brak logo

ELTE GPS

Kraków

Opinie o ELTE GPS

anonim 2009-02-09 08:57:01
sympatyczni ludzie
1
anonimka 2010-11-04 18:40:25
Tak masz w sumie racje. Sympatyczni pracownicy - tylko
2
pyk 2011-05-25 09:47:05
a jak z wynagrodzeniami? W momencie przyjścia do pracy po studiach, po stażu można liczyć na jakieś godziwe zarobki .. ? Poniżej jakiej kwoty nie schodzić w negocjacjach ?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
3
Dora 2011-06-27 09:43:36
No właśnie, jak z zarobkami? Bo mąż w rozmowie z niejakim ( usunięte przez administratora )od nich przez telefon usłyszał, że \"monterzy u nich krzywdy nie mają\". Jak to rozumieć? Bo nie wiadomo, co negocjować tak naprawdę.
3
Dora 2011-06-27 16:31:33
Dzięki, _ :)
Piotr Wójcik Łódź 2012-02-03 00:32:47
Witam,
od 01.11.2011 do 31.01.2012 byłem pracownikiem tej firmy i do pewnego momentu wszystko było super.Jaki to moment napisze następnym razem, ponieważ jest już dość późno.

pozdrawiam wszystkich pracowników firmy elte i oczywiście szanownego( usunięte przez administratora )
pracownik 2012-02-03 12:42:38
Witam

Chciałbym zwrócić uwagę na merytoryczność komentarzy. Zostały one napisane przez osoby, które zostały z jakichś przyczyn zwolnione z pracy, przy czym w przeważającej większości powodem były ( usunięte przez administratora ) Pracownik.
1
pracownik 2012-02-03 12:48:25
Jeśli ktoś notorycznie nie stosuje się do stawianych wymagań, pozostaje jedynie przestać zlecać ważne instalacje, czego efektem jest albo pójście po rozum do głowy i poprawa, albo rezygnacja ze współpracy, w obu przypadkach z obustronnym pożytkiem.
Anonim 2012-02-05 13:15:30
Pracownik ? hahaha :D chyba podwładny , jak tak piszesz to nim jesteś !( usunięte przez administratora ) Może i się rozrasta ! ale po co jak nie macie odpowiedniej ilości narzędzi aby wyposażyć wszystkich instalatorów .
1
ojciec dyrektor 2012-02-13 00:45:30
//\"W sumie widze tu same wpisy rozgoryczonych ludzi którzy z jakichś powodów rozstali się z elte. Żaden rozsądny człowiek nie wypisuje takich bzdur jakie tu widzę tylko jakiś desperat, który uważa się za poszkodowanego. Dobry człowieku gdybyś naprawdę był dobry w tym co robisz nie musiałbyś szukać pracy i nawet nie miałbyś czasu na pisanie takich rzeczy.\"//


A ja się wcale nie dziwie. Dobry(kompetentny) instalator zarabia niezłe pieniądze. Ci wszyscy ludzie którzy wypisują tu takie bzdury dobrze wiedzą że ciężko im będzie znaleźć prace za połowę tego co mogli zarobić w elte gps.
1
byłypracownikkubuś 2012-02-16 07:38:37
Po pierwsze nie pracuję tam już od 3 lat. Po drugie rozstanie z firmą Elte odbyło się w zgodzie i pełnej kulturze a nie tak jak tu co poniektórzy piszą. Po trzecie najwyraźniej tak miało być, bo własna firma jest dla mnie pewną stabilizacją i nikt mi tu nie powie z pracowników współpracujących \\\"rób wolniej bo ja przy Tobie gorzej wypadam\\\" - cytat jest dosłowny. Jeśli mi tak powie to może się ( usunięte przez administratora ) Rozumiem, że skoro piszesz, że w innych firmach dają lepsze warunki i o połowę mniej zleceń to masz pracę w jednej z takich firm czego Ci serdecznie życzę:)( usunięte przez administratora )
dzolo 2012-02-19 02:14:24
Jeśli dobrze wywiązujesz się ze swoich obowiązków, to raczej problemów nie ma. Oczywiście, jeśli się bardzo starasz, nie zostanie to docenione, raczej zapomnij o podwyżce czy premii. ELTE GPS zatrudnia wielu kompetentnych, oddanych i sumiennych pracowników, którzy pracują już tam od lat,( usunięte przez administratora )atmosfera pozytywna przynajmniej na pierwszy rzut oka. Zdarza się, ze to tylko pozory. Wszelkie sprawy z ELTE załatwiaj zawsze na papierze.


Ogólnie, jeśli nie jesteś zbyt przedsiębiorczy, nie wymagasz wiele od życia, masz małe doświadczenie lub jesteś zdesperowany, lubisz narzekać i siedzieć na tyłku, masz wieloletnie kredyty, rodzinę i boisz się jutra - nadajesz się do ELTE na długie lata :)
Natomiast do normalnych ludzi, którzy trafia tam przypadkiem, olśnienie o braku perspektyw przychodzi zazwyczaj po 1-3 latach. Sam sobie odpowiedz, czy warto.
antypracownik 2012-02-27 19:35:04
Popieram pracownika konkurencji:) - dobre słowa!
1
Były Pracownik 2012-04-01 22:36:51
Potwierdzam słowa poprzednika. Z tą firmą trzeba mieć wszystko uzgodnione na piśmie od pierwszego dnia.
Taka moja dobra rada dla osób planujących karierę w tej firmie (dotyczy się też stanowisk w siedzibie firmy, nie tylko instalatorów) - domagajcie się umowy pierwszego dnia pracy. ( usunięte przez administratora )
1
bruno 2012-04-04 22:31:30
Potwierdzam słowa poprzedników
Ustalenia z rozmowy nie potwierdziły się i było mniej niż obiecano. Poza tym potwierdzam, że ciężko się doprosić o jakiekolwiek papiery - nawet o umowę, a jak już jest to trzeba ją przeczytać, bo są ewidentne błędy (tak było u mnie), a jak zwrócisz na to uwagę to jeszcze się na ciebie obrażą.
Poza tym u mnie tez tak było, że okres próbny się wydłużył. Umowę dostałem już po okresie próbnym, stawka na niej była o 100 zł mniejsza, a czas umowy o pawie 3 tyg dłuższy. Postawienie pod ścianą i albo podpisujesz albo bujaj się.
1
nick 2012-04-10 11:48:02
Ta firma to jakaś kpina. Jako osoba kończąca studia chciałem znaleźć pracę jako elektronik. Zaoferowano ( usunięte przez administratora ) ł przez pierwszy miesiąc, ( usunięte przez administratora ) . Od razu powiedziano mi, że nie ma co liczyć na podwyżki. To chyba jakiś żart.
Inżynier z doświadczeniem 2012-04-10 14:21:36
nick - 2012-04-10 11:48:02

Ta firma to jakaś kpina. Jako osoba kończąca studia chciałem znaleźć pracę jako elektronik. Zaoferowano ( usunięte przez administratora ) zł przez pierwszy miesiąc, 1( usunięte przez administratora ) Od razu powiedziano mi, że nie ma co liczyć na podwyżki. To chyba jakiś żart.
Nie dziwi mnie to. Oni inżynierowi z kilkuletnim doświadczeniem potrafią zaproponować( usunięte przez administratora ) . Takie stawki obowiązywały mniej więcej 10 lat temu.( usunięte przez administratora ) to się obecnie w wielu innych firmach oferuje inżynierom elektronikom bez doświadczenia.

Życzę Ci, żebyś znalazł pracę w dobrej firmie za normalną pensję.
1
pawel 2012-09-29 00:45:59
Jedna wielka ściema. Co innego mówią a co innego robią. Nie polecam, a nawet radzę omijać szerokim łukiem. (usunięte przez administratora)
3
==== 2012-10-01 20:29:13
Owszem można mieć wiele zastrzeżeń , ale z tym ostatnim zdaniem to kolego przesadziłeś.
1
Tobi 2013-01-13 23:41:33
Nie polecam. Pracowałem tam. Wynagrodzenie to kpina.
2
Przemoga 2013-03-17 15:49:58
Wiem że część pracowników z niecierpliwością czeka na moją opinie o firmie a że obiecałem taką wystawić tak więc zapraszam do lektury.

Firma zajmuje się produkcją, projektowaniem oraz sprzedażą produktów związanych z branżą IT. Czołowe produkty firmy to systemy lokalizacji oraz zarządzania flotą. Miałem przyjemność przepracować w firmie 10 miesięcy po czym zostałem "wyłowiony" przez zagraniczną firmę-korporację, z czego jestem zadowolony. Do samej firmy nie mam zastrzeżeń. Jest to niewielka polska firma która boryka się z takimi samymi problemami jak każda inna polska firma działająca w tego typu sektorach. Jak każda tak i ta posiada zarówno plusy jak i minusy, z racji tego że pracowałem w dziale projektowym opisze w punktach swoje spostrzeżenia :

Najpierw plusy:
+ Jak zostało wspomniane bardzo fajni ludzie pracujący w tej firmie to chyba największy plus. Ekipa naprawdę zgrana, warta poznania i przesiedzenia tych 8 godzin. Osoba rekrutujące zespół projektowy dobrała wesoły, inteligentny zespół z dużą wiedzą i bardzo zdrowymi relacjami. Zespół chyba jednak niedoceniany przez firmę zasługuje na ocenę celujący.
+ Bardzo luźne godziny pracy, właściwie dowolne. Istnieje możliwość pracy zdalne chodź chyba nie do końca jest to dopracowane. Nikt nie liczy czasu pracy spędzonego przykładowo na papierosku czy podczas obiadu nie pilnuje każdej twojej minuty życia i ogólnie opiera się to na zaufaniu do pracownika. Ocena bardzo dobry z racji niedopracowania pracy zdalnej.
+Super atmosfera między pracownikami. Nie ma tam tak zwanego wyścigu szczurów. Przez niektórych spowodowane jest to tym że na końcu trasy nie ma "Serka". Atmosfera :Celujący
+ Wypłata zawsze na czas. Zdarzyło mi się pracować w firmie gdzie wypłata na czas to był rarytas. Do tego jeszcze umowa o pracę na czas nieokreślony. Po trzech miesiącach zgodnie z obietnicami umowa na czas nieokreślony. Kolejny Celujący.
+Socjal. Multisport, no i pieniążki zawsze na czas. Ocena dobry
+ Bardzo ciekawe projekty i samodzielność przy ich realizacji, niestety ocena zaniżona ze względu na brak środków finansowych na zakup oprogramowania itp. Dobry


Teraz minusy
- Brak szkoleń. Ocena niedostateczny, szkoleń po prostu nie ma, nawet wewnętrznych.
- Zarządzanie projektami oraz ludźmi kuleje. Ciągłe zamiany projektowe, nowe pomysły i brak jakichkolwiek punktów kontrolnych projektu. Tworzenie jednoosobowych zespołów pod kierownictwem tejże właśnie osoby (Dotyczy innych działów) wpływa na to że w firmie panuje chaos. Niestety ocena mierna.
- Brak systemu motywacyjnego. Ocena niedostateczna
- Projekty robione na wczoraj, chodzi o to że część projektów jest zamykana na szybko powodując to że na testy nie ma czasy co wiąże się z problemami w przyszłości. Ocena niedostateczna.
- Nadgodziny. Osobiście nie doznałem takiej krzywdy ale część pracowników twierdzi że nie dostała pieniędzy za nadgodziny pomimo iż zostali oni poproszeni o dodatkową pracę przez firmę. Mierny


Wypłata:
Tutaj ciężko cokolwiek powiedzieć, mimo iż w nowej pracy dostałem znacznie więcej niż w ELTE to jakoś specjalnie nie narzekałem. Każdy inżynier wie za ile podejmuje się pracy. Nie ma co liczyć na obietnice że w przyszłości będzie więcej po prostu ustala się kwotę na starcie jak nie pasuje to nie podejmuje się pracy. Firma nie płaci więcej ani szczególnie mniej niż inne POLSKIE firmy w tej branży. Nie mniej jest to indywidualna kwestia. Tyle w temacie


Ocena końcowa jest wypadkową ocen składowych. Cieszę się ze spędzenia tych 10 miesięcy w Elte bardzo dużo się nauczyłem, krzywdy nie zaznałem i poznałem super ludzi a firmę mogę polecić. Ze zmiany pracy cieszę się jeszcze bardziej gdyż jest tam po prostu lepiej. Pozdrawiam koksów i grubasów z projektowego którzy to koksy a którzy grubasy zdecydujcie według uznania hehe pozdrawiam.
1
Bazinga 2013-05-23 22:10:39
W temacie kasy, proszę bardzo: po trzech - czterech miesiącach dochodzisz do ok( usunięte przez administratora ) to jest maksymalna stawka dla większości pracowników, oczywiście zdarzają się wyjątki (rzadko). Kiedy przejdziesz na ostateczną umowę, nie licz na to że osiągniesz coś więcej.( usunięte przez administratora ) W kwestii rozwoju zawodowego również nie ma szału, brak szkoleń, często brak merytorycznego wsparcia ze strony starszych kolegów, brak organizacji i dokumentacji.
Z pozytywnych stron należy jednak wymienić świetne towarzystwo, większość kadry to młodzi fajni ludzie przez co praca nie jest codzienną torturą. Oczywiście jak w każdej firmie trafi się jakiś $#$%#^%# który pomoże Ci wylecieć z pracy byle by tylko grzać ciepłą posadkę.
W ostatecznym rozrachunku: jeśli chcesz poznać fajnych ludzi to zapraszam, natomiast jeżeli zależy Ci na rozwoju i samorealizacji to lepiej celować w coś innego.
1
zainteresowany 2013-08-14 18:45:31
a jak jest jeśli chodzi o prace na magazynie w ELTE w Krk??? wie ktoś? bo poszukuje pracy i nie wiem czy się tam pchać.
oszukany 2015-09-24 22:32:47
Witam,

Firma niepoważna i radzę omijać szerokim łukiem gdyż można zmarnować sobie kilka miesięcy pracy. Po okresie próbnym obiecują przedłużenie umowy na kolejne 3 (na rozmowie kwalifikacyjnej uzgadniane było, że umowa ma być na czas nieokreślony). PRzez pierwszy miesiąc "nowej umowy" zwodzą Cię z dostarczeniem i podpisaniem umowy zwalając winę na opieszałość Prezesa i że "tak to u nich już jest". Pod koniec miesiąca dostajesz umowę i jednocześnie wypowiedzenie bo umowa obowiązuje do końca miesiąca, na odchodne powiedzą Ci że możesz już jutro nie przychodzić do pracy. Zrozumiałbym to jako zwolnienie z obowiązków służbowych ale nie - na świadectwie pracy jest odpowiedni wpis mówiący o tym, że wykorzystałeś w tych dniach swój urlop.
Kpina i żenada, a firma kreuje się na prekursora w branży i jedną z najlepszych w Polsce.
Atmosfera fajna, fajni i pomocni pracownicy ale kierownictwu słoma z butów.
Generalnie strata czasu i nerwów.
4
de 2015-10-22 21:05:17
Nie wiem, jak w przypadku instalatorów, natomiast pracownicy biurowi raczej nie mają problemów z terminowymi umowami tudzież wypłatami. Ogólnie większość tutejszych negatywnych opinii wydaje mi się, że wystawili instalatorzy. Specyfika ich pracy jest też zupełnie inna niż pracowników stacjonarnych.
oszukany 2015-10-29 19:23:28
Opóźnienia z przedłużeniem umowy dochodzą do miesiąca i to po wielokrotnych pytaniach i ponagleniach. Z wypłatą nie było problemów - była jak w zegarku.
pracownik 2015-12-13 09:31:08
Umowa jest normalną umową o pracę , co do zarobków to niestety, jak na dziś tak ze 25% poniżej średniej.
włodek 2016-01-04 17:58:35
Faktycznie praca dla desperatów. OStatnio duża rotacja i pensja jak a IT to jałmużna.
3
oszukany2 2016-01-14 14:43:55
Wszystko co napisał @oszukany to prawda. O umowe trzeba było się prosić.. Zawsze kierownik odpowiadał, już lada dzień będzie, szef nie miał czasu, będzie w przyszłym tygodniu itd. Wypłata słaba, choć była na czas. Jak ktoś chce robić codziennie to samo i użerać się z klientami i ich zgłoszeniami to godna polecenia.
3
gp 2016-04-06 00:57:40
Oczywiście, że niskie wynagrodzenia w ELTE nie przeszkadzają. Ja mogę nawet dopłacać :D
Podwyżek brak od paru lat, ale przynajmniej firma ładnie wygląda z zewnątrz teraz :D
3
gp 2016-04-19 20:26:15
Zapomnij o informacjach o kasie, wpisy są moderowane. Przyjdź na rozmowę, to się dowiesz. Tylko potem nie pisz o tym tutaj, bo zostanie to i tak usunięte :)
S. 2016-04-21 09:49:57
żeby jeszcze na tych rozmowach rzetelnie informowali o zarobkach, może początkowa stawka się zgadza, ale mydlenie oczu podwyżką po okresie próbnym to standard
aa 2016-04-29 16:28:54
szkolen nie ma, pieniadze tez nie rewelacja. nie polecam
1
BFh0Jt2D1hmbSsgdak 2016-10-07 13:37:54
Jak wygląda praca na stanowisku:
Elektronik - pracownik Działu Produkcji i Serwisu?

Z góry dziękuję za informacje.
ASA 2016-10-10 13:43:06
Pracuję w firmie ELTE GPS już kilka lat i ogólnie jestem zadowolona, choć nie jest idealnie. Firma przez ostatnie lata sporo się rozrosła, co dla pracowników ma zarówno zalety jak i wady. Tak właściwie to każdy dział ma swoją specyfikę - inne są zasady pracy, inne wymagania, inne pensje. Największe są w działach informatycznych i konstrukcyjnym. W pozostałych przeciętnie. Niemniej jednak pensje ustalane są z każdym indywidualnie albo przez przez bezpośredniego przełożonego, albo przez prezesa. Niezależnie chyba najwięcej można zarobić jako instalator, ale okresami, gdy jest dużo skomplikowanych montaży - ale tu rozpiętość pensji jest chyba największa, a praca jest głównie zadaniowa (tzn. trzeba się najwięcej napracować). W niektórych działach na pewno nie dostaniesz lepszej pensji, gdy po prostu będziesz wykonywać co do ciebie należy. Jednak co jakiś czas pojawiają się nowe tematy/zadania/potrzeby i wtedy zainteresowanie się tym, a co najważniejsze informacja o tym przekazana najlepiej do wszystkich mających z tym związek często skutkuje zmianą obowiązków i przeważnie pensji. Są w firmie osoby, które pracowały już w kilku działach i dopiero po jakimś czasie najlepiej odnalazły się na obecnym stanowisku. Są niestety także osoby, które już dawno powinny zostać zwolnione, gdyż głównie szkodzą firmie, ale jakoś potrafią się dobrze zaprezentować prezesowi, a przeważnie on podejmuje ostateczną decyzję. Moim zdaniem wygląda to podobnie jak w innych tego typu firmach. Jeśli chodzi o papierkologię, to faktycznie wszystko załatwiane jest bardzo wolno. Najpierw jedna osoba musi znaleźć czas, aby coś przygotować, później prezes musi znaleźć czas, żeby podpisać, a później jeszcze papier musi do nas trafić - co przeważnie zajmuje ok. 2 tygodnie. Jednak nie che mi się wierzyć, żeby jakieś konkretne ustalenia nie zostały zachowane. Jeżeli tak się komuś wydaje, to należy to wyjaśnić. Co ważne, pensje zawsze wypłacane są w ustalonym terminie. Chociaż na jakieś dodatkowe rozliczenia (np. delegacje) przeważnie trzeba dłużej poczekać.
2
ASA 2016-10-10 18:58:36
Jak już trafiłam na tą stronę, to podzielę się jeszcze jedną myślą. Kilka osób poczuło się w jakiś sposób oszukanych. A mnie się wydaje, że to właśnie one oszukały przy rekrutacji przedstawiając się za osobę prawie wszystko umiejącą, potrafiącą doskonale poradzić sobie samemu jak i świetnie współpracować w grupie, szybko przyswoić sobie nowe umiejętności itp. A później? Miałam kontakt z jedną taką osobą. Tragedia. Nie potrafiła sobie poradzić z najprostszymi problemami, a nawet jak się wytłumaczyło co należy w takiej sytuacji zrobić, po kilku dniach przy podobnej sytuacji to samo (bo to już inna sytuacja). I przerzucanie odpowiedzialności na kogokolwiek innego, tylko nie na siebie. A przy przyjmowaniu do pracy kojarzę, że rozmowa o zarobkach była warunkowa - tzn. gdy obu stronom będzie się to podobać. Podsumuję - są osoby którym nie zależy na większej pensji, jeśli miałoby się zmienić to, że odwalają swoją pracę i wszystko mają w d. Są też takie które się jakoś wysilają i w większości jest to dostrzeżone, (choć przeważnie nie od razu) i te zazwyczaj są zadowolone z wynagrodzenia i nie wyobrażają sobie rezygnacji z takiej pracy.
2
Biuro 2016-10-20 16:24:27
Autor opinii używający nicka „byly pracownik”, zgodnie z wyrokiem Sądu w dniu 29.09.2016 przesłał na adres Spółki oświadczenie w którym przeprasza za obraźliwy wpis umieszczony na portalu www.gowork.pl
2
Zostaw swoją opinię o ELTE GPS - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ELTE GPS