ALDI

Chorzów

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 779 ocen.

ALDI
3 779

Opinie o ALDI

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ALDI

Aldi Irlandia

Weszłam na tą stronę z czystej ciekawości. Pracuje w Aldi od 6 lat nie w Polsce a Irlandii i jestem w szoku jak są pracownicy traktowani w moim kraju. Może napiszę jak praca w "aldiku" wygląda tutaj. Mamy 3 różne zmiany. Od 6-14, 12-18 i 14.00-22 13.00-21.30 w weekendy. ( w moim sklepie- wiem ze w innych sa troszke inne ) Nagdzodziny płatne co do minuty. Podwżki co roku niezależnie od stażu. 1szy rok 11.50€ na godzinę, niedziele płatne 15e po 4 latach osiąga się pułap 14.50e na godzinę. Bonusy na święta przyznawane są co roku każdemu pracownikowi. Połowa w gotówce a połowa w bonach do Aldi. W pierwszym roku 50e po 2 latach 750e bonusu. Przerwy płatne. Praca oczywiście bardzo ciężka ale z szybką możliwością awansu. Szefostwo na poziomie. Pracują na równo z osobami na niższym stanowisku. Różnice jakie odnotowałam robiad zakupy w Aldi w Polsce to mianowicie to że kasa nalicza ile reszty wydac klientowi. My liczymy sami. Kody na niektóre warzywa i owoce trzeba znać na pamięć. Kiedyś trzeba było znac około 100 kodow- teraz zrobili na wiekszosci kody :) Może to tylko moje wrazenie ale wydaje mi się że zupełnie inaczej wygląda ta sama praca w dwóch różnych krajach i uważam to za kary godne!! Pozdrawiam wszystkie Aldikowe Minionki! Kaśka

An ka
@Sisi 16.07.2018 22:25

Dlatego pytam bo u nas to samo ale sierpień to masakra chca po 14dni według ich życzeń będziemy pracować 1na1

Wielki szu

Hejka.Jak wygląda podział obowiązków na 2 zmianie w Waszych sklepach?Ile Was pracuje na takiej zmianie?Czy jedne i te same osoby robią zawsze to samo?Czy zmienia Wam się grafik jak w kalejdoskopie?

abc
@R.Hud 05.07.2018 11:52

To nic nie daję. ręka rękę myje... taka jest prawda.

modliszka35

Jestem w szoku gdy czytam te wpisy... Widzac jakie osoby do nas trafiaja, stwierdzam ze zdezyly sie z rzeczywistoscia. Praca w tego typu marketach jest nastawiona zadaniowo. Nie placa wiecej bez dodatkowych wymagan. Trzeba obslozyc kase, przyjac towar na magazynie, dolozyc regaly, posprzatac. Lekko nie ma ale po 1-2 miesiacach nabiera sie wprawy. Targety sa ale one now sa przesadzone, chodzi o skompletowanie zalogi, ktora bedzie pracowac rowno... Chyba nie ma nikogo kto chcialby pracowac za kogos, bo sie drugi nie wyrabia. Trzeba logicznie myslec i wiedziec z czym wyjezdzac z magazynu wtedy praca idzie sprawnie... Obsluga kasy? Skomlikowane to nie jest, zawsze mozna pomagac kupujacym w pakowaniu. Co do kierownictwa? To juz od aldika nie zalezy. Polacy na wyzszej funkcji chca sie wykazac i sa zwyklymi burakami w wiekszosci... Pytania czy moge isc do domu po skonczonej zmianie? Doniescie gdzies wyzej zamiast uzalac sie na forum. Zorganizujcie sie razem, wszystkich nie zwolnia. Wbew pozorom ludzi wyszkolonych nie latwo zastapic, nie kazdy sie tez nadaje do tej pracy... Na pocieszenie dodam, ze za granica wyglada wszystko tak samo. Polityka tego typu sklepow. Masz byc wielozadaniowy. Czas pracy ustalony jest ale bywa czesto, ze sa nadgodziny, tylko sa one platne. W umowie jest juz dopisek, ze mozesz zostac poproszony o prace w godzinach nadliczbowych, tylko nikt z tego powodu nie zostanie zwolniony gdy odmowi (choc z zostawaniem problemow brak, kazdy chce wiecej zarobic, stawka godzinowa wiec ile godzin przepracujesz za tyle zaplaca, przerwa 30min platna, do kibla ile potrzebujesz) Grafik na pelny miesiac, urlop wakacyjny kto pierwszy ten lepszy (przeciez nie dzadza wszystkim urlopu W tym samym czasie)... To w jaki sposob traktuja was kierownicy sklepow , to wasza wina, takie rzeczy sie zglasza. W UK gnojenie ludzi by nie przeszlo. Tutaj kierownik dziekuje za prace codziennie i na poczatku dnia ustala zakres obowiazkow. Jest tak ze dany dzien wymaga otwarcia na stale 5-6 kas i wtedy kierownik sklepu rowniez uzupelnia towar... Pozatym nocna zmiana, gdzie ludzie zajmuja sie tylko zapleczem jest bardzo przydatna. Rano wszystko jest przygotowane. Pozostaje zrobic pieczywo... Macie do (usunięte przez administratora) kierownikow, ktorzy chca sie wykazac... Przy osobie ktora szanuje wklad zalogi W prace, atmosfera robi sie zupelnie inna. (usunięte przez administratora) trzeba mimo wszystko ale duzo zalezy jaka atmosfera panuje w zakladzie.

abc
@modliszka35 11.07.2018 11:00

Masz dużo racji, ale wszystko zależy od KR. Rynek należy zdecydowanie do pracowników. Nowe osoby, które są zatrudniane stawiają warunki np nie pracuje w weekend, chodzę tylko na rano itd ponadto takie osoby bardzo często się szanują ( nie chcą się uczyć )

abc

------ UWAGA ------ zacznijcie sprawdzać swoje paski z wynagrodzenia. Nie róbcie tego z ewidencją PEP ( tam się zawsze wszytko zgadza ) Najlepiej samemu wszystko notować :-)

abc
@mm 09.07.2018 21:57

widocznie tylko u nas dzieją się takie " cuda" podobno to wina nowego systemu... nam system źle wylicza godziny

Zaciekawiona

Co możecie powiedzieć o sklepie Aldi w Pile? Jaka atmosfera, jak ludzie kierownictwo? Złożyłam tam CV i ciekawe czy się odezwą

Była pracownica
@Aldina 09.07.2018 17:19

To co się dzieje w pile w sklepie to jest mobbing, kierowniczki wprowadzają taka nerwowa atmosferę że strach się o co kolwiek odezwać, zapytać, przychodzą młode osoby do pracy niczego ich nie uczą a później pretensje a ty tego nie umiesz jeszcze. ,a ty jeszcze tego nie wiesz... Wieczne pretensję to nie tak, to za wolno, są pracownicy którzy naprawdę się starają a są też tacy którzy udają, że pracują i to one są najlepiej traktowane, koszyki testowe robione przez kierownictwo, najlepiej robić 10 rzeczy na raz , i oczywiście nie podobasz się to wylot z dnia na dzień bez podania przyczyny całe szczęście że już tam nie pracuje, bo to był (usunięte przez administratora)

pk

Można dostać wypowiedzenie umowy trzy dni przed jej zakończeniem, bez podania powodu...

asist.

Hejka, Oktawian o co chodzi z tym ostrzezeniem o mozliwosci salmonelli w bio-jajkach w Aldi w Niemczech w 6 Landach?

Ciekawosc

A co z podwyzkami o ktorych byla mowa? W CZERWCU PO ROKU ZNOWU MIALY BYC a tu cisza... juz mnie denerwuje ze nowi maja wiecej niz starzy pracownicy a regionalny glaba wali ze to nie od niego zalezy.....

abc
@An ka 19.06.2018 15:00

raczej Tobie się wydaje :-)

Bartłomiej

Jak u was wyglądała modernizacja sklepu, po ile godzin pracowaliscie? I co w ogóle musieliście robić jak przychodziliscie gdy sklep był zamknięty?

Ros
@Bartłomiej 14.06.2018 15:11

U mnie było 17godzin pracy i po 6godzinach przerwy znowu praca

Niezadowolona

Witam natknelas sie przypadkiem na to strone i mam pytanie dlaczego jak oddaje zaznaczam nie pierwszy raz Cv to nikt sie nie odzywa ja rozumiem moze nie mam doswiadczenia takiego, ale moje kolezanki tez oddawajo i dziwne ze od kilku m-c cisza. Chodzi mi o Wodzislaw i Rydultowy. Moze ktos odpowie mi na te pytanie. Ale wyprzedaz wasze - doswiadczenie mam i kolezanki rowniez no chyba ze trzeba byc po studiach to przepraszam.

Selmi
@Niezadowolona 17.06.2018 10:09

Zatrudniają najlepszych, czyli od dawna chyba nikogo, bo nam innym sklepom każą jeździć do pomocy

Martucha

Czy ktoś z was może coś napisać o sklepie Aldi we Wrocławiu na ul. Mińskiej lub ul. Kościuszki ?? Jaka atmosfera ?? Jacy kierownicy ?? Jaki regionalny/a??

Mała
@Martucha 25.04.2018 08:45

Nie polecam kierowniczka dno i wchodzi rejonowemu w (usunięte przez administratora) straszne donosiciel stwo na sklepie

Mala Mi

Czy ktoś wie jak się pracuje w aldi Tarnowskie Góry ul Sobieskiego????

Stokrotka
@Mala Mi 27.05.2018 20:43

Sklep wysokoobrotowy, pracy dużo, szczególnie jak jest rok szkolny kasy napierniczają równo. Na pewno się tam nie będziesz nudzić. Pracownicy ok, w miarę duża rotacja, natomiast kierownictwo... idź to zobaczysz. Na to że Cię ktoś doceni nie licz. Jak zobaczą że dużo potrafisz będziesz zasuwać jeszcze więcej.

Była pracownica

Jestem byłą pracownicą Aldi. Odradzam.. Jest straszna harówa, za dużo obowiązków jak na jednego człowieka. Ciągła rotacja, co chwilę tylko poganiają, aby szybciej. Presja czasu, wszystko biegiem i z wywieszonym językiem. O wyjście na górę do wc musiałam się prosić, tak samo jeśli chodziło o głupie umycie rąk czy chociażby przerwę, na którą i tak mnie puszczali jak miałam iść do domu, krótko - chory obóz pracy!!! Do tego masz być zawsze uśmiechnięty i i miły dla klientów....to jest szok, co tam się dzieje. Moim zdaniem skoro pracownik jest tam od wszystkiego, to w zasadzie jest od niczego, bo nic dobrze nie zrobi. Wynagrodzenie to też jakaś porażka na rozmowie oferowano 2400 brutto, a przyszło co do czego okazało się 1700 brutto!!! To praca dla terminatora, lub osób, które lubią być poniżane przez kierowników i funkcyjnych. Zdecydowanie odradzam wszystkim prace w marketach Aldi.

abc
@Kiri 16.06.2018 10:29

niestety, na niektórych sklepach to dalej codzienność... Nie pracujesz na wszystkich sklepach - tylko w 1. Cieszę się, że dobrze trafiłaś :-)

Mm

Kasjer zarabia prawie tyle co zastępca, to jakaś kpina.

abc
@Mm 11.04.2018 15:40

ile zarabiasz i z jakiego miast jesteś?

xxx

nie polecam kosciuszki ze względu na kierownika rejonu. baba nie jest do końca normalna!

abc
@xxx 16.06.2018 00:55

Kościuszki? Jakie miasto masz na myśli???

Black

W Aldi w Niemczech hitem sprzedazy jest zrobienie promocji na najlepsza szkocka Whiskey za 15€!!!! Konkurencja zostala zmiarzdzona!!!! Klienci przechwyceni!!!

Na szczescie ex

Nie polecam pracy w Opolu. Wyzysk, kierowniczka wiecznie niezadowolona choci z uciągnietą mordą. Chamska i arogancka, pracownikow traktuje jak... Zwalniaja od tak sobie, jakby skorke od banana wyrzucali do kosza. Brak zapłaty za nadgodziny...gubią sie one nagle przy miesięcznym pozliczeniu. Po zatrudnieniu tam czlowiek odczuwa brak szacunku dla własnej osoby. ODRADZAM!

Kros
@Na szczescie ex 05.06.2018 20:52

Z kierownikami się nie kumpluje, nie mój szczebel. Argumenty dobre. Przy 20 zatrudnionych osobach do zespołu 11-14 osobowego zrozumiałe jest to, że trzeba wyłonić najlepszych. Sytuacji przerw nie znam, sam bym takie traktowanie zgłosił, szczególnie, gdy częściowo jest przerwa nieplatna. Ale wiele osób widziało, jak pracownicy w Opolu szli na przerwę, robili zakupy, wychodzili zapalić, oglądali promocje, dopiero odbijali start przerwy i pół godziny rozciagalo się w czasie. Nie jest źle, jeżeli inni godzą się przyjechać i pomóc.

Xxxxxx

Czy ktoś się spotkał z mobbingiem ze strony KR? Czy ktoś uderzał z tym problemem wyżej?

abc
@Xxxxxx 08.06.2018 18:37

mobbing ciężko udowodnić... chyba że masz dowody np nagrania, zdjęcia, świadków. Każdy KR ma przełożonego...warto rozmawiać, jeśli źle się dzieje na sklepie.

GF

Oktawian, dzisiaj w Niemczech w Aldi wycofuja makaron w 500g opakowaniu i w rodzajach Spaghetti, Fusilli und Penne!!! Mamy sie niczego nie bac?????

Nika
@GF 08.06.2018 18:32

Mobbing tzn co ci robił?

znalezione-wyczytane

ALDI jest na polskim rynku od 10 lat. Właśnie w lutym 2008 roku powstały pierwsze sklepy ALDI w Polsce. Otwarto równocześnie osiem sklepów; w Bielsku-Białej, Brzegu, Głogowie, Jeleniej Górze, Poznaniu, Sulechowie, Tarnowskich Górach i Żorach. Dziś sieć liczy 124 sklepy, zlokalizowane głównie w zachodniej i południowej części kraju. Firma dynamicznie wkroczyła w 2018 rok, zapowiadając przebudowy wszystkich placówek według nowego konceptu wizualnego. Obecny kształt sklepów ALDI oraz wyznaczony kierunek, w którym zmierzamy to efekt wieloletniej pracy nad udoskonalaniem naszej sieci i dostosowywania jej do oczekiwań konsumentów - komentuje Oktawian Torchała, dyrektor generalny ALDI w Polsce. W trakcie tych 10 lat nastąpiło wiele zmian. Asortyment został niemal potrojony i zawiera marki własne ALDI, jak i produkty markowe. Wzbogacono ofertę m.in. w dziale produktów ekologicznych i z zakresu zdrowej żywności, produktów dla dzieci czy kosmetyków. Obecnie w skład asortymentu stałego wchodzi niemal 2.000 produktów. Sieć ALDI w Polsce utrzymuje liczbę nowo powstających sklepów na podobnym poziomie - średnio od kilkunastu do 22 rocznie. Firma planuje dalszą ekspansję terytorialną, jednak aktualnym priorytetem jest wprowadzenie nowej koncepcji wizualnej we wszystkich istniejących sklepach do połowy lipca br. Obszarem, w którym znajduje się najwięcej ALDI jest południe Polski: województwo śląskie i dolnośląskie. Dziś sieć ALDI w Polsce zatrudnia około 2.200 osób, zapowiadając dalszy wzrost zatrudnienia w związku z rozwojem sieci. – Kierunek w którym zmierzamy to świeżość, lokalność i podtrzymywanie wartości, którym jesteśmy wierni od lat, czyli zorientowanie na produkt, jakość i cenę – dodaje Oktawian Torchała. Z okazji jubileuszu, sieć przygotowała dla swoich klientów 100 promocji w 10 tygodni.

mała
@znalezione-wyczytane 31.03.2018 15:05

Asortyment został niemal potrojony a personel nie jak na sklepach nisko obrotowych było 2 osoby na zmianie tak od śwęta są teraz 3 a o wysoko obrotowych już nie wspomne bo są sklepy co kiedyś miały wiecej personelu niż dziś i tyle w ...temacie najpierw pozatrudniajcie personel a potem zwiekszajce asortyment aby miał kto z tym pracować

Czerwony

Po kilku latach pracy w administracji jedyne co pozytywnego przychodzi mi do głowy to wspomnienia sprzed podpisania umowy. Fatalna atmosfera, traktowanie ludzi ,,z góry", brak szkoleń, no i kierownictwo.... - widzi tylko czubek własnego nosa... i swojej kieszeni.

worker
@hgjbm 30.05.2018 22:54

a potem sie dziwią, że ludzie na l4 chodzą, bo kręgosłup, ciągle chorzy w pracy, bo brak ludzi i sie wykańczamy. A tu przynieś wynieś pozamiataj. Najlepiej to zostawać 24/24 może wtedy byłyby efekty jakieś. Ale nie no przecież koszty, tak koszty najważniejsze:/ i jeszcze Ci BL powie, że jak pojdziesz na l4 to Ci umowy nie przedłuży. Cóż nawet nie można chorować w tej firmie.

BL

To było wiosenne czyszczenie magazynów aby zrobić miejsce przed akcjami z letnim asortymentem i z przeceną do 70% U nas w Polsce też to będzie, szczególnie gdy u konkurecji czegoś takiego nie ma.

CH_2

Dzisiaj w Niemczech wielkie wyprzedaze w Aldi. Chodzi o to aby zmniejszyc stany magazynowe w centralnych magazynach poniewaz magazyny sa przepelnione.

zygfryd

Czy ktoś się orientuje, czy sklep w Wągrowcu będą modernizować na koncept Aniko?

dd
@zygfryd 12.05.2018 17:41

Wszystkie sklepy mają byc zmodernizowane.

łodziak

Szukają kierownika sklepu w Łodzi i w ogłoszeniu znowu kłamią że są bony świąteczne

ja
@Koko 16.05.2018 10:13

niejedna funkcyjna jest bardziej kumata i ogarnięta niż niejeden zastępca, druga sprawa, funkcyjna, która pracuje kilka lat zarabia więcej niż zastępca, co pracuje krótko - zresztą jest to powiązane z pierwszą kwestią o której piszę

Kinia

Ile u Was na sklepach jest zatrudnionego personelu, w ile osób pracujecie na zmianach?

Stara pracownica

Nowi w naszym sklepie mają wyższą stawke niż starzy pracownik. I jak oni tu doceniają ludzi... KPINA! Nam sie należy podwyżka nie na odwrót. LUBUSKIE

Beti
@///// 15.04.2018 16:40

W każdym!

OKI

Jedna zasad z rynku niemieckiego: tam gdzie kaufland nowe sklepy buduje ALDI od razu swoje sklepy modernizuje!!!!!

czarci

Firma nie daje bonów na święta a w ofercie jak byk jest napisane bony żywnościowe bony świąteczne. Ciekawe czy w Niemczech jest tak samo. Dla mnie to zero szacunku dla ludzi tam pracujących.Niby pakiet socjalny pytanie jaki? Inne firmy szanują pracowników bony w wysokości 400,500 zł na święta a tutaj nic szkoda słów gratulujemy dalszej motywacji wśród pracowników.

3/4
@Pracownik 27.04.2018 20:46

Więcej w Lidlu dostają premii za przepracowany miesiąc bez l4 i uż. A co mi po bonach za które nie mogę kupić papieru toaletowego... Gdzie w Lidlu za bon kupią nawet ciuchy.

Mm

A może by tak pomyśleć o pracownikach na te 10lecie;-)

hg
@Anka 27.04.2018 23:52

No to mnie jeszcze taka sytuacja nie spotkała i zawsze jest jak za 2 godz pracy/dzień (mam 3/4 etatu, po, dopracowane zawsze), smutne to, ale w takiej sytuacji nie ma jakiś wczasów pod gruszą itp?

Zostaw opinię o ALDI - Chorzów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ALDI