brak logo

Cargotec Poland sp. z o.o.

Toruń

Opinie o Cargotec Poland sp. z o.o.

ktoś 2010-02-02 05:24:39
Firma która oszukuje pracowników na wypłacie i nadgodzinach i ogulnie mało płacą.
1
Nemesis 2010-03-17 10:00:37
Ogólnie pisze się przez "ó". Mało płacą takim, którzy piszą "ogulnie".
pracownik 2010-04-09 19:40:46
ja tam pracuje-zarobki to porażka, a co informacji o paletach, narzedziach to prawda!mamy niezly ubaw sluchajac kolejnych pomyslow.
1
anonim 2010-04-27 19:18:01
Tak a propos "pracownikow wyzszej instancji" to w tej firmie mozna sie nabawic kolki ze smiechu - inzynierowie wymyslaja takie dziwaczne wyjasnienia usterek produktow. A powaznie piszac to panu Prezesowi jesli moge to poradze, zeby zajal sie raczej tymi panami co zasiadaja na najwyzszych stolkach w dziale produkcji, zaczynajac od inzynierow a na kierownictwu i dyrekcji konczac, bo z tego co wszyscy widza to dziala tam tak zwana "spychologia" i tak naprawde to firma dziala tylko i wylacznie dzieki monterom ktorym daje sie najmniej jesli chodzi o zarobki. Bo cos tu jest nie halo, zeby inzynierowie przychodzili do montera i sie pytali go jaki element gdzies zamontowac i jak to ma wygladac, bo on nie jest zorientowany :/ A przepraszam kto za to pozniej pieniazki wezmie? Najbardziej mnie w tym wszystkim smieszy to, ze dyrektor czy tez kierownictwo pozniej idzie na zebranie i mowi do takiego inzyniera szacunek dla Ciebie za to, ze to rozwiazales :/ Porazka
2
brygadzista 2010-05-24 19:33:20
W zupełności zgodzę się z zaniżonym poziomem umiejetności i kwalifikacji naszych "CARGOTECOWYCH"czyt.Sonionowych inżynierach...są ciency
kluczem do sukcesu jest "5 S"
zarobki są fatalne!!!Nie są odzwierciedleniem tego co robimy
a kierownictwo:-to teatrzyk klaunów,rozśmieszających siebie na wzajem coraz to bardziej idiotycznymi pomyszłami

OBY TAK DALEJ!!
2
tom 2010-06-29 20:57:05
Kierownictwo to totalny beton z (usunięte przez administratora), szef produkcji ma łeb w śmietniku i zna się tylko na segregacji odpadków, reszta fachowców to rzeźnicy i piekarze. Płace tragiczne i bez przerwy mamienie pracowników premią. Najlepiej ten zakład omijać szerokim łukiem. W zimę na hali nie grzeją, a rękawice robocze to luksus.
1
milek 2010-07-24 21:01:40
czyli lipa a nie firma
suzin 2010-08-05 22:00:34
witam,

widze tu sporo wylanych zali. jesli wszystkim jest tak zle to czemu do tej pory nikt sie nie zwolnil?

anonim: inzynierowie maja do dyspozycji rozne narzedzia jak chocby baze rysunkow technicznych i bzdura jest wygadywanie jakoby "inzynierowie przychodzili do montera i sie pytali go jaki element gdzies zamontowac i jak to ma wygladac, bo on nie jest zorientowany"
Jesli juz przychodza to w dwoch celach:
1. czy monter ma jakis problem z montazem - wszak to on jest ekspertem w tej czynnosci
2. monter zle zmontowal

brygadzista: 5S nie jest dla inzynierow kluczem do sukcesu - jest jedynie jedna z drog ulatwiajacych prace

tom: zapomniales dodac ze zmieniles miejsce pracy ze .
starej PGRowskiej hali na nowoczesna fabryke w ktorej nie ma problemow z ogrzewaniem

pozdrawiam
1
someone 2010-08-13 17:31:26
niestety muszę się zgodzić z większością:
-zarobki nędzne, dodatkowo bardzo różne stawki na identycznych stanowskach;
-cała ciemna masa z soniona chodzi i sie panoszy po firmie. banda gamoni (z kilkoma wyjątkami), którzy nie mają pojecia o niczym. a dodatkowo jest tego spadu tyle, że jeden drugiego winduje w "hierarchii".
-niektórzy inżynierzy to rzeczywiscie idioci. nie mają pojęcia o maszynach, które współtworzą i na prawdę szukaja wiadomości na liniach montażowych. moze i mają bazę rysunków, ale chyba nie wielu umie z niej korzystać... nawet gdyby coś celowo źle zmotnować to i tak nie będzie wiedział o co chodzi- takimi sa ekspertami.

Rada: omijać tą firmę szerokim łukiem, przynajmniej do czasu az się kadra kierownicza zmieni.
expracownik 2010-08-17 17:09:15
slyszalem ze kadra juz sie zmienia bo wylecial kierownik magazynu heh
12 płaska 2010-08-27 20:34:36
Jak ktoś chce się tam zatrudnić to proponuję narzędzia i rękawice zabrać z domu
anonim 2010-09-04 12:20:54
suzin:
1. nie zwolnili się poniewaz nie ma innych opcji na rynku pracy, a musza za cos utrzymac siebie i swoje rodziny...niestety gdyby powiedzieli głosno co mysla o zazanczam "wiekszosci inzynierow i kierownikow - nie wszystkich" (bo trzeba przyznac, ze niektorzy 1-2 pomimo, ze na poczatku sie nie znali - do tej pory przez swoje zaangazowanie w proces produkcji i "prace" z monterami zdobyli ich szacunek i osobiscie uwazam, że są fachowcami, reszta to darmozjady.)pewnie zostali by zwolnieni, przeciez NAJMADRZEJSI zawsze sa tylko Ci u gory.
2. Cele o ktorych piszesz...własnie - przychodzi do montera, zeby pomoc (jesli wogle przyjdzie), ale NIC nie wnosi bo sam nie ma pojecia o procesie. - monter zle zamontował? a skad on niby wie, ze monter zle zamontował? Gdyby na tescie to nie wychodziło to "inzynier" nie wiedziałby że dana czesc jest inna lub wadliwa, a dowiaduje sie o tym od testera, ktory jednoczesnie mowi mu co jest wadliwe, na co inzynier kiwa glowa i pozniej PODAJE TO JAKO SWOJ POMYSL, ZE ON NA TO WPADL.
3. 5S oczywiscie ulatwia ale nie robmy z tego przedstawienia, w ktorym monterzy przez polowe czasu musza wycierac kurze z regalow, albo odkurzac pył z betonu - "bo to szkodzi produktowi". O zakupach niektorych kierownikow, ktorzy podpinaja swoje zakupy pod inna produkcje(bo sami "nie maja czasu, zeby sie dowiedziec co jest potrzebne i co by sie przydalo") niz swoja i kupowanie praktycznie niepotrzebnych rzeczy nic nie powiem bo to jest porazka - a niby nie ma pieniedzy na podwyzki?
4. Nie ma problemow z ogrzewaniem?? To sie okaze jak przyjda mrozy, no chyba, ze pan suzin to kierownik i siedzi sobie w klimatyzowanym pomieszczeniu??
ramirez 2010-09-05 00:12:11
jaka waszym zdaniem linia ma najbardziej niekumata kadrę?
3
tak 2010-09-10 07:14:47
udaj sie do Harego Waltinena to jest Fin i jest tam najwarzniejszy musisz rozmawiać z nim po angielsku.
niko 2010-09-17 10:46:24
a do kogo mozna sie zglosic w sprawie pracy na produkcji,moze mi ktos powiedziec?z gory dzieki.
xxxxxxxxxxx 2010-09-17 19:51:14
rekrutacja@cargotec.com
2
PREZI 2010-11-02 16:58:18
Nie wiem o co chodzi... premie przecież dwie macie,...roczne NIEWIDOCZNE
fill 2011-10-31 23:39:55
A ja chwale sobie prace w tej firmie ,jestem z firmy zewnetrznej (usunięte przez administratora).Ja wraz z innymi kolegami zlozylismy swoje CV u Pawliny ale okazalo sie ze firmy Caro-R maja umowe by nas z (usunięte przez administratora) nieprzyjmowal Cargo.
ROZCZAROWANA 2012-01-04 17:26:32
ZGADZAM SIĘ ZE WSZYSTKIMI OKROPNA FIRMA ,ZWŁASZCZA p.(usunięte przez administratora) OD REKRUTACJI , KTÓRA NIE MA POJĘCIA O ZATRUDNIANIU MŁODA OSÓBKA ,KTÓRA NIE MA ŻADNEJ WIEDZY POD TYM WZGLĘDEM.POZDRAWIAM WSZYSTKICH ;)
z ciekawosci 2012-02-21 16:55:02
a jakie sa zarobki na dzien dzisiejszy jak mozna spytac!!!!!
Tomy 2012-03-22 23:50:34
2200 brutto, w tym wliczona premia frekwencyjna 100. Jakikolwiek dzień zwolnienia i robi się 2100. Odlicz jeszcze 30zł za kantynę(podatek). Co kwartał premia 1000 brutto za jakość produktów oraz 1000 brutto za precyzję dostaw. Za mojej kadencji jeszcze się nie zdarzyło aby ta druga premia była wypłacona w całości (50% lub wcale). Do premii rozliczana jest cała produkcja. Jedna linia zawali cokolwiek i wszyscy dostają po portfelu
Alex 2013-06-06 06:55:55
Tak, dalej tak jest, że cały zespół pracuje na premię. Warunki jak dotąd się nie zmieniły. A co do odpowiedzialności to chyba nie ma co narzekać. Na produkcji i magazynie są niszczone czasami tak drogie części i jest ich tak dużo a koszty za to ponosi firma a nie pracownik.
Alex 2013-06-11 18:30:15
Szukają na pewno ludzi na magazyn.. z tego, co wiem umowa na okres próbny 3 m-ce, potem na rok, kolejna już na czas nieokreślony, chyba że mają duuuże wątpliwości to jeszcze raz an rok. Pensja ok. 2200 brutto. Najlepiej, jak wyślesz cv do kadr, potem jak zaproszą Cię na rozmowę to wszystkiego się dowiesz.
1
lolo 2013-11-20 20:11:02
Witam mam pytanie co powiecie na tom firmę co ma napisane na spawarce sąsiedzi ten gruby co spawa i ten starszy dobrze robią czy nie skot oni są
1
były pracownik 2014-03-12 12:35:06
Zatrudnia na umowę o pracę, oferuje premie kwartalne, dofinansowania z funduszu socjalnego i dofinansowanie do posiłków w kantynie - masa przywilejów, o których w innych firmach można tylko śnić. Dziwię się komentarzom o niskich zarobkach - trzeba było może się mocniej przyłożyć do edukacji? Trudno zarabiać dużo, jeśli ma się mało do zaoferowania jakiemukolwiek pracodawcy.
3
Leon.Z 2014-04-03 21:11:40
A ile zarabia magazynier w cargo?

W jakiej wysokości jest wypłacana realna premia kwartalna dla magazyniera?

Słyszałem że są dwie premie 1000zł brutto za jakość produktów oraz 1000zł brutto za precyzję dostaw, ile tak naprawdę można dostać?

Proszę o odpowiedz tylko tych którzy tam pracują, na jakie realne pieniądze może liczyć magazynier, miesięcznie i co kwartał z góry dzięki za odpowiedz.
Elektor 2014-04-08 13:47:32
Czy są tam jeszcze oszołomy z Soniona - oni niszczą całą dobrą atmosferę w nowej firmie w Polsce. Kto pozwolił aby ich tak dużo zatrudnić ? Może to jakiś układ był?
1
gutek 2014-05-04 14:36:55
Ty Himen pewnie jesteś jednym z nich to powinieneś wiedzieć o co chodzi
lider 2014-09-18 14:57:27
Jest coraz gorzej i lepiej nie będzie. Pracuje 4 lata w tej firmie i szału nie ma, im wiesz więcej tym bardziej to wykorzystują a zarobki hi hi. dostaje więcej 0 200 zł po 4 latach pracy niż nowy pracownik . No i teraz pytanie czy warto tyle życia poświęcić na takie warunki życia i pracy. gdyby nie rodzina to bym nie przetrwał pracując w tym obłudnym zakładzie. Strasznie kierownictwo kłamie i oszukuje ludzi, żal patrzeć i słuchać tego.A najlepsze jest to że wszystko zgodnie z prawem i zasadami polityki zakładu ??
2
Gaweł 2014-09-30 23:53:51
Bardzo dobra i uczciwa wobec klientów i pracownikow firma. Szczerze polecam
Lamak 2014-11-26 09:37:59
Kolego a przede wszystkim dlaczego nie napiszesz bezpośrednio do firmy o to czy mają jakieś stanowisko? Na dobrą sprawę Cargotec pewnie swoje oferty pracy wyrzuca do internetu na portale z pracami. Tak poza tym nikomu jeszcze nie zaszkodziło podesłanie swojej aplikacji na skrzynkę firmy, a nuż się odezwą w krótkim czasie?
chemikkk 2014-12-26 12:58:40
Wie ktoś ile zarabia laborant w tej firmie ? Jak warunki pracy w labo ?
romek 2015-02-23 12:13:30
no właśnie dla mnie to jest o tyle dobre, ze faktycznie firma jest jest znana i też nie srach kupić u nich jkieś części używane tak naparwde, bo to nie to samo co u jakiegoś nieznanego przedsiębiorcy, gdzie nie wiaodmo co Cię czeka no i jakie to jest jakosciowo z tego co wiem. Mam nadzieje, ze jeszcze ktoś miał znimi styczność?
ramzes 2015-03-20 20:00:11
pracuje w firmie podwykonawczej i zarabiam wiecej o praccownikow cargo 2600 na reke dwa razy udalo mi sie wyciagnac ponad 3000 bez szarpania sie tylko umowa zlecenie jak sie sprawdzisz to umowa o prace praca jest fajna ja nie narzekam tylko ze teraz przyjec nie ma bo przestuj w cargo zwolnienie produkcji z powodu miejszej ilosci zamowien dlatego narazie nie ma przyjec bo nie maja co zsrobic ze swoimi ludzmi
miło 2016-05-06 09:59:14
W takim razie szkoda @Kali że nie szukają przedstawicieli handlowych, tylko innych pracowników jak np. monter, lider jakości, monter elektryk. Mi się podoba ta ostatnia oferta. Firma dofinansowuje korzystanie z ośrodków rekreacyjno - sportowych, do wczasów i do posiłków, zapewnia dodatkowe ubezpieczenie grupowe.
Monter 2016-11-25 23:12:11
Pracowałem ponad 2 lata w Cargotecu (Kalmar) .Co do pracy nie jest sama w sobie zła ale jest czasami chore pospieszanie produkcji. Zarobki niestety to porażka 1700-2200 (z premią kwartalną) .Jak ktoś ma trochę ambicji i coś potrafi to lepiej szukać gdzieś indziej bo firma dla zwykłego pracownika nie jest rozwojowa, tylko potrafią obiecywać i nakręcać ludzi. Firma się teraz rozbudowuje i panuje nieład na zakładzie biorą ludzi z łapanki nie tłumaczą dokładnie co mają robić i jest dużo błędów co wpływa na wynik premii. Ogólnie jak chcesz tylko pracować i wegetować to jest ok. Ja wyjechałem do Niemiec i nie żałuję.
Zostaw swoją opinię o Cargotec Poland sp. z o.o. - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cargotec Poland sp. z o.o.