Empik

• Grupa Empik
  • Praca w biurze i nasze zespoły
  • Praca w salonach i nasze zespoły

Grupa Empik

Praca w biurze i nasze zespoły

Praca w salonach i nasze zespoły

Regulamin i polityka prywatności
Bielsko-Biała - EMPiK Sp. z o.o. Salon Sprzedaży
Gdańsk - Empik
Gdynia - Empik
Kraków - Empik Kraków
Legionowo - Empik
Legnica - Empik Sp. z o.o.
Rumia - Empik sp z o.o.

5. Opinie o Empik S.A.

Opinie o Empik Warszawa

ReviewUserIconanonim

24.07.2024 12:50

Fałszywa rekrutacja w sklepie tylko dla reklamy, zapraszają osoby na rozmowę a potem mówią że się nikt nie nadaje.
    ReviewUserIconWolna po trzech latach

06.07.2024 13:18

Przez prawie trzy lata przewinęłam się przez dwa małe salony Empik (najpierw jako DK, potem KSS), zaliczyłam też miesiąc w Papierniku. W dużym sklepie, z dużą etatyzacją pewnie można sobie parę miesięcy popracować bez uszczerbku na zdrowiu psychicznym, natomiast na dłuższą metę, w małym salonie, na zmianach jednoosobowych... Uciekać. Jako KSS za zawrotne 1,30 zł więcej na godzinę niż moi koledzy uganiałam się sama ze zmianą IH, bo nikt inny nie miał dyspo na te dni. Upocona latałam i robiłam zdjęcia dla pani menadżerki dystryktu, wdrażając promocje sama do 11:00 rano. Wracałam do domu umordowana i zasypiałam tak jak stałam, na kanapie pod kocem. Notorycznie poprawiałam błędy audytowe po innych pracownikach, co przez PH kwitowane było śmiechem. Po co to robiłam? W imię przyjaźni, tak mi się wydawało... Jednak kiedy klienci włazili mi na głowę, doprowadzając mnie do płaczu, wsparcia nie otrzymałam. Jedynie więcej śmiechu i stwierdzenia, że daję im sobą manipulować. W pierwszym salonie "premia" za wyrobienie planu wynosiła 50 zł, w drugim 3xstawka godzinowa, czyli mniej niż 100 zł. Jeśli chodzi o premium - w pierwszym salonie 100 zł, w drugim 2xstawka godzinowa. Nie będę tego komentować. Nie chcę demonizować PH, bo zdaję sobie sprawę, że problem sięga znacznie głębiej. Sam pomysł zakładania przez kierowników sklepów działalności, żeby w razie problemów móc powiedzieć: "Przecież to nie Empik, to inna firma"... Obrzydliwe. W ogóle takiego zostawiania pracowników na lodzie w przecinku nie brakuje. Wprowadzanie zmian, jak chociażby zakaz płatności kartą podarunkową za doładowania typu Google Play, po to, żeby parę dni później zakaz odwołać, to jest dla nich całkowicie normalne, a jeśli klient ma pretensje, to przecież można go odesłać na infolinię :) Taką próbę odesłania na infolinię podjęłam ostatnio, kiedy do naszego mikroskopijnego salonu weszła para po 21 kart podarunkowych na notę księgową. Ja kończyłam zmianę, była otwarta jedna kasa. Wytłumaczyłam spokojnie, że w małych salonach obowiązuje limit 10 kart podarunkowych, większą ilość należy zamawiać, ewentualnie można udać się do dużych salonów, z dużą etatyzacją, gdzie jest więcej kas i więcej pracowników. Nie. Żona kupi dziesięć, a mąż stanie za nią w kolejce po drugie dziesięć. Zakończyłam dyskusję i odesłałam na infolinię (zgodnie z procedurą rekomendowaną na komunikatorze). Stali w sklepie pół godziny (usunięte przez administratora). PH nie odbierał. W tym momencie puściły mi wszystkie hamulce i kazałam roszczeniowcom (usunięte przez administratora) I w ten sposób zakończyła się moja przygoda z Empikiem. O (usunięte przez administratora) jaką jest Papiernik mogłabym z kolei napisać książkę... Jeśli myślicie, że nie może być już gorzej niż w Empiku, to Papiernik Wam udowodni, że owszem, może XD No ale wracając... Na porządku dziennym są sytuacje, kiedy latając na zmianie jednoosobowej między kasą a robieniem zwrotów, odsyłacie na magazyn powiedzmy osiem sztuk danego tytułu, tylko po to, żeby parę dni później w dostawie przyjechały z powrotem trzy sztuki. Tak zwana syzyfowa praca. Musicie stale tłumaczyć się też z niezadowalających wyników, ale to nie jest tak, że stały klient może już rzygać Nussbeisserem i nie chce kupić piątego tomu jakiejś serii, bo jest w promocji. To jest twoja wina, że nie kupił. Na szkoleniu z premium, na które zostałam wysłana w celu uciszenia DM, a tylko ja miałam takie dyspo, żeby móc na nie pójść, usłyszałam od trenerki, że ona nigdy nie słyszała o takiej sytuacji, żeby klient nie chciał premium, bo na e.comie i tak ma wszystko taniej. I mamy się zastanowić, czy faktycznie klienci nam to mówią, czy może to po prostu nasze wewnętrzne przekonanie, które blokuje nas przed proponowaniem usługi... Super też było słuchać pretensji i wyzwisk od klientów, bo nie mogę sprzedać im książki z regału w cenie empik.com i nie mogę też zamówić dla nich biurka z odbiorem w salonie :D Pozdrawiam i ściskam serdecznie wszystkich, którzy nadal w tym bagnie siedzą, rozumiem Was i głęboko współczuję. Ja idę sobie poszukać spokojniejszego życia...

28.06.2024 23:00

Nie polecam pracy w empiku. Ucięcie etatów tak, że z 120 godzin aktualnie kończę na 60-80 max. Nie mówiąc już o ogromnej ilości pracy jaką nam przysługuje przy najniższej krajowej i 2 osobach na zmianie. Szkoda gadać. Do tego dochodzą absurdalne wymagania co do wyników, które nam pracownikom nie dają nic poza jakąś premią o wartości 100 złotych nie mówiąc już o tym, że żeby ją dostać trzeba jakieś chore procenty wyrobić. Jedyne co mnie trzyma jeszcze przy tej pracy to otoczenie ludzi z jakimi pracuje, bo gdyby nie oni to bym tutaj już dawno nie pracowała. Dodam, że ogłoszenia pracy nie mają kompletnie nic wspólnego z tym co tutaj w samej firmie się dzieje. Dostaje się naprawdę kilka i to wymagających zadań, które trzeba wykonać w 2 osoby na zmianie najlepiej przy tym jeszcze być pomocnym, dobrze sprzedawać produkty przykasowe, premium i itp. Dodatkowo pewne procesy w samej firmie są na tyle niezrozumiałe, że potem tylko trzeba tłumaczyć klientom, że tego zrobić nie możemy tylko musi on skontaktować się z infolinią. Po prostu jest tutaj wiele absurdów. Z tą firmą już wkrótce będę kończyć współpracę. Jeśli ktoś liczy na stabilne zarobki to myślę, że będzie ciężko znaleźć to w Empiku (chyba, że ktoś ma umowę o pracę to jest wyjątek). Długo wstrzymywałam się przed opinią tutaj ale cierpliwość mi się kończy. Przykro, że po takim krótkim stażu w tej firmie opinia jest taka jaka jest ale nic pozytywnego poza pracownikami z stąd nie wyniosłam.
    ReviewUserIconpracownik

22.06.2024 01:53

Nie polecam tej pracy nikomu. Syzyfowa praca, ciągłe poprawianie po kapryśnych dzieciorach co wszystko postawia do góry nogami. Cele premiowe za premium i za obroty to są grosze o które nie warto się starać, ale z kolei jak nie robisz wyniku to nie dostajesz zmian. Szef co zwalnia cię w dniu kiedy sobie postanowi i dostajesz 1200 złotych w następnym miesiącu wypłaty pomimo tego, że jesteś osobą która utrzymuje się sama. Pomimo próśb o jakiekolwiek godziny, żeby móc jakoś przeżyć następny miesiąc słyszysz tylko, że empik nie dał godzin i radź se sama - jak to on powiedział naucz się oszczędzać:)) Straszne kolesiostwo w zespołach, zrobisz jedną rzecz i wszystko leci w tłum i do szefa. Szef nałogowo przeglądający kamery pod kątem pracowników, oraz wysyłający swoich kolegów po fachu do salonu w celach „anonimowej” oceny kasjera - a tak naprawdę donosi co pracownicy mówią między sobą, i mówi kto nie proponuje rzeczy przykasowych oraz premium. Nie składajcie cv - uciekajcie jak najdalej.
    ReviewUserIconHalcia

28.06.2024 06:36

Jeżeli twoją motywacją ma być to, że kochasz książki to jest duży błąd. Ta praca nie pozwoli ci ich czytać i w większości przypadków nawet nie zapoznasz się z opisem z tyłu okładki. Odpowiedz sobie na pytanie czy lubisz pracować w wysokim tempie i często w chaosie informacyjnym. Czy lubisz być sprzedawcą - twoim głównym zadaniem będzie sprzedawanie produktów przykasowych, płatnej wersji programu lojalnościowego i namawianie do instalowania aplikacji. No i też ważne - czy lubisz pracować fizycznie. Dźwiganie ponad limit z BHP to będzie standard. Cały dzień na nogach poza 15 minutową przerwą. To trochę tak jakby ktoś się zatrudnił jako urzędnik na poczcie bo kocha pisać listy. Ok będzie otoczony listami i innymi przesyłkami ale nie będzie ich pisał. Tak samo będzie w empiku. Twój kontakt z książką to będzie wtedy kiedy będziesz je wykładać po dostawie ale pakowała do wysyłki. A to że dzieci robią ogromny bałagan to prawda. Najgorzej jak biorą cieniutkie książeczki i wciskają je np gdzieś w książki historyczne. Potem ty jako pracownik dostajesz za zadanie znalezienie takiej i nje jesteś w stanie. Dostajesz negatywne opinie od klientów i tłumaczysz się z tego jak obniży ci się wynik click&collect albo wpłynie krytyczna ankieta po zakupach.
    ReviewUserIconbyła pracowniczka

28.06.2024 10:43

Zatrudnij się, przyjdź i zabacz jak jest ale potem miej odwagę się TU przyznać jaki to był błąd...
    ReviewUserIconEmoSędzia

19.06.2024 20:57

Serdecznie wszystkim odradzam tą obrzydliwą firmę. Niedawno zakończyłam tam pracę, w jednym z salonów. Ta "praca" to niemalże jak (usunięte przez administratora) Mało pracowników na zmianie, srEmpik poucinał tak etaty, że pracowaliśmy po 2 osoby na zmianie, a pracy przybywa, na 3 osoby to i tak mało. Co chwila jakieś zmiany, które życzą sobie wprowadzać w salonie na CITO, nie wyrabialiśmy się z pracą, tyle było do zrobienia. Z chęcią napisałabym książkę o tym, lub jakiś obszerny artykuł na temat pracy tutaj i tego co się wyprawiało. Plany miesięczne tak podniesione ponad poprzeczkę, że są nie do zrealizowania. Chyba że dystrykt menadżer "dobrze podzieli", to ktoś realizuje. Od DM nie mieliśmy prawie wsparcia, siedział tylko ciągle w swoich tabelkach i telekonferencjach i wymagał. Nienormalna firma, w życiu w takiej nie pracowałam. W dwóch poprzednich pracach było zupełnie inaczej, żałuję że odeszłam z nich, tutaj liczyłam na rozwój, ale chyba nerwicy ... tylko tego się nabawiłam.
    ReviewUserIconDzień dobry Makinzej

31.01.2024 08:17

Obecna prezes przyszła w 2015 i konsekwentnie od tamtej pory ściąga swoich ludzi do każdego możliwego działu w Empik. Od zawsze miałam opinię (niestety popartą faktami i przykrymi doświadczeniami), że ludzie z McK i Big4 nie nadają się absolutnie do pracy w biznesie, z 5% wyjątków (ale nie więcej). Dokładnie to dzieje się w empik w centrali. Wciska się ludzi, którzy nie poradzili sobie w tej ciemnoniebieskiej organizacji tam gdzie akurat jest miejsce. Menedżerom oczy się świecą jak widzą w cv kandydata exp w Big4, Kearney, McKinsey albo innym korporacyjnym chłamie. Niestety, nie tędy droga. Ludzie z ww. doświadczeniem w przeważającej (i przerażającej) większości nadają się do tworzenia beznadziejnych audytów i klepania bezwartościowych raportów i są nauczeni do pracy w kulturze tzw. „(usunięte przez administratora)” i część tych pseudowartości próbuje się przeszczepić do empiku. Nie muszę chyba mówić, że wątpię w umiejętności i kompetencje takich korposzczurków. Na koniec dodam, że w obecnym zarządzie dwie osoby są z McK i jedna z PwC. Smutne. To by było na tyle, rozpisałam się, idę pracować. Nie pozdrawiam
    ReviewUserIconDzień dobry Allegro

11.06.2024 10:50

Do "zespołu" z pewnej niebieskiej/granatowej organizacji w kontrze (albo może nie w kontrze?) należy dodać gałąź od obecnego członka zarządu, który ściąga ze swojej byłej firmy kogo tylko może. Z tego co słyszałem już przez allegro zostały nałożone bany i restrykcje do przejścia do empik, no ale wiemy jak to funkcjonuje w praktyce. Jak się to przekłada na pracę zespołu pod managerami i team leadami ściągniętymi z jednej czy drugiej organizacji? Słabo. Bardzo słabo. empik uważam za organizację źle zarządzaną, która dzień w dzień marnuje swój ogromny potencjał bycia drugim/trzecim największym marketplace'em i bycia w pierwszej piątce/pierwszej dziesiątce ecommerce w kraju. Smutne. Rozpisałam się. Idę pracować.
    ReviewUserIconDzień dobry chaos

14.06.2024 21:55

Nic dodać, nic ująć. Konsultanci bez umiejętności i spadochroniarze z Allegro są wciskani gdzie się da. Morale w zespołach są tak słabe, że jedyne, co słychać, to sarkazm i śmiech przez łzy, przy bezradnym rozkładaniu rąk. Na szczęście coś się ruszyło i pracownicy zaczęli odważniej odchodzić z tej firmy.
    ReviewUserIconlove empik

12.06.2024 17:10

Kocham tę pracę. Postawili samoobsługowe kasy, ucieli etaty, tylko, że kasa samoobsługowa nie rozłoży dostawy ani nie posprząta salonu, nie pomoże tez niczego znaleźć klientowi. Super komfortowe zmiany jednoosobowe, problemy z przerwami czy pójściemdo toalety, ciągły nadzór czy się nie oparleś bądź nie usiadłeś!!! Fantastyczne podejście do pracownika - jak się nie podoba to znajdziemy innego (usunięte przez administratora), nara. Klmatyzacja która ledwo zipie ale i tak jest zakaz jej włączania bo oszczędności. Rozkładanie dostawyw totalnym zaduchu przy 26, 27 stopniach. Potem człowiek taki mokry jak szczur musi obsługiwać z usmiechem klientów. Komfortowo. I nie ważne jak sie starasz nie dostaniesz slowa pochwały tylko zawsze za coś jakiś opier dol. ZAWSZE. I ta konieczność tłumaczenia się czemu klienci nie kupują jengi na umbrelli.
    ReviewUserIconXd2367

05.06.2024 23:30

Pracowałam w Empiku 2 lata i to był kompletnie stracony czas i energia. Ciągły stres, nigdy nie wiadomo, za co dostanie się po głowie danego dnia, a dostawało się za wszystko. Ucinanie godzin (mimo bycia kierownikiem zmianowym) do (usunięte przez administratora), konsekwencjami za słaba sprzedaż. Skończyło się tym, ze przez 3 ostatnie miesiące moje pracy, był cały czas (usunięte przez administratora) Krzyki, wyzywanie od najróżniejszych inwektyw, (usunięte przez administratora) wyrzuceniem (byłam na umowie zlecenie), obgadywanie za plecami z innymi pracownikami przez menadżera salonu. Kompletnie abstrakcyjna sytuacja, biorąc pod uwagę, to ze to była osoba zarządzająca całym salonem i zatrudniająca pracowników. Atmosfera tragiczna ( z tego co wiem nie tylko w moim salonie, ale w większości tak to wyglada). Ciche dni, jako odpowiedz na to, ze popełniło się błąd, wmawianie, że czegoś się nie zrobiło, oczekiwanie, że za minimalna krajową człowiek będzie biegać i robić wszystko. Totalna faworyzacja jednych nad innymi. Po poinformowaniu, że odchodzę, usłyszałam najpierw, ze z dnia na dzień odejść nie mogę, a później po zaledwie 2 dniach, zostało mi wyrzucone (przez menadżera), że i tak nikt mnie w tym miejscu z ekipy nie lubi, więc mogę już nie przychodzić w ogóle. A to wszystko z zawiści ze strony 1 pracownika, który opowiadał historie z kosmosu, niestety ale mi już nikt nie uwierzył, bo są gorsi i lepsi. Brak jakichkolwiek kompetencji i umiejętności interpersonalnych ludzi zarządzającymi sklepami. Kompletnie nie polecam
    ReviewUserIconpracownik

05.06.2024 20:27

Pracowałam w empiku przez pół roku, powiem tak, nie jest źle i może bym tam została bo wiadomo, klienci wszędzie będą upierdliwi, ale najbardziej przeszkadzało mi ciągłe naciskanie na robienie wyników. Nie sądziłam, że aż tak mi to siądzie na psyche przez notoryczne gadanie o tym i nawet jak się udawało to śmieszne były te premie, nieopłacalne. Jeśli ktoś lubi się bawić w takie rzeczy i w namawianie ludzi na rzeczy, których by sam nie kupił, to jest dobra oferta, a jeśli nie to wybierzcie coś innego.
    ReviewUserIconIcebreaker

14.05.2024 11:50

Proces rekrutacyjny bardzo rozbudowany, aczkolwiek w przyjaznej atmosferze. Po przejściu wszystkich etapów i zapewnień ze strony rekruterki, że mnie chcą, brak odzewu i tym samym oferty…mimo prób kontaktu telefonicznego, rekruterka niestety nie odbiera. Pełen profesjonalizm!
    ReviewUserIconM

29.05.2024 10:44

mam to samo doświadczenie. Aplikowałam na dwa stanowiska, przeszłam w sumie trzy rozmowy i zero odzewu. Żenada. W rozmowie online wyczułam, że jestem kolejnym pionkiem do odhaczenia. Liczyłam na coś więcej, niestety zawiodłam się bardzo.
    ReviewUserIconktoś

13.05.2024 10:36

Cześć, a jak w tym roku z premią roczną w biurze, dostaliście? czy było jak w roku ubiegłym tylko lizusy otrzymali nagrody?
    ReviewUserIconcoś

22.05.2024 21:32

@ktoś wypłacili, ale aby nie było zbyt normalnie, nowe "lepsze" drabinki udostępnili dopiero po wypłatach.
    ReviewUserIconDawnoinieprawda

17.05.2024 13:11

Kilka lat pracowałam w empiku. Zwolniłam się i to była najlepsza decyzja jaką mogłam podjąć. Przede wszystkim dla swojego zdrowia. Ciągłe wynajdywanie powodów aby móc się o coś przyczepić. Nadskakiwanie nad PH, nigdy nie wiadomo było w jakim nastroju danego dnia się ją zastanie, podobnie zastępca. Wieczne obrażanie się bez większego powodu powodowało strszaną nerwówkę wśród pracowników przez co atmosfera była okropna na tyle, że po przekroczeniu progu sklepu chciało się stąd uciekać. Jeżeli nie jesteś masochistą to radzę oszczędzić sobie nie potrzebnych zmartwień. Prywatny wolny czas również stres, ponieważ grupa facebookowa zalewana wiadomościami oraz zdjęciami co kto dziś zrobił źle. Praca sama w sobie jest w porządku, niestety osoby zarządzające nie mają za grosz szacunku do pracowników. Nie polecam.
    ReviewUserIconPracownica

23.04.2024 10:16

Przysiegam, jak jeszcze raz zostanę grafikowo (nie z powodu choroby współpracownika) sama 5h (kiedy wchodzi nowa instrukcja ) z 6 kontenerami książki, gdzie każdą z osobna trzeba skanować bo idą na stoły, 2 kontenerami prasy, zwrotem prasy, układaniem EP, gdzie jeszcze w międzyczasie muszę doradzić oraz skasować klientów, potem chce skorzystać z przerwy ktora mi przysługuje żeby zjesc i napić sie kawy, ledwo sie wyrobie ze wszystkim do przyjścia mojego zmiennika o 17, a potem na 2 dzień na grupie współpracownik bedzie do mnie prywatne wypisywał pretensje bo nie dopilnowałam porządnie wszystkiego bo zwyczajnie nie było jak i kiedy bo nie jestem cholernym robotem, to rzucam wypowiedzenie. Empik wstyd i kpina, że zwalniacie ludzi a potem Ci to zostają zapierdzielają tak, że ledwo są w stanie sie z czymkolwiek wyrobić.
    ReviewUserIconTomek

27.04.2024 12:13

To nie wyrabiaj. Skoro dajesz radę sama to po co będą kogoś zatrudniać. My wiemy jakim kosztem to wszystko, ale nie warto. Nie jesteśmy robotami
    ReviewUserIconNatalia

23.03.2024 15:38

Zastanawia mnie dlaczego nikt nie reaguje na to co się dzieje w dystrykcie AK - dolnośląskie. Od momentu kiedy pojawił się obecny manager regionalny już w 8 sklepach zmielił się partner handlowy, a ze sklepów regularnych odeszło około 10 kierowników sali sprzedaży i szefów sekcji. W zdecydowanej większości były to osoby pracujące wiele lat, będące w tej firmie na dobre i na złe. Wiele sklepów ma rotację przekraczającą 100% za ostatni rok, a niektóre nawet więcej. Nie uwierzę, że nie wiedzą co się dzieje i jaką osobą jest dystrykt. Wcześniej pracował w tej samej firmie co jego obecny przełożony - Panowie się znają lub przynajmniej znają swój styl pracy. Pisanie do ludzi od rana do wieczora, wywieranie nieustannej presji i podkręcanie tempa. Ciekawe czy empikowe HRy sądzą o tym, że pisze on nawet na numery prywatne i Messenger osób które mają akurat wolne i nawet nie są SM ani PH. Wybiera sobie osoby którym akurat obecnie idzie nieco gorzej, siada na nich i dociska aż będą miały dość. Wiele innych osób prowadzących sklepy szuka już innej pracy lub przygotowuje swoje JDG do zamknięcia bo ma dość tego człowieka i jego działania. Był nawet przypadek, że niedoszły PH zrezygnował z przejęcia sklepu jak zobaczył jak ta współpraca ma wyglądać. Oficjalnie powiedział, że ze względów zdrowotnych ale każdy kto z nim rozmawiał prywatnie wie co i jak. Co więcej niektórzy nawet nie muszą zmyślać problemów ze zdrowiem bo ostatnio odchodziły osoby które miały realne problemy przez to jak ta praca i podejście przełożonego ich eksploatowały. Ciekawe jest to, że on każe managerom tłumaczyć się z rotacji ludzi lub proponować rozwiązanie, a nie rozumie że obok marnych pieniędzy to głównym powodem jest on i jego podejście. Kiedy ktoś się tym zainteresuje? Jak trzeba przeanalizować tabelki z umbrella i EP to nie ma problemu, a jak trzeba przeanalizować słupki z rotacją to chętnych nie ma. Zachęcam do działania w tej sprawie.
    ReviewUserIconSzalon

25.03.2024 21:02

Praktyka naciskania pod płaszczykiem efektywnego zarządzania zasobem ludzkim. Ci pseudo menegerowie nie zdają sobie sprawy jak wyglada obecnie praca w salonie i zarządzanie nierzadko więcej niż jednym salonem. KPI i jego gruntowna analiza każdego dnia powoduje drgawki z nerwów.Pal licho kiedy ma sie dystrykta który nie ma wielkich ambicji, byle nie być 'ostatnim' w rankingu,problem kiedy ma się takiego co przy dobrych wynikach narzeka że nie jest pierwszy tylko drugi czy trzeci.
    ReviewUserIconPrzecinek

25.04.2024 20:57

Przede wszystkim jak bardzo trzeba nie mieć do siebie szacunku, żeby telefony związane z pracą odbierać w dniu wolnym. Gdybym widział na wyświetlaczu telefon regionalnego zwyczajnie bym go zignorował. Przyzwolenie na takie zachowanie powoduje tylko, że sytuacja staje się jeszcze gorsza (work-life balance, coś świta?). A HRy w takich firmach są po to, żeby bronić regionalnego przed Tobą a nie Ciebie przed regionalnym. Sad but true. Szkoda marnować życie na firmę, w której panuje wyzysk za marne grosze.
    ReviewUserIconKamil

19.04.2024 20:19

Nie polecam pracy w Empiku w galerii na Ochocie. Atmosfera bardzo kiepska. Osoby funkcyjne potrafią wyżywać się na pracownikach od tak. W Empiku, w którym pracowałam moja dziewczyna odeszło 50% ekipy przez wyżej wymienione osoby mimo to jednak nic się w tym temacie nie zmienia.
    ReviewUserIconLiwia

15.04.2024 07:52

Warunki pracy i płacy są absolutnym zaprzeczeniem całej ideologii głoszonej przez Empik. Najniższa krajowa, ilość obowiązków nie do przerobienia, nieustanna presja i ciągłe straszenie. Malowanie trawy na zielono bo ktoś ważny z zarządu ma jechać w okolicy i trzeba pokazać to, co chce zobaczyć..Do tego pracownicy zmieniający się jak w kalejdoskopie bo nikt z pokolenia zetek nie da sobie pluc w twarz i widząc prawdę - odchodzą z dnia na dzień. (usunięte przez administratora)
    ReviewUserIconAK

12.04.2024 15:11

Etapy: 1. CV 2. Krótka rozmowa przez telefon z miłą panią z HR odnośnie doświadczenia zawodowego i kompetencji (ok. 20 minut) 3. Test kompetencji SHL z zakresu zdolności ogólnych i rozumowania (online) (około 1-1.5h) 4. Rozmowa z potencjalną przełożoną - przyjemna rozmowa z wieloma pytaniami branżowymi, omówieniem kompetencji, doświadczenia oraz planów zawodowych. W drugiej części duży zestaw szablonowych pytań HRowych. (online) (czas 2-2.5h) 5. Test umiejętności twardych - koniecznie live, przewidywane 1.5h - i tutaj problem, gdyż proponowanym terminem był kolejny dzień (z uwagi na koniec miesiąca - kwestia szybszego wypowiedzenia). Po poinformowaniu, że nie mam możliwości podejść do rozmowy w tym terminie padła wspaniałomyślna deklaracja od pani z HR (innej niż w punkcie 2.), że propozycja innego terminu spotkania zostanie przesłana mailowo, by mogło się ono odbyć na początku przyszłego miesiąca. Jednak na deklaracji się skończyło - nie przyszedł ani mail, ani żadna informacja o tym, że firma Empik nie jest jednak zainteresowana aplikacją, którą​ do niedawna zainteresowana była. Samo ogłoszenie zaś ponownie pojawiło się w sieci. Reasumując: kilka godzin prywatnego czasu spożytkowane na poddanie się kilku etapom procesu rekrutacyjnego okazało się zbyt małym ładunkiem zaangażowania, by firma Empik wywiązała się z własnych deklaracji/wróciła do kandydata z informacją zwrotną. Jest to dla mnie mocny zawód, zważywszy na f​akt utożsamiania firmy Empik z pewną kulturą. Stanowczo również pogorszyło to obraz tej firmy w moich oczach.
    ReviewUserIconRayJan PLL

08.04.2024 20:50

Pracowałem w empiku Za marne grosze - dosłownie ;-/ kierowniczka nastawiona na wyzysk pod wzgledem uległosci oraz wyniku (Empik Racibórz) Empik premium jak mantra powtarzane non stop a jak nie masz wyniku to się pruje o to. Zarobek dla pracownika 5zł za sztukę -_- śmiech na sali dosłownie. Przychodzą święta - zajuuuuub konkretny pracy tyle że nie wiadomo w co ręce włożyć . Za takie obowiązki powinno się dostawać conajmniej z 4tyś na rękę. Nie polecam - uciekajcie jak najdalej .
    ReviewUserIconByła pracownica

16.02.2024 19:56

Pracowałam w empiku w Piotrkowie Trybunalskim ponad 2 lata i było koszmarnie. Każda osoba z którą pracowałam potwierdzi że praca tam do piekło na ziemi. Kierowniczka wyżywa się na pracownikach i stosuje (usunięte przez administratora) Rozumiem obowiązki bo praca to praca, ale nakaz wykonania 10 różnych czynności w tym samym czasie i do tego obsługa klientów, a jak się nie wyrobisz to zaczyna na ciebie krzyczeć. Jest tam faworyzacja pracowników którzy za przeproszeniem wchodzą jej w (usunięte przez administratora)Kierowniczka i jej mąż (który tam pracuje jako jeden z kierowników) przychodzą do pracy o której chcą, to samo z wychodzeniem. Nie polecę jeśli dbacie o swoje zdrowie psychiczne.
    ReviewUserIconMobb

20.02.2024 12:40

Nie tylko w Piotrkowie jest taka sytuacja.(usunięte przez administratora)na porządku dziennym, kary pieniezne dla pracownikow. ph (oczywiście nie wszyscy) czują się bezkarni. Nie powinno nikogo dziwic, ze nie ma kto pracować w takich salonach ze są ciągle rotacje NIE POLECAM NIKOMU
    ReviewUserIconCiekawa

21.02.2024 17:16

Jakie kary? Za co? Pierwsze czytam.
    ReviewUserIconagate

09.02.2024 10:57

Dałam się namówić na premium które kosztuje 60 zł i właściwie nie można skorzystać na nim z żadnych zniżek a na pewno za to co chciałabym kupić. Na czacie wprowadzają w błąd, nie lubię i nie będę u nich nic kupować.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Empik?

Kontakt - Empik S.A.

Marszałkowska 116/122 00-017 Warszawa

NIP:5260207427

Branże: Książki i media

ReviewUserIconKlient.

05.12.2023 21:53

Od jakiegoś czasu jestem klientem salonu Empik. Na początku było Oki. Personel dostępny, pomocny. Od kiedy zamontwowno kasy samoobsługowe to jakiś dramat. Mniej obsługi w salonie i wydaje mi się że to wina właścicoeli empiku bo tak chcieli że jak będą kasy samoobsługowe to będzie mniej obsługi sklepu, a tak nie da rady, kasa sama nie podpowie, nie doradzi A tym bardziej nie pomoże klientowi temu czego szuka. Jest coraz gorzej i dobra opinia tylko dla tych biednych, pracujących ludzi. Pozdrawiam
    ReviewUserIconMarek

16.01.2024 08:05

Każda kasa samoobsługowa w Empiku oznacza cięcie etatów. Poza tym trzeba wypracować określony %procent paragonów na samoobsłudze. Co w praktyce oznacza, że nie wolno pracownikowi stać za kasą tradycyjną i ma odsyłać na samoobsługę. Po to też są dzwonki żeby pracownik nie stał za kasą. Nie wiem czy w jakiejkolwiek sieci pracownik ma tyle targetów do zrobienia. To są już takie absurdy, że utrudniają pracę
    ReviewUserIconlegenda

29.01.2024 10:39

Wszystkie firmy tną etaty- wynika to bezpośrednio z niewspółmiernego wzrostu kosztów pracowniczych do osiąganego przychodu. Klienci nie wydają więcej niż 5 lat temu, ba wydają mniej na dobra luksusowe (tak empik to sklep nie pierwszej potrzeby i jest w kategorii dóbr luksusowych) a koszt zatrudnienia w ciągu tych 5 lat wzrósł o 87% (bez ppk)- stąd zatrudnienie o połowe niższe. To jest tak zwany kapitalizm- wiem wiem za (usunięte przez administratora) było lepiej, ale albo się dostosowujesz albo znikasz z rynku. Podstawą działalności każdej firmy jest osiągana rentowność.
    ReviewUserIconanonim

26.01.2024 19:25

Jak tam Kochani nowe aneksy? Śmiech na sali co?
    ReviewUserIcon.

27.01.2024 11:13

Czy w salonach regularnych jest w ogóle jakaś różnica między DK, szefem sekcji a KSS?
    ReviewUserIcon.

27.01.2024 12:24

Czy w salonach regularnych jest jakaś różnica między DK, szefem sekcji a kss?
    ReviewUserIconKiki

26.01.2024 00:01

Hej, Empik, dlaczego tak szybko wycofaliście ze swojej oferty poduszki ze Stepanem Banderą i albumy CD z banderowską muzyką? Niech ludzie wiedzą jaką firemką jesteście. Wspołczuję waszym pracownikom.

26.01.2024 18:19

Wystarczy czytać ze zrozumieniem. Jeżeli faktyczne empik wystawia to bardzo słabe z ich strony i się zgodzę z hejtem. Aczkolwiek poduszki nie wystawiał empik tylko zewnętrzny sprzedawca więc warto się doinformować a nie rzucać oskarżeniami na prawo i lewo jak już tacy mądrzy jesteście.
    ReviewUserIconBuuu

18.01.2024 08:36

Najpierw nauczyli klientów że z byle pierdołą biegali po pomoc i kazali sprzedawcom biegać wkoło klientów a teraz został biedny jeden pracownik i ma się rozdwoic…. No i jeszcze dzwonek żeby go zawołać bo doradza innemu klientowi. Żenująca tragedia.
    ReviewUserIcon@klient Garwolin

20.12.2023 11:20

Wczoraj dowiedziałam się, że w Empiku w Garwolinie jest limit na sprzedaż bonów upominkowych do max 10 szt, gdyż blokuje to kasę dla innych klientów, więc zapytałam kim ja jestem, jak nie klientem. Mamy 21 wiek i wydaje się, że możemy kupić wszystko co chcemy jeśli mamy kasę, tylko nie w Empiku. Pozdrawiam Panią Kierownik, która odmówiła sprzedaży.

30.12.2023 19:45

Gdyby Pani umiała czytać to by wiedziała, że na stronie jest formularz gdzie się wypełnia ile się potrzebuje kart i wtedy przysyłają. Gdyby do mnie ktoś przyszedł to też bym odmówiła, nie dziwie się. Wtedy blokuje się kase, (usunięte przez administratora)
    ReviewUserIconZainteresowan@

14.01.2024 09:32

Limit na sprzedaż jest od wielu lat. Sklep nie prowadzi sprzedaży hurtowej, z tego prostego powodu jest również na stronie internetowej takowa opcja. Jeśli nie ma ruchu to pracownik może (ale nie musi) zgodzić się na to. Pracownicy mają dziesięć tysięcy innych obowiązków za które są rozliczani a ze sprzedaży kart nic nie mają, więc to tylko ich dobra wola.
    ReviewUserIconIzabela

03.01.2024 15:31

Na wstępnie zaznaczę, że oceniam proces rekrutacji. Aplikowałam na stanowisko "Specjalista ds. e -commerce" (z językiem obcym). Zadzwonił uprzejmy Pan z HR, umówiliśmy spotkanie oraz dostałam maila z potwierdzeniem od pana Marcina N. (gdzie nawet podziękował mi za miłą rozmowę telefoniczną). Wszystko zapowiadało się bardzo fajnie. Moja opinia o firmie Empik była naprawdę pozytywna. Pomyślałam, że jest to duża firma i że pewnie będzie profesjonalnie. 2.11.2023 - rozmowa odbyła się przez Teams'y. Przeprowadzał ją Dyrektor ds. Rozwoju Międzynarodowego i Partnership. Pytania standardowe, raczej oschła atmosfera, ale to też nie jest jakiś wielki minus. Rozmowy bywają różne, wiadomo. Zostałam oczywiście zapewniona o tym, że skontaktują się ze mną NAWET w przypadku negatywnej odpowiedzi. Jak już się pewnie domyślacie nikt nie zadzwonił. 10.12.2023 pozwoliłam "przypomnieć się" panu Marcinowi z działu rekrutacji, ale odpowiedzi do dzisiaj nie dostałam. Niepoważne podejście do kandydata. Nieposzanowanie czyjegoś czasu. Zero odpowiedzi. Zapowiadało się naprawdę dobrze. Nie traćcie czasu :)
    ReviewUserIconIzabela

08.01.2024 14:59

Gdybym dostała nawet odpowiedź automatyczną, to bym o tym wspomniała. :) Rozumiem, że p.Marcin nie pracuje już, ale to chyba ktoś przejął jego sprawy? Nadal mimo wszystko uważam, że jest to niepoważne podejście do drugiego człowieka i marnowanie jego czasu. Na dodatek nie oceniłam pana Marcina, ale firmę całościowo. Bo co mnie, jako kandydata, właściwie obchodzi co się stało z tym człowiekiem? Dostałam odpowiedź? Nie. Wynik ten sam. :)
    ReviewUserIconmariano

22.01.2024 20:40

Mialem identyczne odczucia po kontakcie z wspomnianym rekruterem. Naprawdę rzadko spotykam się z tak nieprofesjonalnym zachowaniem jak w tym przypadku. Po komentarzach na tym forum widzę ze to standard w tej firmie. Czekam na jakas ankiete oceny procesu rekrutacyjnego, bo jak można wymagać i wypytywac kandydata o jego profesjonalizm/dokładność - kiedy samemu nie jest się w stanie odpisać na maila/odebrać telefon. Żałosne
    ReviewUserIconXxx

04.01.2024 08:48

Widziałam ten taki wątek w którym ktoś tłumaczył ze jak się kupiło książki na promocji łączonej to nie można zwrócić tylko jednej lecz dwie jednocześnie. To się zgadza? a co jak sprzedawca to przeoczy i zaakceptuje taki zwrot? Musi potem się rozliczyć czy jak?
    ReviewUserIcon:)

04.01.2024 18:54

Wtedy po prostu jest źle wykonany zwrot i trzeba dzwonić, tłumaczyć no troche masakra z tym
    ReviewUserIconVivién

04.01.2024 04:55

Kilka lat temu miałam okazję pracować trzy miesiące w empiku i z całego serca odradzam pracę tam. Była to moja pierwsza praca, po napisaniu matury chciałam zacząć zarabiać na siebie. Zacznę od tego, że zespół był żałosny pod wieloma względami. Jestem przemiłą osobą i otwartą na dobre relacje z ludźmi, chociaż na tamten czas byłam dosyć cichą osobą, potrzebowałam się ”zadomowić”. No i się w sumie nigdy nie zadomowiłam. Dziewczyna wtedy ledwo po 30 sapała się do mnie sama nawet nie wiem o co zamiast normalnie się odzywać, dopiero jak poszłam do kierowniczki w tej sprawie, to się ogarnęła. Obgadywanie każdego za plecami, a potem rozmawianie z nim jakby nigdy nic nie było, to akurat norma w większości prac, ale czułam się nieswojo z tym. Doszły mnie wtedy słuchy, że wkurzam jedną dziewczynę praktycznie z nią nie rozmawiając. Potem, że ktoś mnie nie lubi, a ta sama osoba ze mną później rozmawiała i sobie żartowałyśmy. Kierowniczka czasami dawała wrażenie jakby mnie nie lubiła za coś przez sposób wypowiadania się do mnie. Generalnie byłam mieszana z błotem nie mając pojęcia za co, bo dla każdego byłam zawsze miła. Natomiast teatrzyk zaczyna się dopiero teraz. Po miesiącu pracy (byłam na 3/4 na zlecenie) była informacja, że ktoś musi mieć ucięty etat (powodu dokładnego nie pamiętam), ostatecznie zgodziłam się ja, bo i tak nie miałam żadnych wydatków, a po miesiącu od ucięcia etatu nagle znowu mogłam mieć 3/4… Po 2 miesiącach pracy padła informacja, że MUSIMY przejść na umowę o pracę, bo ”nie mogą już zatrudniać na zlecenie”, a jak nie chcemy, to musimy się zwolnić. Pytanie brzmi dlaczego w takim razie empik zatrudniał wtedy multum pracowników na zlecenie i nie było ŻADNEJ internetowo dostępnej oferty na umowę o pracę? Śmiech na sali był najbardziej wtedy kiedy zastępczyni kierowniczki odchodziła i wtedy z innego sklepu kierowniczka ściągnęła swojego przyjaciela z innego sklepu (nie dając nawet możliwości awansu pracownikom z naszego sklepu, którzy byli długo stażem i mieli dużą wiedzę i potencjał na to stanowisko). Chłop tak mnie obgadywał i kłamał, że to się w głowie nie mieści. Podam jeden przykład, bo na więcej nawet mi miejsca nie starczy - raz miałam zmianę na kasie, a że był obok, to POPROSIŁAM go o zrobienie mi herbaty, bo byłam wtedy przeziębiona. Uznałam, że skoro mam stać na kasie, bo jako jedyna miałam tam zmianę, to miło go poprosiłam. Po moim pytaniu zażartował (ja wtedy też zażartowałam) i powiedział, że on może na chwilę stanąć na kasie, a ja pójdę sobie ją zrobić. Po tygodniu czy dwóch usłyszałam, że rozpowiadał, że KAZAŁAM mu ją zrobić. Przechodząc dalej - (usunięte przez administratora) na sklepie i zapleczu był tragiczny. Szkolenia z produktów na sklepie nie miałam dosłownie żadnego, więc musiałam sama ogarnąć gdzie co jest, a klientów często odsyłałam do innych, bo nie wiedziałam jak im doradzić. 30-latka o której wspomniałam wyżej, gdy prosiłam ją o doradzenie klientowi wręcz szczyciła się tym jak szybko i z łatwością mu pomogła (pokazywała to swoim zachowaniem jedynie). Nie zapominając oczywiście o najważniejszym temacie - Wieczne wciskanie umbrelli (produktów przykasowych) i empik premium, którego MUSIAŁYŚMY proponować przy każdych zakupach powyżej stu złotych. Naciąganie klienta, żeby tylko go wziął, bo płacąc 100zł za zakupy, kupując empik premium za 39,99zł dopłaci tylko 15 zł, bo przecież mu się od razu zwróci. Codzienne patrzenie z rana kto ile czego sprzedał - masz gorsze dni, to usłyszysz dlaczego się nie starasz, musisz to poprawić itd., sprzedasz dużo umbrelli a mało empik premium i na odwrót - musisz sprzedawać więcej tego co miałeś poprzedniego dnia mniej, a jak masz lepsze dni, to nic nie usłyszysz. Od groma pracy, małe pieniądze, a robisz za doradcę, kasjera, sprzątaczkę, układasz ciężkie kuwety z dostawy na ciasnym magazynie (jak dobrze trafisz, to i chłop od dostawy ci z tym trochę pomoże), rozkładasz dostawę, rozkładasz ciężkie nadstany, musisz robić wyniki non stop, słuchasz jak klient ma do ciebie pretensje o nic, a jak źle trafisz to jeszcze (usunięte przez administratora) i ogółem beznadziejny zespół, który też ma do ciebie pretensje. Podsumowując - patrząc na to jak firma się reklamuje, a jak to naprawdę wygląda od zaplecza, to jest wielka różnica, której od strony klienta praktycznie nie widać. Na pewno nigdy więcej tam nie wrócę, bo skutecznie zniechęcili mnie na co najmniej dwa lata do pracy w handlu i w zespole. Na szczęście potem trafiłam do innej pracy w handlu gdzie zespół był świetny i super mi się pracowało, a teraz pracuję na wysepce w galerii gdzie jestem tylko ja i mój kierownik i super się dogadujemy, aż chce mi się tam pracować. Pamiętajcie, że atmosfera w pracy też ma duży wpływ na wiele czynników. Jeśli myślicie o pracy w empiku - nie psujcie sobie nerwów, poszukajcie czegoś innego.
    ReviewUserIconNiezadowolona

22.12.2023 17:54

Empik robi problemy ze zwrotem artykułów kupionych z kontem premium. Nie można zwrócić jednej rzeczy tylko trzeba im przynieść wszystko co się kupiło, żeby anulowali paragon, a potem resztę rzeczy kasują na nowo. Masakra! XXI wiek. Oni nie są dla klienta.
    ReviewUserIconNicknick

30.12.2023 19:54

Nie trzeba przynosić. Jak są jakieś promocje, np dwie książki były kupione na promocji „druga 20 lub 40%” i jedna z Nich jest zwracana to logiczne, że trzeba zwrócić dwie bo to promocja łączona, wystarczy zrozumieć ;). Ale można to nabić „wirtualnie”.
    ReviewUserIconNicknick

30.12.2023 19:52

Hej, odkąd firmie zaczęło przeszkadzać, że pracuje się z partnerem/partnerką w salonie? Pracowałam razem z chłopakiem, nie jesteśmy na piśmie parą, małżeństwem, nie jesteśmy spokrewnieni. Tuż przed końcem umowy co prawda zlecenie dowiaduje się, że mimo tego, że (usunięte przez administratora) 2 miesiące to nie dostaje pracy :) Robiłam wyniki, wszyscy byli zadowoleni. Dzięki Empik, na Was zawsze można liczyć, dzięki za prezent w postaci braku pracy przy Nowym Roku. Pokazujecie jak bardzo szanujecie pracowników:).

30.12.2023 19:33

Pytanie jedno dlaczego w empiku nie mogą pracować pary? Czy taka jest polityka?
    ReviewUserIconPracownik

27.12.2023 22:28

Ciekawe ile po świętach będzie zwolnień. Rok temu z 30 było samych managerów?
    ReviewUserIconSzakira

28.12.2023 12:50

Oczywiście że będą. PH już się zwalniali e ciągu roku, a część z nich poczekała na grudzień żeby więcej zarobić i też się zawiną.
    ReviewUserIconEmpik

21.11.2023 21:44

Hej mam pytanie , czy dostajecie na święta premię ? Lub jakieś bony ? Słyszałam że w salonach regularnym coś takiego jest , a te pod partnerem handlowym już nie , dajcie znać jak jest u was
    ReviewUserIconMisia

07.12.2023 20:42

W empiku jedyne co możesz dostać na święta to narzekanie, że wyniki za niskie, straszenie zwolnieniami i ból głowy z nadmiaru roboty niemożliwej do przerobienia :)
    ReviewUserIconFilip

21.12.2023 06:57

Obroty są wyższe niż normalnie powiedzmy 3 razy wyższe. Jednak nic z tego jak oczekiwania są takie, że masz zrobić 4 razy więcej. Narobisz się, a nic nie zarobisz.
    ReviewUserIconJa

15.12.2023 09:29

Co wasi SM/ph przygotowali wam na wigilię za 30 zł/ os????
    ReviewUserIconMuzyczny

09.12.2023 11:33

Czy w Waszych salonach również ZAIKS uniemożliwił słuchania czegokolwiek po za tymi melodiami o brzmieniu psychodelicznym puszczanych przez głośniki z radiowęzła w sklepie?
    ReviewUserIconJagger

11.12.2023 06:59

Jak oszczędzają na świetle, ilości załogi, premiach, konferencji, spotkaniach autorskich, ochronie itd to nie będą na muzyce? Oczywiście że będą. Jak się szuka oszczędności nawet w takich miejscach to aż ciekawość bierze, żeby zobaczyć stan finansów. Interesujące mogłoby być czy ten prawdziwy właściciel (usunięte przez administratora) musi czasem coś dokładać do biznesu ale ile tam jest w sumie kredytu vs zysk roczny.
    ReviewUserIconMuzyczny

11.12.2023 12:48

reklamują się na instastories "kiedy usłyszymy Georg'a Michael'a i jego słynne Last Christmas,zapowiedzieli że niedługo ale dokładnej daty nie usłyszałem. Śmiech przez łzy że to firma ,która sprzedaje kompakty ,jednocześnie nie ma możliwości puszczenia czegokolwiek z radiowęzła. Psychodele puszczane w głośnika i to w dodatku w okresie przedświątecznym bardziej drażni ,zniechęca do zakupów anieżeli utwory które mogłby przy odpowiednim nagłośnieniu nawet podbić sprzedaż.No ale czego tu wymagać...
    ReviewUserIconbyły pracownik

07.12.2023 00:13

Miałem wątpliwą przyjemność pracować przez dwa miesiące w Empiku. Było o wiele gorzej niż sobie to wyobrażałem. Obiecywanie premii na spotkaniu rekrutacyjnym, podczas gdy w rzeczywistości salon ma jeden z najniższych wyników sprzedażowych w regionie, to standard. Benefity żadne - śmieszna zniżka pracownicza po miesiącu pracy. Atmosfera była okropna, kadra kierownicza codziennie demotywuje pracowników wytykając wszystkim lenistwo (no właśnie, komu? bo wiadomości są zawsze bezosobowe), bezczynność i niedokładność. To okropnie obniża morale tym, którzy uczciwie pracują, no bo oczywiście nie ma spersonalizowanego feedbacku gdzieś na boku, tylko zbiorowa odpowiedzialność . Grożą wymienieniem na nowych pracowników. Grożą, że pozabierają telefony pracownikom. Spoko, wątpię że ktoś się popłacze że nie może już pracować w Empiku za 23.50/h. Oferują najgorsze legalne warunki pracy, a oczekują oddania i zaangażowania co najmniej jak na jakieś wysokiej klasy stanowisko. Sama praca nie jest najgorsza, może poza tym, że salony Empiku to obecnie głównie punkty wydawania paczek. Wszędzie był taki bałagan, że szczerze mówiąc pewnie łamało to BHP, bo naprawdę łatwo się o coś potknąć i zrobić sobie krzywdę. No i najlepsze. W momencie, w którym pracowałem równo od tygodnia, kazano mi przeszkolić nowych pracowników. A później oczywiście narzekanie na cały zespół, że to źle i to nie tak. Gdyby kadra kierownicza poświęciła chociaż pół godziny, żeby szkolić nowe osoby, to może później mieliby mniej nerwów. Straszne miejsce, od razu chce się uciekać i szukać nowej pracy, co sam z resztą zrobiłem. Nawet pracowici i ambitni ludzie nie zostaną tu docenieni, bo przecież wszystkim należy się bezosobowa nagana. Zero szacunku do pracowników, nie polecam serdecznie.
    ReviewUserIconNiedoszły pracownik roku

01.12.2023 10:13

Złożyłem aplikacje do empika następnego dnia dostałem telefon z "ofertą" porazmawialismy ostatecznie pani z rekrutacji z galerii Mokotów z propozycją że logo już zacząć od następnego tygodnia oraz dostałem pytanie w którym salonie chciałbym pracować to wybrałem salon którego chciałem i dogadaliśmy ze chciałbym czwartek zacząć pracować to się zgodziła ze przekażę do tamtego salonu i obiecała ze mieli zadzwonić najbliższy poniedziałek albo wtorek ale tak się nie stało więc poczekałem do środy z cierpliwością i niestety też tak się nie stało więc czekałem jeszcze do czwartku ostatecznie zdecydowałem się zadzwonić od numerem ktorego zadzwonila zapytać dlaczego się nie odezwali a miało się odezwać to pani z rekrutacji odpowiedziała że może już nieaktualne nie wytłumacząć dlaczego itd tylko ze nieaktualne a ja tłumaczyłem a obiecali ze się odezwą . Czuję mocno zawiedziony oraz (usunięte przez administratora) przez panią . Nie macie szacunku dla osób który stara się o pracę a jeśli potrzebowaliście tak od zaraz to trzeba było od razu dać takie informacje a nie (usunięte przez administratora) życzę żeby ktoś tak samo osobom który prowadzi rekrutacji tak samo traktowali tak jak mi Z poważaniem
    ReviewUserIconjola

06.12.2023 18:48

nikogo w empiku nie obchodzi Wasza znajomość zasad interpunkcji, jesteście tam tanią siłą roboczą, (usunięte przez administratora)
    ReviewUserIconZmęczony pracownik

02.12.2023 21:52

Hej, W empiku pracuje już prawie dwa lata. Na początku było fajnie, perspektywa dostania premii za dobre wyniki wydawała się obiecująca, co więcej empik wydawał mi się zawsze miejscem kultury, nic bardziej mylnego. Premia zawsze jest taka sama, tzn. duży salon dostaje 800 złotych do podziału, nie ma znaczenia czy cały sklep sprzeda 100 czy 400 premium, jest to absurdalne (w empiku to dość częsty obraz rzeczywistości) i demotywujące. Za wciskanie ludziom umbrelli firma w ramach premii ofiaruje wam spokój, bo jeśli sprzedanych produktów nie bedzie dużo to regionalny bedzie (usunięte przez administratora)no i wszyscy będą o tym wiedzieli. Empik wymaga też do sprzedaży produktów do odbieranych zamówień, klient zamawia rzeczy do salonu bo nie chce przepłacać w salonie (swoja drogą, najczęściej pojawiające się pytanie od klienta to dlaczego na stronie jest taniej a w salonie drożej), to obowiązkiem pracownika jest wcisnąć klientowi książkę z zawrotnym rabatem 20%, za którą i tak wyjdzie mu drożej niż na zamówienie. Do tego dochodzą zbyt duże dostawy, zbyt dużo czynności które wymaga empik za zbyt niską kasę, Brak muzyki komercyjnej tylko jakieś melodie niczym z supermarketu to nieporozumienie @Pracodawca. Empik również wyciera sobie mordę ekologią, na każdym kroku pokazuje że jest ekologiczny - brak opakowań do zamówień klientów(no chyba że jest to większy gabaryt zamówienia) - brak faktur do zamówień - oznaczenia produktów uszkodzonych szyldem "dania drugiej szansy" Gdzie w rzeczywistości dzień w dzień każdy sklep otrzymuje pełne kontenery folii z towarem. Produkty uszkodzone po tym jak nikt ich nie kupi ( nie jestem pewien jak długi jest to okres, myślę że około 2 miesiące) zostają wyrzucane na śmietnik, pracownik tych produktów nie powącha, można by te produkty przekazac chociażby na domy dziecka - utylizacja i koniec rozmowy. Dostawy są coraz większe, etatów coraz mniej, na sklepie zalega towar, ale w momencie kiedy przyjechać ma jakaś szycha z góry, wszystko jest chowane na magazyn i jest cacy. Pseudo promocję, drugi produkt -50/60 procent, okazja która jest niczym innym jak kolejnym naciąganiem, ten sam towar na zamówienie dalej wychodzi taniej. Naprawdę nie polecam tego miejsca. Zastanawiam się nad publikacją materiałów zawierające w.w absurdy, jaka platforma bedzie do tego najlepsza?
    ReviewUserIconstaruszka

01.12.2023 16:37

Dzień dobry, dziś w salonie Empik Arkadia, poprosiłam jednego z pracowników o pomoc w znalezieniu książki. wg systemu, to był ostatni egzemplarz i nie znajdował się w odpowiednim miejscu. Ten bardzo młody człowiek, imieniem Olaf, okazał się być niezwykle życzliwym, cierpliwym i skutecznym. Mam 75 lat i nie często trafiam na tyle uprzejmości. Chociaż nigdy nie spotkało mnie tu nic przykrego. Fajnie, ze dobieracie takich ludzi jak pan Olaf. Dziękuję.
    ReviewUserIconTam byłam

20.11.2023 10:07

Niestety jako były pracownik odradzam prace… odradzam. Dla zdrowia psychicznego odradzam. Firma przeszła na tryb zmian jednoosobowych… tak jednoosobowych i gdy z rana bądź wieczorami było więcej osób w pracy to tak teraz jest jedna osoba która robi obowiązki te same co kiedyś w dwie osoby… uwaga plus dzwonek wołający dla klientów. (usunięte przez administratora) więcej obowiązków bez żadnych premii a jak już to żałosne grosze. Nie ma szacunku dla pracowników. Ludzie tam pracujący niestety zostają bo nie mają możliwości znalezienia pracy gdzie indziej i coz… są wypaleni zawodowo. Przecież to widać, No ale tak jest jak trzeba (usunięte przez administratora) na marzenia szefostwa a nie na własne. Teraz jako klientka widzę że wypaleni pracownicy to nie sa skuteczni pracownicy. Może należy rozmawiać z pracownikami…ale po co…. Każdy wybiera swoją drogę. Współczuje im a o zdrowie psychiczne trzeba dbać.

Zostaw merytoryczną opinię o Empik S.A.

Nie przegap nowości o Empik S.A.!