brak logo

Frito Lay Tomaszów Maz.

Tomaszów Mazowiecki

Opinie o Frito Lay Tomaszów Maz.

latoj 2012-11-08 13:37:10
alez wy macie problemy ja jestem na kazdej imprezie i co tu duzo gadac jest tak jak pisza inni kto ma ochote to sie bawi a co potem ..... jego sprawa niech sie martwi
zgroza 2012-11-09 17:37:46
wiecie co jak tak czytam jakie głupoty piszecie to az płakac sie chce ludzi z roboty wywalaja niewazne jaka ona by nie była ale robota a wam głupie imprezy i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w głowie .a moze by tak raz zrezygnowac z tych smiesznych imprezek na rzecz paczek na swieta jak to ktos wczesniej pisał wiekszy by był z tego pożytek atak co z tego ze zrobia wam bal popijecie sobie a zaraz was zwolnia miejcie troche dumy i pokory a co to was nie stac na impreze inna jak tylko firmówka pełna szpicli i donosicieli
robin hood 2012-11-10 21:43:40
jeżeli paczki to wszystkim po równo!!!!tym agencyjnym tak samo jak pracownikom zatrudnionym na czas okreslony
10 2012-11-13 10:46:42
zgadzam sie z wami paczki sa okej albo jeszcze te talony ja juz nie mam mozliwosci ale ktoś z was ma przeciez jest skrzynka napiszcie co myslicie i wrzućcie.a co do tych bali to rzeczywiście bezsensowne lokowanie kasy( usunięte przez administratora )
robin hood 2012-11-22 16:49:24
zanim zwolnią to dostaniemy paczki z produktami których termin ważności zbliża się do końca.ach ..... cóż to będzie za radość ...
murzynek 2013-02-22 11:09:24
I kolejny rok bez podwyzek,a co to mialo nie byc,"zlote gory",a w realu praca gorzej byc nie moze i jeszcze za marne grosze!
słów prawdy kilka 2013-06-01 16:07:33
Jak to jest ,że jedne zakłady pracy np.drobiarskie stać na wykup czasu na basenie przy ZS nr 4 a nasze biedne pepsico NIE !!!
Z całą pewnością chodzi o tz. oszczędności gdzie zarezerwowanie czasu na hali balonowej przy gimnazjum nr 7 jest tańsze od basenu.Rozumiem ,że facetów z administracji jest więcej jak kobiet ,ale na produkcji jest nas większość.
Karol 2013-06-02 07:02:05
Jak nie będziecie o swoje walczyć, to nic nie dostaniecie. Pozdro
Karol 2013-07-05 11:04:47
Tyle czasu w pracy siedzimy, ciągle weekendy trzepiemy, że w końcu zaczną nam czynsz odciągać z pensji ; D
ewa 2013-07-18 15:49:43
Jak jest z przyjęciami do pracy ?Czy pracuje tam( usunięte przez administratora )
ewa 2013-07-27 14:20:15
ewa - 2013-07-18 15:49:43

Jak jest z przyjęciami do pracy ?Czy pracuje tam ( usunięte przez administratora ) ?
Dzięki za wyczerpującą informację.Znalazłam pracę w Boshoku - nadgodziny 50 % soboty w niedziele 100%. Kasa od 8.60 za godz.
6
satie 2014-04-10 06:56:02
zna ktoś emaila do firmy aby móc podesłać cv?
1
Marceloooo 2014-08-20 23:40:27
Dla mnie to wykorzystywanie czlowieka, pracuje ciezko fizycznie za murzyna na sklejarce naprawde nie warto tu nawet przychodzic do pracy. Tylko umowa przez agencje zlodzieje i tyle, rzucaja mnie tylko sklejarka rbs(produkcja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to wszystko a ludzie tylko Ci co maja lzejsza prace podsmiewuja sie jak widza jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za trzech :( porazka


GG 2014-11-08 23:48:31
No to rewelacja, na kolanach do Częstochowy :)
bocianowa 2014-12-08 12:36:33
widzę że wątek rośnie, sporo piszecie al;e tak naprawdę niewiele w tym konkretów przydatnych. może kochani opiszecie jakie są przykładowe stanowiska dla szeregowych pracowników i ile za nie płacą netto? będę bardzo wdzięczna ponieważ poważnie myślę nad tą pracę, ze względów osobistych i dlatego że mam blisko i dobry dojazd.napiszecie?
misiek 2015-02-06 12:45:17
taak, najważniejsze to jest ile płaca, bo z resztą to jakoś da się wytrzymać, nawet jak ma się jakiegoś dziwnego szefa czy coś. A w Tomasozwie Mazowieckim też na prace nie można narzekać jak już taka jest tak naprawdę to trzeba się tylko cieszyć, a też nie słyszałem, zeby warunki były nie wiadomo jakie.
żabka bułeczka 2015-02-20 16:00:24
chcę iść do nich do pracy przede wszystkim dlatego że to ogromna korporacja więc wszystko idzie według regulaminu jak od linijki, można być spokojnym i człowiek wie czego się spodziewać. ja lubię przewidywalne warunki pracy. natomiast ponawiam pytanie, jak się warunki finansowe przedstawiają w firmie obecnie?
eleonora 2015-03-06 19:05:04
no ale musisz być świadoma żabko że nie w każdej korporacji wszystko działa perfekcyjnie. mam jednak nadzieję, że akurat we Frito Lay będzie wszystko grało jak w szwajcarskim zegarku bo również się tam wybieram do pracy.a ktoś może przy okazji powiedzieć jaka jest stawka netto na rękę za godzinę? pozdrawiam
eldorado 2015-03-22 18:35:45
100.000 kolumbijskich pesos/h
1
wolny11 2015-05-28 10:53:57
Przeczytałem opinie,mowa o wielkiej korporacji,ale w tej korporacji pracują Polacy.Kierownicy o dużym stażu pracy,Ci z czasów Star Foods mają swoich pupili
oraz ludzi którzy fundują im różne rzeczy wzamian za to mają lepsze traktowanie w pracy.Równość jest fikcją.Jeśli to wam nie przeszkadza to zapraszam.
1
niki 2016-02-21 23:03:00
Zdobyc premie bedzie standart bokonkurent lorenz rezygnuje z vs od wrzesnia wsiadaja na male wozki
rogalik 2016-02-24 16:50:19
Hej !!! Przedstawiciele handlowi !!! Zostawcie tą stronę w spokoju i nie zaśmiecajcie jej swoimi wypocinami.Tutaj możecie pisać o swoich trasach i "zarobkach"

http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,4704
rogalik 2016-03-08 17:32:56
Jaki popyt ? Tego czego nie sprzedasz dostajemy później na zakładową stołówkę jako "frykasy".W najlepszym wypadku jako paczki na święta.
1
rogalik 2016-03-09 08:05:39
Polecam zieloną budkę tam zawsze możesz liczyć na delicje
1
Wera 2016-03-09 15:46:33
Słuchaj zawsze lepsze te paczki niż idioty cynę imprezki po których tylko przybywa nowych zakladowych par a może by tak z osoba towarzyszaca
Ewa 2016-03-09 17:09:36
A co było na dzień kobiet vo mnie ominelo
Ewa 2016-03-11 11:07:52
No wiesz ale myślę ze masz na myśli z zona albo dziewczyna
zabawowy 2016-05-07 23:08:07
No i żle się dzieje we Frito. Zwolnili bhpowca z Grodziska a drugi sam złożył wypowiedzenie. U nas Edytka też odchodzi i zostanie tylko Marzenka.
4
ed 2016-05-21 20:08:49
Marzenki są OK ;-)
1
Marzenki 2016-06-01 09:44:28
przyda się przegonić to towarzystwo. Marzenka awansuje i będzie git. W Grodzisku ten zwolniony bhp chce wrócić a drugi wycofał wypowiedzenie i chce iść na nowo tworzone stanowisko. Pewnie się nie dostanie bo jest dużo chętnych z lepszymi kwalifikacjami ale CV przesłał. Bhp to jest ciężki temat i trzeba faceta z jajami a nie jakieś baby.
Patrycja HR Global 2016-06-08 13:13:16
Masz doświadczenie w branży spożywczej ? A może chcesz podjąć nowe wyzwania? Nie zadowala Cię obecna praca ? My mamy ofertę dla Ciebie!
Stawki jakie proponujemy to od 11,00 do 17,00 zł już na rękę za godzinę pracy.
Jak jesteś zainteresowany wyślij swoje CV patrycja@hrglobal.pl a na pewno się odezwiemy HR Global Group.
Darek 2016-06-23 17:32:28
Rekrutacja na stanowisko pracownika produkcyjnego za posrednictwem Agencji Randstadt . Zorganizowana giełda pracy w Tomaszowie Mazowieckim , zainteresowanie niemal żadne . Współpracownice koordynatorki , skądinąd najjaśniejszy punkt całego spotkania , miłe i ładne dziewczyny , lojalnie uprzedzają o panującej na hali produkcji wysokiej temperaturze , zwłaszcza w sezonie letnim . Odpowiedź koordynatorki - mamy tam świetnie funkcjonującą klimatyzację :) Po giełdzie wstępne zainteresowanie pracą wyraziło około 20 osób , tyle miało sie stawić na produkcję próbną , około jednej godziny przy taśmie i podjęcie ewentualnej decyzji . Z tych 20 zgłosiły się ... dwie . Koordynatorka jęczy na braki kadrowe mimo panującego w mieście bezrobocia , w myślach współczuję , ale czas na poznanie warunków pracy i płacy . Należy podkreślić , że choćby na portalu Olx.pl , stawki oscylują na poziomie 14-18 zł brutto . Na miejscu mocno ściszonym głosem współpracownik koordynatorki informuje o 10 zł w pierwszym miesiącu do około 11,50 zł brutto w następnych , obiecując bliżej nieokreśloną premię frekwencyjną . Zapoznanie się z warunkami panującymi na produkcji wyznaczone jest na konkretny dzień na stanowisku tzw. paletyzacji , odbiera się kartony z chrupkami i układa na odpowiednie palety . W tym dniu dziwnym trafem linia pracuje na pół gwizdka a kartony wyraźnie różnią się kolorystyką , aby łatwo można było je odróznić . Nie jest to jednak regułą , bo czasem należy zwracać uwagę na kody kreskowe , co już nie jest takie łatwe . Ogólnie nawet przy 50% mocy produkcyjnej nie jest to zajęcie lekkie i przyjemne . Inna sprawa to zatrudnieni w zakładzie na twarzach których trudno znaleźć choćby odcień inteligencji . Towarzystwo wypłoszone i zapatrzone w nowych mglistym z otępienia wzrokiem . Później dowiedziałem się , że między innymi Ci ludzie mają mieć decydujący głos w przyjmowaniu nowych kandydatów ! Zakład , który cierpi na wieczne niedobory kadry grymasi nawet na tych desperatów , którzy zdecydowali się tutaj przyjść .
Pani koordynator zapewniła o szybkiej odpowiedzi na temat ewentualnego zatrudnienia po czym ani be , ani me .
Konkluzja jest taka - nie masz co do garnka włożyć , zgłoś się do Randstadt . Przy okazji jednak stwarzaj przynajmniej pozory bezwzględnej miłości do słabo opłacanej pracy i szeroko uśmiechaj się do pozostałych w zakładzie humanoidów . Jak masz jakąkolwiek inną propozycję - trzymaj sie jak najdalej od tego przybytku .
9
Darek 2016-06-23 17:42:07
Czytaj ze zrozumieniem , wyraziłem opinię na temat stanowiska typowo produkcyjnego oraz stosunkiem agencji pośredniczącej do kandydatów . Nie wypowiadam się na temat innych szczebli zatrudnienia , bo nie mam o nich wiedzy .
5
Darek 2016-06-23 21:47:06
beatka coś słabo ogarniasz internet , ich ofert pracy bez liku , regularnie powtarzanych w krótkich odstępach czasu .
(usunięte przez administratora)
4
Darek 2016-06-24 07:11:35
Idź bezpośrednio do zakładu w godzinach 8-16 . Z reguły ktoś z agencji zawsze tam siedzi . Przytakuj wszystkiemu , na produkcji rzuć się na kartony jak wygłodniały Etiopczyk na banany i pracę masz w kieszeni . Nie ma tam zbyt wielu chętnych , więc zostaniesz powiatana z otwartymi ramionami . Inna sprawa na jak długo (ile wytrzymasz) . Powodzenia .
5
Darek 2016-06-24 11:40:49
Oczywiście , że będę szukał innego zatrudnienia . Portal ten służy jedynie dzieleniu się opiniami na temat pracy w konkretnej firmie . Jeżeli już na etapie rekrutacji potencjalny pracownik traktowany jest jako zło konieczne , to można sobie wyobrazić co będzie dalej . Nie ma przymusu zatrudniania kogokolwiek , ale jeżeli firma borykająca się z permanentnym brakiem kadry na stanowiskach produkcyjnych , kolokwialnie pisząc zawraca jedynie głowę , to jest to podejście zupełnie niepoważne . A wystarczy jasno postawić sytuację - mamy duże wymagania , trzeba być bardzo sprawnym fizycznie , warunki pracy jak to na hali , mogą być uciążliwe ze względu na temperaturę i hałas , stawki godzinowe zgodne z anonsem (na tzw. giełdzie pracy w ogóle nie są podawane) , itd. itp. Czyż nie szkoda przewalania papierów na ludzi którzy skuszeni podawanymi perpektywami przychodzą , składają aplikacje , poświęcają swój często cenny czas by potem nawet nie usłyszeć nic na temat swojej przydatności ? A wystarczy krótka informacja - "dziękujemy za zainteresowanie pracą w naszej firmie , z przykrością informujemy , że na chwilę obecną nie jesteśmy zainteresowani nawiązaniem współpracy . Prosimy spróbować za jakiś czas ponownie" . Krótko i na temat . Trzeba również podkreślić , że cały czas mówimy o zakładzie , który ma duże braki kadrowe , a na stanowiska produkcyjne aplikują ludzie , którzy naprawdę nie mają gdzie się podziać . Wszystko w temacie , niech każdy sobie wyrobi opinię sam .
6
koko 2016-06-24 12:16:30
człowieku gdzie ty żyjesz chyba jesteś przyjezdny to dawny starfoods i od lat słynny jako [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
6
wkurzony 2016-07-09 13:48:49
EHS Manager hehe 2 razy rekrutacja na Linkedin plus na pracuj.pl raz ponad 100 kandydatów drugi raz 60 ilu z pracuj nie wiem i co robi Frito? Zatrudnia firmę zewnętrzną. Dlaczego? Proste bo EHS manager zażyczy sobie od 12000 do 15000 brutto a firma nie chce zapłacić tyle. W BHP jest chora sytuacja. W Grodzisku zredukowali stanowisko specjalisty to Kierownik się wkurzyła i sama odchodzi z końcem miesiąca. Stąd pomysł na EHS Managera. Tyle, że wypowiedzenie Ania złożyła w końcu kwietnia a nic nie robili przez miesiąc. EHS Manager ma odpowiadać też za oczyszczalnię i rozbudowę zakładu. Czyli obowiązków sporo, odpowiedzialność duzą i może 10000 brutto co jak na płace okolicy Warszawy nie powala. Wymagania bardzo duże. Tacy ludzie się cenią. Fachowiec w tej branży z ponad 15 letnim doświadczeniem potrafi zarobić ok 15000 brutto. W Tomaszowie odeszła też z BHP Edyta i też szukają na jej miejsce. Wymagania spore płaca bardzo słaba. Dlatego firma ma problem z zatrudnianiem pracowników. Zresztą Bernard kiedyś powiedział, że motywowanie ludzi pieniędzmi to zła strategia. To ja się pytam czy ludzie we Frito mają pracować dla idei?
2
wkurzony 2016-07-14 20:03:36
"w tak światowej marce gigantycznej nie wierzę w małe pieniądze" to dodaj sobie takie dwa słowa i wszystko zrozumiesz. Te dwa słowa to "polski HR" i jeszcze jedno krewny pracuje w polskim oddziale jedno z największych i najbardziej innowacyjnych koncernów z zakresu elektroniki. Nie dość, że polskie kierownictwo zawsze przedstawia najniższy budżet żeby zyskać w oczach szefostwa to jeszcze potrafi na nim zaoszczędzić nawet 15%. Jak myślisz kosztem kogo?
Julka 2016-08-02 21:28:28
Hej a szykuje się jakaś impra?
Julka 2016-08-03 07:48:56
Hej a czy 6 sierpnia to prac ujęcie? Bo to święto przecież
Robert 2016-08-03 15:54:05
Ale konkretnie Tomaszów
Ciekawy 2016-09-06 19:29:27
Ile osób zatrudnia zakład w Tomaszowie?
3
Darek . 2016-09-14 22:07:11
Jak nie mają ofert ? Produkcja , magazyn , aktywność codzienna niemal na wszystkich portalach ogłoszeniowych . Miejscowy nie pójdzie , bo wie że warunki pracy i płacy śmieszne , a przyjezdnych naiwniaków coraz mniej .
6
stary 2016-09-28 21:25:03
A pamiętacie jeszcze czasy Nondasa? Teraz działa w Radomiu...
2
erf 2016-09-28 21:39:46
no wlasnie dobrze by było gdyby jednak ktoś napisał ile tak dokładnie to wygnosi to wynagrodzenie tut
Ola 2016-11-03 08:44:28
Hej wszyscy narzekanie że tak źle a ja słyszę że u was to tylko same imprezy
Wera 2016-11-03 13:14:43
No a co tam się dzieje jest ostro
4
poirytowana 2016-11-10 00:17:06
zaklad pozal sie Boze robale wychodza jak tylko robi sie zimno.. w produktach mozna znaleść larwy owadów . a co do płacy .... szkoda slow czlowiek zapierdziela caly miesiac praktycznie bez wolnej soboty i niedzieli , nie mozna zaplanowac sobie weekendu bo praca "na telefon" grafiki robia tez z dnia na dzien jest to dla mnie bez sensu. oczywiscie przyjmuja ludzi przez agencje na pół etatu .. a wyplata czesto nie przekracza 1500 zl jest nawet mniej . wiec jak chcecie tam pracowac to odradzam wam bo to nie ma sensu. brak wolego czasu. a jesli chcesz wziaz wolne to musisz sie o to tam bic.
5
Darek 2016-11-26 21:02:12
Znowu szukają naiwnych :D :D :D , ale osób ubezwłasnowolnionych coraz mniej .
3
Zostaw swoją opinię o Frito Lay Tomaszów Maz. - Tomaszów Mazowiecki
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Frito Lay Tomaszów Maz.