brak logo

Venture Industries Sp. zo.o.

Łomianki

Opinie o Venture Industries Sp. zo.o.

2009-02-10 19:53
Super atmosfera, świetni ludzie, praca troszkę stresująca i momentami powodująca szybsze bicie serca ale naprawdę polecam każdemu.
3
berni 2012-01-19 20:18
A jak sa traktowani nowi przedstawiciele? W siedzibie jak to w siedzibie, ale jak radza sobie oddziały? tez brak zarzadzania - jestes sam sobie sterem- czy maja systemy wydajne crm czy dział wsparcia technicznego, czy wszystko wisi na Tobie jako PH jako konsultant jako serwisant itp..? jakie sa zarobki srednie takiego przedstawiciela i jakie narzedzia - ticO?
Olo 2012-10-12 22:17
Ta firma to jakiś dramat. Finansowo jest stabilna ale zarządzanie, traktowanie ludzi, kompetencje... Ludzie zdemotywowani, nad głowami kamery, inwygilacja, totalny marazm i szefowa z kompetencjami na pozimie sprzątaczki. Jeśli ktoś ma stalowe nerwy to wytrzyma tam rok, max dwa.
4
Bob 2013-03-16 20:22
Firma stabilna ale bez pomysłu na rozwój. Brak zarządzania i celów. Inwigilacja i dziwne zwyczaje na porządku dziennym. Duża rotacja pracowników. Kto kuma o co chodzi popracuje chwile i odchodzi. Ludzie w większości bardzo w porządku ale zdarzają się odstępstwa od reguły jak wszędzie.
6
szwecja dyskrecja 2013-06-20 12:48
I tak wszyscy palą papierosy za plecami Pani dyrektor.
bylem 2013-06-24 13:13
dziwna firma, na rozmowie kwalifikacyjnej pytają oto gdzie pracują członkowie rodziny, jakiego jest się wyznania... od początku coś nie pasowało, o zarobkach też ani słowa
3
szatynka 2013-07-31 07:17
Na poczatku nie ma rewelacji zarobisz 2500- 2700. Fakt ze slabo walcza o pracownikow wrecz w ogole. Nie ma sciezki kariery i motywacji pracownika. Praca na jakis krotki czas.
1
Helsinki 2013-08-11 11:35
Kocham Panią dyrektor,jest piękna.
hahaha:) 2013-10-07 17:00
"super firma", dwie panie dyrektor (w tym jedna handlowa;), jedna lepsza od drugiej, obie pokończyły zaoczne uniwersytety gastronomiczno-hotelarskie i kompetencji im nie brakuje. Zarządzają aż miło! Żenada
3
bartosz 2014-06-09 18:37
hej, właśnie interesuje mnie praca w marketingu, public relations, ale nie wiem czy tam jest już stały skład z tego sektoru, bo nie widze ogłoszeń na to stanowisko, a interesuje mnie praca u nich, opinie raczej nie takie złe, więc chciałbym spróbowac swoich sił w ventue, bo trochę o tej firmie słyszałem
Mądry 2014-10-23 16:29
2500-2700 to dostanie biurowy i to po 3-5 latach, szarak zaczyna od najmniejszej krajowej.Ogólnie to na początku czyli 15 lat wstecz to szło ujechać.Dziś jeden drugiego sprzedaje i donosi na kogo tylko może.Układzików mnóstwo.Motywacj ZERO,BRAK SZACUNKU DLA CZŁOWIEKA!DO TEGO ZROBILI Z LUDZI ZŁODZIEJI i co chwila wymyślają nowe głupoty.A żeby ludziom dewidenda wypłacić to w 4ech ratach srają.Moja ocena w skali 1-10 to 2
3
Pasag 2015-02-02 15:39
może ktoś jeszcze napisze więcej o tych rozmowach kwalifikacyjnych, bo powiem szczeże że temat mnie zainteresował. warunki pracy to chyba tak jak wszędzie już teraz. obecnie poszukuję pracy i jestem osobą ktora interesuje się sytuacją w Venture Industries Sp. zo.o. z nadzieją na jakąś posadę. a zastanawiamnie jaka jest umowa z pracownikami wogóle?
Max KOlonek 2015-02-17 10:20
Venture zajmuje się produkcją, importem, eksportem i sprzedażą takich produktów jak wentylatory, nagrzewnice, odciągi. Generalnie wszystko co jest związane z ruchem powietrza i dostarczeniem go do poszczególnych elementów budynku. Działka dosyć typowa, chociaż podejrzewam, że pracownicy muszą wykazywać się dużą wiedzą w tej dziedzinie.
jasiek 2015-03-04 19:17
no tak, to wiem, że firma generalnie przy tyhc wentylatorch robi - i dobrze przynajmniej mieli jakis konkretny pomysł na biznes, pomysleli nad tym i jak widać to wyszło spokojnie, więc nie ma co tutaj nawet konkurencja pisac, że sa kipska firma, bo takie hejty to na kiloment widać jednak jakby wczytać się.
Speedy gonzales ! 2015-11-21 09:39
Witam,

Firma świetna. Świetni ludzie. Polecam każdemu zaczynającemu swoją ścieżkę kariery.

Pozdrawiam wszystkich !!
jasiek 2016-04-19 22:50
co za bełkot........ludzie to typowa korpo. Na zewnątrz kwaitki ,drzewka, ptaszki, stawiki, a w środku syf, mobing i mogiła. pracuje tam już kolejny rok i mogę coś powiedzieć. Pieniądze na start najniższa krajowa, o jakąś tam podwyżkę możesz się starać po roku. A to tylko dlatego że co roku jest podnoszona najnizsza krajowa. brygadzisci i kierownicy na ogol ogarnieci, ale wymogi straszne jak za takie pieniadze. technologowie czy konstruktorzy pomylili sie z powolaniem, kazdy ma juz umowe na nieokreslony to leci w kulki jak trzeba. ocena 3/10 słabe 3...
2
zadowolony 2016-06-16 08:28
Firma, w której ambitny pracownik ma szansę na rozwój zawodowy. Technicznie i technologicznie oddział w Grudziądzu na wysokim poziomie. Awans jest kwestią osobistego zaangażowania w pracę.
2
Pracownik 2016-09-08 22:12
Potwierdzam, że na rozmowie kwalifikacyjnej w Łomiankach pytają o kwestie rodzinne oraz wyznaniowe i to sama "Pani Prezes" , przecież to jest łamanie praw pracownika !!!! Jest specjalny dress code, koszula plus krawat, marynarka i spodnie nie "jeans", więc pierwsze dwie pensje trzeba wydać na tego typu garderobę, żeby nie chodzić ciągle w tym samym ;). Chociaż wydaje się, że firma ma korzenie szwedzkie, dywany na podłodze to zarobki mizerne. Nie polecam, brak możliwości rozwoju. Mówię o biurze w Warszawie.
5
tak 2016-09-08 22:31
Wiadomo, że jak jest się wysoko na rynku to lepiej wypełnia się obowiązki. Zastanawiam się jednak czy wypłata jest u nich terminowa, wiecie może? Przecież dbanie o przyjacielskie stosunki między pracownikami spawia, że sukces się może pojawić w firmie.
inzynier 2016-12-05 06:39
podczas rozmowy wciąż pani dyrektor pyta o wyznanie, przynależność do sekt, o rodzinę, wykształcenie rodziców, partnera, robi niestosowne uwagi.
nie polecam marnować czasu na rozmowy w tej firmie
6
Pracownik 2017-03-24 10:37
Rzeczywiście pytania są jakie są, ale dopiero u Pani prezes, wcześniej wygląda to normalnie :)
Nie wiem o jakich zespołach są wcześniejsze opinie, ale są zespoły gdzie można się wykazać, nauczyć i nawet zarobić ;) wszystko zależy od indywidualnych możliwości, zdolności pracownika.
Piszę tą opinie bo zetknąłem się z rożnymi głosami z rynku i nie tylko, że firma jest źle postrzegana bo jeden czy drugi niezadowolony pracownik coś powypisywał w internecie. Tak dla informacji w firmie pracuje ponad 300 pracowników , więc opinie negatywne muszą się zdarzyć, Ci co są zadowoleni raczej (jak widać ja pisze) nie wylewają ody do radości w świecie wirtualnym.

PS. Płacą na czas :) a przed świętami jeszcze wcześniej ;)
ewa 2017-03-29 22:52
zaraz po wyjściu jednego pracownika z pokoju z dywanem pozostali pracownicy potrafią w ekspresowym tempie opowiedzieć historię firmy zza kuluarów- taaaaak, wcześnej rekrutacja wygląda to normalnie.
poza tym duża rotacja w firmie mówi chyba sama za siebie.
Zuzanna 2017-03-30 10:04
@Pracownik chętnie dowiemy się więcej na temat możliwości rozwoju oferowanych przez firmę. Na jakie szkolenia mogą liczyć pracownicy?
Bywszy 2017-04-20 17:00
Opinia" pracownika " na temat zarobkow jest fałszywa , zeby nie powiedziec klamliwa . Mozna powiedziec krotko jakby czlowiek sie nie staral pracowal solidnie ZAWSZE znajda wymyslona teorie ze trzeba cos jeszcze poprawic w swojej pracy . Zarobki sa najslabsze z firm tej branzy. Placa na czas zawsze ! To prawda . Brak premii , systemu premiowego do tego w firmie handlowej jest nieporozumieniem . Jezeli chodzi o szkolenia - w zasadzie brak . Indywidualna sprawa pracownikow by sobie wynalezc i probowac argumentowac dlaczego potrzebujemy . Plusy sa takie ze rzeczywiscie praca jest b stabilna .
1
Esmera 2017-05-10 07:43
Firma stabilna , dobra . Ma wiele wad jak kazda . Na rozmowie na 2 etapie p. Dyrektor pyta o wyznanie , przynalezosc do sekty i zawody rodzicow . Nie sadze ze to zgodnie z prawem pytac o takie rzeczy . Tylko czekac jak zapyta o preferencje sexualne . Wymagania co do ubrania tzn biala koszula czarny / granatowy garnitur i to wszystko z lat 90 . Jak mężczyźni nosza zbyt obcisle marynarki czy spodnie to usłyszeć mozna uwagi . Ktos wczesniej napisal ze kasa na czas . To prawda , ale na boga mamy 21 wiek to juz powinna byc norma. Firma stabilna ale bez pomyslu na rozwój i brak mozliwosci rozwoju dla pracownikow . Dobra firma dla zlapania doswiadczenia . Hołubieni pracownicy z najdłuższym stażem i w zasadzie to jest jedyny wyznacznik dostania premi itp. Premii dla innych pracownikow w zasadzie brak . Rotacja pracownikow dosc spora . Ludzie w wiekszosci ok ale sa wyjatki ktore lubia obgadywac i interesowac sie innymi bardziej niz praca . Niestety mam wrazenie ze donoszenie jest w jakism stopniu bardzo mile widziane . Nie kazdy potrafi sie odnaleźć w tym srodowisku , specyficzna firma . Slabe zarobki .
1
Zuzanna 2017-05-19 13:13
@Esmera pracy na jakim stanowisku/dziale dotyczy Twoja opinia? Piszesz o braku możliwości rozwojów. W ofertach pracy Venture Industries oferuje szkolenia specjalistyczne i językowe. Czy nie są one jednak dostępne dla wszystkich pracowników?
Zostaw swoją opinię o Venture Industries Sp. zo.o. - Łomianki
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Venture Industries Sp. zo.o.