Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Newag S.A.

Pracowałeś w firmie Newag S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pepe - 2014-11-26 07:40:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Nie polecam nikomu tam pracowac. Praca za smieszne pieniadze, czasem po 16 godzin dziennie a pozniej i tak oklamia na godzinach. Poza tym czesto masz byc do dyspozycji nawet w dni wolne bo np w sobote daja polecenie wyjazdu oczywiscie za darmo. Przyspieszanie pracy do granic mozliwosci pod grozba zwolnienia, a pozniej jak w wyniku pospiechu cos zawalisz to i tak mozesz wyleciec. Ogolnie szkoda zdrowia.
zdjecie uzytkownika
xXx - 2014-11-27 22:50:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam Wszystkich. Pracowałem w Newagu przez ponad rok. Najważniejsze co was interesuje to płace. Ja dostałem na początek 1500 brutto + premia do 300 zł ale przeważnie tej premii dostaje się 50-100 zł. Często "trzeba" zostawać i pracować nadgodziny które w 90% są wypłacane. Często zdarzało się też że musiałem jechać w delegację na serwis niby na 2 dni a siedziałem po tygodniu. Atmosfera ? Między pracownikami różnie to bywa ale im wyżej na stanowiskach tym gorzej. Moja ocena ogólna nie najgorsza. Jedynym plusem są zmiany po 8h nie licząc nadgodzin. Pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
Zniwiarz - 2014-11-29 12:55:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie pracuje w newagu, ale to co słyszę od chłopaków którzy są na serwisie, to ręce opadają. Są nie doceniani.. Wiecznie problemy finansowe, nie wypłacane delegacje, zaginione godziny nadliczbowe. Przymus jazdy na delegacje pod ( nie oficjalna) groźba zwolnienia. Ludzie pracują, starają się jak mogą i co z tego skoro newag ich nie docenia? Ludzie mają obiecane godziny nadliczbowe do zapłacenia. A newag machloi i daje im na odrobione. Tak jak ktoś napisał, jadą na delegacje za darmo. W niedzielę, w soboty. Nikt nie zapłaci im za czas który poświęcili na dojazd. DZIADOSTWO.
zdjecie uzytkownika
raghel - 2014-11-30 08:26:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Przyjąłem się do newagu i w sumie po dwóch dniach mam dość. Praca za śmieszne pieniądze i na dodatek niewolnicza osobiście nie polecam. Wyszedłem z założenia jak nie spróbuje to się nie dowiem i teraz żałuję. Mam do Was pytanie jak wygląda sytuacją jak chcę się zwolnić, gdyż podpisałem umowę na okres próbny. Za odpowiedź z góry dziękuje.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-12-02 22:05:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NIE POLECAM ,ODRADZAM PRACY w tym zakładzie ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-12-03 20:51:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jestem tu i przybyłem od konkurencji. Pracuje od niedawna (rok) i w moim subiektywnym odczuciu i jak do tej pory polecam. Rodzinka niespodziewanie szybko zaaklimatyzowała się w NS. Praca ta sama (inżynier) i być moze dlatego ze u poprzedniego pracodawcy atmosfera była beznadziejna, chamskie manipulacje codziennością i premie tylko na papierze, tutaj w wszystko wydaje mi się o niebo lepsze. Syf pewnie kiedyś w jakiejś postaci wyjdzie, ale jak dotychczas, muszę się nabiegać ale robię to chętnie, bo atmosfera o niebo lepsza i to co ustaliliśmy (w przeciwieństwie do poprzednika) ma odzwierciedlenie na kartce zarobkowej. To tyle ode mnie.
zdjecie uzytkownika
adam - 2014-12-03 21:17:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiem tak przepracowalem wiele lat w kilku zakladach w Polsce i mam mozliwosc porownania jak pracuje sie w Newagu a jak jest w innych miejscach.Pracowalem tez kilka razy za granica pracujac w kilku krajach (na czarno 2 razy);-) 6razy legalnie ze wszystkimi swiadczeniami.Mam juz troche lat wiec mam co porownywac.Do pracy zawsze przykladam z calym zaangazowaniem.Powiem tak ze takiego pomiatania jak tu nie przezylem nigdzie.za grosze a najgorsze ze wszyscy wystraszeni i kazdy udaje ze wszystko w porzadku.To nie tajemnica ze tu caly czas zwalnia sie iprzyjmuje ludzi w okolicy nie zabraknie na 30 lat do przodu wiec beda robic co chca.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
polek - 2014-12-07 00:01:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam pracuje w newagu nie dlugo i powiem wam tak zalezy wszystko na jaki dzial trafisz hal kest pelnooo na kazdej inna atmosfera bo inni ludzie i inne prace w jednej jest halas w drugiej cisza i spokoj zalezy tez jakiego masz kierownika brygadziste bo jesli krzyczy to wiadome stres ale jesli masz lajtowego to bez stresu prqcownicy wiadome zawsze jak w kazdej pracy sa kapusie bo mysla ze za podjebanie dostana kase coz nie mozecie sobie dac tyle powiem ale ogolnie narazie nie narzekam oby sie to nie zmiennilo organizacja w pracy jest jesli chodzi o newag np piora ci ubrania robocze nie robia rzadnych problemow bo parw lat temu byl tam ponoc syf itp widac ze firma pod tym wzgledem sie rozwija zarobki to na okresie probnym 1200 na reke szalu nie ma ale lepeij miec prace nic siedziec w domu i zamulac a zawsze to jakies doswiadczenie nabrac mozna.
zdjecie uzytkownika
kazek - 2014-12-08 21:36:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje tu juz dlugo.Po nowym roku sie zwalniam i wyjezdzam za granice bo tu nie ma zadnych perspektyw zarobki bardzo male a wymagania bardzo duze delegacje zostawanie po godzinach na sile nawet jak nie chcesz.Za najnizsza krajowa to mozna miec lekka prace a nie jak tu dymac jak wol roboczy za jalmuzne! Na szatni smierdzi bo sie nie myja tylko brudni nie ida tylko uciekaja do domow biegiem po schodach jakby sie palilo taka atmosfera.
zdjecie uzytkownika
piotr - 2014-12-10 16:52:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odradzam pracy w tym zakładzie szkoda zdrowia...
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-12-20 19:42:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najniższa krajowa 1181zł na rękę, praca czasem po 12 godzin. Wszystko już szybko, a materiału nie ma. Delegacje: zwykle 8 dni serwisu nocą przegląd,a w dzień pod telefonem. Wraca się zmęczonym i wkurzonym, wysyłają osoby na okresie próbnym, pracujące kilka dni na zakładzie(Metro, a wymagają cudów. Nadgodzin płacić nie chcą, tylko dają odrobione, ciągle kombinują... Nie wróże nic dobrego tej firmie, w końcu się przeliczą. A jeszcze zapomniałem dostałem umowę na 3lata bez możliwości negocjacji(jak się Panu nie podoba to tam są dźwi)i bez perspektyw podwyżkowych. Aktualnie pracuje ale jak znajdę coś lepszego to... Przyszłym roku zaczynam studia, może to mi otworzy jakieś perspektywy w tym mieście...
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2014-12-30 19:52:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zniwiarz - 2014-11-29 12:55:39]:
Szanowni dyskutanci mamy co mamy ,przeczytalem kilkanascie wypowiedzi ,to o czym piszecie nic nowego,w trakcie powstawania tego balaganu ,byli ludzie ktorzy mowili,czas pokaze nie jest to takie piekne jak obiecuja.Dzis jest za pozno na gozkie zale.
zdjecie uzytkownika
technolog - 2015-01-08 13:56:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podzielam wypowiedzi kolegów, nawet na wyższych szczeblach jest się deprawowany. Zero szacunku i przyzwoitości i jak to pisał ktoś wyżej ,wyszedłem przez te drzwi jak mi skazali ... proste .
zdjecie uzytkownika
rysiek - 2015-01-14 20:58:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ludzie zacznijcie w koncu pisac prawde i faktycznie jak jest!W Newag mozesz robic jak murzyn ale jesli nie masz plecow i pracujesz niedlugo to nie zarobisz wiecej jak ten co plata sie po zakladzie i udaje ze robi.Tu nie ma kolegow ani sprawiedliwosci a zarabiaja tylko Ci co maja plecy.Pracujesz w Newagu to zobacz ilu ludzi tu sciemnia i jakie maja stawki a TY na nich pracujesz!Na zachodzie takich sciemniaczy wywala sie na pysk .Tu placi sie za uklady a nie za to co robisz,
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2015-01-18 15:23:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca jak każda inna tyle ze w Newagu. Doskonała baza do zdobycia doświadczenia dla spawaczy konstruktorów i innych inz. . Po przeczytaniu opinii mogę napisać tyle ze Nadgodziny zawsze wypłacają. Osobiście po przepracowanym roku opuściłem firmę ale dobrze ją wspominam, kapusie, układy, układziki są wszędzie nie tylko w newagu. Wszystko zależy gdzie trafisz mi się akurat udało i nie narzekam. Pieniądze no cóż stawka minimalna + premia (nagroda uznaniowa200-300) warunki na halach w miarę czysto porządek pilnowany na bierząco.W firmie można zdobyć duże doświadczenie kursy dla spawaczy i dla ślusarzy. ja aktualnie pracuje za granicą żeby sie czegoś dorobić a za kilka latmorze wrócę do kolejarzy.
zdjecie uzytkownika
K.R. - 2015-01-18 23:21:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Strategia Newagu polega na tym aby jak najwiecej ludzi zatrudnic z urzedu pracy bo za to dostaja kase wiec ciagle zwalniaja i przyjmuja nowych na najnizszych stawkach aby robili na tych co pracuja tu dlugo i maja lepsza kase.Doswiadczenie to ja moge zdobyc w firmie ktora gra na zasadach fair a nie tak jak tu wpieprzy mnie do najgorszej roboty a jak skonczy sie umowa na moje miejsce przyjmie nowego naiwniaka!
zdjecie uzytkownika
P.P - 2015-01-19 09:13:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
-------->A gdzie jest Państwa Inspekcja Pracy ???<--------
Niech przyglądnie się jak ludzie i po ile godzin pracują na serwisach .. !!!!!!!!
Dodatkowo nie wypłacają wszystkiego lub w cale jest to na odrobione .Gdzie jest tu sens ? Zwykły pracownik po kilku dniach od zatrudnienia jedzie na SERWIS albo się zgadza albo wylotka ...
zdjecie uzytkownika
żenada - 2015-02-13 13:02:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak tak czytam co się tu wypisuje to zastanawiam się gdzie jest PIP PANSTWOWA INSPEKCJA PRACY . !!! Ale z drugiej strony i tak jak prezes dostanie karę to i tak odbije ją od wynagrodzeń " niewolników ". Takie jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prawo w naszym kraju. A co do tematu , który podjął jeden z panów po wyżej , iż w Nowym Sączu jest zmowa pracodawców co do zarobków ludzi to w pełni się z nią zgadzam nie bez powodu w tym rejonie jest ich najwięcej w Polsce . A my jeśli się temu nie będziemy przeciwstawiać to będzie coraz gorzej - W KUPIE SIŁA .
zdjecie uzytkownika
Inżynier - 2015-04-29 10:47:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No ciekawe rzeczy piszecie Państwo. Myślałem nad robotą tam, ale to co się czyta za dobrze nie świadczy o firmie, a szkoda, bo pociągi to moja pasja. Ile zarabiają tam inżynierowie w zależności od stażu i ile godzin pracują ?
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2015-06-06 13:50:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Po zmianie ochrony z Solid-u na VIP zaczął się kołchoz. Aktualna ochrona zachowuje się jak Gestapo, tylko patrzą, aby kogoś upokorzyć i aby coś w kieszeń wpadło. Obecni Prezesi to młode wilczki, którzy się chcą za wszelką cenę dochapać, a już przewalili cztery duże kontrakty
zdjecie uzytkownika
ob - 2015-06-09 21:24:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gadasz bzdury,ochrona wprowadza dyscyplinę i tak powinno byc
zdjecie uzytkownika
kamil - 2015-06-29 11:49:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ob, popieram Cię, też uważam że ochrona nie jest po to żeby upokorzyć tylko żeby pilnować żeby nic złego się nie działo. Wpadłem na to bo szukałem roboty w gliwicach i widze że i konstruktor i serwisant i technolog elektryk są wolne. Co prawda ten technolog elektryk najbadziej mnie zaciekawił http://www.infopraca.pl/praca/technolog-elektryk/44-100-gliwice/10929632
zdjecie uzytkownika
aqqqq - 2015-07-04 13:56:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
A pracuje ktoś może w Krakowie jako konstruktor? Jakie zarobki? Pytam bo dostałem zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną do Nowego Sącza. Opinie tutaj wydają się mało pochlebne, a mam takie trochę przykre doświadczenia z poprzedniej firmy. Zdaje sobie sprawę że raczej nie będę pracował po 8h i miał wolne weekendy, ale też nie chciałbym pracować po nocach.
Pozdrawiam
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: CV wysłane za pośrednictwem strony po 2 dniach telefon i zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną.
Pytania: przedstawione warunki. próba spawalnicza pion i sciana(podolna dla pachwin)
nie musi to być idealne ale w miarę wyglądać po kursie bez problemu dają rade.
zdjecie uzytkownika
gorowski - 2015-07-20 15:55:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pseduo kierownik Gor.. któremu urodzilo sie dziecko wymyślił sobie iż może namówi kierownictwo Newagu aby w Krakowie założyć biuro i finalnie być konkurencja dla EC, no w koncu bedzie blizej zony, typ śliski i wredny, nie licz na wielki rozwój raczej zostaniesz wyrobnikiem, Newag także nie słynął z wysokich wypłat. Hasło kierownika bierny mierny ale wierny wybór należy do Ciebie.
zdjecie uzytkownika
Sam - 2015-07-22 17:50:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moim zdaniem (usunięte przez administratora) jest spoko gość.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Newag S.A.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Newag S.A.?
Zadaj pytanie
alert