logo CEDC

CEDC

Warszawa

Opinie o CEDC

Cechow 2017-01-04 17:00
Ludzie wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Macie pracę to może lepiej zająć się nią i już tak nie marudzić? Każda firma ma woje zasady i trzeba do tego stosować .
Audytor 2017-01-28 01:23
Z perspektywy audytora... Firma z pewnymi "paranojami", jak każda. I z tego, co słyszę, robi wszystko, byleby klientom za półkę nie zapłacić, zresztą, większość PH to przyzna. Tak naprawdę, coraz bardziej rośnie ciśnienie na nas, audytorów, żeby być jak najbardziej upierdliwymi przy wykonywaniu audytu, z uznawaniem za "brak" tego, czego po prostu w momencie audytu nie widać (bo np. niektóre małe formaty są na zakładkę)... Bywa wtedy na sklepach wesoło
4
Ja ph 2017-02-01 11:51
Firma masakra! Wymogi kosmiczne. 15 wizyt dzienne ale prawda taka ze mamy robić więcej. W ciula robienie klientów. Obiecywanie marchewki. Sklep ma zamawiac towar a na koniec i tak nie dostanie kasy. Gubia umowy- bajzel w ksiegowosci .Rok 2016 45% firmy z pH samo się zwolnilo. Doskonały przykład ze wymogi stawiane przez firme pH nie da rady zrealizować. 2017 rok oszczędzania. Musimy podpisać umowy z większą liczbą asortymentu ale z obniżona dopłata? ???? Jeszcze z rok takich wymogów i niebędą mieli z kim handlowac!!! Popracuje jeszcze z 2 miesiące i NIE rżyczę tej firmy powodzenia. Oby się stukli dobrze w czolko i oczasneli!!!
5
Ja ph 2017-02-01 12:04
Przyjedzie audyt w sobotę o 19 jak mi i klient ma więcej braków jak 5 i ciul z twojego układania. Po kasie. Codziennie nie jesteś na sklepie .Dzień po tobie przyjdzie stock zrobi 2 face więcej żołądkowej od twojej zubrowka i tez masz po audycie. Robota głupiego a ty musisz się tak rozepchac aby zasłonić całą konkurencje i niema zmiłuj i mowy o współpracy.
Ja ph 2017-02-01 12:11
Sklepy juz nie mają miejsca na ten cały asortyment!!! A Cedc chce więcej i więcej pchać w te sklepy. A jeszcze lepiej jak nawet hurtownie niema asortymentu a potrzebny jest do audytu i co sklep ma zrobić czarować? ??
1
Audytor 2017-02-01 19:24
Co do jednego tylko się nie zgodzę- nie wiem, kto z naszych audytorów jeździ w sobotę o 19, w każdym bądź razie z mojej perspektywy to kompletna abstrakcja. A co do stawianych wymogów, by audyt był pozytywny, też mi się wydają zdecydowanie przegięte... Współczuję Wam pewnych aspektów pracy, Panie i Panowie
2
Joł 2017-02-01 20:01
Najgorszemu wrogowi nie polecam
5
PH 2017-02-04 16:17
A taką piękną konferencję nam zorganizowali !!!!Nie cieszycie się??? A nagrody dostali ph , którzy zdjęcia mieli zaliczone , bo w "teczuszce" potrzebny asortyment, wyjęty do zrobienia zdjęć i schowany do "teczuszki" i przewieziony do następnego sklepu! Nie będę pisał dalej, ale ta praca polega na fikcji a kierownicy regionalni poklepują tych "oszustów", ale dopóki czerwoni płacą za półki za walizeczki do super!!!!!!!
1
Ktoś 2017-02-05 09:47
Do poprzedniego wpisu. Sama konferencja była na bardzo średnim poziomie przygotowana , nie biorąc pod uwagę zachowań co pewnych osób z góry hierarchii - żenada. Jedzenie (obiad) na zewnątrz podane jak nie wiem dla kogo....Samo przygotowanie na niskim poziomie. Co do samej firmy to w tej chwili nie ma w Polsce firmy z tak zła reputacja oraz tak wielka rotacja . Zabiegi typu podwyżka , zmiana floty i niby fajna konferencja nie podratują opini na temat CEDC która krąży w rynku...Na najwyższych szczeblach brakuje poprostu moralności a panuje poczucie jak tu rozłożyć plany żeby ani pH ani sklep nie zarobili ale żeby towar wyjechał z fabryki...
Nie na polskie realia takie działania ponieważ sklepy już maja dość bylejakich produktów których niestety mamy coraz więcej w portfolio.
Ogólnie panuje brak poszanowania dla kogolwiek ,plany nie są z kosmosu tylko niemożliwe do zrealizowania nawet dla najlepszych . Ale i tak najlepsze są dwie gwiazdy pan Marek i Adam urządzili skecz na konferencji i pokazali jaki poziom sobą reprezentują -masakra. Karierę na scenie to by mogli robić hehe.
Praca która wykonują tutaj PH bez dziękuje powinna być doceniana na 4000 netto na dzień dobry a tyle chyba maja kierownicy. Porażka totalne
Nie polecam nikomu pracy w tym obozie.
8
Audytor 2017-02-07 18:41
Odwiedzamy ponad 20 sklepów dziennie (wprawiony audytor robi dziennie 22-25, nawet 28 audytów). Ludzie w większości punktów mówią, że powoli zaczynają mieć dosyć realiów funkcjonowania CEDC, niezwiązanych w żaden sposób z trybem pracy PH. Firma i jej kierownictwo są problemem, a nie PH, którzy tyrają jak dzicy...
4
Jula 2017-02-22 14:30
Gr.Re.
Jeżeli komuś nie chce się pracować i jest /zepsutym,cwaniakowatym/,a nazywającym siebie /doświadczonym ph z długim stażem/ to będzie się czepiał wszystkiego i w każdej firmie, oby mało robić a dużo zarobić. Nie na tym to polega. Praca ph jest ok,trzeba tylko robić swoje.
Polecam!!!
3
Ja 2017-02-22 17:46
Dostałem zaproszenie na rozmowę na PH na rynek pomorza. Co mozecie powiedzieć na ten temat w tym regionie ? Jeździł juz ktoś?
Peter 2017-02-22 19:13
Pracuję dla CEDC już długo i mogę powiedzieć, że to normalna firma. Najgorsze w tym jest to, że ludzie którzy mają świadomość jakiej pracy się podejmują nie osiągając wyników atakują firmę. Jest wiele innych zawodów.
Agnieszka 2017-02-28 14:10
Widzieliście już nowe oferty pracy CEDC? Znajdziecie je na portalach ogłoszeniowych! Ciekawe? Będziecie aplikować?
anty-Gaweł 2017-03-10 17:23
Coś nowego, Gaweł zaczął posty pisać!!!
1
Agnieszka 2017-03-14 09:14
@anty-Gaweł, o czym mówisz?
ph 2017-03-23 18:14
A co powiecie o kolejnych zmianach tras dla ph? Biuro musi się wykazać, że coś robi...
Gregor 2017-03-27 10:01
CEDC niejednokrotnie była nagradzana za swoje produkty przez konsumentów jako najlepsze w swojej kategorii. Marki CEDC stale otrzymują wyróżnienia w Polsce i za granicą. Może warto trochę pochwalić swoje miejsce pracy?
Nowy 2017-04-02 10:14
Mógłby ktoś powiedzieć jakie są zadania i jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna na przedstawiciela handlowego?
Rozczarowana 2017-04-02 15:05
Witajcie

Dział rekrutacji w centrali to porażka.
Jednego dnia mowia, że są zainteresowani współpraca, opowiadają o wszystkich szczegolach (umowa, wynagrodzenie, jaki samochod, teren) i Pani przez telefon mowi, że jutro zadzwoni Kiedy podpisanie umowy. Iiii cisza... Zero profesjonalizmu żeby zadzwonić I powiedzieć że nie ma tego wakatu...
3
Agnieszka 2017-04-03 09:06
@Rozczarowana, a jak przebiegła Twoja rozmowa kwalifikacyjna? Jakie pytania usłyszałaś?
3
Ja 2017-04-03 14:10
@nowy
Przed rozmowa wysyłają cie do sklepu, żebyś obejrzał półkę. Porób zdjecia, zrób notatki i pomysł co bys zmienił w danym sklepie. Patrz pod kątem klienta, który chce kupić najlepiej rzucający sie produkt w oczy. Popatrz gdzie stoją wszytkie produkty i vzy są widoczne.
3
roczarowana 2017-04-06 20:11
Ile chcesz zarabiać, powiedz coś o sobie...
Natalia 2017-04-06 22:49
CEDC to bardzo fajna firma a ja tu pracuję i nie jestem robotem.
Agnieszka 2017-04-07 09:01
@Natalia i co Ci się najbardziej podoba w pracy?
Ja 2017-04-10 00:01
O to to :) w dodatku rozmowy są bardzo dokładne i maja na celu cie przefiltrowac jak tylko się da
Waldi 2017-04-12 11:29
Może mi ktoś podpowiedzieć jak jest zorganizowana praca specjalisty ds.win? Jak ogólnie pracuje sie w firmie? Słyszałem, że firma jest fajna i mam zamiar składać cv.
Nowy 2017-04-17 17:23
Jakie są pytania na drugiej rozmowie kwalifikacyjnej ?
Agnieszka 2017-04-19 10:58
@Nowy, wnioskuję, że przeszedłeś już pierwszy etap rekrutacji. Jak przebiegła Twoja pierwsza rozmowa kwalifikacyjna i o jakie stanowisko się ubiegasz? Myślę, że przebieg takiej rozmowy jest zależny właśnie od stanowiska, o które stara się dany kandydat.
Nowy 2017-04-19 14:48
Startuję na przedstawiciela handlowego. Pierwszy etap polegał na zrobieniu zdjecią półki z alkoholami w danym sklepie i na tym opierała się rozmowa.
Wie ktoś może jak wygląda i jakie są pytania na przedstawiciela handlowego na drugim etapie rekrutacji?
stary ;-) 2017-04-22 15:01
Firma nie jest zła ;-). Ma swoje wady i zalety jak każda korporacja. Wszystko zależy od regionu i team na jaki trafisz. Na drugim etapie spodziewaj się bardziej szczegółowych pytań : cv produkty mocne i słabe strony itp itd.
Powodzenia.
Chrabia 2017-05-07 11:25
Słyszałem wiele pochlebnych opinii o firmie. Po lekturze wpisów widzę, że jest dobrze więc będę składał cv. Mam pytanie jak przebiega rekrutacja na przedstawiciela handlowego? Jakie wyposażenie dostaje ? Jaka jest współpraca między ludźmi? Czy są jakieś niespodzianki?
Agnieszka 2017-05-15 10:21
@stary ;-) wnioskuję, że jesteś zatrudniony w CEDC. Na jakim stanowisku? Warunki pracy, atmosfera mogą różnić się w zależności od obejmowanego stanowiska. Co więcej możesz napisać o pozytywnych stronach pracy w powyższej firmie? Czekamy na Twoją opinię.
Szczery 2017-05-25 17:40
Doświadczeni handlowcy - zapomnijcie, że dostaniecie pracę w tej firmie! Na rozmowy zapraszają Was, żeby się pośmiać. Firma woli zatrudnić leszczy bez doświadczenia w pracy ph, a następnie wyprać im mózgi, zmuszając do kilkunastogodzinnej pracy co dzień. Oto, czym zajmowali się wcześniej nowo przyjęci ph w tylko jednym z regionów: sprzedawczyni obuwia, akwizytor kart pre-paid, kierownik zmiany w fastfood. Dla takich ludzi praca w cedc to woow i oni będą rypać za grosze, bo ktoś ich docenił i dał im. tzw. "kopa" w górę. Nie wiedzą tylko, że za 1-2 lata sami dostaną "kopa" w tyłek, a na ich miejsce przyjdą nowi naiwni.
3
Stary 2017-06-03 22:50
Wszystko zależy od regionu, np. u nas nie ma osób bez doświadczenia.
Z tego co wiem to HR filtruje cv, i odrzuca osoby bez doświadczenia.
Wymagany jest min. rok pracy na stanowisku handlowca.
Jeśli praca ci nie odpowiada , to ją zmień po prostu i nie marudź.
Pracuje jako PH i team mamy zgrany, atmosfera jest ok.

Jak widać wiele zależy od regionu i ludzi.

Pozdrawiam

Agnieszka 2017-06-06 09:42
Można zauważyć tutaj dwie odmienne opinie. Według użytkownika @Szczery, firma zdecydowanie stawia na osoby bez doświadczenia (w przypadku stanowiska przedstawiciela handlowego), natomiast @Stary pisze o tym, że wymagane jest minimum roczne doświadczenie. W jakich w takim razie pracujecie regionach?
Mały 2017-06-25 18:26
Podpowiedzcie coś na temat -Staż dla spragnionych wyzwań – HR w Warszawie?
1
grey 2017-07-14 23:49
Witam ja pracowałem w firmie nieco ponad miesiąc na dolnym śląsku jako PH, doświadczenia mam ponad 10 lat w przedstawicielce. RKS nakłamał na temat zarobków nie tylko mi ale i moim kolegom tylko żeby zatrudnić, wychodząc z założenia " jakoś to będzie". Atmosfera fatalna RKS nic nie wie wiecznie spławia i odbija piłeczkę na pytania. We wszystkim widzi problem i jest wizjonerem, w korporacjach dla takich ludzi nie ma miejsca. Wizja na zarobienie kasy żadna. W innych regionach gdzie są ogarnięci RKS można pracować ale wizji na dobra kasę nie ma, zarobki w okolicach 2700-2900.
1
Norbercik 2017-07-16 10:55
CEDC to firma wielokrotnie nagradzana. Mając wysoką pozycję w branży muszą trzymać pewne standardy w przeciwnym razie spada się. Nie wszyscy pracownicy przychodząc do pracy w firmie mają na celu uczciwą pracę! Kto jest nastawiony na dobrą pracę temu będzie w firmie dobrze.
Zdegustowany!!!!!!!! 2017-07-22 18:52
w zupełności zgadzam się z Tobą. wydaje mi się jednak że bez znaczenia jest czy jesteś z czerwonych czy innych kolorów. Najważniejsze jest to żeby za...lać bez opamiętania i nie ujawniać swojego zdania, nawet jeśli to zdanie ma jakąś wartość!!!!! i jest tylko jeden powód dla którego nie można tego robić - PRZEŁOŻONY ZAWSZE MA RACJĘ!!!! a ze na stanowiskach kierowniczych pracuję w tej pseudokorporacji sami karierowicze bez choćby najmniejszego poszanowania pracownika, jego wiedzy i umiejętności to efekt jest taki że rotacja w takich firmach będzie nieustanna.
W normalnej firmie praca Przedstawiciela Handlowego polega na sprzedaży a w CEDC ten sam PH niezależnie od wiedzy, umiejętności i warsztatu jaki posiada MUSI PRZESTAWIAĆ BUTELKI i kombinować!!!!!!!!!!!!oszukiwać!!!!!!!!!!!!!!!!!
Przez kilka miesięcy pracy nie spóźniali się z wypłatami to muszę jednak zaznaczyć, że 3 tyś (brutto) za pracę w wymiarze 10 - 12 godzin dziennie to zdecydowanie jakaś farsa bo na premię i tak nie ma co liczyć bo w 100% jest uznaniowa a decyzję i tym podejmuje bezmyślny przełożony....
Jeśli chodzi o narzędzia pracy to jakby standard: auto, telefon i poket...tyle że autem i tak nigdzie nie pojedziesz no chyba że sam bo wiecznie załadowany po dach łącznie z fotelem pasażera no chyba że wynająłeś sobie (i sam go opłaciłeś) magazyn na te pierdoły...dodać należy że przepisy BHP nie pozwalają poruszać się autem z ładunkiem w żaden sposób nie przymocowanym...
PODSUMOWUJĄC:
NIE POLECAM FIRMY DLA KOGOŚ Z DOŚWIADCZENIEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
Cudeńko 2017-07-22 19:38
Dla mnie CEDC jest dobrym miejscem pracy, ale nie musi być tak dla wszystkich.
ROZCZAROWANY 2017-08-03 07:45
Wytłumacz dlaczego od 3 lat nie otrzymali nagrody ^ Pracodawca Roku ^.
Już nie jeden raz ^ktoś^ od NAS się tłumaczył przed komisją przyznającą te prestiżowe wyróżnienie za negatywne opinie wewnątrz firmowe o "zadowolenie z pracy w CEDC ".
POZDRAWIAM
Agnieszka 2017-08-08 11:28
@ROZCZAROWANY mógłbyś powiedzieć coś więcej o tym jak Ty oceniasz CEDC jako pracodawcę? Rozumiem, że masz pewne zastrzeżenia. Możesz o nich opowiedzieć coś więcej?
Chrabina 2017-08-20 19:28
Praca w takich firmach zawsze jest połączona ze stresem. Macie wyjście albo oswoić się z takim systemem albo odejść!
M. 2017-09-12 13:43
Bardzo słaba firma. Szkoda słów. Nie polecam.
Cecylka 2017-09-12 20:57
Super pracę mam w CEDC, nareszcie mogę połączyć pracę z przyjemnością. Jak czytam te narzekania to sobie myślę, że ludzie sami nie wiedzą co chcą. Wiecznie niezadowoleni a przecież tu jest dobrze, polecam. Firma nagradzana i również niezadowoleni bo????
Były ph 2017-09-15 08:34
Do Cecylia!

Super praca?????? Zależy na jakim stanowisku? Chyba w marketingu lub w kadrach??? Jako ph jesteś zmuszany do robienia zdjęć półek!!!! Tym samym jesteś zmuszany\ zmuszana do ściemy, bo pewien dyr. wysyła non stop " Wielkie Dzięki' , co za słowo , bo na pewno w języku polskim nie ma takiego słowa(to na marginesie) A jak wygląda "przebudowa" , żeby dyrektorzy się cieszyli : dostawianie butelek z nowych super toreb?????!!11!!!! Dostawiają, robią zdjęcia i zabierają wódkę!!!!!! ś=To jest praca ph cedc i ph ekspertów, ale chyba na tym polega marketing tej firmy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obecny pracownik
1
obecny 2017-09-15 08:53
A ja jako obecny pracownik mam wrażenie .że ta ŚCIEMA wszystkim odpowiada!!!!!Głownie pracownikom i niby zarządzającym!
ph 2017-09-15 14:47
Oczywiście wszystkim ta wielka ściema odpowiada! Tylko jak Ci ph a nawet KIEROWNICY wyglądają w świecie "małym świecie" Dostawiają butelki i chwaleni są na całą Polskę ???? To jest jakość pracy?????? Jakiej pracy????/
Sober 2017-09-18 15:31
Jeszcze ponad rok temu zastanawiałem się czy aplikować na ph i widzę w sklepach, że ściemy mają się dobrze... tylko ja się pytam, ph dostawi coś "pomaluje trawę" do zdjęcia a potem to wyjdzie na jaw i co wtedy? Już pracowałem w miejscu, gdzie kierownik kazał ściemniać (albo out za wyniki) i skończyło się to wylotem z guanem w papierach... w sądzie nie wygrasz, bo nie masz maila, papieru na to, że ktoś ci kazał, a audyt jest bezlitosny. Udowodnisz że ktoś ci kazał? A jak udowodnisz i wygrasz, to co bedziesz dalej tam robił i będziesz miał wroga na rynku, bo przełożony wyleci? Prędzej czy później to wyjdzie i całość będzie bolała. Ale róbcie co chcecie, ja idę po popcorn...
Zostaw swoją opinię o CEDC - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CEDC