Pilkington Polska

Kraków

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 235 ocen.

Pilkington Polska
3 235 6 1

Opinie o Pilkington Polska

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Stary praciwnik

Wszystko było dobrze dopóki bydło ukraińskie nie zjechało.chcieli zrobić tania siłę roboczą z Ukraińców?no cóż kurw.. nie wyszło.disc że kocmouchy dostają dodatki do mieszkania jedzenia i (usunięte przez administratora) wie co jeszcze to (usunięte przez administratora) siedem dni w tygodniu a robią mniej niż kiedyś Polacy w pięć dni jak jeszcze dali zarobić.600zl dodatku mieszkaniowego?we czwórkę wynajmują mieszkanie za 2500zl i mieszkają za darmo lepiej niż nie jeden polak. zaraz ich limuzyna zaczną wozić żeby sie czasem nie zwolnili.jak nie wróci tak jak było to czarno to widze

Jan
@Stary praciwnik 04.07.2018 12:15

Jak czytam takie opinie to żal mi, że w kimś jest tyle zawiści i niechęci. Polacy są narodem, który pracuje na wszystkich kontynentach zasila szeregi siły roboczej w wielu krajach a tu taki komentarz. Ciekawe czy o waszych rodzinach pracujących w Niemczech tez tak piszą. Żałosne!

tyrystor

Ludzie tak to czytam , jak dobrą komedię o wieśniakach w kufajce itd ale nie o tym, co parę wątków przejawia się stwierdzenie, że kasa nie jest zła ! 2500 słownie dwa tysiące pincet jak mawiał pewien ekonomista to nie jest kasa zła, przy pracy na zmiany nocne i jak piszecie w piecu w lecie ? To żenada, to w Biedronce więcej zarabiają przy wystawianiu towaru w klimatyzowanym sklepie ! Najlepszy sposób na takich pracodawców , to się zwolnić ! Tyle w temacie !

Wracaj do pługa
@tyrystor 25.07.2018 23:13

Ogólnie jest dobrze , jest praca i godziwe wynagrodzenie .Ci co przyjechali do pracy ze wsi to teraz żyja na wysokim poziomie .Juz nie noszą waciaków ani trampek do pracy .A po wypłacie zaglądaja do sklepów i węszą coby tu kupić , bo zaopatrzenie jak w Ameryce nie takie jak u nich na wsi że w sklepie jest łopata , grabie sól ......ocet i chabanina na mielone.. .Oby tak dalej to na wieś już nie wrócim ani do pługa ani do gnoja.

Pilkington uratował życie

Ostatnio szwagra namawiałem tu do roboty, on na wsi biedę klepie , chodzi ubrany jak szmaciarz .We Pilkingtonie zarobi dobrze i nawet sie bardzo nie urobi . Dawają tu premie i można sporo odłożyć jak sie nie pije wódki.

Pilkington uratował życie

Gdyby nie Pilkington to większośc musiała by wracac na role i do lepianek .Robotnicy po zawodówce co przyjechali ze wsi tutaj do pracy teraz narzekaja że mało mają pieniedzy... .A na wsi byś mial więcej ? chyba przy wywożeniu gnoja albo koszeniu trawy kosą . Zjechali sie do pracy do miasta ludziska , zobaczyli cywilizacyjny tryb zycia , pokupowali sobie nowe łachy , telewizory i niektorzy nawet samochody. Pojechali do swoich rodzin na wieś i tam wszyscy niedowierzają , bo wyjechali szmaciarze obdarci z walzką pożyczoną od dziadka a przyjezdzaja juz nie w gumowcach tylko w adidasach. Także WIOCHA nie narzekajcie bo tu macie raj na ziemi , na wsi byś chodził nieogolony z łopatą i widłami caly dzien , a tu masz komfort .Łazienki , natryski , bufecik ...a na wsi bar jeden , i byś patrzył jak inni piją piwo , a ty byś sie wtedy drapał po łbie zawszonym.

anonymous
@Pilkington uratował życie 26.07.2018 09:56

Jaki bufecik bo żadnego tam nie ma?

Pilkington chlebodawca

Zarobki sa bardzo dobre ,nie mozna narzekać , gdyby były niskie toby swołocz uciekła do swoich bliskich na wieś do pługa .Tam chodzili by w kufajce i filcach od rana do nocy. A tak maja pracę w luxusowych warunkach i godziwą pensję .

Nowy obiektywny

Ludzie nie narzekajcie tak tu nie jest idealnie ale co wolelibyscie pracowac w jakies firemce typu januszex spółka z ZOO za 1300 na umowe zlecenie ? Tu macie umowy o prace wypłacane nadgodziny przeztrzegane bhp premie itp. Pikington to miedzynarodowa firma z perspektywami i jak sami widzicie nawet Ukraincy chca tu pracowac a nie u januszy za grosze przemyscie to pozdrawiam

rozsądny
@Nowy obiektywny 18.07.2018 21:47

Prawda tj. taka że u tych Januszy zarabiałem więcej niż tu lub niewiele mniej na 1 zmiane i to bez zasuwania jak mały samochodzik, na dodatek przez 15-max 20 dni w miesiącu, nie w takim (usunięte przez administratora) na hali, braku sensownej organizacji pracy, badziewnym sprzęcie i poubierany jak eskimos w środku lata

Bebson

Cześć, chciałem zapytać jak się pracuje na utrzymaniu ruchu w Krakowskim oddziale, czy praca ciężka czy atmosfera dobra i takie tam

Aśka

Hej . Kurde.to co oni nawet nie dają 2300 netto za 168h w miesiącu. A na rozmowie mowia ze tak jest.no oczywiście z premią.czyli co nie warto zmieniać roboty i przyjśćc do was?

Cracus
@Aśka 10.07.2018 20:01

Lepiej się głęboko zastanów,jest takie powiedzenie: "Jak konia kupują, to go wychwalają,a jak go kupią to mu w kość dają"a to jest adekwatne do tej firmy.

Marica

Mam pytanie . od wrzesnia mam zaczac prace w krakowskim oddziale . i po wpisach głęboko się zastanawiam czy to dobry pomysl.choc w firmie w ktirej pracuje od 8 lat jest teraz tak beznadziejnie ze nie wiem czy moze byc bardziej.10h tyram bez placonych nadgodzin a ukrainska mebda siedzi 15 h.moze gorzej?

anonymous
@gfjuugg 09.07.2018 23:00

Czyli zarobki sa spoko ,uczciwie wyplacona kasa?

4×500+

heh ja się zwolnilem z tego syfu i dobrze że już nie muszę tyrac jak wy za mniej od ukrow trzeba było myśleć wcześniej:)

Jędruluś

Oj tam oj tam. I tak będziecie tyrac i tak. Nawet jak normę zrobia na 750 metry

co dalej

w piatek wyplata No czy znowu sie posypia wypowiedzenia? Chlopaki juz gadaja TA WYPLATA BEDZIE ODPOWIEDZIA CZY ZOSTAC???? CZY SPADAC Z TEJ FIRMY !!!!!

Szklanka

Chyba idę się jednak napić ???? A cha zapomniałem że już dawno tą śmieszną wypłata się skończyła ???? I nie mam nawet za co się napić.

Szklanka

Dawno już tak nie miałem że gdy idę do pracy to mi się rzygać chce.

Smakosz browaru

Witam. Chcialbym oznajmić ze mam dziś do pracy na 14. W tej chwili pije.W pracy też będę pił. Nie zależy mi już na tym (usunięte przez administratora). Dziś 500 metrów nie będzie. Haha. Będę pił zimne piwko. Pozdrawiam.

Abc
@Smakosz browaru 12.06.2018 10:19

Śmieszne ha ha .

Zorro

Jeszcze nie długo czasu zostało. Teraz w Niemczech piszą prawo żeby pozwolić Ukraincąm pracować u nich wolno i bez debilnych zaproszeń. Kiedy to prawo będzie zrealizowane, to z 1 mln. Ukraińskich pracowników w Polsce zostanie się 50-100 tys. Tędy zobaczymy co będzie. Musimy opuścić kraj w którym dużo obywateli tak nienawidzą Ukrainców. Chcę jak młody Ukrainec przeprosić przed Polakami za pytanie historycznie, nie jesteśmy nośicelami tej ideologii którą włożyła Rosja wam w głowę. I chciałbym poprosić Państwa nie robić Ukraińców winnymi we wszystkich grzechach ziemnych. Jeżeli zjadłeś śledzi z kwaśnym mliekiem, to sraczka u ciebie od tego że ty to zjadł, a nie od Ukrainca! Jak mnie opowiadali Polacy w poważnym wieku i z dużym doświadczeniem, to w Polsce zawsze tak było - chcesz zarobić, musisz (usunięte przez administratora) a nie gadać. Z czasem wszystko wstanie na swoje miejsca. Piłkington normalny pracodawca. A kasa wzrośnie z czasem. Powodzenia i wszystkiego dobrego.

takaprawda
@Zorro 03.06.2018 08:14

Też czekamy aż wszyscy wyjedziecie wtedy zaczyna nam więcej płacić bo pracodawców już całkiem zapiecze (usunięte przez administratora) Wynajmę wam nawet autokar ale proszę wyjedzcie bo was tu NIE CHCEMY.

Marianek

Ostatnio bardzo spadła jakość szyb które są produkowane w Krakowie kierownictwo oczywiście nie widzi związku z tym że spadły płace w tej firmie i na stanowiskach roboczych już powoli nie ma kto szkolić. To wkrótce (usunięte przez administratora) bo opłacalni klienci kopna nas w (usunięte przez administratora) i będzie po zabawie marianek z Bartłomiejem poleca na zbity pysk... Skoro nie chce dołożyć głupich 250 zl do wypłaty to będą mieli 250tys zł miesięcznie mniej dochodu : D

Hurtownik

Podwyżek nie chcą dawać. Z urlopami też problem. Premie coraz niższe. Ale ważne że kasa dla firmy się zgadza. Wprowadzili czterobrygadowke. Dostali 17 wypowiedzeń i odwołują ja po pierwszym dniu. Porażka.

Hgf
@Hurtownik 02.06.2018 03:26

Odwolali ta 4 brygadowke na hartowni?

Rozpacz w biały dzień

Tego to się nie spodziewalem Taka niby super firma a tu niespodzianka Praca na3 zmiany ciężka fizycznie a zarobki poniżej krytyki Premie w tym miesiącu pogrążyły pół zakładu TAK NAS DOCIENIAJA!!!!! DYREKTORZE o co chodzi? Kiedyś chciało się tu pracować Były dobre zarobki Wiedzieliśmy ze pracujemy za godne wynagrodzenie w pocie czoła a teraz??? Czy mamy się wszyscy zwolnić? Ludzie którzy maja staż pracy doświadczenie..... DYREKTORZE to może kierownik jest do zmiany bo za czasów Mariana P nie było takich sytuacji Poza tym im więcej godzin i nadgodzin tym mniejsza wypłata!!! PRZECIEZ PO TO PRACUJEMY ZEBY ZAROBIC!!!! Nie wiem kto przyznaje Premie ale niech sobie je WSADZI W (usunięte przez administratora) I TO GLEGOKO MOZE JAK MU DOJDZIE DO MOZGU TO ZACZNIE MYSLEC PO LUDZKU

Popieram
@Rozpacz w biały dzień 31.05.2018 14:54

Mają w nosie pracowników ważne ze kierownik i dyrektor mają odpowiednią wypłatę Owszem mają stanowisko ale kapletnie nie wiedzą jaka jest ciężka praca na hali I żeby ludzi zatrzymać to TRZEBA IM PLACIC ZA PRACE JAKA WYKONUJA 3000 w górę a nie k....wa w DÓŁ!!!

Mareczek

Dobrze napisane Premie miały być trochę niższe a tu K.....WA!!!!!! to moja reakcja po zobaczeniu kwita Co ja mam zrobić z taką jałmużna Wyrobilem godziny nadgodziny setki a wypłata? Nóż K...WA. BRAK MI SLOW Idę się nawalic najtańszym piwem bo na lepszą chwile luzu przy świecie mnie nie stać Tak ze może mnie nie być jutro w tym chorym zakładzie pracy

IREK

nowo zatrudnionym obiecują cykliczne podwyżki co 3 miesiące. nie dodali tylko ze podwyżka należny sie pracownikowi który obsługuje kolejne stanowisko. zęby obsługiwać kolejne stanowisko musi cie kierownik skierować na szkolenie hehehe, i tym sposobem u nas np. w Białymstoku ludzie na jednym stanowisku pracują po parę dobrych lat.

Rozczarowana

Pilkington przez Dyrektora to międzynarodowa i szanowna firma szkoda tylko że traktują nas Polaków jak murzynów. Na pierwszej rozmowie gwarantują min. 2300 na rękę od pon. do piątku. A w rzeczywistości musisz (usunięte przez administratora) w soboty i nadgodziny żeby tyle wziąść. Z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej. Ale słowa dyrektora że on ma Ukraińców na nasze miejsca. Niczym się nie przejmuje a wręcz przeciwnie dąży do tego by starzy pracownicy się pozwalniali bo po co im tyle płacić skoro ukraincom da mniej i są szczęśliwi. Tylko oni oprócz wypłat dostają dofinansowanie do wynajmu mieszkania a my to co (usunięte przez administratora) Wczoraj w naszym zakładzie złożyło 17 osób wypowiedzenia I pewnie jeszcze dojdzie parę osób. Naiwyzsza pora by PIP się zainteresował tym wszystkim.

Ps
@Rozczarowana 31.05.2018 06:15

Ukraińcom nie płacą mniej.....poza tym ich zaangażowanie i chęci pozostawiają wiele do życzenia

Wkurwiony sasha

Dyrektorowi (usunięte przez administratora) się w główce liczy ze za grosze ludzie będą (usunięte przez administratora) na 4 brygady wyjęte z (usunięte przez administratora) ,ucinanie pieniędzy pracownikom to hobby buraka Dyrektora

Wkur....pracownik!!!!

Traktowanie pracowników to kpina. Zakład ma w dipie ludzi....im bardziej się starasz tym bardziej wykorzystają. Ukraińcy są bardziej docenieniani. Zarobki to żart i kpina. Rozpiska nadgodzin..... zmuszanie do pracy w weekendy...straszą 4brygadowka. O warunkach pracy na zakładzie - gorac, kurz już nie ma co się rozpisywać/ wypłaty w żabce lepsze.... pisac można bez końca na temat tych złodzieji bez mozgow......

Zły Hartownik

Firma zeszła na psy. Zarobki obiecane nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. Dział Hartownia to nieporozumienie. Pięć kaleczy szkło. Ludzie zajezdzani do reszty Non stop mało i mało. To co obiecują i proponują nie pokrywa się Z wypłata.

Oszukany

Skur... zlodz... Praca miała być super Trzy zmiany jest ok. A teraz 4 brygadowka na siłę. Wypłaty wręcz śmieszne.

garfik
@Oszukany 29.05.2018 18:52

Ppodwyzkach inflacyjnych i zmianie przelicznikow za ciecie o 900 zl mniejsza wyplata czy oni sa powazni wypowiedzenie l4 i dowidzenia z tym syfem.Za koszenie trawy w spuldzielni zarobie tyle samo co u nich na jedna zmiane.A biedronka to juz dla nich powazna kakurencja.

Wkurzony

Witam. Chciałbym podzielić się opinia o Białymstoku. Wszak nie pracowałem tam,ale byłem na rozmowie o prace. Ręce opadają jaką stawkę proponują .... 14,50 brutto za godzinę. WychodZi ok 10 zl na czysto. Za taką ciężką pracę taką stawkę proponować?Gdy usłyszałem to miałem ochotę wstać , trzasnac drzwiami i wyjś,ale chciałem zobaczyć jak wygląda praca Na produkcji.Na pierwszy rzut ok w miarę ok.Fakt że zasuwaja ostro chlopaki.Ale dopóki tak będą płacić to moim zdaniem nie znajdą normalnego pracownika na produkcję...Trzeba dac ludziom zarobic (nawet w okresie probnym) to będą pracować.

Marek

Co powiecie i pracy w Białymstoku? Jak na produkcji jest?

Elwira

Pilkington ma opinię dobrego pracodawcy to i praca jest dobra!!!

Cracus
@Elwira 19.04.2018 20:48

zgadza się nawiązując do tego wpisu ELWIRA pozdrawiam

Tomasz

Generalnie dobry pracownik nie narzeka tylko pracuje i zarabia.

Zostaw opinię o Pilkington Polska - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pilkington Polska