Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Adecco

Pracowałeś w firmie Adecco i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Rafal - 2014-11-16 16:30:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Morsa - 2014-07-04 10:04:19]:
Ta firma to nieporozumienie jeśli chodzi o profesjonalistów, rozmowa w Warszawie to jakiś śmieszny debiut norweskiego managera, szkoda pieniędzy i czasu .
167 koron dla kucharza z 20 letnim stażem .
Brevik bedzie tanszy
zdjecie uzytkownika
Rafal - 2014-11-16 16:34:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jeśli masz więcej niż 80 IQ to nie idź tam szkoda czasu
zdjecie uzytkownika
Poznań - 2014-11-25 14:52:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Adecco Opinie (np.AMAZON P-ń) jest tak że zatrudniają cie i zwalniają po miesiącu, dwóch,trzech jeśli podpiszesz umowę nie uda Ci sie nigdy dodzwonić do żadnego biura, a jeśli nie przedłużą Ci umowy(bo przeważnie tak jest!) to oszukają przy najbliżej a szczególnie OSTATNIEJ! wypłacie .Musisz sam być prokuratorem aby z nimi wygrać .
zdjecie uzytkownika
Romek - 2014-11-27 03:18:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem czego sie spodziewacie od adecco, jak kazda agencja pracy musza z czegos żyć, dlatego stawki mają mniejsze niz bezpośrednio u pracodawcy. Dodatkowo nie zawsze maja na nie wielki wpływ, bo ich klienci - pracodawcy zazwyczaj mówia ile chcą za pracownika. Także za to nie należy ich winić. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
gamoń - 2014-11-29 10:46:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [seb - 2014-08-13 22:09:24]:
Uczęszczając do aa nigdy nie będziesz łapał o co chodzi,ponieważ zawsze myślisz o dniu poprzednim
zdjecie uzytkownika
J-23 - 2014-11-29 11:14:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
AMAZON/ADECCO Firma bardzo profesjonalna !tylko! jak przyjmują! pacjenta(prowizja od Amazon). Dzwonią z wyjaśnieniami oferty, co będzie należeć do obowiązków itd.itp.Bosko. Po przyjęciu pracującego mają SERDECZNIE w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] inaczej nie można tego przekazać .
zdjecie uzytkownika
Adecco-Amazon - 2014-11-29 16:15:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
,,Hejt na Amazona
Dosłownie kilka dni później zaczęły ukazywać się w ogólnopolskich mediach materiały na temat tego, jak to Amazon wykorzystywał swoich pracowników w Niemczech, czyli w domyśle – Polakom też raczej raju nie zagwarantuje. "Wprost" pisał, że Niemcy dostają 9 euro za godzinę, Polacy dostaną stawkę 10 zł/h. W artykule stwierdzono między innymi, że według wielu raportów i ocen polskiej gospodarki jesteśmy krajem "głównie taniej siły roboczej". I że założyciel Amazona Jeff Bezos myśli podobnie.

Prof. Krzysztof Rybiński mówił dla "Wprost":

Prof. Krzysztof Rybiński
Ekonomista, wypowiedź dla "Wprost"

Przestańmy onanizować się tym, że Amerykanie zatrudnią u nas kilka tysięcy pakowaczy, ładowaczy i segregatorów za kilkanaście złotych za godzinę. To śmieciowa praca, nie wymagająca żadnych kompetencji ani wykształcenia"
zdjecie uzytkownika
struś pędziwiatr - mistrz stołowania - 2014-11-29 22:28:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Przypominam 10 zasad stołera:

Ja jestem Amazon, twój pracodawca, który cię wywiódł z bezrobocia i urzędu pracy.

I. Nie będziesz miał pracodawców cudzych przede mną.
II. Nie będziesz wołał imienia menedżera swego, nadaremnie.
III. Pamiętaj, abyś w dzień święty pracował (bo są setki).
IV. Czcij pracodawcę swego.
V. Nie zabijaj.
VI. Nie cudzołóż w pracowniczych toaletach (w szczególności proszę powstrzymać się z seksem oralnym; zainteresowani wiedzą o kogo chodzi :D)
VII. Nie kradnij (i tak złapią Cię na bramkach).
VIII. Nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu swemu.
IX. Nie umieszczaj rzeczy podobnych blisko siebie, ani żony bliźniego swego.
X. Nie pożądaj żadnej rzeczy, która Amazona jest.
zdjecie uzytkownika
POZ1 - 2014-12-04 19:53:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
W czasie 10-godzinnych dniówek przysługiwała im tylko jedna 30-minutowa przerwa na posiłek. W tym czasie musieli przejść około kilometra do pomieszczenia dla pracowników, zjeść i wrócić. Jak opowiada jedna z byłych pracownic, przejście z jej miejsca pracy do kantyny pracowniczej zajmowało jej 15 minut. W tym czasie zawierało się też przeszukanie przez ochronę, która sprawdzała, czy nic nie wyniosła. Powrót na stanowisko pracy zajmował 10 minut, więc na zjedzenie obiadu zostawało jej 5 minut. Gdy poskarżyła się na to szefom, nie byli zbyt poruszeni, słyszała tylko zbywające uwagi w rodzaju "chodź szybciej".

Jednocześnie istniały surowe zasady, których trzykrotne złamanie skutkowało natychmiastowym zwolnieniem. Upomnienie można było dostać za rozmawianie z innymi pracownikami, kończenie zmiany przed czasem lub spędzanie za dużo - zdaniem przełożonych - czasu w toalecie.

A czas spędzany w toalecie był widoczny, bo wszyscy pracownicy w magazynie musieli nosić przy sobie nadajniki GPS które znajdowały się w identyfikatorach.

Read more: http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,14803626,Praca_w_Amazonie__Kazdy_ruch_sledzony_przez_GPS__5.html#ixzz3KxKygNMY
zdjecie uzytkownika
Morig - 2014-12-11 09:21:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A nie można byłoby po prostu przenieść jakiegoś miejsca do jedzenia bliżej zakładu? Nawet postawienie tymczasowego pomieszczenia nie powinno graniczyć z cudem, to nie jest nie wiadomo jak zaawansowana technologia. Poza tym powinni zrozumieć, że pracownik zregenerowany jest w stanie być bardziej efektowny.
zdjecie uzytkownika
jolanta k70 - 2014-12-26 00:24:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oj tam się martwiecie o przerwy. ja pracowałam w robocie gdzie na 14 godzinne dniówki mieliśmy tylko 10 minut i zakaz chodzenia do kibelka i jedzenia i picia. i jakoś dawało się radę. praca nie jest od przerw ale od pracowania. a wiecie czy u nich są jakieś dofinansowania do obiadow w pracy i jakiś refundowany autobus pracowniczy?
zdjecie uzytkownika
888 - 2014-12-30 14:05:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Stanowczo odradzam pracę za pośrednictwem tej Agencji w Warszawie. W siedzibie przy Ul. Długiej pracują same niekompetentne osoby, w biurze panuje absolutny brak organizacji. Niestety ze względu na fakt, iż bardzo cenię firmę dla której pracuję zdecydowałam się na zatrudnienie za pośrednictwem Adecco, ponieważ z góry wiedziałam że jest to praca na określony czas.Po zakończeniu obecnej umowy nie przyjmę już żadnej propozycji od tej Agencji.Praca tymczasowa to wyzysk bez żadnych praw dla pracownika. Panie z Adecco, które same nie reprezentują żadnego poziomu ani w zakresie wiedzy, ani w kulturze, czy obyciu traktują młodych ludzi jak śmieci, tylko dla tego, że znają sytuację na rynku pracy o czym świadczy obecny wskaźnik bezrobocia. Dzięki czemu mogą dobrze zarobić na wystawieniu młodej osoby do wiatru. Jak nie chcecie być oszukani omijajcie szerokim łukiem.
zdjecie uzytkownika
moby dick - 2015-01-06 18:50:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jest firma(usunięte przez administratora)warta oszukują na wypłatach niczego nie wiedzą niekompetencja sięga szczytu ewerestu . Jako koordynatorów w Amazonie we Wrocławiu zatrudniają jakiś debili bez doświadczenia ,którzy przy byle okazji próbują być mądrzejsi od wszystkich najgłupszych . Podczas zadawania pytań o sprawy związane z pracą albo problemem standardową odpowiedzią jest to nie ja lub to kolego albo koleżanka jescze lepiej jak padnie hasło nic nie wiem na ten temat
zdjecie uzytkownika
balNid1488 - 2015-01-07 01:39:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam serdedcznie. Kilka zasad na wstep, nizej wyjasnienie (glownie dla mlodziezy), przeczytaj dobrze i nie napisze nim pojedziesz bo praca serio sie oplaca, opisalem bardzo szczegolowo dla tych ktorzy pojada pierszy raz. Firma adecco, miejse Ommen, Holandia:


- Nie zostawaj kierowca bron Boze
- Wez ze soba ciuchy robocze bo sa kosmiczne ceny tutaj np butow, lepiej kup w ojczyznie
- Nie zamieszkuj w parku ktory Ci proponuja chyba ze do czasu znalezienia prywatnego, chyba ze lubisz narzucajacych Ci sie ludzi i koordynatorow, Jesli lubisz jesli ktos narzuca Ci sie i lubisz sie podporzadkowywac chorymm zasadom jakie sobie narzucaja wlasciciele to prosze bardzo
- Nie rozmawiaj z hausmeistrami na inne tematy niz praca
- Nie przyjezdzaj z dziewczyna, a jak juz ja bierzesz to kup glosniki z mega pierdolnieciem zeby nikt nie musial slyszec co razem robicie.
- Nie licz na prywatnosc, tu powinenem napisac to wygrubionym drukiem
- Nie daj sobie wejsc na glowe, raz dasz to wejda Ci w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> - Masz 18, 19 lat tez nie mysl o wyjezdzie, pamietaj ze w Holandii jest wiekowka a biuro tylko na Tobie skorzysta i zarobi. Wyzszy wiek smialo, bo pieniadze sa dobre i mozna jakos godnie pozyc i poszalec
- Palisz papierosy, marihuane to rowniez przesrane bo wlasciciele chyba stosuja sie tutaj do polskiej konstytucji


Witam, agencja jak najbardziej wporzadku, nie mozna narzekac mimo tego iz zostalem wyrzucony, bardzo dobrze o nich moge napisac. Z miejsca wysiadki odbierze was hausmeister ktory nie potrafi prowadzic samochodu to taki maly szczegol ale ja np bardzo sie balem. Okej koniec owijania w bawelne:

- Praca: jak najbardziej wporzadku, latwa, nie przemecza. Godziny pracy sie zgadzaja, zdarzy sie oczywiscie ze bedziesz pracowac 3 dni w tygodniu ale to sa przypadki raz na dluzszy czas. Plan co tydzien na maila i dobrze zagladaj bo zmienia sie jak rekawiczki nie raz po 2,3 razy w tygodniu
- Pieniadze: Zawsze na czas, zawsze w ten sam dzien i o tej samej godzinie, przy kazdej wyplacie kogos zawsze na kilka euro zrobia, dlatego jak ktoss nie potrafi sprawdzic solarisa dobrze to beda go pozniej walic na kasie caly czas, upomnisz sie - dostajesz wyregulowanie.
- Koordynatorzy: Polacy, tu pozdrowie tylko Ole i Staszka - bardzo pomocni, porozmawiasz na kazdy temat, zawsze zapyaja co u Ciebie i pomoga, niestety rzadko pod telefonem, czyli jak chcesz wziac wolne bo sie zle czujesz a nie odbiora to mozesz juz miec ostrzezenie. Reszta jak to reszta komentowac nie bede, niektorzy z nich nawet nie znaja sie na pracy. Szkoda rowniez ze zadnego z nich przez 3 miesiace pracy nie widzialem na hali, ani ze nie kontaktuja sie miedzy soba. Bierzesz wolne, zglaszasza za 2 godziny dzoni adminitrator i mowi dlaczego Cie nie ma i znow przewijasz to samo bo on nie wiedzial ...
- Miejsce zamieszkania: Tu zaczynaja sie problemy co opisze dalej. Domki 4, 6, 8 osobowe przytulne, pokoje na dwie osoby zdarza sie ze trafisz jak ja na dwuosobowy pokoj samemu. Dobieraja odpowiednio wiekowo takze nie ma co sie martwic, ogolnie jest tez patologia, ale nie ma zlodzieji co jest bardzo wazne. W domkach jest totalne 0 prywatnosci totalne !! Koordynatorzy potrafia wejsc do domku z butami nie pukajacac, nie mowiac o hausmeistrze ktory robil zdjecie nawet stolu tylko dlatego ze stala na nim fajka wodna, bardzo smieszne. Palisz papierosy, ziolo to chyba rzecz oczywista ze w zime zeby zapalic nie bedziesz specjalnie sie ubierac i wychodzic, zlapia cie masz ostrzezenie. Koledze wysypali na ziemie smieci w przedpokoju tylko dlatego ze byly tam 4 worki,szkoda ze nikt nie patrzy na to ze w domku jest 8 osob i chyba nie bedziesz za kazdego robic wszystko to jest przesada. Nawet potrafia wejsc i Ci powiedziec ze masz naczynia umyc, ciul ze byles w pracy jestes zmeczony, placisz za domek wiec chyba rzecz jasna ze robisz ww nim co chcesz. Sciany sa papierowe, czyli jak przyjezdzacie jako para to wezcie ze soba porzadne glosniki i tube bo z seksu nici i nie robcie tego w salonie bo przeciez moga byc dwa pukniecia i wejdzie bez pytania hausmeister Pralke jak chcesz dostac to zapomnij rowniez, kto ma ugadane ten ma i jak przychodzi nowy tydzen, idziesz sie zapisac to juz sa nazwiska jednym i tym samym pismem wpisane na caly tydzien, a Ty jak bezpanski pies musisz sie po nocy krecic przy pralni i kombinowac. Glosna muzyka zz innych domkow w nocy to nic nowego tak samo jak awwantury wkoncu jestesmy polakami. Koszt taiego domku to 70 euro tygodniowo ktore jest automatycznie pobierane przy wyplacie, czylli jak mieszkacie w 8 osob liczac 70eu tygodniowo wychodzi to za miesiac kolo 2000 euro gdzie za ta cene wynajmujesz apartament wysokiej klasy z duzym metrazem w Holandii. Dlatego bardzo polecam od razu szukac prywatnego mieszkania po przyjezdzie, nie znam osoby ktora by nie opowiedziala wam tych smiesznych sytuacji kto
zdjecie uzytkownika
hitlaaa - 2015-01-07 01:56:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o widze kolega z Ommen. Z bungalowparkiem to sama szczera prawda. Przypomina mi sie sytuacja gdy moja kolezanka zostala sama w domu i zdesperowana i przestraszona dzwonila ze ktos chodzi po domu i ona to slyszy. Okazalo sie ze koordynator wzial klucz uniwersalny i sobie wszedl do domku jak niby nigdy nic. Jakbys spal nagi na srodku pokoju to co bys zrobil ? 0 prywatnosci do dzis przeklinam to fajne miejsce ktore tak zepsuli.
zdjecie uzytkownika
inwentaryzacja - 2015-01-12 21:57:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich. Dostał ktoś już kasę za inwentaryzacje w Leroy Merlin w Płocku? Bo u mnie nadal cisza, tak samo jak kontakt z biurem
zdjecie uzytkownika
Browczyk - 2015-01-13 15:13:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Agencja pomyliła moje dokumenty z numerem konta i wypłaciła moje wynagrodzenie komuś innemu. Teraz jest problem aby to odkręcić i odzyskać swoje pieniądze. Oczywiście jakbym się nie upomniał o swoje to by nawet nie wiedzieli o zaistniałej sytuacji, a o słowie przepraszam z ich strony to można zapomnieć.
zdjecie uzytkownika
moby dick - 2015-01-26 17:19:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma kogucik złodzieje unikający wypłacania pi3niędzy nie polecam kontaktu z tą zj...ną firemką debilizm na najwyższym poziomie. Jeśli chcesz czuć się jak niedouczony kretyn jest to firma dla ciebie
zdjecie uzytkownika
aninim - 2015-01-26 18:16:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam wszystkich. czy ktoś może pracował lub pracuje jako cieśla budowlany w norwegii? dostałem od nich oferte pacy przy przebudowie lotniska w oslo i już sam nie wiem co robić po tych opiniach...
zdjecie uzytkownika
major - 2015-02-01 13:20:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma krzak. Zdecydowanie nie polecam.
zdjecie uzytkownika
oslo - 2015-02-15 12:07:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jedz nawet sie nie zastanawiaj ja pracuje w Adecco Norge w Oslo osiem lat i jest ok wyplaty na czas nie ma zadnych problemow
zdjecie uzytkownika
Proppper - 2015-02-16 12:46:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiem krótko:

*PRACA: jest jak na umowie, słowni, praca jest, wypłata jest.

*MIESZKANIE: warunki w bungalowach okropne, nie chodzi nawet o mieszkanie w domkach letniskowych jak na obozie, ale o współlokatorów - w dużej części patologia, narkomani, brak jakiejkolwiek ambicji. Mieszkanie 24/7 z takimi ludźmi to największy minus. Zdarzają się normalni, ale ci zazwyczaj tak szybko jak się da szukają czegoś na własną rękę.
zdjecie uzytkownika
Proppper - 2015-02-16 12:50:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Proppper - 2015-02-16 12:46:10]:
Praca Orderpicker Holandia
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Puszczaja film o Polakach tzn....chlop kroi cebule i sie cieszy ! z czego ? a potem pani w kantynie angielski na poziomie przedszkola ,,tez sie cieszy
Pytania: wies spiewa i tanczy
zdjecie uzytkownika
anty alegrowicz !!! - 2015-02-26 00:19:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
absolutnie niepolecam !!! hamstwo,kłamstwo i wyzysk !!! n
zdjecie uzytkownika
byl - 2015-02-26 16:11:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [major - 2015-02-01 13:20:37]:
Zależy na ile liczysz zarobku na czysto . Zostaje plus minus 3000zł miesięczie na czysto po podatku ,pokoju, jedzeniu i dojazdach, po warunkiem że masz noramlne godziny.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Adecco
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Adecco?
Zadaj pytanie