Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Adecco

Opinie o Adecco

Pracowałeś w firmie Adecco i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
BEN KAZ - 2015-08-30 17:21:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aa - 2015-03-31 00:09:43]:
adecco to jeszcze jedna firma w holandi która stosuje rasistowsko faszystowskie zasady w pracy.wykaszają firmy z rynku pracy zaniżając stawki w przetargach choć niemaja pojęcia o prowadzeniu wiekszych firm stanowczo niepolecam tej firmy.wiem co pisze bo znam to z atopsi
zdjecie uzytkownika
ben kaz - 2015-08-30 17:40:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
w aecco niemozesz chorować.nie zrobisz normy masz kary.jestes za stary wylatujesz z pracy .zatrudniaa wiekówke która mósizrobić to sam co starszy pracownik a zarobi za tydzień 80-100 euro są nieprzygotowani do prowadzenia firmy.dostaniesz urlop jak wyduszą z ciebie ostatnie poty.zatródniaja kordynatorów takich poganiaczy polaków.w biurze nic nie załatwisz.totalny syf
zdjecie uzytkownika
krępacz - 2015-08-30 19:59:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiatm dostałem ofertę pracy w niemczech jako orderpicker, ale musze ukończyć 4 tygodniowy kurs języka niemieckiego... czy ktoś już pracował przez adecco na tym stanowisku i odbył kurs języka ? jakie są zarobki netto w tej pracy czy pracuje sie min. 39h w tygodniu ? prosze o odpowiedź z góry dzięki
zdjecie uzytkownika
paco - 2015-08-31 16:29:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [krępacz - 2015-08-30 19:59:16]:
Hej też dostałem tą ofertę ale wszystko jest zapisane że nie jest do konca jasne, np. że kurs opłaca przyszły pracodawca którego na razie nie ma. Co w przypadku nie zaliczenia koncowego egzaminu czy wtedy nie musimy zapłacic sami itd. Może sie do nich wybiore osobiście bo przez tel. nic sie nie załatwi.
zdjecie uzytkownika
krępacz - 2015-08-31 19:42:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [paco - 2015-08-31 16:29:30]:
No ja do szczecina mam troche km więc nie za bardzo gdybyś coś więcej wiedział to napisz tu... ja to odebrałem tak że adecco płaci za kurs, ciekawe jak potem z robotą czy godziny będa jak z mieszkaniem gdybyś miał więcej informacji napisz tu będe wdzięczny, i być może do zobaczenia :)
zdjecie uzytkownika
krępacz - 2015-09-02 17:40:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odrzuciłem jednak oferte pracy... ponieważ nie gwarantują mi że razem z kumplem będe pracował w jednym mieście i magazynie(kumpel ma auta wiec razem bysmy jeździli do pracy) no cóż trzeba szukać dalej...
zdjecie uzytkownika
hessus - 2015-09-07 11:06:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Szy - 2015-07-24 17:43:02]:
Witam, co do edeki na chłodnie nie polecam naprawdę, byłem rok temu i tylko miesiąc tam robiłem. Ludzie na wózkach zasuwają jak idioci, nie ciężko o wypadek, a zarobki tragedia... Zamiast jak w umowie 1300 euro, dostałem 900 euro z czego trzeba było mieszkanie opłacić za wyżywienie oddać kasę
zdjecie uzytkownika
karol - 2015-09-11 09:30:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowalem 3 lata dobra ciekawa z interesujacymi ludzmi. Ogolnie oceniam ich na 4
zdjecie uzytkownika
tor - 2015-09-18 09:00:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Adecco korzysta z okazji wysokiego bezrobocia w Norwegii. W ofertach na Norwegię od roku obniża stawki godzinowe a to chore jest skoro życie coraz droższe i NOK tańszy. Kiedyś oferowano 180NOK/h , miesiąc temu 176NOK/h, teraz 171NOK/h. Dodatkowo mają nadjroższe pokoiki do wynajęcia za 7000NOK miesięcznie czyli 40procent wypłaty. Trzeba się naprawdę zastanowić nad takimi ofertami lub być w desperacji.
zdjecie uzytkownika
pam - 2015-09-20 19:19:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@tor, no dobra, czyli mamy 171NOK/h to pracując na tak zwanym etacie 160 godzin zarobi się 27360 NOK łącznie, owa stawka za mieszkanie na miesiąc 7000 NOK to w takim razie 25,6% a nie 40% jak napisałeś. Zostaje całe 20000 NOK na życie, czyli liczac 1NOK jako 0,46 zł wychodzi 9200 złotych. Pomysl sobie, że jak w Polsce miałbyś zarabiać takie kwoty.
zdjecie uzytkownika
nick8 - 2015-09-23 12:29:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam czy ktoś moze mi powiedziec na temat pracy jako pracownik do wpisywania danych z exela do systemu? ktoś może już pracował? czy warto w ogóle? miasto łódź
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-09-29 10:09:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dobra firma godna polecenia, chociaz zarobki przy pracy tymczsowej sa male
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-10-03 12:45:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niby wszystko spoko juz kilka miesiecy po szkoleniu i ciszaa
zdjecie uzytkownika
adekowicz - 2015-10-03 13:25:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do adecco zgłosiłem sie dwa lata temu po tym czasie odbył sie kurs w górach tygodniowy w sumie odpoczynek, jedzenie naprawde dobre, sam hotelik spoko, był to kurs bhp, jednej oferty odmówiłem poniewaz była z dnia na dzien teraz juz czekam kilka miesiecy na ponowna i to jest jedyny minus sam czas rekrutacji i sposob zgodny z tym co mowili, napisze ponownie jak juz wyjade
zdjecie uzytkownika
edek - 2015-10-05 12:58:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
171 NOK/h to kwota brutto, w rzeczywistości po odjęciu wszystkich podatków zostaję ci 80-90 NOK/h
zdjecie uzytkownika
imigrant - 2015-10-15 09:56:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chlopie, od 171nok/h Ty odejmujac 28% podatku wyliczasz, ze zostanie Ci tyle?? 85nok/h moze Ci tylko wyjsc w jednym prYpadku, jak nie zalozysz karty podatkowej, wtedy panstwo norweskie sciaga Ci automatycznie 50%. Najpierw poczytaj a nie glupoty wypisujesz
zdjecie uzytkownika
ceva - 2015-10-15 17:48:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nick8 - 2015-09-23 12:29:29]:
Podatku ci ściągną 35% a kartą podatkową. A etat w Norwegi to 150 h nie 160. Suma sumarum po podatku i kosztach zostanie ci 2000zł pod warunkiem że nie chlejesz i że będziesz miał godzin na ten cały 150 h etat. Bo często gęsto są przestoje w środku miesiąca.
zdjecie uzytkownika
Zawiedziona - 2015-10-15 19:25:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zainteresowana - 2015-07-22 10:24:38]:
Wszystko jest ok co do wypłaty. Płacą w terminie do 10go. Niestety co do pracy w Nowym Dworze Mazowieckim - totalna porażka. Przyjeżdżasz do pracy 1,3,5,6 razy w miesiącu. Ja niestety podziękowałam za pracę kilka dni temu. Nie stać mnie na luksus pilnowania telefonu czekając na informację czy dziś jadę do pracy. 10go wypłata 430 zł tyle się napracowałam w miesiącu :(
zdjecie uzytkownika
Zyzior - 2015-10-16 20:39:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam chciałem ostrzec przed propozycja pracy w Belgii dokładnie w vanderschueren diksmuide na rozmowie z szefem, czyli Lukiem będzie opowiadał bajki, które nie istnieją to jest praca sezonowa jak potrzebują ludzi to na chwile a jak zamówienia się kończą albo idziesz na bezrobotne i czekasz na telefon od szefa, ( który myśli ze ludzie będą jeździć 1500 lub więcej kilometrów do jego firmy na kilka miesięcy) a jak nie przepracowałeś roku w Polsce to możesz poszukać sobie nowej pracy klimat z belgami w pracy jest także oni trzymają się stołków przez jedno umilaniem Polakom pobyt w firmie każdy wie, jaki ostrzegam operatorów Frezarek tokarek oraz laserów, bo najczęściej szuka takich stanowisk
zdjecie uzytkownika
poiiu - 2015-10-20 22:23:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
@Zyzior dzięki za opinie! ja własnie szukam u nich pracy, ale jestem zainteresowany krajem, a konkretnie to Wrocławem albo Łodzią, bo widziałem, ze tam mieli oferty na technika utrzymania ruchu, a sądzac po opiniach zawód ten bardzo się opłaca, poza tym masz dobre godziny pracy, a nie dwuzmianowy system.
zdjecie uzytkownika
Zyzior - 2015-10-23 12:35:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem jak jest w kraju ale wiem jak jest w Belgii
zdjecie uzytkownika
Zyzior - 2015-10-23 12:36:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem jak jest w kraju ale wiem jak jest w Belgii
zdjecie uzytkownika
paweł - 2015-10-27 17:13:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy tez czekaliscie tak dlugo na wyjazd na montera instalacji i urzadzen sanitarnych? hydraulika? czy komus udalo sie w tym zawodzie wyjechac?
zdjecie uzytkownika
lulu - 2015-11-05 19:57:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ktos cos moze mi powiedziec o pracy w Turku spawacz monter
zdjecie uzytkownika
Pawell - 2015-11-08 08:27:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś był w pracy w Konigshain w Niemczech przy pomidorach w szklarni?
zdjecie uzytkownika
kuczi - 2015-11-09 12:43:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam serdecznie. Nie wiem ile to jeszcze potrwa, ale póki co firma radzi sobie całkiem nieźle. Miejmy nadzieję , że będą dalej szli tą ścieżką. Adecco jest jedną z lepszych agencji na rynku pracy za granicą. Mają dobre warunki i dobre pieniadze do zaoferowania. Ja aplikowałem ostatnio na operatora maszyn
zdjecie uzytkownika
kg - 2015-11-11 19:41:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kuczi a czy odezwali sie do ciebie, bo prawdopodonie na to samo stanowisko aplikowalismy, niestety ja niczego jeszcze nie otrzymalem, jezeli ty tak to gratualcje pewnie bd zadowolony
zdjecie uzytkownika
arek - 2015-11-14 01:15:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kuczi - ja również jestem zainteresowany tym ogłoszeniem bo oferują 12 euro za godzinę i praca jest tylko od poniedziałku do piątku, więc dobrze się wydaje.
zdjecie uzytkownika
miriam - 2015-11-16 11:55:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bym powiedziala ze super, fajnie ze nie ma weekendow zajetych i mozna spokojnie odpoczac i ta stawka nawet niezla ale brutto czy netto?
zdjecie uzytkownika
Asia - 2016-01-09 15:50:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, czy Pracuje ktoś teraz przez Adecco w Holandii i mógłby zdać jakieś relacje, jak z pracą, zarobkami, jakie mają mieszkania? Interesują mnie głównie magazyny, ale też inne prace jakie mają. Będę wdzięczna za odpowiedź i pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
dawid666 - 2016-01-10 02:02:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dotyczy Adecco ul. Wołoska, Warszawa

Pracuje przez Adecco od marca zeszłego roku. Jest to 4 agencja przez ktorą miałem okazje pracować.
Pracuje w kancelarii prawnej, zarobki jak na studenta spoko -12 brutto na um zlecenie przy czym praca siedząca przy kompie, lekka, nadgodziny płatne również (jako że na um. zlecenie to płatne jak za zwykłą godzinę)
Zadnych problemów, kasa wpływa zawsze do 15 dnia miesiąca. Miła obsługa, z minusów to takie nic nie znaczace jak np ze praca wygląda troche inaczej niz mówili na rozmowie rekrutacyjnej, ale to szczegół plus czasem zdaża mi sie nie dostac umowy na czas, ale to nie problem bo i tak wystawią ją równiez za dni zaległe.
Duzym plusem jest ze umowy wystawiają na kilka miesiecy a nie na tydzien jak mnielem w przypadku agencji Randstad.
zdjecie uzytkownika
234r - 2016-01-10 15:02:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no ja tam widze ze mozna sie do nich zalapac zarowno do pracy za granica jak i w kraju, za ganica to szuakja w Norwegii na stanowisko ciesli konstrukcyjnego
zdjecie uzytkownika
ceva - 2016-01-11 05:38:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widać że nikt się już nie zgłasza do addeco bo panie z biura nie mają co robić i same piszą opinie na gowork. Żadnych cieśli już do norwegii nie znajdziecie bo kto z robotników zna angielski. A drugie cieśle w Polsce mogą znależć pracę za 3000 - 4000 zł za miesiąc to po co mają jechać kawał drogi za 2500zł na czysto. Bądzcie poważni, a jeszcze wymagania z kosmosu. 36 miesięcy aktualnego udokumentowanego doświadczenia jak w Polsce nawet kierownicy budowy robią na czarno. A agencje zz granicę dają prace liczoną na tydzień - dwa. Ja już za granicę nie jeżdzę bo to absurd finansowy. A na wycieczki mnie nie stać.
zdjecie uzytkownika
gość - 2016-01-11 07:45:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Agencja,której nie polecam,próbują oszukiwać na kasie,zwlekają z wypłatą zaległości i w zamian za to oferują jakieś g*wniane upominki
zdjecie uzytkownika
Asia - 2016-01-11 14:21:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A coś o pracy w Holandii?
zdjecie uzytkownika
Nom - 2016-01-13 02:13:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Asia świetnie że o to pytasz, bo wpadłem tu dowiedzieć się tego samego. Słyszałem, że firma ma się dobrze i nie można się doczepić, dlatego interesują mnie zarobki, poda ktoś?
zdjecie uzytkownika
Asia - 2016-01-13 13:26:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Nom ale jakoś nikt się nie odzywa. Też słyszałam raczej dobre opinie, chociaż wiadomo, że o żadnej agencji nie ma samych pozytywów i znajdą się też negatywy, ale kolega, który wyjechał przez eene, wyjeżdzał też kiedyś przez adecco i mówi, że eena nie jest zła ale adecco lepsze, że milsza atmosfera, ludzie itd. No ja czekam na oferty z adecco ale codziennie sprawdzam i jak narazie nic. Gdyby się odezwał ktoś kto jest obecnie w Holandii przez adecco i coś by opowiedział to byłabym bardzo wdzięczna.
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2016-01-15 23:36:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Adecco to znana firma i wszędzie w sieci rzuca się w oczy. Wszelkie reklamy, ogłoszenia. Widać, że stawiają na rozwój a poza tym oferty od nich są ciekawe.
zdjecie uzytkownika
kara musi byc - 2016-01-18 20:14:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2015-07-05 09:27:27]:
Może nie stać ich na sprzatczke? Teraz sprzątaczka bierze powyżej 1000 euro mc.
zdjecie uzytkownika
jomaha - 2016-01-18 20:31:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to prawda i nie ma się co tego wstydzić, że na stanowisku sprzątającym można naprawdę bardzo dużo zarobić, ale szukają też w bergen np. malarzy i szpachlarzy
zdjecie uzytkownika
xxx - 2016-01-19 13:59:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Miałam do czynienia z oddziałem we Wrocławiu - pracowałam już przez cztery różne firmy pośredniczące, z Adecco 2 razy i chociaż za drugim razem współpraca nie wyszła to muszę przyznać że byłam bardzo zadowolona z obsługi. Wszystko prosto, kawa na ławę, bez szukania gabinetów i pokoików, bez czekania, kontakt telefoniczny super - pełny profesjonalizm (w porównaniu do innych firm). W innych firmach spotykałam się z obsługą jedynie przez telefon, bez spotkań i wyjaśnień, w oddziale wrocławskim Adecco wszystko było tak jak powinno, pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
poiiu - 2016-01-21 15:01:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@xxx to bardzo dobrze, że byłeś zadowolony z nich, a jeszcze wydje mi się, z eludzie jako lakierinik mogs być zadowoleni bo oferuja im firma umowe o prace od razu.
zdjecie uzytkownika
kurus - 2016-01-23 17:09:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@poiiu to zależy jeszcze od tego gdzie jest praca bo pojawiają się w tej firmie oferty pracy w Norwegii, np na Dekarza, przy czym wymagane jest doświadczenie od 3 do 5 lat.
zdjecie uzytkownika
Addi - 2016-01-26 19:40:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wg. mnie niektórzy chyba zbyt wiele oczekują od takich firm. Musisz mieć na uwadze, że jeśli wyjeżdżasz przez Adecco, to jesteś pracownikiem na wynajem. To świetna alternatywa dla ludzi, którzy sami na początek nie są w stanie ogarnąć sobie mieszkania, urzedów, etc. Jeśli znasz angielski, masz udokumentowane doświadczenie i wykształecnie, to na początek to rozwiązanie polecam. Nikt nie zrobi Cię w konia z wypłatą, pełny legal. Owszem, możesz próbować bezpośrednio u polaczków :) ale jak kończą się takie prace, niejeden się przekonał. Reasumując.. bez języka, znajomości, i dużej kwoty na start, to rozwiązanie jest najlepszym mi znanym. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
kkk - 2016-01-26 21:06:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie polecam firmy, szczegolnie oddzialu we wroclawiu. bylem zatrudniony jako consultant do innej pracy. obawialem sie zatrudnienia przez posrednictwo dlatego wypytalem sie dokladnie warunki razem z bonusami, dodatkami, opieka zdrowotna.... wszystko okazalo sie klamstwem, mimo zapenien pani ze nie odczuje zadnej roznicy miedzy konsultanem a praccownikiem. zostalem oszukany, oklamany gdyz nic a nic nie bylo prawda. nie przyslugiwalo mi nic co innym pracownika, nie liczac o bonusach.
zdjecie uzytkownika
idz - 2016-01-27 14:49:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
musisz wiedzieć kkk, że praca u pośrednika to i tak redukuje wynagrodzenie sporo. Chociaż pomijając to ja bym się zgodził pracować u nich jako księgowy, bo wiem że oni kasę otrzymują imponującą.
zdjecie uzytkownika
bymi - 2016-01-27 17:11:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Addi - 2016-01-26 19:40:26]:
Ale Adecco bez języka nie bierze. I jeszcze 5 lat doświadczenia jak nie ma skond go wzionć bo wszędzie zatrudniają na budowach na lewo i na krutko.
zdjecie uzytkownika
Ferdynand Kiepski - 2016-01-30 23:02:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kasiore to by wszyscy chcieli, ale robić to już ni ma komu!!! :)
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Firma Adecco to parodia i rażący brak profesjonalizmu. Brałem u nich udział w kilku procesch rekrutacyjnych, m. in. na stanowisko mechanika. Osoby tam pracujące nie mają pojęcia na temat procesów rekrutacyjnych które prowadzą, nie chce im się poświęcić chwili na rozeznanie się w temacie o jakim rozmawiają przez co wypadają jak idiotki w realnej rozmowie. Nie czytają CV, co jest kolejnym zarzutem z mojej strony. Nie dotrzymują słowa w kwestii kontaktu po rozmowie i szereg innych zaniedbań. Ta agencja to kpina i zdecydowanie jej nie polecam.
Pytania: Większość pytań pozbawiona meteorytyki, oderwana od tematu rozmowy odnośnie konkretnego stanowiska. Nieprofesjonalne podejście.
zdjecie uzytkownika
najs - 2016-02-01 21:40:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i ja się nie dziwię, że bez języka nie biorą. W końcu to jest praca za granicą i jakoś porozumieć się trzeba. No i na takiego cieślę szalunkowego to trzeba mieć potwierdzone dokumentami doświadczenie zawodowe jako cieśla szalunkowy – minimum 3 lata na przełomie ostatnich 5 lat.
zdjecie uzytkownika
alex - 2016-02-04 14:49:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szukam opinii na temat pracy w Veghel jako orderpicker w magazynie Jumbo.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Adecco!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Adecco

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert