logo CEDC

CEDC

Warszawa

Opinie o CEDC

Żytniówka 2016-10-16 09:29
Cześć. Robię w CEDC przez firmę zewnętrzną jako PH. (Czyli umowa zlecenie) 2500 zł na rękę, samochód, smart fon. Atmosfera? Na pewno zależy od rejonu i od ekipy, u mnie akurat jest ok. Targety są wyśrubowane i trzeba kombinować, ściemniać. PH zatrudniony przez CEDC ma umowę o pracę i 3000 zł z premią. Możliwe liczne dodatkowe premie jeżeli za przeproszeniem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Piszecie różne rzeczy, jednak ja uważam że dramatu nie ma. Jeżeli masz dobry rejon blisko miejsca zamieszkania to pracujesz 8h + parę maili po pracy. Zobaczymy co CEDC wymyśli na przyszłość, oby nie przesadzili, to będą mieć pracowników, którzy nie idą "jak za kare" do pracy.
full 2016-10-16 13:16
Ważne dla mnie jest to, że zarobki odpowiadaja każdemu.
Beznadzieja 2016-10-25 20:29
Nie zgodzę się z tym, że właściciele sklepów mają dość takich praktyk. Oni się wręcz cieszą, że przyjdzie handlowiec i im wszystko zrobi. Alkohol poukłada na swoim miejscu wszystkie POS - y przyczepi i oni nie muszą już nic robić a jeszcze dostaną za to pieniądze... Super sprawa.
anonim 2016-11-02 21:03
Noooo i poprzeszkadza, powyzywa jak ma słabą psychę, klientów wystraszy przy okazji :) Mało miejsca w ogóle, mało miejsca na półce, schowa resztę alkoholi, wystawi tylko i wyłącznie cedc, wiesz co - akurat wiem co mówię.... :) A żeby tak tych korpoprezesików powyginało we wszystkie strony!!! Gorzej niż na wojnie, naprawdę!
3
anonim 2016-11-02 21:06
zarobki każdemu odpowiadają... A że trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] 11 godzin dziennie za dwa tysiunce też odpowiada???
anonim 2016-11-02 21:11
Masz na myśli Pana Janusza....? :)
Rn22 2016-11-03 18:27
Byłem ph dla tej firmy , ciesze sie ze zakonczylem wspolprace. Dlaczego? Spóźniaja się z wypłatą nawet 2 tyg, problemy z limitami na paliwo, problem z myjnia i plynem (albo jedno albo drugie). Umowa zlecenie, co miesiac wysylac trzeba nowe dokumenty. O wszystko trzeba zabiegac, walczyc i upominac się chociazby o zwrot poniesionych kosztow dodatkowych. Odradzam omijac szerokim lukiem!!!! 2 raz bym juz nie chcial tam pracowac wolalbym tesco ...
qwert1 2016-11-21 14:33
Witam,
Niestety miałem przyjemność pracować dla tej pseudokorporacji, atmosfera pracy jest tylko gorsza w łagrach zresztą dowodzą tą firmą ludzie , którzy tam by się sprawdzili na 110% . Jesteś tylko malutkim trybikiem w wielkiej maszynie i jak ci się coś nie podoba to tam są drzwi 0 jakiegokolwiek poszanowania do człowieka . Jeśli jesteś z czerwonych to będzie ci w miarę ok , no chyba że posiadasz własne zdanie i nie idziesz ślepo za słowami przywódcy. Praktycznie Ci którzy pracowali tam od dłuższego czasu już dawno zostali zwolnieni albo sami to zrobili została garstka starych pracowników którzy zaakceptowali reżim albo są za starzy wiekowo na jakąkolwiek zmianę. Nie polecam nawet jeśli masz nóż na gardle poczekaj i idź pracować do normalnej firmy a takich na szczęście jest wiele ( zresztą chyba każda inna lepsza :).
7
anonim 2016-11-25 11:12
Dlaczego piszecie czerwoni....? Nazywajcie TĘ wielką, globalną firmę po imieniu..... :)
Anomin 2016-12-06 22:29
Nie mył zatrudnienie w cedc a przez agencje pracy pH wspierający. Co jak co ale w cedc premia jest na czas
daniel88 2016-12-29 10:06
Oddział w Białymstoku to totalna porażka. Ponad 70 % wszaystkich pracowników zatrudniona przez Agencje Pracy Tymczasowej. Pracownicy, którzy odpowiadają za surowce, przygotowanie wódek, kontrolę, rozlew oraz badania fizykochemiczne sąw ogóle nie związani z firmą. Rotacja jest wielka co prowadzi do pomyłek i błędów powstających z niewiedzy nowo zatrudnionych. Część udaje się wyłapać już w zakładzie, jednak większość skutkuje reklamacjami konsumenckimi. Od stycznia miał się zmienić system zatrudnienia, jednak zamiast wprowadzić sopkój robi sięwiększe zamieszanie. Firma, która wygrała przetarg z dnia na dzień została odrzucona. Firma, któe już zdążyła zebraćwszystkie dane (skany dowodów, nr kont, kwestionariusze)!!! Nowa firma zostła wybrana i ludzie są ściągani z urlopów by podpisać na prędkości nowe umowy. Paranoja! Nie wierzę, żeby w tej firmie coś miało się zmienić i z tego co widzę wszystko zmierza do wielkiego krachu. Może wtedy zarząd się obudzi i przestanie traktować ludzi jak niewolników zarabiających grosze i w końcu zacznie doceniać ich pracę. Ogólnie firmy nie polecam nikomu, chyba że jako pierwszą pracę, albo by dorobić do zasiłku.
5
Cechow 2017-01-04 17:00
Ludzie wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Macie pracę to może lepiej zająć się nią i już tak nie marudzić? Każda firma ma woje zasady i trzeba do tego stosować .
Audytor 2017-01-28 01:23
Z perspektywy audytora... Firma z pewnymi "paranojami", jak każda. I z tego, co słyszę, robi wszystko, byleby klientom za półkę nie zapłacić, zresztą, większość PH to przyzna. Tak naprawdę, coraz bardziej rośnie ciśnienie na nas, audytorów, żeby być jak najbardziej upierdliwymi przy wykonywaniu audytu, z uznawaniem za "brak" tego, czego po prostu w momencie audytu nie widać (bo np. niektóre małe formaty są na zakładkę)... Bywa wtedy na sklepach wesoło
4
Ja ph 2017-02-01 11:51
Firma masakra! Wymogi kosmiczne. 15 wizyt dzienne ale prawda taka ze mamy robić więcej. W ciula robienie klientów. Obiecywanie marchewki. Sklep ma zamawiac towar a na koniec i tak nie dostanie kasy. Gubia umowy- bajzel w ksiegowosci .Rok 2016 45% firmy z pH samo się zwolnilo. Doskonały przykład ze wymogi stawiane przez firme pH nie da rady zrealizować. 2017 rok oszczędzania. Musimy podpisać umowy z większą liczbą asortymentu ale z obniżona dopłata? ???? Jeszcze z rok takich wymogów i niebędą mieli z kim handlowac!!! Popracuje jeszcze z 2 miesiące i NIE rżyczę tej firmy powodzenia. Oby się stukli dobrze w czolko i oczasneli!!!
5
Ja ph 2017-02-01 12:04
Przyjedzie audyt w sobotę o 19 jak mi i klient ma więcej braków jak 5 i ciul z twojego układania. Po kasie. Codziennie nie jesteś na sklepie .Dzień po tobie przyjdzie stock zrobi 2 face więcej żołądkowej od twojej zubrowka i tez masz po audycie. Robota głupiego a ty musisz się tak rozepchac aby zasłonić całą konkurencje i niema zmiłuj i mowy o współpracy.
Ja ph 2017-02-01 12:11
Sklepy juz nie mają miejsca na ten cały asortyment!!! A Cedc chce więcej i więcej pchać w te sklepy. A jeszcze lepiej jak nawet hurtownie niema asortymentu a potrzebny jest do audytu i co sklep ma zrobić czarować? ??
1
Audytor 2017-02-01 19:24
Co do jednego tylko się nie zgodzę- nie wiem, kto z naszych audytorów jeździ w sobotę o 19, w każdym bądź razie z mojej perspektywy to kompletna abstrakcja. A co do stawianych wymogów, by audyt był pozytywny, też mi się wydają zdecydowanie przegięte... Współczuję Wam pewnych aspektów pracy, Panie i Panowie
2
Joł 2017-02-01 20:01
Najgorszemu wrogowi nie polecam
4
PH 2017-02-04 16:17
A taką piękną konferencję nam zorganizowali !!!!Nie cieszycie się??? A nagrody dostali ph , którzy zdjęcia mieli zaliczone , bo w "teczuszce" potrzebny asortyment, wyjęty do zrobienia zdjęć i schowany do "teczuszki" i przewieziony do następnego sklepu! Nie będę pisał dalej, ale ta praca polega na fikcji a kierownicy regionalni poklepują tych "oszustów", ale dopóki czerwoni płacą za półki za walizeczki do super!!!!!!!
1
Ktoś 2017-02-05 09:47
Do poprzedniego wpisu. Sama konferencja była na bardzo średnim poziomie przygotowana , nie biorąc pod uwagę zachowań co pewnych osób z góry hierarchii - żenada. Jedzenie (obiad) na zewnątrz podane jak nie wiem dla kogo....Samo przygotowanie na niskim poziomie. Co do samej firmy to w tej chwili nie ma w Polsce firmy z tak zła reputacja oraz tak wielka rotacja . Zabiegi typu podwyżka , zmiana floty i niby fajna konferencja nie podratują opini na temat CEDC która krąży w rynku...Na najwyższych szczeblach brakuje poprostu moralności a panuje poczucie jak tu rozłożyć plany żeby ani pH ani sklep nie zarobili ale żeby towar wyjechał z fabryki...
Nie na polskie realia takie działania ponieważ sklepy już maja dość bylejakich produktów których niestety mamy coraz więcej w portfolio.
Ogólnie panuje brak poszanowania dla kogolwiek ,plany nie są z kosmosu tylko niemożliwe do zrealizowania nawet dla najlepszych . Ale i tak najlepsze są dwie gwiazdy pan Marek i Adam urządzili skecz na konferencji i pokazali jaki poziom sobą reprezentują -masakra. Karierę na scenie to by mogli robić hehe.
Praca która wykonują tutaj PH bez dziękuje powinna być doceniana na 4000 netto na dzień dobry a tyle chyba maja kierownicy. Porażka totalne
Nie polecam nikomu pracy w tym obozie.
8
Audytor 2017-02-07 18:41
Odwiedzamy ponad 20 sklepów dziennie (wprawiony audytor robi dziennie 22-25, nawet 28 audytów). Ludzie w większości punktów mówią, że powoli zaczynają mieć dosyć realiów funkcjonowania CEDC, niezwiązanych w żaden sposób z trybem pracy PH. Firma i jej kierownictwo są problemem, a nie PH, którzy tyrają jak dzicy...
4
Jula 2017-02-22 14:30
Gr.Re.
Jeżeli komuś nie chce się pracować i jest /zepsutym,cwaniakowatym/,a nazywającym siebie /doświadczonym ph z długim stażem/ to będzie się czepiał wszystkiego i w każdej firmie, oby mało robić a dużo zarobić. Nie na tym to polega. Praca ph jest ok,trzeba tylko robić swoje.
Polecam!!!
3
Ja 2017-02-22 17:46
Dostałem zaproszenie na rozmowę na PH na rynek pomorza. Co mozecie powiedzieć na ten temat w tym regionie ? Jeździł juz ktoś?
Peter 2017-02-22 19:13
Pracuję dla CEDC już długo i mogę powiedzieć, że to normalna firma. Najgorsze w tym jest to, że ludzie którzy mają świadomość jakiej pracy się podejmują nie osiągając wyników atakują firmę. Jest wiele innych zawodów.
Agnieszka 2017-02-28 14:10
Widzieliście już nowe oferty pracy CEDC? Znajdziecie je na portalach ogłoszeniowych! Ciekawe? Będziecie aplikować?
anty-Gaweł 2017-03-10 17:23
Coś nowego, Gaweł zaczął posty pisać!!!
1
Agnieszka 2017-03-14 09:14
@anty-Gaweł, o czym mówisz?
ph 2017-03-23 18:14
A co powiecie o kolejnych zmianach tras dla ph? Biuro musi się wykazać, że coś robi...
Gregor 2017-03-27 10:01
CEDC niejednokrotnie była nagradzana za swoje produkty przez konsumentów jako najlepsze w swojej kategorii. Marki CEDC stale otrzymują wyróżnienia w Polsce i za granicą. Może warto trochę pochwalić swoje miejsce pracy?
Nowy 2017-04-02 10:14
Mógłby ktoś powiedzieć jakie są zadania i jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna na przedstawiciela handlowego?
Rozczarowana 2017-04-02 15:05
Witajcie

Dział rekrutacji w centrali to porażka.
Jednego dnia mowia, że są zainteresowani współpraca, opowiadają o wszystkich szczegolach (umowa, wynagrodzenie, jaki samochod, teren) i Pani przez telefon mowi, że jutro zadzwoni Kiedy podpisanie umowy. Iiii cisza... Zero profesjonalizmu żeby zadzwonić I powiedzieć że nie ma tego wakatu...
1
Agnieszka 2017-04-03 09:06
@Rozczarowana, a jak przebiegła Twoja rozmowa kwalifikacyjna? Jakie pytania usłyszałaś?
3
Ja 2017-04-03 14:10
@nowy
Przed rozmowa wysyłają cie do sklepu, żebyś obejrzał półkę. Porób zdjecia, zrób notatki i pomysł co bys zmienił w danym sklepie. Patrz pod kątem klienta, który chce kupić najlepiej rzucający sie produkt w oczy. Popatrz gdzie stoją wszytkie produkty i vzy są widoczne.
3
roczarowana 2017-04-06 20:11
Ile chcesz zarabiać, powiedz coś o sobie...
Natalia 2017-04-06 22:49
CEDC to bardzo fajna firma a ja tu pracuję i nie jestem robotem.
Agnieszka 2017-04-07 09:01
@Natalia i co Ci się najbardziej podoba w pracy?
Ja 2017-04-10 00:01
O to to :) w dodatku rozmowy są bardzo dokładne i maja na celu cie przefiltrowac jak tylko się da
Waldi 2017-04-12 11:29
Może mi ktoś podpowiedzieć jak jest zorganizowana praca specjalisty ds.win? Jak ogólnie pracuje sie w firmie? Słyszałem, że firma jest fajna i mam zamiar składać cv.
Nowy 2017-04-17 17:23
Jakie są pytania na drugiej rozmowie kwalifikacyjnej ?
Agnieszka 2017-04-19 10:58
@Nowy, wnioskuję, że przeszedłeś już pierwszy etap rekrutacji. Jak przebiegła Twoja pierwsza rozmowa kwalifikacyjna i o jakie stanowisko się ubiegasz? Myślę, że przebieg takiej rozmowy jest zależny właśnie od stanowiska, o które stara się dany kandydat.
Nowy 2017-04-19 14:48
Startuję na przedstawiciela handlowego. Pierwszy etap polegał na zrobieniu zdjecią półki z alkoholami w danym sklepie i na tym opierała się rozmowa.
Wie ktoś może jak wygląda i jakie są pytania na przedstawiciela handlowego na drugim etapie rekrutacji?
stary ;-) 2017-04-22 15:01
Firma nie jest zła ;-). Ma swoje wady i zalety jak każda korporacja. Wszystko zależy od regionu i team na jaki trafisz. Na drugim etapie spodziewaj się bardziej szczegółowych pytań : cv produkty mocne i słabe strony itp itd.
Powodzenia.
Chrabia 2017-05-07 11:25
Słyszałem wiele pochlebnych opinii o firmie. Po lekturze wpisów widzę, że jest dobrze więc będę składał cv. Mam pytanie jak przebiega rekrutacja na przedstawiciela handlowego? Jakie wyposażenie dostaje ? Jaka jest współpraca między ludźmi? Czy są jakieś niespodzianki?
Agnieszka 2017-05-15 10:21
@stary ;-) wnioskuję, że jesteś zatrudniony w CEDC. Na jakim stanowisku? Warunki pracy, atmosfera mogą różnić się w zależności od obejmowanego stanowiska. Co więcej możesz napisać o pozytywnych stronach pracy w powyższej firmie? Czekamy na Twoją opinię.
Szczery 2017-05-25 17:40
Doświadczeni handlowcy - zapomnijcie, że dostaniecie pracę w tej firmie! Na rozmowy zapraszają Was, żeby się pośmiać. Firma woli zatrudnić leszczy bez doświadczenia w pracy ph, a następnie wyprać im mózgi, zmuszając do kilkunastogodzinnej pracy co dzień. Oto, czym zajmowali się wcześniej nowo przyjęci ph w tylko jednym z regionów: sprzedawczyni obuwia, akwizytor kart pre-paid, kierownik zmiany w fastfood. Dla takich ludzi praca w cedc to woow i oni będą rypać za grosze, bo ktoś ich docenił i dał im. tzw. "kopa" w górę. Nie wiedzą tylko, że za 1-2 lata sami dostaną "kopa" w tyłek, a na ich miejsce przyjdą nowi naiwni.
2
Stary 2017-06-03 22:50
Wszystko zależy od regionu, np. u nas nie ma osób bez doświadczenia.
Z tego co wiem to HR filtruje cv, i odrzuca osoby bez doświadczenia.
Wymagany jest min. rok pracy na stanowisku handlowca.
Jeśli praca ci nie odpowiada , to ją zmień po prostu i nie marudź.
Pracuje jako PH i team mamy zgrany, atmosfera jest ok.

Jak widać wiele zależy od regionu i ludzi.

Pozdrawiam

Agnieszka 2017-06-06 09:42
Można zauważyć tutaj dwie odmienne opinie. Według użytkownika @Szczery, firma zdecydowanie stawia na osoby bez doświadczenia (w przypadku stanowiska przedstawiciela handlowego), natomiast @Stary pisze o tym, że wymagane jest minimum roczne doświadczenie. W jakich w takim razie pracujecie regionach?
Mały 2017-06-25 18:26
Podpowiedzcie coś na temat -Staż dla spragnionych wyzwań – HR w Warszawie?
1
grey 2017-07-14 23:49
Witam ja pracowałem w firmie nieco ponad miesiąc na dolnym śląsku jako PH, doświadczenia mam ponad 10 lat w przedstawicielce. RKS nakłamał na temat zarobków nie tylko mi ale i moim kolegom tylko żeby zatrudnić, wychodząc z założenia " jakoś to będzie". Atmosfera fatalna RKS nic nie wie wiecznie spławia i odbija piłeczkę na pytania. We wszystkim widzi problem i jest wizjonerem, w korporacjach dla takich ludzi nie ma miejsca. Wizja na zarobienie kasy żadna. W innych regionach gdzie są ogarnięci RKS można pracować ale wizji na dobra kasę nie ma, zarobki w okolicach 2700-2900.
Norbercik 2017-07-16 10:55
CEDC to firma wielokrotnie nagradzana. Mając wysoką pozycję w branży muszą trzymać pewne standardy w przeciwnym razie spada się. Nie wszyscy pracownicy przychodząc do pracy w firmie mają na celu uczciwą pracę! Kto jest nastawiony na dobrą pracę temu będzie w firmie dobrze.
Zostaw swoją opinię o CEDC - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CEDC