Sephora Polska Sp. z o.o.

Adres: Al. Jerozolimskie 92, 00-807 Warszawa

NIP: 6761992751 REGON: 351349765 KRS: 0000030761

Sephora Polska Sp. z o.o.
2 312 6 1

Opinie o Sephora Polska Sp. z o.o.

Sephora Łódź

Sephora to miejsce, w którym można pracować maksymalnie pół roku/rok. Oczywiście, wszystko zależne jest od zespołu i kierownika i jeśli chodzi o mnie, to mam fatalne doświadczenie. Mobbing, żarty ze współpracowników, plotki, obgadywanie, umniejszanie osiągnięć na porządku dziennym. Aż nie chciało się wstawać, żeby iść do pracy. Kasa bez szału, ale też nie tragiczna (mam tu na myśli tych, którzy zaczynają swoją karierę zawodową). Możliwości rozwoju niewielkie. Mój kierownik miał w głębokim poważaniu, czy chciałabym mieć wolny taki, czy siaki dzień, czy mam lekarza, czy ważny wyjazd. Za to pod siebie ustawiał cały grafik. A co do samej specyfiki pracy - 8 godzin na nogach, wszędzie mieszające się w powietrzu chemikalia, upierdliwi klienci (choć nie zawsze), klimatyzacja wysuszająca skórę. Nigdy więcej. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Wystarczyłoby kontrolować zachowania w perfumeriach i ROZMAWIAĆ z pracownikami na niższych szczeblach. Tymczasem kierownictwo z centrali nie robi z tym nic i olewa sprawę. Kolesiostwo, które nigdy się nie zmieni.

Takjest
@Sephora Łódź 19.10.2018 07:53

To prawda. Kierowniczka Manufaktury-osoba,która namierza sobie cel w postaci jakiejś osoby- nagaduje na nią,podkłada świnie,wyśmiewa,olewa,NIE ROZMAWIA! NIE PATRZY,podnosi głos,jak się dzwoni żeby przekazać informacje o zwolnieniu lekarskim to klnie i krzyczy. Trwa to do momentu aż osoba podupadnie psychicznie i stwierdzi,ze ma dość albo zostanie zwolniona bez podania powodu. Jak się pozbędzie jednej to namierza sobie następna .Tam zespół podzielony jest na dwie grupy- pierwsza ,osoby które są pupilkami ,z którymi wychodzi na imprezy i umieszcza zdjęcia /filmy w internecie jak się super bawią gdzie reszta nie wiedziała i nie była zaproszona na imprezę ,wysyła snapy czyli śmieszne filmiki,śmieje się z nimi,żartuje,rozmawia,wyróżnia,nagradza,ustawia sobie i spędza przerwy itp te osoby nie sa rozliczane z czasu trwania własnej przerwy i ilości wychodzen na „papierosa”czy tez sprawdzania wiadomości na zapleczu we własnym ,prywatnym telefonie.Druga grupa - osoby na które nie patrzy jak do niej mówią, wychodzi z biura jak one wchodzą ,NIE ROZMAWIA - potrafi odpowiedzieć na zadane pytanie „bo nie/bo tak, olewa,sprawdza godzinami na kamerach i szuka haków !!! Są rozliczane co do minuty z przerw o wyjść. Są obgadywanie,wyśmiewane. Nie kryje się z niechęcią do nich. To co się tam dzieje,mija się ze zdrowa atmosfera a przede wszystkim z równym traktowaniem pracownika. Osobami zle traktowanymi są nie tylko pracownicy Sephora ale również Animatorki zewnętrzne.

owszem
@Takjest 19.12.2018 00:34

najlepsza jest panująca zmowa milczenia-wszyscy widzą co się dzieje, ale każdy boi się zostać wybrańcem "na świeczniku" i w efekcie tego pani kierownik swietnie się bawi i bezkarnie knuje w najlepsze kogo by się tu pozbyć bez podania konkretnego powodu... bo on najzwyczajniej nie istnieje. Powodem jest niechęć, której przyczyna też jest bliżej nie określona. Może wreszcie ktoś się tym zainteresuje i przeprowadzi stosowne śledztwo w tej sprawie, bo pracownicy są pozostawieni samym sobie. To zastanawiające dlaczego osoba na tym stanowisku czuje się tak pewnie, wręcz "nie do ruszenia" i stosuje swoje "metody" zarządzania nie od wczoraj. W dodatku to jest jakiś (usunięte przez administratora), w którym pracownik za karę nie ma wpływu na swój grafik? W takiej firmie to chyba powinna być norma.

Krystyna
@Sephora Łódź 19.10.2018 07:53

Macie związek zawodowy w sephora czemu biadolicie po forach a nie zadzwonicie do Przewodniczącego Związku Zawodowego nie wieżycie wystarczy zadzwonić do Zarządu Krajowego WZZ Sierpień80 w Katowicach i zapytać o Przewodniczącego poniżej nr telefonu do niego 796-138-709

Znam sprawę
@Takjest 19.12.2018 00:34

Znam sprawę i osobe o której jest mowa. Dużo się w Łodzi słyszy,dużo się mówi. Przykro jest patrzeć na niektóre sytuacje niestety ale trzeba siedzieć cicho bo jak ktoś się za bardzo „wychyli”staje się niewygodny i wyklety z „kręgu przyjaciół „a jeśli jesteś poza tym kręgiem wiedz,ze twoje dni są w tej perfumerii policzone. Nieważne czy jesteś dobrym pracownikiem,czy sprzedajesz,czy lubisz ta prace i się starasz. Ale jeśli nie jesteś osoba,która jest aktualnie w jej łaskach to nie ma się spokoju. Najlepiej jest porozmawiać z osobami które w czasie zostały zwolnione a ich wyniki były bardzo dobre? A może dowiedzie się czegoś więcej czego zastraszeni pracownicy dusza w sobie bo boja się o utratę pracy.

PRZEWODNICZĄCY

Jestem Przewodniczącym Komisji Międzyzakładowej WZZ Sierpień80 który objął sfoim działaniem Sephora Polska. Na chwilę obecną jest tylko 1 członek z Krakowa z galerii Krakowskiej. W dniu 23 listopada odbyła się rozmowa pomiędzy Sephora a KM WZZ Sierpień80 W Warszawie na dzień dzisiejszy dostałem od Sephory nowy regulamin do konsultacji pracownicy Sephora to jest regulamin który dotyczy was dla tego dzwońcie i powiedzcie mi czego oczekujecie 796-138-709 Pozdrawiam Przewodniczący KM WZZ Sierpień80

Anonim
@PRZEWODNICZĄCY 13.01.2019 19:56

Dlaczego Przewodniczący nie kontaktuje się oficjalnie lub nieoficjalnie z perfumeriami(np. mailowo?). Prosimy o udostepnienie Regulaminu, o którym mowa. Nie dziwie się, że jest mało zainteresowanych, bo to trochę mało wiarygodne...

Przewodniczący
@Anonim 14.01.2019 17:55

Podaj mejla to ci prześlę wyśl się troszkę i zadzwoń 796-138-709

Marta
@Anonim 14.01.2019 17:55

Rozumiem, że skoro wypowiadasz się w ten sposób i w tym wątku, to jesteś w jakiś sposób związany z pracodawcą, jakim jest Sephora Polska. Chciałabym Cię więc prosić o rozwinięcie Twojego wpisu o inne warunki zatrudnienia w tym miejscu pracy. Jakie mógłbyś wymienić plusy i minusy pracy w tym miejscu? Takie zestawienia są bardzo ciekawe dla osób rozglądających się za zmianą pracodawcy.

Cathy

They deliver very fast that you can't cancel your order. Poor customer service! I send them email to cancel my order, no reply. Tried calling their hotline, no answer. Website doesn't show contacts where to cancel the order! Moje sugestie dla Sephora Polska Sp. z o.o.: PUT YOUR CONTACTS ON EMAIL OR WEBSITE WHERE TO CANCEL ORDERS AND RESPOND FAST! Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: I SAID IT MILLION TIMES ALREADY. IMPROVE YOUR CUSTOMER SERVICE AND CONTACT DETAILS WHERE TO CANCEL ORDER!

Krystyna

Telefon do związku zawodowego który działa od lipca tego roku w sephora w Krakowie ale obejmuje całą Polskę czyli wszystkie sklepy sephora. Przewodniczący KM WZZ Sierpień80 796-138-709

Krystyna

W sephora jest związek zawodowy od niedawna sierpień 80

Xyz
@Krystyna 24.11.2018 03:29

Skąd masz taką informację? Pracuję i nic mi o tym nie wiadomo...

Krystyna
@Xyz 28.11.2018 11:40

Telefon do związku 796-138-709 Związek działa w Małopolsce ale obją działaniem całą Sephore w całym kraju

Dora

A może kierownictwo zainteresuje się wreszcie panią kierownik w Plazie w Lublinie? Gnoi regularnie swoich pracowników, krzyczy a potem przeprasza, kierownik powinien być zrównoważony i umieć panować nad sobą. Czy wprowadzenie metody zastraszenia ludzi zwolnieniem naprawdę jest takie skuteczne ?

OLKA
@Dora 23.01.2018 13:12

obsługa i zarzadzanie tam od pewnego czsu to dno , Konsultantki nie maja wiedzy, przeszlam do Douglasa i potwierdzam slowa Dory

Fiolka Diora
@Dora 23.01.2018 13:12

Bardzo pozytywna firma dla pracownikow. Wszystkie negatywne opinie pisza osoby, ktore nie sprawdzily się w tej pracy. Nie dla miernot z pewnością, one powinny szukac szczescia gdzie indziej, co z reszta robią chwalac się przy tym gdzie sie da i przy kazdej okazji. Tutaj na forum moga opisac to co w nich wlasnie jest najbardziej spotegowane, czyli poczucie zgnojenia i siegniecie dna po kolejnej porażce-o czym zechcialy poinformowac "wszem wobec i kazdemu z osobna" Nie omieszkaja zapewne poinformowac o swojej kolejnej zmianie, lecz juz na innej stronie...moze nawet napiszą to na jakims murze.

Dora
@Fiolka Diora 13.03.2018 22:26

Fiolka Diora , ale ja pracuję w Sepohora ;)))

JAKO
@Fiolka Diora 13.03.2018 22:26

jak taka pozytywna firma , to dlaczego ciagle chodzisz na rekrutacje do konkurencji ;DDD

lola

Hej pracuję 7 miesięcy rotacja ogromna. obowiązków mnóstwo a pieniążki słabe A do tego o i ochrony nie ma więc kradną na potęgę. jestem strasznie rozczarowana naprawdę to praca dla studentki na utrzymaniu rodziców która ma psychologa znajomego gdy widzę tę dziewczyny które przynoszą cv z nadzieją że zostaną przyjęte... strasznie im współczuję że chcą się w to pakować

Elwis
@lola 05.07.2018 22:32

Hej, a wiecie może jakie są stawki w Warszawie w perfumeriach? Zastanawiam się nad wysłaniem CV. Z góry dziękuję :)

Marta

@hshs, forum dotyczy dzielenia się doświadczeniem związanym z pracą w SEPHORA w Warszawie. Jeśli nie odnalazłeś wątku dotyczącego Krakowa, to zapraszam Ciebie do jego założenia. Pamiętajmy, że warunki pracy mogą się bardzo różnić między poszczególnymi zakładami pracy, a na oddzielnym wątku prawdopodobnie szybciej uzyskasz odpowiedź na zadane przez Ciebie pytanie.

hshs

a jakie zarobki? chodzi mi o krakow

Marta

@Piątek 13, wnioskuję, że pracujesz we wspomnianej przez Ciebie centrali SEPHORA. Zatem może posiadasz jakieś informacje odnośnie rekrutacji prowadzonych w Warszawie? Na jakie stanowiska potrzebni są pracownicy? Jakie należy spełnić wymagania, aby móc aplikować do firmy?

Piątek 13

Niestety praca w centrali niczym nie odbiega od perfumerii...może jedynie tym że jest donosicielstwo aby wskoczyć na stanowiska kierownika...poza tym brak szacunku do pracowników, krzyki i co najlepsze jedna pani nie powinna być kierownikiem że względu na brak wiedzy merytorycznej....w swojej dziedzinie. Ostrzegam przed pracą w tej firmie ...poza tym ogromne wymagania za niskie wynagrodzenie......

Marta

@Karolina, czy posiadasz jakieś doświadczenia związane z pracą w SEPHORA? Jeśli tak, to jak oceniasz tego pracodawcę? Czy pracujesz bądź pracowałaś w Warszawie? Jakie zostały zaoferowane Tobie warunki zatrudnienia? Czy były one satysfakcjonujące?

Karolina

Idealnych firm nie ma tylko ludzie wybierają sobie niewłaściwą pracę i stąd to niezadowolenie!!

Administrator

Czy ktoś wie, jak aktualnie prezentuje się SEPHORA na tle innych przedsiębiorstw? Może okazać się to cenną informacją dla osób mieszkających w Warszawa i okolicach oraz poszukujących zatrudnienia.

M.

Miałam okazje pracować na Pradze w Sephorze. Niestety faktycznie większość koleżanek tam pracujących to bardzo nie szanujące innych osoby które mogły by obgadywać siebie nawzajem i klientów godzinami.

Xxxx

Czy to prawda,że w GK w KRK konultantki zarabiaja nawet po 3800 na rękę?

Esu

Firma Sephora to bardzo dobry pracodawca. Wiem co mówię, bo przepracowałam tam kilkanaście lat począwszy od stanowiska konsultanta skończywszy na kierowniku. Pracodawca dba o pracowników i motywuje w różny sposób. Nie ma mowy o złym traktowaniu. Polecam pracę wszystkim i mam do tej pory ogromny sentyment...pozdrowienia dla całego Południa:)

Klaudia

Zero szkoleń, nawet głupiego bhp. Konsultantki pracujące dłużej perfidnie wykorzystują nowych pracowników, nawet są na to namawiane przez kierownik sklepu która nie ma z kim napić się kawki, zjeść ciastka czy zapalić papieroska. Osoba pracująca ledwo kilka dni sama na sklepie gdy reszta pracowników świetnie się bawi na zapleczu, źle wypadała w oczach klienta ze względu na braki w znajomosci jakiegoś produktu. Zdarzyło mi się przez to wiele niemiłych sytuacji. Raz klientka chciała skorzystać ze zniżki której nowy pracownik przez pewien okres nie może jeszcze nabijać. Otworzyłam drzwi od zaplecza i poprosiłam aby któraś z koleżanek przerwała kawke, i pierwsze co usłyszałam ja jak i również pół sklepu to krzyk „kurva”. Klientka która chciała kupić produkt zrezygnowała i wygarnęła koleżance, że takie zachowanie wiec nieodpowiednie. Przy czym pochwaliła mnie. Po wyjściu klientki bardzo dostało mi się nie tylko od koleżanki od tej sytuacji a nawet od kierowniczki. Chociaż wiem, że niczemu nie byłam winna. Co więcej w dni wolne byłam wzywana do innych punktów sephora na terenie Warszawy by pomoc. Co było zupełna odskocznia. W innych sephorach atmosfera była cudowna! Cieszę się, że nie pracowałam tam długo, bo nie wytrzymałabym psychicznie z takimi osobami, No ale z drugiej strony szkoda, że akurat trafiłam do najgorszej sephory w Warszawie. A najgorsza sephora to ta na Pradze na ulicy Jubilerskiej.

pracownik

pracuję w sephora od 6 miesięcy i wszystkie negatywne komentarze to brednie. pozdrawiam

Natalla
@pracownik 09.03.2016 19:03

Czy zmieniłaś już zdanie Czy nadal jest ci tam dobrze Początki zawsze są świetne jak wszędzie ale później zaczynają się kłopoty

O

Widze ze sephora wspina sie na wyżyny wyzysku ludzi. Widziałam przypadkiem ostatnio oferte bezpłatnych praktyk niby z możlowością zatrudnienia. Widocznie bardziej sie oplaca niz zatrudnienie grupki dziewczynek na 3 miechy na pol etatu,potem wybranie 1 a ta jedna popracuje na czas studiow albo troche krócej i tak od nowa. Teraz to juz nawet placic nie beda. Czego tam sie mozna nauczyc? Chyba ANTYzasad higieny. Przeogromna rotacja z czegos wynika. P.s. wszystkie negatywne komentarze sa prawda. Jak ktoś je podwarza to albo nie zaznal zycia w S.albo siedzi w biurze w Warszawie.

ILONA SS
@O 05.09.2016 11:55

W zupełności popieram (usunięte przez administratora)

anonymous
@ILONA SS 08.12.2017 00:20

Tak to prawda....

Marta

@Kkk czyli dużo zależy od kierowników regionalnych. Ktoś jeszcze mógłby się wypowiedzieć na ten temat? Są miejsca gdzie jeszcze można liczyć na konkursy i nagrody?

Beata B
@Marta 10.08.2017 11:46

O nowym roku planowane są szkolenia dla kierowników i regionalnych aby mogli kompetentnie zarządzać ppersonelem. Bo do tej pory większość z nich to osoby przypadkowe zupełnie nie nadające się na to stanowisko nastąpi weryfikacja

moona

Też uważam, że chodzi tu o kadrę kierowniczą, która nęka konsultantki, stąd tyle negatywnych komentarzy

Alexandra O
@moona 18.03.2016 20:45

Sephora powinna zainwestować w coacha który przedszkoli pani kierowniczki które się troszeczkę za pędziły w złym kierunku I wtedy będą kompetentne osoby na stanowisku a nie jakieś panie które przypadkowo zostały kierowniczkami....

tere fere

Kierownictwo..nie wiesz czy beatyfikować je za bycie aniołami do klienta, czy odprawić egzorcyzmy nad szatanem co w nie wstępuje na zapleczu i jak nikt nie widzi..potwornie wredne egzemplarze w warszawie nie napawają optymizmem, wrzucić granat i wstawić na stołki facetów, to może mniej obłudy i więcej szacunku by było. Wygarnęłam komu trzeba i nawet przeprosiny były, ale ze strachu o stanowisko. Omijajcie pracę tam szerokim łukiem, wiem z dobrych źródeł że podłe babsztyle nie są niechlubnym wyjątkiem a znakomitą większością..aż tak to ja kosmetyków nie kocham, bardziej swoje zdrowie psychiczne.

gf
@tere fere 06.04.2016 23:18

Zawsze lepszy facet na stolku bo sa bardziej opanowani :) myslalam o pracy tu ale czytajac komentarze to chyba nie warto

Murzynek Bamboo
@tere fere 06.04.2016 23:18

Tak tak to prawda myślą że Prowadzę swoją działalność tak się rozbestwiony personel mają za białych murzynów może ktoś się w końcu weźmie za nie żeby naprawdę osoby na stanowisku kierowniczym nadawały się do tego żeby zarządzać personelem a nie jakieś chamskie gówniary bo niestety takie jest szacunek się należy pracownikowi i to one kręcą czy jest atmosfera odpowiednia do pracy czy tolerują ploty itp

Ola

Drogie Panie audytorki! a może zaczniecie weryfikować podczas przeglądania kamer na audycie, ilu z kierowników przybywa w pracy zgodnie ze swoim grafikiem? Bo im większa perfumeria, tym bardziej fikcyjne stanowisko kierownicze... W planie Q zamiana: 8-16, a kiero w pracy gubo po 9, wychodzi o 15. W harmonogramie żadnych naniesionych zmian... Odbiera nadgodziny? wyjście prywatne? A przecież są odpowiednie opcje... Szczytem jest jak kiero nie ma w ogóle w pracy, choć w grafiku zmiana jak byk np 9-17, a on tymczasem robi sobie grafik w domu ! Jakim cudem, skoro jedyny punkt dostępu do Planu Q jest w perfumerii.. szukacie oszczędności, zacznijcie od likwidacji stanowisk kierowniczych ! I tak większość ich obowiązków wykonują nawet nie specjalistki, a wręcz konsultantki !!!

Dominika D
@Ola 25.04.2016 11:20

Brawo one się czują nietykalne stworzyły sobie Państwo w Państwie w ogóle nie mają pojęcia o zarządzanie ludźmi personelem

anonim

(usunięte przez administratora)

anna

Atmosfera zależy od perfumerii kierownika i zespołu u mnie zespół jest o kant tylka potluc łącznie z kierownikiem...

Nina
@anna 24.09.2016 07:42

Dobre to kolejne gniazdo żmij na Śląsku też takie są......

Alie

Panie pracujące w Bonarce w Krakowie to totalna pomyłka. Zero kompetencji i zorientowania jaki asortyment mają. O jakimkolwiek doradzeniu tez nie ma mowy. Ponadto, mimo ze dla klubowiczów do 6 grudnia obowiązywał rabat -20% na zestawy świąteczne i perfumy, pani konsultantka która mnie obsługiwała najwidoczniej zapomniała go uwzględnić na rachunku, o czym niestety przekonałem się dopiero w domu. Prezent juz został wręczony, więc reklamować nie będę. Podsumowując jednym słowem porażka!

Annika

Z relacji koleżanek wiem że są zadowolone z pracy w sephorze. Przełożeni w porządku, wsparcie i szkolenia na początku, finansowo też nie narzekają, zespół zgrany.

Marta

@Michalina piszesz, że nie ma szkolenia produktowego. Rozumiem, że dotyczy to zatrudnienia bezpośrednio jako konsultantka. Widzę jednak, że obecnie trwa nabór na Program Sephora Trainee. Można znaleźć informację, że jest to praca pod okiem indywidualnego mentora. Ktoś z Was w nim uczestniczył? Czy warto wziąć w nim udział?

Karola

Widzę, że SEPHORA ma bardzo dużo nowych ofert pracy! Może brak ludzi do pracy wpłynie na firmy w kwestii podniesienia zarobków? Jak firmie będzie zależało na fachowcach to nie widzę innego rozwiązania

Marta

@Arletta xyz na stronie internetowej firmy znalazłam taką informacje: "Jeżeli pracujesz w perfumerii, zostaniesz przeszkolony w zakresie trzech linii produktów - perfum, kosmetyków do makijażu i kosmetyków do pielęgnacji skóry". Myślę, że nie trzeba mieć wcześniej wielkiej wiedzy na temat perfum, choć pewnie byłaby ona przydatna. Jednak też chętnie usłyszę, jak takie szkolenie wygląda.

Michalina
@Marta 19.07.2017 08:40

Nie ma żadnego szkolenia XD jest na pocZatku o firmie takie pierdu pierdu i o sprzedaży ale produktowego nic nie ma

Zostaw opinię o Sephora Polska Sp. z o.o. - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sephora Polska Sp. z o.o.