logo DROGERIA NATURA-POLBITA

DROGERIA NATURA-POLBITA

Błonie

Opinie o DROGERIA NATURA-POLBITA

Xywy 2017-03-14 10:33
Na Lubelskim też. Także ledwo wytrzymują. No nie oszukujmy sie , ciężko mają.
Alicja 2017-03-14 11:09
@rr, jaki to nowy program? Powiesz coś więcej?
rr 2017-03-14 11:32
Nowy program na kasach ktory nie dziala towar sie powoli nabija kasy mysla a my stoimy jak cielaki przy kasach recytowanie regulki dobija ludzi juz w tym momencie a czekanie na paragon trwa wieki zycze powodzenia w 1dzien gazetki
1
Alicja 2017-03-14 11:43
@rr dziękuję za informację. A co miało na celu wprowadzenie tego programu?
natka 2017-03-14 12:25
ciekawe kogo nam teraz dadzą i na jak długo :)
Xywy 2017-03-14 13:33
No ciekawe. Ale ciężka jest to robota, kilka sklepów, plany, tabelki, remodelingi.. I nie dziwię sie ze nie wytrzymują. Nie maja czasu na nic, na rodzinę.
3
Lusia 2017-03-14 13:35
Wiesz co , powiem Ci , że działasz na nerwy. Nie jesteś w temacie, A cały czas sie wtrącasz.
2
ada 2017-03-14 13:41
A wogole ktos zostal jeszcze z RM ? Kiepsko to wyglada rotacja w sklepach i jeszcze wsrod RM? Chyba w kryzysowych sytuacjach bedziemy zglaszac sie Ł.B oj masakra sie szykuje
Alicja 2017-03-14 13:48
@Lusia, przykro mi, że tak odbierasz moje działania. Zależy mi na tym, żeby użytkownicy (również Ci, którzy tylko czytają forum) mogli dowiedzieć się szczegółowych informacji.
Lusia 2017-03-14 13:54
Jakoś wcześniej Cię tu nie było. Dopiero od niedawna. I dziwnym trafem to forum jakoś przestaje być opiniami pracującymi w Drogeriach.
2
Alicja 2017-03-14 14:03
@Lusia zgadza się, wcześniej się tu nie pojawiałam. Nadal to forum służy do zadawania pytań na temat warunków pracy itp. oraz jest to doskonałe miejsce, gdzie każdy może zostawić opinię/ocenę na temat firmy.
Natura 2017-03-14 15:58
Dziewczyny nie ma co sie łudzic, bedzie tylko gorzej. Na półkach pustki, nie ma nawet co ,, rozciagac" by dziur na sklepie nie bylo.System kasowy fatalny, oczami swiecimy My. Klienci rezygnuja z zakupow. Przychodza do sklepu by zrobic zakupy, a nie czekac w kolejce po 10 min. Tragedia!!! Dziwi Mnie tylko to, ze zarzad zachowuje sie jak by nic sie nie dzialo.
1
rr 2017-03-14 17:37
Dokladnie i ze nikt w zarzadzie nie rozliczy wiadomo kogo dlaczego tyle RM sie zwalnia bo do ilosci zwalnianiajacych sie pracownikow juz chyba sie przyzwyczaili ale takiej sytuacji jeszcze nie bylo zeby tylu RM sie zwolnilo.Ale ogolnie jest zle brak towaru,braki w dostawach,planogramy ktore robimy i sa wielkie dziury bo brak towaru ankiety ktore niczemu nie sluza i wiele innych rzeczy...,
2
Cena 2017-03-15 07:54
He.he..dzis bardzo malo cenek z kk trzeba bedzie zmienic.wszystkie szafy...u konkurencji na czas promocji tego nie robia ,a towar schodzi jak szalony,a u nas ,zeby bylo.szybciej I prosciej do wymiany cenki.
4
Sisi. 2017-03-15 08:05
Hahaha.... Łukasz black na pewno się ucieszy hahaha
Lusia 2017-03-15 09:07
A w rossmanie -49 %ma być pod koniec kwietnia , super nie ?
Mmmx 2017-03-15 15:14
Marca
Gessler 2017-03-15 15:22
Olesiowa dalej jest RM ?
olga 2017-03-16 08:20
A ile zostalo menadzerow?
kk 2017-03-16 19:27
cześć dziewczyny jestem nową kierowniczką i jeszcze wielu rzeczy nie wiem , np. mam tę akcję z makijażem , dostałam dziś cel,ale co dalej ? jak ja mam zliczyć realizację , komuś to wysłać ,nie mam się kogo doradzić , u mnie w regionie albo wszyscy nowi albo " ci mądrzejsi " na urlopie albo chorobowym.
Mmmx 2017-03-16 19:38
A co byś chciała wiedzieć? Masz dziewczynę która maluje w sklepie czy osobę z agencji?
W obrotach wpisze symbol tej szafy, i będę widziała ile produktów sie sprzedalo jak i kwotowo. Jest to możliwe. Ale wydaje mi sie , że oni po " akcji " przysla każdej, przecież zawsze przesyłają do analizy różne tabelki .
kk 2017-03-16 20:14
mam z agencji, czy ja mam na końcu jej podać za ile sprzedała? bo czytałam tam ,ze ona niby jakąś premie ma niby otrzymać za realizację. czyli dla mnie w momencie końca jej pracy ważna jest tylko ta kartka z jej danymi , godz. i czy wykonała pracę tak? a reszta nie mam się martwić?
Mmmx 2017-03-16 20:41
Ja zrozumiałam to tak, że przed rozpoczęciem pracy masz jej wytłumaczyć na jakiej zasadzie ma pracować, jak najwięcej wspierać szafę z marki własnej i sprzedawać jak i również sprzedaż szaf kk. W załączniku jest formularz do wypełnienia przez Ciebie.
Premię otrzymają jeżeli zrealizuja cele. Np dziewczyny przy kasie też mogą zapisywać co sprzedawały. Zapewne będą wysyłać realizacje by mogli rozliczyć się z agencją. Jeżeli nie wiesz , bardzo pomocna jest Pani A.Zdanowska bądź K.Krassowska z COD. ( bądź Twój opiekun skleou) Ja zawsze jak nie wiem o chce sie upewnić dzwonię do nich i zawsze pomogą i wytłumaczą
1
były pracownik 2017-03-17 09:09
Czytając to forum cieszę się, że w końcu podjęłam odpowiednie kroki i rozwiązałam umowę z firmą. Widzę, że nic się nie zmieniło na lepsze, ba jest nawet gorzej. Współczuję Wam wszystkim dziewczyny, że tak to wszystko wygląda. Może czas na zmiany? Otwórzcie oczy, na rynku jest wiele lepszych miejsc pracy niż to gdzie jesteście obecnie. Tu panuje wyzysk, wkładasz w pracę całą siebie a w zamian otrzymujesz grosze za swoją ciężką pracę. I wkurza mnie, że firma nie jest w stanie wynagrodzić pracownika odpowiednio za nakład pracy. Nadgodziny niepłatne, odbierz sobie wolnym tylko kiedy? Ja osobiście miałam dosyć tłumaczeń, że firma nie ma pieniędzy dla pracowników najniższego szczebla, choć przecież to my pracujemy na wynagrodzenia "tych" znajdujących się wyżej. Premia? Chcesz dostać to zrób ją sobie, zrealizuj wszystkie wskaźniki przypisane do premii - a jak już zrealizowałaś to co? Na pasku do wypłaty po 50 zł na pracownika? Wstyd!!! Tyle w temacie.
1
Alicja 2017-03-17 09:11
@były pracownik, a znalazłaś jakieś pozytywy pracy w DROGERIA NATURA-POLBITA?
Balbina 2017-03-17 17:04
Co 2 lata zmiany na "górze" . Czasami częściej. Dopóki nie zacznie tym biznesem zarządzać ktoś kompetentny, kto włoży trochę wysiłku w zrozumienie ludzi pracujących, ale także klientów, nic się nie zmieni na lepsze. Na razie jeden przychodzi i likwiduje woblery, drugi przychodzi i wprowadza woblery i tak od lat na zmianę...
5
zocha 2017-03-18 15:33
Masz racje co 2 lata zmiana dyrektora nowe rzady wprowadzanie tego co juz kiedys bylo lub cos nowego co nie idzie w parze z poprawa naszej pracy teraz zmiana menadzerow az strach myslec co to dalej bedzie ale chyba gorzej juz nie moze byc .
2
Wizaz 2017-03-19 10:44
Jak u Was po akcji z wizazem???smiech na sali.
Xyxy 2017-03-19 12:25
Dopiero trwa. Co masz "wizazystke" z agencji ?
Nowa 2017-03-19 17:13
A jak rozliczacie te makijazystki? Zapisujecie każdy sprzedany produkt z kk? Czy jest inny sposób. Pomóżcie .
Xywy 2017-03-19 18:06
W obrotach , ilościowo- wartosciowo. Wpisujesz symbol danej szafy i dane z dziś. I powinno Ci wyszukać.
Nowa 2017-03-19 19:35
Dzięki jutro spróbuję. Jestem Nowa i nie wiem jeszcze dużo rzeczy. Będę pisała na forum jak będę miała z czymś problem
Xyxy 2017-03-19 20:23
Zapewne prześla dane ze sprzedaży.
www 2017-03-19 20:56
a tak swoja drogę po co nam te dane, u mnie wizażystka była, planu nie zrobiła, skan wysłałam i po sprawie.
były pracownik 2017-03-20 10:07
Jeden plus - miła atmosfera w pracy tzn. tylko dzięki moim wysiłkom bo sama zbudowałam zespół od podstaw. Jedyne co, to pozwolono mi utrzymać "tę" miła atmosferę.

Minusy: bardzo niskie wynagrodzenie w stosunku do zakresu obowiązków, brak spójności w komunikatach z centrali ("wykonaj to tak" a później zmiana informacji), zbyt wydłużony proces zmiany cen promocyjnych (siedzisz po godzinach i zmieniasz ciągle zmieniające się ceny - rozbieżności pomiędzy cennikiem promocyjnym a aktualizacją cen), ciągła rotacja osób zarządzających - MR, Dyrektorów, zmiany w zarządzie - brak poprawnego przepływu informacji pomiędzy osobami zarządzającymi, brak możliwości w zmianach asortymentu (w sensie "chcę to mieć, wiem że się sprzeda" nikt mnie nie słucha), słabe zatowarowanie sklepu, brak logicznych argumentów ze strony "góry" z czego to wynika, wysokie plany - trudności z realizacją planu w związku ze znikomym zatowarowaniem sklepu, ciągle zmieniające się procedury, brak zaplecza socjalnego - "jesz na kolanach", brak odzieży roboczej oraz obuwia - otrzymujesz tylko ekwiwalent za brak odzieży w "śmiesznej kwocie" 13 zł na miesiąc (co mam za to kupić rajstopy?), brak wody do picia w okresie dużych upałów, brak bonów pracowniczych na święta, ciągła praca nad ograniczaniem kosztów (w sensie najlepiej zrób to sam za darmo albo kup za swoje pieniądze). Chyba tyle. Ktoś coś jeszcze doda?
4
Alicja 2017-03-20 10:27
@były pracownik, bardzo szczegółowa opinia. Dziękuję Ci bardzo.
jola 2017-03-20 13:31
Znowu padly kasy w calej sieci ostatnio to sie czesto zdarza wszystko pada w firmie mamy dzwonic do RM o zgode na zamkniecie sklepu smieszni sa to co mamy mowic ludziom ze mozna tylko chodzic po sklepie i nie wolno kupowac bo kasy zepsute
? 2017-03-21 09:17
Czesc.ja sie nie udzielam na tym forum,bo.to.I tak nic nie daje.byly spotkania nic nie wniosly.to.co.wniesie to forum.ale moje dwie uwagi...zobaczcie konkurencje.ILE NOWOSCI.a.nas brak nowosci.ale I.pustki.druga sprawa jak przeczytalam wczoraj w WO.,ze kierownicy sa zobowiazani podpisac dok.dot.odpadow.ja juz je podpisywalam.Super z datami 2016....bo.jak to wczoraj napisali,zeby.swiadczylo ,ze firma dziala zgodnie z przepisami.jak mozna zmusic do podpisywania dok.wstecz.I druga sprawa jak mozna zmuszac do wybrania urlopu .ktory nota bene.mam prawo wybrac jeszcze w przyszlym roku.oczywiscie wiem ,ze to tabelka z planowaniem ale.jak nie wybiore tego co zaplanowalam.wyjasnienie.przeciez to wszystko jest chore.ja wiem wszedzie sa wymogi.ale za tym w wiekszosci.idzie pensja.kiedy w tej firmie byla podwyzka tak od siebie...ciagle slyszymy ,ze brak pieniedzy.no to jak brak pozamykac wszystko.a nie gora odchodzi.to pewnie odprawy.nagrody.itp.
4
? 2017-03-21 09:17
Czesc.ja sie nie udzielam na tym forum,bo.to.I tak nic nie daje.byly spotkania nic nie wniosly.to.co.wniesie to forum.ale moje dwie uwagi...zobaczcie konkurencje.ILE NOWOSCI.a.nas brak nowosci.ale I.pustki.druga sprawa jak przeczytalam wczoraj w WO.,ze kierownicy sa zobowiazani podpisac dok.dot.odpadow.ja juz je podpisywalam.Super z datami 2016....bo.jak to wczoraj napisali,zeby.swiadczylo ,ze firma dziala zgodnie z przepisami.jak mozna zmusic do podpisywania dok.wstecz.I druga sprawa jak mozna zmuszac do wybrania urlopu .ktory nota bene.mam prawo wybrac jeszcze w przyszlym roku.oczywiscie wiem ,ze to tabelka z planowaniem ale.jak nie wybiore tego co zaplanowalam.wyjasnienie.przeciez to wszystko jest chore.ja wiem wszedzie sa wymogi.ale za tym w wiekszosci.idzie pensja.kiedy w tej firmie byla podwyzka tak od siebie...ciagle slyszymy ,ze brak pieniedzy.no to jak brak pozamykac wszystko.a nie gora odchodzi.to pewnie odprawy.nagrody.itp.
1
Alicja 2017-03-21 10:12
@? warto udzielać się na forum i publikować swoje opinie. Dzięki temu potencjalni kandydaci, przed rozmową kwalifikacyjną/pójściem do pracy będą mogli dowiedzieć się więcej o przebiegu rekrutacji/warunkach pracy w DROGERIA NATURA-POLBITA.
? 2017-03-21 22:03
W takim razie nie polecam pracy w tej drogerii!!!
2
DawnaNaturka 2017-03-22 14:55
Dziewczyny, jak moge dostac PIT ?
Do kadrowej wogóle dodzwonic sie niemozna.
To kpina jakaś!
1
l 2017-03-22 15:49
Jezeli nie pamietasz hasla to musisz dzwonic
ida 2017-03-24 11:38
Moja opinia na temat firmy,:Bardzo zle zarzadzanie w firmie,braki w dostawach,braki na polkach,zmuszanie do wybierania urlopow bierzacych do konca roku gdzie urlopy mozemy wybrac do wrzesnia 2018, brak socjalu,brak ciuchow,brak menadzerow a jesli sa to sa bardzo niesympatyczni ,szkolenia ktore sa zwracane pieniadze za bilety brak diety a firma gwarantuje tylko,,lancz,, ,brak szkolen pracownikow,
1
Url 2017-03-24 11:54
Dokladnie.mnie tez intryguje sprawa urlopu.
1
Aga 2017-03-24 20:33
Dokladnie tak jak mowisz.Szkolenia nic nie dają,poza tym caly dzien zmarnowany na dojazd ,a co do urlopów to jak mozna zaplanowac sobie go na caly rok? Ciekawa jestem czy menadzerowie rowniez wypelniaja takie tabelki tzw.plany urlopowe. Pewnie nie, tylko my pionki musimy! Szkoda słów na tą firmę
1
pyza 2017-03-24 21:05
Dokładnie.brak słów na ta firmę
jk 2017-03-24 21:40
Dziadostwo
2
MZ 2017-03-24 22:13
Urlop niewykorzystany w terminie ustalonym w planie urlopow nalezy wykorzystac do dnia 30 wrzenia nastepnego roku kalendarzowego wiec o co im chodzi tak jest w kodeksie pracy.Czy ta firma nie zdaje sobie sprawy ze przy tak okrojonej ilosci etatow nie jestesmy w stanie wybrac urlopow do konca roku i jeszcze jedno jezeli każa nam rozpisywac plan urlopow na caly rok to dlaczego mamy omijac miesiac grudzien czyzby rok kalendarzowy mial 11 miesiecy? Ludzie co sie wyrabia w tej firmie!
1
Url 2017-03-24 22:48
Dokladnie...a nawet 10 miesiecy,bo mamy ominac tez kwiecien,bo swieta.trzeba zadac pytanie na serwisie,czy to jest zgodne z prawem zmuszanie do wybrania urlopu(my wiemy ,ze nie ale zobaczymy co odpisza)zreszta pewne inspekcje moga im szybko odpowiedziec jakby nie znali odp.
2
Zostaw swoją opinię o DROGERIA NATURA-POLBITA - Błonie
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DROGERIA NATURA-POLBITA