logo Adecco Poland

Adecco Poland

Warszawa

Opinie o Adecco Poland

Grzegorz.G 2016-11-02 14:14
Dziś zdarzyła mi się sytuacja że przyjechałem do pracy i nie zostałem poinformowany aczkolwiek musiałem sam się dowiedzieć że nie przedłużyli mi umowy gdzie poprzednia skończyła się w ostatni dzień miesiąca. Żałosne jest to w jaki sposób firma ADECO postępuje z człowiekiem bo z tego co wiem to informację o przedłużeniu umowy bądź zwolnieniu powinni przekazywać wcześniej a nie po czasie. Gratuluję takiej organizacji i wyczucia czasu.
3
Batooo 2016-11-03 15:47
Witam. Dostałem propozycję pracy przez Adecco dla Albert Heijn
Zwolle. Byłby ktoś wstanie pokrótce przedstawić jak wygląda tam sytuacja. Z góry dzięki ;)
4
Gość 2016-11-03 19:30
Rekrutują do pracy w Niemczech, najpierw kurs językowy w Adecco Campus.
Ktoś już pojechał robić po czymś takim i się utrzymał na dłużej? Odp.
7
aku 2016-11-06 12:21
Wiesz tu chodzi o to że oni zarabiają na kursach . Mają za to pieniądze ze środków unijnych. A każdy frajer co się pisze na te kursy jest tylko mięsem do przerobu. Nawet jak jakimś cudem pojedziesz na pracę za granicę to i tak będzie lipa że hej. Kiedyś robili chłopaków na kursach norweskiego gdzie po kursie roboty dla nich mieli. Teraz też szukają głupich na kursy bhp i angielskiego pod pozorem że wysyłają łebków do pracy. A że takich nie mogą znależć to wymyślili wabik na niby pracę w Niemcach. Nie wierzysz to niestety musisz się przekonać na własnej skurze.
4
bujnic 2016-11-23 09:00
Adecco to najbardziej złodziejska a tymbardziej niekompetentna agencja jaka istnieje na rynku. Jestes tam poniżany i zatrudniany poniżej stanowiska na którym powinieneś pracować. Przeważnie w miejscach pracy jesteś traktowany jako pomagier i sprzątacz . Bardzo częęsto wyśmiewają pracowników i mobbingują. Adeecco nigdy nie oferuje pracy w jednym miejscu - zawsze bedziesz tylko kołkiem do zatykania dziur, 2 dni tu, 2 dni tam itd. Osobiście pracowałem w Norwegii w tym roku i nigdy więcej nie pojade z tej firmy. 8 ni pracowałem w hotelu na cukierni ( gdzie kontrakt pierwszy ostałem na miesiac), po czym wysłąno mnie 550km o innego miasta na drugi koniec kiraju. Tam znowu popracowałem 8 dni po czym powieziano mi ze teraz maja dla mnie prace w Oslo ( nastepne 600km w inna strone). Powodami zmiany pracy byly błache argumenty : jestes za pewny siebie, "Ktoś tam zle sie czuje pracujac z Toba", nie pracujesz tak jak inni pracuja, masz inne oswaiczenie niz tutaj pracownicy...itp To nie dotyczy sie tylko Norwegii. 6 lat temun wyjechalem z Adecco o Belgii - tam bylo jeszcze gorzej. Obiecywano w Polsce 12 euro i min 40godzin !!! Na miejscu okazało si ze stawka tom 8:20 a w tygoniu bywało ze pracowalem tylko 20-26 godzin. Tam teez cozeinnie w innym miejscu pracowalem. szkoa gadac. Adecco to ścierwo
5
uber 2016-11-23 10:00
Czy to prawda że agencja werbuje kierowców dla Ubera ? Czy Uber jest legalnym przewozem osób ?
Kierowca Ubera wziął do ręki różaniec i zaczął się modlić po tym, gdy dowiedział się, że może dostać 8 tys. zł kary przyłapany na przewozie osób
4
open 2016-11-23 13:02
Dzięki za wasze opinie, tępić takie pseudo agencje za wyzyskiwanie pracowników chcących tylko uczciwie zapracować i zarobić, niech w końcu zrobią z nimi ordnung..masakra...ja na pewno nie skorzystam.
3
Piter 2016-11-25 00:37
Witam czy jako monter rusztowań z adecco ktoś jechał może się podzielić opinią?
3
elo 2016-12-23 11:18
Rhenus Tilburg co tydzień zwalniają ludzi i tak w kółko przychodzą nowi, najniższa krajowa za godzinę polecam
4
Tomek 2016-12-27 16:05
Ktoś może pracował w Venlo u Tommy`iego Hilfiger`a jako order picker ?? Poszukuję informacji na temat zakwaterowania i jak i oczywiści samej pracy, warunków itp .
1
Belfer 2017-01-16 15:03
Interesuje mnie praca w Norwegii. Może ktoś tam był i mógłby trochę powiedzieć? Jakie są warunki mieszkaniowe i jak się pracuje? Czy zarobki są dobre? Kiepsko znam język i martwię się czy to nie będzie przeszkoda?
1
aku 2017-01-18 08:25
Wyjazd na norwegię i nie tylko ale zwłaszcza to teraz wyprawa turystyczna nie zarobkowa. Nie wierzysz to jedż sam. Zresztą jak nie znasz języka w stopniu umożliwającym swobodną rozmowę to nikt cie nie przyjmie. A i tak jak już przyjmują tylko agencje gdzie nie ma żadnej żadnej gwarancji pracy zarobku. Za to masz gwarantowane potrącenie za pokój w granicach 6000 a nawet 7000 nok. Jedzenie, bilety, telefony to też ciągnie. Jak chcesz lecieć to ile tych mielonek z Polski wezmiesz. A samochodem owszem może i wezmiesz ale i tak ci mogą zakwestionować lotni celnicy nadmiar wyrobów mięsnych że niby na handel. Ale wyjazd autem to problem takiej natury że duże koszty, prom, paliwo, bramki. Zresztą charakter tej skaczącej pracy w budowlance w zasadzie wymaga samochodu . Szukają głupich.
4
Jakoś 2017-01-19 18:18
Adecco to super firma, maja dużo ofert i to bardzo różnych.
1
anonim 2017-01-30 11:20
jest ok
2
Adeccotakczynie 2017-02-01 15:22
Czy ktoś pracuje w Tilburgu na magazynie H&M przez Adecco?
1
Egzekutor 2017-02-01 17:40
Czy ktoś wie czy warto jechać jako cieśla do Norwegii z Adecco? Ponoć 13 lutego ma się zacząć kurs w Rabce, z góry dzięki za podpowiedzi i opinie
2
Z 2017-02-01 19:29
nie warto nie jestes zatrudniony na normalną umowe tylko na kontrakt , nadgodziny masz płatne jak normalne godziny bank godzin to ściema , pozatym praca konsultantow to smiech na sali
2
Egzekutor 2017-02-01 22:30
Dzięki za info. Byłeś tam może z nimi, możesz coś więcej powiedzieć, bo ogólnie jak na razie rozmowa przebiega dobrze; wiesz ile w rzeczywistości można ze sobą przywieźć hajsu z powrotem?
1
Men 2017-02-02 11:29
Witam. Byłby ktoś wstanie przedstawić pokrótce sytuacje w adecco belgia? Warto w ogolę się pchać?
1
Z 2017-02-02 16:59
Byłem sprawa wyglada tak wszystko co mowia przez telefon to sciema mielismy dostac normalne kontrakty jak sie sprawdzimy okres probny to 3 miesiace po pol roku nie dostalismy i nikt nie dostaje :) ,dzwonia do ludzi zeby przyjechali na robote przyjezdzasz a tu klops roboty nie ma i siedzisz 2 tyg w domu i nikt Ci za to nie płaci bo jestes na kontrakcie itd nie polecam
2
Antman 2017-02-02 18:23
Witam,ja również dostałem propozycję na wyjazd do Norwegii jako cieśla konstrukcyjny,13 lutego ma odbyć się kurs w Rabce Zdrój,WARTO ???
1
miko 2017-02-02 21:48
Pomyśl logicznie , czy jak by było warto to by musieli dawać co dzień wszędzie ogłoszenia żeby złowić naiwnych. Może jakby akurat na miesiąc trafić godzin na cały etat to by się dało że po odjeciu podatku, pokoju , jedzenia, biletów czy paliwa, telefonów odłożyć ze 3000 zł. A jak trafisz z przestojami to i tego nie wyciągniesz.
2
Bomba 2017-02-04 10:44
Bardzo bym chciała wyjechać do Belgi jako kontrolerka jakości. Może ktoś wie coś o tej pracy? Już pracowałam z nimi
1
Marcin 2017-02-04 20:33
Ja także mam tego dnia ale czytając wasze komentarze to jakoś słabo płacą .
3
Carington 2017-02-05 11:14
Bo co za baran wierzy w takie cuda i przesyła swoje dane osobowe i pieniądze nie wiadomo komu :D sami sobie jesteście winni . Dajcie się oszukiwać dalej. Nikt odpowiedzialny nie prześle nie wiadomo po co komu swoich danych i łudzi się ,że umowa o jakąś pracę przyjdzie mu kurierem w dwóch przetłumaczonych egzemplarzach Brawo :D
2
taklamakan 2017-02-05 14:18
Policz sobie 185 nok/brutto x 150 h = 27750 nok , i z tego odjąć 36% podatku = 17850 nok, i z tego minus 5000-6000 nok za pokój i minus jedzenie, paliwo, bramki, doładowania co daje 5000 - 6000 nok = 17850 - 11000 = 6850 nok = 3400 zł. A jeszcze koszt dojazdu do Norwegi. Jak trafisz na przestoje to wyjdziesz na 0 lub minus.
3
Marcin 2017-02-05 19:18
Nie myślałem ze aż taka kicha jest.Az tyle podatku zabieraja? Przecież to płaca minimalna jest.
2
Marcin 2017-02-05 20:35
Weź mi jeszcze napisz co to takiego vente pa job?
1
taklamakan 2017-02-05 20:55
To nie jest płaca minimalna. Minimalna to gdzieś w rolnictwie jakieś 110 nok/h brutto. A vente pa job to postojowe. Ale kto to ma. To kiedyś płacili. Albo jak u nich przeracujesz z jakieś dwa lata. A jak ci dadzą umowę na projekt na miesiąc albo krócej to umowa się kończy i nie muszą płacić postojowego. Każą ci zjechać do Polski i czekać na następne zlecenie. O zrobieniu kasy zapomnij , to taki zwiedzanie, a i jak jesteś pusty i chcesz jechać za pożyczkę to do kitu taki pomysł.
2
Antman 2017-02-08 19:36
Gdzie w takim razie najlepiej wyjechać jako cieśla konstrukcyjny ?
1
taklamakan 2017-02-08 22:26
Sam szukam pracy. Teraz nigdzie nie zrobisz kasy bo wszędzie takie dziadostwo. Kasę się robiło w miarę kiedyś jak była szansa pobyć na jednym projekcie po 3-5 miesięcy i przedewszystkim były nadgodziny, i to chociaż takie bez dodatków tylko płacone jak za zwykłą godzinę. Chociaż kiedyś przed kryzysem na Islandi płacili nadgodziny podwójnie to nie muszę tumaczyć że to był inters. A teraz do cholery zawsze obiecanki a roboty nawet na podstawowy etat nie mają . Już w 4 krajach się naciełem , najgorzej w Niemach i Holandi.
2
Gargamel 2017-02-08 23:20
Adecco to moja ulubiona firma, a oferta pracy dla kucharza w Norwegii to lux.
1
Antman 2017-02-10 18:16
Wybiera się ktoś na kurs j.angielskiego i BHP do Rabki Zdrój ,z projektu cieśla konstrukcyjny Norwegia ???
1
Antman 2017-02-10 18:16
Wybiera się ktoś na kurs j.angielskiego i BHP do Rabki Zdrój ,z projektu cieśla konstrukcyjny Norwegia ???
1
juras 2017-02-11 16:14
Głupi się wybierajom. Za takie piniondze to nima sensu jechać. Jeszcze mnie z adeco wypytywali czy pojade swoim samochodem. To w sumie logiczne bo bez auta to jak autobusem jeżdzić w łachach roboczyh i nażędziami. Cała ich oferta jest to luftu.
2
Mariusz 2017-02-11 22:54
Ja się także wybieram na kurs bhp w Rabce 13 lutego. Nie mam teraz pracy w polsce - hydraulika jest sezonowa.

Po tym co tu przeczytałem to się przeraziłem.

Chciałem co najmniej te 5k przywozic miesięcznie. W sensie, że ta umowa o prace, nie jest umową o prace tylko kontraktem?
Oni gwarantują podobno 181 nok i 37,5h pracy tygodniowo.

Z moim angielskim (a znam poniekąd branżowy) liczę na 200 koron za godzinę i minimum 50h tygodniowo pracy.
2
janusz 2017-02-12 08:20
W Bemanningu czyli agencji pracy tymczasowej , a adeco jest taką agencją dostaniesz w Norwegi umowę stałą bez stałęgo wynagordzenia. Bedziesz takim zapchajdziurą, będą cię rzucać po tydzień- dwa (ba nawet mniej) na różne projekty gdzie akurat ktoś z Norwegów zachorował albo się zbliża termin oddania to chcą przyspieszyć. Z rorlegerów czyli hydraulików to do końca nie wiem jak jest bo robiłem jako tomrer czyli cieśla. Ale zasadniczo ich tak samo rzucali jak cieśli z agencji. Nawet jak gdzie uskładasz 50 godzin to póżniej wymienią ci na niepłacone wolne. A w ogóle nie radzę się nastawiać na zrobienie całego etatu i odkładanie 5 tysi plnów. Nie wiem , wiem tylko ze od paru lat jako cieśla się nie da zarobić w żadnej agencji. Ale nie wiem może hydraulicy mają lepsze układy. Ale z drugiej strony niby czemu. Najmują z agencji bo własnie było tak że cieśle zrobili swoje i musieli czekac na elektryków i hydraulików , to było firmom za drogo i nie ma co robić to siedzisz na płatnej przez ciebie chacie. A pewnie może być tak że i instalatorzy czekają na robotę i nikt im za bezproduktywne czekanie na budowie nie zapłaci. Masz kasę to jedz spróbuj. Ale na zapożyczeniu to ryzykowny pomysł. Po zatym jak tak ktoś pisze bez auta jesteś praktycznie bezradny. A sam bilet na prom, paliwo do Norwegi, bramki tam, a jak coś trzeba naprawić to bankructwo.
2
Daniel 2017-02-14 18:36
Bezprawie dla tej firmy fikcji to chleb powszedni . Polacy nie gęsi . Wypad z polskiego rynku pracy oszuści .
2
Bartek 2017-02-15 23:23
Nie zgadzam się z tymi wpisami. Adecco bardzo dobrze organizuje wyjazdy do pracy za granicą. Korzystałem nie raz z ich pośrednictwa i byłem zadowolony. Teraz czekam na konkretna robotę i też wyjadę. Zarobki są nieporównywalne z tymi w kraju więc jak trzeba to jadę.
1
piko 2017-02-16 10:49
Ale z czym się nie zgdzasz. Z tym że norweskiego podatku biorą 36% i że nie ma nadgodzin. A nawet godzin na etat. A koszty zakwaterowania i życia to 5500 - 6500 zł /mc w norwegi . Jak ci się chce jechać robić za 3 koła na czysto . Nie dja Bóg żeby się rozkraczył samochód bo wtedy bez 5000 zł nawet nie idż do serwisu. Bardzo mało się zarabia na takich układach , a często nic.
2
atari 2017-02-16 11:10
Jako brutoo to wygląd niezle. Ale to co mogłem odłożyć to jak posłałem kobicie trójkę to marudzenie co tak mało , a chłop za granico. A wysyłałem wszytko co mogłem. Moje marzenie żeby uskładac na używaną A6 to se mogłem zapomnieć.
2
Jork 2017-02-20 19:31
Do samej firmy nie mam większych zarzutów, natomiast oddział który mieści się w miejscowości położonej na południe od Krakowa,(nie, nie chodzi o wycieraczki ;) ) to kompletne rozminięcie się z standardami i regułami jakimi usiłuje kierować się ta firma. Stanowisko Młodszego spec do spraw rekrutacji. Zespół z którym przyszło mi pracować, cóż.. przemilczę, dodając jedynie iż w ogłoszeniu o prace na to stanowisko, zawarte jest informacja: "Pracę w zespole przyjaznych i otwartych osób." Hmm, skwitowanie to określeniem, rozminięcie z prawdą, jest najbardziej delikatnym jakie przychodzi mi do głowy. Brak jakiejkolwiek rzetelnej i uczciwej pomocy w wdrożeniu nowego pracownika, nieprzyjazna i toksyczna atmosfera to tylko niektóre z powodów które powinny dać do myślenia każdemu kto będzie aplikował na wyżej wymienione stanowisko.
1
Chujwdupeaddeco 2017-02-21 14:26
Złodzieje i śmierdziele, zwłaszcza szanowna pani Monik z oddziału addeco w holandii, Jumbo, pozdrawiamy za ukradzione 1000euro :)
2
Bodzio 2017-02-21 22:52
Korzystałem z pośrednictwa Adecco i byłem zadowolony z zarobku i z mieszkania. Rozumiem, że komuś nie udał się wyjazd ale takie sytuacje mogą zawsze się zdarzyć.Ogólnie to firma jest naprawdę spoko.!!
Norwegia 2017-02-27 13:01
Chyba jesteś inwalida że tyle zarabiales i bardzo ale to bardzo opóźniony
piko 2017-02-28 12:38
Jak już ktoś się podpisuje Norwegia to z góry wiadomo że w Norwegi nie był. Ale za to ułożył sobie w głowie marzenia że zarobi tam kupę kasy. Muszę się kolego rozczarować bo jak trafisz na 2 tygodnie przestoju w miesiącu, a o to nie trudno a wręcz łatwo , to nawet o tych 3000 zł żeby odłożyć to sobie będziesz mógł pomarzyć. Nie utożsamiaj chłopie kwoty brutto za cały etat z tym co zostanie ci w kieszenie po podatku i kosztach.
1
Iwona 2017-03-01 09:00
Jak wygląda proces rekrutacji? Z ilu etapów się składa?
Czym Adecco wyróżnia się na tle innych pracodawców w branży?
Na te i więcej pytań odpowiedzi udzieliła nam Dyrektor Generalna Adecco Poland. Wywiad dostępny pod linkiem: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,20807,wywiad-anna-wicha
Która z informacji była dla Ciebie najciekawsza?
zainteresowany wyjazdem 2017-03-01 10:38
witam wiecie cos może o firmie pod tilburgiem . praca przez Adecco w magazynie z karma dla zwierzat
tedi 2017-03-01 11:19
Czy wy z adceo jesteście normalni żeby a takiego byle czego jak praca agencyjna robić kilkustopniowe postępowanie kwalifikacyjne. Normalnie można pęknąć ze śmiechu. 10 lat temu to jeszcze jak się opylało zarabiać za granicami bo była przebitka bo w Polsce było tanio to mogliście se wygłupy wymyślać. Ale tera jak zobaczyłem co to za badziewo tak praca agencyjna za granicami to mogę to najwyżej takie oferty jak adeco olać ciepłym sikiem.
1
Iwona 2017-03-01 12:09
@tedi będę wdzięczna za zachowanie kultury wypowiedzi. Jeśli chodzi o długość procesu rekrutacji to firma rekrutuje również osoby do swojego zespołu. Przyznasz, że ważne by w znalezieniu pracy w Polsce, czy zagranicą powinni doradzać jak najlepsi specjaliści?
Zostaw swoją opinię o Adecco Poland - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Adecco Poland