Pilkington

Szczecin

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 58 ocen.

Pilkington
2 58

Opinie o Pilkington

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pilkington

Lolek

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutację?

123
@Lolek 08.07.2018 19:33

Cały czas. Jwst mega rotacja. Ponad polowa pracowników to Ukraińcy. Po polsku mowi tylko kilku, wiec ciezko sie dogadac.

Gutek

Aż się czytać nie chce niektórych wpisów bo to nie są opinie!!!

iii
@Gutek 21.06.2018 21:46

Wynika to z ogólnej frustracji, braku motywacji i braku jakiejkolwiek atmosfery. Praca prowizoryczna, nieregularna. Konkurencja już dawno dogoniła ten zakład w kwestii płac.

nie wiem

Jeśli obecna tendencja się utrzyma to w tym zakładzie będą pracować sami Ukraińcy.

Pracownik

Jestem obecnie pracownikiem firmy. Prawda jest taka że jest zapierdol ale jak ktos robi a nie stoi na fajce co 5 min to zrobi swoje i zarobi. Moze i na poczatku dostaje sie smieszne pieniadze ale 4-5 kafli po roku sie wyciąga. W innych firmach produkcyjnych ciezko o takie warunki. Kolesiostwo? Wydaje mi się że wszystko działa w dwie strony. Mistrz może i nie dźwiga tyle co krajacz czy myjkowy, ale też się musi nabiegac. Ma parcie żeby ludzie za których odpowiada wyrobili normę i jest z tego rozliczany . Jak ktoś współpracuje to ma lepiej i tak jest chyba wszedzie. Atmosfera w pracy jest taka jak się trafi. Pracuje tu 200 ludzi i jak pracujesz na zmianie z debilami to masz slabo, jak pracujesz z kolesiami którzy gadają o robieniu laski to już od Ciebie zależy czy się śmiać czy płakać. Jak pracujesz ze znajomymi - normalnymi ludzmi ktorzy po jakimś czasie się znajdą to masz fajnie i tyle. Praca jak to praca na produkcji - ambicjonalna może i nie jest ale jak chcesz - zarobisz. Napocisz sie, przypilnujesz czy "system się nie pomylil " i sprawdzisz czy masz policzone wszystkie godziny i jak dasz radę siłowo, zdrowotnie i masz trochę zaparcia to zarobisz na kredyt i rodzine. Jedno jest pewne siłownię masz z głowy. Nie polecam tym którzy chcieliby się nie narobić a zarobić.

panorama info
@Pracownik 15.10.2017 03:09

prosił bym o wytłumaczenie łopatologicznie jak mozna zarobic 4-5 kafli na stanowisku robotniczym gdzie najwyzsza stawka na prosdukcji wg. regulaminu wynagrodzen to 18.6 brutto. + premia produkcyjna 850 pln brutto. ..... zakladam ze nie pracujesz dzien w dzien po 12 h w kazda sobote i niedziele. ..... spotkaŁEM ZNAJOmego , mowi u mnie na budowie to wszyscy maja minimum po 4,5 tysiaka. na reke. hmmmm a ile pracuja , no dzien w dzien po 12 godzin bez sobót. ... . zrozum ze w kazdej robocie jebiac non stop 12stki zarobisz 4-5 k.

Mariolka

Co wy tak narzekacie ,po pierwsze po ostatnich zmianach płacowych czyli ujebaniu premi wcale nie trzeba robić normy.Nie wiem po co się upierdalacie i pocicie,wkirwiacie itp robicie tak zeby a było dobrze a nie jebanu Szymusiowi????

Mirek

Czy firma prowadzi może jakieś rekrutacje?

Antoni

Długo by pisać ale w skrocie, Kierownik to despota i ekstrawertyk. Lubi zmobingowacć słowem. Mistrzowie zdominowani przez kierownika kłamia, matacza i mobingują tak żeby kierownik nie krzyczał. Przemysław Ś najgorsza (usunięte przez administratora) Powinien wykładac na US kłamstwo i krętactwo stosowane. Pracownicy rożni, normalni, alkoholicy i ćpuny, lizodupy, ukraincy na dorobku nie mowiacy nic po polsku ale wiedzacy jak ukraść papier z toalety. Inteligentne bestie. Wynagrodzenie sukcesywnie ucinane przez Derektora bardzo motywuje do pracy.

Johny D
@Antoni 22.03.2018 19:41

Dyrektor motywuje do pracy hłe hłe hłe, dla niego jesteś tylko czynnikiem mającym wpływ na wskaźnik słupka, człowieka w tobie nie zobaczy.

Iwona

@TONY HALIK, właśnie opinie pracowników firmy wiele mówią na temat pracy w danym miejscu. Dziękuję za odpowiedź. @Nie polecam, długo pracowałeś w Pilkington? Czy za nadgodziny, o których wspominasz, jest płacone lub nie ma problemu z odbiorem wolnego dnia? Jako kolejna osoba wspominasz o mobbingu - czy próbowaliście cos zrobić w tej sprawie?

Nie polecam

To (usunięte przez administratora) nie firma.Wyzysk pracowników jest tu wpisany w harmonogram dnia.Traktowanie ludzi tu pracujących jak bydło,skutkuje ciągłą rotacją nowych kandydatów,których jest coraz mniej.Swoją drogą ciekawi mnie bardzo jak firma poradzi sobie z tym problemem,bo podobno chcą podnieść produkcję o 50 procent,a już teraz ledwo się wyrabiają.Przymusowe nadgodziny to praktycznie codzienność,a jak odmówisz to pojadą ci po premii,która i tak z miesiąca na miesiąc jest coraz mniejsza.Ucinają co się tylko da i ile się da.I gdyby nie pracownicy ze wschodu,a i oni coraz rzadziej tu aplikują widząc co się tutaj wyrabia,to może i coś by się zmieniło.Przymusowe wygórowane normy,układy,wyzysk,kolesiostwo to codzienność w tym zakładzie.Mobbing jest tu powszechnie stosowany przez mistrzów,którzy razem ze starymi pracownikami stosują ten haniebny proceder.Ta firma nigdy nie będzie atrakcyjnym pracodawcą,dopóki nie odszczurzy się wieloletnich układów(mówię tu o grupie o której pisałem wyżej),bo to właśnie oni w dużej mierze przyczyniają się do takiej rotacji.Zarobki w przedziale 2500 zł. za ciężką pracę na produkcji też swoje robią,o szacunku dla pracownika już nie wspomnę.Omijać tą firmę szerokim łukiem-to moje zdanie.

Janusz
@Nie polecam 24.04.2018 20:57

Po drugiej stronie ulicy w Animex (Agryf) podobnie z tym kolesiostwem itd. hehe :D

Iwona

@TONY HALIK, w takich sytuacjach są też odpowiednie instytucje, prawda? Nie staram się ratować, jak to napisałeś, zszarganej opinii firmy. Jestem moderatorem forum GoWork.pl i staram się być obiektywna. Moim zadaniem jest dopytywanie o różnego rodzaju szczegóły oraz zachęcanie do wyrażania swoich opinii o pracodawcach. Wypowiadasz się na forum publicznym i oskarżasz firmę o dokonanie poważnego przestępstwa (Mobbing jest łamaniem prawa) - dlatego moim zadaniem, jako moderatora, jest doprecyzowanie czy aby na pewno właśnie mobbing masz myśli. @nie polecam, @Gall, nadal jesteście pracownikami Pilkington w Szczecinie? Co Waszym zdaniem powinno zmienić się w firmie, aby była ona bardziej atrakcyjnym pracodawcą? Oczywiście poza sytuacjami, które wymieniliście w swoich komentarzach.

TONY HALIK
@Iwona 23.04.2018 16:43

podtrzymuję swoje zdanie na temat mobbingu w tym zakładzie,jestem pracownikiem i też staram się być obiektywnym,doskonale wiemy że te odpowiednie instytucje niczego nie załatwią,bo bardzo trudno jest mobbing udowodnić,nie trzeba dopytywać się o różnego rodzaju szczegóły-wystarczy poczytać co ludzie piszą na temat tego zakładu,wydaje mi się że są tu wystarczające informacje,a najlepszym rozwiązaniem jest zatrudnienie się i przekonanie na własnej skórze jakie warunki tu panują

nie polecam

układy,mobbing straszny,krętactwo,ucinanie premii,niekompetentni brygadziści,ciągła rotacja pracowników,...

Gall

Wyzysk, kolesiostwo, niekompetencja pot po .... . Omijać szerokim łukiem.

Iwona

@Antoni, oskarżenia o mobbing są bardzo poważne. Przypomnę, że z definicji mobbing oznacza prześladowanie podwładnego lub współpracownika w miejscu pracy; zazwyczaj ma na celu lub skutkuje: poniżeniem, ośmieszeniem, zaniżeniem samooceny lub wyeliminowaniem albo odizolowaniem pracownika od współpracowników. Czy na pewno takie sytuacje miały miejsce w Pilkington? Jeśli tak, to czy podejmowane były jakieś rozmowy w tej sprawie? Upominam Cię również, że komentarze pisane w obraźliwym tonie są niedopuszczalne na forum i mogą zostać usunięte przez administratora. @niedoszły pracownik, ale zwróć uwagę, że od roku 2005 minęło już 13 lat - przez ten czas naprawdę mogło się sporo zmienić :) Czy później próbowałeś jeszcze aplikować do Pilkington?

TONY HALIK
@Iwona 23.03.2018 14:59

@Iwona.Z treści tej opinii wnioskuję, że ktoś tu próbuje ratować i tak już mocno zszarganą reputację firmy.Co za znakomita wiedza o przepisach,naprawdę jestem pod wrażeniem,szkoda tylko że te przepisy są tu notorycznie łamane.Jestem obecnie pracownikiem i wiem co piszę.Antoni wyraził swoją opinię miał do tego pełne prawo.Wymienione sytuacje z twojej definicji nie tylko miały miejsce,ale wręcz są tu nagminnie stosowane przez mistrzów.Podejmowanie jakichkolwiek rozmów w celu rozwiązania tego haniebnego procederu,nie ma najmniejszego sensu,bo układy jakie panują w loży mistrzów są jak w Sejmie-czyli krótko mówiąc z betonu.Co do komentarzy o firmie na forum,to ja przypominam że od tego ono jest i każda osoba zainteresowana,chcąca podjąć pracę w tym zakładzie,ma pełne prawo do zapoznania się z opiniami pracowników,jakie panują tu standardy.Co do zdania że od 2005 roku minęło już 13 lat,i przez ten czas mogło się coś zmienić,to zgadzam się z tym.Kierownictwo firmy przede wszystkim powinno się poważnie zastanowić nad podjęciem działań w celu poprawy sytuacji i ukrócić w końcu ten haniebny proceder i ciche wieloletnie układy,a nie udawać że nie ma problemu. 'LENIWIEC'

niedoszły pracownik

Piszecie ze pracując po 12 godzin mozna zarobic 3000zl , a jak otwierali firme w 2005r zaproponowali mi 860zl!!!! na magazynie.

smigol
@niedoszły pracownik 19.03.2018 17:36

A łyżka na to-NIEMOŻLIWE!!!Odezwał się mistrz patelni-złoty język.Współczuć to trzeba tobie,bo słyszałem że wszyscy mają z ciebie polewę jak po ostatniej imprezie widzieli cię w rowie jak lizałeś cycki krowie,że nie wspomnę już o szalonej próbie bicia pierwszego w historii rekordu otwierania parasola w d_pie.Jedyne co we mnie narasta,to coraz większe zadowolenie.Sorka,pomyliłem się pisząc że twoja inteligencja stoi w miejscu,co za fatalna pomyłka-ty jej po prostu nie masz,ale to chyba przez ten alkohol,chyba za mało go piję jak zaczynam reagować na takie dno.Trzymaj się ramy to się nie posramy!!!

qady

Dzień dobry. Pracowałem 2 tygodnie, tyle wytrzymałem(uważam to za niezły wynik) liczyłem że się przyzwyczaje. Praca stojąca, ciężka.Ludzie których spotkałem byli w porządku i bardzo pomocni, ciężko tam pracują. Pieniądze jak na produkcję może nie są złe,ale na pewno dla paru stów nie warto niszczyć zdrowia. Kolana plecy dłonie nadgarstki, hałas maszyn i 3 zmiany. To nie jest praca dla każdego. Jak nie możecie znależć nic innego to pilkington jest od ręki ale cały czas szukajcie dalej, ja trafiłem tam bo miałem blisko.Rotacja pracowników jest ogromna, mało kto miesiąc zostaje i następni.Gdyby nie pomoc zza wschodu to zakład chyba by padł albo zmienił politykę zeby jakoś działać. Ukraińcy tam naprawde ciężko pracują , nie rzadko 12 h, swoja droga bardzo fajni pomocni ludzie. Podsumowując, praca dostępna od reki, ale wczesniej czy później organizm to odczuje,raczej nie warto. Sa pewne normy ,które trza wyrobić, nie ma siedzenia, pot naprawdę ostro leci. Zarobki na początku od 2200, po 3 miesiacach ludzie mówili ze 3000 są, Jak coś żle zrobicie to podobno odciągają z premii.Mam nadzieję ,że życie nie zmusi mnie do powrotu tam:)

anonymous

Do tej firmy powinna wejść Najwyzsza Izba Kontroli oraz Prokuratura.W pierwszym rzedzie powinna wylecieć -oszustka ksiegowa,ktora ma układy i ciche przyzwolenie.Skonczyc z oszustwami i wyzyskiem zwykłych robotnikow!!!

Administrator

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku, atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz ważniejszą rolę. A jak to wygląda w Pilkington? Podzielcie się swoimi wrażeniami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

TONY HALIK
@Administrator 05.02.2018 18:33

witam wszystkich zainteresowanych opinią o tym miejscu pracy.Obecnie jestem pracownikiem firmy i niestety muszę stwierdzić że atmosfera w tym zakładzie jest na bardzo słabym poziomie,powiedziałbym nawet że jest bliska zeru,o czym świadczy nieustanna rotacja nowych kandydatów.Układy między pracownikami z dłuższym stażem a przełożonymi są widoczne gołym okiem,nowy pracownik nie ma szans się wykazać,bo jest ignorowany.W tym zakładzie istnieje tylko jedna domena-albo będziesz lizusem albo będziesz miał przechlapane i sam odejdziesz.Brak szacunku dla pracownika,nierówne traktowania,utrudnianie wykonywania powierzonych zadań,przymrużanie oka na niestosowanie obowiązujących przepisów norm jakości wytwarzanych tu szyb,to specjalność tutejszych mistrzów.Ich głównym zadaniem jest szkoła przetrwania-od wypłaty do wypłaty.Co do zarobków to szału nie ma,premie z miesiąca na miesiąc coraz mniejsze,więc jeśli ktoś chce się tu zatrudnić najpierw niech dobrze się zastanowi.Jak już wspomniał przedmówca atmosfera w miejscu pracy jest bardzo ważna,a w czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku pracy nie pozostaje nic innego jak pogratulować kierownictwu firmy braku jakichkolwiek działań zmierzających do poprawy sytuacji i ukrócenia tego procederu. 'LENIWIEC'

Dziki

Pracowałem tam kilka lat ale musiałem wyjechac do UK żeby się spłacić . Praca nie jest lekka ale po szkoleniu, jak staniesz samodzielnie na stanowisku to trójke spokojnie wyciągniesz. Jak będę wracał to pewnie do nich zapukam.

oswojony
@Dziki 03.11.2017 15:24

tylko wcześniej pomaluj się czarną farbą,biały pan czeka na takich murzynów,trójka?owszem ale jak będziesz robił po 12 godzin

Stefan m

Jestem ciekaw czy właściciel firmy coś robi żeby poprawić wizerunek firmy chyba tylko kasa się liczy

Kamil&Klim
@Stefan m 30.11.2017 23:09

Mam pytanie odnośnie ostatniego ogłoszenia o pracę w Indeed Szczecin. Jaki klimat tam panuje ? czy współpraca jest na przyzwoitym poziomie ? relacje szef - pracownik znośne ? Pilkington IGP Sp.z o.o. - Szczecin często wystawia ogłoszenia na Pracownik Produkcji co świadczy o dużej rotacji , zastanawiam się czym jest spowodowana ? Czy dobry specjalista operator może liczyć tam po okresie próbnym na 5000 PLN netto - ewentualnie z jaką ilością nadgodzin ???

sd

krotko, praca stojaca, chodzaca przez cala zmiane. jezeli nie masz sily nie podejmuj sie nawet bo szkoda czasu. Glosno, goraco + masz duzo srodkow bezpieczenstwa by sie nie pociac szybami co tez wplywa ze pot po jajach leci ci coraz lepiej :P. Fakt pieniadze fajne, bardzo fajne lecz po okresie probnym (3miech). Na poczatku stawka z umowy + 30% wypracowanej premii pracownika, ktory Cie uczy. drugi i trzeci miesiac 50% normy pracownika. Po okresie probnym dzialacie razem na 100% i masz ta "trojke" z przodu i wiecej

yeti
@sd 07.08.2016 06:54

krótko,nawet jeśli masz siłę to nie podejmuj tej pracy,trójka z przodu?chyba z (usunięte przez administratora) wyczarowałeś tą sumę,żeby tyle zarobić na rękę to najpierw musiałbyś wylizać (usunięte przez administratora) mistrzom po sraniu a następnie (usunięte przez administratora) trzy soboty i dodatkowo ze 20 nadgodzin w tygodniu,nawet jak wyrobisz normę za którą podobno jest premia,to i tak ci ją (usunięte przez administratora) za reklamacje,które wracają dzięki wieloletnim,mającym wszystko w (usunięte przez administratora) tzw.

Stefan ml

Czyli u siebie w kraju Polak jest niewolnikiem a kto batem bije niestety Polak więcej Ukraińców napewno będzie lepiej chciałem się zatrudnić ale nie będę pracował z burakami i oszustami niestety ludzie pracujący i nie chcący być donosicielami lub burakami są w mniejszości i zawsze gorsi lipa ta firma

Lipka

Pracowałem tam 5dni na pakowaniu.Układy i kolesiostwo to podstawa tej firmy.Nowy pracownik ma ciężko bo jest dymany przez obecnych pracowników ale twarze pamiętam do dziś.Jak odejdą i będą szukać pracy i przyjdą do mnie to czeka ich to samo aż odejdą sami bo zostaną zniszczeni.

a
@Lipka 09.09.2017 11:45

dokładnie tak jest,lamusy pracujące po parę lat myślą że są tacy (usunięte przez administratora),a prawda jest taka że to największe nieroby wchodzące w (usunięte przez administratora) mistrzom byle tylko się utrzymać i brać kasę kosztem nowych pracowników,jak skończy się sielanka,to markety już na nich czekają,bo debile oprócz ściemniania i wymądrzania się tak naprawdę nic innego nie potrafią,kaleki życiowe pójdą wykładać towar na półki

Kamil&Klim

BARDZO PILNE !.. Drodzy Państwo! Jestem dzienikarzem , pilnie szukam kontaktów do pracowników produkcji w fabryce Pilkington IGP Sp.z o.o. - Szczecin,. Rozmowa może być anonimowa. Bardzo prosze o kontakt. Potrzebuję porozmawiać o tym, jak pracuje się w jeden z największych światowych producentów szkła , jakie są warunki, jakie płace, jakie problemy. Zainteresowanych proszę o kontakt. kamilklim24@tlen.pl lub 535074195.

no-pilkington

własnie dzwonili do mnie po mojej aplikacji ale po tym co tutaj czytam niech spierd.laja na bambus ukraincom czlony prostowac ~!!! pozatym jak spytałem sie o warunki finansowe to od razu spiewka ze wszystkiego dowiem sie na miejscu jak by to mialo cos zmienic i ze jak sie dowiem na miejscu to co ??? przyjme robote w slepo i w raczusie pocałuje??? zazwyczaj byli pracownicy pisza prawde o bylych pracodawcach wiec jak pilkington szuka niewolnikow to niech szuka dalej , naiwnych bedzie coraz mniej a i ukry z banderstanu nie beda ochoczo robic laski za darmo

Hrzesiek

Czemu dymany...i mobbing? Bo co np.? To w leb I tyle Chuba kazdyma kolezkow????

szczecinianin

Nie polecam ... 3 zmiany .. gonienie za słupkami .... mobing...układy ..........Biuro masakra .. pyskata kadrowa ....wszystko z "mordą " jak się upominasz o swoje ..... biuro faworyzowane kilka panienek ... Układziki ...jak się wpasujesz mistrzom ok .... jak nie to masz przechlapane .....

No

Jak tam zarobki u pracowników technicznych

Inkol

Trzymać się z daleka od tej firmy. mobbing jest tam straszny, do tego zapierdol po łokcie i wypłata nieadekwatna do danej pracy. Każdy kto chce się tam zatrudnić, to robi to na własną odpowiedzialność. Jeszcze jedno, trzymajcie się z daleka od wieczorka i jego kolegi straszni frajerzy.

m85

Ja dodam tylko od siebie z UK, ze codziennie widze szybki tej firmy u siebie, ida do bardzo luksusowych aut, ktorych cena to 250-350 tys zl. Jezeli taka firma tak traktuje rodakow dzieki ktorym jest dzisiaj tam gdzie jest to gowno, a nie firma. Jak zwykle typowe podejscie - po co robic przychod 10mln zl na rok jak wezmiemy ukraincow i bedzie 10,5... Po drugie polecam troszke zaglebic sie w historie i szybko by sie okazalo ze ruskie psy, ktore naiwna Polska caluje dzisiaj po lapach, a kiedys ten pies jeszcze nas ugryzie... glupi narod, ktory nic sie nie uczy...

Rogalik

Witam wszystkich. Na dzień dzisiejszy jestem pracownikiem firmy Pilkington. Ogólnie rzecz biorac firma schodzi na psy. Jak wspominał przedmówca, firma szuka oszczędności, zatrudniają Coraz więcej obywateli Ukrainy, o zgrozo, co najciekawsze z pewnymi kacapami wogole nie można się dogadać. Firma stawia na ilość, nie ma mowy o jakości. Nie szanuje się starych doświadczonych pracowników, mało tego, mobbing na porządku dziennym. Dyrektor podnosi normy produkcyjne, nie myśląc że plac firmy jest zbyt mały na tyle "materiału". Zapakowane szyby zabezpieczone tekturowymi przekładamy wystawiane są na dwór gdzie pada na nie deszcz, śnieg itp.. Zarobki może nie takie straszne, ale jako "krajacz" czy "myjkowy" dźwigać dziennie przez 8 albo 12 h kilkanaście ton szkła, po kilku latach siada kręgosłup, stawy i dostajesz wypowiedzenie, a na twoje miejsce przychodzi Jewgienij Czapajew z Ukrainy, i tak w kółko. Ogólnie rzecz biorąc, bardzo bardzo goraco i głośno, grube ubranie sprawia że pot spływa po genitaliach, chodzisz zapocony i śmierdzi. Praca stojąca albo biegajaca non stop. Na koniec zmiany pytanie "zostajesz czy masz wy. Ebane"?. Księgowa która notorycznie zapomina czegoś doliczyć do wynagrodzenia, a tu kilka sobot nie policzy, albo nadgodzin, nie mówiąc już ze są przypadki w których premie wywial wiatr, ale to wszystko bo "tabelki mi się przesunely, system zawiódł, i ups, 500 zł masz mniej. Firma w której nikt nic nie wie, ucieka od odpowiedzialności i obowiązków. Co do poprzedniej wypowiedzi, o miłych kontaktach między pracownikami, chciałbym trochę sprostowac, bo z większością można pogadać tylko o robieniu laski, Libanie duży itp. Co w tym miłego zostawiam waszej ocenie

Zostaw opinię o Pilkington - Szczecin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pilkington