logo DROGERIA NATURA-POLBITA

DROGERIA NATURA-POLBITA

Błonie

Opinie o DROGERIA NATURA-POLBITA

Socjal 2017-07-26 23:47
Ja sie zgadzam wszedzie jest ciezko.rossman.hebe .superpharm ale tam chociaz jest socjal jakies godziwe wynagrodzenia.a u nas kiedys czytalam w WO ,ze podczas kontroli jakis urzednikow mamy.ich poczestowac kawa.Pytam sie jaka kawa???jak cichy.klient moze oceniac nasz stroj?skoro nie mam na niego dodatku.
8
?? 2017-07-27 00:00
Jestem za bialymi koszulkami piszcie dziewczyny czy startujemy w bialych koszulkach od 01.08 Jeszcze jedna wazna sprawa do firmy zmiencie na stronach internetowych w ogloszeniach o prace ze oferujecie bony rabatowe bo to klamstwo kolejne !!
7
Xywy 2017-07-27 08:24
Naprawdę? !!
1
Zdegustowana 2017-07-27 14:34
Witam, szkoda Zoe nie oszczedzilam czasu i chodzilam tam na rozmowy, ktore ile trwaly?! Ponad 2 miesiace I otrzymalam smsa, ze jednak wybrali kogos ze struktury.... Serio szkoda czasu, a fakt benefitow brak. Jest to jedna z nielicznych mi firm ktore nic nie oferuja Pracownikom. Rozmowy mialam z 4 osobami gdzie kobiety manager :) zalatwialy prywatne rzeczy podczas jak ja robilam z siebie debilke. Wow poziom rekrutacji mega wysoki i gdyby nie moja determinacja was. Odpoiwedzi pewnie zwlekalyby dluzej. Ja osobiscie bardzo zaluje straconego czasu. Zestaw pytan podczas rozmowy zenujacy, cytowany wrecz z kartki. Nie rozumiem ok co te ogloszenia jak I tak wybieraja wsrod swoich....
1
we 2017-07-27 18:42
A na jakie stanowisko startowalas i w jakim rejonie? To co opisalas rzeczewiscie brak profesjonalizmu
1
Y. 2017-07-27 18:48
Trochę żenująca sytuacja ze zostałaś poinformowana SMS a nie jeżeli ktoś osobiście zadzwonił...
1
Ty 2017-07-27 22:28
Jeszcze troche to bedziemy kupowac papier do drukarki za swoje pieniadze. Pracuje w firmie długo, tak zarozumialego i przemadzalego menadżera nie bylo. Godziny na uz zabieraja i dziwia sie ze kradzieże sa na sklepie kto ma pilnowac, obslugiwac klientow skoro juz nawet w centrach handlowych pracuje sie po 2 osoby na zmianie. Czy najwazniejsze teraz jest ukladanie planogramow? Menadzer przyjezdza i weryfikuje produkt po produkcie. W planogramach nie uwzgledniaja nowosci a od Nas oczekuja aby wszystko stalo w odpowiednim miejscu. Nowy menadżer jak i caly zarzad wychodzi z zalozenia ze zawsze znajdzie sie jakis jelen, ktory bedzie chcial wypelniac te wszystkie tabelki, pracowac za taka stawke.
Wielkie urodziny Natury. Pytam sie na co ten bus jezdzacy po nadmorskich miejscowosciach? Na to firma pieniadze ma?
3
uk 2017-07-27 23:34
Masz racje przyjezdza siedzi kilka godzin 8-9 co chwile telefon obrabianie meili szczegolowa karta typu prosze posprzatac miedzy szafami pytam sie jak my kobiety mamy odsuwac szafy?wszyscy spieci zdenerwowani choc jestesmy glodne to sniadanie utyka w gardle i wolimy byc glodne ciezko sie rozmawia wprowadzanie coraz wiekszej ilosci tabelek ,rozdzielanie przez MR premii jakim prawem sie pytam obcinanie umow zlecen grafiki tragedia w Ecp inny na brudno inny co to ma byc pisanie wyjasnien za tajemniczego kiedys nie mozna bylo miec ponizej 85% i wtedy bylo wyjasnienie ale odkad nowy MR to co rusz zmieniane sa zasady albo wymyslanie nowych zasad .A koszt autobusu pochlonal nasze bony przeciez mamy 20 urodziny firmy i mamy prezent w postaci listu od zarzadu
5
Pracownik 2017-07-28 08:09
Juz ostatnio sie zastanawialam czy jest jakas procedura podzialu premii? Dlaczego ktos kto nie zna zalogi sklepu, dzieli premie? Teraz juz nawet kierownik sklepu dostaje praktycznie tyle samo co sprzedawca. Jeszcze troche to bedziemy szczoteczkami do zebow podloge czyscic, bo Mr napisze w karcie ze podloga jest brudna. ( Nie biorac pod uwage ze plytki maja ze 20 lat ) Na nasze wiadomosci nie odpisuje po 3 dni , bo taka jest zapracowana, a od Nas oczekuje uzupelnionych tabelek z dnia na dzien. Kierownik na urlopie i co z tego, jak dziewczyny caly czas wydzwaniaja, bo nie wiedza co jak zrobic, a przeciez do Pani MR moga dzwonic tylko kierownicy spedawcy maja jej nie zawracac [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] To jest normalne? Nie ma na sklepie etatu zastepcy, asystenta , to wlasnie Ona jest od tego aby im pomoc. A nie mowic,, Macie to uzupelnic nie interesuje Mnie jak,, Po co emaile, ze mozna do niej dzwonic w razie pytan, skoro chce rozmawiac tylko z kierownikami.
2
mmmx 2017-07-28 12:24
widzę,że wszyscy nowi Mr zostali przeszkoleni żeby zaglądać za szafy, na szafach i szukać kurzu , brudu.Czy naprawdę tylko o to chodzi? Czy jest to odwracanie uwagi od najważniejszego? Czyli bezpośredniego kontaktu z klientem, chyba to powinien być nas priorytet.. Ale nie na pierwszym miejscu jest sprzątanie, tabelki, wyjaśnienia .. Nie tak byłam szkolona jak przyjmowałam się do pracy w Naturze.
4
Narka 2017-07-28 19:56
Mamy piekne koszulki z wianka ????
(+ 2017-07-30 09:09
Czy zakladamy biale koszulki od 1 sierpnia do 4 .08 ?
Z. 2017-07-30 10:18
Po Co? To nic nie da.
2
Koszulka 2017-07-30 10:49
Dokladnie.tylko gora bedzie miala ubaw.dziewczyny stad trzeba uciekac a nie sie zamartwiac ,czy zakladamy koszulki.przeciez tu nie ma szans na lepsze!!!
1
Tereska 2017-07-31 08:46
Słyszałam sporo dobrego o firmie a tu tyle narzekania?
Zapraszamy 2017-07-31 09:12
Teresko.zapraszamy.
2
as 2017-07-31 20:24
To my jestesmy fajne firma nas niedocenia
4
q. 2017-08-01 16:17
jakiś @ przyszedł odnośnie urodzin ? i że niby dla nas coś?
$$$$$ 2017-08-01 17:16
Ja dzisiaj nie zdążyłem przeczytać tego @ co tam bylo napisane,,?
Q. 2017-08-01 20:24
Wlas Nie ja też nie i pytam Was ?
Urodziny 2017-08-01 20:52
Zabrali bony,zeby dac nam.100 zl.wow.premia raz na 20 lat.super.
1
Nikk 2017-08-01 21:58
Glupia rura ???? Pewnie menagerka ???? Niecno..panienko... nie ma co narzekać- racja ????
3
wow 2017-08-01 22:04
Tereska chyba coś łyknęła, albo coś piła, bo nie kumam co jest fajnego i dobrego u nas? każdy kto chwali proszę niech napiszę kilka argumentów za , a nie pusty tekst.
2
Nikita 2017-08-01 22:11
Podsumowując powyższe opinie :
-najniższa krajowa
-brak socjalu
- cały ubiór plus obuwie we własnym zakresie
- odebrane rabaty
-coraz więcej obowiązków, a płaca ta sama
-ciągłe insynuowanie, że pracownik kradnie
- sprawdzanie, przeszukiwanie, oskarżanie
- zero wsparcia ze strony menagerów

Wnioski ??? Wszędzie lepiej niż w Drogeriach Natura. Dziewczyny, po co zwy tam jeszcze pracujecie ? A zarząd poproszę o wymienienie trzech powodów, dla których warto pracować w firmie. Ale mają być sensowne odpowiedzi, a nie coś typu " poznawanie fajnych ludzi i świetna atmosfera w zespołach", bo to nie Wasza zasługa, no i nie piszcie mi o "zdobywaniu extra doświadczeń", bo nie oferujecie noc, a doświadczenie zdobywają pracownicy samodzielnie. Za pomocą prób i błędów. Co pozostaje ??? no chyba nie powiecie, że zarobki, czy rabaty pracownicze :) hahahahaha !!!! ups !!! Sorry ! Rabaty odebrane !!! Hahahaha !
8
SUPER 2017-08-01 22:40
oj nie narzekajmy dostaniemy prezent 100 zł....hura, hura. a co do jednego z minusów , najlepsze jest strój we własnym zakresie ALE OCENIA GO TK , no myślę ,ze zarząd na + to jeszcze wpisze : wypłata na czas.NO CHYBA ,ZE TERESKA COŚ JESZCZE NAPISZE , czekamy TERENIU....
3
Zc 2017-08-01 22:56
Stroj rowniez ocenia menadzer w karcie smiechu warte Teresa skad ty sie urwalas !!!!
Bliskonatury 2017-08-03 10:41
Jesteście pewni, że nie można napisać coś pozytywnego o firmie? Wszędzie zdarzają się okresy lepsze i gorsze, może właśnie tak jest w Polbicie? Takie narzekanie nic dobrego nie daje a jedynie pogarsza.
Nienormalna 2017-08-03 21:22
Drogie koleżanki postanowiłam napisać coś pozytywnego o firmie. Pracy szukam bardzo długo, byłam na wielu rozmowach i nikt mi nie dał szansy nawet zaprezentować się na dniu próbnym. Bardzo ucieszyłam się, ze mogła podjąć prace właśnie w tak renomowanej drogerii, to było spełnienie moich marzeń. Mam stała prace, dobre wynagrodzenie , szacunek i pochwały od przełożonej. Grafik bardzo mi pasuje, mogę wziąć wolne kiedy potrzebuje. Praca jest kwestia organizacji i odpowiedniego zaplanowania dnia.
Ktoś 2017-08-03 23:50
Tak , ja tego doświadczyłam . Nie od zespołu, ale od pani kierownik ... na szczęście już tam nie pracuje , jednak niechęć pozostała
Ktoś zapyta co niby robiła ? Obgadywanie za plecami , wyciąganie prywatnych problemów z których się jej zwierzyłam na forum sklepowym , głupie docinki przy klientach etc
Ktoś 2017-08-03 23:51
Tak , ja tego doświadczyłam . Nie od zespołu, ale od pani kierownik ... na szczęście już tam nie pracuje , jednak niechęć pozostała
Ktoś zapyta co niby robiła ? Obgadywanie za plecami , wyciąganie prywatnych problemów z których się jej zwierzyłam na forum sklepowym , głupie docinki przy klientach etc
Bon 2017-08-04 00:41
Dziewczyny kiedy dojda te bony na 20lecie,bo nie doczytalam
:) 2017-08-04 15:28
nie otrzymuje Superbrands Created In Poland tylko płaci za to , normalna praktyka przy takich tytułach :)
Mj 2017-08-04 21:45
Najpierw bedzie regulamin kto otrzyma i podatek od tego okolo 20 zl
Bon 2017-08-04 22:09
Czyli my.80 zl?dostaniemy?pytam,bo.jestem.na zwol.lek.i nie mam.jak.doczytac.
mj 2017-08-04 23:11
100 zl na karcie i okolo 20 zl podatku z wyplaty zabiora
mola 2017-08-05 09:27
Witam,
gdy na pracuj zauważyłam ofertę w dziale marketingu, chciałam aplikować do tej polskiej firmy (a nie np. do rossmanna), ale po tym co tu przeczytałam na temat nieszanowania pracowników, chorych wymagań i niskich płac, nie będę aplikować!
Natura wygląda na "Januszy biznesu" i z forum wynika, że nie ma sensu tam się pchać. Będę szukać u konkurencji. Trudno. Widać taki jest los polskich firm. Nie dziwie się, że szybko upadają lub są przejmowane przez konkurencję!
1
lk 2017-08-05 22:32
Nasza firma nie dba o pracownikow duza rotacja,maja nas za nic ale to my przynosimy firmie przychody ,wlasciwie maja nas za zlodzieji a nikt sie nie wezmie za magazyny i dostawy w ktorych brak duzej ilosci towaru,to my lapiemy zlodzieji biegamy na policje w planach naprawczych za inw. jestesmy oskarzane o kradziez co to ma byc!!! Menadzerowie nie rozumieja naszej pracy sa tragiczni powodzenia w loterii i pamietajcie wysylajcie za ludzi smsy przy kasie bo bedziemy rozliczane za wyniki ludzie przy kasie przeklna nas od poniedzialku ale damy rade dziewczyny
ona 2017-08-06 10:24
To jak to.regulamin będzie i mogę nie dostać tej stowki?
Bon 2017-08-06 13:19
80zl ha ha
mc 2017-08-06 20:38
I nie wszyscy kogo odrzuca?
Halna 2017-08-09 12:07
Chciałam dowiedzieć się coś o firmie. Ale nie mają ofert pracy w Bydgoszczy a tu miałabym najlepiej. Może ktoś wie?
xxx 2017-08-10 20:12
Ten kto się wypowiada dobrze o tej firmie chyba nie wie co mówi i lepiej, żeby nie wiedział. Po 1 w tej firmie ważniejsze od obsługi klienta są sprzątanie półki, szafy z kolorówką, co chwilę nowe planogramy. Planogramy są bez sensu, co chwilę przychodzą nowe produkty, które nie są ujęte, więc za jakiś czas znów dostajemy nowe planogramy. Co się z tym wiąże? Oczywiście strata czasu, zamiast robić planogramy i szprzątać co chwilę półki można obsługiwać klientów i zwiększyć sprzedaż. Nie każde działy wymagają sprzątania co miesiąc, wystarczy wycierac górne, dolne półki i tam, gdzie są braki i juz będzie czysto. Po 2 firma uważa nas za zlodziejki i zostały nam odebrane bony pracownicze. Jeśli juz zabrali to powinni zabrać, ale tym osobą, które faktycznie oszukują przy zakupach z bonami. Po 3 co z tego, że niby dostaniemy jakieś karty podarunkowe na urodziny firmy? Skoro i tak zapłacimy tą karta podarunkową u nich w sklepie hahahaha, czyli wszystko im się zwróci. Mogli by chociaż premię w gotówce dać, żydy!!! Po 4 w tej firmie oprócz sprzedawcy, doradcy, sprzataczki dodatkowo musimy robić za ochronę i pilnować (a nawet ganiać) złodzieja!!! Po 5 wymagają od nas dużych obrotów, a w dostawach przychodzi to, co akurat nie jest w promocji. Dodatkowo w dostawach braki (oszukują nas w dostawach, ale to nas o kradzież oskarżają!) Po 6 wymagają również kolosalnej sprzedaży produktów przykasowych, których oczywiście po tygodniu brakuje i do końca gazetki juz nie dostajemy w dostawie. Malo tego produkty są niektóre za drogie.. produkt dnia to powinien być produkt naprawdę w SUPER cenie, a nie np. szczoteczka z aplikatorem wybielania za 49 zł haha, kto to wgl kupi? Nie każdego stać na taki zakup. Po 7 te śmieszne regulki przy kasie, które zabierają 5 min na jednego klienta, a klient od tego gadania robi się purpurowy! Jedyny plus tej firmy to wypłata na czas. To by chyba było na tyle. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny, które myślą tak samo.
5
xxx 2017-08-10 20:13
Ten kto się wypowiada dobrze o tej firmie chyba nie wie co mówi i lepiej, żeby nie wiedział. Po 1 w tej firmie ważniejsze od obsługi klienta są sprzątanie półki, szafy z kolorówką, co chwilę nowe planogramy. Planogramy są bez sensu, co chwilę przychodzą nowe produkty, które nie są ujęte, więc za jakiś czas znów dostajemy nowe planogramy. Co się z tym wiąże? Oczywiście strata czasu, zamiast robić planogramy i szprzątać co chwilę półki można obsługiwać klientów i zwiększyć sprzedaż. Nie każde działy wymagają sprzątania co miesiąc, wystarczy wycierac górne, dolne półki i tam, gdzie są braki i juz będzie czysto. Po 2 firma uważa nas za zlodziejki i zostały nam odebrane bony pracownicze. Jeśli juz zabrali to powinni zabrać, ale tym osobą, które faktycznie oszukują przy zakupach z bonami. Po 3 co z tego, że niby dostaniemy jakieś karty podarunkowe na urodziny firmy? Skoro i tak zapłacimy tą karta podarunkową u nich w sklepie hahahaha, czyli wszystko im się zwróci. Mogli by chociaż premię w gotówce dać, żydy!!! Po 4 w tej firmie oprócz sprzedawcy, doradcy, sprzataczki dodatkowo musimy robić za ochronę i pilnować (a nawet ganiać) złodzieja!!! Po 5 wymagają od nas dużych obrotów, a w dostawach przychodzi to, co akurat nie jest w promocji. Dodatkowo w dostawach braki (oszukują nas w dostawach, ale to nas o kradzież oskarżają!) Po 6 wymagają również kolosalnej sprzedaży produktów przykasowych, których oczywiście po tygodniu brakuje i do końca gazetki juz nie dostajemy w dostawie. Malo tego produkty są niektóre za drogie.. produkt dnia to powinien być produkt naprawdę w SUPER cenie, a nie np. szczoteczka z aplikatorem wybielania za 49 zł haha, kto to wgl kupi? Nie każdego stać na taki zakup. Po 7 te śmieszne regulki przy kasie, które zabierają 5 min na jednego klienta, a klient od tego gadania robi się purpurowy! Jedyny plus tej firmy to wypłata na czas. To by chyba było na tyle. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny, które myślą tak samo.
2
Renata 2017-08-12 16:00
Nie ma ideałów, najważniejsze abyśmy lubili swoją pracę a wówczas wszystko inaczej się układa. Drogeria to spoko firma bez wielkiego szumu robi swoje.
Trufla 2017-08-15 23:00
A najbardziej ŚMIESZĄ mnie te "wklejone" co jakiś czas opinie "Teresek z górnej półki " ...., które pomimo wszystko słyszały "coś" dobrego o firmie . Drogie Panie ...buhahahahahaha. Wy pijecie kawkę przy biurku , a Wasze roboty z drogerii( z funkcją sprzedawcy,ochroniarza,sprzątaczki,kasjera,menadżera ,konsultanta oraz wiele innych) zastanawiają się czy dziś pójdą na przerwę i ZJEDZĄ . Bo na dzisiejszy dzień Wasz zespół nadzoru zaplanował im wdrążenie planogramu na 7 metrów , wypełnienie 4 ankiet , zrobienie nowej tabelki , sprzedaż 70 produktów dnia, rozłożenie 40 koszy dostawy , nadzór 24/24 nad towarem w sklepie ( uwaga złodzieje ! ) ,nadzór nad UZ , która nie wie nic o niczym, KOMPLEKSOWĄ obsługę klientów oraz wyrobienie 6 tysięcy planu ;] Proponuję zapoznać się z pojęciem szacunek do pracownika , w ramach lektury do kawy .
6
Regina 2017-08-16 09:13
Trudno nazwać wypowiedzi na forum opiniami ponieważ to są wylewane pretense osób, które muszą pracować i to w dodatku fizycznie. Może trzeba było w swoim czasie zdobywać wiedzę. Generalnie POLBITA to fajna firma, przyjemna praca i nie rozumiem niektórych osób tu piszących.
2
pepa 2017-08-16 18:28
Raczej pretensje osób , od których wymaga się niemożliwego i karze się im tłumaczyć dlaczego tego nie dokonały. Przykład z życia w fajnej firmie : Po kontroli MR padło polecenie : napisać wyjaśnienie dlaczego na sklepie nie ma towaru .Hm...pomyślimy , dlaczego na sklepie nie ma połowy asortymentu ? Pewnie pracownicy wynieśli połowę ...albo może pracownicy nie pilnowali i złodzieje wynieśli ? No, bo przecież to nie dlatego, że towar nie przyszedł w dostawie. A więc czy to nie jest robienie idioty z pracownika, który 3 miesiące wcześniej składał zamówienie na towar oraz przy każdej możliwej okazji informował MR o stanie rzeczy ? No właśnie ...po co komu wiedza, jak później boli jak się jej używa.
1
Janusz 2017-08-17 15:18
Jestem zadowolony z pracy w Naturze, mam satysfakcjonujące wynagrodzenie i dobre warunki pracy. Firma zapewnia mi wszystko co potrzebuję do pracy i regularnie wypłaca też premię bo jestem dobrym pracownikiem. Chętnie przychodzę do pracy bo praca sprawia mi przyjemność.
Marcin 2017-08-17 15:33
Cos krecisz Januszku bo premie firma wyplaca za zrealizowany plan a nie za to ze jestes dobrym pracownikiem.Piszesz tez ze firma Ci wszystko zapewnia a czy ciuchy robocze rowniez otrzymales?
1
Z. 2017-08-17 18:37
Popieram! Widzę że już na forum Grażyny i Janusze wypisują regułę, a gdzie konkrety? Poparte przykładami z funkcjonowania drogerii? Hmm?
1
Zostaw swoją opinię o DROGERIA NATURA-POLBITA - Błonie
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DROGERIA NATURA-POLBITA