Forbis Group Sp. z o.o

Warszawa

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 45 ocen.

Forbis Group Sp. z o.o
4 45 6 1

Opinie o Forbis Group Sp. z o.o

Leszek

Forbis Group ma bardzo dobrą opinie jako pracodawca i myślę, że praca w takiej firmie to czysta przyjemność.

MarcinP

Witam, Czy Forbis oferuje umowę o pracę czy umowę zlecenie? Jakie są benefity pozapłacowe?

Andrzej
@MarcinP 26.07.2018 15:33

Naprawdę bardzo dobry pakiet medyczny. Ponadto zajęcia z języka angielskiego, osoby na mobilnych stanowiskach mają swoje auta służbowe, firma dofinansowuje udział pracowników w różnych kursach podnoszących kwalifikacje.

MarcinP
@Andrzej 30.07.2018 11:56

Dziękuję za odpowiedź. Czy jest coś w rodzaju premii /nagród rocznych? jaka atmosfera w biurze?

Andrzej
@MarcinP 30.07.2018 15:19

Premie są kwartalne. Atmosfera to jeden z większych plusów. Jest dużo pracy i jak to w branży budowlanej - bywa stresowo, ale zespół jest zgrany, przyjazny, nie ma rywalizacji tylko współpraca, wsparcie ze strony kolegów, zwyczajnie się lubimy i często spotykamy również poza pracą :)

Ania

Widziałam, że poszukują osoby do sprzedaży. Czy może się ktoś wypowiedzieć na temat pracy w tym dziale? Dziękuję

pracownik
@Ania 15.05.2018 09:31

@Ania, jakie dokładnie stanowisko Cię interesuje? Praca na stanowisku Specjalista ds. Obsługi Klienta polega głównie na wyszukiwaniu nowych potencjalnych klientów, kontakt mailowy i telefoniczny, research rynku, przedsprzedażowa obsługa klienta. Warunki są zawsze indywidualnie uzgadniane, w zależności od posiadanego doświadczenia, umiejętności, oczekiwań, ale wynagrodzenie jest konkurencyjne. Zespół handlowy jest otwarty, nie ma wyścigu szczurów, dobra , przyjazna atmosfera :)

ciekawa
@pracownik 18.05.2018 13:52

Jaki rodzaoj umowy oferują?

Andrzej
@ciekawa 26.07.2018 15:34

Warunki zatrudnienia ustalane są indywidualnie. Jak najbardziej jest możliwość otrzymania umowy o pracę

Olga

Słyszałam, że firma ma bardzo dobrą opinię jako pracodawca. Ale czy to z tego powodu przestaliście pisać na forum?

Marcin P
@Olga 26.07.2018 16:38

Mnie interesuje rodzaj umowy, byłem dwa lata temu i oferowali umowę zlecenie mówiąc że wszyscy w Forbis taka mają. Czy coś się zmieniło po dwóch latach ?

Andrzej
@Marcin P 27.07.2018 18:42

Obecnie firma oferuje umowę o pracę

Aleksandra

Na stronie firmy są ogłoszenia o pracę dla: Project Manager oraz Junior Key Account Manager. Możecie napisać co warto wiedzieć przed złożeniem swojego CV? Czego można spodziewać się na rozmowie kwalifikacyjnej, jak się do niej przygotować? Czy firma oferuje możliwości rozwoju i szkoleń?

Aleksandra

@Ania, widzę, że jesteś zainteresowana pracą w Forbis Group. Jakie warunki byłyby dla Ciebie satysfakcjonujące? Czy ktoś z Was chciałby wypowiedzieć się na temat pracy w Forbis Group w Warszawie? Jak oceniacie tego pracodawcę? Polecacie pracę w tym miejscu?

anonymous
@Aleksandra 15.05.2018 14:57

@Aleksandra, najlepiej umowa o pracę :)

Aleksandra

@Project Manager, a pracujesz aktualnie w Forbis Group Sp. z o.o czy pracowałeś jakiś czas temu? Łatwo jest awansować w tej firmie? Czy pracownikom stwarzane są możliwości rozwoju? @Brawo, @manager, czyli według Was w firmie nie ma szans na umowę o pracę, tak? Firma oferuje tylko umowy o dzieło/zlecenie? Jak wtedy wygląda sprawa z urlopami? Czy są one płatne?

Project Manager

+ atmosfera w zespole + zarobki + umowa o pracę + ciekawe zlecenia - nadgodziny - użeranie się z podwykonawcami :)

Brawo
@Project Manager 19.02.2018 13:11

Umowa o pracę? Od kiedy?

Project Manager
@Brawo 20.02.2018 19:47

widać się pozmieniało

manager

W firmie panuje chaos i nieprzyjemna atmosfera. Brak profesjonalizmu firmy, trzeba nadrabiać dobrą miną przed klientem. Umowy śmieciowe.

Zbynio

Czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje? Podpowiedzcie jaka jest atmosfera?

Piotr
@Zbynio 31.01.2018 19:17

Atmosfera jest taka , że fajnie z tobą rozmawiają a jak się odwrócisz to "nóż w plecy" wsadzają. Zresztą spróbuj, sam się przekonasz chyba ze lubisz fałsz i obłudę

Monika
@Zbynio 31.01.2018 19:17

https://www.forbisgroup.pl/praca

Monika
@Piotr 04.02.2018 19:32

Konkrety?

wojtek
@Zbynio 31.01.2018 19:17

Odradzam

B.H.F PLATON

Popieram autora poprzedniej opinii, przy współpracy z firmą forbis trzeba zachować szczególną ostrożność, są nieuczciwi- nie zapłacili żadnej należnej faktury w terminie a ostatnia standardowo nie uregulowana do dzisiaj. Zawiesiłem a praktycznie przerwałem prace bo przewidywałem problemy z płatnościami dokonywanymi przez forbis. Firmę reprezentują nieodpowiedzialni ludzie. Przed przystąpieniem do jakiejkolwiek współpracy z nimi proszę się długo zastanowić a raczej omijać z daleka.

Miłosz
@B.H.F PLATON 13.01.2018 09:28

Jak przerwałeś prace, to za co Ci mieli zapłacić? :D

Obiektywny

Nie polecam tej firmy, przestrzegam. Przeczytajcie uważnie umowę i skonsultujcie ją z prawnikiem. Ładnie mówią i opowiadają na początku a później ukazuje się prawdziwe oblicze firmy.

Andrzej
@Obiektywny 29.12.2017 15:45

czy mogę zapytać co było nie tak z umową?

anonymous
@Andrzej 03.01.2018 15:30

kontakt: invest.broker@wp.pl

naiwny

Czy może się ktoś wypowiedzieć na jakie zarobki może liczyć Project Manager? Tylko konkretne kwoty bez ściemy

JK

Najbardziej zgrany zespół pracowników w jakim miałam okazję pracować. Młodzi, przyjaźni, otwarci ludzie. Warunki ok, dobre zarobki.

Vernon

Mnie osobiście bardzo nakręca w tej pracy możliwość tworzenia dla znanych marek. Druga sprawa to to, że mają świadomość obecnej sytuacji na rynku, więc tworzą swoją kulturę i dbają o pracownika, bo nie tak łatwo teraz znaleźć kogoś nowego

Brawo
@Vernon 20.11.2017 09:28

W jaki sposób dbają o pracownika? Łatwo znaleźć kogoś nowego

Ola
@Brawo 22.11.2017 21:40

Konkurencyjne warunki, prywatna opieka medyczna, ludzkie podejście. Nie jest łatwo - ludzie mają wysokie wymagania, bez posiadania odpowiednich kwalifikacji. Roszczeniowe podejście, dużo ludzi nie stawia się na umówione spotkania rekrutacyjne - dobrzy specjaliści są w cenie ;)

esti

Płacą bardzo dobrze i to za co jestem wdzięczna to brak tej całej korpo otoczki!!

szafruga

Jestem zachwycona! Dzięki nim mogę realizować swoje marzenia, wyżyć się zawodowo a po godzinach mam czas na macierzyństwo..

Pablo

Firma profesjonalna z dobrym podejściem do klienta. Manager, który obsługiwał nasz projekt bardzo konkretny człowiek, po prostu wie po co pracuje, także całość zakończona sukcesem

pigmej

jest duże tempo przy projektach i ja To lubię, jest ten dreszczyk emocji, ale to motywuje i człowiek efektywniej pracuje. . Nikt na razie nie narzeka więc chyba dają rade ;p

Gabriela

doświadczenia i profesjonalizmu nie można im odmówić, czasem zdarzają się lekkie opóźnienia w projektach, ale szczerze o tym informują i nie zwodzą. Uważam, że nie ma większego komfortu psychicznego niż powierzenie wszystkiego jednej firmie, która nad tym panuje. Przerabialiśmy różne firmy i rożne opcje. Branie do każdego zadania innego podwykonawcy generuje dużo więcej problemów i wydłuża ostateczny termin ukończenia projektu. Ja osobiście polecam tą firmę

Artur M.

Jesteśmy ich klientami od pół roku i pracę jaką dla nas wykonali oceniam celująco. Wszystkie projekty zrobili bardzo dobrze i liczymy na dalszą współpracę.

Jess

bardzo dynamiczna firma. Wszystkie procesy dobrze ustrukturyzowane. Bardzo podoba mi się ukierunkowanie na Klienta. Jest dużo ciężkiej pracy, ale jak firma ustaliła ze mną na początku, ciężka praca się opłaca :>

Rav

Trochę już tam pracuję i zauważyłem niestety taką tendencję u nowych pracowników, że oczekują bardzo wiele jednocześnie posiadając małe doświadczenie..., a moim zdaniem najpierw trzeba coś zaprezentować, a potem wymagać. Z drugiej strony nie ma co winić tych młodych ludzi. Teraz mamy rynek pracownika, więc to wykorzystują :)

jarecki
@Rav 07.11.2017 10:17

tak niestety jest oczekują tylko wysokich zarobków i mało pracy dużo mówią na forum a mało robią

Alba
@jarecki 07.11.2017 12:56

trafiają się też młodzi, ambitni, którzy potrafią wycenić swój czas i umiejętności :) także jak zwykle racja leży po środku

Sebastian

Polecam, pracowałem z nimi jako klient. Poznałem kiedyś management tej firmy na konferencji i zlecaliśmy im różne rzeczy, wnoszą dużo ciekawych pomysłów i dobre wykonanie. Czasem poślizgi czasowe, ale jak to w branży. Generalnie jednak 9/10.

center

a czy ktoś się może orientuje czy przyjmują na praktyki/staże?

Daniel
@center 06.11.2017 10:05

Dlaczego nie szukasz informacji u źródła tylko na jakimś forum? Wchodzisz na stronę , znajdujesz kontakt i wysyłasz zapytanie. Proste, a jakże skuteczne :]

Tajwan

Pracuję w Forbis jako kierownik projektów. Rekrutacji jest dużo, ponieważ wchodzą nieustannie nowe projekty do realizacji. Firma rozwija się bardzo szybko i dlatego stale potrzebuje pracowników. A warunki finansowe raczej nie są słabe...

hubi1100
@Tajwan 30.10.2017 10:44

Co to znaczy nie są słabe? Czy np Project Manager może liczyć na zarobki 5-7 tys zł netto ?

ph

Przedstawiciel klasycznie zarabia podstawę + premię od sprzedaży, plus jest taki, że Forbis ma na swoim koncie projekty dla dużych, rozpoznawalnych marek dzięki czemu sprzedaż nie jest trudna

Koliberek

z satysfakcją stwierdzam, że mamy mega kreatywny, młody zespól :) wynagrodzenie jak najbardziej satysfakcjonujące, a praca w takich warunkach to nie praca...

Telii
@Koliberek 02.11.2017 12:13

z małymi wyjątkami, ale zgadzam się

Ewelina B.

Bardzo profesjonalne podejście do klienta. Efekt końcowy ich pracy przeszedł moje oczekiwania. Całe zlecenie wykonane w umówionym terminie. Polecam serdecznie.

Bartłomiej

Forbis zaprojektował biuro dla mojej spółki i każdy kto do niego wchodzi jest po wrażeniem. Zdecydowanie wpłynęło to pozytywnie na nasz brand jako pracodawcy oraz odbiór naszej firmy przez klientów jako bardziej profesjonalnej także serdecznie polecam, bo zajmują się wszystkim od A do Z :))))

Zostaw opinię o Forbis Group Sp. z o.o - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Forbis Group Sp. z o.o