brak logo

Heinz Plastics Polska

Działdowo

Opinie o Heinz Plastics Polska

anonim 2009-03-30 10:39:37
anonim - 2009-03-29 16:32:07

nie trzyzmianowym ,ale czterozmianowym systemie i nie za 900zł ,ale za 800

System trzyzmianowy czterobrygadowy ...... Może lepiej zmień prace skoro jest taka zła (za 800zł) ja bym tam nie siedział ale widocznie potrafisz tylko narzekać i szacunku dla siebie nie masz .
anonim 2009-04-01 11:42:19
W tej firmie ludzie są zastraszani i muszą się podorządkować bo jak nie to wynocha ....Nie wolno wypowiadać co się myśli , każdy każdego traktuje jak coś gorszego , jak głupka. Wszyscy wzajemnie się obgadują i naśmiewają....... Tu się strasznie pracuje
anonim 2009-04-01 19:59:42
Zwłaszcza kobiety sie zle traktuje , jak zło konieczne.Kobiety u nas pracują najciężej a chłopaki sie lenią i śpią w nocy po kątach.
anonim 2009-04-01 20:08:59
żeby nie kobiety to ta firma by już dawno się rozpadła ,bo tylko one pracują na produkcji ,a facetów brak zastanawiające dlaczego -pewnie dlatego ,że (usunięte przez administratora) na te grosze
anonim 2009-04-02 09:34:23
Pewnie jak facet ma zarobic 900zł to by byl głupi zeby tam siedział ,to kuronia ma 500 i siedzi w domu,jeszcze troche to zadnego faceta tam nie zobaczymy.
anonim 2009-04-02 20:44:36
ciekawe kto jest taki mądry i napisał że w zakładzie zostały same ślepe i głuche osoby .napisz kogo masz na myśli.podaj konkrety
anonim 2009-04-02 21:34:49
pewnie hjakiś brygadzista tak uważa , ale oni mają swój świat
1
anonim 2009-04-02 23:04:18
anonim - 2009-04-02 21:34:49

pewnie hjakiś brygadzista tak uważa , ale oni mają swój świat

pewnie napisała to jedna ze zwolnionych osób?
anonim 2009-04-03 00:07:45
anonim - 2009-04-02 23:04:18

anonim - 2009-04-02 21:34:49

pewnie hjakiś brygadzista tak uważa , ale oni mają swój świat

pewnie napisała to jedna ze zwolnionych osób?

świstak bo sreberka mu się skończyły.
anonim 2009-04-03 15:18:44
Witam. Ja akurat osobiście się z tym nie zgodzę! Każdy pracuje tak samo- w miarę możliwości oczywiście! Facet jest tylko jeden w każdej brygadzie- pomijając teraz IV Brygadę! A co do spania, to oczywiście śpią- ale niektórzy Brygadziści i ich zastępcy!
anonim 2009-04-03 15:35:38
Moim zdaniem ostatnie zwolnienia były zrobione" profilaktycznie! Bo jaki jest w tym sens, skoro w jednej z brygad zostały zwolnione 3 osoby, które miały umowę na stałe, a teraz robią za nie 3 osoby na zlecenie?!! W firmie są IV brygady, najwięcej zwolniono oczywiście w IV, bo brygadzista to [usunięte przez admina]i gęby nie potrafi otworzyć i ma swoich ludzi za nic- bo co go to obchodzi czy będzie miał jednego człowieka w brygadzie czy pięciu? W końcu to nie on będzie przy tych maszynach robił!!!! W innych brygadach zwolniono po jednej osobie lub wcale, bo inni brygadziści starają się dbać o swoich ludzi i sobie nie pozwolili, a majster IV brygady... dał sobie zwolnić jedynego faceta z produkcji! BEZ KOMENTARZA!!!
anonim 2009-04-05 18:59:45
anonim - 2009-04-03 15:35:38

Moim zdaniem ostatnie zwolnienia były zrobione
Ten "Facet" to była kobieta..........a tak naprawde to kobietom nie dorównywał .
anonim 2009-04-07 06:22:15
byle jaki chłop to nawet flip-topa nie zamknie więc zastanów się co piszesz bo jak narazie to tylko kobiety potrafią pracować w tej firmie
anonim 2009-04-07 11:03:14
tak z tym się zgodze że majster z IV brygady dał ciała ja młoda " pani" jego nie obchodzą i nie obchodzili ludzie tylko się gdzieś ukryć , pośmiać i pospać , i ludziom roboty dowalić...
anonim 2009-04-07 11:11:27
na robocie to sie troche zna ale żeby uszykował to go najpierw znakezć trzeba a potem poczekac zanim zechce przyjść... tem brygadzista z IV br.
anonim 2009-04-07 17:33:30
Dajcie spokój biednemu majstrowi , niech se chłopak spokojnie do roboty przychodzi , 8 godz odpęka i do domu ... tak pracuje jak mu płacą.... jak każdemu zresztą ....pokażcie jednego sumiennego - sprawiedliwego sposród wszystkich.... !!! każdy robi to samo no i nie tylko na IV brygadzie są problemy
anonim 2009-04-07 23:12:46
Coraz to ciekawsze opinie pojawiają się na forum. Przybierają charakteru wręcz tragikomicznego. Większość "wypowiedzi" czy też "opinii" pochodzi prawdopodobnie od byłych pracowników. Nasuwa się pytanie : dlaczego akurat właśnie te osoby zostały zwolnione w pierwszej kolejności ? Wątpię aby zwolnienia opierały się na zasadzie jakiegokolwiek "losowania".Podejrzewam, że żadna z osób wypowiadających się niepochlebnie na temat działu utrzymania ruchu, magazynu, brygadzistów itd nie odważyła by się stwierdzić : byłem/am pracownikiem idealnym i nie można mi nic zarzucić. Nikt jak dotąd nie poruszył tematu pracowników z produkcji ( i niech tak pozostanie - bo będzie to z całą pewnością początkiem kolejnej serii wzajemnych oszczerstw). Właściwe każdemu kto pracuje, pracował w HPP można by "przypiąć łatkę" z różnych, czasem nawet błahych powodów. Pozorna anonimowość wypowiedzi sprawia, że pojawiają się tu czasem bezpodstawne oszczerstwa. Zastanówcie się proszę nad kolejnymi opiniami...
Była pracownica 2009-04-09 23:03:29
Kierownictwo i cały nadzór zachowują się jak dzieci!Pracowałam tam kiedyś,miałam 4-5maszyn a wypłata...śmiech na sali marne 720zł na umowę zlecenie.Kartony ciężkie,musiałam sama na palety ustawiać bo brygadzista i zastępca spali w kanciapie.Zero szacunku dla pracowników!A osoby pracujące wtedy na umowę stałą traktowali nas jak śmieci.Totalna żenada.Kobiety same musiały czyścić maszyny bo vrygadziście się nie chciało!
Bunia 2009-04-09 23:12:15
Słuchaj...a ty jesteś takim wzorowym pracownikiem??wątpię...człowiek się stara..robi wszystko co mu każą..nawet ponad normę jak sławne 9 kartonów flip-topów na zmianę i co z tego ma??(usunięte przez administratora)Jak mieli zwolnić to i tak zwolnili.
anonim 2009-04-10 22:43:06
zgadzam się z bunią ma racje!!!!!!!!!!!!
anonim 2009-04-10 23:13:59
Jak się wam nie podoba w HPP to droga wolna mykajcie z tego zakładu a nie oczerniacie innych ludzi ,,,, co to ma być(usunięte przez administratora)
2
anonim 2009-04-12 18:28:17
masz racje w każdym dziale jest jakiś problem
anonim 2009-04-17 14:54:40
jak tam może być normalnie, jak pracuje tam ktoś taki jak TY?!!!
anonim 2009-07-25 21:40:04
problem papierosów nie ma zginąć bo jest wyznaczone miejsce do tego no ale ty może jeszcze nie wiesz tylko się wymądrzasz na temat brygadzistów i (usunięte przez administratora) a sam albo sama na pewno jesteś fer i dlatego braknie ci odwagi , żeby iść i powiedzieć wprost o co chodzi no ale ,żeby to zrobić trzeba być bez skazy a więc następnym razem przemyśl to co piszesz no chyba ,że myślenie sprawia ci trudność ..............
pracownik 2009-09-04 12:35:03
ciekawe kto usunął mój ostatni wpis?może kierownik...tej firmie nic nie pomoże chyba że zmieni się kierownictwo.niech dalej przymykają oczy.jeszcze trochę (usunięte przez administratora).co panowie na to?czasem przydałoby się zorganizować spotkanie z pracownikami produkcji a nie przez osiem godzin siedzieć w biurze.
all 2009-12-08 18:21:05
Świąteczne premie to totalna pomyłka ( kwoty wstyd podawać). Pomimo znakomitej kondycji finansowej firmy, pracowników niestety wciąż się nie docenia. Gratuluje pomysłodawcy bożonarodzeniowej "zapomogi" (inaczej nazwać tego nie potrafię i nie mogę)
Były pracownik 2013-03-15 14:40:29
Określając firmę Heinz mogę streścić to w jednym zdaniu: syf, kiła a niedługo będzie i mogiła z tej firmy!!!
No name 2013-08-20 08:43:42
Z tego co słyszałem to nadal jest tak samo: nie szanują ludzi itp. Paść tak szybko to ta firma nie padnie,
anonim 2013-09-06 13:05:57
Jesteś obwiniany za problemy spowodowane przez innych pracowników,
otrzymujesz groźby zwolnienia z pracy przez kierownika.
Zarobki takie same wymagania duże a podwyżka 0.20 gr brutto,premia 40zł brutto śmiechu warte.
1
żeluś 2014-03-21 21:31:17
w sumie to racja. Ale jak zdarzają się nadgodziny to jak są one płacone? jakaś ekstra stawka czy normalna godzinowa?
2
Kevinek 2014-04-16 01:01:19
To dziwne zachowania przyznam z tym rozdzieleniem obowiązków. Każdy od samego początku powinien być przygotowany na swoje..
Mol 2014-06-20 09:56:14
Widocznie nie wszędzie ład i porządek się sprawdza. Heinz ma swoją koncepcję pracy, która może u nich funkcjonuje całkiem nieźle.
Były pracownik 2014-07-10 15:40:21
Co bym nie napisał i tak zostanie storpedowane, natomiast powiem to tym wszystkim którym może przyjść do głowy najgłupszy pomysł zostania pracownikiem tejże ,,firmy":

TRZYMAJCIE SIĘ OD NIEJ Z DALEKA,
3
były pracownik 2014-10-08 09:41:33
Jesteś obwiniany za problemy spowodowane przez innych pracowników,
otrzymujesz groźby zwolnienia z pracy przez kierownika p.Marka tak to prawda a jeszcze lepsze to że nie przebiera w słowach wulgarnych.Taka jest postawa kierownika do stosowania mobbingu w pracy.
bbbb 2014-10-24 17:22:50
sprawdz ile jest zlecenia i jak czesto sie zmienia
pestka 2014-11-17 14:55:50
pracowalam i moge powiedziec manijactwo i oszustwo.klamia obiecuja ze 8 na godz.pracowalam 3 dni i zrezygnowalam.po 3 dniach pracy zapytalam o stawke godzinowa okazalo sie ze 4,2o masakra oboz pracy
wari 2015-02-14 17:22:03
ktoś sobie z Was jaja robi a Wy to w taki łatwy sposób łykacie. Ech trochę żal tego wszystkiego moim zdaniem. Oczywiście stawka nie est wysoka... nie chce tu mówić o konkretach , ale myślecie że ludzie siedzieliby w pracy po 8-10 godzin za około 30-40 złotych ? przecież na żebraniu można lepiej zarobić
pracownik 2015-04-02 17:02:48
Czyżby ktoś z biura się wypowiedział?? Firma ta rzetelnie zapracowała sobie na miano najgorszego zakładu w okolicy. 8zł brutto to jeden z wielu przywilejów przysługujących pracownikowi :) Szczerze nie polecam zakładu.
Wasz kochany pracownik.
pracownik 2015-04-02 17:14:41
Tu się zgodzę z przedmówcą. Zakład, który generuje naprawdę milionowe przychody w skali roku w pojedynczych placówkach, podnosi pensje pracowników o 10-40gr brutto rocznie. Tak samo z dodatkami świątecznymi ta firma po prostu ośmiesza się doceniając w ten sposób pracowników. Za spędzanie wigilii i innych ważnych świąt w gronie butelek w tak fałszywej atmosferze, którą stworzył ten zakład poprzez nagabywanie powinna być jakaś rekompensata...
pracownik 2015-04-02 17:25:12
Wiem z doświadczenia, że na dłuższą metę zostają tam tylko kobiety, które planują dzieci lub już je mają. Zostają jeszcze starsze sortierki, które z racji wieku miały by ogromny problem ze znalezieniem kolejnej pracy. Reszta myślących ludzi traktuje tą pracę jako alternatywę pomiędzy szukaniem innej pracy z racji ogromnej rotacji pracowników.
Szkoda, że niegdyś tak renomowana i szanowana firma, która latami pracowała na swój wizerunek straciła go w tak krótkim czasie.
pracowniczek 2015-04-02 17:34:20
Siema, płaca poszła trochę w górę bo nikt nie chce przychodzić do tej firmy, co liczy się z tym, że to będzie max 10zł brutto. Pracownik z doświadczeniem, który uczy nowych ma mniejszą stawkę. Co do premii "motywacyjnych" z moich doświadczeń i obserwacji, śmiem twierdzić, że jest to dopełnienie do stawki godzinowej, żeby osiągnąć płacę minimalną. Premia służy tu w sumie tylko do zastraszania pracowników, by pracowali na poziomie zadowalającym firme, bo nikt nie chce dostać 800zł wypłaty bez tej "premii"
bylypracownik 2015-04-13 14:42:02
Ludzie niszcza i ponizaja sie nawzajem ,kierownictwo ZK ma parobow gdzieś,jedna wielka mafia ,8 h bez przerw a główne Kierownictwo mimo skarg nic z tym nie robi.Pomijac wyplate sa ta prace gdzie nie dlugo na tasmach beda staly 3soby to atmosfera na zmianach tragiczna ..STRZESZCIE SIE LUDZIE HUTY!OBÓZ PRACY .Beda robic tylko CI z kredytami albo rodzina na utrzymaniu bo boja sie ,ze innej pracy nie znajda. swiadczy o tym liczba osob zwalniajacych sie(rowniez tych pracujacych parenascie lat) juz nie wspominajac o tych ,ktorzy gdy maja mozliwosc przejscia na hale na lepsza umowe odrazu dziekuja firmie za wspolprace.Jesli odejda Ci,ktorzy dlugo pracuja i CHCA PRACOWAC (a nie maja sily psychicznie wytrzymac)a nastepni nie chca przyjsc cIekawe kto bedzie pracowal...Coraz wiecej zwolnien lekarskich od Lekarzy Specjalistow czyt.Psychiatrow tez nie daja do myslenia.KOTROLE KONTROLE jeszcze RAZ RZETELNE KONTROLE i sprawdzenie jak sie pracuje od strony pracownikow produkcji TYLKO ICH URATUJA.
5
pracownik 2015-10-02 19:56:46
To co tam się dzieję to powino być opisane w gazecie i brak uwagi żeby przyjechała ale to da się zrobić już nie długo co nie kturzy pracownicy z brygad zapomnieli co robili na początu a co teraz robią płakać się chcę.Ta firma śmiechu warte
były pracownik 2015-10-03 23:00:49
nie wypisujcie tego co oczywiste , a róbcie coś z tym UWAGA to dobry pomysł
łowca B. 2015-10-21 21:10:42
Witam, czy to prawda, że szykują się nowe inwestycje? Nowy zakład. Warto do was aplikować?
sanio 2016-02-11 23:49:35
byl u mnie osobnik co jego syn w tym plastyku pracuje 800zl na miesiac otrzymal ojciec jego jest w ku r wiony bo nawet tej minimalnej nie ma po co tam chodzi do pracy a ty tu facet tak zachwalasz no zaklad troche lepszy od krymaru bo tam pewne 700zl miesiecznie a tu 800zl o polski biznes ludzie powinni d u p e wipiac znaja jezyki angelski niemiecki za odra mnostwo jest pracy 1500e ma na miesiac pojedzie dalej przekroczy nawet 3000euro i czego tu szukac w austri szwajcarii tez dobrze placa kraje zachodnie ksztaltowaly sie 70lat zyja lepiej nie w stresie za 800zl tu jest w polsce dziki kapitalizm i nadal ciemnote ludziom wciskajaza duzo administracji za duzo rencistow wkurza mnie troche to ze komisja lekarska w grupie kilku lekarzy przyznaje rente z chwila otrzymania gosciowa podejmuje prace i jeden lekarz podpisuje zdolnosc do pracy przekreslajac automatycznie komisje lekarska i takiemu renciscie zaklad da 800zl plus renta ma 1500 to nie powinno byc chory wypadles z rynku pracy lecz sie i 2 sprawa przy takiej komputaryzacji jest mocno rozbudowana administracja w kazdym biurze mnostwo siedzi ludzi nei produktywnych pobieraja gaze po 3000zl albo i wiecej a ten robal 800zl nie nie ito ma byc dobrze w kraju stara zasada nie rabotajesz nie kuszajesz w niemczech administracja jest ograniczona praca praca fizyczna to daje pieniadze bylem w banku w niemczech sa 3 automaty bankowe jeden do sprawdzienia stanu konta 2 do pobrania pieniedzi z konta i operacje rachunkowe 3 automat do przelewu na inne konto tam kolejek nie ma to funkcjonuje jest 1 osoba dyzurujaca obok w pomieszczeniu jak kto ma jakie problemy ona wszystko zalatwia ja dobrze jezyka neiznam i zalatwilem jestem zadowolony pytanie mam kiedy ten chochol komunistyczny w polsce zniknie powroci normalnosc i beda placic nie 800zl a prezasi po 12000zl i administracja wysmienite gaze pobierac a robol niewolnikiem wlasnego zycia
nikon 2016-05-13 20:18:58
nie wierzę @sanio, w Polsce tak się nie płaci, szczególnie w takich firmach jak Heinz. Nie przesadzajmy, normalnie prokuratura by się tym dawno zajęła. Bo taki zarobek to nawet na PIP za dużo.. Zwłaszcza, że jesteś jedyną tutaj osobą, która rzuca taką stawką.
sanio 2016-12-05 12:48:56
co za bzdury odpisujesz ojciec jednego syna to mnie mowil co w tej firmie pracuje a 2 taka firma co pewne 700zl placi na miesiac to krymar ilowo osada corka tam pracowala i taka pesje miesieczna otrzymywala wiec co facet za bzdury komentujesz corka obecnie w wipasz mlawa pracuje ma na reke 2100zl 3 x tyle co krewetki ruskie do krewetek przyjada miesiac i odjada bo panie za takie pieniadze to i na ukrainie zarobie a ty o dzialdoskiej firmie odpidujesz ze takiego miesiecznego zarobku to nie ma a jednak jest ten chlopak sie zwolnil pojechal do norwegi stary byl u mnie obecnie sobie chwali 12 tys miesiecznie zarabia zadowolony jest
sanio 2016-12-05 12:49:22
co za bzdury odpisujesz ojciec jednego syna to mnie mowil co w tej firmie pracuje a 2 taka firma co pewne 700zl placi na miesiac to krymar ilowo osada corka tam pracowala i taka pesje miesieczna otrzymywala wiec co facet za bzdury komentujesz corka obecnie w wipasz mlawa pracuje ma na reke 2100zl 3 x tyle co krewetki ruskie do krewetek przyjada miesiac i odjada bo panie za takie pieniadze to i na ukrainie zarobie a ty o dzialdoskiej firmie odpidujesz ze takiego miesiecznego zarobku to nie ma a jednak jest ten chlopak sie zwolnil pojechal do norwegi stary byl u mnie obecnie sobie chwali 12 tys miesiecznie zarabia zadowolony jest
sanio 2016-12-05 12:53:42
co za bzdury odpisujesz ojciec jednego syna to mnie mowil co w tej firmie pracuje a 2 taka firma co pewne 700zl placi na miesiac to krymar ilowo osada corka tam pracowala i taka pesje miesieczna otrzymywala wiec co facet za bzdury komentujesz corka obecnie w wipasz mlawa pracuje ma na reke 2100zl 3 x tyle co krewetki ruskie do krewetek przyjada miesiac i odjada bo panie za takie pieniadze to i na ukrainie zarobie a ty o dzialdoskiej firmie odpidujesz ze takiego miesiecznego zarobku to nie ma a jednak jest ten chlopak sie zwolnil pojechal do norwegi stary byl u mnie obecnie sobie chwali 12 tys miesiecznie zarabia zadowolony jest jeszcze jedno maszyny jakie sa w zakladzie musza miec certyfikat ce dozur techniczny oraz normy iso takie wymogi unni sa wiec zadna z maszyn takiego czegos nie ma inspektorzy utd z olsztyna w krotce zajada bo juz do malych zakladzikow zajezdzaja jak nie ma cemaszyna kierunek zlaom llikwiduja wszystko ce to bardzo kosztowny znak szykujcie sie na kuronia lub torba i za granice kraju
Zostaw swoją opinię o Heinz Plastics Polska - Działdowo
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Heinz Plastics Polska