Pilkington.
2 231 6 1

Opinie o Pilkington.

Ewa

Tak . Afera. Podobno w kiciu już siedzi. Ale co z tego przyjdzie kto inny i będzie nas okradał.

On
@Ewa 29.11.2018 07:41

Feke news

ZŁOTA NIEDZIELA

A teraz was ja ocenie. 5 za rozmowę kwalifikacyjną 5 za szczegółowe szkolenia bhp itp.... 5 za terminową wypłatę 5 za przygotowanie pracownika do pracy (miejsce,czas,gdzie,kiedy) 2 za minimalną stawkę 2 za tempo i te wyśrubowane normy (biegiem trzeba pracować) Tak białe murzyństwo.

Rio
@ZŁOTA NIEDZIELA 27.10.2018 20:13

Co do tempa to się nie zgodze bo większość ma czas na patrzenie się w telefon , przez sześć godzin z ośmiu .....

Mino
@Rio 20.11.2018 19:06

Słuchaj Kolego jak ktoś jest bystry o obrotny i jak zrobi dobrze robotę to ma czas na to by się po tyłku drapac czy jak wspomniałeś patrzeć na telefon A najlepiej popatrz na siebie bo zapewne nie jesteś idealny i sam popelniaasz błędy. Patrz na siebie A nie na innych.

Cyfra
@Mino 01.12.2018 17:54

Panowie zapraszam was na BOX 2, linia końcowa lub laminowanie będziecie mieć dużo czasu na drapanie się ;))) a jeśli będziecie mieć siłę podrapać sie po przerzuceniu 630 traków;))) wszystko zależy gdzie kto pracuje jakbyście zobaczyli jak się tyra na boxie to jest gonitwa po cyfrę... Każdy pisze o problemach w dziale w którym pracuje spoko że niektórzy mają czas patrzeć w telefon itd. co nie znaczy że wszędzie tak się da i wszędzie się tak pracuje to jest właśnie najbardziej chore w tej pracy stawki te same dla wszystkich oczywiscie jak mogło by być inaczej, no tak tylko że jeden tyra cała zmianę a drugi troche porobi troche posciemnia za tą samą stawkę... to powinno się zmienić ale nie może bo gdyby podnieść stawkę np. na tym Box2 bo tracki ciężka praca wysoka norma itd. to by się zaraz okazało że wszędzie jest masakrycznie ciężko że się nie da wytrzymać ludzie mdleją szok że tam są wyższe stawki nagle jak wszędzie jest tak samo ciężko, no przecież...

ZŁOTA NIEDZIELA

OK Wraz kolegami zostałem oceniony. 5 za abstynencje 5 za punktualność 4 kultura osobista 3 za pierwszy tydzień pracy 4 za drugi tydzień pracy A wy co za osiągniecie oceny (usunięte przez administratora) i jeszcze za kasę. Ja też was (usunięte przez administratora) do właściciele ( mikro kamery ;) ) I tak się zwalniam. A zastanów się z tym telefonem jest czas by sprawdzić godzinę.

Pilkington chlebodawca

PILKINGTON dużo pomaga pracownikom .Pensje za prace sa bardzo wysokie nawet chyba najwyższe w województwie . Praca nie jest ani trudna ani ciężka .Pracownicy wykonuja prace mozna powiedziec na luzie a nawet nie czuja zmęczenia po zmianie .Efektem tego dobrego samopoczucia w zakladzie jest fakt , że nikt niechce zmieniac zakladu i szukac innej pracy. Z okazji swiąt PILKINGTON dal premie pracownikom .Dbalośc PILKINGTONA o pracownika jest na najwyższym poziomie .Dlatego wszyscy pracownicy oddawaja szacunek i najwyższe uznanie dla kierownictwa zakładu .Robotnicy sa wdzięczni że maja prace i wysokie wynagrodzenie. Gdyby nie PILKINGTON toby większośc ludzi wrociła tam skąd przyszła czyli na wieś .Tam trudno byłoby sobie przypomnieć i trwać w prymitywnych warunkach , brak prądu , do sklepu po ocet trzeba jechac godzine rowerem , zamiast WC to beczka na odchody. Pomyślcie jak tu PILKINGTON pokazał wam cywilizacje i nowoczesnośc. Zamiast isc do obory zostawić kał , to tu idziesz do luxusowego WC.

Leon
@Pilkington chlebodawca 05.08.2018 07:41

Hehehe. To co napisałeś nie jest prawdą. Nieźle sie przy tym uśmiałem, gdyz pracowalem tam 3 lata i nigdy bym tam nie wrócił, nawet za 3500 brutto. Nie ma zmeczenia po przewaleniu kilku ton trucków? Nie ma stresu i jest luzik? Kierownictwo, liderzy i reszta nie doprowadza do nerwicy kazdego dnia? Pięsc sie nie raz sama zaciskala. Może Morawica pomoże na głowę?

Rozbawiony
@Pilkington chlebodawca 05.08.2018 07:41

Ha,ha,ha . . Sarkazm pierwsza klasa.

Pilkington uratował życie
@Leon 05.08.2018 16:52

Gdyby nie Pilkington to większośc musiała by wracac na role i do lepianek .Robotnicy po zawodówce co przyjechali ze wsi tutaj do pracy teraz narzekaja że mało mają pieniedzy... .A na wsi byś mial więcej ? chyba przy wywożeniu gnoja albo koszeniu trawy kosą . Zjechali sie do pracy do miasta ludziska , zobaczyli cywilizacyjny tryb zycia , pokupowali sobie nowe łachy , telewizory i niektorzy nawet samochody. Pojechali do swoich rodzin na wieś i tam wszyscy niedowierzają , bo wyjechali szmaciarze obdarci z walzką pożyczoną od dziadka a przyjezdzaja juz nie w gumowcach tylko w adidasach. Także WIOCHA nie narzekajcie bo tu macie raj na ziemi , na wsi byś chodził nieogolony z łopatą i widłami caly dzien , a tu masz komfort .Łazienki , natryski , bufecik ...a na wsi bar jeden , i byś patrzył jak inni piją piwo , a ty byś sie wtedy drapał po łbie zawszonym.

Mrówka
@Pilkington chlebodawca 05.08.2018 07:41

Pilington chlebowa -tak w skrócie na to co napisałeś to krowa to jest piękny ptak tylko mu skrzydeł brak hehe

Tak
@Pilkington uratował życie 07.08.2018 18:08

Tobie uratował pilkington życie i o sobie piszesz jak masz w domu koniec tematu szkoda się wypowiadać

JoKeR
@Pilkington chlebodawca 05.08.2018 07:41

Ha ha ha śmieszne. Dniówka w PAP jest mniejsza niż dniówka w jabłkach, tam ludzie są tylko po to żeby mieli ubezpieczenie i każdy ma swój mały ogród i z jabłek żyje, bo huta niestety dla siebie pieniążki zabiera

Ewa

Ale sprawiedliwość to chyba jest bo ten rusek z Dwikóz też siedzi. A co.

Ewa

Może by pomógł strajk.

2 lata

W HR sprawa ponoć grubsza. Wieść Gminna niesie że prokuratura była

Ploretariusz
@2 lata 28.11.2018 14:08

Co takiego się tam wydarzyło skoro najwspanialsza pani dyrektor jest dalej na swoim stanowisku choć Japończycy powinni ich dawno pozwalniac! W tej firmie nikt nie szanuje zwykłego pracownika normy idą do góry cały czas tylko więcej i więcej a kręgosłup boli ludzie którzy tam pracujecie zbuntujcie się w końcu i dopominajcie się o sensowne podwyżki a nie 1 zł brutto przecież to śmiech okradają zdrowie pracowników!

Junior

Czy to prawda . Kto tu pracuje to ma pchły bo tak na mieście mówią.

Robol
@Junior 24.11.2018 17:13

Tak, pchły i garba.

Ploretariusz

Przy takiej pracy aby godziwie żyć powinno się zarabiać 4000 tys lub chociaż 3500 na rękę. W tej firmie ale oczywiście polscy dyrektorzy to (usunięte przez administratora) mam nadzieje ze Ci z zagranicy w końcu przejrza na oczy i zobaczą ze polaczki rozpieprzaja im zakład. Bo chodzi o to żeby dać ludziom godziwe pieniądze i chętni do pracy się znajda i chęci tez !

roko

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: ciezka praca za glodowa pensje

Tomek

Jaka jest teraz stawka dla nowego pracownika na produkcji

Tomek
@Tomek 23.11.2018 09:43

?

ZŁOTA NIEDZIELA

Wynagrodzenie za pierwszy miesiąc to 1750 netto. Odchodzę zwalniam się. Tak młodzi żucza się na emigrować. POWODZENIA nie dajcie się na emigracji.

Waluś
@ZŁOTA NIEDZIELA 20.11.2018 17:27

Teraz wiadomo gdzie się pieniądze podziewały ,coś w HR nie pykło i sprawa się rypła

Obieg automatyczny

@Julita @Green Wam się chyba w d#pach po przewracało Pilkington niewiem jak w Sandomierzu ale w Chmielowie to firma rodzinna tylko pociotki się tam mogą czego kolwiek dorobić a ciebie zbesztają i jak by mogli to z gó#nem w betoniarce wymieszali jedynie czego tutaj to się dorobisz to garb i ból stawów a o kręgosłupie nie wspomnę. ,,Brudne ubrania oddajesz stołówka jest,, co z tego to jest ich zas#any obowiązek żeby ubrania w czystości utrzymać stołówka jest, no i co w każdej pracy powinno być pomieszczenie socjalne. Poczytaj sobie wcześniej o jedzeniu od KASI. A CO DO ZAROBKÓW jak kogoś nie pod!ebiesz nie zgłosisz jeb@nego incydentu to ch#ja garbatego dostaniesz, do biura przyjmują tylko swoich znajomych bądź rodzinę. I to jeszcze tak jest że niektóre osoby są tępe jak zardzewiała kosa, nic się nie interesują i nic o produkcji nie wiedzą. NIKT NIE PODP!ERDALA CHYBA ŻE JESTEŚ CH#JEM TO OWSZEM. Także weźcie pod uwagę to co mówicie i piszecie bo wasze słowa się z prawdą mijają :/

Green
@Obieg automatyczny 29.05.2018 16:50

Człowieku ja tylko odpisałem na pytania . Dania o których mówisz nie komentuje bo ich nie dostaje i nie wiem jak smakują . Zgadzam się z tobą że tam wszystko w biurze i ogólnie wszystkie wyższe stanowiska to rodzina i pociotki . Ja piszę o Chmielowie . Nie tylko w sposób donoszenia ludzie się dorabiają większej stawki . Dobra praca i ocena też dostaniesz większe podwyżki . Donosząc poprostu awansujesz szybciej . A ogólnie na Machowie też jakoś zarobki w innych firmach nie powalają . No chyba że masz taką firmę że odrazu na starcie 3 tys na rękę dostanę ? W tej firmie jest (usunięte przez administratora) ale po prostu musisz albo z tym walczyć albo olewać takich ludzi . Najgorsze są z tego młode parasole , te osoby chcą najszybciej awansować bo im w sądach mało kasy więc tu donoszą na normalnych ludzi bo mają plecy wyżej i robią z ludźmi co chce . weź rękawiczki do domu to cię na bramę zgłoszą że coś wynosisz , a jak do takiej osoby podskoczysz to cię dojadą albo przeniosą na inną zmianę lub na najgorsze stanowisko

Muuaa
@Green 29.05.2018 18:21

Pisze kolego Green do Twojej odpowiedzi i widzę jak piszesz o ludziach za Wisły czyli jesteś z tej strony co pilkington nie obchodzi mnie z kim pracuje czy on jest biały czy czarny czy za Wisły .Trafiają się ludzie z tej strony i drugiej ze olewaja robotę i nie ważne skąd jest dlatego przestań pisać ze parasole tacy czy inni ja pracuje z parasoalmi i galonani i nie narzekam ale fakt jest taki ze dzisiaj młodzi wiek 19 do 22 nie chce się im robić lub nie mają sil bo nie sa przyzwyczajeni ciężkiej pracy oni by chcieli przyjść zrobić za nich pracę i żeby zarobili 3000tyś głupich szukaja dla tego zastanów się co piszesz pracuje 10 lat ja widzę kto pracuje i kto jest przyzwyczajony do pracy oczywiście są wyjątki dziś młodym się nie chce taka jest prawda

Maru
@Muuaa 31.05.2018 12:21

A w jaki sposób ma się im chcieć za takie wynagrodzenie? Ich rówieśnicy na zachodzie w fabryce zarabiają 100 € netto dziennie. W warunkah nieporównywalnie lepszych. Mogą być od razu niezależni finansowo od rodzin, wynajmować całe mieszkania, kupować auta, jeździć na wczasy kilka razy w roku, i to przy pracy na produkcji gdzie nie są wymagane żadne kwalifikacje. Te zarobki w Pilkingtonie urągają god ości człowieka.

anonymous
@Obieg automatyczny 29.05.2018 16:50

Jak tak narzekanie to zapraszam do schollglas. Albo lepiej syfglass. Tam jest jeszcze lepiej

Rio
@Green 29.05.2018 18:21

Będąc z jednej strony Wisły widzę ludzi za Wisłą, będąc z drugiej strony Wisły też widzę ludzi za Wisłą więc przestań pieprzyć . A pisze to jako Galicjanin.....

Osa
@Obieg automatyczny 29.05.2018 16:50

Tak zgadzam się . Ale normalny co możne zrobić. A nic.

gruchanson

różne charaktery, az mnie telepie jak widze jak kazdy mysli tylko zeby se piwo strzelić po pracy, I DAWAJET, mozna dalej (usunięte przez administratora) szyby, nic więcej do życia nie trzeba.

Copcop

Hej, bardzo prosze o opinie bo kompletnie nie wiem co zrobić. Jakie za zarobki na stanowisku inz jakości ? Jak szef tzn kierownik jakości? Dajcie znać czy jest okej, dzięki z góry :)

Copcop
@Copcop 16.07.2018 09:27

Prosze odpowiedZcie to mi bardzo pomoze

Member
@Copcop 23.07.2018 15:41

Serio nikt nie moze odpowiedziec koledze? Na forum porusze sa tylko kwestie zatrudnienia na produkcji, a zaklad to nie tylko pracownicy produkcyjni

Rio
@Copcop 23.07.2018 15:41

Co ci powiem to ci powiem , na jakości nie słychać narzekania na to co robią , dlatego też kto tam się dostanie z produkcji to zostaje. Ludzie nie chcą odchodzić z jakości więc niema tam zbyt wiele naborów, jeżeli już są to najpierw, przesyłają infirmacje na produkcję , w celu ewentualnego transferu, z produkcji do jakości.....

bzzz

Chodzą pogłoski o podwyżkach z dniem 1 listopada w zależności od obecnej stawki - ktoś coś wie więcej? Czy może to podwyżki tylko dla wybranych?

Lilalou

Czy jako inz jakosci da sie zarobic 5000-6000 brutto?

radon
@Lilalou 03.08.2018 23:03

NIE

Lilalou
@radon 05.08.2018 16:36

To jakie sa stawki?

Pilkington uratował życie
@Lilalou 07.08.2018 16:58

Ostatnio szwagra namawiałem tu do roboty, on na wsi biedę klepie , chodzi ubrany jak szmaciarz .We Pilkingtonie zarobi dobrze i nawet sie bardzo nie urobi . Dawają tu premie i można sporo odłożyć jak sie nie pije wódki.

jakosctoichobsesja
@Lilalou 07.08.2018 16:58

4000 brutto z kawałkiem.

Millom
@jakosctoichobsesja 03.09.2018 14:22

Wszyscy inz tak maja?

jakosctoichobsesja
@Millom 04.09.2018 22:37

Niektórzy mniej, zależy kiedy się przyjęli do pracy.

Zenek
@jakosctoichobsesja 09.10.2018 15:14

Piszesz a nie wiesz. niektórzy maja koło 6000 brutto

Japa

Nie polecam nikomu, białe niewolnictwo.

Mały

Witam. Mam pytanie ile czeka liście na odzew w sprawie pracy po złożeniu CV. Bo złożyłem dokumenty, i już czekam z dwa tygodnie i nikt się nie odzywa :( Pozdrawiam.

jr
@Mały 04.10.2018 13:03

3 miesiące

Mały
@jr 04.10.2018 18:27

O kurla to ładnie. To szukam dalej czegoś. Bo o zwariować można.

Z biura

Ja jadę z żoną na wakacje do Włoch,Francji, Hiszpanii, a następnie do Australii nad Dunaj. Ale spokojnie rok jeszcze długi myślę, że zwiedzimy jeszcze Amerykę Południową, Japonię, Afrykę. Sąsiadom niezły gul skoczył. Jak im opowiadaliśmy o naszych planach to facet cały się spocił i zrobił czerwony. Potem słyszeliśmy z podwórka jak żona go ochrzania od góry do dołu, że jej nie zabiera na takie ekskluzywne wakacje jak ja. Nie każdy ma takie wysokie i powarzane stanowisko jak ja. W końcu znam 7 języków, skończyłem prawo, ekonomię i zarządzanie. Jakieś pytania? Odpowiem na karzde.

zainteresowana
@Z biura 28.08.2018 14:14

'każde'...

zainteresowana
@Z biura 28.08.2018 14:14

każdy i poważanie!

CHWDPNSG
@Z biura 28.08.2018 14:14

Jeżeli takie pustaki i analfabeci pracują w biurach tej firmy, to nic dziwnego, że na forach internetowych krążą takie a nie inne opinie o renomie i pracy w Pilkingtonie. A swoją drogą wątpię by taki Troglodyta mający trudności z językiem polskim ( każdy, poważnie!!!!!!) i geografią, Australia nad Dunajem :) !!!!!! , opanował jakikolwiek język a co dopiero siedem.

Lola
@Z biura 28.08.2018 14:14

Gratulacje, jeżeli rzeczywiście Pan zna 7 języków ale mam jedno spostrzeżenie.. Po polsku piszemy KAŻDE a nie "karzde" . Kłaniam się nisko Panu Poliglocie i życzę lepszej znajomości języka ojczystego bo reszte 6 z pewnością zna Pan "perfekcyjnie". :D :D

anonymous
@Z biura 28.08.2018 14:14

7 jezykow a polskiego moe zna

Tak
@Z biura 28.08.2018 14:14

Hehehe karzde pisze się przez każde . i nie chwal się tak po co nam wiedzieć gdzie Ty jeździsz i co gdzie robisz. Tylko powiedz szczerze kto Ciel pomógł się tam dostać bo nie uwierzę że sam doszedles do takiego stanowiska.Jak już się tak chwalisz po pochwal się tu wszystkim bo z tego co wiem to bajkopisarzy tu nie brakuje na hucie jest ich sporo na zakładzie

WIW
@Z biura 28.08.2018 14:14

A co z normalnymi ludźmi którzy chcą pracować tylko jakiejś Pani Woś coś nie pasuje.Pracuja tylko kolesie po znajomosciach.A innym nie dają szans.To tak jest na Chmielowie.Siedza na kuchni i innych obgaduja to są przełożeni.

Basia
@Z biura 28.08.2018 14:14

tyle dyplomów , tylko pozazdrościć, ale przydałoby się jeszcze dokształcić : od kiedy to Australia leży nad Dunajem??? i jeszcze jedno " każde" pisze się przez ż a nie rz. Nie mam żadnych pytań

Huskysun

Witam, bardzo prosze o informacje kto dojezdza samochodem do Pilkingtona na godz 7:30-8. Moze moglibysmy sie dogadac na codziennie wspolne dojezdzanie z tarnobrzega/rzeszowa. CZy zaklad jest daleko od przystnaku w chmielowie gdzie zatrzymuje sie marcel bus? Dziekuje Wam z gory za odpowiedz :)

Member
@Huskysun 25.07.2018 00:47

Widze ze jest Tutaj duzo informacji ale tylko odnosnie pracy na produkcji... czy moglby sie wypowiedziedziec ktos z procesu/jakosci/hr. My tez chcielibysmy wiedziec Jak tam sie pracuje zanim aplikujemy na ogloszenia. Nie rozumiem dlaczego pracownicy sie nie wypowiadaja.

PolejBoZimno
@Member 27.07.2018 16:36

Bo się boją o robotę. Mogę Ci powiedzieć jak jest w IT - bieda, głód, chłód i do domu daleko.....

Michał F.
@PolejBoZimno 29.07.2018 15:44

Nie wiem co ludzie widząw tej firmie? Jaki rozwój, jakie możliwosci odnisnie podnoszenia kwalifikacji? Chyba dla tych co siedza w biurze i swoich polecaja. Ciotki, wujkowie, kuzyni, bratankowie.

WIW
@Michał F. 01.08.2018 22:24

Zgadzam sie z Pana słowami. Pracują tylko ciotki,wujkowie,kuzyni i znajomi znajomych.Mąż chciał pracować A nie dali mu szans bo się brygadzistce nie spodobał. Która w krótkim czasie awans dostała. I przez nią nie dali mu umowy.

Pracownik

O czym tu napisac bylo by tego duzo ale tak w jednym zdaniu moze dwoch co to za praca w kolosie zwanym pilkington to jest jedna wielka porazka wyzysk pracownika, zastraszanie i co najlepsze MOBBING to fakt trzeba udowodnic ale trzeba by najlepiej nagrac takiegio. Najmondrzejsi sa ludzie z biura co nie maja zielonego pojecia co sie dzieje na produkcji bo juz zapomnieli jak to bylo i co bylo. P.s idzie ten tutaj do pracy co ma naprawde "nóż na gardle" pracuje tam ponad 7 lat i mam juz dosc poniewaz na hucie swiat sie nie konczy.

Julita

@bzzz, widać, że wiesz sporo o kwestiach finansowych obowiązujących w Pilkington. Czy jako pracownik jesteś z nich zadowolony? Czy mógłbyś powiedzieć również kilka słów na temat pozostałych warunków jakie proponowane są obecnie na rozmowie kwalifikacyjnej w tej firmie? Czy funkcjonuje jakiegoś rodzaju pakiet socjalny?

bzzz
@Julita 11.07.2018 16:05

Sporo to nie, zwykłe wyliczenia "mniej więcej". Wydaje mi się z perspektywy pracy na 4ry brygady, że sytuacja polepszyła się trochę po podwyżce dla pracowników z umową na stałe od kwietnia b.r. , gdy zakład został postawiony pod ścianą masowymi zwolnieniami, w końcu Nas choć trochę doceniono i zamiast te 80 gr czy 1 zł brutto było 1,90 zł i 2,20 zł brutto zależnie od oceny pracownika - a to jakieś 230-260zł miesięcznie więcej na ręke (to raczej było jednorazowe, ale chociaż unormowało kwestie zarobków między osobami doświadczonymi, a tymi nowymi). Osobiście martwią mnie wielkości dodatków za pracę nocną i świąteczną - na ten moment jest to 5zł brutto/h (w roku ubiegłym było to 4,84zł brutto, także wzrosło niewiele), a także brak dodatku za sobotę (chociażby 50% wielkości dodatku światęczno-nocnego). Z socjala to: - teraz na czasie "wczasy pod gruszą" - jakieś 490, 700 lub 910zł brutto w zależności od dochodu na jednego członka rodziny.' - można wziąć pożyczkę na cele remontu itd. bez naliczanych odsetek, - zapomogi w trudnych sytuacjach (typu śmierć bliskiej osoby) - w okresie jesiennym szczepienia na grypę, - grupowe ubezpieczenie PZU, - karta multisport, - przed Bożym Narodzeniem świąteczna premia około 200zł

zzz
@bzzz 11.07.2018 18:18

- można wziąć pożyczkę na cele remontu itd. bez naliczanych odsetek pod warunkiem przystąpienia do kasy zapomogowo-pożyczkowej i opłacania miesięcznej składki (ok 2% miesięcznych dochodów). - karta multisport, liczba kart jest limitowana i ciężko ją dostać (tworzone są listy oczekujących...)

Amok

Patologoa . Jak to czytam.

Komin

To zobaczcie oferty pracy w Wawie i stawki. Huta ratuje życie. Kpina. Nie bierzecie tych dopalaczy to jest te.

Julita

@bzzz, dziękuję za ten obszerny opis warunków zatrudnienia jakie teraz obowiązują w Pilkington. Wymieniłeś też kilka benefitów jakie proponuje ten pracodawca. Widać, że są momenty, w których pracownicy mogą liczyć na niego. Czy również możecie liczyć na jakiegoś rodzaju spotkania integracyjne? Jeżeli tak, to ile razy w roku mniej więcej są organizowane?

Bania

po jakim czasie jest pierwsza podwyzka i jaka to jest kwota? wiem ze kwota minimalna jest w granicach 1700-1800 netto

bzzz
@Bania 09.07.2018 19:16

po 3 miesiącach pierwsza podwyżka, jakoś 0,80-1,00 zł brutto w zależności od oceny - przy 160h pracy daje to jakies 92-115 zł netto miesięcznie więcej; przy 13 zł brutto na godzinnę na start wychodzi jakies 1500 zł netto przy 160h pracy, dochodzą jednak dodatki za nocki i święta także wyjdzie jakieś 1700-1800 netto na początku

Krystian

Witam, jak tam obecnie firma stoi z zasobami ludzkimi w Chmielowie ? mają na tyle, czy biorą kogo popadnie ? ponoć więźniowie pracują. Jaka jest atmosfera ?

Michał
@Krystian 06.07.2018 18:12

Zależy na jaką brygadę jeszcze trafisz. Ja nie narzekam, ale wiem że różnie z tym jest.

Zbyszek

Mieliście ocenę pracownika? Jaka jest teraz maksymalna stawka na produkcji?

Zcwiokieł
@Zbyszek 10.03.2018 10:31

Che che17pln

Obieg automatyczny
@Zcwiokieł 20.04.2018 08:56

Za 8-9 lat może dostaniesz

Pracownikxyz
@Obieg automatyczny 29.04.2018 19:56

Na start dają 14 a jak się postarasz to po 15mc masz 17!

Bania
@Pracownikxyz 23.05.2018 14:59

14 netto/h?

Bania

a jak z zarobkami dla Pracownika Produkcji? jakie jest minimalne wynagrodzenie?

Zostaw opinię o Pilkington. - Sandomierz

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pilkington.