Paged Sklejka

Morąg

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 121 ocen.

Paged Sklejka
3 121 6 1

Opinie o Paged Sklejka

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Alicja

@ja Co sugerujesz przez swoją wypowiedź? Aby informacje, które przekazujesz na forum mogły być przydatne dla innych użytkowników muszą być przede wszystkim jasne i zrozumiałe. @edu co dokładnie masz na myśli? W samym "zatrudnianiu po znajomości" nie ma nic złego o ile dane osoby są odpowiednie na powierzone im stanowiska, posiadają odpowiednie kwalifikacje i wykonują dobrze swoją pracę. W czym zatem tkwi problem w firmie Paged Sklejka?

pracownik pisz
@Alicja 08.08.2018 21:22

w tej chwili masz racje zeby miec kwalifikacja ale powiem ci ze to dobry pracodawca tyklo nie zna problemow pracowniczych a mianowicie moze pan prezes ich niezna np temperatura na niektorych stanowiskach czterdziesci jeden stopni zapraszam pania pana do pracy super pracodawca tylko stworzcie warunki normalnej pracy oby nie uwlasczala godnosci ludzkiej zgadzam sie z pania i zapraszam na hale zmoczy pani sobie koszulke i zrobi pani pietnascie metrow serdecznie zapraszam chcialabym pracowac do emerytury i dawac wyniki ale sie nieda nie z mojej winy serdecznie zapraszam i zycze sukcesow czesciowo zadowolona mam wyksztalcenie srednie i chcialabym zeby ten zaklad rozwijal sie przy tych kierownikach zmianowych nie da sie kazda jedna sztuka luszcki jest dla mnie moja premia dla kierownika nie

дима

це не так, пейджинг Морог наймає

Tomasinos38

Ma pytanie.Myślę się zatrudnić jako pracownik produkcyjny (niestety bez doswiadczenia).Czy ktoś może mi napisać (obiektywnie),czy został bym tam zatrudniony,czy ludzie są ok itp

Ulka

Zawsze można zmienić pracę na biurową o ile ma się kwalifikacje!!

ja
@Justi 25.07.2018 13:07

panie prezesie szacun dla pa na za pozbycie sie kierownika produkcji w piszu zrobi pan to samo ze zmianowymi szacun

NOOOOOO

tępi hejterzy wezcie sie za robobe nieroby bo wam wszedzie bedzie nie dobrze taka wasza natura lenniwca nieroba i pasozyta Iwara od Pagedu ja tutal ludzie patologiczny tylko te bxduty wypisują wezce sie za robote gałgany jak sie nie podobs to won szukajcie lepszej watpie xe xnsjdxiecie aaaaODDD PAGGEDU WARA BURAKI OD PLUGA ODERWANE ROBOTS DOBRS Z j j

edu
@ja 15.05.2018 12:56

wszyscy tam zatrudnieni "szefowie" są "nad wyraz interesujący". I wszyscy są znajomymi znajomego... Sprawdźcie to sobie

obserwator

Głównym problemem złych warunków pracy i płacy do brak jakiejkolwiek komunikacji pomiędzy prezes-dyrektorzy, dyrektorzy-kierownicy, kierownicy-majstrowie. To oni są problemem. Nie potrafią dogadać się ze sobą, to gdzie będą dbać o interesy pracowników. Dla nich pracownik fizyczny to ma być tania siła robocza, która ich zdaniem nic sobą nie przedstawia. Nie daj bóg żeby pracownik miał swoje zdanie. Wszystkie te obelgi pracownicy znosiliby dużo łagodniej, gdyby wynagradzane były adekwatnym wynagrodzeniem do pracy. Gdyby motywowani byli odpowiednimi premiami nie potrzebne byłoby ustalanie nierealnych norm. Gdyby Panowie majstrowie potrafili ze sobą, jak również kierownikami rozmawiać, a nie robić sobie na wzajem na złość ciągłość pracy byłaby zachowana i atmosfera dużo lepsza. Jeszcze raz motywować, a nie tylko karać. Już nie raz sprawdziła się metoda "kija i marchewki". W sklejce owszem stosują ale wyłącznie metodę kija. Majstrów wynagradza się za pomocą uzyskanych metrów. Tym sposobem gonią tych biednych pracowników do pracy jak za czasów niewoli. Dać im stałe wynagrodzenie, a premię za utrzymanie odpowiedniej ilości pracowników na hali, poszanują was wtedy. Prezes to Pan widmo. Tak naprawdę żaden z pracowników nie miał zaszczytu z nim rozmawiać. Poprzednicy nie byli święci, ale dzięki komunikacji prezes-pracownik posiadali informację o warunkach pracy i produkcji z pierwszej ręki. Mam nadzieję, że to forum czytają jednak słynni "darmozjadzi" . Tak właśnie tak, to dzięki tym robolom macie takie, a nie inne zarobki. Obniżyć pensję dyrektorom, kierownikom a dać pracownikowi fizycznemu. Oni i tak nigdzie nie pójdą, bo za tą kasę żaden inny zakład więcej im nie zapłaci. Ich wykształcenie, kultura osobista i doświadczenie zawodowe jest na bardzo niskim poziomie. Zresztą nikt o zdrowych zmysłach i z własnej woli nie zostałby tyranem znęcającym się nad ludźmi. Do tego potrzeba tylko i wyłącznie psycholi.

edu
@obserwator 23.05.2018 08:57

za to wszystko odpowiedzialna jest główna osoba zarządzająca, bo wyznacza kierunki i daje zgodę na to, co się dzieje.

Klej

Praca jest wymagająca to fakt, ale można się szybko odnaleźć.Na hali panuje dobra atmosfera to ułatwia życie.Pensja jest w normie.

Pracuś
@Klej 24.04.2018 15:32

Chyba Cię klej pogieli że atmosfera jest dobra nie wiem komu palec w (usunięte przez administratora) trzymasz ale trzymaj dalej bo jak płacisz to Cię spuszcza

Konrad

Słyszałem, że firma ma dobre notowania więc nie przesadzajcie z tym narzekaniem.

Q
@Konrad 11.07.2018 18:52

A ja slyszalem ze jutro ma padac snieg. Czlowieku przyjdz i tu popracuj jako zwykly pracownik produkcji. Po takim doswiadczeniu nie napiszesz, ze slyszales. Tu jest jak slynny minister powiedzial ch...i kamieni kupa

Adaś

Parę słów na temat o zakładzie w Bartoszycach, z ciekawości szukałem wpisów, które były parę miesięcy temu na temat brygadzisty jego oszałamiającej kariery i jego zabawy sylwestrowej z panią dyrektor, ale jakoś zniknęły :) ,policja poszukiwała tego złoczyńcy, który śmiał napisać ten post, jakę było zdziwienie biura, kiedy się okazało ze za pisanie prawdy jeszcze w Polsce nie każą. Ja za to cos wspomnę o najnowszym nabytku naszego biura, którym jest wieloletni przyjaciel pani dyrektor jeszcze sprzed Pagedu wykazał się jak na razie stałym i systematycznym donoszeniem na innych pracowników, dzięki temu niedawno awansował. Mimo że jest całkowity zakaz palenia na terenie zakładu nikomu nie przeszkadza, że prowadzi sklepik na terenie zakładu z papierosami, wódką i benzyna z Rosji, może wpływ na to mają jego stale dostawy towaru do biura:). Po tym poście pewnie nie tylko policja, ale pewnie CBŚ zostanie zaangażowane w poszukiwania, ale może przy okazji zainteresują się panem przemytnikiem.

Ле

Здравствуйте. Может кто-то знает,это правда, что paged sklejka больше не принимают на работу украинцев?

Q
@Ле 07.07.2018 19:29

мабуть правда. Навіть поляки не працюють

anonymous

Słyszałem że są problemy kadrowe z szeregowymi pracownikami i nie chcą zatrudniać nowych pracowników. A jak by tak utworzyć zmianę z biurowych nierobów i zbędnych dyrektorów.Mam teraz parę przykładów dział kadr 2 osoby,dział płac 1,dział zbytu ok.8 osób,zaopatrzenie 2,dział jakości 2,pod kierownicy szt 4+4 ws 2 itd.Zmiana gotowa jak nic.Teraz na pewno na mój wpis odpowie pani P. z działu kadr i napisze że jest administratorem.

Alicja

@ktoś, uważasz, że jestem przedstawicielem Paged Sklejka. Chcę Cię w tym miejscu wyprowadzić z błędu i wyjaśnić moją obecność na tym forum. Jestem moderatorem tego wątku i pracuję dla gowork.pl i w ramach moich obowiązków staram się pozyskiwać od aktywnych użytkowników forum aktualne informacje o Paged Sklejka jako pracodawcy. Próbuję również pilnować merytorycznego toku dyskusji i w niej uczestniczyć.

Alicja

Jakiś czas temu Paged Sklejka poszukiwał osoby zainteresowane zatrudnieniem na stanowisku biurowym Key Accounts Manager. Czy wśród Was, aktywnych użytkowników forum znajdą się Ci, którzy zdecydowali się aplikować na tę ofertę i mogliby przedstawić swoje wrażenia z przebiegu procesu rekrutacyjnego w tej firmie? Jak ocenilibyście poziom rozmowy kwalifikacyjnej?

ktoś
@Alicja 14.06.2018 12:54

Kolejny biurowiec manager... w tym zakładzie to przypada jeden biurowy na jednego fizycznego. Ilu jeszcze lewusów za biurko potrzeba aby wzrosła wydajność? Metrów to raczej z tych dziwnych posadek nie będzie. Czy to prawda że straty za jeden kwartał w tej firmie wynoszą ponad 30 milionów? Czy to prawda że wydano zakaz zatrudniania nowych pracowników łącznie z Ukraińcami? Czy to prawda że Ukraińcy odejdą sami ze względu na okrojenie ich czasu pracy??Czy to prawda że urlopy wypoczynkowe są wstrzymane bo nie ma komu pracować? Czy to prawda że jak słońce świeci to jest ciepło a jak nie świeci to zaszło???

Anonymous

Przepracowałem w fabryce w Morągu niecały rok na stanowisku szeregowej mrówki. Płaca jest... wyższa od minimalnej krajowej, na umowę o pracę, bez kombinowania ze śmieciowymi umowami zlecenie i innymi. Pracownikowi przypada trochę powyżej jednego dnia urlopu na miesiąc. Z czasem (po przepracowaniu roku) wynagrodzenie miało rosnąć chyba do równowartości ok. 15 złotych brutto za godzinę. Ja zarabiałem pod koniec ok. 1700 złotych netto miesięcznie. Warunki są ciężkie. Pracownik jest jak element maszyny, ma chodzić cały czas i nie może się zepsuć. Zepsute trybiki się wymienia, a nie naprawia. Dodatkowym środkiem motywacyjnym jest umowa na prowizję zamiast stawki godzinowej, by subtelnie nakłonić pracownika do wyrabiania wyśrubowanych "norm", które w istocie bliższe są maksimum jego fizycznych możliwości. Harmonogram pracy to cztery dni pierwszej (wczesnoporannej) zmiany, 48h przerwy, cztery dni drugiej, 48h, i cztery dni trzeciej, 48h. Jedynymi dniami wolnymi od pracy są okolice Wielkanocy, Bożego Narodzenia i Nowego Roku. Teraz podzielę się z wami moimi wrażeniami i doświadczeniami. Na początku uczyłem się od osób o dłuższym stażu pracy. Kobiety - ponad połowa pracowników fizycznych w tym zakładzie to kobiety - były na mnie zdenerwowane, gdy pracowałem poniżej normy, piekliły się, że przeze mnie wszyscy dostaniemy mniej pieniędzy (pracowaliśmy na akord). Nieprzyjemna atmosfera. Robiłem tam w roku 2015, gdy finalizowano konstrukcję nowej hali fabrycznej z nowszymi, trochę bardziej zaawansowanymi technologicznie i większymi maszynami. Przeniesiono mnie tam. Warunki pracy były nieco lepsze, niż w źle wentylowanej i gorącej starej hali. Natomiast hałas jest nieustanny i nieznośny niezależnie od miejsca. Od czasu zakończenia budowy nowej hali, szum maszyn słychać w promieniu paru kilometrów od fabryki. Praca na trzy zmiany jest na dłuższą metę wyniszczająca i sprawiała, że pod koniec mojego okresu zatrudnienia czułem się wiecznie wyczerpany. (Był to jeden z głównych powodów mojego odejścia.) W okresie mojej pracy organizowano chyba dwa wyjazdy pracownicze (do Czech i gdzieś jeszcze), ale nie miałem ochotę na nie jechać, więc nie opowiem wam, jak wyglądają. Kilka razy byłem zmuszony brać dzień urlopu, ponieważ maszyna na starej hali, którą obsługiwałem, psuła się i jej naprawa zajmowała wiele godzin. Była bardzo stara. Znaczna część pracowników to osoby starsze i w średnim wieku, weterani. Niektórzy mają braki w uzębieniu, przynajmniej jedna osoba sprawiała wrażenie prawie niepiśmiennej. Parę młodszych osób jest na stanowisku brygadzisty i pracuje na nowej hali. Przez fabrykę przewinęło się za mojego czasu sporo młodziaków, ale szybko zrezygnowali. To prawda, że Morąg znajduje się w jednym z najuboższych, najsłabiej rozwiniętych województw w Polsce i miejsca pracy odzwierciedlają ten stan. Jeśli nie posiadacie nawet średniego wykształcenia, dysponujecie tylko podstawowymi umiejętnościami i chcecie po prostu przeżyć, być może jest to miejsce dla was, przynajmniej na jakiś czas. Nauczycie się wartości ciężkiej, uczciwej pracy, ale też poczujecie, czym jest wyzysk najsłabszych i najgorzej wykształconych. Do wszystkich pozostałych rozważających podjęcie pracy na stanowisku szeregowego pracownika ("pomocy w produkcji drzewnej"): miejcie na uwadze, że postępujący rozwój technologiczny od zawsze zmierza w produkcji masowej do zastąpnienia człowieka maszyną. Maszyna jest niewolnikiem doskonałym, nie posiada żadnych praw i może pracować na okrągło. W dłuższej perspektywie praca w fabryce jest ślepym zaułkiem. Nie posiądziecie prawie żadnych umiejętności, które przydadzą wam się gdzieś indziej. Jeśli macie taką możliwość, zastanówcie się nad przeprowadzką. Ach, no i pani pracująca w biurze kadr jest trochę niesympatyczna. Nie wolno o tym zapomnieć.

anonymous
@Anonymous 06.09.2016 13:04

Justyna daj mi do siebie namiar brukland2016@wp.pl

Alicja

@Zielony, z Twojego wpisu wynika, że Paged Sklejka nie zapewnia satysfakcjonujących warunków zatrudnienia dla swoich pracowników. Jak w takim razie się one prezentują? Możesz je krótko w takim razie opisać? Może dla kogoś będą do zaakceptowania. Jak poza tym wygląda atmosfera w tym miejscu pracy?

Lekk22

Nikt nikogo na początku nie okłamuje, że praca będzie ciężka, ale zarobki są w normie i atmosfera między ludźmi też jest w porządku. Pracowałem w kilku innych miejscach i było dużo gorzej niż tutaj.

anonymous
@bieniek 27.03.2018 16:10

Daj namiar do siebie

Zielony

To jest jakiś (usunięte przez administratora) koncentracyjny a nie zakład pracy. Za czasów niewolnictwa pan musiał zapewnić swoim murzynom dach nad głową i michę. Za wypłatę z tego zakładu ledwo nawet na to starcza

Alicja

@obserwator, dobrze, że podzieliłeś się swoimi obserwacjami dotyczącymi relacjami między osobami na poszczególnych szczeblach w Paged Sklejka. Uważasz również, że wynagrodzenie nie jest adekwatne do Twoich obowiązków. Jak w tej firmie wyglądają możliwości otrzymania dodatkowych pieniędzy? Mógłbyś dokładnie napisać jak w tym miejscu funkcjonuje system premiowy?

Margaret
@Alicja 23.05.2018 10:48

Witam , nie pracuję w Pagedzie, pracuje tam mój syn i narzeka, a to maszyna się zepsuła a to materiału nie ma sparowanego. Idzie do pracy i wraca bo nie mają co robić. Czy to faktycznie tak jest czy ściemnia

Andrzej

Paged Sklejka ma opinię dobrego pracodawcy, potrzebni są pracownicy?

Zainteresowany

Podpowiedzcie czy oferta pracy dla kierownika to dobra posada? Mam nadzieję na jakieś podpowiedzi

wacuś
@Zainteresowany 22.04.2018 18:28

O panie może chce pan być kierownikiem DUR?Zagryzą na wjeździe.Zwłaszcza jak będzie pan miał pojęcie o maszynach:)

xxx

pozdrowienia dla Ryszarda najlepszego Kierownika Wydziału Sklejek.. .

xxx

no i stało się... jest nowy kierownik wydziału sklejki, i yyyyy nowy mistrz dkj haha

Uczeń

Dużo jest roboty? Tak pytam.

kris

stabilna praca. ciesze sie że ja mam.

znacie mnie

Teraz wam dam popalić nie zadowoleni pracownicy. Złożyliśmy zamówienie na elektryków automatyków i mechaników na Ukrainę.Mam wyje....e na was czy chcecie tyrać czy nie.Ja mam kredyty i muszę spłacić waszymi plecami a jak nie droga wolna.Przyjadą z ukrainy pseudo fachowcy i będą cokolwiek robić byle jak i dłużej ale będą .Więc kończcie te pisaniny na tym portalu i do roboty.I żadnych Świąt bo w pagedzie zero zwolnień lekarskich ,podwyżek i premii ....

beatry
@znacie mnie 30.03.2018 19:13

Hmm chyba wiem kto to pisze....Proszę pana proszę maszyny doprowadzić do stanu używalności bo mam za dużą prowizje nawet by 5 minut stać!!!Ja mam dzieci gnoju na utrzymaniu...

golff

słyszałem raczej dobre opinie, tu też sa racze takie i rzeczywiscie sie sprawdzaja.pracuje chwile dopiero ale jest no dobrze wiec sie z nimi zgodze.

Piksel

Lekko nie jest jak to na produkcji. Mam porównanie z innym miejscem pracy i tu jest spoko. Warunki są akceptowalne, normy przestrzegane, wynagrodzenie uczciwe.

cedrick

trudna robota ale znośna. fajna ekipa na hali.

flik

Dla mnie robota jest ok. Czytam tu te komentarze czasem i stwierdziłem że się wypowiem, bo wiele osób pisze bardzo niesprawiedliwie o firmie. Nie dość że niesprawiedliwie to jeszcze wulgarnie. Pewnie że nie każdemu praca w Paged spasuje, ja też kiedyś pracowałem gdzieś i podziękowałem, bo po prostu mi się nie podobała praca. Nie że było źle tylko po prostu nie pasowało. Ale nie krytykuje. Tu jest podobnie. Nie każdemu odpowiada i od razu psy wieszają. Jest robota, jest kasa, są warunki, są porządni ludzie i tyle. To jest ważne.

Marek

Nie polecam. Zwolnienia lekarskie nie obowiązują i wszyscy o tym wiedzą. Normy jak dla murzynów a i tak chcieliby, żeby człowiek pracował za dwóch. Nie ma się co oszukiwać, gdyby zarobki były adekwatne do wykonywanej pracy nie mieliby problemu z niedoborem pracowników i nie musieliby zatrudniać ukraińców. Młodzi nie chcą dzisiaj tyrać jak pokolenie ich rodziców i wolą wyjechać za granicę albo przeprowadzić się do większego miasta, niedługo nawet ludzie z ukrainy nie będą chcieli pracować za te stawki. Komentarze pozytywne to pewnie biuro i kadra kierownicza albo i nawet komentarze na zamówienie w celu poprawy wizerunku firmy. Chcecie ludzi do pracy to traktujcie ich jak ludzi i podważcie pensje to sami przyjdą.

Zostaw opinię o Paged Sklejka - Morąg

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Paged Sklejka