Pilkington.

Sandomierz

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 223 ocen.

Pilkington.
2 223

Opinie o Pilkington.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pilkington.

Julita

@JoKeR, czy ktoś z pracowników zgłaszał sytuację z wodą do przełożonego? Obowiązkiem pracownika jest zgłaszać wszelkie potencjalne niebezpieczeństwa w pracy, do pracownika odpowiadającego za BHP. Czy tak zrobiono? Może warto porozmawiać o warunkach pracy w szerszym gronie? Czy dostrzegasz jakieś plusy w pracy dla Pilkington?

   
Robotnik
@Leon 19.06.2018 14:00

Sochaczew to samo, wyzysk i jeszcze raz wyzysk. Różnica płac na tych samych stanowiskach oscylująca nawet w 1 tyś zł netto! Gdzie niekiedy stary pracownik potrafi o wiele mniej od młodszego, a pensję to ma wyj$$$$$$baną

   
Julita

@Zielony ludzik, czy takie zgłoszenia w ogóle były brane pod uwagę? Może warto porozmawiać o tym w szerszym gronie. Przecież zarówno pracownikom jak i przełożonym, powinno zależeć na dobrej atmosferze i bezpieczeństwie w pracy. Czy ktoś z Was w ostatnim czasie rozpoczął pracę dla firmy Pilkington? Jak się Wam pracuje?

   
Zielony ludzik

To nie jest zakład tylko (usunięte przez administratora), nocki, święta i weekendy a na wyplate 1700 na 4-brygadowce. Chodzisz w rozwalonych butach bo niby moga ci dac tylko jedne na rok. Tak samo z mankietkami po jakims czasie obrzydzenie bierze przy zakladaniu bo sa tak przesiakniete potem i pudrem, a nowych oczyscie nie dadzą bo nie ma. Do prania nie mozna wziąść bo zaraz znajdzie sie dobra dusza która uprzejmie doniesie a jak ci znajdą w plecaku to zabiorą premie i podwyżke. W tej firmie jest sporo ludzi którzy zrobią wszystko za kilka groszy podwyżki i żeby sie przypodobać liderowi. Biuro to jedna wielka rodzina. Po 3 latach masz mniejsza stawke niz dostaje nowy. Przez zmiane przewalisz kilkanascie ton w temp ok 40 stopni. Ludzi coraz wiecej odchodzi z tego kur*idolka wiec biorą kazdego kto przysle cv albo wiezniow. Te osoby co niby są od poprawiania warunków pracy robia wszystko żeby pracowało sie gorzej. Przerwy ogólnej nie ma trzeba sie podmieniac bo przecież za mało sztuk by było. A na koniec cos o tych posiłkach i wodzie z edenu. O ile obiady przeważnie są zjadliwe to wody z edenu lepiej nie pic. Ludzie sie skarżą że boli ich brzuch i gardlo po niej. Zdarzylo się tak ze w tej wodzie plywaly glony, a innym razem kilka osób dostalo biegunki. Tak wygląda rzeczywystosc w tym kołchozie chmielowskim

   
JoKeR
@Zielony ludzik 03.06.2018 16:48

Co do wody tutaj temat do dyskusji, ponieważ ten dystrybutor, co jakiś czas powinien być czyszczony, chociaż to też zależy od lokalizacji miejsca, a woda wiadomo też ma swój termin przydatności do spożycia, jeśli nie ma odpowiednich warunków przechowywania.

   
ona

Witam! Proszę o rzeczową odpowiedź, czy są przyjęcia na produkcję dla kobiet?

   
Ewelina
@ona 09.06.2018 08:25

Przyjmują teraz kobiety bo faceci za tą kasę nie chcą harować.

   
ona

Witam, czy są przyjęcia na produkcję dla kobiet?

   
Obieg automatyczny

@Julita @Green Wam się chyba w d#pach po przewracało Pilkington niewiem jak w Sandomierzu ale w Chmielowie to firma rodzinna tylko pociotki się tam mogą czego kolwiek dorobić a ciebie zbesztają i jak by mogli to z gó#nem w betoniarce wymieszali jedynie czego tutaj to się dorobisz to garb i ból stawów a o kręgosłupie nie wspomnę. ,,Brudne ubrania oddajesz stołówka jest,, co z tego to jest ich zas#any obowiązek żeby ubrania w czystości utrzymać stołówka jest, no i co w każdej pracy powinno być pomieszczenie socjalne. Poczytaj sobie wcześniej o jedzeniu od KASI. A CO DO ZAROBKÓW jak kogoś nie pod!ebiesz nie zgłosisz [email protected] incydentu to ch#ja garbatego dostaniesz, do biura przyjmują tylko swoich znajomych bądź rodzinę. I to jeszcze tak jest że niektóre osoby są tępe jak zardzewiała kosa, nic się nie interesują i nic o produkcji nie wiedzą. NIKT NIE PODP!ERDALA CHYBA ŻE JESTEŚ CH#JEM TO OWSZEM. Także weźcie pod uwagę to co mówicie i piszecie bo wasze słowa się z prawdą mijają :/

   
anonymous
@Obieg automatyczny 29.05.2018 16:50

Jak tak narzekanie to zapraszam do schollglas. Albo lepiej syfglass. Tam jest jeszcze lepiej

   
Julita

@Muuaa, czy młodzi pracownicy zaraz po przyjściu do Pilkington przechodzą jakieś szkolenie lub okres próbny? Jak wygląda takie szkolenie? Czy próbowałeś reagować jeżeli zauważyłeś, że któryś z pracowników nie przykłada się do swoich obowiązków? Przecież praca w firmach, to często system naczyń połączonych, praca każdego pracownika z osobna składa się na efekt końcowy i wyniki firmy.

   
Julita

@Green, Twoja opinia jest bardzo pomocna dla przyszłych kandydatów do pracy w firmie Pilkington. Czy możesz napisać więcej o systemie pracy? Czy liczba nocnych zmian w miesiącu jest stała czy zależy od preferencji pracownika? Jak długie są przerwy? Czy w firmie istnieje jakieś zaplecze socjalne dla pracowników, na przykład stołówka albo szatnie pracownicze?

   
Green
@Julita 27.05.2018 11:23

Witam . Liczba godzin nocnych jest zależna od systemu pracy albo system 3 zmianowy albo 4 brygadowy . Jeżeli chodzi o przerwy w pracy to oficjalnie 15 minut a nieoficjalnie są dużo dłuższe . Stołówki są na każdym wydziale , każdy pracownik dostaje swoją szafkę na stołówce , jest lodówka , woda bierząca , oraz woda gazowana . Szatnie są osobne dla mężczyzn i kobiet , takzdy ma swoją szafkę , brudne ubrania wyrzuca się do brudownika i wysyłają do pralni . Minusy to to że ludzie się sprzedają dla kariery . I żeby zarabiać w tej firmie fajne pieniądze trzeba poświęcić parę lat i starać się o dobre oceny .starać się umiejętnościami a nie donoszeniem ????????☺

   
Zbyszek

Mieliście ocenę pracownika? Jaka jest teraz maksymalna stawka na produkcji?

   
Pracownikxyz
@Obieg automatyczny 29.04.2018 19:56

Na start dają 14 a jak się postarasz to po 15mc masz 17!

   
Green

Witam . Pracuje w tej firmie 3 lata zarobki po tym czasie mam 2300-2500 netto . Premię co 3 miesiące w wysokości 200-800 zł netto . 800 jak ktoś jest wyróżniony . Praca na hartowni . Bardzo męczący jak dla mnie system 4- brygadowy i hałas . Najgorsze w tej firmie są osoby które chce zrobić karierę (karierowicze) sprzedają do liderów . Jak chcesz zostać w tej firmie np . Zmianowym wystarczy (usunięte przez administratora) lizać liderowi ,kablować , i sprzedać starego zmianowego na bramę że coś wynosi jak to miało miejsce w Chmielowie na hartowni . A ogólnie po kilku latach pracy można tam zarobić lepsza kasę ale trzeba się starać o dobre oceny . Praca jak każda inna , wszędzie trzeba pracować , jak komuś się nie chce robić albo nie potrafi nic to wszędzie będzie mu ciężko i będzie narzekać . Jak były by zarobki 3500-4000 netto to bardzo dużą liczba ludzi by się tam nie utrzymała gdyby zaczęli wymagać od ludzi jakiejs wiedzy i umiejętności a są ludzie którzy nic nie potrafią a tylko narzekają .

   
merch

Pracowałem w Chmielowie jakiś czas temu za 1550 netto miesięcznie .Praca jak każdy wie 4 brygadowa.Masakra za noc dostawałem dodatek 11 zł .Ludzie nie krytykujcie tych którzy chcą pracować ale i zarazem żyć godnie a za takie pieniadze praca swiątek piątek i niedziela to jest poniżej ludzkiej godności.Może wielu się ze mną nie zgodzić ale taka jest moja opinia o firmie Pilkington.

   
Michał F.
@merch 20.05.2018 13:02

100 proc prawdy. Pracowac w nocy?a tam pracować, raczej (usunięte przez administratora) jak robocop. I to za nedzna kase. Jeszcze ci brygadzisci to kompletne nieuki.

   
Julita

@merch, czy pracownik ma wpływ na ustalanie grafiku? Czy można się porozumieć w tym temacie z przełożonym albo innymi pracownikami? Czy firma Pilkington zapewnia swoim pracownikom jakieś dodatki socjalne na przykład wyżywienie w miejscu pracy? Jak oceniasz atmosferę między pracownikami? To ważny temat dla wielu pracowników.

   
Michał F.
@merch 21.05.2018 10:57

Więźniów zatrudnili bo juz nimt normalny tam nie chce pracowac

   
Janusz

Skoro znamy swoje wady to może czas to zmienić i zacznijcie doceniać pracę w firmie?

   
Nico 86

Nie rozumiem ludzi, którzy notorycznie narzekają na to jak tam jest źle. Ciągłe biadolenie, że trzeba w sobotę wieczór iść na nockę, a inni którzy pracują w "normalnej" pracy będą sìę bawić na weekendzie. Prostym i jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest się zwolnić z tego obozu, ale większość lubi stagnację i rutynę typu "jest (usunięte przez administratora) ale stabilnie, bo stabilnie będę niewolnikiem pod głąbami brygadzistami czy liderami. Brak słów...ale sami sobie są winni, że nie szukają innej pracy np. za wisłą...

   
bzzz
@Nico 86 16.05.2018 22:27

Nie każdy ma wyższe wykształcenie czy bogate doświadczenie, żeby mieć szanse na lepsze zarobki gdzie indziej. Z resztą, w okolicy raczej można liczyć głównie na najniższą krajową, a nie każdy może sobie pozwolić na "rzucenie wszystkiego" i wyjazd tam gdzie można zarobić lepiej. Także tym którzy już tu pracują pozostaje trochę ponarzekać (w końcu to cecha naszego narodu) na ten system zmianowy, ale zarobić trochę więcej niż gdzie indziej w okolicy.

   
Paloma

Szkoda was... z tego co widzę to chorobowe biorą ludzie z tbg ale mnie to nie obchodzi brak słów jacy tępi jesteście. Nikt nikomu nie broni kupić 5 ha i (usunięte przez administratora) tylko leserom się nie chce i najlepiej (usunięte przez administratora) obrabiac.Ktoś po nocach nie może spać i myśli tylko o sadach.

   
Pracownik z Tbg
@Paloma 09.03.2018 08:09

No zapewne te hektary odziedziczyłaś po rodzinie. Ależ to jest życiowy sukces i powód do dumy. A jak przyjdzie co do czego to jeździcie na zakupy do Tbg, Stalowej lub Mielca. Nie ma u was sklepów? Galerii? Sami nic nie robicie na nockach tylko te gadki o dzieciach i plackach oraz sałatkach. No i czy mąż był sprawny...

   
Andrzej K.

Szukają konsultanta IT: https://www.pracuj.pl/praca/konsultant-it-sandomierz,oferta,5826875 Jakie sa zarobki w Pilkingtonie na tym stanowisku?

   
bzzz
@Japko 16.05.2018 09:46

1 dzień wolnego... tyle, że po nim trzeba wstać koło 4 do pracy na poranna zmiane. Życie faktycznie ucieka, straszny żal, gdy rodzina czy znajomi zostają w domach w święta, czy gdy omija Cię jakaś impreza okolicznościowa. Do tego - nie da się ukryć - psychoczne wyczerpanie tym systemem zmianowym.

   
Obieg automatyczny

Hahahahahaha w Chmielowie nawet już więźniów zatrudniają bo k*rwa ludzie robić nie chcą spie*dalac jak najdalej od tego gówna bo was okradną albo pobiją

   
Normalny człowiek
@Obieg automatyczny 27.04.2018 21:58

A Ty jesteś prawym i uczciwym człowiekiem i nigdy prawa nie złamałes. Najepiej jakby ci pieniądze za darmo dali

   
Obieg automatyczny

A lidery i inne ch*uje muje paralizatory dostają i szkolenia z ich użytkowania przechodzą tylko czekać aż jeden z drugim wpier*ol dostanie

   
Obieg automatyczny
@Nico 29.04.2018 09:06

Jak by tak jeden z drugim dostali po ryju to nikomu by szkody nie zrobili a z tymi paralizatorami to oni za liderami będą latać

   
Gutek

Jakieś ciekawostki z pracy ? Warto starać się o pracę?

   
Zainteresowany

Na czym polega praca na stanowisku inżyniera linii ??

   
kowal

Koledzy pracuję w ATI ZKM Forging w Stalowej Woli ostatnio zatrudnili u nas pana Podymę na stanowisko kierownika wydziału remontów , byłbym wdzięczny za informacje o tym panu. Pozdrawiam,

   
Ggg
@Anonymus 01.04.2018 11:43

Czyli był inżynierem linii ??

   
Kamil

Podobno ma być organizowany bieg z Chmielowa do Sandomierza. Sprawdzi się tym samym, wydajność i produktywność pracowników. Palacze mają być rozliczani z czasu jaki przeznaczaja na palenie. Gdy będa wychodzić na faje, to mają się odbijać na czytniku. No to już jakaś totalna żenada. Jeszcze niech każdemu zainstalują nadajniki gps i będzie Alcatraz :-)

   
Kamil
@Łysy 08.04.2018 01:46

I za dużo pijaków :-)

   
Marek

Na hartowni dalej pracuje ta zmianowa co lubi gnębić i ta co kiedyś na boxie 2 robiła ?

   
Klaudia

Są teraz jakieś przyjęcia do pracy, chodzi o pracę fizyczną dla kobiety (Sandomierz)

   
Paul
@Klaudia 02.04.2018 20:43

Teraz właśnie przyjmują kobiety do pracy. Jak się nie mylę dają 13 lub 13.50 brutto na godzinę

   
Wiklas

Witam jak to jest w pilkngton z zatrudnieniem na kierowce kat c+e jakie zarobki i coś więcej o tym ??

   
Obieg automatyczn

Upiłem sie jak dziki pzdrofionka lda wszystkich.

   
Marek

Czy sobota Wielkanocna bedzie pracująca?

   
Obiegautomatyczny

@WTF ty tępy poje**ie sam pracujesz w pilkinkonie, sam nie wiesz idioto jak wygląda klucz imbusowy a pie#$olisz że ciągnik byś rozłożył [email protected]&asz na sadownikow a jabłka żresz po kątach?? Weź się je$nij tak porządnie w łeb i wypier#@laj na ten swój warsztat razem ze swoimi bajeczkami!! Ty baranie nawet żeś oceanu nie widział a (usunięte przez administratora) o Kanadzie, uważaj za tą zagranicą żeby ktoś tobie w d#pe (usunięte przez administratora) za darmo nie wsadził bo jeszcze Ci się spodoba.

   
Antek
@Obiegautomatyczny 04.01.2018 10:21

"uważaj za tą zagranicą żeby ktoś tobie w d#pe" Głodnemu chleb na myśli.

   
Obieg automatyczny

@Bakuś idioto napraw se sprzęgło bo nie będziesz miał czym do roboty jeździć a kolegom chajsy trzeba te pożyczone oddać, a potem weź tu nie wracaj

   
Obieg automatyczny
@Mam na ciebie wyje...ne 14.03.2018 00:37

I co ci do tego że mam autyzm człowiek już nawet choroby nie może ukryć. Jestem dumny ze swojej ułomności bo chociaż mam jakiś talent a nie to co ty. Wszyscy jesteście rzulami i nierobami.

   
Kowal

Dięki koledzy za info.

   

Zostaw opinię o Pilkington. - Sandomierz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pilkington.