brak logo

IAG GBS POLAND Sp. z o.o.

Kraków

Opinie o IAG GBS POLAND Sp. z o.o.

Pracownik 2016-02-20 21:04:14
Na plus zespół, dużo ciekawych projektów i możliwość podróży. Na minus niestety niespójne zarządzenia managmentu, brak procedur, brak przepływu informacji, brak narzędzi niezbędnych do wykonywania pracy, przydzielanie do osób bez znajomości języka hiszpańskiego do projektów hiszpańskojęzycznych, brak szacunku dla pracownika,dużo obietnic przy braku zmian. (Ilość osób, które odeszły w styczniu:7, w lutym:1) Neutralne - wynagrodzenie. Różnice na tym samym stanowisku przy tym samym doświadczeniu rzędu 60%.
5
AW 2016-03-15 18:10:03
Ktoś jeszcze może napisać coś o tej firmie? Jak atmosfera, zarobki?
ska 2016-03-21 13:29:06
podbijam, czy ktoś coś może podpowiedzieć?
Rysiek 2016-04-04 00:10:59
Odradzam i ostrzegam. Pracuje w IAG GBS prawie rok i rozgladam sie za inna praca. Firma nieetyczna, nie szanuje pracownikow, najchetniej chcieliby aby ludzie pracowali 24h na dobe za przyslowiowa miske ryzu. Generalnie aktualny brytyjski top management nie ma pojecia o tym jak powinno funkcjonowac takie centrum i traktuje centrum w Krakowie jak fabryke w Bangladeszu. Totalne dziadostwo, czasem trydno uwierzyc. Na przyklad pracownicy dostaja uzywane, stare laptopy po pracownikach w UK, ktore nie maja wystarczajaco pamieci i nie da sie na nich pracowac. Czasem laptopy przychodza brudne z resztkami jedzenia na klawiaturze... Czesto bywa tak, ze nawet tych starych laptopow nie ma i ludzie jadac w delegacje zabieraja swoje prywatne... Szkoda tego centrum a przede wszystkim ludzi, ktorzy uwierzyli w obietnice podczas pierwszych rekrutacji. Udalo im sie na poczatku sciagnac profesjonalna ekipe ludzi, ktorzy zbudowali centrum ale niestety ludzie odchodza bo maja dosyc arogancji i totalnego braku szacunku.
11
blublu 2016-04-07 20:06:07
Hej,
Czy ktoś jeszcze mógłby się wypowiedzieć na temat IAG GBS? Jak wygląda praca jako Cash Analyst? Czy warto się tam rekrutować?
Dzięki!
wiesmak 2016-04-24 10:55:40
Witam, bylem u nich ostatnio na rozmowie. Przyznam szczerze, ze rozmowa jak kazda inna, choc jak zreszta w kazdej firmie, gdzie rekrutuja Polacy denerwuje mnie fakt, jak przechodza do pytan po angielsku, nastepnie po zakonczeniu informuja o mozliwosci zadawania pytan przez kandydata, ale juz po polsku.
Niby ma byc drugi etap rekrutacji, moze i trzeci, czwarty, kto wie... zupelnie jak do NASA :)
1
PapaSmerf 2016-05-01 15:12:05
Hej! Doszły mnie słuchy, że IAG zmienia lokalizację. Czy ktoś może wie gdzie się przenoszą? Dzięki
1
@Pracownik 2016-05-13 22:10:49
O3 Busienss Campus

Polecam, ciekawa firma, wciaz StartUP, niesamowita dynamika, nie dla wszytkich
reksiu 2016-05-16 11:34:25
na opolską od listopada
1
catarinaa 2016-05-17 11:54:54
a jak wyglada proces rekrutacji? tylko jedna rozmowa kwalifikacyjna czy cos jeszcze? Oni oddzwaniaja i zapraszają na rozmowe czy jak?
5
Byłypracownik 2016-06-16 12:44:24
Pracowałem - serdecznie odradzam. Wiem, że na początku firma oferowała przyzwoite pensje (w końcu trzeba przyciągnąć czymś pracowników), możliwości wyjazdu także można traktować jako plus (to już zależy od każdego z osobna). Natomiast chaosu - i to olbrzymiego - nijak za plus uznać się nie da. Management w porządku, o ile ktoś lubi dyktaturę albo tyranię - jeżeli klimat indyjskiego call center jest tym o czym marzysz, to IAG jest wprost stworzonym pracodawcą dla Ciebie.
Spotkałem kilka osób, które odchodziły po raptem paru miesiącach. Sądzę, że o czymś to świadczy...
Aha - jakby ktoś miał wątpliwości pracowałem w kilku innych krakowskich korporacjach, więc coś jednak na temat tej branży wiem ;)
7
szowinista 2016-06-17 21:58:35
co ty bredzisz siedzie nic nie robie kasa leci romek zywi , zyc nie umierac
Szowinista 2016-07-01 20:02:30
Właśnie zmieniłem
? 2016-07-11 17:54:28
Ten Migration Coordinator wiele nie mówi. Coś nie idzie z projektem, że takową personę szukają ?
były-na-szczescie-pracownik 2016-08-10 10:01:55
Odradzam, to mało powiedziane - przestrzegam przed IAG GBS. Chyba chcą wrócić do czasów kolonialnych. Owszem, płacą, ale reszta traktowania już bliska niewolnictwu. Nie ważne, co powiedzą na rozmowie, bo tu wszystko może się zmienić z dnia na dzień. Nie znaczy to, że rekrutacja kłamie... po prostu rekrutacja wie tyle co reszta, czyli niewiele.
Potwierdzam wszystko, co wyżej napisano na temat sprzętu, choć mój laptop był bez resztek jedzenia. Może to być też zaleta, bo dostajesz sprzęt, który dobrze znasz ze swojej wcześniejszej pracy... tak jakieś 3-4 lata temu. Chyba poczytali, że Polacy lubią samochody ok. 10-letnie, to może i kompy 3-4 letnie się zdadzą ;). Zarządzanie z poziomu 'global' fatalne. Zresztą już sam fakt, że przez rok firma miała 3 dyrektorów centrum w PL już o czymś mówi.
5
anonim 2016-08-25 15:57:59
hej, a co oznacza imponujace zarobki? o jakich kwotach mowimy?
4U 2016-08-28 19:40:19
Romek to knajpa w pobliżu biura :-)
anonim 2016-09-01 10:23:53
No właśnie o analityka finansowego mi chodzi. Ktos cos wie?
pytalski 2016-09-06 15:19:05
Może ktoś powiedzieć jakie są stawki wynagrodzenia? Manager, team lider, specjalista, analityk? Czy umowa jest o pracę? Czy zadaniowy czas pracy? Czy płacą za nadgodziny? W jakim miejscu Krakowa jest firma? Armii Krajowej? Budynek BNP Paribas? Na którym piętrze? Ile już jest pracowników?
Goździkowa 2016-09-17 20:36:51
Ludzie-ci z wyobraźnią nie pchajcie sie do iag w Krakowie. Jest to rzeźnia i najsłabiej oceniane Sce w Krakowie ( nie biorąć capa pod uwagę). Może i pląca trochę więcej niż reszta podobnych kołchozów ale odbierają to sobie z nawiązką. Stosunki ( nie mylić z relacjami) między pracownikami to jeden zwitek nerwów, banda opasłych i dość tępych angoli ustawia polaczków z średniej kadry zarządczej jak chce. Za rok max w iag będzie powtórka z tego co zrobił z pracownikami brytoshitowy lowcost travel group.
4
Arra 2016-09-25 17:17:39
Hej, możecie powiedzieć jak jest z umowa? Na czas nieokreślony, określony czy tak jak przeważnie czyli najpierw na 3 miesiące próbna a potem nieokreślony?
I jeszcze, kwestia języka. Jeśli ktoś ma biegły angielski i hiszpański na poziome komunikatywnym czy może liczyć na więcej kasy? Czy raczej ten hiszpański każą potem używać ale kasy lepszej nie ma?
sami 2016-09-25 18:03:54
a możesz przyjacielu powiedzieć na jakim konkretnie ten języuk hiszpański potrzebny?b o ja go dobrze znam i szukam właśnie dobre pracy aby go wykorzystać
Najlepsza firma w Krakowie ;) 2016-11-04 12:52:25
Cóż - dołączę się do powyższych opinii. W IAG pracowałem I powiem tak: prędzej wszyscy politycy świata staliby się uczciwi, niż ja bym tam wrócił.
Atmosfera fatalna, organizacja fatalna (słowo "organizacja" to w tym przypadku nadużycie semantyczne), zarobki za to - nienajgorsze. A przynajmniej kiedyś były nienajgorsze, jak jest obecnie nie wiem.
Rotacja jest większa niż klocków w tetrisie - o czymś to świadczy.
Omijajcie szerokim łukiem. Chyba, że ktoś lubi klimaty zawodowej patologii na codzień.
3
Dura 2016-11-13 12:00:04
Ogólnie podpisuję się pod opiniami wyżej. Komentując pracę w finansach
Plusy:
- płaca (przynajmniej z początku były wysokie stawki żeby podkraść pracowników),
- ludzie (zależy od teamu, ale u mnie są super),
- procesy (nie ma drugiego SSC w Krk z na tyle ciekawymi procesami).
Minusy:
- fatalne zarządzanie,
- fatalne nowe systemy,
- dużo nadgodzin które nie są wypłacane,
- brak poczucia stabilności,
- trudna współpraca z OpCo.

Zależy czego szukasz, myślę że przy tym całym bałaganie można dużo się nauczyć i jest szansa się wybić. Z drugiej strony, duża odpowiedzialność, stres, problemy z procesami i systemami oraz ciągłe siedzenie po godzinach które można tylko odebrać. Gdyby był tu porządek mogłaby to być fajna praca.

Zostaw swoją opinię o IAG GBS POLAND Sp. z o.o. - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IAG GBS POLAND Sp. z o.o.