brak logo

IAG GBS POLAND Sp. z o.o.

Kraków

Opinie o IAG GBS POLAND Sp. z o.o.

Realistka 2017-03-29 23:29
Jak to mówią nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem :) co do firmy to po prostu nie jest ona dla każdego, jeden sie odnajdzie w tej atmosferze inny nie, dobra rada to krzyknąć sobie bardzo wysokie wynagrodzenie juz na początek bo pózniej cieżko o podwyżkę. Powodzenia każdemu pracującemu w IAG GBS, na pewno sie przyda!
3
Pawel 2017-03-30 18:45
Jeśli chodzi o procurement firma daje naprawdę duże możliwości do nauki. Można wziąć na warsztat poważne przetargi, prowadzić negocjacje a nie jak w większości korpo "klepac POs" w zakupach.

Druga sprawa to jak już ktos przytoczył MASA niepotrzebnych funkcji: internal communications manager, dodatkowo external communications manager, czlowiek ktory musi wysyłać krotsze komunikaty typu: wiertarka na 2h, head of HR z armia HR business partnerów którzy nawet nie prowadza rekrutacji, ponieważ jest firma zewnętrzna, kilka office managerów/executive!

Co razi w oczy to niekonsekwencja w wynagrodzeniach i gwarantowanie stanowisk "po znajomościach" - oczywiście wszystko ładnie i legalnie z całą rekrutacją.

Ogólnie nie jest źle ale kilka kwestii powinny zostać zmienione.
6
nigdywiecej 2017-03-30 19:36
dramat jakich mało, osobiście pół roku spędzone w tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wystarczyło mi, żeby intesywnie zacząć szukać nowej pracy, obiecują gruszki na wierzbie przy czym pięknie mamią słowami "... już wkrótce", radzę uciekać jak najdalej
2
Automotive fan 2017-03-30 22:24
Czas flaszkę pooglądać od spodu
2
przyszły Hed 2017-04-02 23:05
z tymi wypowiedzeniami, żeby dział HR się nie zdziwił :-), poza tym komu się nie udało? to firma narzuca chore (nieosiągalne , a co z filozofią SMART?), nikomu się nie udaje ich osiągnąć, i co się dziwić, że ludzie narzekają, bonus z założenia ma być motywatorem, a nie demotywatorem jak tutaj, to nie wina pracowników tylko tych co wymyślili taki system bonusów, nikt przecież tu nie pracuje dla samej idei pracy (jeśli jednak 'tak', to znaczy, że byłby pracować za darmo?)
4
Wdzięczny potencjalny kandydat 2017-04-05 13:08
Widzę, że piękna gównoburza... ;) warto było przeczytać te opinie, dzięki wam wiem, że nie chcę już wysłać aplikacji na Global Buyer!
7
Paweł 2017-04-05 22:29
Wow strach pomyśleć co sie dzieje w tej firmie, dziękuje juz na pewno nie będę aplikować a szkoda bo oferta pracy zapowiadała sie ciekawie
4
Urwis 2017-04-11 11:52
Drodzy przyszli pracownicy, zastanówcie sie czy warto brnac w firme, w której pracownicy na anonimowym portalu wyzywaja sie po nazwiskach?
9
Lee 2017-04-14 11:35
A mi się tutaj podoba
5
Piotrek 2017-04-18 20:27
Pracowałem w procuremencie, wiec moge sie wypowiedziec o firmie jedynie przez pryzmat tego działu. IAG to najgorsze korpo jakie znam, a pracowałem w kilku. Totalny bałagan i brak czasu na cokolwiek. Nie polecam.
10
at 2017-04-26 22:32
A z jakiego działu/stanowiska takie obserwacje? Zastanawiam sie nad aplikowaniem, ale zakładam, że jak w kazdej dużej organizacji, zależnie od zespołu doświadczenia moga być zupełnie różne. Dzięki:)
2
Leo 2017-05-01 00:19
Ja kilka miesięcy temu właśnie odrzuciłem ofertę pracy dla Global Buyera I z tego co widzę, to była to bardzo dobra decyzja. Przy okazji to była moja najgorsza rozmowa kwalifikacyjna. Jak można w tak chamski sposób traktować osobę, której chce się zaofetować pracę? Żenada I zupełny bark kultury! Nie polecem jakiegokolwiek bliższego kontaktu z ta firms!
3
Mulder 2017-05-04 17:14
A mnie tam porwali kosmici i skrzyżowali z żabą!
6
Papa Smerf 2017-05-05 14:17
Tak, na filmach na stronie widać jak źle http://www.iaggbs.com/

Fakt jest jeden praca nie dla klepaczy tylko dla myślących i dynamicznych.
3
Przez przypadek wysłałem CV 2017-05-06 10:23
a Ile płacą na tego Global Buyera? Jakieś widełki?
1
lo 2017-05-18 12:50
spokojnie 13000- 14000 brutto możesz krzykąć, żeby mieli z czego zejść
1
Troll 2017-05-19 20:52
Jest zle! Ciekawa praca wymagajaca myslenia - stres na maksa.
4
Zuza13 2017-05-24 21:20
Dobra szkola Excela! Tabele przestawne, wyszukanie poziomo i pionowo.
4
Julian 2017-05-24 21:24
Krzycz w euro
5
ciekawa 2017-06-20 13:21
co tak tu cicho?
zastraszyli was czy moze az tak sie polepszylo ze nie ma juz na co narzekac? :P

jest sens aplikowac?
takiktos 2017-06-21 15:25
Aplikowac - zalezy do jakiego zespolu - niektore nalezy omijac szerokim lukiem niezaleznie od $$
Ciekawa 2017-06-22 09:34
Analityk finansowy - zespół ok?
Doradca 2017-06-23 11:52
Analityk finansowy to nie zespół, to nazwa stanowiska które jest praktycznie w każdym zespole.
ciekawa 2017-06-23 12:05
ok. chodzilo mi o zespol analiz finansowych a nie rtr czy otc.
To w takim razie, ktory zespol analitykow polecacie (albo raczej odradzacie)?
W ogloszeniu nie jest sprecyzowane do ktorych szukaja a chcialabym dobrze trafic :)
4U 2017-06-24 01:47
Stanowisko analityka finansowego jest tylko w jednym zespole - FP&A.
Yo 2017-06-24 15:47
Nie wiecie ile taki analityk z 2 letnim stazem zarobi? Z 8000 mozna dostać?
Wojtek 2017-06-24 23:27
Z tego co kojarzę to 5/6k brutto można dostac. 8k to conajmniej 3 języki biegle i z 4-5 lat doświadczenia
4U 2017-06-25 07:35
Bez przesady z tymi językami. Firmy z grupy używają tylko angielskiego (British Airways, Aer Lingus, Avios, Cargo, Level) i hiszpańskiego (Iberia, Vueling). Bardzo dobry angielski to podstawa. Hiszpański nice to have ale na większości stanowisk (FP&A) niekonieczny.
Ciekawa 2017-06-25 10:32
Ok. ponawiam wiec pytanie, który zespół analiz finansowych w takim razie radzisZ omijać szerokim łukiem i dlaczego ? ??
Pracowaćniemakomu 2017-06-26 17:53
Myśle ze nikt ci tu teamów nie poda zeby nie narażać sie na problemy w pracy :)
Wujek dobra rada 2017-06-27 06:51
Ale po co dzielić skórę na niedźwiedziu? Może lepiej zaaplikuj. Zobaczysz czy firmę w ogóle zainteresuje Twoje cv :-)
Na ewentualnym interview dowiesz się więcej niż z tej strony.
Ciekawa 2017-06-28 08:40
Problemy w pracy za informacje, który zespół jest godny polecenia, a który nie.....co tam się u Was dzieje? Permanentna inwigilacja :)
CV wysłane i dzwonili nawet ale mam też inna bardzo obiecująca rozmowę :)
1
4U 2017-06-28 20:49
Ktoś jest chyba zbyt przewrażliwiony :-)
Nick 2017-07-04 12:21
Ta firma to absolutna porazka. Swoje CV wyslalam do nich pod koniec listopada, kiedy rekrutacja zajmowal sie jeszcze Hays. Mam ponad 7-letnie doswiadczenie w branzy Aerospace, wiec odezwali sie nastepnego dnia, kilka rozmow telefonicznych pozniej, plus osobiste spotkanie z Hiring Manager, ktory obiecal, ze w ciagu 2 tygodni sie do mnie odezwa. Odezwali sie ponad miesiac pozniej, wyrazajac chec zlozenia mi oferty wspolpracy, ktora mialam otrzymac w ciagu 2 dni. To bylo w polowie kwietnia. Do tej pory sie nie odezwali ani z oferta ani z informacja, ze jednak rezygnuja. Kompletny brak profesjonalizmu.
4
Kandydatka 2017-07-05 00:10
Teraz jest chyba jest inna firma, nie hays. U mnie wyglądało to bardzo szybko uwinęli się w dwa tygodnie i przed końcem miesiąca składałam wypowiedzenie.
3
Bajerka 2017-07-05 06:58
nie jest to klepanie PO jak w ABB czy innych tylko trzeba robić savingi i nikt za rączkę nie trzyma. Wole tak, bo studia kończyłam nie po to żeby robić małpia robotę
1
Brajan Szkot 2017-07-05 12:03
Ale w ABB nie ma funkcji fp&a wiec nie porównuj jabłka z gruszką...
To jeszcze powiedz ze w gbs decydujecie o poziomie budżetow poszczególnych linii lotniczych i bierzecie aktywny udział w ustalaniu ich strategii finasowych na 5 lat w przód a nie tylko klepiecie co Wam powiedza to jeszcze dziś aplikuje bo w tej sytuacji raczej nikt mi nie powie ze jestem overqualified ;)
2
@takiktos 2017-07-05 16:00
FP&A, Regio F spoko, ludzie sa raczej zadowoleni. OtC omijac z daleka, nawet nie patrzec.
Airisz 2017-07-05 19:33
Strategię na 5 lat kończymy w przyszłym tygodniu więc już nie zdążysz :-(
Ale na budżet na kolejny rok we wrześniu/październiku jest jeszcze szansa :-)
Wiki 2017-07-05 19:38
Klepanie PO to dział zakupów a raczej administracja zakupów a nie FP&A.
Donoszenie savingow vs. klepanie PO to różnica między prawdziwymi zakupami a właśnie administracją zakupów.
1
Nick 2017-07-07 07:54
Tak, Hays zastąpiła inna firma w trakcie procesu mojej rekrutacji i to oni właśnie okazali się zupełnie nieprofesjonalni.
AW 2017-07-07 17:34
Ochłonęłam już po odejściu z tej firmy, wiec czas napisać moją opinię. Plusem są na pewno zarobki, które jak na Kraków są wysokie. I na tym plusy się kończą. Dział finansów to jedna, wielka porażka. Zarządzamy przez niedoświadczonych menagerow. Head finansów uważa, ze pozjadał wszystkie rozumy, a swoim zachowaniem zamiast naprawiać wszechobecny chaos, doprowadza do jeszcze większego poirytowania ludzi. Ale w sumie, pewnie jego czas już będzie dobiegał końca, bo nigdzie nie pracował dłużej niż 2 lata, wiec może i tej firme odpuści... Headem działu data mining zostaje osoba, która zaledwie dwa lata temu pracowała w innej korporacji jako analityk, bez zupełnego przygotowania/wiedzy jak kierować takim działem - nie mówiąc już o studiach skończonych / doświadczeniu zawodowym w tej dziedzinie. Smutne, bez perspektyw... Niestety muszę się zgodzić z opiniami krążącymi na temat awansów przez łóżko. Mamy taki właśnie awans na najwyższym szczeblu i jakoś z perspektywy czasu przestało mnie to nawet śmieszyć-bardziej doprowadza do frustracji, że inni muszą to znosić i na to patrzeć. Podobna sytuacja na początku działaności firmy, ale ze stanowiskiem TL osoby z około rocznym doświadczeniem zawodowym! Reasumując - nie marnujcie czasu myślą o pracy w tej firmie.
7
Ubaw po pachy 2017-07-10 10:25
Taaaaa jasne - data mining team w GBS'ie.
Brzmi conajmniej poważnie jak zespół ds. dejta majning u sołtysa w Lipinkach Łużyckich.
Zakładam ze maja tam zatrudnionych "data scientists" z 2-3 letnim stażem zawodowym ze znajomością PowerPoint i Excela i zawijają w te sreberka...
Ale za to w CV wygląda to bosko...pytanie tylko - kto się na to nabierze? Inny GBS? zapewnie tak, ale powazne firmy z takimi zespołami juz raczej nie - no chyba, że na praktyki.
Reptile 2017-07-13 13:47
Jesli pracownicy IAG maja za ciasne lózka to zawsze moga sobie uzbierac za punkty w IKEI i nie pchac sie do innych lózek:) Czy te opinie na prawde sa sero, czy podkoloryzowane???
1
Były pracownik 2017-07-14 18:37
Myslisz ze aż tylu osobom chciałoby sie koloryzować na ten sam temat ?
3
pampi33 2017-07-18 09:51
a jak wygląda praca w HRach? może ktoś wie, pracował? odradzacie? czy jak wszędzie, zalezy to od teamu i managera na jakiego się trafi?
Natalia 2017-07-20 08:25
Z ofert pracy wynika @były pracownik, że wymagania są tutaj na wysokim poziomie, na pewno trzeba na wstępie znać biegle angielski i dobrze hiszpański. Więc na pewno warto dobrze przygotować się przed rozmową, a nie wierzyć plotkom o awansach w inny sposób :)
Pracownik 2017-07-22 10:46
beznadziejna firma
4
Pracownik 2 2017-07-22 16:41
Skoro beznadziejna to dlaczego w niej pracujesz? Mniejsze zło (w innych jest jeszcze gorzej)? :-)
Bruce Wayne 2017-07-25 20:31
W tej firmie jest tak hiszpański potrzebny jak w Shellu holenderski ;)
1
Zostaw swoją opinię o IAG GBS POLAND Sp. z o.o. - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IAG GBS POLAND Sp. z o.o.