Empik
2 143 6 1

Opinie o Empik

Empikowymaniak

Ja jestem zadowolony z pracy. Kasa moze nie jest najwyzsza, ale sa inne rzeczy. Lepiej sie pracuje w Empiku, a nie w Biedronce. Duzo ksiazek czytam, wiec praca jest w moich zainteresowaniach. Szefowa jest spoko. Mloda osoba, ale bardzo kontaktowa i pomocna, dzieki temu jest luzna atmosfera. Szefowa tez siada na kasach, pomaga z towarem. Polecam znajomym prace w tym salonie, za co dodatkowo mozna dostac premie na swieta. Lubię atmosferę w Empik za: Ludzie sa super

Ten
@Empikowymaniak 02.11.2018 15:25

Siada za kasą? Dziwne bo w Empiku stoi się za kasą. Nie ma zresztą na czym usiąść, nie wolno też nawet przysiąść na chwilę na pufach dla klientów. Masz stać i biegać nawet pracując cały dzień.

Zainteresowan@
@Ten 15.11.2018 10:40

A ja w Empiku miałam kanapę za kasą ;)

Kartka
@Ten 15.11.2018 10:40

U mnie w salonie, jeśli pracownik chce to spokojnie może za kasą siedzieć, są krzesełka. Oczywiście wszyscy korzystają z nich w granicach rozsądku i nie siedzą przez całą zmianę.

Julita
@Kartka 30.11.2018 07:00

To dobra informacja na forum - nie każdy może mieć możliwość stania przez całą zmianę, jeśli ma, na przykład jakieś problemy z kręgosłupem. Piszesz, że pracujesz w Empiku - jak ogólnie oceniasz tego pracodawcę? Czy warunki przez niego oferowane są dla Ciebie satysfakcjonujące?

Ola
@Kartka 30.11.2018 07:00

U nas w Empiku jest zakaz siadania i w innych sklepach w mieście tak samo.

Julita
@Ola 06.12.2018 10:42

Widocznie to zależy od kierownika danego salonu i jest ustalane "indywidualnie" w danym miejscu. Ciekawa jestem, jakie jeszcze różnice występują pomiędzy pracą w Empiku w różnych miejscach? Tutaj powinniśmy wypowiadać się głównie o pracy w warszawskich Empikach. Jak wygląda sytuacja teraz, przed Świętami? Czy jest na przykład większa ilość osób na zmianie?

Zainteresowana
@Julita 13.12.2018 17:35

Z Warszawy nie jestem. Ale u nas np mamy dwie osoby dodatkowo zatrudnione na święta..

Bbb

Ludziki jak wam tak źle za kasa to przyjdźcie na infolinie .. to jest szkoła przetrwania .. A nie kolejka przy kasie w liczbie klientów 5 ;)

Zainteresowana
@Bbb 06.12.2018 23:38

5 klientów to nie kolejka ;) to tylko sztuczny tłumek ;)

Anonimowa

Fajni ludzie, świetna atmosfera i praca za śmieszne pieniądze. Studenci, którzy nie mają doświadczenia zarabiają więcej od wieloletnich pracowników. Ciągła presja na wyniki Umbrelli i mój Empik. Nierówne traktowanie pracowników. Największym plusem jest zespół i atmosfera w zespole. Klienci są różni, jak wszędzie. Moje sugestie dla Empik: Zwiększenie premii i płacy podstawowej. Lubię atmosferę w Empik za: Atmosfera panującą w zespole

Solaris

Hej. Około 1250zł plus możliwe do wyrobienia trzy premie, jedna wychodzi 95zł na 3/4 etatu, czyli przy wszystkich premiach to 285zł, więc łącznie wynagrodzenie wynosi około 1535zł z premiami.

Julita
@Solaris 14.10.2018 11:41

@Solaris, rozumiem, że to Twoja odpowiedź na pytanie zadane przez użytkownika @Bea. Jesteś dość dobrze zorientowany zakładam więc, że pracujesz lub pracowałeś w Empiku. Czy związany byłeś z pracą w którymś z warszawskich salonów czy w centrali firmy?

SolariS
@Julita 17.10.2018 23:21

Tak to była odpowiedź na pytanie użytkowniczki, nie wiem dlaczego wyskoczyła gdzie indziej ;D

Julita
@SolariS 23.10.2018 13:52

@SolariS, czasem tak bywa, ale nie ma problemu ze zrozumieniem, o czym piszesz. Co możesz powiedzieć jeszcze o pracy w Empiku? Czy pracownikom przysługują na przykład jakieś zniżki na produkty, które Empik ma w swoim asortymencie? Jestem ciekawa, jak to wygląda.

SolariS
@Julita 24.10.2018 20:56

Mamy kartę pracowniczą, która daje 25% rabatu na produkty w sklepach, 15% na multimedia. Ja jestem zadowolony z pracy, chociaż czasem jest ciężko, ale mam ludzi, którzy mnie trzymają w tej pracy, bo jesteśmy tak naprawdę jednym zespołem. Więc ja się cieszę, że mam taki zespół, bo dzięki niemu nie stresuję się, że muszę iść do pracy, tylko czas leci naprawdę szybko.

Zainteresowan@
@Solaris 14.10.2018 11:41

Ale tu jest mowa o 3/4 etatu. Na pełnym etacie jest oczywiście więcej.

wyznawca

Jednym słowem dno. Poniżanie pracownika, kretyńska umbrella, tajemniczy klient gorszy jak mała dziewczynka z okresem, 15 minut przerwy o ile ją dostaniesz od kierownika który faworyzuje innych, 9 a nawet 10 godzin pracy bez przerwy, wciskanie klientom wszystkiego co popadnie byle by norma się zgadzała. Zaglądanie w każdy zakamarek torebki, kieszeni, czy niczego nie ukradłeś przypadkiem, wszechobecny mobbing, krzyki że za wolno pracujesz... DRAMAT! Człowiek w tej pracy jest wykończony nie tylko fizycznie ale jeszcze bardziej psychicznie. Kierownicy i szefowie mają wszystko w (usunięte przez administratora) upychają murzynami a sami siedzą na zapleczu i piją kawkę. Dostajesz zjeby notorycznie. Dno dno dno ! Moje sugestie dla Empik: Zwolnić połowę kierowników Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zamknąć całą sieć sklepów. Amen

Wasaka12
@wyznawca 21.11.2018 16:36

Płakać mi się chce. Czy to jeden Empik czy wszędzie jest tak samo ? Pracuje kilka dni a mam ochotę iść i wyć w poduszkę. Mam ochotę tam nie wracać

Zainteresowan@
@Wasaka12 24.11.2018 09:12

Wszytko zależy od ludzi z którymi się pracuje. Nie od samego słowa Empik. Ja np. nie narzekam. Wręcz przeciwnie cieszę się z tej pracy. Pracuje już w Empiku dwa lata, nie zarabiam najniższej krajowej. I szefowa i kierownicy stają na kasie jeżeli jest wolna. Przerwa jest bo to mówi Prawo Pracy. - często nawet dłuższa.

Zainteresowan@
@wyznawca 21.11.2018 16:36

A wiesz że tajemniczy klient to nie pracownik Empiku tylko specjalnej firmy? Empik ich nie wybiera. Ankiety za nich też nie wypełnia. TK ma scenariusz i musi się do niego zastosować. Jak nie można reklamować. Poza tym umbrella? Promocja przykładowa jest w wielu sklepach, nie tylko w Empiku. Sprawdzanie rzeczy przed wyjściem? Też nie tylko w Empiku. Zresztą o tym się mówi przed przystąpieniem do pracy. Nie musisz się zgadzac - czyt. Nie musisz tam pracować.

Daniel

Jesteście pewni, że nic pozytywnego o firmie nie można napisać?

Były empikowiec
@Daniel 16.03.2018 18:06

Co niby? Że młodszych stażem traktuje się tam jak tanią siłę roboczą, która ma dziennie nabijac 200 paragonów i w dodatku wyrabiać kretynska norme 7%? Że ci starsi stażem siedzą na zapleczu z kierownikami i piją sobie kawki i plotkują? Że masz miliard obowiązków dostawy, zwroty, kasa, porządki, stoły i musisz wszystko w 8 godzin ogarnąć mając jedną 15minutowa przerwę? Że do domu wracasz wykończony psychicznie i fizycznie, że masz ochotę się rozplakac i boisz się każdego kolejnego dnia pracy? Wake up, Neo. Witamy w empikowym świecie pracowników którzy nie mają wypranych mózgów. Cieszę się, że niedawno rzuciłem tę pracę w diably i po prostu sobie wyszedłem mając w 4literach okazywanie się przed kamerami jak jakis podejrzany o kradzież.

ZadowolonyPracownikEmpiku
@Daniel 16.03.2018 18:06

Daniel . Jak kto patrzy. Moja praca e Empiku miała różne tory. Najpierw było świetnie, potem zmiana salony - zepsuło się, zwolniłam się. Teraz pracuje w kolejnym. Jest świetnie. Obowiązków dużo co prawda, ale jak ktoś jest ogarnięty to nie ma z tym problemów. Szefowa bierze pod uwagę wolne potrzebne dla kazdego, sama robi porządek na sklepie, jak jest problem nie krzyczy, nie krytykuje, tylko rozwiązuje. Kasy najgorszej nie ma, premie są już nawet przy zrobieniu 95% planu. Cele? Oczywiście, że są. Umbrella, karta Mój Empik, Tajemniczy Klient, plan - jak wszedzie, gdzie pracowałam (promocja przykładowa, karta lojalnościowa, TK już też prawie wszędzie, plan). Żadna nowość. Atmosfera w pracy? A to już zależy od pracowników, bo jeżeli pracują tacy, co tu komentują, to nic dziwnego, że ją psują. Lepiej mieć dobre nastawienie i być swiadomym, że przychodzisz do pracy pracować a nie tylko czytać książki (bo przecież są w sklepie). W Biedronce pracownicy też nie degustują towaru. W skrócie? Obecnie jestem zadowolona. Wszystko zależy do jakiej ekipy i pod jakiego szefa trafisz. Bo na przykład moja szefowa potrawie stać przy kasie, sprzątać i obsługiwać na sklepie. Czasami nawet książki czy inny towar na półki rozniesie czy pomoże z planogramem.

ZadowolonyPracownikEmpiku
@ZadowolonyPracownikEmpiku 17.04.2018 09:47

Jeszcze umowa. Wszyscy mają umowę o pracę. Jak ktoś nie chciał - musiał się pożegnać z nami.

Julka
@Były empikowiec 24.03.2018 02:30

"miliard obowiązków dostawy, zwroty, kasa, porządki, stoły i musisz wszystko w 8 godzin ogarnąć mając jedną 15minutowa przerwę" witam Cię w rzeczywistości i świecie dorosłych :)

Zainteresowan@
@Były empikowiec 24.03.2018 02:30

Jesteś świadom tego, że nie tylko w Empiku trzeba się okazywać przed wyjściem? Wiele sklepów tym bardziej sieciówek, korporacji ma taki obowiązek. Gdzieniegdzie jest mniej pilnowany gdzieniegdzie bardziej. Ale nie tylko Empik z tego słynie.

Julita
@Zainteresowan@ 06.11.2018 08:08

Wypowiadasz się w wątku dotyczącym pracy w Empiku - czy jesteś zainteresowana podjęciem zatrudnienia w tym miejscu, czy po prostu piszesz z jakiejś innej pozycji? Daj znać, jak wygląda Twoja sytuacja! Jeśli będziesz aplikować i zostaniesz zaproszona na rozmowę rekrutacyjną, nie zapomnij podzielić się z nami później informacjami o tym, jak przebiegała.

Ten
@Daniel 16.03.2018 18:06

Dużo zależy od zespołu z którym się pracuje. Od tego jak dokładnie i poważnie wypełniają zarządzenia centrali które często utrudniają pracę i wprowadzają chaos. Największym minusem jest ogrom zadań do wykonania przy zbyt małej ilości pracowników. I do tego żenująco niskie zarobki, brak możliwości awansu w salonach partnerskich, duża presja na wyniki, symboliczne premie. Poza tym praca jak w korporacji, wszystko ustala centrala z którą nie ma się bezpośredniego kontaktu. Nikogo nie obchodzi co myślą pracownicy, mamy być zadowoleni i wykonywać polecenia i pracować zgodnie z procedurami nawet jeśli są absurdalne. Nie ceni się pracowników z doświadczeniem płacąc im tyle co nowym. Plusem jest kontakt z kulturą i klientami i często fajnymi współpracownikami. No i często umowa o pracę o którą wcale nie tak łatwo u nas w Polsce B.

Julita
@Ten 15.11.2018 10:56

O jakich zarządzeniach centrali utrudniających pracę dokładnie mówisz? Jeśli oczywiście chcesz i możesz powiedzieć na forum. Czy każda osoba zatrudniona w Empiku może liczyć bez problemu na umowę o pracę? To, jakby nie patrzeć, ważna i cenna informacja.

Ten
@Julita 15.11.2018 19:14

Nie każda. Zależy od salonu. Są takie, E większość jest na umowę zlecenie. Dotyczy to salonów partnerskich czyli większości. Nie jesteśmy pracownikami Empiku tylko naszego partnera handlowego więc sytuacja pracowników jest różna i zależy od partnera handlowego w dużej mierze

Xennia

Pracuję od 2 lat polecam, klienci sympatyczni, praca przyjemna jeszcze zarobi jak by były... Lubię atmosferę w Empik za: Klienci

Wasaka12

Wszytko super oprócz tego że szef selekcji robi wszystko bym niczego się nie nauczyła i mnie odpycha od tej wiedzy. Prosząc o pomoc machnie czymś ze mam sobie sama przeczytać mimo że widzi że mam przed sobą kolejkę 10 osób a sam siedzi i serwery przegląda. Pracuje kolega dni a odczuwam w moją stronę mobining i to tylko do mnie te ..... Ma problem stoimy w trójkę nowych ich zawoła a mnie nie im pokazuje jak co robić mnie w takich chwilach wygania gdziekolwiek indziej bym nie miała szansy zobaczyć. Do tego koleżanka zeszła na przerwę a szef selekcji sobie postanowił iść na zapecze zostawiając mnie przy tym (NA POK) całkiem samą w godzinach największego ruchu. Nie polecam i boje się tam iść...

Julita
@Wasaka12 24.11.2018 09:09

Może taka sytuacja jest jakaś przejściowa i zależy faktycznie od konkretnego człowieka i oddziału? Oczywiście nie próbuję jej uzasadniać w żaden sposób. Jeśli doświadczyłaś mobbingu w firmie to zapraszam do kliknięcia w baner "Zero tolerancji" obecny na naszym forum. Tam znajdziesz więcej informacji o swoich możliwościach.

Tryped

(usunięte przez administratora) Tylko za to że złożyłem papiery na studia zaoczne - nie została mi przedłużona umowa.

Laloba

Serdecznie nie polecam współpracy z Empikiem. Bo tylko wy będziecie się starać, no stóp (usunięte przez administratora) a i tak będziecie najgorsi. Kierownicy mocno pomiataja swoimi pracownikami, ja osobiście przeżyłam podczas współpracy z tą firmą, mobbing. Dodatkowo zostałam wywalona z pracy pierwszego dnia zwolnienia lekarskiego0( moje pierwsze odkąd tam pracowałam) z uzasadnieniem, że jestem "beznadziejna". Gdzie koleżanka z tym samym stanowiskiem. Nic nie wynosiła do prscy, nic nie robiła, a jak już coś miała zrobić to w żółwim tempie. Pracuje tam tak jak jej się chce przyjść... Więc sprawiedliwość itp. Suwerenność, sumienność i uczciwość w pracy w empiku na nic wam się zda. Ja nie spodobałam się mojej kierownicze z wyglądu. Pięć miesięcy kombinowala jak mnie wywalic z uzasadnieniem. A że żadnego brak to w grę zaczął wchodzić mobbing itp. Kiedy zauważyła, że i to nie działa na mnie ( bardzo potrzebowałam kasy więc miałam w (usunięte przez administratora) jej wypowiedzenia na temat, że jej zdaniem. Mogę sobie zrobić operacje plastyczna bo jej mój głos nie pasuje do twarzy, ps. Nie jestem szpetną osoba, uważam się za przeciętnie ładna czy coś.) postanowiła mnie wywalić na barku podstaw, w dniu mojego pierwszego zwolnienia lekarskiego. Usłyszałam same przykre rzeczy i zostałam jeszcze obwiniona o to że należało mi się taki koniec. Bo nic nie robię.... Ale TK pięć razy z rzędu kto im Wyrobił? Umbrela powyżej oczekiwań pracownika... Już nie mówię o spełnianiu innych obowiązków pracowniczych w tamtym miejscu. Ogólnie niewiele już mogę zrobić po zwolnieniu mnie, ale nie dajcie się mobingowac, obrażać ponizac. Nie mówię że każdy oddział empiku jest taki, mi akurat trafił się z okropny mi ludźmi w ponurej wręcz martwej atmosferze. Pozdrawiam i nie polecam... Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: (usunięte przez administratora) pewnych ludzi ze stanowisk kierowniczych.

Julita
@Laloba 31.10.2018 20:48

@Laloba, jeśli faktycznie doświadczyłaś mobbingu w pracy (to słowo często jest nadużywane, dlatego zwracam na to uwagę), to możesz zgłosić ten fakt poprzez kliknięcie w baner "Zero tolerancji", widoczny na naszym forum. Odnosząc się do innych wymienionych przez Ciebie aspektów pracy w Empiku - jak to możliwe, że zostałaś "wyrzucona" z pracy będąc na zwolnieniu lekarskim? Rozumiem, że w takim razie nie pracowałaś na umowę o pracę, tak?

Laloba
@Julita 31.10.2018 22:47

Niestety. Właśnie w listopadzie miałam przejść na umowę o pracę. Ale nie opłaca się za mnie więcej płacić więc zostałam zwolniona. Moja kierowniczka gada innym pracownikom ( moja koleżanka tam teraz pracuje) że od długiego czasu miałam problemy zdrowotne ( zaczęło się w zeszły poniedziałek.. Więc spoko). Z resztą kierowniczka sama dowiedziała się 2 dni przed zwolnieniem że wybieram się do lekarza bo coś ewidentnie jest nie tak. Owszem mobbing to nadużywanie słowo, zdaje mi się jednak, że obrażanie mojej osoby, wyglądu nie jest raczej właściwie. Atmosfera była nieprzyjemna, niegrzeczna i nie miła jeśli chodziło o mnie. Z resztą, jestem przekonana że nie każdy Empik nie każdy kierownik jest taki. Po prostu mi się trafiło..

Julita

@Bea, rozumiem, że jesteś zainteresowana pracą w Empiku w Warszawie. Interesuje Cię praca w którymś z salonów czy też w centrali firmy? Jeśli zdecydujesz się aplikować, to koniecznie daj nam znać później na forum, jeśli zostaniesz zaproszona na rozmowę rekrutacyjną!

Bea

Hej, ile zarabiacie na 3/4 etatu?

Julita

@Rufi, chyba błędnie zakładasz, że jestem pracownikiem Empiku. Otóż nie jestem - jestem moderatorem forum GoWork.pl, a zadawanie szczegółowych pytań to poniekąd moja rola tutaj. Dlaczego uważasz, że osoby z centrali nie powinny wypowiadać się na forum? Każda osoba pracująca w firmie ma do tego pełne prawo. Warto poznać różne punkty widzenia.

Julita

@Julka, rozumiem, że piszesz z perspektywy pracownika Empiku, tak? Co możesz powiedzieć o pracy w tym miejscu? Gdybyś chciała napisać kilka słów - byłoby super. Czy ktoś z Was chciałby jeszcze dodać coś na temat pracy w warszawskim Empiku?

Rufi
@Julita 28.09.2018 14:56

Centrala jest proszona o opuszczenie tego tematu. Oddajcie yammera

Markus Aurelius

Współczuję tych wymagań "przykasowych" - ogólnie najbardziej mnie wnerwia jako klienta, gdy podchodząc do kasy już wiem, że zaraz padnie to pytanie... czy życzy pan sobie , i już widzę ten rozpaczliwy wzrok sprzedawcy, który wie, że ja wiem, i że jestem wkurzony na maxa tą próba naciągnięcia mnie na jakiś bubel albo czekoladę 4x drożej niż w markecie poniżej, ale który koniecznie musi to sprzedać, żeby się wykazać. Zupełnie nie rozumiem tych durnych strategii marketingowych z namawianiem klientów przy kasach - toż klient ma swój rozum i wie, po co przyszedł, a jak już stoi przy kasie, to znaczy, że wybrał już to po co przyszedł i więcej nie chce, a jak jeszcze widzi co tam przy kasie leży, to sam zdecyduje czy potrzebne mu to czy nie, ale nie chce być nagabywany przez jakichś naciągaczy. Jakby mnie tak w spożywczaku nagabywano co dzień przy kasie do kupienia gumy do żucia czy innych cukierków, które tam zwykle leżą, to bym tam przestał przychodzić. Oby ci "spece" od marketingu wymyślili coś, co faktycznie pasuje klientom, np. akcje ze standami wewnątrz sklepu, jak w marketach wielkopowierzchniowych - dostajesz kawałek czegoś gratis po to, abyś kupił coś ekstra, chcesz to podchodzisz i kropka.

mati
@Markus Aurelius 16.01.2016 13:10

Taki wymóg ma praktycznie każda sieciówka. Jedną osobę ona denerwuje, a druga osoba chce, żeby jej coś zaproponować. Z doświadczenia wiem, że jest wiele klientów, którzy nie zwracają uwagi na banery, nawet jak rażą po oczach. A sprzedawca przy kasie mówiąc o promocji i proponując, np. drugą rzecz, która jest tańsza, uświadamia klientowi o tej korzystnej promocji. Dla każdego w tym wypadku się to opłaca.

DziekiPostoje
@mati 18.01.2016 15:06

Takich klientów jest ułamek procenta. Uwierz mi. Zyski na pewno nie są na tyle oszałamiające, żeby nie móc zrezygnować z tych, godnych telemarketera, praktyk.

Julka
@DziekiPostoje 16.05.2018 23:52

@DziekiPostoje Skoro sklepy nadal utrzymują taką strategię, to chyba jednak zyski są :) wątpię, żeby celowo odstraszali klientów

Julita

@byly pracownik, dziękuję za Twoją opinię dotyczącą pracy w tej firmie. Ciekawe jest to, że pochodzi ona od pracownika centrali. Chciałabym jednak zaznaczyć, że na forum nie pozwalamy na używanie imion czy nazwisk osób trzecich - znajdujemy się na forum publicznym, a takie dane podlegają ochronie. Czy ktoś z Was także pracuje w Empiku w Warszawie? Jak oceniacie tego pracodawcę?

byly pracownik

Praca w centrali.. jak to w małej korporacji. Zarobki srednie, ale generalnie odczucia - OK. Biuro w centrum w super lokalizacji. Zdarzają się osoby, z którymi praca zamienia się w koszmar, jak np. zajmujaca sie podobno contentem i mediami spolecznosciowymi Katarzyna Stokłosa. Dzięki takim pracownikom rotacja w firmie jest ogromna. Nie zazdroszczę nikomu kto będzie musiał z nią współpracować.

Praca magisterska

Cześć, proszę o wypełnienie ankiety dot. Pracy w empili

Praca magisterska
@Praca magisterska 14.08.2018 18:19

*w empiku. Potrzebna mi do pracy magisterskiej. Będę bardzo wdzięczna.

Praca magisterska
@Praca magisterska 14.08.2018 18:20

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScoC3Fx2fxe930xPjw2SexeWHu0rriln2uyYwOG4k_Lzavylw/viewform?c=0&w=1

Julita

@Empikowa, rozumiem, dziękuję za odpowiedź. Mogłabyś powiedzieć jeszcze, czy pracownikom Empiku przysługują jakieś dodatkowe benefity socjalne typu dofinansowanie do karty sportowej lub prywatna opieka medyczna? @Tadziewczyna, dziękuję za Twoją opinię - przypominam jednak, że wątek dotyczy pracy w Empiku w Warszawie. Co do Twojej wypowiedzi - jak widać wiele zależy na ludzi, na jakich się trafi w pracy. Planujesz jeszcze pracować w Empiku? Życze wszystkiego dobrego!

Tadziewczyna

Pracuję w empiku już niecały rok. W mieście którego nie będę tu wymieniać . Zawsze myślałam, że to porządna firma i praca tam to czysta przyjemność. Pracuję tu ponieważ w moim mieście nie ma pracy gdzie chętnie zatrudnią studenta , gdzie muszę mieć wszystkie weekendy wolne. A tutaj z grafikiem nie ma problemu i zawsze się dogadam z kierowniczką. Ale jeśli chodzi o pracowników którzy pracują tu dłużej i są wyżej istny koszmar. Na sklepie oprócz mnie jest 4 kierowników sali sprzedaży oraz jedna osoba zatrudniona na czas wakacji. Może akurat nie we wszystkich empikach tak jest ale w moim wszyscy zatrudniani są po znajomości . Kuzynka kogoś z rodziny. Siostra szwagra. Idzie oszaleć. A traktowanie przez kierowników sprzedaży :/ nie raz zostaje wysłana na sklep i na kasę a reszta kierowników siedzi sobie na zapleczu i popija kawkę , a ja odwalam całą robotę. Są takie dni, że nie mam czasu odejść od kasy a oni nawet nie pofatygują się mi pomóc nawet jak jest duża kolejka i muszę za każdym razem ich na siłę wołać. Nie raz zostałam pozostawiona sama w sklepie bo ktoś poszedł na zakupy i nie było go 30 min a ja wydzwaniam po niego bo trzeba mi coś usunąć z kasy bo klient się rozmyślił. Tak na kasie jeśli chodzi o usuwanie , zmianę ceny lub choćby inne operacje trzeba wołać kierownika sali. Ciagły stres związany z umbrella i kartą mój empik żeby mieć wysokie wyniki. Są dni kiedy na prawdę proponuje się klientom umbrelle lub kartę na siłę nie da się namówić. Bo po prosu nie biorą i jak to potem wytłumaczyć kierownikowi jak idzie do Ciebie z pyskiem. Miałam rok przerwy w nauce i starałam się o pełny etat, którego nie dostałam oczywiście. Ale kierowniczka etaty ma żeby zatrudniać 2, 3 osoby nowe do pracy. Skoro ja chcę pracować więcej zwłaszcza , że znam asortyment i obsługę wszystkich programów.

Empikowa
@Tadziewczyna 09.08.2018 10:19

Zdajesz sobie sprawę z tego że w co drugim sklepie jest nacisk na tzw. promocje przykasową? W prawie każdym również na zakładanie karty lojalnościowej bądź nabijanie punktów. W innych miejscach zaś są premie za wykorzystane z karty punkty?

SolariS
@Empikowa 09.08.2018 18:33

Jakie punkty? Karta ME nie służy do nabijania punktów, bo to nie Payback. Na karcie zapisują się transakcje, a na ich podstawie (w teorii) mają przychodzić zniżki na maila do aktywacji. W każdym salonie jest umbrela oraz zakładanie kart, ponieważ każdy salon ma określone cele dzienne, miesięczne oraz jeden cel roczny, który jest z góry narzucony.

Empikowa
@SolariS 10.08.2018 15:50

Stacje benzynowe, księgarnie większego pokroju, większe sklepy spożywcze, markety i wiele innych na które nie mam czasu. Wszyscy mają swoje karty i pracownicy niestety ale muszą je skanować. NIE TYLKO EMPIK. Niektórzy mają na celu wykorzystywanie punktów z karty. Ciesz się że Empik nie zmusza do tego abys premie mógł dostać za jakąś tam ilość wykorzystanych rabatów. Umbrella? Nie ma problemu. Sprzedaj hotdoga na stacji gdy obok masz mc donalds. Wiele sklepów i NIE TYLKO EMPIK, płacą pracownikom za sprzedaż przykasową jak kolejek ja nazywają. Zrozumiałeś przekaz?

Empikowa
@SolariS 10.08.2018 15:50

A tak swoją drogą to zniżki przychodzą na konto internetowe powiązane z kartą ;)

SolariS
@Empikowa 10.08.2018 18:46

Teraz jest to jasne ;)

Empikowa
@SolariS 11.08.2018 19:47

Taka jest kolej rzeczy. Każdy ma swoje wymogi, a my pracownicy musimy się do nich dostosować ;) nie ma co narzekać bo i tak to nic nie da.

Julita

@SolariS, rozumiem, dziękuję za Twoją odpowiedź. Możesz jeszcze powiedzieć, na podstawie jakiej umowy pracuje się w Empik? Czy nie ma problemu z uzyskaniem umowy o pracę? Czy ktoś z Was także pracuje w Empik? Jak oceniacie tego pracodawcę i oferowane przez niego warunki?

Empikowa
@Julita 08.07.2018 14:56

Ja dostałam umowę po 1,5miesiaca pracy. Najpierw umowę na okres próbny na 3miesiace, potem na rok. Za chwilę podpisuje umowę na czas nieokreślony. Osobiście cenię sobie te pracę, ale wszystko zależy od pracodawcy i ekipy.

Julita

@Tajemnicza, myślę, że zawsze warto spróbować swoich sił! Na jakim stanowisku chciałabyś pracować w Empiku? Wysyłałaś już swoje CV do pracy w tej firmie? Może ktoś z Was podjął niedawno pracę w Empiku w Warszawie? Czy warunki oferowane przez tego pracodawcę są dla Was satysfakcjonujące? Chętnie dowiem się też, czy w firmie jest jakiś socjal dla pracowników.

Tajemnicza

Cześć, chciałabym się wybrać do salonu empik, nie ukrywam że będzie to moja pierwsza praca? Czy mam na co liczyć że mnie przyjmą? Czy bardzo ciężko jest się przystosować gdzie nagle trzeba pracować po 8h? Czy byłby ktoś tak dobry i napisał jakich można się spodziewać pytań na rozmowie? Oraz jaką jest pensja? Z góry dziękuję i pozdrawiam!

Julita

@Joanna, forum GoWork.pl nie jest odpowiednim miejscem na tego typu komentarze. Skontaktuj się proszę bezpośrednio z firmą Empik. Czy znajdą się na forum osoby, które pracują aktualnie lub pracowały w przeszłości w Empik w Warszawie? Zachęcam Was do dodawania swoich opinii na temat tego pracodawcy!

Joanna

Bardzo prosze firme empik o zw rot kosztow za niedostarczona przesylkeo wartosci 550 zl , zgodnie z prawami konsumenta zadam odstapienia od umowy zakupu towaru ktorego mi nie doreczono, nie mozliwy jest jakikolwiek kontakt z firma epik w celu ustalenia problemu z przesylka , nawet reklamacji nie sposob wyegzekfowac od firmy w przypadku braku zwrotow kosztow za zamowienie firma epik zostanie odmeldowana za kradziez

Julita

@Nika, a aplikowałaś już na interesujące Cię stanowisko? Jeśli się zdecydujesz, to podziel się proszę z nami swoją opinią na temat przebiegu rozmowy rekrutacyjnej. Jakie widzicie plusy i minusy pracy w Empik w Warszawie? Czy przysługują Wam jakieś dodatkowe benefity socjalne?

Nika

Czy ktos z Panstwa pracowal na stanowisku konsultanta infolini przychodzacej -Warszawa i moglby podzielic sie swoja opinia?

Julita

@Solaris, długo już pracujesz w Empik? Czy możesz powiedzieć coś więcej na temat pracy w tym miejscu? @Kartka, po Twojej wypowiedzi wnoszę, że też jesteś pracownikiem Empik. Jak oceniasz warunki oferowane przez tego pracodawcę?

SolariS
@Julita 02.07.2018 16:24

No za miesiąc będzie dwa lata. Ogólnie mamy bardzo luźną atmosferę, chociaż czasem dochodzi do spięć, ale szybko się to rozmywa. Jest dużo roboty, nie ma w zasadzie chwili, żeby się okazało, że nic nie ma do roboty. Ogólnie wypłata mogłaby być większa z premiami tak naprawdę... Trzeba zakładać nowe karty (a to ostatnio nie jest już tak łatwe) oraz sprzedawać produkty przykasowe, a to zależy od dnia. Bo się da, ale dużo zależy od tego co jest oferowane, bo często zdarza się, że są fajne rzeczy.

Solaris

Mam pytanie - czy u Was w salonach też jest zarządzenie dotyczące stania na kasie po 6 godzin na zmianie? Dostaliśmy taką informację i od kilku dni tak musi być...

Kartka
@Solaris 26.06.2018 21:27

W moim nic takiego nie było. Każdy pracownik ma być po 6h na kasie? Czy tylko sprzedawcy? U mnie ostatni jedynie ilość transakcji mobilnych została zwiększona.

SolariS
@Kartka 29.06.2018 11:37

Doradcy klienta mają być po 6 godzin na kasie, bo szefowie sekcji prawie nie stoją i KSSi też (jedynie jako dochodzący).

Julita

Czy ktoś z obecnych na forum posiada aktualne informacje odnośnie nowych ofert pracy w Empik? Na jakie stanowiska poszukiwani są pracownicy? Jakie są oczekiwania od kandydatów do pracy? Jakie są oferowane warunki zatrudnienia? Myślę, że odpowiedzi na te pytania będą pomocne dla osób poszukujących pracy w Warszawie.

Zostaw opinię o Empik - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Empik