logo Adecco Poland

Adecco Poland

Warszawa

Opinie o Adecco Poland

ktosiek 2017-06-28 08:39
wiadomo, że każda agencja musi coś zarobić na pracownikach, bo inaczej nie byliby w stanie funkcjonować, to nie jest działalność charytatywna. Adecco podchodzi uczciwie do ludzi, stara się organizować jak najlepsze firmy chociaż nie zawsze się da. ja osobiście polecam wyjazd z nimi
adam 2017-06-28 10:48
Z kilkaset złotymi nie ma się co wybierać za granicę. Żeby spokojnie jechać trzeba mieć na koncie z 5000 zł to i tak ledwo 1000 euro z hakiem. A tyle to trzeba odkładać w Polsce pół roku. Z kilkuset złotymi nie ma co jechać nawet na wycieczkę do sąsiedniego miasta. Więc gdzie tu sens zapożyczać się czy ciułać na żałośny agencyjny wyjazd. To na dziś te zagraniczne wyjzady nie się opylają finansowo i tyle. Bo co to za piniondz. Jak żonie czeba wysłac. Wszystko wyślesz a jeszcze brącha że mało , a wszytko pójdzie na życie. Przyjadziesz bez kasy i jeszcze długi narobione , a człowiek pustka w portfelu.
19
Valdi 2017-06-28 10:49
agencja sprawdzona przeze mnie i kilku moich ziomków - wszyscy byli zadowoleni ze współpracy. Wypłata w terminie, jak czasem wkradł się jakiś błąd z ilością godzin to sprawa była bardzo szybko i sprawnie wyjaśniania.
michu 2017-06-28 12:24
w mojej opinii to dobra agencja. nie porzucają Cię na pastwę losu zagranicą tylko cały czas jest kontakt zarówno z biurem jak i z koordynatorami, praca jak praca - typowe oferty, nie ma co się cudów spodziewać, bo te oferty są mniej więcej wszędzie podobne, ale opieka już się sporo rożni i tutaj jest dobry poziom
miras 2017-06-28 13:18
Ja pracuję w tej firmie już ponad rok i jak na razie nie mogę złego słowa powiedzieć. Mam stałą firmę, dobre zarobki. pokoje 2-osobowe w dosyć dobrym stanie. I nie narzekam na brak rozrywek na parku. Ogólnie polecam firmę.
Violetta 2017-06-29 11:12
nie wiem jak kiedyś było w adecco, ale teraz jest wszystko w porządku. widać, że siedzą w tym od lat i zęby na tym zjedli. Naprawdę dbają o pracownika, którego wysylaja za granice. ja czulam sie dobrze zaopiekowana mimo, ze pierwsza praca nie bardzo mi odpowiadala (nie moglam sie dogadac z innymi praconikami) poprosilam o zmiane firmy i w ciagu 2 tygodni bylam gdzie indziej i potem juz wszystko bylo super. stawki dobre mozna bylo normalnie zyc i cos odlozyc
Waldi 2017-06-29 11:37
Co by nie mówić o firmie to rozwijają się bardzo, mają już kilkadziesiąt biur. Dla mnie to dowód, że firma jest dobra i można z nimi współpracować. Ostatnio widziałem dość długą ofertę prac jaką posiadają, cały czas prężnie działają, to bardzo dobrze.
Iwona 2017-06-29 12:01
@Violetta
to ważna informacja, że Adecco pomoże również jeśli po znalezieniu pracy coś będzie w niej nie odpowiadać. Szybka interwencja firmy jest ważna szczególnie w razie pracy za granicą.
izka 2017-06-29 13:34
@Waldi - dokładnie. gdyby byli słabym biurem to już dawno zniknęliby z rynku, a działają zarówno w Polsce jak i zagranicą, to o czymś świadczy. ja byłam zadowolona, że wybrałam wlaśnie adecco
izka 2017-06-29 13:35
@Waldi - dokładnie. gdyby byli słabym biurem to już dawno zniknęliby z rynku, a działają zarówno w Polsce jak i zagranicą, to o czymś świadczy. ja byłam zadowolona, że wybrałam wlaśnie adecco
Oskarino 2017-06-29 14:43
ja miałem do czynienia z dwoma biurami (w tym adecco) i oba były spoko, stawki podobne, praca na produkcji, ale w adecco były trochę lepsze warunki mieszkalne, także jakbym miał polecić to wybierzcie adecco
Patryk 2017-06-29 15:56
POLECAM w 100%

Pracowałem na zbieraniu zamówień dość długo. Polecam każdemu tę pracę. Nie jest mega ciężka, a czas w pracy szybko leci.

Ludzie w mieszkaniu świetni, pomocni. Domek bardzo dobrze funkcjonujący pod względem organizacji sprzątania itp. (chociaż wiem, że to nie zasługa agencji)
Eses 2017-06-30 01:06
Co do mieszkania, nie orientujesz się może jak jest z parami? Czy para dostaje wspólny pokój?
Krystyna 2017-06-30 07:45
Nie bój . nie bój . Niedługo ta agencja i inne zniknom z rynku bo wyjazdy za granice wyszli z mody. A po za tym młodzi i starsi nie majo w Polsce zasiłków dla bezrobotnych a nima skond już pożyczać na te wyjazdy. Bo bociany i takie pożyczają jak się ma jakiś dochód , a rodzice nie chco pożyczać jak syny pojechali 3 x pod rząd na cudownie zachwalane przez panie z biura lipnym postami oferty a pracy było jak zwykle na 2-3 dni w tygodniu, bo inaczej przez agencje nima. Moje syny pojechali i więcej już im nie pożyczę bo nimam skond a po drugie te wyjazdy zagramanice nimajo tera sensu. Nic nie przywiezli, tylko 2 plecaki brudnych ciuchów że miała tydzień prania ręcznego bo nawet na zakup nowej pralki za 1000 zł nie przywieżli po 3 miesiącach za granico. Taki to to interes. Zawracanie głowy i tyle . Kasy nic się nie zwiezie. A cuda wianki byli obiecywane.
19
mysza 2017-06-30 08:59
Jest spora szansa, że część agencji będzie miała teraz trudniejsze życie, ale myślę, że Adecco nie grozi zamknięcie, bo są wielką agencją i działają zarówno zagranicą jak i w Polsce. Oczywiście, że zagranicą można źle trafić i słyszałam o takich przypadkach, ale jeśli chodzi o adecco to moim zdaniem jest w porządku i większosc osób, z którymi rozmawialam będąc w Niemczech sobie chwaliło
Viccki 2017-06-30 10:17
uważam, ze adecco jest naprawdę spoko, idzie gdzie indziej i się przekonacie to wrócicie do nich z podkulonym ogonem. Bo płaca w terminie i stawki mają dobre, a do tego wszystko da się załatwić z koordynatorami
fiona 2017-06-30 12:08
w Holandii nad morzem adecco ma fajne zakwaterowania, są pokoje 2-3 osobwe, z kantyną, stołem bilardowym itp. więc po pracy albo w weekendy można się zrelaksować, a nie tylko gnić w pokoju :) ogólnie stawki proponują dobre, chociaż w nl jest wiekówka, wiec jak masz 18 lat to może lepiej wybierz niemcy ;D ale tak to polecam
Minasz 2017-07-03 11:57
też dobrze trafiłam jeśli chodzi o zakwaterowanie. My mieszkaliśmy w domkach 6-osobowych ze wspólną kuchnią i łazienką. Miałam świetnych ludzi tam i z 3 z nich nadal utrzymuje kontakt mimo, że już dawno jestem w Polsce. W pracy też ludzie w miarę mili, wiec przyjemnie się pracowało, ja już poza wiekówką, więc dobrze zarabiałam jak na tamten moment ;) polecam adecco
paulina 2017-07-03 12:44
najlepsza agencja na jaką trafiłam. Super mają podejście do człowieka - właśnie CZŁOWIEKA, a nie bezosobową siłę roboczą. Dokładają wszelkich starań żeby rozwiązać pojawiające się problemy. Jeśli chodzi o stawki w pracy to standardowe jak na Niemcy. Ale polecam ze względu na to jak rzetelnie wykonują swoja prace.
gośka 2017-07-04 08:40
w pełni się zgadzam z tymi wszystkimi pozytywnymi opiniami, kto był ten wie :) trzeba być tylko świadomym, że to nie są wakacje all inclusive (nie będzie pałacu i wielkiego łoża) tylko praca, a warunki są skromne, ale przyzwoite
Kasia 2017-07-04 11:58
ja dla odmiany pracuje w biurze w Polsce i nie narzekam. Wynagrodzenie adekwatne do stanowiska, firma jest duża, ale w miarę dobrze przebiega komunikacja. Jeśli chodzi o obsługę pracowników tymczasowych to jest to spora odpowiedzialność i trzeba nauczyć sobie z tym radzić :) Ogólnie u mnie w biurze jest dobra atmosfera, więc polecam
Belfer 2017-07-04 20:27
Ile osób tyle opinii i w sumie do końca nie wiadomo kto pisze prawdę?
jari 2017-07-05 06:04
Zarobki standartowe jak na Niemcy czyli 5 euro na godzinę na łapę. 900 euro za miesiąc jak nie ma przestojów minus zkwaterowanie i jedzenie i zostaje 300 euro na czysto z którego trzeba sobie opłacić jeszcze przejazd do i z Polski. Byłem wiecej nie jade bo nie ma to sensu finansowego. Robisz na paniusie z biura, i podatków ci potrącą połowę na uchodzców i niemieckich emerytów. A ty nawet nie uskładasz na używany samochód bo taki nie bity i nie zardzewiały to wcale tani nie jest i bez 4000 euro nie podchodz w Niemcach do komisu.
12
Marysia 2017-07-05 09:05
moim zdaniem najlepiej się samemu przekonać, bo właśnie ile osób tyle opinii, a też każdy ma inne subiektywne odczucia i to co dla niektórych jest akceptowalne pod względem np. mieszkania to dla innych jest nie do pomyślenia i nie zamieszkaliby tam za dopłatą. Ja byłam, wiedziałam żeby nie spodziewać się pokoju jak w Hiltonie - było bardzo skromnie, ale czysto i dało się normalnie żyć. JA pojechałam tylko na kilka miesięcy żeby jak najwięcej odłożyć i wrócić do Polski. No i nie było źle, jeśli chodzi o codzienne wydatki to nie oszczędzałam szczególnie, ale np. nie imprezowałam za bardzo albo nie jadłam na mieście co drugi dzień, bo wtedy bym pewnie za wiele nie odłożyła. Ogólnie polecam jeśli ktoś jedzie tylko odłożyć i wrócić do PL
sandrunia 2017-07-05 12:39
co do odcinków z wypłaty to mi sporadycznie też coś się nie zgadzało, no ale proszę Was, w biurze też pracują tylko ludzi i mogą się pomylić. Zawsze po zgłoszeniu sprawy w ciągu kilku dni wszystko było wyjaśnione i wszystko się już zgadzało :) więc trochę wyrozumiałości.
Iwona 2017-07-05 12:45
@Oszukany
jeśli jakieś komentarze zostały usunięte, oznacza to, że zostały one zarchiwizowane przez administratora ze względu na naruszenie zasad regulaminu. Dlatego też przed zamieszczeniem opinii należy zapoznać się z jego treścią.
OLO 2017-07-06 09:11
narzekają CI, którym sie nie chce robic albo maja jakies olbrzymie wymagania i mysla, ze pojada zagranice robic przy biurku :D :D :Di zarobia 10 tys,. euro a prawda jest taka, ze dla pracownikow tymczasowych nie ma lekkiej pracy zagranicą i to się raczej nie zmieni, a Adecco nie jest złe ;)
atomówka 2017-07-06 15:52
najlepsze biuro przez jakie miałam okazję wyjeżdżać, praca bardzo fajna, zakwaterowanie ok, wypłaty zawsze punktualnie, zapewniony transport do i z Holandii
Lichwa 2017-07-06 22:13
Wszystko bylo zgodne z treścia regulaminu
... A prawda w oczy kole.
4
oszi 2017-07-07 11:36
Adecco to dobra agencja, w Polsce jeszcze jeszcze tylko kilka dobrych firm, ale mozna je na palcach jednej ręki policzyć. Cała reszta to oszuści i naciagacze. Dlatego wybierzcie madrze żeby nie żałowac. tylko adecco,
Rawi 2017-07-10 08:23
Pozytyw dla firmy. Pracowałem rok w Niemczech aplikowałem w Polsce, nocleg był na prawdę spoko praca ok ale kasa mogłaby być trochę lepsza.
Fukaddeco 2017-07-12 09:22
Żenada. Tylko tyle napisze agencja okrada nas dosłownie z dodatku ET i bezczelnie mówi prosto w oczy ze jest ok. Śmieszne podwyżki o 8 Centow (miało być 85 ) , paliwo lejesz za swoje agencja odda ci po tygodniu ale i tak zamula. 1 pralka na 60 osób. Odradzam każdemu kto chciałby pracować dla tej agencji .XPO sevenum omijać szerokim łukiem . W biurze pani Anji i Oli najchętniej napluł by w ryj i powiedział co o nich sądzę . Oczywiście bez pozwu w sądzie się nie obejdzie bo panie w biurze są tak wyszczekane że aż miło się nagrywa
6
Bonifacy 2017-07-13 09:51
Odnoszę wrażenie, że ktoś usilnie próbuje popsuć opinię agencji, może konkurencja ? Tyle osób ma do czynienia z Adecco i nie mają złego zdania o firmie. Zawsze może być lepiej ale ogólnie nie jest źle.
Filip 2017-07-13 14:09
Jeśli ktoś sie wybiera na projekt Van Dijk Educatie w Kampen, proszę o kontakt f.warpechowski@gmail.com
byłem..... 2017-07-15 11:26
same obietnice!!!!!adecco to łowcy głów,zwerbują i kiedy wszystkie te obietnice już za granicą nie mają potwierdzenia...słyszysz ,,tak jest,, czyli radź sobie sam ,za mieszkanie i media pod wspólnym dachem w tej firmie jedni płacą inni są zwolnieni,nikt w rekrutacji nie wspomina że do pracy docierasz na własną rękę,nikt nie wspomina nawet że nie masz gwarancji przepracowania pełnego miesiąca,czy tygodnia...oddają cię wykonawcy i obchodzi ich tylko zysk zarobiony przez ciebie.Wysyłają ulotki ze zdjęciami rzekomych mieszkań,rzeczywistość ( syf i i smród ) na miejscu jest szokiem a koleżanki z adecco odrzucają od siebie odpowiedzialność jak gorący kartofel ,w ofercie lansują stawkę brutto,czyli zastaje po kosztach na rękę 1/3,dupci nie urywa,to samo za tą pracę można wyciągnąć w Polsce,dlatego zdecydowanie odradzam kontakt i współpracę z adecco .JEDNO WIELKIE ZAKŁAMANIE
11
nnn,, 2017-07-15 11:29
prawda na forum zawsze jest negatywna.. jakby się ktoś pytał
2
turbo 2017-07-15 11:38
TO PRACOWNICY ADECCO SĄ ZATRUDNIENI DO WPISYWANIA JAK NAJWIĘCEJ POZYTYWNYCH OPINNI
11
Bartek 2017-07-16 21:29
Bardzo zainteresowała mnie oferta pracy dla pracownika produkcji - 2500 brutto w Dąbrowie gór. Może ktoś słyszał jaka to miałaby być praca? Jaka jest atmosfera w firmie? Trochę zasmuciły mnie wpisy z forum. Jesteś świadom, że wiele z nich nie jest obiektywnych.
OlaZmora 2017-07-28 09:40
Adecco typowa złodziejska agencja, od pierwszego solarisu ucinają godziny ! XPO Venlo super praca ale przez agencje E&A, adecco wraz z Alesandrą W. na czele, która potrafi tylko podstawić dokumenty do podpisania i w żadnej sprawie ci nie pomoże. W Holandii kogo tylko zapytam to ma złe doświadczenia z adecco, nie zarobicie wyjeżdzając przez adecco a tylko sobie problemów narobicie. A pozytywne komentarze wiadomo są od koordynatorów .. bo nie mają ludzi do pracy!
4
zenek 2017-07-28 14:36
Te pozytywne opinie piszą ludzie z biura i przez nich podstawione. Śmiech na sali.
3
Pracownik 5678 2017-07-28 19:00
Nie polecam. Praca tymczasowa. Proszą o korespondencję, potem nie odbierają przesyłki poleconej pocztą. Zachowują się jakby upadali. Dotyczy to adresu: Adecco Poland ul. Kościelna 3 Świebodzin.
1
dricken... 2017-07-28 19:36
kurcze.. a juz myslałem ze znalazłem agencje z ktora mogłbym sie wybrac , a tu tylko kłamstwa przez pracownikow biura zeby przyciagac ludzi do siebie, przykre to jest ze człowiek ktory chce pracowac ma az tak ciezko w zyciu przez innych...
1
KatHan 2017-08-01 12:51
Ja bardzo polecam Adecco. Nie pracowałam z nimi za granicą, ale w Amazonie i miałam super kontakt z tymi ludźmi. Jak był jakiś problem zawsze pomagali. Teraz znowu do mnie zadzwonili z ofertą pracy w Amazonie (z nr 22 2508000) i jakbym nie była za granicą chętnie bym tam poszła znowu, bo dobrze się tam zarabialo, chociaz jest to praca dla chcacych pracowac. A że akurat mam przestój tutaj w pracy w Holandii i czegoś szukam, pani z tej infolinii się dopytala o moja sytuację i od razu zaproponowała mi inny kontakt do adeco, gdzie szukają do Holandii i może mnie zatrudnią w Tillburgu. Można? Można!
Maniek 2017-08-01 13:21
Czy jesteście pewni, że nie można o agencji napisać coś pozytywnego?Sądzę, że wiele wyszło im dobrze a czasami coś nie wypali jak to w życiu. Każdy jest dorosły i może ruszyć głową jak jest taka potrzeba!
Wryjjej 2017-08-02 13:08
Masakra krotko mowiac. Mam nadzieję że Wydra jak i inni pseudopracownicy z biura zostaną wyrolowani tak jak ludzie przyjeżdżający zarobić a dostający gówno.
5
o 2017-08-03 14:58
Praca w Oddziale w Gdańsku- nadgodziny, praca za dwie osoby, brak profesjonalizmu przez osobę kierującą oddziałem. Omijać.
2
Nietaktowny 2017-08-11 10:53
Po lekturze opinii wyglada na to, że zdania są bardzo podzielone . Te same sprawy są inaczej odbierane, czyli norma.
Betina 2017-08-13 14:11
Witam. Czy mogę się coś dowiedzieć na temat pracy w magazynie w Veghel oraz na temat zakwaterowania na bungalach w parku...jakie tam są warunki??
Bronek 2017-08-15 22:03
Najlepsza agencja nie poradzi sobie z niektórymi ludźmi dla których rozrabianie i picie są na pierwszym miejscu. Ja mam dobre wspomnienia ze współpracy z Adecco, ale ja idąc do pracy nie oglądam się na nikogo tylko ostro pracuję. Zawsze dogadam się z innymi.
Iwona 2017-08-17 15:49
Czy ktoś z forumowiczów może podzielić się swoimi doświadczeniami związanymi z pracą w Adecco Poland? Jak dokładnie wyglądają warunki zatrudnienia na stanowisku rekrutera? Czy z racji na międzynarodowy charakter firmy, wymagana jest znajomość języka obcego? Każdy merytoryczny, rzetelny komentarz może być cenny dla przyszłych kandydatów.
Zostaw swoją opinię o Adecco Poland - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Adecco Poland