Culinaria Edyta Sokół Agata Grela sp.j.
Kraków
Krakowscy psełdo restauratorzy... Umowy o pracę podpisywane z dużą niechęcią, a jak podpisana to od najniższej krajowej lub na 1/2 etatu ,problemy z rozliczeniem urlopu, paro tygodniowe lub miesięczne opóźnienia z wypłatami i pieniążkami za urlop,..... obecnym pracowniką doradzam czujność i nie pozwolenie się wykorzystać a przyszłym odradzam podejmowanie pracy z tym niesłownym pracodawcą ...
Zajazd Stawisko Dawid Karnowski
Piła
Bardzo nie smaczne jedzenie wszysko zimne. Potrawy nie doprawione a jak są to przesolone... W pokoju numer 8 bardzo nie przyjemny zapach. I nie wygodne łużka. Osobiście nie polecam nikomu tam organizować uroczystości /imprez.
Bistro Bogatynia Dorota Klarycz
Bogatynia
Bardzo miła obsługa jedzenie też bardzo dobrze polecam każdemu
Stodoła Pub Paweł Jędras
Mieszkowice
Zjadłem kebaba zamuwionego w stodole i miałem biegunkę i zwracałem nie polecam tej restauracji uważajcie co kupujecie
Elżbieta Grochowska Gościniec Zębcowski
Ostrów Wielkopolski
Okropna kobieta omijać szerokim łukiem, zwłaszcza jeśli jesteś praktykantem,tak aroganckiej,nie miłej wręcz (usunięte przez administratora)kobiety jak ta pani nigdy nie spotkałam i mam nadzieję że nigdy nie spotkam.
Przedsiębiorstwo Handlowo-Usługowe Citromar Mariusz Lamczyk
Kielce
Jak chcesz pracować dla gościa, który nie jest wypłacalny i zadłużony a o wypłatę trzeba żebrać i na koniec każdego miesiąca zastanawiasz się czy dostaniesz kasę to trafiłeś idealnie.
Cafe Balu Paweł Mioduszewski
Września
Pyszna gorąca czekolada z piernikiem jak i szarlotka ! Polecam każdemu spróbować takiej pyszności. Obsługa bardzo miła. Klimatyczna kawiarnia na idealna herbatkę czy czekoladę !
Dobro & Dobro Inna Yarova
Warszawa
Pracowałam w jednej z kawiarni franczyzowych. Praca i szkolenia pod okiem właścicileliki były bardzo profesjonalne, wszystko było jasne i klarowne w naszej współpracy. Jeśli chodzi o samą franczyzę i państwo Jarowych z którymi miałam nieprzyjemność się zetknąć to nie mam dobrego zdania. Oleg jest strasznym szowinistą po kontakcie z nim wiem, że nie traktuje poważnie kobiet z którymi współpracuje, da się odczuć w rozmowie że traktuje kobiety jako mniej rozwinięte umysłowo, firma nie jest jego ale defakto to no wszystkim zarządza, Inna jest tylko marionetką do tworzenia fantastycznego wizerunku podszytego zapachem gnijącego mięsa. Oboje są zakłamanymi (usunięte przez administratora), którzy sami już gubią się w swoich kłamstwach. Obiecują ludziom śliwki na wierzbie przy czym dobrze wiedzą że ich wizja od początku jest skazana na porażkę, wybierają lokalizację które nie mają szans na zaistnienie przez co zbijają kasę na ludziach którzy są kompletnie zieloni w temacie. Pomoc marketingowa w tej firmie nie istnieje. Wymagają dostosowania się do ich wymogów nie dając w zamian niczego. Miałam przyjemność pracować w firmach franczyzowych i takiego (usunięte przez administratora) ze strony franczyzodawcy nigdy nie widziałam. Zawsze opieka nad placówką była na najwyższym poziomie, kontrole jakościowe dwa razy w miesiącu. Sprzedajesz koncepcje to nie nazywaj się franczyzą!!!!! Generalnie styczność z tym ludźmi to najgorsze co spotkało mnie w ciągu mojej 12 letniej pracy w gastronomii.
Beata Szczygieł Bistro Kawiarnia Pizzeria Pepino
Ostrów Wielkopolski
Mile szefowstwo i miła atmosfera Polecam :)
Abrb Sp. z o.o.
Bydgoszcz
Właścicielka nie wypłaca pracownikom pieniędzy Brak jakiegokolwiek szacunku w tej firmie
J&P Sp. z o.o.
Chrzanów
Dlugo sie zastanawialam czy wogole reagowac na ponizsze krzywdzace ludzi komentarze, ale chyba musze. Na szczęście od wakacji 2022, od kiedy skład obsługi wyczyścił się z buntowników i osób chcących rządzić za szefów pracuje się świetnie. Pracuje tu już ok 2 lat. 1. Szefowie nigdy na nikogo nie podnoszą głosu, wszystkie sporne kwestie są wyjaśniane spokojną rozmową. 2. Nigdy się nie zdążyło NIKOMU, żeby nie dostał wypłaty w umówionej, wcale nie niskiej kwocie. Wyplata nastepuje najóźniej 3-5 dnia miesiąca. Generalnie szefowa zaczyna wypłaty 30-31 dnia miesiąca za który się wypłata należy. 3. Wszyscy mają umowy takie na jakie sie zgodzili. 4 z tego co wiem kontrola PIP nie wykazała nieprawidłowości 5. Przy kontrolach sanepidu są pracownicy i też Sanepid nie ma uwag. Może powiem tak: osoby które się pozwalnialy to: 1. Dwóch kucharzy, którzy buntowali resztę obsługi, by cały czas chodzić po podwyżki, dodawali sobie godzin w grafiku, bez wiedzy i wbrew ustaleniom z pracodawcami, 2. Kucharz, który(usunięte przez administratora) 3. Kucharz, którego jak się mijało i niechcący dotknęło to robił aferę, że go to irytuje, choć w kuchni choćby nie wiem jaka dużą była takie sytuacje się zdarzają. Te, które zostaly zwolnione to: 1. Kucharz (usunięte przez administratora)(również firmowego) co niestety miało wpływ na funkcjonowanie kuchni, którego właściciele ratowali jak mogli, mimo strat jakie jego postępowanie przynosiło, 2. Osoba zmywająca, która nie chciała wykonywać prostych czynności zlecanych przez osoby zarządzające zmianą i niegrzecznie rozmawiała z obsługą i pracodawcami 3. Kelnerka, która pozwalała sobie na tyrady smsowe do pracodawców, była nieelastyczna jeśli chodzi o grafik, oczywiście w przypadku innych. I co zgłaszali Goście i obserwowala pozostala obsluga - nie była dla nich uprzejma, 4. Pizzer, który nie wywiązywał się ze swoich obowiązków i czynnie udzielał się na stronach(usunięte przez administratora) - co bardzo mogło zaważyć na reputacji restauracji. Nie ma się co dziwić, że te osoby wyładowują swoje frustracje z powodu utracenia dobrej i spokojnej pracy. Dziwie sie, ze wlasciciele nic nie zrobili z tymi komentarzami, bo zawsze warto poznać wersję obu stron. Odpowiadając na Pana pytanie. Starą gwardia się tu trzyma i nikt się nigdzie nie wybiera. A znam takich, którzy są dobrzy i chętnie by do nas dołączyli, tylko nie ma wolnych miejsc ;)
Piwnica Łódzka Sebastian Spychała
Łódź
Szef kuchni arogancki, chamski, praca na umowę zlecenie, rygor,stres. Nie polecam.
GMG Events Sp. z o.o.
Wrocław
Bonus w postaci jedzenia za które i tak musisz płacić raczej nie wyrównuje braku minimalnej krajowej
Kornel-Trybulec Sylwester
Mielec
Widzę, że bez zmian ciągle szukają nowego kucharza. Praca ze starymi babami, co pomiatają młodszym pracownikiem, wymagają dyspozycyjności nawet w czasie choroby, zastraszają młodszego pracownika bez doświadczenia, że jak nie przyjdzie się do pracy to szef zwolni. Właściciel cwaniak z układami, straszy, że wyśle opinie innym pracodawcom i nigdzie nie znajdę pracy, bo ma takie kontakty.
Hotel Trylogia Bożena Ładno
Zielonka
Praca za niewolniczą stawkę, brak zapewnienia uniformu i chęci jego kupienia przez pracodawcę, brak szatni, brak benefitów, na pierwszy rzut oka stosowane są mobbingujące praktyki, tragiczny kierownik recepcji hotelowej do tego cała firma to (usunięte przez administratora) co nie płacą za przepracowany dzień próbny. Ludzie bez haryzmy i grama honoru. Typowy JANUSZEX. Zgłoszone do PIP, US i prokuratury. Czekamy na pieniądze.
Zahir & Zahid Sp. z o.o.
Ostrów Wielkopolski
Widze ,że nie jedno miasto ma taki problem.. :/ Smutne. Bo są Dziewczyny ,które oddają całe serce tej pracy i są bardzo nie doceniane. Przez współpracownikow tak.. ale przez Firmę.. już niekoniecznie . Umowa zlecenie to widzę ,że u Nich już chyba standard. Znam Dziewczyne ,która w jednym z lokali pracuje od 2017 roku do dziś... Może nie zna angielskiego.. ale pomaga chłopakom we wszystkim.. nawet w prywatnych sprawach typu.. urzędy,lekarze . Gdzie nikt Jej za to nie płaci .. robi to z szacunku i dlatego ,że lubi i dogaduje się z współpracownikami.. szkoda ,że nie ma.kogos kto by zadbal o tak dobrych i oddanych.. wieloletnich pracowników.. bo takich mają naprawdę mało..
Ugotowany Leszek Krawczak
Bydgoszcz
Nie zgodzę się z tym, że od środka miejsce wygląda inaczej. Jest to wymagające miejsce bo właściciel jest równie wymagający. Właściciel oczekuje od swoich pracowników pewnego standardu, który jest mocno wygórowany. Pracowałem tam kilka lat i przyznam, że było czasami(usunięte przez administratora) ciężko, ale satysfakcja jaką dawały pochwały od zadowolonych klientów są bezcenne. Właściciel ma też ogromną wiedzę gastronomiczną którą przekazuje innym. Znam wiele przypadków gdzie kucharze którzy zanim zaczęli tutaj pracę byli przeciętni i przez większość swojej kariery klepali schabowe, a po kilkunastu miesiącach nauki w tym miejscu robili niesamowite rzeczy na talerzu. Nie jest to miejsce dla osób które chcą sobie spokojnie posiedzieć. Przyznam, że jest ciężko, ale ciężka praca popłaca. Co do odzieży się nie zgodzę. Mogłem sobie wybrać rozmiar nowej odzieży po czasie na inny rozmiar i nigdy z tym nie było problemów. Przerwy zawsze były i sam właściciel mocno tego pilnuje by każdy miał czas na odpoczynek i ciepły posiłek bo wie jaki kocioł czasami panuje. Nadgodziny w gastronomii były zawsze i wszędzie i kto decyduje się robić w tej branży to musi się z tym liczyć w innym wypadku pozostaje mu MC. Jeżeli ktoś jest tak wrażliwy w pracy na kuchni i na każde zwrócenie uwagi traktuje jako (usunięte przez administratora) to nie nadaje się do tej pracy. Nie znam restauracji w której szef kuchni bo błędzie kucharza klepie go po ramieniu i mówi "nie martw się następnym razem się uda". Jest to rodzinna firma i nie jest szokujące że pracują tam członkowie rodziny. Właściciel nie ma taryfy ulgowej dla rodziny. Każdy daje z siebie wszystko i dlatego to miejsce ma tak dobrą opinię. Szef jest jaki jest. Czasami go nienawidziłem jak był zły, ale jak był zadowolony z mojej pracy to dał to odczuć i to było naprawdę miłe i biegiem czasu jak już tam nie pracuję to myślę, że chciałbym być takim szefem jak on.
Barbara Mazurkiewicz Restauracja-Zajazd Hajduk Firma Handlowo-Usługowa
Opolnica
Andrzejki 2023 zorganizowane ubogo, brak napoi gazowanych nawet wody, niegazowana z kranu, dwa dzbanki soku na 15 osób, o łyżeczki i talerzyki trzeba było prosić obsługę, ciasta zabrakło w połowie imprezy, kącik kawowy bez ekspresu tylko woda podgrzewana. Ogólnie nie postarali się. Delikatnie mówiąc wiało dziadostwem i skapstwem DJ dawał radę
Dwór Bismarcka Grzegorz Loska
Mysłowice
Bardzo fajne miejsce, super klimat. Obsługa fantastyczna. Dziękuję Panu Grzegorzowi za profesjonalne podejście podczas ustaleń przyjęcia. Jedzenie bardzo dobre.
Ramzes
Mielno
Nie ma, gość wyzywa wszystkich jak leci, nie da się zrobić czegokolwiek tak, żeby mu pasowało. Nie ma co się z nim umawiać na pieniądze, bo i tak zapłaci tyle ile będzie mu się podobało. Czyli mi np. 5000 zł mniej niż było ustalone. Warunki do przetrwania sezonu: chyba lepiej byłoby spać na deptaku. Chciałbym, żeby ludzie czytali tę opinie i brali je pod uwagę. Ten lokal powinien zostać zamknięty.
Karaczi Kebab Jolanta Hussain
Rostarzewo
Rewolta żołątkowa ! Jestem przedstawicielem handlowym i czesto jem kebaby - tam tego kebabem nie mozna nazwac ! dobrze ze na Orlenach maja toalete bo nie wiem jakbym dal rade. NIE POLECAM !
Zamek Gniew Sp. z o.o.
Gniew
Proszę się nie nastawiać na skomplikowane pytania. Zazwyczaj są podstawowymi pytaniami, aby stwierdzić, czy osoba aplikująca na dane stanowisko, dysponuje jakimś doświadczeniem, czy jest chętna do samej pracy i wykaże jakieś zainteresowanie samodzielnym myśleniem na stanowisku pracy.
Koralowa Sp. z o.o.
Jaworze
Super miejsce przepiękne Z super atmosfera. Restauracja blisko tezni śliczna klimatyczna przyjazna dla dzieci i zwierząt. Przemiła obsługa szczególnie nowa Pani w rudych włosach z podejściem do dzieci. Poleciła nam pyszna sałatkę z hallumi. Pyszne ciasta i kawka oraz herbata zimowa. Polecam też napar z imbiru. I grzane winko Polecam każdemu ta miła atmosferę
U Jakuba J. Piotrowicz M. Piotrowicz i B. Piotrowicz sp.j.
Bielsko-Biała
Restauracja u Jakuba w Bielsku oferuje tak piękne dani, aż żal jeść. Wszystko z gustem i ze smakiem. Wystrój bardzo elegancki, a ceny przystępne. Każdy znajdzie coś dla siebie. Można milo spędzić czas. Polecam to miejsce.
Algard Piotr Pożak
Lublin
Daj spokój znajdź sobie normalną pracę, żeby tu wytrzymać trzeba być masochistą ,albo nie mieć innego wyboru.
Cafe Vienna Agata Wawoczny
Rybnik
Restauracja podaje klientom stary produkt dzień dwa dni przed koncem ważności. Oszczędność pracodawcy, uważajcie na tą restaurację, mało kto tam i tak chodzi.
Enveng Sp. z o.o.
Katowice będzin
Nie polecam, prezes Michał K. (dane do wyszukania za pomocą nipu spółki) notorycznie nie wypłaca wynagrodzeniach w swojej poprzedniej restauracji jaka była zdrowa krowa w Rybniku i obecnie w uczta w Rybniku, PIP potwierdził i prowadził sprawę wykroczeniową wobec prezesowi spółki. Na grupie Rybnik do znalezienia są informacje nt. tego pracodawcy zgłosiło sie około 15 osób poszkodowanych.
Kafej Sp. z o.o.
Katowice
U mnie identyczna sytuacja. Zadzwonił do mnie Pan i zaprosił mnie na rozmowę. Chyba wypadła pozytywnie, bo na koniec powiedziano mi, że przed zatrudnieniem przeprowadzają "dzień próbny" polegający na przyjściu na kilka godzin i zaprezentowaniu swoich umiejętności (oczywiście odpłatnie), i zapytano mnie, czy jestem zainteresowana, więc odpowiedziałam, że tak. Pan zapisał na moim CV notatkę "dzień próbny", miał zadzwonić i podać konkretny termin, no i to by było na tyle, do mnie też już nikt nigdy się nie odezwał, ani z terminem, ani z informacją, że nieaktualne. Także jeśli ktoś się zastanawia nad aplikowaniem to raczej odradzam, bo warunki naprawdę nic specjalnego, absolutne minimum, ktore musi być, bo takie jest prawo, a najwidoczniej jest duży problem z kontaktem i ogólnym "byciem fair" ze strony firmy.
Bar Rab Ryszard Bosak i Marian Jakubik sp.j.
Szczecin
Witam ludzie pracujący w takich oparach po 12ście godzin szczególnie w nocy to chyba przesada
Alma Verde Grzegorz Mosór
Kraków
Pracowalem w tej firmie jako kierowca. Ekipa zgrana, ale co poza tym. Wypłata bardzo marna. W porównaniu z innymi cateringami pieniądze za które nie da się wyżyć, a szkoda bi gdyby nie to, to firma by była pozytywnie oceniana.
F.p.h.u Vatom Tomasz Waluś
Bielsko-Biała
Niestety muszę dać negatywna opinię opinie dla firmy. Spowodowane jest to brakiem szacunku do klientów . Właścicielu drogi co siedzisz w kolibie . Nie jesteś pępkiem świata ,swoim agresywnym podejściem i zachowaniem nic nie zdziałasz jedynie możesz sobie zaszkodzić . My ludzie gór bywamy w wielu schroniskach i widzimy standardy takich miejsc. Niestety minąłeś się z powołaniem . Troszkę szacunku dla klientów póki jeszcze ich masz.
Ewa Nowicka Bar Minutka
Sandomierz
Zamówiłem kebab czekałem nie długo obsługa bardzo miła Bardzo nie dobry kebab mięso pokrajane w kostkę sosy nie dobre nie polecam drugi raz na kebab napewno nie wrócę bardzo mdły ten kebab
Karczma Polaniorka Roman Rzadkosz
Biały Dunajec
Cudowna atmosfera, przemili właściciele i obsługa a przede wszystkim przeeeepyszne jedzenie. Wszystko doprawione, pięknie podane. Polecam !
Zajazd We Młynie Joanna Kłosowska
Lubięcin
Dzwoniąc i chcąc zamówić pizze 4 tydzień z rzędu ( czy to piątek czy sobota) nie przyjmują zamówień bo każą dzwonić później i też nie przyjmują zamówień. Porażka. Nie polecam.
Mega-Sport Hurt-Detal Helena Nocoń Ale Szama Helena Nocoń Usługi Fryzjerskie Helena Nocoń
Kielce
Pracowałam kiedyś w Ale Szama. Masakra: to jakiś kierat ! Praca po 8-10 godzin bez rzadnej przerwy, non stop kontroling, (usunięte przez administratora) , wykorzystywanie. PiP i US powinien tam pójść na kontrolę , i wtedy by się działo dopiero .
Bar Apis Jerzy Bednarczuk
Lębork
Bardzo miła obsługa ,kameralna atmosfera,przepyszna pizza ,polecam serdecznie
Agencja Usługowo Rozrywkowa Ice Party Krzysztof Łagocki
Ruda Śląska
Firma nie wypłaca wynagrodzenia a samochód trzeba tankować ze swoich
Piekielna Kura Przemysław Biały
Lubin
Właściciel usuwa negatywne opinie - pozytywnych jak widać nie ma . (usunięte przez administratora), omijać szerokim łukiem. Praca po 13 godzin w milczeniu, brak umowy o pracę. Jednym słowem (usunięte przez administratora)
Ppuh La Primera Dariusz Szastok (La Primera - pizzeria)
Sosnowiec
Zamówiłem i dostałem placek pomalowany na pizzę , noż (usunięte przez administratora)mać nigdy więcej nic u was nie zamówię
Arbar Sp. z o.o.
Wrocław
(usunięte przez administratora) młodych ludzi. Zabawa w średniowiecze nie zrekompensuje wam żenujących fochów menadżera, kar, upokarzania i stawki poniżej najniższej. Narzucanie tracenia wolnego czasu na angażowanie się w organizowanie eventów za jakąś śmieszną premię bo bez robienia tego jesteś bezużyteczny. Nie polecam
Pizzeria Corleone Sławomir Ciaciek
Brzesko
Prostackie i chamskie zachowania dotyczą kogo? Pracodawcę czy pracowników, gdyż przeglądając opinie na google można łatwo wychwycić na przestrzeni ostatnich miesięcy obniżenie jakości pracowników tego miejsca.
Pod Prosiakiem Tychy (Restauracja Pod Prosiakiem Jolanta Jakubowska)
Tychy
Pracowałam i przede wszystkim chce zaznaczyć że panuje tam (usunięte przez administratora)i okropna atmosfera, kelnerki są nierówno traktowane a szefowa nie zna się na zarządzaniu ludźmi istna komuna Menadżerka porażka niesprawiedliwa patrzy tylko na swoje korzyści wkłada kwiatki do wazonów i ocenia tylko nawet nie wgłębiając się w człowieka, szefowa straszna nie wyrozumiała, nieuczciwa, co chwilę zmienia ekipę na sali jest nic tam nie działa jak powinno goście nie są obsługiwani jak powinni ponieważ jest tam brak organizacji kompletny i chaos dziwię się ze tam ludzie przychodzą jeszcze. Nie polecam tam pracy bo nie zagrzejesz długo miejsca i do domu będziesz przychodziła zdołowana tam panuje (usunięte przez administratora)i wyścig szczurów, zero szacunku do pracownika
Wojciech Goś Gold Car
Ostrów Wielkopolski
Pan bierze samochody i nie płaci za nie. Dodatkowo nie szanuje samochodów i je niszczy, taki świetny klient z Pana Wojtka. na dzisiaj zalega ponad 60,000.00 zł. Serdecznie polecamy współpracę z tym oszustem
Ar Bar Pub Sp. z o.o.
Wrocław
NIE POLECAM!!! Płacą poniżej minimalnej, słabe warunki i zarząd, który sam nie wie czego chce.
Maksmak Agnieszka Kuczyńska-Do
Warszawa
Burgery zimnie, odgżewaliśmy w mikrofali. Wszędzie piszą, że szybki dojazd a czekaliśmy ponad godzinę. Wszystkie opinie z pierwszych stron są same najlepsze bo pisane przez zesmoł baru. Poza tym nie da się dodać nowej opinie ???????? dobry cwańcyk !
Kawiarnia Beza Wioleta Patyk
Toruń
@Pracodawca Pani Wioletka Patyk właścicielka Bezy w Toruniu !Rzadko spotyka się taka osobę z pasją zakochaną w ludziach i w swojej kawiarni ❤️to nie tylko pasja to miłość❤️to w jaki sposób działa ta kawiarnia to zasługa Pani Wiolety i zespołu , którego zaraziła tą miłością .Zawsze na miejscu zawsze uśmiechnięta zawsze skora do pomocy !cudowny człowiek ❤️dziekujemy
Zajazd Harasówka Sp. z o.o.
Gniewkowo
Jedzenie bardzo słone...szef chyba ma problem ze smakiem! Zamówiliśmy danie z polędwicą, smakowo to wyglądało tak gdyby tam specjalie nawalili soli...piwko - ok, porcja lodów bardzo mała, nawet smieszna, napisali z owocami, ale owoców nie było... jedynie sernik dla dziecka był ok... ze słów dziecka =)
Wiking Restauracje Sp. z o.o.
Warszawa, Stanisława Moniuszki 1A
Praca jest tylko stacjonarnie w lokalizacjach na terenie Warszawy
Łukasz Adkonis
Bobięcino
(usunięte przez administratora) Instruktorzy i Kursanci bardzo źle traktowani - nieodpowiednio zarządzany (usunięte przez administratora) Ktoś powinien zrobić z tym porządek. @pracodawca
Restauracja U Przyjaciół Winiria Słodek
Sopot
Widzę, że nic się nie zmieniło od lat. Kiedyś ich znałam - prywatnie. Jeszcze za czasów, kiedy mieli bar a nie restaurację. Zawsze panował tam nieporządek. Były również notoryczne problemy z opłacaniem personelu.
Tom-As Grota Andrzej Sikorski
Szczytno
Pracodawcy niemili wulgarni i wyrachowani . Pracownicy nie maja nawet najniższej krajowej xd jak dla mnie żenada .
Zawiślański Paweł Bartex F.H.U.
Ulan-Majorat
Firma Zawiślański Paweł Bartex F.H.U.-Ulan-Majorat , nie stosuje się do ustawowej stawki minimalnej krajowej , zgłoszenie do KAS , lista płac z liczbą 8h/dobę gdzie rzeczywiście przepracowane godziny wynoszą średnio 18 godzin / dobę , na prośbę wypłacenia wynagrodzenia na konto bankowe usłyszałam że jest to nie możliwe , wyłącznie gotówka .
Pizzeria Italia Mariola Szachnowska
Siedlce
Toralnie nie polecam! Czekalismy 40 minut na pizze ktora nawet nie trafila do pieca a Pani wlascicielka na chec rezygnacji z zamowienia stwirdzila ze trzeba sie umawiać 15 min wczesniej przed przyjściem.... smiech na sali! Chyba czuja sie jedyma pizzeria w siedlcach
Sajgon Vu Anh Tuan
Płock
Nie wiem za co maja tam płacone, nie ogarniają nic, zamówienia myła, są nie miłe, opryskliwe, nie szanują klienta Porażka Ps. Właścicielu zmień personel bo ten puści Cię z dymem
Jaciow Dawid Pizzeria & Restauracja Długa 2
Wodzisław Śląski
Byłem stałym klientem ale dzisiaj się miarka przebrała Tragedia i zwykłe zdzierstwo. Odprawiałem urodziny córki umówiłem 1 animatora ( były 2 ) miał być koszt 200 było 300 Bez rewelacji Właścicielka swoje dziecko bez naszej wiedzy i zgody dała aby bawiło się na naszej imprezie Miał być szampan dla dzieci zwykły a podano z kawiorem za 60 złotych jakaś kpina Po zapłaceniu nagle nie dało się wydrukować rachunku Jestem stałym bywalcem tej restauracji ale tym razem to przesada moja noga tam więcej nie postanie Odradzam
Olio & Pomodoro Sp. z o.o.
Warszawa
To jakaś pomyłka.Jak to możliwe że klienci za te marketowe produkty płacą tyle pieniędzy.Tam nic nie jest prawdziwe,nie dotrzymują umów.Omijac z daleka jako pracownik i klient !
Mieszko Ledwos Oberża Sąsiadów
Kraków
Witam czy warto ubiegać się o stanowisko kucharza w tej firmie, czy nadal jest tak jak czytam w komentarzach ? Czy kucharz z doświadczeniem i pasją odnajdzie się w ten firmie ?
Cafe Molus
Toruń
Rozmowa odbywa się w ten sposób, że czeka się na szefową aż łaskawie zejdzie na dół, spóźniona nawet pół godziny, a umawiają się z człowiekiem na konkretną godzinę. To już świadczy o braku szacunku do osoby, która zjawia się na spotkanie oraz momentami marnowanie jej czasu, ponieważ rozmowa trwa często 15 min, a czekać na szefową musisz pół godziny lub godzinę.(usunięte przez administratora)
Food Societa Sp. z o.o.
Warszawa
Za kilka lat pracy żadnej premii, najniższa krajowa i dużo wymagań. (chociaż niby obiecali premii i podwyżki co pół roku pracy, za staż) Naprawdę lepiej się pracuje w innych gastro placówkach.
Przemysław Porąbka Bistro&Catering
Libertów
Praca w formie dostawcy do klientow. Auto w zlym stanie, felgi tak krzywe ze tylko czekac na flaka, zbieżność kol masakra. Co do pracodawcy, niestety w ogloszeniu o prace jak i w pierwszy dzien rozmow mowi co innego, a po tygodniu znow mowi co innego. O umowe najlepiej naciskac odrazu i caly czas, bo inaczej możesz sie nie doczekac.
Buon Cibo Łukasz Waluś Damian Walaszczyk s.c.
Chorzów
Nie zgodzę się z tą opinią. Jest to pracodawca który nie wypłaca wypłaty na czas
Shell Bar Urszula Sypiół
Olesno
Bylam pytać się o.prace ,wszystko ładnie tylko stawka przerażająco słaba jak na zadania które trzeba wykonać,zmiany są samodzielne czyli obsługa klienta kasa fiskalna jeszcze trzeba posprzątać i ugotować za 12zl na godzinę bez umowy bo kierowniczka twierdzi że ja nie stać ...szkoda zachodu ...
Łubu Dubu s.c.
Gorzów Wielkopolski
Szef ma straszne podejście do pracowników szczególnie do kelnerek które traktuje jak panienki z ulicy a jak któraś się odezwie to dostaje masę dodatkowych zadań do wykonania i jest ciągle poniżana. Nie życzę nikomu pracy w tym miejscu
Camelot Galeria-Kawiarnia Weronika Łodzińska-Duda
Kraków
Cześć, chce od siebie dodać, że jest wiele lepszych miejsc do pracy i polecam zastanowić się nad innym wyborem niż praca w camelot Lulu. Zespół był okej i poza tym nic więcej, nikt się nad tobą nie będzie użalać chciaż najwięcej użalania się nad soba można było usłyszeć na zmianach. Do pracy przychodziło się i od każdego można było posłuchać czemu chce się zwolnić albo że planuje zwolnienie co po prostu na resztę zmiany odbierało siły do pracy. Narzekania na menadżera, na inne osoby niby okej ale jednak było tego za dużo patrząc z dłuższej perspektywy. Na kuchni nie ma przelewek, moim zdaniem chcą brać młode osoby które będą po prostu (usunięte przez administratora) i nie narzekać. Presja telefonów czy da radę ktoś przyjść do pracy bo grafik się nie spina, narzekanie na brak wolnego i życia ze strony pracowników pracujących na pełen etat to też standard. Za pracę w święta nie było dodatków finansowych tak samo jak za pracę w sylwestra. Ma się zawsze swoich ludzi dla których do pracy chce się przychodzić i czasami zmiany były cudowne a czasami jak się widziało z kim ma się zmianę to odrazu nie chciało się przychodzić. Niestety wypłaty mocno nie na czas wywiązywali się z umowy natomiast raz wypłata 10 raz 20 średnio daje to opcje stabilnego utrzymania. Przerwa jest wtedy kiedy nie ma ruchu a jak ruch jest ciągle to przerwy nie ma.
Bar Kasia Joanna Wetta
Tczew
Witam, mąż i ja byliśmy jakieś dwa tygodnie temu na obiedzie w barze Kasia. Wracając z Gdańska zawsze zatrzymywaliśmy się żeby zjeść obiad. Byliśmy zadowoleni, ale teraz prawdziwa porażka, tak myślimy, że może zmienił się kucharz. Ja zamówiłam filet z dorsza a mąż gulasz, ryba nie była doprawiona, drzazgowata, no ogólnie nie do jedzenia, mąż gulasz miał chłodny i pełno tłustego. Już nie będę wchodzić w szczegóły, ale jak zwróciłam uwagę to Pani lekceważąco powiedziała że ryba taka jest, bo przecież jest mrożona, a tanio nie było, bo zapłaciliśmy prawie sto złotych (wiadomo ryby nie są tanie). Nasza noga już tam nie postanie. Nie polecam
Kasza I Pasza-Śniadania i Obiady Elżbieta Krupka
Wrocław
Atmosfera jest przyjemna, wszystko zależy tak naprawdę od dnia i ruchu, ale nawet w największym stresie wydawkowym kłótnie się rzadko zdarzają. Jestem zaskoczony czytając te wszystkie negatywne opinie, ponieważ te kilka dobrych miesięcy co tutaj pracuje wszystko jest ok i podane sytuacje nie zdarzają się.
Regalo Sp. z o.o.
Warszawa
Praca jak praca, nic specjalnego, pracowałam w 22/23. Czasami się spóźniali z wypłata ale wszystko do dogadania wcześniej. Neutral. Praca łatwa, dużo można robić w międzyczasie, wiec dla mnie studenta na +.
F Delicious Sp. z o.o.
Suchy Las
Nie polecam tego miejsca z całego serca. Mimo zmiany menagera mam wrażenie, że sytuacja się tylko bardziej zaogniła wśród pracowników. Wielu pracowników odeszło w bardzo bliskim czasie. Dodajmy do tego jeszcze występujący brak wypłacalności (szczególnie w dwóch kwestiach: nieopłacone fv i wielomiesięczna zwłoka w wypłaceniu service charge). Tak jak ktoś wspomniał 3 lata temu na miejscu pełno kierowników a robić nie ma komu. Sytuacja kuchnia-sala jest dużo lepsza niż sytuacja sala-menager, chociaż oczywiście na kuchni bywa różnie z obecnym szefem kuchni. Dopóki trzymacie się blisko menagera to będzie się wam żyło miło jeśli lubicie jak zrzucane są na was jego obowiązki.
Pphu Ventus Robert Grzyb
Lublin
Czy firma ventus zatrudnia osoby z grupą niepełnosprawności do mcdonaldsa jeśli tak to jak są tam traktowane?
Rukola Resto Bar Grzegorz Wieczerzak
Mielec
Za dni próbne nie otrzymałam wynagrodzenia . Warunki pracy średnie , trudny kontakt z szefem .
Sebab Kebab Beata Klimek
Świerklany Górne
Zamawiałam pierwszy raz i niestety porażka ,pizze pomylone,obsługa tragedia jak dzwoniłam że zaszła taka sytuacja to pani jeszcze próbowała wcisnąć mi że to moja winna. Żadnej skruchy .
Wanda Fidot Pizzeria Angelo
Głogówek
co sie stalo????????? picca w angelo zawsze byla mniejsza jak u konkurencji ale pyszna.......niestety zamuwilem dwie i kazda byla (usunięte przez administratora)sladowe ilosci sera ciasto suche jagby czerstwe dotego niedosolona wrecz mdła moze pracownicy po sobocie niedoszli do siebie albo cos sie stalo NAPRAWCIE TO BO SZKODA SOBIE TAK PSUC RENOMY ..............JESLI JESZCZE RAZ ZAMOWIE I BEDZIE TAKA JAKOSC TO Z ZALEM BEDE MOSIAL POSZUKAC INNEJ PICERI AAAAAAAAAA SZKODA BO WIELE LAT UWAZALEM ZE JESTSUPER ALBO PRZYNAJMNIEJ DOBRA TO CO DOSTALEM BYLO DNEM GORSZYM NIZ MROZONKA Z BIEDRONKI
U Senwickich Łukasz Senwicki
Gdynia
bar sam w sobie fajny, obsługa kiepska żeby nie powiedzieć że jak by za karę. jedzenie kiedyś było dobre teraz to można przyrównać do zrobionego na masz(usunięte przez administratora)
Ex Pro Szymon Bronik
Strzelce Opolskie
UWAGA (usunięte przez administratora) handluje na OLX odzieżą motocyklową, wysyła niewłaściwy/inny towar i po odebraniu zwrotu nie oddaje pieniędzy . Sprawa znalazła finał na policji i u rzecznika konsumentów.
Rafał Mucha Restauracja
Miechów
Włosy w jedzeniu w obu porcjach ale to nie nasze.i 15 min czekania na drinki.i mucha w drinku
PHU Przystań Marcelina Świrska
Lejno
Super firma fajne rzeczy sprzedaja AGD RTV Dom nowe i uzywane naprawde warto wpasc na Tartaczna 2D w Parczewie Goraco polecam
Widenka Ryszard
Ornontowice
Stary szef był alkoholikiem, poniżał i wyzywał. Szefowa jest również alkoholiczką i wcale nie lepsza od starego szefa – dno totalne, brudasy jakich mało. Na warsztacie bród, smród, tłuszcz którego nie można zmyć bo nie ma ciepłej wody. Stare, obślizgłe wędliny czy mięso zostaje „odświeżone” i przerobione na wędliny i szynki. Kontrole sanepidowskie dostają w łapę, aby kontrola przebiegła pomyślnie. Pan A poniża pracowników, obgaduje klientów którzy przychodzą na zakupy. Udaje człowieka którym wcale nie jest. Robi z siebie nowobogackiego, że niby zam do wszystkiego doszedł a prawda jest taka(usunięte przez administratora). To nie ludzie, to banda zarozumiałej (usunięte przez administratora) !!! odradzam prace w tym zakładzie czy sklepie.
P.P.H.U. Pizzeria Od Nowa Iwona Kolasa
Działdowo
Pizza w miarę ok. Ale czas oczekiwania czasami przekracza najśmielsze granicę czekać na zamówienie 2h...co to Warszawa? Obsługa fatalna. Przy zamówieniach telefonicznych są wręcz opryskliwi i wygląda to tak jakby pracowali za karę. Rozlaczanie podczas rozmowy kolejny problem. Żenada!!!
Marcin Kubicki Pizzeria Donatello
Gniezno
Pizza smakuje jak zapiekanka z taniej Budy , nie polecam bo nawet zwykła z serem jest śmierdząca bo czuć że piec ma tak dość że aż śmierdzi…
Bolat Kebab Gökhan Bolat
Kłobuck
Kebab naprawdę się poprawił jest bardzo dobry każdy składnik czuć warte swojej ceny bolat top1
Rybna Chata Jacek Skrucha
Lwówek Śląski
Miłe przytulne klimatyczne pomieszczeni zaoach drzewa naprawde cos pieknego, smaczne jedzenie (moje serce skradly pierogi)bardzo mila obsluga klienta Ciekawe menu. Gorąco polecam.
Piotr Krzyżak Pizzeria Colorata
Bielsko-Biała
Witam. Jesteśmy bardzo często w tym lokalu a raczej byliśmy. Dnia 06.10.2023 odwiedziliśmy lokal, wypić kawę może coś później zjeść. Pani Kelnerka która tego dnia była, bardzo często Nas obsługiwała. Wszystko w porządku. Do wczoraj. Usiedliśmy, podeszła Pani, zamówiłem dwie parzone kawy jak zawsze. Kawy podawane są w takich wysokich szklankach. Zawsze brakuje dwa lub trzy centymetry wody od góry szklanki. Po krótkim czasie Pani podała kawy. Bardzo Nas zdziwił fakt, że podane kawy różnią się czyli - jedna świeżo zalana z tym kożuchem kawy a druga jakby od rana, tylko odgrzana w mikrofali, bez kożucha, nawet porównując to kolor był jaśniejszy (taka lura). Poprosiłem Panią i pokazaliśmy różnicę i co Nam się nie podoba. Pani przyjęła, powiedziała, to zrobimy nową kawę. Po chwili została podana nowa kawa ale nie przez Panią która Nas obsługiwała tylko (tak się domyśliliśmy) przez osobę która robiła tą "lurę" ale mogli wszyscy zobaczyć jak Pani wyszła z drzwi z kawą, z jaką złością na twarzy, takim krokiem i tak podała na stół jakby mogła to by nią. rzuciła. Po prostu szok, jakie zobaczyliśmy zachowanie. Wstaliśmy i postanowiliśmy opuścić to miejsce. Powiedziałem dwa zdania co o tym myślę i będziemy z daleka omijać ten lokal. Pozdrawiam. Jeżeli prowadzi się taki lokal, to trzeba zwracać uwagę na wszystko, na drobiazgi, na szczegóły, bo są ludzie, którzy nie widzą nic lub nie chcą ale też są tacy co widzą więcej. Zachowanie tej Pani było nie do zaakceptowania.
Kucak Grzegorz Gołacki
Łódź
NIE POLECAM CZAS OCZEKIWANIA 25 MINUT PANI ZAJMUJE SIĘ SWOIMI PRYWATNYMI SPRAWAMI ZAMAWIASZ NA MIEJSCU I DOSTAJESZ MALUTKĄ PORCJE W PUDEŁECZKU NA WYNOS PO ZWRUCENIU UWAGI PANI STWIERDZIŁA ŻE MOŻE PRZEŁOŻYĆ NA TALEŻ PORCJE BEZ SURÓWKI JEŚLI CHCESZ MUSISZ DOPŁACIĆ NIE POLECAM!!!!!!! SĄ INNE CHIŃSKIE W POBLIŻU NIE DO PORUWNANIA PORAZ OSTATNI TAM BYLIŚMY I BĘDZIEMY ODRADZAĆ ZNAJOMYM
Bar Gastronomiczny Kogucik Elżbieta Błażejczyk
Jegłownik
Bar bardzo fajny, przemiłe dziewczyny na kuchni jaki na obsłudze. Szefostwo wspaniałe i w bardzo wyrozumiałe, z całego serca polecam.
Amrit Joy Sp. z o.o.
Warszawa
Witam pod żadnym pozorem nie polecam tego miejsca aby tam pracować nie szanuja ludzi krzyczą na ludzi ze wschodu np.ze zapomniala kucharka dopisać do listy kukurydze,bardzo zwlekaja z wyplaceniem kasy jednej dziewczynie są winni parę tysięcy ale co mercedesem trzeba jeździć, drugą osobą która jak nie ma chumoru to jest starsza pani która wogole ludzi nie szanuje jak człowiek chce swoje wynagrodzenie za pracę to potrafi rzucić pieniędzmi po biurku i do tego masz,pracownicy są bardzo wykorzystywani i taka moja dobra rada niech osoba przemyśli dwa razy czy chce tam pracować i być ponizana
Gabriel Zgórski Viva La Pizza
Lublin
Pani na zajęciach zawodowych(technik reklamy) kazała mi zanalizować tą pizzerie, katastrofa, nie wiem co tu robię i jak się tu znalazłam. Jedyne co wiem to, to że właściciel to (usunięte przez administratora) i płaci tylko 10 zł w dodatku jest gburem i notorycznym (usunięte przez administratora) ale za to miła obsługa.
Mellon House Sp. z o.o.
Ostrów Wielkopolski
@Pracodawca nie dają żadnej umowy, ciągle obiecują, że dadzą. Wypłaty dostaniesz tyle ile uda się wyprosić, lub nie zapłacą wcale
Wagon Smaków Katarzyna Tomczak
Solec Kujawski
Tak czułam że coś jest nie tak że wiecznie szukają do pracy. Ceny kosmos makaron ok 40 zł to sporo. I wypraszanie gości bo czas zamykać sprawiło że już tam ze znajomymi nie wrócimy
KMK Kamil Żuk
Gliwice
Naciągacz zdobywa zaufanie słabych ludzi którzy chcą żyć godnie obiecuje im współpracę namawiając ich na otworzenie firmy gdzie chce być współwłaścicielem oferując przy tym godne wynagrodzenie właścicielowi jeśli da mu wolna rękę jest to za każdym razem spisywane u notariusza czym pan Kamil Żuczek może się zajmować. Głównie zawsze chcę zarządzać pieniedzmi mieć dostęp do konta bankowego, zajmować się księgowością, zus, , urząd skarbowy, zatrudnianie pracowników,wypłaty itp.przy czym podrabia pisma sprzedaje fv na lewo . Jest sporo takich osób wykorzystanych przez Pana Kamila . Proszę uważać na tego człowieka. A jeśli ktoś potrzebuje pomocy prosze o kontakt ten człowiek musi wreszcie ponieść konsekwencje za to co robi ludziom. Crazylazy.82@gmail.com
North Fish (North Food Polska S.A.)
Kielce
Widzę, że w każdym mieście jest problem z kierownictwem i traktowaniem pracowników. Ta firma dobrego imienia nie ma i już nigdy nie będzie miała jak dalej będą działać w ten sposób i pomiatać ludźmi jak ścierkami.
Lunch Bar Bazzar-Cafe & Restaurant Restauracja Klonowy Ogród Krystyna Garasik
Szczecin
Jestem byłym pracownikiem tego (usunięte przez administratora) kierowniczka ma wszystko w (usunięte przez administratora) żądzi (usunięte przez administratora) stosująca (usunięte przez administratora) wobec pracowników nie umie gotować podaje jedzenie w brudnych garnkach i talerzach zatrudniają ludzi do pracy nie płacąc pieniędzy po jednym dniu wyrzucają i przyjmują nowych na zmywaku pracuje alkoholik jak się napije to wtedy zatrudniają ludzi żeby go zastąpić ogólnie (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) rozmrażanie stare jedzenie pierogi zamawiane i placki ziemniaczane (usunięte przez administratora)z firmy cateringowej ogólnie brud (usunięte przez administratora) lokal nadaje się do zamknięcia ludzie pamiętajcie się i tam nie jedzcie to grozi ciężkim zatruciem i choroba takim (usunięte przez administratora) przygotowane jest jedzenie wielokrotnie odgrzewane on
Pizzanova Sp. z o.o.
Łódź
pracowałem w tym miejscu przez dość długi czas, co mogę powiedzieć. Plusy: 1. Zespół. 2. Nikt cię nie przeszkadza. 3. Wypłaty są wypłacane w 100%. 4. Elastyczny grafik. Minusy: 1. Opóźnienia w wypłatach wynoszą około 10-15 dni, czasami nawet więcej. 2. To miejsce bardziej przypomina kebabownię. 3. Brudno. 4. Przestrzeń nie spełnia standardów sanitarystycznych w 99,9%. 5. Współpracownicy piją. 6. Administratorowi wszystko jedno, co się dzieje. 7. Nakładają na ciebie więcej obowiązków, niż powinieneś wykonywać. 8. Wynagrodzenie jest okropne, po prostu minimalne. Polecam pracę w tym miejscu tylko, jeśli chcesz spróbować swoich sił w branży gastronomicznej i pracy w tym sektorze. Nie zostawaj tu na stałe!
Grande Roma Maciej Cielemęcki
Jelenia Góra
NIE polecam. Beznadziejna, niemiła obsługa. Ponad godzinę czekania w środę - koniec września- po sezonie. Pizza słabiutka...
Bar Chata
Wejherowo
Państwo Sz. (usunięte przez administratora) którzy przez cały czas cwaniakują na podatkach i na zaniżaniu składek. Z moich informacji wynika że toczy się przeciwko nim obecnie postępowanie skarbowe także podejrzewam że w ciągu najbliższego roku urząd skarbowy bardzo mocno ich przemieli