brak logo

Frito Lay Tomaszów Maz.

Tomaszów Mazowiecki

Opinie o Frito Lay Tomaszów Maz.

Marzenki 2016-06-01 09:44
przyda się przegonić to towarzystwo. Marzenka awansuje i będzie git. W Grodzisku ten zwolniony bhp chce wrócić a drugi wycofał wypowiedzenie i chce iść na nowo tworzone stanowisko. Pewnie się nie dostanie bo jest dużo chętnych z lepszymi kwalifikacjami ale CV przesłał. Bhp to jest ciężki temat i trzeba faceta z jajami a nie jakieś baby.
Patrycja HR Global 2016-06-08 13:13
Masz doświadczenie w branży spożywczej ? A może chcesz podjąć nowe wyzwania? Nie zadowala Cię obecna praca ? My mamy ofertę dla Ciebie!
Stawki jakie proponujemy to od 11,00 do 17,00 zł już na rękę za godzinę pracy.
Jak jesteś zainteresowany wyślij swoje CV patrycja@hrglobal.pl a na pewno się odezwiemy HR Global Group.
Darek 2016-06-23 17:32
Rekrutacja na stanowisko pracownika produkcyjnego za posrednictwem Agencji Randstadt . Zorganizowana giełda pracy w Tomaszowie Mazowieckim , zainteresowanie niemal żadne . Współpracownice koordynatorki , skądinąd najjaśniejszy punkt całego spotkania , miłe i ładne dziewczyny , lojalnie uprzedzają o panującej na hali produkcji wysokiej temperaturze , zwłaszcza w sezonie letnim . Odpowiedź koordynatorki - mamy tam świetnie funkcjonującą klimatyzację :) Po giełdzie wstępne zainteresowanie pracą wyraziło około 20 osób , tyle miało sie stawić na produkcję próbną , około jednej godziny przy taśmie i podjęcie ewentualnej decyzji . Z tych 20 zgłosiły się ... dwie . Koordynatorka jęczy na braki kadrowe mimo panującego w mieście bezrobocia , w myślach współczuję , ale czas na poznanie warunków pracy i płacy . Należy podkreślić , że choćby na portalu Olx.pl , stawki oscylują na poziomie 14-18 zł brutto . Na miejscu mocno ściszonym głosem współpracownik koordynatorki informuje o 10 zł w pierwszym miesiącu do około 11,50 zł brutto w następnych , obiecując bliżej nieokreśloną premię frekwencyjną . Zapoznanie się z warunkami panującymi na produkcji wyznaczone jest na konkretny dzień na stanowisku tzw. paletyzacji , odbiera się kartony z chrupkami i układa na odpowiednie palety . W tym dniu dziwnym trafem linia pracuje na pół gwizdka a kartony wyraźnie różnią się kolorystyką , aby łatwo można było je odróznić . Nie jest to jednak regułą , bo czasem należy zwracać uwagę na kody kreskowe , co już nie jest takie łatwe . Ogólnie nawet przy 50% mocy produkcyjnej nie jest to zajęcie lekkie i przyjemne . Inna sprawa to zatrudnieni w zakładzie na twarzach których trudno znaleźć choćby odcień inteligencji . Towarzystwo wypłoszone i zapatrzone w nowych mglistym z otępienia wzrokiem . Później dowiedziałem się , że między innymi Ci ludzie mają mieć decydujący głos w przyjmowaniu nowych kandydatów ! Zakład , który cierpi na wieczne niedobory kadry grymasi nawet na tych desperatów , którzy zdecydowali się tutaj przyjść .
Pani koordynator zapewniła o szybkiej odpowiedzi na temat ewentualnego zatrudnienia po czym ani be , ani me .
Konkluzja jest taka - nie masz co do garnka włożyć , zgłoś się do Randstadt . Przy okazji jednak stwarzaj przynajmniej pozory bezwzględnej miłości do słabo opłacanej pracy i szeroko uśmiechaj się do pozostałych w zakładzie humanoidów . Jak masz jakąkolwiek inną propozycję - trzymaj sie jak najdalej od tego przybytku .
18
Darek 2016-06-23 17:42
Czytaj ze zrozumieniem , wyraziłem opinię na temat stanowiska typowo produkcyjnego oraz stosunkiem agencji pośredniczącej do kandydatów . Nie wypowiadam się na temat innych szczebli zatrudnienia , bo nie mam o nich wiedzy .
12
Darek 2016-06-23 21:47
beatka coś słabo ogarniasz internet , ich ofert pracy bez liku , regularnie powtarzanych w krótkich odstępach czasu .
(usunięte przez administratora)
12
Darek 2016-06-24 07:11
Idź bezpośrednio do zakładu w godzinach 8-16 . Z reguły ktoś z agencji zawsze tam siedzi . Przytakuj wszystkiemu , na produkcji rzuć się na kartony jak wygłodniały Etiopczyk na banany i pracę masz w kieszeni . Nie ma tam zbyt wielu chętnych , więc zostaniesz powiatana z otwartymi ramionami . Inna sprawa na jak długo (ile wytrzymasz) . Powodzenia .
14
Darek 2016-06-24 11:40
Oczywiście , że będę szukał innego zatrudnienia . Portal ten służy jedynie dzieleniu się opiniami na temat pracy w konkretnej firmie . Jeżeli już na etapie rekrutacji potencjalny pracownik traktowany jest jako zło konieczne , to można sobie wyobrazić co będzie dalej . Nie ma przymusu zatrudniania kogokolwiek , ale jeżeli firma borykająca się z permanentnym brakiem kadry na stanowiskach produkcyjnych , kolokwialnie pisząc zawraca jedynie głowę , to jest to podejście zupełnie niepoważne . A wystarczy jasno postawić sytuację - mamy duże wymagania , trzeba być bardzo sprawnym fizycznie , warunki pracy jak to na hali , mogą być uciążliwe ze względu na temperaturę i hałas , stawki godzinowe zgodne z anonsem (na tzw. giełdzie pracy w ogóle nie są podawane) , itd. itp. Czyż nie szkoda przewalania papierów na ludzi którzy skuszeni podawanymi perpektywami przychodzą , składają aplikacje , poświęcają swój często cenny czas by potem nawet nie usłyszeć nic na temat swojej przydatności ? A wystarczy krótka informacja - "dziękujemy za zainteresowanie pracą w naszej firmie , z przykrością informujemy , że na chwilę obecną nie jesteśmy zainteresowani nawiązaniem współpracy . Prosimy spróbować za jakiś czas ponownie" . Krótko i na temat . Trzeba również podkreślić , że cały czas mówimy o zakładzie , który ma duże braki kadrowe , a na stanowiska produkcyjne aplikują ludzie , którzy naprawdę nie mają gdzie się podziać . Wszystko w temacie , niech każdy sobie wyrobi opinię sam .
14
koko 2016-06-24 12:16
człowieku gdzie ty żyjesz chyba jesteś przyjezdny to dawny starfoods i od lat słynny jako [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
15
wkurzony 2016-07-09 13:48
EHS Manager hehe 2 razy rekrutacja na Linkedin plus na pracuj.pl raz ponad 100 kandydatów drugi raz 60 ilu z pracuj nie wiem i co robi Frito? Zatrudnia firmę zewnętrzną. Dlaczego? Proste bo EHS manager zażyczy sobie od 12000 do 15000 brutto a firma nie chce zapłacić tyle. W BHP jest chora sytuacja. W Grodzisku zredukowali stanowisko specjalisty to Kierownik się wkurzyła i sama odchodzi z końcem miesiąca. Stąd pomysł na EHS Managera. Tyle, że wypowiedzenie Ania złożyła w końcu kwietnia a nic nie robili przez miesiąc. EHS Manager ma odpowiadać też za oczyszczalnię i rozbudowę zakładu. Czyli obowiązków sporo, odpowiedzialność duzą i może 10000 brutto co jak na płace okolicy Warszawy nie powala. Wymagania bardzo duże. Tacy ludzie się cenią. Fachowiec w tej branży z ponad 15 letnim doświadczeniem potrafi zarobić ok 15000 brutto. W Tomaszowie odeszła też z BHP Edyta i też szukają na jej miejsce. Wymagania spore płaca bardzo słaba. Dlatego firma ma problem z zatrudnianiem pracowników. Zresztą Bernard kiedyś powiedział, że motywowanie ludzi pieniędzmi to zła strategia. To ja się pytam czy ludzie we Frito mają pracować dla idei?
2
wkurzony 2016-07-14 20:03
"w tak światowej marce gigantycznej nie wierzę w małe pieniądze" to dodaj sobie takie dwa słowa i wszystko zrozumiesz. Te dwa słowa to "polski HR" i jeszcze jedno krewny pracuje w polskim oddziale jedno z największych i najbardziej innowacyjnych koncernów z zakresu elektroniki. Nie dość, że polskie kierownictwo zawsze przedstawia najniższy budżet żeby zyskać w oczach szefostwa to jeszcze potrafi na nim zaoszczędzić nawet 15%. Jak myślisz kosztem kogo?
Julka 2016-08-02 21:28
Hej a szykuje się jakaś impra?
Julka 2016-08-03 07:48
Hej a czy 6 sierpnia to prac ujęcie? Bo to święto przecież
Robert 2016-08-03 15:54
Ale konkretnie Tomaszów
Ciekawy 2016-09-06 19:29
Ile osób zatrudnia zakład w Tomaszowie?
3
Darek . 2016-09-14 22:07
Jak nie mają ofert ? Produkcja , magazyn , aktywność codzienna niemal na wszystkich portalach ogłoszeniowych . Miejscowy nie pójdzie , bo wie że warunki pracy i płacy śmieszne , a przyjezdnych naiwniaków coraz mniej .
15
stary 2016-09-28 21:25
A pamiętacie jeszcze czasy Nondasa? Teraz działa w Radomiu...
2
erf 2016-09-28 21:39
no wlasnie dobrze by było gdyby jednak ktoś napisał ile tak dokładnie to wygnosi to wynagrodzenie tut
Ola 2016-11-03 08:44
Hej wszyscy narzekanie że tak źle a ja słyszę że u was to tylko same imprezy
Wera 2016-11-03 13:14
No a co tam się dzieje jest ostro
12
poirytowana 2016-11-10 00:17
zaklad pozal sie Boze robale wychodza jak tylko robi sie zimno.. w produktach mozna znaleść larwy owadów . a co do płacy .... szkoda slow czlowiek zapierdziela caly miesiac praktycznie bez wolnej soboty i niedzieli , nie mozna zaplanowac sobie weekendu bo praca "na telefon" grafiki robia tez z dnia na dzien jest to dla mnie bez sensu. oczywiscie przyjmuja ludzi przez agencje na pół etatu .. a wyplata czesto nie przekracza 1500 zl jest nawet mniej . wiec jak chcecie tam pracowac to odradzam wam bo to nie ma sensu. brak wolego czasu. a jesli chcesz wziaz wolne to musisz sie o to tam bic.
16
Darek 2016-11-26 21:02
Znowu szukają naiwnych :D :D :D , ale osób ubezwłasnowolnionych coraz mniej .
14
Wera 2017-01-09 06:22
Hej hej ale za to szefostwo miało super impreze a i my też będziemy mieć więc nie narzekają UE bawcie się jak nie za swoje
Bezik 2017-01-10 14:16
No to się wysiliłeś. Jak masz złość do firmy musiałeś z siebie wyrzucić. W ten sposób tylko szkodzisz a tracą ludzie którzy tam pracują
nn 2017-01-16 14:25
Praca dla desperatów i małorolnych z okolic Lubochni i Zawady
3
Darek 2017-01-26 20:13
Zgadza się , ludzie wyglądają tam jak beznamiętne cyborgi . Trudno oceniać człowieka z facjaty , na produkcji nie wymaga się też wykształcenia , ale towarzystwo nie napawa optymizmem , zwłaszcza do jakiejś współpracy .
2
Pochlebca 2017-02-01 22:56
Frito Lay zasługuje na miano super firmy , prawda?
Ela 2017-02-02 07:25
Firma nie ale za to impry jakie są a potem same rozwody bo jak na imprezie to nikt swojej połówki nie weźmie a potem się dzieje
Ela 2017-02-02 07:26
Firma nie ale za to impry jakie są a potem same rozwody bo jak na imprezie to nikt swojej połówki nie weźmie a potem się dzieje
Wiktor 2017-02-03 04:22
No właśnie a kiedy ta impreza może się załape
Jula 2017-02-03 07:30
Ja też chcę na imprezę przegapiłam jakaś? Dawno nic nie upolowały a jestem teraz wolna dajcie znać
PH 2017-02-15 22:57
Czyżby Frito Lay nie miało potrzeby zatrudniania ludzi? Chciałbym u nich pracować jako przedstawiciel handlowy. Mam pytanie ile można dostać pensji na początek?
Lidia 2017-03-01 11:46
Jak wyglądają pierwsze dni pracy nowego pracownika?
Ela 2017-03-01 20:29
Hania ja do upadłego
Lidia 2017-03-07 16:01
Ela, a możesz powiedzieć coś więcej?
Ela 2017-03-10 09:21
Ganiaja za najniższą stawkę
Ela 2017-03-10 09:58
A już najgorsze są te imprezy samo łajdactwo
Iza 2017-03-16 09:39
Czy firma Frito Lay ma aktualnie zapotrzebowanie na przedstawiciela handlowego? Widziałam ofertę ale w lutym. Zależy mi na pracy ponieważ słyszałam o nich same dobre opinie. Może cos jeszcze wiecie ? Jakie warunki, jaki samochód, może laptop? Z góry dziękuję
Alek 2017-04-23 17:20
I znowu impreza? Oczywiście znowu bez małżonków no może wreszcie się ktoś się odezwie ja bym z chęcią poszedł z żoną co wy na to?
Alek 2017-04-23 17:21
I znowu impreza? Oczywiście znowu bez małżonków no może wreszcie się ktoś się odezwie ja bym z chęcią poszedł z żoną co wy na to?
Mi 2017-04-23 21:35
Stadion by trzeba wynająć na tyle osób
Alek 2017-04-24 06:45
Nie przesadzaj nie cały zakład naraz może być zmianami to by się nazywała integracja a nie tak
Ela 2017-04-24 07:40
Ja też bym była za tym żeby iść z osobą towarzyszącą a co to zakład stać na kilka imprez w roku to niech coś zorganizuje dla par
Mi 2017-04-24 11:41
Alku, spotkania działowe są organizowane. Jak długo pracujesz?
Alek 2017-04-24 14:04
Ale każdy idzie sam dlaczego?
Marlena 2017-04-25 06:27
Co z tego że działowe jak idą owszem pary ale wewnątrz zakladowe Mi byłeś kiedyś tam ze swoją partnerką nie więc o co chodzi?
MI 2017-04-25 09:29
Nutka zazdrości?
Maria 2017-04-26 08:55
Zazdrości może trochę ale ja mam ponad 50 lat i chciałabym zabrać ze sobą meza bo mi się piekli
Pauza 2017-04-26 18:36
Czy ciężko jest na produkcji ?i czy naprawdę warto podjąć prace w frito-lay
Zuza 2017-04-27 09:36
Jak chcesz robić za 1500 na rękę to proszę a tyrac trzeba no niestety
pauza 2017-04-27 14:26
1500 na 3 zmiany niezle .to chyba jednak przemyśle te robote :)))
Zostaw swoją opinię o Frito Lay Tomaszów Maz. - Tomaszów Mazowiecki
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Frito Lay Tomaszów Maz.