Empik

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 127 ocen.

Opinie o Empik

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Empik

Daniel

Jesteście pewni, że nic pozytywnego o firmie nie można napisać?

ZadowolonyPracownikEmpiku
@ZadowolonyPracownikEmpiku 17.04.2018 09:47

Jeszcze umowa. Wszyscy mają umowę o pracę. Jak ktoś nie chciał - musiał się pożegnać z nami.

Wa-Wa

Wydaje mi się,że dużo zależy od salonu. U mnie umowa o pracę na rok była od ręki. Płaca...cóż no szału ni ma. 1700z groszami na rękę + premia. Z premiami jest różnie jak zrobisz obrót to masz zwykle ok 10% od wypłaty + tajmniczy + umbrella. Max za hat tricka miałem coś koło 390zł. Ale warto dodać,że jak sklep nie zrobi obrotu to wszystkie premie są (usunięte przez administratora) warte ścina je na miejscu. Co do atmosfery-zalezy od sklepu. Mam cudną ekipę i dobrego szefa bierze pod uwagę grafiki stara się wszystkim dogodzić. Co do innych salonów wiem,że bywa różnie. Największą bolączką empiku jest ta cholerna umbrella. Na sklep który nie wyrabia 7% sprzedaży przykasowej wywierane są silne i nieprzyjemne naciski z "góry" najpierw po uszach dostają funkcyjni z szefem potem cała reszta. Co do tego,że pracownicy kupują sami umbrelle...i tak i nie. Czasem się to praktykuje jak masz np dziennie 50 paragonów,wtedy każda sztuka podbija wynik. jednak gdy dziennie ma się tych paragonów 400-500 sprawa wygląda już inaczej bo jedna umbrella nic nie zmienia. Różne sklepy mają różne obroty i konwersję na paragonach. Ogólnie rzecz biorąc-dobra szkoła życia,ale na dłuższą metę idzie się zajechać. Nawet w moim z tego co wiem wyjątkowo udanym Empiku praca jest dość stresująca ,obowiązków dużo a pieniądze w biedronce dają lepsze;P Myślę,że ludzie wybierają go do pracy ponieważ jest to miejsce dość prestiżowe jak na sprzedawcę bez kwalifikacji. Zawsze lepiej brzmi jak pracujesz w empiku niż jak w lidlu czy biedronce.Awanse są możliwe szczególnie gdy otwierają nowy salon. Da się zakręcić wokół tego ,ale jeżeli myślicie ,że szef sekcji zarabia kokosy i ma mniej obowiązków to się potwornie mylicie:)

Julita

@Krysst Czy nie jest tak, że każdy oddział firmy Empik rządzi się trochę swoimi prawami? Przecież te sklepy, mimo że należą do wspólnej sieci, różnią się od siebie. Na przykład położeniem lub powierzchnią sklepową. To może wpływać w dużym stopniu na zakres obowiązków oraz tempo pracy. Jak długo pracowałeś w firmie Empik i w jaki dziale? @gość Czy firma Empik oferuje swoim pracownikom inne dodatki poza zniżkami na produkty i premiami co miesiąc? Jaka była Twoja najwyższa premia, a jaka jest średnia na Twoim stanowisku?

Krysst

Empik to jeden wielki bajzel, praca za minimalną krajową gdzie robisz za kasjera, dekoratora i sprzątaczkę. Elastyczny czas pracy do kłamstwo, szukają studentów zaocznych, ale oprócz niedzieli wolnych ustawowo bardzo krzywo patrzą na wolną sob i niedz na studia, gdzie na rozmowie kwalifikacyjną twój przyszły szef to akceptuje to nagle przy układaniu każdego kolejnego grafiku ma o to wielki problem. Następnie sprawa stania na kasie, wszystko okej prócz tego, że stoisz sam jak palec na kasie, gdzie reszta pracowników, jest na zapleczu i dosłownie popija herbatke z szefem, a potem do ciebie mają pretensje o za mały wynik umbrelli ( produkty przykasowe) lub zeskanować kart mój empik, co dziennie dostajesz wykład dlaczego nie umiesz klientów którzy dosłownie kupują gazetę lub kartkę na urodziny wcisnąć produktu przy kasie za ponad 20zł lub że osoby starsze ( emeryci ) nie mają emaila i nie chcą zakładać karty lojalnościowej. Na koniec miesiąca prawie zawsze musisz sam kupić z jedną - dwie umbrelle wydając na to połowe swojej dniówki, aby szef nie miał pretensji do wszystkich pracowników o za niski wynik, mimo że każdy obiektywnie patrząc stara się i nie ma klienta któremu by się nie proponowało. Umów o pracę nie podpisują mimo, że masz to obiecane w ogłoszeniu o prace i na rozmowie kwalifikacyjnej, pracujesz na umowie zlecenie którą podpisują co miesiąc, jak się upomnisz prawie po roku pracy o umowę o pracę to pytają się czy może ciebie nie zwolnić skoro ci coś nie pasuje. Jeszcze jest sprawa szkoleń w godzinach po pracy, za które nie płacą lub jak już to grosze że nawet ci nie starczy na bilet by dojechać na takie szkolenie. Rotacja pracowników jest wielka co miesiąc nowe osoby do szkolenia i masz pracować za nie i za siebie, o przerwę podczas pracy upominasz się kilka razy bo po co przecież komu przerwa podczas 8 godz pracy. Dostajesz beznadziejną karte pracowniczą ze zniżkami które dają ci grosze mniej i szef się szczyci że dał ci coś, bez czego zamawiać przez empik.com masz i tak niej, także żenada. Możesz uprzedzić pół roku szybciej że jedziesz na święta w grudniu i nie będzie cb w tym czasie w pracy, to układając grafik zapomni o tym szef i dowali ci pracę a jak chcesz wolne to się zwolnij bo ktoś inny dostał wolne w tym czasie ( wolne dni szef przyznaje losowo, nie patrzy na twoje sugestie co do tego). Cały dzień biegasz z książkami rozkładając je, metkujesz rozmaite pierdoły równocześnie stojąc na kasie, poprawiając bałagan na sklepie i robisz nowy wystrój według idiotycznych wytycznych od szefa który nie patrzy, że nie ma połowy produktów do tego a usłyszysz na koniec dnia, że się obijałeś i nic nie robiłeś . Tajemniczego klienta obsłużysz 5 na 5 a premii dostaniesz ledwo 40zł za to co kpiną. Także na premie mimo licznych obietnic nie licz na żadne, chyba że maksymalnie raz na kwartał to niecałe 50zł, a jak zapytasz dlaczego tyle to usłyszysz że na tyle sobie zapracowałeś O.o Także nie polecam, bo ani to praca dla studentów skoro nie przewidują, że jak studiujesz zaocznie to nie dasz rady pracować w weekendy ani dla nieuczących się bo ci dowalą zmiane 11-19 za grosze i będziesz biegał po sklepie bez przerwy na sniadanie i ci powiedzą że za mało się starasz.

gość
@Krysst 25.03.2018 17:11

Piszesz bzdury. Na kasie nie stoisz całe 8 godzin, umowę podpisują od razu - ze mną tak było. Najpierw badania, potem umowa. Pierwsza na rok, druga znowu na rok, a trzecia na stałe. Kolejna kwestia to umrella, premie są o wiele większe, nigdy nie musiałem kupować, żeby podbić wynik. I premie nie są raz na kwartał tylko co miesiąc. Nie wiem w jakim empiku pracujesz, ale musisz być bardzo nieszczęśliwym człowiekiem. I jeszcze jedno: chyba dobrze że cały czas coś się dzieje, coś się robi, wtedy czas szybko leci. A ty co chciałbyś tam robić, stać i się przyglądać? Nikt nie płaci za nieróbstwo. Pozdrawiam

wroc

Podejmując pracę w empiku byłam nastawiona na to, że będę osobą od wszystkiego. Czyli kasowanie, dostawy, porządki, pomoc klientom etc i tak dokładnie to wygląda. Osobiście jestem zadowolona, ponieważ lubię pracę gdzie dzieje się dużo. Do pracy przychodzę pracować a nie siedzieć i gapić się w telefon. Jeśli oczekujecie czegoś takiego, to nie traćcie czasu i aplikujcie do butiku gdzie jest jeden klient dziennie zamiast do Empiku. Od razu umowa o pracę, grafik do ustalenia, kasa na czas, jak się postarasz to premię spokojnie da się wyrobić, ludzie w porządku i możliwość awansu - trzeba tylko chcieć i się starać zamiast czekać na gotowe.

BoTak
@wroc 08.09.2017 17:25

Umowa o prace, wyplata na czas. To nie sa zadne plusy. To obowiazek pracodawcy zgodnie z polskim prawem. Nie rozumiem jak mozna to zaliczac do plusow. Pracowalem tam, nikomu nie polecam. Wykorzystywanie pracownikow, a Warszawa Junior to juz w ogole :) Nigdy wiecej nie zrobie tam nawet zakupow.

EmpikSadyba

Empik Sadyba jak najbardziej na plus, przyjazna atmosfera, fajni ludzie, miło się pracuje.

sadyba
@EmpikSadyba 07.02.2018 09:33

potwierdzam, pracuję tam od dawna i nie załuję. wszystko zależy od pracodawcy i zespolu.

Mania

Czy jesteście przekonani, że nie można napisać o firmie coś pozytywnego? Jesteście świadomi, że nie ma idealnych firm? Wszędzie może b raz lepiej raz gorzej.

Beznadzieja
@Mania 02.09.2017 17:03

W wielu miejscach pracowałam, ale to co się w empiku wyrabia to porażka. Zakłamane corpo, gdzie prędzej czy później podziękują Ci za cieżką pracę wielkim kopem w (usunięte przez administratora)

Wcisnijteksiazke

Jedna z najgorszych prac w jakiej przyszło mi pracować. Wciskanie ludziom przykasowych produktów i kupowanie ich samemu by dostać malutką premię, to naprawdę lekka przesada. Jak mam ochote narzekać na swoją aktualną pracę to przypominam sobie pracę w empiku, spędzone tam pół roku i jest mi lepiej. Ciągłe upokorzenia (od krzyczacych klientów po krzycząca centrale) za najniższe pieniądze. Jeżeli musisz wziąć zwolnienie lekarskie lub urlop na żądanie zostanie ci to zapamiętanie (nie oczekuj potem wolnych weekendow).Naprawdę nietrudno jest znaleźć lepszą pracę.

Łukasz
@Wcisnijteksiazke 10.01.2018 17:50

Popieram w 100%. Dla osób, które planują się tam wybrać, zdecydowanie odradzam (zarówno pracy jak i zakupów)

God

Wiele z praktyk Empiku podchodzi pod mobbing. Miałem obronę pracy magisterskiej. Nie chcieli mi dać wolnego. Choć miesiąc wcześniej prosiłem. Wzialem na zadanie urlop. Bylo to mi wypominane i zaczalem doatawac same najgorsze zmiany. U nas szefowa kazala pracownikom kupowac umbrelle, jak nie udalo sie sprzedac. Masa roznych przepisow, regulaminow. Co chyba nie ulatwia tyko prowadzi do chaosu. Odkad tam nie pracuje mit super ksiegarni szybko minal. Wiekszosc trakruje to jako prace na chwile. Co ambitniejsi po trupach ida do centrali. Glownie z Juniora. Podlizuchy, jak tylko ktos z centrali przyjdzie umyli by nawet buty jakis prezesikow, zeby zmienic adres. Doniosa na kolege, po prostu zrobia wszystko by awansowac.

Karolina D.
@God 12.01.2018 08:04

Nikt o zdrowych zmysłach nie zatrudni się tam na dłużej. Z pozoru sklep wydaje się spoko, ale to co się dzieje "wewnątrz" to jakaś komedia. Najgorsze miejsce gdzie przyszło mi pracować.

blondegipsy

Moja najgorsza praca. Zdecydowanie nie polecam i szczerze współczuje wszystkim, którzy tam pracują. Pół etatu - 80 godzin w miesiącu, pensja 750 zł. Premii oczywiście nie ma bo to po jakimś czasie dopiero... Ja jestem studentem, osobą ciekawą świata i wychodzę z założenia, że wszystkiego w życiu trzeba spróbować ale naprawdę dziwie się, że w tym miejscu pracują ludzie z wyższym wykształceniem i perspektywami. Ja wytrzymałem 1,5 miesiąca. Szkoda nerwów i zdrowia. Naprawdę myślę nad tym, żeby znaleźć jakiś plus ale niestety nie ma.

Mateusz

Co do awansu - nawet na to nie liczcie, centrala strasznie blokuje ludzi którzy chcą lub mają predyspozycje do awansu. Co do pieniędzy - 10zł na godzine, w salonach patnerskich wszystko jest załatwiane na czarno. Nadgodziny kierownik płaci z prywatnego konta lub zostawia koperte w socjalu. Kodeks pracy ani troche nie jest tam znany ani używany, nagdoziny? 10zł, niedziele i święta? 10 zł. U mnie przerwy są po 20 min akurat. Po dwóch dniach wymaga się od Ciebie wszystkiego - zwrotu prasy, inwentaryzacja, pig. U mnie kierowniczka pokazała mi wszystko ogólnikowo. Ostatnio też dostałem upomnienie za to że źle zliczam bilety, bo nie patrze na aplikacje od bileterii, tylko szkoda ze tego już nikt nie powiedział. Wszyscy u mnie w umowie mają 3/4 etatu, robią na 1 etat, różnice wypłaca sie im pod ladą. Ogólnie nie polecam.

Maciej
@Mateusz 06.11.2017 01:43

Niestety taka prawda. Dla mnie zwykły wyzysk i tyle. Również nie polecam :(

Mentorka

Jak przejrzałam listę ofert pracy w firmie Empik to sadzę, że nie jest tak źle. To wiele placówek w kraju więc w sumie tak wiele nie jest. A jak się teraz pracuje? Czy zaszły jakieś zmiany mające wpływ na poprawę atmosfery w firmie? Piszcie coś więcej.

pracownik1234
@Mentorka 10.09.2017 23:20

Dramat nie praca. Nie polecam.

fgh

Szkoda czasu i zdrowia na pracę w Empiku. Zachrzan za grosze, do tego stres. Żałosne są te umbrelle, wciskanie ludziom na siłę jakiegoś g..na, żeby wyrobić jakiś target. Jeszcze bardziej żałosne jest kupowanie umbrelli samemu. Taka praca niszczy człowieka, robiąc go gorszym. Lepiej robić fajniejsze rzeczy w najpiękniejszych latach życia.

lukaluka
@fgh 06.12.2017 23:12

Totalnie popieram. Omijajcie to miejsce szerokim łukiem. Kasa kiepska, na dodatek robią wszystko by nie wypłacić pracownikowi premii (sam się z tym zetknąłem niestety)

Mark

The money return regulation I don't understand. We are paying by cash and when we return some goods they don't gave us cash but by loyalty card. Nobody inform before we buy something. There stock by there computer is not actual

Marcelina

Interesuje mnie praca w firmie i miałam nadzieję, że na forum dowiem się coś więcej. Bardzo podzielone zdania macie, trudno ocenić jak jest faktycznie. Pewnie dużo zależy od ludzi!

Paweł

Dzień dobry Chciałbym podzielić się moja NEGATYWNA opinia na temat jakości obsługi klienta w salonie EMPiK w Skoroszach. W dniu. 24.11 udałem się do ww salonu w celu kupienia biletów na koncert w klubie Progresja dn 7.12. Byłem w salonie ok godziny 20. Zwróciłem się do sprzedawcy z pytaniem czy takie bilety są dostępne.  Pan odpowiedział że TAK są  i jest ich sporo ALE NIE SPRZEDA mi żadnego ponieważ ZAMKNĄŁ już system. !!!!!!!!!!!!! Zapraszał następnego dnia. A jak łatwo się domyślić następnego dnia biletów już NIE BYŁO!!! Teraz ..jak to możliwe że sklep jest czynny do 21 a na godzinę przed zamknięciem nie można kupić biletów???chociaż są dostępne. Dlaczego?? Złożyłem stosowne zażalenie- mailem do obslugi klienta. Rozpatrzono sprawę i...oto zadoscuczynienie dla mnie: 1. Pracownicy przeszli szkolenie... 2. Karta podarunkowa na zawrotną kwotę  25 zł, po którą muszę sam pojechać 3. !!!!!!!????????? Efekt całej sprawy jest taki że Córka dla której miał to być prezent na koncert nie pójdzie ponieważ Panu NIE CHCIAŁO SIĘ JUŻ SPRZEDAWAĆ. Koncert to nie książka lub płyta, która można kupić potem. To jest jednorazowe wydarzenie tu i teraz i przez czyjąś głupotę i lenistwo Córka została pozbawiona możliwości uczestnictwa w tym wydarzeniu. Nie mówiąc już o tym że ponioslem straty paliwa ( 20 km w jedną stronę do salonu-4x) oraz czasu na jeżdżenie na próżno. A oni proponują mi 25 zł!!!!!!!! A BILETÓW JAK NIE MA TAK NIE MA. Dlatego odradzam wszystkim wizyty w Empiku w Skoroszach i wystawiam NEGATYWNĄ OPINIĘ o tym salonie.

Antoni

Witam, czy jest tu jakis franczyzobiorca SO! Coffee? Chciałbym uzyskać jakieś informacje na temat współpracy.

Julita

Jak wygląda możliwość rozwoju zawodowego w Empik? Czy pracodawca zapewnia szkolenia, które pozwalają pracownikom na podnoszenie swoich kwalifikacji zawodowych? Wiele osób w swojej pracy liczy na możliwość ciągłego zdobywania nowych doświadczeń.

Baśka

Czy może mi ktoś powiedzieć jaka jest przyczyna tak długiej listy ofert pracy? Czy jakiś nowy sklep otwierają? Czy może jakiś inny projekt jest na tapecie? Mam zamiar aplikować do firmy i tak dopytuję.

Ulla90

Praca dość męcząca. Bardzo częste popołudnia plus weekendy. Trzeba się uodpornić na sfrustrowanych klientów, którzy rzucają kase na blat, żeby nie wciskać im umbrelli, wysłuchiwanie jak to Empik się zepsuł... Do tego duży nacisk na zakładanie kart Mój Empik za które kasjer nic nie ma. Z plusów zdecydowanie bardzo pomocni ludzie i miła atmosfera w pracy, możliwość częściowego dopasowania grafiku. Nie urywają głowy za pojedyncze spóźnienia, po prostu się je odpracowuje. Na kasie stoją nie tylko zwykli doradcy, ale też kierownicy, więc nie można im zarzucić, że się odbijają. Do tego oprócz sfrustrowanych ludzi, można poznać tych miłych i ciekawych :)

Ulla90

Praca dość męcząca. Bardzo częste popołudnia plus weekendy. Trzeba się uodpornić na sfrustrowanych klientów, którzy rzucają kase na blat, żeby nie wciskać im umbrelli, wysłuchiwanie jak to Empik się zepsuł... Do tego duży nacisk na zakładanie kart Mój Empik za które kasjer nic nie ma. Z plusów zdecydowanie bardzo pomocni ludzie i miła atmosfera w pracy, możliwość częściowego dopasowania grafiku. Nie urywają głowy za pojedyncze spóźnienia, po prostu się je odpracowuje. Na kasie stoją nie tylko zwykli doradcy, ale też kierownicy, więc nie można im zarzucić, że się odbijają. Do tego oprócz sfrustrowanych ludzi, można poznać tych miłych i ciekawych :)

Daria

Dla osób mało pracowitych wszystkie firmy będą złe ponieważ wymagają solidnej pracy. Ja lubię to miejsce.

Wiola

wiele osób juz tu wszystko opisało , gdybym tego nie doświadczyła to trudno by było w to uwierzyć . Pozdrawiam wszystkich którzy aplikują do Empiku , szkoda czasu i nerwów

rabo

proponuje na strój firmowy - pasiak . Jak to w obozie.

Mumia

Czy mógłby ktoś zorientować mnie w temacie pracy dla specjalisty ds. wsparcia klientów z jęz. czeskim i/lub słowackim? Na czym miałaby polegać praca? Czy to pociąga za sobą wyjazdy ? Czy pensja byłaby godziwe na tym etacie?

Ja

Do Mani Myślę ze lustro ma dobre to cała prawda o empiku przepraszam nie cala mozna by dużo wiecej jeszcze napisac

Luidzi

Empik to fajna, rozwijająca się firma. Osoby z wysokimi aspiracjami nie powinny jednak tu aplikować gdyż to zdecydowanie nie dla nich praca. Wszyscy będą zadowoleni i nikt nie będzie miał pretensji do nikogo.

Stefan

Hej jutro idę do juniora na rozmowę! Może jakieś rady?

Mania

@empik Teraz to już poleciałaś po całości. A czy coś podobało Ci się w Firmie? Czy też wszystko było złe? Może czasami trzeba spojrzeć na siebie w lustro!

Melania

Widzę, że Empik na sporą listę ofert pracy. Czyżby nowy punkt sie otwierał? Może ktoś napisać kilka zdań na temat atmosfery w firmie? Jakie wymagania stawiają na początek? Mam chęć na pracę ale lubię wiedzieć troszkę.

empik
@Melania 05.05.2017 21:29

Atmosfera masakra- wyzysk, chamstwo, zmęczenie psychiczne i fizyczne i przedewszystkim marna kasa.. Na poczatek idziesz na szkolenie na ktorym ucza cie jak wciskac umbrelle zamiast pokazać obsługe ich systemu do znajdowania produktów w bazie lub przynajmniej 5-minutową obsługe kasy. Na następny dzień idziesz do pracy zielona, wymagania stawiają jakbyś pracowała tam juz kilka miesięcy, musisz sama wszystko wyłapać - nie mówiąc o klientach którzy mają cie za znawce wszystkiego co się znajduje w empiku. Oczywiście możesz trafić na fajnych ludzi i praca nie będzie dla Ciebie karą, ale jednak wszystko ustalone jest 'od góry' i czy chcesz czy nie to nie raz trzeba wystać te 8 godzin, słuchać marudzenia klientów, wciskać babciom, które przyszły tylko po gazete jakieś pierdoły z umbrelli, mówić wszystkie regułki bo jak trafisz na TAJEMNICZEGO KLIENTA i coś będzie nie tak to cały salon nie dostanie premii. Generalnie dużo obowiązków, mała kasa, o rozwoju w tej firmie możesz zapomnieć, no i ciągły stres.. Ja zrezygnowałam po miesiącu, podziwiam tych którzy tam pracują, chyba że może mają fajnych ludzi w salonie, to może jeszcze jakoś to da się znieść.

Zostaw opinię o Empik - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Empik