Tiger Warsaw

O produktach

• Skierniewice
  • Ciechanów
Częstochowa - Tiger
Gdańsk - Tiger Sp. z o.o.
Katowice - Tiger Warsaw Sp. z o.o

5. Opinie o Tiger Warsaw Sp. z o.o.

Opinie o Tiger Warsaw Warszawa

Nie przegap nowości o Tiger Warsaw Sp. z o.o.!

01.09.2021 11:48

Co to za firma, w której pracownicy w biurze śmieją się z pracowników na sklepie że są parę godzin sami na nim. To nadaje się tylko do inspekcji pracy. To jest chyba jakaś kpina. Dla mnie to nic śmiesznego że musimy być przez 4-5 godzin albo i dłużej sami. Gdzie nie można normalnie wyjść do łazienki, bo zaraz niektórzy klienci mają pretensje.
    Zawiedziony

14.09.2021 08:53

Polityka firmy jest straszna... kasjer zarabia więcej niż starszy. Pracownik jest niewolnikiem, za najniższa krajową. Praca tam niszczy psychicznie jak i fizycznie. Co do zmian to prawda, 12 godzin, w tym połowę czasu samemu na sklepie, rozładować dostawę, przegląd działów, trimming, c1,c2 itd.
    no..

17.09.2021 17:30

Traktuj tą firmę jak firma traktuje Ciebie ....
    Skrzat

14.04.2021 22:31

Ciekawe dlaczego ludzie którzy pracują w tej firmie powyżej 5 lat (nie licząc biurwa) nie dostają podwyżek. Istnieje coś takiego jak stażowe.... co tylko "rodzinie" się zależy?!!
    Odp

21.08.2021 12:13

Jednorazowo, kiedyś były rozdawane takie bony, nie wiem jak jest teraz. Na święta BN dają tez kartę podarunkowa 100 zł do wykorzystania w Tigerze XD. Co mądrzejsi to kupowali z tej karty i zwracali za gotówkę, żeby mieć możliwość jednak wydania tych pieniędzy na coś innego niż te pierdoły. Jeśli chodzi o pensje to jest różnie. Na zleceniu w zależności od godzin, których tez dużo mieć nie będziesz bo są limity godzin dla zlecenia. Na umowę o prace, obecnie jest to Ok 2000/2100 na rękę. Na starszych umowach do 2400
    Kary

08.09.2021 22:25

Bonie Sodexo
    Inwigilacja.

21.07.2021 16:06

Kamerki na zapleczach nagrywają dźwięk. A kierownicy co poniektórych sklepów lubią sobie później odtwarzać rozmowy z naszych przerw. Jest to niezgodne z prawem. Nie w tym celu zostały zamontowane. Wstyd, że tacy ludzie są na stanowiskach kierowniczych.
    Kinia

24.07.2021 17:14

Nie siej demagogii!
    Byłaa

11.08.2021 19:46

Oczywiście że tak było. Szefostwo miało za duzo czasu i słuchało w domu o czym rozmawiamy. Ile razy musieliśmy się tłumaczyć z naszych prywatnych rozmów na zapleczu?! Nie można pozwolić na coś takiego. Jak ja się cieszę że już tam nie pracuje... Polecam Wam to samo!
    obecna

12.07.2021 20:10

Jak wam się podoba nowy system motywacyjny?
    Ela

24.07.2021 14:29

a od czego ma być zależna premia? Zawsze jest od wyrobienia jakiegoś planu
    Por

28.07.2021 08:18

Ale nie premia od menadżera. Jak żyje to nie słyszałem, żeby była uzależniona od wyrobienia planu.
    Marciosxka

17.06.2021 23:12

System motywacyjny tej firmy: Motywuje Cię do szukania innej pracy.
    Sknerus Igorek

15.07.2021 23:01

Jak dla mnie szefuńcio wszystkich szefów niech sobie sam popracuje na sklepie za 2900zl brutto. Niewolnictwo i wyzysk.
    Marcioszka

26.07.2021 07:50

Może i podoba ci się taka sytuacja w tej firmie, co w innych wręcz jest to nie do pomyślenia żeby człowiek spokojnie nie mógł się załatwić, no chyba że korzystasz z pieluch twoja sprawa. Jest to wbrew jakim kolwiek zasadą poszanowania pracownika. Chcesz być dziecko traktowany jak baran to sobie bądź, za takie wynagrodzenie, która firma proponuje nie mam zamiaru fundować sobie problemów z układwm moczowym.

04.06.2021 10:14

Czy w Tiger Warsaw Sp. z o.o. możliwa jest praca na podstawie B2B?
    profesjonalne b2b

08.06.2021 09:54

to chyba nie na gowork takie zapytania :-D
    Rudek

08.07.2021 19:08

Takie pytania w kwestiach czysto formalnych najlepiej zadawać bezpośrednio do danej firmy

12.05.2021 22:49

Bardzo jest to przykre, że pomimo sytuacji w jakiej są obecnie wszystkie sklepy, pracownicy tak po sobie jezdza na tym forum. Powinniśmy się wszyscy wspierać. Wszędzie jest teraz ciężko, i na sklepach w galerii, ale tak samo w tych od ulicy. Ograniczanie liczby godzin dla pracownikow, nie można zabardzo dawać godzin osobom na zlecenie. Rano jesteś sam na sklepie, a trzeba zrobić 3-4 działy na 100%. I tylko do 12, bo później nie masz prawa mieć już na sklepie żadnych kartonów i rozwalonego działu. Wspierajmy się drogie tigerki w tych trudnych czasach. A jeśli komuś aż tak nie odpowiada praca, droga wolna przecież. Nikt na siłę was nie trzyma.

14.05.2021 16:54

Dokładnie, niby ujednolicają te wszystkie zasady, ale nie dokonca im to wychodzi. Chodząc po różnych sklepach, wiem że na każdym sklepie wprowadzanie tych zasad jest różne. Nie chce tu mieć pretensji do pracowników, ale niektórzy nawet o pewnych zasadach nie słyszeli. Niestety bardzo zły przekaz wszelakich informacji jest.
    Były

16.05.2021 20:13

ale to nie problem pracodawcy! że pracownikowi coś się nie opłaca. Litości, ludzie, jak komuś nie pasuje to niech zmieni, jak ktoś z pewnych względów nie może to niech pracuje i nie narzeka i szanuje to co ma. Od czasów Tigera miałem już dwie prace i wszędzie dokładnie to samo. Te same problemy, cięcia, przekładanie pracy z x osób na mniej za tą samą kasę. Rynek jest jaki jest. Jak ktoś uważa że stać go na więcej i więcej powinien dostawać za mniej to spróbujcie swoich szans na rynku pracy. Zachęcam wszystkie osoby do takiego podejścia - szybko zweryfikują się takie zapędy. Sam to przechodziłem.
    "Nowe cenówki" w SOPie

10.03.2021 21:47

Nie wiem co za (usunięte przez administratora)wymyślił powrót do robienia cenówek w sopie ale po całym dniu ich tworzenia mam ochotę skożystać z mojego buta do utylizowania całego komputera. I jeśli myślisz "geniuszu" jak to stwierdziłeś "ma to nam ułatwić pracę" to wyobraź sobie, że kradnie nam to czas, który mogli byśmy wykorzystać np. Na kolejne kretyńskie układanie towaru według waszego chorego widzimisie, gdzie w czasie pandemi musimy także pilnować tych którzy mają problem ze zrozumieniem czytanego tekstu i liczeniu. Powinniśmy dostać dodatek za trudne warunki pracy, a wy zamiast nam ułatwić wręcz przeciwnie-UTRUDNIACIE ją po tysiąckroć!!!!

11.05.2021 23:15

Nie musieliście nikomu pomagać, ale za siedzenie w domu czy udawanie że się pracuje na zamkniętym sklepie też nit nikomu nie będzie płacił

12.05.2021 10:59

Jak tak zazdrościsz tym , którzy pracują w galeriach, to poprostu poproś o przeniesienie a nie wylewaj swojej frustracji na forach. Będziesz zasuwać świątek,piątek do 21.00 lub 22.00 i użerać się z madkami i bombelkami spędzającymi weekend rodzinny w galerii od rana do wieczora. Oczywiście za pierdyliony złotych, które zarabiają Ci w galeriach. Więc weź pustaku odpuść sobie...
    Zła

16.03.2021 00:12

*Okej Skoro tak ci źle i zazdrościsz tym sklepom w galeriach handlowych to przecież możesz się przenieść to takiego sklepu. Nie porównuj wszystkich sklepów do jednego (że na jakimś sklepie było wyłączone światło), to nie znaczy że wszystkie tak robiły. My na swoim punkcie przychodziły normalnie do pracy po 8-9godz od poniedziałku do piątku. Więc czasem wychodziło więcej godzin niż któraś z nas miała w grafiku, ale żadna z nas jakoś nie marudziła. A może uważasz że na sklepach zamkniętych nie ma co robić, zapraszam na mój punkt to się przekonasz ile mamy do zrobienia. Dwie dostawy w drodze, same się nie rozpakuja i nie pozmnieniaja działów według nowych wytycznych. No najlepiej iść na sklepy otwarte, tam wszystko zrobić, a na naszych żeby został (usunięte przez administratora)
    Lolo

07.05.2021 22:35

Tak to prawda. Jeszcze kiedyś gdzie sklepy mogły sobie pozwolić na więcej pracowników i wyglądało to zupełnie inaczej, nie było aż takiego ciśnienia na ilość pracowników to faktycznie kto chciał przejść na umowę to przechodził i na etat jaki chcesz. Nawet po 3 miesięcznym okresie próbnym na zlecenie kierownik sam nalegał. A teraz im mniej tym lepiej i wyboru nie ma.
    Były

08.05.2021 19:45

To kwestia poszukania pracy na etacie, a nie pójścia na łatwiznę. Niestety praca na etacie już nie wygląda tak atrakcyjnie jak na UZ. Mniejsza kasa, swoboda, pewne przywileje ale i zobowiązania. Nie jestem w błędzie. Po prostu tak jest. Nie piszę już o Tigerze, ale ogólnie. Nikt nikomu nie karze pracować w Tigerze, brać pracę na UZ. Jak się szuka to się znajdzie.
    L.K.

29.01.2021 09:29

Hej czy u was też były cięcia etatowe i zwolnienia?
    O.W.P.

23.04.2021 06:45

Na pewno bardziej ambitni niż Twoja składnia w zdaniach. Chodziło o sieć sklepów Tiger, czy sieć pająka jak w Pajęczynie Charlotty XD ?

07.05.2021 17:36

Tak, zdarzają się. Jeżeli zostają Ci dwie osoby na sklepie to raczej nie ma wyjścia :)
    Slabo

23.04.2021 09:55

baaardzo slabo
    Wqrwiona

14.04.2021 22:40

UWAGA!!!Olga chce zwalniać starych pracowników, którzy pracują ( zdanie osoby, która nie potrafiła utrzymać własnego sklepu-bo niby zła lokalizacja była) kto ją dał na regionalneo?!!!

07.04.2021 01:53

X

08.04.2021 23:20

Ojj tak zgadzam się w 100% z tą ich marną pensją góra też sobie powinna obciąć pensje żeby było sprawiedliwie ... nigdzie nie znajdziesz dodatkowej pracy bo masz zmiany w cały świat z tym grafikiem optymalnym...
    nono

11.04.2021 18:16

Oni mają nas gdzieś. Pamiętacie jak 2 lata temu przed walentynkami pan 'o' się cieszył że My będziemy pracować w sobotę (czy tam w niedzielę) a on będzie spał do południa a potem pochodzi po sklepach. Premię nam już zabrali. Grafiki zmieniają bez żadnego uprzedzenia i to czasami na mniej niż 20 godzin przed zmianą. Jeśli tak zależy im na kosztach to niech ludzie z ho idą na bezpłatne urlopy bo i tak ich praca nie przynosi żadnej korzyści dla firmy.
    MyszkaKomputerowa

09.04.2021 19:03

Ta firma to jakiś dramat. Tutaj liczą się tylko tabelki, cyferki i żeby tablica była wypisana, a szacunku do pracownika brak. Smutne, ale prawdziwe.
    sie dzieje jak sie chce

01.04.2021 15:39

niby spoko ale nic podejscia do pracownika w czasie pandemii. sklepy powinny przestac skąpic i zatrudnic kogos, kto w tymże sklepie bedzie stal i pilnowal ludzi. zeby np nie uslyszal "wyperpaper" od klienta, jak mi kiedys powiedziano. zeby pracownik nie uslyszal, ze powinien nauczyc sie liczyc, bo przeciez jasnie pan nie widzi limitu osob na sklepie bo przeciez ma 5 metrow wysokosci i widzi przez sciany, wiec to my jestesmy debilami ze liczyc nie umiemy i kiedy jest, np, 20/20 osob, to on i tak wejdzie bo on nie widziii tych 20 osoooob duzo mam tigerkowi do zarzucenia. nie cierpie mysli, ze kiedy ja juz tam nie pracuje, nadal moi ex-cooworkers się męczą w sklepie. tzn, jak oczywiscie rząd losowo nie ogłosi lockdowna. odradzam, szczegolnie teraz, prace tam. zwlaszcza, jak stoisz w sytuacji ze nawet na przerwe nie pojdziesz bo jest was... 2 na sklepie, 4 osoby ponad limit, bo klyjęt wie lepiej, a przed sklepem 20 osob w kolejce, bo cholerni spacerkowicze z rodzicami musza sobie "POPACZEĆ" na rzeczy. tiger, w koszmarach, sni mi sie do dzisiaj.
    Kot

22.03.2021 19:43

Fajnie było w Tigerze jeszcze tak dwa lata temu. A teraz to (usunięte przez administratora)...... Chodzą słuchy, że Tiger wycofuje się z Polski....... Także fajnie było, ale czas się pożegnać.
    L.K

29.01.2021 10:06

Pytanie czysto orientacyjne czy u was tez były zwolnienia albo cięcia etatów? Czy tylko wybrane sklepy?
    mh

22.03.2021 16:31

bywały.

18.12.2020 09:27

Czy Tiger Warsaw Sp. z o.o. zatrudnia studentów?
    tsa, ale

22.03.2021 16:27

zatrudnia, ale co z tego? albo nie będziesz mieć godzin, albo i tak zrezygnujesz, bo się nie da wytryzmać.

13.10.2020 21:22

Czy sklepy Tiger wychodzą z Polski? Jest dużo przecen, wyprzedaży tzw. utylizacji całkiem dobrego towaru, który jeszcze niedawno o ile mi wiadomo sklepy były zmuszone zamawiać

17.03.2021 21:32

Utylizacje i wyprzedaże były po to, aby mieć na papierze ile mają strat przez covid

17.03.2021 21:30

Spędziłam w tym (usunięte przez administratora) dwa lata i kiedy odeszłam płakałam ze szczęścia i opilam się do nieprzytomności. Na początku kiedy się zatrudniłam wszystko było w porządku. Fajna ekipa, spoko menadżer. Sielanka skończyła się po roku kiedy to góra zaczęła nieźle dawać w kość. Zaczęły się bezsensowne listy, sprawdzanie po tysiąckroć danych rzeczy bo nagle wymyślili nowy podział produktów ( osobiście przerobiłam sześć podobnych list bi dyrektor sprzedaży ciągle coś zmieniał). Wszystko robione byle jak i na odwal się. Ludzie zajmujący stanowiska wyższe niż menadżer są niekompetentni. Robotę marketingu zawsze musieli poprawiać pracownicy, bo nie umiały zrobić najprostszych czynności typu formatowanie obrazu czy tekstu. Regionalny to porażka - umie tylko krytykować, dawać *****. Podczas urlopu menadżerki kontaktowałam się z nim w sprawach nagłych - nie potrafił mi pomóc. Pomoc otrzymywałam od menadżerów z innych MIAST. Po grudniu zaczęły się masowe zwolnienia osób pracujących na zlecenia, a umowy o pracę zaczęły mieć cięcia etatów. Firma nie dba o swoich pracowników, uważa ich za tanią siłę roboczą. Zmusza zlecenia do rypania po 20h w miesiącu, żeby sami się zwolnili. Jednym słowem - (usunięte przez administratora) kila i mogiła. Praca u tego pracodawcy jest demotywująca, wypala i niszczy zdrowie fizyczne. Dostawy są męczące, bez skrupułów zrzuca na Ciebie siedem palet i radź sobie sam, kartony ważące więcej niż 10kg ustawione są na samej górze palety. NIE IDŹCIE TAM!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Tiger Warsaw?

Kontakt - Tiger Warsaw Sp. z o.o.

17 Stycznia 45D 02-146 Warszawa

Branża główna: Wyposażenie i dekoracje wnętrz
    Zła

17.03.2021 15:21

*Lol Dobrze napisałeś, nie wymyśliły tego sklepy otwarte. Ale sklepy zamknięte też tego nie wymyśliły. Myślisz że u nas robi więcej osób na zmianę, niż dwie. Otóż NIE. Pracujemy tylko w dwie osoby. Rano i wieczorem ktoś z nas jest sam na zmianie i też musi sam wszystkiego dopilnować. Nie miejcie tyle żalu do osób pracujących w galeriach, dla nas ta cała sytuacja nie jest prosta. Jesteśmy przerzucani na inne punkty jak worki z ziemniakami. Zamiast dać po dwa sklepy zamknięte na jeden sklep otwarty, to wszyscy chodzą po wszystkich punktach.

16.03.2021 22:03

Jestem byłą pracowniczką Tigera i chciałabym się podzielić opinią co do tego miejsca pracy.Nie ukrywam kiedy dostałam telefon i dostałam pracę w Tigerze byłam zachwycona,było to ponad 3 lata temu i byłam zachwycona tym że tam się dostałam. Ekipa była fantastyczna a zasady które były z góry, były proste i zrozumiałe każdy wiedział co ma robić a do tego cudowna regionalna. Niestety od ponad roku kiedy wiadomo kto przejął Tigera w Polsce sytuacja dramatycznie się zmieniła. Brak jakichkolwiek szkoleń, niezrozumiałe polecenia z góry, debilne wręcz bezsensowne pomysły i ciągłe zmiany w procedurach itd. Niestety w międzyczasie jedna z osób która była u mnie sprzedawcą a następnie została starszym sprzedawcą wprowadziła istne piekło w zespole: mniejsza z tym że traktowała pracowników lepiej tylko i wyłącznie dlatego że ktoś jest w jej grupie ale obrażanie pracownika przy klientach i gnębienie pracowników nie należących do jej teamu to już była przesada.Na zgłoszenie skandalicznego zachowania do menadżera sklepu usłyszałam że ona Sobie żartuje i żebym nie zwracała na to uwagi...Serio??? Hmm byłam także świadkiem jak osoba która była odpowiedzialna za dział spożywczy zachorowała,jaka była reakcja starszego? Telefon do tej osoby z tu cytat: Wracaj jak najszybciej do bo nikogo nie obchodzi to że jesteś chora masz zrobić ten dział.Gdy to usłyszałam sama zaczęłam układać i sprawdzać daty na spożywcze a gdy starszy to zobaczył usłyszałam: nie rób Tego rób co innego,ona laski nie robi że przyjdzie i zrobi dział... Niestety w międzyczasie nadszedł czas covid.Mniejsza z tym że na początku pracownicy kupowali na własny rachunek maseczki rękawiczki i płyny do dezynfekcji bo firma nam przysłała dopiero po dłuższym czasie.. Nadszedł czas grudnia 2020 roku kiedy przynajmniej u nas w pracy zrobiono zebranie gdzie poinformowano nas o tym że umowy-zlecenia dostaną mniejszą ilość godzin tzn około 80-90.Tak to niezbyt duża ilość godzin ale w miarę można było za to żyć.Jakie było moje zdziwienie kiedy większość osób w pracy kiedy zamiast 80-90 godzin dostawały 15-30 a niektórzy wcale nie dostali godzin... W tym momencie rozpętało się istne piekło tutaj na gowork i zaczęły się coraz częstsze tematy zwolnień.Co się okazało obniżenie godzin miało na celu to aby osoby z małą liczbą godzin czytaj umowy zlecenie zaczęły się zwalniać i szukać nowej pracy.. Oczywiście góra i menadżerowie sklepów oficjalnie tego nie powiedzą bo pewnie Tigerek dostał kaskę z góry i nie można było zwolnić ludzi. Wystarczyło ludzi poinformować że są zwolnienia a nie robić z nich (usunięte przez administratora) i udawać że nic się nie dzieje. Podsumowując: Unikajcie Tigera jak tylko można! To niestety nie jest już ta firma którą kochali pracownicy za Mega pozytywną wręcz rodzinną atmosferę pracy itd.Z resztą coraz częściej mówi się o całkowitym zlikwidowaniu umów zlecenia a za kulisami nawet o zamknięciu większości Tigerów w Polsce..
    Tymek

12.01.2021 11:23

Hej. Mam pytanie czy któryś ze sklepów otwartych w Polsce dostał wsparcie od sklepów zamkniętych? W sensie dodatkowa para rąk do pracy.
    haha

25.01.2021 12:08

U nas były dwie wywłoki z innego sklepu, po dwóch dniach stwierdziły że jednak to nie ma sensu i więcej się nie zjawiły
    hehe

14.03.2021 01:09

Widać strasznie sobie nie radzicie, jak zobaczyły taki (usunięte przez administratora) na sklepie to skapitulowały. I nie ma co Im się dziwić :D
    Michał

14.02.2021 18:59

Na jaki adres można słać aplikacje?
    brrr

01.03.2021 08:49

jeżeli cenisz sobie swoje zdrowie fizyczne i psychiczne, to najlepiej na żaden

19.01.2021 13:46

Czy to prawda, że Tiger wycofuje się z Polski?????? ++
    haha

25.01.2021 12:07

Wszyscy trzymamy kciuki
    Tomek

25.01.2021 19:47

Oby ! Bo jak widać nie radzą sobie. Sklepy wyglądają źle... A jeśli chodzi o niektórych pracowników to woła o pomstę do nieba....

18.12.2020 22:55

Dziękujemy kochana firmo, za to że dostaliśmy od Was coś na Święta. Wszędzie pracownicy dostają chodź (usunięte przez administratora) paczkę, a my cooooooo..... Jak Wam nie wstyd.
    Janek

19.01.2021 14:00

Żałosne, że cieszysz się z 100zl na karcie podarunkowej :) :) W innych firmach pracownicy dostali kasę, lub bony sodexo zaczynając od kwot 500zl. A tu znów ochłap i niech się głupki cieszą. Jak firmie nie wstyd.
    At

23.01.2021 19:15

gratuluje postawy. jesli pracodawców my nie wychowamy strajkiem to kto>? w razie problemów zpracodawcami zapraszam do Stowarzyszenia The Art of Wellness - sztuka dobrostanu, naszych członków wspieramy. Psycholog - załozycielka nie znosi złej atmosfery, mobbingu, wyzysku lojalnych ludzi. Gdybyście mieli problemy - mamy dla was otwarte drzwi wsparcia.
    Anka

14.11.2020 19:47

Czy standardy firmy już tak bardzo się zmieniły, że na weekend zostawia się pusta witrynę :) kiedyś to było nie do pomyślenia, ale w Chorzowie widocznie można :) No ale lepiej plotkować niż pracować :)
    Naklejka

22.11.2020 22:48

Pytanie ile osób tam pracuje i jak duże dostawy mają. Bierzemy pod uwagę, że dostawy coraz większe a pracowników coraz mniej. A czasem łatwiej sobie zostawić puste miejsce żeby następnego dnia zacząć układać od razu towar
    Jaka płaca taka praca

15.01.2021 20:33

JAKA PŁACA TAKA PRACA

20.12.2020 14:38

Nie ma nic, ani złotóweczki.
    Anka

30.11.2020 21:40

Ilość pracowników się nie zmieniła od paru lat. Kiedyś było nie do pomyślenia, żeby chodź na jedną noc zostawić puste miejsce w witrynie. A teraz widocznie można tak robić na cały weekend :)
    Grypa

17.11.2020 09:40

Serdeczna prośba do osób z biura, które odwiedzają nasze sklepy, o noszenie maseczek podczas przebywania na zapleczach/magazynach. Jesteście osobami z zewnątrz, z którymi nie mamy styczności na codzień i miło by było, gdybyście stosowali się do zasad do których nam każecie. Z góry dziękuje.
    Jan

17.11.2020 22:08

Właśnie. Zwykłemu pracownikowi dadzą za brak maseczki naganę. No ale jak to mówią: "Co mnie wojewodzie, to nie Tobie smrodzie"
    Śmieszne

18.11.2020 00:10

Hahhahaha mocna w necie ale żeby poprosić o to bezpośrednio kogoś to już nie ma się odwagi? Założę się ze taka osoba od razu by po prośbie założyła maseczkę. Po co od razu z tym do internetu?
    Refleksja

11.12.2019 07:12

Współpracę z tą firmą będę niestety wspominać niezbyt dobrze. Jeszcze kilka lat temu było zupełnie inaczej. Premia nie była legendą, progi były możliwe do wyrobienia, ba! było nawet coś takiego jak impreza pracownicza, a także możliwość wyjazdu do serca Tigera, czyli samej Kopenhagi. Naprawdę, na samym początku dało się lubić tę pracę. Kierownictwo było zupełnie inne, widać było że tym ludziom zależy na pracownikach, że mają serce i empatię. Jeśli ktoś był dłużej stażem, wie dobrze o czym (a raczej o kim) mówię. Niestety, później zaczęło się sypać i to w bardzo szybkim tempie. Zmieniło się kierownictwo zarówno w kraju, jak i w Danii (Lennart Lajboschitz o którym mogliście przeczytać w koncepcie firmy sprzedał swoje udziały) i momentalnie zaczęła się z tego robić jedna wielka korporacja, nastawiona wyłącznie na zyski. Jak to mówią - apetyt rośnie w miarę jedzenia. Zaczęło się ustawianie progów niemożliwych do wyrobienia, powstały też zupełnie absurdalne zasady, które zamiast usprawnić działanie tylko je utrudniły. Pracowało się na innym systemie, w którym doskonale sobie wszyscy radziliśmy. Sklep miał dobre obroty. Po wprowadzeniu nielogicznych zmian powstał chaos. Niemożność pracy z towarem przez pewne godziny, a jedynie spacer dookoła sklepu i stosowanie się do określonych reguł sprawiało, iż człowiek czuł że cofa się w rozwoju. Następnie było już tylko gorzej. Pojawiły się problemy z wypłacaniem należytych premii w odpowiednim terminie. Pracownik czuje się jak idiota, gdy jest zbywany frywolnymi mailami w którym nie brakuje emotikon i głupkowatego stylu, ale za to brak rzetelnych konkretów. A kwestia wypłaty wynagrodzenia, nawet premiowego to nie są żarty. Jest mi żal, że nawet w ostatnich dniach mojej pracy, nie przestaliście mnie zawodzić. Nie życzę Wam źle, ale podejrzewam że za pewien czas odbije Wam się czkawką zbywanie pracowników, zwłaszcza tych z dłuższym stażem, którym kiedyś zależało, którzy znali doskonale produkty, a nawet całą historię powstawania sklepu. To już nie jest ten rodzinny, serdeczny Tiger.
    Refleksja3

13.02.2020 15:11

Czytając dwie powyższe refleksje stwierdziłam że 90% tych zarzutów po prostu wymusił na firmie obecny rynek do którego trzeba się dostosować albo wypada się z obiegu. Jedna rzecz z która się całkowicie zgadzam to easy store koncepcja narzucona od góry siłą, która nic pozytywnego nie wnosi oprócz dodatkowej pracy.
    tak tak...

30.08.2020 20:58

otóż to - easy store to jest "useless store". nigdy nie było mi dane zobaczyć czegoś tak rozdmuchanego, uprzykrzającego życie i okropnego. sklep dawno spadł na psy....
    Obecny pracownik

12.05.2020 21:24

Staram się patrzeć, nie tylko widzieć. Słuchać nie tylko słyszeć. Widzę przykre rzeczy, zdarzenia. Widzę swoich znajomych, ludzi z Tigerka i serce się ściska jakie szczeniactwo zatrudniała firma! Firma walczy o etaty, a etaty mają to głęboko gdzieś! Liczy się tylko czego firma nie dała, liczy się tylko wygodna zmiana. Tak, źle, tak nie dobrze, bo weekend, choć to tylko sobota, bo 8 godzin to wysiłek! Przykre jest to ile osób zostało bez pracy, a Ci co mają pracę tylko widzą co mogli by dostać więcej, coś lepiej i stroić fochy. To na prawdę przykre jak niska kultura pracy jest w Tigerku
    Ahaaa

28.07.2020 10:22

Żelki? ******* o Szopenie ... wszystko jest okej z rzeczami spożywczymi. Mimo, że już nie pracuje tu to i tak przychodzę i kupuje słodycze, w tym żelki bo są naprawdę dobre
    Obeny pracownik

22.08.2020 00:03

Przecież nikt cię na sznurku tu nie trzyma. Jeśli uważasz, że coś jest poniżej Twoich kompetencji nic nie stoi na przeszkodzie byś znalazł sobie pracę bardziej odpowiadającą Twoim oczekiwaniom. Nie bardzo rozumiem skąd ta negatywnść. Nikt nie jest niewolnikiem, to wolny kraj i każdy ma możliwość swobodnego wyboru, zgodnie ze swoimi oczekiwaniami!
    Szukający

18.07.2020 12:59

hej, a wie ktoś jak z tolerancją? jestem trans facetem (w dokumentach mam męskie imię, choć nie wyglądam, nie brzmię i tak dalej), więc ważne dla mnie jest, żeby się do mnie wszyscy zwracali po męsku i przy ewentualnej plakietce, też żeby była z moim prawdziwym imieniem (nie tym z dokumentów)
    Ftc

21.07.2020 09:35

Znajac naszych menagerow to będzie problem. Firma uchodzi za postepowa i otwarta ale w głębi ich struktur nadal panuje januszostwo
    Uno

21.07.2020 20:06

Jesteś w dużym błędzie, problemem nie jest orientacja, tylko to czy osoba wpasuje się w dany zespół i czy chce pracować i jak sobie radzi. U nas w sklepie byli zatrudniani np. geje i z jednymi nie było problemu z innymi tak
    Hello

30.05.2020 21:03

Cześć mam pytanie czy przyjmują do pracy w Tiger? Gdzie można znaleźć oferty pracy czy cv sei zanosi bo szukałam i nic nie ma
    Lepiej nie

16.06.2020 20:43

Proszę Cię, w Trójmieście masz tyle innych opcji! Szkoda czasu i nerwów
    Szukający

18.07.2020 12:54

hej!! mógłby ktoś podać ten email? szukam pracy w Szczecinie, a jestem zdesperowany. Dzięki z góry
    Kuna

11.05.2020 12:20

Czy ktoś dostał już wpłatę w ramach postojowego?
    tygrysica

13.07.2020 12:12

Tak, nawet 2 razy
    Cześć

06.07.2020 17:54

Hey mam pytanie ile zarabia kasjer lub starszy kasjer na całym etacie jakie są widełki zarabia chociaż 2tys na rękę?
    Szczera

12.07.2020 16:40

Mniej niż powinien za swoją prace, zwłaszcza kiedy wprowadzając promocje sami nie wiedzą do końca czego chcą i na ostatnią chwilę dokładają więcej i więcej. Na domiar złego człowiek zapier-dziela aż pot po (usunięte przez administratora) płynie a im źle
    Aba

11.05.2020 12:11

Czy ktoś otrzymał już pieniądze w ramach postojowego?
    Zaniepokojona

03.05.2020 17:54

Od 4.05.2020 sklepy w galeriach zostają ponowie otwarte. Jako że obowiązkiem pracodawcy jest zapewnić bezpieczne warunki pracy więc stąd moje pytanie: czy pracownicy FTC dostaną środki ochrony osobistej (maseczki, rękawiczki itp) ?
    Diuna

06.05.2020 08:13

Na fb chwała się ze wszystko jest bezpiecznie i zapewniają wszelkie środki. No może w innych regionach ale nie u nas. Areamenagerka niczego nie ogarnia. Wszystko zlewa i tylko zebrania robi, na których zadajemy pytania ale nic z nich nie wynika... Jest tyko płyn do dezynfekcji i tyle. A tak się chwalą...

06.05.2020 21:57

Pracodawca nie ma obowiązku zapewnić maseczek ale wiem, że niektórzy managerowie zapewnili je pracownikom. W moim sklepie rękawiczki dla klientów były, niestety klienci zużywali je w zastraszającym tempie (swoją drogą zamówić je swego czasu w rozsądnej cenie graniczyło z cudem). Nie oszukujmy się - w większości sklepów do dyspozycji jest tylko płyn do dezynfekcji i jakoś nikt nie robi z tego afery. Jeśli chodzi o rękawiczki dla pracowników - w moim sklepie jest ich zapas. Myślę, że zamiast narzekać na forum wystarczy porozmawiać ze swoim managerem. Akurat w kwestii zapewnienia środków bezpieczeństwa pracownikom nie mam firmie nic do zarzucenia.
    ??!!

23.04.2020 23:06

podobno w ktoryms ze sklepow w trojmiescie są osoby zarażone, czy ktos cos więcej wie na ten temat?? flying tiger - mozecie się wypowiedziec??
    Stary pracownik

25.04.2020 08:43

Też taką informację otrzymałam od koleżanki która jeszcze pracuje :(
    K5

25.04.2020 12:03

Proszę nie pisać takich (usunięte przez administratora) i nie rozsiewać zbędnych plotek. Nawet nie zdajesz sobie sprawy jak takie bezpodstawne zarzuty mogą być krzywdzące. A jeśli masz jakiekolwiek pytania, wątpliwości, czy też obawy – śmiało skontaktuj się ze swoim AM, który/a udzieli Ci lepszych odpowiedzi niż anonimowe forum w internecie.
    Czekam

31.03.2020 19:54

Czekam na odpowiedź naszej firmy na najnowsze obostrzenia. Czy zamknięcie sklepów na dwa tygodnie jest aż takim wyzwaniem? Na pewno da się to jakoś rozwiązać, żeby kazdy z nas mógł przejść domową kwarantannę, nawet jak nie kaszle. Potrzebujemy też odzyskać spokój psychiczny. I to bez korzystania z urlopów wypoczynkowych. Niestety żyjemy w kraju, w którym do nikogo nie docierają panujące zasady w czasie pandemii. Zamiast siedzieć w domu to przychodzą i kupują prezenty urodzinowe, albo pospacerują dotykając wszystkiego.

05.04.2020 10:14

Chyba się nie doczekasz...
    Jak tam Tygrysy?

09.04.2020 15:30

Walczycie dzielnie o swoje???

Zostaw merytoryczną opinię o Tiger Warsaw Sp. z o.o.