logo DROGERIA NATURA-POLBITA

DROGERIA NATURA-POLBITA

Błonie

Opinie o DROGERIA NATURA-POLBITA

Anonim 2017-09-21 15:03
To prawda. Jednak nie zwalnia się w jednym dniu całych dwóch zespołów. Moim zdaniem dziewczyny zostały niesprawiedliwie potraktowane. Firma kompletnie nie szanuje pracowników.
3
Byla 2017-09-21 15:46
Ta cała pani MR z zachodniopomorskiego to totalna porażka nie szanuje nikogo tylko uwielbia te kierowniczki które robią za wazyline. Twierdzi ze wszyscy kradną i są nie faer i a ona jaka jest ?? Tylko jezdzi po sklepach i kazdego obgaduje
6
Bazyl 2017-09-21 16:02
Nie znam właścicieli ani pracowników więc ciężko stanąć po czyjejs stronie. Jedno jest pewne firma decydując się na zwolnienie aż dwóch zespołów tym samym musi zatrudnić nowych pracowników, wcześniej ich szkoląc. czy gdyby Ci pracownicy w 100% byli fair wobec firmy to właściciel tracił by czas i energie na przewrócenie wszystkiego do góry nogami. Gdybym był właścicielem tych sklepów nie zwolnil bym wykwalifikowanych pracowników zaangażowanych w to co robią bez przyczyny i tak zapewne postąpił by każdy.. więc coś chyba na rzeczy jest.ale to wiedzą tylko osoby które zostały zwolnione.. co do szacunku....hmmmm od dawna czytam te wpisy i jakos mam wrażenie że te z was które oczerniają na publicznym forum swojego pracodawcę to jakoś szacunku do niego nie okazują.widze że jest to praca jak każda inna..czyli wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.. jeśli czujecie się źle zmieńcie pracę... Hehe.. wówczas być może przeczytam desperackie wpisy o innej strasznej firmie???? pozdrawiam.
7
ktoś 2017-09-21 23:46
Polecam art 30 . 4 Kp ;) . Przy umowie na czas nie określony trzeba podać przyczynę zwolnienia.
Bazyl 2017-09-22 06:23
Oczywiście w tym przypadku masz racje
Wandzia 2017-09-22 09:10
Firma natura to dziadostwo i syf totalny . Mają w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracownika liczy się tylko kasa i nic pozatym . Menadżerka jest nowa i na niczym się nie zna dno totalne . Ucina Uz i etaty a potem się dziwią że takie straty. W Szczecinie te dziewczyny co zostały zwolnione z obu drogerii były zgranym zespołami bardzo fajne dwie ekipy , firma tego pożałuje kwestia czasu.
6
ZZZ 2017-09-22 09:59
Skoro nie znasz pracowników i pracodawców to po co się wypowiadasz?? Skoro w firmie jest tak duża rotacja pracowników to chyba daje do zrozumienia, że coś jest nie tak. Gdyby praca była tak świetna to nie byłoby tak dużej rotacji. MR tak często się zmieniają, że ciężko nadążyć i nie znają totalnie zespołów a tym samym mają gdzieś czy ktoś zostanie czy odejdzie bo to nie one zajmują się szkoleniem nowych pracowników, patrzą tylko na wyniki i nic więcej ich nie interesuje.
6
lo 2017-09-22 14:57
Masz racje pracownikow zmieniaja jak rekawiczki albo ludzie sami odchodza Mr z zachodniopomorskiego takiej MR nie bylo ale wciaz uczymy sie cos nowego
7
&+- 2017-09-22 16:24
Oto co sie dzieje w zachodniopomorskim za nowej MR ktora jest od czerwca zwolnienie sie 7 kierownikow moze o wszystkich nie wiemy pracownikow niezliczona ilosc, zwolnienie 2 ekip ze Szczenina ,ucinanie umow zlecen ,grafiki ktore mijaja sie z celem zmniejszenia strat inw.dzielenia premii przez MR czyli jest telefon i w ciagu 5 min.MR ma rozdysponowane kwoty raz uwzglednia urlop,raz nie.Nie tak to powinno wygladac ,ogolnie pracownicy sa zdegustowani poczynaniami MR
5
Wazelina 2017-09-22 21:33
Jezeli Ci sie podoba praca Mr to zadzwon do niej i jej to powiedz:)
2
Wazelina 2017-09-22 21:36
Jezeli Ci sie nie podoba praca MR to zadzwon do niej i jej to powiedz. Moze skorzysta z Twoich
uwag:)
2
Agata 2017-09-22 21:49
Ja też uważam że pracować w naturze to stracony czas i nerwy . Najgorszy mój czas w życiu niestety uważam że stracony . Dziewczyny omijanie ta firmę jak najdalej bo szkoda życia. Menadżerka jest nowa i nie zna się na niczym a pali glupa . Nie liczą się w ogóle z pracownikiem totalna żenada. Starasz się i nic nikt tego nie docenia to jest straszne ale taka prawda. Nie polecam nikomu .
5
zaniepokojona 2017-09-22 22:17
A wiecie może co sie stało z ekipą z natury z poznania a dokładnie swarzędza?
Tam tez szukaja na nowo całego zespołu ?????
1
Natura 2017-09-22 22:45
Jak to czytam to Bogu dziękuję za swoją Mr...
4
nn 2017-09-22 22:47
Smieszna jestes nikomu sie nie podoba nie widzisz ile jest wpisow to o czyms swiadczy
1
Janusz 2017-09-23 00:34
Bezrobocie niskie po co narzekacie złóżcie wypowiedzenia i idźcie gdzie indziej szukać lepszej roboty. Dlaczego jeszcze pracujecie w Naturze skoro wam tak źle?
5
Anonim 2017-09-23 10:18
Właśnie, co z Poznaniem? Może ktoś coś wie?
Z Koszalina też dziewczyny miały już chyba dość bo cały zespół zwolnił się sam tuż przed inwentaryzacją i Pani Z. musiała tam na momencie pozyskać nowych pracowników. A inwentaryzację podobno odwołać bo nie było ekipy.
3
pyza 2017-09-23 11:00
To w Poznaniu też coś się dzieje? Ludzie masakra!
1
Amelia 2017-09-23 12:11
Niedługo zamkną wszystkie natury bo albo zwalniają z pracy albo ludzie sami odchodzą żenada. Ale uważam że niedługo ta firma padnie ponieważ nie szanują pracowników. Opinie są same negatywne to jest wstyd dla firmy ale na własne życzenie niestety. Szkoda mi dziewczyn że Szczecina ekipy były super . Znam z Szczecin 2 dziewczyny były rewelacyjne Aga i Paulina buziaki dla Was genialne jesteście. Buziaki dla Was .
3
Ona 2017-09-23 13:14
Waszym zdaniem nie jest to dziwne, ze przewaznie poruszany jest tutaj temat regionu Pani Z... Dlaczego nie wypowiadaja sie tutaj osoby z innych czesci Polski ? Tylko u Nas takie ,, rewolucje"? Gora udaje , ze tego nie widzi? Co musi sie wydarzyc, aby ktos zareagowal? Pani Z. Jest zarozumiala i zbyt pewna siebie. Dlaczego jak przyjezdza na wizyty wychodzac ze sklepu nie pokazuje torebki? Ją procedury nie dotycza. Rozwalila zalogi w sklepach, pracownikow z innych Drogerii wrecz ,, zmusza" do wyjazdu na delegacje. Jezeli ktos odmowi, padaja słowa ,, To co nie pojedzie Pani? W takim razie nie mamy juz o czym rozmawiac. Dowidzenia,, Czy tak powinna zachowywac sie osoba pelniaca takie stanowisko ? Prawda jest taka, ze jezdza tylko osoby, ktore liza [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Z. Jezdzi po sklepach i tylko obgaduje pracownikow innych Drogerii. Bardzo nie ladnie jest wypowiadac sie na czyjs temat nie majac okazji poznac go osobiscie. Po rozmowie 5 min. nie jestesmy w stanie poznac czlowieka, a juz napewno nie powinnismy go oceniac.Poprzedni MR Daria, Mariusz oni tez sie chcieli wykazac wiadomo, ale nigdy nie bylo takich ,, cyrkow " jak sa teraz. Nie pamietam aby zwalnialy sie cale zespoly a pracuje w firmie 6 lat.
Chyba do Uwagi trzeba z Tym pojsc, moze jak sprawa zostanie bardziej rozglosniona zarzad w koncu podejmie jakies kroki.
12
Neon 2017-09-26 12:16
Dziewczyny,bardzo mi przykro,że tak Was potraktowane.Możecie napisać jak wygląda praca w WLKP z tą nową MR,bo widzę,że ciężko?Co się wydarzyło w Swarzędzu?Pzdr
1
Inap 2017-09-26 19:27
Natura to jedna wielka bzdura !!! Nie polecam ! Człowiek się stara, robi 5 rzeczy na raz, obsługa klientów, kasa, rozkładanie towaru, wycinanie cenek, dorabianie cen, a nie wspomnę już o tym ile biurokracji jest w tej pracy. I to wszystko za najniższą krajową. Żenada. Ucinają etaty, a potem się dziwią że takie kradzieże na sklepie. Kamery do d*py, bramek nie ma, ochrony nie ma, ale to i tak przecież pracownicy kradną. Jedna wielka masakra !!! Zero docenienia, starań, a o podwyżkach to nie wspomnę. Totalne dno !
15
Natura 2017-09-28 08:23
Dużo racji jest w tym,że należałoby zgłosić fakt hurtowo zwalniania ludzi,traktowania ich przedmiotowo,oraz mobbing do programu UWAGA,lub inspekcji prawa pracy.Problem polega na tym,że nie ma chętnych, do podjęcia konkretnych działań,a mówić może każdy.W tej firmie nic nie funkcjonuje prawidłowo od braku możliwości szybkiej kontroli dostaw, kompetentnych MR-ów poprzez zarząd ,który w d..ma to co dzieje się w sklepach.A to przecież nie Mr-owie a pracownicy sklepów utrzymują zarząd i tą firmę.Więc wniosek wysuwa się sam jaki zarząd taki MR.Radzę Panią ze Szczecina zebrać poprzednią zwolnioną ekipę i udać się do Sądu Pracy,chociażby dla własnej satysfakcji.A Pani Mr,która w ten sposób traktuje ludzi myśląc ,że się wybije w tej firmie stanowisko wyżej życzę takiego samego potraktowania przez firmę oraz przyszłe inne w których uda jej się zatrudnić,.
5
Natura 2017-09-28 09:20
Nie sadze aby ktos gdzies indziej zachcial zatrudnic Pania MR, jezeli tutaj zostanie zwolniona za mobbing pracownikow.
3
Genia 2017-09-28 09:52
Niestety nic nie mozna zrobić z ta sprawa zwolnień ponieważ umowy były na czas określony, wiec żaden sąd nie pomoże.
Alicja 2017-09-28 11:21
@Natura mobbing to bardzo poważne oskarżenie, ponieważ to przestępstwo. Przypominam, że mobbing zazwyczaj ma na celu lub skutkuje: poniżeniem, ośmieszeniem, zaniżeniem samooceny lub wyeliminowaniem albo odizolowaniem pracownika od współpracowników. Czy własnie to odczułaś w firmie DROGERIA NATURA-POLBITA? Chciałabyś opisać jakąś sytuację? Zainteresuje to zapewne osoby szukające ofert pracy w tej firmie.
3
m 2017-09-28 21:06
5/5
Mania 2017-09-29 15:50
W Swarzędzu otwierają nowy sklep.
1
zdziwiona 2017-09-29 23:30
A coz to sie stalo ze nie bedzie pracowal P.Łukasz w Naturze? Tesknic nie bedziemy
16
łza 2017-09-30 16:12
oja jaka szkoda ,a Pan dyrektor miał tyle pomysłów,tak to wszystko miało się rozwinąć. ja będę płakać dziewczyny,ze wszystko stracone.....
5
Xyz 2017-09-30 21:52
Ile byśmy wszyscy dali żeby wróciła Daria, region zachodniopomorski.
4
Tadek 2017-10-01 22:05
Fajnie mi się tu pracuje, Z zasady pracownicy są niezadowoleni ze swoich zwierzchników ponieważ wymagają . Ludzie pracując nie widzą wiele rzeczy i są zadowoleni.!
2
nn 2017-10-01 23:26
Tadku skad sie urwales rozwin swoja mysl ,,ludzie pracujac nie widza wiele rzeczy i sa zadowoleni,,moze ty czegos nie widzisz !!
3
BBB 2017-10-05 06:48
Nie tylko w zachodniopomorskim taka MR jest, one wszystkie tylko ładnie gadają z tymi kierowniczkami , które za wazeline robią. Zero szacunku dla innych ludzi. Nie polecam pracy w Naturze porażka totalna.
4
Natura 2017-10-05 10:14
Ta w zachodniopomorskim przebija wszystkich.
4
Alicja 2017-10-06 13:57
Mało opinii na wątku DROGERIA NATURA-POLBITA jest merytorycznych. Napisane są same ogólniki, bez konkretów. Czy możecie wypowiedzieć się na temat drogerii w sposób bardziej szczegółowy? Inni wtedy znajdą więcej informacji o pracy tym miejscu.
Natura 2017-10-06 22:17
Dziewczyny jak jest w koncu z rabatami procowniczymi sa jakies czy nie?
Jest ok 2017-10-06 22:18
Alicja, ja pracuje od pół roku. Czytałam wczesniej opinie, ale nie brałam ich pod uwagę. Zadowoleni ludzie nie maja potrzeby wyrzucania swoich żali w internecie, bo ich nie mają.
Moja opinia jest następująca: nie jest łatwo, pracy jest bardzo duzo, a pracownikow na sklepie mało. Ja zatrudniając sie myslalam, ze bede tylko ladnie wyglądać.. A oni codziennie od Ciebie czegos chcą! Jak nie klient, to COD lub pani kierownik. Ale powiedz mi prosze gdzie jest innaczej? Może w jakims malym butiku, gdzie nudzisz sie przez caly dzien. Nie oszukujemy sie, to sieciówka!
Za to mam super współpracowników, wyrozumiałego szefa, elastyczny grafik i umowe o prace. Robie różne rzeczy i każdego dnia uczę sie czegos nowego:)
Grunt to pozytywne nastawienie i miła atmosfera

4
Xxx 2017-10-07 17:10
Tak rabaty są. Musisz wejść na swój workflow i pobrać kod rabatowy, który możesz zrealizować tylko i wyłącznie w sklepiku internetowym. Rabat wynosi 20% Na zakupy za min 26 zł i maks 100 zl. Dwa rabaty na miesiąc????
Natura 2017-10-10 08:14
Cisza zapadla. Dziewczyny co slychac w Naturze?
Mmmx 2017-10-10 09:59
A co tu pisać, pisanie tutaj nie przynosi efektów. Każda jak pracuje wie jak jest. Ciężko, duzo pracy, etaty można policzyć na palcach u jednej ręki..
2
Anonim 2017-10-10 13:11
Co się stało z dyrektorem?? Najpierw kazał pozwalniać ekipy a chwile po tym już go nie ma?? Może ma to jakiś związek??
2
Janusz 2017-10-11 08:56
Musicie bardziej się starać i wyrabiać plany.
1
BYŁY PRACOWNIK 2017-10-11 13:04
Nie polecam pracy w Drogerii Natura w Głogowie. Kierownik jest osobą, która zatrudnia osoby na tydzień czasu nie podając żadnych konkretów pracy, zostawia nowego pracownika na sklepie samego po czym siedzi cały dzień na magazynie. Oczywiście bez żadnego wytłumaczenia obsługi kasy itp. Po czym są wielkie pretensje, że nie jest się w stanie pomóc klientowi. Po tygodniu otrzymuje się informację, że jednak Pani nie potrzebuje nikogo do pracy. Jeśli chodzi o wynagrodzenie na umowie podane jest, że do 10-tego wpłynie na konto. Nie wpłynęła. Więc nie ma terminowych wypłat. Jak na taką drogerię to troszkę to chore. NIE POLECAM.
4
Z. 2017-10-11 13:33
Hahahahaha!!!!
2
Z. 2017-10-11 16:42
Wiesz co , jak mamy robić plany , jak konkurencja wymiata promocja. Dziś byłam i sama sie przekonałam. Że ludzie lubią konkretne promocje !
4
Pracownica 2017-10-12 22:02
U nas nigdy nie było tak dużej promocji, a w Rosmanie już chyba druga taka akcja w ciągu roku.Spijrzcie na promocję Dove w ostatniej gazetce u nas.Moze nie była aż tak wielka jak te wszystkie w rossku,ale jak fajnie się sprzedawalo.Prosimy o więcej takich promocji i wielkie bum na kolorowke. Firmi zrób coś,jakaś reklama w Tv czy coś.Czekamy
2
sm 2017-10-14 10:37
Bo u nas na wszystko brakuje brak ciuchow, bezkosztowe remerche,brak socjalu a co tu mowic o takich akcjach promocyjnych jak rossman u nas sa karty natura ...
zygzag 2017-10-15 14:18
polecam lekturę innego forum ;)

http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,1612,0,0,10
qw 2017-10-15 16:20
U nas gorsze wypowiedzi a po co mamy czytac co w rosmanie sie dzieje przeczytalam ze dziewczyny maja wyzsza pensje niz natura .W Hebe tez wiecej zarabiaja niz w naturze.
1
Zostaw swoją opinię o DROGERIA NATURA-POLBITA - Błonie
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DROGERIA NATURA-POLBITA