Empik

• Grupa Empik
  • Praca w biurze i nasze zespoły
  • Praca w salonach i nasze zespoły

Grupa Empik

Praca w biurze i nasze zespoły

Praca w salonach i nasze zespoły

Regulamin i polityka prywatności
Bielsko-Biała - EMPiK Sp. z o.o. Salon Sprzedaży
Gdańsk - Empik
Gdynia - Empik
Kraków - Empik Kraków
Legionowo - Empik
Legnica - Empik Sp. z o.o.
Rumia - Empik sp z o.o.

5. Opinie o Empik S.A.

Opinie o Empik Warszawa

ReviewUserIconKawka i papierosek

16.07.2020 05:47

Jakaś ido.ta z tej firmy wypuszcza co kilka miesięcy te same ogłoszenia o pracę. Na maile zupełnie nie odpowiadają, nie ważne czy wpiszesz 1 rok doświadzcenia czy 10 lat, czy jesteś po szkole średniej czy po studiach.(usunięte przez administratora) Firma widać kiepka, bo ciągle szuka i szuka i szuka, jakby kandydat to był wczorajszy dzień albo igła w stogu siana. Podejrzewam, że sortownicy chcą sobie poćwiczyć zabawę z dokumentami albo te stanowska są już z góry obsadzone. Nie polecam.
    ReviewUserIconAgata

15.07.2020 20:14

A jak praca w dziale marketingu? Warto rekrutować na lepsze stanowiska?
    ReviewUserIconMarkus

06.07.2020 16:33

Witajcie. Jak wyglada praca w IT w dziale Servicedesku? Jest szansa na relatywnie rozwój, prźejscie dalej, wdrażanie własnych pomysłów i Dobre zarobki?
    ReviewUserIconanonim

20.06.2020 12:12

ReviewUserIconkaCh

24.06.2020 19:59

Rozumiem rozgoryczenie, ale czy to w ogóle jest po polsku napisane?
    ReviewUserIconNICK

15.06.2020 19:03

Na tej stronie pojawiają się praktycznie same negatywne opinie o jakiejkolwiek pracy, którą szukałam. Oferty tzw "sieciówek" są bardzo do siebie podobne, atrakcyjne dla studentów, można fajnie zarobić no i niestety nogi bolą po całym dniu pracy. Sama przerabiałam kilka sieciówek ubraniowych, czy też właśnie empik. Pracowałam jako doradca/kasjer. Powiem tak, praca sama w sobie bardzo przyjemna, układanie książek, obsługa kas, sporządzanie faktur, na święta wiadomo więcej pracy, roboty na wyjątkowo małym magazynie, dostawy codziennie. Pracy jest dużo, ale przynajmniej czas szybciej leci. Atmosfera w pracy też super, pracownicy faktycznie "pracują", a nie wykorzystują nowych, czy coś w tym stylu. Na tym kończą się pozytywy. Rekrutacja i pierwszy dzień pracy - śmiech na sali. Kierowniczka kilka razy przekładała, aż musiałam odbyć rozmowę ze zwykłym pracownikiem, który miał przekazać moje preferencje dalej. Na drugą rozmowę rekrutacyjną miałam się spotkać z kierowniczką, jednak znowu jej nie było, a pracownicy myśleli że mam już podpisaną umowę, że zostałam przyjęta i mam pracować 8h w ten dzień. Tak nie było. Grafik zmieniał się jak szalony, przynajmniej 10 razy w miesiącu i to tak diametralnie. Jeśli jesteś chory = masz pracować. Po prawie dwóch miesiącach pracy nadal nie dostałam kopii umowy! Po premii ani śladu, patrzą na ręce i wyniki. Codziennie, sprzedawaj po kilkanaście czekolad bo inaczej jesteś słabym pracownikiem! Najważniejsze: empik rekrutuje często TYLKO na okres przedświąteczny. Ja zostałam przyjęta NORMALNIE, ponieważ podkreślałam, że szukam czegoś na dłużej, a oni potwierdzali, że również. Zostałam zwolniono przez email!!! Już w styczniu. Ogólna ocena = praca super, ciekawa, ale kierownictwo i traktowanie pracownika pozostawia wiele do życzenia.
    ReviewUserIconpartner

23.04.2015 08:49

Prowadziłem salon na zasadach „partnerskich”, bo z partnerstwem ma to mało wspólnego. Każdego dnia firma bombarduje cię e-mailami, zadaniami, komunikatami, na które należy odpisać, wykonać, wdrożyć i to potwierdzić. Nie wnikają czy masz dzień wolny, urlop itd. Jeśli samemu napiszesz do nich i w decyzji potrzebny jest ich wkład na odpowiedź czekasz miesiącami. Czy tak ma wyglądać parterstwo ? Jeśli samemu odpowiadasz na e-maile na konkretną godzinę, a od nich o odpowiedź trzeba się upominać i być nachalnym, aż głupio mi było pisać kilka razy. Salon przejąłem po wcześniejszym partnerze wraz z zobowiązaniami personalnymi ( stan urlopów itd.) . Byłem zapewniany, że w razie rozstania się z pracownikiem otrzymam pomoc i to nie będzie mój koszt. Zastanówcie się zanim podpiszecie umowę, albo negocjujcie, aby mieć to w umowie, bo przy rozstaniu wyprą się. Podczas szkolenia z LEAN jest się zapewnianym też o takiej pomocy. Nagrywałem rozmowy telefoniczne, bo miałem jak się okazało zepsuty telefon i on rejestrował wszystkie rozmowy ;). Telefon był prywatny i nie służbowy. ( mam ich słowne potwierdzenia), a z tego co powiedział mój prawnik umowy takie słowne zobowiązują. Nie otrzymałem zwrotu za to mimo pisanych e-maili, zapewnień, że ktoś do mnie się odezwie itd. Mimo zapewnień samej góry, że oddzwonią olewka. Murzyn zrobił swoje… Zaproponowano mi prowadzenie tego salonu w najgorszym okresie, a gdy „ żniwa” się skończył nie byłem już potrzebny i zobowiązania przeszły na mnie. Nie doczekałem się nawet audytu. Pracowałem w różnych korporacjach, ale takiego wyzysku jak tu nigdy nie doświadczyłem. Nie zmuszałem swoich pracowników do sprzedaży umbrell, bo sam nie lubię jak ktoś w sklepie mi coś wciska na siłę i jeszcze mnie to zniechęca do zakupów tylko. Gdy zmuszani byliśmy coś koniecznie sprzedać to płaciłem za to ja jako partner. Posiadam e-maile od swojego regionalnego, który proponuje przemyśleć sprawę innemu partnerowi, który nic nie sprzedał. Wiadomość wysyłana była do wiadomości całego regionu. Sam napisałem e-maila, w którym przepraszam za to, że zapomniałem sprzedać , a tak naprawdę zarejestrować sprzedaż na kasie. Drukowałem takie „kwiatki” i w domu zapisywałem wszystko w Outlook. Rozmawiałem z redaktorem TVP, który jest zainteresowanym reportażem na temat tej „ wylęgarni kultury” jak on powiedział. Jestem po kilku z nim spotkaniach i otrzymałem wsparcie prawne, które analizuje moje materiały. Szukam osób z podobnym doświadczeniem związanym z tą „ firmą” . Przez fb o którym było głośno skontaktowałem się osobami o podobnym doświadczeniu. Jeden były partner, który został oszukany ok. 1,5 roku temu zakłada stowarzyszenie osób pokrzywdzonych. Jeśli masz podobne doświadczenia i chcesz ustrzec innych proszę o kontakt [email protected]. W tej firmie tylko dlatego tak się działo, że na wszystko było i jest przyzwolenie. Sam zostałem oszukany na niewielką sumę, bo jak się okazało pracowałem miesiąc za free i do tego jeszcze musiałem dołożyć ok. jednej pensji dla mojego pracownika. Oni sami nie mają biorą kredyty, ale bez takich oszustw mieli by dużo, dużo mniej !!!

16.01.2020 12:56

Czy nadal szukasz pokrzywdzonych PH?
    ReviewUserIconwujcić

13.06.2020 11:32

jak sprawa się skończyła?
    ReviewUserIconzocha

05.06.2020 20:37

Prawda jest taka, że sprzedaż w tej branży galopuje do sieci. Pani Prezes chwali się trzycyfrowymi wzrostami i super- w skali calej sieci Empik jest fajnie. Natomiast salony stacjonarne -200, 300-400-metrowe - w moim mieście jest prawie 500m2- powoli stają się reliktem. Koronawirus to jeszcze przyspieszył. Myślę, że za 2 lata nie będzie już tych sklepów na rynku, będziemy korzystać wyłącznie z zakupów via empik.com i okołotowarzyszących usług, których jest coraz więcej. Nie będzie się opłacało zatrudniac po 10 etatów. Cóż, tradycja tradycją ale to znak czasów. Regionalni już szukają pracy bo za chwilę ich stanowisko przestanie istnieć, to samo z tzw. partnerami o doradcach nie mówiąc. Żegnaj ponad 70 letni empiku, witaj empiku online. I tak cie kocham...
    ReviewUserIconaga

12.05.2020 16:57

czy ktos juz dostal postojowe?
    ReviewUserIconneon

03.05.2020 10:35

ktos wie ktore 40 salonow przestaje istniec ? Mam nadzieję, ze nie w moim miescie.
    ReviewUserIconRafał

06.05.2020 19:23

No to najwyraźniej źle wiesz. Media zinterpretowały komunikat prasowy w taki sposób, że uznały, że salony są nierentowne w ogóle, a jest że prowadzenie działalności w sklepach bez zmiany czynszu będzie nie rentowne. To jest zasadnicza różnica.
    ReviewUserIconjaqqq

10.05.2020 19:55

Grażyna...płaco ci za te propagende?
    ReviewUserIconnick

04.05.2020 17:03

Czy były zwolnienia w związku z koronawirusem ?
    ReviewUserIconKakanka

26.03.2020 18:33

Pracuję w empiku "prywatnym" (partner handlowy) nie wiem jak to inaczej nazwać, w małym miasteczku. Wszystkie mamy umowę 3/4 oprócz kierowniczki. Chciałam się dowiedzieć jak jest u was w dużych miastach, macie całe etety czy tak samo 3/4? I jeszcze czy np taki empik w Krakowie płaci pracownikom najniższą krajową czy podstawa jest wyższa?

06.04.2020 20:44

Ja pracuję w salonie znajdującym się w małym miasteczku. Wszystkie mamy umow o pracę na pełen etat. Doradcy klienta najniższą krajową. Kierownicy trochę więcej.
    ReviewUserIconNick

10.04.2020 09:41

Miasto wojewódzkie, większość ,a umowę o pracę na cały etat i są jeszcze umowy zlecenia. Pensja to najniższa krajowa. Prowadzący zmianę - w zależności jak wysoka jest najniższa i czy dostaną podwyżkę to zarabiają najniższa tak jak inni albo w "lepszym" okresie jakieś 100-150 zł brutto więcej.
    ReviewUserIconRuda12345

13.03.2020 22:03

Praca jak i sama firma to żart i to nieśmieszny. Szefostwo nie szanuje pracowników. Ludzie w centrali pozują na wyluzowanych, idących w kierunku pracownika, ale to tylko pozory. Ciśnięcie na wyniki, sprzedaż produktów przykładowych które w znaczącej większość są chłamem. Praca jest stresująca, ze względu na atmosferę, która płynie z góry. Firma nastawiona tylko na cyferki i pieniądze. Zero ludzkiego podejścia. Pracownicy są wyzyskiwani. Zostawanie po godzinach jest na porządku dziennym. Oczywiście nadgodziny są wymuszane na pracownikach, a wynagrodzenia za nie nie ma. Praca jest ciężka fizycznie, wyczerujaca. Mimo długich, bo często ponad 8h zmian, nie ma co liczyć na choćby dłuższą ustawowo przerwę. Praca ciężko za niską pensję. Serdecznie nie polecam.

06.04.2020 20:49

Według prawa na przepracowane 6h jest 15 minut pracy. Idąc dalej na 11:59 godzin pracy również przypada 15min przerwy. Dopiero gdy pracownik przepracuje ponad 12h ma prawo do kolejnych 15 minut przerwy. Tylko od pracodawcy (PH czy kierownika w salonie regionalnym) zależy czy dostaniesz więcej. I odpowiadam na pytanie - jestem doradcą klienta, ale znajomość prawa nikomu nie zaszkodziła.
    ReviewUserIconola.

30.10.2019 11:53

warunki podobne jak w każdej sieciówce, w porządku praca na jakiś czas
    ReviewUserIconon

06.04.2020 17:10

ok, dzieki
    ReviewUserIconEm

15.03.2020 01:20

Centrala pokazala, gdzie ma pracownikow zostawiajac czesc salonow poza galeriami otwarte. Brawa dla nich :) faktycznie bez zingsow czy party swiat sie zawali

16.03.2020 18:23

Pewnie ze cieszę się, ze jesteśmy bez klientów. Strasznie współczuję tym osobom które muszą pracować bez żadnej zmiany. Nie zmienia to faktu, ze aby przyjść do pracy musimy do niej dojechać, potem przejść przez dział ochrony a nawet potem w samej pracy możemy zarazić się od siebie...Więc tak super extra to nie jest...W zeszłym tygodniu od firmy nic nie dostaliśmy do ochrony. Rękawiczki lateksowe sama zakupiłam do sklepu...
    ReviewUserIconObserwator

16.03.2020 18:55

I za brak środków ochrony to trzeba opier.. ale konstruktywnie i asertywnie. To jest spowodowane średnim i nieco wyższym szczeblem zarządzania który nie potrafi odnaleźć się w tej sytuacji. Dojechać do pracy wszyscy jakoś muszą i niektórzy płaczą że już tej pracy nie mają i nie mają gdzie jechać. Jaką masz umowę w pracy?
    ReviewUserIconDżastajs

04.03.2020 21:37

Chciałabym dodać informację, że niedawno empik robił badanie satysfakcji wśród pracowników. Badanie było bardzo zakłamane, gdyż odgórnie było bardzo duże ciśnienie żeby pracownicy dali dobre opinie w ankietach. Musieliśmy na własny koszt zorganizować np.jakieś wyjście z załogą lub inne działanie, które przed badaniem wpłynęłoby pozytywnie na ich ocenę, ponadto prosiliśmy wręcz pracowników żeby dali dobrą ocenę, W rzeczywistości zadowolenie jest niskie, praca jest ciężka, codziennie telefony, smsy i maile w których dystrykt menadżer naciska mocno żeby sprzedać umbelle czyli produkty w promocji przy kasie, a już najważniejszą rzeczą jest wciskanie klientom usługi Empik Premium. Codziennie regionalni cisną o to bardzo mocno, czuję presję w tej sprawie i mobbing. Zachowujemy się już jak akwizytorzy, przy kasie musimy 5 różnych regułek powiedzieć, klienci mają nas już dość. NIE POLECAM NIKOMU TEJ PRACY, ani jako szef sklepu ani jako doradca klienta.

04.02.2020 11:51

Od lutego kolejne zmiany. Proces wykonania Umbrelli podskoczył nagle o 2 pkt. Czyli wspaniale firma postanowiła tak wysoko postawić poprzeczkę żeby już żadnej premii ( lichej bo lichej) nie było. Fakt , ze pensja minimalna wzrosła więc firma oszczędza na nas jak się da!!!Szczerze nie polecam pracy w tej firmie!! Wydają grubą kasę na bankiety imprezki a zdzierają i oszczędzają na pracownikach. Wyzysk wyzysk i wyzysk taka to firma. Taka praca być może jest dobra dla studentów którzy chcą sobie dorobić ale juz dla starszych osób to zdecydowanie nie. Minimalna pensja dużo pracy i ciągle większe i większe wymagania mające na celu tylko nie możliwość zdobycia jakiejkolwiek premii.
    ReviewUserIconPracownik

03.03.2020 21:35

Jest dokładnie tak jak piszesz. Chore progi premiowe, przy kasie do wciskania klientom jakiś chłam, byle tylko pracownicy tego nie wyrobili a pieniążki zostały w firmie. Ale oczywiście na konferencje z koncertami gwiazd, noclegiem w hotelach i inne tego typu atrakcje to środki zawsze są. Co z tego, że podnieśli płacę minimalną, skoro sprytnie zagrali zmianą systemu premiowania tak, żeby przypadkiem nie byli stratni. Jeśli chodzi o Empik to tylko jako tymczasowy pracodawca, na pewno nie na stałe. Chyba , że chcecie w komplecie z niskimi zarobkami otrzymać załamanie nerwowe gratis.
    ReviewUserIconMarcin

03.03.2020 12:08

To zwykła korporacja gdzie liczą się tylko cele i wyniki. Dużo obowiązków, duża presja na wyniki, a wypłata najniższa krajowa.
    ReviewUserIconMG

15.02.2020 18:44

Piaseczno. Fatalne miejsce. Sprawdzajcie dokladnie co Wam wydają. Okradaja z doładowań lub są tak niekompetentni, że zapoinaja wydać. Nie polecam.
    ReviewUserIconPytanie

07.10.2019 11:37

Jak długo trwa proces awansu w Empik?
    ReviewUserIconEmi

14.01.2020 23:57

Hahaha proces awansu? Jak ktoś się zwalnia to masz awans na jego miejsce.

13.02.2020 22:58

Tak, jak w każdej innej firmie. Wyższe stanowisko nie bierze się znikąd ????
    ReviewUserIconpaolina

12.02.2020 10:47

Pracuje w empiku i powiem tak na początku było dobrze ale z każdym miesiącem było coraz gorzej.Obowiązków przybywało ,pieniędzy coraz mniej.Presja sprzedaży umbrelli-co chwila zwiększany próg . Szefostwo beznadziejne-nie docenia pracownika i tylko narzeka.Ogólnie dużo obowiązku i mało kasy. Brak mozliwości awansu. Jestem juz zmeczona ta firmą i myśle o wypowiedzeniu.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Empik?

Kontakt - Empik S.A.

Marszałkowska 116/122 00-017 Warszawa

NIP:5260207427

Branże: Książki i media

ReviewUserIconnie warszawa

06.02.2020 13:01

U nas taka sytuacja. Mieliśmy fajną szefową, dbała o pracowników, nie było się raczej do czego przyczepić. Nad nią regionalny, gwiazdor województwa, który osiągał (osiąga dalej) najniższe wyniki ze wszystkich regionalnych. Przychodząc do nas prosił kierowników i robił z nimi obchód. Jednej dziewczynie po obchodach z tym panem trzęsły się z nerwów ręce, raz płakała, bo ten człowiek tak wchodził na psychikę, upokarzał. Wymagał lepszych wyników, ale ani raz nie zasugerował nawet jak coś zrobić, żeby było lepiej (chociaż to jego praca, dbanie o salony, o swoich pracowników, wymyślanie co i jak robić, żeby być coraz lepszym). Tak traktował pracowników (nawet nie znał ich imion), więc szkoda mówić jak podchodził do naszego partnera, a że nasz partner to była kobieta z charakterem, to raz sobie pozwoliła, ale drugi raz już nie i zareagowała, bo chciała być traktowana z szacunkiem. Co zrobił regionalny? Zamknął nasz salon mówiąc nam o tym DWA TYGODNIE wcześniej, że pracujemy do końca grudnia. Pracownikom zaproponował przejście do dwóch salonów na drugim końcu miasta (tylko po to żeby nas nie musieli zwolnić, bo wtedy musieliby dać odprawy, a wiadomo pieniędzy empikowi żal na wszystko), partnerce nie zaproponował nic. Po kilkunastu latach pracy w tej firmie. Kłamał że to galeria postanowiła zakończyć współpracę z nami, ale wszyscy wiemy, że nie jest to prawda, bo dostawca który wywoził towar, który pakowaliśmy (w 2 tygodnie zgodnie z kartką wyszukując produkty w ilościach, które chciał magazyn w danym zwrocie, żeby mieli później mniej roboty) wygadał się, że dowozi już towar do galerii obok, bo koło nas otwierają nowy empik z zupełnie nowym partnerem handlowym. Potraktowanie tak partnera handlowego jest dla mnie i dla wszystkich moich kolegów z pracy po prostu skandaliczne. Jeszcze to kłamanie prosto w oczy, że "zamykamy, ale to niezależne od nas". Nie wierzę w to, że galeria postanowiła zamknąć salon, który przynosił im zysk, a w dodatku postanowiła o tym poinformować 2 tygodnie przed samym zamknięciem. Sama praca nie jest zła, jeśli nie chcesz zarobić więcej, niż najniższa krajowa i lubisz pracę z klientem. W większych salonach podział na działy (książka, multimedia, artykuły papiernicze itd), w mniejszych nie. Największym minusem jest obowiązek wciskania na siłę ludziom produktów z "umbrelli". Teraz jest to już próg 9,5% czyli niemało, a produkty często są nie do sprzedania. Czasem trafią się świetne produkty, ciekawe książki, płyty, ale najczęściej jest to jakieś the best of disco 2018, druga część książki, albo kredki wykręcane, które mają już dosłownie wszyscy, bo na promocji są już jakiś setny raz. Ogólnie raczej słabo, niż dobrze, ale czego się spodziewać.

07.02.2020 06:05

Wierzę i współczuję. Tak to niestety w tej firmie działa...
    ReviewUserIconMarcin

12.12.2019 00:42

Hej, mam pytanie odnośnie bycia Partnerem Handlowym dla Empiku.interesuje mnie ta oferta, ale nie dokońca znam branżę (pracuję obecnie w gastro). Jak wyglądają negocjacje warunków i lokalu. Na ile jest podpisywana umowa franczyzy? "Jest ktoś w stanie przybliżyć mi ten temat?
    ReviewUserIconByły PH

09.01.2020 06:13

Jak chcesz zniszczyć sobie życie i pracować 24 na 24 godziny to gratuluje. Odpowiadanie na maile i telefony o 2 w nocy od tzw dyrektora regionalnego to norma. Urlop z laptopem i telefonem, akurat audyty i kontrole jak jesteś na urlopie to taka norma. Odpowiadasz za wszystko za marna kasę.
    ReviewUserIconnick

06.02.2020 12:59

Nie zostawaj, mogą cię wyrzucić z dnia na dzień.
    ReviewUserIconPytanie

18.01.2020 12:23

Ile jest zmian w Empik?

04.02.2020 11:41

U nas są dwie. Od 8 do 15 i od 15 do 21. Ale u nas wszyscy pracownicy są zatrudnieni na 3/4 etatu.
    ReviewUserIconMirosław

24.10.2019 03:14

Co mają znaczyć te ostatnie wpisy? Zupełnie nie dotyczą one tematu, a chciałem zapytać czy pracuje ktoś na stanowisku sprzedawcy w Empiku i mógłby powiedzieć jakie są obowiązki? W jakich godzinach zmiany?

16.01.2020 12:00

Badanie zaangażowania? Dobre sobie! Regionalni stoją z batem nad Partnerami a Partnerzy nad pracownikami. Niektórzy mówią im jakie odpowiedzi mają zaznaczyć, bo jak nie to do zwolnienia. Sporo Partnerów wyleciało z pracy, bo "nie przypilnowali" pracowników żeby badanie wypadło dobrze. A pani Prezes się cieszy, że takie dobre wyniki i pracownicy tacy zaangażowani..... Żenada...
    ReviewUserIconDarek

16.01.2020 16:03

Dokładnie tak to wygląda. Ma wyjść że jest dobrze i tyle.
    ReviewUserIconDaniel

16.03.2018 18:06

Jesteście pewni, że nic pozytywnego o firmie nie można napisać?
    ReviewUserIconTen

25.11.2018 08:22

Nie każda. Zależy od salonu. Są takie, E większość jest na umowę zlecenie. Dotyczy to salonów partnerskich czyli większości. Nie jesteśmy pracownikami Empiku tylko naszego partnera handlowego więc sytuacja pracowników jest różna i zależy od partnera handlowego w dużej mierze

16.01.2020 13:12

Nie można. Proszę się zatrudnić i samemu sobie odpowiedzieć na pytanie.
    ReviewUserIconix

08.08.2019 13:45

Odradzam w pracę w tej firmie. Jako były pracownik potwierdzam wiele poniższych opinii- w firmie panuje (usunięte przez administratora) i wyzysk. Nie liczy się człowiek, ale wynik. Nie jest to lekka praca, ma się mnóstwo obowiązków- rozliczanym jest się z każdej minuty, porównałbym to do pracy akordowej, jednak podpisując umowę nie ma słowa o parciu na czas. Osoby zarządzające nie mają umiejętności, do kierowania zespołem. Płaca- najniższa krajowa. Naprawdę za tę wynagrodzenie można znaleźć wiele, wiele innych prac, w których będzie się docenianym, motywowanym, a nie być zwykłym ,,pionkiem" Nie polecam! I życzę powodzenia w rozważaniu innych ofert.
    ReviewUserIconByła pracowniczka

31.12.2019 13:05

To prawda, dostajesz najniższą krajową, urabiasz się po łokcie i nadal robisz za mało. W moim, na moje szczęście, byłym salonie na 8 pracowników tylko dwoje miało umowę o prace, pozostali na umowie zlecenie i nie zawsze byli to studenci. Godziny pracy w skali miesiąca dla zleceniowców były różne od 60 do 120, żeby było zabawniej zdarzało się tak, że osobiście miałam więcej godzin pracy w roku akademickim niż w wakacje, kiedy wiele osób bierze urlopy, mój przypadek nie był odosobniony. Żeby nie było niedomówień pracowałam w tym miejscu ponad 2 lata i nadal nie wiem, jak mogłam być taką masochistką. Urabiasz się po łokcie, nie tylko w sezonie świątecznym, ale też i poza nim. Masz 3 podstawowe premie i akurat u mnie była jeszcze 4, którą widziałam tylko raz w życiu na oczy wydaje mi się, że tak na zachętę. Szansa na wyrobienie 3 premii graniczy z cudem, a ich wysokość zależy od kierownika, w jednym salonie to będzie 5% wynagrodzenia, w innym 10%, a w jeszcze innym jest ustalona jakaś stała wysokość. Premię masz za bardzo dobry wynik ankiety tajemniczego klienta, za sprzedaż przykasową i za wyrobienie miesięcznego planu dla salonu, żeby było zabawniej, aby dostać premie za sprzedaż przykasową, musiał salon mieć bardzo dobry wynik tajemniczego, w innym wypadku nie było premii za przykasówkę. Jeśli uda Ci się dostać "mini" awans w strukturze salonu to dodatkowo do wypłaty dostajesz 100-150 zł, ale od razu licz się z tym, że będzie to obcinane za każdy błąd jaki popełnisz, mówię z doświadczenia, bo kopnął mnie ten zaszczyt, którego drugi raz za żadne skarby świata bym nie przyjęła, za te marne grosze zostawałam kasjerem, doradcą klienta, osobą prowadzącą zmianę, sprzątaczką i ochroniarzem. Dodatkowo za każde manko na kasie musiało się u nas oddawać. Och, módl się również o to, żeby twoja szefowa potrafiła grafik dobrze układać, bo mi często na 20 dni pracujących przypadło np 4-5 ranków, a cała reszta popołudniówki, bo faworyci kierowniczki musieli mieć wiecznie na rano. Dochodzi jeszcze ogromna rotacja pracowników, czyli wieczny brak osób już dobrze przeszkolonych albo chociaż wyuczonych w takim stopniu, żeby starsi stażem nie musieli robić wszystkiego samodzielnie, mowa oczywiście o zmianach, kiedy jesteście tylko we dwoje - prowadzący zmianę i kasjer (przynajmniej w teorii, w praktyce to kasjer prowadzący zmianę i kasjer), a kasjer z którym jesteś na zmianie woła cię, gdy tylko odejdziesz na 2m zza lady. Tak wyglądają realia tej pracy.
    ReviewUserIconKasjet

03.01.2020 20:17

U nas to samo. Kasjer prowadzący zmianę, za co dostaje kilkadziesiąt złotych więcej niż reszta z najniższą krajową. A od stycznia wszyscy po równo. Wyzysk i brak szacunku dla pracowników.
    ReviewUserIconKasia

17.12.2019 23:46

Absolutnie nie polecam, najniższa krajowa i ewentualnie premie, które są obiecywane na początku miesiąca a na końcu okazuje się że ich nie będzie Bo sklep nie zrobił planu. Okropny nacisk na sprzedaż produktów przy kasie, każdej osobie trzeba wciskać, to samo z kartą mój empik. Jak tylko % spadnie, to co chwilę sms i upomnienia od kierownika. Mnóstwo obowiązków, zdecydowanie za dużo jak na tak malutka wypłatę.
    ReviewUserIconKlientka

15.12.2019 22:37

Bałagan, nikt nic nie wie. Na stronie empik.com jest wielki baner „gwarantowana dostawa na święta”. Klikam i przenosi mnie do jakiejś magicznej tabelki z prezencikami w różnych kolorach. Studiuję ją i już mi się wydaje, że wiem do kiedy mam kupić prezent, żeby dotarł do mnie na czas. Potem czytam tekst pod tabelką i zamiast 19 grudnia jest info o 16 grudnia. Jakby nie było różnica kolosalna. No to dzwonię na infolinię i pytam do kiedy mogę zamówić, żeby produkt doszedł kurierem przed świętami. A pani mówi, że jak dzisiaj zamówię (15 grudnia), to powinno dojść, ale nie może tego zagwarantować. To gdzie ta gwarancja dostawy przed świętami. Mówię pani o tej tabelce na stronie, a ona w ogóle nie wie o co chodzi, jakby jej w życiu nie wiedziała, jakby strony empik.com nigdy nie widziała, nawet nie wiedziała jaka gwarancja dostawy. Żenada. Nie polecam!

16.12.2019 10:10

Tak jak przy poprzedniej opinni tego rodzaju... To nie jest strona do zbierania opinni klentów... Czytanie ze zrozumieniem się kłania...
    ReviewUserIconNieudolny dziala handlowy

13.12.2019 22:24

Wyslalam zamowienie na 3 produkt, zaplacone z gory. Po 3 dniach empiku przyslali meila ze zamowienie zostanie wyslali åle tylko jeden produkt w dodatku z faktura do zaplaty! Å co sir Ståle z reszta zamowienie?????

16.12.2019 10:08

To nie jest strona gdzie zbiera się opinnie klientów. Czytanie ze zrozumieniem się kłania.....
    ReviewUserIconnika

04.10.2019 10:58

Jak Wam idzie sprzedaż premium? U nas masakra a szefowi wydaje się, ze to takie łatwe i każe proponować każdemu nawet gdy ktoś przychodzi tylko z gazetką.W ogóle to roboty coraz więcej pensja ta sama czyli minimalna plus czasem jakaś premia max 100zł ...
    ReviewUserIconKartka

30.11.2019 08:14

U nas Premium idzie ok. Pomogła tabelka przy każdej kasie z konkretnymi kwotami i ile z tego będzie te 15%. Dobrze też zaproponować stałym klientom bo im się szybko zwraca. Nacisków większych na to nie ma, bo target właściwie wyrabiamy.
    ReviewUserIconOn

05.12.2019 08:41

U nas przez zaplecze ledwo da się przecisnąć tyle mamy towaru. Nic nigdzie się już nie mieści na sklepie i trudno cokolwiek znaleźć.
    ReviewUserIconOlA

05.12.2019 08:37

Tak jak ktoś napisał niżej w Empiku jest jak korpo, liczą się tylko wyniki. Pracownik jest tylko liczbą w zestawieniach. Tylko wyplata nie taka jak w korpo.
    ReviewUserIconByły pracownik

23.11.2019 15:53

Generalnie nie polecam pracy w tej firmie. Mobbing na każdym kroku.jesli ktoś nie ma odpowiedniej konwersji na paragon ach w sprzedaży przy kasowej tzw. Umbrelli to się żegnaja. Najpierw rozmowy dycyplinujace a później do widzenia.
    ReviewUserIconEmpikgd

02.12.2019 22:02

Prawda, praca pod tym względem jest dramatyczna aż odechciewa się pracować jak trzeba na siłę wciskać te produkty
    ReviewUserIconRomek

02.12.2019 06:16

Duże wymagania za śmieszne pieniądze. Ciągła presja na zrealizowanie planów. Premia niewidzialna. Ciągle słyszysz tylko że nie jesteś wystarczająco dobry. Żadnej motywacji. Szkoda czasu na tę firmę.

25.11.2019 21:06

Jak w każdej korpo jak nie wyrabiasz target to out...
    ReviewUserIconOla

27.11.2019 18:27

U nas to samo :(
    ReviewUserIconArek

08.11.2019 18:28

Witam dostałem ofertę pracy w empik w Konotopa pod Warszawą jako Introligator - Empik Foto , pracował ktoś i może podzielić się opinią
    ReviewUserIconmixx

06.11.2019 17:32

Pracował ktoś w empiku w Warszawie jako Introligator - Empik Foto i może się podzielić opinią na temat zarobków i atmosfery w pracy
    ReviewUserIconRafał

28.10.2019 16:59

Pracuje ktoś może w Future Store Premium?
    ReviewUserIconEwa

15.10.2019 08:01

Jest taki dowcip, ktory dobrze opisuje sytuacje w tej firmie. -Ilu pracownikow empiku potrzeba, aby zmienic zarowke? —Jednego!!! -??? - Nasza Pani Prezes najlepiej na swiecie zmienia zarowki!!! Kurtyna.
    ReviewUserIconJanina

07.10.2019 15:40

Czy w Empiku jest HR? Wysłałam CV, nawet feedbacku o wysłaniu nie dostałam i dostarczeniu. Patrzę teraz oferta archiwalna .... Żadnej informacji podziękowania itp...
    ReviewUserIconEmpiczek petliczek

02.09.2019 17:59

Pracowałem w empiku w megastorach. Doszedłem całkiem niedawno i to prawda, że pensja jest mała a pracy i wymagań od pracownika dużo. Teraz jeszcze więcej bo wchodzi nowy system, który ma zmienić oblicze empiku co do obsługi klientów na sali sprzedaży. Premia jest ,ale realnie macie wpływ tylko na tajemniczego klienta. (cała premie to TK, plan salonu i umbrella) Nie każdy salon robi plan, z roku na rok jest trochę wyższy, a empik nie przyciąga jakimiś super dobrymi cenami, wszystkie promocje to pic na wodę oprócz wyjątków. Lepiej kupicie za cenę hurtowo na Livro albo na bonito. Po za tym umbrela to produkt dodatkowy, kiedyś sprzedaż jego aby dostać było premie to 7% teraz 8%, często sie zdarza, że pracownicy są "zachęcani" do kupna produktu dodatkowego bo brakuje do 8% kilkdziesiat sztuk. O samym zespole nie będę mówił bo to zależy, mi się akurat trafiła fajna ekipa do czasu kiedy nie zaczęli ciąć etatów, w tedy pojawiło się więcej obowiązków i zgrzytów. Wiele osób odeszło, nowi byli i są wykorzystywani, raczej nie mają większej szansy na awans, chyba że zablyszcza czymś i będą fajnie wchodzili w pupę kierownikom i store menagerom. Podejście nie zachęca, najchętniej by było abyś nosił tablet, był zalogowany na kasie rozwalił dostawę że swojego działu i aktywnie obsługiwał klienta. Kończysz o 15, to wypuszcza cię jak ochroniarzowi się zechce o tej 15 jeżeli nie to wyjdziesz tylko kiedy ktoś inny z funkcyjnych będzie mógł Cię sprawdzić. Zmiany do 22 gorsze, piątki i soboty to armagedon. W święta nie odrobisz się od tłumu ludzi, do łazienki idziesz od 1h bo ciągle ktoś cię zaczepia. Duża rotacja, małe zarobki, nie liczą się z tobą, centrala uważa was za roboli i żaden pomysł nie jest przedstawiany pracownikom tylko na siłę każą wam robić bez większej rozmowy co o tym myślicie. Jeżeli się nie zgadzacie to raczej jesteście na wylocie z powodu, że nie pasujecie do nowej koncepcji, utrudniacie przeprowadzenie zmian. Tak szczerze i od serca. Nie polecam. Szkoda zdrowia, za te pieniądze w Warszawie prawie nic wam nie zostanie, a pod koniec miesiaca może być krucho. Aha i są jeszcze nocki, lepiej płatne, Ale liczą, że będziecie pracowali z 200% swojej normy.
    ReviewUserIconEmpiczek petliczek

06.09.2019 07:53

Na początku dostajesz netto ok. 1700 zł na cały etat. W pierwszym miesiącu premie Cię nie dotyczy, każą Ci na nią pracować, Ale nie informują, że Ciebie nie obejmuje. Tam nie chodzi o wymagania bo wszystkiego nauczą, na szefa sekcji jest staz, trwa 3 miesiące i po nim możesz zostać szefem sekcji który zarabia ok 2000 zł na rękę, on ma fajniej bo dostaje większy procent za premie, więc Doradcą klienta który robi więcej na salonie dostaje mniej odp osoby która już się nie loguje codziennie na kasy, działa bardziej na magazynie, odpowiada za to co się dzieje za kulisami, Ale ciągle oczywiście robi mniej więcej to co DK. Chcesz awansować musisz trafić na odp. Porę, ktoś sie zwolni, zwolni się etat, okażesz się bystry i pewny siebie i zaradny to masz największą szanse zająć wyższe miejsce. Kierownicy lubią wykorzystywać fakt, że mówią odo kogoś, żeby się starał, obserwują go, a tak naprawdę to jest fikcja bo po prostu to zależy od tego czy jakiemuś szefowi sekcji się nie znudzi ta praca, nie będzie miał dosyć, albo go nie przeniosą.
    ReviewUserIconsdfaaa

23.09.2019 14:57

1700zł? 2000zł? Ja pierdzielę... zarabiałem tyle jako tester gier w 2006 roku siedząc na (usunięte przez administratora) i grając w gry. Mamy 2019 rok i firmy nadal tyle płacą? Masakra...

Zostaw merytoryczną opinię o Empik S.A.

Nie przegap nowości o Empik S.A.!