Empik

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 138 ocen.

Empik
2 138 6 1

Opinie o Empik

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Empik

Julita

@Nika, a aplikowałaś już na interesujące Cię stanowisko? Jeśli się zdecydujesz, to podziel się proszę z nami swoją opinią na temat przebiegu rozmowy rekrutacyjnej. Jakie widzicie plusy i minusy pracy w Empik w Warszawie? Czy przysługują Wam jakieś dodatkowe benefity socjalne?

Nika

Czy ktos z Panstwa pracowal na stanowisku konsultanta infolini przychodzacej -Warszawa i moglby podzielic sie swoja opinia?

Julita

@SolariS, rozumiem, dziękuję za Twoją odpowiedź. Możesz jeszcze powiedzieć, na podstawie jakiej umowy pracuje się w Empik? Czy nie ma problemu z uzyskaniem umowy o pracę? Czy ktoś z Was także pracuje w Empik? Jak oceniacie tego pracodawcę i oferowane przez niego warunki?

Julita

@Solaris, długo już pracujesz w Empik? Czy możesz powiedzieć coś więcej na temat pracy w tym miejscu? @Kartka, po Twojej wypowiedzi wnoszę, że też jesteś pracownikiem Empik. Jak oceniasz warunki oferowane przez tego pracodawcę?

SolariS
@Julita 02.07.2018 16:24

No za miesiąc będzie dwa lata. Ogólnie mamy bardzo luźną atmosferę, chociaż czasem dochodzi do spięć, ale szybko się to rozmywa. Jest dużo roboty, nie ma w zasadzie chwili, żeby się okazało, że nic nie ma do roboty. Ogólnie wypłata mogłaby być większa z premiami tak naprawdę... Trzeba zakładać nowe karty (a to ostatnio nie jest już tak łatwe) oraz sprzedawać produkty przykasowe, a to zależy od dnia. Bo się da, ale dużo zależy od tego co jest oferowane, bo często zdarza się, że są fajne rzeczy.

Solaris

Mam pytanie - czy u Was w salonach też jest zarządzenie dotyczące stania na kasie po 6 godzin na zmianie? Dostaliśmy taką informację i od kilku dni tak musi być...

SolariS
@Kartka 29.06.2018 11:37

Doradcy klienta mają być po 6 godzin na kasie, bo szefowie sekcji prawie nie stoją i KSSi też (jedynie jako dochodzący).

Julita

Czy ktoś z obecnych na forum posiada aktualne informacje odnośnie nowych ofert pracy w Empik? Na jakie stanowiska poszukiwani są pracownicy? Jakie są oczekiwania od kandydatów do pracy? Jakie są oferowane warunki zatrudnienia? Myślę, że odpowiedzi na te pytania będą pomocne dla osób poszukujących pracy w Warszawie.

Julita

@Empikowa, czy pracujesz w którymś z Empików w Warszawie? Czy pracownicy są doceniani przez dodatkowe profity? Na przykład w postaci dofinansowania na karty sportowe czy rabatu na własne zakupy? Czy istnieje pakiet socjalny? Twoja wypowiedź może okazać się pomocna dla użytkowników forum.

Empikowa
@Julita 19.06.2018 23:56

Do Warszawy mi daleko. Pracuje na Pomorzu. Ale u mnie takie profity istnieją. Co prawda ja osobiście z Multisport nie korzystam, ale znam ludzi którzy korzystają i nie tylko w moim Empiku. Kartę pracowniczą- rabatową dostałam po miesiącu (trochę ponad). 25% rabatu maksymalnie. O pakiecie socjalnym narazie mowy nie ma. Mamy nowego Partnera Handlowego. Ale jakieś bilety do kina, pizza na uniknięcie dnia, brak wpłat do kasy gdy brakuje itp. są.

Anita

Może podpowiecie mi czy warto aplikować?

Empikowa
@anonymous 11.06.2018 10:29

@anonymous Oczywiście. I też się z tym zgodzę. Pracowałam w jednym Empiku, gdzie dla Partnera (Dyrektora) czy jak go zwał, nie liczyło się wszyscy pracownicy - a jedynie Ci, którzy zwyczajnie podlizywali mu się. Pracowałam co weekend, ponad 200godzin bo na zleceniu, karty pracowniczej nie zobaczyłam, a nie raz na salonie byłam sama bo przecież biuro jest takie czasochłonne. Na szczęście ja byłam pierwsza i sama się zwolniłam. W moim obecnym Empiku Dyrektorka jest jakby jego odwrotnością. Dostajesz tyle godzin ile musisz wedle umowy o pracę - która wszyscy mają. Rozumie, że nie wszystko można ogarnąć, więc sama obsługuje klientów, kasę i przy towarze pomoże. Jeżeli ktoś zrobi błąd to oczywiste jest, że zwróci uwagę, ale i pomoże i wytłumaczy co potrzeba. W razie co jest pod telefonem zawsze. L4 przyjmuję bez gadania. W weekendy stara się aby na zmianie były 3 osoby i każdy miał po tyle samo dni. A co najważniejsze jeżeli jest kontrola to nie karze pracownika za to, że coś (usunięte przez administratora) i jej się od "Góry" oberwało, ale jak przystało na dobrego pracodawcę bierze wszystko na siebie.

Julita

Jaka atmosfera panuje w Empik? Czy sprzyja ona pracy w zespole? Jakie są kontakty między pracownikami? Zachęcam do odpowiedzi na te pytania. Pomogą one osobom zastanawiającym się nad złożeniem CV w Empik.

Julita

@Kartka, a czy Empik oferuje swoim pracownikom dodatkowe profity? Na przykład w postaci pakietu socjalnego lub dofinansowania na kartę sportową? Czy jako pracownicy macie możliwość otrzymania rabatu na własne zakupy? Czy na święta można liczyć na premie? Zadaję Tobie dużo pytań, ale jesteś osobą zorientowaną w temacie i Twoje wypowiedzi mogą być cenną wskazówką dla osób zainteresowanych pracą w Empiku.

Empikowa
@anonymous 11.06.2018 10:12

Nie jest powiedziane, że w partnerskim nie dostajesz nic. Ja swoją kartę dostałam po miesiącu z małym hakiem. Na święta od szefowej też zawsze coś dostajemy. Poza tym jest też skłonna sama od siebie pracownikowi też coś dać, jeżeli podoba jej się jego praca. Wszystko zależy od Partnera.

Julita

@Kartka, dziękuję za Twoją wyczerpującą opinie. Będzie ona cenna wskazówka dla osób przygotowujących się do rekrutacji w Empik. Zachęcam Cię również do zostawienia wypowiedzi na temat jak oceniasz pracę w firmie? Czy jesteś zadowolona z panującej atmosfery?

Kartka
@Julita 31.05.2018 11:00

Praca mi się podoba, głównie ze względu na świetną ekipę. W salonie przełożeni rozumieją, że można mieć gorszy dzień i nikt nie ma większych pretensji o kiepskie wyniki. Praca jest zdecydowanie dla osób lubiących pracę z klientem, który często sam nie wie czego chce oraz nie mających problemu z przekładaniem produktów z jednego regału na drugi ze świadomością, iż dwa tygodnie później trzeba będzie je z powrotem przekładać.

Julita

@Zadowolony Pracownik Empiku, dziękuję za wyczerpującą wypowiedź. Będzie ona cenną wskazówką dla poszukujących pracy w Empik. Czy firma prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje? Jak obecnie wygląda proces kwalifikacyjny? Jaka teraz panuje atmosfera w trakcie rozmowy? Odpowiedzi na te pytania będą przydatne dla osób przygotowujących się na rekrutację.

Kartka
@Julita 25.05.2018 21:05

Rozmowa zależy od rekrutujacego. Na mojej przeanalizowaliśmy moje CV i rozmawialiśmy o dyspozycyjności. Znajomi mieli jeszcze odgrywanie krótkich scenek oferujących produkty przykasowe. Polecam uśmiech i otwartość na inne działy niż tylko Książka, ponieważ jest możliwość przeniesienia się na inny dział.

Markus Aurelius

Współczuję tych wymagań "przykasowych" - ogólnie najbardziej mnie wnerwia jako klienta, gdy podchodząc do kasy już wiem, że zaraz padnie to pytanie... czy życzy pan sobie , i już widzę ten rozpaczliwy wzrok sprzedawcy, który wie, że ja wiem, i że jestem wkurzony na maxa tą próba naciągnięcia mnie na jakiś bubel albo czekoladę 4x drożej niż w markecie poniżej, ale który koniecznie musi to sprzedać, żeby się wykazać. Zupełnie nie rozumiem tych durnych strategii marketingowych z namawianiem klientów przy kasach - toż klient ma swój rozum i wie, po co przyszedł, a jak już stoi przy kasie, to znaczy, że wybrał już to po co przyszedł i więcej nie chce, a jak jeszcze widzi co tam przy kasie leży, to sam zdecyduje czy potrzebne mu to czy nie, ale nie chce być nagabywany przez jakichś naciągaczy. Jakby mnie tak w spożywczaku nagabywano co dzień przy kasie do kupienia gumy do żucia czy innych cukierków, które tam zwykle leżą, to bym tam przestał przychodzić. Oby ci "spece" od marketingu wymyślili coś, co faktycznie pasuje klientom, np. akcje ze standami wewnątrz sklepu, jak w marketach wielkopowierzchniowych - dostajesz kawałek czegoś gratis po to, abyś kupił coś ekstra, chcesz to podchodzisz i kropka.

DziekiPostoje
@mati 18.01.2016 15:06

Takich klientów jest ułamek procenta. Uwierz mi. Zyski na pewno nie są na tyle oszałamiające, żeby nie móc zrezygnować z tych, godnych telemarketera, praktyk.

Wcisnijteksiazke

Jedna z najgorszych prac w jakiej przyszło mi pracować. Wciskanie ludziom przykasowych produktów i kupowanie ich samemu by dostać malutką premię, to naprawdę lekka przesada. Jak mam ochote narzekać na swoją aktualną pracę to przypominam sobie pracę w empiku, spędzone tam pół roku i jest mi lepiej. Ciągłe upokorzenia (od krzyczacych klientów po krzycząca centrale) za najniższe pieniądze. Jeżeli musisz wziąć zwolnienie lekarskie lub urlop na żądanie zostanie ci to zapamiętanie (nie oczekuj potem wolnych weekendow).Naprawdę nietrudno jest znaleźć lepszą pracę.

tajemniczyklient
@Łukasz 27.01.2018 16:43

Ja mam taką propozycję dla speców od marketingu w empiku. Niech przeprowadzą eksperyment, który będzie polegał na tym, że przejdą się po kilku sklepach w galerii handlowej i potem wejdą do empiku coś kupić, gdzie stojąc przy kasie z jednym ołówkiem kasjer będzie próbował im wepchnąć na (usunięte przez administratora) 10 produktów i kartę lojalnościową :)) Nie znam człowieka, którego nie wnerwiałoby wciskanie na siłę śmieci przy kasie. Klienci to nie zaprogramowane wydmuszki, którym trzeba podać instrukcję "polecam, kup pan książkę" i wtedy na pewno kupią. Jeśli ktoś coś chce to kupi, jeśli nie to nie. Proste. Ale nie, marketingowcy wiedzą lepiej. Człowiek zaczyna gardzić sobą po 50 poleceniu jakiegoś badziewia babci, która przyszła tylko po gazetę i nawet nie słyszy co do niej mówisz. Żenada.

anonymous

Jest to złodziejski sklep który nie chce zwrócić pieniędzy za zwrócony przedmiot

Empikowa
@anonymous 14.05.2018 15:58

Taka jest polityka zwrotów. Bardzo dobrze wiem, jak wygląda zwrot zanim pójdę gdziekolwiek. Radzę zapoznawać się z regulaminami. ;)

Julita

@ZadowolonyPracownikEmpiku Twoja opinia wnosi bardzo wiele cennych informacji i na pewno pomoże przyszłym kandydatom. Opisałaś warunki pracy w firmie EMPIK. Jakie masz zdanie na temat rozmowy kwalifikacyjnej? Czy procedura rekrutacyjna przebiega sprawnie? Z ilu etapów się składa?

Zadowolony Pracownik Empiku
@Julita 27.04.2018 19:31

Na rozmowach rekrutacyjnych byłam dwa razy. Pierwszy raz gdy zaczynałam w Empiku w 2015roku. Na rozmowie był i partner handlowy i jego zastępca. Rozmowa trwała dość długo. Dziś nie pamiętam dokładnie ile. Obie Panie były mile, aczkolwiek swoją postawą dawały znać, że potrzebują kogoś do roboty q nie czytania ksiazek (jak niektórzy kandydaci myśleli). Na rozmowie były powiedziane wszystkie aspekty pracy (od warunków pracy, płacy, umowy skończywszy nawet na procedurze wyjścia). Pamiętam, że musiałam odpowiadać na pytania typu, co zrobię jak przyjdzie nachalny klient, albo jak by się pojawił (usunięte przez administratora) Miałam jakaś krótką scenkę do odegrania z zastępca. Było to już trzy lata temu, więc nie bardzo pamiętam. Druga zaś rozmowę miałam bardzo krótka. W 2016r, gdy się przeprowadzałam a właścicielka załatwiła mi pracę w innym salonie. Tam właścicielem był młody chłopaczek, bo miał z 26lat. Był właścicielem dwóch salonów, od razu mi powiedział, że mogę w obu pracować. Mówił że umowa o pracę będzie, przynajmniej jeden weekend wolny, mogę co miesiąc prośby grafików dawać itp. U niego nie miałam długiej rozmowy. Chyba dlatego, że był świadom przyjęcia mnie. Tylko, że wszystko co mówił było ściemą. Dla niego najważniejsi byli studenci. Ja i innych dwóch ludzi, którzy nie studiowali robiliśmy co weekend. Umowy jak nie było tak nie było. Nowe wspominam dobrze tego czasu. Po pół roku się zwolniłam. A dziś? Oczywiscie, że pracuje w Empiku. Po tym jak mój najmniej ulubiony właściciel (tak go nazwijmy) został zwolniony. Salon przejęła zastępca kierownika z mojego pierwszego Empiku. Nie mogłam nie skorzystać, gdy w necie zobaczyłam, że szuka pracownika ;) Także źle słowa o Empiku to pewnie od ludzi którzy pracowali w podobnych warunkach jak ja przez pół roku ;)

Julita

@Krysst Czy nie jest tak, że każdy oddział firmy Empik rządzi się trochę swoimi prawami? Przecież te sklepy, mimo że należą do wspólnej sieci, różnią się od siebie. Na przykład położeniem lub powierzchnią sklepową. To może wpływać w dużym stopniu na zakres obowiązków oraz tempo pracy. Jak długo pracowałeś w firmie Empik i w jaki dziale? @gość Czy firma Empik oferuje swoim pracownikom inne dodatki poza zniżkami na produkty i premiami co miesiąc? Jaka była Twoja najwyższa premia, a jaka jest średnia na Twoim stanowisku?

Kartka
@Julita 04.04.2018 13:55

Bardzo wiele zależy od załogi w salonie (więcej niż od powierzchni). Oprócz premii są jeszcze zniżka pracownicza i karta Multi sport (chyba na siłownię, ale mnie nie interesowała więc nie wiem). Pracownicy z dłuższym stażem niż miesiąc mogą wypożyczać książki aby lepiej się z nimi zapoznać.

Daniel

Jesteście pewni, że nic pozytywnego o firmie nie można napisać?

ZadowolonyPracownikEmpiku
@ZadowolonyPracownikEmpiku 17.04.2018 09:47

Jeszcze umowa. Wszyscy mają umowę o pracę. Jak ktoś nie chciał - musiał się pożegnać z nami.

Wa-Wa

Wydaje mi się,że dużo zależy od salonu. U mnie umowa o pracę na rok była od ręki. Płaca...cóż no szału ni ma. 1700z groszami na rękę + premia. Z premiami jest różnie jak zrobisz obrót to masz zwykle ok 10% od wypłaty + tajmniczy + umbrella. Max za hat tricka miałem coś koło 390zł. Ale warto dodać,że jak sklep nie zrobi obrotu to wszystkie premie są (usunięte przez administratora) warte ścina je na miejscu. Co do atmosfery-zalezy od sklepu. Mam cudną ekipę i dobrego szefa bierze pod uwagę grafiki stara się wszystkim dogodzić. Co do innych salonów wiem,że bywa różnie. Największą bolączką empiku jest ta cholerna umbrella. Na sklep który nie wyrabia 7% sprzedaży przykasowej wywierane są silne i nieprzyjemne naciski z "góry" najpierw po uszach dostają funkcyjni z szefem potem cała reszta. Co do tego,że pracownicy kupują sami umbrelle...i tak i nie. Czasem się to praktykuje jak masz np dziennie 50 paragonów,wtedy każda sztuka podbija wynik. jednak gdy dziennie ma się tych paragonów 400-500 sprawa wygląda już inaczej bo jedna umbrella nic nie zmienia. Różne sklepy mają różne obroty i konwersję na paragonach. Ogólnie rzecz biorąc-dobra szkoła życia,ale na dłuższą metę idzie się zajechać. Nawet w moim z tego co wiem wyjątkowo udanym Empiku praca jest dość stresująca ,obowiązków dużo a pieniądze w biedronce dają lepsze;P Myślę,że ludzie wybierają go do pracy ponieważ jest to miejsce dość prestiżowe jak na sprzedawcę bez kwalifikacji. Zawsze lepiej brzmi jak pracujesz w empiku niż jak w lidlu czy biedronce.Awanse są możliwe szczególnie gdy otwierają nowy salon. Da się zakręcić wokół tego ,ale jeżeli myślicie ,że szef sekcji zarabia kokosy i ma mniej obowiązków to się potwornie mylicie:)

Krysst

Empik to jeden wielki bajzel, praca za minimalną krajową gdzie robisz za kasjera, dekoratora i sprzątaczkę. Elastyczny czas pracy do kłamstwo, szukają studentów zaocznych, ale oprócz niedzieli wolnych ustawowo bardzo krzywo patrzą na wolną sob i niedz na studia, gdzie na rozmowie kwalifikacyjną twój przyszły szef to akceptuje to nagle przy układaniu każdego kolejnego grafiku ma o to wielki problem. Następnie sprawa stania na kasie, wszystko okej prócz tego, że stoisz sam jak palec na kasie, gdzie reszta pracowników, jest na zapleczu i dosłownie popija herbatke z szefem, a potem do ciebie mają pretensje o za mały wynik umbrelli ( produkty przykasowe) lub zeskanować kart mój empik, co dziennie dostajesz wykład dlaczego nie umiesz klientów którzy dosłownie kupują gazetę lub kartkę na urodziny wcisnąć produktu przy kasie za ponad 20zł lub że osoby starsze ( emeryci ) nie mają emaila i nie chcą zakładać karty lojalnościowej. Na koniec miesiąca prawie zawsze musisz sam kupić z jedną - dwie umbrelle wydając na to połowe swojej dniówki, aby szef nie miał pretensji do wszystkich pracowników o za niski wynik, mimo że każdy obiektywnie patrząc stara się i nie ma klienta któremu by się nie proponowało. Umów o pracę nie podpisują mimo, że masz to obiecane w ogłoszeniu o prace i na rozmowie kwalifikacyjnej, pracujesz na umowie zlecenie którą podpisują co miesiąc, jak się upomnisz prawie po roku pracy o umowę o pracę to pytają się czy może ciebie nie zwolnić skoro ci coś nie pasuje. Jeszcze jest sprawa szkoleń w godzinach po pracy, za które nie płacą lub jak już to grosze że nawet ci nie starczy na bilet by dojechać na takie szkolenie. Rotacja pracowników jest wielka co miesiąc nowe osoby do szkolenia i masz pracować za nie i za siebie, o przerwę podczas pracy upominasz się kilka razy bo po co przecież komu przerwa podczas 8 godz pracy. Dostajesz beznadziejną karte pracowniczą ze zniżkami które dają ci grosze mniej i szef się szczyci że dał ci coś, bez czego zamawiać przez empik.com masz i tak niej, także żenada. Możesz uprzedzić pół roku szybciej że jedziesz na święta w grudniu i nie będzie cb w tym czasie w pracy, to układając grafik zapomni o tym szef i dowali ci pracę a jak chcesz wolne to się zwolnij bo ktoś inny dostał wolne w tym czasie ( wolne dni szef przyznaje losowo, nie patrzy na twoje sugestie co do tego). Cały dzień biegasz z książkami rozkładając je, metkujesz rozmaite pierdoły równocześnie stojąc na kasie, poprawiając bałagan na sklepie i robisz nowy wystrój według idiotycznych wytycznych od szefa który nie patrzy, że nie ma połowy produktów do tego a usłyszysz na koniec dnia, że się obijałeś i nic nie robiłeś . Tajemniczego klienta obsłużysz 5 na 5 a premii dostaniesz ledwo 40zł za to co kpiną. Także na premie mimo licznych obietnic nie licz na żadne, chyba że maksymalnie raz na kwartał to niecałe 50zł, a jak zapytasz dlaczego tyle to usłyszysz że na tyle sobie zapracowałeś O.o Także nie polecam, bo ani to praca dla studentów skoro nie przewidują, że jak studiujesz zaocznie to nie dasz rady pracować w weekendy ani dla nieuczących się bo ci dowalą zmiane 11-19 za grosze i będziesz biegał po sklepie bez przerwy na sniadanie i ci powiedzą że za mało się starasz.

gość
@Krysst 25.03.2018 17:11

Piszesz bzdury. Na kasie nie stoisz całe 8 godzin, umowę podpisują od razu - ze mną tak było. Najpierw badania, potem umowa. Pierwsza na rok, druga znowu na rok, a trzecia na stałe. Kolejna kwestia to umrella, premie są o wiele większe, nigdy nie musiałem kupować, żeby podbić wynik. I premie nie są raz na kwartał tylko co miesiąc. Nie wiem w jakim empiku pracujesz, ale musisz być bardzo nieszczęśliwym człowiekiem. I jeszcze jedno: chyba dobrze że cały czas coś się dzieje, coś się robi, wtedy czas szybko leci. A ty co chciałbyś tam robić, stać i się przyglądać? Nikt nie płaci za nieróbstwo. Pozdrawiam

wroc

Podejmując pracę w empiku byłam nastawiona na to, że będę osobą od wszystkiego. Czyli kasowanie, dostawy, porządki, pomoc klientom etc i tak dokładnie to wygląda. Osobiście jestem zadowolona, ponieważ lubię pracę gdzie dzieje się dużo. Do pracy przychodzę pracować a nie siedzieć i gapić się w telefon. Jeśli oczekujecie czegoś takiego, to nie traćcie czasu i aplikujcie do butiku gdzie jest jeden klient dziennie zamiast do Empiku. Od razu umowa o pracę, grafik do ustalenia, kasa na czas, jak się postarasz to premię spokojnie da się wyrobić, ludzie w porządku i możliwość awansu - trzeba tylko chcieć i się starać zamiast czekać na gotowe.

BoTak
@wroc 08.09.2017 17:25

Umowa o prace, wyplata na czas. To nie sa zadne plusy. To obowiazek pracodawcy zgodnie z polskim prawem. Nie rozumiem jak mozna to zaliczac do plusow. Pracowalem tam, nikomu nie polecam. Wykorzystywanie pracownikow, a Warszawa Junior to juz w ogole :) Nigdy wiecej nie zrobie tam nawet zakupow.

EmpikSadyba

Empik Sadyba jak najbardziej na plus, przyjazna atmosfera, fajni ludzie, miło się pracuje.

sadyba
@EmpikSadyba 07.02.2018 09:33

potwierdzam, pracuję tam od dawna i nie załuję. wszystko zależy od pracodawcy i zespolu.

Mania

Czy jesteście przekonani, że nie można napisać o firmie coś pozytywnego? Jesteście świadomi, że nie ma idealnych firm? Wszędzie może b raz lepiej raz gorzej.

Beznadzieja
@Mania 02.09.2017 17:03

W wielu miejscach pracowałam, ale to co się w empiku wyrabia to porażka. Zakłamane corpo, gdzie prędzej czy później podziękują Ci za cieżką pracę wielkim kopem w (usunięte przez administratora)

God

Wiele z praktyk Empiku podchodzi pod mobbing. Miałem obronę pracy magisterskiej. Nie chcieli mi dać wolnego. Choć miesiąc wcześniej prosiłem. Wzialem na zadanie urlop. Bylo to mi wypominane i zaczalem doatawac same najgorsze zmiany. U nas szefowa kazala pracownikom kupowac umbrelle, jak nie udalo sie sprzedac. Masa roznych przepisow, regulaminow. Co chyba nie ulatwia tyko prowadzi do chaosu. Odkad tam nie pracuje mit super ksiegarni szybko minal. Wiekszosc trakruje to jako prace na chwile. Co ambitniejsi po trupach ida do centrali. Glownie z Juniora. Podlizuchy, jak tylko ktos z centrali przyjdzie umyli by nawet buty jakis prezesikow, zeby zmienic adres. Doniosa na kolege, po prostu zrobia wszystko by awansowac.

Karolina D.
@God 12.01.2018 08:04

Nikt o zdrowych zmysłach nie zatrudni się tam na dłużej. Z pozoru sklep wydaje się spoko, ale to co się dzieje "wewnątrz" to jakaś komedia. Najgorsze miejsce gdzie przyszło mi pracować.

blondegipsy

Moja najgorsza praca. Zdecydowanie nie polecam i szczerze współczuje wszystkim, którzy tam pracują. Pół etatu - 80 godzin w miesiącu, pensja 750 zł. Premii oczywiście nie ma bo to po jakimś czasie dopiero... Ja jestem studentem, osobą ciekawą świata i wychodzę z założenia, że wszystkiego w życiu trzeba spróbować ale naprawdę dziwie się, że w tym miejscu pracują ludzie z wyższym wykształceniem i perspektywami. Ja wytrzymałem 1,5 miesiąca. Szkoda nerwów i zdrowia. Naprawdę myślę nad tym, żeby znaleźć jakiś plus ale niestety nie ma.

Mateusz

Co do awansu - nawet na to nie liczcie, centrala strasznie blokuje ludzi którzy chcą lub mają predyspozycje do awansu. Co do pieniędzy - 10zł na godzine, w salonach patnerskich wszystko jest załatwiane na czarno. Nadgodziny kierownik płaci z prywatnego konta lub zostawia koperte w socjalu. Kodeks pracy ani troche nie jest tam znany ani używany, nagdoziny? 10zł, niedziele i święta? 10 zł. U mnie przerwy są po 20 min akurat. Po dwóch dniach wymaga się od Ciebie wszystkiego - zwrotu prasy, inwentaryzacja, pig. U mnie kierowniczka pokazała mi wszystko ogólnikowo. Ostatnio też dostałem upomnienie za to że źle zliczam bilety, bo nie patrze na aplikacje od bileterii, tylko szkoda ze tego już nikt nie powiedział. Wszyscy u mnie w umowie mają 3/4 etatu, robią na 1 etat, różnice wypłaca sie im pod ladą. Ogólnie nie polecam.

Maciej
@Mateusz 06.11.2017 01:43

Niestety taka prawda. Dla mnie zwykły wyzysk i tyle. Również nie polecam :(

Mentorka

Jak przejrzałam listę ofert pracy w firmie Empik to sadzę, że nie jest tak źle. To wiele placówek w kraju więc w sumie tak wiele nie jest. A jak się teraz pracuje? Czy zaszły jakieś zmiany mające wpływ na poprawę atmosfery w firmie? Piszcie coś więcej.

pracownik1234
@Mentorka 10.09.2017 23:20

Dramat nie praca. Nie polecam.

fgh

Szkoda czasu i zdrowia na pracę w Empiku. Zachrzan za grosze, do tego stres. Żałosne są te umbrelle, wciskanie ludziom na siłę jakiegoś g..na, żeby wyrobić jakiś target. Jeszcze bardziej żałosne jest kupowanie umbrelli samemu. Taka praca niszczy człowieka, robiąc go gorszym. Lepiej robić fajniejsze rzeczy w najpiękniejszych latach życia.

lukaluka
@fgh 06.12.2017 23:12

Totalnie popieram. Omijajcie to miejsce szerokim łukiem. Kasa kiepska, na dodatek robią wszystko by nie wypłacić pracownikowi premii (sam się z tym zetknąłem niestety)

Mark

The money return regulation I don't understand. We are paying by cash and when we return some goods they don't gave us cash but by loyalty card. Nobody inform before we buy something. There stock by there computer is not actual

Marcelina

Interesuje mnie praca w firmie i miałam nadzieję, że na forum dowiem się coś więcej. Bardzo podzielone zdania macie, trudno ocenić jak jest faktycznie. Pewnie dużo zależy od ludzi!

Zostaw opinię o Empik - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Empik