Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o NEWAG SA

Pracowałeś w firmie NEWAG SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Jan - 2014-10-30 21:55:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak wszedzie, sa plusy i minusy. Jestem tu kilka lat i mam za soba dwa stanowiska. Wczesniej studia i pierwsze lata w PKP, Rok na tzw. Zachodzie. Osobiscie cenie sobie dobry miedzyludzki klimat. Pieniadze na poczatku mnie nie zadowalaly, teraz jest juz ok. Moje subiektywne zdanie jest pozytywne, nie wracam do domu sflustrowany, czasem wrecz przeciwnie.
zdjecie uzytkownika
Moni - 2014-11-01 12:05:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje tu od niedawna. Wczesniej u konkurencji. Osobiscie polecam
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-11-03 12:20:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Moni - 2014-11-01 12:05:11]:
Praca jak wszedzie, tyle ze hala i sucho. Zarobki ok (nigdy nie jest za duzo)
Ekipa w porzadku. Wczesniej pracowalem w Minsku Maz. Pracata sama, ale tu mam duzo lepsze warunki i znacznie mniejsze koszta utrzymania.
zdjecie uzytkownika
Sezam - 2014-11-03 21:31:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sa na dobrej drodze.(Moj pt widzenia) Ja nie zaluje.(Mgr.Inz)
zdjecie uzytkownika
dog - 2014-11-04 10:01:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na produkcji zarabiam nie dużo, ale z nadgodzinami idzie przeżyć. Tyle ze praca ciekawa i brygadzista nawet ok.
zdjecie uzytkownika
oskar - 2014-11-04 20:08:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dog - 2014-11-04 10:01:05]:
"dog", musisz sie bardziej starac. Ja tez produkcja i bez nadgodzin daje rade :-)
zdjecie uzytkownika
karlik - 2014-11-05 01:03:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli ogółem wiekszośc osób jest zadowolona z pracy dla newag? Mozecie w takim razie poradzić w jaki sposób sie do firmy najlepiej dostać, szukać jakis ogłoszeń, zanieść CV osobiście, czy cos w tym stylu? W ogóle zapytam co takiego proponuja w ramach tak zwanego systemu socjalnego? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
zeus - 2014-11-05 19:44:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [karlik - 2014-11-05 01:03:23]:
Nie wiem czy wszyscy, ja jestem od trzech lat.Po targach w Berlinie byly inne propozycje. Ja zostaje, pieniadze ok, nie ma nieba, ale rodzine utrzymam bez problemu. Koledzy ok, bez przepychanek, to dla mnie b. wazne. Tzw szefowie wywiazywali sie z ustalen dot. szkolen, $ itp. Jedynie dojazdy daja w kosc (45km). Jezeli sensowna zmiana, to tylko na tzw Zachod ale do konkurencji a potem z tym doswiadczeniem do domu i do tej wlasnie pracy i tutaj.
zdjecie uzytkownika
jerry - 2014-11-05 21:05:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma to koszmar.Slowo uczciwosc TU nie istnieje.Czesc pracowniko pozoruje prace i zarabia niezle lub dobrze a czesc zapieprza jak niewolnicy za polowe tego co wybrancy szefostwa.Do tego nerwowa atmosfera pracy klotnie donosicielstwo,delegacje do napraw na przyklad do Szczecina za jakies smieszne diety.Polecam dla niedorozwinietych umyslowo lub masochistow to dobry wybor.
zdjecie uzytkownika
mirek - 2014-11-12 12:32:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jesli chcesz miec porzadna prace to.powinienes tu starac sie o przyjecie.Ta firma zapewnia juz w mlodym wieku wyglad jak dojrzaly mezczyzna.Zakola i siwizna gwarantowane do tego w pakiecie masz jeszcze nerwice .;
zdjecie uzytkownika
leszek - 2014-11-19 20:06:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jerry - 2014-11-05 21:05:16]:
Jerry, ty stary bajkopisarzu, albo to wpis konkurencji albo coś z tobą nie tak Tez jeżdżę w kraju na delegacje (również do Szczecina), stawki na normalnym poziomie. Donosicielstwo owszem potwierdzam. Ale ta nerwowość to tez wymyśliłeś, ciśnienie jest normalne, raz duże raz male. Nie kocham Newagu ale bajkopisarstwa nie lubię, A jak konkurencja chce pozbawić mnie pracy, to doceniam wysiłki, ale przynajmniej dowiedzcie się co tu jest złego i opiszcie. A nie opisujcie własna (Bydgoska?) rzeczywistość pod cudzym adresem :-). No to pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
logistyk - 2014-11-20 13:36:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak szczerze to chciałbym się zatrudnić w newagu, tylko tak na rpawdę nie wiem jakei tam są warunki. widziałem na ich stronie ogłoszenie dla sepcjlisty logistyki, ale to co piszecie o tych zakolach to jakieś przerażające, nie chce być od razu stary ani nic. masakra totalna. Może powiecie co i jak z tym wszystkim - czy na rpawdę jest tak strasznie?
zdjecie uzytkownika
K. R. - 2014-11-25 07:41:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kłamcy. Obludnicy. 90% pozytywnych opinii o newagu jest ściema napisana przez newag. Ludzie obudzcie się. U Wiśniewskiego macie 3 z przodu na wypłatę. NEWAG nie wypłaca nadgodzin. Wszystko na odrobinę.
zdjecie uzytkownika
pepe - 2014-11-26 07:39:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam nikomu tam pracowac. Praca za smieszne pieniadze, czasem po 16 godzin dziennie a pozniej i tak oklamia na godzinach. Poza tym czesto masz byc do dyspozycji nawet w dni wolne bo np w sobote daja polecenie wyjazdu oczywiscie za darmo. Przyspieszanie pracy do granic mozliwosci pod grozba zwolnienia, a pozniej jak w wyniku pospiechu cos zawalisz to i tak mozesz wyleciec. Ogolnie szkoda zdrowia.
zdjecie uzytkownika
pepe - 2014-11-26 07:40:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam nikomu tam pracowac. Praca za smieszne pieniadze, czasem po 16 godzin dziennie a pozniej i tak oklamia na godzinach. Poza tym czesto masz byc do dyspozycji nawet w dni wolne bo np w sobote daja polecenie wyjazdu oczywiscie za darmo. Przyspieszanie pracy do granic mozliwosci pod grozba zwolnienia, a pozniej jak w wyniku pospiechu cos zawalisz to i tak mozesz wyleciec. Ogolnie szkoda zdrowia.
zdjecie uzytkownika
xXx - 2014-11-27 22:50:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam Wszystkich. Pracowałem w Newagu przez ponad rok. Najważniejsze co was interesuje to płace. Ja dostałem na początek 1500 brutto + premia do 300 zł ale przeważnie tej premii dostaje się 50-100 zł. Często "trzeba" zostawać i pracować nadgodziny które w 90% są wypłacane. Często zdarzało się też że musiałem jechać w delegację na serwis niby na 2 dni a siedziałem po tygodniu. Atmosfera ? Między pracownikami różnie to bywa ale im wyżej na stanowiskach tym gorzej. Moja ocena ogólna nie najgorsza. Jedynym plusem są zmiany po 8h nie licząc nadgodzin. Pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
Zniwiarz - 2014-11-29 12:55:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie pracuje w newagu, ale to co słyszę od chłopaków którzy są na serwisie, to ręce opadają. Są nie doceniani.. Wiecznie problemy finansowe, nie wypłacane delegacje, zaginione godziny nadliczbowe. Przymus jazdy na delegacje pod ( nie oficjalna) groźba zwolnienia. Ludzie pracują, starają się jak mogą i co z tego skoro newag ich nie docenia? Ludzie mają obiecane godziny nadliczbowe do zapłacenia. A newag machloi i daje im na odrobione. Tak jak ktoś napisał, jadą na delegacje za darmo. W niedzielę, w soboty. Nikt nie zapłaci im za czas który poświęcili na dojazd. DZIADOSTWO.
zdjecie uzytkownika
raghel - 2014-11-30 08:26:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Przyjąłem się do newagu i w sumie po dwóch dniach mam dość. Praca za śmieszne pieniądze i na dodatek niewolnicza osobiście nie polecam. Wyszedłem z założenia jak nie spróbuje to się nie dowiem i teraz żałuję. Mam do Was pytanie jak wygląda sytuacją jak chcę się zwolnić, gdyż podpisałem umowę na okres próbny. Za odpowiedź z góry dziękuje.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-12-02 22:05:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NIE POLECAM ,ODRADZAM PRACY w tym zakładzie ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-12-03 20:51:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem tu i przybyłem od konkurencji. Pracuje od niedawna (rok) i w moim subiektywnym odczuciu i jak do tej pory polecam. Rodzinka niespodziewanie szybko zaaklimatyzowała się w NS. Praca ta sama (inżynier) i być moze dlatego ze u poprzedniego pracodawcy atmosfera była beznadziejna, chamskie manipulacje codziennością i premie tylko na papierze, tutaj w wszystko wydaje mi się o niebo lepsze. Syf pewnie kiedyś w jakiejś postaci wyjdzie, ale jak dotychczas, muszę się nabiegać ale robię to chętnie, bo atmosfera o niebo lepsza i to co ustaliliśmy (w przeciwieństwie do poprzednika) ma odzwierciedlenie na kartce zarobkowej. To tyle ode mnie.
zdjecie uzytkownika
adam - 2014-12-03 21:17:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiem tak przepracowalem wiele lat w kilku zakladach w Polsce i mam mozliwosc porownania jak pracuje sie w Newagu a jak jest w innych miejscach.Pracowalem tez kilka razy za granica pracujac w kilku krajach (na czarno 2 razy);-) 6razy legalnie ze wszystkimi swiadczeniami.Mam juz troche lat wiec mam co porownywac.Do pracy zawsze przykladam z calym zaangazowaniem.Powiem tak ze takiego pomiatania jak tu nie przezylem nigdzie.za grosze a najgorsze ze wszyscy wystraszeni i kazdy udaje ze wszystko w porzadku.To nie tajemnica ze tu caly czas zwalnia sie iprzyjmuje ludzi w okolicy nie zabraknie na 30 lat do przodu wiec beda robic co chca.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
polek - 2014-12-07 00:01:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam pracuje w newagu nie dlugo i powiem wam tak zalezy wszystko na jaki dzial trafisz hal kest pelnooo na kazdej inna atmosfera bo inni ludzie i inne prace w jednej jest halas w drugiej cisza i spokoj zalezy tez jakiego masz kierownika brygadziste bo jesli krzyczy to wiadome stres ale jesli masz lajtowego to bez stresu prqcownicy wiadome zawsze jak w kazdej pracy sa kapusie bo mysla ze za podjebanie dostana kase coz nie mozecie sobie dac tyle powiem ale ogolnie narazie nie narzekam oby sie to nie zmiennilo organizacja w pracy jest jesli chodzi o newag np piora ci ubrania robocze nie robia rzadnych problemow bo parw lat temu byl tam ponoc syf itp widac ze firma pod tym wzgledem sie rozwija zarobki to na okresie probnym 1200 na reke szalu nie ma ale lepeij miec prace nic siedziec w domu i zamulac a zawsze to jakies doswiadczenie nabrac mozna.
zdjecie uzytkownika
kazek - 2014-12-08 21:36:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje tu juz dlugo.Po nowym roku sie zwalniam i wyjezdzam za granice bo tu nie ma zadnych perspektyw zarobki bardzo male a wymagania bardzo duze delegacje zostawanie po godzinach na sile nawet jak nie chcesz.Za najnizsza krajowa to mozna miec lekka prace a nie jak tu dymac jak wol roboczy za jalmuzne! Na szatni smierdzi bo sie nie myja tylko brudni nie ida tylko uciekaja do domow biegiem po schodach jakby sie palilo taka atmosfera.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Uprzejmie i rzecowo, bez prowokacji. Personalna zadawala standatowe zapytania, moj przyszly przelozony sprawdzal moje doswiadczenie i ambicje. Nastepne zapytania dotyczace rozwiazywania problemow w grupie i wyjscia z trudnych sytuacji. Dluga kompetentna rozmowa.
Pytania: Dlaczego Newag? Co zamierzam osiagnac? Jak rozwiazac problemy (1-6), Wysokosc zarobkow?
zdjecie uzytkownika
piotr - 2014-12-10 16:52:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odradzam pracy w tym zakładzie szkoda zdrowia...
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-12-20 19:42:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najniższa krajowa 1181zł na rękę, praca czasem po 12 godzin. Wszystko już szybko, a materiału nie ma. Delegacje: zwykle 8 dni serwisu nocą przegląd,a w dzień pod telefonem. Wraca się zmęczonym i wkurzonym, wysyłają osoby na okresie próbnym, pracujące kilka dni na zakładzie(Metro, a wymagają cudów. Nadgodzin płacić nie chcą, tylko dają odrobione, ciągle kombinują... Nie wróże nic dobrego tej firmie, w końcu się przeliczą. A jeszcze zapomniałem dostałem umowę na 3lata bez możliwości negocjacji(jak się Panu nie podoba to tam są dźwi)i bez perspektyw podwyżkowych. Aktualnie pracuje ale jak znajdę coś lepszego to... Przyszłym roku zaczynam studia, może to mi otworzy jakieś perspektywy w tym mieście...
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NEWAG SA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy NEWAG SA?
Zadaj pytanie
x