Pilkington Polska

Kraków

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 219 ocen.

Opinie o Pilkington Polska

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pilkington Polska

cichy

Dyrektor tyran trzyma wszystkich kierowników i mistrzów krótko!Wszystko ma być tak jak on chce i nie uznaje sprzeciwu.Wyobrazacie sobie pomijanie drogi służbowej przez dyrektora?Zamiast siedzieć w biurze i (usunięte przez administratora) w stolek bo od tego ma ludzi to despota chodzi po hali i tylko szuka potencjalnej ofiary zeby za cos zganic albo co gorsza uciac kawalek Twojej i tak malej premi.

Okki

1. Praca BARDZO CIEZKA pracujesz za 5. W sezonie na hali jest jak w piecu + jesteś ubrany w odzież BHP która grzeje... 2. Linia nie może stać. Dla Frankowiczów w tej firmie najważniejsze jest aby linia nie stała choć bym nie wiem co bo premia musi być. 3 W lecie praca po dwanaście godzin ponieważ zaczynają się urlopy 4. Pracowałem na produkcji ale jak widziałem co się dzieje na spedycji to stwierdziłem że nawet nie mam żle gdyż tam to sie odbywa przepiekny cyrk każdego dnia. CIAGLE NADGODZINY w sezonie 2 zmiany po 12h. Wiecznie bieganie za szybami bo produkowane są one z opóźnieniem ledwo "wyschna" i juz trzeba je ładować na auto. Wieczny brak miejsca. Miejsce na hali jest tylko dla produkcji spedycja dla "dyrektora" jest niczym. W ogóle go nie interesuje co się tam dzieje (chyba że coś za walą to wtedy tak) chłopaki maja tam przerąbane tym bardzie że o ile szyba przed zespoleniem jest lekka to juz po waży dwa razy tyle A że dużo ich odpada i chłopaki tam muszą wiecznie za nimi biegać i DŹWIGAĆ a to nie jest cegła czy sklejka tylko szyba. W dodatku kierowcy którzy ich irytują niesamowicie. Przewoźnikiem jest rodzinna "firma" a więc mają się z kim użerać. Ogólnie jeżeli trafisz na spedycje to współczuje... W dodatku kierownik spedycji o nadgodzinach jeżeli masz na 3 zmianę informuje cie o np. o godz 16. I masz przyjść na 20 albo 18. 5. I nowa największa patologia w tej firmie "dofinansowania" nalezą się tylko nowym pracownikom. Skutkuje to tym że starzy z kilku letnim doświadczeniem zarabiają mniej od nowego. A obowiązków oczywiście 5x więcej. Szczerze nie polecam mam nadzieję że w końcu sie ktoś za tą firme weźmie albo pracownicy zastrajkują i może wtedy przejrzą na oczy.

panorama info
@Okki 11.02.2018 02:42

ktoś pisze o podwyżkach .... zalezne sa od dwóch czynników , stażu i umiejetnosci pracy na 2 albo 3 stanowiskach (nie pamietamna ilu.). najgorsze jest to ze szkolenie na nastepne stanowisko jest celowo blokowane przez kierownictwo firmy i tym sposobem tyrasz iles tam la za 14 pln brutto.

Alicja

@lol nie rozumiem Twojego komentarza. Jak masz jakieś doświadczenia związane z pracą w firmie Pilkington Polska to może podzielisz się nimi na forum, by każdy z nas wiedział co o niej sądzisz.

prawda
@Alicja 26.01.2018 15:22

od razu widać,że jesteś podstawiona

Alicja

@Parkinson Kraków Wrocław czyli uważasz, że dostałeś wypowiedzi tylko ze względu na Twoje zwolnienie lekarskie? Może coś wcześniej poszło nie tak i to był powód Twojego zwolnienia? A na ile godzin pracy przypada te 15 minut przerwy? @Edyta wspomina o podwyżkach. Czyli te 60 groszy jest dodawane, aż dojdzie do 2800 zł netto wynagrodzenia miesięcznego?

lol
@Alicja 15.12.2017 10:51

raz dwa

krak

Wiadomo coś o warunkach szkodliwych? Z tego co tu czytam każdy pisze o zarobkach a jak wygląda BHP w zakładzie nosi się maski podczas pracy? w koncu jest to pył szklany i z tego co pamietam azbest

Parkinson Kraków Wrocław
@krak 29.10.2017 10:05

BHP-owiec jest tylko po to, żeby był. Wiele, naprawdę wiele zasad bhp jest w Parkinsonie nie przestrzeganych i tego nie przeskoczysz (co jest zgodne z kodeksem pracy niestety). Masek nie ma, natomiast jest obowiązek noszenia idiotycznych okularów, ochraniaczy przedramion, kasków w miejscach, gdzie zagrożenie zwyczajnie nie ma żadnego.

Parkinson Kraków Wrocław

Pracowałem na myjce w Parkinsonie w oddziale krakowskim i wrocławskim. Atmosfera w pracy różna - Kraków to ciągłe poganianie pracownika, krótka 15-minutowa przerwa na załatwienie swoich potrzeb, kawę, posiłek i papierosa (trochę mało, co?), z linii produkcyjnej nie możesz zejść, bo inni nie zarobią i przede wszystkim firma, o czym mistrz i kierownik nie pozwolą Ci zapomnieć. Większość pracowników widzi tylko 500 metrów normy na monitorach i nic więcej (bardzo przykry obraz). Natomiast we Wrocławiu atmosfera w zakładzie jest dobra, ludzie są wyrozumiali, koleżeńscy, przerwy wystarczająco długie, no ale chyba to już się powoli kończy, odkąd dyrektorem oddziału został gość, który chce wdrożyć chore zwyczaje z Krakowa. Pracowałem dla tej firmy 8 miesięcy do wczoraj, dostałem wypowiedzenie z dnia nadzień, bez żadnego ostrzeżenia (jednym argumentem kierownika był "były dwa dni l4". Jednostka się nie liczy, jedynie zysk). W jedynym i w drugim (pewnie i w każdym innym) oddziale naczelną zasadą wydaję się być hasło "LINIA NIE MOŻE STAĆ", co jest po prostu przykre i obrazuje podejście pracodawcy do pracownika. Pieniądze zawsze były na czas, różne dodatki, tego nie można im odebrać. Jeżeli szukasz pracy na kilka miesięcy, to spoko - zarobisz ~2500 zł na ręke/miesiąc. Jeżeli szukasz pracy na stałe to przygotuj się, że maksymalną stawkę osiągniesz po 4 latach i koniec (średnio, ludzie pracujący 10 lat i więcej i zarabiają jakieś 2800 netto). Chory 3- zmianowy system pracy (przez jeden tydzień prowadzisz nocny tryb życia, co niestety jeszcze w naszym kraju jest dopuszczalne), kiedy wchodzi system 4-brygadowy, harujesz w soboty, niedziele, kiedy oni w biurze siedzą od poniedziałku do piątku od 8 do 16. Pilkington to wielka, globalna firma, ale Ty będziesz dla nich tylko nic nie znaczącym robolem, którego w każdym momencie można łatwo zastąpić, i nie ważne, czy pracujesz dla nich 1, 5, 10 lat. Przykre jest to, że "góra" nie potrafi połączyć faktu strat w zakładzie z niezadowoleniem pracowników. Na pytanie adresowane do kolegi z kilkunastoletnim stażem w parkinsonie "na którą zmianę najbardziej lubisz przychodzić do pracy", odpowiedział "na żadną, przychodzę, bo muszę zarabiać na utrzymanie rodziny".

Doorwe

Ile oni płacą ? 14 brutto za godzinne plus do 60% premii podstawowej ?? bo z komentarzy i ogłoszenia na stronie tyle wywnioskowałem + dochodzą dodatki za prace nocna tak ? czyli za miesiąc bez nadgodzin da się zarobić 2.5-3tys na rękę? lepiej wybrać tą firmę czy oknoplast?

Edyta
@Bogdan 01.11.2017 12:26

W Chmielowie szukają non-stop

cichy
@Doorwe 15.09.2017 19:23

2500-3000 zł zarabia pracownik z kilkuletnim stażem. młody bez dodatku za dojazdy lub za wynajem mieszkania zarobi maks do 2500 bez nadgodzin.

Seba

Witam. A jak wygląda to na stanowisku krajacza szkła? Robiłem za granicą jako właśnie Glass cutter w podobnej firmie i nie było źle a jak w Pilkington? Może ktoś coś powiedzieć?

Edyta
@Seba 27.10.2017 12:47

Płacą na poczętku najnższą krajową w Chmielowie. Po 3 miesiącach 60gr więcej za godzinę. Dodatki za pracę nocną są i za święta. Za 10 dniowy urlop też jest więcej pieniędzy. Premia co 3 miesiące.

Alicja

Ostatnio pojawiło się tutaj bardzo dużo zapytań o pracę w Pilkington Polska. Ja niestety nie jestem w stanie odpowiedzieć na te wszystkie pytania. Czemu żaden pracownik firmy nie chce się wypowiedzieć i powiedzieć coś na temat firmy tym wszystkim użytkownikom?

Nowicjusz

Witam chcialbym sie przyjac do pracy w firmie Piklington oddzial Bydgoszcz. Jakie sa tam u was warunki pracy ,jaka atmosfera na zakladzie system 4bryg. Tzw ruch ciagly ?, Czy tylko 3 zmianowy normalny . Ile placa . Prosze o szczera odpowiedz bo chce zlozyc cv wiec jesli jest cos nie tak to szkoda mojego czasu .

Młodzik

Czy słyszał ktoś o pracy w firmie? Nie widziałem nowych ofert ale może? Wiem, że Pilkington Polska ma opinię dobrej firmy zresztą tak mało piszecie na forum bo jest dobrze?

Alicja

Są na forum kierowcy lidla lub ich znajomi, którzy wiedzą do jakiej firmy ma się zgłosić @Lukaty w sprawie zatrudnienia? A czy ktoś ostatnio był na rozmowie w Pilkington Polska i może podzielić się swoimi wrażeniami?

Lukaty

Szukam pracy jako kierowca w lidlu.Gliwice/Będzin.ma ktoś wiedzę jakie firmy rozwoza towar z powyższych miast?

Maciek

Jaka jest przyczyna, że tak mało ostatnio piszecie? Czyżby wakacje wyciągnęły niektórych od kompa? Jak leci w firmie? Pracowałem w firmie i miło wspominam czas, dlatego czasami dopytuję co słychać teraz?

Malwina

Pilkington Polska to spoko firma bez jakiegoś szału robi swoje.

Łukasz

Witam. Na jakie zarobki mozna liczyc aktualnie na stanowisku operator maszyny ? Prosze o szczerosc. Dzieki. Pozdro

kalafior
@Łukasz 27.07.2017 16:38

z 1800

Młodziak

Pilkington to fajna firma, mają niezłe wynagrodzenie z różnymi pochodnymi fajnie.

babeczka

a jak wyglada praca dla kobiet

Pracownik

@stary Nie ma się z czego śmiać. Pilkington ma dużo różnych dodatków dla pracowników na co w innych firmach narzekają.

Młodzik

@Gal anonim Widzę, że sporo dodatków można w firmie dostać, super.

stary
@Młodzik 13.07.2017 13:35

cha cha cha ..........

stary
@Młodzik 13.07.2017 13:35

cha cha cha ..........

Gal anonim

Firma daje co miesiąc do 10% premii (uzależniona od obrotu firmy w danym miesiącu) W ramach zakładowego funduszu świadczeń socjalnych: 1. możliwość udziału w imprezach sportowych oraz kulturalno- oświatowych, coroczne dofinansowanie do indywidualnego wypoczynku (tzw. „wczasy pod gruszą”), świadczenia świąteczne i rzeczowe, karty Multisport, zapomogi losowe i pożyczki na cele remontowe lub budowlane, 2. Udział w programach prozdrowotnych – np. coroczne szczepienia przeciw grypie finansowane przez pracodawcę, 3. Możliwość udziału w różnych programach i projektach prowadzonych przez pracodawcę, 4. Przystąpienie do pracowniczego programu inwestycyjnego, 5. Możliwość przystąpienia do kasy zapomogowo-pożyczkowej w dowolnym momencie zatrudnienia. Składka miesięczna wynosi 2% wynagrodzenia zasadniczego brutto, a o pożyczkę możesz się ubiegać już po potrąceniu 3-ciej składki, 6. Jeżeli nie posiadasz ubezpieczenia na życie, proponujemy Ci przystąpienie do pracowniczego ubezpieczenia grupowego, 7. Możliwość dofinansowania dodatkowego kształcenia (szkolenia/studia), 8. Podnoszenie Twoich kwalifikacji oraz pakiet szkoleń.

Młodzik

Czy Pilkington Polska ma jakieś nowe oferty pracy dla osoby na stanowisko technika utrzymania ruchu? Słyszałem sporo dobrego o firmie i mam zamiar aplikować. Czy mógłby ktoś napisać kilka informacji o firmie? Jak się pracuje? Czy są jakieś dodatki typu socja?

Ktoś

A jak wygląda praca w obsłudze klienta niemieckiego? Jakich zarobków można się spodziewać, jaka jest tam atmosfera pracy? Spełniam wszystkie kryteria, mam doświadczenie.

Alicja

@KJ jeżeli chodzi o zarobki to z pewnością dowiesz się wszystkiego podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Kto na tę chwilę może pomóc użytkownikowi @KJ dowiedzieć się więcej na temat pracy na stanowisku Kontrolera Jakości? Jak wygląda przykładowy dzień pracy na tym stanowisku?

KJ

Witam, Chciałem zapytać jak wygląda praca Kontrolera Jakości w Pilkingtonie IGP w Krakowie ? I jakich zarobków można się spodziewać na tym stanowisku ?

Maniek

Pilkington Polska to świetna firma, producent bardzo specjalistycznego szkła. Jeśli dla kogoś jest to nic nie znaczące to z całą pewnością może szukać innej pracy.! Myślę, że w każdej firmie są osoby którym się coś nie podoba zawsze mają jakieś ale.

clock

obecnie na start 13 pln jak sie sprawdzisz po 3 miesiacach dostajesz 13,80 chyba. do tego co miesiac niezaleznie od zajmowanego stanowiska (pisze o produkcji) masz premie produkcyjna . kazde stanowisko ma inne przelicznik premi, (chodzi o odpowiedzialnosc i wysiłek fizyczny) chyba na prasie co wkleja ramki ma najwiecej, potem myjkowy, dalej zgaduje ze gietarkowy i tiokolarze. butylarz na samym koncu razem ze skoczkiem. zarobki minimum 2500 na reke. + nadgodziny liczone w +50%, soboty setki ale w pierwszej kolejnosci staraja ci sie je oddac dniem wolnym. w sezonie jest taki nawał pracy ze nie maja ci kiedy oddac i setki wyplacaja po okresie rozliczeniowym czyli po chyba 3 miesiacach. robota na 3 zmiany, regulami pracy i odstepy w przerwie miedzy praca przestrzegane na maxa. jednak moze ci sie trafic tydzien na 3 zmiane czyli na 22 do 6. konczysz w sobote o 6 rano i kiero moze wstawic cie na poniedzialek na 6 rano. nie idzie tak szybko sie przestawic w rezultacie spisz pare godzin. chyba ze porządny alko reset. najczęściej przyjmują na produkcje i spedycje. klimat w pracy zalezy od oddziału i ludzi ktorzy w nim pracują.

Alicja

@Maja, na stronie internetowej Pilkington Polska możesz znaleźć aktualne oferty pracy: http://www.pilkington.com/pl-pl/pl/o-firmie/kariera/oferty-pracy

Maja

Czy sa przyjecia do biura? ?

Alicja

@olo w komentarzu wspominasz między innymi o nieprzyjemnej atmosferze, która panuje w firmie. W jakim konkretnie dziale? Dlaczego uważasz, że atmosfera jest negatywna?

Alicja

@Janek opisujesz warunki pracy na jakim stanowisku? Należy pamiętać, że warunki mogą się od siebie różnić, w zależności od stanowiska.

olo
@Alicja 26.04.2017 08:49

Alicja ty chyba nie masz pojęcia oczym piszesz ,albo tak też tobie kazali pisać . Jakie są różnice w warunkach pracy na danym stanowisku ,gdzie można sobie usiąśc i posiedzieć tak żeby mistrz albo kierownik się nie przyczepił ? To co obiecujecie na rozmowie nie jest do końca prawdą .Kasa może i jest ok. ale atmosfera w zakładzie jest na dnie .Firma nic nie daje dodatkowego oprócz pracy w wolnym czasie czyli dużo przymusowych nadgodzin - oczywiście płatnych (ale czy chętnych?) .I wiele by można było pisać ale nie oto przecież chodzi .Pracujemy bo potrzebujemy pieniędzy a ta firma jest jakąs formą utrzymania ale też nie jedyną w Krakowie . Pozdrawiam

Janek

Jestem doświadczonym pracownikiem i byłem na rozmowie. Myślę że proponowali dobrą stawkę ale mocno kierownik podkreślał i dał do zrozumienia o tym że jedyny czas na zaczerpnięte oddechu to 15 min przerwy. I nikt nie gwarantuje umowy na czas nieokreślony co też jest sporym minusem. Dodatki za dojazdy czy mieszkania tylko na rok. Co do atmosfery na zakładzie to jak na masówce czyli kiepsko. Liczę że może ktoś napisze z pracowników coś więcej który widział na własne oczy jak jest i co jest. Pozdro

Alicja

@taki jeden i jak? Byłeś na rozmowie kwalifikacyjnej, o której wspominałeś? Jeżeli tak, to jak przebiegła? Może miałbyś jakieś rady dla przyszłych kandydatów. @Jerzyk to bardzo dobrze, że jesteś zadowolony z pracy w Pilkington Polska. Wspominasz, że w firmie są perspektywy dalszego rozwoju. Takie rzeczy się bardzo ceni! Możesz powiedzieć coś więcej w tym temacie? @olek, nie zgadzasz się z wypowiedzią @Jerzyk? Masz odmienne zdanie? Czekamy na Twoją opinię.

Andrzej
@Alicja 24.04.2017 09:53

Jerzyk pracuje jako kierownik tak że co miał napisać....

Jerzyk

Pilkington Polska to bardzo udana firma, maja perspektywy dalszego rozwoju.

taki jeden

chodzi mi o operatora maszyn, możliwe jest to, że można zarobić ponad 3000 netto z podstawą, premią i 100% płatnym sobotami?

Alicja

@taki jeden, o jakie stanowisko pytasz?

taki jeden

ile tam można zarobić, jaką stawkę oferują nowym? dzwonili do mnie, umówiłem się wstępnie na rozmowę kwalifikacyjną

Alicja

Jaka wygląda ścieżka rozwoju pracownika w Pilkington Polska?

Iza

Pilkington Polska to producent szkła architektonicznego, należący do NSG Group.Ich misją jest być światowym liderem w dziedzinie innowacyjnych rozwiązań ze szkła o wysokiej wydajności.

Alicja

@Nunus ostatnio pojawiła się nowa oferta pracy na stanowisko SPECJALISTA DS. PERSONALNO-ADMINISTRACYJNYCH właśnie w Szczecinie. Zamierzacie aplikować?

Nunus

Czy Pilkington ma nowe oferty? Bardzo chętnie podjąłbym pracę w rejonie Szczecina a o firmie mam dobre zdanie. Myślę, że to firma z perspektywami, kolejny atut.

Abc
@Nunus 24.02.2017 09:54

Ha ha z perspektywami , właśnie dostałem wypłatę 2200 zł. za miesiąc z premią

Martusia

Praca ciężka tylko szkoda, że nikt nie dodał o dobrych zarobkach. Jeśli ktoś chce zarabiać w euro musi jechać do Niemiec. Firma świetna, z wypracowaną pozycją na rynku międzynarodowym to powód do dumy .

były pracownik

Pracownicy po 10 Latach zwalniaja sie brach chetnych do pracy za takie pieniadze. Zatrudniaja Ukrainców bo polak nie bedzie dymał za taka kase

Optimus

Praca jest dość ciężka za średnie pieniądze,z czasem podnoszą stawki ale nawet osiągając najwyższy poziom jest to bez nadgodzin max 3000 netto o ile wyrobisz premię z czym jest coraz ciężej przez panujący [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jest to praca dla naprawdę silnych mężczyzn zarówno fizycznie jak i psychicznie,słabe jednostki są dość szybko zajechane więc jeśli nie czujesz się mocnym nie polecam.Atmosfera na zakładzie coraz gorsza czego przykładem jest wczorajsze zwolnienie się jednego z najlepszych pracowników(moim zdaniem) i jeszcze dwóch bardzo doświadczonych.Ogólnie firma na dość dobrym poziomie,jest socjal i wypłaty zawsze na czas ale nie jest to praca na lata bo zdrowie po prostu nie pozwoli.

Dudu
@Optimus 28.01.2017 19:23

Te Optimus kogo wyje...

Marianek

Powiem wam prawdę. Praca jest bardzo ciężka, trzeba pracować jak 5 osób będąc tylko jedną. Bardzo wysoko są stawiane wyniki, tzn odział w Krakowie ma największą jakość wykonania w Europie ( jest w pierwszej 3). Niestety w Niemczech ta jakość jest hem daleko za nami ale tam przynajmniej człowiek zarobi minimum 4x Tyle co w Polsce. Co z tego że jakość "Firmy" jest wysoka jak płaca w Polsce powinna sięgać 3000-6000 na rękę na pracownika tak jak to jest u naszych sąsiadów Niemców 1700€. Jeżeli chcesz wolny weekend nie napalaj się tak, bo w piątek pod wieczór się dowiesz że przychodzisz w sobotę na 6 rano a jak odmówisz to usłyszysz " Takie sprawy się zgłasza wcześniej " . I tym samym sobie minusujesz, co za tym idzie przy pierwszej lepszej okazji Dadzą Ci do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zmianę a są 3 (6-14.14-22,22-6) i do tego cztery brygady . Najwięcej na linii zarabia Ramkowy który wbrew pozorom ma najmniej ciężką pracę bo musi tylko dopilnować tego aby szyba nie była brudna (jak wyjdzie od myjkowego) nałożyć ramkę i nakleić naklejkę. Jeżeli zaś szyba jest brudna to się drze na myjkowego że ma ją wziąć i jeszcze raz umyć. Na giętarce jest całkiem całkiem ale jak się maszyna sprzed 20 lat zepsuje to będzie to Twoja wina i nikt z z Lini nie przyjdzie i Ci pomoże tylko będzie patrzeć co ty zrobisz i jeszcze Cię będzie obgadywać. Pan Kierownik wydaje się sympatyczny, i dobrze bo tylko się wydaję a tak na prawdę jest to osoba strasznie fałszywa która przy najmniejszej sytuacji chce Cię wywalić i zatrudnić nowe osoby bo jest "miła atmosfera w pracy" . Więcej nie napiszę resztę musicie sobie dopowiedzieć.

Marianek
@Mk1052 28.03.2017 09:00

Każdy jest Operatorem Maszyn, tylko zależy gdzie Cię dadzą czy na giętarkę, myjkę, butylarkę, ramki ( na to nie licz) lub końcówka ... Wszyscy pracownicy to Operatorzy Maszyn Przetwórstwa Szkła. I każdy ma Ciężko tylko ramkowy ma najmniej wymagającą prace ale tam trafiają tylko Ci co długo robią i się na tym znają.

Ccc
@Marianek 28.01.2017 05:51

Zapraszam zatem na ramki. Szybko się prawdy dowiesz!!!!!

Młodzik

Ciesze się gdyż mam pracę w IGP , całkiem dobre warunki . Umowa podpisana , jedynie kasa mogłaby być troszkę wyższa ale powiedziano mi, że po okresie próbnym z pewnością będzie więcej. Może jak popracuję uda mi sie wyjechać do Norwegii. To jest bardzo ważne dla mnie.

Hugo

W oknoplascie myjkowy ma lekko 3 tys bez nadgodzin.

krak

Zrezygnowałem po jednym dniu. Pracowałem w podobnej firmie za granicą i mogę powiedzieć że Pilkington Kraków chyba zbiera wszystkie stare, wycofane maszyny z Europy. Nadmierna eksploatacja pracowników przez ciągłe podnoszenie i ściąganie szkła - brak automatyzacji, maszyny z przypadku. Dojazd marny, bez swojego auta nie ma co tam się wybierać, do tego korki na Półłanki. Kasa marna. Umowy przez Pilkingtona (nie wiem jak przez agencje) kończą się tuż przed zimą i wtedy większość obsady wylatuje, od wiosny zatrudniają od nowa. Ogólnie szkoda czasu, zdrowia, nerwów.

Krakowiak

Słowa samego prezesika na zebraniu "w tym roku zwolniło się 130 osób zatrudnionych , musimy się zastanowić dlaczego?" haha Więc jeśli ktoś się zastanawia czy aplikować do tej firmy ta statystyka jest wystarczająca Kasa słaba, premie także, chodzisz ubrany jak rycerz cały czas w okularach i kasku trzeba być ostrożnym aby nie wyglądać jak Popek po skaryfikacji albo po prostu być o głowe krótszym przez swoją nieostrożność, kogoś innego lub po prostu awarii urządzenia lub np pęknięcia szyby na podnośniku. 3 zmiany, brak parkingu... aaa i aby dostać chyba 250zł brutto za paliwo trzeba mieć powyżej 19km dojazdu 500zł brutto jeśli dojazd jest pow 30km do roku pracy Ogólnie bardzo NIE POLECAM!!!

Geed

Mam 16 lat stażu na hurtowni. Mniej więcej ile tam u was szlo by zarobić?

Zostaw opinię o Pilkington Polska - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pilkington Polska