City Security S.A.

Warszawa

Opinie o City Security S.A.

Ludek 77 2016-11-23 23:54
Jeszcze taka myśl Mnie naszła.
Jak wygrywają kontrakty po minimalnych stawkach i mają takie podejście do pracowników co dla nich flaki wypruwali i byli wizerunkiem firmy to nie pracujcie dla nich.
Oni są dobrzy na papierze albo stronach www.
Bez ludzi ta firma przestanie istnieć,kadrowe i koordynatorzy nie obstawią obiektów a każdego z was może spotkać sytuacja,że nie wypłacą wam pensji bo KTOŚ im nie zapłaci.
Nie polecam !!!
6
A może 2016-11-24 08:33
Kolego bez urazy ale każdy jest kowalem swojego losu a na naukę nigdy nie jest za późno. Skoro twierdzisz że 20 lat siedzisz w tej branży a tu wylewasz swoje żale to wybacz ale nawet tego nie skomentuje. Ocene pozostawiam czytelnikom forum.
4
doniu 2016-11-24 09:17
Od stycznia przyszłego roku zacznie obowiązywać minimalna stawka godzinowa, która początkowo wyniesie 12 zł za godzinę. Firmy ochrony będą musiały podnieść wynagrodzenie, więc może w końcu scos się zmieni. Mnie się podoba, że kwota ta będzie waloryzowana co roku.
2
bp 2016-11-24 21:50
Daj znać jak tyle dostaniesz. Ma być 13 brutto, a to jest jakieś 9,30 netto czyli na rękę. Już dzisiaj płacą 10,5 , a dla liderów 11,5. Czekam na taką stawkę w cs, ale jak znam życie to w tej firmie takiej stawki nie zobaczycie nigdy. Nie dawno słyszałem że szukają jak by tu obejść te stawkę. Umowa o dzieło lub będzie można wyłożycie np. środki łączności za 5 złoty na godzinę pracownikowi ochrony. Firma dostaje 22 zl. na godzinę za pracownika i z tego co wiem to przy stawce 8 złoty juz musi dopłacać do godziny 0,50 zl.Słabe firmy takie jak cs znikną z rynku. Zostaną tylko silnie, a wiele obiektów zrezygnuje z ochrony.
3
doniu 2016-11-25 17:10
Stawka minimalna mam nadzieję wyrówna warunki i szczerze w to wierzę że ustawa ktora wprowadza stawke minimalną dla pracujących na podstawie umowy-zlecenia i osób samo zatrudnionych bedzie przestrzegana. Kiedys wrocimy do tej rozmowy i mam nadzieje, ze się zdziwisz
Zastanawia mnie jedno - bo nie bardzo wiem jakie inne "silne" firmy mogą zostać na rynku - skoro wszedzie jest tak samo. ?
3
bp 2016-11-25 22:23
Widzisz kolego nie jest tak samo np. w jednej galerii pracownik ochrony który po niej spaceruje ma 6,5 inny co siedzi na monitoringu ma 7,5 i ten co chodź po sklepie w tej galerii jako nie umundurowany ma 8, a wszyscy są z jednej firmy ochroniarskiej. Na tej samej galerii tylko w innym sklepie jest ochrona z innej już firmy i ma 10,5 a lider 11,5. A jak masz umowę o prace w innym zakładzie to i 13 dostaniesz. Mocne firmy ochroniarskie mają już dzisiaj dobre stawki , a słabe to i w przyszłym roku zrobią tak aby obejść ten przepis o podwyżkach. Zresztą poparz jakie firmy ochraniają jednostki wojskowe w mojej ocenie te najsłabsze. Przewertuj Internet i poczytaj i wyciągnij wnioski. Już pisałem wczesniej np. o terminach wypłat 20 czy 25 dzień po wykonaniu usługi to dla mnie kpina. Dlatego twierdze że są firmy słabsze to te co płaca po niżej 9 , a mocne to te co nie czekają na nowy rok i już dzisiaj dają powyżej 9.
10
Pracownik 2016-11-27 22:38
Zgadzam się z moim przedmówcą jeśli firma ma dobrą pozycję dba o wartościowych pracowników a w cs lepsza ogromna rotacja niż sprawdzeni już ludzie którzy uciekają tam gdzie lepiej płacą. Mam nadzieję że zrozumieją iż warto zainwestować w sprawdzonych pracowników niż ciąć koszty.
4
melon-xxl 2016-11-28 15:32
Securitas, Matpol, Solid, Konsalnet, Impel,
1
ale 2016-11-29 17:58
ja tam od stycznia nie mam zamiaru w cs robić i tym samym w swieta ani w sylwester nie przychodze jedno wielkie dziadostwo tu jest
8
Pracownik 2016-11-29 18:49
To samo jet w Praktikerach nie otrzymaliśmy wypłat za Pażdziernik mimo ze miały być 25 go i jesteśmy zwodzeni z dnia na dzien
6
anonim 2016-11-30 09:25
Panowie a jak z terminowością wynagrodzeń na innych obiektach podobnie ??? bo to bardzo niepokojące.
2
bp 2016-11-30 10:01
Z tego co wiem to Obi wchodzi na Praktikera i chyba Praktiker ma problemy. Jak pisałem już nie raz cs bierze co popadnie. Padające Almy Tesca Praktikery i J.W. A te ostatnie to się niedługo zdziwicie jak MON przejmie. Dostałem się do Obrony Terytorialnej to się o ten temat podpytuję.
1
Bylu pracownik cs 2016-11-30 23:47
Wiadomo juz cos na temat sierpniowej wyplaty dla pracownikow almy czy dalej nic?
1
BP TO SPRZEDAWCZYK 2016-12-01 17:43
@ BP
Przyznaj, ze jesteś hejterem na usługach innych firm konkurencyjnych :) To widac jak na dłoni, ze wciąż piszesz bo co? bo czujesz zew natury (?) a może to poczucie misji, zeby kazdemu odradzać prace w cs? TYLKO dlatego że KTOS CI PŁACI za to.
A pomyślałaś (uważam, że jesteś kobietą), że zniechęcasz innych ludzi i robisz bardzo złe wrażenie nt cs. Wiem, to portal opiniotwórczy i każdy może się tutaj wypowiedzieć, ale wszystko ma swoje granice... ostatnio nawet czytałem, ze gowork ma olbrzymi problem z hejterami, ponieważ (często nieuczciwa) konkurencja chce tylko aby robić zły pr.
WSTYDŹ SIĘ!!!
Pracuje tutaj już kilka lat, i nie powiem - przyznaje, że bywa źle, ale Twoich wpisów az nie mogę czytać. KTO TO WIDZIAŁ, ŻEBY JECHAĆ JAK PO ŁYSEJ KOBYLE!
Az się w głowie przewraca jak czytam te wszystkie totalnie nasycone jadem wypowiedzi na temat cs.
SERIO, WSTYD.
Ps. nie zapomnij odebrać wypłaty za opnie
3
bp 2016-12-01 18:11
Fajna opinia o mnie bardzo ni się nawet podoba. W swoich opiniach na temat cs piszę to co mnie osobiście dotknęło i moją najbliższą rodzinę. Nie pisał bym ani słowa gdyby w/w firma zgodnie z umowa wypłaciła mi wynagrodzenie i innym pracownikom. I będę tak długo napiętnował cs dopóki nie otrzymam wynagrodzenia. Jeszcze raz opinie i wiedza jaką posiadam i tu opisuje jest zgodna z prawem. I zastanów się Ty cs ma świadomość które kontrakty się kończą lub padają ale pracowników trzyma do końca a potem nie płaci.
9
heks 2016-12-02 10:52
Witam.
Śledzę forum od kilku dni.
Powód to chyba nie udana przygoda z CS w Grudziądzu.
Konkretnie w markecie Praktiker.
Pracowałem od września 2016 , pierwszą wypłatę otrzymałem w terminie.
Drugiej nie zobaczyłem do dziś, przez tydzień dowódcy zmian otrzymywali tylko lakoniczne smmsy,, przelew już wyszedł.
W dniu 30 złożyłem wypowiedzenie w czasie pracy, ze skutkiem natychmiastowym na podstawie utraty zaufania, z dniem tym też rozwiązano ze mną umowę.
Zdałem ubrania i po pracy udałem się do domu.
W dniu wczorajszym poproszono mnie o przybycie do Praktikera i wręczono mandat czy też karę na 150 pln za porzucenie pracy oczywiście odmówiłem podpisu tego dokumentu.
W dniu dzisiejszym zadzwoniłem do marketu zapytać o los tej kary skoro jej nie podpisałem w odpowiedzi usłyszałem,że musiałam ją wysłać , zresztą inni też nie podpisywali i nic to nie dało,,
Przy okazji zapytałem o 45 pln premii z poprzedniego miesiąca i usłyszałem ,że też jej raczej nie dostanę .
Omijacie ta firmę szerokim łukiem .
Takie mam wrażenie ,że co nie którzy w zamian za obietnice przelewu, bo samego przelewu zrobią nie mal wszystko. Tak, tak bo przelewów jak nie było tak nie ma.
Panu kordynatorowi ,życzę smacznej wódeczki za te 150pln i obiecuję że odzyskam wszystko co do grosza.
PS umowy podpisanej we wrześniu nie mam do dziś bo nie ma czasu odesłać taki zapieprz.
Za mojej krótkiej tam bytności , łaczne kary nałożone na pracowników z tytułu rozwiązywania umów to lekką ręką ok 1k pln
7
bp 2016-12-02 11:44
cs zrobiła sobie z nas byłych pracowników którym nie wypłaciła wynagrodzenia moralnych zakładników. Wiele osób poszkodowanych przez cs dzwoni do w/w firmy i pyta się kiedy będzie ich wypłata na koncie, podając i opisują jakie ma kłopoty z powodu braku wynagrodzenia. cs odsyła do Almy lub do innych kontrahentów, aby to tam dobijać się o wynagrodzenie. Tylko co mnie obchodzi Alma czy inna marka, ja mam umowę za cs i to od nich mam dostać wypłatę. Takie działanie cs to nic innego jak odwalanie roboty za cs i robienie ze mnie zakładnika. Ta firma dla mnie to nic innego jak firma typu uduś. Jestem dla nich wartościowy jak jest kontrakt, a jak zbliża się koniec kontraktu lub z innej przyczyny go nie ma, to koordynator stawia się nagle na ochranianym obiekcie zabiera co jego i cs, a jak się pytasz co się dzieje to że jest wszystko ok i niema się co martwić. Z tego co mi wiadomo na jedną godzinę cs dostawała 22 zł. Na obiekcie jakim pracowałem było na miesiąc 870 godzin. W rok jest to suma około 230 tyś. na jednym obiekcie. A cs nie ma aby wypłacić około 70 tyś swoim byłym pracownikom.
9
były 2016-12-02 19:11
Panowie idźcie do Inspekcji Pracy wystarczy że zgłosicie że wasza umowa zlecenie spełnia warunki umowy o pracę i pozamiatane sam byłem w takiej sytuacji i zgłosiliśmy to do IP taż nam wciskali że IP nie rusza umów zleceń ale kiedy zaczyna spełniać (stały grafik,nadzór,stały obiekt itp)przechodzi automatycznie w umowę o Prace.
Kiedyś pracowałem w cs wystarczyło wykorzystać mój potencjał i wiedzę (z pierwszej ręki)
7
Legoland 2016-12-04 13:28
Przeglądam to forum od czasu do czasu i widzę, że jeden koleś je zdominował wrzucając mnóstwo szczegółów, z których często niewiele wynika. Fajnie, że tak się przejmujesz i chcesz doradzać innym, ale czemu to wszystko dotyczy jednej tylko firmy skoro sam piszesz że w zasadzie wszędzie jest tak samo? Poza tym jeśli masz jakąś osobistą urazę do CS to na ile w tym wszystkim jesteś wiarygodny? To raczej wygląda na nagonkę, a nie na obiektywne przedstawienie faktów.
2
Ludek 77 2016-12-04 22:46
Wiadomo tyle,że komornicy zebrali już kasę która czeka dla CS ale musi się uprawomocnić wyrok.Kiedy wypłacą???Sam zadaję sobie te pytanie.
Zdaje się,że powinni do końca roku inaczej narobią jeszcze bałaganu z fiskusem.
3
wp 2016-12-05 10:20
Czy ma ktoś wiarygodne informacje na temat przyszłości cs w toruńskich jednostkach wojskowych.
Poinformowano nas o aneksie przedłużającym kontrakt na 3 kolejne miesiące. Co dalej nie wiadomo.
Ciekawe jakie stawki nam zaproponują, bo podobno warunki ze strony wojska zostają te same.
WB 2016-12-05 14:47
Zgadzam się z Tobą, płatna nagonka. Też prześledziłem to forum i żal mi BP - widac nie ma co robić w nowej pracy, skoro tak jedzie na cs. Ale jest opcja, że właśnie za to mu płacą!!!!
I nie chce mi się wierzyć w te brednie które wypisuje. Oczywiscie faktem jest, ze ostatnia sytuacja w branzy ochrony, nie jest najlepsza - ale to nie jest winą cs. Opuznienia się zdażają, a z informacji w sieci wiem, ze sytuacja w ALMIE to duzy problem. Nie zapłacila cs i trzeba poczekać, ale skoro ma umowę - to dostanie kase i moze w końcu skończy wylewać swoje brednie na forum. BP uwaza chyba, że jak się cos powtórzy 100 razy - to te stwierdzenie stanie się prawdą. Czas dorosnąć!
2
wp 2016-12-05 15:34
WB co Ty piszesz!!! Same brednie! Głaszczesz cs po d..pie, bo zapewne Ci za to płacą.
BP pisze o sytuacji gdzie cs oszukuje swoich pracowników nie wypłacając należnego wynagrodzenia, a Ty sobie kpisz z jego wypowiedzi?! Jesteś żałosny! Z jakiego powodu bronisz tak nieuczciwej firmy???
Pytałem wyżej czy ktoś ma informacje na temat dalszego losu cs w toruńskich jednostkach wojskowych, bo oprócz plotek o jakimś aneksie na następne trzy miesiące, nic nie wiadomo. Jeżeli aneks dla cs to powinniśmy dostać umowy na dalszy okres (poprzednie były do 31.12.2016 roku), a tu cisza...
Czyżby podstępem chcieliby prześliznąć się przez te trzy miesiące nie stosując się do nowej ustawy podnoszącej stawkę minimalną?
Jeżeli ktoś ma jakieś poważne informacje to niech się podzieli.
7
Ludek 77 2016-12-05 23:37
Niestety nie mam wiedzy na temat JW pracowałem na kontrakcie z Almy i też czekam na pieniądze.
l niech się niektórzy zastanowią nad tą pracą dla CS bo jak się walą kontrakty to nawet dla koordynatorów pracy nie będzie i do tego ostatniej pensji.
Pozdrawiam obecnych sprzymierzeńców CS na forum.
2
gonzo 2016-12-06 08:08
Taa krecisz cos, trza walczyc o swoje.
Kwas 2016-12-07 17:18
@bp proszę nie siać zamieszania na forum.
Chodzi głównie o jednostki specjalne i liniowe. Takie jak GROM czy FORMOZA. Zwykłe jednostki logistyczne i obiekty wojskowe - magazynujące surowce i paliwa, będą ochraniane dalej przez Specjalistyczne Umundurowane Formacje Ochronne. Czyli ochronę SUFO.
Doprawdy nie pojmuję dlaczego tyle negatywnej opinii o firmie CS zamieszczasz na forum?
Czyżby tylko CS przechodziła trudny okres?
A poczytaj sobie proszę opinie np o Solidzie.
Zbliżający się koniec roku obliguje firmy do kalkulacji budżetu.
Dużo także zależy od postawy kontrahentów.
A dokładnie jak podejdą do tematu kontraktów od nowego roku.
Narazie nie ma co wyrokować
Kwas 2016-12-07 17:31
Poprawka: SUFO (Specjalistyczne Uzbrojone Formacje Ochronne).
bp 2016-12-08 18:16
Moje wpisy w 50% są usuwane,ale sami sobie możecie poszukać w Internecie co z ochroną w jednostkach podległym MON w 2017. Posiadam z racji moje poprzedniej profesji i dość szerokiej wtedy i znajomości w MON i firmach ochroniarskich wiarygodne informacje. Piszę prawdę na tym forum i ostrzegam przed błędami jakie można popełnić związując się z cs , ale nikogo do tego nie namawiam. cs bierze wszystko to na czym się przejechały inne firmy ochroniarskie.
8
Kwas 2016-12-09 05:37
@bp wszyscy wiemy że pan Antoni chciałby ażeby w niedługim czasie we wszystkich jednostkach wojskowych warty pełnili żołnierze.
Ale praktycznie na dzień dzisiejszy jest to poprostu niemożliwe!
Co innego CHCIEĆ. A co innego MÓC.
Były swego czasu próby zastąpienia pracowników ochrony jednostek wojskowych żołnierzami.
Wyszło na to że rok utrzymania warty wojskowej - kosztuje tyle ile trzy lata utrzymania warty cywilnej!
Dlatego zrezygnowano z tego pomysłu.
A weźmy na przykład pod uwagę obecne przetargi na ochronę jednostek wojskowych.
Każdy WOG patrzy tylko na to ażeby mieć w swoich jednostkach ochronę po jak najmniejszych kosztach!
Nie zwracając wogóle uwagi na jakość świadczonych usług świadczonych przez daną firmę.
A tu raptem spadną chyba z "nieba" pieniądze na utrzymanie warty wojskowej.
Zwykły szeregowy ma obecnie około 2800 podstawy! Plus różnego rodzaju dodatki, płatne urlopy, stażowe itp.
To jest nierealne na dzień dzisiejszy!


2
bp 2016-12-09 18:58
Ty chyba nie znasz kompletnie tematu kolego. Żołnierz ma 48 zloty za 24 godziny warty. A ochrona 22 złote za godzinę. Pisałem już że to jest nie wykonalne od razu, ale jak w wojsku pada rozkaz to nawet na wczoraj ma byś zrobione i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to dowódcę obchodzi jaka to będzie zrobione ma być. A żadna firma ochroniarska nie powie swoim pracownikom, słuchajcie za tydzień koniec pracy. Bo nikt by nie siedział do konca. I zapewne na koniec padnie kilka kar to za to,to za tamto. I potem nie ma wypłat za ochronę.
5
Zleceniobiorca 2016-12-11 11:06
Ciekawi mnie dlaczego nikt nie poruszył jeszcze tematu stawek minimalnych od 2017.
Mimo iż zmiana jest jak najbardziej pożądana bo kto chce pracować za 6 złotych za godzinę uważam że dana kwota będzie obowiązywała tylko na umowie słyszy się o wprowadzeniu (kar, wypożyczenie sprzętu do pracy płatne) i tak będą płacili poniżej minimalnej . Większość firm już dostosowuje się do nowych stawek i już je stosują a w Cs i innych spółkach tej firmy cisza, czy to nie jest gra na czas z uwagi iż nie mieli by rąk do pracy ?
7
Kwas 2016-12-12 07:16
@bp ale trzeba najpierw tych żołnierzy przyjąć do pracy . Bo jeżeli większe pół jednostki wyjedzie na poligon - to kto obstawi te warty ?
1
bp 2016-12-12 21:16
Jak jedzie twoje większe pól to i tak zostanie mniejsze. Wojsko stoi na rozkazach. Skład wary jest mniejszy to nie problem. Kawaler do przyjęcia warty zawsze się znajdzie, dodatkowo zarobi i się naje. Już przed SUFO szeregowi zawodowi trzymali warty i nie tylko oni. 10 wart w miesiącu to prawie 500 złotych w kieszeni dodatkowo. Może być problem z wartą na takich obiektach jak WOG , ale i to się da rozwiązać. Można np. dowozić wartownika na ochraniany obiekt. Pozatym nie obraźcie się, ale żołnierz przedstawia większą tz wartość bojową o większości pracowników ochrony. Do ochrony to każdy idzie to z nadwaga to juz po 50 grubo, z grupą inwalidzką czasem na kręgosłup a czasem i na głowę. Widzę co dzienie takich co po 20 metrach sapie dyszy a i posturą nie odstrasza i w większości to ma to wszystko głęboko. Tylko dowódcy zmian coś sobą reprezentują.
2
Były 2016-12-12 22:58
Czytam czytam i az nie chce sie wierzyc.. Ja swoja przygode z CS skonczylem juz jakis czas temu. Po prostu na wlasne życzenie postanowiłem kompletnie zmienić branżę. Ale nigdy nie bylo zadnych problemow. Kasa jaka byla taka byla ale byla i to zawsze o czasie. Odchodzac rozliczylem sie z nimi co do grosza i wszyscy byli zadowoleni.. Slyszalem o sytuacji na Almach i wiem z dobrych źródeł ze cala ta sytuacja nie jest bynajmniej wynikiem złej woli ze strony CS. cierpia na tym wszyscy zarowno szeregowi pracownicy, ochrona dostawcy jak i cale CS. Sytuacja jest trudna ale wina nie lezy po stronie agencji ochrony. Wiem ze napewno pradzej czy pozniej odzyskacie kasę. Trzymajcie sie
2
Byly 2016-12-12 23:12
A ja wam powiem ze moj komentarz chociaz ze pozytywny tez chyba zostal usuniety.. Jestem ciekaw jak admin go work do tego wszystkiego podchodzi...
1
ciekawy 2016-12-13 19:48
Rozwiń temat tzw. dowódcy zmiany chętnie się dowiem co oni sobą reprezentują, bo z tego co widziałem najlepiej wychodzi im spanie oraz udawanie mądrych chociaż wszyscy wiedzą że w wiekszosci przypadków poza nielicznymi ich IQ oscyluje w granicach temperatury pokojowej. Reasumując kariery w służbach nie zrobili ale myślą ze w ochronie będzie lepiej. Ot taki sposób zeby się dowartościować.
1
ciekawy 2016-12-13 19:50
Rozwiń temat tzw. dowódcy zmiany chętnie się dowiem co oni sobą reprezentują, bo z tego co widziałem najlepiej wychodzi im spanie oraz udawanie mądrych chociaż wszyscy wiedzą że w wiekszosci przypadków poza nielicznymi ich IQ oscyluje w granicach temperatury pokojowej. Reasumując kariery w służbach nie zrobili ale myślą ze w ochronie będzie lepiej. Ot taki sposób zeby się dowartościować.
3
D-ca 2016-12-14 10:35
Drogi panie wypadłem z butów czytając ten komentarz, jeżeli jesteś taki niezadowolony to czemu sam nie obejmiesz tego stanowiska. Bardzo szybko zobaczysz jaka to miła i przyjemna praca przecież w końcu wedle twojej opinii nic nie robimy a śpimy sobie smacznie w pracy przejmij naszą odpowiedzialność za wszystkich pracowników jakich masz na zmianie i za wszystkie pozostałe czynności jakie musimy wykonywać o których nawet nie wiesz, kiedy zobaczysz jak to wygląda w rzeczywistości to wtedy zapraszam do ponownego skomentowania naszej pracy.
3
Ludek 77 2016-12-14 14:13
Kto miał telefon od CS aby zgodzić się na wypłatę pensji 50% a reszty się zrzec za sierpień.
To jakieś 4 zł.na godzinę :)
2
bp 2016-12-14 19:26
To jest śmieszne to nie ugoda, wymuszenie zgody na warunki jakie cs nam narzuca. Ugoda jest wtedy gdy jedna i druga strona się umawia ,wzajemnie się szanując. Nie rozumiem takiej ugody kompletnie.
6
kminek 2016-12-14 22:38
Siema wszystkim którzy nie dostali wyplat zaleglym z cs ktorzy pracowali na obiektach almy uprzejmie informuje iż zadzwonila do mnie kobieta z cs z propozycja iż jest następująca podpisuje iż biorę 50% wynagrodzenia a drugie 50% mam sie wyzec to ja mam stracić kurwa polowe kasy ja do niej a ona nie o to chodzi my po prostu i wlasnego konta placimy to jest chamstwo noe dajcie sie oszukac
4
kminek 2016-12-14 22:39
Siema wszystkim którzy nie dostali wyplat zaleglym z cs ktorzy pracowali na obiektach almy uprzejmie informuje iż zadzwonila do mnie kobieta z cs z propozycja iż jest następująca podpisuje iż biorę 50% wynagrodzenia a drugie 50% mam sie wyzec to ja mam stracić kurwa polowe kasy ja do niej a ona nie o to chodzi my po prostu i wlasnego konta placimy to jest chamstwo noe dajcie sie oszukac
3
Ludek 77 2016-12-15 02:02
Panowie to co oni proponują podlega karze więzienia do lat trzech i grozi utratą licencji MSWIA.Co oni sobą reprezentują.
Kasę już wzięli i próbują jeszcze zaoszczędzić na ludzkiej naiwności.Jak cała kasa nie wpłynie przed Świętami trzeba sprawę zgłosić do prokuratury i zakończyć tą farsę.
Nagrałem sobie rozmowę z babką jak prosi abym wziął na siebie ryzyko,że firma CS nie odzyska pieniędzy od ALMY i zrzekł się 50% wynagrodzenia za sierpień gdzie człowiek zapier... dla nich bez urlopu.
Ich motto brzmi"Zawsze doceniamy tych co swoją postawą i zaangażowaniem i sumiennością budują zaufanie i pozytywny wizerunek firmy City Security". My nie płacimy u nas robisz to za darmo.
Art.84 kodeksu pracy mówi,że pracownik nie może zrzec się prawa do wynagrodzenia ani przenieść tego prawa na inną osobę.
Więc pytam kto zarządza tą firmą???
8
bp 2016-12-15 17:25
Już byłem u prawnika będzie dodatkowy pozew przeciw cs za tego typu postepowanie. Jednocześnie napiszę doniesienie do urzędu skarbowego i inspekcji handlowej. Będą mieli kontrole za kontrolą. Mam już ich dość to jest nie spotykane chamstwo, oddaj im połowę, a drugą na konto. Co za tupet. Czytajcie czi co tam pracują z wami będzie kiedyś podobnie. Sąd wobec Almy określił upadłość sanacyjna. cs odzyska 100% naszego wynagrodzenia bo sami informowali o pozwie przeciw Almie,a nam proponuja tylko 50 %.
7
za darmo 2016-12-15 19:41
my mamy umowy do końca roku niech sobie nie myślą ze ktoś im przyjdzie po Nowym Roku bez podpisanej umowy
4
bp 2016-12-15 22:02
Alma ma otwarte postępowanie sanacyjne jest dużą szansa na układ Almy z wierzycielami. W takim wypadku nie ma co iść na układ z Cs. Cs odzyska kasę i musi nam wypłacić wynagrodzenia.
4
Ludek 77 2016-12-16 11:25
Pisałem już kiedyś,że komornicy zbierają dla nich kasę i pewnego dnia zapytałem komornika ile to potrwa to powiedział,że postępowanie zakończy się do końca roku jak CS dostanie kasę.Podejrzewam,że właśnie ten dzień nadszedł bo komornik już kasę zebrał i na Almy nie przyjeżdża a zaczęły się te telefony z propozycją 50% i tłumaczenie,że w firmie jest ciężko.Dlaczego nikt nie dzwonił w październiku czy listopadzie.
Więcej nie czekam i jak nie zapłacą w grudniu to w styczniu do sądu.
6
Matpol 2016-12-16 14:07
I to są dobre firmy? No chyba że bez Matpolu. Pracuję w tej firmie parę lat i jest taki sam syf jak w CS, kradną na górze a na dole już nic nie ma. Ale po nowym roku posypią się kary to i Matpol się zawinie z rynku, zmienił się prezes który nic nie ma swojego, to kiedyś się obudzimy bez wypłaty. Ale za dużo ludzie wiedzą żeby tak łatwo odpuścić firmie. Były prezes wiedział komu przekazać stanowisko
1
Młody 2016-12-16 14:35
Ja odszczekuję wszystko co mówiłem o CS, dostałem propozycję ugody, zgodzilem się, podpisałem i dostałem do reki kase zaległą. Mila sparawa przed swietami!!!!
Na świeta się przydadza pieniądze. Wszystko szybko i bez problemów.
3
bp 2016-12-16 15:48
A jak to ugoda 50 % czy 100% dostałeś ?
3
Zostaw swoją opinię o City Security S.A. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie City Security S.A.