Myślę, że zwykła zazdrość przemawia przez niektóre osoby. Po stracie pracy chcą odreagować, w pracy trzeba się starać!!!
Mobbing, zastraszanie, wyzysk i intrygi wewnątrz i międzydziałowe. Dobrze, że informują o tych darmowych wizytach u psychiatry, bo każdy kto tam pracuje kwalifikuje się do takich terapii. Za 1500 na rękę... Nie polecam. Praca z panią Mają (kierownictwo Frontu) to jakiś dramat. Nie ma nic gorszego niż praca z kierownikiem, który nie ma w ogóle kompetencji do wykonywanego zawodu i jest mitomanem. Dzięki nim nabawiłem się zapaleni mieszka włosowego, a parę osób z recepcji gronkowca.
Dla dobra psychicznego tych żenujących kuchcików, (głównie z "chemisu") niech się stamtąd wyniesie Platter bo biedactwa mają kompleksy.
Kiedyś tam pracowałem na zleceniu na kuchni. Nigdy nie zapomnę wrednej kucharki Renaty stara i z kompleksami. Dwóch kucharzy sflustrowanych życiem wzywało się psychicznie na młodych by odreagować swoją sytuację. Praca ciężka jak to na kuchni. Szef kuchni wporzadku. Bucher tez wporzadku pan Wojtek ogromną wiedzą i dobry człowiek. Generalnie pracowałem po 8zl za h jako małolat. Do gastronomi nigdy nie wrócę teraz zarabiam jako sorzedawca po ok 10 tysi na rękę. Conajwyzej mogę pójść tam na bruunich i popatrzeć jak wredna Renata klepie przy patelni dla mnie krewetki.
Tak dawno nikt nie pisał więc myślę, że tylko bardzo dobra praca jest przyczyna tej ciszy.
Może dlatego taka cisza bo spora część pracowników nie mówi i nie pisze po polsku,ciągłe braki kadrowe i dość kiepska atmosfera nie polecam.
Cześć, Zaproponowano mi rozmowę na stanowisku koordynatora bankietu. Czy ktoś pracował na podobnym stanowisku?
jeśli bankiety to nie polecam kierowniczka tego działu to osoba o bardzo niskiej kulturze osobistej
@Waldi czy pracujesz obecnie w Hotel Intercontinental? Co powiesz o warunkach pracy? Czy jesteś zadowolony z pracy? Obecnie firma poszukuje KIEROWNIKA ZMIANY RESTAURACJI. Z oferty pracy wynika, że zapewniają zatrudnienie w ramach umowy o pracę, prywatną opiekę medyczną, możliwość przystąpienia do programu sportowego oraz ubezpieczenia grupowego. Może ktoś jest zainteresowany takim stanowiskiem pracy?
(usunięte przez administratora)
Książęta z platera mają wygórowane oczekiwania nieadekwatne do możliwości hotelu często ilości pracowników z powodu niskich pensji.Ludzie co tam pracują są oderwani od rzeczywistości dziwne niezrozumiałe różne dziwne życzenia codziennie.
Książęta z platera mają wygórowane oczekiwania nieadekwatne do możliwości hotelu często ilości pracowników z powodu niskich pensji.Ludzie co tam pracują są oderwani od rzeczywistości dziwne niezrozumiałe różne dziwne życzenia codziennie.
Dla zdrowia psychicznego kucharzy z Intercontinetal niech się stamtąd wyniesie Platter bo biedactwa mają kompleksy.
Hotel poszukuje również Specjalisty ds. rezerwacji grupowych. Ktoś z Was pracował w tym dziale i mógłby powiedzieć coś więcej na temat pracy na tym stanowisku? Czego można spodziewać się po dostaniu tej pracy? W treści samej oferty pracy niestety nie ma zbyt wiele informacji na temat tego, co firma może zaoferować.
Witam mam pytanie czy ktos aplikowal na stanowisko pokojowki ? Jak wyglada taka praca w IC ? Czy sa wyplacalni ? Czy jest ciężko tak jak w innych działach czy da się wytrzymac? I jak warunki socjalne ? Dostałam propozycję pracy więc zastanawiam się nad tym miejscem. Proszę o odpowiedzi :)
A czy jakiś kelner może powiedzieć ile mniej więcej wychodzi dziennie z napiwków w tym hotelu ?
Obecnie firma prowadzi rekrutacje na kilka stanowisk. Zamierzacie w najbliższym czasie aplikować?
praca 5 lat i na zleceniu i na umowie - mobbing wyzysk niskie place, niestety cos jest w tych negatywnych opiniach....
Nie polecam pracy w Inter-continental, ludzie pracują tam max po 3 miesiące bo nie wytrzymują nerwowo, jest duży mobbing, rozmawiałem z pracownikami w innych strukturach to też nie są zadowoleni, kierownictwo to matoły które dopiero uczą się angielskiego, tylko po to aby na tym stanowisku móc rozmawiać z dyrektorem hotelu i wchodzić mu w pu.pkę. Oprócz marnej pensji, brak innych profitów. Mogę się założyć, że każdy kto popracuję tam jakiś okres i się zwolni lub jego zwolnią to będzie zniesmaczony tym wszystkim czego tam doświadczył, i z pewnością podzieli moją opinię. NIE POLECAM, wszyscy którzy piszą, że jest tam ok, to z pewnością podstawione osoby.
co do kuchni to kolego jednak z tego co widzę w Warszawie u nich poszukiwany jest teraz kucharz, ale wiadomo że wymagania kosmiczne - tu trzeba artystów patelni
Pracuję w tym hotelu prawie dwa lata jako kelnerka i jestem zadowolona, bo atmosfera jest świetna. Można się ze sobą dogadać. Może kierownictwo czasem za bardzo naciska, ale od momentu kiedy się zatrudniłam dużo się zmieniło. Szefowie są przyjaźniej nastawieni, a zarobić też można. Faktem jest, że pracownicy na umowę zlecenie mogą nawet wyciągnąć 2000zł miesięcznie, ale to kosztem zdrowia. Pracowników zawsze potrzebują. Wystarczy poszukać ogłoszeń. Kelnerzy, kucharze, recepcjoniści... są nadal mile widziani. Ale trzeba mieć trochę pojęcia o pracy, trzeba być przygotowanym na wymagania oraz stres. Praca w IC jest ciężka. Na każdym dziale.
No powiem że troche tu pracuje i pensje sporo sie podniosły widać że hotel przejrzał na oczy i widzi że nie liczą się żadne stafy szampany itp. i inne dziwne promocje tylko realne pieniądze do reki
slowa, ktore uslyszalem.." wiedza i doswiadczenie sie TU nie licza"..mowia chyba wszystko ;)
Pracowałam w Intercontinentalu przez 2 dni na kuchni. jednego dnia 12 godz, drugiego 13. Przelew na konto: 105zl. Umowa zlecenie.
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w Hotel Intercontinental?
Zobacz opinie na temat firmy Hotel Intercontinental tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 32.
-
Jakie są opinie pracowników o pracy w Hotel Intercontinental?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 24, z czego 0 to opinie pozytywne, 18 to opinie negatywne, a 6 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!