logo Allis Jacek Gryczka

Allis Jacek Gryczka

Chorzów

Opinie o Allis Jacek Gryczka

ALLIS Jacek Gryczka 2014-05-03 22:22
Witam.

I przepraszam, ale nie wiem co mam napisać w odpowiedzi na ten post, gdyż nie miałem klienta (usunięte przez administratora), który mógłby być niezadowolony z wykonanej przeze mnie usługi. Buduję obecnie rocznie ok 20-25 budynków i nie przypominam sobie żadnego (usunięte przez administratora)abym mógł cokolwiek na ten temat napisać.

Z drugiej strony owszem zatrudniam młodych chłopców, studentów budownictwa, techników budownictwa, elektryków z uprawnieniami, zbrojarzy, murarzy itp.
(usunięte przez administratora)
ALLIS Jacek Gryczka 2014-05-03 22:23
C.D.
W moim imieniu na każdej z budów jest kierownik robót odpowiedzialny za prowadzone tam prace i kierujący pracami pracowników budowlanych.

pozdrawiam
ALLIS (usunięte przez administratora)
ALLIS Jacek Gryczka 2014-05-14 11:59
Zapraszam na stronę internetową lub do kontaktu z firmą. Dostępne są tam uprawnienia czy szkolenia jakie przechodzą pracownicy oraz referencje i galeria naszych prac.

pozdrawiam
Gość 2015-02-26 11:45
Coś chyba w tym jest.... Aktualnie trwa " Nabór " nowych pracowników. Nie wiem jak wyglądały i wyglądają budowy ale na rekrutacje przychodzi kilkadziesiąt osób naprawdę różnego pokroju... Być może Pan Jacek ma żyłkę marketingowca i faktycznie ma tyle pracy, że przyjmuje już każdego. Zaskoczył mnie fakt, że w jednym czasie zatrudnia tyle ludzi, a jak się później okazało jego pracownik biurowy też pracuje dopiero od 2 tygodni. Może pracują po miesiąc czasu i dla tego trzeba zastępować ich nowymi "fachowcami" .... Jeżeli ktoś miałby więcej informacji lub pracował w tej firmie proszę dać znać. Pozdrawiam.
1
Allis Jacek Gryczka 2015-02-28 06:14
Witam. Firma Allis wybudowała w 2014 roku 36 budynków na terenie śląska i Opolszczyzny i ma się bardzo dobrze. Rozwijamy się i poprawiamy jakość świadczonych usług starając się świadczyć usługi na coraz wyższym poziomie W rozsądnej cenie. Śtaramy się zatrudniać fachowców ale również zatrudniamy pomocników do noszenia materiałów czy mieszania zaprawy. Dajemy obecnie prace 24 pracownikom i byli w śród naszej załogi pomocnicy z doświadczeniem budowlanym o wykształceniu innym niż budowlane. Lecz na każdej z budów jest brygadzista i nadzór pełni nad budową kierownik robót w moim imieniu. za pracę murarskie bierze odpowiedzialność murarz, za siesielke cieśla, a za dachy dekarz. A pomagają fachowcą pomocnicy juz niekoniecznie budowlańcy z wykształcenia ale pracowici i co waźme w budowlańce bez nałogów ludzie na co zwracamy szczególną uwagę.
Allis Jacek Gryczka 2015-02-28 06:52
Zdarza się kilku niezadowolonych klientów wśród grona wszystkich dla których pracujemy, jest to ok 5% -8% rocznie i to właśnie dla nich nieustannie staramy się poprawiać jakość naszej pracy. Jeżeli zdarzają się reklamacje wynikające z naszej pracy to wszystkie prace przez nas prowadzone są ubezpieczone a naszym gwarantem jest TU Allianz i wychodząc naszym klientom na przeciw ich oczekiwaniom dajemy im wybór albo odszkodowanie za powstałą szkodę jak nie jest ona istotną lub jej naprawa w ramach rękojmi lub gwarancji. Wszystkim potencjalnym naszym klientom dajemy możliwość zapoznania się z naszymi dotychczasowymi pracami udostępniając im zdjęcia z realizowanych przez nas budów lub co jest coraz częstszą praktyką zapoznania się z jakoscia naszej pracy bezpośrednio na prowadzonej przez nas budowie lub rozmowa z aktualnym klientem. Poza tym klient niezadowolony może napisać niepochlebną opinie na nasz temat próbując wyrazić swoje niezadowolenie - rozumiemy to, lecz klient zadowolony nie myśli o szukaniu forów internetowych, aby pisać wszędzie jak to dobrze mu się z nami współpracowało. Dlatego tez wszystkich naszych klientów zapraszamy do odwiedzenia naszych placów budów gdzie na własne oczy (często ze swoim kierownikiem budowy) mogą zobaczyć i ocenić naszą pracę. Decydując się następnie lub nie na współpracę z nami i powierzając nam swoją inwestycję a przy okazji dziękujemy naszym zadowolonym klientom bo to dzięki wam możemy budować coraz lepiej oddając ponad 30 budynków rocznie.
Allis Jacek Gryczka 2015-02-28 07:00
Zapraszamy potencjalnych klientów osobiście na prowadzone przez nas budowy aby sami obiektywnie ocenili jakość nasze pracy.
zzzz 2015-02-28 23:36
Ci zadowoleni klienci nie mogący wyjść z zachwytu tak dzwonili z podziękowaniami aż prezes telefon zlikwidował.
1
Krzychu 2015-03-02 07:46
Pan (usunięte przez administratora) założył nową firmę: www.zbuduj.to 42-600 Tarnowskie Góry, ul. Gliwicka 35. Tak więc naciągania ciąg dalszy, z tego powodu zlikwidował telefon z działalności ALLIS. Tak więc nic się nie zmieniło i tak jak ludzi pisali "wypłynął" pod inną nazwą. Proponuje udostępniać i ostrzegać.
2
Wojtek P. 2015-03-02 09:37
Prosimy o listę referencyjną z 36 budynkami (uproszczony zakres i miejscowość wystarczy). Ciekawe czy na tej liście są budynki mój (nawet nie zaczęty przez Allis dzięki bogu) oraz osób które piszą na tym poście???? Tak Panie Jacku, co Pan na to?
A gdzie ten profil na FB na którym ludzie wychwalają pod niebiosa dokonania tej firmy???

A Pan Jacek nie miał wyjścia bo Allis jest spalone, stąd ta nowa marka. Tylko że po takich numerach to trza nie nazwę firmy a nazwisko własne zmienić (najlepiej na panieńskie żony), bo ludziom tak zaszedł za skórę że mu teraz nie odpuszczą. Ledwo nowe "TO" wypłynęło a już ludzie się pokapowali. A na Gliwickiej w tym budynku to ma kancelarię prawnik, który doradza temu czemuś... Zmienił adres bo ludzie mu pod dom w Miasteczku Śl. podjeżdżali - sam byłem 2 razy z czego raz z policją...
Kolejny numer nie przejdzie!!! Ten Pan się nie zmieni, ma "TO" we krwi...
2
Allis Jacek Gryczka 2015-03-02 22:06
Niestety kilku osobom źle nam źyczącym musimy powidzieć ze wyciągneliśmy wnioski z zaniedbań jakie może i miały miejsce na kilku inwestycjach w przeszłości, które prowadziliśmy i juz teraz większą uwagę zwracamy na jakość naszej pracy, jak i odbiory prowadzonych przez nas robót, aby nie było żadnych nieporozumień w przyszłości. Prowadzone przez nas budowy są ubezpieczone na wypadek ewentualnie powstałych wad czy napraw gwarancyjnych. Naszym gwarantem jest TU Allianz. Mamy coraz mniejszy procent niezadowolonych klientów powiększając tym samym grono osób które nas polecają wśród swoich znajomych przez co możemy się coraz szybciej rozwijać gwarantując naszym klientom coraz to wyźszą jakość świadczonych przez nas usług, dlatego też w odpowiedzi na to otwieramy nowy oddziały pod Krakowem i w Opolu. Pomagamy naszym klientom nie tylko w budowie ich wymarzonego domu, ale także w przejściu przez całą procedurę formalności związaną z ich budową od projektu aż po pozwolenie na uźytkowanie.
Allis Jacek Gryczka 2015-03-02 23:16
Pozdrawiamy i zapraszamy do współpracy.
Wojtek P. 2015-03-03 09:31
Witam Panie Jacku,

Dziękuję że potwierdza Pan to, o czym pisałem.

A o Ukraińcach i gimnazjalistach pisał inny "zadowolony" klient, ale nie ja!
Chociaż zgadzam się z tą opinią, podobnie jak z każdą od innych ludzi która na Pana temat wypływa.

Proszę sobie policzyć 36 budynków i ilość osób komentujących + założenie że część niezadowolonych nigdy nie było na tym forum, to wyjdzie procent niezadowolonych nieco wyżej niż 5-8% - na moje oko 100% niezadowolonych.

Dla wszystkich "fanów" Jacka Gryczki, z którymi jeszcze nie mam bezpośredniego kontaktu serdecznie zapraszam mój. tel. (usunięte przez administratora) Wojtek P.
1
Wojtek P 2015-03-16 09:40
Witam wszystkich koneserów tej strony ... Jestem byłym pracownikiem tej (firmy)allis ...teraz jest zrób to.. nigdy wiecej tej firmy... oni nawet nie potrafia dobrze szalunków zbić ... szkoda mi chłopaków ps,,STACHA DAWIDA MARCINA ARTURA KRZYSKA TOMKA... Chłopaki zostawcie go ... !!
1
Michał były pracownik 2015-03-16 18:55
ciekawe dlaczego ciebie zwolnił. Z tego co wiem to masz nieaktualna listę osób które u niego pracują. Zwalnia wszystkich, którym tylko noga sie podwinie na budowie i zatrudnia nowych niby z doświadczeniem. Ja niby szalunek zrobiłem za niski. Zatrudnił kilkanaście osób i przebiera w nich jak w kartoflach. Niby wybiera najlepszych ale nie zatrudnia młodych i chętnych do pracy. A starsi juz nie tryskają wigorem.
ja 2015-09-04 13:26
ciekawe, gdzie jest ta hurtownia? wszystko kupują w Castoramie i sprzedają parę razy drożej... nie dajcie się naciągnąć!!!!!
2
ja 2015-09-04 13:35
Panie Wojtku, proszę o podanie namiarów na siebie w celu wsólnego rozwiązania problemu z tym oszustem! Znam już też innych chętnych do pozwu zbiorowego!!!
1
Luk 2015-09-10 10:48
podaje jeszcze raz meila: diesel30@o2.pl
1
Luk 2015-09-10 11:30
Jak by ktoś chciał pooglądać fotki z wyczynami Pana Gryczki, wrzuciłem na stronkę, ponieważ tutaj administrator może skasować linka: proszę wpisać w wyszukiwarce: chorzow.naszemiasto allis jacek-gryczka Życzę miłego oglądania i komentowania mój adres: diesel30@o2.pl
Pozdrawiam i przestrzegam przed tym naciągaczem i partaczem
Mam nadzieje, że niedługo zajmie się sprzedażą pietruszki
1
nikt 2015-10-29 13:00
Ludzie potrzebuje info jakim samochodem jezdza teraz jego pracownicy. Jakis bialy dostawczak? Ma ktos jakies zdjecia, numery rejestracyjne etc.?
Były pracownik 2015-11-21 21:08
4 x opel astra
mercedes sprinter
audi q7
i ostatnio widziałem go w porsche cayenne
Wojciech 2016-01-13 09:24
I tak nic nie wskóracie. Jakość pracy nie jest idealna, ale pokarz mi idealną robotę w budowlance. Taka branża. Jakość bardzo poprawił w porównaniu do twoich realizacji i nie bardzo jest z czym się szarpać. A doczepić się mogę do każdego wykonawcy. U mnie za poprawki warte kilkaset, może tysiąc złotych nie warto tracić czasu na sądy. A na większe szkody i tak ma polisę OC działalności.
Wojciech 2016-01-13 12:34
Prace są odbierane przecież w etapach. Klient odebrał ocieplenie wykonawcy, a stelaż? A gdzie był kierownik budowy? I klient zapłacił za taką usługę? Ja bym nie zapłacił - w życiu, od razu rozwiązałbym umowę i wziął innego wykonawcę. Lub na zasadach gwarancji lub rękojmi kazał naprawiać na koszt wykonawcy. U mnie prac doglądał kierownik budowy i było ok. Miał poprawki bo coś się kierownikowi nie spodobało, ale poprawił, zapłaciłem i mam gwarancji 5 lat na usługę.
Ewa 2016-02-24 02:05
U nas z mężem prace przebiegły bez problemu. Termin sie przeciągnął o ok 2 tygodnie, ale nie bez znaczenia był poślizg w dostawach materiałów. Trudno wszystko nagrać na czas. Wyrozumiałość pracownikow. Kierownik prace odebrał bez zastrzeżeń. Oceniam prace dobrze. Firma wykonała nam dom w stanie surowym zamkniętym bez większych problemów. A cena naprawdę dobra. Polecam
karol 2016-03-29 14:41
Ocieplenie i modernizacja poddasza nie musi odbierać kierownik budowy, są to prace nie wymagające pozwolenia na budowę pod warunkiem, że bryła budynku zostaje bez zmian. Wynika to jednoznacznie z prawa budowlanego, a po za tym nie każdy zleceniodawca musi się na tym znać. Tak więc należy polegać na solidności, doświadczeniu i uczciwości Wykonawcy, w tym przypadku pana Gryczki, ale jemu z całą pewnością tego brakuje. Gwarancja to rzecz względna u tego człowieka, który robi wszystko żeby zrzucić odpowiedzialność na firme ubezpieczeniową i naciągnął już niejednego. A z umową niewiele się zrobi bo ma zapisy "uszyte" pod siebie. Widzę, że pojawiła się jedna "pozytywna" opinia. Widocznie Pan Jacek nałożył dodatkowe obowiązki na pracowników, żeby napisali czasami coś optymistycznego. Pozdrawiam
Szukacz opini 2016-05-14 11:40
Od razu widać ze jakaś nagonka na ta firmę. Zero merytorycznych informacji. Moim zdaniem ktoś z tej firmy nadepnął nieźle komuś na odcisk. Ludzie. Takie wpisy nie maja szafnego sensu. Chciałbym sie czegoś dowiedzieć a tu przeważnie jakies porachunki. I jak my klienci mamy brać takie posty pod uwagę. Masakra. W ogóle nie przydatny post.
Szukacz opini 2016-05-15 14:55
Kiedyś uważano ze słońce krąży dookoła ziemi a nie odwrotnie i wszyscy tak uważali i w to wierzyli. Nie oznacza to ze tak jest. Tak wiec proszę o merytoryczne argumenty aby można było dokonać obiektywnej oceny.
Miś 2016-05-15 20:42
I tak. Nie ma ludzi w budowlance. Za granica wszyscy robią
ja 2016-05-15 22:03
Merytoryczne argumenty :))to nie miejsce na to. Chcesz na siłe przekonać nowych klientów że warto zaufać-jasna sprawa i jasne są powody tego działania:)
szukacz opinii 2016-05-16 08:04
Właśnie miejsce na merytoryczną dyskusję jak najbardziej. I wcale nie chodzi o przekonanie kogokolwiek tylko o rzetelną ocenę.

Sam chciałbym się dowiedzieć, ponieważ poszykuję wykonawcy, ale przeczytawszy takie posty jak powyżej to w znacznej części jakaś kpina i groteska, raczej odwrotność tego co pan pisze.

W przeważającej części tu chodzi tylko o przekonanie potencjalnych klientów, że nie warto ufać. A jak przychodzi co do czego i proszę o konkrety to odpowiedź na poziomie, że to nie miejsce na to - a właśnie tu m.in. powinno się móc zweryfikować firmę. Pomijając fakt, że to jest portal dla pracowników.
Ja 2016-05-16 09:14
Kpina? groteska? mocne słowa podobno szukasz wykonawcy a wychodzisz z pozycji osoby która ocenia tych co doświadczyli i wyrażają swoja opinie - mamy do tego prawo , bo mamy doświadczenie i namacalne efekty partactwa. Chcesz tego wykonawce Twoja sprawa już w bibli jest napisane ...po owocach ich poznacie ..Jeśli jest to portal dla pracowników a Ty szukasz wykonawcy ?to dlaczego interesuja Cię nasze opinie ?
Czech 2016-06-05 22:58
budowa domu w Świerklancu na ul. Gornej. Polecamy, mimo pierwotnych watpliwosci. Zdjęcia z naszej realizacji na innych portalach.
boss 2016-06-15 14:41
Żadna nagonka, wcześniej ludzie podawali konkretne argumenty, fakty, lokalizację i opisy sytuacji z budowy. Część fotek z (usunięte przez administratora) pozytywne opinie.
Czarny 2016-06-15 21:32
Po prostu w Polsce aby firmę budowlaną prowadzić trzeba albo samemu wszystkiego pilnować lub mieć szczęście trafić na ludzi którzy są godni zaufania i nie bedą co 2 dzień na kacu bo z takimi to nawet robić nie chcemy, zamiast robić swoją robotę to pilnować lewusów trzeba. Liczy sie zgrana brygada. Jak jej nie ma to i robota nie idzie i narzekania potem są. Albo trzeba mieć kierownictwo od tego i majstrów. Aby roboty dopilnować. A szefu nie pozwala sobie na to. I potem są narzekania nowych pracownikow, ze alkomat codziennie, ze patrzą na ręce. A jak firma działa od blisko 10 lat na rynku a od tego chyba czasu szefu w ceidg ją ma zarejestrowaną i ją prowadzi to poza tylko samymi niezadowolonymi pracownikami i klientami są i rownież zadowoleni. Bo inaczej roboty by nie było. A mamy w cholerę i nawet juz na wiosnę 2017 r. umowy popodpisywane. Klienci jeżdżą po budowach, oglądają, a 2 czy 3 negatywne opinie - każdy je ma. Nie ma budowy idealnej. Każdy kiedyś na czymś się uczył i utopił. Byle płacił na czas to i robota dobra będzie. A chyba to juz nawet nie firma jego tylko jakaś spółka.
Allis 2016-12-31 10:53
Od kilku dobrych lat moja praca sama się broni. Wszystkich potencjalnych klientow zapraszam na budowy, daje kontakty do klientów aby sami porozmawiali i zasięgnęli opinii czy ocenili moja prace. A nie tylko na forach czytali hejty na mój temat. A glownie od zwolnionych pracowników którzy albo właśnie za źle wykonana prace i zniszczony materiał lub za alkohol, którego nie toleruje zostali wyrzuceni z pracy.

Ciagle poprawiam jakość usług jakie świadczę.
TB 2017-07-23 14:58
A moja budowa obroni się jak wypłaci pan odszkodowanie którego zobowiązał się w sądzie.
Zostaw swoją opinię o Allis Jacek Gryczka - Chorzów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Allis Jacek Gryczka