logo Adecco Poland

Adecco Poland

Warszawa

Opinie o Adecco Poland

qumak 2017-04-08 18:02
Więcej siedzisz niż robisz. A pracy masz tylko tyle żeby ci mieli z czego potrącić za kojo. Jakby była dobra praca to by nie leciała na wkoło na ogłoszeniach.
1
Iwona 2017-04-10 09:11
@qumak a Ty długo pracowałeś w Adecco Poland? Chętnie dowiemy się więcej na temat Twoich doświadczeń.
Dominika :) 2017-04-11 19:48
Hej!!!! Prosze powiedz mi ktoś gdzie znajdę prace przez jakies pośrednictwo czy cos? Na Holandię na taśmy produkcyjne ? Nie chce zeby ktos mnie oszukał i po przyjeździe do Holandii urwą kontakt
Iwona 2017-04-12 08:49
@Dominika :) a próbowałaś skontaktować się w Adecco Poland? Stale mają nowe oferty pracy zarówno w kraju, jak i za granicą.
Jadzia 2017-04-12 21:02
Cześć! Właśnie mam tam zacząć od 18.04.
Serio taka lipa z godzinami???
Heniu 2017-04-13 07:02
Droga pani czemu pani nie napisze ze dostaną śmieszna umowę ze nadgodziny są nie płatne ze nie ma banku godzin ze nie będą mieli postojowego ze urlop jest bezpłatny itd
3
Iwona 2017-04-13 08:42
@Heniu nie pracuję w Adecco Poland, dlatego nie posiadam takich informacji. Dlatego też dopytuje użytkowników tego forum. Twój komentarz odnosi się do pracy za pośrednictwem firmy?
1
Henio 2017-04-13 08:50
Tak oczywiście
Iza 2017-04-16 22:31
Witam czy moze mi ktoś powiedzieć na temat pracy w h&m tilburgu jaka jest praca czy są godziny jakie są warunki mieszkalne i czy daleko jest do sklepu spożywczego z góry dzieki za odpowiedzi pozdrawiam
aga 2017-04-18 11:43
Po ci wiedzieć jak daleko do spożywczego jak i tak po wypłacie będziesz miała minus na kwitku . Bo jak się robi 2 czy 3 dni w tydzień to po potrąceniu ubezpieczenia , pokoju i dojazadu i podatku to wyjść można na minus. Jedzenie i tak musisz wziąć z Polski na koszt rodziców mimo że droższe niż w Holandi. Albo wziąć dużo eurosów. Bo na zakupy za to że coś zarobisz to nie licz. Pisze jak jest. Mało ludzi się chce przyznać bo wstyt pojechać na zagranice i nie zarobić. Ale tak się tera wychodzi. Mąż był z tej samej firmy na A w Norwegi i zarobek coś tam zarobił ale czy 2000 zł na czysto za miesiąc w Norwegi to gra warta świeczki. Chyba nie , teraz pilnie szukamy pracy w Polsce bo już mamy dość tych eksperymentów z pracą za granicą.
8
Iwona 2017-04-20 09:03
@Robert co sprawiło, że kontakt z koordynatorami był utrudniony?
Pracownik 2017-04-20 16:44
Moja opinia , ze strony osoby do której adecco odezwal sie ws pracy jest taka : Dzwonia przedstawiaja oferte , twierdza ze wysylaja kandytature do danego pracodawcy . Po czym nie z nich strony zadnego odzewu , informacji . Nie odpowiadaja na maile . Malo profesjonalna organizacja .
6
Mario 2017-04-24 15:09
Witam i jak to wstępnie wygląda odpisz na mariusz-konieczny@go2.pl też mam zamiar ,chęc współpracować a czy warto,byłem na kilku wyjazdach przez inne firmy w holandii i jakoś lipa.Teraz muszę się dobrze zastanowić.Dlatego pytam
1
Bartek 2017-04-25 10:14
Witam, Adecco jest fajną firmą i jak się dostanie dobrą robotę to jest na prawdę super, ja jestem z nich zadowolony.
antybartek 2017-04-25 16:52
Jest fajną firmą jak się pracuje w biurze jak jak ja i pisze peany chwalące firmę . Bo przecieć trzeba kogoś złowić żeby na nas w biurach robił.
2
Iwona 2017-04-26 09:00
@Bartek bardzo cenne będą dla użytkowników forum pełniejsze wpisy. Dlatego też mam nadzieję, że rozwiniesz swoją wypowiedź mówiąc coś więcej na temat tego co podobało Ci się podczas współpracy z Adecco Poland. Jeśli możesz to podaj również na jakie stanowisko rekrutowałeś. Doświadczenia w ramach jednej firmy mogą się w zależności od tego znaczenie różnić.
Sajens 2017-04-26 22:04
Kombinują z danymi osobowymi. A później klony robią statystyki.
2
picker veghel 2017-04-27 19:38
Jedzie ktoś do veghel na chłodnie jako order picker? Jak jest z zakeaterowaniem na domkach? Jakie warunki dojazd do pracy oferują stawkę 11,86e brutto i 6 dni w tygodniu ale to tylko w ofercie a później może być inaczej
żenada 2017-04-28 16:33
adecco lublin porażka i zero kompetencji.. dzwoni przemiła i uśmiechnięta pani, nie chce powiedzieć kto jest pracodawcą (jaki klient), nie chce też tego napisać w emailu poprzedzającym drugą rozmowę kwalifikacyjną (telefoniczną) z addeco, nie opisała stanowiska ani pracodawcy, na moje pytanie o szczegółowy zakres obowiązków zająknęła się i tylko bąkneła ogólnie : budowanie nowych rynków zbytu w Europie, pytała czy mam rodzinę i czy ta rodzina zgodzi się na moją przeprowadzkę (!), pytała ile chcę zarabiać (nie opisując mi stanowiska pracy) dramat!!!
5
Belfer 2017-05-01 17:45
Adecco Poland to fajna agencja, pracowałem dzięki nim i jestem zadowolony ponieważ pozostałem w firmie do której mnie wysłali. Dziwię się osobom wypisującym te różne bzdury.
Gwiździo 2017-05-02 00:53
Podobno w Grecji jest kupa roboty. Oferty nie mieszczą się nawet w Adecco.
2
Belfer 2017-05-08 12:50
O każdej firmie możną pisać dobrze i źle to zależy w dużej mierze od człowieka który to robi! Zawsze znajdzie się jakaś sprawa którą rozwija się na forum ale czy o to chodzi? Odstraszyć nowych chętnych?
Tolek 2017-05-17 13:11
Witam. Pracowałem w tej firmie 10 miesięcy.Dokładnie w Amazon Wrocław 1. Osoby tam pracujące jako koordynatorzy są według mnie nieogarnięci.Osoba,która zajmuje się wypłatami i zwolnieniami też.
Miałem umowę do końca marca, ale podczas pracy mój stan zdrowia uległ pogorszeniu więc poszedłem na L4. Zwolnienie dostarczyłem 31 marca 2017 i nie przedłużyłem z nimi umowy.Zwolnienie oczywiście trwa nadal. Osoba zajmująca się dokumentami, które trzeba wysłać do ZUS pokpiła sobie sprawę. Zwlekała z wysłaniem cały miesiąc,a jak wysłała to to kopię, którą ZUS nie uznaje. Dzisiaj dzwoniłem do ZUS i się dowiedziałem,że nadal nie dostali odpowiednich dokumentów. Dzień wypłat już minął,a ja nadal mam nie naliczone pieniądze (oczywiście ZUS mi teraz płaci). Ja z kolei mam do opłacenia rachunki,a dzięki tej firmie zostało mi to utrudnione. Straszny brak kompetencji z ich strony. I zawsze oczywiście jak chcę się dodzwonić to nikt nie odbiera.
Jak ktoś z was będzie chciał się zatrudnić w tej agencji to z całego serca i doświadczenia mocno odradzam.
8
Baśka 2017-05-17 20:09
Fajna agencja, zawsze maja dużo ofert pracy i można cos wybrać.
1
Bonia 2017-05-22 09:47
Czasami najlepszym obrywa się. Uważam , że Adecco nie zasługuje na hejt
Ktosiek 2017-05-28 21:12
Proszę uważać na ich ogłoszenia do amazonu okazuje się ze człowiek jest rekrutowany jedzie na day 0 do amazonu po czym okazuje się ze wszystko na nic bo nici z dojazdu o którym mówili na rekrutacji. Dodatkowo na swojej stronie dalej oferuja dojazd z miejscowości których tak naprawdę nie oferuja. Dla mnie strata czasu i pieniędzy na dojazd na spotkanie rekrutacyjne.
.
3
Iwona 2017-06-06 13:18
@Zniesmaczona chętnie dowiemy się więcej o Waszych doświadczeniach z pracy w firmie oraz o tym jakim pracodawcą jest Adecco Poland. Jednak nie jest to miejsce na komentowanie indywidualnych pracowników firmy. Jeśli występują jakieś nieprawidłowości w wykonywaniu obowiązków przez pracownika, to warto informować o tym firmę bezpośrednio. Przypominam też, że komentarze nie mogą naruszać zasad regulaminu. W tym nie mogą zawierać pomówień oraz naruszać dóbr osobistych.
stefan 2017-06-08 08:05
Można coś więcej dokładnie w czym temat że najpierw przez kolejno 3. 6 i 12 miesięcy się nie chce ułożyć.
4
nutul 2017-06-09 09:27
W krajach Beneluksu też są tylko prace jako pracownik agencyjny. Pojechałem w zeszłym roku bo obiecywali pracę na rok. Na miejscu się okazało że to tylko zastępstwo na czas urlopów w lato bo cała stocznia szła na urlop to ściągli ludków a zara potem wykop i jeszcze kasy dało się wyrwać tylko połowę a reszty do dziś nima. Oni na zagranicy myślą że jak jadziesz z Polski to dlatego że ci się nudzi bez roboty ,ale masz socjal i jadziesz se dorobić , i mają gdzieś czy ci wypłacą. Nie dociera do nich że na wyjzad wziełeś pożyczke. I byłem na tej Holandi i Belgi i lipa jakich mało a ta stocznia z tą robotą dla stolarzy znowu się w tym roku ogłasza no jasne bo urlopy zara. Ale napisz ajm co i jak tak konktretnie w tej Norwegi czy idzie zarobić kapuchy. Bo tak ogólnikowo napisałeś że mało szczegółów. Bo chce jechać do Adecco i się tera waham.
5
ajm 2017-06-09 21:51
ODPOWIADAM WAM:
jak masz ambitny plan i chcesz konkretnie zarobić to w Adecco Norge i Norwegii Ci się to nie uda, tak samo będzie to wyglądać niezależnie ile czasu będziesz się starał 3 , 6 , 12 miesięcy, oni wszystkich traktują równo, wszyscy równo sa tu dla nich gorsi - robotnicy, nie zaprzyjaźnisz się z nimi i nie zarobisz tyle co oni, jak ktoś pitoli inaczej to kłamie, dlatego wszyscy polacy pracują i dają z siebie tu minimum, jak chcesz coś wiecej to musisz umieć lizać dupe i robic z siebie błazna, oni muszą czuć się lepsi, mądrzejsi - nie wiem z czego to wynika, ja tego nie potrafie, może jestem inaczej wychowany,
ja nie skarże nie podpierdalam nie donosze nie jestem lemingiem błaznem i kolaborantem, pewnie dlategi mi tam się nie podobało, a byłem w kilkunastu innych krajach i mam porównanie,
jak nie masz zbyt dużych wymagań wystarcza ci podstawa na przeżycie i akceptujesz ich drobne oszustwa to możesz jechać, tylko nie staraj sie za bardzo bo będziesz lepszy od nich, a wtedy będziesz beee, rób z siebie idiote - wtedy będzie ok.
4
Belfer 2017-06-11 14:24
@ajm Chyba miałeś złe doświadczenia w pracy za granicą i dlatego tak piszesz? Uważam, że skandynawowie są z natury bardziej spokojni, wyciszeni i może dlatego takie odniosłeś wrażenia. Adecco ma fajne roboty tylko trzeba się odnaleźć tam gdzie jedziemyl.
Belfer 2017-06-19 08:45
Niektórzy przyjęli za punkt honoru oskarżanie Adecco za wszystkie grzechy świata. Praca za granicą nie jest lekka, i dobrze wiemy o tym wszyscy. Zawsze można robić coś innego.
gti 2017-06-19 13:49
Jedziesz za granicę to chcesz dobrze zarobić. A wtrakcie wychodzi że nie dość że nie ma dobrego zarobku to jeszcze jest szereg irytujących rzeczy jak to że to śmieciowa praca, pogoda, "pomyłki" przy naliczaniu kasy.
3
Iza 2017-06-20 09:43
Ja wyjechałam z nimi do Holandii, pracowałam kilka miesiecy i wszystko było w porządku. Miałam jedną firmę i wynagrodzenie na czas.
olka 2017-06-21 09:27
Ja z nimi byłam w Niemczech i byłam zadowolona, praca po 8 godzin na produkcji, 5 dni w tygodniu, wyplaty na czas, zakwaterowanie przyzwoite, bo luksusy to to nie byly, ale nie ma co oczekiwac cudow
Owczu 2017-06-21 09:53
Dla mnie spoko. Od samego początku. Pojechałem się zarejestrować to obsługa była miła, wszystko mi wytłumaczyli, powiedzieli jak ogólnie wygląda sytuacja z pracą zagranicą. Bądźmy szczerzy - każdy powinien być świadomy, że praca to praca, a nie leżenie i narzekanie. Po jakimś tygodniu dostałem telefon, że jest praca przy zbieraniu zamówień. Pojechałem, kilka miechów spokojnie przepracowałem, kasa zawsze byla na czas, ekipa z ktora mieszkalem tez mi sie spoko trafila, wiec ja polecam :D
Mała MI 2017-06-21 11:23
spoko firma dla hosstes, bo gwarantują duzo pracy, podstawę + bonusy. Umowa standardowo zlecenie, ale dodatkowo maja benefity
1
szczesny 2017-06-21 11:57
Nie wiem jak ich oferty w Polsce, ale zagranicą jest okej. Byłem w tamtym roku tylko na wakacje dwa miesiace, ale w tym roku tez planuje. robilem przy warzywach i owacach, praca ciezka, caly czas na nogach i wgl, ale dobre stawki za to maja, wiec mozna sporo pieniedzy przywiezc w tak krotkim czasie.
wasny 2017-06-21 13:22
a tam mogę polecić pracę w adecco. Wszystko sprawnie zorganizowane i dobry kontakt z biurem
lkjhgfdsa 2017-06-21 16:53
O jak wysypało pozytywnych opini z biura. Czyżby już się dawało złowić ludków. Nie łudzcie się w adeco że znajdziecie ludków bo tyrka za granicą zwłaszcza sezonowa agencyjna to już się dziś nie opyla. Nie opłaca się zpożyczać po rodzinie pod takie badziewia. A kto ma w Polsce prace w której się da wytrzymać niebędzie się zwalniał żeby po 2 miesiącach nie mieć do czego wracać. A bezrobotni z Polski nie pojadą bo bezrobotni w Polsce nie mają zasiłków i są całkiem spłukani. A zresztą wy z adeco nie chcecie bezrobotnych tylko takich co pracują i się zwolnią. Niedoczekanie.
3
Klara 2017-06-22 08:50
Poczytałam opinie i widzę, że mogę spokojnie podpisywać z Adecco umowę i jechać do Holandii. Powiedzcie jak radzicie sobie z językiem, ja mam trochę opory w mówieniu. Może jakiś sposób na przełamanie ?
Miszka 2017-06-22 09:25
@Klara z językiem raczej nie powinnas miec problemów (chociaż to zależ od pracy). Ja pracowałam na produkcji i zbieraniu zamówień i w obu firmach bylo dużo Polaków, wiec jak się czegoś nie rozumiało to zawsze ktoś dopomógł :D a z przełamaniem no cóż, musisz po prostu starać się mówić i nie przejmować, że robisz błędy bo nikt na to nie zwraca uwagi. Dobrze wspominam pracę z adecco i tak jak wspominałam - język to nie problem.

Polecam :)
Yoda 2017-06-22 10:11
ja robilem na amazonie w Pl, i nie powiem bo był zapierdziel spory, trzebabyło mieć ruchy w tej pracy, ale kasa byla zawsze na czas i to nie taka zła, wiec nie ma co narzekać. Adecoo wywiązywało się zawsze ze swoim obowiązków
ktoś 2017-06-22 11:13
Niektórzy to by chcieli mieć kase za leżenie, nic nie robiąc i to jeszcze stawki co najmniej 20 zł za godzine. Otóż moi drodzy na takie pieniądze trzeba sobie zapracować, coś sobą reprezntować i coś umieć. Ja pracowałem przez adecco jako młodzik gdy nie miałem żadnego doświadczenia zawodowego i w sumie dobrze wspominam, bo to nawet dobry start, człowiek zdobywa pierwsze doświadczenia, a potem to już z górki :)
Kiiiinga 2017-06-22 12:35
moja przygoda z adecco przebiegła bezproblemowo, więc poprostu polecam.
truskawkova 2017-06-22 13:30
ja robiłam przy truskawkach - praca na początku mega cieżka dopóki organizm się nie przyzwyczai do temperatur i wysiłku, ale za to bardzo dobrze płacą na tych pracaach sezonowych i jest dużo godzin. Warto jechać na kilka tygodniu, przemęczyć się, ale przywiezc jakis zastrzyk gotówki :)
Jaaasmin 2017-06-22 14:18
Racja - prace na obczyźnie są rożne. Cięższe i lżejsze - zależy jak trafisz i na co się piszesz, ogólnie zbieranie zamówień należy do takich przyjemniejszych i bardziej cywilizowanych prac, dobra praca dla osób, które planują wyjechać na dłuższy okres czasu np. rok. Ja byłem 10 miesięcy i było okej. Mieszkania pracownicze w porządku, bez luksusów, ale do życia, adecco wypłacało kasę na czas, więc nie mam do czego się doczepić.
xzzzzzzz 2017-06-22 17:55
Ale opini z biura. Tylko nie wiadomo po co jak ostatni raz opłacało się jechać na saksy 10 lat temu. Dziś to co można odłożyć na czysto za granicą to żenada. Zresztą nikt kto robi nie zwolni się przecież na wyjazd agencyjny . A kto nie robi to nima kasy na wyjazd. Bocian pożycza tylko po rente, bezrobotnym jak w Polsce nie pożyczają.
1
Justyna 2017-06-23 08:48
taa @xzzzzzzz to bardzo ciekawe, bo ja byłam jakoś rok temu i udało mi się przywieźć sporo kasy, do tego doszło urlopowe i wakacyjne po 9 miesiącach + zwrot zdrowotnego + zwrot podatku i wyszła całkiem niezła suma. Prace miałam przy składaniu zegarków, po 8 godzin, czasem jakieś nadgodziny lepiej płatne, wiec było spoko. Po przyjedzie za tą kasę udało mi się przeprowadzić do dużego miasta i przeżyć tam zanim znalazłam pracę, opłacić studia, jechać na wakacje i odłożyć jeszcze kilka tysięcy na czarną godzinę, więc nie wiem co Ty gadasz za głupoty :) ja Polecam
Wieśka 2017-06-23 11:06
dobra agencja i tyle. polecam
Zostaw swoją opinię o Adecco Poland - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Adecco Poland