Pilkington.

Sandomierz, Portowa 24

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 229 ocen.

Pilkington.
2 229 6 1

Opinie o Pilkington.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Z biura

Ja jadę z żoną na wakacje do Włoch,Francji, Hiszpanii, a następnie do Australii nad Dunaj. Ale spokojnie rok jeszcze długi myślę, że zwiedzimy jeszcze Amerykę Południową, Japonię, Afrykę. Sąsiadom niezły gul skoczył. Jak im opowiadaliśmy o naszych planach to facet cały się spocił i zrobił czerwony. Potem słyszeliśmy z podwórka jak żona go ochrzania od góry do dołu, że jej nie zabiera na takie ekskluzywne wakacje jak ja. Nie każdy ma takie wysokie i powarzane stanowisko jak ja. W końcu znam 7 języków, skończyłem prawo, ekonomię i zarządzanie. Jakieś pytania? Odpowiem na karzde.

zainteresowana
@Z biura 28.08.2018 14:14

'każde'...

zainteresowana
@Z biura 28.08.2018 14:14

każdy i poważanie!

CHWDPNSG
@Z biura 28.08.2018 14:14

Jeżeli takie pustaki i analfabeci pracują w biurach tej firmy, to nic dziwnego, że na forach internetowych krążą takie a nie inne opinie o renomie i pracy w Pilkingtonie. A swoją drogą wątpię by taki Troglodyta mający trudności z językiem polskim ( każdy, poważnie!!!!!!) i geografią, Australia nad Dunajem :) !!!!!! , opanował jakikolwiek język a co dopiero siedem.

Lola
@Z biura 28.08.2018 14:14

Gratulacje, jeżeli rzeczywiście Pan zna 7 języków ale mam jedno spostrzeżenie.. Po polsku piszemy KAŻDE a nie "karzde" . Kłaniam się nisko Panu Poliglocie i życzę lepszej znajomości języka ojczystego bo reszte 6 z pewnością zna Pan "perfekcyjnie". :D :D

anonymous
@Z biura 28.08.2018 14:14

7 jezykow a polskiego moe zna

Pracownik

O czym tu napisac bylo by tego duzo ale tak w jednym zdaniu moze dwoch co to za praca w kolosie zwanym pilkington to jest jedna wielka porazka wyzysk pracownika, zastraszanie i co najlepsze MOBBING to fakt trzeba udowodnic ale trzeba by najlepiej nagrac takiegio. Najmondrzejsi sa ludzie z biura co nie maja zielonego pojecia co sie dzieje na produkcji bo juz zapomnieli jak to bylo i co bylo. P.s idzie ten tutaj do pracy co ma naprawde "nóż na gardle" pracuje tam ponad 7 lat i mam juz dosc poniewaz na hucie swiat sie nie konczy.

Julita

@bzzz, widać, że wiesz sporo o kwestiach finansowych obowiązujących w Pilkington. Czy jako pracownik jesteś z nich zadowolony? Czy mógłbyś powiedzieć również kilka słów na temat pozostałych warunków jakie proponowane są obecnie na rozmowie kwalifikacyjnej w tej firmie? Czy funkcjonuje jakiegoś rodzaju pakiet socjalny?

bzzz
@Julita 11.07.2018 16:05

Sporo to nie, zwykłe wyliczenia "mniej więcej". Wydaje mi się z perspektywy pracy na 4ry brygady, że sytuacja polepszyła się trochę po podwyżce dla pracowników z umową na stałe od kwietnia b.r. , gdy zakład został postawiony pod ścianą masowymi zwolnieniami, w końcu Nas choć trochę doceniono i zamiast te 80 gr czy 1 zł brutto było 1,90 zł i 2,20 zł brutto zależnie od oceny pracownika - a to jakieś 230-260zł miesięcznie więcej na ręke (to raczej było jednorazowe, ale chociaż unormowało kwestie zarobków między osobami doświadczonymi, a tymi nowymi). Osobiście martwią mnie wielkości dodatków za pracę nocną i świąteczną - na ten moment jest to 5zł brutto/h (w roku ubiegłym było to 4,84zł brutto, także wzrosło niewiele), a także brak dodatku za sobotę (chociażby 50% wielkości dodatku światęczno-nocnego). Z socjala to: - teraz na czasie "wczasy pod gruszą" - jakieś 490, 700 lub 910zł brutto w zależności od dochodu na jednego członka rodziny.' - można wziąć pożyczkę na cele remontu itd. bez naliczanych odsetek, - zapomogi w trudnych sytuacjach (typu śmierć bliskiej osoby) - w okresie jesiennym szczepienia na grypę, - grupowe ubezpieczenie PZU, - karta multisport, - przed Bożym Narodzeniem świąteczna premia około 200zł

zzz
@bzzz 11.07.2018 18:18

- można wziąć pożyczkę na cele remontu itd. bez naliczanych odsetek pod warunkiem przystąpienia do kasy zapomogowo-pożyczkowej i opłacania miesięcznej składki (ok 2% miesięcznych dochodów). - karta multisport, liczba kart jest limitowana i ciężko ją dostać (tworzone są listy oczekujących...)

Amok

Patologoa . Jak to czytam.

Lilalou

Czy jako inz jakosci da sie zarobic 5000-6000 brutto?

radon
@Lilalou 03.08.2018 23:03

NIE

Lilalou
@radon 05.08.2018 16:36

To jakie sa stawki?

Pilkington uratował życie
@Lilalou 07.08.2018 16:58

Ostatnio szwagra namawiałem tu do roboty, on na wsi biedę klepie , chodzi ubrany jak szmaciarz .We Pilkingtonie zarobi dobrze i nawet sie bardzo nie urobi . Dawają tu premie i można sporo odłożyć jak sie nie pije wódki.

jakosctoichobsesja
@Lilalou 07.08.2018 16:58

4000 brutto z kawałkiem.

Millom
@jakosctoichobsesja 03.09.2018 14:22

Wszyscy inz tak maja?

Komin

To zobaczcie oferty pracy w Wawie i stawki. Huta ratuje życie. Kpina. Nie bierzecie tych dopalaczy to jest te.

Pilkington chlebodawca

PILKINGTON dużo pomaga pracownikom .Pensje za prace sa bardzo wysokie nawet chyba najwyższe w województwie . Praca nie jest ani trudna ani ciężka .Pracownicy wykonuja prace mozna powiedziec na luzie a nawet nie czuja zmęczenia po zmianie .Efektem tego dobrego samopoczucia w zakladzie jest fakt , że nikt niechce zmieniac zakladu i szukac innej pracy. Z okazji swiąt PILKINGTON dal premie pracownikom .Dbalośc PILKINGTONA o pracownika jest na najwyższym poziomie .Dlatego wszyscy pracownicy oddawaja szacunek i najwyższe uznanie dla kierownictwa zakładu .Robotnicy sa wdzięczni że maja prace i wysokie wynagrodzenie. Gdyby nie PILKINGTON toby większośc ludzi wrociła tam skąd przyszła czyli na wieś .Tam trudno byłoby sobie przypomnieć i trwać w prymitywnych warunkach , brak prądu , do sklepu po ocet trzeba jechac godzine rowerem , zamiast WC to beczka na odchody. Pomyślcie jak tu PILKINGTON pokazał wam cywilizacje i nowoczesnośc. Zamiast isc do obory zostawić kał , to tu idziesz do luxusowego WC.

Leon
@Pilkington chlebodawca 05.08.2018 07:41

Hehehe. To co napisałeś nie jest prawdą. Nieźle sie przy tym uśmiałem, gdyz pracowalem tam 3 lata i nigdy bym tam nie wrócił, nawet za 3500 brutto. Nie ma zmeczenia po przewaleniu kilku ton trucków? Nie ma stresu i jest luzik? Kierownictwo, liderzy i reszta nie doprowadza do nerwicy kazdego dnia? Pięsc sie nie raz sama zaciskala. Może Morawica pomoże na głowę?

Rozbawiony
@Pilkington chlebodawca 05.08.2018 07:41

Ha,ha,ha . . Sarkazm pierwsza klasa.

Pilkington uratował życie
@Leon 05.08.2018 16:52

Gdyby nie Pilkington to większośc musiała by wracac na role i do lepianek .Robotnicy po zawodówce co przyjechali ze wsi tutaj do pracy teraz narzekaja że mało mają pieniedzy... .A na wsi byś mial więcej ? chyba przy wywożeniu gnoja albo koszeniu trawy kosą . Zjechali sie do pracy do miasta ludziska , zobaczyli cywilizacyjny tryb zycia , pokupowali sobie nowe łachy , telewizory i niektorzy nawet samochody. Pojechali do swoich rodzin na wieś i tam wszyscy niedowierzają , bo wyjechali szmaciarze obdarci z walzką pożyczoną od dziadka a przyjezdzaja juz nie w gumowcach tylko w adidasach. Także WIOCHA nie narzekajcie bo tu macie raj na ziemi , na wsi byś chodził nieogolony z łopatą i widłami caly dzien , a tu masz komfort .Łazienki , natryski , bufecik ...a na wsi bar jeden , i byś patrzył jak inni piją piwo , a ty byś sie wtedy drapał po łbie zawszonym.

Mrówka
@Pilkington chlebodawca 05.08.2018 07:41

Pilington chlebowa -tak w skrócie na to co napisałeś to krowa to jest piękny ptak tylko mu skrzydeł brak hehe

Huskysun

Witam, bardzo prosze o informacje kto dojezdza samochodem do Pilkingtona na godz 7:30-8. Moze moglibysmy sie dogadac na codziennie wspolne dojezdzanie z tarnobrzega/rzeszowa. CZy zaklad jest daleko od przystnaku w chmielowie gdzie zatrzymuje sie marcel bus? Dziekuje Wam z gory za odpowiedz :)

Member
@Huskysun 25.07.2018 00:47

Widze ze jest Tutaj duzo informacji ale tylko odnosnie pracy na produkcji... czy moglby sie wypowiedziedziec ktos z procesu/jakosci/hr. My tez chcielibysmy wiedziec Jak tam sie pracuje zanim aplikujemy na ogloszenia. Nie rozumiem dlaczego pracownicy sie nie wypowiadaja.

PolejBoZimno
@Member 27.07.2018 16:36

Bo się boją o robotę. Mogę Ci powiedzieć jak jest w IT - bieda, głód, chłód i do domu daleko.....

Michał F.
@PolejBoZimno 29.07.2018 15:44

Nie wiem co ludzie widząw tej firmie? Jaki rozwój, jakie możliwosci odnisnie podnoszenia kwalifikacji? Chyba dla tych co siedza w biurze i swoich polecaja. Ciotki, wujkowie, kuzyni, bratankowie.

Copcop

Hej, bardzo prosze o opinie bo kompletnie nie wiem co zrobić. Jakie za zarobki na stanowisku inz jakości ? Jak szef tzn kierownik jakości? Dajcie znać czy jest okej, dzięki z góry :)

Copcop
@Copcop 16.07.2018 09:27

Prosze odpowiedZcie to mi bardzo pomoze

Member
@Copcop 23.07.2018 15:41

Serio nikt nie moze odpowiedziec koledze? Na forum porusze sa tylko kwestie zatrudnienia na produkcji, a zaklad to nie tylko pracownicy produkcyjni

Julita

@bzzz, dziękuję za ten obszerny opis warunków zatrudnienia jakie teraz obowiązują w Pilkington. Wymieniłeś też kilka benefitów jakie proponuje ten pracodawca. Widać, że są momenty, w których pracownicy mogą liczyć na niego. Czy również możecie liczyć na jakiegoś rodzaju spotkania integracyjne? Jeżeli tak, to ile razy w roku mniej więcej są organizowane?

Bania

po jakim czasie jest pierwsza podwyzka i jaka to jest kwota? wiem ze kwota minimalna jest w granicach 1700-1800 netto

bzzz
@Bania 09.07.2018 19:16

po 3 miesiącach pierwsza podwyżka, jakoś 0,80-1,00 zł brutto w zależności od oceny - przy 160h pracy daje to jakies 92-115 zł netto miesięcznie więcej; przy 13 zł brutto na godzinnę na start wychodzi jakies 1500 zł netto przy 160h pracy, dochodzą jednak dodatki za nocki i święta także wyjdzie jakieś 1700-1800 netto na początku

Krystian

Witam, jak tam obecnie firma stoi z zasobami ludzkimi w Chmielowie ? mają na tyle, czy biorą kogo popadnie ? ponoć więźniowie pracują. Jaka jest atmosfera ?

Michał
@Krystian 06.07.2018 18:12

Zależy na jaką brygadę jeszcze trafisz. Ja nie narzekam, ale wiem że różnie z tym jest.

Zbyszek

Mieliście ocenę pracownika? Jaka jest teraz maksymalna stawka na produkcji?

Zcwiokieł
@Zbyszek 10.03.2018 10:31

Che che17pln

Obieg automatyczny
@Zcwiokieł 20.04.2018 08:56

Za 8-9 lat może dostaniesz

Pracownikxyz
@Obieg automatyczny 29.04.2018 19:56

Na start dają 14 a jak się postarasz to po 15mc masz 17!

Bania
@Pracownikxyz 23.05.2018 14:59

14 netto/h?

Bania

a jak z zarobkami dla Pracownika Produkcji? jakie jest minimalne wynagrodzenie?

Julita

@bzzz, nie jestem administratorem tego forum, a jego moderatorem i współpracuję z serwisem pracy gowork.pl. I rzeczywiście jest tak jak napisałeś, staram się dopytywać o różnego rodzaju kwestie związane z zatrudnieniem w Pilkington, które mogą być ważne dla zainteresowanych ubieganiem się o pracę w tej firmie. Ponadto staram się również pilnować merytorycznego toku prowadzonej dyskusji.

Julita

@On, czy możesz napisać co miałeś na myśli? Twoja opinia o firmie Pilkington jest bardzo krótka i w zasadzie nie wiadomo czego dotyczy. Czy dobrze Ci się pracuje w tej firmie? Może jest jakiś aspekt tej pracy, który szczególnie doceniasz? Jak oceniasz atmosferę w tej firmie, czy podzielasz negatywne opinie z poprzednich wpisów?

On
@Julita 25.06.2018 09:43

Pani Julito to co napisałem jest wystarczające i nie zamierzam więcej się wypowiadać to co sie dzieje. Nie warto uczciwie podchodzić do wielu rzeczy bo ten kto oszukuje jest kimś i jest szanowany w firmie Tyle mam do napisania i więcej nie będę nic pisał szkoda moich nerwów

antek popchaj
@Julita 25.06.2018 09:43

(usunięte przez administratora) sie w łeb julio co ty wygadujesz . albo jestes glupia albo jestes idiotka

bzzz
@antek popchaj 29.06.2018 23:34

Pani Julita to administrator na tym portalu, nie pracuje w zakładzie zwyczajnie zadaje pytania, by jak najwięcej informacji znalazło się tu

On

Nie warto być być uczciwym

Andrzej K.

Szukają konsultanta IT: https://www.pracuj.pl/praca/konsultant-it-sandomierz,oferta,5826875 Jakie sa zarobki w Pilkingtonie na tym stanowisku?

Robot
@Andrzej K. 27.03.2018 12:09

Słabe i żadnych perspektyw. Nie marnuj życia.

Japko
@Andrzej K. 27.03.2018 12:09

Od kilku lat notorycznie szukają na to stanowisko. Bez znaczenia jakie masz doświadczenie dostaniesz nie całe trzy koła brutto i robotę 24/7 na czterobrygadówce czyli: 2 dni rano 2 dni 14 - 22 2 nocki 1 dzień na odespanie ostatniej nocki 1 dzień wolnego Robota polega na sprawdzaniu poczty, wysyłaniu maili, generowaniu raportów których i tak nikt nie czyta, wykonywaniu jakichś codziennych , powtarzalnych bezsensownych zadań, odbieraniu telefonów i poganianiu dostawcy neta żeby usunął awarię. Nie musisz mieć doświadczenia ani wykształcenia IT jak tam piszą...nie do tego poziomu zadań. Nawet się nie sugeruj szkoleniami o których piszą....to nie są "szkolenia" tylko instruktaż stanowiskowy. Nie licz, że pojedziesz na jakiekolwiek certyfikowane szkolenie. Są jakieś dodatki za nocki/święta ale to są jakieś śmieszne pieniądze a życie Ci ucieknie i po roku będziesz chodził jak zombie. Awansu nie dostaniesz a jeśli już to jakąś robotę, której i tak nikt nie chciał robić. Ani nie zarobisz, ani się niczego przydatnego na rynku pracy nie nauczysz. Popsujesz sobie nerwy, kontakty ze znajomymi (soboty, święta w nocy pracujesz więc...) nikt tego nie doceni a jak będziesz zbyt dobry to wylecisz bo będziesz zagrożeniem dla reszty... Daj sobie spokój bo szkoda na nich życia.

bzzz
@Japko 16.05.2018 09:46

1 dzień wolnego... tyle, że po nim trzeba wstać koło 4 do pracy na poranna zmiane. Życie faktycznie ucieka, straszny żal, gdy rodzina czy znajomi zostają w domach w święta, czy gdy omija Cię jakaś impreza okolicznościowa. Do tego - nie da się ukryć - psychoczne wyczerpanie tym systemem zmianowym.

Trololololo
@bzzz 16.05.2018 17:34

Odpuść bo będziesz żałował. Pieniądze żadne (chyba, że urządza Cię 2k na rękę za totalny brak życia i czasu wolnego), wiecznie nie wyspany, zrujnowane życie prywatne a później jak się zorientujesz w jakim pracujesz środowisku to i zawodowe. Jest miliard ciekawszych zajęć w życiu za takie śmieszne pieniądze...

Julita

@JoKeR, czy ktoś z pracowników zgłaszał sytuację z wodą do przełożonego? Obowiązkiem pracownika jest zgłaszać wszelkie potencjalne niebezpieczeństwa w pracy, do pracownika odpowiadającego za BHP. Czy tak zrobiono? Może warto porozmawiać o warunkach pracy w szerszym gronie? Czy dostrzegasz jakieś plusy w pracy dla Pilkington?

Zielony ludzik
@Julita 13.06.2018 10:39

Oni takie zgłoszenia mają daleko w du... Chyba żebyś kogoś podkablował to ich zainteresuje co by mogli komuś premię zabrać

Leon
@Zielony ludzik 18.06.2018 14:40

Widzę, że nic się nie zmieniło od ponad 5 lat. Jak było tak jest i będzie. Robić robić bo mała cyfra, za nędzna kase. Kiedyś mieli zapas ludzi, a dziś szukają wsparcia pośród więźniów. A ukraińców tam nie ma?

Robotnik
@Leon 19.06.2018 14:00

Sochaczew to samo, wyzysk i jeszcze raz wyzysk. Różnica płac na tych samych stanowiskach oscylująca nawet w 1 tyś zł netto! Gdzie niekiedy stary pracownik potrafi o wiele mniej od młodszego, a pensję to ma wyj$$$$$$baną

Fajny
@Julita 13.06.2018 10:39

Pani Julito do liderów lub zmianowych zgłaszać problem ??? Hehehe jak oni czasu nie mają albo się nie znają jak tam wszyscy są po znajomości. Od rozwiązywania problemów są ludzie na danych stanowiskach. Naprawdę są wyjątki gdzie trafi się lider lub zmianowy wporzadku ale oni żyją w zgodzie z pracownikami bo wiedzą że Ci którzy się nadają do pracy to ich w tym wyreczą po części z dziwnych sytuacji.

Konkretny
@Julita 13.06.2018 10:39

Ja na Pani miejscu wziolbym się za tą chorą sytuację bo naprawdę dzieje się nie Ciekawie proszę tylko zobaczyć dlaczego ludzie pracują trzy tygodnie lub parę miesięcy i odchodzą.Bo jest atmosfera byle jaka nie ma co ukrywać tak to jest jak pchani są po znajomości i siedzi jak mysz pod miotłą boją się o co kolowiek spytać albo zaproponować żeby lepiej się pracowało taką jest prawda każdy dba o swój tyłek a szarego pracownika ma każdy gdzieś

Konkretny
@Robotnik 20.06.2018 23:13

Kolego zgadzam się z Tobą i powiem Ci dlaczego ponieważ kto gra w otwarte karty uczciwie i naprawdę szczerze to jest gorzej traktowany od takiego co nie ma pojęcia o niczym a obaj pracują tyle samo lat czy nie jest to dziwne. Uczciwy dziś nie ma racji bytu tylko kapusie i Ci którzy patrzą jak podkablowac żeby Tylko wejść na lidera czy zmianowego a potem wychodzi po czasie zero umiejętności na danym stanowisku to jest zmianowy który rządzi ludźmi albo lider nie wie ile ludzi ma na stanowisku.

Zielony ludzik
@Konkretny 21.06.2018 17:36

Uczciwą pracą dorobisz się tam jedynie garba. Jest sporo osób ,, oderwanych od pługa '' co po paru latach potrafia jedynie dźwigać te szyby a nowy w miesiąc ogarnie więcej i jeszcze za kogoś odwala robote bo ten sie boi komputera jak ognia a przyzwyczaił się że ktoś za niego zrobi a on sobie pójdzie zapalić

Julita

@Zielony ludzik, czy takie zgłoszenia w ogóle były brane pod uwagę? Może warto porozmawiać o tym w szerszym gronie. Przecież zarówno pracownikom jak i przełożonym, powinno zależeć na dobrej atmosferze i bezpieczeństwie w pracy. Czy ktoś z Was w ostatnim czasie rozpoczął pracę dla firmy Pilkington? Jak się Wam pracuje?

Obieg automatyczny

@Julita @Green Wam się chyba w d#pach po przewracało Pilkington niewiem jak w Sandomierzu ale w Chmielowie to firma rodzinna tylko pociotki się tam mogą czego kolwiek dorobić a ciebie zbesztają i jak by mogli to z gó#nem w betoniarce wymieszali jedynie czego tutaj to się dorobisz to garb i ból stawów a o kręgosłupie nie wspomnę. ,,Brudne ubrania oddajesz stołówka jest,, co z tego to jest ich zas#any obowiązek żeby ubrania w czystości utrzymać stołówka jest, no i co w każdej pracy powinno być pomieszczenie socjalne. Poczytaj sobie wcześniej o jedzeniu od KASI. A CO DO ZAROBKÓW jak kogoś nie pod!ebiesz nie zgłosisz jeb@nego incydentu to ch#ja garbatego dostaniesz, do biura przyjmują tylko swoich znajomych bądź rodzinę. I to jeszcze tak jest że niektóre osoby są tępe jak zardzewiała kosa, nic się nie interesują i nic o produkcji nie wiedzą. NIKT NIE PODP!ERDALA CHYBA ŻE JESTEŚ CH#JEM TO OWSZEM. Także weźcie pod uwagę to co mówicie i piszecie bo wasze słowa się z prawdą mijają :/

Green
@Obieg automatyczny 29.05.2018 16:50

Człowieku ja tylko odpisałem na pytania . Dania o których mówisz nie komentuje bo ich nie dostaje i nie wiem jak smakują . Zgadzam się z tobą że tam wszystko w biurze i ogólnie wszystkie wyższe stanowiska to rodzina i pociotki . Ja piszę o Chmielowie . Nie tylko w sposób donoszenia ludzie się dorabiają większej stawki . Dobra praca i ocena też dostaniesz większe podwyżki . Donosząc poprostu awansujesz szybciej . A ogólnie na Machowie też jakoś zarobki w innych firmach nie powalają . No chyba że masz taką firmę że odrazu na starcie 3 tys na rękę dostanę ? W tej firmie jest (usunięte przez administratora) ale po prostu musisz albo z tym walczyć albo olewać takich ludzi . Najgorsze są z tego młode parasole , te osoby chcą najszybciej awansować bo im w sądach mało kasy więc tu donoszą na normalnych ludzi bo mają plecy wyżej i robią z ludźmi co chce . weź rękawiczki do domu to cię na bramę zgłoszą że coś wynosisz , a jak do takiej osoby podskoczysz to cię dojadą albo przeniosą na inną zmianę lub na najgorsze stanowisko

Muuaa
@Green 29.05.2018 18:21

Pisze kolego Green do Twojej odpowiedzi i widzę jak piszesz o ludziach za Wisły czyli jesteś z tej strony co pilkington nie obchodzi mnie z kim pracuje czy on jest biały czy czarny czy za Wisły .Trafiają się ludzie z tej strony i drugiej ze olewaja robotę i nie ważne skąd jest dlatego przestań pisać ze parasole tacy czy inni ja pracuje z parasoalmi i galonani i nie narzekam ale fakt jest taki ze dzisiaj młodzi wiek 19 do 22 nie chce się im robić lub nie mają sil bo nie sa przyzwyczajeni ciężkiej pracy oni by chcieli przyjść zrobić za nich pracę i żeby zarobili 3000tyś głupich szukaja dla tego zastanów się co piszesz pracuje 10 lat ja widzę kto pracuje i kto jest przyzwyczajony do pracy oczywiście są wyjątki dziś młodym się nie chce taka jest prawda

Maru
@Muuaa 31.05.2018 12:21

A w jaki sposób ma się im chcieć za takie wynagrodzenie? Ich rówieśnicy na zachodzie w fabryce zarabiają 100 € netto dziennie. W warunkah nieporównywalnie lepszych. Mogą być od razu niezależni finansowo od rodzin, wynajmować całe mieszkania, kupować auta, jeździć na wczasy kilka razy w roku, i to przy pracy na produkcji gdzie nie są wymagane żadne kwalifikacje. Te zarobki w Pilkingtonie urągają god ości człowieka.

anonymous
@Obieg automatyczny 29.05.2018 16:50

Jak tak narzekanie to zapraszam do schollglas. Albo lepiej syfglass. Tam jest jeszcze lepiej

Zielony ludzik

To nie jest zakład tylko (usunięte przez administratora), nocki, święta i weekendy a na wyplate 1700 na 4-brygadowce. Chodzisz w rozwalonych butach bo niby moga ci dac tylko jedne na rok. Tak samo z mankietkami po jakims czasie obrzydzenie bierze przy zakladaniu bo sa tak przesiakniete potem i pudrem, a nowych oczyscie nie dadzą bo nie ma. Do prania nie mozna wziąść bo zaraz znajdzie sie dobra dusza która uprzejmie doniesie a jak ci znajdą w plecaku to zabiorą premie i podwyżke. W tej firmie jest sporo ludzi którzy zrobią wszystko za kilka groszy podwyżki i żeby sie przypodobać liderowi. Biuro to jedna wielka rodzina. Po 3 latach masz mniejsza stawke niz dostaje nowy. Przez zmiane przewalisz kilkanascie ton w temp ok 40 stopni. Ludzi coraz wiecej odchodzi z tego kur*idolka wiec biorą kazdego kto przysle cv albo wiezniow. Te osoby co niby są od poprawiania warunków pracy robia wszystko żeby pracowało sie gorzej. Przerwy ogólnej nie ma trzeba sie podmieniac bo przecież za mało sztuk by było. A na koniec cos o tych posiłkach i wodzie z edenu. O ile obiady przeważnie są zjadliwe to wody z edenu lepiej nie pic. Ludzie sie skarżą że boli ich brzuch i gardlo po niej. Zdarzylo się tak ze w tej wodzie plywaly glony, a innym razem kilka osób dostalo biegunki. Tak wygląda rzeczywystosc w tym kołchozie chmielowskim

Kalafior
@Zielony ludzik 03.06.2018 16:48

Nic dodać, nic ująć. Czysta prawda.

Łysy
@Zielony ludzik 03.06.2018 16:48

Woda z edenu to nawet na kawę sie nie nadaje,lepsza jest kranówa.

JoKeR
@Zielony ludzik 03.06.2018 16:48

Co do wody tutaj temat do dyskusji, ponieważ ten dystrybutor, co jakiś czas powinien być czyszczony, chociaż to też zależy od lokalizacji miejsca, a woda wiadomo też ma swój termin przydatności do spożycia, jeśli nie ma odpowiednich warunków przechowywania.

ona

Witam! Proszę o rzeczową odpowiedź, czy są przyjęcia na produkcję dla kobiet?

Ewelina
@ona 09.06.2018 08:25

Przyjmują teraz kobiety bo faceci za tą kasę nie chcą harować.

ona

Witam, czy są przyjęcia na produkcję dla kobiet?

Julita

@Muuaa, czy młodzi pracownicy zaraz po przyjściu do Pilkington przechodzą jakieś szkolenie lub okres próbny? Jak wygląda takie szkolenie? Czy próbowałeś reagować jeżeli zauważyłeś, że któryś z pracowników nie przykłada się do swoich obowiązków? Przecież praca w firmach, to często system naczyń połączonych, praca każdego pracownika z osobna składa się na efekt końcowy i wyniki firmy.

Julita

@Green, Twoja opinia jest bardzo pomocna dla przyszłych kandydatów do pracy w firmie Pilkington. Czy możesz napisać więcej o systemie pracy? Czy liczba nocnych zmian w miesiącu jest stała czy zależy od preferencji pracownika? Jak długie są przerwy? Czy w firmie istnieje jakieś zaplecze socjalne dla pracowników, na przykład stołówka albo szatnie pracownicze?

Green
@Julita 27.05.2018 11:23

Witam . Liczba godzin nocnych jest zależna od systemu pracy albo system 3 zmianowy albo 4 brygadowy . Jeżeli chodzi o przerwy w pracy to oficjalnie 15 minut a nieoficjalnie są dużo dłuższe . Stołówki są na każdym wydziale , każdy pracownik dostaje swoją szafkę na stołówce , jest lodówka , woda bierząca , oraz woda gazowana . Szatnie są osobne dla mężczyzn i kobiet , takzdy ma swoją szafkę , brudne ubrania wyrzuca się do brudownika i wysyłają do pralni . Minusy to to że ludzie się sprzedają dla kariery . I żeby zarabiać w tej firmie fajne pieniądze trzeba poświęcić parę lat i starać się o dobre oceny .starać się umiejętnościami a nie donoszeniem ????????☺

Green

Witam . Pracuje w tej firmie 3 lata zarobki po tym czasie mam 2300-2500 netto . Premię co 3 miesiące w wysokości 200-800 zł netto . 800 jak ktoś jest wyróżniony . Praca na hartowni . Bardzo męczący jak dla mnie system 4- brygadowy i hałas . Najgorsze w tej firmie są osoby które chce zrobić karierę (karierowicze) sprzedają do liderów . Jak chcesz zostać w tej firmie np . Zmianowym wystarczy (usunięte przez administratora) lizać liderowi ,kablować , i sprzedać starego zmianowego na bramę że coś wynosi jak to miało miejsce w Chmielowie na hartowni . A ogólnie po kilku latach pracy można tam zarobić lepsza kasę ale trzeba się starać o dobre oceny . Praca jak każda inna , wszędzie trzeba pracować , jak komuś się nie chce robić albo nie potrafi nic to wszędzie będzie mu ciężko i będzie narzekać . Jak były by zarobki 3500-4000 netto to bardzo dużą liczba ludzi by się tam nie utrzymała gdyby zaczęli wymagać od ludzi jakiejs wiedzy i umiejętności a są ludzie którzy nic nie potrafią a tylko narzekają .

merch

Pracowałem w Chmielowie jakiś czas temu za 1550 netto miesięcznie .Praca jak każdy wie 4 brygadowa.Masakra za noc dostawałem dodatek 11 zł .Ludzie nie krytykujcie tych którzy chcą pracować ale i zarazem żyć godnie a za takie pieniadze praca swiątek piątek i niedziela to jest poniżej ludzkiej godności.Może wielu się ze mną nie zgodzić ale taka jest moja opinia o firmie Pilkington.

Michał F.
@merch 20.05.2018 13:02

100 proc prawdy. Pracowac w nocy?a tam pracować, raczej (usunięte przez administratora) jak robocop. I to za nedzna kase. Jeszcze ci brygadzisci to kompletne nieuki.

Julita

@merch, czy pracownik ma wpływ na ustalanie grafiku? Czy można się porozumieć w tym temacie z przełożonym albo innymi pracownikami? Czy firma Pilkington zapewnia swoim pracownikom jakieś dodatki socjalne na przykład wyżywienie w miejscu pracy? Jak oceniasz atmosferę między pracownikami? To ważny temat dla wielu pracowników.

merch
@Julita 21.05.2018 09:02

W takim kołchozie typu Pilkington - Chmielów nie masz wpływu na nic,jesteś tylko kolejnym robolem.Masz przyjść zrobić swoje i tyle.Nie oczekuj niczego więcej poza najniższą krajowa.O atmosferze nie wspomnę bo nie chcę psuć sobie dnia.

Michał F.
@merch 21.05.2018 10:57

Więźniów zatrudnili bo juz nimt normalny tam nie chce pracowac

Janusz

Skoro znamy swoje wady to może czas to zmienić i zacznijcie doceniać pracę w firmie?

Zostaw opinię o Pilkington. - Sandomierz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pilkington.