Pilkington Polska

Kraków

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 217 ocen.

Opinie o Pilkington Polska

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pilkington Polska

Alicja

Ostatnio pojawiło się tutaj bardzo dużo zapytań o pracę w Pilkington Polska. Ja niestety nie jestem w stanie odpowiedzieć na te wszystkie pytania. Czemu żaden pracownik firmy nie chce się wypowiedzieć i powiedzieć coś na temat firmy tym wszystkim użytkownikom?

Nowicjusz

Witam chcialbym sie przyjac do pracy w firmie Piklington oddzial Bydgoszcz. Jakie sa tam u was warunki pracy ,jaka atmosfera na zakladzie system 4bryg. Tzw ruch ciagly ?, Czy tylko 3 zmianowy normalny . Ile placa . Prosze o szczera odpowiedz bo chce zlozyc cv wiec jesli jest cos nie tak to szkoda mojego czasu .

krak

Wiadomo coś o warunkach szkodliwych? Z tego co tu czytam każdy pisze o zarobkach a jak wygląda BHP w zakładzie nosi się maski podczas pracy? w koncu jest to pył szklany i z tego co pamietam azbest

Seba

Witam. A jak wygląda to na stanowisku krajacza szkła? Robiłem za granicą jako właśnie Glass cutter w podobnej firmie i nie było źle a jak w Pilkington? Może ktoś coś powiedzieć?

Doorwe

Ile oni płacą ? 14 brutto za godzinne plus do 60% premii podstawowej ?? bo z komentarzy i ogłoszenia na stronie tyle wywnioskowałem + dochodzą dodatki za prace nocna tak ? czyli za miesiąc bez nadgodzin da się zarobić 2.5-3tys na rękę? lepiej wybrać tą firmę czy oknoplast?

Bogdan
@Doorwe 15.09.2017 19:23
Ile oni płacą ? 14 brutto za godzinne plus do 60% premii podstawowej ?? bo z komentarzy i ogłoszenia na stronie tyle wywniosko...

max 2200 netto

Młodzik

Czy słyszał ktoś o pracy w firmie? Nie widziałem nowych ofert ale może? Wiem, że Pilkington Polska ma opinię dobrej firmy zresztą tak mało piszecie na forum bo jest dobrze?

Alicja

Są na forum kierowcy lidla lub ich znajomi, którzy wiedzą do jakiej firmy ma się zgłosić @Lukaty w sprawie zatrudnienia? A czy ktoś ostatnio był na rozmowie w Pilkington Polska i może podzielić się swoimi wrażeniami?

Lukaty

Szukam pracy jako kierowca w lidlu.Gliwice/Będzin.ma ktoś wiedzę jakie firmy rozwoza towar z powyższych miast?

Maciek

Jaka jest przyczyna, że tak mało ostatnio piszecie? Czyżby wakacje wyciągnęły niektórych od kompa? Jak leci w firmie? Pracowałem w firmie i miło wspominam czas, dlatego czasami dopytuję co słychać teraz?

Malwina

Pilkington Polska to spoko firma bez jakiegoś szału robi swoje.

Łukasz

Witam. Na jakie zarobki mozna liczyc aktualnie na stanowisku operator maszyny ? Prosze o szczerosc. Dzieki. Pozdro

kalafior
@Łukasz 27.07.2017 16:38
Witam. Na jakie zarobki mozna liczyc aktualnie na stanowisku operator maszyny ? Prosze o szczerosc. Dzieki. Pozdro...

z 1800

Młodziak

Pilkington to fajna firma, mają niezłe wynagrodzenie z różnymi pochodnymi fajnie.

babeczka

a jak wyglada praca dla kobiet

Pracownik

@stary Nie ma się z czego śmiać. Pilkington ma dużo różnych dodatków dla pracowników na co w innych firmach narzekają.

Młodzik

@Gal anonim Widzę, że sporo dodatków można w firmie dostać, super.

stary
@Młodzik 13.07.2017 13:35
@Gal anonim Widzę, że sporo dodatków można w firmie dostać, super.

cha cha cha ..........

stary
@Młodzik 13.07.2017 13:35
@Gal anonim Widzę, że sporo dodatków można w firmie dostać, super.

cha cha cha ..........

Gal anonim

Firma daje co miesiąc do 10% premii (uzależniona od obrotu firmy w danym miesiącu) W ramach zakładowego funduszu świadczeń socjalnych: 1. możliwość udziału w imprezach sportowych oraz kulturalno- oświatowych, coroczne dofinansowanie do indywidualnego wypoczynku (tzw. „wczasy pod gruszą”), świadczenia świąteczne i rzeczowe, karty Multisport, zapomogi losowe i pożyczki na cele remontowe lub budowlane, 2. Udział w programach prozdrowotnych – np. coroczne szczepienia przeciw grypie finansowane przez pracodawcę, 3. Możliwość udziału w różnych programach i projektach prowadzonych przez pracodawcę, 4. Przystąpienie do pracowniczego programu inwestycyjnego, 5. Możliwość przystąpienia do kasy zapomogowo-pożyczkowej w dowolnym momencie zatrudnienia. Składka miesięczna wynosi 2% wynagrodzenia zasadniczego brutto, a o pożyczkę możesz się ubiegać już po potrąceniu 3-ciej składki, 6. Jeżeli nie posiadasz ubezpieczenia na życie, proponujemy Ci przystąpienie do pracowniczego ubezpieczenia grupowego, 7. Możliwość dofinansowania dodatkowego kształcenia (szkolenia/studia), 8. Podnoszenie Twoich kwalifikacji oraz pakiet szkoleń.

Młodzik

Czy Pilkington Polska ma jakieś nowe oferty pracy dla osoby na stanowisko technika utrzymania ruchu? Słyszałem sporo dobrego o firmie i mam zamiar aplikować. Czy mógłby ktoś napisać kilka informacji o firmie? Jak się pracuje? Czy są jakieś dodatki typu socja?

Ktoś

A jak wygląda praca w obsłudze klienta niemieckiego? Jakich zarobków można się spodziewać, jaka jest tam atmosfera pracy? Spełniam wszystkie kryteria, mam doświadczenie.

Alicja

@KJ jeżeli chodzi o zarobki to z pewnością dowiesz się wszystkiego podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Kto na tę chwilę może pomóc użytkownikowi @KJ dowiedzieć się więcej na temat pracy na stanowisku Kontrolera Jakości? Jak wygląda przykładowy dzień pracy na tym stanowisku?

KJ

Witam, Chciałem zapytać jak wygląda praca Kontrolera Jakości w Pilkingtonie IGP w Krakowie ? I jakich zarobków można się spodziewać na tym stanowisku ?

Maniek

Pilkington Polska to świetna firma, producent bardzo specjalistycznego szkła. Jeśli dla kogoś jest to nic nie znaczące to z całą pewnością może szukać innej pracy.! Myślę, że w każdej firmie są osoby którym się coś nie podoba zawsze mają jakieś ale.

clock

obecnie na start 13 pln jak sie sprawdzisz po 3 miesiacach dostajesz 13,80 chyba. do tego co miesiac niezaleznie od zajmowanego stanowiska (pisze o produkcji) masz premie produkcyjna . kazde stanowisko ma inne przelicznik premi, (chodzi o odpowiedzialnosc i wysiłek fizyczny) chyba na prasie co wkleja ramki ma najwiecej, potem myjkowy, dalej zgaduje ze gietarkowy i tiokolarze. butylarz na samym koncu razem ze skoczkiem. zarobki minimum 2500 na reke. + nadgodziny liczone w +50%, soboty setki ale w pierwszej kolejnosci staraja ci sie je oddac dniem wolnym. w sezonie jest taki nawał pracy ze nie maja ci kiedy oddac i setki wyplacaja po okresie rozliczeniowym czyli po chyba 3 miesiacach. robota na 3 zmiany, regulami pracy i odstepy w przerwie miedzy praca przestrzegane na maxa. jednak moze ci sie trafic tydzien na 3 zmiane czyli na 22 do 6. konczysz w sobote o 6 rano i kiero moze wstawic cie na poniedzialek na 6 rano. nie idzie tak szybko sie przestawic w rezultacie spisz pare godzin. chyba ze porządny alko reset. najczęściej przyjmują na produkcje i spedycje. klimat w pracy zalezy od oddziału i ludzi ktorzy w nim pracują.

Alicja

@Maja, na stronie internetowej Pilkington Polska możesz znaleźć aktualne oferty pracy: http://www.pilkington.com/pl-pl/pl/o-firmie/kariera/oferty-pracy

Maja

Czy sa przyjecia do biura? ?

Alicja

@olo w komentarzu wspominasz między innymi o nieprzyjemnej atmosferze, która panuje w firmie. W jakim konkretnie dziale? Dlaczego uważasz, że atmosfera jest negatywna?

Alicja

@Janek opisujesz warunki pracy na jakim stanowisku? Należy pamiętać, że warunki mogą się od siebie różnić, w zależności od stanowiska.

olo
@Alicja 26.04.2017 08:49
@Janek opisujesz warunki pracy na jakim stanowisku? Należy pamiętać, że warunki mogą się od siebie różnić, w zależności od stan...

Alicja ty chyba nie masz pojęcia oczym piszesz ,albo tak też tobie kazali pisać . Jakie są różnice w warunkach pracy na danym stanowisku ,gdzie można sobie usiąśc i posiedzieć tak żeby mistrz albo kierownik się nie przyczepił ? To co obiecujecie na rozmowie nie jest do końca prawdą .Kasa może i jest ok. ale atmosfera w zakładzie jest na dnie .Firma nic nie daje dodatkowego oprócz pracy w wolnym czasie czyli dużo przymusowych nadgodzin - oczywiście płatnych (ale czy chętnych?) .I wiele by można było pisać ale nie oto przecież chodzi .Pracujemy bo potrzebujemy pieniędzy a ta firma jest jakąs formą utrzymania ale też nie jedyną w Krakowie . Pozdrawiam

Janek

Jestem doświadczonym pracownikiem i byłem na rozmowie. Myślę że proponowali dobrą stawkę ale mocno kierownik podkreślał i dał do zrozumienia o tym że jedyny czas na zaczerpnięte oddechu to 15 min przerwy. I nikt nie gwarantuje umowy na czas nieokreślony co też jest sporym minusem. Dodatki za dojazdy czy mieszkania tylko na rok. Co do atmosfery na zakładzie to jak na masówce czyli kiepsko. Liczę że może ktoś napisze z pracowników coś więcej który widział na własne oczy jak jest i co jest. Pozdro

Alicja

@taki jeden i jak? Byłeś na rozmowie kwalifikacyjnej, o której wspominałeś? Jeżeli tak, to jak przebiegła? Może miałbyś jakieś rady dla przyszłych kandydatów. @Jerzyk to bardzo dobrze, że jesteś zadowolony z pracy w Pilkington Polska. Wspominasz, że w firmie są perspektywy dalszego rozwoju. Takie rzeczy się bardzo ceni! Możesz powiedzieć coś więcej w tym temacie? @olek, nie zgadzasz się z wypowiedzią @Jerzyk? Masz odmienne zdanie? Czekamy na Twoją opinię.

Andrzej
@Alicja 24.04.2017 09:53
@taki jeden i jak? Byłeś na rozmowie kwalifikacyjnej, o której wspominałeś? Jeżeli tak, to jak przebiegła? Może miałbyś jakieś...

Jerzyk pracuje jako kierownik tak że co miał napisać....

Jerzyk

Pilkington Polska to bardzo udana firma, maja perspektywy dalszego rozwoju.

taki jeden

chodzi mi o operatora maszyn, możliwe jest to, że można zarobić ponad 3000 netto z podstawą, premią i 100% płatnym sobotami?

Alicja

@taki jeden, o jakie stanowisko pytasz?

taki jeden

ile tam można zarobić, jaką stawkę oferują nowym? dzwonili do mnie, umówiłem się wstępnie na rozmowę kwalifikacyjną

Alicja

Jaka wygląda ścieżka rozwoju pracownika w Pilkington Polska?

Iza

Pilkington Polska to producent szkła architektonicznego, należący do NSG Group.Ich misją jest być światowym liderem w dziedzinie innowacyjnych rozwiązań ze szkła o wysokiej wydajności.

Alicja

@Nunus ostatnio pojawiła się nowa oferta pracy na stanowisko SPECJALISTA DS. PERSONALNO-ADMINISTRACYJNYCH właśnie w Szczecinie. Zamierzacie aplikować?

Nunus

Czy Pilkington ma nowe oferty? Bardzo chętnie podjąłbym pracę w rejonie Szczecina a o firmie mam dobre zdanie. Myślę, że to firma z perspektywami, kolejny atut.

Abc
@Nunus 24.02.2017 09:54
Czy Pilkington ma nowe oferty? Bardzo chętnie podjąłbym pracę w rejonie Szczecina a o firmie mam dobre zdanie. Myślę, że to fir...

Ha ha z perspektywami , właśnie dostałem wypłatę 2200 zł. za miesiąc z premią

Martusia

Praca ciężka tylko szkoda, że nikt nie dodał o dobrych zarobkach. Jeśli ktoś chce zarabiać w euro musi jechać do Niemiec. Firma świetna, z wypracowaną pozycją na rynku międzynarodowym to powód do dumy .

były pracownik

Pracownicy po 10 Latach zwalniaja sie brach chetnych do pracy za takie pieniadze. Zatrudniaja Ukrainców bo polak nie bedzie dymał za taka kase

Optimus

Praca jest dość ciężka za średnie pieniądze,z czasem podnoszą stawki ale nawet osiągając najwyższy poziom jest to bez nadgodzin max 3000 netto o ile wyrobisz premię z czym jest coraz ciężej przez panujący [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jest to praca dla naprawdę silnych mężczyzn zarówno fizycznie jak i psychicznie,słabe jednostki są dość szybko zajechane więc jeśli nie czujesz się mocnym nie polecam.Atmosfera na zakładzie coraz gorsza czego przykładem jest wczorajsze zwolnienie się jednego z najlepszych pracowników(moim zdaniem) i jeszcze dwóch bardzo doświadczonych.Ogólnie firma na dość dobrym poziomie,jest socjal i wypłaty zawsze na czas ale nie jest to praca na lata bo zdrowie po prostu nie pozwoli.

Dudu
@Optimus 28.01.2017 19:23
Praca jest dość ciężka za średnie pieniądze,z czasem podnoszą stawki ale nawet osiągając najwyższy poziom jest to bez nadgodzin...

Te Optimus kogo wyje...

Marianek

Powiem wam prawdę. Praca jest bardzo ciężka, trzeba pracować jak 5 osób będąc tylko jedną. Bardzo wysoko są stawiane wyniki, tzn odział w Krakowie ma największą jakość wykonania w Europie ( jest w pierwszej 3). Niestety w Niemczech ta jakość jest hem daleko za nami ale tam przynajmniej człowiek zarobi minimum 4x Tyle co w Polsce. Co z tego że jakość "Firmy" jest wysoka jak płaca w Polsce powinna sięgać 3000-6000 na rękę na pracownika tak jak to jest u naszych sąsiadów Niemców 1700€. Jeżeli chcesz wolny weekend nie napalaj się tak, bo w piątek pod wieczór się dowiesz że przychodzisz w sobotę na 6 rano a jak odmówisz to usłyszysz " Takie sprawy się zgłasza wcześniej " . I tym samym sobie minusujesz, co za tym idzie przy pierwszej lepszej okazji Dadzą Ci do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zmianę a są 3 (6-14.14-22,22-6) i do tego cztery brygady . Najwięcej na linii zarabia Ramkowy który wbrew pozorom ma najmniej ciężką pracę bo musi tylko dopilnować tego aby szyba nie była brudna (jak wyjdzie od myjkowego) nałożyć ramkę i nakleić naklejkę. Jeżeli zaś szyba jest brudna to się drze na myjkowego że ma ją wziąć i jeszcze raz umyć. Na giętarce jest całkiem całkiem ale jak się maszyna sprzed 20 lat zepsuje to będzie to Twoja wina i nikt z z Lini nie przyjdzie i Ci pomoże tylko będzie patrzeć co ty zrobisz i jeszcze Cię będzie obgadywać. Pan Kierownik wydaje się sympatyczny, i dobrze bo tylko się wydaję a tak na prawdę jest to osoba strasznie fałszywa która przy najmniejszej sytuacji chce Cię wywalić i zatrudnić nowe osoby bo jest "miła atmosfera w pracy" . Więcej nie napiszę resztę musicie sobie dopowiedzieć.

Marianek
@Mk1052 28.03.2017 09:00
Witam A jakie zarobki otrzymują operatorzy maszyn i czy też mają taką ciężką pracę ?

Każdy jest Operatorem Maszyn, tylko zależy gdzie Cię dadzą czy na giętarkę, myjkę, butylarkę, ramki ( na to nie licz) lub końcówka ... Wszyscy pracownicy to Operatorzy Maszyn Przetwórstwa Szkła. I każdy ma Ciężko tylko ramkowy ma najmniej wymagającą prace ale tam trafiają tylko Ci co długo robią i się na tym znają.

Ccc
@Marianek 28.01.2017 05:51
Powiem wam prawdę. Praca jest bardzo ciężka, trzeba pracować jak 5 osób będąc tylko jedną. Bardzo wysoko są stawiane wyniki, tz...

Zapraszam zatem na ramki. Szybko się prawdy dowiesz!!!!!

Młodzik

Ciesze się gdyż mam pracę w IGP , całkiem dobre warunki . Umowa podpisana , jedynie kasa mogłaby być troszkę wyższa ale powiedziano mi, że po okresie próbnym z pewnością będzie więcej. Może jak popracuję uda mi sie wyjechać do Norwegii. To jest bardzo ważne dla mnie.

Hugo

W oknoplascie myjkowy ma lekko 3 tys bez nadgodzin.

krak

Zrezygnowałem po jednym dniu. Pracowałem w podobnej firmie za granicą i mogę powiedzieć że Pilkington Kraków chyba zbiera wszystkie stare, wycofane maszyny z Europy. Nadmierna eksploatacja pracowników przez ciągłe podnoszenie i ściąganie szkła - brak automatyzacji, maszyny z przypadku. Dojazd marny, bez swojego auta nie ma co tam się wybierać, do tego korki na Półłanki. Kasa marna. Umowy przez Pilkingtona (nie wiem jak przez agencje) kończą się tuż przed zimą i wtedy większość obsady wylatuje, od wiosny zatrudniają od nowa. Ogólnie szkoda czasu, zdrowia, nerwów.

Krakowiak

Słowa samego prezesika na zebraniu "w tym roku zwolniło się 130 osób zatrudnionych , musimy się zastanowić dlaczego?" haha Więc jeśli ktoś się zastanawia czy aplikować do tej firmy ta statystyka jest wystarczająca Kasa słaba, premie także, chodzisz ubrany jak rycerz cały czas w okularach i kasku trzeba być ostrożnym aby nie wyglądać jak Popek po skaryfikacji albo po prostu być o głowe krótszym przez swoją nieostrożność, kogoś innego lub po prostu awarii urządzenia lub np pęknięcia szyby na podnośniku. 3 zmiany, brak parkingu... aaa i aby dostać chyba 250zł brutto za paliwo trzeba mieć powyżej 19km dojazdu 500zł brutto jeśli dojazd jest pow 30km do roku pracy Ogólnie bardzo NIE POLECAM!!!

Geed

Mam 16 lat stażu na hurtowni. Mniej więcej ile tam u was szlo by zarobić?

anonim

(usunięte przez administratora)

Krakowianin

Tu nie chodzi o stawkę, ja do stawki nic nie mam, mi odpowiada. Przeczytaj raz jeszcze mój post powyżej i odpowiedz na to wszystko o co tam pytam na temat zakładu pracy i sposobu pracy ale rzeczowo i dokładnie i w sposób rzeczywisty. Jakbyś zauważył to nie pytam o stawkę czy się zwiększy czy nie ani się jej nie czepiam ale pytam o coś zupełnie innego i oczekuję odpowiedzi na temat.

bzzz
@Krakowianin 17.10.2016 18:41
Tu nie chodzi o stawkę, ja do stawki nic nie mam, mi odpowiada. Przeczytaj raz jeszcze mój post powyżej i odpowiedz na to ws...

Wydaje mi się, że lepiej gdybyś aplikował bezpośrednio do Pilkington niż przez MANPOWER, w przypadku pośrednika może pojawić się więcej krótkich umów (zleceniówek), a to wiąże się z problemem "wzięcia" wolnego. Z tego co obiło mi się o uszy to dopiero po ponad roku można podpisać umowę bezpośrednio z Pilington. Praca na pewno zależy od działu na który zostałbyś przydzielony - obowiązki takie same jak każdy prcownik niezależnie przez kogo zatrudniony.

Krakowianin

Prosiłby o rzeczową i prawdziwą opinię na temat pracy na produkcji w PILKINGTON KRAKÓW na ul. Półłanki ponieważ dostałem propozycję pracy na produkcji z pośrednictwa pracy MANPOWER ze stawką 12zł brutto za godzinę +premia. Czy warto sobie tym głowę zawracać? Jak wygląda praca pracownika tymczasowego zatrudnionego przez pośrednika, gdzie trafia, co należy do jego obowiązków i jak wygląda ta praca? Proszę o poważne odpowiedzi i rzeczywisty opis sytuacji w tym zakładzie na produkcji.

bzzz
@Krakowianin 17.10.2016 17:49
Prosiłby o rzeczową i prawdziwą opinię na temat pracy na produkcji w PILKINGTON KRAKÓW na ul. Półłanki ponieważ dostałem propoz...

Dokładnie o pracy się nie wypowiem, gdyż ja pracuję w Automotive - także bądź cierpliwy, może ktoś z IGP opowie.

kojot

Witam, orientujecie się, jak wygląda tam praca jako kontroler jakości? dostałem zaproszenie na rozmowę, ale żeby przyjść będę musiał wziąć urlop w pracy, i nie wiem czy warto

Lola

Przyjęcia do pracy są cały czas Zapraszamy

Lola

Kobiety na produkcji pracują na butylarce gientarce a nawet na zakładaniu ramek Ale to trzeba przeżyć i wytrzymać z tymi wszystkimi hamowatymi ludźmi

Zostaw opinię o Pilkington Polska - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pilkington Polska