyło się na tym , że jedna z pań powiedziała, że mają już komplet osób. Straciłam tylko czas, nerwy i pieniądze. Robią z ludzi idiotów. Nie polecam nikomu tej firmy.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Adecco
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Adecco?
Zadaj pytanie