Pilkington Polska

Kraków

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 238 ocen.

Pilkington Polska
3 238 6 1

Opinie o Pilkington Polska

Patola z pincetplusa

Dojadę Was jak nie zobaczę na czas moich pieniędzy, które mi się należą. Płaci mi je nasz kochany rząd. Rząd mnie kocha i docenia moja operatywnosc.Napedzam koniunkturę przemysłu alkoholowego,dzięki mnie ludzie pracujący w rozlewniach alkoholi mają pracę.Również za kilka lat wspomoge służbe zdrowia,będąc ich stałym klientem,bo już siada mi trzustka. Bachorow przybędzie, bo łupie moja staro i na bani i na kacu,juz najstarszy syn bierze ze mnie przykład I siedzi na zasiłku. To pisałem ja,Janusz Patola.Tak wiec,ogarnijcie moja kasę, bo strasznie mnie rura smoli.

tyrystor
@Patola z pincetplusa 11.10.2018 00:51

Patologia to jest w PO,jedź pod Sejm i dźyj Jape Konstytucja dostaniesz pić złoty na jabola od sorosza ! Tyle w temacie !

Widzę same plusy

Szwagrostwo bardzo narzekają. Mają teraz tylko 10 dzieci bo dwoje im umarło. Jedno na wodogłowie, a drugie na rozszczepiony kręgosłup. Było by jeszcze tysiaka na miesiąc więcej jak mówi szwagier. Teraz to mamy dobrze i wcale nie musimy pracować jak inne cymbały. Widać że warto mieć dzieci !! Nareszcie jest koniec z kłopotami skąd by tu wziąść na codzienną flaszke. Szwagrostwo szczególnie posmakowali w Bialej Damie której są wielbicielami. Dzień bez flaszki to dzień stracony jak mówi szwagier, a i druga też nie zawadzi.

Mały

Witam. Mam pytanie ile czeka liście na odzew w sprawie pracy po złożeniu CV. Bo złożyłem dokumenty, i już czekam z dwa tygodnie i nikt się nie odzywa :( Pozdrawiam.

Lambo
@Mały 06.10.2018 08:59

Około 3 miesięcy

anonim

(usunięte przez administratora)

Kolorowy

Te idiotki to normalne dziewczyny. Popatrzcie ludzie na siebie. Każdy z nas popełnia błędy i nie tylko. W sumie to szkoda się rozpisywać. Z patologii pochodzą wszyscy tylko niektórzy z na siłę kryją się pod maską . Lepiej być szczerym niz zaklamanymA w tym odzdzialeKraków jest jak w każdym innym! Jedni (usunięte przez administratora) liża a inni są sobą.

Xxssss
@Kolorowy 13.09.2018 07:06

Podlaczsm sie do słów Kolorowego. Zastanówcie się ludzie co piszecie. Jak tacy swieci jesteście to z Rydzykiem sztame trzymajcie! I odwalcje się od normalnych i zwykłych osób.

Pracownik
@Xxssss 13.09.2018 07:16

Ludzie byłem na tej olimpiadzie i jechałem razem z tymi dziewczynami... I z nimi się bawiłem. Są jak każdy z nas. Może głośno coś powiedziały ale yo nie zmienia faktu że są fajne. I świetnie się bawią. A w pracy pracują i to bardzo dobrze. I wszyscy o tym dobrze wiemy.

Cracus
@Pracownik 13.09.2018 15:03

do Pracownik Widać że są do tańca i do różańca, dawniej po takich olimpiadach to trzeba było nie które drzwi w knajpie,nowe szyby montować,i nikt tam nie pisał,o żadnej patologi. Pozdrawiam

Nieobecna

Takie obraźliwe komentarze mogą zostać zgłoszone na policję. Po adresie IP organy ścigana dotrą do autora komentarza. Żaden nawet najpiękniejszy pseudonim nie ukryje nikogo. Zresztą kto kogo przezywa sam siebie nazywa.

Pilkington Sandomierz

Na miejscu tych dziewczyn poszłabym na policję i njech odszukaja autora tekstu..A po drugie to chyba ktoś dobrze zazdrosny jest o dziewczyny skoro potrafi tak pisac.

Pilkington Sandomierz
@Pilkington Sandomierz 16.09.2018 15:24

Też mi się tak wydaje Piszcie więcej na ten temat Niech ta osobę szlak trafia

Ple Ple

A kto tam nie pije? Wystarczy wyjść po zmianie z pracy a pod wejściem same puchy z piwem w ręce.... Ta robota wykańcza psychicznie. Niestety.

nikoś
@Ple Ple 16.09.2018 18:44

Bo to ch.... praca jest, dlatego albo piją albo sie co chwile po kilkanaście osób zwalniają, proste i żadna kasa tego nie zmieni

aaa...ale
@Kolorowy 13.09.2018 07:06

nie no jaka patologia;) toż to normalny przykład dojrzałych kobiet,które zachowują się całkiem normalnie, cóż kto z kim przestaje takim się staje, brawo WY ,brawo NORMALE DZEWCZYNY, brawo MATKI POLKI...tak właśnie wychodzi z człowieka człowieczeństwo!

aaa...ale
@Pracownik 13.09.2018 15:03

no cóż, każdy "mierzy drugiego swoją własną miarą" i "jeszcze kto z kim przestaje"

sam
@Pracownik 13.09.2018 15:03

aaa, fajny jest ktoś kto niszczy cudzą własność i zachowuje sie jak gimnazjalistki z filmików, no to żenada ,ale szacun;), że tyle ludzi podziela "normalnośc " takiego zachowania ździebko juz starszych od gimnazjalistek Pań .No ale w końcu jak ktoś powiedział z waszych pracowników w Krakowie pracuje sama patologia tylko w maskach:-D

Pracownik
@sam 19.09.2018 13:30

Jeśli dla Ciebie gimniazialistkami są te dziewczyny to co powiesz o tym że na skargę idą inne osoby do kierownictwa. Dziewczyny miały kłótnie między innymi osobami. I co w tym dziwnego.. Pracuję w tej firmie pare dobrych lat i różnie bywa. Nie każdy musi się lubic. A bywały różne sytuacje... I w każdej pracy tak jest.. To jest nieuniknione.... A nikt z nas nie jest święty i ma coś za uszami... Więc dajcie już spokój... Pozdrawiam moje koleżanki.

sam
@Pracownik 19.09.2018 15:54

nie czytasz ze zrozumieniem, to nie gimnazjalistki tylko stare baby,które zachowują się jak dziewczynki z gimnazjum! i powinny umieć zachować się chociażby ze względu na swój wiek...ubierają maskę ale maska z tipsów i sztucznych rzęs też do czegoś zobowiązuje...chcą być "damami" to nie wystarczy maska...widzę,że jakby Tobie coś zniszczyły to przyjąłbyś to na klatę bo długo pracujesz i takie zachowanie to dla Was w Krakowie normalka...chyba Ci coś na tej olimpiadzie umknęło:)...dokładnie nie każdy musi się lubić ,ale każdy powinien się umieć odpowiednio zachować!

olimpiada
@Pilkington Sandomierz 16.09.2018 15:24

pewnie ,ze można ...tylko tu nikt nic obraźliwego nie napisał:-) i to działa w dwie strony:-)....o co jest ktoś zazdrosny? :-D bo te koleżanki to chyba nie maja poczucia własnej wartości, a skoro nie umieją zachować się jak Kobiety więc czego im zazdrościć?

Podstawy etykiety

Jako ze znam sprawe i osoby to wypowiem pare slow. Mobbing jest scigany paragrafem. Owe bohaterki od dluzszego czasu gnebia kilka dziewczyn w robocie. Odkąd poznalismy te gwiazdy kazdy zrozumial ze jedyne co one umieja to zazdroscic, nazekac i obgadywac. Poziom ich manier jest zenujacy. To co zrobily wracajac autobusem dwóm dziewczyna zdecydowanie powinno byc zgloszone na policje. To jest przestepstwo. Takie osoby powinno sie skierowac na badania psychiatryczne poniewaz nie umieja odnalezc sie w grupie. Jest nam wstyd za nie i przepraszamy inne oddzialy za to co sie stalo. Nie bojmy sie mowic glosno o problemach. Martwi mnie jedynie fakt ze w autobusie do krakowa zaden chlopiec majacy sie za mezczyzne nie zareagowal na te wszystkie obelgi i oczernianie innych dziewczyn przez patolasie. Zastanawiam sie rowniez jakie wartosci przekaza swoim dzieciom takie mamusie jezeli co drugie slowo to urwa, a ten to taki a tamta owaka... zal

Pracownik
@Podstawy etykiety 21.09.2018 18:14

Hm... Ja też znam całą sytuację.. I powiem tak czy miłoby Wam albo Ci było gdyby te super koleżanki pchały się do łóżek ich facetów. A jedna z nich otwarcie chwali się w pracy na ten temat. Nie dziwię się że tak dziewczyny pocisnely.

Pracownik
@Pracownik 22.09.2018 17:08

A z tego co widzę to tylko z nimi mają jakieś zatarcie. Ale nie słyszałem żeby w pracy do nich coś mówiły i je obrazaly.

Jasio
@Pracownik 22.09.2018 17:08

A co tobie do tego z kim ona sypia? Nie z toba wiec co się tak trzęsiesz? Chyba sam/a malo masz wrażeń jezeli masz czas na obgadywanie. Slyszalem jak ONA tanczyla z chlopakiem z Sandomierza a te dwa patosy podeszly z telefonem do nich i jedna kwituje- widzisz? Ona cie nagrywa, pokazemy twojemu mezowi... przeciez to chore psychicznie baby powinny byc zamkniete w kaftany. Po co brać takie blazy na impreze towarzyska? Strata czasu przyjaznic sie z nimi. Skoncz trzymac przegrana syrone bo to juz DNO

hahaha
@Pracownik 22.09.2018 17:08

to naprawdę żenada...czyżby to same koleżanki próbowały się wybielać :D..."Laski"< zauważcie ,że jest cudzysłów w słowie laski> czy Wy sobą cokolwiek reprezetujecie, macie oczy czy zaćmę? do waszych facetów się ktoś dobierał:D na olimpiadzie????? ...w sumie dla głupoty każde wytłumaczenie jest dobre:D...strach się bać co wy sobą reprezentujecie no i wasi faceci też...??? to żenujące i jak juz wcześniej piasło poziom gimnazjalny:D

sam
@Jasio 23.09.2018 11:37

no dokładnie dno...dno,które obraca kota ogonem...przykre ,ze to KOBIETY ,ŻONY, MATKI ...przykre,że same wierzą w to,że są fajne:D

sam
@Podstawy etykiety 21.09.2018 18:14

może warto by takim koleżankom pomóc...takie wyrzucanie z siebie przekleństw i bycie agresywnym w stosunku do innych to może być wynik choroby tourettea :) czyżby to było zaraźliwe:D

Pracownik
@sam 23.09.2018 14:00

Nikogo nie bronię. Ale według mnie to i jedne i drugie dziewczyny są winne. Może i dużo powiedziały. A inne zrobiły.. Jedynie co mogę powiedzieć to to że nikt z nas nie jest idealny i każdy ma z czymś problem. Jedni to kryją w towarzystwie a inni nie. Uważam również że to jest ich sprawa i same powinny załatwić to między sobą. A nie przez osoby trzecie. W każdym zakładzie pracy są jakieś konflikty. I nikt tego nie opisuje.

Pilkington Kraków
@Pracownik 23.09.2018 14:57

Ludzie!!! A głównie kobiety!!! Opanujcie się!!! Dajcie już spokój z tym pisaniem i oczernianiem się Nic tu innego nie można przeczytać tylko wasze głupie wręcz szczeniackie uzalania się Myślę że nikogo nie interesuje ; kto z kim po co i dlaczego ;; Prywatne sprawy załatwia się na boku a nie publicznie Zachowujecie się jak małe dziewczynki albo i gorzej Jesteśmy przecież dorośli i pokażmy się z jak najlepszej strony Bo teraz to raczej wszystkie oddziały Pilkington i ludzie czytający te wpisy poprostu się śmieją z naszego oddziału W pracy nic się nie dzieje Wszystko jest w najlepszym porządku wiec niech tak zostanie A jeżeli są jakieś nieporozumienia to trzeba załatwić je w swoim gronie na terenie firmy a nie rozglaszac tego całemu światu Wszystkie osoby z Pilkington Kraków to super fajne towarzystwo i tak ma być Zawsze!!!!!! Pozdrawiam koleżanki i kolegów :)

rak
@Podstawy etykiety 21.09.2018 18:14

popieram to w 100 procentach! Dodam jeszcze że jak ktoś był wcześniej traktowany tak traktuje innych, jakie słowa słyszał teraz je oddaje innym, jak sie nauczył zachowywac tak sie zachowuje . W masce czy bez maski, karma wraca.

+++
@Pilkington Kraków 23.09.2018 16:39

hehe robicie wioche to sie o was pisze hehe

raz dwa trz

podobno obrobiły komuś z Podlasia.

Anonim

Czy ktoś sie orientuje jakie wynagrodzenie na reke mozna otrzymac w Białymstoku bez nadgodzin ?

raz dwa trz
@Anonim 26.09.2018 15:44

16 pln brutto na godzine + premia produkcyjna zalezna od stanowiska czyli max 800 pln brutto. .... praca 168h / miesiecznie .... minus podatek. na reke wyjdzie 2790 około. pierwszy miesaic masz szkolenie wiec nie ma sz pełnej premi tylko mniejsza gdzies o 200 pln ...

Chętny

Witam . Chcę się przyjąć do tej firmy i mam pytania . Jaka jest atmosfera i brygadziście no i jaka kasa tylko tak poważnie

true
@Chętny 23.08.2018 20:59

kasa słaba, praca nudna, kompletna dezorganizacja

Kierownik
@true 25.08.2018 22:39

Kasa slaba? Jo nie nażekom

lol
@Kierownik 28.08.2018 14:08

bo i tak każdy wie że Bartek jest debilem

Lala
@lol 29.08.2018 14:27

DEBILEM TY JESTES!!! Nie potrafisz pracować z ludźmi i rozmawiać z kierownikiem to (usunięte przez administratora) z tej firmy BURAKU!!!

praca od idiotów
@Lala 07.09.2018 19:55

Jak rozmawiać z kimś kto jest debilem, poza tym to i tak (usunięte przez administratora) firma, zarządzana przez idiotów od góry po dół :))))

Kil
@praca od idiotów 08.09.2018 14:33

To właśnie ty Jesteś Idiotą !!!

ctsk
@Kil 10.09.2018 11:25

....jakby ktoś tam chciał pracować dłużej to na pewno by nim został

Pracownik
@Chętny 23.08.2018 20:59

Atmosfera jest różna Zależy na kogo trafisz Jedno jest pewne NIE WOLNO DAC SOBA POMIATAC przez starszych pracowników Potem już jest spoko Praca ciężka Ale idzie się przyzwyczaić Kasa różna Trzeba robić nadgodziny żeby jakoś wypłata wyglądała Masz dodatek nocny pełny socjal i to jest plus tej firmy

Kil
@ctsk 10.09.2018 23:11

Kretynie Pracuje tam sporo osób z długim stażem i są zadowoleni z pracy i pensji A ty do niczego się nie nadajesz więc zjeżdżaj

Pracownik z dlugim stazem
@Chętny 23.08.2018 20:59

Masz 16 zł brutto plus premia Pelna socjalka Atmosfera różna Zależna od osoby która Cię uczy Smutne ale prawdziwe Mimo wszystko da się wytrzymać Szczeze polecam Możesz spróbować i zostać albo zrezygnować

Z biura

Trzebało się uczyć a nie teraz nazekac ją mam pestirzowa posadę bo znam 7 jezykuw i wyrzże wykształcenie a nie jak wy podstawuwka haha

Ortogtafia
@Z biura 19.09.2018 17:16

Jsk mówisz tak samo w 7 jezyksch,jak piszesz w ojczystym jezyku, to uwierz że nie masz sie czym chwalić.

Ciekawy

Piszecie o jakiejś olimpiadzie A to przecież forum na temat firmy pilkington Jakie są tam warunki place itp... Więc dajcie ludziom opinie na ten temat A nie piszcie bzdur na inny temat Sam chętnie się dowiem jak wygląda tam praca więc proszę o szczere odpowiedzi .Olimpiada to wasza prywatna impreza firmowa i chyba nie zachęci do podjęcia tam pracy Myślę że nikogo nie obchodzi co się tam działo

Do ciekawego
@Ciekawy 17.09.2018 06:06

Chcesz wiedzieć jakie sa place ? To proszę bardzo Teraz na start masz 16.50 z tego co wiem Oczywiście ludzie wkurzeni bo niektórzy pracuje już jakiś czas i również mają 16 z groszami Ciężka polityka Ale ludzi brakuje i muszę coś robić żeby ich przyciagnac Popracuja chwile i odchodzą bo ciężka praca Kiedy się zmieni sytuacja ??? Nie wiadomo

Ple Ple
@Ciekawy 17.09.2018 06:06

Jakie 16.5? Na początek jest 15. Praca beznadziejna. Atmosfera w pracy taka, że nic tylko zacząć pić. Ale nikt nic nie wie, więc po co zmieniać. Górze chyba zależy na tym, żeby ludzie się żarli między sobą.

Do ple ple
@Ple Ple 17.09.2018 22:45

Zawsze możesz zmienić pracę Po co się tak męczyć skoro Ci ta praca nie odpowiada Widocznie jest inaczej jak tam jeszcze pracujesz Jedni zadowoleni drudzy wkurzeni Przynajmniej się coś dzieje

Może tak
@Do ple ple 18.09.2018 07:20

Wiadome że praca jest ciężka i nie adekwatna do zarobków Trzeba naprawdę zrobić sporo nadgodzin żeby wziąść w miarę porządne pieniądze Premie ucieli-miało być lepiej Ale niestety jest gorzej Pilkingtonie CHCESZ ZATRZYMAĆ DOBRYCH PRACOWNIKÓW ???? To plac należycie!!!!

Jest ok

Pilkington Kraków to dobra firma No było by lepiej gdyby pracowali tu sami Polacy ale cóż jest inaczej. ZAWSZE wypłata na czas Pełna socjalka I wiele innych dodatków Polecam tą firmę bez żadnych zahamowań Pracuje tu juz parę lat i jak wszędzie jest raz dobrze raz źle Ale nie zamienię tej firmy na innego pracodawcę A inni no cóż niech robią co chcą POZDRAWIAM

Zadowolony
@Jest ok 15.09.2018 16:09

Zgadzam się z opinią #jest ok # pracowałem w wielu firmach ale nigdzie nie miałem tak "dobrze" jak tutaj Może nie zarabiam kokosów jak na razie ale wszystko przede mną

Ciekawy

Jak wyglądają zarobki na stanowisku Kontroler Jakości?

Z biura

Ja jadę z żoną na wakacje do Włoch,Francji, Hiszpanii, a następnie do Australii nad Dunaj. Ale spokojnie rok jeszcze długi myślę, że zwiedzimy jeszcze Amerykę Południową, Japonię, Afrykę. Sąsiadom niezły gul skoczył. Jak im opowiadaliśmy o naszych planach to facet cały się spocił i zrobił czerwony. Potem słyszeliśmy z podwórka jak żona go ochrzania od góry do dołu, że jej nie zabiera na takie ekskluzywne wakacje jak ja. Nie każdy ma takie wysokie i powarzane stanowisko jak ja. W końcu znam 7 języków, skończyłem ekonomię i zarządzanie. Jakieś pytania? Odpowiem na karzde.

Z BIORA 2
@Z biura 28.08.2018 14:12

Najmadzejszym człowiekiem który znał 7 języków był Jan Paweł II nie ma i nie będzie drugiego takiego A ty zwiedzamy kraje PALCEM PO MAPIE z małżonka Co za kretynska wypowiedź

Pantakilo

Witam. Chciałbym się zatrudnić na produkcję. Mam pytanie. Jak wygląda sytuacja z alkoholem bo lubię wypic . Czy można? Czy nie bardzo? Ostatnio mnie wylali z roboty a obiecywali że alkomaty nie będzie .

Kierownik
@Pantakilo 27.08.2018 14:01

Dawoj smiło tu je sóper firmo tylko mósisz wiodziec z kim pic

Pilkington uratował życie

Gdyby nie Pilkington to większośc musiała by wracac na role i do lepianek .Robotnicy po zawodówce co przyjechali ze wsi tutaj do pracy teraz narzekaja że mało mają pieniedzy... .A na wsi byś mial więcej ? chyba przy wywożeniu gnoja albo koszeniu trawy kosą . Zjechali sie do pracy do miasta ludziska , zobaczyli cywilizacyjny tryb zycia , pokupowali sobie nowe łachy , telewizory i niektorzy nawet samochody. Pojechali do swoich rodzin na wieś i tam wszyscy niedowierzają , bo wyjechali szmaciarze obdarci z walzką pożyczoną od dziadka a przyjezdzaja juz nie w gumowcach tylko w adidasach. Także WIOCHA nie narzekajcie bo tu macie raj na ziemi , na wsi byś chodził nieogolony z łopatą i widłami caly dzien , a tu masz komfort .Łazienki , natryski , bufecik ...a na wsi bar jeden , i byś patrzył jak inni piją piwo , a ty byś sie wtedy drapał po łbie zawszonym.

anonymous
@Pilkington uratował życie 26.07.2018 09:56

Jaki bufecik bo żadnego tam nie ma?

anonymous
@anonymous 29.07.2018 20:02

ten w kadrach

nicko

zamykamy śmieszną firemke, jal tak dalej będzie, cierpliwości ;)

Stary praciwnik

Wszystko było dobrze dopóki bydło ukraińskie nie zjechało.chcieli zrobić tania siłę roboczą z Ukraińców?no cóż kurw.. nie wyszło.disc że kocmouchy dostają dodatki do mieszkania jedzenia i (usunięte przez administratora) wie co jeszcze to (usunięte przez administratora) siedem dni w tygodniu a robią mniej niż kiedyś Polacy w pięć dni jak jeszcze dali zarobić.600zl dodatku mieszkaniowego?we czwórkę wynajmują mieszkanie za 2500zl i mieszkają za darmo lepiej niż nie jeden polak. zaraz ich limuzyna zaczną wozić żeby sie czasem nie zwolnili.jak nie wróci tak jak było to czarno to widze

stary pracownik2
@Stary praciwnik 04.07.2018 12:15

Zgadza się. W dodatku ich bronią. Kiedyś Kraków był oddziałem z którego cała Polska brała przykład, a teraz...............Żal, że tyle lat się pracowało na renomę i jakość, a w rok to wszystko się posypało......

Пётр
@Stary praciwnik 04.07.2018 12:15

My pracowac szybko I lepiej to wy zazdrosni I boss nas wiecei zatrudniac robta lepiej a nie placszie jak dzieci

Cień
@Stary praciwnik 04.07.2018 12:15

Możesz wołać swoich kumpli do pracy. Ukraińcy pomału odchodzą. Dostaniesz premie 1000 zł za każdego kumpla, będzie tobie moralna kompensacja za współprace z Ukraińcami. Pokażecie Piłkingtonu co jesteście lepszymi pracownikami i normę 500 codziennie poproszę. Nie dasz rady robić stabilnie 500 metrów, to będziesz wyglądać śmiesznie w oczach koleg, plus będziesz taki samy jak i Ukraincy. Pisałeś że Ukraincy bydło. To narazie masz szansa pokazać wszystkim ze sam nie jesteś bydłem.

Cień
@Stary praciwnik 04.07.2018 12:15

Mówisz że wcześniej lepiej od Ukraińców pracowaliście w 5 razy? Ale taka rzecz że mieliście normę 350-400 metrów i po 2 myjkowych na linii, i premie nie za co 50 zł dziennie. Ukraińcy na razie mają 500 metrów i premie 10 zł miesięcznie z 1 myjkowym. Tak co możesz nie opowiadać bajek poważny pracowniku, że robiłeś w 5 razy więcej pracy. W ogóle szkoda gadać, widać za kilometr twoi 8 klasów podstawówki. Żadnej powagi do kolegów i łudzi innych narodowości. Ale dobrze że większość Polaków to poważni i wykształcone ludzi, a takich białych wron wszędzie wystarcza, to zwykła genetyczna dewiacja.

Nowy
@Cień 07.08.2018 07:21

Nie podoba się to wracaj na UPAdline!!!

Jan
@Stary praciwnik 04.07.2018 12:15

Jak czytam takie opinie to żal mi, że w kimś jest tyle zawiści i niechęci. Polacy są narodem, który pracuje na wszystkich kontynentach zasila szeregi siły roboczej w wielu krajach a tu taki komentarz. Ciekawe czy o waszych rodzinach pracujących w Niemczech tez tak piszą. Żałosne!

tyrystor

Ludzie tak to czytam , jak dobrą komedię o wieśniakach w kufajce itd ale nie o tym, co parę wątków przejawia się stwierdzenie, że kasa nie jest zła ! 2500 słownie dwa tysiące pincet jak mawiał pewien ekonomista to nie jest kasa zła, przy pracy na zmiany nocne i jak piszecie w piecu w lecie ? To żenada, to w Biedronce więcej zarabiają przy wystawianiu towaru w klimatyzowanym sklepie ! Najlepszy sposób na takich pracodawców , to się zwolnić ! Tyle w temacie !

Wracaj do pługa
@tyrystor 25.07.2018 23:13

Ogólnie jest dobrze , jest praca i godziwe wynagrodzenie .Ci co przyjechali do pracy ze wsi to teraz żyja na wysokim poziomie .Juz nie noszą waciaków ani trampek do pracy .A po wypłacie zaglądaja do sklepów i węszą coby tu kupić , bo zaopatrzenie jak w Ameryce nie takie jak u nich na wsi że w sklepie jest łopata , grabie sól ......ocet i chabanina na mielone.. .Oby tak dalej to na wieś już nie wrócim ani do pługa ani do gnoja.

Pilkington uratował życie

Ostatnio szwagra namawiałem tu do roboty, on na wsi biedę klepie , chodzi ubrany jak szmaciarz .We Pilkingtonie zarobi dobrze i nawet sie bardzo nie urobi . Dawają tu premie i można sporo odłożyć jak sie nie pije wódki.

Pilkington chlebodawca

Zarobki sa bardzo dobre ,nie mozna narzekać , gdyby były niskie toby swołocz uciekła do swoich bliskich na wieś do pługa .Tam chodzili by w kufajce i filcach od rana do nocy. A tak maja pracę w luxusowych warunkach i godziwą pensję .

Nowy obiektywny

Ludzie nie narzekajcie tak tu nie jest idealnie ale co wolelibyscie pracowac w jakies firemce typu januszex spółka z ZOO za 1300 na umowe zlecenie ? Tu macie umowy o prace wypłacane nadgodziny przeztrzegane bhp premie itp. Pikington to miedzynarodowa firma z perspektywami i jak sami widzicie nawet Ukraincy chca tu pracowac a nie u januszy za grosze przemyscie to pozdrawiam

rozsądny
@Nowy obiektywny 18.07.2018 21:47

Prawda tj. taka że u tych Januszy zarabiałem więcej niż tu lub niewiele mniej na 1 zmiane i to bez zasuwania jak mały samochodzik, na dodatek przez 15-max 20 dni w miesiącu, nie w takim (usunięte przez administratora) na hali, braku sensownej organizacji pracy, badziewnym sprzęcie i poubierany jak eskimos w środku lata

Bebson

Cześć, chciałem zapytać jak się pracuje na utrzymaniu ruchu w Krakowskim oddziale, czy praca ciężka czy atmosfera dobra i takie tam

Aśka

Hej . Kurde.to co oni nawet nie dają 2300 netto za 168h w miesiącu. A na rozmowie mowia ze tak jest.no oczywiście z premią.czyli co nie warto zmieniać roboty i przyjśćc do was?

Cracus
@Aśka 10.07.2018 20:01

Lepiej się głęboko zastanów,jest takie powiedzenie: "Jak konia kupują, to go wychwalają,a jak go kupią to mu w kość dają"a to jest adekwatne do tej firmy.

Marica

Mam pytanie . od wrzesnia mam zaczac prace w krakowskim oddziale . i po wpisach głęboko się zastanawiam czy to dobry pomysl.choc w firmie w ktirej pracuje od 8 lat jest teraz tak beznadziejnie ze nie wiem czy moze byc bardziej.10h tyram bez placonych nadgodzin a ukrainska mebda siedzi 15 h.moze gorzej?

gfjuugg
@Marica 09.07.2018 08:42

Tu masz każdą nadgodzinę rozliczoną co do grosza

anonymous
@gfjuugg 09.07.2018 23:00

Czyli zarobki sa spoko ,uczciwie wyplacona kasa?

4×500+

heh ja się zwolnilem z tego syfu i dobrze że już nie muszę tyrac jak wy za mniej od ukrow trzeba było myśleć wcześniej:)

Jędruluś

Oj tam oj tam. I tak będziecie tyrac i tak. Nawet jak normę zrobia na 750 metry

co dalej

w piatek wyplata No czy znowu sie posypia wypowiedzenia? Chlopaki juz gadaja TA WYPLATA BEDZIE ODPOWIEDZIA CZY ZOSTAC???? CZY SPADAC Z TEJ FIRMY !!!!!

Szklanka

Chyba idę się jednak napić ???? A cha zapomniałem że już dawno tą śmieszną wypłata się skończyła ???? I nie mam nawet za co się napić.

Szklanka

Dawno już tak nie miałem że gdy idę do pracy to mi się rzygać chce.

Smakosz browaru

Witam. Chcialbym oznajmić ze mam dziś do pracy na 14. W tej chwili pije.W pracy też będę pił. Nie zależy mi już na tym (usunięte przez administratora). Dziś 500 metrów nie będzie. Haha. Będę pił zimne piwko. Pozdrawiam.

Abc
@Smakosz browaru 12.06.2018 10:19

Śmieszne ha ha .

Zorro

Jeszcze nie długo czasu zostało. Teraz w Niemczech piszą prawo żeby pozwolić Ukraincąm pracować u nich wolno i bez debilnych zaproszeń. Kiedy to prawo będzie zrealizowane, to z 1 mln. Ukraińskich pracowników w Polsce zostanie się 50-100 tys. Tędy zobaczymy co będzie. Musimy opuścić kraj w którym dużo obywateli tak nienawidzą Ukrainców. Chcę jak młody Ukrainec przeprosić przed Polakami za pytanie historycznie, nie jesteśmy nośicelami tej ideologii którą włożyła Rosja wam w głowę. I chciałbym poprosić Państwa nie robić Ukraińców winnymi we wszystkich grzechach ziemnych. Jeżeli zjadłeś śledzi z kwaśnym mliekiem, to sraczka u ciebie od tego że ty to zjadł, a nie od Ukrainca! Jak mnie opowiadali Polacy w poważnym wieku i z dużym doświadczeniem, to w Polsce zawsze tak było - chcesz zarobić, musisz (usunięte przez administratora) a nie gadać. Z czasem wszystko wstanie na swoje miejsca. Piłkington normalny pracodawca. A kasa wzrośnie z czasem. Powodzenia i wszystkiego dobrego.

takaprawda
@Zorro 03.06.2018 08:14

Też czekamy aż wszyscy wyjedziecie wtedy zaczyna nam więcej płacić bo pracodawców już całkiem zapiecze (usunięte przez administratora) Wynajmę wam nawet autokar ale proszę wyjedzcie bo was tu NIE CHCEMY.

Marianek

Ostatnio bardzo spadła jakość szyb które są produkowane w Krakowie kierownictwo oczywiście nie widzi związku z tym że spadły płace w tej firmie i na stanowiskach roboczych już powoli nie ma kto szkolić. To wkrótce (usunięte przez administratora) bo opłacalni klienci kopna nas w (usunięte przez administratora) i będzie po zabawie marianek z Bartłomiejem poleca na zbity pysk... Skoro nie chce dołożyć głupich 250 zl do wypłaty to będą mieli 250tys zł miesięcznie mniej dochodu : D

Zostaw opinię o Pilkington Polska - Kraków

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pilkington Polska