brak logo

SPIN

Szczecin

Opinie o SPIN

:( 2010-02-08 16:58:18
Ja tam przepracowałem baaaardzo dużo czasu...( usunięte przez administratora ). Na szczęście ten etap mam za sobą. Pozdr.
1
Stefan 2010-03-15 00:33:47
A wiecie co w tym wszystkim jest najsmutniejsze? Piszemy te posty... lamentujemy i narzekamy a i tak nam to nic nie da. Szefowie maja własne poglądy, własną politykę firmy i niczego nie zmienimy. Jedyne co możemy zrobić umieszczając te wpisy to mieć nadzieję, że przyszły potencjalny kandydat do tej pracy zastanowi się dwa razy zanim "wdepnie" ( usunięte przez administratora ). Płaca jest naprawdę godna... ale pożałowania. Eh... nie ma sensu dalszych wywodów .... żałuję czasu spędzonego w tej firmie.
1
Śnieżynka 2010-03-22 22:41:21
No!!! w końcu ktoś pokazał, że ma "jaja"! ! ! Jestem z was wszystkich dumna, mam tylko nadzieję, że coś to zmieni! Chętnie napisała bym coś od siebie ale w waszych wpisach jest tyle prawdy a jednocześnie goryczy, że ja już odpuszczę! ( usunięte przez administratora ) to tyle... Raz jeszcze gratuluję!!
1
Prosiaczek 2010-06-03 23:53:24
W zasadzie się nic nie zmieniło, aktualizuję po prostu listę :)
2
anonim 2010-06-30 14:09:50
Hmmm...dobrze ze istnieja takie portale bo jutro mialem isc (jechac)na rozmowe...( usunięte przez administratora ) to juz prawie 3 lata pracowalem wiec znam temat z tym ze po drugiej stronie tego pieknego miasta:Dpozdrawiam
Andy 2010-07-27 23:16:11
WOW . . . ktoś musi strasznie nienawidzić tej firmy.
1
ja2 2010-08-27 09:10:43
Nowosc w firmie Spin- nie chcesz lub nie mozesz zostac po godzinach, kzywo sie spojrzysz na kierownika lub zwrocisz mu na cokolwiek uwage, licz sie z tym ze kierownik postraszy cie zwolnieniem lub pobiegnie na skarge i w ten sposob zalatwi ci to zwolnienie.Przyszly pracowniku zatrudniasz sie na wlasne ryzyko przemysl to
1
: ) 2010-12-31 15:19:40
W tej firmie nigdy już nic się nie zmieni.To miejsce zabija w człowieku chęć do czegokolwiek.
2
Nowy 2011-01-20 14:52:35
Witam wszystkich i mam pytanie czy w całej firmie panuje taka niezdrowa atmosfera czy tylko na Produkcji . Jak to wygląda w działach technicznych, handlowym ?
1
anonim 2011-01-20 20:12:22
Atmosfera w firmie jest tragiczna o czym mogą świadczyć ostatnie odejścia zarówno handlowców jak i pracowników produkcji.
1
Sebastian 2011-01-21 17:49:57
Dziś złożyłem wypowiedzenie i w zasadzie nie będę tego wszystkiego komentował, bo nie ma sensu! dziękuję, do widzenia!
1
nowy 2011-01-23 19:35:42
Witam wszystkich opinie nieprzychylne ja jednak jestem człowiekiem który woli sam się przekonać i dać opinie własną . Mam zamiar rozpocząć prace w tej firmie w dziale technicznym. Jakieś rady, doświadczenia coś o profilu pracy. (bez głupich komentarzy typu „daj sobie spokój” ).
1
? 2011-01-24 06:58:44
To się przyjmij, popracuj, i daj opinie własną...
1
gabryś 2011-01-28 01:00:32
Dokładnie! Najlepszym sposobem będzie dostanie się do firmy i zapoznanie się z atmosferą tutaj panującą osobiście. Dodam tylko, że rekordzistka (zdaje się, że na produkcji) wytrzymała... 45 minut. Pozostałe rekordy szacują się od 1 do 3 dni. Pozdrawiam i gratuluję odwagi tym, którzy przyjdą tutaj pracować czytając te wszystkie opinie.
1
PR 2013-07-16 08:32:26
Rynek budowlany zmienia się, praca jest zawsze, czasami jest jej więcej że trzeba zostać po godzinach, czasami kończymy o 15:30.
1
PR 2013-07-16 08:34:13
Umowa o pracę.
1
szukacz 2013-08-17 22:58:17
ciekawe jest to, że ogłoszenia w których poszukujecie do pracy nadal ukazują się na Infoludku.
Firma o ugruntowanej pozycji na rynku musi zmieniać pracowników jak rękawiczki? Nie ma już dobrych pracowników w okolicy? to wszystko pozostawia wiele do życzenia. [usunięte przez moderatora]
1
PR 2013-09-17 08:40:14
Pracowników nie zmieniamy jak rękawiczki. Ostatni przyjęty doradca handlowy, pracuje z nami od roku (na umowę oczywiście). Poszukiwania kandydatów na stanowiska handlowe podyktowane są raczej rozbudową działu handlowego. Tworzymy nowe miejsca pracy. Nadal poszukujemy przedstawiciela handlowego ze znajomością języka niemieckiego oraz doradcy handlowego. Pozdrowienia.
2
PR 2013-11-12 15:10:27
Nie, Spin, produkcja rolet, żaluzji, bram....osłon przeciwsłonecznych.
3
PR 2013-12-23 10:19:16
Wyślij nam swoje CV, na stronie www.spin.szczecin.pl znajdziesz wszystkie potrzebne dane.
2
były 2014-01-17 20:03:08
(usunięte przez administratora)...pracowalem to wiem jak jest .....pracownik traktowany jak za sredniowiecza ...firma leci na psy ..brak zamowien...konkurencja nie spi i nie ma cen jak z kosmosu a pracownikom grosze(usunięte przez administratora) chca placic
CZarny chcialby aby ludzie mowiacy perfekt po niemiecku czy angielsku zarabiali po 1800
PR 2014-02-24 09:59:58
Języki w dzisiejszych czasach to podstawa, jeden dodatkowy prawie każdy zna. I tak jak pisze ronson faktycznie nie narzekamy na brak pracy, więc nie mam pojęcia skąd taka informacja. Każda opinia mjest mile widziana, ale nie wyssana z palca.
4
PR 2014-05-29 22:27:26
Odpowiadając na pytanie bosaka ..... aby można było potwierdzić lub zaprzeczyć Twoim obawom dobrze by było abyś napisał jakie one są. Chętnie odpowiemy.
1
czarny 2015-02-02 01:00:44
wiesz co @koło fortuny, jeśli chodzi o kasę w SPINIE to zależy na jakie stanowisko masz zamiar aplikować, bo od tego właśnie bardzo wiele w tej kwestii zależy. Po za tym powinieneś zacząć od istotniejszej kwestii na początek. Czy właściwie firma kogoś obecnie poszukuje do pracy , bo z tego co wiem to raczej nie...
1
ardwark 2015-02-09 12:24:06
powiem tak- dlugo tam nie pracowalem ale to firma ponadpzrecietnie frajerska- i to nie tylko moje zdanie. obciazono mnie kosztami uszkodzenia spzretu ktore ani nie wyniklo z mojej winy ani w zasadzie z niczyjej -od zwyczajne zmeczenie materialu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] takie skurwiale kołchozy
1
Michał Staut 2015-02-11 10:15:09
W takim razie twierdzisz kolego, że sprzęt budowlany rozsypał się sam z siebie, a ty nieszczęśniku niestety znalazłeś się obok i wina padła na Ciebie. Pytanie brzmi: czy można było zapobiec temu zdarzeniu? Odpowiedź brzmi TAK. Nie pomyślałeś, zrobiłeś, uszkodziłeś to płacisz. Tak jest wszędzie. Dziękujemy za wyświadczenie przysługi rezygnując z pracy u nas. Szukamy pracowników, którzy chociaż potrafią utrzymać puszkę z farbą. Zadanie Ci przydzielone niestety Cię przerosło. Powodzenia.
3
ardwark 2015-02-16 18:52:48
Widac u przedmowcy stara prawde ze wyksztalcony nie znaczy myslacy jesli nie rozumie prostego faktu ze spzret był wczesniej uzywany pare godzin w niezmienionym stanie po czym stalo sie co sie stalo heh- i w przeciwienstwoe do niego ja znam sie na pracy fizycznej i nie potzrebuje studiow zeby te puszke utrzymac- zenada i zegnam
2
maniek 2015-08-05 10:52:36
Nie polecam! wyzyk na każdym kroku, ludzie uciekają stąd jak tylko zobaczą co jest grane i jak pogrywa sobie jeden z szefów.Radze omijać szerokim łukiem Spinkę.
Michał Kowalski 2015-11-05 19:32:14
Fak, że moja przygoda ze SPINem krótko trwała, ale nic złego przez ten czas u Was mi się nie stało. Atmosfera była ok a ludzie całkiem wporzo :). A hejterstwem nie ma się co przejmować. Jak ktoś do tej pracy się nie nadaje i nie jest w stanie się z tym pogodzić, to zawsze będzie szukał winnych wokół siebie. Życzę wszystkiego dobrego i serdecznie pozdrawiam. :)
PR 2015-11-13 07:59:29
Witam, przykro mi ale to jest firma SPIN produkująca osłony przeciwsłoneczne z okolic Szczecina.
1
Zwykła kobieta 2015-12-11 11:42:10
Mam za sobą wieloletnie doświadczenie jako projekt manager zatrudniałam ludzi i prowadziłam kompletne projekty sprzedażowe ale takiego prostactwa nigdy nie widziałam. Szczerze odradzam udział w rekrutacji zwanej przez firmę badaniem rynku. Farsa firma nie oferuje pracy zbiera cv bo może kiedyś wykorzysta, pytania do kobiet poniżej krytyki a w świetle prawa nielegalne. W firmie nie liczy się ani wiedzą ani umiejętności kandydatów. Rekrutacja obchodzą dzieci i stan cywilny kandydatki nie czytają cv zapraszany osób a jedyne co go zainteresowało to wpatrywanie się w dekolt. Prostactwo i brak profesjonalizmu nikomu nie polecam udziału w tej farsie. Banda buraków dorobkiewiczow.
PR 2015-12-11 14:21:43
Proszę Państwa, o JAKIEJ FIRMIE PAŃSTWO PISZECIE? Firma Spin (z tej strony) pod nazwą SPIN-SZCZECIN to firma produkująca żaluzje , rolety, ogólnie osłony przeciwsłoneczne, firma ze Szczecina. Nie poszukujemy pracowników w Gnieźnie, ani w charakterze elektromonterów. Proszę odnaleźć odpowiednie forum.
1
Alex 2016-01-21 11:44:14
ODCHĘCAM!ODCHĘCAM!ODCHĘCAM! Pracy w Firmie SPIN!!!
Jeżeli masz zamiar pracować w tej firmie, szczerze proszę Ciebie o to, żebyś to przeczytał/a:

Ludzie z którymi się pracuje są fajni ale zero profesjonalizmu i dobrego podejścia do pracownika ze strony kierownika/właścicieli firmy. To jest praca na zasadzie Umowa zlecenie, czyli pierwsze 3 miesiące są OK, a jak już poruszysz temat o Umowę o pracę, to nagle zmieniają o Tobie zdanie i stajesz się pracownikiem który nie wykonuje swoich obowiązków... (I tak w koło, przyjmują nowego na 2-3 miesiące i co chwile zmieniają pracownika po to, żeby nie dawać umowy o prace) Czy to jest właściwe podejście do pracownika?
Takich ludzi żeby było jak najmniej w naszym kraju...
Gdzie tu szacunek do nas pracowników?

Częste wykorzystywanie do innych robót niż umówione, bardzo często zdarza się zamieszanie przez to że "Ci wyżej" cechują się bardzo małym profesjonalizmem i podejściem do pracy.

Jeżeli mi nie wierzysz, spróbuj na własnej skórze

Nie polecam zaczynać pracę w tej firmie, bo to będzie strata czasu.

Pozdrawiam
2
manieka 2016-02-10 12:07:05
A ja wiem , że "zwykła kobieta" mówi o firmie spin z Kurowa. Szefa na rozmowie interesuje tylko czy ma się dzieci , czy zamierza się je mieć. Bo on takich ludzi nie szuka i mówi to wprost, dlatego po okresie próbnym ( o ile da, bo moze mieć focha) daję umowę o prace na 2 lata, po to aby jak kiedyś kobieta zajdzie w ciąże i pójdzie na zwolnienie + urlop macierzyński później nie wróci do pracy, bo wygaśnie umowa :). Starzy pracownicy są na innych warunkach. Co do zarobków to samo- każdy inaczej, ile wynegocjujesz , tyle dostaniesz. Mimo to szef i tak mówi ,Ci , że jest szefem sprawiedliwym (haha) :) Takie lanie wody, masz pracować, bez szkoleń,radź sobie sam. Szef (wiadomo ktory)powinien nauczyć się dwóch rzeczy - szacunku do pracowników i przeprosić się z antyperspirantem. Jedyny plus tej firmy to ludzie i godziny pracy.
1
Współwłaściciel Robert Bobko 2016-03-30 13:16:11
Odpowiadając na Pani zarzuty, chciałbym nadmienić iż obecnie w firmie Spin pracuje wiele kobiet, które urodziły dzieci w trakcie pracy w naszej firmie a po urlopie macierzyńskim powróciły na swoje stanowiska pracy. Jest również wśród nas Pani która powtórzyła to trzykrotnie, tak więc nie sądzę aby problem posiadania dzieci obecnie lub w przyszłości rzutował na zatrudnienie nowych osób. Powiem więcej Panie, które posiadają dzieci mają elastyczny wymiar czasu pracy, ze względu na ich posiadanie. Co do formy zatrudnienia, to jest prawdą że osoby w naszej firmie są zatrudnione na umowę o pracę na czas nieokreślony, określony, lub na umowę zlecenie. Każdorazowo przedstawiamy nasze propozycje formy zatrudnienia kandydatom, podlegają one negocjacją i są uzależnione od rodzaju wykonywanej pracy. Wysokość wynagrodzenia uzależniona jest od rodzaju wykonywanej pracy, stanowiska, umiejętności oraz zaangażowania pracownika w działania na rzecz firmy. Rozumiem Pani gorzkie słowa i mogę je tylko przypisać temu iż nie została Pani przyjęta na oferowane przez nas stanowisko pracy. Wybaczy Pani, że nie odniosę się do zarzutu używania bądź nie używania antyperspirantu, ale zapewniam Panią że wiem co to jest i do czego służy :-). Cieszę się że doceniła Pani ludzi, którzy tu pracują ( bo to Oni stanowią o sile firmy ) oraz godziny pracy. Mamy też wiele innych zalet.... Na przyszłość przed pójściem na rozmowę rekrutacyjną radzę, sprawdzić czym dana firma się zajmuje, oraz poćwiczyć działania na procentach. Pozdrawiam i życzę powodzenia w poszukiwaniu pracy.
1
Marta 2016-03-30 15:30:59
Potwierdzam...12 lat w firmie, jedno dziecko.
2
PR 2016-03-30 15:32:02
Przykro mi laborant to nie w tym Spinie...
Współwłaściciel Robert Bobko 2016-03-30 15:34:55
Po słowach użytych w Pani opisie nawet przez moment nie żałuję że Pani nie zatrudniłem. Pisze Pani że była projekt managerem, czy również wobec ludzi którymi Pani zarządzała używała Pani takich słów jak buraki i prostaki ……. ????? Jeśli tak, to wcale się nie dziwię że obecnie szuka Pani pracy. Chciałbym nadmienić , że nawet jeśli padło pytanie o stan rodziny, to mogła Pani nie odpowiedzieć , zwracając uwagę że jest niezgodne z prawem. Sądzę że zyskała by Pani dodatkowe punkty z zakresu posiadanej wiedzy. Skoro było tak niesympatycznie na rozmowie, którą prowadziliśmy nie wiem dlaczego wytrwała Pani do końca? Zawsze można się pożegnać i wyjść. Na szczęście żyjemy w wolnym kraju i nikt nikogo do pracy nie zmusza. Wygląd zewnętrzny nie ma żadnego znaczenia przy ocenie kandydata. Na przyszłość radzę ubierać się bardziej stosownie do rangi spotkania.
Filip 2016-06-29 08:55:01
Witam.
Moze to nie w tym dziale, ale jako jeden z klientów Spin Kurow nie polecam produktow, doradztwo fatalne,montaz i obsluga dzialu reklamacyjnego i czas reklamacji to talna lipa. Panowie z Pand troche kultury i poszanowania klienta i mniej wciskania kitu.

NIE POLECAM
Klijent 2016-07-15 07:16:34
Firma z zewnatrz jak bajka a w srodku kupaaaaaaaaaaaaa, brak profesjonalizmu brak umiejetnosci monterow.
1
buzia 2016-07-15 23:22:21
Świetnie, ze można liczyć u nich na odpowiedni socjal @chrum. Tego właśnie potrzeba pracownikom, a skoro są zadowoleni z zatrudnienia to pewnie i zarobki dobre.
1
Zostaw swoją opinię o SPIN - Szczecin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SPIN