Forbis Group Sp. z o.o

Warszawa

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 37 ocen.

Opinie o Forbis Group Sp. z o.o

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Forbis Group Sp. z o.o

esti

Płacą bardzo dobrze i to za co jestem wdzięczna to brak tej całej korpo otoczki!!

szafruga

Jestem zachwycona! Dzięki nim mogę realizować swoje marzenia, wyżyć się zawodowo a po godzinach mam czas na macierzyństwo..

Pablo

Firma profesjonalna z dobrym podejściem do klienta. Manager, który obsługiwał nasz projekt bardzo konkretny człowiek, po prostu wie po co pracuje, także całość zakończona sukcesem

pigmej

jest duże tempo przy projektach i ja To lubię, jest ten dreszczyk emocji, ale to motywuje i człowiek efektywniej pracuje. . Nikt na razie nie narzeka więc chyba dają rade ;p

Gabriela

doświadczenia i profesjonalizmu nie można im odmówić, czasem zdarzają się lekkie opóźnienia w projektach, ale szczerze o tym informują i nie zwodzą. Uważam, że nie ma większego komfortu psychicznego niż powierzenie wszystkiego jednej firmie, która nad tym panuje. Przerabialiśmy różne firmy i rożne opcje. Branie do każdego zadania innego podwykonawcy generuje dużo więcej problemów i wydłuża ostateczny termin ukończenia projektu. Ja osobiście polecam tą firmę

Artur M.

Jesteśmy ich klientami od pół roku i pracę jaką dla nas wykonali oceniam celująco. Wszystkie projekty zrobili bardzo dobrze i liczymy na dalszą współpracę.

Jess

bardzo dynamiczna firma. Wszystkie procesy dobrze ustrukturyzowane. Bardzo podoba mi się ukierunkowanie na Klienta. Jest dużo ciężkiej pracy, ale jak firma ustaliła ze mną na początku, ciężka praca się opłaca :>

Rav

Trochę już tam pracuję i zauważyłem niestety taką tendencję u nowych pracowników, że oczekują bardzo wiele jednocześnie posiadając małe doświadczenie..., a moim zdaniem najpierw trzeba coś zaprezentować, a potem wymagać. Z drugiej strony nie ma co winić tych młodych ludzi. Teraz mamy rynek pracownika, więc to wykorzystują :)

jarecki
@Rav 07.11.2017 10:17
Trochę już tam pracuję i zauważyłem niestety taką tendencję u nowych pracowników, że oczekują bardzo wiele jednocześnie posiada...

tak niestety jest oczekują tylko wysokich zarobków i mało pracy dużo mówią na forum a mało robią

Alba
@jarecki 07.11.2017 12:56
tak niestety jest oczekują tylko wysokich zarobków i mało pracy dużo mówią na forum a mało robią

trafiają się też młodzi, ambitni, którzy potrafią wycenić swój czas i umiejętności :) także jak zwykle racja leży po środku

Sebastian

Polecam, pracowałem z nimi jako klient. Poznałem kiedyś management tej firmy na konferencji i zlecaliśmy im różne rzeczy, wnoszą dużo ciekawych pomysłów i dobre wykonanie. Czasem poślizgi czasowe, ale jak to w branży. Generalnie jednak 9/10.

center

a czy ktoś się może orientuje czy przyjmują na praktyki/staże?

Daniel
@center 06.11.2017 10:05
a czy ktoś się może orientuje czy przyjmują na praktyki/staże?

Dlaczego nie szukasz informacji u źródła tylko na jakimś forum? Wchodzisz na stronę , znajdujesz kontakt i wysyłasz zapytanie. Proste, a jakże skuteczne :]

Tajwan

Pracuję w Forbis jako kierownik projektów. Rekrutacji jest dużo, ponieważ wchodzą nieustannie nowe projekty do realizacji. Firma rozwija się bardzo szybko i dlatego stale potrzebuje pracowników. A warunki finansowe raczej nie są słabe...

hubi1100
@Tajwan 30.10.2017 10:44
Pracuję w Forbis jako kierownik projektów. Rekrutacji jest dużo, ponieważ wchodzą nieustannie nowe projekty do realizacji. Firm...

Co to znaczy nie są słabe? Czy np Project Manager może liczyć na zarobki 5-7 tys zł netto ?

ph

Przedstawiciel klasycznie zarabia podstawę + premię od sprzedaży, plus jest taki, że Forbis ma na swoim koncie projekty dla dużych, rozpoznawalnych marek dzięki czemu sprzedaż nie jest trudna

Koliberek

z satysfakcją stwierdzam, że mamy mega kreatywny, młody zespól :) wynagrodzenie jak najbardziej satysfakcjonujące, a praca w takich warunkach to nie praca...

Telii
@Koliberek 02.11.2017 12:13
z satysfakcją stwierdzam, że mamy mega kreatywny, młody zespól :) wynagrodzenie jak najbardziej satysfakcjonujące, a praca w ta...

z małymi wyjątkami, ale zgadzam się

Ewelina B.

Bardzo profesjonalne podejście do klienta. Efekt końcowy ich pracy przeszedł moje oczekiwania. Całe zlecenie wykonane w umówionym terminie. Polecam serdecznie.

Bartłomiej

Forbis zaprojektował biuro dla mojej spółki i każdy kto do niego wchodzi jest po wrażeniem. Zdecydowanie wpłynęło to pozytywnie na nasz brand jako pracodawcy oraz odbiór naszej firmy przez klientów jako bardziej profesjonalnej także serdecznie polecam, bo zajmują się wszystkim od A do Z :))))

Milano

@Tiv nie jest źle, ale idź i się przekonaj samemu, moim zdaniem warto chociażby dla tych projektów żeby zdobyć doświadczenie i wzbogacić cv ;p

Tiv

Zastanawiam się czy aplikować do nich, bo marki z którymi współpracowali robią wrażenie, ale czy warunki są okej?????

WItkacy

Na jaką umowę zatrudniają??

Łukasz
@WItkacy 25.10.2017 09:00
Na jaką umowę zatrudniają??

różnie, mogą zaoferować Ci zarówno umowę o pracę jak i zlecenie, ale na działalności też możesz pracować.. w sumie to od Ciebie zależy jak się z nimi umówisz

K&J

Bardzo dobry kontakt. Świetna współpraca.

Ola

Byłam w tej firmie jakiś czas temu na rekrutacji. Generalnie było ok.. Normalnie, milo i z uśmiechem. Pełna profeska, osoba rekrutująca przygotowana do rozmowy. Praca wydaje się wymagająca i chyba nie dla mnie, ale dla bardziej kreatywnych jak najbardziej :)

Niko

Ja pracując tam przez kilka miesięcy miałem okazję tworzyć projekty dla naprawdę dużych marek, dzięki czemu po przeprowadzce nie miałem najmniejszego problemu ze znalezieniem nowej pracy :)

Ravi

Nie zawsze jest łatwo, szczególnie jeśli ktoś podchodzi bardzo ambitnie do swojej pracy. Jest dużo interesujących projektów, współpraca zarówno z dużymi jaki i całkiem nowymi markami. Każda czegoś uczy. Atmosfera w pracy przyjazna, nie ma co narzekać...

Krzysztof

Współpraca z firmą na najwyższym poziomie. Wiedzą jak zadbać o interes klienta i wpłynąć na wizerunek jego marki. Kiedy wykonywali dla mnie zlecenie czułem się ważny jako klient, świetny kontakt z menadżerem projektu, efekty widoczne gołym okiem. Dodatkowo dużo lepszym rozwiązaniem jest powierzenie zadań jednej firmie, która potrafi wszystko zgrać niż zlecenie każdego etapu innemu wykonawcy, gdzie za efekt końcowy nikt nie bierze odpowiedzialności :)

MA

Pracowałam w Forbis. Bardzo fajna, luźna atmosfera. Dobre zarobki, zawsze na czas. Praca jest wymagająca ale można się bardzo dużo nauczyć.

Filip

jak sie przychodzi do pracy po okresie próbnym kim sie jest? i ile sie zarabia na start?

Gość
@Filip 17.08.2017 09:19
jak sie przychodzi do pracy po okresie próbnym kim sie jest? i ile sie zarabia na start?

Zarobki zależą od stanowiska i posiadanych kompetencji... Po okresie próbnym (zazwyczaj 3 miesiące) masz przedłużaną umowę na czas nieokreślony i dostajesz podwyżkę

Gość

Czasami rzeczywiście trzeba siedzieć po godzinach, ale wynika to trochę ze specyfiki branży. Inaczej wygląda praca dla indywidualnego klienta przy projekcie mieszkania i inaczej dla np sieci sklepów, która ma swoje terminy narzucone przez galerię handlową. Jeżeli chcesz projektować wnętrza komercyjne, musisz się z tym liczyć. Ale nadgodziny są płatne, a i podstawa jest wyższa niż wielu kolegów po fachu. Praca wymagająca, ale satysfakcjonująca. Można tu zbudować sobie całkiem imponujące portfolio. Nigdy nie dostałam wypłaty z opóźnieniem. Odpowiadając na Twoje pytanie - PMowie mają premie od zrealizowanych tematów, nie wiem jak dokładnie jest wyliczana, ale generalnie można dobrze zarobić.

Gość

Pracowałam w Forbisie. Czytając powyższe komentarze to w sumie większość to prawda. Pracując jako PM można zarobić tam bardzo dobrze, chociaż i tak większość pracy za nich robią architekci, Nie zgodzę się że panuje tu bardzo pozytywna atmosfera, no chyba że pracownicy sami się ingerują i dobrze dogadują również w pracy. Luźne godziny pracy:od 9:00- do 17:00 ja niestety musiałam zostawać do 20:00 kilka razy a niektórzy siedzą po 12 godzin w pracy. Co do rozwoju, jako architekt w sumie mogę powiedzieć że zależy pod czyją opiekę trafisz. Większość osób jak przyjdziesz do pracy mają Cię gdzieś ale jest jedna Architektka (pozdrawiam I.), od której można się bardzo dużo nauczyć. Reszta uczy się nadal od niej. Co do rozwijania, zależy to do którego pokoju trafisz. Projekty różnie, czasem ciekawe czasem mniej, zależy od klientów. Bardzo często są to bardzo ciężkie przypadki, których nikt poza Forbisem nie chce. Wypłata prawie zawsze w terminie, chyba że po terminie to też się często zdarza. Brak korporacyjnego reżimu owszem ale ogólnie często w sumie zawsze brak komunikacji, "Góra", pracownicy, "Dyrektorzy".

Gość

Ile jest w stanie zarobić junior project manager? Czy zeczywiscie płacą dobrze? A jakies premie to sa? Wiadomo ze motywacja musi jesli pracownik ma dobrze i z chęcią pracowac.

Pracownik

Większość opinii na Go Worku pochodzi od osób, którym coś nie pasuje. Osoby zadowolone rzadko wpisują tu komentarze, zgodnie z jedną z teorii w marketingu, że pozytywną oceną człowiek dzieli się z trzema osobami, a negatywną z jedenastoma... Prawda zazwyczaj leży gdzieś po środku, ale generalnie praca w Forbis ma dużo plusów. Przede wszystkim bardzo pozytywna atmosfera wśród samych pracowników, dobre zarobki i naprawdę można się tu rozwijać i uczestniczyć w dużych, ciekawych projektach. Wypłata zawsze w terminie, brak korporacyjnego reżimu

pm-jarek

jako PM można zarobić tam bardzo dobrze. Pracy jest od groma, stresu dużo, ale na koniec miesiaca czlowiek sie usmiecha :)

Olo

nie wspominam dobrze tej pracy.

eryk ba

2jasnowow ale co tam umowa jak konkurencyjne wynagrodzenie oraz niezbędne narzędzia prac i prywatna opieka medyczna

kajetan

jak dla mnie firma ok. pracowalem miesiac, bo trafila mi sie lepsza fucha za granica, ale milo wspominam.

anonim

(usunięte przez administratora)

Dorothy
@gregor 11.07.2016 18:14
To nie jest tak. Z tego co wiem wszystko jest zależne od stanowiska i z każdym jest do ustalane indywidualnie....

A jak się wahają zarobki dla początkujących?

zeus2
@Dorothy 11.07.2016 18:20
A jak się wahają zarobki dla początkujących?

Kolega mi opowiadał, że dostał najlepsza oferte z wszystkich biur, w ktorych byl, ale mial juz doswiadczenie w projektowaniu dla branzy retail...

anonim

(usunięte przez administratora)

454LS6

@grina - Minął miesiąc i znowu jest rekrutacja na stanowisko Specjalisty ds. Zakupów. Jakaś losowa sytuacja, czy coś niedobrego się dzieje? Zastanawiam się nad aplikowaniem, ale nie chciałbym trafić z deszczu pod rynnę...

Maxis

Bardzo ciekawe doświadczenie. Nie jest to pracodawca idealny, jednak czy tacy istnieją?

Wiktoria

Polecam tę firmę, bardzo dobra współpraca i płatności w terminie.

Monika

Miałam styczność z Forbisem przez kilka miesięcy, chyba w najwiekszym okresie wzrostu. rotacja ludzi jest duza, ale kiedy juz ktos sie sprawdzi i mu zaufaja, pracownik jest docenienany. bardzo luzna atmosfera pracy, to na duzy plus.

Podwykowawca

Jak widać przeważają opinie negatywne a i ja taką opinię jako podwykonawca mam. Każda praca na wczoraj a zapłata na kiedyś - termin trudny do określenia. Jedyne wyjście to 100% przedpłaty. Dziwne także jest, że przed oddaniem pracy kontakt z każdym "kierownikiem" bezproblemowy i o każdej porze ale już po oddaniu to tak jakby wszyscy zapadli się pod ziemię. Telefonów nie odbierają ani też nie oddzwaniają. Bardzo trudno nazwać to inaczej jak totalna ściema.

toto

W firmie panuje chaos i nieprzyjemna atmosfera. Brak profesjonalizmu firmy, trzeba nadrabiać dobrą miną przed klientem. Umowy śmieciowe.

Zostaw opinię o Forbis Group Sp. z o.o - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Forbis Group Sp. z o.o