E-mail:
Akceptuję regulamin
Wpisz swój email i aktywuj powiadomienie o nowych wpisach.
Co 5 godzin na twój adres e-mail dostaniesz informację czy pojawiły się nowe opinie o twojej firmie.
Akceptuję regulamin
Wpisz swój email i aktywuj powiadomienie o nowych wpisach.
Profil firmy: CEDC
Oceniono 478 razy
Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.
anonim - 2008-10-22 20:01:14
cytuj
Dodaj opinie o CEDC - WARSZAWA. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
CEDC to duza firma dystrybucyjno handlowa dziala w polsce od 1990 ja pracowałam tam 12 lat; byla to praca rozwojowa ale jednoczesnie stresująca i wyczerpująca; rozstalam sie z firma z powodu likiwdacji mojego stanowiska; szukam pracy ktora moglabym wykonywac w domu calkowicie lub czesciowo.
Firma rozwojowa dzięki pracownikom niższego szczebla (mam na myśli przedstawicieli. którzy wykonują zadania prawie niemożliwe do zrealizowania i wtedy mogą zarobić).Natomiast kadra kierownicza tragedia.
Solidna Firma, świetnie kształci, ale i oczekuje wiele.
Mam same dobre wspomnienia
Mam same dobre wspomnienia
Ja akurat nie obawiam się utraty pracy, zawsze znajdę inną, nie pracuję także w dziale HR.
to prawda, nadal pracuje w grupie Cedc od 8 lat i chciał zatrudnić mnie kierownik z wyborowej ale w kadrach powiedzieli mu, że nie mogą zatrudniać nikogo z grupy CEDC, umowy lojalnościowe to też prawda, jeżeli ktoś nie podpisze to dostaje wypowiedzenie. kara za odejście do firmy alkoholowej to ( usunięte przez administratora )
Fajna ta firma , a jaka ciekawa w niej praca, brrrrrrrrrrr
A ilu ciekawych ludzi tam pracuje - są mili , życzliwi , gotowi pomóc każdemu zawsze i wszędzie - sielanka ;-))
nikt nie jest wspaniały, ale dano mi możliwość pracy w tej firmie i za to jej dziękuje za szansę i możliwość poznania jej
dlatego ten pracowaca na tym bazuje,poniewaz sami wpadliscie wpułapkę pracujać tak dlugo w jednej firmie,nabralisicie sentymentu i to Was zgubi z czasem,lepiej przejżeć na oczy.
kolego/koleżanko jak masz trochę czasu pofatyguj się do prawnika z ta rzekomą lojalką - wygraną masz w kieszeni i tym akurat bym się nieprzejmował na twoim miejscu, jak masz propozycje w konkurencji to zmykaj i się nie łam. powodzienia!!;-)))
Ja w cedc trochę życia zostawiłem i nie żałuję. Nie żałuję również tego że już tam nie prauję choć gdybym miał tam pracować to też bym się nie gniewał. Ludzie wszystko zależy od waszej psychy, i profesjonalizmu. [usunięte przez admina]ma większe lub mniejsze prawo rządzić tą firmą jak chce. To on w końcu zrobił ten biznes. Więc tylko i wyłącznie od was zależy gdzie jesteście i gdzie chcecie być. Jeżeli odejdziecie, a zakładam że jesteście profesjonalistami, to sobie poradzicie.
Mógłbym dołączyć się do waszych narzekań bo w większości to prawda ale narzekaniem nic nie zmienicie. [usunięte przez admina]jak był tak będzie, [usunięte przez admina]też i inni. Wasze być albo nie być w tej firmie zależy od nich. Zastanówcie się co byście zrobili będąc na ich miejscu to znajdziecie całą masę odpowiedzi i nie każda by się wam samym podobał. Weźcie życie w swoje ręce i podejmijcie męską decyzję. Szczególnie ci którzy spędzili w CEDC kilka lat, jak tego nie zrobicie teraz to z kolejnym miesiącem, kwartałem, rokiem będzie coraz ciężej, będziecie czuli się tak jak byście mieli odciąć swoją pępowinę od matki. Uwierzcie mi cholernie ciężko jest to zrobić ale częściej niż czasami warto. Jak nie macie awansu po 2-3 latach pracy tzn nie rozwijacie się a to już jest sygnał !!!
Jeszcze raz - weźcie życie w swoje ręce i podejmijcie męską decyzję.
Pisalem to ja - były oddany [usunięte przez admina].
A ja powiem tak. Z lojalkami do prawnika bo z tego co wiem to prawo działa tak samo w obie strony jak i podpisywane umowy itd. Czyli jeżeli CEDC miało by otrzymać 20000pln od kogokolwiek za podjęcie pracy w innej firmie alkoholowej to również taką samą kwotę musiałoby zapłacić pracownikowi za nie podjęcie pracy u konkurenta w okresie 6 miesięcy. Poza tym sam jestem świadkiem sytuacji ludzi którzy takie sprawy wygrywali. Z tego co również wiem to lojalka nie zawsze obowiązuje. W Polsce jak i UE obowiązuje prawo które zabrania zakazu pracy. Pracować nikt nie może zabronić, taki mamy ustrój polityczny. Tak więc podsumowując lojalki to ściema. Weźmy pod uwagę fakt że skoro panuje tutaj zastraszanie to praktycznie nikt nie będzie próbował się szarpać z pracodawcą. Sprawa druga to inny fakt, niech ktoś mi powie ile spraw w sądach wygrali prawnicy CEDC??? Ja wiem tylko o jednej i to dopiero po odwołaniu. Poza tym mam pytanie do osoby która napisała post na samej górze podpierając się kodeksem, od kiedy to na forum nie można pisać o własnych uczuciach czy odczuciach? Droga pani lub panie po to jest forum i nikt nikomu tego nie zabroni bo prawo na to zezwala. Faktycznie podpieranie się jakimś kodeksem to już jest w pewnym sensie zastraszanie ale może służyć również jako post informacyjny. Na koniec chciałbym tylko dodać że tak naprawdę to żal mi tylko firmy Bols, a przede wszystkim marki Bols. Była to najlepsza firma w branży jeżeli chodzi o podejście od strony etycznej jak i logicznej N1. Nie rozumiem jak z marki numer 2 w Polsce można zrobić markę która nadaje się już do ubicia. Szkoda naprawdę szkoda
Jeżeli myślisz, że ktoś się przejmuje tym, że o nim tu napisano to jesteś w błędzie.
O mojej skromnej osobie napisali, ale u mnie wywołało to uśmiech na ustach i nic poza tym :) Ehh, ja tam lubię tu pracować, przynajmniej coś się dzieje :)
Czytam te wypowiedzi i zastanawiam sie czy jest wiek XXI czy cofnelismy sie do wiekow gdzie panowalo niewolnictwo, biedni ludzie nie maja wyboru gdzie chca pracowac w portalu firm do wyboru do koloru wrecz teczowo
Dzięki Bogu, że mam znajomych w tej firmie i podali mi link ,gdzie moge sie czegoś wiecej dowiedzieć na temat tego pracodawcy.Mialem tam aplikowac na pewne stanowisko ,ale jak czytam i czytam to włos się jeży.Nie,nie jeszcze raz Nie!!!!!!
A miało byc tak kolorowo,super rozwojowo,szkolenia cuda na kiju, a jak czytam to wielkie bagno z którego pózniej cięzko się wydostać.
Odradzam wszystkim zainteresowanym.
Odradzam wszystkim zainteresowanym.
anonim - 2009-03-20 23:23:34
Jeżeli dalej tak będzie to i Sobieski i inni gracze na rynku ( bez obrazy dla LUBLINA - pełen szacun - pytanie jeszcze ile można tak mieszać - basta !!!!!!!!!! ) . Zaczynamy walkę WYBOROWA i LUKSUSOWA - i koniec !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - spotkamy się na rynku :-)
Hmmm... Sens wypowiedzi - żaden. Za dużo pijesz tej "w" i metanol z fuzlami pozatykał Ci szare komórki. Co za walkę chcecie zaczynać - po połączeniu pozwalnialiście wielu fajnych ludzi, dając im kilkudziesięciotysięczne odprawy, a CEDC kupuje ich w promocji za 1 PLN razem z rynkiem i klientami... Banał! (P.S. "1" Ci się zacięła na klawiaturze?). Nawiązując do wcześniejszych postów, w handlu pracują ludzie a nie produkt. W wielu wypadkach współpraca z klientem opiera się na znajomościach i wzajemnym szacunku. Nie ma znaczenia co Pan X ma w katalogu firmy Y (chyba, że u 100% klientów płacisz za półki. W takim wypadku d&^a z Ciebie a nie handlowiec.). Mam nadzieję, że nie jesteś żadnym decydentem - bo z takim myśleniem czeka twoich ludzi taki sam los jak wcześniej opisywane przypadki w CEDC.
Czy jestem fanatykiem - Tak.
Czy jestem z Warszawy i siedzę za dobrze opłacanym biurkiem - Nie.
Jak długo starczy mi sił, by wypatrywać brzegu z tonącej Łódki - Nie wiem.
Pozdrawiam wszystkich, którzy jeszcze starają się przyczyniać lub przyczyniali się do budowy tego wspaniałego Zamku. Tylko nikt im nie powiedział, że jest z piasku i jednym kopnięciem rozwalił wiele lat pracy. Życzę wytrwałości - może "jutro" będzie kiedyś lepsze (jak nie w tej to w innej firmie).
anonim - 2009-03-07 19:53:41
Większość z was pisze prawdę o naszej firmie i o ludziach kierujących tym wszystkim tylko wymyślcie coś co uratuje nas wszystkich bo w Warszawce mają takie kontrakty i odprawy że większością ludzi którzy pracują w cedc wcale się nie przejmują i sprawiają pozory aby przetrwać jak najdłużej !!!!!!! .ROZGORYCZONY .
sad pracy jest darmowy... synku
piszesz te "po" jakbyś się zaciął ziomek, zaciął się prawda? czy ma wadę?
Powiem tak Bols to była firma oczywiście szacun dla moich kolegów z Pha, Dako, Agis i innych spółek Cedc bo bez nich rynek mały by był. Lecz w naszym Bolsie nikt nikomu nie żałował a tutaj niestety tak jest. Wszyscy piszą o [usunięte przez admina] , niech ktoś spojrzy na to ile osób z marketingu zniknęło , osób które łódkę zbudowały i pływały nią, dlaczego? zapytajcie[usunięte przez admina] jak obiecywał i zatrudniał kolegów, można również zapytac [usunięte przez admina] o jego słowa i obietnice. "Jedni jedzą ziemie by coś przynieść do domu, inni budują pałace za wyrobek tych pierwszych"
Witam kolegów ze spółek może pochwalicie się o zarobkach w marcu ???
Dodaj ofertę pracy