Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o NEWAG SA

Pracowałeś w firmie NEWAG SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
zakwalifikowany - 2013-09-28 12:57:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
byłem w zeszłym tygodniu na rozmowie, było bardzo sympatycznie, konkretnie pytali mnie na czym się znam, do tego kiero przepytał mnie z czytania kilku schematów elektrycznych, po zakończonej rozmowie od razu poinformowali mnie, że mnie chcą i do następnego dnia czekaja na moją decyzję. na drugi dzień dostałem skierowanie na badania i od 1 października zaczynam. Na początek sprawili dobre wrażenie. Pożyjemy zobaczymy, jak coś podzielę się spostrzeżeniami
zdjecie uzytkownika
maniek - 2013-10-11 09:49:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak bym czytał opinie o Stadlerze:DD:D nie jesteście sami Pracownicy NEWAGA :D
zdjecie uzytkownika
Anonimus - 2013-11-25 20:59:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Newag wydawał się dobrym miejscem dla inżyniera... ale w praktyce okazało się, że jest inaczej. Inżynierowie super ale kierownictwo zbyt młode i z chorymi ambicjami. Zarobki takie sobie. Rotacja pracowników jest strasznie duża, oznacza to, że firmie nie zależy na stałych pracownikach tylko na taniej inżynierskiej sile roboczej, która odwali robotę w 3-6 miesięcy i zostanie zastąpiona innym świerzakiem. Stanowczo nie polecam, szkoda czasu dla inżynierów.
zdjecie uzytkownika
pesa - 2013-12-04 19:30:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pozdrowienia dla troli z newagu pozdrawia trol z pesy jak to mowia 1300 robota czysta
zdjecie uzytkownika
zxc - 2013-12-20 23:31:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy mozna dobrze zarobic w biurze konstrukcyjnym? po ile godz sie tam pracuje? a i przede wszystkim mozna sie tam rozwinac??
zdjecie uzytkownika
gagatek - 2014-02-03 18:16:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
witam,
mam takie pytanie, czy dalej jest tak źle w tym newagu? Nie mogę się doczytać nigdzie żadnej pozytywnej opinii... I się aż odechciewa tam pracować. A zostałem przyjęty na stanowisko technologa.
zdjecie uzytkownika
MrMar - 2014-02-06 16:09:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja to nazywam bajzel, nie ma komu poprowadzić nikogo, wiekszośc spraw załatwianych na gębę, dużo młodzych ludzi którzy chcą sie uczyć ale nie mają od kogo. Firma dobra na początek ale na dłuższa mete nie polecam
zdjecie uzytkownika
luki.PESA - 2014-02-16 12:24:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
a myślałem,że w NEWAGU jest lepiej niż w PESIE... a ja narzekam 8 godz dziennie rąk sobie nie pobrudzę i 2500 zł , oczywiście weekendy wolne :)
zdjecie uzytkownika
gabik - 2014-02-18 13:16:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
luki.PESA, widzisz, trzeba docenić to co się ma, ale pewnie i w newag sa tacy co sobie rak nie brudza, a kasa wpada, zawsze tacy się znajda.
zdjecie uzytkownika
nica - 2014-03-17 12:45:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Nie ma co liczyć na kokosy 1200zł/m na czysto.Wielu zatrudniają ale tylko na okres próbny 3 miesięcy ..dlaczego wiadomo.. Siedzę sam w tym bagnie zastanawiając się dlaczego tak nie szanują pracowników.Wiele widziałem , ale praca niezorganizowana,brak podstawowych narzędzi , czasami materiału a ty kazują zrobić coś z niczego...Znajomi sami inwestują w podstawowy sprzęt ,śrubokręty itd Żal ściska.Różne delegacje się nie opłacają , trzeba nawet dołożyć do interesu.Buty w którym pracownik chodzi są nie wygodne a po tygodniu nogi chcą odpaść. WIELU LUDZI NA NIE ODPOWIEDNICH STANOWISKACH.Weekendy czasami pracujące ale oszukują na godzinach więc trzeba się pilnować.Jakieś małe niedopatrzenia , nie istotne , za co można dostać wyjaśnienie.O urlop trzeba aż prosić na kolanach i to czasami nie wystarcza.I jeszcze postraszą wyjaśnieniem i zwolnieniem ...paranoja... Dużo pracuje osób ale tak jak ja między czasie szukają czegoś nowego moja pierwsza firma która nie dba o najistotniejsze,oczywiste prawy.
zdjecie uzytkownika
Arcadiusz - 2014-04-13 13:07:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tu się wypowiadają jedynie "kandydaci" albo ludzie którzy nie wytrzymali 3 miesięcy. Ja startuję od poniedziałku i nie było ani jednej negatywnej sytuacji opisywanej na tym forum. Brał bym to wszystko z wieeeelkim dystansem. Pozdrawiam !
zdjecie uzytkownika
newagowiec - 2014-06-14 22:16:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam

Pracuje od ponad roku w newagu. na jednym z znizszych stanowisk, jakie? nie podaje tutaj tej informacji. dostaje brutto 2100zł, czyli jak na NS nie ma tragedii. Najgorsza kwestia w tej firmie, sa klany rodzinne na poszczegolnych halach ktore okupuja wszystkie stanowiska kierownicze
zdjecie uzytkownika
Waldek - 2014-06-19 18:56:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Faktycznie, 2100 brutto, to jakiejs wielkiej tragedii nie widze, a zdarzaja się czasem nadgodziny, w weekendy w newag tez pracujecie?
zdjecie uzytkownika
Jenyyyyy - 2014-07-30 12:41:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie masakra i wy tyle do roboty chodzicie? 2100 brutto to nie tragedia?( usunięte przez administratora )jak ma być dobrze jak wymagania na poziomie Kiepskich!!! Za to firmie za utrzymywanie odpowiedniego ilostanu tak niskim kosztem należy się nagroda - poważnie! Jezeli jest tak jak piszecie a oni mają pracowników to ludzie z tego regionu chyba żyją w matrixie!
zdjecie uzytkownika
lordi - 2014-07-30 13:50:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przecież chyba wszyscy wiedzą, że w Nowym Sączu jest zmowa płacowa. I tak długo jak ludzie będą przychodzili do pracy za taką jałmużnę, tak długo pracodawcy będą to wykorzystywać...
zdjecie uzytkownika
paweł - 2014-07-31 17:02:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ciekawe, bo akurat Newa poszukuje teraz pracownika własnie do Nowego Sącza. Stanowisko to Młodszy Specjalista ds. Planowania Produkcji. Oferuja między innymi uczestnictwo w szkoleniach, kurs języka angielskiego czy system premiowy. Warunkiem konieczny jest bardzo dobra znajomośc Excela, ciekawe co dokładnie to oznacza, jakies tabele przestawne, makra i te sprawy? Czy zwykła znajomośc funkcji jest w pełni wystarczająca?
zdjecie uzytkownika
natan - 2014-08-06 16:25:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pani od marketingu, Makosz, totalny brak kultury komunikacyjnej, nieuprzejmość, deprecjonowanie rozmówcy, a przede wszystkim propozycja pracy za darmo. Czy spółka Newag zdaje sobie sprawę, że proponowanie wykonania pracy za darmo jest wykroczeniem przeciwko prawu pracy?
zdjecie uzytkownika
kacper - 2014-08-26 08:29:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Czytam ostatnią wypowiedź pana prezesa ( usunięte przez administratora )(małe litery celowe) o tym jak to Newag proponuje godziwe wynagrodzenie i szlag mnie trafia. Proponuję, żeby spróbował utrzymać się za 1700 złotych przez miesiąc. Jakoś nie wróżę sukcesu. OK, absolwent wyższej uczelni nie może zarabiać 10 tyś na "dzień dobry" ale poziom wynagrodzeń we wsi Nowy Sącz jest żenujący
zdjecie uzytkownika
emc - 2014-08-31 19:56:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kacper - 2014-08-26 08:29:48]:
Jesteś konstruktorem lub technologiem zapewne? Jakiś cza temu pytałem o widełki w Newag ale odpowiedź dałeś mi Ty. Myślałem o powrocie w moje rodzinne strony ale widzę że mogę sobie jedynie przyjechać na sobotę, niedziele co jakiś czas. Przykre. Wyzysk w czystej postaci!
zdjecie uzytkownika
a czy to ważne - 2014-09-22 08:04:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ja w newagu pracuje dwa lata i szczerze odradzam wszystkim te firmę bo w niej nie ma przyszlosci póki komuniści w niej żądza byle swojego koryta się trzymać inni się nie liczą zarobki 1900 tragedii nie ma ale szału ani tyle
zdjecie uzytkownika
loks - 2014-09-24 22:56:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Newag to polskie przedsiębiorstwo produkcyjne (spółka akcyjna) z siedzibą w Nowym Sączu, specjalizujące się w modernizacji oraz produkcji taboru szynowego, zarówno spalinowego, jak i elektrycznego, oraz wagonów pasażerskich. W skład grupy Newag wchodzi również spółka Newag Gliwice. Jakby ktos szukał informacji to maja rozbudowana stronę na wikipedii.
zdjecie uzytkownika
John - 2014-10-07 15:44:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje w firmie kolejowej poza krajem juz sporo lat jako starszy konstruktor (Senior Electrical Designer). Mam oswiadczenie w projektowaniu wagonow metra i kolejowych zwlaszcza "signalling" tyle ze w strefie angielskojezycznej (Alstom, Bombardier). Chcialbym troche zmienic klimat i sprawdzam jaka praca jest mozliwa w Polsce, moze w Newag. Po 20 latach doswiadczenia w przemysle kolejowym moje zarobki to 80 tys. dolarow rocznie brutto plus nadgodziny to dochodzi zazwyczaj do $100 tys rocznie. Do tego duzo wyjazdow po calym swiecie. Nie wiem czy jest sens porownywac zarobki. Na ile mozna liczyc w Newagu?
zdjecie uzytkownika
zdzis - 2014-10-18 19:21:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ludzie co wy piszecie. Widać że nigdy nikt z was nie pracował. praca jak praca . zarobki no cóż warto zrobić parę nadgodzin i jest całkiem ok. A
inzynierowie ? szkoda gadać. wiedzę może mają ale to co na papierze a w praktyce to dwie różne rzeczy. Pytasz inż. "jak to mam zrobic bo wg.rysunku to nie możliwe.A on wiesz zrób żeby było dobrze. Siedzą tylko w dziuplach I narzekają.
zdjecie uzytkownika
seba - 2014-10-18 23:55:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No faktycznie, na Wikipedii można czytać i czytać o newag, mają bujną historię. Na mnie wrażenie zrobiła lista nagród, jakie otrzymali: -2010 - tytuł Firmy 20-lecia przyznany przez Polski Klub Biznesu -2012 - tytuł Innowator 2012 przyznany przez tygodnik Wprost -2014 - tytuł Diament Forbesa - 2. miejsce w województwie małopolskim i 8. w Polsce pod względem przeciętnego rocznego wzrostu wartości -2014 - tytuł Lider Małopolski 2013 przyznany przez Stowarzyszenie Gmin i Powiatów Małopolski 2014 - tytuł Inwestor Roku przyznany na VII Forum Inwestycyjnym w Tarnowie Robi wrażenie, co nie?
zdjecie uzytkownika
Jan - 2014-10-30 21:55:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak wszedzie, sa plusy i minusy. Jestem tu kilka lat i mam za soba dwa stanowiska. Wczesniej studia i pierwsze lata w PKP, Rok na tzw. Zachodzie. Osobiscie cenie sobie dobry miedzyludzki klimat. Pieniadze na poczatku mnie nie zadowalaly, teraz jest juz ok. Moje subiektywne zdanie jest pozytywne, nie wracam do domu sflustrowany, czasem wrecz przeciwnie.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NEWAG SA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x