Aldi Sp. z o.o.

Adres: Niedźwiedziniec 10, 41-506 Chorzów

NIP: 1070002973 REGON: 140380391 KRS: 0000249820

Aldi Sp. z o.o.
2 827 2853 5 1

Opinie o Aldi Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Łukasz
 Opinia

Cześć, Przeglądałem z ciekawości to forum i znalazłem setki komentarzy pojawiających się pod oceną waszych regionalnych. Zastanawialiście się, skąd wynika ich brak umiejętności pracy z Wami? Ja pozwoliłem sobie prześledzić historię zawodową paru RKS (polecam portal LinkedIn). Jedna osoba wcześniej pracowała w biurze - zero styczności z zarządzaniem, druga osoba była zwykłym handlowcem - zero styczności z zarządzaniem, następna osoba pracowała w budownictwie, również bez styczności z zarządzaniem, jeszcze inna była hostessą... Wasi RKS w większości mają pierwszą styczność z zarządzaniem sprzedażą, ludźmi, operacjami. Nie mają podstawowej wiedzy i niestety jesteście ich królikami doświadczalnymi, na których będą budować swoją wiedzę. Nie dziwcie się więc, że nieumiejętnie pracują z Wami, gdyż nie wiedzą jak mają prowadzić zespoły ludzi. Abstrahując od doświadczenia, sądzę, że jedynym kryterium zatrudnienia RKS była znajomość języka niemieckiego. Drodzy pracownicy sklepów, okażcie swoim regionalnym trochę zrozumienia, ale nie bójcie się powiedzieć, że źle prowadzi Wasz zespół. Pracy na rynku jest od zatrzęsienia i nawet, kiedy zostaniecie zwolnieni, to kwestia dni, abyście podjęli nową pracę, nawet na lepszych warunkach. Sam jestem RKS, lecz spoza Aldi. Szanuję sobie trud pracy mojego zespołu, nie boję się pochwalić zespołu za jego pracę. Jesteśmy ludźmi i każdy chce być doceniony, nawet za mały detal. Oczekujcie tego od swoich przełożonych. RKS ma być wsparciem dla Was, a nie katem.

Pomocna?
Tak3Nie
Ald
 Opinia
@Łukasz 23.06.2019 20:53

Łukasz skoro nie pracujesz w Aldi ,po co zatem zadawałeś sobie trud,by wyszukiwać wiadomości o kierownikach regionalnych ? Skąd znałeś Ich dane ? Chyba,że jako osoba na stanowisku bardzo się nudzisz,nie zajmujesz swoją pracą,tylko spędzasz czas czytając o obcych osobach z wszystkich firm ? Wyczuwam kłamstewko :) Kogo interesowaliby kierownicy innych sieci i Ich przeszłość ?

Pomocna?
Tak2Nie
Rk
 Opinia
@Łukasz 23.06.2019 20:53

I to jest podstawowy problem, przyjmowani są z ulicy bo mają wyższe wykształcenie i znają język niemiecki. Sądzę że jesteś jednym z RKS i próbujesz zasięgnąć informacji dlaczego rejonowi nie dają sobie rady, otóż brak im wiedzy i doświadczenia w pracy w Aldi. Muszą te doświadczenie nabyć i być zatrudnieni najpierw jako KS. Zresztą uważam że w naszej firmie nie brakuje doświadczonych kierowników sklepów aby ich awansować

Pomocna?
Tak1Nie1
Łukasz
 Opinia
@Ald 24.06.2019 13:43

Hej, może Ciebie to zdziwi, ale pasjonuje mnie ogólnie branża FMCG Retail, gdyż tam zdobywałem szlify swojego doświadczenia. Obecnie pracuję już poza "spożywką", więc temat mnie nie dotyczy, ale mimo wszystko chciałem podzielić się swoimi spostrzeżeniami z Wami. Powodzenia na froncie :) Pamiętajcie, że Wy jesteście siłą tej sieci!

Pomocna?
TakNie
Łukasz
 Opinia
@Ald 24.06.2019 13:43

Przepraszam, jeszcze w kwestii znajdywania nazwisk. Wystarczy, że wpiszesz w google frazę "Regionalny Aldi". Masz sporą listę osób :) Jak zresztą zauważysz, posty piszę poza godzinami pracy, czy nawet w wolnym dniu. Nie musisz na siłę szukać punktu stycznego, aby próbować bronić swojego stanowiska. Post nie dotyczy się każdego RKS, tylko wybranej grupy, o której piszecie na forum.

Pomocna?
TakNie
Ald
 Opinia
@Łukasz 24.06.2019 16:28

Ja do tej pory miałam styczność z trzema regionalnymi.Nie mam do nich zastrzeżeń.Wymagają,ale gdy zwracają uwagę to w sposób kulturalny.Nie krzykiem,jak to często zdarza się kierownikowi czy zastępcy. Kierownicy Regionalni to ludzie z wykształceniem,bardziej opanowani ,kulturalni,czego nie można powiedzieć o niektórych z kadry kierowniczej w sklepie .Osoby przeważnie bez wykształcenia,klnący jak "szewce".Nie potrafią opanować nerwów,wszystko w biegu i w krytyce,bo na przekór zawsze jest źle.Nie wspomnę,że robią podstawowe błędy ortograficzne,pisząc instrukcję czy przekaz dla pracowników.Oczywiście są zastępcy lubiani,ale oni są tłamszeni przez tych złych.Nie wyobrażam sobie,by taki kierownik sklepu został regionalnym.Teraz przychodząc rano i otwierając drzwi nie potrafi nawet powiedzieć "cześć". A jako KR wypadałoby się przywitać i podejść do załogi.Jeszcze raz powtarzam,znerwicowany KS nie byłby dobrym KR.

Pomocna?
TakNie
OKI
 Opinia

W Niemczech Aldi wprowadza opłatę za zrywki do warzyw i owoców 0,01€/szt i tak walczymy z plastikowymi odpadami!!! Inne sieci nic nie robią w tej kwestii.

Pomocna?
TakNie
K
 Opinia
@OKI 24.06.2019 20:50

W Niemczech, to nie Polska. W polskim Aldi marnuje się jedzenie i używa plastik do czego tylko się da!

Pomocna?
Tak4Nie
Paprotka
 Opinia

Witam. A jakie są opinie o Aldi w Bielsku? Dzięki za odpowiedź.

Pomocna?
TakNie
EL
 Opinia

W niemieckim Aldi wycofują lody na patyku ze sprzedaży.

Pomocna?
TakNie
Ald
 Opinia
@EL 23.06.2019 14:02

Kogo obchodzi co wycofują ? Mnie osobiście nie .Tam są inni producenci i dostawcy.

Pomocna?
Tak1Nie
Nick
 Opinia

Niestety w Łodzi nadal nie dzieje się dobrze. Niewygodni pracownicy są przenoszeni, inni słyszą po kątach że jeszcze kilka osób do zwolnienia. Pupilki wchodzą bez wazeliny tam gdzie słońce nie dochodzi i mają się dobrze robiąc to co do tej pory czyli papierosek i kawka. Nikomu nie polecam pracy tutaj.

Pomocna?
Tak3Nie4
Ola
 Opinia
@Nick 01.06.2019 14:28

Nie tylko jest tak w Łodzi.W tej firmie nie liczy się praca,tylko czy lubi Cię kierownik lub zastępca.Jeśli nie,to wykonujesz pracę za dwie lub trzy osoby w pośpiechu,podczas,gdy pupilki mają łatwiej. Nie ma co się martwić,że Cię zwolnią.Pracy w handlu jest dużo. Ja też wkrótce odejdę.

Pomocna?
Tak5Nie
Były pracownik
 Opinia
@Ola 01.06.2019 22:54

Jestem byłym pracownikiem zatrudniają na okres 3 miesięcy i nara nie ważne czy się starasz czy nie. Masz własne zdanie jesteś nie wygodny i tyle. Nie ma co trafiłem lepiej najlepiej nie dać się wykorzystać i wycisnąć jak cytryne. Byłem i jestem sobą a wazelina to nie moja cecha

Pomocna?
Tak3Nie
Ola
 Opinia
@Były pracownik 01.06.2019 23:13

Zupełnie się zgadzam.Tu nie można mieć własnego zdania.Najlepiej bezwzględnie przytakiwać i dobrze donosić na innych.Kierowniczka to osoba konfliktowa,która woli skłócić załogę,niż ją scalić.Pracownicy mówią po kątach źle,ale w oczy się boją. Ja jestem osobą z własnym zdaniem,stąd wieczne pretensje .Zawsze coś znajdzie,jak nie ma do czego się przyczepić odnośnie pracy,to znajdzie błahostkę,której u innych nie zauważa.

Pomocna?
Tak4Nie3
Ciekawa
 Opinia
@Nick 01.06.2019 14:28

W ktorym sklepie w łodzi tak sie dzieje??

Pomocna?
TakNie
Gertruda
 Opinia
@Ciekawa 16.06.2019 12:37

W zasadzie to w żadnym. Ostatnio jedna osoba została przesunięta i to na własną prośbę bo nikt już nie chciał z nią robić gdyż jest toksyczna. Wcześniej przeszła z 81 na 79 teraz z 79 na 102 niedługo sklepów jej braknie.

Pomocna?
TakNie
Swieczka
 Opinia
@Gertruda 19.06.2019 18:42

Nie rozumiem jednej kwestii ... po co przenosza, skoro ktos zle pracuje I nie nadaje sie do pracy z ludzmi to zamiast Zwolnic to tak rzucaja ze sklepu do sklepu ... a potem pracuja takie muly do ktorych slow brak....

Pomocna?
Tak3Nie
Ruda
 Opinia
@Swieczka 19.06.2019 23:52

Zgadzam sie !!!

Pomocna?
Tak1Nie
Gertruda
 Opinia
@Swieczka 19.06.2019 23:52

A tego to nie wiem trzebaby zapytać kierownictwa. Dla nas najważniejsze że już jej nie ma i że w końcu praca będzie szła normalnie i w miłej atmosferze.

Pomocna?
TakNie
Genowefa Pigwa
 Opinia
@Ciekawa 16.06.2019 12:37

Pewnie na Puszkina tam to jest kabaret co jedna to lepsza. Tam nie masz prawa mieć własnego zdania a regionalni są ślepi albo po prostu chcą być ślepi. Po jakie licho mają kamery na sklepie i magazynie czas zacząć kontrolować kto dużo gada a kto dużo robi. Najśmieszniejsze w tym sklepie jest to, że osoby które się najwięcej obijają są lepiej traktowane.

Pomocna?
TakNie
Zuza
 Opinia

Rozglądam się za pracą. Myślę o pracy w sieci ALDI. Czy ktoś zna aktualne zarobki na cały etat? I w jakich godzinach się pracuje (wiem że są zmiany ale nie wiem od której godziny)? Będę wdzięczna za ODP.

Pomocna?
TakNie1
Very
 Opinia
@Zuza 19.06.2019 16:20

Zuza jakie miasto?

Pomocna?
TakNie
Dzik
 Opinia

Niemogę zrozumieć dlaczego firma nieawansuje pracowników tylko zatrudnia nowych z zewnątrz bardzo to jest niesprawiedliwe

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mmm
 Opinia
@Dzik 09.01.2019 16:15

No bo starzy pracownicy będą się trzymać roboty, a nowi jak coś im się nie spodoba to nie przyjdą i tyle, żeby przekonać nowych pracowników to już nawet sypią umowami na pełen etat, a starych maja głęboko gdzieś, ale to wszystko jest do czasu, do puki starzy się nie zbuntuja i się będą zwalniać to firma będzie dalej bardziej dbać o nowego niż starego pracownika.

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Hmnm
 Opinia
@Mmm 10.01.2019 20:11

Święta prawda! Robią bardzo dużo żeby zadbać o nowo zatrudnionych żeby wogole chciało im się przyjść do pracy, ale jakość tej pracy to już inna historia.. Stary pracownik jest w stanie wykonać znacznie więcej pracy na swojej zmianie niż pracownik nawet po prawie roku pracy. Takich pracowników jak my starzy którzy się urabiaja po pachy byle zrobić jak najwięcej już powoli nie ma. A druga strona medalu jest też taka że kierownicy wieloletni mają większą wiedzę od nowych rejonowych co też się nie podoba. Nie rozumiem tego fenomenu że o kilkuletni stażem pracowników się nie dba. Mam wrażenie że jesteśmy w firmie problemem bo pamiętamy czasy przed wielkimi zmianami gdzie pracowało się lżej. Smutne to.. Ludzie którzy chcą awansować i się rozwijać się porostu po kolei wykruszają.

Pomocna?
Tak19Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
biuro
 Opinia
@Hmnm 11.01.2019 12:13

Przed Oktawianem było lepiej....

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Fakt
 Opinia
@Dzik 09.01.2019 16:15

Być może poznali się na tobie że nie jesteś tak dobrym pracownikiem jak ci się wydaje. Więc nie dla psa kiełbasa

Pomocna?
Tak2Nie2
Mrówka
 Opinia
@Dzik 09.01.2019 16:15

To jest bardzo nie ok. Starego nie trzeba tyle szkolic czasem jest w stanie podjąć pracę na nowym stanowisku z dnia na dzień. Ale firma uwaza starych za zbędnych tylko wykorzystać i wypluc.

Pomocna?
Tak6Nie
1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bylypracownik
 Opinia
@Dzik 09.01.2019 16:15

Trzeba być pupilka kierowniczki żeby dostać awans... Prawda Pani M.?

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
abc
 Opinia
@Hmnm 11.01.2019 12:13

Praca 1 na 1 nazywasz lżejsza ??? A o awansie zawsze można porozmawiać z kierownikiem i regionalnym :-)

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zawiedziona
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Dzik 09.01.2019 16:15

Bo zazwyczaj kierownik lub kierowniczka wstrzymują awanse dla stałych i b.dobrych pracowników

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zawiedziona
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Fakt 11.01.2019 19:28

Skoro jest tak jak mówisz to czemu takiemu pracownikowi nie podziękuja za współpracę tylko się z nim "męczą"?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
An ka
 Opinia
@Dzik 09.01.2019 16:15

Pytanie ile lat już pracujecie

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nowa
 Opinia
@Dzik 09.01.2019 16:15

Bo dążą do tego aby stary pracownik sam się zwolnił i będzie po problemie.....pracownik z długim stażem za dużo wie i za dużo widziała a to może przeszkadzać co niektórym tak zwanym kierownikom

Pomocna?
Tak3Nie
Gabriela
 Opinia
@Nowa 18.06.2019 14:20

To bardzo daleko idące wnioski, ale możesz być pewna, że respektujemy Twoje zdanie. Z Twojego nicka wynika, iż w Aldi pracujesz od całkiem niedawna, a więc może jeszcze nie poznałaś tego pracodawcy w dostatecznym stopniu. Może zechcesz nam zdradzić, czy jesteś zadowolona z wynagrodzenia, które otrzymujesz? Pamiętaj, że każdy Twój komentarz może pomóc innym osobom, dlatego zachęcam Cię do wzmożonej aktywności na forum.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
pracownik
 Opinia
@Dzik 09.01.2019 16:15

Albo dlaczego obiecują awans a pózniej robią wszystko żeby się Ciebie pozbyć . Chore.

Pomocna?
Tak1Nie
Dobradusza
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Aldi to skostniały twór, który nie potrafi dopasować swojej kultury organizacyjnej do dzisiejszych czasów. Na tle konkurencji, Firma pozostaje daleko w tyle pod kątem technicznym jak i organizacyjnym. W porównaniu do konkurencyjnych dyskontów, nie posiada najprostszych usprawnień oraz nie stosuje nowoczesnych rozwiązań. Krótko MÓWIĄC-ALDI zatrzymał się w latach 70-tych ubiegłego wieku. Nic dziwnego, że na forum wypowiada się masa niezadowolonych pracowników, skoro system motywacji, funkcjonowania sklepów oraz administracji nie zmienił się od lat.

Pomocna?
Tak46Nie1
Anula
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Dobradusza 05.05.2019 02:22

Idealnie trafione w punkt .Do tego niektórzy kierownicy zachowujący się,jak władcy.Teraz jest rynek pracownika,nie pracy,jak kilka lat temu,gdy panowało bezrobocie i trzeba było siedzieć w jednej firmie :)

Pomocna?
Tak12Nie1
Maniafrania
Nazwa działu: Handlowy
 Rekomendacja
@Dobradusza 05.05.2019 02:22

Pracownicy są niezadowoleni,bo kierownicy nie nadają się na te funkcje.Kierownicy mają swoje koleżaneczki,którym wszystko wolno,mogą czegoś nie robić a nie zostanie im zwrócona uwaga-a inny za to samo zostanie zj... jak pies.Koleżanki chodzą do pracy jak im pasuje,kierownik dopisuje do tego fałszywą historyjkę dla reszty sklepu tej nie ulubionej że wszystko za zgodą r...

Pomocna?
Tak11Nie3
Dobradusza
 Opinia
@Anula 05.05.2019 14:49

Oczywiście, że kiedy pracodawca nie dba o pracownika, on zaczyna odczuwać frustrację i niezadowolenie. Oprócz narzędzi do pracy, trzeba dać jeszcze motywację. Pamiętajcie, że to jak sytuacja wygląda na sklepach znajduje swoje odzwierciedlenie w centrali. Brak takich oczywistych usprawnień jak nowoczesny system kasowy to WSTYD dla takiej międzynarodowej organizacji. W centrali pewnie wszystko trzeba przepisywać z kartek. Gdzie employer branding? Gdzie karty multisport? To są podstawy! Istny ciemnogród!

Pomocna?
Tak12Nie
Zenek
Nazwa działu: Handlowy
 Rekomendacja
@Anula 05.05.2019 14:49

Co myślicie o nowej ankiecie na temat mobbingu w Aldi? Ankietę powinien oddać pracownik w zaklejonej kopercie,a nie wszystko do wspólnej koperty,gdzie każdy zna charakter pisma każdego.Nasza kierownik już trzęsie (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak6Nie
Jakub
 Opinia
@Zenek 19.05.2019 18:02

Znasz może powody, dla których pracodawca wprowadził ankietę dotyczącą mobbingu? Stało się tak z uwagi na jakieś wydarzenie, czy po prostu pracodawca dba o zadowolenie z pracy zatrudnionych osób i chciałby poznać ich zdanie na temat obecnie panującej atmosfery? Chciałbym, abyś napisał, co wiesz na ten temat.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
jRy
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Zenek 19.05.2019 18:02

Pierwsze słyszę o takiej ankiecie

Pomocna?
Tak3Nie
Jakub
 Opinia
@jRy 21.05.2019 23:55

Czyli mam rozumieć, że podane informacje o anonimowej ankiecie dotyczącej mobbingu są nieprawdziwe? Rozumiem, że wypowiadasz się z poziomu pracownika, który pracuje w tej firmie, dlatego, proszę, abyś podzielił się z nami swoją szczegółową opinią na temat tego pracodawcy. Zachęcam.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
jRy
 Opinia
@Jakub 28.05.2019 12:12

Tak jestem pracownikiem sklepu. O ankiecie Nikt z naszej załogi nie słyszał. U mnie mobbingu nie ma jest miło i fajnie ale jak to ktoś wyżej napisał jest skostniałość. Firma faktycznie zatrzymała się w latach 70-tych.

Pomocna?
Tak2Nie1
Jakub
 Opinia
@jRy 29.05.2019 16:25

Dziękuję za sprecyzowanie kwestii związanej z ankietami. Czyli możemy uznać, że informacja na ten temat nie była do końca zgodna z prawdą. Zastanawia mnie, jak wygląda kwestia organizacji urlopów wypoczynkowych w tej firmie. Czy można otrzymać urlop w dogodnym dla nas terminie, czy należy uzgadniać wszystko z resztą pracowników? Proszę o informację.

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gośka
 Opinia
@Jakub 04.06.2019 13:51

Oczywiście że trzeba uzgadniac i się dogadać jak wszędzie. ALDI to nie linia produkcyjna która zamyka zakład na 2 tyg żeby wszyscy mogli iść na urlop w jednym czasie.

Pomocna?
TakNie
Gabriela
 Opinia
@Gośka 06.06.2019 22:29

Takie rzeczy trzeba oczywiście uzgadniać, ale dobrze, że zechciałaś to potwierdzić. Chodzi przecież o to, by jak najwięcej dowiedzieć się na temat tego pracodawcy. A co w przypadku, gdy jakiś pracownik nagle zachoruje? Czy w Aldi bez większego problemu przyznawany jest urlop na żądanie?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Perek
 Opinia
@jRy 21.05.2019 23:55

Może nie pracujesz na Śląsku?

Pomocna?
TakNie
Ryzka
 Opinia
@jRy 29.05.2019 16:25

Zależy gdzie pracujesz-Chorzow, Świętochłowice ,Siemianowice miały ankiety.

Pomocna?
TakNie
Gosia
 Opinia
@Gabriela 12.06.2019 11:09

Nie ma z tym problemu. Niestety cierpią na tym inni którzy muszą odpracować za kolezanke/kolegę. Ale zasada jest taka dziś mi wypadło coś ważnego jutro Ty możesz potrzebować mojego zastępstwa. To kwestia zgranej ekipy i tłumaczenia ludziom jakie konsekwencje ciągnie za sobą np uż dla innych. Co nie zmienia faktu że zgodnie z prawem jeśli pracownik potrzebuje uż zgłasza ją i nie musi się tłumaczyć.

Pomocna?
TakNie
jRy
 Opinia
@Ryzka 12.06.2019 20:07

pracuję w Łodzi

Pomocna?
TakNie
Mmm
 Opinia

Magazyn- nie ogar taki ze się w głowie nie miesci Logistycy- kompletna porażka Kontrolerki- maja gdzieś wszystko i siedzą z telefonami w ręce oraz urządzają pogawędki Pakowacze- maja w d.u.pie że mają określoną wysokość składania palet. Czas na anulowanie reklamacji-dwa miesiące? Kpina Każdy każdego ma gdzieś.

Pomocna?
Tak1Nie
Klient żary
 Opinia

Od dluzszego czasu jak przychodze na szybkie zakupy do aldi w zarach widze dwie pracownice mala pekata blondyna i wyzsza czarna obie krotko sciete ktore ciagle obgaduja z wyzwiskami i smieszkami inne kolezanki z pracy. Jest to niemoralne. To swiadczy kogo aldi zatrudnia. Kierownik chyba spi w pracy na zapleczu jak tego nie widzi.

Pomocna?
Tak1Nie6

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Klientka Żary
 Opinia
@Klient żary 17.03.2019 07:05

Haha dobre koleżance już podziekujemy robiłaś zamieszanie jak mało kto wiecznie siedzenie na magazynie i knucie i najlepsze co Ci wychodziło to 8 godz nie nie robienia i jeszcze bezczelnie oczerniasz ludzi masz tupet nie ma co ta pekata blondynka i czarna (usunięte przez administratora) ponad norme i nigdy nikt nie słyszał żeby kogoś obgadylwaly bo nie mają czasu na pierdy i mimo tego co robią A robią dużo są zawsze mile i uśmiechnięte tak więc daruj sobie te tandetny komentarz bo w Żarach nie ma chamstwa pracownicy wszyscy trzymają się razem są jak jedna wielka rodzina A wiesz dzięki czemu dzięki pani kierownik i jej zastępców......pozdrawiam i następnym razem zastanów się zanim zaczniesz cokolwiek pisać i oczerniac

Pomocna?
TakNie
ECO_Einkauf
 Opinia

Jeśli chodzi o kupowanie towaru od polskich producentów to przy zamawianiu ich produktów trzeba będzie płacić jeszcze mniej min. z powodu plastikowych opakowań. Co to za producent jeśli nie potrafi zapakować towar w ekologiczne opakowanie!!!!

Pomocna?
TakNie
info
 Opinia

Miliony zainestowane w modernizację sklepów się zwracają, teraz kolej na pracowników. W tym roku wyprzedzimy konkurencję!!!!

Pomocna?
TakNie2
Patka & Marzena
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Boże jak to czytamy siedząc w pracy i pijąc kawę to aż się udusić idzie z tych bzdur, (pracujemy w Aldi) jak was wszystkich życie musiało zniszczyć żeby takie pierdoly wypisywać ???? przecież to się nadaje na serial, milion odcinków z 7 sezonów, tak dla ciekawskich : praca w Aldi nie jest za najniższa krajowa, a o parę monet więcej :) pracodawca to nie jakiś (usunięte przez administratora) czy bezduszny człowiek, jeśli się jest fer on również jest fer! Pracujemy tu już z 5/7lat i jakoś nic się nie przytrafiło z tego co tu czytamy ???? i nie, za pozytywny post nie dostaniemy premi, ani nagrody, nawet kawy czy ciastka malinowego, ale się kur*a czytać tego nie da ????

Pomocna?
Tak8Nie8
Jerry
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Patka & Marzena 06.05.2019 14:18

...siedząc w pracy i pijąc kawę... tylko na tyle was stać?

Pomocna?
Tak6Nie
Patka&Marzena
 Opinia
@Jerry 08.05.2019 14:29

Jemy jeszcze ciastka, ale nie chciałam publicznie pisać że (usunięte przez administratora) mi rośnie :)

Pomocna?
Tak2Nie1
zibi
 Opinia

Co sądzicie o pomyśle aby nowe auta służbowe były bardziej ekologiczne i miały o dwa elementy wyposażenia więcej niż u konkurencji Lidl czy Kaufland???

Pomocna?
Tak1Nie3
Saba
 Opinia
@zibi 10.05.2019 07:10

Okti już zainwestował w nowe BMW 7 dla siebie :)

Pomocna?
Tak1Nie
Pati
 Opinia

A ja to współczuję vst 13 nowej kierowniczki sklepu. Powodzenia dziewczyny... Szkoda pani Sabiny... A po niej taki nieogar się wbił.

Pomocna?
Tak8Nie
Gr..
 Opinia
@Pati 12.01.2019 17:26

Oj tak...

Pomocna?
Tak4Nie1
Ra
 Opinia
@Pati 12.01.2019 17:26

Ja też im współczuję... Pracować z nią ciężko było..

Pomocna?
Tak3Nie
Bałwanek
 Opinia
@Pati 12.01.2019 17:26

... A po niej taki nieogar się wbił? Jedynym... no może dwoma nieogarami to byli Ci dwaj Panowie, którzy tam nieogarniali i doprowadzili sklep do ... Z nową kierowniczką bardzo doborze się pracuje jesteamy bardzo mile zaskoczone i mamy nadzieję, że już tak zostanie ma stałe a nie na miesiąc. Narzekać tylko mogą te nieogary co im się nie chce pracować bo teraz są jasno postawione zadania kazda wie za co odpowiada co i jak ma robić.

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lol
 Opinia
@Bałwanek 15.01.2019 22:35

Jeszcze się przekonacie. Na początku wszyscy są mili i super :) dobry przykład to regionalna Paulina. Przez pierwsze wizyty była ogromnie miła i uśmiechnięta. A potem wyszło szydło z wora. Odbije się wam czkawką zobaczycie ;) dobrze że już tam nie pracuje bo bym musiała teraz na szybko pracę zmieniać.

Pomocna?
Tak11Nie
17
 Opinia
@Pati 12.01.2019 17:26

Nowa kierowniczka pokazała ze sklep moze wreszcie wygladac, a w biurze moze byc porządek. Narzekają Ci co wreszcie do roboty sie musieli wziac i czegos nauczyć!

Pomocna?
Tak3Nie3
Andzia
 Opinia
@Pati 12.01.2019 17:26

A co się stało z p. Sabiną K.????

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mon
 Opinia
@17 17.01.2019 16:18

Ale ma na to czas i ilość personelu.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ABC
 Opinia
@17 17.01.2019 16:18

Ciekawe czy kierowniczka z Vst 13 sama i sibie nie pisze :-). Bo dziewczyny z tego sklepu mają całkiem inne zdanie. Takze daruj sobie bo to i tak nie zmieni niczego.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sabina K.
 Opinia
@Andzia 17.01.2019 17:27

Ja zakończyłam współpracę z firmom Aldi z dniem 31.12 2018.Wszystkim moim byłym współpracownikom życzę powodzenia. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak9Nie1
Oops
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@17 17.01.2019 16:18

Polecam przyjechać do Wodzisławia i zobaczyć jak "sklep może wreszcie wyglądać", tylko zasmuce że zakupów u nas nie zrobicie, ewentualnie można zaliczyć drzemke na półce bo wolnego miejsca tam jest pod dostatkiem. Szkoda że tak wielki potencjał i okazję jaka było zamknięcie się dwóch dużych sklepów w pobliżu, pani Kierownik po prostu zmarnowała, pokazując ludziom tak "bogaty" asortyment podczas świat i majówki gdy ludzi był ogrom na sklepie a zobaczyć mogli jedynie puste blachy ma warzywniaku.

Pomocna?
Tak12Nie
kadry
 Opinia

Według najnowszego taryfikatora w Niemczech, pracownicy Aldi mogą liczyć na: -miesięczny dodatek min.100€ -Urlaubsgeld w wysokości połowy miesięcznego wynagrodzenia -13 tą pensję - dopłatę do poniesionych kosztów dojazdu -średnie wynagrodzenie to 4827,76 €

Pomocna?
Tak5Nie1
Mmm
 Opinia
@kadry 26.04.2019 08:06

Chyba nie liczysz że u nas coś takiego kiedyś wprowadza?

Pomocna?
TakNie
Ja
 Opinia
@kadry 26.04.2019 08:06

Piszesz bzdury wynagrodzenie wynosi około 2600 euro brutto tak różowo też nie ma pracowałam tam więc wiem

Pomocna?
Tak1Nie
Kkkkkkkkkfdfh
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@kadry 26.04.2019 08:06

To prawda!! Aldi najgorszy sklep jaki może być pod względem traktowania pracowników. Wieczne nad godziny. Brak szacunku, traktowanie kogoś jak śmiecia(usunięte przez administratora) A jak ktoś weźmie l4 to dzwonią i odrazu atak i dacie się do telefonu

Pomocna?
Tak6Nie1
Kkkkkkkkkfdfh
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Kkkkkkkkkfdfh 02.05.2019 08:43

Aha i dodam jeszcze że nie jeden pracownik zyskał w tym sklepie depresję. Kierownik nie ma litości dla pracownika wgl.

Pomocna?
Tak3Nie1
Myszka
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Kkkkkkkkkfdfh 02.05.2019 08:43

Laska jak jesteś kasjerem to masz swoje obowiązki, jak będziesz je wykonywać dobrze to nikt się czepiać nie będzie. Nie oszukujmy się, nie trzeba extra inteligencji żeby być kasjerem, wystarczy trochę pomyśleć i sie zaangażować a wszyscy będą zadowoleni. Kierownik ma swoje obowiązki, poza tym jest kierownikiem osoba odpowiedzialna za cały objekt, nawet nie wiecie ile to roboty.

Pomocna?
Tak2Nie4
Kkkkkkkkkfdfh
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Myszka 02.05.2019 17:10

Nie wiesz co mówisz, albo jesteś pupilkiem kierownika albo sama nim jesteś. Kapusie zawsze będą bronić pisząc.... Hm nie dodam wiecej

Pomocna?
Tak4Nie1
Myszka
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Kkkkkkkkkfdfh 02.05.2019 21:30

Nie jestem ani pupilkiem ani kierownikiem a tym bardziej kapusiem. Prawda w oczy cię poprostu kole... W pracy nie szukam przyjaźni, wykonuje tylko sumiennie swoją pracę za którą co miesiąc dostaje wynagrodzenie. Jakie to szczęście przecież że nikt z nas z przymusu tutaj nie pracuje...

Pomocna?
Tak3Nie2
Adela
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Myszka 02.05.2019 17:10

Nie masz racji ! U mnie podobnie .Jak KS chce się przyczepić,to znajduje najmniejszy szczegół.Faworyci wykonując tak samo są chwaleni. Kierownik będzie Ci wpierał,że białe jest czarne i odwrotnie.Poniżanie człowieka,komentowanie za plecami o kimś przy załodze. Testuję,ile jeszcze dni wytrzymam.

Pomocna?
Tak3Nie
anonim
 Opinia
@Adela 03.05.2019 17:55

Nie testuj tylko to rób :D dla mnie czerwone to różowe

Pomocna?
TakNie1
Myszka
 Opinia
@Adela 03.05.2019 17:55

Macie za dużo chyba czasu... Fiworyci, nie faworyci.... Rób swoje, praca to nie miejsce na zawieranie przyjaźni.

Pomocna?
Tak3Nie1
czyścioszek
 Opinia

Wystarczy tylko, że zamiast u oktawian założysz sobie firmą sprzątającą i w takim CHorzowie czy Łodzi wyciągniesz miesięcznie 10 000zł takie jest zapotrzebowanie na tego typy usług.

Pomocna?
TakNie2
Ewa
 Opinia
@czyścioszek 14.04.2019 12:11

I pewnie zatrudniasz sprzątaczki na umowę o dzieło? Trzeba uważać żeby z wyzyskiwanego nie stać się wyzyskiwaczem!

Pomocna?
Tak2Nie
Polka
 Opinia

Szukam pracy w sklepie, może ktoś napisać jakie są zarobki ina jaki etat zatrudniają, 3/4, 1 etat. Dzięki z góry.

Pomocna?
TakNie2
Kamieni kupa
 Opinia
@Polka 07.01.2019 22:37

Kobieto byle nie Aldi, to najgorszy pracodawca z jakim miałam do czynienia. Nie masz prawa mieć własnego zdania, nie masz prawa się w ogóle odezwać, że coś Ci nie pasuje. Pensje głodowe tylko dla idiotów, brak podwyżek, premii, na święta dostaniesz jedno wielkie 0. Nie polecam nawet największemu wrogowi.

Pomocna?
Tak42Nie4
PR
 Opinia
@Polka 07.01.2019 22:37

Jak już dostaniesz pracę a dostać ją jest bardzo łatwo to pamiętaj o niepisanych zasadach. Nigdy nie kupuj dla siebie towaru z asortymentu Aldi dodatkowo nie zachęcaj nikogo z rodziny, znajomych żeby go kupował. Zrozumiesz to z czasem,żeby się nie angażować i nie dać się dodatkowo wykorzystać.

Pomocna?
Tak18Nie6

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
M.B
 Opinia
@Kamieni kupa 16.01.2019 22:53

Kobieto albo Chlopie a ile Ty pracowałaś/pracowałeś w tej firmie , że opowiadasz takie farmazony wyciagniete z nocnika ?? Bo ja pracuje tu ponad dwa lata i raczej tacy pracownicy powinni się wypowiadać na temat tego jak się pracuje a nie "osobki" ktorym sie nie chce pracować, którym brakuje pokory albo po dwoch dniach pracy rezygnują z niej bo ktoś im zwróci uwagę co i jak należy robić, także na początek proponuję nauczyć się pokory oraz nabrać doświadczenia pracy w handlu ponieważ uwierz mi są markety w których płacą najniższą krajową a musisz się narobić dwa razy tyle jak w Aldi . Na koniec powiem tyle, że jeżeli ktoś jest komunikatywny, oraz pozytywnie nastawiony do ludzi, oraz chce mu się pracowac i potrafi współpracować bo to najważniejsze w tej firmie WSPÓŁPRACA! To przychodzisz do niej z miłą chęcią i z uśmiechem na twarzy tak jak to robię od ponad dwoch lat ! Ps. Szkoda że potrafisz krytykować firmę, ale nie potrafisz nawet wpisać swojego imienia w nicku;) widocznie coś jest na rzeczy Pozdrawiam z GL !!

Pomocna?
Tak26Nie7
1
Dno
 Opinia
@M.B 22.01.2019 21:47

W Biedronce masz lepsze zarobki niż w Aldi. Nie mówiąc już o Lidlu! Gdzie masz dodatkowe comiesięczne premie uznaniowe. Paczki świąteczne z produktami od Wittchen.. a nie kubeczki na 10 lecie, czy paczka niesprzedających się produktów z półek Aldi, typu sok warzywny. Jak dla ciebie wypłata w wysokości 1600 netto to jest dobra pensja za taką robotę, to zmień dilera. Ja w Aldi przepracowałam długi czas, a doprosić się o cały etat nie było szans, mimo, że pracowałam w pełnym wymiarze czasu pracy, a nawet czasem i dłużej. Mówisz o współpracy? Na stanowisku kierownika zawsze siedzi jakiś typ co robi ferment wokół całej ekipy. Wiem, bo jeździłam w delegacjach na inne sklepy i wszędzie to samo badziewie. Ludzie rezygnują po 2 dniach bo nie są ślepi, a nikt nie chce pracować pod kierownictwem, które na start krytykuje i zniechęca oraz pod ich pupilami, którzy z każdym twoim błędem lecą na skargę. Aldi to dno i porażka pracodawcy. Nikomu nie polecam, bo na każdym oddziale są historie jak z trudnych spraw.

Pomocna?
Tak29Nie1
kasia
 Opinia
@Kamieni kupa 16.01.2019 22:53

zawsze mozesz otworzyc własna działanośc ! co wy macie z tym --na swieta ??? a to obowiazek dawania przez firmy prezentów?? Ty cos wysłałas szefostwu NA ŚWIETA???? prezentów sie zachciało -co za ludzie

Pomocna?
Tak8Nie5

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Błagam cię
 Opinia
@kasia 25.01.2019 07:50

Nie znam firmy poza Aldi, która nie daje nic na święta. Kiedy pracowałam u prywatnego przedsiębiorcy... Zawsze dawał na tzw. "Karpia". Moja znajoma pracująca w alkoholowym, dostaje od szefostwa premię świąteczną. Moja mama pracująca w sklepie z odzieżą od szefowej dostała pozwolenie na wybranie sobie czegoś z asortymentu, jako prezent świąteczny. Szanujmy się... Skoro mały sklepik stać na to, aby okazać szacunek pracownikowi i docenić jego pracę.. to taką sieciówę, jaką jest Aldi TYM BARDZIEJ. Ogromne fabryki zatrudniające po 4-5 tysięcy pracowników, wypłacają premię i dają paczki dla dzieci i drobne upominki (np kalendarze) pracownikom, a tutaj wielkie G. Prezentem dla pracodawcy jest moja wykonana praca przez cały rok dla niego.. bo bez pracownika, firma by nie istniała.

Pomocna?
Tak17Nie
Nowy
 Opinia
@Błagam cię 26.01.2019 08:02

A bonów nie dostajesz? Policz sobie 12x180... wiec (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak9Nie4

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Like
 Opinia
@Nowy 26.01.2019 18:20

Za które niemożesz nawet (usunięte przez administratora) kupić ????????????

Pomocna?
Tak11Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kamieni kupa
 Opinia
@M.B 22.01.2019 21:47

To prawda, że nie pracowałam tam długo, ale nie dlatego że praca była ciężka tylko ze względu na atmosferę i szacunek do własnej osoby. A to, że pracujesz tam 2 lata świadczy o Twoim braku poczucia własnej wartości. Jeśli pracownicy płaczą po kątach i sikają prawie w gacie jak pojawia się regionalny to o czym to świadczy? Niestety, ale takie reali są w tej firmie i nie próbuj się (usunięte przez administratora), że jest inaczej, a pracownicy to w większości ludzie bez wyjścia i tacy, którzy narzekają a boją się zmienić robotę, bo nie mają na tyle odwagi i tkwią w tym bagnie. Współczuję Ci 2 lat w tym bajzlu.

Pomocna?
Tak20Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jakub
 Opinia
@Kamieni kupa 27.01.2019 21:30

Napisałeś, że pracujesz 2 lata w firmie Aldi. Jest to czas, po którym na pewno można dobrze poznać dane miejsce pracy. Uważasz, że pracownicy powinni być lepiej wynagradzani przez pracodawcę? Próbowaliście może jako pracownicy rozmawiać z szefostwem na temat ewentualnych podwyżek? Są jakieś nadzieje, że ten aspekt pracy mógłby ulec poprawie?

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gwiazda
 Opinia
@Polka 07.01.2019 22:37

Nie polecam nie szanują swoich pracowników.

Pomocna?
Tak22Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Cd
 Opinia
@Jakub 28.01.2019 11:44

Nie ma sensu pracownicy, którzy mają coś do powiedzenia, realnie przedstawiający fakty są źle postrzegani przez rejonowych, brak możliwości rozwoju zawodowego, stronniczość przełożonych nie wpływa dobrze... Można mieć ambicje ale wystarczy że nie spodobasz się rejonowemu i już kicha. Najlepiej siedzieć cicho lub w cztery litery włazic too się podoba...

Pomocna?
Tak18Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ada
 Opinia
@Nowy 26.01.2019 18:20

Bony?? Te bony to są śmiechu warte... Po co mi bon za który nie mogę kupić proszku do prania, czy papieru toaletowego. Nie kupuje żywności w Aldi. Pieczywo wolę od piekarza, a nie mrożonki. Jajka, ziemniaki mój mąż kupuje od gospodarza. Miód kupuje od pszczelarza. Niestety, ale aby wykorzystać bony muszę kupować na hamca jakieś produkty długiej daty typu makaron... Ale ciężko mi uzbierać taką kwotę i zazwyczaj bony mi przepadają. A szkoda bo te wasze bony są odliczane... A nawet o tym nie wiecie. To jest zagrywka Aldi, aby pracownik musiał kupić na miejscu.

Pomocna?
Tak9Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
pracownicy
 Opinia
@Ada 30.01.2019 09:10

Trzeba wymienić dyrektora Oktawiana na nowego, wtedy się polepszy!

Pomocna?
Tak7Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
An ka
 Opinia
@Ada 30.01.2019 09:10

To oddaj koleżance w pracy na pewno będzie zadowolona ale macie problemy lub ich nie przyjmij.

Pomocna?
Tak4Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ada
 Opinia
@An ka 30.01.2019 16:39

Wolała bym te 180 zł dostać na konto. Bo tak czy siak ci je odliczają od wypłaty i dają w formie kartki :) a wy się cieszycie, że to niby dodatek. Otóż nie... To są twoje skradzione ci z wypłaty pieniądze nadrukowane na bon.

Pomocna?
Tak13Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jakub
 Opinia
@Ada 30.01.2019 09:10

Ile czasu jest na wykorzystanie bonów, które opisałaś w swoim komentarzu? Są one miesięczne, czy może obowiązują dłuższy okres? Chciałbym poruszyć jeszcze kwestię dotyczącą możliwości pracy w firmie Aldi przez osoby młode, które dopiero świeżo ukończyły szkołę. Pracodawca zatrudnia takie osoby do przyuczenia, aby w przyszłości mogły stać się pełnoetatowymi pracownikami? Mogłabyś przedstawić, jak to z Twoich doświadczeń wygląda?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lilith
 Opinia
@Dno 23.01.2019 09:33

Dokładnie zgadzam się z tym wszystkim . Tam człowiek jest niczym a pupile ze wszystkim lecą wyżej. PROWADZĄCE ZMIANĘ...to takie COS co poszło trochę dalej ,nic nie robi a myśli że poskradali wszystkie rozumy. Odradzam pracę w Aldi stanowczo

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
amstaff
 Opinia
@Polka 07.01.2019 22:37

widzę, że marudy się uaktywniły, pewnie istoty chowane bezstresowo również, w głowach się poprzewracało i co niektórzy liczą, że za samo przyjście do pracy regionalny ich będzie całować po stopach, ludzie, wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma, wszędzie trzeba pracować, czy wy marudzące bez przerwy i wiecznie niezadowolone z wszystkiego nieszczęśliwe osóbki myślicie, że w innych miejscach pracy jest super kolorowo, nie ma zazdrości i zawiści innych, nie ma kabli, (usunięte przez administratora)i marud, przełożonych karierowiczów, przełożonych wszechwiedzących, znajomych, nie ma układów - jeśli tak myślicie, to po prostu macie ograniczony światopogląd, a zapewniam was, że jest tak wszędzie, absolutnie wszędzie, w biedrach, lidlach i innych marketach, w fabrykach, kopalniach, czy w urzędach, czy szkolnictwie i wszędzie indziej, a człowiek jest istotą, która podświadomie, nie zawsze czysto grając, próbuje być na szczycie, próbuje zagarnąć jak najwięcej dla siebie, rywalizacja, można się dopasować charakterami bardziej lub słabiej, można trafić na ekipę bardziej empatyczną, wyrozumiałą, lub mniej, na mniejszą lub większą klikę, na przełożonego obdarzonego cechami bardziej pozytywnymi pod pracownika - jak opiekuńczość, odpowiedzialność, wyrozumiałość, pomoc, wsparcie pracownika dobrym słowem, przymknięcie oka, znajomość przepisów i jakość, przestrzeganie etyki lub na przełożonego obdarzonego cechami bardziej negatywnymi pod pracownika, jak osobowość narcystyczna, nieznajomość przepisów, osobowość "pan i władca", brak cech empatycznych, nieprzestrzeganie etyki zawodowej, celowe skłócanie zespołu pracowników, zachowania mobbingowe, przy każdej nadarzającej się okazji wywyższanie się kosztem pracownika - wampiryzm emocjonalny, budowanie swojego ego kosztem innych, wzmacnianie swojego poczucia wartości kosztem innych, służbiści, którzy jak tylko nadarzy się okazja - przelewają najmniejsze potknięcie pracownika na papier - i zapewniam was marudy, że w każdym zakładzie można trafić na super zespół i przełożonego, jak i na toksyczny zespół i przełożonego, wszędzie są "mieszanki" różnych charakterów, ale kupo kamieni nie opowiadaj dyrdymał, że tak jest tylko w Aldi, że to tylko tutaj jest tak źle, a wszędzie indziej jest tak super bo po prostu głupoty opowiadasz, a odeszłaś z pracy bo albo jesteś leń śmierdzący, albo znalazłaś inną - czy lepszą to się okaże, albo też - na co jest spora szansa, jesteś z chowu bezstresowego. Może nie jest super kolorowo, ale też na głowy wam chyba deszcz nie pada, a i rynek wymusza coraz większe podwyżki, prawie wszystkie niedziele też już wolne, a awansować też można. O bonach żywieniowych nie ma sensu się wypowiadać, zrezygnujcie z nich lub przekażcie bezdomnym, a nie płaczcie, wystarczy, że poczytacie na innych forach, jak ludzie piszą, że też chcieli by mieć co miesiąc prawie 200 zł w bonach na zakupy.

Pomocna?
Tak12Nie2
XXXXX
 Opinia
@M.B 22.01.2019 21:47

Pokora o której piszesz to trzymanie mordy na kłódkę i brak własnego zdania a współpraca o której piszesz to lizanie (usunięte przez administratora) z uśmiechem na twarzy

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
oszukana
 Opinia
@Jakub 28.01.2019 11:44

Rozmawiać o podwyżce? Tak ja rozmawiałam kilka razy i za każdym razem mówiono mi że oczywiście tak tylko od czerwca, lipca, od nowego roku. A teraz już wiem, że lepiej zatrudnić nową kierowniczkę albo zastępcę niż zatrzymać kogoś doświadczonego!

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Menda
 Opinia
@Dno 23.01.2019 09:33

Jeśli byłaś zatrudniona na niepełny etat i dostawałaś 1600 zł to na 100% nie dopracowywałaś do pełnego etatu nie mówiąc o nadgodzinach. przy 3/4etatu i dopracowaniach wychodzi się czasami 2500, jak dostałam cały etat skończyła się bajka ale 2 z przodu jest. Co do atmosfery w sklepie jaką tworzysz taką masz :)

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bezsens
 Opinia
@Menda 15.02.2019 08:26

Przez dwa lata pracy w Aldi 2 razy dostałam wypłatę z 2 z przodu. Teraz pracuje w firmie gdzie mam co miesiąc 3 z przodu i szacunek przełożonego. I to bez nadgodzin. Także, ludzie szanujcie się i nie zaczynajcie pracy w tym badziewiu. Choćby nie wiadomo jak się orało, to i tak was nie docenią. Stwierdzą, że nadgodzin nie wypłacą, bo tak zarząd kazał i już. Myślałam, że wszędzie tak jest. Ale nie... Nie jest... Otwórzcie oczy ludzie. Okazuje się, że są firmy, które doceniają ludzi chcących pracować

Pomocna?
Tak10Nie
Przebisnieg
 Opinia
@Nowy 26.01.2019 18:20

Bony są doliczane do wypłaty, więc odlicz sobie miesięcznie 120zl czy 180zl z wyplaty. Bonow nie dostajesz od tak. Większość myśli o fajnie firma Aldi daje bony co miesiąc, ktore masz w wyplacie doliczone i mozesz wykupić tylko żywność, no bardzo super.Czasem myślę ze wolę dostać te 120 czy 180zl bonów normalnie w pieniądzach i kupić co chcę. Powinnyśmy mieć możliwość wyboru i zadeklarować czy chcemy te niby bony czy pieniążki. Swoja drogą firma fajnie zrobiła dostajemy bony, ktore mamy w wypacie i do tego możemy wykupić je tylko w sklepie firmowym. Tak poprostu to dostajemy ekwiwalent za pranie odzieży co jest na pasku na samym dole za co nie mamy nic podciągnięte. Pozdrawiam zadowolonych z bonów. Ps. i nie piszcie komentarzy typu jak Ci sie nie podoba to nie wykupuj czy oddaj bezdomnemu, bo to nadal jest moja kasa a bonów nawet mąż czy rodzina nie mogą wykupić gdy jest taka potrzeba.

Pomocna?
Tak5Nie
1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Xxx
 Opinia
@Bezsens 16.02.2019 23:23

Szkoda że nie napisałeś gdzie pracujesz też bym z chęcią zmieniła prace

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Dolnośląskie
 Opinia
@Polka 07.01.2019 22:37

1700-2000 na 3/4,cały etat:2,100-2,300.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mmm
 Opinia
@Bezsens 16.02.2019 23:23

Co Ty gadasz, chyba Cię wywalił na zbity pysk i dlatego taka opinia, jeżeli chodzi o wypłatę nadgodzin to zawsze jest wypłacane, a jak jest coś źle obliczone to się wyjaśnia i dodają to do następnej wypłaty, jeżeli chodzi o kasę to aldi z tym problemu nie robi. 3 tys masz na rękę? Tak jeszcze dopisz że jesteś po podstawowce i jesteś tylko kasjerem.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
C.u
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Kamieni kupa 16.01.2019 22:53

To prawda odezwij się to masz przesrane:((2.600brutto oferują a robota za3niemcy idiotów chcą szukać.Wyzysk 100procent.Marketów nie brakuje.

Pomocna?
Tak3Nie
Arek .$
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@pracownicy 30.01.2019 12:05

Już go oddawna niema

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
G.F
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Polka 07.01.2019 22:37

Na cały etat płacą 2600 lecz praca dla cierpliwych!!!

Pomocna?
Tak2Nie
Madzia
 Opinia
@PR 17.01.2019 09:03

Chce sie zatrudnic do aldi czy ktos cos powie mi o pracy jak ze szkoleniem i jak wyglada praca na kasie tzn kiefy kasa jest na plus lub minus. Mam nadzieję że będzie ok

Pomocna?
TakNie3
Jeb... dipolizow
 Opinia
@kasia 25.01.2019 07:50

Wal się dupolizie, ciągniesz pajacom i masz dobrze brudasie

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
A.
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@M.B 22.01.2019 21:47

prawda(usunięte przez administratora) dobrze napisane, roszczeniowe osoby, którym się wydaje, że wszystko się należy, ale z siebie coś dać, to problem, są tylko prawa, ale obowiązki to już nie.

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gosciowa
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Dno 23.01.2019 09:33

No bardzo ciekawe rzeczy się dowiaduje.pracuje w lidlu od ładnych kilku lat i jeszcze żadnej paczki z wetchenem nie dostałam.ludzie przestańcie fantazjować.

Pomocna?
Tak1Nie
Aldika
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Kamieni kupa 16.01.2019 22:53

Podpisuję się pod tym! Wyrzucił mnie jak śmiecia!

Pomocna?
Tak1Nie1
anonim
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie1
1
Aldika
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Facet traktuje ludzi jak śmieci - zostałam wywalona, mimo że się bardzo starałam. Nawet nie dał mi się wytłumaczyć - owszem, popełniłam kilka drobnych pomyłek, ale popełnia je KAŻDY. Poza tym - jestem tylko człowiekiem. Dla niego widocznie - mrówką robotnicą. Sposób traktowania pracowników woła o pomstę do nieba! Zmuszanie do nadgodzin, ciągłe krytykowanie, ochrzan za to, że idziesz do toalety i najgorsza rzecz - psująca się kasa, przez którą wyszłam na minusie. Zrób coś dobrze - ani słowa. Zrób coś źle - nie pochwalą. Wyrzucą jak śmiecia zamiast wysłuchać! Facet sobie przyjechał i zamiast ze mną porozmawiać, co nakazuje etyka, wyrzucił mnie jak śmiecia!

Pomocna?
Tak2Nie1
1
Odp do mąż jednej z pracownic
 Opinia

Muszę Cie zmartwic PIP nic nie da, okręg zamiecie sprawę pod dywan a Pauliny nie ruszą, conajwyzej kierownik sklepu dostanie po (usunięte przez administratora) Paulina była i będzie terrorystką, ktoś już pisał na jej temat, poczytaj w historii forum. Nic to nie dało dopóki nie będziecie mieli dowodów na mobbing i nie zdecydujecie się iść do sądu to nikt nic Pauline nie zrobi, sądzę nawet ze Państwo w centrali wręcz przyklaskują w jej poczynaniach.. Możliwe że skarga do dyrektora też nic nie da.. Jedyna rada to twarda d...a i twarde dowody i mocne nerwy.

Pomocna?
Tak7Nie
Karol
 Opinia
@Odp do mąż jednej z pracownic 28.12.2018 18:31

Współczuję rejonowi na który przenieśli Paulinę. Jakaż radość, że jej u nas nie ma! Okropne to babsko... I faktycznie. Na nią niestety trzeba by mieć twarde dowody na mobbing. Wszystko inne odbije się na KS, a nie na niej. Tyle świetnych ludzi odeszło przez nią. Chociaż na początku była bardzo miła.. a po czasie dopiero pokazała co z niej za sadysta.

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mija
 Opinia
@Karol 28.12.2018 23:58

Witam chciałbym się zapytać gdzie przeszla i gdzie byla

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gruby
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Czyvw aldiku trza wszystko robic ile czasu ma nowa osoba na nauczenie opinie

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gwiazda
 Opinia
@Gruby 24.03.2019 11:13

Nie trzeba robić wszystkiego można sobie wybrać co się chce robić...

Pomocna?
Tak2Nie4
2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
arek
 Opinia
@Gwiazda 25.03.2019 18:26

a gdy sieslyszyzesie jest pol napol.i odstaje odreszty bo mniejszy etat co wtedy

Pomocna?
TakNie2
1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ua
 Opinia
@Gwiazda 25.03.2019 18:26

Nuc nie trzeba przecież

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ua
 Opinia
@arek 27.03.2019 17:45

Aaa to pijemy???

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gwiazdka
 Opinia
@Ua 27.03.2019 19:16

Tzn co nie trzeba. Za 4 godz nie opanuje się tego ale mozna znalesc cos lepszego a nie ino szybko i sxybko sklep kasa towar itp

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
C.u
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Gruby 24.03.2019 11:13

2dni

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Klient Aldi Tychy
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Dlaczego tak często zmienia się załoga w Aldi w Tychach? Do tego ponoć odchodzą dziewczyny, co tam długo pracują. Czy to prawda?

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
PracownikAldiTychy
 Opinia
@Klient Aldi Tychy 16.03.2019 21:04

Prawda. Pochodzisz jeszcze chwilę i zobaczysz.

Pomocna?
Tak3Nie
3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Stałyklient
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Klient Aldi Tychy 16.03.2019 21:04

Nowa załoga w tym sklepie bardzo niemiła!!!

Pomocna?
Tak2Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
PracownikAldiTychy
 Opinia
@Stałyklient 20.03.2019 11:22

A stara? Nowi pewnie są póki co zdenerwowani, uczą się przecież :) daj im szansę

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mat
 Opinia
@PracownikAldiTychy 20.03.2019 12:13

Stara załoga super!! Młode dziewczyny bardzo sympatyczne. Chociaż te strasze rozwnież. Młode zarażają pozytywną energią, zawsze uśmiechnięte i pomocne. Pójdą pod regał i pokażą. A nie ,,pierwsza i po prawej'' jak to mówi pani M.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Grażynka
 Opinia
@Mat 22.03.2019 16:10

Przyjdą następni i jakoś to będzie. :) a (usunięte przez administratora) Może zazwyczajnie nie ma czasu biegać od półki do półki.. Bo nie wiem czy wiesz ale takie chodzenie z klientami po sklepie wcale nie sprawia, że owe osoby usłyszą dobre słowo.. raczej jeszcze narobia sobie problemów..bo nie wykonają w tym czasie innej pracy.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Aldi_ogranicza_plastik
 Opinia

Od kwietnia Aldi jako jedyna i pierwsza uczestniczy w programie walki z odpadami plastikowymi min. na Filipinach. P.S. Jesteśmy bardziej ekologiczni niż Biedronka, Kaufland, czy Lidl razem wziętę.

Pomocna?
Tak5Nie2
pracownik
 Opinia
@Aldi_ogranicza_plastik 13.03.2019 10:28

A tego nie widzisz ile Aldi wyrzuca dobrej żywności tj owoców i warzyw ,mięsa i nabiału które zostało zamówione w nadmiernych ilościach ? Tygodniowo to są ogromne ilości .

Pomocna?
Tak15Nie1
Malwinka
 Opinia
@Aldi_ogranicza_plastik 13.03.2019 10:28

no nie wiem... ostatnio była u mnie babka i przy kasie dawała mi plastikowe butelki po naszym soku twierdząc, że chce je oddać na takiej zasadzie jak się oddaje szklane butelki. Mówię, że u nas nie ma czegoś takiego, że zwraca się plastikowe butelki, na co ona, że w niemieckim Aldi tak jest i ona tak robi. Była zdziwiona, że u nas tego nie ma

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Eliza
 Opinia
@pracownik 13.03.2019 14:15

To prawda,wyrzucane są tony żywności.Ile ludzi najadłoby się,ale lepiej wyrzucić.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
K
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@pracownik 13.03.2019 14:15

Dokładnie. W Aldi wyrzuca się mnóstwo warzyw i owoców, które spokojnie można zjeść. W innych sklepach gorsze leżą na półkach. Tak samo dzieje się z kwiatami. Jeśli chodzi o plastik, to z ogórków go usunięto, ale ludzie na potęgę pakuja zakupy w zrywki, bo są za darmo. W co drugim produkcie jest olej palmowy.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gwiazda
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@pracownik 13.03.2019 14:15

A kto jest w stanie zamówić np. marchewki tlko pod odsprzedaż?? Chyba wróżka. Tego typu straty w spożywcze były i będą i nie jest to kwestia tylko zamówień.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Aga
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Kto coś o zabrzu

Pomocna?
Tak1Nie
4

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Adam
 Opinia

Kto jest teraz kierownikiem Magazynu Centralnego w Chorzowie ? Dalej ten Łysy ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
turbo sprzedaż
 Opinia

Aldi jako piersze podczas sprzedaży ogórków sałatkowych rezygnuje z użycia folii co potwierdza, że jesteśmy najbardziej ekologiczną siecią na świecie.

Pomocna?
TakNie5
Latoszek
 Opinia

Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat kr SylwiiT?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Milo
 Opinia
@Latoszek 25.02.2019 21:25

Nie ma sensu o niej gadać, IQ poniżej zera.

Pomocna?
Tak6Nie
3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
kontrola jakości
 Opinia

Hej, czy my też jak w Niemczech mamy wycofać lody z oferty bo znależli w nich kawałki metalu??? Ktoś wie coś więcej na ten temat?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Księżniczka Zosia
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Aldi pięknie z zewnątrz a w środku traktują cię jak woła roboczego. Masz 2 prawa słuchać i robić. Nie wolno się skarżyć bo zaraz cię niszczą. Dobrze ze zauważyłam jaki tam (usunięte przez administratora) i uciekam. W zuciu nigdy nikomu. Już chyba lepsza biedronka. Moje sugestie dla Aldi Sp. z o.o.: Dobierajcie sobie lepiej kierowników bo obecni w 99,9% nadaje się do mopa niż do kierowania ludźmi. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zwolnić praktycznie wszutsko h regionalnych i kierowników na sklepie i dobrze zrekrutować nowa kadrę bo do żłobka każdy a ludzi traktują jak ścierwo.

Pomocna?
Tak22Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paweł
 Opinia
@Księżniczka Zosia 02.03.2019 10:15

Zgadzam się , pracowałem w Aldim a potem przeszedłem do Biedronki i nie żałuję. O wiele lepsze traktowanie nowych pracowników, na początku pracy przez 10 dni uczysz się pracy na kasie i sklepie w jednym z wielu biedronek szkoleniowych co daje też inne odczucie pewności że np na kasie klienci Cię nie "zjedzą". Poza tym jest to kasa dotykowa i jest dużo udogodnień chociażby z kodami a nie jak w Aldim kartka formatu A4 i szukaj teraz wszystkiego..Ja tylko żałuję że nie poszedłem wcześniej do Biedronki

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
BB
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Księżniczka Zosia 02.03.2019 10:15

To wszystko prawda załoga do wymiany razem z kierownikiem .Robią przeceny wynoszą towary za grosze.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zosia
 Opinia
@Księżniczka Zosia 02.03.2019 10:15

A gdzie to taka księżniczka?

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lol
 Opinia
@Paweł 02.03.2019 18:53

Kasy w Aldi to porażka. Kodów 250 i wszystko na pamięć. Wszędzie już mają kasy dotykowe, ułatwiające i przyspieszające pracę. A tu dalej kasy rodem z podblokowego sklepiku. I słusznie zauważone, że w Biedronce są lepsze warunki pracy.

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nicki
 Opinia
@Lol 07.03.2019 12:01

W sumie w Aldi dalej króluje PRL. Jeszcze 2 lata temu iglowki, o kolektorach w codziennej pracy można zapomnieć, i od cho le ry segregatorow...każda sieć się rozwija tylko Aldi stoi w miejscu, chociaż mam wrażenie że czasami wręcz się cofa.

Pomocna?
Tak12Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Abd
 Opinia
@Księżniczka Zosia 02.03.2019 10:15

Zwłaszcza nowa (usunięte przez administratora)z Wodzisławia...