brak logo

Kompania Piwowarska S.A.

Poznań

Opinie o Kompania Piwowarska S.A.

Prometeusz 2017-02-28 18:21
i dla porównania Poznań oferuje stawkę 3200 Swarzędz natomiast 3500 co tez jest jakąś kpiną no i stawka Ukraińców 3200+500(dodatek mieszkaniowy) + lepsze nadgodziny czyli 100% dla nich jak są a dla Polaków odpady które zostaną, wiec Piotr polecam zdobyć obywatelstwo Ukraińskie i śmiało możesz do nas dołączyć :D
3
Prometeusz 2017-02-28 18:23
Chyba ze nas już nie będzie :D
2
Prometeusz 2017-03-01 02:48
A i zapomniałem w każdym momencie mogą cie zmusić do czterobrygadówki i wtedy jebies. 3 weekendy za 2600 . A ukrainiec pracujący na 3zmiany który przyjdzie w te weekendy odbierze 3600. Podstawa na 3 zmianach to jakieś 2300 a na czterobrygadówce 2600 więc za 3soboty i3 niedziele dostajesz 300zł, jakaś kpina. Pracując na 3zmianach dostaniesz to samo za jeden weekend. I potem taki ukrainiec odbiera po 400-800zł więcej niż ty. W kompanii piwowarskiej przez ostatnie 2lata nauczyli mnie tylko jednego, mianowicie nienawiści do sąsiadów ze wschodu.
7
Zuzanna 2017-03-01 09:58
Widzieliście już aktualne oferty pracy w Poznaniu dla firmy Kompania Piwowarska S.A.? Poszukują osoby na stanowisko KIEROWNIK DS. ROZWOJU BROWARU - LEAN MANAGER oraz MAGAZYNIER / MAGAZYNIERKA ? OPERATOR WÓZKA WIDŁOWEGO. Zamierzacie aplikować?
do Zuzanna 2017-03-02 09:26
cóż za pytanie ;) HR w KP sprawdzają czy czasami nie będą musiały sie przepracowywać przy kolejnych rekruratacjach?? HR w Kompanii Piwowarskiej w Poznaniu, czyli jak zniechęcić do siebie kandydatów.
Zuzanna 2017-03-02 09:33
@do Zuzanna nie jestem związana z firmą Kompania Piwowarska S.A. Jestem redaktorem firmy gowork.pl i moim zadaniem jest informowanie Was o między innymi prowadzonej w firmie rekrutacji, jak i również dzięki Wam poznanie firmy. Jeśli jesteś jej pracownikiem chętnie poznam Twoją opinię firmie.
Prometeusz 2017-03-02 12:36
Żeby poznać ocenę o firmie wystarczy zapoznać się z moimi komentarzami chyba że ktoś chcę coś do tego dodać:-D
Zuzanna 2017-03-02 13:07
@Prometeusz zapoznałam się z Twoimi komentarzami. Myślę, że większość osób czytających forum również. Zależy nam na poznaniu opinii o firmie z perspektywy różnych pracowników. Dlatego również zachęcam obecnych pracowników firmy do napisania o swoich wrażeniach z pracy w firmie.
Morfeusz 2017-03-02 16:28
2300 zł.... a ja chcialem przyjsc tam do pracy...i o od poniedzialku..
ola 2017-03-02 18:45
Troche robią sobie żarty z ludzi, mieli na stronie oferte pracy do końca aplikowania jeszcze tydzień a na to stanowisku juz ktoś został zatrudniony. Kpina.
1
dd 2017-03-02 19:59
widocznie byles za tepy bo mi przedluzyli i to przez kp
dd 2017-03-02 20:02
to gdzies ty robil na rozlewie 30-45min przerwy i wszystko spoko
WAWA 2017-03-04 09:40
Proszę o konkrety. Jak wygląda praca magazyniera.
1.Czy faktycznie zatrudniają ludzi którzy nie pracowali na magazynie i ich szkolą do obsługi wózka widłowego?
2.Czy przerwa jest wliczona w czas pracy czy pracuje się 8,5 godziny?
3.Czy jeździ się wózkiem cały czas czy tylko czasami a resztę ręcznie trzeba robić i niszczyć kręgosłup?
4. Ile płacą przez pierwsze 3 miesiące na zleceniówce a ile później na umowie o pracę przez KP?
5.Podobno jest jakaś roczna premia w wysokości 8tys. zł?
6.Jakie mają wózki, elek. czy gaz.?
7.Jacy pracownicy, spoko ludzie czy debile bez szkoły i kryminaliści którzy dostali pracę od kuratorki?
1
szalony szhogun 2017-03-05 10:30
teraz przyjmują nawet bez doświadczenia
pracujesz 8h przerwa ok 15-20 min
wózkiem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na okrągło czasami są jakieś roboty ręczne
stawka to ok 3200 brutto raczej na wieki wieków
premia roczna 8 tysi ha ha ha ha ha ha
wózki Linde gazowe l
ludzie to debile bo tam pracują ale kryminału nie ma
4
Zuzanna 2017-03-06 10:28
@szalony szhogun długo pracujesz już w Kompania Piwowarska S.A.? Chętnie usłyszymy więcej na temat oferowanych benefitów oraz tego jak wyglądała Twoja rozmowa kwalifikacyjna do firmy.
gośc 2017-03-07 12:40
premia roczna to 50% wypłaty miesiecznej.
1
Zuzanna 2017-03-07 12:52
@gośc 2017-03-07 12:40 długo już pracujesz w firmie? Chętnie usłyszymy więcej o Twoich wrażeniach z pracy w firmie.
szalony szhogun 2017-03-07 16:57
premia wynosi w zależności od wyznaczonych celów kiedyś było to ok 150% poborów teraz to ok 80-do 90
ale tez i 50 %
co do samej pracy to jak wszędzie trzeba napi... i to naprawdę za nie wielka stawkę nawet starzy pracownicy zarabiają mniej niz te .... ukraincy
ja pracuje ok 12 lat teraz szykujemy się do strajku
1
szalony szhogun 2017-03-07 16:57
premia wynosi w zależności od wyznaczonych celów kiedyś było to ok 150% poborów teraz to ok 80-do 90
ale tez i 50 %
co do samej pracy to jak wszędzie trzeba napi... i to naprawdę za nie wielka stawkę nawet starzy pracownicy zarabiają mniej niz te .... ukraincy
ja pracuje ok 12 lat teraz szykujemy się do strajku
2
Prometeusz 2017-03-08 03:55
Jeżeli ktoś sądzi że przeczyta tu coś dobrego o pracodawcy to niech lepiej poszuka czegoś innego. Ukraińcy nas dobili i dlatego atmosfera jest fatalna oni mogą robić za grosze . Nie o taką Polskę walczyli nasi ojcowie i dziadkowie.
4
Zuzanna 2017-03-08 09:15
@Prometeusz rozumiem, że obecnie firma zatrudnia dużo osób z Ukrainy. Dlaczego uważasz to za coś negatywnego?
1
Szalony szchogun 2017-03-08 11:27
To nie jest nic złego chodzi o to ze maja większe stawki plus dodatek do mieszkania 500 zl dodatkowo maja płacone nadgodziny 100% a Polacy 50% dodatku
2
Zuzanna 2017-03-08 11:33
@Szalony szchcogun czyli osoby te pracują na innych warunkach niż osoby z Polski? To rzeczywiście może budzić frustrację pracowników w firmie.
szalony szhogun 2017-03-08 15:20
dokładnie i temu źle się dzieje w kompani w tej chwili jesteśmy w okresie przejmowania firmy przez ashai ale ie sadze aby to coś zmieniło jest źle bo jest niesprawiedliwość nawet zarobki miedzy 3 browarami bardzo się różnią hoc pracujemy na tych samych stanowiskach
co do benefitów to
mamy mybenefit wybrane sklepy za punkty ok 1200 zł na rok (ale zabrali nam 600 zł świątecznego +350 zł na wyprawkę szkolna i ok 500 zl wczasowego realnych pieniędzy
deputat piwny
i pub pracownicy
2
Prometeusz 2017-03-08 20:28
właśnie nie dostajemy nic na żadne święta, żadnych realnych pieniędzy tylko benefit który można za mienić na bon tylko do Tesco , gdzie nic ciekawego się nie kupi i trzeba daleko jechać. Ja 3 lata temu byłem jeszcze normalnie nastawiony do ukraińców Kompania PIwowarska sprawiła ze stałem sie jakimś rasistą , bo z jakiej racji mam zarabiać 500-700 zł mniej, i ten dodatek mieszkaniowy , ja nie potrzebuje ? co mieszkam w kartonie ? Dali by normalnie pieniądze na świeta człowiek poszedł by do piotra i pawła biedronki czy na rynek to nie. I jak tu nie przychodzić do takiej pracy wku....nym .
5
Zuzanna 2017-03-09 09:30
Dziękuję Wam za opinie.
Osoby zainteresowane bliższym zapoznaniem się z benefitami świadczonymi przez firmę zapraszam do zapoznania się z informacjami na stronie internetowej firmy :http://www.kp.pl/kariera/poznaj-nas/co-nas-wyroznia/benefity
Operator 2017-03-10 21:35
8 lat nieprzerwanego stażu w Kompanii Piwowarskiej na rozlewni. Płaca nędzna, pracujące weekendy (za to dzień wolny +50% dodatku), 3 zmiany. Dodatkowo kierownictwo robi sobie żarty z pracowników dając "świeżakom" większe podstawy niż długoletni operatorzy. Przełożeni różnie, sporo służbistów. Presja na wszystko. Z resztą pracownicy szykują się do strajku więc o czymś to świadczy. Aaaa zarząd? Ma gdzieś pracowników, liczy się tylko zysk akcjonariuszy. Podwyżki zaproponowano na poziomie 5,5 %. Plucie w twarz pracownikom
6
Zuzanna 2017-03-13 09:30
@Operator dziękuję za Twoją opinię. A jakie są plusy pracy w firmie? Co oceniasz pozytywnie?
Szalony szchogun 2017-03-13 11:32
Zapomoga 10-go
1
etalon 2017-03-20 18:48
Witam,
a jak wygląda sytuacja pracowników biurowych w POZ?
Widziałam ogłoszenie Asystent/ka (Działy Techniczne), czy ktoś może podpowiedzieć jak to wygląda i czy warto?
Iza 2017-03-23 16:50
Świetnie mi się tu pracuje od kilku lat. Czytając wpisy jestem strasznie zniesmaczona. Jeśli nawet są trudne momenty to wszystko minie i będzie dobrze tak jak było. Osoby piszące muszą wylać z siebie cały hejt.
1
wkurwiony szhogun 2017-03-23 18:14
Iza na jakim dziale pracujesz i ile lat ja pracuje 12 lat i od 10 lat nie jest dobre wręcz ch... ukrajncy zarabiają średnio 800 zl więcej niż stary pracownikiem pomiatają straszą zwolnieniami strajk nie jest objawem dobrobytu chwalą się ze 120 zł podwyżki słowo klucz "srednio"to jest najwyższa podwyżka od 16 lat jasne jak dawało sie 0,2% czyli ok 4 zł
KPina wiesz co oznacza skrót KP KOPAĆ PRACOWNIKA
7
KKS 2017-03-24 14:10
Rozmawialem z laska jak szukalem pracy.
Fabryka a zarobki jak z Lidla !!!!
Praca zmianowa !!!!! Za 3000 brutto !!!!!!
( usunięte przez administratora ) nie pracodawca :-)
Gadala cos o nadgodzinach o kursach na wozki bo po dwie palery woza :-) ( usunięte przez administratora ) !!!!!!
Oczekiwan w pip ale placa z (_!_).
Na kampanie piwowarska polozylem ( usunięte przez administratora ) !!!!!
3
Jerry 2017-03-25 07:41
W pełni popieram słowa przedmówców pracuję ponad 10 lat wymagania jak z kosmosu pensje na poziomie stażysty ,zabrano wszystkie dodatki praca w czterobrygadówce bicie jakiś nikomu niepotrzebnych rekordów ,które skutkują obniżeniem jakości piwa i jak domyślam się premią dla kierownictwa i tylko dla kierownictwa reszta roboli ma siedzieć cicho.Pracownicy zastraszeni obawiam się że zmiana właściciela nic nie zmieni,związki zawodowe to kpina przewodniczący na garnuszku pracodawcy broni zaciekle jego racji.Potwierdzam przygotowania do strajku.Komentarze typu "świetnie tu się pracuję"to komentarze osób które spotkać można tylko i wyłącznie w drodze na stołówkę i przy pierwszej lepszej okazji wysyłają e-mail że karierę kontynuować będą poza strukturami KP,żadna kobieta pracująca na produkcji takich bzdur nie napisze .
9
szofer 2017-03-26 11:32
Ja pracowałem w kompanii około 5 lat. Dla mnie to proletariacka firma pełna kolesiowskich układów.Nie żałuję ,że się zwolniłem.
6
Gregor 2017-03-26 23:23
Czy dowiem się coś więcej w temacie pracy dla przedstawiciela handlowego? Jak wygląda rekrutacja? Czy dają auto?
Zuzanna 2017-03-27 09:25
@szofer na jakim stanowisku pracowałeś w firmie? Chętnie dowiemy się więcej na temat Twoich doświadczeń.
Palancie 2017-04-04 16:08
Widać że jedyne co masz to podstawowe
Lena 2017-04-05 10:37
Zainteresowała mnie oferta pracy na staż dla analitycznych. Czy dowiem sie na tym forum coś więcej? Czy to jest staż płatny, jeśli tak to w jakich widełkach może się mieścić wypłata? Czy po stażu są szanse na zatrudnienie ? Może jeszcze coś o firmie?
Ph tt 2017-04-14 08:34
Ja pracuje jako ph tt. 3000 netto plus max 45 procent premii wypłacane co miesiąc . Samochód śluznowy do własnej dyspozycji. Multi sport i prywatną opieka. Chce tylko powiedzieć ze jest to umowa na czas próbny .
Zuzanna 2017-04-14 08:53
@Ph tt jak długo będziesz pracował na umowie na czas próbny? Rozumiem, że Kompania Piwowarska S.A. zapewnia pakiet socjalny dla swoich pracowników. Prywatna opieka medyczna to bardzo cenny benefit, który nie jest zapewniany przez większość pracodawców. Czy po przejściu z umowy na czas próbny możesz liczyć na kolejne dodatki/zmiany?
duke 2017-04-15 23:15
Nie szanują pracowników, zbyt duże wymagania ale zarobki niestety nie. Nigdy więcej pracy w Kompanii Piwowarskiej
3
Zuzanna 2017-04-19 09:39
@duke w jaki sposób przejawia się brak szacunku, o którym wspominasz? Masz na myśli konkretne sytuacje?
killbill 2017-04-20 21:23
Witam,
Chciałbym się dowiedziec na jaką płacę można liczyć jako Przedstawiciel Handlowy. Jakie benefity i czy warto. Z góry dzięki za odpowiedż :)
Paweł 2017-05-02 18:30
Firma jak widać ma potężną ofertę pracy. Czy to efekt rozbudowy jakiegoś oddziału? Może ktoś wie i mógłby podzielić się wiedzą? Szukam pracy najlepiej na magazynie i dlatego tak dopytuję. Słyszałem trochę dobrego o firmie ale lubię wiedzieć przed złożeniem cv
wkurwiony szhogun 2017-05-02 19:25
czytaj ze zrozumieniem cofnij sie o pare stron do tyłu i wszystko będziesz wiedział
dino 2017-05-05 00:27
W tej firmie liczą się znajomości, nie to co potrafisz. Rekrutacje są robione abyś był zapchajdziurą. Nie polecam ponieważ jest to kompletna strata czasu. Niestety ktos z rodzinki lub znajomków dostał prace jako PH, niech panowie 2 razy się zastanowią zanim drugi raz tak zrobią, ponieważ swiat nie jest tak duży jak wam sie wydaje i informacje szybko się rozchodza. :)
1
Były 2017-05-10 10:50
Jak widzę Kompania Piwowarska ma sporą listę ofert, ale to dobrze. Może mają jakieś nowe projekty i potrzebują ludzi? Byłem pracownikiem i mam sentyment do firmy.
Aaa 2017-05-15 12:29
Jakie zarobki dla nowych na stanowisko laboranta i operatora rozlewu?
Paweł 2017-05-17 18:16
Czy mógłby ktoś napisać kilka zdań na temat pracy dla przedstawiciela handlowego, rejon Częstochowa? Mam zamiar aplikować i chciałbym mieć informacje. Jak się pracuje w firmie? Jakie maja wymagania na starcie?
Zostaw swoją opinię o Kompania Piwowarska S.A. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kompania Piwowarska S.A.