Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o NEWAG SA

Pracowałeś w firmie NEWAG SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
newagowiec - 2014-06-14 22:16:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam

Pracuje od ponad roku w newagu. na jednym z znizszych stanowisk, jakie? nie podaje tutaj tej informacji. dostaje brutto 2100zł, czyli jak na NS nie ma tragedii. Najgorsza kwestia w tej firmie, sa klany rodzinne na poszczegolnych halach ktore okupuja wszystkie stanowiska kierownicze
zdjecie uzytkownika
Waldek - 2014-06-19 18:56:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Faktycznie, 2100 brutto, to jakiejs wielkiej tragedii nie widze, a zdarzaja się czasem nadgodziny, w weekendy w newag tez pracujecie?
zdjecie uzytkownika
Jenyyyyy - 2014-07-30 12:41:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie masakra i wy tyle do roboty chodzicie? 2100 brutto to nie tragedia?( usunięte przez administratora )jak ma być dobrze jak wymagania na poziomie Kiepskich!!! Za to firmie za utrzymywanie odpowiedniego ilostanu tak niskim kosztem należy się nagroda - poważnie! Jezeli jest tak jak piszecie a oni mają pracowników to ludzie z tego regionu chyba żyją w matrixie!
zdjecie uzytkownika
lordi - 2014-07-30 13:50:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przecież chyba wszyscy wiedzą, że w Nowym Sączu jest zmowa płacowa. I tak długo jak ludzie będą przychodzili do pracy za taką jałmużnę, tak długo pracodawcy będą to wykorzystywać...
zdjecie uzytkownika
paweł - 2014-07-31 17:02:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Ciekawe, bo akurat Newa poszukuje teraz pracownika własnie do Nowego Sącza. Stanowisko to Młodszy Specjalista ds. Planowania Produkcji. Oferuja między innymi uczestnictwo w szkoleniach, kurs języka angielskiego czy system premiowy. Warunkiem konieczny jest bardzo dobra znajomośc Excela, ciekawe co dokładnie to oznacza, jakies tabele przestawne, makra i te sprawy? Czy zwykła znajomośc funkcji jest w pełni wystarczająca?
zdjecie uzytkownika
natan - 2014-08-06 16:25:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pani od marketingu, Makosz, totalny brak kultury komunikacyjnej, nieuprzejmość, deprecjonowanie rozmówcy, a przede wszystkim propozycja pracy za darmo. Czy spółka Newag zdaje sobie sprawę, że proponowanie wykonania pracy za darmo jest wykroczeniem przeciwko prawu pracy?
zdjecie uzytkownika
kacper - 2014-08-26 08:29:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Czytam ostatnią wypowiedź pana prezesa ( usunięte przez administratora )(małe litery celowe) o tym jak to Newag proponuje godziwe wynagrodzenie i szlag mnie trafia. Proponuję, żeby spróbował utrzymać się za 1700 złotych przez miesiąc. Jakoś nie wróżę sukcesu. OK, absolwent wyższej uczelni nie może zarabiać 10 tyś na "dzień dobry" ale poziom wynagrodzeń we wsi Nowy Sącz jest żenujący
zdjecie uzytkownika
emc - 2014-08-31 19:56:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kacper - 2014-08-26 08:29:48]:
Jesteś konstruktorem lub technologiem zapewne? Jakiś cza temu pytałem o widełki w Newag ale odpowiedź dałeś mi Ty. Myślałem o powrocie w moje rodzinne strony ale widzę że mogę sobie jedynie przyjechać na sobotę, niedziele co jakiś czas. Przykre. Wyzysk w czystej postaci!
zdjecie uzytkownika
a czy to ważne - 2014-09-22 08:04:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ja w newagu pracuje dwa lata i szczerze odradzam wszystkim te firmę bo w niej nie ma przyszlosci póki komuniści w niej żądza byle swojego koryta się trzymać inni się nie liczą zarobki 1900 tragedii nie ma ale szału ani tyle
zdjecie uzytkownika
loks - 2014-09-24 22:56:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Newag to polskie przedsiębiorstwo produkcyjne (spółka akcyjna) z siedzibą w Nowym Sączu, specjalizujące się w modernizacji oraz produkcji taboru szynowego, zarówno spalinowego, jak i elektrycznego, oraz wagonów pasażerskich. W skład grupy Newag wchodzi również spółka Newag Gliwice. Jakby ktos szukał informacji to maja rozbudowana stronę na wikipedii.
zdjecie uzytkownika
John - 2014-10-07 15:44:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje w firmie kolejowej poza krajem juz sporo lat jako starszy konstruktor (Senior Electrical Designer). Mam oswiadczenie w projektowaniu wagonow metra i kolejowych zwlaszcza "signalling" tyle ze w strefie angielskojezycznej (Alstom, Bombardier). Chcialbym troche zmienic klimat i sprawdzam jaka praca jest mozliwa w Polsce, moze w Newag. Po 20 latach doswiadczenia w przemysle kolejowym moje zarobki to 80 tys. dolarow rocznie brutto plus nadgodziny to dochodzi zazwyczaj do $100 tys rocznie. Do tego duzo wyjazdow po calym swiecie. Nie wiem czy jest sens porownywac zarobki. Na ile mozna liczyc w Newagu?
zdjecie uzytkownika
zdzis - 2014-10-18 19:21:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ludzie co wy piszecie. Widać że nigdy nikt z was nie pracował. praca jak praca . zarobki no cóż warto zrobić parę nadgodzin i jest całkiem ok. A
inzynierowie ? szkoda gadać. wiedzę może mają ale to co na papierze a w praktyce to dwie różne rzeczy. Pytasz inż. "jak to mam zrobic bo wg.rysunku to nie możliwe.A on wiesz zrób żeby było dobrze. Siedzą tylko w dziuplach I narzekają.
zdjecie uzytkownika
seba - 2014-10-18 23:55:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No faktycznie, na Wikipedii można czytać i czytać o newag, mają bujną historię. Na mnie wrażenie zrobiła lista nagród, jakie otrzymali: -2010 - tytuł Firmy 20-lecia przyznany przez Polski Klub Biznesu -2012 - tytuł Innowator 2012 przyznany przez tygodnik Wprost -2014 - tytuł Diament Forbesa - 2. miejsce w województwie małopolskim i 8. w Polsce pod względem przeciętnego rocznego wzrostu wartości -2014 - tytuł Lider Małopolski 2013 przyznany przez Stowarzyszenie Gmin i Powiatów Małopolski 2014 - tytuł Inwestor Roku przyznany na VII Forum Inwestycyjnym w Tarnowie Robi wrażenie, co nie?
zdjecie uzytkownika
Jan - 2014-10-30 21:55:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak wszedzie, sa plusy i minusy. Jestem tu kilka lat i mam za soba dwa stanowiska. Wczesniej studia i pierwsze lata w PKP, Rok na tzw. Zachodzie. Osobiscie cenie sobie dobry miedzyludzki klimat. Pieniadze na poczatku mnie nie zadowalaly, teraz jest juz ok. Moje subiektywne zdanie jest pozytywne, nie wracam do domu sflustrowany, czasem wrecz przeciwnie.
zdjecie uzytkownika
Moni - 2014-11-01 12:05:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje tu od niedawna. Wczesniej u konkurencji. Osobiscie polecam
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-11-03 12:20:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Moni - 2014-11-01 12:05:11]:
Praca jak wszedzie, tyle ze hala i sucho. Zarobki ok (nigdy nie jest za duzo)
Ekipa w porzadku. Wczesniej pracowalem w Minsku Maz. Pracata sama, ale tu mam duzo lepsze warunki i znacznie mniejsze koszta utrzymania.
zdjecie uzytkownika
Sezam - 2014-11-03 21:31:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sa na dobrej drodze.(Moj pt widzenia) Ja nie zaluje.(Mgr.Inz)
zdjecie uzytkownika
dog - 2014-11-04 10:01:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na produkcji zarabiam nie dużo, ale z nadgodzinami idzie przeżyć. Tyle ze praca ciekawa i brygadzista nawet ok.
zdjecie uzytkownika
oskar - 2014-11-04 20:08:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dog - 2014-11-04 10:01:05]:
"dog", musisz sie bardziej starac. Ja tez produkcja i bez nadgodzin daje rade :-)
zdjecie uzytkownika
karlik - 2014-11-05 01:03:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli ogółem wiekszośc osób jest zadowolona z pracy dla newag? Mozecie w takim razie poradzić w jaki sposób sie do firmy najlepiej dostać, szukać jakis ogłoszeń, zanieść CV osobiście, czy cos w tym stylu? W ogóle zapytam co takiego proponuja w ramach tak zwanego systemu socjalnego? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
zeus - 2014-11-05 19:44:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [karlik - 2014-11-05 01:03:23]:
Nie wiem czy wszyscy, ja jestem od trzech lat.Po targach w Berlinie byly inne propozycje. Ja zostaje, pieniadze ok, nie ma nieba, ale rodzine utrzymam bez problemu. Koledzy ok, bez przepychanek, to dla mnie b. wazne. Tzw szefowie wywiazywali sie z ustalen dot. szkolen, $ itp. Jedynie dojazdy daja w kosc (45km). Jezeli sensowna zmiana, to tylko na tzw Zachod ale do konkurencji a potem z tym doswiadczeniem do domu i do tej wlasnie pracy i tutaj.
zdjecie uzytkownika
jerry - 2014-11-05 21:05:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma to koszmar.Slowo uczciwosc TU nie istnieje.Czesc pracowniko pozoruje prace i zarabia niezle lub dobrze a czesc zapieprza jak niewolnicy za polowe tego co wybrancy szefostwa.Do tego nerwowa atmosfera pracy klotnie donosicielstwo,delegacje do napraw na przyklad do Szczecina za jakies smieszne diety.Polecam dla niedorozwinietych umyslowo lub masochistow to dobry wybor.
zdjecie uzytkownika
mirek - 2014-11-12 12:32:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jesli chcesz miec porzadna prace to.powinienes tu starac sie o przyjecie.Ta firma zapewnia juz w mlodym wieku wyglad jak dojrzaly mezczyzna.Zakola i siwizna gwarantowane do tego w pakiecie masz jeszcze nerwice .;
zdjecie uzytkownika
leszek - 2014-11-19 20:06:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jerry - 2014-11-05 21:05:16]:
Jerry, ty stary bajkopisarzu, albo to wpis konkurencji albo coś z tobą nie tak Tez jeżdżę w kraju na delegacje (również do Szczecina), stawki na normalnym poziomie. Donosicielstwo owszem potwierdzam. Ale ta nerwowość to tez wymyśliłeś, ciśnienie jest normalne, raz duże raz male. Nie kocham Newagu ale bajkopisarstwa nie lubię, A jak konkurencja chce pozbawić mnie pracy, to doceniam wysiłki, ale przynajmniej dowiedzcie się co tu jest złego i opiszcie. A nie opisujcie własna (Bydgoska?) rzeczywistość pod cudzym adresem :-). No to pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
logistyk - 2014-11-20 13:36:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak szczerze to chciałbym się zatrudnić w newagu, tylko tak na rpawdę nie wiem jakei tam są warunki. widziałem na ich stronie ogłoszenie dla sepcjlisty logistyki, ale to co piszecie o tych zakolach to jakieś przerażające, nie chce być od razu stary ani nic. masakra totalna. Może powiecie co i jak z tym wszystkim - czy na rpawdę jest tak strasznie?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NEWAG SA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x