brak logo

Czanieckie Makarony Sp. z o. o.

Czaniec

Opinie o Czanieckie Makarony Sp. z o. o.

xxx 2009-12-16 17:08:01
nic dodac nic ując .... [usuniete przez admina]
anonim 2009-12-19 23:00:01
zgadzam się z tym co napisano! pozdro
3
fox 2009-12-20 14:35:12
tak dokładnie jest! To wszystko prawda! [usuniete przez admina], że ludzie beda dla nich robic [ usuniete przez admina] Powinno się założyć związki zawodowe!!!
anonim 2009-12-20 19:08:21
Racja dobry pomysł z tymi związkami !!!
tony 2009-12-26 14:22:21
jestem za zwiazkami!
prawdomówca 2009-12-27 13:26:25
myśle że wiedza jak to jest mieć 1300 zł i życ za to a to co mają to własnymi rękami się tego dorobili nikt z was im na to nie dał jestem pracownicą tej firmy i nie zgadzam się z tymi opiniami kryzys dotknoł nie tylko tą firme zawsze były bilety do kina karnety na basen i wycieczki macie zapłacone zus i wypłate każdego 10 na końcie gdyby byli złymi pracodawcami pewnie większość z nas była by dziś na bezrobociu a oni robią wszystko żeby do tego nie doszło czasem jest lepiej mniej zarobić jak dobrze w domu siedzieć macie odwage wypisywać takie wypowiedzi pod ich adresem czemu im tego w oczy nie powiecie
SAMI robicie sobie zła atmosfere w pracy wystarczy że słyszycie o zwolnieniach i jeden drugiemu świnie podkłada a skoro jest tak zle to czemu do kadr nie idziecie się zwolnić teraz piszecie o zarobkach czemu nie pisaliście wtedy jak były wysokie macie czyste stanowiska pracy czyste ubrania wypłaty każdego 10 opłacone zusy dziękujcie bogu że macie prace !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2
zawiedziony 2009-12-29 15:56:07
Jak nie zmienią polityki to jeszcze trochę pociagną i [usuniete przez admina]
obcy 2009-12-29 17:58:48
Kiedyś mnie też nie pasowała swoja praca - ZWOLNIŁEM SIĘ I MAM SPOKÓJ.
Proponuję też drugie rozwiązanie - skoro wiecie lepiej jak powinna działać firma to załóżcie swoją.
Każdy jest sobie Panem.
pop 2009-12-29 18:34:11
Popieram poprzednika(Obcy) ciekawe czy wtedy będziecie tacy mądrzy!!!
pop 2009-12-29 18:49:32
Kolego Pluto , najpierw naucz się poprawnie pisać , a później zabieraj głos na forum , to po pierwsze , a co do zmiany opakowania to jest to normalne i wręcz konieczne.W każdej rozwijającej się firmie jest to zabieg marketingowy mający na celu poprawę wizerunku i marki firmy. Prosty przykład - zobacz na firmy konkurencyjne , one również nie stoją w miejscu , również zmieniają opakowania.
Tadek 2009-12-30 10:29:31
PUNKT WIDZENIA ZALEŻY OD PUNKTU SIEDZENIA
dobra rada 2010-01-02 13:42:20
Zgadzam się z OBSERWATOREM dobrze napisał!!! Najłatwiej powiedzieć ,, jak Ci sie nie podoba to się zwolnij" ! to swiadzczy, że w ogóle nie licza sie z ludzmi i nnie słuchają tego co mówią. Ale zobaczymy jak długo.
mysliciel 2010-01-07 21:49:40
jak ci sie nie podoba to się zwolnij, albo załóz swoją firmę:) tylko jak by tak wszyscy mówili i robili to każdy by musiał meć wlasną firmę hehe jak by to było?
pracownik 2010-01-07 23:07:31
Witam mam pytanie do prawdomówcy czy jak by nie był rodzinką z prezeskami to czy wygadywał by takie brednie.Nasz zakład ma ok.250 pracowników. Po pierwsze wycieczki były organizowane ale tylko dla rodziny a jak zwykły pracownik chciał jechać to nie było miejsc.Bilety do kina i na basen były rok temu.Rok temu dostaliśmy na święta dostaliśmy 4 paczki Makaronu Czanieckiego a w tym nic tylko1300 zł za tyranie w obozie.Więc chyba naprawdę mamy hojnych pracodawców a jak chce się im o tym powiedzieć to trzeba sprawdzić swoją datę urodzenia czy pasuje to naszej pani prezes.To wszystko co chcę powiedzieć o moich chlebodawcach.
anna 2010-01-08 08:37:35
Witam .
Pracowałam w tej firmie parę ładnych lat .
Praca bardzo ciężka , wynagrodzenie nikłe , jednak pracodawców wspominam bardzo ciepło .
1
outsider 2010-01-09 18:46:37
dała czadu
outsider 2010-01-10 10:17:51
Jak tak dalej pójdzie to za 3-5 lat wielu ludzi straci pracę i nikomu wtedy nie będzie do śmiechu.Zaczęło się od zwolnień za chorowanie ; a następnie byc może będzie za wygląd ! P.prezes zasłoniła się kryzysem i zaczęła zwalniac,a z drugiej strony realizuje nowe inwestycje (poco i komu kryzysowi?). Napewno ktoś powinien prześwietlic ich wpływy dochody i rozchody.P.prezes stąpa po kruchym lodzie który może zrobic "traach"; niech lepiej myśli o stwarzaniu nowych miejsc dla kobiet ; a nie niszczy swojej potęgi.
dziwny 2010-01-14 12:32:14
Przejrzałem powyższe posty i w sumie to mnie one śmieszą.
LUDZIE - TO NIE JEST PRL !!! Rynek rządzi się teraz swoimi (niekiedy brutalnymi) prawami. Żeby istnieć trzeba się rozwijać i inwestować. Zarówno w marketing jak i w nowe technologie. Konkurencja nie śpi. Uważam, że firma jest ok. Czy ktoś słyszał, żeby była zadłużona u dostawców, w urzędzie skarbowym czy ZUS-ie? Nie jest. A takich co są na minusie można znaleźć mnóstwo.
Co do warunków zatrudnienia - każdy jest Panem swojego losu, nikt z makaronami ślubu nie brał. Zawsze można próbować podnosić swoje kwalifikacje i szukać nowej drogi. Rynek pracy jest jaki jest.
Nie jestem pracownikiem tej firmy, tylko bywam tam służbowo (dostawca) - widzę wiele zakładów i można trafić dużo gorzej
anonim 2010-01-15 11:10:19
anonim - 2010-01-15 11:06:50dobra rada - 2010-01-02 13:42:20Zgadzam się z OBSERWATOREM dobrze napisał!!! Najłatwiej powiedzieć ,, jak Ci sie nie podoba to się zwolnijJak zył załóżyciel firmy to wiedział jak należy zarządzac i traktować pracowników;
XXX 2010-01-21 15:01:42
tak
jakbys pracowła w biurze tobyś wiedział

dogadują sie z dostawcami co i kiedy spłacą
Jasiu 2010-01-29 12:57:58
Witam.W tych swoich protestach uważajcie abyście nie przedobrzyli i nie doprowadzili do upadku zakładu bo zostaniecie z ręką w nocniku/ zaklad upadnie a Wy stracicie pracę/. Wszędzie związki zawodowe rozwalały zakłady. Nie dajcie sie zwieść działaczom, bo im wcale nie zależy na Waszym dobru ale na tym żeby samemu zbić kasę i zaistnieć. Sami piszecie, że kiedys były bilety na basen itp., a skoro teraz nie ma to trzeba się zastanowić że może jest to wynikiem trudności gospodarczych. Macie pretensje, że prowadzą nowe inwestycje, a jak mozna nie prowadzic, jeżeli by się zatrzymali w rozwoju to inni Was "zjedzą" znikną z rynku a Wy stracicie pracę. Podstawą sukcesu jest traktowanie zarówno przez pracodawcę jak i pracowników swojego zakładu jako dobra wspólnego. Aby nikt nie pisał, że jestem rodziną lub pracownikiem firmy podlożonym przez właścicieli to podaję swoje dane Janusz Lenarczyk YKP BB. Pozdrawiam i życzę wyrozumiałości i cierpliwości w przetrwaniu kryzysu.
KUBEK 2010-04-14 18:56:51
Jak Ci nie pasi to idź się zwolnij.. A zakłąd nie upadnie.. przyjmie nowych pracowników.. a co do zarobków to nie ustala sie ich z kosmosu... Zwolnij sie i znajdz prace w innej firmie, :) i niech tak zrobi kazdy komu cos nie pasuje
Agnieszka 2010-05-02 17:33:54
Oświadczam, że przepraszam za zniesławienie Witolda Gałuszkę, Mirosława i Małgorzatę Mieszczaków oraz Lucynę Prochownik. Nie znam osobiście wymienionych osób, działałam pod wpływem emocji i sprzeczki rodzinnej z moją ciotką Lucyną Prochownik. Przepraszam także właścicieli Makaronów Czanieckich, za to, że napisałam to na stronie ich firmy. Moje działanie było nieprzemyślane i gwałtowne i bardzo żałuję za wszelkie przykrości jakie spowodowało.
Przepraszam najmocniej, Agnieszka D.
3
gucio 2010-11-24 17:13:55
ale bzdety
1
brak słów 2012-02-18 07:36:35
Naprawdę brak mi słów!!
Żal mi was ludzie... ale nie dla tego ze uważam ze jesteście źle traktowani (wręcz przeciwnie) tylko ze brak w was kreatywności.
I zgadzam się z użytkownikami którzy napisali \"jak ci tak źle to się zwolnij\", TAK dobrze napisali, na Twoje miejsce jest dużo ludzi którzy będą wdzięczni za prace. Może i faktycznie praca jest ciężka... ale powiedzcie mi gdzie jest lekko?
Mieszkamy w okolicach dobrze zurbanizowanej, gdzie jest dużo firm i zawsze gdzieś prace znajdziecie, po co macie się \"męczyć\".
Jestem pewien ze 90% osób którzy wypowiedzieli się na ten temat, nie pracowali wcześniej w żadnej firmie.

Nie jestem pracownikiem \'makaronów\', pracuje w sąsiedniej spółce i tam tez śmieje się z ludzi którzy nic innego nie potrafią mówić i tylko narzekają \"jak mi źle\" itp, itd. Jestem pracownikiem fizycznym, kokosów nie zarabiam, ale nie narzekam. Gdybym narzekał na prace tak jak wy, już dawno poszukał bym sobie innej.

Naprawdę ludzie, zastanówcie się wcześniej co napiszecie, moim zdaniem powinniście być wdzięczni pracodawcą ze dali wam prace a nie najerzdzać na nich.
Szczerze powiedziawszy jestem pełen podziwu dla Państwa D. że małymi kroczkami doszli do tak wielkiej firmy, która daje prace wielu mieszkańcom Cz. i okolicznym ludziom.
Jestem przekonany, że każdy pracownik Cz. M. (który wcześniej wypowiedział się na tym forum) gdyby jutro stracił tam prace, pluli by sobie w brodę i zmienili by zdanie...
graham 2015-02-16 01:49:01
widocznie również bez marketingu internetowego da się obecnie jeszcze istnieć na rynku. Choć moim zdaniem dużo lepiej firma poradziłaby sobie gdyby jednak mimo wszysto choć trochę zaczęła dbać o swój wizerunek w mediach. Jakby nie było na dłuższą metę okazać się może to dla nich naprawdę zgubne jeśli o tym nie pomyślą
rosołek 2015-02-26 00:43:02
Ja jako konsument makaronów czanieckich stwierdzam pomimo ceny że są one najlepsze na naszym rynku
les 2016-05-19 18:47:46
witam, witam wszedłem żeby porozmawiać z pracownikami i poszukać ofert pracy Czanieckie Makarony a tu klienci tylko. Może jednak jakiś się odezwie. Czy firma szuka kogoś do pracy i gdzie zamieszcza ogłoszenia. Jestem kierowcą i czy macie duży własny transport?
Zostaw swoją opinię o Czanieckie Makarony Sp. z o. o. - Czaniec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Czanieckie Makarony Sp. z o. o.