brak logo

Trans-Mer Sp.j.

Glinnik

Opinie o Trans-Mer Sp.j.

bociek 2014-09-06 12:25
witam kazdego przestrzegam przed TRANS-MER ryby KOLO ZGIERZA LODZKIE glinnik smardzew al.bukowa praca od switu do nocy w miesiacu do tego jedna sobota od 8 do 14 gdzie na liscie obecnosci pracodawca ma zaznaczone jako wolne choc przyjsc musisz bo jak sie postawisz to Cie zwolni jestes niewolnikiem P. Arka i Slawka do tego pomiatany wyzwany nie raz brak szacunku do pracownika w miesiacu od 250 do 280 h za 2,500 dzwiganie ciezkich mrozonek po 30 kg jazda po calej polsce masakra gdzie inspekcja pracy ?
naszczescie byly pracownik 2014-09-06 21:56
w 100% kolega ma racje ludzie ktorzy sie zwolnili i sie niedlugo zwolnia juz szykuja niespodzianke zbiorowa dla firmy
sprawiedliwy 2014-10-03 21:33
Ja pracuje w tej firmie bardzo dlugo i naprawdę nie mozna miec nic do zarzucenia zarowno firmie jak i do wlascicieli. Firma solidna , wyplata godziwa za wykonywana prace , atmosfera w firmie bardzo mila prawie rodzinna. Tak ze Rosinski i Kmieciak nie gwiazdorzcie bo glupoty piszecie , jak Wam nie pasowalo to po co tyle czasu tam pracowaliscie? Jak Wam nie wstyd wy oszusci.
masakra 2014-10-03 22:29
niegwiazdorzcie to pisal artu taki handlowiec jak ma placone na godzine plus procent od sprzedazy 0.8%do + to sie dziwicie ??? to niemoze narzekac bo ma ok 4 tysi jak nie lepiej jak klijenci po 4 tysie towaru zamawiaj a masz ich dziennie po 15 prosty rachunek
prawnik 2014-10-03 23:02
Podróż krajowa

Pracownik, który jedzie w podróż służbową, może liczyć na dietę. Jest przeznaczona na pokrycie zwiększonych kosztów wyżywienia. Od 1 marca 2013 roku wynosi 30 zł za dobę podróży.

Jeśli trwa ona ponad 12 godzin, to przysługuje dieta w pełnej wysokości. Gdy wyjazd zajmuje od 8 do 12 godzin, to należy się połowa diety, a gdy trwa mniej niż 8 godzin, to dieta w ogóle nie przysługuje.

Może się też zdarzyć, że podróż trwa dłużej niż dobę. Wtedy za każdą dobę przysługuje dieta w pełnej wysokości, a za niepełną, ale rozpoczętą dobę: do 8 godzin - przysługuje połowa diety, a ponad 8 godzin - przysługuje dieta w pełnej wysokości.

Co z noclegiem?

Za nocleg podczas podróży krajowej w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie pracownikowi przysługuje zwrot kosztów. Po powrocie w firmie musi okazać rachunek. Maksymalnie szef może mu zwrócić dwudziestokrotność stawki diety, czyli 600 zł.

Pracownikowi, któremu nie zapewniono bezpłatnego noclegu i który nie przedłożył rachunku, przysługuje ryczałt za każdy nocleg w wysokości 150 proc. diety, czyli 45 zł.

- Ryczałt za nocleg należy się, jeżeli nocleg trwa co najmniej 6 godzin pomiędzy godzinami 21 i 7. Warto zaznaczyć, że zwrot kosztów noclegu lub ryczałt za nocleg nie przysługuje za czas przejazdu, a także jeżeli pracodawca uzna, że pracownik ma możliwość codziennego powrotu do miejscowości stałego lub czasowego pobytu - precyzuje Katarzyna Pietraszak. I CO WIELKI SZEFIE DOKUMENTACJA ZEBRANA ZA SAME DIETY SIE NIE WYPLACISZ
XYZ 2014-10-04 22:06
powinienes napisac to do "sprawiedliwy" i "kierowca" bo oni rzucali nazwiskami a nick "nie pisz glupot wlascicielu"tylko wybronil was z tego wszystkiego
xxx 2015-01-23 17:39
xxx :) czemu kasujecie ;)odradzam , nie warto ....
xxx 2015-06-29 17:20
Ja tez pracowalem w tej firmie banda oszustów praca od swito do nocy a z pensji by ci jeszcze ujebali najlepiej.Ite spojrzenai jakbys ryby na lewo sprzedawal masakra ludzie lepiej zbierac butelki niz tam pracowac
;) 2015-07-04 15:48
swieta prawda wlasnie i te spojrzenia ICH smieszne ludziki trzabylo im mowic na h..j sie lampisz fraj.... ;)
HHEHHE 2015-07-04 15:56
ta a najlepiej bylo ostatnio ... chlopaki gadaja a tu wychodzi jeden z "szefow" rozejsc sie co tu sejmik ;)))) o boze ;] LEKARZA ;]
Precz-z-nieomylnym 2015-07-04 17:28
Ludzie otwórzcie sobie działalność i róbcie coś swojego a nie piszecie głupoty. Przez takich jak wy to firmy przestają szanować kierowców.
kaczor 2015-07-04 22:50
szef sie odezwal ,,, nie to taki przedstawiciel artu. temu chlopakowi co robi to byscie sie nie wyplacili jak by chcial CWANIAKI ze wsi
... 2015-07-04 23:35
a najlepsze jest studzenie TURBINY po przejechaniu 200metrow niech zrobia kwit w seriwisie na auto ze jest sprawne wtedy moga wymagac prawnie czego kolwiek nie ma kwitu nie ma nic a uwagi niech pan zachowa dla siebie I GRZECZNIE PROSIMY A NIE KRZYKI
NARESZCIE 2015-07-04 23:38
LUDZIE JESTESMY JEDNOSCIA ZBIERZMY SIE WRESZCIE A NIE CIAGLE ZASTRASZANI I KRZYCZENIE NA LUDZI
balshen 2015-07-04 23:58
;)) 2015-07-26 00:42
:))
JA TEZ 2015-07-28 16:49
JA TEZ CZEKAM NA WEZWANIE DO SADU BEDZIE SIE DZIALLO ;]
DOBRZE 2015-07-28 16:58
DOBRZE ZE SA WTYKI W BIURZE TO WSZYSTKO MOWIA KOLEGA . A DLACZEGO ? BO TO JEST FORUM O TYM CO SIE DZIEJE I JAK JEST NA FIRMIE TRZYMAJMY SIE RAZEM ALE TAM KIPIA MALO TEGO OSTATNIO ZWOLNILI NASTEPNEGO CHLOPAKA TAKIEGO ADAMA SZKODA GO ALE COZ BEZ SENTYMENTOW JAK TO MOWI GORA TO I WICE WERSA ;) MAM NADZIEJE ZE CHLOPAK MA ROZUM I GO WYKORZYSTA NALEZYCIE








;0 ;)
;] 2015-08-07 10:00
dbaj o szefa swego jak on o Ciebie samego .... (buhehhehehehe)
hmm 2015-08-07 10:20
ja to sie zastanawiam jak on sie wytlumaczy z tego wszystkiego ja moge isc na wariograf jako dowod w sadzie powiem o praktykach o wszystkim prawde pod przysiega i wariografem powaga PRAWDE
b 2015-08-27 04:38
co nieomylnego ci szkoda, psioczycie a u Arko siedzicie
c 2015-09-16 00:24
firma kond*m godzin mnostwo, brak szacunku do ludzi obluda wlascicieli zycie na kredycie a sie wywyzszaja ... szkoda czasu i slow hamstwo trzeba tepic

putin 2015-12-14 10:01
kutolki jakich malo szkoda czasu na pisanie ale odradzam chyba ze ktos jesc nie ma co naprawde....
były 2016-02-20 22:17
cyt"chłopak ma rozum". Pewnie że tak, jazda......
... 2016-02-29 02:19
JAK DZIECI ... ALE OGOLNIE TO NIE WSPOMINAM TEJ PRACY DOBRZE....
Spoko loko 2016-04-03 17:17
Praca do kitu ... to wszystko prawda...
XXX 2016-06-05 03:50
NIC sie niezmienilo jak bylo tak jest wrocili do dawnych czasow czyli jazda na maxa ....
f8lock666 2016-10-21 14:11
kolega mi cos wspomnial ze potrzebuja tam kierowcy i chyba tam podjade, ale po tych opiniach to nie wiem
To wszystko prawda ??
Adas 2016-12-04 23:54
Prawda ... tam ciagle potrzebuja nowych frajerow do jazdy .... lepiej zrob kat .C ...plusE ...lepiej na tym wyjdziesz
Ktoś 2017-06-09 17:54
Głupoty gadasz. Nawet jeśli ten czy tamten sobie chodzi to jego sprawa. Może i nie płacą najlepiej ale jest trochę stabilniej. Co do nocnej zmiany równie dobrze można się uczepić reszty magazynierów. Chłopaki mają najbardziej przerąbane ze względu na to, że szykowanie większości tras spada na ich barki i dostają po dupie jak się nie wyrobią. Jako jedyni trzepią w sezonie nadgodziny żeby wszystkie trasy wyjechały na czas. Nie wspomnę o szykowaniu lodów i warzyw bo to też zabiera dużo czasu. A co robią inne zmiany ? Jedni pół zmiany sprawdzają kierowców , później ściemniają. Drudzy czekają żeby wymknąć się na miasto i mieć spokój. Dlatego ja się nie dziwię np. Pączkowi , że rozgląda się za czymś lepszym. Księciu to inny temat. Najpierw odchodzi potem wraca nie wiadomo po co, bo ma bardziej przerąbane ze względu na to, że podobno ze Sławkiem coś tam po rodzinie jest. Pączek to faktycznie , powinni go na rękach nosić za tą robotę co robi. Tak , że kolego może to co napisałeś to i prawda. Ale to ich sprawa czy będą walczyć o swoje czy nie. Jedno jest pewne: ktokolwiek z nocnej zmiany by nie odszedł odbije się to na reszcie załogi.
Jasiu 2017-06-09 23:05
Podobno szukają kierowcy? Opłaca się pracować tam za kółkiem?
nieomylny 2017-06-10 09:54
Nie ma ludzi niezastąpionych.
Ababab 2017-06-11 21:14
Niestety przejrzeliśmy szefa. To dość charakterystyczny tekst szefa więc podpis "nieomylny" raczej nie odwróci naszej uwagi.
Zostaw swoją opinię o Trans-Mer Sp.j. - Glinnik
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Trans-Mer Sp.j.