brak logo

beeline Retail Sp. z o.o.

Kraków

Opinie o beeline Retail Sp. z o.o.

ciekawe.... 2013-03-05 08:53:36
Ciekawe dlaczego niektóre opinie znikają bez śladu :/
Nie polecam pracy w tej firmie, jedyne co się się tam liczy to kumpelstwo i obgadywanie. Jeżeli nie trzymasz się niekompetentej kadry menadżerskiej to długo nie popracujesz. Pracowałam w tej firmie dość długo i miałam okazję się napatrzeć. Poza tym wynagrodzenie niskie i targety nie do zrealizowania. Porażka
popieram 2013-03-09 23:57:38
ciekawe.... - 2013-03-05 08:53:36

Ciekawe dlaczego niektóre opinie znikają bez śladu :/

Nie polecam pracy w tej firmie, jedyne co się się tam liczy to kumpelstwo i obgadywanie. Jeżeli nie trzymasz się niekompetentej kadry menadżerskiej to długo nie popracujesz. Pracowałam w tej firmie dość długo i miałam okazję się napatrzeć. Poza tym wynagrodzenie niskie i targety nie do zrealizowania. Porażka
Całkowicie zgadzam się z przedmówcą.To nie jest firma handlowa tylko towarzystwo wzajemnej adoracji. Niekompetencja, nepotyzm, donosiciele i lizusy górą. To jak pracujesz liczy się najmniej. Nigdy więcej pracy w takie firmie.
cyganeczka252 2013-06-05 12:27:59
Najgorsza firma w jakiej pracowała, a mam duże doświadczenie i różnych firmach pracowałam,ale to co się dzieje w tej to totalna porażka.Zero awansu, zero premii, kierowniczka po protekcji czyli znajoma (usunięte przez administratora).Po 4 latach pracy w tej firmie dostajesz zmniejszony etat i ani słowa dziękuje za przepracowanie tylu lat.Twój zakres obowiązków nie jest adekwatny do płacy jaką dostajesz, a dostajesz marne grosze.Traktują Cię jak byś pracował w obozie po 11 godz.dziennie przez 4 ,5 dni z rzędu,Cieszę się że już tam nie pracuję i nie polecam pracy w tej firmie nikomu
1
rumunka 2013-06-26 12:34:50
W beeline to wszyscy "jedna rodzina" . Tyle ze jeden drugiemu tylek obsmarowywuje. Najpierw wykorzystują cię maxymalnie, praca po godzinach w domu, za które nikt nie płaci , bo (usunięte przez administratora) musi Niemcom wysłać prezentację..wiec najlepiej sprzedawcę do tego wykorzystać. Masz umowę na prace w sklepie a chodzisz na serwisy SPRZATAJACE do innych sklepow .Już pomijam fakt rocznego zlecenie a później pol etatu i 3/4. tak doceniają pracownika ze po 3 latach (usunięte przez administratora) sklada Ci wypowiedzenie ,a później pyta pracowników czemu kierowniczka zwolnila ją. ZENADA!!odradzam....i pamiętajcie ..RUDE-FALSZYWE..... Zapraszam do G.KRK
rumunka 2013-07-04 00:14:04
na czas owszem, aczkolwiek za siedzenie w pracy od popoludnia do 8 rano nastepnego dnia nie masz extra placone tylko tyle co zwykle. ale kokosow tak czy siak nie ma..jak na taki zapierdziel i ilosc obowiazkow
rumunka 2013-07-04 00:15:56
a i -tak pracuje, aczkolwiek raczej juz nie dlugo :)
rumunka 2013-07-04 00:18:36
byle do konca wypowiedzenie, hej! wspolczuje wszystkim nowym pracownikom
Ruda Wieśniara 2013-07-04 17:22:54
Jak sobie o nich pomyślę, to robi mi się słabo. Gorszej pracy, gorszego wynagrodzenia, gorszej kadry kierowniczej nigdy nie widziałam!!!!!!!!!!!!!!!! Wynagrodzenie tragedia- najpierw umowa zlecenie na okres próbny - 1 miesiąc, następnie kolejna umowa o pracę - próbna na okres 3 miesiecy za niecałe 900zł. Przez ten czas tyraja pracownikiem ma maxa, potrafia codziennie przychodzić i szykanować pracowników o słabe wyniki sprzedażowe, codzienne trzeba wysyłać smsa do kierowniczki regionalnej z utargami, jeżeli nie zrealizujesz założenia na dany dzien ( które i tak jest niemożliwe do zrealizowania) to odpowiednio zostanie to skomentowane. Trzeba przychodzić do pracy wcześniej aby uzupełnić tonę papierów, co w innych NORMALNYCH slepach należy do obowiązków kierownika, oczywiście za ten czas nikt nie płaci robisz to EXTRA zanim zaczniesz pracę. Wymagają aby sprzedawca zajmował sie wystrojem sklepu, odpowiednim visualem, ale nikt nie ma zamiaru Cie tego nauczyć. Chcąc sie nauczyć zasad ekspozycji towaru musisz przyjść po godzinach lub przed godzinami pracy. Wycisną z człowieka ile się da a w zamian żadnej motywacji tylko wieczne niezadowolenie i zastraszanie.Na szczęście już tam nie pracuję. Współczuje wszystkim początkującym w tej firmie. Napewno jesteście pełni energii i pozytywnie nastawieni, myślicie że jeśli wykażecie zaangażowanie ze swojej strony i to że wam zależy zostaniecie docenieni... nic bardziej mylnego... NIE W TYM MIEJSCU, NIE PRZEZ TYCH LUDZI, NIE W TEJ FIRMIE
1
ala 2013-07-22 23:52:34
a czy czytajac powyzsze komentarze masz watpliwosci?
kropka 2013-07-31 22:39:29
Chyba Was trochę poniosło :/ skoro jest tak źle, to dlaczego się nie zwolnicie od razu, tylko tracicie czas i energię na wypisywanie takich głupot.
1
Ala 2013-08-03 10:53:35
Pobudka! Są takie czasy ,że niestety trzeba trzymać się i tej najgorszej. Ja na szczęście mam to już za sobą:) Potwierdzam słowa poprzedniczek, brak szacunku do człowieka- w tej firmie to chyba motto życiowe
nonia 2013-08-03 16:37:51
a kto powiedzial ze tam dalej pracujemy?
Kropka 2014-03-19 11:11:33
Witam!

Chciałam nieśmiało przedstawić swoją opinię na temat pracy w Beeline właśnie. Powiem tak: jeśli ktoś chce zdobyć posadę sprzedawcy na więcej niż pół etatu jej nie dostanie. I nawet gdyby zwolnili 10 pracowników Waszego etatu nie zwiększą , bo po co :) Ale za to chętnie widzianie są dopełnienia do etatu które wypłacą Wam po 3 miesiącach ( a przez pozostałe 2 będziecie musiały żyć za 700-800 zł ) Liczycie na premie? Jest ona nie do wypracowania ( poprzez zbyt wysokie budżety) a nawet jeśli ją wypracujecie dostaniecie 75 zł... Więc czy warto? Jeśli chodzi o kadrę kierowniczą hm... pewnie zależy od regionu ale to co ja zdążyłam zauwazyć to niestety bardzo niekompetentne oblicza kadry kierującej (np DM), fałszowanie faktów i ukrywanie informacji. Co do pracy w godzinach domowych to oczywiście prawda, i pamiętajcie o pakiecie Office i własnym laptopie bo firma Wam go nie zapewni. Beeline była to firma niegdyś zwracająca uwagę na dobro pracownika - teraz tylko na swoje, przy bardzo zastanawiających metodach działania.
Angelika 2014-04-01 22:02:01
Nie odpowiednie osoby na stanowiskach, nie odpowiednie - niewykwalifikowane. Brak awansów wewnętrznych, tylko negatywna motywacja. Plotkarstwo, prostactwo niczym z placu targowego ! Serdecznie nie polecam!
Klori 2014-04-15 18:13:06
Ja niestety rowniez nie polecam. A jezeli zaglada tu ktos z biura - to radze przyjrzec sie metodom kierownikow w sklepach - i ich nie wybijanie paragonow, zeby miec wyzsze wskazniki. Co do wskaznikow to jest na to wielki nacisk, codzienne smsy do regionalnych ktorzy i tak maja gdzies ta prace, tlumaczenia sie, pisanie sprawozdan w dni wolne, ciagle telefony od kierowniczek, zmiana grafiku bez pytania, mobbing inaczej tego nazwac nie mozna. Pisanie roznych 'planow sprzedazy' w dzien wolny, zebrania co miesiac i nikogo nie obchodzi czy ma sie wolny dzien czy ma sie urlop - masz byc i juz. Praca we wszystkie weekendy bo kierowniczka musi miec wolne soboty i niedziele, a praca na godz 14 nie bedzie sobie brudzic rak. Zero premii, ucinaja wszystko, lacznie z etatami bez uprzedzenia, a sobie tylko dokladaja, co chwile kierownictwo mialo wyjazdu na 3 dniowe szkolenia z kolacjami i imprezami w drogich hotelach :) Regionalna z Krakowa do Gdanska.. lata samolotem, bo przeciez firme na to stac:)
4
słoneczna_plaża 2014-06-09 06:56:24
Pracuje w tej firmie od roku i jestem zadowolona. Jestem studentką i potrzebowałam pracy na pół etatu. Pracuję 20 godzin tygodniowo i jeśli mam nadgodziny to są one zapłacone. Uważam, że nie jest to zła praca w porównaniu z innymi zajęciami ludzi w moim wieku. Plusy: umowa o pracę, dobra pensja, procent od sprzedaży w punktach, minusy: dość mocno ograniczająca mnie praca.
Nie zgodzę się, że nie ma możliwość awansu. Ona jest, tylko trzeba na nowo przejść całą rekrutację.
Jak dla mnie nie jest to praca na zawsze, kiedy skończę studia planuję odejść, ale póki co nie narzekam. ;)
2
aaa 2014-07-09 16:38:47
Mógłby ktoś napisać jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna w beeline?
2
Ania 2014-10-12 13:02:10
A jak wyglądają zarobki w tej firmie?
porażka 2014-11-19 09:29:57
niestety tak jak poprzedniczki potwierdzam ta firma to tylko awans po znajomosci i jak sie dobrze w d... wchodzi Pani menager...pracowalam kilka lat i z roku na rok coraz gorzej wogole cie nie doceniaja zadnej pochwaly, pomimo ze sie np.zostawalo po godzinach zeby pomoc.. Glowna "zaleta" tej firmy to mobing na pracownikach stosowany przez kierowniczki nowo zatrudnione ktore maja dobre kontakty z tymi wszystkimi tam z gory i za zadanie maja cisnac pracownikow zeby one mogly siegac wyzszych szczebelkow kariery przez twoja ciezka prace...a ty masz z tego wielkie nic...jak zglaszane jest cos na kierownictwo to od razu cie zjebia ze to Wasza wina i ze trzeba sie wziasc do roboty ...skutkiem tego pracownicy zaczynaja sie zwalniac a kierowniczka zatrudnia swoje kolezanki ...klasyk :)
1
gabi 2015-02-04 02:57:32
widziałem , że Beeline Retail ma do zaproponowania pracę głównie w swoich sklepach. A miejsc do pracy jest naprawdę sporo bo około 400 , więc jeli doliczymy do tego wszelkie rotacje i zmiany planów obecnych pracowników to można śmiało powiedzieć , że rotacja jest naprawdę spora i lada dzień można liczyć na pracę tutaj
kucyk 2015-06-11 16:03:06
Nie polecam pracy w tej firmie ! Pracowników w sklepach się wykorzystuje, praktycznie nikt nie ma umowy na cały etat, o zamknięciach sklepów pracownik dowiaduje się w tym samym msc w którym sklep zamykają ! Kiero regionalna na małopolskę to jakaś porażka, zero profesjonalizmu. Co jakiś czas są zebrania w biurze w Krk i trzeba się na nie ruszyć ( nie ważne, że np pracujesz w sklepie w Katowicach czy w Radomiu ). A w biurze to kolesiostwo do potęgi - kilka znanych mi osób już nie pracuje w biurze, znaleźli coś lepszego z perspektywami. Kontakt biura ze sklepami też poniżej krytyki. Panienka,która się tym zajmuje chyba nie ma zielonego pojęcia - wszystkie informacje sprzeczne, co chwila wysyła sprostowania i weź się tu połap człowieku. Wcześniej był lepszy kontakt biura ze sklepami, ale pracowała inna osoba. Ja na szczęście przeszłam do innej firmy. Wszystkim pracującym w sklepach życzę, aby o zamknięciu sklepu dowiedzieli się wcześniej niż np 2 czy 3 tyg!Generalnie firma raczej zamyka niż otwiera sklepy
1
Icha 2015-07-04 09:13:54
Pracuję w Beeline od półtora roku, jestem zadowolona. Ciężko pracować na cały etat, ponieważ zależne to jest od sprzedaży, jeżeli sklep bd miał wysokie obroty, wtedy jest mozliwość awansu na pełny etat... jesli chodzi o wynagrodzenie, to nie jest złe, ja na przykład pracuję na 0,7 etatu i mam najniższą krajową + premia za utarg (co miesiąc ok. 150 zł). Więc uważam że nie jest tak źle ...
1
patyk 2015-07-27 12:37:24
odnośnie zarobków w sklepach to uwazam ze firma powinna bardziej zatroszczyc sie o odpowiednie oplacanie sprzedawcow, stale czegos wymagajac ( targety itp , tajemniczy klient )powinno rowniez cos wiecej oferowac niz cwiartki etatow. Nie wiem ile zarabia sie w biurze w centrali w Krk i jakie maja wymagania do pracownikow , ale osoba ktora "troszczy" sie o sklepy, chyba nie do konca sie do tego nadaje. Tyle w temacie.
1
bas 2015-08-26 10:50:39
Podobno zamykaja wszystkie sklepy takze praca w tej firmie chyba tylko na przeczekanie na cos lepszego
gagagaga 2015-10-04 23:31:35
Pracuje po sasiedzku w sklepie :) ludzie duzo mowia:)
ja 2015-12-19 12:52:29
pracuje w firmie pare lat. firma dala mi mozliwosc rozwoju i przygarnela mnie gdy bylam zerem. osoba z ktora wspolpracuje jest bardzo dobra. wyplaty na czas, bez przekretow zadnych. nie mam żadnych powodow do negatywnej opinii.
mmm 2016-09-04 23:18:44
a merchandiser jak zarabia?
Hellena 2016-10-14 11:16:37
To są dobre zarobki? Rejestracja na 0.7 etatu i najniższa krajowa? Nie dziwię się,że polski rynek pracy wygląda tak,a nie inaczej, skoro ludzie godzą się na takie warunki i jeszcze są z tego zadowoleni...
tymek 2016-10-14 14:24:41
Na pewno można u nich dobrze zarobić, bo jest jednak oferta jako Merchandiser i wymagania nie sa barzo duże, tak naparwde wystarczy tylko to, ze ktoś ma doświadczenie w temacie i to wszystko, też chyba jest to praca w różnych godzinach w zależności od zmiany.
Zostaw swoją opinię o beeline Retail Sp. z o.o. - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie beeline Retail Sp. z o.o.