brak logo

Newag S.A.

Nowy Sącz

Opinie o Newag S.A.

rumak 2015-12-16 02:40:18
@gag ale mają też ogłoszenie na asystenta projektu. Na to stanowisko trzeba znać język rosyjski, więc każdy znajdzie dla siebie odpowiednie ogłoszenie.
Bediun 2016-01-03 15:17:35
pracuje tam 9 rok a zarabiam tyle co na początku masakra odradzam Newag Gliwice a w szczególności wydział w-4
oalal 2016-01-03 17:08:32
hej! właśnie cały czas jest od nich oferta jako Asystent projektu z językiem rosyjskim do nowego sącza tylko to jak widze jest wiecej niż jeden etat u nich.
barbarosa 2016-01-05 01:02:03
Biuro w Krakowie to istna kpina, płace śmieszne i śmieszni kierownicy. Swoje braki tłumaczą niedoswiadczeniem zespołu a sami nic zrobic nie potrafią. Polecam jeśli chcecie zedrzeć zęby z nerwów za płacę na pograniczu kpiny.
2
erftg 2016-01-06 22:09:31
@oalal widzialem ze oferuja m.in. uczestnictwo w innowacyjnych projektach możliwość zdobycia doświadczenia oraz rozwoju zawodowego,uczestnictwo w szkoleniach system premiowy
Pracownik 2016-01-07 14:34:39
Pracuję tu już 5 lat. Żałuje. Kierownicy nie zasługują na swoje miano. Rodzina i mobbing na każdym kroku. Pieniądze tylko z nadgodzin a i to nie zawsze. Odradzam i szukam nowej pracy.
2
Mango 2016-01-09 01:24:13
Bardzo fajnie więc, że na tym stanowisku co piszecie @oalal @erftg duży nacisk kładzie się na rozwój zawodowy pracownika poprzez szkolenia. Uważam, że to pokazuje, iż firmie zależy na swoich pracownikach, co bardzo dobrze o niej świadczy.
maciek 2016-01-11 22:33:44
BARDZO PROSZE O NIE PISANIE GLUPOT ZE FIRMIE ZALEZY NA SWOICH PRACOWNIKACH!!!TAKI WPIS TO KPINA Z LUDZI KTORZY BYLI DOBRYMI I BARDZO DOBRYMI PRACOWNIKAMI A ZOSTALI ZWOLNIENI NIE WIADOMO DLACZEGO A RACZEJ WIADOMO PO PROSTU BYLI NIEWYGODNI DLA FIRMY KTORA WOLI MIERNYCH BIERNYCH ALE WIERNYCH .UMIEJETNOSCI PRACOWNIKA NIE SA TU WAZNA SPRAWA'STARZY PRACOWNICY BEDA CIE TAK UCZYC ABYS NIC SIE NIE WIEDZIAL'BO TO ONI SA TU BOGAMI I SRAJA W GACIE ABY TO ICH CZASEM NIE ZWOLNILI A SAMI SCIEMNIAJA NA MAKSA.A MOZES SPROBUJCIE STARZY W NOWEJ FIRMIE OD ZERA ZOBACZYMY CZY BEDZIECIE TACY CWANII
2
Franek 2016-01-12 22:11:59
Jak nie masz "pleców" to sobie w Firmie będziesz gnił za minimalną dożywotnio... A młodzi kierownicy z przekrętami za które by poszli siedzieć na długie lata rządzą... Za dużo widziałem i wiedziałem - a że "wolny" to w 1-ej kolejności poleciałem za bramę. Kiedyś rozmowa z jednym starszym w biurze odnośnie pojazdów - że można kupić za ok. 10 tys. Na to on że tanio i że 2 wypłaty i już... ????? Na moją zdziwioną minę - co - 3 wypłaty? Moich by 5 nie starczyło a dobrze zarabiałem! Wyrywało sobie żyły - robiło rzeczy niemożliwe - starzy spokojnie neta przeglądali i gadali sobie... Tak że polecam jak najbardziej!!!
runy 2016-01-12 23:41:36
@maciek, a może umiejętności nie zawsze to wszystko. Może to kwestia nastawienia do pracy i to po prostu przeszkadzało firmie Newag. Teraz szukają asystentów z rosyjskim, ale wydaje mi się, że znajomość języka to nie wszystko.
kunka 2016-01-15 23:15:08
jasne, że nie wszystko, wiadomo, że na stanowisko konstruktora czy technologa musicie mieć doświadczenie i wiedzę, być bo technikum albo po konkretnej zawodówce, czy mieć szkolenia
dik 2016-01-21 20:59:34
kunka, tak ci powiedzieli na rozmowie ? Ja mam raptem pół roku dośwaidczenia ale za to skończone dobre studai i to w moim przypadku zaważyło. Chociaż newag nie daje kart żywieniowych :(
Newag 2016-01-21 21:17:42
Odradzam wszystkim pracę w tej firmie. Donosiciele, a nie fachowcy są tam w cenie. Nie ma żadnej ścieżki kariery. Trzeba być lubianym i przytakiwać wtedy jest ok. Kadrowa, plotkara, promuje na zasadzie - lubię nie lubię. Firma, która działa w jakiś niewyjaśniony sposób, przeczy wszelkim zasadom zarządzania. W rozmowach z podwładnymi dominuje słowo k...
2
gosc 2016-01-21 21:40:22
pracownik - człowieku nie kompromituj się. Wszyscy wiedzą, że zatrudnili cię za donoszenie na konkurencję i chamskie zagrywki w stosunku do niej. Dlatego zarobki lepsze. Kontaktu z firmą nie masz, bo pilnujesz biurka i prezesa, to i nie wiesz co tam się dzieje i ile zarabiają Idź na produkcję.
1
weron 2016-01-23 21:10:21
za duże myślicie o innych pracownikach zamiast sami wziąc się do roboty. Może szukają własnie na Wasze miejsce kierowników działów bhp itp. - pomyślcie o tym
1
maro 2016-01-30 19:54:18
Pracowałem w newagu z przerwami 8 lat dlatego z przerwami bo nie miałem umowy na czas nieokreślony więc w sumie 3 razy byłem zwalniany po wygaśnięciu umowy a potem chętnie mnie znowu zatrudniali.Ostatnia umowa skończyła mi się w ubiegłym roku i znowu nie przedłużyli mi jej!Poszedłem do urzędu pracy na węgierskiej i zarejestrowalem się (to było na wiosnę w ubiegłym roku) i nie uwiezycie za 2 tygodnie dostałem propozycję pracy z...Newagu!Ale pomyślałem dość kombinacji i poniesienia postanowiłem do Newagu więcej nie wracam.Do kadr jednak Poszedłem żeby być w porzo z urzędem pracy.W kadrach pytają gdzie pan ma papiery ja na to że jak to gdzie u was przeciez przepracowałem u Was prawie 8 lat po krótkiej rozmowie stwierdzili że brak mi odpowiednich kwalifikacji i z ta informacja wrocilem do urzędu pracy.Tak że przez 8 lat można mieć odpowiednie kwalifikacje a później nie koniecznie według Newagu.Obecnie pracuje w innej firmie i jestem zadowolony atmosfera bez porównania jak w Newagu.Tak że uwazajcie żeby was nie wyrobili tak jak mnie .Nigdzie tak nie zwalniają jak w Newagu lepiej dłużej szukać pracy aby tylko do nich nie trafić bo zwołania Cię wtedy kiedy wcale się nie będziesz spodziewał.Zatrudniają chętnie z urzędu pracy bo za to urząd płaci im kasę na nowych pracowników.Pozdrawia i życzę powodzenia
się (to było wiosną)
1
korsarz 2016-02-01 14:43:25
@maro firma wykorzystuje urzad bo ma takie prawo i z niego korzysta. Ja aplikowałem na stanowisko kierownika działu BHP, oferują dobre warunki. Szkolenia, kursy językowe i premie
heniek 6 2016-02-07 06:31:24
Tak zgadzam się tak jak napisał @korsarz firma wykorzystuje urząd pracy bo ma do tego prawo.,ale na pewno nie ma prawa wykorzystywać swoich pracowników tak jak to robi!!! W Newagu bardzo lubią ciągła i dużą rotację zwalniają i przyjmują cały czas,zwalniają i przyjmują,zwalniają i przyjmują......Tak że jak Cię przyjmą to dużo sobie nie obiecuje.Podobno poszukują projektanta z biegłym językiem szwedzkim mój szwagier aplikowal oferują kursy i szkolenia co dobrze świadczy o firmie.
Oburzony 2016-02-18 17:08:15
Panowie i panie .Paranoja co teraz się wyprawia na zakładzie.Niewolnicza wręcz praca.Dużo osób zostało zwolnionych ale co za tym idzie , ci co zostali muszą nadrobić ubytek w ludziach .Wiąże się to z dużą ilością nadgodzin za które nie chcą płacić.Odbywa się to już długi czas ,wieczne mydlenie oczu ,branie człowieka na sumienie głupimi gadkami,wiecznie ginące kartki z godzinami,godziny za soboty czyli 100% płatne zamieniane na 50%. Każdy umywa ręce od pracy.
1
Wiking 2016-02-19 22:40:00
Witam, zastanawiam się nad pracą w firmię NEWAG (praktyka, staż lub praca) w biurze projektowym w Krakowie. Czy jest osoba, która pracuję lub miała styczność z pracą jako konstruktor w tym miejscu? Jaką ma opinie na temat tej pracy itp?
tentego 2016-03-14 21:10:03
Powiem tak, w Krakowie mają na pewno lepiej ($) niż w Sączu, ogólnie jako konstruktor(rysownik) uważam że warto się zatrudnić w newagu, po 2 latach jak wpiszesz sobie NEWAG w CV, to w okolicach Krakowa firmy przyjmą Cię za stawkę 2x tyle. I oprócz ludzi to, to jest jedyna zaleta. Ogólnie bida, nędza i zdzierstwo
1
joloniusz 2016-03-14 21:11:40
prawda
tony 2016-03-14 21:14:58
ścieżki kariery tam nie ma, bo jest tylko i wyłącznie ścieżka znajomości
małopolanin 2016-03-22 22:26:38
Szybkie pytanie. Czy 4500-5500 brutto dla konstruktora z kilkuletnim doświadczeniem jest realne w tej firmie? Czy rzeczywiście jest tak że "plecy" są nieodzownym argumentem podczas negocjacji wynagrodzenia. Mam na myśli biuro w N. Sączu. Z góry dzięki! Pozdrowienia!
Rowniez byly pracownik 2016-03-23 09:51:55
Podpisuje sie pod tym! Ludzi maja za nic, kierownicy mlodzi niedoswiadczeni, sami nie wiedza czego chca, wyzej s....niz d...maja! Dzieki Bogu moja przygoda z newagiem zakonczona a teraz mam Dużo lepsza prace, lepiej platna i w swoim zawodzie :) wspolczuje wszystkim,ktorzy nadal tam pracują
1
były 2016-04-17 21:59:06
też współczuj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zero szacunku dla człowieka, płace uzależnione od upodobań Konieczka; ulubione młode kobiety w mini - taka kadrowa czy pani od jakości.
3
Ciekawski 2016-04-21 09:41:16
Czy wie ktoś coś na temat podwyżek ?Było chwilę głośno o tym że stawki miały iść w górę dla najmniej zarabiających , lecz wciąż nic się nie zmienia a kierownicy ,,nic nie wiedzą ". Pytanie kolejne dotyczy rocznicy działalności zakładu czy Newag organizuje jakąś imprezę dla pracowników?Może jakieś premię ? Sąsiedzi z Fakro dostaną właśnie dodatkowe premie w tym roku z okazji okrągłej rocznicy działalności ich firmy a co z bogatym Newagiem ?
4
XYZ123 2016-04-23 21:52:18
Chciałbym serdecznie podziękować kolegom z Nowego Sącza, za zniszczenie zakładu w Gliwicach. Dzięki waszym zarządzającym "mądrym" głową, połączyliście oba zakłady w jedną całość, a teraz wygaszacie cicho nasz gliwicki zakład, pozostawiając pracowników bez środków do życia. Dodam jeszcze że Dragon i Griffin to sukces gliwickiego zakładu. ZNLE GÓRĄ !
1
xxxxxx 2016-04-26 18:54:32
masz racje kolego ZNLE Gliwice góra!!!!!! nie dosyc ze niszcza nas to jeszcze przez swoje pomysly w zarzadzaniu i siebie ale to nie wina zwyklych fizoli tylko menadzerow.Propaganda sukcesu w nowym sączu musi byc przeciez to firma ktora jest na gieldzie a akcjonariusze lubia slyszec o sukcesach
1
Jagoda 2016-04-28 09:25:30
Niestety to nie tak. Konieczek nie ugania do spódnicami. Konieczek jest jak Beata Szydło w polskim rządzie. Pierwszym sekretarzem jest Borek i to nie tylko ze względu na wzrost. Ten człowiek trzęsie wszystkim, wprowadza ferment i promuje młode, atrakcyjne kobiety.
2
liza 2016-04-29 22:01:31
Zarządzające mądre głowy to w Gliwicach są
1
beka 2016-04-29 22:20:25
W sumie macie racje... Bycie zadbaną i zgrabną kobietą to w dzisiejszych czasach grzech, w dodatku wykluczający inteligencję tych Pań. Lepiej wyglądać jak obdartus w rozciągniętym po babci swetrze i z krzywymi zębami. To naprawdę jest miarą profesjonalizmu? Ładna i zadbana znaczy głupia? Najlepiej jakby jeszcze śmierdziały. Ktoś zarządzał Gliwicami wcześniej i doprowadził do tej sytuacji. To nie stało się z dnia na dzień. Tak właśnie kończy się samowolka, na którą pozwolili dwaj Panowie, do których nikt teraz nie ma pretensji. Wręcz przeciwnie. Wina jest wszystkich innych. Najpewniej tych ładnych...
2
Buuuu 2016-05-05 19:35:49
Beka - kadrowa z Sacza zadbana ale madra nieszczególnie wiec reguły nie ma.
5
Gosc 2016-05-29 14:56:57
Nie potraficie kadrowej podać do sadu pracy? Przecież to ona robi wszystko żeby przypodobać sie konieczkowi.
Podwyżka 2016-06-20 16:41:39
Konieczek kiedy będą obiecane podwyżki ???
3
Wideo 2016-06-21 17:42:12
Już to widzę w NEWAGU podwyżki hahah najwyzej 100 zł brutto po 5 albo 10 latach pracy..... śmiech na sali ...mogli by już tą firmę zamknąć to przynajmniej ludzie nie mieli by złudzeń z będzie lepiej.
kpina 2016-06-22 17:36:45
Niestety na Sądeckim rynku NEWAG jest kojarzony z niskimi stawkami, wyzyskiem i kolesiostwem. Fakro Konspol Wisniowski jakoś daja rade podnosić stawki pracownikom tylko ten newag jest tak zarządzany ... Konieczek gdy ruszy praca pełną parą nie będzie miał ci kto pracować, bo wszyscy już uciekają szczególnie młodzi ... wyzysk!!!
3
Koleś 2016-06-29 22:20:47
A ta nowa Pani na recepcji to skąd nagle z utrzymania wzięła się na ,,szczytach,,?
1
... 2016-07-04 12:18:24
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] !!!!!!!!!!!!!!!! przywłaszczyliście sobie Nasze projekty Dragon i Gryffin a teraz pindolicie że Gliwice są nierentowne.... to że zarząd da [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w Gliwicach to nie powód by likwidować ponad stu-letnią historię firmy!!!
5
ZNLE GLIWICE 2016-07-18 12:39:06
do sytuacji w gliwicach nie doprowadzil byly dyrektor Krzeminski bo przeciez nic nie moglo sie dziac bez zgody z NS przeciez oni zarzadzali tym zakladem przez swojego przedstawiciela a wiec napewno nie jest to wina Gliwic . Poprostu brak pomyslu na funkcjonowanie tylko chodzilo o projekty ktore NS przejac chcial. Maja wielkie kompleksy ze nie dzialaja tak jak konkurencja ktora ma tez swoja filie i wszyscy radza sobie tam i wszystko sie oplaca gdyby do wszystkiego tam dokladali to by juz dawno nie istnieli ,a w NS nic sie nie oplaca , przetargi prawie wszystkie przegrywaja bo sie nie oplaca albo nie startuja a konkurencji sie oplaca . ostatnie wycieczki pracownikow z NS do Gliwic to tez jakas zagadka przyjezdzaja mimo ze w Gliwicach nie ma duzo roboty ,twierdza ze u nich tez nie ma dlatego do nas przyjezdzaja ,hotele maja nie pozalatwiane pelna wolna amerykanka jeden wielki haos takze najlepiej i w NS sie nie dzieje ,podejrzewam ze to samo sie stanie co z Gliwicami ,ktos tylko czeka by akcje spadly do minimum i to wszystko wykupi za grosze i to bedzie koniec SWIETLANEJ PRZYSZLOSCI NEWAGU
1
AS 2016-07-29 15:23:14
Nowy członek Zarządu jest na rynku kolejowym złośliwie i kłamliwie oceniany jako osoba o brakach kompetencji i nadmiarze tchórzliwości. Kariera została zbudowana na inscenizacji walk z konkurencją i otaczaniu się wyłącznie słabymi podwładnymi, słabymi projektami lub słabymi pośrednikami. Jest to oczywiście nie prawda. Dzięki takim ludziom, firma nie jest montownią a Zarząd jest odważny i nie boi się nikogo, w szczególności nie boi się silnych podwładnych. Dlatego Zarząd stać na to, aby mówić jak jest i Zarząd, szczególnie ten nowy, nie musi kryć się za kłamstwami i intrygami. Inaczej Zarząd nie byłby Zarządem, firma nie byłaby konkurencyjnym graczem ale montownią dla drugoligowych projektów a intrygi w stosunku do konkurencji i wewnętrznej i zewnętrznej byłyby jedyną strategią. A tak zdecydowanie nie było, nie jest i nie będzie. Wyjątki mogą stanowić jedynie sytuacje wyjątkowe, które nigdy nie miały miejsca.
Kobieta 2016-07-31 19:56:46
...dla mnie przygoda z Newagiem, to koszty przeprowadzki i astronomiczne koszty zerwania umowy przedwstępnej zakupu nieruchomosci w Nowym Saczu. Atmosfera i współpraca na dobrym poziomie. Żal mam tylko do inscenizacji wypowiedzenia stosunku pracy, argumentacja pozbawiona logiki a forma to po prostu skandal. Powiem tak, prawdziwego mężczyznę poznać nie po tym jak zaczyna..
Facet 2016-08-04 22:51:40
@kobieta...Michalik intrygował przeciwko tobie od początku...a już dawno z tym pajacem Engelem jego twoje stanowisko miedzy siebie podzielili. Ale nie martw się, Engjelek narobi im tylko kosztów, (ale przynajmniej się trochę podzieli ;-) ...Jak jesteś głupia, to za dwa lata wrócisz, jak już słuch po Engelku zaginie... Jak jesteś mądra to ich zostawisz tych tzw strategów bezpiecznego przetrwania...
RH 2016-08-14 14:47:44
Jakie zarobki na stanowisku konstruktora ? Średnia krajowa ?
Jak wielu innych 2016-08-16 20:59:18
..srednia krajowa, rowniez pod kazdym innym wzgledem...zreszta zapytaj kolegow z Gliwic..
RH 2016-08-18 13:38:17
2800-3000 na rękę. Bez rewelacji, zwłaszcza jak na tak dużą firmę. No cóż...
Juwe 2016-08-18 21:40:21
Oh...wyglada na to że kadry zachęcają perspektywą wyższej gratyfikacji.. niż u konstruktorów obecnie zatrudnionych...no to po tym wpisie, niektórzy zgłoszą się o podwyżkę....
Ja 2016-08-21 12:12:26
Michalik intryguje przeciw każdemu, za plecami, ale jak przyjdzie CBA to odpowiada jak prymus pod tablica. Tchórz.
Strategia implozji 2016-08-21 15:11:34
Pan M to tchórz i intrygant. To wynalaza SIP czyli tzw. strategii implozji przedsiębiorstwa. Podwaliny tej strategii to intrygi i pełne gacie...
1
Obserwator 2016-08-21 22:52:18
Jak długo mozna było płacić za pilnowanie biurka. I tak długo to trwało. "Zdrajców" zwalnia sie wcześniej.
Zostaw swoją opinię o Newag S.A. - Nowy Sącz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Newag S.A.