INTER-TEAM Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o INTER-TEAM Sp. z o.o.

Magda123 2017-02-14 17:14
Cześć, mam pytanie, może ktoś mi odpowie mam nadzieję :) Mam 20 lat, jestem studentką bez żadnego doświadczenia w takich dziedzinach jakimi zajmuje się inter-team. Czy mam w ogóle szansę na pracę jako magazynier, czy raczej lepiej odrzucić taki pomysł?
Brat 2017-02-16 08:57
Znam Inter-Team z opowiadań kuzyna i pamiętam, że bardzo wychwalał pracę u nich. Ja złożyłem teraz swoje cv na stanowisko magazyniera i czekam na rozmowę. Mam trochę obawy czy dostanę pracę ponieważ mam dosyć małe doświadczenie.
erni 2017-02-21 14:59
witam czy ma ktoś informacje nt stanowska regionalnego kierownika sprzedaży, jakie opinie i wrażenia,ludzie atmosfera itp..pozdr
5
Iwona 2017-02-27 14:56
INTER-TEAM Sp. z o.o. jeszcze przez kilka dni szuka kandydatów na stanowiska Konsultanta ds. Obsługi Klienta oraz Młodszego Specjalisty. Obie oferty wymagają znajomości języków obcych takich jak niemiecki lub czeski i/lub słowacki. Wysłaliście już swoją aplikację? Możecie podzielić się, jak przebiegła rozmowa kwalifikacyjna?
Niak 2017-03-01 15:54
Nie polecam. Nawet na stanowiska kierownicze rekrutacja wygląda tak samo. (usunięte przez administratora) Co więcej? Firma z perspektywami, chce się rozwijać ale oszczędza więcej niż na wszystkim. Ciężko cokolwiek zmienić. Stagnacja. Skostniałe struktury.(usunięte przez administratora) Pracowałem w lepszych miejscach, dlatego szukam dalej.
6
Iwona 2017-03-02 08:36
@Niak jak długo pracujesz już w firmie? Co w Twojej ocenie czyni firmę INTER-TEAM Sp. z o.o. firmą z perspektywami?
drewniak 2017-03-02 11:50
@Niak - ja pracuję już w Inter-Team od kilku lat i zupełnie inaczej odbieram kwestię szkolenia wstępnego. Mi nie przeszkadzało to, że trzeba było "skakać po magazynie i pracować fizycznie". Wręcz przeciwnie, na co dzień siedzę za biurkiem, więc to była tak naprawdę miła odmiana. Poza tym biorąc pod uwagę specyfikę firmy nie wyobrażam sobie tego, by zacząć pracę bez poznania tego, jak firma naprawdę funkcjonuje. Pracujesz w centrali czy w oddziale? Jeśli w centrali, to przecież musisz wiedzieć, że magazyn, lada, przedstawiciele to właśnie codzienność w każdym z oddziałów Inter-Team w kraju! Jak chcesz bez zrozumienia chcesz cokolwiek zmieniać? Mówisz, że firma na wszystkim oszczędza, a wziąłeś pod uwagę ile firma zainwestowała w ciągu ostatnich lat? Wiesz, jakie koszty idą za otwarciem, zatowarowaniem nowych oddziałów? Ile kosztują samochody dla pracowników? Ile firma wydaje na świadczenia socjalne dla pracowników? Nie sztuka wydawać nie swoje pieniądze i narzekać, że to wciąż za mało. Powodzenia w poszukiwaniach, oby udało Ci się znaleźć pracę w miejscu, które spełnia Twoje wszystkie wymagania.
2
Iwona 2017-03-02 13:04
@drewniak dziękujemy za Twoją perspektywę na temat szkolenia wstępnego. Długo już pracujesz w firmie? Mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat świadczeń socjalnych, które zapewnia firma?
piotkolo 2017-03-03 12:18
Zaczynałem w W-wie na magazynie (2004) i po jakimś czasie doszedłem do sprzedawcy (Natolin). Ja bym pracował tylko nie mam już prawka :-(

Pozdrawiam
Piotr K.
1
Iwona 2017-03-06 10:23
Osoby zamierzające aplikować do firmy zachęcam do zapoznania się z informacjami dostępnymi w zakładce Proces rekrutacji: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,175123,0,0,proces_rekrutacji
drewniak 2017-03-10 08:22
O świadczeniach oferowanych przez firmę: http://www.kariera.inter-team.com.pl/benefity
Iwona 2017-03-10 09:41
@drewniak oczywiście informacje te są dostępne na stronie internetowej firmy. Chciałabym się jednak dowiedzieć więcej np. na temat możliwości rozwoju poprzez regularne szkolenia podnoszące kompetencje pracowników.
Anonimus 2017-03-16 10:08
Ja pracuję w IT juz ponad 5 lat i jestem zadowolona. Firma mysli o pracownikach. Mozliwosc rozwoju. Zarobki dobre. Mila atmosfera. Polecam tym ktorym sie chce pracować
1
STARY_pracowniK_IT 2017-03-16 23:32
Między innymi dzięki tym szkoleniom IC tak chętnie szuka swego narybku w pracownikach IT.
Iwona 2017-03-17 08:41
@Anonimus dziękuję za Twoją opinię. Możesz powiedzieć coś więcej na temat możliwości rozwoju zapewnianych przez INTER-TEAM?
Bonia 2017-06-20 18:20
Bardzo chciałabym dostać pracę jako specjalista ds. zarządzania zapasami. Czy ktoś słyszał lub wie coś w tym temacie?
muni 2017-07-07 16:10
Witam wszystkich odział Wieliczka obiecują cuda a wychodzi lipca poprostu kolesiostwo odradzam
4
nick 2017-07-07 16:17
Odział Wieliczka porażka
2
Obiektywny 2017-07-13 13:24
Czy tylko narzekać wypada na tą firmę.? Szkoda, że nikt nie widzi jak firma się rozwija, jak poszerza swoją działalność i w ten sposób dają szansę na pracę dla wielu ludzi. Czasami może coś nie jest idealnie ale to wystarczy korygować i będzie ok. !
1
gsm 2017-07-15 01:31
Niskie pensje,zła atmosfera,(usunięte przez administratora)Odradzam
7
Norbi 2017-07-16 22:38
Wszędzie pracują ludzie a później się okazuję, że to firma jest zła. Sami sobie robimy piekło w pracy!!!!
1
Bazyliszka 2017-07-31 11:06
Czy stanowisko specjalisty ds. kadr i płac jest jeszcze aktualne? Może ktoś mógłby podpowiedzieć mi kilka informacji o firmie i atmosferze w pracy?Dzięki
nieznajomy 2017-08-11 15:37
Mam Pytanie dot. oddziałów z okolic Krakowa. Jaka atmosfera ? Płaca jak wszędzie ?
1
Nieznajomy xx 2017-08-11 19:50
Mam pytanie dotyczące oddziałów z okolic Krakowa. Jaka atmosfera oraz czy stawka wynosi tyle samo co wszedzie ?:)
1
Marek 2017-08-14 14:37
Pracuję w INTER-TEAM dość długo i jak na razie jestem zadowolony. Wiadomo każdy oddział może ma inaczej?
Wielki wróbel 2017-08-20 18:15
Z tym się zgodzę , ciekawe kto na magazynie inter-team , dostał social ?????
Nie ma ciuchów , każdy pracuje we własnych.
To nie hella, to góra okrada pracownika.
Polak Polaka ma za nic.
Sam chce się nachapac.
Wszędzie tak jest Radom i wszędzie
4
Bartosz 2017-08-20 19:12
Chyba jednak dobrze dzieje się w firmie. Nie narzekacie na forum. Można tylko się z tego cieszyć, ja pracowałem w firmie i mam wielki sentyment to niej. Ja szefostwo firmy, czy zmienia się ? Może znajdzie ktoś czas napisać kilka informacji dla nowych i starych ?
Inter-Team 2017-08-21 08:37
Jakich informacji na temat firmy i atmosfery poszukujesz? Postaramy się odpowiedzieć.
Benek 2017-08-24 11:43
Szukam pracy i właśnie czytałem opinie o firmie INTER-TEAM. Są wprawdzie różne ale to już nie dziwi mnie bo ile osób tyle zdań. Mam informacje, że jako pracodawca firma dobrze wypada więc muszę sam ocenić co robić.
Adam 2017-08-27 12:11
Pracowałem chwilę w oddziale w Wieliczce zła organizacja, oddział potrzebuje gruntownych zmian,ma potencjał ale jest źle zarządzany.
2
Tomasz 2017-08-28 08:45
Umowy śmieciowe, małe pieniądze brak socjalu i premii, dużo obietnic bez pokrycia, praca za minimalną krajową bez możliwości awansu żadnych perspektyw
5
INTER-TEAM Sp. z o.o. 2017-08-29 09:32 [pracodawca]
Tomasz,

o którym oddziale mówisz? Chcemy zweryfikować przekazane przez Ciebie informacje, prosimy o wiadomość na adres praca@inter-team.com.pl. Każdy z naszych pracowników może korzystać z szerokiego pakietu świadczeń pozapłacowych. Piszemy o nich m.in. tutaj: http://www.kariera.inter-team.com.pl/benefity .

Co do płacy, to jest to zawsze kwestia ustalana indywidualnie. Premia natomiast zależy od osiąganych wyników.
1
Artur 2017-08-29 13:08
He he pracodawca sie odezwał!! Pakiet multisport i medyczny trzeba samemu opłacić##!! Placa 9 -10zl na godz jest co negocjować mmmm!!! Premie to kiedys byly dzis it tylko podnosi poprzeczke by nikt niemial premi!! IT POZnan
3
INTER-TEAM Sp. z o.o. 2017-08-31 08:56 [pracodawca]
Arturze,

Inter-Team jako pracodawca oferuje m.in. dofinansowanie do ubezpieczenia zdrowotnego, na życie i multikarnetu sportowego. Dzięki temu z usług szerokiego grona lekarzy specjalistów oraz obiektów sportowych na terenie całego kraju można korzystać w cenie niedostępnej dla osób indywidualnych. Jest to jasno komunikowane na naszej stronie internetowej w zakładce "Kariera".

Kwestia wynagrodzeń jest indywidualnie ustalana z każdym pracownikiem, premia jest zależna od osiąganych wyników. Pracując w sprzedaży naturalne jest, że poprzeczka jest ustawiana coraz wyżej. Umożliwia to pracownikowi stały rozwój, a firmie - wzrost.

Pozdrawiamy i życzymy sukcesów!
Inter-Team Sp. z o.o.
1
Jan 2017-09-03 13:17
Praca w jednym z nowo otwartych oddziałów w wyglądała tak. Sprzedawca negocjuje stawkę z kierownikiem regionu i ma umowę o pracę. Jeśli chodzi o wahadlowcow i magazyn. Umowa zlecenie przedłużana co rok. Po 2latach jeśli zgodzisz się na trzecie zlecenie musisz podpisać fikcyjne oświadczenie że sytuacja rodzinną nie pozwala Ci mieć umowy o pracę. Stawka godzinowa to widzi mi się kierownika oddziału. Jeśli będziesz jego lizusem przymknie oko na dopisywanie wirtualnych godzin. Przy rozmowie o pracę obietnice że możliwa jest umowa o pracę po jakimś czasie lecz mija rok za rokiem i odbijasz się od ściany. Pakietów socjalnych dla kierowców i magazynierow brak chyba że sam oplacasz karte sportowa lub pakiet medyczny. Gdy prosisz o podwyżkę to jak wcześniej odbijasz się od ściany bo słaba sprzedaż itp A na stanowiska przedstawiciela handlowego przyjmowane są osoby bez doświadczenia i podstawowej wiedzy motoryzacyjnej. Z którymi klienci nawet nie chcą rozmawiać. Tak że ogólnie sprzedawca przedstawiciel handlowy nie ma źle. Kierowca magazynier to syf praca po 250h miesięcznie za stawkę 10 zł za godzinę więc ogólnie nie polecam.
5
Bannek 2017-09-03 23:24
Ja mogę powiedzieć, że dobrze się tu pracuje i polecam.
Iwona 2017-09-06 16:04
@Bannek co najbardziej podoba Ci się w pracy w firmie INTER-TEAM Sp. z o.o. Na jakim stanowisku pracujesz i jak długo? Powiedz coś o warunkach pracy i swoich doświadczeniach związanych z pracą w firmie.
2
Zawiedziona 2017-09-22 15:21
Za całość odpowiada kierownik który zatrudnia po znajomości. Osoby które później donoszom mu na innych pracowników. Donosiciel później jest promowany tym że dopisuje sobie godziny których nie przepracował a IT za to płaci. Kolejny kwiatek, na stanowisko przedstawiciela zatrudnia kierowce bez pojęcia po czym gdy ten się nudzi praca przedstawiciela wraca go na miejsce kierowcy.Mimo że kierownik regionu zapowiedział że z wyższego stanowiska nie można w IT degradowac niżej. A osobę zatrudniona w jego miejsce zwalnia z powodu redukcji etatów po zmianie właściciela firmy no kpina ale czego się nie robi dla kolegi. Tak że sami widzicie jak wygląda tutaj praca. Pracowałam tu chwilę w jednym z małopolskich oddziałów i wiem co piszę. Nie polecam pracy tutaj.
2
Zawiedziona 2017-09-22 15:22
Za całość odpowiada kierownik który zatrudnia po znajomości. Osoby które później donoszom mu na innych pracowników. Donosiciel później jest promowany tym że dopisuje sobie godziny których nie przepracował a IT za to płaci. Kolejny kwiatek, na stanowisko przedstawiciela zatrudnia kierowce bez pojęcia po czym gdy ten się nudzi praca przedstawiciela wraca go na miejsce kierowcy.Mimo że kierownik regionu zapowiedział że z wyższego stanowiska nie można w IT degradowac niżej. A osobę zatrudniona w jego miejsce zwalnia z powodu redukcji etatów po zmianie właściciela firmy no kpina ale czego się nie robi dla kolegi. Tak że sami widzicie jak wygląda tutaj praca. Pracowałam tu chwilę w jednym z małopolskich oddziałów i wiem co piszę. Nie polecam pracy tutaj.
Iwona 2017-09-25 14:14
@Zawiedziona to forum dotyczy firmy INTER-TEAM Sp. z o.o. w Warszawie. Proszę o pozostawianie merytorycznych opinii i informacji na temat pracy w firmie. Aktualnie firma poszukuje pracownika na stanowisko SPECJALISTA DS. BUDOWLANO-REMONTOWYCH. Z oferty pracy wynika, że zapewniają stabilność zatrudnienia, atrakcyjne warunki pracy oraz przyjemną atmosferę, pracę w ambitnym zespole w dynamicznie rozwijającej się renomowanej firmie z wieloletnią tradycją, atrakcyjną ofertę świadczeń pozapłacowych, takich jak: dofinansowanie do prywatnej opieki medycznej, ubezpieczenia oraz karty sportowej dla pracowników i ich bliskich. Czy ktoś zastanawia się na aplikowaniem?
Alicja 2017-10-04 13:14
Pracowałam tam. W tej firmie dużo się obiecuje i... na tym się kończy. Nie polecam.
3
Ja-nusz 2017-10-04 16:07
jakie są konkretnie zarobki dla Przedstawiciela Handlowego?
1
Iwona 2017-10-05 08:59
@Jerzy czy masz coś do powiedzenia jeśli chodzi o pracę w firmie INTER-TEAM Sp. z o.o.? Napiszesz jakie są warunki pracy? @Alicja czy powiesz coś więcej na ten temat? Każda wypowiedź na forum na temat firmy INTER-TEAM Sp. z o.o. jest ważna.
Tarnowiak 2017-10-05 17:58
Bez doświadczenia 1900 na rękę plus premia jeśli ja wyrobisz. Jeśli masz jakieś doświadczenie to 2300 dają plus premia.
Tarnowiak 2017-10-05 18:08
Potwierdzam zdanie Alicji. Ale to zależy na jaki oddział się trafi. Ogólnie było ok gdyby nie kierownik który jest osoba kompletnie nie odpowiednią do zajmowanej pozycji.
Bliźniak 2017-10-08 10:33
@Tarnowiak Jak jesteś tylko pracownikiem to może daruj sobie ocenianie kierownika, to nie leży w zakresie Twoich prac.
Ja-nusz 2017-10-08 18:40
A co? Pracownik nie może oceniać?? WOLNO MU. A kierownicy to bardzo często niekompetentne istoty i faktycznie potrafią zepsuć to, co firma faktycznie mogłaby osiągnąć, gdyby miała kompetentną kadrę kierowniczą. Kierownik to nie jest święta krowa.
3
Ja-nusz 2017-10-08 18:44
@bliźniak a tak w ogóle co to znaczy "TYLKO PRACOWNIK"!? qwa! aż pracownik! jeżeli jesteś kierownikiem w tej firmie, to ja serdecznie dziękuję za taką pracę.
1
Tarnowiak 2017-10-08 20:00
Mogę oceniać kogo chce to nie twój interes. A kierownik powinien ułatwiać pracę a nie ja utrudniać.
Bombelas 2017-10-14 18:04
Każdy może oceniać firmę czy też kadrę kierowniczą w firmie. Jest jedno ale, jeśli są to błędy poważne to powinniście zgłosić do dyrekcji a nie na forum. Jeśli natomiast są to wady osobowości to nie oceniajcie na tej podstawie firmy! INTER-TEAM to fajna firma!
1
Zostaw swoją opinię o INTER-TEAM Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie INTER-TEAM Sp. z o.o.