logo Inter Team

Inter Team

Natolin

Opinie o Inter Team

swój 2012-05-15 21:21:51
Przede wszystkim to ta firma jest za duża i prezes chyba nie zna całej prawdy co dzieje się w oddziałach,takie kontrole z siedziby głównej,które przyjadą co jakiś czas,policzą najdroższe rzeczy i powiedzą,nawet jak wszystko gra,że i tak nie gra,bo warszawiak najważniejszy,i prezes co mu podłożą do podpisania to podpisze,panie prezesie przejedź się pan do zaniedbanych filii i zobacz co tam się dzieje.
Ja wiem że jest wieczny kryzys,ze bezrobocie,ale nie można kosztem ludzi tak postępować,zwykli magazynierzy zarabiają za mało,a roboty mają za 3 tyś a zarabiają wiadomo ile.Wstyd.
Cały zarząd ma wszystko,a w niektórych filiach brak pieniędzy na porządne oświetlenie magazynu.
Ludzie robią co mogą,na taśmę kleją lampy aby świeciło,ale kryzys i trzeba oszczędzać,ale nie kosztem oczu
Trochę to taka komuna ta firma,za duża i nie ma porządnego nadzoru,informacje do prezesa docierają tylko chyba dobre,a o złych nic nie wie,bo tak ma być,oszczędności.
Z mało jest pracowników w filiach,a to są pozorne oszczędności
Drapi 2012-08-09 10:07:26
centrala w natolinie do bani. [usunięte przez moderatora], srednie zarobki praca ponad miare, no i oczywiscie przymusowe nadgodziny bo jak ze by bez nich to bylo. magazyn za maly kierownik zmiany do bani, bo jak mu człowiek powiedzial prosto w oczy ze nie bedzie pracowal za innych ktorzy stoja i sie opieraja o biurko to co od razu kula w leb i do zwolnienia. w zime natomiast wózkowi maja najlepiej jak jeżdżą po beczki na dwór ale i o tym pomyslano zamiast wózka z kabina jest zajefajne ogrzewanie przy róże wydechowej... wszystkim szukajacym tam pracy zycze powodzenia w znalezieniu innej.
magg 2012-08-11 19:52:58
dokładnie, zwalniają ludzi a pseudokierownicy po zawodówkach dalej kręcą interesem, robią wały i liżą [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sko dyrowi, ja już mam to za sobą jak któregoś spotkam w Wawce to se odbiję , nie dajcie się dymać
były pracownik 2013-06-29 22:54:40
Praca w tej firmie to koszmar, poniżenie pracownika, zero szacunku, kierownicy szkoda gadać mam tylko nadzieje że wylecą z tej roboty i ktoś ich potraktuje tak jak oni traktują ludzi czyli poniżą do samego dna, liżą [usunięte przez administratora] dyrektorowi boją się o swoją posade, bo gdzie takie zera znajdą pracę. Pan[usunięte przez administratora] wielki kierownik hahahahahah nic nie potrafi zrobić no chyba że zwolnić lub poniżyć pracownika tylko tyle. Każdemu kto chce tam pracować odradzam.
1
potencjalny 2013-08-31 12:32:38
anonim - 2013-05-23 21:32:20

Trochę minęło od ostatniej opinii o pracy w Inter Team, pracuje ktoś aktualnie i napisze jak jest teraz na magazynie? Jak kontakty z szefem, pójdzie czasem pracownikowi na rękę i zrozumie człowieka? Z góry dzięki.
Ja rowniez chce sie spytac obecnych
pracownikow jak to jest w inter
team na natolinie. czy interteam w ogole
zatrudnia w tej chwili? jesli tak to na umowe
zlecenie czy moze mozna liczyc na umowe
o prace? jakie sa aktualnie stawki? czy trzeba
sie zatrudniac przez agencje czy bezposrednio?
jesli przez agencje to jaka to agencja?
jakiego doswiadczenia wymagaja?
2013-09-18 15:08:54
zatrudniając się w tej firmie wiedzieliście za ile pracujecie a po pierwszym dniu pracy wiedzieliście na czym ta praca polega więc w czym jest problem????
duch 2013-09-22 17:21:26
Dobrze wiesz czym kończy się odwaga w Inter Team, dlaczego ty się nie odważysz i nie spotkasz się ze mną teraz kiedy jetem już poza firmą? Wszyscy kierownicy jeździli razem jednym samochodem żeby nie dostać po mordzie i żeby mieć w razie czego świadków
1
Sero 2013-10-11 12:52:59
duch a może z uwagi na niewielkie zarobki na niższych stanowiskach w tego typu firmach masz wyrobione negatywne zdanie choćby było nawet nieźle jesli chodzi o ogólne warunki pracy
KARPOW3 2013-12-05 16:12:16
Totalna bzdura, przepracowałem tam kilka lat i nic o takich rzeczach nie słyszałem
hehe 2014-01-04 14:17:54
To dlaczego dalej tam nie pracujesz,jak tam było odjazdowo.
Pracownik interu 2014-03-22 20:10:18
pracuje parę lat w inter-teamie. nie jestem spokrewniony z nikim w firmie i pracuje na najniższym szczebelku. awanse w firmie hmmm tak naprawdę na stanowiska typu brygadzista nigdy nie wiadomo kogo awansują... może loteria albo graja w marynarza ale na pewno nie wybierają najlepszych. mobbing w firmie... zwykły pracownik o ile na spokojnie robi co do niego należy nie kłóci się tylko spokojnie pracuje nie powinien spotkać się z jakimiś problemami. powiem z własnego doświadczenia czy to kierownik czy brygadzista jeśli mi coś powie co mi nie pasuje otwarcie mu o tym powiem i jakoś nie miałem nigdy problemów. czasem ktoś "gna" do roboty ale to można puścić mimo uszu i pracować dalej swoim tempem. Jeśli naprawdę twierdzą że za wolno pracujemy Kierownik magazynu wezwie nas na rozmowę i raczej spokojnie porozmawia. Kierownik magazynu to w porządku człowiek czego nie można powiedzieć o reszcie kierowników/liderów. Dopóki robimy co do nas należy (w końcu jesteśmy w pracy coś robić trzeba) to zawsze możemy porozmawiać z kierownikiem magazynu praktycznie o wszystkim i on raczej stara się znaleźć rozwiązanie. zarobki dość marne nie ma podziałów na ludzi lepiej pracujących i słabiej czy z dłuższym stażem. Początkowymi umowami są albo śmieciowe umowy przez jakieś firmy czy tam umowy zlecenia dokładnie nie wiem jak to działa ja byłem zatrudniany od razu przez firmę. na zlecenie można pracować bardzo długo (rekordzista to chyba 2 lata) i w sumie nie wiadomo czy się dostanie umowę czy nie. Nie wiadomo też za co dostaje się umowę chyba po prostu góra zgadza się na dodatkowego pracownika więc komuś dają umowę XD w tej firmie nie jest kolorowo ale jak się ma jaja nie da się wejść sobie na głowę ale przy tym nie przesadza się jest znośnie jak to w takich firmach bywa.
3
Pracownik interu 2014-05-03 21:57:19
nie mam pojęcia jak płacą zatrudniając przez firmy pośredniczące. zatrudnieni przez inter team dostają 1800 netto. niektóre działy mają o 100 zł więcej. przez około pół roku dochodzi premia 100 zł miesięcznie a tak to goła pensja (okres zimowy) 1 sobota w miesiącu pracująca do odbioru i w tej chwili duża możliwość nadgodzin. nadgodziny niestety na śmieciowych umowach nie opłacalne ale przez firmę płatne 50. praca 2 zmianowa chyba, że trafisz na dostawy wtedy 3 i dodatek nocny około 56zł za tydzień.
pracownik interteam 2014-06-02 09:15:49
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] głupoty kasztany, pracuje już drugi rok i jest calkiem przyjemnie system dwuzmianowy nadgodziny plate soboty do odbioru
klocek 2014-06-11 13:37:19
W Legnicy są ciągle zmiany. Ostatnio zmieniono kierownika, więc cudów nie ma.
No nie 2014-07-28 20:10:38
A co Ci maja napisać,że praca nie stabilna ? To nikt nie odpowie na ogłoszenie,a ta firma to tragedia,rotacje sa na porządku dziennym.
No nie 2014-07-30 20:28:40
Firma kolego wychodzi z założenia,że jak często będzie zmieniać pracowników,szczególnie na magazynach,pozbędzie się złodziejstwa,lepiej doświadczonych ludzi zmienić,bo jak za długo robi,to według nich każdy złodziej,a nowy to się będzie bał kraść,za rok,dwa go zwolnią,bo się nauczy,i może kraść i tak w kółko,ale nie każdy to złodziej,ale według prezesa,jak ktoś robi za długo i jest dobry będzie kradł,a jeszcze jak masz pojęcie o autach,to Cię prześwietlą dokładnie,szczególnie pracowników magazynu,przerobiłem to w dwa lata w jednej filii w kraju,nawet awansowałem,na brygadzistę magazynu po rok pracy,ale za dobry jak jesteś,i znasz się na częściach,jesteś nie wygodny,a niby wymagają doświadczenia.
Misza 2015-01-29 09:11:31
To chyba zależy od oddziału. Ja zwalniałem się z Natolina z dnia na dzień i kierownik nie robił mi problemu. Powiedziałem, że mam lepszą robotę i było po sprawie.
Misza 2015-02-27 12:02:21
Nie znam Marka S. Kierownikiem kiedy ja pracowałem był Rafał W.
Były 2015-06-28 11:05:50
Inter-Team oszczędzał i będzie oszczędzać na pracownikach a są ludzie co nie mają wyboru maja rodziny kredyty i będą tyrać,to firma rodzinna liczy się ich dobro nie pracownika.
1
Do jutra pracownik 2015-07-08 23:12:56
Pozwole sobie opowiedzieć moją historię związaną z tym pracodawcą z racji, że jutro najprawdopodobniej dostane dyscyplinarkę za wygarnięcie szefostwu jakim jest (usunięte przez administratora) . (mimo to trzymając się klauzuli zatajam dane) Pracuje w tej firmie już kilka łądnych lat, robiłem w dwóch oddziałach. Na początku było spoko. Wpadły premie gotówkowe na świeta 2012r. 300zł plus wypłata 1600 + po niecałym roku za uznanie w sprzedaży dla całego oddziału po telewizorach 50cal i talony media markt ,kina domowe i inne duperelki (tylko osoby zatrudnione na etat czyli w wypadku pierwszej placówki całą załoga wliczjąc kierowców i magazynierów). Ludzie i klimat tam był spoko, nie narzekałem z racji że byłem świeżakiem sprzedawcą. Po 18 miesiącach z racji potrzeby zmiany miejsca zamieszkania poprosiłem o przeniesienie do innego oddziału. Kierownik okręgowy kłamał mnie w żywe oczy, że jest to niewykonalne chyba, że zostane przeniesiony na magazyn za stawke 1200 netto. Cóż nie miałem wyjścia złożyłem wypowiedzenie i po miesiącu zostałem zatrudniony w innym oddziale na tym samym stanowisku. Po 3 miesiącach dostałem podwyżkę 200zł w zamian za przejęcie części obowiązków kierownika. Dodatkowo usłyszałem od niego, że nikt nie zarabia w jego placóce wiecej niż2000zł co też było kłamstwem. Tu dopiero odkryłem co to oszczędności!!! Od roku pracownicy z racji potrojenia obrotów domagają się większego kosza na śmieci! Firma robiąca obroty ponad milion netto na miesiąc nie chce wydać 28zł więcej na śmieciaży i upycha śmieci w mały zielony kosz 200L co potrafi zapełnić zwykła rodzina a reszta jest zabierana przez pracowników i przez nich palona. Koledzy z magazynu pracują przy temperaturze 40stopni! Mam nawet foty termometru, pracodawca nie zapewnia im pitnej wody (fakt jest kranówa) i ich śmieszne premie idą w całości na wode. Brakuje narzędzi biurowych i uwaga długopisów, doszło do tego, że kierownik łaskawie przywiózł ledwo piszące bo akurat miał sporo w domu. Podsumowując wszystko zależy od tego na kogo sie trafi. W pierwszym oddziale kierownik miał umowe na etat, stał za pracownikami murem nie bał się zatwierdzać premii gdyż nie zarabiał dodatkowo tak dużo z obrotów i różnicy wydatków firmy jak kierownik drugiej placówki gdzie wszyscy poza handlowcami mają go dość. Teraz tylko czekam co da jutrzejszy dzień i wraz z otrzymaniem wypowiedzenia z miłą chęcią wykręce numer do okręgowego inspektoratu pracy i podam dużo ciekawsze machloje tej firmy.
4
Były 2015-08-14 18:37:37
Wypłacają pensję terminowo,za duża firma żeby kombinowali,o to się nie martw,ale dostaniesz ochłapy,tak ochłapy,pensja to jakiś żart,nie utrzymasz rodziny za to,dla studenta to praca dobra jak u mamusi mieszka,ale nie dla ludzi co maja rodziny,no i zasuwasz za 1500,1600 na magazynie jak za 3000 tyś tyle roboty,wykończyć się idzie,dlatego takie rotacje,ludzie uciekają,nie namawiam nikogo żeby tam nie pracował,tylko ostrzegam.
1
Pracownik 2015-08-17 11:18:05
Firma nie jest pro rodzinna. Pomijam oczywiście stanowiska kierownicze. W Rzeszowie teraz szukają 2 na sprzedawce bo się zwolnili. Sam też się wyprowadzam wiec zawczasu warto złożyć.
Rz3 2015-11-08 18:56:23
Witam wszystkich, obecnie pracuje w Inter teamie i nie ma tragedii... Praca na umowę zlecenie 1650 po potem umowa o pracę za 1900 plus premia, premia jest gdy nie chodzisz na zwolnienie albo uż. Awans wygląda tak ze z jednej funkcji zbierajacego towar możesz przejść na pracownika towar pakujacy gdzie jest jeszcze ciężej a dostajesz 200 zł czy 100 podwyżki
Bobas 2015-11-09 19:09:25
@Rz3: Jak nastąpi to "potem" (czyli stała umowa) to daj znać. Jeśli nastąpi.
Dirty Harry 2015-11-12 00:05:23
Czy ktoś może podzielić się opinią lub opiniami o oddziale Inter-Team w Słubicach?
Co jakiś czas pojawiają się oferty pracy do tego oddziały na sprzedawcę i koordynatora sprzedaży. Jakie są wymagania, obowiązki, wynagrodzenie, atmosfera w pracy itp.
nowy 2015-12-04 08:12:28
w Natolinie wyciągnięcie 2000 nie stanowi problemu. 8 godzin + 2 soboty więc o czym Michał Ty piszesz ?
michał 2015-12-04 21:29:54
Piszę o pracy w oddziałach - szczególnie o "nowo zatrudnianych" osobach. O ile w tej firmie nigdy nie było kokosów to od około roku firma zaczęła przeradzać się w obóz pracy - zwalnianie osób na etatach, zatrudnianie na śmieciówki za śmieszne pieniądze (obiecując "kokosy").
Najzwyczajniej ludziom "na górze" odwaliło już kompletnie - jedyne czym się @nowy kierują to tabelkami z zyskiem kosztem pracowników.Nie biorą pod uwagę, że wieści w branży rozchodzą się szybko i fachowcy od tej firmy będą trzymać się z daleka - a efektem niewykwalifikowanej i szybko rotującej kadry będą straty i zminimalizowanie pozycji Inter-Team na rynku. Ale z tabelek takie rzeczy nie wychodzą.
1
michał 2015-12-09 19:21:35
@dariusz - nie ma wyboru (tzn jest w czasie rozmów kwalifikacyjnych kiedy to wszystko jest tak przedstawiane, że człowiek myśli, że trafił do firmy idealnej): nie podoba się to wyp..aj. Dopóki ludzie będą się godzić na śmieciówki za grosze to dotąd będą wykorzystywani.
1
ITR 2016-02-08 16:40:02
@kondzik - owszem, u nich liczy się podejście do pracy: jeśli masz takie podejście, że chcesz tyrać na śmieciówce za grosze to liczy się dla nich jak najbardziej.
O awansie, podwyżce czy stałej umowie słyszy się jak najbardziej: w czasie rozmowy o pracę, bo potem to jedynie można sobie to powspominać. Co prawda można się również o to upomnieć ale śmieciówka zamienia się wtedy na bezrobocie.
Najgorsza firma w branży!!!
1
NIck 2016-04-09 09:35:08
Witam wszystkich, w szczególności pracowników Inter-Team czytających opinie o ich firmie na gowork.pl. Mam aktualizację do noty: "Do jutra pracownik - 2015-07-08 23:12:56"

Pragnę także podziękować portalowi gowork.pl, który to przyczynił do poprawy warunków pracy w moim oddziale. Adnotacja z dnia 08.07.2015 przypadkiem została zauważona przez decyzyjne osoby naszej firmy także w centrali, co zaowocowało zmianą podejścia do szeregowych pracowników w naszej filii. Ogólnie personel trzyma sztamę, jest ciężko i trzeba mieć to coś, żeby wynegocjować wysoką pensję, ale z całym sercem polecam tam pracę. Kasa zawsze na czas...
rabata 2016-04-17 13:15:02
@kas - jeśli śmieciówka za grosze to dla ciebie atrakcyjne warunki pracy to jak najbardziej polecam. U konkurencji sporo wyższe zarobki i to na etacie.
1
prezes inter team 2016-10-19 18:31:33
wez bo ze śmiechu dostane zajadów :]
kas 2016-10-19 21:28:00
zależy na jakie stanowisko chcesz aplikowac ale to fajnie, że agencje pracy rownież daja socjal
Zostaw swoją opinię o Inter Team - Natolin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Inter Team