brak logo

Venture Industries Sp. zo.o.

Łomianki

Opinie o Venture Industries Sp. zo.o.

2009-02-10 19:53
Super atmosfera, świetni ludzie, praca troszkę stresująca i momentami powodująca szybsze bicie serca ale naprawdę polecam każdemu.
3
berni 2012-01-19 20:18
A jak sa traktowani nowi przedstawiciele? W siedzibie jak to w siedzibie, ale jak radza sobie oddziały? tez brak zarzadzania - jestes sam sobie sterem- czy maja systemy wydajne crm czy dział wsparcia technicznego, czy wszystko wisi na Tobie jako PH jako konsultant jako serwisant itp..? jakie sa zarobki srednie takiego przedstawiciela i jakie narzedzia - ticO?
Olo 2012-10-12 22:17
Ta firma to jakiś dramat. Finansowo jest stabilna ale zarządzanie, traktowanie ludzi, kompetencje... Ludzie zdemotywowani, nad głowami kamery, inwygilacja, totalny marazm i szefowa z kompetencjami na pozimie sprzątaczki. Jeśli ktoś ma stalowe nerwy to wytrzyma tam rok, max dwa.
4
Bob 2013-03-16 20:22
Firma stabilna ale bez pomysłu na rozwój. Brak zarządzania i celów. Inwigilacja i dziwne zwyczaje na porządku dziennym. Duża rotacja pracowników. Kto kuma o co chodzi popracuje chwile i odchodzi. Ludzie w większości bardzo w porządku ale zdarzają się odstępstwa od reguły jak wszędzie.
6
szwecja dyskrecja 2013-06-20 12:48
I tak wszyscy palą papierosy za plecami Pani dyrektor.
bylem 2013-06-24 13:13
dziwna firma, na rozmowie kwalifikacyjnej pytają oto gdzie pracują członkowie rodziny, jakiego jest się wyznania... od początku coś nie pasowało, o zarobkach też ani słowa
3
szatynka 2013-07-31 07:17
Na poczatku nie ma rewelacji zarobisz 2500- 2700. Fakt ze slabo walcza o pracownikow wrecz w ogole. Nie ma sciezki kariery i motywacji pracownika. Praca na jakis krotki czas.
2
Helsinki 2013-08-11 11:35
Kocham Panią dyrektor,jest piękna.
1
hahaha:) 2013-10-07 17:00
"super firma", dwie panie dyrektor (w tym jedna handlowa;), jedna lepsza od drugiej, obie pokończyły zaoczne uniwersytety gastronomiczno-hotelarskie i kompetencji im nie brakuje. Zarządzają aż miło! Żenada
3
bartosz 2014-06-09 18:37
hej, właśnie interesuje mnie praca w marketingu, public relations, ale nie wiem czy tam jest już stały skład z tego sektoru, bo nie widze ogłoszeń na to stanowisko, a interesuje mnie praca u nich, opinie raczej nie takie złe, więc chciałbym spróbowac swoich sił w ventue, bo trochę o tej firmie słyszałem
Mądry 2014-10-23 16:29
2500-2700 to dostanie biurowy i to po 3-5 latach, szarak zaczyna od najmniejszej krajowej.Ogólnie to na początku czyli 15 lat wstecz to szło ujechać.Dziś jeden drugiego sprzedaje i donosi na kogo tylko może.Układzików mnóstwo.Motywacj ZERO,BRAK SZACUNKU DLA CZŁOWIEKA!DO TEGO ZROBILI Z LUDZI ZŁODZIEJI i co chwila wymyślają nowe głupoty.A żeby ludziom dewidenda wypłacić to w 4ech ratach srają.Moja ocena w skali 1-10 to 2
3
Pasag 2015-02-02 15:39
może ktoś jeszcze napisze więcej o tych rozmowach kwalifikacyjnych, bo powiem szczeże że temat mnie zainteresował. warunki pracy to chyba tak jak wszędzie już teraz. obecnie poszukuję pracy i jestem osobą ktora interesuje się sytuacją w Venture Industries Sp. zo.o. z nadzieją na jakąś posadę. a zastanawiamnie jaka jest umowa z pracownikami wogóle?
Max KOlonek 2015-02-17 10:20
Venture zajmuje się produkcją, importem, eksportem i sprzedażą takich produktów jak wentylatory, nagrzewnice, odciągi. Generalnie wszystko co jest związane z ruchem powietrza i dostarczeniem go do poszczególnych elementów budynku. Działka dosyć typowa, chociaż podejrzewam, że pracownicy muszą wykazywać się dużą wiedzą w tej dziedzinie.
jasiek 2015-03-04 19:17
no tak, to wiem, że firma generalnie przy tyhc wentylatorch robi - i dobrze przynajmniej mieli jakis konkretny pomysł na biznes, pomysleli nad tym i jak widać to wyszło spokojnie, więc nie ma co tutaj nawet konkurencja pisac, że sa kipska firma, bo takie hejty to na kiloment widać jednak jakby wczytać się.
Speedy gonzales ! 2015-11-21 09:39
Witam,

Firma świetna. Świetni ludzie. Polecam każdemu zaczynającemu swoją ścieżkę kariery.

Pozdrawiam wszystkich !!
jasiek 2016-04-19 22:50
co za bełkot........ludzie to typowa korpo. Na zewnątrz kwaitki ,drzewka, ptaszki, stawiki, a w środku syf, mobing i mogiła. pracuje tam już kolejny rok i mogę coś powiedzieć. Pieniądze na start najniższa krajowa, o jakąś tam podwyżkę możesz się starać po roku. A to tylko dlatego że co roku jest podnoszona najnizsza krajowa. brygadzisci i kierownicy na ogol ogarnieci, ale wymogi straszne jak za takie pieniadze. technologowie czy konstruktorzy pomylili sie z powolaniem, kazdy ma juz umowe na nieokreslony to leci w kulki jak trzeba. ocena 3/10 słabe 3...
2
zadowolony 2016-06-16 08:28
Firma, w której ambitny pracownik ma szansę na rozwój zawodowy. Technicznie i technologicznie oddział w Grudziądzu na wysokim poziomie. Awans jest kwestią osobistego zaangażowania w pracę.
2
Pracownik 2016-09-08 22:12
Potwierdzam, że na rozmowie kwalifikacyjnej w Łomiankach pytają o kwestie rodzinne oraz wyznaniowe i to sama "Pani Prezes" , przecież to jest łamanie praw pracownika !!!! Jest specjalny dress code, koszula plus krawat, marynarka i spodnie nie "jeans", więc pierwsze dwie pensje trzeba wydać na tego typu garderobę, żeby nie chodzić ciągle w tym samym ;). Chociaż wydaje się, że firma ma korzenie szwedzkie, dywany na podłodze to zarobki mizerne. Nie polecam, brak możliwości rozwoju. Mówię o biurze w Warszawie.
5
tak 2016-09-08 22:31
Wiadomo, że jak jest się wysoko na rynku to lepiej wypełnia się obowiązki. Zastanawiam się jednak czy wypłata jest u nich terminowa, wiecie może? Przecież dbanie o przyjacielskie stosunki między pracownikami spawia, że sukces się może pojawić w firmie.
inzynier 2016-12-05 06:39
podczas rozmowy wciąż pani dyrektor pyta o wyznanie, przynależność do sekt, o rodzinę, wykształcenie rodziców, partnera, robi niestosowne uwagi.
nie polecam marnować czasu na rozmowy w tej firmie
7
Pracownik 2017-03-24 10:37
Rzeczywiście pytania są jakie są, ale dopiero u Pani prezes, wcześniej wygląda to normalnie :)
Nie wiem o jakich zespołach są wcześniejsze opinie, ale są zespoły gdzie można się wykazać, nauczyć i nawet zarobić ;) wszystko zależy od indywidualnych możliwości, zdolności pracownika.
Piszę tą opinie bo zetknąłem się z rożnymi głosami z rynku i nie tylko, że firma jest źle postrzegana bo jeden czy drugi niezadowolony pracownik coś powypisywał w internecie. Tak dla informacji w firmie pracuje ponad 300 pracowników , więc opinie negatywne muszą się zdarzyć, Ci co są zadowoleni raczej (jak widać ja pisze) nie wylewają ody do radości w świecie wirtualnym.

PS. Płacą na czas :) a przed świętami jeszcze wcześniej ;)
ewa 2017-03-29 22:52
zaraz po wyjściu jednego pracownika z pokoju z dywanem pozostali pracownicy potrafią w ekspresowym tempie opowiedzieć historię firmy zza kuluarów- taaaaak, wcześnej rekrutacja wygląda to normalnie.
poza tym duża rotacja w firmie mówi chyba sama za siebie.
1
Zuzanna 2017-03-30 10:04
@Pracownik chętnie dowiemy się więcej na temat możliwości rozwoju oferowanych przez firmę. Na jakie szkolenia mogą liczyć pracownicy?
Bywszy 2017-04-20 17:00
Opinia" pracownika " na temat zarobkow jest fałszywa , zeby nie powiedziec klamliwa . Mozna powiedziec krotko jakby czlowiek sie nie staral pracowal solidnie ZAWSZE znajda wymyslona teorie ze trzeba cos jeszcze poprawic w swojej pracy . Zarobki sa najslabsze z firm tej branzy. Placa na czas zawsze ! To prawda . Brak premii , systemu premiowego do tego w firmie handlowej jest nieporozumieniem . Jezeli chodzi o szkolenia - w zasadzie brak . Indywidualna sprawa pracownikow by sobie wynalezc i probowac argumentowac dlaczego potrzebujemy . Plusy sa takie ze rzeczywiscie praca jest b stabilna .
1
Esmera 2017-05-10 07:43
Firma stabilna , dobra . Ma wiele wad jak kazda . Na rozmowie na 2 etapie p. Dyrektor pyta o wyznanie , przynalezosc do sekty i zawody rodzicow . Nie sadze ze to zgodnie z prawem pytac o takie rzeczy . Tylko czekac jak zapyta o preferencje sexualne . Wymagania co do ubrania tzn biala koszula czarny / granatowy garnitur i to wszystko z lat 90 . Jak mężczyźni nosza zbyt obcisle marynarki czy spodnie to usłyszeć mozna uwagi . Ktos wczesniej napisal ze kasa na czas . To prawda , ale na boga mamy 21 wiek to juz powinna byc norma. Firma stabilna ale bez pomyslu na rozwój i brak mozliwosci rozwoju dla pracownikow . Dobra firma dla zlapania doswiadczenia . Hołubieni pracownicy z najdłuższym stażem i w zasadzie to jest jedyny wyznacznik dostania premi itp. Premii dla innych pracownikow w zasadzie brak . Rotacja pracownikow dosc spora . Ludzie w wiekszosci ok ale sa wyjatki ktore lubia obgadywac i interesowac sie innymi bardziej niz praca . Niestety mam wrazenie ze donoszenie jest w jakism stopniu bardzo mile widziane . Nie kazdy potrafi sie odnaleźć w tym srodowisku , specyficzna firma . Slabe zarobki .
2
Zuzanna 2017-05-19 13:13
@Esmera pracy na jakim stanowisku/dziale dotyczy Twoja opinia? Piszesz o braku możliwości rozwojów. W ofertach pracy Venture Industries oferuje szkolenia specjalistyczne i językowe. Czy nie są one jednak dostępne dla wszystkich pracowników?
Esmera 2017-05-31 23:06
Każde stanowisko . W ofercie pracy można wpisać wszystko . Przychodzą nauczyciele języków do firmy i są 2 razy w tygodniu godzinne lekcje. Szkoleń specjalistycznych brak.
1
Damian 2017-06-14 17:21
idźcie tam na rozmowę jeśli macie ochotę aby ktoś pytał Was o kwestie obecnie zabronione podczas rekrutacji, jeśli macie także ochotę na to, aby poznać specyfikę PRLowskiej firmy i PRLowski wystrój z dywanami na podłodze-również polecam!
mnie pytano o związek, o wykształcenie, pracę rodziców, o religię i przynależność do sekt - starsza pani uważa, że pyta o to, gdyż UWAGA ponoć zna się na ludziach.
nie wydaje mi się, aby tego typu pytania zadawane na wstępie były późniejszym odzwierciedleniem firmy, która szanuje pracownika i dba o jego rozwój.
a najlepszą wizytówką firmy i tej wspaniałej atmosfery jest fakt, że jej pracownicy błyskawicznie dzielą się opinią na temat innych pracowników, więc mogę sądzić, że donoszenie na siebie nawzajem oraz toksyczne relacje są tu na porządku dziennym
zmarnowałem swój czas jadąc tam na rozmowę, dlatego apeluję do wszystkich- nie popełniajcie mojego błędu
4
Zuzanna 2017-07-17 08:53
@Damian
rzeczywiście, jeśli takie pytania padły podczas rozmowy kwalifikacyjnej, to nie świadczy to o dużym profesjonalizmie.
Ktoś z Was również brał ostatnio udział w rekrutacji do Venture Industries? Czy też zdarzyły się podczas niej takie sytuacje, o jakich wspomina @Damian?
Zostaw swoją opinię o Venture Industries Sp. zo.o. - Łomianki
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Venture Industries Sp. zo.o.