logo Adecco Poland

Adecco Poland

Warszawa

Opinie o Adecco Poland

Chujwdupeaddeco 2017-02-21 14:26
Złodzieje i śmierdziele, zwłaszcza szanowna pani Monik z oddziału addeco w holandii, Jumbo, pozdrawiamy za ukradzione 1000euro :)
2
Bodzio 2017-02-21 22:52
Korzystałem z pośrednictwa Adecco i byłem zadowolony z zarobku i z mieszkania. Rozumiem, że komuś nie udał się wyjazd ale takie sytuacje mogą zawsze się zdarzyć.Ogólnie to firma jest naprawdę spoko.!!
2
Norwegia 2017-02-27 13:01
Chyba jesteś inwalida że tyle zarabiales i bardzo ale to bardzo opóźniony
piko 2017-02-28 12:38
Jak już ktoś się podpisuje Norwegia to z góry wiadomo że w Norwegi nie był. Ale za to ułożył sobie w głowie marzenia że zarobi tam kupę kasy. Muszę się kolego rozczarować bo jak trafisz na 2 tygodnie przestoju w miesiącu, a o to nie trudno a wręcz łatwo , to nawet o tych 3000 zł żeby odłożyć to sobie będziesz mógł pomarzyć. Nie utożsamiaj chłopie kwoty brutto za cały etat z tym co zostanie ci w kieszenie po podatku i kosztach.
2
Iwona 2017-03-01 09:00
Jak wygląda proces rekrutacji? Z ilu etapów się składa?
Czym Adecco wyróżnia się na tle innych pracodawców w branży?
Na te i więcej pytań odpowiedzi udzieliła nam Dyrektor Generalna Adecco Poland. Wywiad dostępny pod linkiem: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,20807,wywiad-anna-wicha
Która z informacji była dla Ciebie najciekawsza?
zainteresowany wyjazdem 2017-03-01 10:38
witam wiecie cos może o firmie pod tilburgiem . praca przez Adecco w magazynie z karma dla zwierzat
tedi 2017-03-01 11:19
Czy wy z adceo jesteście normalni żeby a takiego byle czego jak praca agencyjna robić kilkustopniowe postępowanie kwalifikacyjne. Normalnie można pęknąć ze śmiechu. 10 lat temu to jeszcze jak się opylało zarabiać za granicami bo była przebitka bo w Polsce było tanio to mogliście se wygłupy wymyślać. Ale tera jak zobaczyłem co to za badziewo tak praca agencyjna za granicami to mogę to najwyżej takie oferty jak adeco olać ciepłym sikiem.
1
Iwona 2017-03-01 12:09
@tedi będę wdzięczna za zachowanie kultury wypowiedzi. Jeśli chodzi o długość procesu rekrutacji to firma rekrutuje również osoby do swojego zespołu. Przyznasz, że ważne by w znalezieniu pracy w Polsce, czy zagranicą powinni doradzać jak najlepsi specjaliści?
Darxxx 2017-03-06 16:22
Nie polecam jechać do H&M w Tilburgu. Sama praca spoko i warunki mieszkalne. Ale praca na 2 -3 dni. A nowi co chwile przyjeżdżają. Ostrzegam nie ma tam pracy!!!
2
Iwona 2017-03-07 09:26
@Darxxx możesz powiedzieć coś więcej na temat warunków pracy? Jak oceniasz samą współpracę z Adecco Poland?
Mlody 2017-03-08 08:33
Witam.
Firma Adecco jest pośrednikiem pracy na pierwsze trzy miesiące . Po tych trzech miesiącach mam już mieć umowę z firmą wlasciwa czyli IAC. Zostałem oddelegowany na kurs na Słowację i jestem tu już trzeci tydzień. Podczas rekrutacji miałem obiecane wiele rzeczy jak np.dobre wynagrodzenie ,diety wypłacane co tydzień i zakwaterowanie w którym będziemy się czuć dobrze ,śniadania w cenie hotelu itp. Adecco od pierwszego dnia udowadnia że już po podpisaniu umowy nie ma zamiaru wywiązywać się z obietnic i umowy. Do dziś żyje za swoje pienidze nie dostałem diety , hotel w którym mieliśmy mieszkać był tragiczny. Okazało się że z diety będę miał zabierane za śniadania i ciągle zmiany z tym zakwaterowaniem. Trzy tygodnie pracy -tr,y tygodnie problemów i stresu. TRAGEDIA . Omijajcie tą firmę szerokim łukiem nie dajcie się zwieść słodka gadka przed podpisaniem umowy . Pozdrawiam.
1
Iwona 2017-03-08 08:59
@Mlody rozumiem, że obecnie kurs na Słowacji nie spełnia Twoich oczekiwań. Próbowałeś skontaktować się z firmą Adecco w kwestii sytuacji o których wspomniałeś?
fachman 2017-03-10 16:14
wysłalem cv do adecco , odezwali się najpierw z adecco poland później z adecco norge, długa rozmowa po angielsku i weryfikacja kwalifikacji, podałem zagraniczne referencje i równiez dzwonili do byłych pracodawców o potwierdzenie kwalifikacji i doświadczenia... dopiero wówczas przysłali email na szkolenie bhp w Rabce...
Na tle tych wszystkich negatywnych opini, chciałbym zapytać czy u was wszystkich przebiegało to tak samo? I jeśli później lecą w ch...a, to po co tyle zachodu?
Bo zaczynam się zastanawiać.....
mu 2017-03-12 16:13
Bo to jest poebana firma. Postępowanie kwalifikacyjne jak na astronaute a to wszytko po to żeby dostać śmieszne fuchy z agencji że dziś pracujesz jutro nie pracujesz. Żaden bank pod takie umowy nie chce dać kredytu nawet na samochód.
2
Iwona 2017-03-13 09:22
@fachman może osoby obecne tutaj będą mogły powiedzieć coś więcej jeśli powiesz na jakie stanowisko aplikujesz. Rzeczywiście wygląda na to, że proces rekrutacyjny jest bardzo wymagający i szczegółowy.
fachman 2017-03-15 19:03
@Iwona, nie na astronautę (hehe)..., tylko na cieślę konstrukcyjnego...
osiema 2017-03-18 22:31
ja też szukam w Norwego :)
Oszukany 2017-03-21 12:46
Nie polecam szukać pracy w tej firmie. Najpierw dzwoni miła pani, zbiera dokładne informacje, później obiecuje podpisywanie umowy, niby wszystko pięknie. Już ma się umówić na spotkanie w celu podpisania umowy, ale najpierw nie wiadomo dla czego trzeba czekać na telefon od jakiegoś faceta. Ów facet nie dzwoni, więc oddzwaniam do kobiety z którą miałem podpisywać umowę. I tu zaczyna się ściemnianie, że niby on jest na urlopie, trzeba czekać, dzwonić następnego dnia. Tak mija kilka dni, raz ta kobieta odbiera raz nie, a facet w ogóle się nie odezwał. Na koniec okazuje się , że już kogoś wybrali na to stanowisko (oczywiście ja musiałem dzwonić żeby się o tym dowiedzieć, bo nawet nie raczyli mnie poinformować). Zwykła strata czasu, nie warto tam aplikować.
2
Grzegorz 2017-03-21 23:33
A ja dostałem pracę dzięki Adecco Kraków w Islandii. I powiem wam wszystkim że to była najlepsza rzecz jaka mnie w życiu spotkała. Gdyby nie tęsknota za żoną to napewno bym tam został. Wszystko co Adecco opisywało zgadzało się na miejscu w 100% a w niektórych kwestiach nawet byłem miło zaskoczony. Zarobiłem na spłate kredytu, nowy samochód klasy średniej oraz troche sobie odłożyłem na ''czarną godzine'', a poza tym zwiedziłem prawie całą Islandię za darmo. Islandia jest tak pięknym i zachwycającym krajem że szkoda mi tego wszystkiego opowiadać - to trzeba samemu zobaczyć i przeżyć.
Dzieki Adecco moje życie zmieniło się na lepsze!
2
Iwona 2017-03-22 08:54
@Grzegorz rozumiem, że dobrze wspominasz pracę za pośrednictwem firmy. Co uważasz za największy plus współpracy z Adecco?
jol 2017-03-22 09:00
Oj panie Grzegorzu ciekawe w którym pan biurze adceo pracuje. Te bajki to dzieciom w żłobku. Nowy samochód klasy średniej to 100.000 zł minimum. Spłata kredytu , jakiego ? , chyba że pożyczki z prowidenta czy innego bociana wziętej na wyjazd. I jeszcze coś odłożone na czarną godzinę. To na sam samochód, gdzie na miesiąc na Islandi góra 5000 zł idzie odłożyć żyjąc o chlebie i wodzie, to by pan musiał odkładac 2 lata, a gdzie reszta. A te oferty od adeco na Islandię lecą od pół roku. No i widzi pan że to się kupy nie trzyma co pan baja.
5
Tommy 2017-03-23 18:47
Czy ktoś wybiera sie 27.03 na kurs angielskiego do Rabki ( murarz Norwegia)?
Boo 2017-03-24 08:57
Zatrudnienie w magazynie na umowie śmieciowej (jeden miesiąc), proste zajęcia (kompletowanie zamówień, sortowanie itp.) za niezbyt wysoką stawkę godzinową i do tego potrącają za transport pracowniczy (150 zł !!!). To prawie 10 procent zarobków!
1
Gregor 2017-03-25 17:38
Czy Adecco Poland ma aktualnie jakieś dobre prace za granicą? Korzystałem z nich i byłem zadowolony. Patrzyłem na ostatnie oferty ale nic specjalnego nie widzę a szkoda bo byłem zadowolony. Może czasem ktoś ma wiedzę w temacie fajnej roboty dla elektryka?
Grabarz 2017-03-26 11:18
Witam
3 kwietnia wybieram sie na szkolenie bhp do Rabki. Docelowo monter rusztowań w Norwegii . Pierwszy raz mam doczynienia z Adecco macie jakies doświadczenia z ta firma jako scaffold w norwegi ? Będę wdzięczny za wszelkie opinie. Pozdrawiam
maniek 2017-03-27 21:11
Adecco Poland Warszawa Kielce itp. to sa biura lokalne w PL zajmuja sie tez rekrutacja i szkoleniem ludzi dla zagranicznych filii Adecco.
Tydzien w Rabce i na tym konczy sie przygoda z Adecco Polska!
Co do Adecco, powiem tak... trzy lata pracuję dla Adecco Norge i dla Adecco Solucion w Norwegii.
Najwiekszym minusem jest to ze jako konstrukcyjny ciezko zakotwiczyc w jednym miejscu na dluzej i czesto na walizkach czlowiek siedzi.
Wielkim PLUSEM sa czeste zjazdy do domu, na etacie w firmie nie ma co nawet marzyc o czyms takim , bywa ze dadza nadgodziny zrobic a potem je odebrac wydluzajac sobie wolne. W ubieglym Roku mialem 11 tygodni w PL bylo duzo pracy i wiecej nie chcieli dac.
Co do kasy pracujac minimum 37,5 godz tyg. na minimalnej stawce po zaplaceniu chaty zostaje 8.300/8,500 Nok na 2 tyg. Mniej zarobic sie nie da.
Ale bylem na budowie gdzie spanie i jedzenie bylo free a stawka 200+25 za wysokie gory 54 godz tyg.
Przez trzy lata tylko raz czekalem na prace, papiery z biura i na zasilek 800 Nok na dzien mi wyliczyli, po tygodniu Adecco dalo mi nowa robotę.
Nie trzeba zapierdalac jak w PL, kasa zawsze w terminie, czasem biuro wkurwia ale bez przegiec.
Slyszalem rozne historie i wiem ze sporo z nich to prawda ale jak robisz swoje to potrafia zadbac o ciebie zebys nie szukal roboty u konkurencjii.
Da sie zyc!
Pozdro
qqqqqqqq 2017-03-28 16:51
Maniek a jaki west podatek bo jak byłem innej firmie to od najniższej stawki było 36%. A najniższą stawkę płacili jak Adecco to 181.50 nok/h i to 75 godzin za 2 tygodnie to dawało po podatku 8.800 nok przed potrąceniem za chatę. A ile w Adecco jest za chatę bo tam brali 3000 nok na 2 tygodnie. To było niecałe 7500 nok za 2 tygodnie. Ale jak jescze wydałem na paliwko i jedzenie bilet z/i do Polski to mało tego zostawało. Tak góra 3500 zł z miesiąc a raczej skromnie tam się żywiłem.
2
qqqqqqqq 2017-03-28 17:08
Oczywiście 5.700 nok po podatku i chacie za 2 tygodnie. Cyfry mie się przestawiły.
1
Karol 2017-03-29 19:44
Czy dowiem sie coś więcej o ofercie pracy z 27 marca dla elektryka w Islandii? Jak długie są kontrakty? Kto płaci za podróż? Jakie mieszkania dają na miejscu? Jaki język i w jakim stopniu trzeba znać?
former 2017-04-01 11:00
Problemy przerastają?
Kuba 2017-04-02 11:39
Czy mógłby ktoś podpowiedzieć trochę informacji na temat pracy z nowej oferty dla specjalisty ds. sieci handlowych - z j. angielskim?
Pau 2017-04-05 15:54
Był ktoś w Islandii jako personel sprzątający z firmy Adecco?
SzaryCzłowieczek 2017-04-08 17:06
Witam mam pytanie odnośnie pracy przez Adecco w XPO Tilburg na magazynie marki odzieżowej H&M...
- Jak jest z godzinami? Są faktycznie czy się siedzi na domku...?
- Jaka panuje atmosfera w pracy? Są normy i czy są możliwe do wykonania?
- Jak wyglądają warunki związane z zakwaterowaniem w parku De Katieskelder w Oosterhout?
Byłbym wdzięczny za każdą informację dotyczącą tej pracy oraz zakwaterowania, z góry dziękuję! :)

qumak 2017-04-08 18:02
Więcej siedzisz niż robisz. A pracy masz tylko tyle żeby ci mieli z czego potrącić za kojo. Jakby była dobra praca to by nie leciała na wkoło na ogłoszeniach.
1
Iwona 2017-04-10 09:11
@qumak a Ty długo pracowałeś w Adecco Poland? Chętnie dowiemy się więcej na temat Twoich doświadczeń.
Dominika :) 2017-04-11 19:48
Hej!!!! Prosze powiedz mi ktoś gdzie znajdę prace przez jakies pośrednictwo czy cos? Na Holandię na taśmy produkcyjne ? Nie chce zeby ktos mnie oszukał i po przyjeździe do Holandii urwą kontakt
Iwona 2017-04-12 08:49
@Dominika :) a próbowałaś skontaktować się w Adecco Poland? Stale mają nowe oferty pracy zarówno w kraju, jak i za granicą.
Jadzia 2017-04-12 21:02
Cześć! Właśnie mam tam zacząć od 18.04.
Serio taka lipa z godzinami???
Heniu 2017-04-13 07:02
Droga pani czemu pani nie napisze ze dostaną śmieszna umowę ze nadgodziny są nie płatne ze nie ma banku godzin ze nie będą mieli postojowego ze urlop jest bezpłatny itd
1
Iwona 2017-04-13 08:42
@Heniu nie pracuję w Adecco Poland, dlatego nie posiadam takich informacji. Dlatego też dopytuje użytkowników tego forum. Twój komentarz odnosi się do pracy za pośrednictwem firmy?
1
Henio 2017-04-13 08:50
Tak oczywiście
Iza 2017-04-16 22:31
Witam czy moze mi ktoś powiedzieć na temat pracy w h&m tilburgu jaka jest praca czy są godziny jakie są warunki mieszkalne i czy daleko jest do sklepu spożywczego z góry dzieki za odpowiedzi pozdrawiam
aga 2017-04-18 11:43
Po ci wiedzieć jak daleko do spożywczego jak i tak po wypłacie będziesz miała minus na kwitku . Bo jak się robi 2 czy 3 dni w tydzień to po potrąceniu ubezpieczenia , pokoju i dojazadu i podatku to wyjść można na minus. Jedzenie i tak musisz wziąć z Polski na koszt rodziców mimo że droższe niż w Holandi. Albo wziąć dużo eurosów. Bo na zakupy za to że coś zarobisz to nie licz. Pisze jak jest. Mało ludzi się chce przyznać bo wstyt pojechać na zagranice i nie zarobić. Ale tak się tera wychodzi. Mąż był z tej samej firmy na A w Norwegi i zarobek coś tam zarobił ale czy 2000 zł na czysto za miesiąc w Norwegi to gra warta świeczki. Chyba nie , teraz pilnie szukamy pracy w Polsce bo już mamy dość tych eksperymentów z pracą za granicą.
1
Robert 2017-04-19 19:39
Praca na Islandii przez adecco to porażka, wszystko od początku nie tak jak powinno być. Zaczynając od tego że nikt nie przyjedzie po was na lotnisko, chociaż zapewniano mnie że oczywiście ktoś będzie. Na hotelu w pokoju w miarę ok ale poza syf w dodatku nawaleni ludzie śpią w lobby. Kuchnia mała na 40 pare pokoi, no i oczywiście kontakt z koordynatorami utrudniony. NIE POLECAM UWAŻAJCIE!!!!
1
Iwona 2017-04-20 09:03
@Robert co sprawiło, że kontakt z koordynatorami był utrudniony?
Pracownik 2017-04-20 16:44
Moja opinia , ze strony osoby do której adecco odezwal sie ws pracy jest taka : Dzwonia przedstawiaja oferte , twierdza ze wysylaja kandytature do danego pracodawcy . Po czym nie z nich strony zadnego odzewu , informacji . Nie odpowiadaja na maile . Malo profesjonalna organizacja .
1
Mario 2017-04-24 15:09
Witam i jak to wstępnie wygląda odpisz na mariusz-konieczny@go2.pl też mam zamiar ,chęc współpracować a czy warto,byłem na kilku wyjazdach przez inne firmy w holandii i jakoś lipa.Teraz muszę się dobrze zastanowić.Dlatego pytam
1
Bartek 2017-04-25 10:14
Witam, Adecco jest fajną firmą i jak się dostanie dobrą robotę to jest na prawdę super, ja jestem z nich zadowolony.
antybartek 2017-04-25 16:52
Jest fajną firmą jak się pracuje w biurze jak jak ja i pisze peany chwalące firmę . Bo przecieć trzeba kogoś złowić żeby na nas w biurach robił.
1
Iwona 2017-04-26 09:00
@Bartek bardzo cenne będą dla użytkowników forum pełniejsze wpisy. Dlatego też mam nadzieję, że rozwiniesz swoją wypowiedź mówiąc coś więcej na temat tego co podobało Ci się podczas współpracy z Adecco Poland. Jeśli możesz to podaj również na jakie stanowisko rekrutowałeś. Doświadczenia w ramach jednej firmy mogą się w zależności od tego znaczenie różnić.
Zostaw swoją opinię o Adecco Poland - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Adecco Poland