logo CEDC

CEDC

Warszawa

Opinie o CEDC

janusz wrubel 2016-02-24 15:57:59
A janusz_j z coli jest spoko czy nie ?
nic dobrego... 2016-03-04 08:16:03
Celem firmy jest wy....nie wszystkich alkoholi konkurencji z półki w danym sklepie i postawienie alkoholi CEDC, koniecznie lodóweczka :) i te tandetne materiały promocyjne. To jest ich majestat, ich godność! Właściciele sklepów już mają dosyć takich praktyk.
1
olo 2016-03-12 13:43:11
Kompetentnych ????????/ do czego?????//Kto psychicznie wytrzyma ich wymagania i inwigilację i rządzenie się w sklepach za jakieś marne opłaty za półkę, o ile przejdą audyt(najlepsze kompetencje być z coca coli)? Kompetentnych do finansów owszem i do marketingu, tylko ich kompetencje tzn. wykształcenie i kreatywność nie mają nic wspólnego z rzeczywistością, która jest w sklepach, sklepikach i norkach, .......Za to odpowiadają ludzie w terenie, czyli ph i to Oni muszą użerać z ludźmi. Patrząc na oferty pracy dla ph i roszady w kadrze nie trzeba mieć już prawie żadnych kompetencji a najlepszą kompetencją są układy np. jedna ph w pewnym regionie i druga o tym samym nazwisku i sprawdziłem, to nie zbieg okoliczności, albo kolesie a rekrutacja ustawiona......
1
byly ph 2016-03-21 08:04:34
Nie wiem z skąd masz takie info firma dramat
olo 2016-03-21 13:40:56
Takie informacje mam z własnego doświadczenia. Pracuję tu kilka lat. Ja tak widzę tę firmę i się zgadzam, ze jest to firma dramat
2
byly ph 2016-03-21 19:49:48
Człowieku o czym ty piszesz. Po pierwsze czy pracowałeś tam. Bo z twoich wypowiedzi wnioskuję że nie. Mówisz o narzędziach ok ja mam pytanie jakie narzędzia opłaty po pozytywnym audycie wykonane z opóźnieniem kilku miesięcznym tak według ciebie się buduje rynek?
Kazda silą firmy jest zespół który tworzy wizerunek firmy i buduje marke. Kazda firma zachowuje się w miare elastycznie do potrzeb rynku ale nie cedc.
2
ph 2016-03-21 21:30:42
Tak jest! !!!!!! Szuka ph , bo kto za 2500 tys. będzie spelnial Ich wymagania, audyty a o od Nich zależy premia! Powiem tak! Polowa ph ma " klepniety" audyt........A pozostali muszą ciężko pracować i nie zawsze jest efekt pracy
ph obecny 2016-03-21 21:33:38
Ciepieka! Konkretnie jakie narzędzia cedc oferuje do współpracy z klientem?
CEDC 2016-03-23 20:08:50
Koledzy te 2500 to z premią czy bez? Jak bez to się cieszczie bo ja zapierdzielam dla firmy Żywiec Zdrój za 2500 i to z premią jak oczywiście zrobie a wymagania chyba jeszcze większe luba takie same jak u Was audyty non stop. Co to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za kraj się zrobił
1
Mała Mi 2016-04-06 09:58:49
Jeżeli nędza nie puka do Twych drzwi, to nigdy nie decyduj się na pracę w tej firmie za żadne pieniądze! Lepiej omijać tego pracodawce szeroki łukiem.
7
kasztan 2016-04-08 22:08:55
Dlatego wszyscy uciekają z CEDC do Herbapolu ???
2
noma 2016-04-09 16:45:43
Zapewne tęsknią za EE :)
katana 2016-04-10 22:13:06
Uciekają gdzie mogą, a tak na marginesie to chyba lepiej w piekle niż u czerwonych chyba, że jesteś od nich i zamiast mózgu masz zmysł włażenia w tyłek.
6
seciph 2016-04-13 16:46:37
witam
a moze ktos cos powiedziec o pracy w kanale nowoczesnym? widzialem ogloszenia...
ile wizyt dziennie? jaka kaska? jakie narzędzie- auto itp? mozna jezdzic prywatnie?

pozdrawiam
Ter 2016-04-15 14:17:31
Praca w CEDC to mistyfikacja, obecnie (po wprowadzeniu aneksów do umów ze sklepami) ma miejsce masowa ucieczka przedstawicieli, tylko w zeszłym miesiącu ok 30 osób z kanału detalicznego. Warunków nowych zasad nie spełnia 99% sklepów a od tego zależy pensja. Średnio do realizacji 10 zadań w każdym ze sklepów, minimum 15 wizyt dziennie, po pracy nadgodziny przy prywatnym komputerze. Duża presja ze strony kierowników i przymuszanie pośrednio przez starszych ph do ściemy... Nie polecam, na szczęście z wieloma kolegami mam już to za sobą.
4
Ter 2016-04-15 16:56:20
Wszystko potwierdzam z wyjatkiem czasu pracy przy ok komputerze, mnie ona zajmowała 30-45 min.
anonim 2016-04-18 16:12:05
potwierdzam, z tym, że do końca lutego bieżącego roku została i tak wymieniona chyba właściwie cała kadra ph, którzy pracowali w 2015 r. plus dodatkowo ci pracujący dopiero od kilku miesięcy :) Tak to zagraniczne koncerny szaleją w biednej Polsce! C**j z nimi, życzę im jak najgorzej!
Byłem Tam 2016-04-21 19:48:40
W Herbapolu pracuje były ASM i były RKS z Pomorza
grabek 2016-04-24 23:33:03
Herbapol więcej przygarnął ludzi z CEDC. Niestety trzeba było zrobić miejsce dla troglodytów cocacolowych. Wielbłąd kocha tylko swoich przydupasów.
3
barum 2016-04-25 18:56:37
Ktoś pracował w tej firmie na terenie Skierniewic i okolic?? jaki jest samochód jeżeli jest i jakie wynagrodzenie stałe?
2
kołek 2016-04-28 18:08:50
Wszystkim pisze o wynagrodzeniu,byłem ostatnio na rozmowie wprost powiedział podstawa 3200brutto plus max premia 1400brutto
jacek 2016-04-30 15:54:40
Co niestety sprowadza się do tego, że wyższe wykształcenie o niczym nie świadczy. Młodzież kuje się do egzaminu, ale nie czyta, nie zgłębia wiedzy i potem taki tzw."mgr" ma wiedzę i obycie na poziomie... na zerowym poziomie gimnazjalisty.
1
obserwator 2016-05-06 18:42:33
Do 8 lat!!!!! Owszem nic nie ma do rzeczy wykształcenie z wyższych szkół pasienia bydła np. Wyższa Szkoła .....w Stalowej Woli, Lublinie , Łodzi, Warszawie, Kielcach, i w każdym mieście. Wypada mieć chociaż marny licencjat będąc kierownikiem sprzedaży a za tym nic nie idzie, taka osoba nie skończyłaby nigdy państwowej uczelni UNIWERKU, POLITECHNICHKI. A osoby po uniwerkach siedzą w biurach na wysokich stanowiskach i za duże pieniądze a nie wiszą na ladach w sklepach robiąc zdjęcia naszej dumy ŻCZ. Możliwe, że dla niektórych jest to szczyt marzeń, ale na stówę nie dla osoby z WYŻSZYM WYKSZTAŁCENIEM nie za kasę, tylko za ciężką pracę
Dimitrij 2016-05-30 22:20:38
Zalecam bardzo rzetelne sprawdzenie firmy wśród znajomych przed podjęciem pracy-szczególnie przestrzegam kandydatów do pracy na stanowiskach menadżerskich. Sprawdźcie w jaki sposób i kto rządzi w firmie, w jakiej finansowej sytuacji jest przedsiębiorstwo, jaka jest atmosfera, jak przysłowiowe prezesostwo traktuje pracowników, jakie jest poszanowanie w pracy, jak traktowane są weekendy, urlopy jakie procesy , procedury, możliwości rozwoju. Rozczarowanie może być bardzo duże i niestety gorzkie.
10
s 2016-06-07 14:34:24
A jak pracuje się w tej firmie ph na sieciach ? Warunki płacowe i godziny pracy takie jak na detalu ?
grand 2016-07-13 07:47:09
Jak jesteś z cocacoli to atmosfera wspaniała, jak nie to Twój pech.
green grass 2016-07-27 12:34:51
Super firma, polecam każdemu. Dobre zarobki, bardzo dobra kadra, która pilnuje wyniku, ale trzeba przyznać, że postępują z pełnym profesjonalizmem. Duże szanse na awans, gdy wykazujesz się zaangażowaniem i dobrą organizacją pracy.
Luby 2016-08-02 16:32:35
Bez dwóch zadań najlepsza firma FMCG na rynku! Świetne pieniądze, a jeszcze lepsza atmosfera w pracy. Aż chce się pracować.
k. 2016-08-12 13:48:30
absolutnie sie nie zgadzam.
3
wujo 2016-09-20 16:37:49
Widzę, że teraz sielanka panuje w CEDC, nawet nie ma komu opinii napisać. Szczęściarze!!!
wujo 2016-09-20 16:38:04
Widzę, że teraz sielanka panuje w CEDC, nawet nie ma komu opinii napisać. Szczęściarze!!!
KandydatPH 2016-09-25 21:18:07
Witam.
Po złożeniu aplikacji dostałem telefon z informacją o zarobkach i formie współpracy. Piszecie tutaj o różnych kwotach. Mnie powiedziano o wynagrodzeniu 2200 zl brutto jako podstawa i premii w wysokosci 500 zl brutto (max! ). Wydawało mi się, że taka niska pensja to żart lub rekruterka wprowadziła mnie w błąd. Nie mówiąc juz ze praca na podstawie UZ. Dajcie znać jak to ffaktycznie wygląda na śląsku. Proszę o konkrety :)
Z gory dzieki za pomoc.
Bols 2016-09-26 07:50:49
KandydatPH ty chyba firmy pomyliles! Kasa o ktorej piszesz to na pewno nie są stawki w bolsie. Kwot na podstawie która podałeś -to u nas jest na reke + umowa o pracę. Jak się postarasz to premii możesz wyciągnąć nawet i kilka tysięcy na kwartał, bo teraz taki program mamy. Ja jestem z innej części Polski ale stawki z tego co wiem są takie same wszędzi. Mniej zarabia tylko kilka osób które nie pracują na pełen etat i są zatrudniane przez firmę zewnętrzna i to są przedstawiciele wspierający. Generalnie jak lubicie ciężko pracować to polecam. Leniuchy nie dadzą rady:)
Ja 2016-09-30 07:04:41
To o czym piszesz to praca przez agencję. Każda area ma tzw. Ph Wspierającego ,który tyle zarabia, ale też nic nie robi. Zazwyczaj bierze się osobę na to stanowisko bez doświadczenia i jest to forma przygotowania do pracy w CEDC. Jak zwalnia się stanowisko PH w danej Area to taka osoba ( oczywiście jeśli jest ogarnięta) dostaje propozycje pracy w CEDC.
Zarobki w CEDC jako PH: 3000 brutto przez pierwsze 10 miesięcy , później 3200. Premia do 1400 brutto.
Multi Sport, Lux Med. , wczasy pod gruszą. Samochód z GPS ( od 6-24 w tygodniu jeździsz za darmo, na weekendy masz 300 km za darmo a później płacisz 40 gr za kilometr)
1
Ona 2016-09-30 07:25:09
Generalnie praca nie jest zła. Wszystko zależy od tego kto jest Twoim kierownikiem. Na początku jest ciężko, bo jest dosyć dużo zadań w miesiącu i jeśli szybko się uczysz i trafisz do kogoś ,kto Ci pomoże to problemu nie ma. Wiadomo też ,że trzeba być dosyć kreatywnym ,żeby wykonywać zadania i dosyć dobrze zorganizowanym. Zarobić można jeśli ktoś chce ,bo są dodatkowe programy premie itd. Ja pracowałam w Warszawie i nie polecam. Kierownik JP , nic nie robi, nie pomaga , musieliśmy dzwonić do ph z innych terenów żeby się czegoś dowiedzieć ,mam wrażenie że czeka aż wreszcie go wywalą. Alkoholu nikomu nie daje ,bo musi coś sprzedawać w swoim sklepie. Ale z tego co wiem tak jest tylko u niego.
Bull 2016-10-04 18:35:20
Po raz kolejny Zespół Sprzedażowy szuka PH na wschód Mazowsza... co jest, taki zasuwa czy co? Jakby to było bezpośrednio za te 3200+1400 brutto to bym składał, a tak... stawki zniechęcające jakie podajecie.
Bull 2016-10-05 10:34:51
Nie no, wow, 3200 brutto to ze 2000 zostaje, a premia wiadomo raz jest raz nie ma, a przecież mało który ph pracuje 8 h, raczej 10-12h... pomyśl. Co dla kogo jest dobre, jak po opłaceniu najmu mieszkania skromnego zostaje tylko kasa na jedzenie to żal.pl jak mówią młodzi...

W FMCG żadnym rarytasem jest podsatawa 2500, a realna płaca z premią 3000-4000 na rękę i auto służbowe z możliwością użytku prywatnego na jakichś zasadach. Bez łaski tyle dają (lub więcej) w Wedlu, MDLZ, Wyborowej (nawet więcej), itp itd To poziom ledwie impulsowaca z Wedla który jest pomiatany, albo idziesz do branży innej np biurowej itp za taką kasę i masz te 8-9h pracy i spokój.

Płaca typu 2000 plus iluzoryczna premia i GPS na szyi to dobre może dla żółtodziobów po studiach jako pierwsza praca bez doświadczenia, albo po kasie w tesco, a nie dla handlowca z doświadczeniem choćby te 5 lat w branży + praca jeszcze na studiach+dodatkowe projekty po godzinach.
A tu jeszcze mowa o jakiejś pracy przez agnecję niewolników za jeszcze mniejszą kasę...to że ogłoszenie wraca na ten sam teren co 2 miesiące nie daje do myślenia?

Wysłałem przez p....pl dla beki, zobaczyć porównanie doświadczenia i zarobków, przychodzi to zwrotnym mailem, potwierdziły się moje wnioski.

Pozdrawiam niewolników i współczuję...
2
Bull 2016-10-05 10:44:56
Dla tego wysłałem a w ankiecie podałem swoje wymagania :) CV mam dobre i często jestem zapraszany, więc jak nie zadzwonią to prawdopodobnie szukają kogoś innego, nic to nie kosztuje :)
Bull 2016-10-05 12:02:02
Takie jak w moim poprzednim poście.
Ciekawy 2016-10-06 21:24:38
Gdzie ma on sklep ?
naSzczęścieByłyPH 2016-10-13 13:04:14
ha ha ha
torebeczka z buteleczkami i "dzień doberek ja tylko zrobię zdjęcie" to jest ta dobra organizacja pracy?
1
Żytniówka 2016-10-16 09:29:32
Cześć. Robię w CEDC przez firmę zewnętrzną jako PH. (Czyli umowa zlecenie) 2500 zł na rękę, samochód, smart fon. Atmosfera? Na pewno zależy od rejonu i od ekipy, u mnie akurat jest ok. Targety są wyśrubowane i trzeba kombinować, ściemniać. PH zatrudniony przez CEDC ma umowę o pracę i 3000 zł z premią. Możliwe liczne dodatkowe premie jeżeli za przeproszeniem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Piszecie różne rzeczy, jednak ja uważam że dramatu nie ma. Jeżeli masz dobry rejon blisko miejsca zamieszkania to pracujesz 8h + parę maili po pracy. Zobaczymy co CEDC wymyśli na przyszłość, oby nie przesadzili, to będą mieć pracowników, którzy nie idą "jak za kare" do pracy.
full 2016-10-16 13:16:16
Ważne dla mnie jest to, że zarobki odpowiadaja każdemu.
Beznadzieja 2016-10-25 20:29:48
Nie zgodzę się z tym, że właściciele sklepów mają dość takich praktyk. Oni się wręcz cieszą, że przyjdzie handlowiec i im wszystko zrobi. Alkohol poukłada na swoim miejscu wszystkie POS - y przyczepi i oni nie muszą już nic robić a jeszcze dostaną za to pieniądze... Super sprawa.
anonim 2016-11-02 21:03:57
Noooo i poprzeszkadza, powyzywa jak ma słabą psychę, klientów wystraszy przy okazji :) Mało miejsca w ogóle, mało miejsca na półce, schowa resztę alkoholi, wystawi tylko i wyłącznie cedc, wiesz co - akurat wiem co mówię.... :) A żeby tak tych korpoprezesików powyginało we wszystkie strony!!! Gorzej niż na wojnie, naprawdę!
1
anonim 2016-11-02 21:06:07
zarobki każdemu odpowiadają... A że trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] 11 godzin dziennie za dwa tysiunce też odpowiada???
anonim 2016-11-02 21:11:31
Masz na myśli Pana Janusza....? :)
Rn22 2016-11-03 18:27:51
Byłem ph dla tej firmy , ciesze sie ze zakonczylem wspolprace. Dlaczego? Spóźniaja się z wypłatą nawet 2 tyg, problemy z limitami na paliwo, problem z myjnia i plynem (albo jedno albo drugie). Umowa zlecenie, co miesiac wysylac trzeba nowe dokumenty. O wszystko trzeba zabiegac, walczyc i upominac się chociazby o zwrot poniesionych kosztow dodatkowych. Odradzam omijac szerokim lukiem!!!! 2 raz bym juz nie chcial tam pracowac wolalbym tesco ...
qwert1 2016-11-21 14:33:29
Witam,
Niestety miałem przyjemność pracować dla tej pseudokorporacji, atmosfera pracy jest tylko gorsza w łagrach zresztą dowodzą tą firmą ludzie , którzy tam by się sprawdzili na 110% . Jesteś tylko malutkim trybikiem w wielkiej maszynie i jak ci się coś nie podoba to tam są drzwi 0 jakiegokolwiek poszanowania do człowieka . Jeśli jesteś z czerwonych to będzie ci w miarę ok , no chyba że posiadasz własne zdanie i nie idziesz ślepo za słowami przywódcy. Praktycznie Ci którzy pracowali tam od dłuższego czasu już dawno zostali zwolnieni albo sami to zrobili została garstka starych pracowników którzy zaakceptowali reżim albo są za starzy wiekowo na jakąkolwiek zmianę. Nie polecam nawet jeśli masz nóż na gardle poczekaj i idź pracować do normalnej firmy a takich na szczęście jest wiele ( zresztą chyba każda inna lepsza :).
2
anonim 2016-11-25 11:12:05
Dlaczego piszecie czerwoni....? Nazywajcie TĘ wielką, globalną firmę po imieniu..... :)
Zostaw swoją opinię o CEDC - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CEDC