Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o NEWAG SA

Pracowałeś w firmie NEWAG SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kandydat drugi - 2013-06-12 21:39:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego nie jesteś jedyną osobą, która została potraktowana w taki sam sposób przez HR. Zostałem namówiony na przyjazd do Nowego Sącza z Warszawy. Poniosłem 450 zł kosztów związanych z dojazdem. Nawet nie zostałem poinformowany o wyniku rekrutacji przez ponad miesiąc. Można wnioskować, że HR nie ma co robić i ściąga sobie jakieś zajęcie dla statystyk i wyników pracy, natomiast osoby na stanowiska są już wcześniej ustawione. Lekceważą sobie ludzi. Teraz to jest na topie.
zdjecie uzytkownika
dete - 2013-06-12 22:11:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie a czego się spodziewaliście? Wystarczy poszukać a informacji o newagu jest mnóstwo!! 2000 brutto, może 2500. 10 - 12 godzin na dobę. Mówię o biurze konstrukcyjno-technologicznym, produkcja podobnie. Ja też próbowałem ale się nie odezwali i to może nawet i dobrze bo po co się (usunięte przez administratora) Za to dostałem prace w Wwa i wkrótce zaczynam na zupełnie innych warunkach tzn. lepszych ale to się w sumie jeszcze okaże. A wy z Warszawy się pchacie do Sącza?? Przecież wiadomo jak płacą na sądeczczyźnie gdzie sporo milionerów haha (usunięte przez administratora) co to chcą uczyć ekonomii i takie tam. Jestem z okolic Nowego Sącza chciałbym tu zostać ale puki co szans na zarobki nie ma i dłuuuuuuugo nie będzie bo jak tak znacie z pewno z autopsji: - Może podwyżka? Uważam że zasługuje. - Na twoje miejsce 20 chętnych. Koniec tematu. Także szkoda czasu i nerwów na tę "firmę" No ale się rozpisałem pora kończyć. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-19 20:43:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej, to kto dostał ta prace, skoro tutaj pisza tylko kandydaci i do nikogo nie oddzwaniają? Napisze ktoś jak się załapać do Newag?
zdjecie uzytkownika
do anonim gal anonim - 2013-06-20 15:21:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak? Jak masz znajomego w firmie to cie wepchną a dlaczego nie zapraszają ludzi z doświadczeniem do pracy to jest dla mnie zagadka. A wiem że jest tam sporo osób prosto po studiach/szkole. Tylko że ich rozczarowanie musi być ogromne.
zdjecie uzytkownika
sdf - 2013-06-23 20:23:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oni od roku szukają konstruktora :) :)
kto im przyjdzie na takie (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
ROBOL - 2013-06-23 23:11:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich w temacie, aktualnie jestem pracownikiem newagu, pracuje od dwóch miesięcy czyli jestem dalej na okresie próbnym co jest związane z brakiem premii, kwota jaką dostajesz na ręke to 1180 zł 1600 brutto... po przedłużeniu umowy + 50 zł xD, praca ogolnie fajna bo jestem zainsteresowany elektryką a przy tym też pracuje, kierownicy beznadziejni...monnitoring czyli klasyczna zabawa w Big brother'a...adekwatne określenie to (usunięte przez administratora) na pracownikach którzy mają nie dyskutować z przełożonymi, moja opinia jest świadoma i nie polecałbym tej firmy, zamierzam odbyć okres próbny i podziękować za współprace bo niestety mojej próby nie przeszli ;)
zdjecie uzytkownika
tojużkoniec - 2013-06-24 20:33:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
He, he! Mojej próby też nie przeszli... Faktycznie, kierownictwo lotów niezbyt wysokich! Jeden prezes w miarę spoko, aczkolwiek ostro klnie, ale sensownie gada, a drugi kilka poziomów niżej.
zdjecie uzytkownika
haha - 2013-06-28 19:28:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakie dwa razy tyle.(usunięte przez administratora) praca po 10-12 h,soboty i niedziele.Zarobki 1600-2000 netto.
zdjecie uzytkownika
gość - 2013-06-29 14:50:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora):) kto im tam pracuje ??
zdjecie uzytkownika
nina - 2013-07-01 08:18:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rotacja pracowników jest bardzo duża. nawet ludzie kierownani przez urząd pracy uciekają
zdjecie uzytkownika
gość - 2013-07-03 09:38:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Myślą ze to Chiny
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-06 14:28:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nina a jak często są przyjęcia do firmy NEWAG SA? czy są jacyś pracownicy którzy pracują tam na stałe?
zdjecie uzytkownika
gość - 2013-08-22 12:09:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) po 12 - 14 godzin za marne pieniądze jeden wielki (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-08-30 11:15:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Są jakieś premie uznaniowe/inne w NEWAG SA nowy sącz?
zdjecie uzytkownika
zakwalifikowany - 2013-09-28 12:57:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
byłem w zeszłym tygodniu na rozmowie, było bardzo sympatycznie, konkretnie pytali mnie na czym się znam, do tego kiero przepytał mnie z czytania kilku schematów elektrycznych, po zakończonej rozmowie od razu poinformowali mnie, że mnie chcą i do następnego dnia czekaja na moją decyzję. na drugi dzień dostałem skierowanie na badania i od 1 października zaczynam. Na początek sprawili dobre wrażenie. Pożyjemy zobaczymy, jak coś podzielę się spostrzeżeniami
zdjecie uzytkownika
maniek - 2013-10-11 09:49:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak bym czytał opinie o Stadlerze:DD:D nie jesteście sami Pracownicy NEWAGA :D
zdjecie uzytkownika
Anonimus - 2013-11-25 20:59:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Newag wydawał się dobrym miejscem dla inżyniera... ale w praktyce okazało się, że jest inaczej. Inżynierowie super ale kierownictwo zbyt młode i z chorymi ambicjami. Zarobki takie sobie. Rotacja pracowników jest strasznie duża, oznacza to, że firmie nie zależy na stałych pracownikach tylko na taniej inżynierskiej sile roboczej, która odwali robotę w 3-6 miesięcy i zostanie zastąpiona innym świerzakiem. Stanowczo nie polecam, szkoda czasu dla inżynierów.
zdjecie uzytkownika
pesa - 2013-12-04 19:30:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pozdrowienia dla troli z newagu pozdrawia trol z pesy jak to mowia 1300 robota czysta
zdjecie uzytkownika
zxc - 2013-12-20 23:31:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy mozna dobrze zarobic w biurze konstrukcyjnym? po ile godz sie tam pracuje? a i przede wszystkim mozna sie tam rozwinac??
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-04-22
Żródło: infopraca.pl
44-100 Gliwice
(śląskie)
NEWAG Gli­wice S.A. to pro­du­cent plat­form loko­mo­tyw: sze­ścio­osio­wego Dra­gona i czte­ro­osio­wego Griffina. Spółka spe­cja­li­zuje się rów­nież w napra­wach okre­so­wych loko­mo­tyw elek­trycz­nych, moder­ni­za­cji loko­mo­tyw elek­trycz­nych...
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
gagatek - 2014-02-03 18:16:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
witam,
mam takie pytanie, czy dalej jest tak źle w tym newagu? Nie mogę się doczytać nigdzie żadnej pozytywnej opinii... I się aż odechciewa tam pracować. A zostałem przyjęty na stanowisko technologa.
zdjecie uzytkownika
MrMar - 2014-02-06 16:09:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja to nazywam bajzel, nie ma komu poprowadzić nikogo, wiekszośc spraw załatwianych na gębę, dużo młodzych ludzi którzy chcą sie uczyć ale nie mają od kogo. Firma dobra na początek ale na dłuższa mete nie polecam
zdjecie uzytkownika
luki.PESA - 2014-02-16 12:24:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a myślałem,że w NEWAGU jest lepiej niż w PESIE... a ja narzekam 8 godz dziennie rąk sobie nie pobrudzę i 2500 zł , oczywiście weekendy wolne :)
zdjecie uzytkownika
gabik - 2014-02-18 13:16:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
luki.PESA, widzisz, trzeba docenić to co się ma, ale pewnie i w newag sa tacy co sobie rak nie brudza, a kasa wpada, zawsze tacy się znajda.
zdjecie uzytkownika
nica - 2014-03-17 12:45:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Nie ma co liczyć na kokosy 1200zł/m na czysto.Wielu zatrudniają ale tylko na okres próbny 3 miesięcy ..dlaczego wiadomo.. Siedzę sam w tym bagnie zastanawiając się dlaczego tak nie szanują pracowników.Wiele widziałem , ale praca niezorganizowana,brak podstawowych narzędzi , czasami materiału a ty kazują zrobić coś z niczego...Znajomi sami inwestują w podstawowy sprzęt ,śrubokręty itd Żal ściska.Różne delegacje się nie opłacają , trzeba nawet dołożyć do interesu.Buty w którym pracownik chodzi są nie wygodne a po tygodniu nogi chcą odpaść. WIELU LUDZI NA NIE ODPOWIEDNICH STANOWISKACH.Weekendy czasami pracujące ale oszukują na godzinach więc trzeba się pilnować.Jakieś małe niedopatrzenia , nie istotne , za co można dostać wyjaśnienie.O urlop trzeba aż prosić na kolanach i to czasami nie wystarcza.I jeszcze postraszą wyjaśnieniem i zwolnieniem ...paranoja... Dużo pracuje osób ale tak jak ja między czasie szukają czegoś nowego moja pierwsza firma która nie dba o najistotniejsze,oczywiste prawy.
zdjecie uzytkownika
Arcadiusz - 2014-04-13 13:07:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tu się wypowiadają jedynie "kandydaci" albo ludzie którzy nie wytrzymali 3 miesięcy. Ja startuję od poniedziałku i nie było ani jednej negatywnej sytuacji opisywanej na tym forum. Brał bym to wszystko z wieeeelkim dystansem. Pozdrawiam !
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
26 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NEWAG SA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x