YAWAL S.A.

Herby

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 716 ocen.

YAWAL S.A.
1 716

Opinie o YAWAL S.A.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie YAWAL S.A.

czarny dziób

Tutaj macie komplet danych i postów bez ingerencji administratora http://najgorszapraca.net.pl/wyszukiwarka?szukaj=yawal a jest co poczytać Nie wiem czemu gowork usuwa wpisy , jak są one dostępne na innych portalach Mam nadzieję ,że admin go nie usunie

   
anonymous

Dlaczego duża ilość wpisow została usunieta? A w szczególności te potyczki słowne z których szybko i jasno mozna było wywnioskować jakie zdanie o pracownikach produkcji mają pracownicy biura. To że "biuro" zostało sprowokowane i się ujawniło to chyba nie jest powodem aby usówać wpisy.

   
?!!
@anonymous 18.06.2018 20:44

Też mnie to zastanawia... Za dużo prawdy ,,czarne dzioby" napisały i trzeba było zrobić porządek na forum :D Ale my mamy jeszcze dużo do powiedzenia :)

   
Iza

@jack Rozumiem i dziękuję Ci za Twoje zdanie o firmie YAWAL. Zawsze warto wyrażać swoją opinię, nawet tę negatywną. Sytuacja pracy zawsze może ulec również zmianom - to kolejny powód, dla którego należy brać udział w dyskusji. @EM Bardzo Ci dziękuję za Twój komentarz - na pewno pomoże on zainteresowanym pracą tam. Z Twojej relacji wynika jasno, że warto tam aplikować. Może zatem orientujesz się, czy prowadzą obecnie rekrutację?

   
EM

Zdecydowanie polecam, komu chce się pracować, nie ma doświadczenie (które jest w cenie), chce zacząć swoją karierę zawodową (przez co nie ma wygórowanych oczekiwań co do płacy) pracę w tym miejscu. Atmosfera wśród ludzi panuje różna, ale nowy zawsze musi swoje "wycierpieć" zanim wbije się do towarzystwa :) jeśli oczywiście będzie widział w tym sens. Ogólnie płaca marna, praca raz cięższa, raz lżejsza. ( Zazwyczaj to drugie, co może potwierdzić fakt pracowania na wszystkich stanowiskach Kobiet) Kierownictwo bardzo w porządku, pod warunkiem, że sam nie olewasz swoich obowiązków. Pozdrawiam.

   
anonymous
@EM 15.06.2018 20:25

Polecasz komuś bez doświadczenia?! Z usuniętych wpisów jasno wynikało, że bez doświadczenia i kwalifikacji które są w cenie nie masz co się prosić o podwyżkę!, a pracując 5,10,15 lat i nabywając tego doświadczenia to i tak nie kwalifikuje cię to do ubiegania się o większa pensję, więc będziesz się musiał zaspokoić najniższą krajową a podpisując umowę będziesz się na to godził, tak był to ujęte ale niestety ktoś to usunął!. Atmosfera różna, no tak jak wszędzie, ale lepiej trzymaj z biurem nie z kolegami z produkcji bo będziesz musiał „swoje wycierpieć” od kliki z biura – znam to z autopsji ;) Płaca marna ale praca lekka bo na każdym stanowisku kobiety, bo każdy szanujący się mężczyzna, głowa rodziny nie będzie pracował za te pieniądze! za 1.800-1.900zł. Kierownictwo w porządku jak jest w porządku i jesteś potrzebny. Nie olewasz swoich obowiązków?- bzdura totalna! Są wskaźniki, zamówienia plany jak można nie wywiązywać się z tego i nie zostać zauważonym. Nie pozdrawiam i nie polecam.

   
Iza

@?!! @anonymous Jestem moderatorem forum, a moim głównym celem jest aktywna pomoc jego użytkownikom w zaczerpnięciu informacji o danym pracodawcy - na tym moja rola się kończy. Jeśli chcecie coś dodać o pracy w firmie YAWAL to zachęcam. @Jack Czy sam jesteś pracownikiem w firmie YAWAL? Jak długo? Co Ty mógłbyś dodać od siebie o tym pracodawcy?

   
jack
@Iza 12.06.2018 15:43

Tak jestem pracownikiem Yawal od ponad 5 lat. Jeżeli chodzi o pracodawcę to chyba powiedziano wiele , I to wiele negatywnego.

   
Jack

Narzekają tylko czarne dzioby i robole. Weźcie się w końcu do roboty , tak abyśmy tutaj w biurze mogli utrzymać swoje posady!!! a nie piszecie wredne opinie o firmie.

   
biurwa
@?!! 11.06.2018 20:41

Istnieje ? Ciekawe jak jeszcze długo ? A Ty naprawdę weź się do roboty

   
anonymous

Proponuję wszystkim narzekającym osobą założenie forum na internecie "nieudacznicy życiowi użalajacy się nad sobą". Jesteście żałośni przy bezrobociu ok 5-6% pracować i być nie zadowolonym z pracy i w dodatku tkwić w niej nie jest normalne. Chyba że jedyne co potraficie to użalać się nad sobą.

   
anonymous
@qwer 11.06.2018 15:46

Mam rację czy może się mylę?

   
Pracownik UR

Witam chciałbym sie dowiedzieć jak wyglada praca w dziale UR, Ktoś coś może powiedzieć w tej kwestii, chciałem tam aplikować stad moje pytanie

   
anonymous
@anonymous 10.06.2018 16:50

A kto powiedział ze kolega na automatyka startuje????

   
robol

Proponuję, również załóżcie grupę na fb: "wypunktowani, niektórzy pracownicy biura zadowoleni z tego, że niewiele wiemy co się dzieje na produkcji, a kasa się zgadza i nie narzekamy bo nie mamy na co, praca lżejsza niż spanie i jak się nudzi to monitoring można przejrzeć”. Wstawiasz „Ja” opinię 1 czerwca tj. piątek- dzień pracujący, godz. 10:44 czyli co? W pracy buszujesz w internecie?!, odwiedzasz stronę gowork.pl? To faktycznie jesteście zawaleni robotą! Albo któryś z was wziął sobie nawet z tego tytułu wolne aby wstawić drażniący wpis. Żałosne!

   
anonymous
@robol 07.06.2018 11:16

A po co? To ty masz problem nie my

   
Yeovilton

Dzięki anonymous za odpowiedź.Odpuszczam,skoro sytuacja firmy jest niepewna,załoga się martwi o swoją przyszłość, a i maszyny stare i wyeksploatowane.

   
Yeovilton

Witam. Mam pytanie do forumowiczów znających zakład. Na stronie internetowej firmy jest informacja o potencjalnym naborze na operatora maszyn cnc. Posiadam kilkuletnie doświadczenie przy obsłudze takich maszyn,dodatkowo znam środowisko programów projektowych z rodziny "CAD". Potrzebuję waszej opinii na temat tego wydziału produkcyjnego, chodzi tutaj głównie o system pracy, typ maszyn obróbczych, zarobki oraz oczywiście o ogólną atmosferę w załodze zakładowej. Napiszcie coś ciekawego. Pozdrawiam i dziękuję za wyrażenie opinii.

   
anonymous
@Yeovilton 08.06.2018 15:29

Daj sobie spokój, niewiadomo jak długo jeszcze będziemy pracować w Herbach a pewnie nie szukasz pracy na dwa trzy miesiące mając takie doświadczenie. Ale jeżeli interesują cię maszyny jakie posiadamy, to plotery do obróbki profili alu/pcv. Satellite xt to najnowsza maszyna która posiadamy na jej podstawie możesz określić jaki to typ maszyn.

   
Iza

@Ja Zapewne masz sporo racji. Jak długo pracujesz w firmie YAWAL? Co możesz powiedzieć nam o warunkach, jakie oferuje ten pracodawca? @Nosiciel profili Dziękuję Ci za Twoją opinię o specyfice pracy w YAWAL. Jak długo byłeś ich pracownikiem?

   
?!!
@anonymous 07.06.2018 23:05

Biuro będzie trzymać z biurem ;) Robole z robolami :D Cieszę się że jestem z tych drugich :) Przynajmniej MY ROBOLE mamy kulture :)

   
Nosiciel profili

A ja "polecam" tę firmę Jeśli aplikujesz na pracownika produkcji czyli tzw. fizola to wystarczy że przyjdziesz do roboty połazić z więźniem lub Ukraińcen w parze. Dostaniesz za to tyle ile sprzedawca truskawek, który siedzi przy drodze i się opala. Ale są też plusy, nauczysz się przy okazji języków ukraińskiego, grypsery no i nie długo wietnamskiego bo lada dzień dołączą do tej międzynarodowej śmietanki małe żółte kitajce. Innymi słowy, jeśli nie chcesz się narobić i zarobić, a przy tym za nic odpowiadać to robota właśnie dla ciebie. Żółty zrobisz się po jakimś czasie, a i na święta dostaniesz lizaka w formie 200 zł podarku od szczodrego kierownictwa.

   
black little dress
@Nosiciel profili 04.06.2018 16:01

Dokładnie! Przy czy sami osadzeni twierdzą, że nic nie muszą, za nic nie biorą odpowiedzialności, bo co? wsadzą ich do więzienia czy nie dostaną premii. XD

   
Ja

Polecam założyć grupę na Facebooku : "wiecznie nieszczęśliwi, niedocenieni pracownicy Yawalu". Połowa osób tam pracujących zamiast wziąć się za pracę by szefostwo miało podstawy żeby polepszyć płacę woli narzekać i uzalac się nad swoim losem. Druga połowa przez to cierpi. To nie miejsce na obrażanie pracowników czy to hali czy biura. Wasze publiczne pranie sądzę, że prywatnych budów w żaden sposób nie pomaga przyszłemu pracownikowi w poznaniu warunków.

   
CNC
@anonymous 03.06.2018 14:05

Ważne że ludzie z ,, wyższej półki" mają co robić :D Patrzenie w kamery to też praca haha A ponoć są dla naszego bezpieczeństwa... :D Prościej jednak znormować kogoś siedząc na tyłku i gapiąc się w komputer jak zejść na halę i przez 8 godzin pracować :D

   
Robert

niestety firma stacza się coraz bardziej. Jeszcze kilka lat temu był to szanowany systemodawca. Obecnie dno i tona mułu. Przykro mi jako wieloletniemu pracownikowi patrzeć jak firma tonie. No ale jaki zarząd i mierni dyrektorzy takie rezultaty. Ryba psuje się od głowy.

   
anonymous
@anonymous 30.05.2018 17:34

W Herbach ? Masakra.

   
Iza

@anonymous Nie bardzo wiem, do czego można odnieść Twoją wypowiedź. Posidasz jakieś aktualne informacje na temat pracy w firmie YAWAL? Jeśli tak - to zachęcam, byś się podzielił nimi z innymi użytkownikami forum, gdyż w ten sposób możesz im pomóc.

   
anonymous

Ludzie, ludzie- każdy tylko potrafi narzekać i i to tylko jak jest anonimowy. I jeszcze jacy specjaliści jesteście z dziedzin o których pewnie żaden z was pojęcia nie ma, bo kształcił się ( albo i nie ) w czymś zupełnie innym...... Weźcie się w garść a nie mądrujcie. A jak wam żal to zmieńcie fach. Może wtedy zastąpcie tych po których tylko potraficie jeździć. Brak słów

   
anonymous
@anonymous 16.05.2018 19:14

Chyba koleżanek ?. Kolegów już dawno w Yawalu nie ma. Zostały tylko panie. Przelicz biały dom i biuro produkcji a odkryjesz żeś okaz na wyginięciu.

   
Stella

Może to nie jest idealna firma ale praca jest spoko!!

   
My.
@Ja 23.05.2018 13:07

Dobrze że Ty jestes potrzebny/a haha

   
Iza

@Robert Mniemam, że byłeś pracownikiem w firmie YAWAL. Na jakim stanowisku byłeś zatrudniony? Dlaczego sądzisz, że firma radzi sobie coraz gorzej? Proszę, przedstaw nam jakieś argumenty, które by za tym przemawiały. Czy to jedynie wina, jak twierdzisz, zarządu?

   
My.

Szkoda też że kierownictwo nie ma odwagi powiedzieć Swoim podwładnym że nie ma dla nich pracy...

   
beta

Chodzą słuchy na stronach , że Pan Edmund właśnie szuka nabywcy na większościowy pakiet akcji Yawal. Znowu zacznie się jazda :)

   
anonymous
@beta 21.05.2018 09:12

Jazda to ci się zacznie jak rodzice cię nakryją że na internecie siedzisz bez ich zgody

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
anonymous
@Nick 15.05.2018 22:59

Niee wywaliła bo ona se może wywalić chłopa z domu. ?To jest marionetka

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
nikifor

Pan Maciej był molestowany czy to on molestował ? Dziś podobno zwolniono dwóch kierowników.

   
final herby

Sz.PaniPrezes cztery brygagy w firmie nie mają żadnego uzasadnienia finansowego ani technicznego w sobotę i w niedzielę do pracy przychodzą dwie lub trzy osoby i i kilku skazanych co może być wykonane w ciągu tygodnia z lepszymi wynikami.A teraz tłocznia Herby .W czasie całego tygodnia prasa stoi ok. 50 godzin na brak koszy,przekładek zator przed piecami brak elementów typu U dla Yawal magazyn.Koszt postoju 1 godziny to ok.5tyś.zł.Czy trzeba matematyka żeby obliczyć straty.

   
anonymous
@final herby 14.05.2018 15:09

Najwidoczniej trzeba i trzeba takowego zatrudnić, bo w firmie można stworzyć stanowisko każdemu byle by tylko znał kogoś,a ten znał kogoś, kto zna właściciela lub jest jego sąsiadem z ulicy. Wtedy nawet można postraszyć, że się ma takie wtyki,że ho ho i można wiele z tak niewielkim rozumkiem.

   
anonymous

Jest tam co jeszcze do szukania w tym Yawalu? Bo podobno firma zamiast się rozwijać to się zwija. Dział CNC przenoszą do Dąbrowy Górniczej, nie wiadomo co z ludźmi a na budynku informacja, że potrzebują osób do pracy.

   
anonymous
@anonymous 11.05.2018 13:11

Po prostu sobie nie poradzą. I powinni ponieść za to konsekwencje. Ale jak to zwykle bywa upiecze się.

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
anonymous
@Pracownik 25.04.2018 10:36

"Organizacji" !? A to my w jakiejś organizacji pracujemy? :D

   
anonymous

zdecydowanie odradzam prace w tej firmie. ciągłe zmiany organizacyjne i brak poszanowania pracownika jest na porządku dziennym.

   
anonymous
@anonymous 25.04.2018 16:29

No 200zł to ogromna kasa :)))

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
anonymous

Jak również najwyższy czas aby Pan prezes może i w końcu przyjrzał się pracy kierowników, czy technologów, gdzie trzech na jednym wydziale nie ma pojęcia o specyfice pracy danego działu.I nie wałkujmy już podejścia do pracownika, bo w tym temacie zostało już dużo napisane, a tak dużą rotację i migrację obsady można zaobserwować tylko na jednym dziale.

   
My.

Szyld na pol budynku ,,Bialego domu"... Smiechu warte! Gdzie ta praca?! Na kazdym dziale po 3 technologow ktorzy nie wiedza od czega sa! Sam szukasz w firmie roboty bo planuja cos czego nie ma albo jest na 1 etapie obrobki...

   
CNC
@anonymous 06.05.2018 12:24

Racja, ponieważ oprócz wyższego wykształcenia trzeba mieć co najmniej średnie wyobrażenie i chociaż podstawowe wychowanie

   
werra

Czyżby już wzięto się za dyrektorskie taborety ?

   
Master
@werra 26.04.2018 14:47

A Twoj jest dyrektorski, że się pytasz?

   

Zostaw opinię o YAWAL S.A. - Herby

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie YAWAL S.A.