brak logo

Optima Słodownia Pneumatyczna Sp. z o.o.

Poznań

Opinie o Optima Słodownia Pneumatyczna Sp. z o.o.

niepełnosprawny 2014-06-16 10:19
Tak kiedyś były kadry otwarte zawsze, i była wtedy też Pani (usunięte przez administratora), z nią można było wszystko załatwić zawsze miła , uśmiechnięta, nie czepiała się. ale to było kiedyś, było....
Niezadowolony 2014-06-16 10:54
Kiedyś kadry były dostępne przez cały czas...Możliwe,że te czasy wrócą.Ale tylko możliwe.W jakim zakładzie tak się pracowników traktuje?Tak jest tylko w "Optimie".
Kuleczka 2014-06-16 11:03
Ser własnej produkcji.Kilkakrotnie sprawdzony.Cena do negocjacji.Możemy się umówić.Gwarantuje,że będzie Pani zadowolona.
Zadowolona 2014-06-16 12:11
Czy zna Pan takie powiedzenie "jak kota nie ma, to myszy harcują"? Dlatego jest Pan niezadowolony z obsługi w kadrach. Za ciężką i niespodziewaną chorobę jednego z pracowników tego działu nikt nie może odpowiadać, to ślepy los tak zrządził :(
niepełnosprawny 2014-06-18 08:44
i znowu usunięto kilka wpisów. Dlaczego kasowane jest już po raz kolejny gdy życzę Pani Kadrowej powrotu do zdrowia. Nie rozumiem ?
Zadowolona Niepełnosprawna 2014-06-18 09:56
Dziękuję w imieniu Kadrowej. Przekaże jej Państwa życzenia.
Zadowolona 2014-06-18 09:57
Ale z Pana żartowniś! Dobre :)
niepełnosprawny 2014-06-18 13:03
Dziękuję
kolejny niezadowolony 2014-06-19 21:35
W takim razie powiedz mi dlaczego sa dwie listy obecnosci?Wiesz wogole o tym,ze niektorzy pracownicy maja zakaz pracy w nocy?(usunięte przez administratora)
Rada 2014-06-20 08:41
To wszystko można w pewnym miejscu zgłosić.Wystarczy pomyśleć.Na co czekacie?
niepełnosprawny 2014-06-20 09:03
A czemu odpisujesz do mnie?
Zadowolona 2014-06-20 10:07
Nie jestem nikim z zewnątrz, ale widzę, że nie mam bieżących informacji. Nie wiedziałam o tym, przykro mi, myślę, że powinieneś porozmawiać ze swoim kierownikiem, on dopuszcza do pracy znając przeciwwskazania lekarskie swoich pracowników :(
Rada 2014-06-20 10:22
Bo ładnie was tam kręcą.Trzeba działać,a nie stękać.
niepełnosprawny 2014-06-24 14:12
Judaszy nam nie potrzeba
Rada 2014-06-24 15:30
W takim razie przyjemnej pracy i nie pisać głupot.
Info 2014-07-10 19:02
Od dziś osoby niepełnosprawne będą mogły pracować krócej bez zaświadczenia od lekarza.Onet.biznes.
słobownik89 2014-08-07 20:22
obecnie nie jest żle ale te zarobki za niskie
NIEPEŁNOSPRAWNY 2014-09-08 21:53
OPTIMA TO NIE ZPCHr TYLKO OPCHP (OBÓZ PRACY CH..OWEJ PŁACY) PANI HOCHLAND ILE PANI DOPŁACA ABY PANIĄ NA TYM STANOWISKU TRZYMALI?
fgh 2014-09-18 16:29
Nic nie da zgłoszenie do IP bo za dużo tam krąży papierów pod stołem. A na gębę kto ci uwierzy?
fghh 2014-09-18 16:33
Pani Hohland jest urwana z innej bajki i nie ma pojęcia o Optimie.
Biurowa 2014-09-23 19:57
To nie jest prawdą. Ludzie dostają wolne za wypracowane nadgodziny, żadne papiery nie krążą pod stołem, co Ty za głupoty wypisujesz i wprowadzasz wszystkich w błąd??? Firma płaci dokładnie tyle, ile jest w umowie o pracę, jedynie premie są uznaniowe a to znaczy, że mogą być, ale nie muszą. Od przychodu są płacone składki ZUS i podatek, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Pracownicy, którzy źle się czują, mogą korzystać z pomocy pielęgniarek.
opinia 2014-10-02 13:37
Na nocki i na popołudnie nie ma pielęgniarki wiec jak można w tym czasie otrzymać pomoc? Twierdzisz,że wszystko jest takie przepisowe, to dlaczego jak jest awaria w nocy i pracownicy kończą robotę po 24:00 to i tak muszą przyjść na rano do pracy. To jest przepisowo?Przestań bronić tak firmy. Bądźcie w końcu uczciwi,wypłacajcie normalne pobory to ludzie "głupot" nie będą pisać. Dla mnie dla pracodawcy takie opinie to porażka, ale pewnie i tak się tym nie przejmuje. Bronią go tylko ludzie pokroju Pani Hochland.
khj 2014-10-05 15:01
To dlaczego warsztat ma dwie listy obecnosci??
alfa amylaza 2014-10-08 19:38
Znowu kłamstwa.Jak tak można ludzi traktować.Ciężko prowadzić firmę?To zwinąć ten bajzel i nie zawracać ludziom czterech liter.
Zadowolona 2014-10-09 12:14
Dlaczego podburzasz ludzi? Skoro jesteś niezadowolona/y, to załóż własny interes. Masz okazję się wykazać jak być idealnym szefem. Biurowa pisze prawdę. Jeśli uważasz,że masz źle zorganizowaną pracę,to przedstaw sprawę swojemu kierownikowi,zawsze można coś poprawić. Możesz też udać się do drugiej kadrowej,jest życzliwą osobą. Często ludzi z warsztatu nie ma w pracy bo odbierają wolne za nadgodziny.
Zadowolona 2014-10-09 12:17
Owszem,nie ma na tych zmianach pielęgniarki,ale są mistrzowie przeszkoleni z zasad udzielania pierwszej pomocy. I wierz mi, wielokrotnie już tej pomocy udzielali :)
beta amylaza 2014-10-09 18:55
Zadowolona,wypij z "prezesem" kawę.
niepełnosprawny 2014-11-12 14:20
Bzdury, Bzdury, Bzdury i połowa prawdy wykasowana
fgh 2014-11-19 12:59
Kto kasuje prawdziwe opinie a zostawia tylko te pozytywne????
Enzym 2014-11-19 19:02
A czy o tej Zdzisia stodole w ogóle można napisać coś pozytywnego?
republikanka 2014-11-19 23:29
Owszem, można napisać dużo pozytywów. W najbliższej przyszłości będą opracowane testy psychologiczne, które wyeliminują przyjęcie do pracy takich chwastów, jak ty. Dlaczego nie poszukasz sobie innej pracy, tylko jak ten chwast niszczysz dobro innych, bo zżera cię zawiść? Albo może jesteś malkontentem, który nie potrafi się z niczego cieszyć? Polecam wolontariat w szpitalu onkologicznym, może wtedy zmienisz swoją paskudną postawę.
Ciekawy 2014-11-20 05:44
" W najbliższej przyszłości będą opracowane testy psychologiczne, które wyeliminują przyjęcie do pracy takich chwastów, jak ty."Rzeczywiście to "dużo pozytywów".
alojz 2014-12-11 15:58
Cieszymy sie ze beda testy ale w 1 kolejnosci zrobic je wlascicielowi i kadrze kierowniczej a stawiam kontener wodki ze polowa by odpadla z racji debilizmu wrodzonego.

ODRADZAM PRACE W TYM (usunięte przez administratora)NIECHRONIONEJ.
republikanka 2014-12-11 17:53
Uważaj, SŁODZIUTKI, żebyś sam nie odpadł,gdy policja odkryje jaki masz numer komputera. Za takie znieważanie możesz ponieść odpowiedzialność karną!
Ciekawy 2014-12-11 19:50
Republikanka,a kto napisał:"przyjęcie do pracy takich chwastów, jak ty".Czy człowiek może być chwastem?Czyż nie jest to znieważenie?Zastanów się.
republikanka 2014-12-11 23:10
Myślę, że jest duża różnica pomiędzy użytym przeze mnie porównaniem a obelgami ludzi pokroju "Enzyma" czy "alojza". Psychiatrii przecież nie skończyli, nieprawdaż??? Moje określenie nie było znieważeniem, nie przesadzaj.
Przesada 2014-12-12 05:42
A co takiego "Enzym" napisał??To ma być obelga albo znieważenie??Żeby ocenić człowieka nie potrzeba mieć skończonej psychiatrii.
alojz 2014-12-29 19:41
Zajrzalem z nudow i nie wierze swoim oczom.Trafilem ze swoim stwierdzeniem czyli to prawda i ktos sie boi tych testow....prawda republikanka?
Jak chcesz straszyc kogos nieuku to najpierw sprawdz co jest obelga i co podpada pod kodeks karny a co jest dopuszczalne.Naprawde przykro mi ze ktos swoja edukacje musial skonczyc na 6 klasach i teraz to pokazuje w necie.
Podtrzymuje to co napisalem i czekam az mnie ktos---- oskarzy/zamknie/ukarze....hahahahhahaha
ps:Prawda boli...niestety tylko w panstwach totalitarnych za prawde karza..
republikanka 2014-12-30 13:57
Wiesz co alojz, jak ci się nudzi, to weź się do roboty. Pomóż żonie lub partnerce w obowiązkach domowych, bo być może traktujesz ją jak służącą i w domu tylko wylegujesz się przed telewizorem. Pobaw się z dziećmi, o ile je masz. Na pewno ucieszą się, gdy poświęcisz im trochę czasu. Właśnie mnie znieważyłeś, słowo "nieuk" należy do obelg. To ty lepiej sprawdź, jak można właściwie wyrażać krytykę, bo nie masz o tym żadnego pojęcia. Każdy psycholog oceni twoje wypowiedzi jako poniżanie i obrażanie. Za tego typu epitety można ponieść odpowiedzialność, wcale nikogo nie straszę. Być może wyniosłeś to z domu, rodzice zapewne wyzywali cię od nieuków albo debili wrodzonych, skoro w ten sposób obrażasz innych. Żal mi ciebie, bo miałeś przykre dzieciństwo i teraz nie potrafisz w kulturalny sposób wyrażać swoich emocji.
mkk 2015-01-25 21:25
A mi nikt nadal nie odpowiedzial,dlaczego warsztat ma dwie listy obecnosci??
Ciekawy 2015-01-28 20:17
Brakuje maszynisty? Chachacha...
ugf 2015-03-26 14:15
A wytepiliscie szczury grasujace w kanalach?
Huzar 2015-03-27 14:43
I myszy biegające po słodzie w skrzyniach?
Xx 2015-03-30 23:41
Fatalna firma. Az dziwne, ze jeszcze funkcjonuje... Wyzysk ludzi i to jeszcze niepelnosprawnych. Zatrudniaja slupy i biora na nich kase. Prezes? Szkoda gadac...i ta cala jego rodzinka zatrudniona na lepszych warunkach. Oby jak najmniej bylo takich firm.
republikanka 2015-03-31 14:24
Pamiętaj, że los Ci kiedyś zapłaci za te oszczerstwa!!! I za krzywdę jaką wyrządzasz firmie i jej szefostwu.
cghb 2015-04-22 20:41
Masz racje republikanka. Strasz ludzi, zeby wpisow nie robili.
Prawdomówca 2015-06-19 08:06
Myślę że jeśli komuś nie podobają się warunki pracy to powinien się zwolnić. Jeśli jesteś człowiekiem który umie dogadać się z kierownikiem prezesem i współpracownikami to może Ci się tam dobrze pracować. Prawda jest taka że 99% ludzi uważa że ich praca to totalny syf a ich pracodawca jest nieuczciwy więc jak pracodawca ma zmienić waszą ocenę już na starcie.
hg 2015-06-19 18:10
Z przelozonymi bywa roznie,jak w kazdej pracy. Ale jesli ""wielcy" tej firmy obiecuja okreslone pieniadze,a pozniej sie wszystkiego wypieraja. To niestety nigdy nie beda miec "mlodych", "zdolnych" i "sprawnych" pracownikow. A mlodzi z paroletnim tam stazem wlasnie uciekaja i juz nie ma komu tam robic. Zostaja tylko tacy,ktorzy za bardzo nie maja gdzie pojsc....
Brzeczka 2015-06-20 16:48
"Zostają tylko tacy,którzy za bardzo nie maja gdzie pójść"... Bo są tak tępi,że do innej pracy się nie nadają i nie szukają jej.I takich TĘPAKÓW prezes potrzebuje.Taki nawet za 1500netto pracować będzie.
frys673 2015-08-10 11:13
Dziwne stosunki panuja w Optimie. po cichu czarna pracownica kadr parę miesięcy temu dostała podwyżkę. tylko za to że łaskawie ograniczyła robienie zakupów w czasie pracy , rozwiązuje krzyżówki, czyta gazety. petentów traktuje jak zło konieczne mimo że wykształcenie ma zawodowe a inteligencją przewyższa ją nawet małpa. gdy ma samodielnie napisać jakieś pismo szuka pomocy u innych jak to zrobić a jej ortografia to śmiech.prezesie , złapała cię w odpowiednim momencie i dałeś jej podwyżkę, dałeś się nabrać na fałszywe żale , a to że taka chora , ma rentę. za co? siłę ma na to żeby sprzątać po ludziach. zazdrość to jej drugie imię. złorzeczy prezesie tobie i całej rodzinie a w oczy fałszywie się uśmiecha. nabiereasz się na to, można było sądzić że jesteś bardziej inteligentny.prezesie , jeśli chcesz znać inne szczegóły napisz tylko ok. czarna ma konszachty z Sebastianem z portierni, WYNOSI ŚRODKI CZYSTOŚCI KTÓRE DOSTAJE OD SPRZĄTACZKI. opowiada wszystkim kto jakie pieniądze dostaje,, buntuje ludzi a sama udaje lojalna żeby tylko jej nie zwolnili. nikt nie chciałby takiego pracownika. prezesie , przejrzyj na oczy . tyle razy chciałeś ją zwolnić i miałeś rację a potem dałeś się omotać jak dziecko.ona sie z ciebie śmieje że tak łatwo dałeś się prezesie nabrać. nie chciałbyś słyszeć co mówi o twoich córkach. wypromowałeś kogoś z zasadniczym wykształceniem a inteligencją na zerowym poziomie. to jest pracownica kadr!!! gratulacje w doborze pracowników.
Zostaw swoją opinię o Optima Słodownia Pneumatyczna Sp. z o.o. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Optima Słodownia Pneumatyczna Sp. z o.o.