brak logo

IAG GBS POLAND Sp. z o.o.

Kraków

Opinie o IAG GBS POLAND Sp. z o.o.

lo 2017-05-18 12:50
spokojnie 13000- 14000 brutto możesz krzykąć, żeby mieli z czego zejść
2
Troll 2017-05-19 20:52
Jest zle! Ciekawa praca wymagajaca myslenia - stres na maksa.
4
Zuza13 2017-05-24 21:20
Dobra szkola Excela! Tabele przestawne, wyszukanie poziomo i pionowo.
4
Julian 2017-05-24 21:24
Krzycz w euro
7
ciekawa 2017-06-20 13:21
co tak tu cicho?
zastraszyli was czy moze az tak sie polepszylo ze nie ma juz na co narzekac? :P

jest sens aplikowac?
takiktos 2017-06-21 15:25
Aplikowac - zalezy do jakiego zespolu - niektore nalezy omijac szerokim lukiem niezaleznie od $$
Ciekawa 2017-06-22 09:34
Analityk finansowy - zespół ok?
Doradca 2017-06-23 11:52
Analityk finansowy to nie zespół, to nazwa stanowiska które jest praktycznie w każdym zespole.
ciekawa 2017-06-23 12:05
ok. chodzilo mi o zespol analiz finansowych a nie rtr czy otc.
To w takim razie, ktory zespol analitykow polecacie (albo raczej odradzacie)?
W ogloszeniu nie jest sprecyzowane do ktorych szukaja a chcialabym dobrze trafic :)
4U 2017-06-24 01:47
Stanowisko analityka finansowego jest tylko w jednym zespole - FP&A.
Yo 2017-06-24 15:47
Nie wiecie ile taki analityk z 2 letnim stazem zarobi? Z 8000 mozna dostać?
Wojtek 2017-06-24 23:27
Z tego co kojarzę to 5/6k brutto można dostac. 8k to conajmniej 3 języki biegle i z 4-5 lat doświadczenia
4U 2017-06-25 07:35
Bez przesady z tymi językami. Firmy z grupy używają tylko angielskiego (British Airways, Aer Lingus, Avios, Cargo, Level) i hiszpańskiego (Iberia, Vueling). Bardzo dobry angielski to podstawa. Hiszpański nice to have ale na większości stanowisk (FP&A) niekonieczny.
Ciekawa 2017-06-25 10:32
Ok. ponawiam wiec pytanie, który zespół analiz finansowych w takim razie radzisZ omijać szerokim łukiem i dlaczego ? ??
Pracowaćniemakomu 2017-06-26 17:53
Myśle ze nikt ci tu teamów nie poda zeby nie narażać sie na problemy w pracy :)
Wujek dobra rada 2017-06-27 06:51
Ale po co dzielić skórę na niedźwiedziu? Może lepiej zaaplikuj. Zobaczysz czy firmę w ogóle zainteresuje Twoje cv :-)
Na ewentualnym interview dowiesz się więcej niż z tej strony.
Ciekawa 2017-06-28 08:40
Problemy w pracy za informacje, który zespół jest godny polecenia, a który nie.....co tam się u Was dzieje? Permanentna inwigilacja :)
CV wysłane i dzwonili nawet ale mam też inna bardzo obiecująca rozmowę :)
1
4U 2017-06-28 20:49
Ktoś jest chyba zbyt przewrażliwiony :-)
Nick 2017-07-04 12:21
Ta firma to absolutna porazka. Swoje CV wyslalam do nich pod koniec listopada, kiedy rekrutacja zajmowal sie jeszcze Hays. Mam ponad 7-letnie doswiadczenie w branzy Aerospace, wiec odezwali sie nastepnego dnia, kilka rozmow telefonicznych pozniej, plus osobiste spotkanie z Hiring Manager, ktory obiecal, ze w ciagu 2 tygodni sie do mnie odezwa. Odezwali sie ponad miesiac pozniej, wyrazajac chec zlozenia mi oferty wspolpracy, ktora mialam otrzymac w ciagu 2 dni. To bylo w polowie kwietnia. Do tej pory sie nie odezwali ani z oferta ani z informacja, ze jednak rezygnuja. Kompletny brak profesjonalizmu.
6
Kandydatka 2017-07-05 00:10
Teraz jest chyba jest inna firma, nie hays. U mnie wyglądało to bardzo szybko uwinęli się w dwa tygodnie i przed końcem miesiąca składałam wypowiedzenie.
3
Bajerka 2017-07-05 06:58
nie jest to klepanie PO jak w ABB czy innych tylko trzeba robić savingi i nikt za rączkę nie trzyma. Wole tak, bo studia kończyłam nie po to żeby robić małpia robotę
2
Brajan Szkot 2017-07-05 12:03
Ale w ABB nie ma funkcji fp&a wiec nie porównuj jabłka z gruszką...
To jeszcze powiedz ze w gbs decydujecie o poziomie budżetow poszczególnych linii lotniczych i bierzecie aktywny udział w ustalaniu ich strategii finasowych na 5 lat w przód a nie tylko klepiecie co Wam powiedza to jeszcze dziś aplikuje bo w tej sytuacji raczej nikt mi nie powie ze jestem overqualified ;)
2
@takiktos 2017-07-05 16:00
FP&A, Regio F spoko, ludzie sa raczej zadowoleni. OtC omijac z daleka, nawet nie patrzec.
Airisz 2017-07-05 19:33
Strategię na 5 lat kończymy w przyszłym tygodniu więc już nie zdążysz :-(
Ale na budżet na kolejny rok we wrześniu/październiku jest jeszcze szansa :-)
Wiki 2017-07-05 19:38
Klepanie PO to dział zakupów a raczej administracja zakupów a nie FP&A.
Donoszenie savingow vs. klepanie PO to różnica między prawdziwymi zakupami a właśnie administracją zakupów.
1
Nick 2017-07-07 07:54
Tak, Hays zastąpiła inna firma w trakcie procesu mojej rekrutacji i to oni właśnie okazali się zupełnie nieprofesjonalni.
AW 2017-07-07 17:34
Ochłonęłam już po odejściu z tej firmy, wiec czas napisać moją opinię. Plusem są na pewno zarobki, które jak na Kraków są wysokie. I na tym plusy się kończą. Dział finansów to jedna, wielka porażka. Zarządzamy przez niedoświadczonych menagerow. Head finansów uważa, ze pozjadał wszystkie rozumy, a swoim zachowaniem zamiast naprawiać wszechobecny chaos, doprowadza do jeszcze większego poirytowania ludzi. Ale w sumie, pewnie jego czas już będzie dobiegał końca, bo nigdzie nie pracował dłużej niż 2 lata, wiec może i tej firme odpuści... Headem działu data mining zostaje osoba, która zaledwie dwa lata temu pracowała w innej korporacji jako analityk, bez zupełnego przygotowania/wiedzy jak kierować takim działem - nie mówiąc już o studiach skończonych / doświadczeniu zawodowym w tej dziedzinie. Smutne, bez perspektyw... Niestety muszę się zgodzić z opiniami krążącymi na temat awansów przez łóżko. Mamy taki właśnie awans na najwyższym szczeblu i jakoś z perspektywy czasu przestało mnie to nawet śmieszyć-bardziej doprowadza do frustracji, że inni muszą to znosić i na to patrzeć. Podobna sytuacja na początku działaności firmy, ale ze stanowiskiem TL osoby z około rocznym doświadczeniem zawodowym! Reasumując - nie marnujcie czasu myślą o pracy w tej firmie.
12
Ubaw po pachy 2017-07-10 10:25
Taaaaa jasne - data mining team w GBS'ie.
Brzmi conajmniej poważnie jak zespół ds. dejta majning u sołtysa w Lipinkach Łużyckich.
Zakładam ze maja tam zatrudnionych "data scientists" z 2-3 letnim stażem zawodowym ze znajomością PowerPoint i Excela i zawijają w te sreberka...
Ale za to w CV wygląda to bosko...pytanie tylko - kto się na to nabierze? Inny GBS? zapewnie tak, ale powazne firmy z takimi zespołami juz raczej nie - no chyba, że na praktyki.
2
Reptile 2017-07-13 13:47
Jesli pracownicy IAG maja za ciasne lózka to zawsze moga sobie uzbierac za punkty w IKEI i nie pchac sie do innych lózek:) Czy te opinie na prawde sa sero, czy podkoloryzowane???
4
Były pracownik 2017-07-14 18:37
Myslisz ze aż tylu osobom chciałoby sie koloryzować na ten sam temat ?
7
pampi33 2017-07-18 09:51
a jak wygląda praca w HRach? może ktoś wie, pracował? odradzacie? czy jak wszędzie, zalezy to od teamu i managera na jakiego się trafi?
Natalia 2017-07-20 08:25
Z ofert pracy wynika @były pracownik, że wymagania są tutaj na wysokim poziomie, na pewno trzeba na wstępie znać biegle angielski i dobrze hiszpański. Więc na pewno warto dobrze przygotować się przed rozmową, a nie wierzyć plotkom o awansach w inny sposób :)
Pracownik 2017-07-22 10:46
beznadziejna firma
8
Pracownik 2 2017-07-22 16:41
Skoro beznadziejna to dlaczego w niej pracujesz? Mniejsze zło (w innych jest jeszcze gorzej)? :-)
Bruce Wayne 2017-07-25 20:31
W tej firmie jest tak hiszpański potrzebny jak w Shellu holenderski ;)
3
MT 2017-07-27 12:48
Szybkie pytanie - orientujecie się kiedy mniej więcej przychodzi wypłata na konto? Okolice 10 nastepnego miesiaca czy wczesniej? Pozdrawiam!
Marijka 2017-08-02 12:45
Aplikowałam na stanowisko IT Project Manager. Czy ktoś, coś może powiedzieć o tym stanowisku w tej firmie? Jak z wynagrodzeniem, managementem, ciekawe projekty? Z góry dzieki!
Loon 2017-08-02 18:19
Cześć. Ktoś może się wypowiedzieć jak wyglądają staże w finansach w tej firmie? Ile trwają, jakie są wymagania itd.? Dzięki
4U 2017-08-03 08:11
3 miesiące i mogą być wydłużone o 3 miesiące.
Dobry angielski, excel. Studia w obszarze księgowości i kontrollingu znacząco zwiększają szanse.
Merchant 2017-08-11 17:31
Internal Controls Analyst - ktoś coś może powiedzieć na temat zespołu/działu?
Natalia 2017-08-12 18:41
@4U dla studentów na pewno liczy się też informacja, czy podczas stażu mogą się wiele nauczyć? Powszechnie wiadomo, że w niektórych miejscach nie ma na to szans. Jak jest tutaj w takim razie?
4U 2017-08-13 11:39
Preferowani są studenci ostatniego roku. Jeżeli ogarną szybko wiedzę to być może na koniec praktyki dostaną ofertę pracy (w zależności od potrzeb). Więc motywacja z obu stron powinna być taka żeby nauka była skuteczna.
TerazJużPracownik 2017-08-20 12:40
Praktyki trwają 6 miesięcy i mogą być wydłużone o 3 miesiące. Osobiście bardzo polecam, jestem zadowolony.
1
Natalia 2017-08-22 16:54
@TerazJuzPracownik a podczas stażu odbyłeś jakieś ciekawe szkolenia, które następnie można wpisać dodatkowo w cv? Po jakim czasie stażu zaproponowano Ci pracę? To bardzo motywująca informacja dla wielu młodych osób, którzy szukają miejsca do zdobycia pierwszego doświadczenia zawodowego.
Natalia 2017-09-05 17:44
@Paulina to dlaczego z całego trwania stażu, skróciłaś go tylko o dwa tygodnie? Co Cię zatrzymywało tu w tamtym czasie? Czy staż generował jakieś wynagrodzenie bądź inne benefity?
2
firma o niskim morale 2017-09-07 20:03
Potwierdzam wpisy dotyczące załatwiania "spraw " przez łóżko. Studentki które są "miłe" dla kolegów po stażu otrzymują propozycję pracy. W czasie stażu są oczywiście "zagospodarowane" i otrzymują pracę do wykonania. Byłam świadkiem takiej praktyki. Wręcz obserwowałam teamliderkę która podlizywała się studentce ponieważ ta podrywana była przez podległych jej (TL-rce) pracowników. Zero profesjonalizmu. W tej firmie brak jest autorytetów.
4
Zainteresowana 2017-09-08 21:52
A jaki to zespół był?
2
violator 2017-09-17 19:54
jest opcja zpracy zdalnej na zasadzie home office? jak tak ile dni w tygodniu/miesiącu? z góry dzieki za info
Natalia 2017-09-18 14:21
@firma o niskim morale, takie sytuacje jeśli w firmie zatrudniania jest młoda osoba, na pewno generują plotki. Czy macie jakieś potwierdzenie takiej sytuacji? To, że ktoś został na danym stanowisku wcale nie musi świadczyć o podwójnym dnie, tylko np. o zwyczajnym sprawdzeniu na danym stanowisku w IAG GBS POLAND Sp. z o.o.
Bayer2 2017-09-20 17:30
Dobrze piszesz!!! W wiekszosci firmach w Krk to zwykle klepanie POsow, a to strzal w kolano dla buyera!!!!!!
Zostaw swoją opinię o IAG GBS POLAND Sp. z o.o. - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IAG GBS POLAND Sp. z o.o.