brak logo

Amerplast Sp. z o.o. (dawniej Suominen Polska Sp. z o.o.)

Grodzisk Mazowiecki

Opinie o Amerplast Sp. z o.o. (dawniej Suominen Polska Sp. z o.o.)

nikt 2016-08-10 07:55
podrzuc swoje CV na recepcję :-)
aaa 2016-08-11 15:13
Są przyjęcia na podukcję
Mati 2016-08-13 18:56
Firma się rozwija i ma się bardzo dobrze! oby tak dalej,więc i stawki bedą dobre.
Saimon 2016-08-13 20:31
Mamy wejść za jakiś czas do strefy euro, więc w tej walucie będą wypłaty.
Tymon 2016-08-13 21:14
Jeśli pójdzie coś nie tak,to z doświadczeniem u nich zdobytym znajdziemy zatrudnienie w dowolnym sektorze.
Małgoś 2016-08-13 23:04
Szłyszałam,że były u nich jakieś wypadki w pracy,muszą skupić się nad bezpieczeństwem pracowników.
druk 2016-08-21 10:50
Liderzy na druku mogliby czasem wychodzić z tej swojej budy i nie tylko jak ich głód obudzi z głębokiego snu... Chyba że jest kierownik to wszyscy na baczność stoją.
17
patryk 2016-08-22 06:05
Były wypadki,ktoś puscił bąka-niech się błąka...!
1
666 2016-08-23 13:17
licza sie tylko metry. a ludzie niech tyraja . tempo pracy szybsze od Usaina Bolta. bezpieczenstwo- trzeba miec oczy dookola glowy szczegolnie pomocnicy drukarza . kasa - dziadowska (pomocnicy) . jednym slowem robota przejsciowa do czasu znalezienia lepszej zeby nie siedziec w domu.jedyny plus to wspolpracownicy.
20
mariolka 2016-09-06 10:33
Zkunt wisz ze atmusfyra jezd dobre jak nie robisz w amerpluscie?
Abo robisz i tyko muncisz.
Wypij se herbatki z musztardom tak profilaktycnie.
7
Kie 2016-09-17 06:27
Co wy wogole wygadujecie.jaka atmosfeta.kolesiostwo kolesiostwo i jeszcze raz kolesiostwo.firma syf.smierdzi ' gorąco i metry metry lub tysiace tysiace
4
Syk 2016-09-30 19:47
Szycze @dobrezo,
jagal 2016-10-01 01:22
Np.witek
1
Nim 2016-10-05 02:29
hej, przyjmują ----------oczekują.


aaa 2016-10-05 07:16
w firmie nie ma przedstawicieli handlowych, są kierownicy sprzedaży odpowiedzialni za różne kraje Europy i klientów. Czas pracy normalnie biurowy + wyjazdy zagraniczne do klientow (90% klientow spoza Polski).
oalala 2016-10-05 15:06
@Damian no to przecież wszystko zalzy od tego czy ta praca Ci się spodoba na przykład i czy będziesz chciał kontynuować to co robisz może wtedy przedluza
Ed 2016-10-26 20:02
Dzień dobry,
@ostatnim czasie oglądam oferty szukając zatrudnienia.Pracy się nie boje,za leżenie nie płacą.Spore doświadczenie w poligrafii - rotograwiura flekso ale, i offs_et nie jest mi obcy.Jakie zarobki są w tej drukarni ponieważ w obecnej firmie stawki są zadowealające.No i jaka atmusfera.
........ 2016-12-04 16:38
Kanalia to kiedy odrabiasz melanżyk weekendowy? Muszą Ci fotel dokupić do kanciapy na odróbki!
32
Sony 2016-12-05 06:35
Imprezowicz zasrany!!!
21
Sztymelek Pierdzielek 2016-12-29 18:14
i nie wybijesz sie jak masz swoje zdani, trzeba lizac [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tak jak np Łukaszek z welka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Makowski!!!
dyzio 2016-12-30 16:09
Fatalnie się to czyta brak słów...
10
trrrr 2017-01-10 15:57
bylem , zobaczylem , zostawilem ...
6
Tomi 2017-01-11 17:24
Tak jakPunto.!!!
biurowy 2017-02-17 16:17
Macie rację. patrzę z góry na tego wieśniaka kozla z gówinkiem golęmbim na głowie to zygać mi się chcę ciekawe kto mu zrobił te dzieci ale chyba nie on...dziewczyny ogarnijcie się nie włazcie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] takiemu,wsi ze słomą w butach szanujcie się, nie jest wam wstyd.
Następny to pajęczyna gdyby nie brat to nawet do sprzątania by się nie nadawał chyba że kible czyścić a Gosia taka ładna dziewczyna ruchliwa z taką oferma jest......Gosiu to chyba nie z miłości ta oferma nie ma jaj.....jak sobie z nim radzisz...
dziewczyny szanujcie się...to ze liderek to nie teza w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wlazic....pozdrawiam...
6
biurowy 2017-02-17 16:39
Macie rację. patrzę z góry na tego wieśniaka kozla z gówinkiem golęmbim na głowie to zygać mi się chcę ciekawe kto mu zrobił te dzieci ale chyba nie on...dziewczyny ogarnijcie się nie włazcie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] takiemu,wsi ze słomą w butach szanujcie się, nie jest wam wstyd.
Następny to pajęczyna gdyby nie brat to nawet do sprzątania by się nie nadawał chyba że kible czyścić a Gosia taka ładna dziewczyna ruchliwa z taką oferma jest......Gosiu to chyba nie z miłości ta oferma nie ma jaj.....jak sobie z nim radzisz...
dziewczyny szanujcie się...to ze liderek to nie teza w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wlazic....pozdrawiam...
1
drukarz 2017-02-17 19:17
Ryba ogarnij się i umyj wkoncu te pachy...
4
pracownik amerplast 2017-02-18 19:45
Ale jakie ta pajęczyna ma duże rogi..o je. A.ny...
2
kozioł 2017-02-18 19:50
Wypraszam sobie lecą na mnie bo jestem przystojny moje stanowisko nie ma nic do tego...Co innego tam nieudacznik pajeczak to rozumiem...
4
dyzio 2017-02-19 11:20
Fajna Firma - Polecam
8
ja 2017-04-06 12:23
A po co Galareta przyłazi co niedziela i siedzi za setki za swoją stawką???Tego dyrektor ani kierownik nie widzą???to jest ograniczanie nadgodzin?
13
miki 2017-04-21 11:00
Dużym plusem są współpracownicy.
1
Zibi 2017-04-30 15:14
Amerplast Sp. z o.o. (dawniej Suominen Polska Sp. z o.o.) - Grodzisk Mazowiecki
Pracowałem ok 7 lat to dobra firma ale jak to z mikroklimatem w dużej organizacji nie wszystko musi działać na 5 .Dużo pracy jest wkładane aby grało więc zadowolenie pracowników narasta.
Praca na produkcji średnio ciężka/ciężka
czas pracy 4 zmiany 6.00 -18.00,18.00-6.00.
Konwerting 3 zmiany 6.00-14.00,14.00-22.00
22.00-6.00.
Biuro normalnie czas pracy 8.00-16.00
generalnie polecam.
hasan 2017-05-01 10:32
Ogólnie jest spoko.
1
Luna 2017-05-05 18:33
Mają sporo benefitów:
-prywatna opieka medyczna
-multisport
-ubezpieczenie
1
xxx 2017-05-18 16:25
Na stanowisko pomocnik drukarza czy jest potrzebne doświadczenie?
quiz 2017-05-22 09:50
Szkolenia stanowiskowe są bardzo ważnym elementem stopniowo wprowadzają w zakres obowiązków zapoznają z funkcjonowaniem sprzętu/urządzeń wychodzą na przeciw pracownikom okazując cierpliwość i zrozumienie stabilna kompetentna profesjonalna załoga warto do nich dołączyć.
1
aaa 2017-05-22 11:50
Nie jest potrzebne, aczkolwiek mile widziane. Można zacząć bez żadnego doświadczenia.
Sony 2017-05-23 07:46
Nie radzę!!!
xxx 2017-05-23 18:50
Dzięki,dużo dobrego słyszałem o pracy w tym zakładzie w takim razie złoże cv zwłaszcza,że mam blisko do pracy i zależy mi na stałym zatrudnieniu.
rafiks 2017-05-24 09:14
Firma jak najbardziej ok szczególnie jak się lubi swoją pracę.
1
Simbad 2017-05-29 23:28
Czy są obecnie przyjęcia na magazyn i czy można spokojnie podrzucić cv na recepcję lub kontakt.Dzięki
HR 2017-05-30 11:20
proszę podrzucić CV na recepcję, zapraszamy!
2
Murzyn z obozu pracy 2017-05-31 16:48
Jest tak fajnie że niedługo będą zatrudniać banderowców hahhahah
2
Quady 2017-06-20 18:21
Decyzja o zniesieniu wiz dla Ukraińców wstrząśnie naszym rynkiem pracy, gdyż już w czerwcu będą mogli wjechać do pierwszych krajów wspólnoty. Zacznie się ostra rywalizacja między naszymi legalnymi ofertami pracy, a dużo lepiej płatnymi możliwościami zatrudnienia w szarej strefie w UE. Bo czy nam się to podoba, czy nie ona również w Unii istnieje. Niestety w bezpośrednim starciu na pieniądze jesteśmy tu bez szans. Jesteśmy ciągle dla nich atrakcyjni, bo w Polsce mogą zarobić nawet 5 razy więcej niż u siebie. Rzecz jednak w tym, że w Niemczech mogą zarobić 4 razy wiècej niž w Polsce. Tymczasem sytuacja na rynku pracy jest bardzo zła. Jak wynika z raportu obecnie już 41 proc. pracodawców w Polsce nie może znaleźć pracowników. Ten wskaźnik jest u nas wyższy niż średnia światowa i znacznie wyższy niż jeszcze dwa lata temu. Trudno sobie jest nawet wyobrazić co by było, gdyby nie ponad milion Ukraińców pracujących w Polsce. Mało tego. Potrzeby są jeszcze większe, bo według szacunków NBP do 2050 r. aby utrzymać obecny poziom zatrudnienia będziemy potrzebowali aż 5.3 mln imigrantów. Najsilniej będziemy konkurować z Niemcami gdzie, jak teraz się szacuje, jest nawet do miliona wakatów w gospodarce. Przez to mogą się nawet nie specjalnie bronić przed zalewem nielegalnych pracowników. Sytuacja jest na tyle trudna, że mogą przymknąć na to oko. Problemów dla naszych firm spodziewa się również ekspert rynku pracy. Nasi pracodawcy napewno spotykają się teraz z konkurencją innych rynków. W ocenie eksperta problem może pojawić się już w czerwcu, kiedy według pierwszych informacji wizy dla Ukraińców w niektórych krajach mogą zostać zniesione. Warto zauważyć, że to może być trudny czas na naszym rynku pracy, bo zaczynają się prace sezonowe. Zatem dość szybko okaże się, na ile jesteśmy w stanie konkurować o ukraińskich pracowników np. z Niemcami nie tylko z tym krajem będziemy walczyć o ręce do pracy. Nie tylko u naszych zachodnich sąsiadów jest niski poziom bezrobocia i dużo wakatów w firmach. Podobnie jest w Holandii. W prawdzie to nie duży rynek, ale z dużą liczbą miejsc pracy w ogrodnictwie i sadownictwie, gdzie też spory udział ma szara strefa. Nie zapominajmy również o Czeskich pracodawcach, którzy w poszukiwaniu nowych kadr są w stanie już teraz przebijać oferty firm. Oni też czekają na Ukraińców. Podobnie jest z gospodarką Węgier. Tam też bezrobocie jest na niskim poziomie, a coraz częściej pojawiają się głosy o konieczności wprowadzenia regulacji legalnego zatrudnienia Ukraińców. W innych krajach też kuszą naszych wschodnich sąsiadów. Francuzi, ale i Niemcy, z którymi przecież mamy o imigrantów powalczyć na pierwszej linni tego frontu, zapewniają już teraz bezpłatne stypendia dla Ukraińców. W swojej polityce migracyjnej mają też do zaoferowania szkolenia językowe czy dopłaty do tanich noclegów w pierwszych miesiącach na obczyźnie. Ukraińcy najczęściej znajdują pracę na zachodzie i południu Polski, więc i tak muszą przebyć sporą odległość. Dołożenie kilkuset kolejnych kilometrów nie będzie stanowiło problemem w kierunku na zachód. Pytanie czy możemy konkretną ofertę przebić a zwłaszcza Niemieckie propozycje. Pozostaje nam przekonywać Ukraińców, że legalna praca z umową i ubezpieczeniem jest wartością samą w sobie to przecież potecjalni, często doskonale wykształceni i przygotowani pracownicy. U naszego zachodniego sąsiada minimalne wynagrodzenie wynosi 9.5 euro na godzine co daje przy przepracowaniu etatu 178 godzin w miesiącu 1691 euro a w złotówkach przedstawia się na dziś 7136.02 zł jest to minimum jakie może otrzymać pracownik zatrudniony na etacie w oparciu o umowę o pracę zaś w Polsce kwota minimalna wynosi 2000 zł brutto co daje na rękę ok 1450 zł. Daleko nam do wynagrodzenia które jest w krajach wspólnoty.
2
gmrek 2017-07-14 20:26
jest jakiś dodatek za prace przy rozpuszczalnikach szkodliwy czy cos takiego ??
ArtQwa 2017-07-23 22:58
Jak by było tak ładnie i kolorowo to nie zamykali by swoich fabryk w Finlandii i Holandii,zwożąc maszyny do Grodziska.Zaznaczę -stare ,zużyte maszyny.Po prostu doszli do wniosku,że można za marne pieniądze goniąc ludzi do pracy osiągać duże zyski dla siebie,by je przelewać na swoje konta.
Ukraińcy też nie są głupi.Zamiast harować w smrodzie i skwarze od rana do wieczora za marne pieniądze,w dodatku nie ludzko traktowani przez nieudacznych liderów zmian wolą wyjechać do Niemiec.Tam przynajmniej mają lepsze warunki pracy jak i płacy.A z nadgodzin stać ich będzie ,by opłacić mieszkanie ...i to z nawiązką.
Nie pracuję osobiście już w tej firmie.Ufffff.NIE POLECAM NIKOMU!!!!!
Kołchoz.Nawet będąc przejazdem w pobliżu tej firmy odwracam głowę.Odczuwam tylko smród folii na ulicy,swęd klik rodzinnych.
4
Marta 2017-08-08 11:08
Czy mógłbyś @ArtQwa opisać dlaczego nie polecasz firmy Amerplast Sp. z o.o. (dawniej Suominen Polska Sp. z o.o.)? Podając takie informacje należałoby opisać konkretne sytuacje przemawiające za takim stwierdzeniem. Czy chodziło tylko o nadgodzin? Forum musi służyć wymianie rzetelnych informacji, a żeby takie były należy podać argumenty.
1
Pracownik kołchozu 2017-08-10 11:49
Wystarczy przeczytać wcześniejsze opinie.
2
Marta 2017-09-11 13:43
@Pracownik kołchozu mimo wszystko nie są satysfakcjonujące te wypowiedzi i dla osób, które szukają pracy pewnie potrzebują więcej konkretów, a ja chce im tylko pomóc zadając szczegółowe pytania odnośnie firmy Amerplast Sp. z o.o. (dawniej Suominen Polska Sp. z o.o.). Zatem czy ktoś by chciał jeszcze coś dodać?
Pracownik kołchozu 2017-09-20 20:54
To prosimy o szczegółowe pytania.Opinie pracowników są krytyczne i w 90% prawdziwe.Niestety firma zapomniała że zatrudnia ludzi a nie maszyny.
Zostaw swoją opinię o Amerplast Sp. z o.o. (dawniej Suominen Polska Sp. z o.o.) - Grodzisk Mazowiecki
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Amerplast Sp. z o.o. (dawniej Suominen Polska Sp. z o.o.)