Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Adecco

Pracowałeś w firmie Adecco i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
- 2013-10-12 14:48:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jezeli stok dobrze pisze o Adecco Norge As dobrze to tylko puste lalki z biura w Oslo .Najgorzej traktują pracowników stoczniowych (spawacze monterzy )Nie dają meldunków bo boja się ,ze ludzie pójdą na zasiłek i po...lą firmę .Rodzinne to fikcja chyba ,ze sam sobie załatwisz !Pieniądze nigdy się nie zgadzają a nawet były przypadki ,ze panie się pomyliły i trza czekać miesiąc, aż sprawdza co eis stało .Mieszkania jak gołębniki (latały gołębie w mieszaniach ).Ogólnie syf.Nie polecam bo to prawie ma...ijna organizacja.
zdjecie uzytkownika
Manster - 2013-10-25 20:19:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kiedyś myślałem, że te złe opinie to od buraków którzy chleją nie znają języka i mają pretensje do świata iż za granicą też trzeba pracować więc wylewają swoje frustracje na forum obrażając pośrednika.

(usunięte przez administratora)
Jedna z najgorszych firm pracownice manipulują ciągle nic nie idzie załatwić.

Dobra reklama ładne biura i słodka gadka na prawdę robią wrażenie.

Prawda jest taka że płacą najmniej z pośredników których znam a pracowałem w różnych miejscach przez kilku pośredników a Adecco to była po prostu jakaś masakra!

Szukasz pracy? Wpisz po prostu biura pośrednicze albo coś podobnego i wyskoczą inne firmy nie będę robił reklamy pragnę tylko przestrzec.


Adecco w Norwegi niemal upada ale jak widzę na takie kraje jak Belgia robią niezły nalot i ciągle się ktoś znajdzie kto uwierzy w te zapewnienia.

Straciłem tylko czas i energię.

Zarabiają na mieszkaniach i doją ludzi ze wszystkiego oczywiście jak ci zapłacą mniej to jest wytłumaczenie BŁĄD W SYSTEMIE WYRÓWNAMY TO
zdjecie uzytkownika
Madzia - 2013-10-27 10:47:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, nie mam w zwyczaju rospisywać się na takich forach jednak mój syn poprosił mnie abyśmy wspólnie skomentowali to co się stało.

Jestem samotną matką mój syn już jest właście samodzielny więc postanowiłam wyjechac za granicę i skorzystałam z oferty Adecco byłam szczęśliwa iż mnie wybrali i udało mi się przebrnąć przez rekrutacje i na tym moja radość się skończyła.

Od samego początku gdy zajechałam na miejsce wszytko się nie zgadzało miejscowość lokal oraz ilość osób w mieszkaniu.

Jedna osoba była w porządku a reszta to idioci którzy tylko robili wygłupy.

Wypłaty zuepłnie nie zgadzały się z ustaloną stawką ani godzinami a kolejna sprawa to fakt iż nie dostawałam żadnych wyjaśnień ani uprzedzień co będzi mi potrącane kiedy itd.

Kiedy dzwoniłam i prosiłąm o pomoc dostawałam najróżniejsze zbywające odpowiedzi bo Pani kordynator ma strasznie dużo pracy.

Z szacunku nie będe podawała nazwisk jednak nie wiem na czym polega praca kordynatorów jednak nie skutkują ani prośby ani groźby.

Interesują się dopiero na wieść jak się spakujesz i dzwonisz z informacją iż waracasz do domu tyle że w tedy już jest za późno.

Dwa miesiące niepotrzebnych nerów i mieszkania w syfie.
Wróciłąm do Polski tu mam mieszkanie i szukam pracy.

Po prostu super !

OMIJAĆ Z DALEKA !!!

PODOBNO JENDA Z GORSZYCH FIRM!
zdjecie uzytkownika
bYŁY PRACOWNI - 2013-10-28 20:42:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracowałem w tej pseudo pośredniczej agencji pracy siedem miesięcy w Belgi i dobrze,że to już skończyło!

Też obserwuje to forum i widać jak ta firma sprytnie działa nie podnoszą standardów niczego nie zmieniają działają tak sam cały czas po po prostu jak najwięcej zarobić na pojedynczej jednostce zamiast dbać o długie współprace.

Wszytki odradzam żeby nie myśleli nawet o tej firmie.

Muszę teraz marnować czas ale po prostu trzeba takich (usunięte przez administratora) eliminować z rynku pracy bo zwykli pracownicy muszą cierpieć przez takie firmy.

To bardzo niesprawiedliwe człowiek próbuje żyć zgodnością inwestuje w język i kwalifikacje co potem wyzyskuje jakaś (usunięte przez administratora) firma.
zdjecie uzytkownika
karol - 2013-10-29 03:03:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma dno i tandeta te rekrutantki to pozal się syf i nic więcej
zdjecie uzytkownika
Mati - 2013-11-16 14:28:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Miałem nieszczęsną okazję pracować przez tą firmę i też zostałem oszukany.

Szkoda bo sama praca była super ale ten pośrednik jest nie do ujechania zwyczajnie się nie da.

Zmieniłem pracę poznałem ludzi którzy jak się okazało znają mnóstwo podobnych historii do mojej.

Czyli wypłaty okrojone o połowę, brak jakiegokolwiek wsparcia, źle obliczone dojazdy do pracy, dziwne pomyłki w systemie odnośnie płac, kiepski stan mieszkań oraz zawyżone ich opłaty zupełnie nie adekwatne do standardów, puste obietnice odwlekanie tematów, zbywanie podczas rozmów telefonicznych.

Podczas rekrutacji wielkie wymagania i ma się wrażenie że co jak co ale na mnei o nie trafi narzekają jacyś ludzie którym nic nie pasuję i nie idzie im dogodzić.

Nic bardziej mylnego ta firma to wyrafinowana machina do robienia pieniędzy nie działają tak aby zarabiać jak najdłużej na jednej osobie i współpracować długotrwale tylko zwyczajnie jak najwięcej nabrać pieniędzy w jak najkrótszym czasie na jednej osobie najwyżej odejdzie i poszukają desperata który będzie to znosił jakiś dłuższy czas.

Udało mi się trafić do pracy przez inna agencję pośrednictwa pracy i zdecydowanie mniej płacę za mieszkanie większy standard, zainteresowanie ze strony firmy oraz wszelka pomoc jak dzwonisz to nie robią z Ciebie debila jak w firmie A...

Lepsze płace ciekawe ze za to samo dostaję raz więcej !
Jak to możliwe? A no zwyczajnie tak jak powinno być.

Zwyczajnie polecam skupiać się na innych firmach pośrednictwa pracy a tą firmę omijać wielkim łukiem.

Teraz mam święty spokój normalne zarobki i nie muszę się truć, dzwonić, prosić tłumaczyć, dopominać, straszyć.

Pracuję na siebie i na pośrednika więc należy mi się szacunek za pracę która wykonuję i dzięki której zarabiają na mnie.

System opiera się na szacunku a w tej firmie tego nie ma i nigdy nie życzyłem źle nikomu ale oby takie (usunięte przez administratora) upadło !!!
zdjecie uzytkownika
Rafał - 2013-11-17 19:36:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja zmieniłem pracę żeby jeszcze coś zarobić na koniec roku.
Teraz pozostało mi się prosić o prace bo musiałem wrócić jak się okazało praca była na miesiąc ale nikt tego oficjalne nie poinformował !!!!

Nie polecam tej formy zwłaszcza jeśli masz rodzinę na utrzymaniu!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-11-27 19:19:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Pruszkowie również pracują osoby niekompetentne. Są bardzo niemiłe, wszystko robią jakby chciały aby nie mogły. Nie potrafią znaleśc żadnej pracy, można tam chodzic dzień w dzień a i tak powiedzą że nic nie mają. Panie pracujące tam siedzą całymi dniami na gg i fb zamiast cokolwiek robic. Nie ma na co liczyc że pomogą w znalezieniu pracy.
zdjecie uzytkownika
Oszuści - 2013-12-15 11:56:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ja też zostałem oszukany a myślałem że te wpisy to tylko pojedyncze przypadki.

No i ciekawe że wiele ogłoszeń się powtarza co 2 miesiące wystawiają ta samą ofertę czemu? Sami sobie odpowiedzcie.

Albo jedno stanowisko i podane różne miejscowości a to specjalnie tylko fikcyjnie podają inne miejsca gdzie dana firma ma swoją siedzibę ale docelowo i tak mają zaplanowane jedno docelowe miejsce.

Po olaniu tej firmy oglądam ogłoszenia i ciągle trafiam na nich wszędzie tyko że jak już wiesz o co chodzi to zupełnie inaczej się te oferty rozpatruję.
zdjecie uzytkownika
mariusz - 2014-01-06 18:15:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, czy ktoś wybiera się do Finlandii (elektrownia atomowa)
zdjecie uzytkownika
Marek - 2014-01-24 22:13:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja również nabrałem się na tę firmę wypłaty 200 Euro z hakiem tygodniowo z hakiem czyli koło 210 Wyobrażacie to sobie? A jedzenie telefon itd.
Wypłaty co tydzień ale kartki co miesiąc tak że nie wiadomo o co chodzi.

Mieszkanie to jakiś syf do pracy jeździmy dalej niż było zapewniane.

Wszytko na ostatnią chwilę jeden wielki bałagan.

Wszelkie obiecane dodatki od razu okazały się przysługiwać dopiero po dłuższym okresie pracy.

Zmieniłem pracę i w nowej firmie dwie osoby już mi mówiły że wszędzie w tej firmie tak jest nie ważny kraj i biuro doją na maska tak długo aż nie odejdziesz w tedy biorą nową osobę.
zdjecie uzytkownika
grubik - 2014-02-04 13:33:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktos wiek jak pracuja tak kucharze bo mam oferte od (usunięte przez administratora) nie wiem co z tym robic bo widze ze opinie nie zaciekawe
zdjecie uzytkownika
spawacz - 2014-02-05 15:26:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Adecco to korporacja ,kora zmienia umysły (usunięte przez administratora)nigdy nie wiesz ile będziesz pracował !!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
J... - 2014-02-11 21:36:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zmienia umysły to świetne stwierdzenia w samą dziesiątkę !

Teraz widać pilne szukają elektryka do utrzymania ruchu no ciekawe czy też poprzednicy mieli dość jak inni np. Operatorzy maszyn.

Radzę omijać z daleka tą firmę.
zdjecie uzytkownika
kamil - 2014-02-12 08:16:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w Adecco w Norwegii ponad 4 lata nie mogę narzekać było ok.ale chyba tylko dlatego że miałem długie zlecenia zawsze powyżej roku dla jednej firmy.Od ponad roku nie mają praktycznie zleceń podczas gdy inne agencje mają ciekawe dlaczego słyszałem że przez związkowców którzy robili zamieszanie strajkowali w miejscach pracy i Norwedzy się zniechęcili do tej firmy
zdjecie uzytkownika
Witek - 2014-02-12 17:52:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Plusy tej firmy w Norwegi są tylko takie że od razu załatwiają dokumenty.

Minusy ? Robią to też tak abyś nie mógł zdziałać za dużo samemu mam na myśli np. meldunek.

Inne firmy też pomagają we wszystkim po za tym oferują normalne stawki i mieszkania a (usunięte przez administratora)Zdziera na wszystkim i każdy kto tam był i zna troszkę rynek w Norwegi to wie gdzie uderzać i że na ostatnim miejscu do firmy (usunięte przez administratora).
zdjecie uzytkownika
Love 21 - 2014-03-17 16:42:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cały czas rekrutują z początkiem każdego roku na stanowiska , których nie ma , te stanowiska pracy nie istnieją . Poszerzają sobie tylko bazę danych.
Byłam rok temu 2013 roku w lutym na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko pracownik recepcji zastępstwo na 2 tygodnie. Po dziś dzień nie dostałam żadnej propozycji spotkania .
zdjecie uzytkownika
Wawrzyniec Pruski - 2014-03-31 14:37:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Adecco i ich oferty omijać z daleka. Umawiają na rozmowy od czego mają kasę od łebka od firmy szukającej pracownika. Umawiają jak najwięcej, często wprowadzając w błąd co do stanowiska które jest oferowane. Człowiek jedzie przez całą Polskę na rozmowę i okazuje się na miejscu, że oferowane stanowisko jest zupełnie inne niż to które opisało Adecco. Trzymać się z dala od tych naciągaczy!
zdjecie uzytkownika
zużyty - 2014-03-31 20:45:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co sądzicie o tej nowej rekrutacji w szczecinie 3-4 kwietnia podobno ma być robota w norwegi
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-04-23
Żródło: nuzle.pl
Niepołomice
(Małopolskie)
Adecco Poland Sp. z o.o. należy do międzynarodowej korporacji Adecco S.A. - światowego lidera wśród firm doradztwa personalnego, który posiada 5600 placówek w 60 krajach. W Polsce działamy od 1994 roku. Swoją wiedzą i doświadczeniem służymy w ponad 30 lokalizacjach na terenie kraju. W 2013 roku pracę dzięki Adecco Poland znalazło ponad 26 000 osób. Adecco Poland Sp. z o.o. jest Agencją Zatrudnienia nr 364.Aktualnie dla Naszego Klienta poszukujemy
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
welder 141 - 2014-04-01 19:29:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zużyty - 2014-03-31 20:45:30]:
Pojedziesz to zobaczysz - generalna zasada pieniądze na bilet powrotny .Ja tylko mogę Ci powiedzieć ze Adecco to stan umysłu jak Rasija !
zdjecie uzytkownika
Gosia - 2014-04-08 14:37:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jadę na rozmowę o pracę biurową w Warszawie. Czy mógłby się wypowiedzieć ktoś kto był zatrudniony przez tą firmę w Polsce? Podobno na to stanowisko o które się ubiegam, przez 6 miesięcy będzie się zatrudnionym przez Adecco a później jeśli się sprawdzi to bezpośrednio przez ich klienta. Przyznam szczerze, że po przeczytaniu powyższych opinii trochę się boję, że jeśli mnie wybiorą to zatrudnią mnie na te pół roku a potem się okaże, że to miała być praca tymczasowa.
zdjecie uzytkownika
sebastian - 2014-04-10 19:16:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gosia, próbuj, zawsze to coś, nie przejmuj się tez niektórymi komentarzami, bo czasem sa przesadzone, ale bądź jednocześnie ostrożna i dawaj z siebie 110%.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-04-14 15:47:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie co z wyjazdem do norwegi miał byc przed świętami ????
zdjecie uzytkownika
Arek - 2014-04-22 21:17:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Komentarze nie są przesadne ta firma to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sam nie wierzyłem i się przekonałem, na szczęście zdobyłem inną pracę i porzuciłem to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br />
Szkoda nerwów poznałem wielu ludzi którzy mieli styczność z tą firmą i opinie są takie samie bez znaczenia jaki kraj i biuro !!!

Szkoda że poznałem ich po fakcie jednak nawet na żywo bym ludziom nie uwierzył.

Jeśli chcesz to jedź i się przekonaj wszytko zależy od twojego progu psychicznego.

W tej firmie przetestujesz doskonale własną osobę.
zdjecie uzytkownika
Majtok - 2014-04-23 10:12:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja myślałem, że jeżeli to Adecco to będzie można liczyć na normalne warunki pracy i przyjazną atmosferę a tu widzę, że zupełnie na odwrót wszystko.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
34 osoby obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Adecco
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x