Yawal

• Blachownia

3. Opinie o pracodawcach Herby
  5. Opinie o Yawal S.A.

Opinie o Yawal Herby

Nie przegap nowości o Yawal S.A.!

Bobolobo

11.05.2026 22:26

(usunięte przez administratora) Papieru w toaletach nie ma. Wypłaty co raz mniejsze. (usunięte przez administratora)

Znudzony yawalem

29.06.2026 22:13

Zresztą szkoda pisać cała załoga to (usunięte przez administratora) i tyle

Popopp

29.06.2026 22:04

Ty dyrektor terlecki czy jak Ci tam. Oddaj nam stary zakład pozdro
    KochanyYawal

03.02.2026 16:26

Totalne dno.Ciekawe,co te nasze kochane osoby upośledzone przygotują nam na ten 2026r
    KochanyYawal

18.03.2026 05:21

Osobami zarządzającymi nazywasz kilka osób które lata po halach,grzebie w koszach,przykleja naklejki,sprawdza czy pijesz wode w odpowiedniej butelce ? A na koniec zabierze Ci 50 zł z premii 150zl... Przecież to jest smiech na hali.Wpadnie jedna z druga szumu narobia a szacunku do pracownika zero. A co do podwyżek,imprezy czy parkingu to tak masz rację. Chyba nikt myślący już na to w tej firmie nie liczy.

Pracus

20.03.2026 17:23

Super firma drugiej takiej nie znajdziecie. Liderzy technologi i BHP. Łaskawie nawet dzień dobry nie powiedzą. Najważniejsi na yawalu. Robić i coraz więcej robić o kasę nie pytać. Ludzie na hali nie mają nawet najniższej krajowej. Dużo osób z kwotą 4600 zł netto ale tak w wynagrodzenie wlicza się 300 zł za nie chorowanie. A jak ktoś choruje to już jest problem. Parking jak na poligonie auta już trą miskami olejowymi bo takie dziury. Kałuże prawie po kolana ale oczywiście biuro tam nie staje.
    Ciekawy

23.09.2025 14:14

Cześć, widzę że firma szuka pracownika na stanowisko Specjalista ds. Uni-Link, możecie coś powiedzieć o tym stanowisku? Obowiązki, zarobki itd? Będę wdzięczny za wszelkie informacje :)
    Ciekawy

23.09.2025 13:44

Cześć, widzę że firma szuka pracownika na stanowisko Specjalista ds. Uni-Link, jesteście w stanie coś powiedzieć o tym stanowisku? Obowiązki, zarobki itd? Będę wdzięczny za wszelkie informacje :)
    Pracus

20.09.2025 17:43

Chciałabym podziękować za super imprezę z okazji jubileuszu. Pełen rozmach prawie jak wkręt net 😁. Dziękuję również za wolne piątki. Jesteście zajebiści
    Satysfakcja pracowników

15.12.2024 11:13

Satysfakcja pracowników GWARATNOWANA - podpowiedź nr 1: Stare Japońskie przysłowie mówi - Najedzony człowiek, to szczęśliwy człowiek. Tłumaczenie - podczas ciężkich prac inwentaryzacjach posiłek regeneracyjny mile widziany.

11.02.2025 22:49

Firma nie ma honoru by ujawnić wyniki ankiety,ale co się można po nich spodziewać jak ciężko zostali zweryfikowani .
    Satysfakcja pracowników gwaran

11.05.2025 18:33

Satysfakcja pracowników GWARATNOWANA - podpowiedź nr 5: Stare Japońskie przysłowie mówi - Ludzie pamiętają 2 rzeczy.... jak ich traktujesz i jaką imprezę im fundujesz. Tłumaczenie - w zeszłym roku miała być impreza zakładowa...nie było.... to może w tym roku będzie??? Firma nie ma 35 lat istnienia?

03.04.2025 21:03

04.04.2025 12:43

Prawda jest taka im więcej pracujesz tym mniej zarabiasz. Najlepiej mają ci co chodzą i donoszą. Najmniej robią ale są jak monitoring. Firma schodzi na samo (usunięte przez administratora) z zarobkami. Ludzi po niby podwyżkach mają 4600 na umowie

05.04.2025 00:34

Firma naprawdę wie jak zadbać o motywację. Już czuję przypływ energii… do szukania nowych ogłoszeń o pracę
    Miszcz

22.01.2025 09:17

Pytanie mam do państwa. Czy jeżeli produkcja ma wolne piątki to administracja też ? Może tu warto szukać oszczędności ? Chyba nie wszyscy w biurze mają odpowiednie kompetencje na swoje stanowisko
    Inżynier

25.11.2024 21:51

Czym zajmują się technolodzy na wydziałach lakierni i wom. Bo jakoś ich nie widać na halach. To że wiedzy nie mają to każdy wie ale za co mają płacone ?
    Lakiernia

30.11.2024 18:27

Zgłosiłem, nic z tym nie zrobiono.
    niko

09.01.2025 15:57

Wiedzy oni nie mieli jak z byle jakiej laborantki zrobili technologa od spraw lakierowania .I to szefowa jest KATASTROWA MUROWANA

08.10.2024 15:47

W tej firmie rządzą nieudacznicy! Najpierw zwolnią ludzi po chwili orientują się że nie ma pracowników do pracy i ogłaszają zaplanowane przymusowe soboty pracujace... spróbuj nie przyjść to dostaniesz naganę, zabiorą ci i tak juz śmieszna premie. Nadgodziny od października juz nie są płacone 100% tylko do odbioru i to w 4 miesięcznym systemie rozliczeniowym. Mało tego że każą pracować nadgodziny to jeszcze chcą dysponować twoim urlopem. (usunięte przez administratora) na dużą skalę, groźba zmuszają do soboty żeby później w środku tygodnia wygonić cie na wolne. Grafiki zmieniane codziennie a ty masz się do niego dostosować. Nic nie można sobie zaplanować bo w piątek dowiadujesz się ze jednak jest zmiana i pracujesz na inną zmiane w następnym tygodniu. @Pracodawca ????
    Tosiek

14.10.2024 13:57

Gdzie tak fachowo wyssa kaadrra menadzzerska Yawalu planuje pracę: lakiernia, produkcja, mag. profili czy mag. akcesoriów ?

17.10.2024 20:39

Zapomniałeś dodać że jak się zorientują że nie ma pracowników do pracy to zatrudniają najpierw jakiegoś ekstra fachowca za ekstra kasę żeby ten stwierdził że trzeba zatrudnić robotników za 1/10 jego pensji bo nie ma kto robić na kierowników i liderów. Przy tym bywa że lider zarządza sobą i jednym pracownikiem..a ten pracownik ma 10 x większe pojęcie o robocie niż ten lider. A kierownik zarządza liderami którzy mają tylko jedną wspólną cechę...każdy wie jaką
    Marlin

26.05.2024 20:31

Dzień dobry, chciałem zapytać jak wygląda obecnie praca w biurze? Czy są przyjęcia? I ile osób ogólnie jest pracownikami biurowymi? Trudno się dostać do pracy w tej firmie? Jakie kompetencje są najbardziej cenione?
    black

21.08.2024 10:45

1. Carefree live, są działy które prosperują bez "zwierzchników" typu: kierownik, lider, mistrz, którzy są nieobecni jednocześnie :D brygadziści radzą sobie świetnie. Wiec nasuwa się tylko jedno pytanie ..... Ale pseudo korporacje tak mają. 2. Pewnie są, bo ta armia nie ogarnia, więc im więcej to może się uda. 3. Jest to niemożliwe do policzenia 4. Nie jest trudno, wystarczy że będziesz aplikować. 5. Nie są potrzebne żadne kompetencje, doświadczenie zdobędziesz tu ucząc się od szeregowych pracowników.

31.01.2024 21:49

Jakie warunki obecnie ma operator linii produkcyjnej? Chciałem się zorientować, jakieś ogłoszenia znaleźć, ale jak są, to jakieś stare z 2019 czyli naprawdę, no i nie da się nawet do nich zajrzeć już. Ile tam w ogóle macie zmian teraz? Pytam, bo mi nocki nie pasują to od razu moge powiedziec.
    Adaś

03.06.2024 12:02

Czy wolny jest też wakat kierownika UR? :)

24.07.2024 23:26

Tak niestety to prawda, że jest brak szacunku do pracownika a ci wyżej od pracownika psują atmosfere i poczucia tego, że można byłoby przychodzić z radością do pracy a tak nie jest niestety.
    Lork

13.05.2024 14:05

Dzień dobry a jak wygląda praca biurowa? Jaka atmosfera? Bo to chyba jest najważniejsze? ? Po ile osób jest w biurze? Może ktoś odpowiedzieć?
    Yolo

17.05.2024 21:16

Atmosfera to jedna z niewielu rzeczy jaka w tej firmie jest ok (bo kasa słaba ale przynajmniej płacą na czas i wszystko a nie połowę pod stołem jak wiele innych firm, jest ubezpieczenie i stałe warunki pracy). Chociaż są takie osoby które za wszelką cenę próbują ją popsuć uważając się za gwiazdy a nie wiedzą że za plecami się z nich śmieją. Wystarczy tylko trzymać się od poziomu 0 (dosłownie) z daleka i jest ok. Atmosferę tworzą ludzie,jak są wobec siebie ok i traktują się z szacunkiem i nie zadzierają nosa to jest fajna atmosfera pracy.

20.03.2024 22:01

lll

22.03.2024 17:21

Dlaczego zlikwidowano dodatek brygadzisty ?
    Czarny

06.12.2023 20:03

Czy ktoś wie czy w styczniu 2024 są planowane podwyżki/obniżki wynagrodzenia dla pracowników produkcji?
    NICK

07.12.2023 20:12

Raczej będą, bo najniższa krajowa rośnie :D I wtedy większość z nas będzie zarabiać najniższą krajową. Pracownicy z długoletnim stażem będą zarabiać tyle co nowo przyjęty. Ogólnie z podwyżkami, premiami regulaminowymi i z celebrowaniem świąt np. Bożego Narodzenia jest baaaaaardo kiepsko w Yawalu, z szacunkiem dla pracowników produkcji również.
    Lol

17.12.2023 12:01

W pewnej firmie zupełnie bez związku jest już taka tradycja, że kiedy na koniec roku okazuje się że wyniki nie są dobre w ramach oszczędności zwalniają kilku pracowników którzy mają pojęcie o tej robocie,ale mają tą wadę że na durne pomysły w owej firmie reagują zamiast klaskaniem i fałszywymi uśmiechami, pukaniem się w głowę... ...potem do połowy roku jakoś się kula silą rozpędu i wszyscy są zadowoleni ...potem jest coraz gorzej..wiec zaczną się zastanawiać co jest nie tak?!...dochodzą do wniosku że trzeba zatrudnić nowego "fachowca"...szukają, szukają w końcu gdy prawdziwy fachowiec za te pieniądze robić niwe chce biorą pierwszego lepszego a czas leci..pod koniec roku stwierdzają że po nowym roku nowy fachowiec postawi wszystko na nogi bo miał za mało czasu więc czekają...w połowie kolejnego roku nadal jest słabo bo"fachowiec" nie ma pojęcia o robocie i w tym sam czasie szuka innej roboty ..więc wdrożą plany naprawcze...zatrudniaja kolejnych którzy nie mają pojęcia o tej robocie...po kolejnym nowym roku stwierdzają że nic na plus się nie zmieniło wiec w ramach oszczędności zwalniają kolejnych którzy cokolwiek o tej robocie pojęcie mają bo ich poziom (usunięte przez administratora)głupimi pomysłami jest taki że mówią to głośno. Przez kolejne pół roku wszystko się kula siłą rozpędu....i cykl się zamyka...a tymczasem konkurencja zdąży zatrudnić już wszystkich którzy o tej robocie pojęcie mieli...ale nie klaskali głupim pomysłom ...
    Robol

02.12.2023 00:00

W związku braku premi świątecznej proponuje żeby żaden pracownik produkcji nie pojawił się na wigilię która ma się odbyć niebawem.
    trol

02.12.2023 12:31

jaki jest powód braku premii świątecznej ?
    Pracownik71

10.12.2023 01:24

A po co Wam premia świąteczna? Eko-okna wypłacają kilka tysięcy premii w grudniu... Ale praca na akord. U nas produkcja idzie jak żółw to też przynajmniej spokojna praca, ale bez premii.
    Pracownik71

10.12.2023 01:17

Pozytywnie odbieram pracę w tej firmie. W markecie musiałam przerzucać tony towaru, w TRW byłam traktowana jak (usunięte przez administratora) Tutaj znalazłam pracę z mniejszym obciążeniem a zarobki podobne. Jedynie dojazd na koniec świata Herby powinien być rekompensowany finansowo nieco lepiej... Daję ocenę neutralną.
    Zwolniony

06.12.2023 12:33

A jak wygląda sytuacja serii odejść "za porozumieniem", Dużo osób jeszcze się zdecydowało?
    black or white

09.02.2023 18:10

Kiedyś a obecnie w firmie :D Codziennie wcześnie rano, mała mrówka przybywała do pracy i natychmiast rozpoczynała wykonywanie swoich obowiązków. Produkowała dużo, a to co robiła dawało jej satysfakcję. Szef lew był zdumiony widząc, że mrówka pracuje bez nadzoru. Pomyślał więc, że jeśli mrówka może wytwarzać tak dużo bez nadzoru, to czyż nie wytwarzałaby jeszcze więcej, gdyby miała nadzorcę?! Zatrudnił więc karalucha, który posiadał szerokie doświadczenie jako nadzorca i znany był z pisania znakomitych raportów. Pierwszą decyzją karalucha było wprowadzenie systemu kart zegarowych. Potrzebował także sekretarki, by pomagała mu pisać i drukować raporty oraz pająka do zarządzania archiwami i monitorowania wszystkich rozmów telefonicznych. Lew był zachwycony raportami karalucha i poprosił go o sporządzenie dodatkowych wykresów, w celu opisania tempa produkcji i przeanalizowania trendów tak, by mógł je wykorzystać w prezentacji na zebraniach Zarządu. Tak więc karaluch musiał kupić nowy komputer, drukarkę laserową i zatrudnić muchę do prowadzenia działu informatyki. Mrówka, kiedyś tak produktywna i zrelaksowana, nienawidziła nadmiaru nowej papierkowej roboty i spotkań, które zabierały jej większość czasu. Lew doszedł zatem do wniosku, że nadszedł czas mianowania osoby kierującej działem, w którym pracowała mrówka. Stanowisko dał więc cykadzie, której pierwszą decyzją był zakup do biura nowego dywanu i ergonomicznego krzesła. Nowy kierownik cykada, również potrzebowała komputera i osobistego asystenta, którego wzięła ze sobą z poprzedniego działu po to, by pomógł jej przygotować Strategiczny Plan Optymalizacji Kontroli Pracy i Budżetu. Dział w którym pracowała mrówka stał się smutnym miejscem, gdzie nikt się już nie śmiał, za to wszyscy byli nerwowi. W tym samym czasie cykada przekonała szefa lwa, co do absolutnej konieczności przeprowadzenia badania środowiska pracy. Po przeglądzie kosztów funkcjonowania działu mrówki lew stwierdził, że efektywność uległa znacznemu zmniejszeniu. Zatrudnił więc sowę, prestiżowego i znanego konsultanta, by ta przeprowadziła audyt i zaproponowała rozwiązania. Sowa spędziła w dziale trzy miesiące i przygotowała ogromny, wielotomowy raport, kończący się następującym wnioskiem: “W dziale jest przerost zatrudnienia”. Zgadnijcie, kogo lew zwolnił jako pierwszego? Oczywiście mrówkę, gdyż wykazywała „brak motywacji i negatywną postawę”.

28.06.2023 08:51

Ta firma bardzo chce byc nowoczesna. Nabór super, ma wyłonić fachowca..ale najlepiej jakby ten fachowiec robil za pół darmo:) w efekcie albo zanizają loty i dają pseudo awans komuś z działu ( czytaj dowartościowują go jakimś wymyślonym stanowiskiem :) albo zatrudniają kogoś kto zgadza sie na nizszą kase a przy najbliższej okazji ucieka tam gdzie kasa. To oczywiscie nie jest dobre jak ciągle sie zmienia kierownictwo. Zgodnie z trendami nowoczesnej firmy stawiają na eko i ok. To jest fajne. Warte docenienia. Co nie jest fajne..Oczekują że sie będziesz integrować bo to modne i buduje atmosfere...tyle , że za swoją kasę i w czasie wolnym.:/ czas wolny to czas dla pracownika i rodziny i dobrze by było, żeby pracodawca się w niego nie wtrącał bo ważniejsza od atmosfery w pracy jest atmosfera w domu a wyrywanie z niej mamy czy taty jej nie sprzyja. Czasem powoduje to, że człowiek staje przed wyborem co ważniejsze firma czy rodzina i wybiera dobrze....rodzinę

04.09.2023 07:52

Regulamin może jest ale nikt go nie widział. Integracja za swoją kasę i w czasie wolnym.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Yawal?

Kontakt - Yawal S.A.

Lubliniecka 35 42-284 Herby

Branża główna: Hutnictwo i metalurgia

Ciocia

12.07.2023 21:19

Czy w Yawalu podwyżki nadążają za inflacją, czy z roku na rok zarabiacie coraz mniej?
    Taki se magazynier

10.08.2022 16:48

Czasem sobie tu zajrze i widze ze ktos mnie cytuje. Przyznaje.. mam niezlą beke z takich nieudaczników zyciowych ????
    Nomen

27.12.2022 12:02

Tu to wogole cuda tera są na produkcji. Kiedyś to robili ludzie co sie na robocie znali a teraz liczy sie ino która założy krótszą kiecke i wiekszy dekolt. Ty dostajesz opieprz jak nie masz ubrania roboczego a "fachowcy" w szpilkach latają po hali. Tylko kawa i maślane oczy a jak wejdziesz takim do biura to patrzą jak na plebs co im przeszkadza i myślą ze ludzie glupi i ślepi i nie widzą. Wstyd
    Ano

04.03.2023 14:02

Ano tak to jest, że jak jesteś kobietą to ci wolno więcej np.możesz być na tym samym stanowisku co facet i on robi na zmiany, ale jak jesteś kobietą to ty nie musisz. Pierwsza zmiana, biureczko , nos zadatry i never ending (usunięte przez administratora)

07.12.2022 13:41

Czy ktoś wie czy w styczniu są planowane podwyżki/obniżki wynagrodzenia dla pracowników?

23.02.2023 17:21

Była jakaś podwyżka?
    black or white

24.02.2023 17:17

Miała być inflacyjna ale niestety w Yawal-u nie dotrzymuje się słowa, gdyby było na piśmie a tak ..... .

25.10.2022 11:30

Czy w YAWAL S.A. wypłacają dodatkowe nagrody dla pracowników?
    panq

11.11.2022 12:12

Tak, każdego miesiąca za 100% dni bez chorowania. A 70zł zostało dodane do pensji. Teraz nie jest już to jako osobny dodatek. A palić możesz wszędzie w WC, na szatniach, na hali w kątku gdzie nie sięgają kamery i w miejscach do tego wyznaczonych na świeżym powietrzu w towarzystwie współpracowników i osób pracujących w biurze.

24.02.2023 00:37

Przerw jest dużo pracy zero. Urlopy gonią urlopy . Przyjmują ludzi a pracy brak. Istny cyrk. Natomiast w biurze pełna fala kolorów zabawa trwa. Kawka herbata ciasteczko home office i te sprawy sielanka w najlepsze.

26.07.2022 13:19

Jestem pracownikiem w firmie Yawal chciałbym się oficjalnie pochwalić premią która za poprzedni miesiąc wyniosła aż ok.60zł brutto! Zastanawiam się czy nie lepiej było by dla pracowników rozdać chociażby cukierki w nagrodę XD

27.07.2022 14:54

Musisz szukać w takim razie nowej pracy jak radzi/ł na forum "Taki se magazynier" i zarabia teraz 7000+ za tyle samo godzin a nie "...wylewać swoja frustracje pracy za beznadziejne pieniążki następnie idź kupić beznadziejna kawę za 70 groszy z automatu ... bo nie masz odwagi podjąć działania i podnieść swoje kompetencje.. jak ktoś zmienia prace z stodoły na obornik to czego oczekuje ? (prawie cytat z Jego wypowiedzi) Co Cię jeszcze trzyma w tej beznadziejnej firmie??
    uiop

29.07.2022 00:46

W jakiej wysokości dostałeś premię za poprzedni miesiąć ? Może trzeba podjąć działania i swoje kompetencje ? I co Cię trzyma w tej beznadziejnej firmie ? Zatkało kakao ?
    Wielki

09.06.2022 11:05

Byłem na rozmowie o pracę i chyba sobie żarty robią, (usunięte przez administratora) niech sobie zatrudniają na tą najniższą krajową. Za taką kasę to się rano butów nie opłaca wiązać
    hihihi

09.07.2022 13:17

To była ironia , sarkazm :-)
    hihihi

09.07.2022 13:21

Czasem podwładny jest bardziej ogarnięty od przełożonego :-)
    A taki se magazynier

20.05.2022 07:59

A kiedy zbiorka siepomaga dla pracowników na chleb ? Rozumiem ze panstwo umyslowi zyją jak pączki w masle, ale czy są panstwo swiadomi ze ludzie w wiekszosci zarabiają u was kwoty godzące w tych czasach juz w ludzką godnosc ? Mam nadzieje ze po wypowiedziach zalogi jak mówią tak sie stanie i kopną was w (usunięte przez administratora) nadejdzie zapowiadana wielka fala zwolnien. Wowczas sami sobie tam stanecie i rączki zabolą. Ale w sumie.. co ja tam.. zamontujcie wiecej kamer i postawcie dodatkowe kretynskie automaty do poini jak w przedszkolu.

25.06.2022 19:45

Dlaczego mam Ci „ciś” fajnie, że znalazłeś pracę za lepsze pieniądze i postanowiłeś odejść. Ja nie szydzę z Cb tylko z osób, które narzekają, psioczą, marudzą latami! i nie mają odwagi wziąć byka za rogi i się zwolnić. To nad nimi „płaczę” XD
    hop hop

25.06.2022 20:34

Nie mów hop .....,żeby cię znowu do Y nie przynieśli w teczce hi,hi.
    Rambo Bambo

23.04.2021 11:19

Witam, drodzy Państwo zarządzający firmą, proszę o zwrócenie uwagi na parking zakładowy. Jest przyjmowanych więcej ludzi, a miejsc na parkingu nie przybywa (więc brakuje miejsca na parkowanie)..... dodatkowo proszę o rozważenie remontu parkingu (ale nie "naprawy" obecnej nawierzchni, tylko położenia kostki lub asfaltu) - wiadomo koszt kilkaset tysięcy złotych, no ale zadowolenie pracowników - bezcenne :)
    Rambo Bambo

03.04.2022 13:47

Mietek - TY nie miałeś wyjechać w Bieszczady???? najlepiej bez dostępu do internetu - akurat życzę Ci tego, bo sam tak bym chciał :) Lola - komentarz nic nie wnoszący do "sprawy" - tak jak mój komentarz teraz ;) Ja mam kostkę i wiem, że koszt jest duży (teraz to chyba ponad 150zł/m2 z robocizną), ale firma pewnie może to sobie inaczej rozliczać.

04.04.2022 18:17

Tak mam kostkę na podwórku

16.03.2022 09:41

Czy w YAWAL S.A. zatrudniani są obcokrajowcy?
    Lola

16.03.2022 11:41

Tak,są.
    Lola

04.03.2022 22:20

Zajrzałam na link Siepomaga. Biorąc pod uwagę ostatnią podwyżkę miałam nadzieję ,że to link do zapomogi.
    Lola2

05.03.2022 20:09

Trafione w punkt. Niestety nie ma się czym dzielić, z pustego i Salomon nie naleje. Za chwilę my będziemy potrzebować na przysłowiowy chleb, przy tych galopujących cenach. Szkoda chętnie bym pomogła bo słabo to będzie wyglądać gdy nie zbierze się zadeklarowana kwota, ale muszę myśleć o swojej rodzinie gdy paliwo prawie 7 zł a ekogroszek lada chwila po 2000zł.
    Złotówa

06.03.2022 10:36

Rozumiemy. Każdy ma obawy przed wzrostem cen, ale MY jako Polacy umiemy się dzieli, nawet jak mamy mało albo nawet nic. Widać, to przy okazji WOŚP czy innych akcjach charytatywnych, gdzie w ciągu kilku dni idzie zebrać miliony zł. Wystarczy wpłacić 1zł, 2zł, 5zł lub więcej x ilość osób i robi się duża kwota. Ja odmówiłem sobie sześciopaka, chipsów, coli na weekend i wpłaciłem :) każda złotówa się liczy :) NOT WAR
    Pomagamy

03.03.2022 19:28

Najbardziej zapracowana

09.02.2022 18:48

Dzień dobry chciała bym spytać kiedy będą obiecane podwyżki bo już brakuje mi na spa itp. sprawy miały być w lutym . I mam nadzieję że z 500 zł dostanę bo przecież należy mi się za siedzenie i narzekanie.
    black

13.02.2022 19:11

Śmieszy cię to, że czekamy na podwyżkę pensji?! Piszesz o SPA i śmiesz twierdzić, że nas na to stać, nas pracowników produkcji?! Nie mierz wszystkich swoja miarą, bo skoro cb stać, to nie znaczy, że nas również. Mniemasz, że z 3100brutto 300 za nie chorowanie 100 za dojazd 70 nie palenie = 2,500 na rękę i 10-19% premii od sprzedaży od podstawy stać nas jeszcze na SPA gdzie inflacja w skali roku wynosi prawie 9%?! Tak czekamy na podwyżkę pensji i to o tyle ile wynosi inflacja. A ty fajnie się masz, że masz ten luksus i nie podpiszesz aneksu, bo cię stać na wszystko. Kup sobie słownik poprawnej pisowni i zainwestuj w siebie. A ja skoczę do spa ;D

22.02.2022 19:53

A może walnąć to wszystko i wyjechać w Bieszczady
    Kubuś

24.01.2022 16:50

Jak to czytam to jest mi was żal. To co pamiętam to potraficie tylko stać w regałach i nażekac jak to źle. Papieroski kaweczki i nawet flaszka by się znalazła. Każdy z was jest mądry w szatni lub na forum zamiast powiedzieć prosto w twarz co się nie podoba. A co do metra to dawno powinien toczką obornik woźic. Ale ma przyzwolenie kierownictwa na kablowanie.(usunięte przez administratora)

22.01.2022 07:51

Pan B

24.01.2022 09:22

Każdy medal ma dwie strony. Ludzie piszący tego typu komentarze mają bardzo krótką pamięć. Szybko zapomnieli, jak stał za nimi, kiedy kierownictwo słało niesłuszne oskarżenia - chociażby źle policzyło wydajność na magazynie automatycznym. Kiedy nie dostali podwyżek poszedł do kierownika i wstawił się za nimi. itp. Jeśli zgłaszanie niewywiązywania się z obowiązków i pijaństwa w pracy uważacie za (usunięte przez administratora) to nie widzę przyszłości tej firmy.
    Parodia

04.01.2022 18:59

Szczyt pandemii- w firmie ludzie nie noszą masek, zero dystansu, na stołówce każdy siada jak chce. Dla pracowników biurowych bez zapowiedzi inwentaryzacja na 2 zmiany również w święto (nikt nie pyta, czy masz ochotę przyjść 6 stycznia do pracy). Płace żałosne, podwyżki po 200-300 zł brutto. Jedynie na + fajni ludzie jak tam jeszcze pracowałem (biuro) ale jednak możliwość rozwoju zerowa. Nie polecam.
    Nik

06.01.2022 14:26

Kwoty 100zł brutto oczywiście, nie uwzględniłeś jako "podwyżki". Bo i taka kwota była. Niebawem czeka nas podwyżka, jak kwotowo nikt nie wie, ale po poczynaniach w firmie i marnotrawieniu pieniędzy na stawianie, rozbieranie i znów stawianie regałów np. pieniądze są. A skoro na takie zabawy w rządzenie jest zgoda to i na godziwe podwyżki również będzie.

11.01.2022 22:37

Najważniejsze że nowi zarabiają więcej jak stary pracownik nic nie umiejąc. Wielkie brawa dla zarządu. Ale wiadomo nikt niechce robić za takie pieniądze jakie my mamy. Jednym słowem dramat najlepiej się zarabia nic nie robiąc.

25.11.2021 09:36

Na jakie benefity można liczyć w YAWAL S.A.?
    yyyyyy

02.01.2022 17:52

No to zależy od stanowiska na jakie chcesz lub aplikowałeś? - na pewno nie ma "wczasów pod gruszą", a to akurat było by fajne ..dostać jakeś 200 czy 300 (ale euro) :)
    Edg

20.11.2021 20:42

Byłem na rozmowie. Niestety mam wrażenie o braku kompetencji osób ze mną rozmawiających i o ich przypadkowosci. Przy czym w ofercie naobiecywane nie wiadomo co, a w rzeczywistości okazuje się że i zarobki mniejsze i nie jest tak różowo... Polecam zmienić rekrutujących żeby potencjalny pracownik miał z kim rozmawiać. Jestem zniesmaczony i moje zainteresowanie tą firmą jest żadne. Nie polecam.(usunięte przez administratora)

13.11.2021 23:50

14.11.2021 22:33

A co to znaczy na czterech bo nie wiem o co chodzi
    qwerty

15.11.2021 09:52

Etap nauki chodzenia niemowląt - raczkowanie.
    Bezowa89

25.10.2021 20:30

Witam czy "4 brygadowka"jest także w święta czy zakład stoi z góry dziękuję za odpowiedź
    YL, FL

28.10.2021 20:25

W Yawalu nie ma 4-ro brygadówki, są w Finalu - ale tam to nie wiem ;)
    Obersturmbannführer

Co masz na myśli ?
    ja

30.09.2021 19:01

?? Co za burza, w szklance wody :D

Zostaw merytoryczną opinię o Yawal S.A.